Διαγωνισμός Φωτογραφίας Με ελεύθερο θέμα Φθινόπωρο 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διαγωνισμός Φωτογραφίας Με ελεύθερο θέμα Φθινόπωρο 2015"

Transcript

1 Διαγωνισμός Φωτογραφίας Με ελεύθερο θέμα Φθινόπωρο 2015

2 Γιάννης Κούρτης Αναστασία Λαγουδάκη Δώρα Παπαϊωάννου

3 Έληξε με πολύ όμορφο τρόπο και ο δεύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας του Citycampus, αυτή τη φορά με ελεύθερο θέμα. Ακολουθήστε μας στα social media: Αναδείξαμε για μια ακόμη φορά ταλέντα στη φωτογραφία αλλά και ταλέντα στο marketing των φωτογραφιών τους, μιας και οι υποψήφιοι από την πρώτη στιγμή κατέστρωσαν τις στρατηγικές της νίκης τους! Η επιβράβευση από τη μεριά μας έρχεται να γίνει κυρίως με αυτό το ebook που πρασουσιάζει τις φωτογραφίες των νικητών αλλά και τις προσωπικότητές τους! Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες! Κωνσταντίνος Πολέμης Διευθυντής Σύνταξης

4 Ο πρώτος νικητής του δεύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας είναι φοιτητής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

5 Η φωτογραφία με την οποία νίκησε ο Γιάννης έλαβε 652 ψήφους από το κοινό! Από την Κολωνία της Γερμανίας!

6 Συγχαρητήρια, Γιάννη, για την πρώτη θέση! Αλήθεια, πώς έμαθες για το διαγωνισμό; Ψάχνοντας για διαγωνισμούς φωτογραφίας την περίοδο αυτή στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω στον παρόντα διαγωνισμό. Μπήκα στη σελίδα του citycampus στο facebook και αποφάσισα να συμμετάσχω. Εκ τον υστέρων κατάλαβα ότι έκανα την σωστή επιλογή. Τι απεικονίζει η συγκεκριμένη φωτογραφία; Η μικρή τεχνητή λίμνη στο πάρκο δίπλα στην Eiffelplatz, Volksgarten της Κολωνίας στη Γερμανία. Μέσα στη λίμνη υπάρχει πλωτή καφετέρια εστιατόριο και γύρω πυκνή βλάστηση. Στον φακό αποτυπώνεται και μία πάπια, σκιασμένη που βρίσκεται από την άλλη μεριά της λίμνης, από το μέρος δηλαδή που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Η ουσία της φωτογραφίας βρίσκεται στην διπολική αντίθεση των ανθρώπων που διασκεδάζουν και στο μοναχικό ζώο που βρίσκεται στο περιβάλλον του.

7 Ποια είναι τα συναισθήματά σου που έλαβες το πρώτο βραβείο; Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που κέρδισα το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό αυτό. Είναι, βασικά, ο πρώτος διαγωνισμός φωτογραφίας που συμμετέχω, οπότε η χαρά είναι σίγουρα διπλή. Η πρωτιά ήταν θέμα καλής φωτογραφίας κυρίως ή καλού marketing; Σε κάθε διαγωνισμό, που εξαρτάται από την ψηφοφορία του κοινού, σίγουρα υπάρχει και το marketing. Αν μη τι άλλο, είμαστε παιδιά της τεχνολογίας και των social media. Οπότε θα θεωρηθείς εχθρός του εαυτού σου, αν δεν υποστηρίξεις την συμμετοχή σου με μία κοινοποίηση και έναν αγαθό εκβιασμό στους κοντινούς φίλους σου για δική τους. Παρόλα αυτά, το like κρύβει μια τσιγκουνιά που καταλήγει σε δικαιοσύνη. Πρέπει να εντυπωσιάσεις για να το κερδίσεις. Οπότε όσο και να προωθήσεις το έργο σου, το ιερό μάτι του κοινού δεν το ξεγελάς. Με λίγο πιο συγκεκριμένα λόγια, το marketing έχει πλημμυρίσει τη ζωή μας σε κάθε λεζάντα, κάθε διαφήμιση, κάθε ταινία, κάθε προσωπικό λογαριασμό στο facebook και αυτή είναι μια πραγματικότητα που είτε θα απαρνηθείς και θα μεταναστεύεις σε κάποιο χωριό στην Αρκαδία, είτε θα χρησιμοποιήσεις. Όμως αν δεν αξίζει το προϊόν σου, δεν πρόκειται να επωφεληθείς. Άρα σε ένα στατιστικό πλαίσιο, θα έλεγα πως η νίκη σε έναν τέτοιο διαγωνισμό είναι κατά 40% θέμα marketing, υπό προϋποθέσεις. Τι πιστεύεις για το Citycampus; Χωρίς φόβο και πάθος, ομολογώ ότι είναι μία πάρα πολύ αξιόλογη, τέλεια κατασκευασμένη και με συνεχή ενημέρωση σελίδα για κάθε νέο που ψάχνεται επί παντός επιστητού. Πλέον μπαίνω πολύ συχνά τόσο στη σελίδα στο facebook, όσο και στην ιστοσελίδα και κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι καινούριο που μου τραβάει το ενδιαφέρον. Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά. Ο κόπος και το μεράκι και η καλή θέληση πάντα ανταμείβονται.

8 Λέγεται ότι μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις. Τι πιστεύεις για αυτό; Μη βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε αντιδραστικό, γιατί είναι η μισή αλήθεια, αλλά διαφωνώ με αυτόν τον ορισμό και θα ήθελα να τον απλοποιήσω: Χίλιες λέξεις εξηγούν μια φωτογραφία. Κάποιος φλύαρος καλλιτέχνης, που ήθελε να μιλάει για ώρες για τα έργα του, εφηύρε αυτή την άτακτη γνώμη. Αλήθεια να πιστέψω κάτι τέτοιο για το καπρίτσιο ενός καλλιτέχνη; Όχι. Θα το επαναπροσδιορίσω με έναν δικό μου ορισμό Μια φωτογραφία είναι ανεξάντλητες λέξεις. Ναι μάλιστα, εκατομμύρια. Kαι ναι, μάλιστα, μπορώ να γίνω επικίνδυνα φλύαρος για χάρη της φωτογραφίας. Διαφωνώ λοιπόν, γιατί επαυξάνω. Η φωτογραφία είναι το διαμέρισμα της τέχνης που μπορείς να δεις απευθείας το μήνυμά της, ως καταγραφή μιας πραγματικότητας. Επιτρέπει, όχι πολλαπλές ερμηνείες, αλλά πολυδιάστατες. Με αφετηρία το πρώτο ενστικτώδες και απολίτιστο συναίσθημα που αισθάνεσαι μόλις βλέπεις την εικόνα, λύπη, χαρά, αηδία, τεστοστερόνη, οίκτο, μπορείς να πλάσεις έναν ολόκληρο κόσμο εξέλιξης στο μυαλό σου. Όταν βλέπεις τις φωτογραφίες του Anders Petersen για παράδειγμα, της χοντρής κυρίας που αγκαλιάζει έναν νεαρό εραστή, νιώθεις ότι μυρίζεις τον ιδρώτα τους, σιχαίνεσαι στον ήχο της τριβής των δερμάτων τους. Και οι αισθήσεις σου μπορεί να συνεχίσουν να ενεργοποιούνται επ άπειρον, όσο κοιτάς την ίδια πραγματικότητα, οι αισθήσεις γίνονται ανεξάντλητες. Η φωτογραφία είναι ανεξάντλητες λέξεις γιατί είναι ακίνητες μόνο επιφανειακά, στην αλήθεια τους κρύβουν μια συνεχή σκηνοθεσία και δραστηριότητα, όλα με αφετηρία εκείνη την πρώτη αίσθηση.

9 Ποια είναιτα σχέδιά σου για το μέλλον; Τα ενδιαφέροντά μου επεκτείνονται από την ιστορία της αρχαίας Δημοκρατίας, έως το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το champions league, την φωτογραφία και την επεξεργασία εικόνων, την κλασική ρωσική και ιταλική λογοτεχνία και βέβαια τα ταξίδια (ενδιαφέρον ή χόμπι, είναι πάντως το πιο εθιστικό κομμάτι της ζωής ενός ονειροπόλου και πολύ περίεργου ανθρώπου). Επαγγελματικά παρότι τελειώνω το τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ., δεν ξέρω με τι θέλω να ασχοληθώ. Σίγουρα, θα ήθελα να ασχοληθώ στο πλαίσιο μεταπτυχιακών σπουδών με κάτι που άπτεται της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, των στρατηγικών σπουδών και πιθανότατα της γενικής και συγκριτικής γραμματολογίας. Όμως, θα έλεγα ότι το μότο μου είναι «carpe diem quam minimum credula postero», εν ολίγοις οψόμεθα για το μέλλον, τοπαρεμπιπτόντως τελείως αβέβαιο επαγγελματικά.

10 Η δεύτερη νικήτρια του διαγωνισμού: Φοιτήτρια του Τμήματος Φωτογραφίας στο ΙΕΚ Ρεθύμνου

11 Η φωτογραφία με την οποία κέρδισε η Αναστασία τη δεύτερη θέση έλαβε 637 ψήφους από το κοινό!

12 Καλησπέρα, Αναστασία, και συγχαρητήρια για τη συγκέντρωση τόσων ψήφων και τη βράβευση. Πώς έμαθες για το διαγωνισμό; Για τον διαγωνισμό ενημερώθηκα από μια φίλη μου με την οποία έχουμε κοινή αγάπη για την φωτογραφία. Τι απεικονίζει η φωτογραφία που μας έστειλες; Η φωτογραφία μου ήταν μια φωτογραφία μόδας με θέμα το φθινόπωρο και απεικονίζει μια κοπέλα ξαπλωμένη στα πρώτα φθινοπωρινά φύλλα. Είναι τραβηγμένη στον Κιμουριώτη Σητείας στο νομό Λασιθίου. Πώς αισθάνεσαι που κέρδισες τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό; Η δεύτερη θέση στον διαγωνισμό μόνο χαρά μπορούσε να μου δώσει γιατί διακρίθηκα πρώτη φορά σε κάτι που αγαπώ πολύ και είναι μια καλή αρχή.

13 Η νίκη σε ένα διαγωνισμό οφείλεται στην καλή φωτογραφία ή το marketing? Η αλήθεια είναι ότι με μια νίκη σε ένα τέτοιο διαγωνισμό μπορείς να εξασφαλίσεις μια αναγνωσιμότητα αλλά δεν πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα marketing. Από ένα τέτοιο διαγωνισμό μπορείς να κερδίσεις πολλά περισσότερα από μια διαφήμιση. Τι πιστεύεις για το Citycampus; Το citycampus είναι μια πολύ δυνατή ομάδα ενημέρωσης και μόρφωσης για τον φοιτητικό κόσμο. Η σελίδα του citycampus είναι ένα εργαλείο που βοηθάει τον καθένα φοιτητή και μη να μαθαίνει τα νεότερα από σπουδές, μεταπτυχιακά ως ένα καλό βιβλίο. Αξίζει! Ισχύει ότι μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις; Μέσα από μια φωτογραφία μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, τις απόψεις μας, μαρτυράμε τον χαρακτήρα μας δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σου περιγράψει μια στιγμή όσο μια εικόνα. Οπότε σωστά έχει βγει η άποψη ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου και με τι θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον; Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία, δεν ζω χωρίς μουσική αλλά το μεγάλο πάθος μου είναι η φωτογραφία γι αυτό επέλεξα να κάνω σπουδές πάνω σ αυτό και να κάνω το χόμπυ μου επάγγελμα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αγαπάς την δουλειά σου.

14 Η τρίτη νικήτρια του διαγωνισμού: Φοιτήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

15 Η φωτογραφία με την οποία κέρδισε η Δώρα την Τρίτη θέση κρίθηκε ως άξια βραβείου από το Citycampus!

16 Συγχαρητήρια, Δώρα, για την επιλογή σου! Πώς έμαθες για το διαγωνισμό; Το έμαθα μέσω μιας γνωστής μου η οποία πήρε μέρος στον πρώτο διαγωνισμό και από το Site! Τι απεικονίζει η φωτογραφία που μας έστειλες; Ένα σοκάκι της Κομοτηνής, την όμορφη εποχή του φθινοπώρου! Πώς νιώθεις που επελέγης ως η τρίτη νικήτρια του διαγωνισμού; Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη και ενθουσιασμένη για τη διάκριση μου στο διαγωνισμό, καθώς ήταν κάτι αναπάντεχο για μένα. Και το ότι η φωτογραφία μου επιλέχθηκε από το citycampus με τιμά ιδιαίτερα! Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε! Ισχύει; Όντως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, γιατί ο κάθε άνθρωπος την αντιλαμβάνεται διαφορετικά και τα συναισθήματα που εμπνέει σε αυτούς ποικίλλουν. Σημαντικό ρόλο φυσικά παίζει και η οπτική του φωτογράφου και τα μηνύματα που θέλει να περάσει.

17 Η νίκη σε ένα διαγωνισμό είναι ζήτημα marketing; Πιστεύω ότι είναι και θέμα μάρκετινγκ έως ένα βαθμό φυσικά, παρόλα αυτά δεν παίζει καθοριστικό ρόλο διότι σημαντικό ρόλο παίζει και η ίδια η φωτογραφία. Ποια είναι η γνώμη σου για το citycampus; Είναι μια πολύ αξιόλογη σελίδα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με πολύ ενδιαφέροντα άρθρα και ενημερωτικά θέματα. Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια; Σπουδάζω ελληνική φιλολογία και με αυτόν τον τομέα θα ήθελα να ασχοληθώ αργότερα. Ωστόσο η αδυναμία μου είναι η φωτογραφία και το ιδανικότερο θα ήταν να μπορέσω να ασχοληθώ και με αυτή.

18 Ελπίδα Γεμενετζή Η φωτογραφία της Ελπίδας απεικονίζει το φιλί ενός ζευγαριού στην Πράγα! Για όλους τους άλλους ο χρόνος τρέχει, για το ζευγάρι έχει παγώσει! Η Ελπίδα σπουδάζει στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης. Έμαθε για το διαγωνισμό από μια ανάρτηση στο Facebook. Αισθάνεται πολύ όμορφα που το polibek (φιλί) άρεσε τόσο στον κόσμο όσο και στο Citycampus. To marketing παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο με την ποιότητα της φωτογραφίας για τη νίκη. Για την Ελπίδα, η φωτογραφία είναι η τέχνη της παρατήρησης, είναι η εύρεση ενδιαφέροντος μέσα στα συνηθισμένα, αρκεί να βλέπεις! Ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη φωτογραφία και αφού πάρει πτυχίο θα ήθελε να κάνει ένα μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης.

19 Νίκος Μαρίνης Η φωτογραφία του Νίκου είναι ένα φθινοπωρινό τοπίο, μετά από βροχή και εκφράζει νοσταλγία! Ο Νίκος σπουδάζει Μηχανολογία στη Λάρισα. Έμαθε για το διαγωνισμό από μια φίλη του που σπουδάζει στη Λαμία! Από τη μια ένιωσε χαρά για τον έπαινο από την άλλη αναρωτήθηκε εάν σαν φωτογράφος μπορούσε να είχε δώσει περισσότερα. Θεωρεί ότι δεν παίζει ρόλο το marketing και ότι ένας διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία να δει ο ένας τη δουλειά του άλλου και να γίνει ανταλλαγή απόψεων! Θεωρεί ότι είναι μεγάλο προσόν να μπορεί κάποιος μέσα από μια φωτογραφία να παρουσιάσει μια ιστορία ή ένα γεγονός ή να προκαλέσει συναισθήματα! Πρωταρχικός στόχος του είναι να τελειώσει τη σχολή του. Θα τον ενδιέφερε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία!

20 Χρυσή Γαλεράκη Η φωτογραφία της Χρυσής είναι από το Ηράκλειο Κρήτης. Στο βάθος φαίνεται το νησάκι Ντία! Η Χρυσή σπουδάζει Αρχαιολογία στην Κρήτη. Έμαθε για το διαγωνισμό από μια φίλη της. «Τρελάθηκε» όπως μας δήλωσε από τον ενθουσιασμό της για τον έπαινο που έλαβε! Θεωρεί ότι ο διαγωνισμός μας είναι το πρώτο βήμα για να δείξει κάποιος το ταλέντο του και την όρεξή του. Για τη Χρυσή η φωτογραφία είναι τρόπος έκφρασης και τρόπος να κρατηθούν ζωντανές εικόνες και αναμνήσεις. Σπουδάζει κάτι που την ενδιαφέρει, Αρχαιολογία, και το ιδανικό θα ήταν να μπορέσει να συνδυάσει τις σπουδές της με την φωτογραφία επαγγελματικά!

21 Νικελίνα Φούφα Η φωτογραφία απεικονίζει το ηλιοβασίλεμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μια ανοιξιάτικη ημέρα! Η Νικελίνα σπούδασε Πληροφορική στο Καποδιστριακό της Αθήνας και ολοκήρωσε τα μεταπτυχιακά της στη Διοίκηση και τα Οικονομικά Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων. Έμαθε για το διαγωνισμό από τη σελίδα του Citycampus στο Facebook. Χάρηκε πολύ με τον έπαινο, γιατί είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις κάτι δικό σου να αρέσει και στους άλλους! Για τη Νικελίνα σημασία έχει η συμμετοχή στο διαγωνισμό και όλοι είναι νικητές, αφού όλων οι φωτογραφίες είχαν κάτι το ξεχωριστό. Για τη Νικελίνα,η φωτογραφία μπορεί να εκφράσει πράγματα που οι λέξεις δεν μπορούν. Από την άλλη κάθε θεατής μπορεί να αντιληφθεί κάτι μοναδικό. Φιλοδοξεί να εργαστεί σε επιχείρηση του κλάδου των σπουδών της.

22 Αριάδνη Κωνσταντακοπούλου Η φωτογραφία της Αριάδνης παρουσιάζει ένα φθινοπωρινο βράδυ στην Πλάκα: Θα έβαζε τίτλο: Φιλία ή Ξεγνοιασιά! Η Αριάδνη σπουδάζει στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού. Ένιωσε πολύ όμορφα που έλαβε έπαινο. Η συμμετοχή και ο έπαινος είναι πιο σημαντικά από το βραβείο! «Το θέμα είναι να το διασκεδάζεις», όπως μας δήλωσε. Η φωτογραφία είναι ανεκτίμητης αξίας, γιατί κρατάνε τις εικόνες μας ανεξίτηλες στο χρόνο. Την ενδιαφέρει εκτός από τη φωοτγραφία, η κατασκευή κοσμημάτων, ο χορός, η υποκριτική και το θεατρικό παιχνίδι. Θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες.

23 Ευαγγελία Μυλωνίδου Η φωτογραφία της Ευαγγελίας απεικονίζει ένα απάνεμο πρωινό στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Οι βάρκες συμβολίζουν την αγάπη της για τα ταξίδια! Η Ευαγγελία σπουδάζει Μηχανικός Η/Υ στη Θεσσαλονίκη. Για το διαγωνισμό έμαθε από μια ανάρτηση στο facebook και της φάνηκε ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ένιωσε υπερήφανη για τον εαυτό της που έλαβε έπαινο με την πρώτη της συμμετοχή σε διαγωνισμό. Είδε την εμπειρία ως μια προσπάθεια να ανακαλύψει τις δυνατότητές της! Για την Ευαγγελία μια φωτογραφία μπορεί να σε ταξιδέψει, να σου προκαλέσει συναισθήματα και αναμνήσεις. Επαγγελματικά θα ήθελε να ασχοληθεί με το software development/design.

24 Ευαγγελία Τζίμα Η φωτογραφία της Ευαγγελίας απεικονίζει δύο κορίτσια στη θάλασσα, σε πρώτο επίπεδο είναι τα βότσαλα! Η Ευαγγελία σπουδάζει στη Νομική Θεσσαλονίκης. Έμαθε για το διαγωνισμό από τη σελίδα του Citycampus στο Facebook. Είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται φωτογραφία της και χάρηκε ιδιαίτερα. Θεωρεί πως η φωτογραφία μπορεί να εκφράσει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αποτελεί απεικόνιση ευχάριστων αλλά και άσχημων στιγμών του παρελθόντος. Παράλληλα μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του φωτογράφου στο θεατή. Αγαπά τη φωτογραφία, τα ταξίδια, τη μουσική και το χορό. Οι φίλοι καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ζωής της

25 Κωνσταντίνος Πασχόπουλος Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου απεικονίζει το μάτι ενός ανθρώπου μέσα στο οποίο εμφανίζεται το σύμπαν. Ο Κωνσταντίνος σπουδάζει Πληροφορική στο Καποδιστριακό και έμαθε για το διαγωνισμό από κοινοποίηση στο facebook. Ένιωσε ιδιαίτερη χαρά για τον έπαινο. Το marketing παίζει μεγάλο ρόλο, από τη στιγμή που κάποιοι νικητές αναδεικνύονται μέσω ψηφοφορίας. Για τον Κωνσταντίνο, μέσω της φωτογραφίας μπορούν να απεικονιστούν πολλά συναισθήματα και μηνύματα που θα χρειάζονταν πολλές λέξεις να τα αποδώσουν. Τα χόμπυ του είναι τα video games, η φωτογραφία, το video και τα visual effects. Με όλα αυτά θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά.

26 Όλγα Συμεωνίδου Η φωτογραφία της Όλγας απεικονίζει ένα βροχερό απόγευμα στη Βουδαπέστη! Η όλγα σπουδάζει στη Νομική Αθηνών! Έμαθε για το διαγωνισμό από ανακοίνωση στο facebook. Δεν περίμενε να διακριθεί και ένιωσε ικανοποίηση και χαρά. Μάλιστα συνέχισε να φωτογρφαφίζει με μεγαλύτερο πάθος μετά τον έπαινο! Όσο και αν το marketing παίζει το ρόλο του σε τέτοιους διαγωνισμούς, πιστεύει πως οι φωτογραφίες που αναδείχθηκαν, το άξιζαν. Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος επικοινωνίας ή όπως μας είπε: «Μπορεί να μιλήσει στην ψυχή και το μυαλό, να δώσει τροφή για σκέψη, να προβληματίσει, να προκαλέσει συγκίνηση ή τέρψη, να σοκάρει, να αηδιάσει, να αγανακτήσει, να εκπλήξει, ή να ζεστάνει μια καρδιά.» Τα χόμπυ της είναι ο χορός,η δημιουργική γραφή, το τραγούδι και η φωτογραφία. Γράφει στο site wattpad με το ψευδώνυμο Olia_HG. Πιθανά επαγγελματικά να την κερδίσει η νομική.

27 Άννα Μιτσάκου Η φωτογραφία της απεικονίζει την ομορφιά της φύσης! Η Άννα σπουδάζει φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Για το διαγωνισμό έμαθε τυχαία μέσα από το facebook. Ενθουσιάστηκε με τον έπαινο, διότι εκτός από την Άννα και κάποιοι άλλοι είδαν κάτι το «ιδιαίτερο» σε αυτή τη φωτογραφία. Η επιλογή των φωτογραφιών από την ομάδα του Citycampus είναι σημαντικό στοιχείο του διαγωνισμού. Κατά τη γνώμη της μια φωτογραφία μπορεί να σου προκαλέσει συναισθήματα που δεν είχες φανταστεί ποτέ! Ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία και τη ζωγραφική και επαγγελματικά θα ήθελε να τα συνδυάσει με τη φιλολογία που σπουδάζει.

28

29

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Χειμώνας Χριστούγεννα» Χειμώνας 2016

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Χειμώνας Χριστούγεννα» Χειμώνας 2016 Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Χειμώνας Χριστούγεννα» Χειμώνας 2016 Και ο Τρίτος Διαγωνσιμός Φωτογραφίας του Citycampus με θέμα το Χειμώνα και τα Χριστούγεννα έληξε με πολύ θετικές εμπειρίες. Ακολουθήστε

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία;

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία; Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η Λία Ζώτου και ο Θοδωρής Καραγεωργίου γεννήθηκαν σε δύο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου αρχίζει να ξετυλίγει το

Διαβάστε περισσότερα

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Με αφορμή την επίσκεψη της Βικτώριας Χίσλοπ στο Ρέθυμνο της Κρήτης για την παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου Ανατολή, άρπαξα την ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ3 Στο ΣΤ3 αξιολογήθηκαν 20 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η σχέση που απέκτησαν με τα άλλα παιδιά, η συνεργασία μεταξύ τους

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Καλύτερη πληροφόρηση Ένιωσα σίγουρη για τον εαυτό μου Πολλές απορίες που δεν είχα φανταστεί με σιγούρεψαν Η σημερινή ενημέρωση ήταν από τις καλύτερες που

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://artpress.sundaybloody.com/ Βασίλης Κάργας http://goo.gl/di6ugf Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέαςεικονογράφος : «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Χρώματα στην. Πόλη. Διαγωνισμός Φωτογραφίας Citycampus.gr

Χρώματα στην. Πόλη. Διαγωνισμός Φωτογραφίας Citycampus.gr Χρώματα στην Πόλη 2016 Διαγωνισμός Φωτογραφίας Citycampus.gr 2 Editor s message «Δεν παίρνεις μια φωτογραφία, αλλά την φτιάχνεις»! Αυτά τα λόγια του Ansel Adams τονίζουν τον ενεργητικό ρόλο του φωτογράφου

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία Γ3 «Ειδικότερα εμείς ως μαθητές, οι οποίοι δεν έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να ελέγχουμε άμεσα με το δικαίωμα της ψήφου μας τη δημοκρατία της χώρας μας, μπορούμε να συμβάλλουμε στο να υπάρχει δημοκρατικός

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα»

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας-εικονογράφος «Τα παραμύθια είναι ένας τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για αξίες και συναισθήματα» Ημερομηνία 8/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link artpress.sundaybloody.com Βασίλης Κάργας http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%bd%ce %B1-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7- %CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CE%B1%CF%82-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση Η δύναμη της εικόνας Μετάφραση #SID 2019 Μετάφραση #SID 2019 Ο Smartie ο Πιγκουίνος ανέλαβε να κάνει μια σχολική εργασία για το αγαπημένο του ζώο. Ο Smartie αγαπάει τα ζώα, αλλά το αγαπημένο του είναι

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κώστας Κρομμύδας «εξομολογείται» στη συγγραφέα

Ο Κώστας Κρομμύδας «εξομολογείται» στη συγγραφέα Ημερομηνία 13/3/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://now24.gr/ Μαίρη Γκαζιάνη http://now24.gr/o-kostas-krommidas-exomologite-sti-singrafea-meri-gkaziani/ Ο Κώστας Κρομμύδας «εξομολογείται» στη συγγραφέα Μαίρη

Διαβάστε περισσότερα

Σώμα Πρoσκόπων Κύπρου. Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015. ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

Σώμα Πρoσκόπων Κύπρου. Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015. ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Σώμα Πρoσκόπων Κύπρου Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015 ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Αγέλη Λυκοπούλων ΧΑΛΚΙΝΗ ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ 103ov Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κισσόνεργας

Διαβάστε περισσότερα

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΙΔΑΚΙ - μαθαίνω να συνομιλώ - klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjklz

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Η κρίση άγγιξε και εμάς με τη σύζυγο άνεργη, εμένα με μείωση αποδοχών 65% και δύο κόρες στο Δημοτικό. Ψάχναμε εναλλακτικούς τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημά μας

Διαβάστε περισσότερα

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή:

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή: Naoki HigasHida Γιατί χοροπηδώ Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού Εισαγωγή: david MiTCHELL 41 Ε13 Προτιμάς να είσαι μόνος σου; «Α, μην ανησυχείτε γι αυτόν προτιμά να είναι μόνος του». Πόσες φορές το

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Ημερομηνία 16/3/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά http://www.talcmag.gr/sinenteyxeis/katrina-tsantali/ ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου Ημερομηνία 28/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://agrinio-life.gr/ Ιουλία Ιωάννου http://goo.gl/kpy6j7 Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου 171 Views July 28, 2015 No Comments

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού Σταύρος Κούλας Γραφίστας - Πώς ορίζεται το επάγγελμά σας, και ποιες είναι οι παραλλαγές του; H γραφιστική είναι ένα επάγγελμα που ορίζει τη σχέση του ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Βιωματική Δράση Α Γυμνασίου. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Α. Γεωργατζά

Βιωματική Δράση Α Γυμνασίου. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Α. Γεωργατζά Βιωματική Δράση Α Γυμνασίου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Α. Γεωργατζά Ποιοι είμαστε; Είμαστε οι Μην αρχίζεις την μουρμούρα και λογικά τώρα θα σκέφτεστε ότι το όνομα το πήραμε από το σήριαλ και έχετε δίκιο. Όπως

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ/ΜΕΝΤΟΡΕΣ: Συναισθηματικές δεξιότητες

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ/ΜΕΝΤΟΡΕΣ: Συναισθηματικές δεξιότητες ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ/ΜΕΝΤΟΡΕΣ: Συναισθηματικές δεξιότητες Μέσω της χρήσης μιας κλίμακας αξιολόγησης από το 1 μέχρι το 5, αξιολογήστε σε ποιο βαθμό

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά 1 Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά με τη μουσούδα μου στο πρόσωπό της, τόσο όσο χρειαζόταν

Διαβάστε περισσότερα

WebWeWant: Ενότητα 4

WebWeWant: Ενότητα 4 6o Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΟΚΚΟΡΗ ΑΘΗΝΑ ΤΜΗΜΑ: Α1β WebWeWant: Ενότητα 4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ Μάιος 2017 Οι πληροφορίες που οι άλλοι πιθανόν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρια για όλους από χρονών

Εργαστήρια για όλους από χρονών Εργαστήρια Σαββατοκύριακων Σεπτεμβρίου 2019 για παιδιά για εφήβους και ΕΝΗΛΙΚΕΣ μαζί Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Συναισθημάτων, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης «Στο Παλάτι

Διαβάστε περισσότερα

êjiévn dfxvpiamsoi DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.58 Αποδελτίωση:07/07/2013

êjiévn dfxvpiamsoi DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.58 Αποδελτίωση:07/07/2013 DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.56 DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.57 420 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ oäwa JxiuiKiKiviiwjv Γεννήθηκε στις 6.12.99 και είναι αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας Ξεκίνησε το άθλημα το

Διαβάστε περισσότερα

Το απόρρητο και εσείς

Το απόρρητο και εσείς Το απόρρητο και εσείς Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν ποια είδη πληροφοριών είναι προτιμότερο να παραμένουν απόρρητα, πώς μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε περισσότερα

Καρράς Άγγελος Μυλωνάς Δημήτρης Τζούτι Μιγκλέν

Καρράς Άγγελος Μυλωνάς Δημήτρης Τζούτι Μιγκλέν 5 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΘΕΜΑ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» - «Χρώματα και συναισθήματα» ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: Famous ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : Κατσιφή

Διαβάστε περισσότερα

Samuel Bjork: «Πιστεύω ότι είναι εντελώς περιττό να περιγράφεις ωμή βία. Θεωρώ ότι ευτελίζει το τελικό αποτέλεσμα»

Samuel Bjork: «Πιστεύω ότι είναι εντελώς περιττό να περιγράφεις ωμή βία. Θεωρώ ότι ευτελίζει το τελικό αποτέλεσμα» Ημερομηνία 10/10/2016 Μέσο Συντάκτης Link www.huffingtonpost.gr Καλλιόπη Κρητικού http://www.huffingtonpost.gr/calliope-kritikou/samuel-bjork-_b_12370594.html Samuel Bjork: «Πιστεύω ότι είναι εντελώς περιττό

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Β Πρώτη διδακτική πρόταση Φίλοι δι αλληλογραφίας Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή;

Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή; Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή; Βρίσκεστε εδώ: Αρχική» Συνεντεύξεις» Γιατί αποφάσισες Βανέσα Αδαμοπούλου ν ασχοληθείς με τη συγγραφή; Αφροδίτη Πρέβεζα Τελευταία ενημέρωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος :00

Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος :00 Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017-11:00 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970 και εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον Γιάννη Γιαννακίδη Στέλλας Περικλέους. Θα ήθελα να αρχίσουμε όπως θέλετε εσείς. Πείτε λίγα πράγματα για τη ζωή σας.

Συνέντευξη με τον Γιάννη Γιαννακίδη Στέλλας Περικλέους. Θα ήθελα να αρχίσουμε όπως θέλετε εσείς. Πείτε λίγα πράγματα για τη ζωή σας. https://ucy.ac.cy/psifides-gnosis/el/ Συνέντευξη με τον Γιάννη Γιαννακίδη Στέλλας Περικλέους Θα ήθελα να αρχίσουμε όπως θέλετε εσείς. Πείτε λίγα πράγματα για τη ζωή σας. Όταν ήμουν μικρός γύρω στα οχτώ

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ2 Στο ΣΤ2 αξιολογήθηκαν 18 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και το μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων ΕΡΓΑΣΙΕΣ Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Β Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Χάρτινη αγκαλιά» Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Εκδόσεις: Καλέντης Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες για πάρτη του! Ωστόσο, ακόμα στοιχειώνουν κάποιες σκέψεις το μυαλό σου. Ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη»

[Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» [Συνέντευξη-Διαγωνισμός] Η Μεταξία Κράλλη και το βιβλίο της «Κάποτε στη Σαλονίκη» Από happytv - Τετάρτη 19/10/16 Η Μεταξία Κράλλη (ψευδώνυμο) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι "μεταγραφές" στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι μεταγραφές στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές Του Βασίλη Παπαδάκη* Τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα άθλημα για να διασκεδάσουν, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να αποτελέσουν μέλη μιας ομάδας, να κερδίσουν αναγνώριση, καλή φυσική κατάσταση και να ζήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

Διαφορετικές οπτικές. Πηγές

Διαφορετικές οπτικές. Πηγές Διαφορετικές οπτικές Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν το ρόλο που παίζει η προσωπική οπτική στην αξιολόγηση των πληροφοριών που αφορούν την παρουσία τους στο διαδίκτυο ή την παρουσία των άλλων στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ Της Ιωάννα Μαλίκη

ΑΚΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ Της Ιωάννα Μαλίκη ΑΚΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ Της Ιωάννα Μαλίκη Η σχολική εφηµερίδα τη φετινή χρονιά αποφάσισε να πραγµατοποιήσει µια έρευνα σχετικά µε το βασικό µας θέµα, τις τέχνες. Ρωτήσαµε τους µαθητές του 3 ου γυµνασίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου Συλλογή Περιστέρια 148 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Εύη Τσακνιά 1. Το σωστό γράψιμο Έχεις προσέξει πως κάποια βιβλία παρακαλούμε να μην τελειώσουν ποτέ κι άλλα, πάλι, από την πρώτη κιόλας σελίδα τα βαριόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα;

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα; Ιόλη Πως σας ήρθε η ιδέα; Μ.Τ.: Όπως γράφω και στο τέλος του βιβλίου, είχα γνωρίσει την κυρ Αγγέλω, την έζησα για αρκετά χρόνια και μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω ένα μυθιστόρημα με εκείνην ως πρωταγωνίστρια.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Αυτή την εβδομάδα η δυναμικότητα που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη και να ξέρεις ότι θα σου συμβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας, ό- που σημείωνα τις απαντήσεις τους.

Χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας, ό- που σημείωνα τις απαντήσεις τους. Αποτίμηση της διδασκαλίας της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής ΣΤ Τάξη Δημοτικού Ονοματεπώνυμο:. Ομάδα:Α Γενική εκτίμηση της διδασκαλίας: Πιστεύω ότι η διδασκαλία μου ήταν αποτελεσματική και πολύ ευχάριστη

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί κανόνες σύνθεσης στη φωτογραφία

Βασικοί κανόνες σύνθεσης στη φωτογραφία Βασικοί κανόνες σύνθεσης στη φωτογραφία Πάτρα, Δεκέμβρης 2012 Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην τέχνη και την πληροφόρηση; Πώς μπορεί η φωτογραφία να είναι τέχνη, εάν είναι στενά συνδεδεμένη με την αυτόματη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΒΙΑ (ΕΔΒ) κατά Marshall B. Rosenberg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΒΙΑ (ΕΔΒ) κατά Marshall B. Rosenberg ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΒΙΑ (ΕΔΒ) κατά Marshall B. Rosenberg Η επικοινωνία δίχως βία είναι μια μέθοδος η οποία: Διευκολύνει την ροή της επικοινωνίας. Εστιάζει στην έκφραση, μέσω της ομιλίας, των συναισθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015 Ο β κύκλος του διήμερου καλλιτεχνικού, βιωματικού σεμιναρίου «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29

Διαβάστε περισσότερα

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΛ. Σπάτων Α Λυκείου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γεωργία Καζάκου. Μπίμπιζα Ζωή Πάσκου Όλγα Παπαχρήστου Μαίρη

ΓΕΛ. Σπάτων Α Λυκείου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γεωργία Καζάκου. Μπίμπιζα Ζωή Πάσκου Όλγα Παπαχρήστου Μαίρη 2016-2017 ΓΕΛ. Σπάτων Α Λυκείου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γεωργία Καζάκου Μπίμπιζα Ζωή Πάσκου Όλγα Παπαχρήστου Μαίρη Μέσα στα πλαίσια της δημιουργικής εργασίας επιλέξαμε να κάνουμε μια ερευνητική εργασία στο

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Σκηνή 1 η Μουσική... ανοίγει η αυλαία σιγά σιγά... projector τοπίο με τις τέσσερις εποχές του χρόνου... στη σκηνή τέσσερις καρεκλίτσες, η καθεμία ζωγραφισμένη με την αντίστοιχη εποχή... Μπαίνει η πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το όνειρο Ένα ζευγάρι περιμένει παιδί. Τότε αρχίζει να ονειρεύεται αυτό το παιδί. Κτίζει την εικόνα ενός παιδιού μέσα στο μυαλό του. Βάσει αυτής της εικόνας, κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ποιά ηρωικά χαρακτηριστικά έχει η ηρωίδα κατά τη γνώμη σας; Κατά τη γνώμη μου και μόνο που χαρακτηρίζουμε την Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου ηρωίδα δείχνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και «Ο χορός των ψευδαισθήσεων» Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου :26

Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και «Ο χορός των ψευδαισθήσεων» Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου :26 Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης και «Ο χορός των ψευδαισθήσεων» Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015-10:26 Γράφει η Μαίρη Γκαζιάνη «Οι ψευδαισθήσεις είναι ένας θεμιτός μηχανισμός της ανθρώπινης ψυχής. Χωρίς την

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα.

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ4 Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. Μαθήτρια: Δεν γνωρίζουμε. Ποιος συμφωνεί με την Ελπίδα; Χρύσα, συμφωνείς Χρύσα: Ναι.

Διαβάστε περισσότερα