Παναγιώτης Λυµπερόπουλος 4 Ε

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παναγιώτης Λυµπερόπουλος 4 Ε"

Transcript

1 Μαθήτρια 4Ε Παναγιώτης Λυµπερόπουλος 4 Ε Μάιος 2007

2 Τα Επτάνησα βρίσκονται δυτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας µέσα στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα νησιά αυτά είναι : 1. Κέρκυρα 2. Κεφαλλονιά 3. Ζάκυνθος 4. Λευκάδα 5. Ιθάκη 6. Παξοί 7. Αντιπαξοί Οι αρχαίοι Κερκυραίοι έλεγαν πως κατάγονταν από τους µυθικούς Φαίακες, τη Ναυσικά και το βασιλιά Αλκίνοο, σε σηµείο που ονόµασαν ένα πολεµικό λιµάνι το «λιµάνι του Αλκίνοου». Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες λέγεται ότι βρήκαν καταφύγιο στο νησί του Αλκίνοου. Εκεί σε µια σπηλιά έγιναν οι γάµοι του Ιάσονα και της Μήδειας. Στο Κανόνι µπορείτε να απολαύσετε τη µοναδική θέα που απλώνεται µπροστά του : καταπράσινες ακτές, το νησάκι µε την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών που ενώνεται µε το Κανόνι µε µια στενή λωρίδα στεριάς και το κοσµοξακουστό Ποντικονήσι που έχει χτισµένο πάνω του την εκκλησία του Παντοκράτορα από τον 11 ο αιώνα. Εκεί θα περάσετε µια καταπληκτική εµπειρία που θα τη θυµάστε για πάντα!

3 Η Κεφαλλονιά είναι νησί ορεινό που το πιο ψηλό της βουνό είναι ο Αίνος. Εδώ ζουν κάποια µοναδικά µικρόσωµα άλογα γνωστά ως «άλογα του Αίνου». Το νησί είναι διάσηµο για τα δαντελωτά ακρογιάλια του και τις υπέροχες παραλίες που µπορείτε να κάνετε µπάνιο. Ιστορία-Πολιτισµός Τα λίθινα εργαλεία βρέθηκαν σε πολλά χωριά και ένα από αυτά είναι στη χερσόνησο του Φουρνιά, στο Φισκάρδο µας βεβαιώνει ότι η Ιθάκη και η Κεφαλλονιά, κατοικούνταν από τα αρχαία χρόνια. Πολλές ανεξάρτητες πόλεις όπως η Πάλη η Σάµη, η Κράνη και οι Πρόννοι. Οι Μακεδόνες δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το νησί σε αντίθεση µε τους Ρωµαίους που το κατέκτησαν ολοκληρωτικά. Όταν πρωτάρχισαν τα Βυζαντινά χρόνια Η Κεφαλλονιά αµυνόταν από τους πειρατές. Οι Ενετοί έκαναν εµπόριο σε αυτή τη περιοχή για 300 ολόκληρα χρόνια. Η Ιθάκη βρίσκεται βορειανατολικά της Κεφαλλονιάς. Νησί πασίγνωστο σε όλο τον κόσµο. Η Ιθάκη είναι νησί σπάνιας οµορφιάς µε εναλλαγή άγριας και ήµερης φύσης. Πρωτεύουσά του είναι το Βαθύ, που είναι µικρή πόλη µε παράξενο κόλπο, που κλείνει στην αγκαλιά του το νησάκι Λαζαρέτο και τα ενετικά κάστρα του. Εδώ γεννήθηκε ο Οδυσσέας, που συµβολίζει την νοσταλγία και την αγάπη για την πατρίδα.

4 Η Ζάκυνθος έχει πολλή πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Οι πολλές βροχές κατάφεραν να δηµ ι ουργήσουν δάση και ποι κιλία σπάνιων λουλουδιών. Η Ζάκυνθος είναι πολλή γνωστή επειδή στις νότιες ακτές της αναπαράγεται η θαλάσσια χελώνα caretacareta. Στη Ζάκυνθο µπορείτε να επισκεφτείτε το «Ναυάγιο» Η παραλία πήρε το όνοµά της από το πλοίο που βυθίστηκε το Λευκά τα βράχια, κάτασπρη η αµµουδιά! Και µέσα στο νερό η άµµος είναι λευκή. Η Λευκάδα είναι ένα µοναδικό νησί που ξεχωρίζει για την εύκολη πρόσβαση που διαθέτει, αφού ενώνεται µε γέφυρα µε το νοµό Αιτωλοακαρνανίας. Το νησί περιτριγυρίζεται από σµαραγδένιες αµµουδιές µε χαρακτηριστική άµµο που µοιάζει µε αυγά περιστεριού. Γύρω της υπάρχουν πανέµορφα νησάκια που ένα από αυτά, ο Σκορπιός, συνδέθηκε µε το όνοµα του Ωνάση. Οι Λευκαδίτες συµµετείχαν σε πολλές µάχες. Πέρασε µια µεγάλη περίοδο Ενετοκρατίας και στη συνέχεια Τουρκοκρατίας. Επίσης πέρασε για λίγο στα χέρια των Γάλλων και στη συνέχεια των Άγγλων. Ο πολιτισµός της επηρεάστηκε πολύ από τους κατακτητές της.

5 Η Κέρκυρα είναι ένα νησί καταπληκτικό! Σας προτείνουµε να περάσετε το Πάσχα σας στην Κέρκυρα. Στην κεντρική πλατεία του νησιού πλήθος κόσµου συγκεντρώνεται εκεί για να απολαύσουν το καταπληκτικό θέαµα που έχει µείνει ως το πιο ξακουστό έθιµο του νησιού. Άνθρωποι απ τα πάνω σπίτια της πλατείας στρώνουν ένα κόκκινο προειδοποιητικό πανί για να µην πηγαίνουν οι άνθρωποι κάτω από τα σπίτια λόγω πτώσης τεράστιων και µικρών πήλινων κανατιών µε νερό που µπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Στο τέλος µικροί και µεγάλοι µαζεύουν τα σπασµένα κοµµάτια των µεγάλων πήλινων κανατιών, γιατί το θεωρούν γούρι. Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και κυρίως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του µήνα διοργανώνεται στα Φραγκάτα και στα Βαλσαµάτα το µεγαλύτερο πανηγύρι του καλοκαιριού. Οι κάτοικοι των δυο αυτών χωριών γιορτάζουν για την εσοδεία και προσφέρουν στο πανηγύρι που γίνεται δωρεάν κρασί. Το κέφι συνοδεύεται κάτω από τους ήχους παραδοσιακής µουσικής και τη συνοδεία τοπικών χορών, ενώ πάνω στην πίστα το κέφι διαρκεί µέχρι νωρίς το πρωί. Τα τοπικά συγκροτήµατα χορεύουν Μπάλλο, ιβαράτικο, Κερκυραϊκό, αλλά και άλλους χορούς από όλη την Ελλάδα. Αν είστε λάτρεις του κεφιού εδώ µπορείτε να ξεφαντώσετε... Γιουβέτσι στο φούρνο µε αρνί ή µοσχάρι (από Κεφαλονιά) Υλικά: 1 κιλό κρέας κοµµένο σε µερίδες 1 πακέτο κριθάρι 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο 2 νεροπότηρα λευκό κρασί µισό νεροπότηρο συµπυκνωµένο χυµό τοµάτας λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη

6 Εκτέλεση: Πλένουµε το κρέας και αλατοπιπερώνουµε. Το βάζουµε σε γάστρα µε το κρεµµύδι, τη ντοµάτα, το κρασί και το λάδι. Βάζουµε νερό και αφήνουµε να βράσει το κρέας µε τα υλικά τουλάχιστον 45 σε µέτριο φούρνο. Κατόπιν, προσθέτουµε το κριθάρι µε άλλο ένα ποτήρι νερό και αφήνουµε να βράσει όλο το φαγητό µαζί για περίπου 15 ώστε να απορροφήσει το νερό. Προσέχουµε όµως να µη στεγνώσει το φαγητό και ρίχνουµε, αν χρειαστεί, ένα ποτήρι νερό ακόµα. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό. που ρίξαµε για Μπουρδέτο (από Κέρκυρα) Υλικά: 1 κιλό σκορπιοί άσπροι ή κόκκινοι ή γαλέος σε φέτες ή σκυλόψαρο 1 µεγάλο κρεµµύδι 1 φλιτζάνι λάδι 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι κόκκινο γλυκό καυτερές πιπερίτσες αλάτι Εκτέλεση: Κόβουµε το κρεµµύδι ψιλό και το βράζουµε µε το λάδι και το πιπέρι για µισή ώρα. Προσθέτουµε το ψάρι και το βράζουµε περίπου 20 λεπτά για να πιει το ζουµί του και σβήνουµε µε το χυµό 2 λεµονιών. Κέρκυρα Ζάκυνθος

7 ΡΩΜΑΝΟΣ ΡΑΠ 4Ε ΣΟΦΙΑ ΣΙΑΜΠΑΝΗ 4 Ε ΕΛΙΝΑ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ 4Ε ΜΑΙΟΣ 2007

8 Η Ήπειρος έχει έκταση τ. χλµ. Ο πληθυσµός είναι κάτοικοι. Χωρίζεται σε 4 νοµούς. Το νοµό Ιωαννίνων, το νοµό Άρτας, το νοµό Θεσπρωτίας µε πρωτεύουσα την Ηγουµενίτσα και το νοµό Πρεβέζης. Η Ήπειρος συνορεύει βόρεια µε την Αλβανία και τους νοµούς της Μακεδονίας Καστοριάς και Γρεβενών. Νότια συνορεύει µε τη Στερεά και συγκεκριµένα µε το νοµό Αιτωλοκαρνανίας. Ανατολικά συνορεύει µε το νοµό Τρικάλων και το νοµό Καρδίτσας της Θεσσαλίας και δυτικά βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Το όνοµα «Ήπειρος» είναι πολύ αρχαίο όνοµα που παρέµεινε ως σήµερα και σηµαίνει στεριά. Το κλίµα της Ηπείρου είναι φυσικά ηπειρωτικό στις ορεινές περιοχές και µεσογειακό στα παράλια της. Η Ήπειρος έχει περισσότερα ορεινά τοπία. Τέσσερα από τα ψηλότερα βουνά της Ηπείρου είναι το όρος Τόµαρος, ο Σµόλικας, το Μιτσικέλι και τα Αθαµανικά όρη ή αλλιώς Τζουµέρκα. Τα πιο µεγάλα ποτάµια της είναι ο Αώος, ο Άραχθος, ο Αχέροντας και ο Καλαµάς. Η λίµνη Παµβώτιδα είναι γνωστή ως λίµνη των Ιωαννίνων. Βρίσκεται σε ύψος 470 µέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και οµορφαίνει την πόλη των Ιωαννίνων. Συνδέεται µε τους θρύλους της Κυρα-Φροσύνης και του Ντουραχάν. Υπάρχει από το π.Χ. Μερικές φορές η στάθµη του νερού αυξάνεται και µειώνεται ανάλογα µε τις καιρικές συνθήκες. Σήµερα αποτελεί ένα ζωντανό κοµµάτι της χλωρίδας και της πανίδας, γιατί πολλά υδρόβια φυτά και ζώα ζουν εκεί.

9 Αν κάποιος επισκεφτεί την Ήπειρο θα πρέπει οπωσδήποτε να πάει µια βόλτα από τα Ζαγοροχώρια. Η λέξη Ζαγοροχώρια σηµαίνει «πίσω από το βουνό». Τα Ζαγοροχώρια είναι µια οµάδα χωριών της Ηπείρου που είναι γνωστά για τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια τους. Ένα ιστορικό αξιοθέατο είναι ο αρχαιολογικός τόπος της ωδώνης. Κάντε ένα περίπατο στο χώρο που λατρεύτηκε η θεά Γη. Ο τόπος της λατρείας της χρησιµοποιούνταν από τους προϊστορικούς χρόνους. Στα αρχαία χρόνια χτίστηκε το περίφηµο µαντείο που ήταν αφιερωµένο στο ία και στη ιώνη. Επίσης υπάρχει ακόµα και σήµερα το περίφηµο αρχαίο θέατρο της ωδώνης θέσεων. Το µαντείο και άλλα ιερά κτίσµατα καταστράφηκαν το 219π.Χ από τους Αιτωλούς και ξαναχτίστηκαν εώς ότου τα καταστρέψουν πάλι οι Ρωµαίοι. Ένα άλλο αξιοθέατο είναι το γιοφύρι της Άρτας. Ο θρύλος για το γεφύρι της Άρτας αναφέρει ότι ο πρωτοµάστορας έβαλε την ίδια την γυναίκα του στα θεµέλια, σαν ανθρωποθυσία (Είναι γνωστό ότι ακόµα και σήµερα γίνονται θυσίες κοκοριών ή αρνιών, για να είναι γερό το σπίτι που θα χτιστεί.) Άλλο αξιοθέατο είναι το Μέτσοβο. Είναι µια ορεινή µικρή παραδοσιακή λιθόχτιστη πόλη της Πίνδου. Τα σπίτια συνδυάζουν αρχιτεκτονικά την πέτρα και το ξύλο. Εδώ οι χειµώνες είναι βαριοί και το κρύο πολύ. Οι κάτοικο ι ασχολούνται κτηνοτροφία και την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων ( τυρί, γάλα, γιαούρτι κ.α). οκιµάστε τα γαλακτοκοµ ικά προϊόντα και κάντε σκι αν θέλετε στο χιονοδροµικό κέντρο του. Αν σας αρέσουν οι εκδροµές µε την επεξεργασία του ξύλου, (σκαλιστά έπιπλα, βαρέλια κ.α), την υπάρχουν πολλές µονές και ναοί να επισκεφθείτε!

10 Μία από τις παραδοσιακές συνταγές τις Ηπείρου είναι η γαλατόπιτα. ΥΛΙΚΑ 9 αυγά γραµµάρια γάλα 250 γραµµάρια σιµιγδάλι ψιλό 500 γραµµάρια ζάχαρη Βούτυρο Βανίλια Κανέλα Ζάχαρη άχνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάµε τα ασπράδια των αυγών και τα αφήνουµε. Ανακατεύουµε τους κρόκους µε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιµιγδάλι, µέχρι το µείγµα να γίνει ένα. Ρίχνουµε το γάλα και ανακατεύουµε συνέχεια. Βράζουµε όλο το µείγµα, και ανακατεύουµε για να µην κολλήσει. Το βγάζουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε τη µαρέγκα, και ανακατεύουµε αργά. Βάζουµε βούτυρο στο ταψί και αδειάζουµε το µείγµα. Ψήνουµε το µείγµα σε µέτρια θερµοκρασία για 45 περίπου λεπτά και πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη ανακατεµένη µε κανέλα. Τη σερβίρουµε την άλλη µέρα προκειµένου να έχει κρυώσει καλά.

11 Μαθήτριες Μάιος ε

12 Ο πληθυσµός στην απογραφή του 2001 ήταν κάτοικοι. Η έκταση της Θεσσαλίας είναι τ.χλµ. Βόρεια συνορεύει µε τη Μακεδονία, νότια µε την Στερεά Ελλάδα, ανατολικά βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος και δυτικά συνορεύει µε την Ήπειρο. Το µεγαλύτερο µέρος της Θεσσαλίας είναι πεδινό και περιβάλλεται κυρίως από βουνά. Εδώ βρίσκεται ο περίφηµος θεσσαλικός κάµπος όπου πολλά γεωργικά προϊόντα παράγονται. Ο Όλυµπος είναι µέτρα. Είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας. Στην ελληνική µυθολογία ο Όλυµπος κατέχει ξεχωριστή θέση. Στις κορυφές του πραγµατοποιήθηκε η φοβερή Τιτανοµαχία, στη διάρκεια της οποίας ο ίας επικεφαλής των 12 θεών του Ολύµπου νίκησε τους Τιτάνες, σύµβολα των δυνάµεων της φύσης. Στη συνέχεια οι 12 θεοί εγκαταστάθηκαν στο θρυλικό βουνό παρακολουθώντας από την κορυφή του ολόκληρο τον κόσµο. Ο ίας, λέγεται, ότι ως θεός των Αρχαίων Ελλήνων διαδέχθηκε τον Πέλωρα, θεό των Πελασγών, που ήταν οι αρχαιότατοι κάτοικοι της ελληνικής χερσονήσου. Σύµφωνα µε την ετυµολογία της λέξης Όλυµπος σηµαίνει «ολόλαµπρος» Ο Πηνειός, είναι ο κυριότερος ποταµός της Θεσσαλίας και ο στις πόλης της Ελλάδος. ιαρρέει ολόκληρο το νοµό Τρικάλων και µπαίνει στη θεσσαλική πεδιάδα, την οποία περνάει µέχρι στους πρόποδες του Ολύµπου. Τα Μετέωρα δεν είναι βουνό. Είναι 1000 βράχοι, µε τετρακόσια µέτρα ύψος, που νοµίζεις ότι έχουν φυτρώσει στο Θεσσαλικό κάµπο. Πάνω στους βράχους αυτούς βρίσκονται χτισµένα µοναστήρια «µετέωρα» σαν να κρέµονται δηλαδή χωρίς στήριξη µεταξύ ουρανού και γης. Εδώ µπορούν να γαληνέψουν και να συλλογιστούν καλόγεροι γύρω από τον πόλεµο του καλού ενάντια στο κακό αυτού του κόσµου. Έτσι αποµονωµένοι νιώθουν πιο κοντά στο Θεό και προσεύχονται για τους ανθρώπους. Η πόλη της Καλαµπάκας είναι χτισµένη στους πρόποδες των Μετέωρων. Εκεί µπορείτε να µείνετε αν θέλετε να επισκεφθείτε τα Μετέωρα. σηµαντικότερος

13 Το βουνό Πήλιο βρίσκεται στο Νοµό Μαγνησίας. Στις πλαγιές που φυτρώνουν άφθονα θεραπευτικά φυτά και βότανα. Πλούσια και η µυθολογία του, καθώς η Αργώ, το καράβι των Αργοναυτών κατασκευάστηκε από ξύλα που κόπηκαν από τα δέντρα του Πηλίου. Στις αφιλόξενες πλαγιές του λέγεται ότι κατοικούσαν οι µυθικοί κένταυροι. Το βουνό είναι γνωστό για τα παραδοσιακά χωριά που είναι χτισµένα στις κατάφυτες πλαγιές του. Τα περισσότερα παλιά αρχοντικά του Πηλίου χτίστηκαν το 18 ο αιώνα. Το χιονοδροµικό του κέντρο το βλέπετε και στην φωτογραφία. Συνταγές Υλικά: Φτιάξτε µια µπατζίνα! 6 νεροπότηρα αραβοσιτάλευρο 4 νεροπότηρα κολοκύθι* 1 κιλό φέτα σκληρή σε τρίµµα ½ κιλό λάδι 2 κουταλιές της σούπας φυτίνη λίγο νερό για τη ζύµη *η πίτα φτιάχνεται και µε πράσινο και µε κίτρινο κολοκύθι. Το χειµώνα προτιµήστε το κίτρινο, ξύστε το και βράστε το σε ένα ποτήρι νερό. Το καλοκαίρι προτιµήστε πράσινο κολοκύθι, τρίψτε το και µην το βράσετε. Εκτέλεση: βουτυρώνετε καλά το ταψί µε το µισό λάδι. Σε µια λεκάνη αναµιγνύετε όλα τα υλικά καλά, µέχρι να δέσουν και να γίνουν ένας οµοιόµορφος χυλός. Αν είναι πολύ σφιχτός, βάζετε λίγο νερό. Απλώνετε το µίγµα στο ταψί και ψήνετε στους 180ο C για 45.

14 Κίµων Γράτσος 4ε Άλεξ Ζύµνης 4ε Μάιος 2007

15 Πολιτική Εξέταση Θράκη έχει έκταση τ. χλµ. και πληθυσµό κατοίκους. Έχει 3 νοµούς. Ο νοµός Ξάνθης µε πρωτεύουσα την Ξάνθη, ο νοµός Ροδόπης µε πρωτεύουσα την Κοµοτηνή και ο νοµός Έβρου µε πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη. Σύνορα Θράκη στα βόρεια συνορεύει µε την Βουλγαρία. Στα νότια βρέχεται από το Θρακικό Πέλαγος. υτικά συνορεύει µε την Μακεδονία και ανατολικά µε την Ανατολική Θράκη που τώρα ανήκει στην Τουρκία. Γεωφυσική Εξέταση ν και πεδινό γεωγραφικό διαµέρισµα η Θράκη έχει και βουνά. Ένα από τα πιο γνωστά βουνά που έχει είναι η Κούλα ή αλλιώς Χαϊντού. Το ύψος της είναι µέτρα. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της δυτικής Ροδόπης πάνω σχεδόν στην συνοριακή γραµµή µεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, βόρεια της Ξάνθης. Κατά το µήκος του βουνού αναπτύσσονται µεγάλα βοσκοτόπια, πυκνά δάση, εντυπωσιακές χαράδρες και ρέµατα, πολλά από τα οποία είναι καταφύγια κάποιων ειδών. Το Παπίκιο έχει ύψος µέτρα. Αποτελεί µέρος της Ανατολικής Ροδόπης. Είναι βουνό µε εκτεταµένα ορεινά οροπέδια και µε πλούσια βλάστηση στα χαµηλά υψόµετρα. Στην περιοχή συναντάµε πολλά σπάνια και απειλούµενα είδη θηλαστικών όπως η αρκούδα, ο αγριόγατος και άλλα. Τοπικά προϊόντα

16 ο Σουφλί που βρίσκεται στο νοµό Έβρου είναι γνωστό σ όλη την Ελλάδα για τα µεταξωτά του. Το φυσικό µετάξι όµως δε βγαίνει από κάποιο φυτό όπως νοµίζει πολύς κόσµος. Είναι η κλωστή που βγάζει από το στόµα ενός σκουληκιού καθώς φτιάχνει τη φωλιά του (κουκούλι). Στη συνέχεια µεταµορφώνεται σε πεταλούδα και πεθαίνει. Οι κάτοικοι του Σουφλίου έκαναν αυτή την ασχολία από τον 18 ο αιώνα. Στις αυλές των σπιτιών φύτευαν πολλές µουριές, γιατί τα φύλλα τους έτρεφαν τους µεταξοσκώληκες Ιστορία ονοµασία Θράκη είναι µια περιοχή που κατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Εδώ διάλεξαν τόπο για τα βασίλειά τους οι Άνεµοι ο Ζέφυρος και ο Βορέας οι γιοι του Τιτάνα Πετραίου. τη Θράκη γεννήθηκε ο Ορφέας ο γιος του βασιλιά Οιαγρού και της νύµφης Καλλιόπης, ο φωστήρας της µουσικής, της ποίησης και των τεχνών. Η ονοµασία Θράκη προήλθε από τη ρίζα «θρη» και από την αντίληψη για τη σχέση του Ελληνικού αυτού φύλου µε την λατρεία. Οι Θράκες απ ό,τι φαίνεται από τα αρχαία χρόνια ήταν άνθρωποι που αγαπούσαν τη θρησκεία. Ήταν,δηλαδή, πολύ θρήσκοι. παλιά αγορά της Κοµοτηνής είναι ενδιαφέρουσα γι α να επισκεφτείς µε τα καφενεία,τα ουζάδικα,τα καταστήµατα ξηρών καρπών και τα εµπορικά.πιο ωραία είναι να το επισκεφτείς το καλοκαίρι.

17 Νίκος Αδαλόγλου 4 Ε Μιχάλης Μπαφαλούκος 4 Ε Μάιος 2007

18 Κρήτη έχει 4 νοµούς. Το νοµό Χανίων µε πρωτεύουσα τα Χανιά, το νοµό Ρέθυµνου µε πρωτεύουσα το Ρέθυµνο, το νοµό Ηρακλείου µε πρωτεύουσα το Ηράκλειο και το νοµό Λασηθίου µε πρωτεύουσα τον Άγιο Νικόλαο. Η Κρήτη έχει εµβαδό 8.331τ.χλµ και το µήκος των ακτών είναι 1046χλµ. Έχει περίπου κατοίκους µε βάση την απογραφή του Σύνορα Κρήτη βρίσκεται στα νότια της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Βρέχεται βόρεια από το Κρητικό Πέλαγος και νότια από το Πέλαγος της Λιβύης. Κλίµα ο κλίµα στην Κρήτη χαρακτηρίζεται εύκρατο, δηλαδή, πάντα ο χειµώνας είναι αρκετά ήπιος και υγρός µε αρκετές βροχοπτώσεις.σπάνια πέφτει χιόνι στην Κρήτη. Κάθε µέρα του καλοκαιριού οι µέσοι βαθµοί είναι από βαθµοί Κελσίου. Ο µύθος της ονοµασίας του νησιού ια από τις Εσπερίδες ονοµαζόταν Κρήτη, όπως Κρήτη ονοµαζόταν και η σύζυγος του βασιλιά Μίνωα και µια από τις νύµφες που παντρεύτηκε ο ίας. Επίσης, ο Κρης, γιος του ία και της νύµφης Ίδας µπορεί να έχει δώσει το όνοµά του στην Κρήτη, ειδικά αφού το υψηλότερο βουνό του νησιού έχει το όνοµα της µητέρας του.

19 Γεωφυσική Εξέταση εν είναι δυνατό να επισκεφθείτε την Κρήτη και να µην διαβείτε το θρυλικό Φαράγγι της Σαµαριάς. Το µονοπάτι στα δυο πρώτα χιλιόµετρα σκεπάζεται από πεύκα και είναι το πιο απόκρηµνο πέρασµα και το πιο κάθετο της διαδροµής, γιατί θα κατεβείτε σχεδόν 1000 µέτρα. Φτάνετε έτσι στις πηγές του Νερούτσικου κα ι της Ρίζας, όπου µπορείτε να δροσιστείτε. Βουνά Σπήλαια - Παραλίες την Κρήτη υπάρχουν πάνω από σπήλαια πολλά από τα οποία έχουν πέρα από τη φυσική τους οµορφιά και ιστορικό ενδιαφέρον. Τα σπήλαια που βρίσκονταν στις κορυφές των βουνών κατά τους αρχαίους χρόνους ήταν και τόποι λατρείας. Στο ικταίο Άντρο, που βρίσκεται στα όρη της ίκτης, λέγεται ότι η Ρέα γέννησε το ία. Η Αµάλθεια µια αίγα ( κατσίκα ) έδινε στο βρέφος γάλα από το φηµισµένο κέρατο που δεν άδειαζε ποτέ. Μικρά παιδιά, που ονοµάζονταν Κουρήτες ή Κοριβάντες, έκαναν θόρυβο χτυπώντας κοντάρια σε µία χάλκινη ασπίδα, για να µην ακούγονται τα κλάµατα του µικρού ία και θυµώσει ο Κρόνος, ο πατέρας του. Η Κρήτη είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της. Εµείς σας προτείνουµε τις πάρα κάτω συντροφιά µε µια δικιά µας λογοτεχνική νότα. 1. Σταυρός Φόδελε Άγρια νερά, µεγάλοι γκρεµοί δύσκολο να κάνεις µπάνιο εκεί, αλλά η θέα αυτού του θεάµατος είναι φο-βε-ρή!! 2. Κάτω Ζάκρος εν είναι το καλύτερο συναίσθηµα να περπατάς στο «φαράγγι των νεκρών» αλλά αν το διασχίσεις θα σου φύγουν όλοι οι φόβοι µε το θέαµα αυτό!!!

20 3.Φαλάσαρνα: Κρυστάλλινα νερά και η «Ατλαντίδα» σε περιµένει να παίξεις µε χαρά!!! Αρχαιολογικοί Χώροι την Κρήτη βρίσκονται τα περίφηµα παλάτια της Κνωσού και της Φαιστού. Τα παλάτια αυτά µας µαρτυρούν τον Μινωικό Πολιτισµό που αναπτύχθηκε εδώ πριν από χιλιάδες χρόνια. Η Κνωσός ήταν η µεγαλύτερη πόλη και το πιο πολύτιµο ανάκτορο της Κρήτης. Τα εντυπωσιακά ερείπια του ανακτόρου µε τις πολυάριθµες δαιδαλώδεις αποθήκες, τους διαδρόµους και τα δωµάτια αποτελούν σήµερα αξιοθέατα πολλών επισκεπτών από όλο τον κόσµο Ο δίσκος της Φαιστού την Κρήτη έχουν την ευκαιρία να βλέπουν ένα µεγάλο εύρηµα, τον δίσκο της Φαιστού. Ο δίσκος της Φαιστού απεικονίζει σχήµατα που σηµαίνουν λέξεις. Τα σχήµατα αυτά φτιάχτηκαν πάνω στον υγρό πηλό µε σφραγίδες για να είναι όλα ίδια. Είναι διπλής όψεως και αν και το σχήµα είναι µικρό η ερµηνεία του δίσκου στάθηκε εδώ και χρόνια πολύ περίπλοκη. Πολλοί ειδικοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν ένας θρησκευτικός ύµνος σε κάποια θεότητα. Τίποτα όµως δεν είναι σίγουρο...

21 Μια σπουδαία λογοτεχνική µορφή γεννήθηκε εδώ... Ο Καζαντζάκης Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου Οκτωβρίου 1957) ήταν Έλληνας µυθιστοριογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και πολιτικός. Απ τους πιο σηµαντικούς Έλληνες συγγραφείς και φιλοσόφους του 20ου αιώνα, γνωστότερος για τα έργα του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορµπά» και «Ο Τελευταίος Πειρασµός» που έχουν γίνει και ταινίες. Είναι ο περισσότερο µεταφρασµένος σύγχρονος Έλληνας συγγραφέας. Εµείς στο σχολείο διαβάσαµε το βιβλίο του «Στα Παλάτια της Κνωσού» στην Τρίτη τάξη και τώρα στην Τετάρτη τον «Μέγα Αλέξανδρο». Μαγευτήκαµε από τις ωραίες περιγραφές του!

22 Άννα Ελευθεριάδη 4Ε Απολλωνία Καραµπάτσου 4Ε Νίκος Παπαποστόλου 4Ε Αλκιβιάδης Τζώρτζογλου 4Ε Μάιος 2007 Νοµός Σερρών

23 Η Μακεδονία έχει έκταση τ.χλµ. Ο πληθυσµός της είναι κάτοικοι σύµφωνα µε την απογραφή του Τα σύνορα της Μακεδονίας είναι βόρεια µε τη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Νότια βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος και συνορεύει µε τη Θεσσαλία. Ανατολικά συνορεύει µε τη Θράκη ( Νοµό Ξάνθης ). υτικά συνορεύει µε την Ήπειρο και την Αλβανία. Οι νοµοί της Μακεδονίας είναι : 1. Θεσσαλονίκης µε πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη 2. ράµας µε πρωτεύουσα τη ράµα 3. Σερρών µε πρωτεύουσα τις Σέρρες 4. Χαλκιδικής µε πρωτεύουσα τον Πολύγυρο 5. Αγίου Όρους µε πρωτεύουσα τις Καρυές 6. Κιλκίς µε πρωτεύουσα το Κιλκίς 7. Πέλλης µε πρωτεύουσα την Έδεσσα 8. Ηµαθίας µε πρωτεύουσα τη Βέροια 9. Πιερίας µε πρωτεύουσα την Κατερίνη 10. Κοζάνης µε πρωτεύουσα την Κοζάνη 11. Φλώρινας µε πρωτεύουσα τη Φλώρινα 12. Καστοριάς µε πρωτεύουσα την Καστοριά 14. Γρεβενών µε πρωτεύουσα τα Γρεβενά 15. Καβάλας µε πρωτεύουσα την Καβάλα Η Μακεδονία είναι και πεδινή και ορεινή. Τα Πιέρια (2.193µέτρα) είναι από τους ωραιότερους και πιο πυκνοδασωµένους προορισµούς της πατρίδας µας κατάλληλους για οδοιπορία. Ο Όλυµπος (2.917)είναι το ψηλότερο και ιερότερο βουνό στην Ελλάδα. Βρίσκεται στα όρια των γεωγραφικών διαµερισµάτων της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και συγκεκριµένα µεταξύ των νοµών Πιερίας και Λάρισας. Η ψηλότερη κορυφή του είναι ο Μύτικας. Το Βέρµιο (2.065 µέτρα) είναι οµαλό µε κατάφυτες πλαγιές και φιλοξενεί δύο χιονοδροµικά κέντρα και πλήθος επισκεπτών. Το βουνό Βόρας ή Καϊµακτσαλάν (2.524µέτρα ) βρίσκεται στα βορειοδυτικά από την Έδεσσα. Πρόκειται για ένα άγριο βουνό µε οξιές και βελανιδιές, γνωστό για το χιονοδροµικό του κέντρο.

24 Στον Θερµαϊκό κόλπο, νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης εκβάλλουν δυο µεγάλα και δυο µικρότερα ποτάµια. Τα δυο µεγάλα είναι ο Αξιός (83χλµ) και ο Αλιάκµωνας, ενώ τα δυο µικρότερα είναι ο Λουδίας (35χλµ) και ο Γαλλικός που σχηµατίζουν δέλτα. Ο ποταµός αναφέρεται στη Θεογονία, έργο του Ησιόδου για πρώτη φορά, ως µυθικός γιος του Άρη. Εδώ λέγεται ότι οι Πέρσες µετά το τέλος των Περσικών Πολέµων κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στην Περσία προσπάθησαν να περάσουν τον παγωµένο Στρυµόνα. Οι πάγοι όµως έσπασαν και πολλοί Πέρσες στρατιώτες πνίγηκαν. Αν βρεθείτε στη Μακεδονία αξίζει να επισκεφτείτε τις παρακάτω λίµνες και να τις θαυµάσετε! Η λίµνη Κερκίνη βρίσκεται στο νοµό Σερρών και είναι ένας από τους σηµαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας. Εδώ φωλιάζουν δεκάδες υδρόβια πουλιά. Το πάρκο της λίµνης Κερκίνης ήταν πραγµατική ζούγκλα την εποχή των Περσικών Πολέµων. Μάλιστα λέγεται ότι άγρια θηρία όρµησαν και κατασπάραξαν πολλές απ τις καµήλες του Ξέρξη. Η µικρή και η µεγάλη Πρέσπα είναι µοναδικοί υγρότοποι. Χαρακτηριστικά είναι τα πολλά είδη πουλιών π.χ 13 είδη αγριόπαπιας, 7 είδη ερωδιών, 2 είδη πελεκάνων και πλήθος από άλλα πουλιά. Μια εκδροµή στην πόλη της Καστοριάς όµως θα δώσει την αφορµή να δούµε και την περίφηµη λίµνη της Καστοριάς. Η φυσική λεκάνη της λίµνης, η οποία είναι περιτριγυρισµένη από βουνά αποτελεί έναν σηµαντικό υδρότοπο. Είναι πολύ σηµαντικός για τα αρπαχτικά πουλιά, γιατί από εκεί µπορούν να βρουν τροφή. Οι καταρράκτες της Έδεσσας δεν υπήρχαν πάντα όπως είναι σήµερα. Ο κύριος όγκος του νερού συγκρατούνταν σε µια µικρή λεκάνη στα δυτικά της πόλης. Αργότερα όµως τα νερά δεν συγκρατούνταν µε αποτέλεσµα να χύνονται θεαµατικά από ψηλά. Έτσι άρχισαν να δηµιουργούνται µικρά ποτάµια και να καταργηθεί η λίµνη από την οποία το νερό προερχόταν παλιότερα. Το σπήλαιο τω ν πηγών του ποταµο ύ Αγγίτη βρίσκεται 25χιλιόµετρα Β.. της πόλης ράµας. Η ανακάλυψη του έγινε το 1978 από οµάδα Γάλλων σπηλαιολόγων

25 που συνεργάστηκαν µε Έλληνες σπηλαιολόγους. Αξίζει να το δείτε Αρχαιολογικοί χώροι Οι ανασκαφές στη Βεργίνα έφεραν στο φως ευρήµατα που µαρτυρούν ότι εκεί γεννήθηκε ένας µεγάλος ελληνικός πολιτισµός. Ο αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος είχε την τύχη το 1977 µετά από ανασκαφές χρόνων να φέρει στο φως 3 βασιλικούς τάφους. Βρέθηκαν δυο ολόχρυσες λάρνακες µε το γνωστό πλέον µακεδονικό αστέρι της Βεργίνας, το βασιλικό διάδηµα, το θώρακα, τη φαρέτρα και άλλα βασιλικά αντικείµενα του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Τα µοναστήρια του Αγίου Όρους ανοίγουν τις πύλες τους µε την Ανατολή και κλείνουν µε τη ύση του Ηλίου. Οι επισκέπτες - προσκυνητές, διαµένουν σε κελιά κι ενηµερώνονται για το πρόγραµµα της Μονής από τα παραδοσιακά ξύλινα σήµαντρα. Στο Άγιο Όρος απαγορεύεται η είσοδος των γυναικών και η ενδυµασία των αντρών επισκεπτών πρέπει να είναι σεµνή. Ο Λευκός Πύργος είναι ένα από πιο γνωστά κτίσµατα-σύµβολα πόλεων στην Ελλάδα. Έχει 6 ορόφους, 30 µέτρα ύψος και 70 µέτρα περίµετρο. Είναι ένας πύργος που χρησιµοποιήθηκε ως οχυρό τον 15ου αιώνα. Κτίστηκε στη θέση ενός άλλου βυζαντινού πύργου. Αποτελεί το σύµβολο της Θεσσαλονίκης και ήταν µέρος των τειχών της πόλης, τα οποία κατεδαφίστηκαν το εν γνωρίζουµε πότε ακριβώς χτίστηκε. Πιθανά ήταν έργο Ενετών µαστόρων. Το όνοµά του το πήρε από το χρώµα της κατάλευκης πέτρας που κατασκευάστηκε.

26 Η φορεσιά στη Μακεδονία φοριέται συνήθως ως ρούχο των Απόκρεω και συµ βολίζει τον πολεµιστ ή. Στα χωριά της Φλώρινας συνηθίζουν να φοράνε ένα λευκό ή σκουρόχρωµο µάλλινο κοντό πανωφόρι τη γιούρδα, το ντουλαµά ή την κοντοσιά. Η γυναικεία φορεσιά της περιοχής Ηµ αθίας είναι πολύ αυστηρή, χωρίς πολύχρωµα κεντήµατα. Ξεχωρίζει το «κατσούλι» ένας περίεργος κεφαλόδεσµος που µοιάζει µε αρχαία περικεφαλαία που σύµφωνα µε την παράδοση, προέρχεται από τα αρχαία χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου. Μία παραδοσιακή συνταγή που πρέπει να δοκιµάσετε αν επισκεφθείτε κάποια περιοχή της Μακεδονίας είναι το κοτόπουλο µε τραχανά. Αλλιώς µπορείτε να προσπαθήσετε να την µαγειρέψετε σπίτι σας. ΥΛΙΚΑ 1. κοτόπουλο κοµµένο σε 8 κοµµάτια γραµµάρια γλυκού τραχανά ( αλεύρι ή σιµιγδάλι ) γραµµάρια φυτίνη 4. ½ φλιτζανάκι του καφέ µε γάλα 5. Αλάτι και λίγο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ρίχνουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου σε ζεστό νερό και πριν αρχίσει να βράζει ζωηρά, παίρνουµε τον αφρό. Μετά από δέκα λεπτά περίπου ρίχνουµε τον τραχανά και τον αφήνουµε να βράσει εώς ότου µαλακώσει το κοτόπουλο. Λίγο πριν το κατεβάσουµε από τη φωτιά, ρίχνουµε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Καλή σας όρεξη!!!

27 Αν βρεθείτε τις µέρες του Πάσχα στην Χαλκιδική µπορείτε να ζήσετε από κοντά αυτό το µακεδονικό έθιµο "ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΝΙΟΥ Τ' ΑΛΩΝΙ". Γιορτάζεται την Τρίτη ηµέρα του Πάσχα, στην οµώνυµη τοποθεσία πάνω στους λόφους. Οι γεροντότεροι αρχίζουν τον χορό. Σιγά- του χωριού όπου το γλέντι σιγά πιάνονται όλοι οι κάτοικοι και πολλές φορές ο χορός έχει µήκος τετρακόσια µέτρα. Τραγουδούν και χορεύουν όλα τα Πασχαλινά τραγούδια. Ο χορός περνά κάτω από δάφνινη αψίδα όπου υπάρχουν όπου υπάρχουν δύο παλικάρια µε υψωµένα σπαθιά. Ο χορός στη µέση περίπου του τραγουδιού διπλώνεται στα δύο µε τους χορευτές να περνούν ο ένας απέναντι από τον άλλο και να αλληλοχαιρετιούνται. Κατά την διάρκεια της γιορτής µοιράζεται σε όλους, καφές που βράζει σε µεγάλο καζάνι, τσουρέκια και αυγά. Όλοι συγκεντρώνονται το απόγευµα ξανά στην πλατεία συνεχίζεται.

28 Βασίλης Μητρόπουλος4ε Κωνσταντίνος Ζαννής 4 ε Γιάννης Γκούµας 4 ε Κλειώ Πολύζου 4 ε Μάιος 2007

29 Γενικές πληροφορίες Η Πελοπόννησος είναι µια ορεινή και πεδινή περιοχή. Έκταση: τ. χλµ. Πληθυσµός : κάτοικοι σύµφωνα µε την απογραφή του 2001 Σύνορα : Βρέχεται από... Β Κορινθιακό, Σαρωνικό και Πατραϊκό κόλπο Ν Λακωνικό, Μεσσηνιακό κόλπο Α Αργολικό κόλπο, Μυρτώο και Αίγαιο Πέλαγος Κυπαρισιακό κόλπο, Ιόνιο Πέλαγος Νοµοί Ν. Αργολίδας πρωτεύουσα το Ναύπλιο Ν. Κορινθίας πρωτεύουσα η Κόρινθος Ν. Ηλείας πρωτεύουσα ο Πύργος Ν. Αρκαδίας πρωτεύουσα η Τρίπολη Ν. Αχαΐας πρωτεύουσα η Πάτρα Ν. Λακωνίας πρωτεύουσα η Σπάρτη Ν. Μεσσηνίας πρωτεύουσα η Καλαµάτα Η Πελοπόννησος λέγεται και αλλιώς Μοριάς. Το όνοµά της πάντως το πήρε από το βασιλιά Πέλοπα. Γεωφυσική εξέταση Τα βουνά που επιλέξαµε να παρουσιάσουµε είναι ο Ερύµανθος, ο Ταΰγετος και ο Πάρνωνας. Ο Ερύµανθος βρίσκεται στο νοµό Αχαΐας. Έχει 2 ονόµατα. Το δεύτερο όνοµά του είναι Ωλονός. Στην αρχαιότητα υποτίθεται ότι εκεί ζούσε η Άρτεµη και ο Πάνας. Σύµφωνα µε τη µυθολογία, ο βασιλιάς της Αρκαδίας Λυκάονας είχε έναν απόγονο που ονοµαζόταν Ερύµανθο ς και απ αυτόν πήρε το όνοµά του το βουνό. Εδώ και ο Ηρακλής σκότωσε τον Ερυµάνθιο κάπρο, που είχε γίνει ο τρόµος

30 της περιοχής. Το ύψος του βουνού είναι µέτρα. Το όνοµα του επόµενου βουνού του Ταΰγετου προήλθε σύµφωνα µε τη µυθολογία από την Ταϋγέτη, µια από τις Ατλαντίδες. Είναι το πιο εντυπωσιακό και πιο ψηλό βουνό της Πελοποννήσου. Είναι µέτρα. Το δεύτερο όνοµα του Πάρνωνα είναι Μάλεβος. Το βουνό είναι κατάφυτο από πεύκα και έλατα και το ύψος του είναι µέτρα. Θεωρείται οροσειρά και είναι από τα µεγαλύτερα σε µήκος βουνά της Πελοποννήσου. Το όνοµα του Πάρνωνας είναι πανάρχαιο και συγγενεύει ετυµολογικά µε τα ονόµατα των βουνών Παρνασσός και Πάρνηθα. Το Μαίναλο ονοµάζετα ι και Οστρακίνα. Το ύψος του είναι µέτρα. Σ αυτό το βουνό ζούσαν θεοί και ήρωες της Μυθολογίας. Εκεί ζούσε ο Ερµής, ο ιόνυσος, η Άρτεµη και η ήµητρα. Το Μαίναλο βρίσκεται στην Αρκαδία. Ο Αλφειός και ο Ευρώτας είναι τα ποτάµια µε γεωγραφικό και κυρίως ιστορικό ενδιαφέρον. Ο Ευρώτας πηγάζει κοντά στην Μεγαλούπολη, µπαίνει στην Λακωνία, περνά δίπλα από τη Σπάρτη και διασχίζει όλο το νοµό Λακωνίας χωρίζοντάς τον στα δύο. Οι εκβολές του βρίσκονται στον Λακωνικό κόλπο. Έχει µήκος 85 χλµ. Το όνοµά του προέρχεται από τη λέξη «ευρώς» που στα αρχαία ελληνικά σηµαίνει «µούχλα». Στα αρχαία χρόνια ονοµαζόταν και Ίρις. Με τα χρόνια το νερό του λιγοστεύει και το καλοκαίρι η κοίτη του ξεραίνεται σε πολλά σηµεία, αφήνοντας νερόλακους όπου συγκεντρώνεται πρασινάδα ( µούχλα ). Εκεί ζουν πολλά υδρόβια φυτά. Επίσης έχει πλήθος από παραπόταµους. Τα τελευταία χρόνια το ποτάµι ρυπαίνεται από τα σκουπίδια και τη ρίψη µπάζων. Ο Αλφειός έχει προσωποποιηθεί στην ελληνική µυθολογία. Κατά τον Πλούταρχο, ο Αλφειός ήταν απόγονος του Ήλιου και της Ρόδου. Σύµφωνα µε άλλο µύθο από τις όχθες του Αλφειού έκλεψε ο Ερµής τα βόδια του Απόλλωνα. Στις όχθες του άλλος µύθος αναφέρει ότι γεννήθηκε ο θεός ιόνυσος από το ία και τη Σεµέλη. Ένα φυσικό αξιοθέατο που αξίζει να επισκεφθείτε είναι τα Σπήλαια του υρού στο νοµό Λακωνίας. Η Βλυχάδα ένα ποτάµι περνάει

31 µέσα από τις υπόγειες αίθουσες του σπηλαίου. Στο βυθό του ποταµού έχουν βρεθεί ίχνη προϊστορικού ανθρώπου, κοσµήµατα από όστρακα, βραχογραφίες που παριστάνουν ανθρώπους, πουλιά, ζώα και διάφορα σύµβολα γονιµότητας. Το σπήλαιο έχει σταλακτίτες και σταλαγµίτες. Στο δάπεδό του έχει βρεθεί ένα απολιθωµένο ίχνος πέλµατος. Η περιήγησή σας γίνεται µε βάρκες και το θέαµα είναι εκπληκτικό. Αξιοθέατα Η Μονεµβάσια είναι ένας βράχος σαν νησί που ενώνεται µε την ηπειρωτική Πελοπόννησ ο µε µια στενή λωρίδα στεριάς. Την εποχή των Μινωιτών είχε ένα από τα σηµαντικότερα κάστρα. Εδώ έζησε και ο µεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Το Ναύπλιο είναι µια πολύ γραφική πόλη στο νοµό Αργολίδας. Ήταν η παλιά πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το Ναύπλιο αξίζει να το γνωρίσετε, γιατί εκτός του ότι είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα, έχει πολύ ωραία κτίρια, γραφικά σοκάκια µε πέτρινα πλακόστρωτα και το Μπούρτζι, ένα οχυρωµέν ο νησάκι στην είσοδο του λιµανιού όπου εκεί φυλακίστηκε και ο Κολοκοτρώνης. Αρχαιολογικές τοποθεσίες Ο ι Μυκήνες µαρτυρούν ακόµα και στις µέρες µας έναν ολόκληρο αρχαίο πολιτισµό. Εδώ χτίστηκε η ακρόπολη των Μυκηνών στο βορειότερο άκρο της αργολικής πεδιάδας. Σύµφωνα µε τη µυθολογική παράδοση ο ιδρυτής των Μυκηνών ήταν ο Περσέας που πρόσφερε την πόλη σε αρκετούς ηγεµόνες µε τελευταίο τον Ευρυσθέα. Αν περάσετε από τις Μυκήνες θα δείτε τον Θησαυρό του Ατρέα, τον πιο καλά διατηρηµ ένο θολωτό µ υκηναϊκό τάφο που κατασκευάστηκε το 1250 π.χ. Πάνω από την εντυπωσιακή είσοδο υπάρχει µια µονοκόµµατη πέτρ α βάρους 120 τόνων. Τέλος θα θαυµάσετε την περίφηµη πύλη των λεόντων µε τα µεγαλόπρεπα λιοντάρια ακόµα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 10 3 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 173 119 49 587 Κλίνες 147 365 352 217 92 1.173 Μονάδες 3 2 19 29 10 63 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 11 2 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 222 68 49 585 Κλίνες 147 365 449 121 92 1.174 Μονάδες 3 2 19 28 10 62 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη (1) (2) = (1) X 140 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat

Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη (1) (2) = (1) X 140 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat Θράκης Κομοτηνή 467 65.380,00 ΔΑΟΚ Δράμας Δράμα ΠΕ Δράμας 100 14.000,00 ΔΑΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

airetos.gr Άρθρο 129 Α του ν.3852/2010: Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας

airetos.gr Άρθρο 129 Α του ν.3852/2010: Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας airetos.gr Άρθρο 129 Α του ν.3852/2010: Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας Μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων σταυρών προτίμησης προς έναν (1)

Διαβάστε περισσότερα

1 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑ τις 7 συν την τελευταία του έτους ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠ ΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

1 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑ τις 7 συν την τελευταία του έτους ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠ ΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Α/Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1 & ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑ τις 7 συν την τελευταία του έτους & ΘΡΑΚΗΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠ

Διαβάστε περισσότερα

Είκοσι αντιπεριφερειάρχες αποφάσισαν μόνο 7 Κυριακές

Είκοσι αντιπεριφερειάρχες αποφάσισαν μόνο 7 Κυριακές Είκοσι αντιπεριφερειάρχες αποφάσισαν μόνο 7 Κυριακές Α/Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑ τις 7 συν την τελευταία του έτους ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διευθύνσεις εμβέλειας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διευθύνσεις εμβέλειας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διευθύνσεις εμβέλειας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2010-2011 Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας Ανατ. Θεσ/κης, Δυτ. Θεσ/κης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 (ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ )

ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 (ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ) ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 (ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ) ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΤΗΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1 Εξέταση αιτημάτων 1Α και 1Β ανά υπηρεσία 1

Πίνακας 1 Εξέταση αιτημάτων 1Α και 1Β ανά υπηρεσία 1 Στους πίνακες που ακολουθούν απεικονίζονται το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η κάθε υπηρεσία (ΔΙ και ΤΙ) ως προς την εξέταση των αιτημάτων με βάση τα άρθρα 1Α και 1Β του ΚΕΙ (Πίνακας 1), το πλήθος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε. Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. για την περίοδο 2017-2021 ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 2-4, 11527

Διαβάστε περισσότερα

Ελάχιστη μοναδιαία αξία

Ελάχιστη μοναδιαία αξία ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Εύρος διακύμανσης Κωδικός Περιφέρεια Ελάχιστη μοναδιαία αξία Μέγιστη μοναδιαία αξία 1 Βοσκότοπος 29,59 13.302,06 2 Αρόσιμη έκταση 36,02 25.039,94 3 Δενδρώνες- Αμπελώνες 44,21 14.591,53 ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας1: Πλήθος εκκρεμοτήτων ανά υπηρεσία (κατάσταση διαδικασία καταχώρησης+δικαιολογητικά) 1. Άρθρο 1Β ΚΕΙ

Πίνακας1: Πλήθος εκκρεμοτήτων ανά υπηρεσία (κατάσταση διαδικασία καταχώρησης+δικαιολογητικά) 1. Άρθρο 1Β ΚΕΙ Στους πίνακες που ακολουθούν απεικονίζονται οι εκκρεμότητες αιτημάτων με βάση τα άρθρα 1Α και 1Β του ΚΕΙ ανά υπηρεσία, καθώς και το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η κάθε υπηρεσία (ΔΑΚ και ΤΑΚ) ως προς

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 214-22 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 214-22 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 214 22 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ Θεσσαλονίκη-Τέμπη-Καλαμπάκα- Τρίκαλα-Πύλη-Ελάτη-Περτούλι- Μετέωρα-Μέτσοβο-Γρεβενά- Καστοριά-Πρέσπες-Νυμφαίο- Πτολεμαίδα-Κοζάνη-Φλώρινα- Εδεσσα-Νάουσα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Η Κέρκυρα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που με τη πολυσήμαντη ιστορία της, την καταπράσινη ύπαιθρο, τις δαντελένιες ακρογιαλιές και κυρίως με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΙΣ 02/11/2014

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΙΣ 02/11/2014 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΤΙΣ 02/11/2014 ΘΡΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 212-213

Διαβάστε περισσότερα

τον Τόμαρο και εκβάλλει στον Αμβρακικό και ο Άραχθος πηγάζει από τον Τόμαρο και εκβάλλει επίσης στον Αμβρακικό (Ήπειρος, Ζαγόρι).

τον Τόμαρο και εκβάλλει στον Αμβρακικό και ο Άραχθος πηγάζει από τον Τόμαρο και εκβάλλει επίσης στον Αμβρακικό (Ήπειρος, Ζαγόρι). Γεωγραφικά στοιχεία και κλίμα. Τα κυριότερα μορφολογικά χαρακτηριστικά του νομού Ιωαννίνων είναι οι ψηλές επιμήκεις οροσειρές και οι στενές κοιλάδες. Το συγκεκριμένο μορφολογικό ανάγλυφο οφείλεται αφενός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΩΓΗΣ 2 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ -17 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΔΑΣΚΑΛΟΙ -32 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΩΓΗΣ 5 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ -22 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΔΑΣΚΑΛΟΙ -16

Διαβάστε περισσότερα

1 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2 ΔΕ

1 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2 ΔΕ Α/Α ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 2014-2020 ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΕΡΡΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, 3ος όροφος) ΚΙΛΚΙΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΕΡΡΩΝ (ΑΙΘΟΥΣΑ Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ, 3ος όροφος) ΚΙΛΚΙΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΠΟΣ ΩΡΑ ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1 28/1/2013 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΕΡΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μετεκπαιδεύτηκαν Κατέχουν

Μετεκπαιδεύτηκαν Κατέχουν Ώρα: 10:52:54 Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 12240 6751 3831 2003 2852 1279 314 170 4192 2647 940 609 111 43 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 459 207 36 10 205 75 18 7 170 100 23 14 7 1 ΝΟΜΟΣ ΡΑΜΑΣ 66 27 18 3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ - 68 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΦΥΣΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ - 68 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ - 68 Α Αθήνας (Π.Ε.) - 65 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΜΟΥΣΙΚΗΣ - 4 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ 55 Β Αθήνας (Π.Ε.) 74 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΜΟΥΣΙΚΗΣ 4 Γ Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 211-212

Διαβάστε περισσότερα

Πέρκας Στέλιος Τηλ

Πέρκας Στέλιος Τηλ Οι βάσεις των μεταθέσεων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων Έτη 2010,2009, 2008, 2007 και 2006. Πέρκας Στέλιος Τηλ. 6976865548 2341022276 email: sperkas@sch.gr Οι βάσεις των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 11 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 11 ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14 Τ.Κ. 10563 Αθήνα, Τηλ. 213 214 1800 FAX 210 5227300 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

:20/06/2007 sed01pin10 : 10:16:52 10: )- IT0688

:20/06/2007 sed01pin10 : 10:16:52 10: )- IT0688 : Ώρα: 10:16:52 ΠΙΝΑΚΑΣ 10: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ - Σελίδα 1 από 5 - Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Υ Ν Ο Λ Ο 3629 3464 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 208 203 ΝΟΜΟΣ ΡΑΜΑΣ 50 50 ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 38 38 ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ 76 76 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα: 10:31:35 ΜΑΘΗΤΕΣ(ΝΗΠΙΑ) ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ Σελίδα 1 από 5 ----- Νοµός ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 137572 67589 56288 27809 80521 39453 763 327 ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ 35402 17261 15378 7542 19765 9600

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ 20 Μαϊου 2012 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΑ Ε.Μ.Π (Κτίριο Γκίνη) Πατησίων 42, Αθήνα 10682

ΕΚΛΟΓΕΣ 20 Μαϊου 2012 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΑ Ε.Μ.Π (Κτίριο Γκίνη) Πατησίων 42, Αθήνα 10682 ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΑ Ε.Μ.Π (Κτίριο Γκίνη) Πατησίων 42, Αθήνα 10682 ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΑΜΦΙΣΣΑ ΑΡΤΑ ΒΕΡΟΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ήθη και έθιμα του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα

Ήθη και έθιμα του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα Ήθη και έθιμα του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα Στην Κέρκυρα, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών και από τα παράθυρα των σπιτιών πέφτουν κατά χιλιάδες, πήλινα δοχεία στους δρόμους

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 25/1/2016

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 25/1/2016 Αθήνα, 26-01-2016 Αρ. Πρωτ.: 8320 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 25/1/2016 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,306 1,549 1,502 0,945 0,686 0,644 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,361 1,621 1,546 0,993 0,734 0,723 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,339

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 31/8/2015

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 31/8/2015 Αθήνα, 01-09-2015 Αρ. Πρωτ.: 88326 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 31/8/2015 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,413 1,667 1,614 1,101 0,647 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,468 1,717 1,650 1,143 0,000 0,715 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,455 1,679

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 11 2 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 223 68 49 586 Κλίνες 147 365 453 121 92 1.178 Μονάδες 3 2 19 29 10 63 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 2014-2020 ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014 Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 με προορισμό την Καστοριά μέσω Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 10 3 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 173 119 49 587 Κλίνες 147 365 352 217 92 1.173 Μονάδες 3 2 19 28 10 62 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ Δωμάτια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2016 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Τόπος : Αθήνα ΑΠΟ - ΕΩΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 12.00-14.00

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2002/2003

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2002/2003 Ώρα: 12:27:44 ΠΙΝΑΚΑΣ 18: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ - ΗΜΟΤΙΚΑ - Σελίδα 1 από 16 ----------------------------------------------------------------------------------------T Α Ξ Η ---------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Πελοπόννησος. Λεωνίδας Κραλίδης. 1 ο Π.Π.Σ. Α.Π.Θ. Ε2-2014-2015

Πελοπόννησος. Λεωνίδας Κραλίδης. 1 ο Π.Π.Σ. Α.Π.Θ. Ε2-2014-2015 Πελοπόννησος Λεωνίδας Κραλίδης 1 ο Π.Π.Σ. Α.Π.Θ. Ε2-2014-2015 Περιεχόµενα 1. Γεωφυσικά στοιχεία 2. Πόλεις 3. Πολιτισµός 4. Τουρισµός 1. Γεωφυσικά στοιχεία 1.1 Λίµνες 1.2 Ποτάµια 1.3 Βουνά 1.1 Λίµνες Λίµνη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 2014-2020 ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/12/2015

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/12/2015 Αθήνα, 18-12-2015 Αρ. Πρωτ.: 131956 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/12/2015 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,357 1,603 1,553 1,036 0,763 0,674 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,413 1,654 1,603 1,080 0,806 0,741 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,385

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα: 09:55:11 Σελίδα 2 από 5 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 107 5

Ώρα: 09:55:11 Σελίδα 2 από 5 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 107 5 : Ηµ/νία:15/10/2009 sed02pin3 Ώρα: 09:55:11 Σελίδα 1 από 5 Γενικά Χαρακτηριστικά Εργαστήρια που χρησιµοποιούν Σχ. Αρ. Τµηµάτων Απ' αυτά Αρ.ολ/ων διδασκαλίας Αίθουσα ΥΠΑ, µονάδες που αποκλειστικά τµηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/9/2015

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/9/2015 Αθήνα, 18-09-2015 Αρ. Πρωτ.: 95724 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/9/2015 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,412 1,653 1,603 1,108 0,666 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,464 1,704 1,633 1,147 0,000 0,732 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,437 1,667

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 2014-2020 ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2015 2016

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2015 2016 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 205-206 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ Γήπεδο: ΕΠΣ Ημαθίας, Παλατίτσια Ημαθίας 3 ης &4 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ -ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑ -26 ΙΟΥΛΙΟΥ 205 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟ ΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΡ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε. Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. για την περίοδο 2018-2022 ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 2-4, 11527

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα: 11:02:55 Σελίδα 2 από 5 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 86

Ώρα: 11:02:55 Σελίδα 2 από 5 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 86 : Ηµ/νία:11/06/2008 sed02pin3 Ώρα: 11:02:55 Σελίδα 1 από 5 Γενικά Χαρακτηριστικά Εργαστήρια που χρησιµοποιούν Σχ. Αρ. Τµηµάτων Απ' αυτά Αρ.ολ/ων διδασκαλίας Αίθουσα ΥΠΑ, µονάδες που αποκλειστικά τµηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016 ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

:17/12/ : - ) sed01pin12 : 10:20: , IT0688

:17/12/ : - ) sed01pin12 : 10:20: , IT0688 Ώρα: 10:20:14 ΜΑΘΗΤΕΣ(ΝΗΠΙΑ) ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ Σελίδα 1 από 5 ----- Νοµός ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 140340 68747 57434 28534 81901 39769 1005 444 ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ 38670 18929 17012 8428 21343 10352

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ, ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ FAX ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΤΥΠΩΝ Σ.ΕΠ.Ε.-Ο.Α.Ε.Δ.: https://eservices.yeka.gr ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία από το Survey: Β5: Εκτεταμένα Στοιχεία Σχολικών Μονάδων Στη συγκεκριμένη «ενότητα» δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των Τμημάτων, τους

Στοιχεία από το Survey: Β5: Εκτεταμένα Στοιχεία Σχολικών Μονάδων Στη συγκεκριμένη «ενότητα» δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των Τμημάτων, τους Στοιχεία από το Survey: Β5: Εκτεταμένα Στοιχεία Σχολικών Μονάδων Στη συγκεκριμένη «ενότητα» δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των Τμημάτων, τους ενεργούς Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς της κάθε σχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2 ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΓ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ 5 ΑΤΤΙΚΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ "ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΓΕΛ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2 ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΓ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ 5 ΑΤΤΙΚΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ ΓΕΛ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 2019 όπως ορίστηκαν από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δ.Ε. Η κατανομή των σχολείων στα εξεταστικά κέντρα (σε όσες

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στις // ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKH ENOTHTA ***** **** *** ** * Γενικό Άθροισμα ΔΡΑΜΑΣ ΕΒΡΟΥ ΘΑΣΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ. Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα ενισχυθεί η δημιουργία 100 Λεσχών Ανάγνωσης σε ισάριθμα Δημοτικά σχολεία με Ε.Α.Ε.Π..

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα ενισχυθεί η δημιουργία 100 Λεσχών Ανάγνωσης σε ισάριθμα Δημοτικά σχολεία με Ε.Α.Ε.Π.. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα ενισχυθεί η δημιουργία 100 Λεσχών Ανάγνωσης σε ισάριθμα Δημοτικά σχολεία με Ε.Α.Ε.Π.. Εκεί οι μαθητές θα συναντιούνται σε εβδομαδιαία ή 15νθήμερη βάση και θα συζητούν για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2014

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2014 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2014

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2014 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΞΗ Α ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ Γ ΥΠΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΞΗ Α ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ Γ ΥΠΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΦΟΡΕΑΣ sed03pin10 Ηµ/νία: 17/10/2007 ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 12601 3848 7139 2097 4120 1288 1342 463 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 970 319 582 197 306 94 82 28 ΝΟΜΟΣ ΡΑΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

14PROC002340258 2014-10-14

14PROC002340258 2014-10-14 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Ασφαλείας: Βαθμός Προτεραιότητας: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα και προάστια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΜΠΙΝΓΚ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΓΚ στις // ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKH ENOTHTA ***** **** *** ** * Γενικό Άθροισμα ΔΡΑΜΑΣ ΕΒΡΟΥ 8 ΘΑΣΟΥ 8 8 8. ΚΑΒΑΛΑΣ 8. ΞΑΝΘΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 8 8...8... Πηγή: Ξενοδοχειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ I ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ I ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ I ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2011-2010 ΕΤΟΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΔΟΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ - ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2010) 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΠΕ31ΚΙΝ ΠΕ31ΝΟ ΕΒΠ Α ΑΘΗΝΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2010) 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΠΕ31ΚΙΝ ΠΕ31ΝΟ ΕΒΠ Α ΑΘΗΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2010) 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. + ΚΕΔΔΥ ΠΕ21-ΠΕ26 ΠΕ23 ΠΕ24 ΠΕ25 ΠΕ28 ΠΕ29 ΠΕ30 ΠΕ31ΕΠ. ΠΕ31ΚΙΝ ΠΕ31ΝΟ ΕΒΠ Α ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

'Ογκος Volume. Επιφάνεια Surface

'Ογκος Volume. Επιφάνεια Surface κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Μάρτιος 5 Table 4. New dwellings and improvements of dwellings, number of habitable volume and surface thereon, by geographic region. March 5 Όγκος σε µ3, επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2015

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2015 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Μαρούσι, 7/3/2013 Αρ. Πρωτ / Γ6 Βαθμός Προτερ. ΠΡΟΣ :

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Μαρούσι, 7/3/2013 Αρ. Πρωτ / Γ6 Βαθμός Προτερ. ΠΡΟΣ : Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 2014 2020 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μπράτης Δημήτρης Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr Τηλ. 6974754 1179-144884 Fax: 14689 Παληγιάννης Βασίλειος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. paligiannis@hotmail.gr Τηλ. 69747549 Fax: 14487

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας1. Νέες οικοδοµές, όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Περίοδος : 01 / / 1999

Πίνακας1. Νέες οικοδοµές, όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Περίοδος : 01 / / 1999 Πίνακας1., όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Table 1. New built-properties, storeys, volume, surface and value thereon, by geographic region. Όγκος σε µ3, επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΦΥ4691ΩΓ-ΠΗΛ. Αναρτητέα στο διαδίκτυο Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 8 Μαΐου 2014

ΑΔΑ: ΒΙΦΥ4691ΩΓ-ΠΗΛ. Αναρτητέα στο διαδίκτυο Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 8 Μαΐου 2014 Αναρτητέα στο διαδίκτυο Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 8 Μαΐου 2014 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ταχ. Δ/νση :Μενάνδρου 41-43 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Σ.ΕΠ.Ε.

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Σ.ΕΠ.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Σ.ΕΠ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Σταδίου 29 ΤΚ 10110 Αθήνα Internet: www.ypergka.gr e-mail: ypersepe@otenet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙ ΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Τηλ: 210 3702401

Διαβάστε περισσότερα

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume Πίνακας 2., όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Table 2. Extensions of built-properties, storeys, volume, surface and value thereon, by geographic region. Όγκος

Διαβάστε περισσότερα

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume Πίνακας 2., όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Table 2. Extensions of built-properties, storeys, volume, surface and value thereon, by geographic region. Όγκος

Διαβάστε περισσότερα

γεωγραφικό γλωσσάρι για την πέμπτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω την Ελλάδα» του ΟΕΔΒ)

γεωγραφικό γλωσσάρι για την πέμπτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω την Ελλάδα» του ΟΕΔΒ) γεωγραφικό γλωσσάρι για την πέμπτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω την Ελλάδα» του ΟΕΔΒ) Α Κεφ. αβιοτικό κάθε στοιχείο που δεν έχει ζωή 4 αιολική διάβρωση Η διάβρωση που οφείλεται στον άνεμο 5 ακρωτήριο ακτογραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 0 0 1 2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ Οικίσκοι 0 0 0 0 0 Θέσεις 216 0 0 105 321 Μονάδες 1 1 2 0 4 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑΣΟΥ Οικίσκοι 0 0 0 0 0 Θέσεις 303 195

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας1. Νέες οικοδοµές, όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Περίοδος : 01 / / 1998

Πίνακας1. Νέες οικοδοµές, όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Περίοδος : 01 / / 1998 Πίνακας1., όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Table 1. New built-properties, storeys, volume, surface and value thereon, by geographic region. Όγκος σε µ3, επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 214-22 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 214-22 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 214 22 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Γραφείο Υπουργού ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ minoff@culture.gr Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδική Προβολής και Αξιοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΑΠΑΝ ΡΕΟΥ 37 ΚΟΙΝ: 15122, ΜΑΡΟΥΣΙ M. Σωτηράκου M. Κούβελου

Α. ΠΑΠΑΝ ΡΕΟΥ 37 ΚΟΙΝ: 15122, ΜΑΡΟΥΣΙ M. Σωτηράκου M. Κούβελου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ &ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ENIAIOΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ /ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΕΤΕΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΦΕΤΕΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΦΕΤΕΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Α/Α ΕΦΕΤΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ FAX ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ e-mail 1. Αθηνών (έδρα) 210-6404143 210-6404146 210-6404544 210-6404644 K. Λουκάρεως 14 Τ.Κ. 115 22 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Αλλοδαποί και παλιννοστούντες μαθητές στην ελληνική εκπαίδευση. Αθήνα 2003

Αλλοδαποί και παλιννοστούντες μαθητές στην ελληνική εκπαίδευση. Αθήνα 2003 Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ινστιτούτο Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλλοδαποί και παλιννοστούντες μαθητές στην ελληνική εκπαίδευση Μέρος Β, Αναλυτικά στοιχεία Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. :4226

Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. :4226 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Ανεξάρτητη Αρχή Αρμόδιος: Ν. Μακρυδάκης Τμήμα Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. :4226 Προς: κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2016 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ 1 ης & 2 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑ - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Τόπος : Αθήνα ΑΠΟ - ΕΩΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΚΤ ΚΕΝΤΡΟ ΜΚΡ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΚΤ ΚΕΝΤΡΟ ΜΚΡ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΚΤ ΜΚΡ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΚΤ ΜΚΡ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ 1 ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας. Μαρούσι, 7-12-2010. Αριθ.Πρωτ. 154927/Γ7. Βαθμός Προτερ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας. Μαρούσι, 7-12-2010. Αριθ.Πρωτ. 154927/Γ7. Βαθμός Προτερ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις περιφερειακές εκλογές».

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις περιφερειακές εκλογές». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 4 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 13703 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας : 101

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Πηγή δεδομένων:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Πηγή δεδομένων: Πηγή δεδομένων: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΕΠΘ 2004, 2005 και 2006 Έργο : ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πηγή : Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΤΕΜΙΣ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«ΑΡΤΕΜΙΣ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΑΡΤΕΜΙΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 15

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. & ΚΕ.Δ.Δ.Υ. (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2012)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. & ΚΕ.Δ.Δ.Υ. (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2012) ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Προσθήκη κενής Οργανικής θέσης στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α Βαθμίδας Αιγάλεω Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής Μαρούσι 8/3/2012 Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΥΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 2014 2020 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

3 ης & 4 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑ - 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ

3 ης & 4 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑ - 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 05-06 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ Γήπεδο : ΕΠΣ Ημαθίας, Παλατίτσια Ημαθίας 3 ης & 4 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 05 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟ ΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΡ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 2014 2020 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνει ο Μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος

Στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνει ο Μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος Στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνει ο Μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος 1 / 5 από την σελίδα του στο facebook και αναφέρει χαρακτηριστικά: Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό είναι καθ'οδόν προς

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Βρίσκεται στην ΝΔ Ασία και συνορεύει με την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράν, Ιράκ, κ.α. Είναι ένας εύκολος προορισμός, αφού κανείς μπορεί να πάει εκεί είτε με αεροπλάνο είτε

Διαβάστε περισσότερα