Τι νέο υπάρχει στο Visio Xαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου Βοήθεια Χρήση του CD του βιβλίου Γρήγορη αναφορά...

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τι νέο υπάρχει στο Visio Xαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου Βοήθεια Χρήση του CD του βιβλίου Γρήγορη αναφορά..."

Transcript

1

2

3 Περιεχόμενα Τι νέο υπάρχει στο Visio Xαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου Βοήθεια Χρήση του CD του βιβλίου Γρήγορη αναφορά Πρώτη επαφή με το Visio Δημιουργία διαγραμμάτων με τη χρήση προτύπων...49 Εργασία στο περιβάλλον του Microsoft Office Visio...56 Προσαρμογή του περιβάλλοντος εργασίας του Visio...68 Λήψη βοήθειας για το Visio και τα διαγράμματα...76 Κύρια σημεία Προσθήκη σχημάτων σε διαγράμματα 83 Εργασία με μονοδιάστατα και διδιάστατα σχήματα...84 Προσθήκη κειμένου σε σχήματα και στη σελίδα σχεδίασης...90 Μετακίνηση, αλλαγή μεγέθους, περιστροφή, και αντιγραφή σχημάτων...99 Εργασία με ομάδες σχημάτων Εύρεση σχημάτων για διαγράμματα Εισαγωγή εικόνων σε διαγράμματα Κύρια σημεία Μορφοποίηση σχημάτων και διαγραμμάτων 127 Μορφοποίηση μεμονωμένων σχημάτων Προσθήκη διακοσμητικών στοιχείων σε διαγράμματα Εφαρμογή θεμάτων σε ολόκληρα διαγράμματα Κύρια σημεία Σύνδεση σχημάτων 155 Σύνδεση σχημάτων σε διαγράμματα ροής Τροποποίηση συνδέσεων σχημάτων Αλλαγή της διάταξης συνδεδεμένων σχημάτων Κύρια σημεία

4 6 Περιεχόμενα 5 Δημιουργία χρονοδιαγραμμάτων έργων 197 Δημιουργία λωρίδων χρόνου για γρήγορη εξέταση έργων Εξαγωγή λωρίδων χρόνου για τη δημιουργία διαγραμμάτων Gantt Παρακολούθηση λεπτομερειών έργου με διαγράμματα Gantt Κύρια σημεία Δημιουργία οργανογραμμάτων 235 Εισαγωγή δεδομένων για τη δημιουργία οργανογραμμάτων Αποθήκευση και εμφάνιση πληροφοριών υπαλλήλων σε οργανογράμματα Προσαρμογή διάταξης οργανογραμμάτων Κύρια σημεία Σχεδίαση διατάξεων χώρων γραφείων 263 Δημιουργία διατάξεων χώρων γραφείων υπό κλίμακα Προσθήκη σχημάτων θυρών, παραθύρων και επίπλων σε διατάξεις γραφείων Οργάνωση σχημάτων σε διατάξεις γραφείων με χρήση στρώσεων Κύρια σημεία Δημιουργία διαγραμμάτων δικτύου 293 Σύνδεση σχημάτων σε διαγράμματα δικτύων Αποθήκευση πληροφοριών σε σχήματα δικτύου Δημιουργία εκθέσεων δικτύου Κύρια σημεία Παράρτημα Α Γλωσσάρι Λεξικό όρων Ευρετήριο Σημαντικό Τα Κεφάλαια 9 ως 12 περιλαμβάνονται στο συνοδευτικό CD του βιβλίου. Σε αυτά τα αρχεία PDF, τα οποία παρέχουν πλήρεις δυνατότητες αναζήτησης και εκτύπωσης, περιέχονται πιο προχωρημένες εργασίες σε σχέση με αυτές των Κεφαλαίων 1 ως 8, καθώς και θέματα που αφορούν αποκλειστικά το Microsoft Visio Professional Ανατρέξτε στο Παράρτημα Α για έναν ολοκληρωμένο κατάλογο των θεμάτων που καλύπτονται σε εκείνα τα κεφάλαια.

5 7 Σχεδίαση διατάξεων χώρων γραφείων Σε αυτό το κεφάλαιο θα μάθετε: Να δημιουργείτε διατάξεις χώρων γραφείων σε διαφορετικές κλίμακες. Να προσθέτετε σχήματα θυρών, παραθύρων, και επίπλων σε διατάξεις γραφείων. Να οργανώνετε τα σχήματα διατάξεων γραφείων με τη χρήση στρώσεων. Σκεφτείτε κάτι μεγάλο σε μέγεθος ένα σπίτι, ένα κτίριο γραφείων, ή τον κήπο σας. Με το Microsoft Office Visio, μπορείτε να δημιουργήσετε το διάγραμμα ενός μεγάλου αντικειμένου σε μια μικρή σελίδα σχεδίασης, χρησιμοποιώντας μια κλίμακα σχεδίασης (drawing scale), η οποία αντιπροσωπεύει τη σχέση μεταξύ του πραγματικού μεγέθους του αντικειμένου και του μεγέθους του στη σελίδα. Όπως ένας χάρτης απεικονίζει ένα τμήμα αυτοκινητόδρομου μήκους 10 χιλιομέτρων με μια γραμμή μήκους ενός εκατοστού, έτσι και ένα διάγραμμα κλίμακας αντιπροσωπεύει το φυσικό χώρο και τα αντικείμενα σε μια αναλογία ή ένα κλάσμα του πραγματικού τους μεγέθους. Η κλίμακα σχεδίασης δεν αφορά μόνο τα μεγάλα αντικείμενα μπορείτε να σχεδιάσετε και πολύ μικρά αντικείμενα, όπως μηχανισμούς ρολογιών ή ολοκληρωμένα κυκλώματα (τσιπ), σε μεγαλύτερη κλίμακα. Όταν ξεκινάτε τη δημιουργία ενός διαγράμματος του Microsoft Office Visio με ένα πρότυπο κλίμακας, το Visio ορίζει την κλίμακα σχεδίασης που είναι κατάλληλη για τον τύπο σχεδίου που έχετε επιλέξει, και τα σχήματα των στένσιλ που περιλαμβάνονται στο πρότυπο προσαρμόζονται σε αυτή την κλίμακα αυτόματα όταν τα σύρετε στη σελίδα σχεδίασης. Σημαντικό Σε αυτό το κεφάλαιο παρουσιάζεται η δημιουργία μιας διάταξης γραφείου υπό κλίμακα. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που περιγράφονται σε αυτό το κεφάλαιο για να δημιουργήσετε ο- ποιοδήποτε είδος σχεδίου υπό κλίμακα όσο μεγάλο ή μικρό και αν είναι. Το Visio Professional 2007 περιλαμβάνει πρότυπα κλίμακας τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε σχεδόν οτιδήποτε από σχέδια αποθηκών ή εργοστασίων μέχρι κατόψεις σπιτιών. Σε αυτό το κεφάλαιο θα δημιουργήσετε τη διάταξη ενός χώρου γραφείων και συσκέψεων της εταιρείας Wide World Importers. Θα εργαστείτε με το πρότυπο Office Layout (Διάταξη γραφείου) για να δημιουργήσετε πρώτα τους τοίχους, και στη συνέχεια θα προσθέσετε στο διάγραμμα σχήματα θυρών, παραθύρων, και επίπλων. Τέλος, θα οργανώσετε τα σχήματα της διάταξης γραφείου σε στρώσεις, οι οποίες χρησιμεύουν στη διαχείριση των σχημάτων ενός σχεδίου και την οργάνωσή τους σε κατηγορίες.

6 264 Κεφάλαιο 7 Σχεδίαση διατάξεων χώρων γραφείων Δείτε επίσης Μήπως το μόνο που χρειάζεστε είναι μια γρήγορη ανασκόπηση των θεμάτων αυτού του κεφαλαίου; Δείτε τις καταχωρίσεις της Γρήγορης Αναφοράς στις σελίδες Σημαντικό Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία πρακτικής εξάσκησης αυτού του κεφαλαίου, θα πρέπει να τα εγκαταστήσετε από το συνοδευτικό CD του βιβλίου στην προεπιλεγμένη τους θέση. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την ενότητα «Χρήση του συνοδευτικού CD του βιβλίου», στη σελίδα 21. Δημιουργία διατάξεων χώρων γραφείων υπό κλίμακα Το πρότυπο Office Layout (Διάταξη γραφείου) διευκολύνει τη δημιουργία διαγραμμάτων χώρων γραφείων υπό κλίμακα με αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, όπως είναι οι παραστάτες (μερικώς εντοιχισμένες κολώνες) και τα ανοίγματα θυρών (ο χώρος που απαιτείται για το άνοιγμα και το κλείσιμο μιας πόρτας). Επειδή το Visio δημιουργεί διαγράμματα με αρχιτεκτονική ακρίβεια, η ακρίβεια των διαγραμμάτων κλίμακας που μπορείτε να σχεδιάσετε εξαρτάται αποκλειστικά από τις μετρήσεις που έχετε κάνει. Όλα τα πρότυπα του Visio έχουν μια προεπιλεγμένη κλίμακα σχεδίασης, αλλά στα περισσότερα επιχειρηματικά διαγράμματα, όπως είναι τα διαγράμματα ροής ή τα οργανογράμματα, η κλίμακα είναι 1:1 δηλαδή, χωρίς κλίμακα. Στο πρότυπο Office Layout, η προεπιλεγμένη κλίμακα είναι μισή ίντσα προς ένα πόδι (1,27 εκατοστά προς 30,49 εκατοστά δηλαδή 1:24), κάτι που σημαίνει ότι ένα σχήμα πλάτους μισής ίντσας στη σελίδα σχεδίασης αντιπροσωπεύει ένα αντικείμενο το οποίο έχει πραγματικό πλάτος 1 πόδι. Το Visio διαμορφώνει τη σελίδα σχεδίασης χρησιμοποιώντας την κλίμακα και τη μονάδα μέτρησης (unit of measure) του προτύπου, η οποία είναι συνήθως η ίντσα (αν και το Visio περιλαμβάνει και μετρικά πρότυπα). Αν προτιμάτε οι μετρήσεις των σχημάτων σας να είναι σε γιάρδες, σε μέτρα, ή σε κάποια άλλη μονάδα μέτρησης, αρκεί να διαλέξετε από το μενού File τη διαταγή Page Setup (Διαμόρφωση σελίδας). Με αυτή τη διαταγή μπορείτε επίσης να αλλάξετε την κλίμακα σχεδίασης ενός διαγράμματος. Επιπλέον, το πρότυπο Office Layout προσθέτει στη γραμμή μενού το προσαρμοσμένο μενού Plan (Κάτοψη), το οποίο περιλαμβάνει διαταγές ειδικά σχεδιασμένες για εργασία με κατόψεις. Όταν ξεκινάτε τη δημιουργία ενός διαγράμματος με ένα πρότυπο κλίμακας, οι μονάδες μέτρησης της κλίμακας σχεδίασης εμφανίζονται στους χάρακες. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν εργάζεστε σε οποιοδήποτε διάγραμμα υπό κλίμακα είναι να συνηθίσετε να μετράτε τις διάφορες αποστάσεις σε πραγματικές μονάδες. Για παράδειγμα, αν η κλίμακα του σχεδίου σας είναι μισή ίντσα προς ένα πόδι (1:24) σε χαρτί μεγέθους επιστολόχαρτου (letter, 11 8,5 ίντσες), οι μετρήσεις των χαράκων αντιστοιχούν σε μια σελίδα που αντιπροσωπεύει ένα χώρο ο οποίος έχει μήκος 22 πόδια (6,71 μέτρα) και πλάτος 17 πόδια (5,18 μέτρα).

7 Δημιουργία διατάξεων χώρων γραφείων υπό κλίμακα 265 Στη γραμμή μενού περιλαμβάνεται και το μενού Plan Οι μετρήσεις των χαράκων αντιστοιχούν στην κλίμακα σχεδίασης Οι οδηγοί διευκολύνουν τη στοίχιση και τη μετακίνηση σχημάτων Το κείμενο των διαστάσεων εμφανίζεται μόλις επιλέξετε κάποιο σχήμα Οι γραμμές διαστάσεων παρουσιάζουν αυτόματα τις διαστάσεις των σχημάτων Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας διάταξης γραφείου προσθέτοντας σχήματα που αντιπροσωπεύουν τη δομή του χώρου του γραφείου. Ένας τρόπος είναι να σύρετε στη σελίδα σχεδίασης σχήματα τοίχων και να τα περιστρέψετε για να τα τοποθετήσετε στην κατάλληλη θέση. Στο σημείο όπου ενώνονται δύο τοίχοι, το Visio συνδέει τις γωνίες τους ώστε η εμφάνισή τους να είναι πιο ομαλή. Όλα τα άλλα σχήματα δομής, όπως οι πόρτες και τα παράθυρα, είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να «έλκονται» από τα σχήματα των τοίχων σε μια διάταξη γραφείου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχήμα Space (Χώρος), το οποίο αντιπροσωπεύει μια περιοχή διαστάσεων ποδιών (περίπου 3 3 μέτρων), για να δημιουργήσετε τη δομή του γραφείου. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική, θα πρέπει καταρχάς να συνδυάσετε πολλά σχήματα χώρων και στη συνέχεια να τα ενοποιήσετε ώστε να δημιουργηθεί ο ενιαίος χώρος, χρησιμοποιώντας τη διαταγή Union (Ένωση), η οποία συγχωνεύει πολλά σχήματα σε ένα νέο σχήμα δηλαδή, σε ένα σχήμα που θα αντιπροσωπεύει ολόκληρο το χώρο του γραφείου. Τέλος, θα πρέπει να μετατρέψετε το νέο σχήμα (το χώρο του γραφείου) σε τοίχους. Αυτή η μέθοδος μοιάζει χρονοβόρα, αλλά οι περισσότεροι χρήστες θεωρούν ότι είναι ταχύτερη και ευκολότερη από το να σύρουν στη σελίδα σχεδίασης πολλά μεμονωμένα σχήματα τοίχων ένα-ένα κάθε φορά.

8 266 Κεφάλαιο 7 Σχεδίαση διατάξεων χώρων γραφείων Δημιουργήστε ένα συνδυασμό σχημάτων χώρων, ενοποιήστε τα......και μετατρέψτε τα κατόπιν σε τοίχους. Όταν χρειάζεστε ακρίβεια στις μετρήσεις των χώρων, το Visio θέτει στη διάθεσή σας πολλές χρήσιμες συντομεύσεις. Μερικά σχήματα εμφανίζουν μόνα τους τις διαστάσεις τους για παράδειγμα, το σχήμα Space εμφανίζει τη μέτρηση 100 sq. ft. (τετραγωνικά πόδια). Στη γραμμή κατάστασης, κάτω από τη σελίδα σχεδίασης, παρουσιάζονται τα μεγέθη που θα είχαν τα πραγματικά αντικείμενα, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε με μια ματιά πόσο μεγάλα είναι τα σχήματα στον πραγματικό κόσμο. Οι οδηγοί (guides) γραμμές οπτικής αναφοράς σας βοηθούν να στοιχίζετε τα σχήματα ακριβώς στο σημείο που θέλετε. Τα σχήματα συνδέονται με οδηγούς ώστε να σας εξασφαλίζουν τέλεια ευθυγράμμιση, ενώ έχετε τη δυνατότητα ακόμη και να σύρετε έναν οδηγό προκειμένου να μετακινήσετε όλα τα σχήματα που είναι συνδεδεμένα με αυτόν. Καθώς μετακινείτε τοίχους ή αλλάζετε το μέγεθός τους, οι διαστάσεις του σχήματος (καθώς και το κείμενο και οι γραμμές των διαστάσεών του) ενημερώνονται αυτόματα. Για να εμφανιστεί το κείμενο διαστάσεων ενός σχήματος, αρκεί να επιλέξετε το σχήμα. Για να προσθέσετε μια γραμμή διαστάσεων σε ένα σχήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχήμα διάστασης Controller (Ελεγκτής) που περιλαμβάνεται στα στένσιλ Walls (Τοίχοι), Doors (Πόρτες), και Windows (Παράθυρα). Στην επόμενη άσκηση θα ξεκινήσετε μια νέα διάταξη γραφείου με το πρότυπο Office Layout και θα χρησιμοποιήσετε τη διαταγή Page Setup για να αλλάξετε την κλίμακα σχεδίασης. Θα χρησιμοποιήσετε σχήματα Space για να σχεδιάσετε ένα χώρο γραφείου υπό κλίμακα, θα ενοποιήσετε τα σχήματα για να δημιουργήσετε ένα νέο σχήμα χώρου, και κατόπιν θα μετατρέψετε το σχήμα χώρου σε τοίχους. Στη συνέχεια, θα αλλάξετε το μέγεθος μερικών σχημάτων, θα τους προσθέσετε γραμμές διαστάσεων, και θα τα συνδέσετε με οδηγούς οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να τα τοποθετήσετε με ακρίβεια εκεί που θέλετε. Συμβουλή Αν χρησιμοποιείτε το Visio Professional 2007, μπορείτε να εισαγάγετε στα διαγράμματα αρχιτεκτονικής του Visio σχέδια του AutoCAD ή να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός διαγράμματος βασιζόμενοι σε ένα σκελετό κατασκευής ο οποίος έχει δημιουργηθεί ήδη σε κάποιο πρόγραμμα CAD (computer-aided design, σχεδίαση με τη βοήθεια υπολογιστή). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή και τη χρήση σχεδίων του AutoCAD, πληκτρολογήστε AutoCAD στο πλαίσιο Type a question for help. 1. Ξεκινήστε το Visio. Διαλέξτε από τη λίστα Template Categories (Κατηγορίες προτύπων) την επιλογή Maps and Floor Plans (Χάρτες και κατόψεις). Κατόπιν, στην κατηγορία All Templates (Όλα τα πρότυπα), διπλοπατήστε στο πρότυπο Office Layout (Διάταξη γραφείου). Το πρότυπο θα ανοίξει μια κενή σελίδα σχεδίασης υπό κλίμακα, μαζί με τα στένσιλ Walls, Doors, and Windows (Τοίχοι, πόρτες, και παράθυρα), Office Furniture (Έπιπλα γραφείου), Office Equipment (Εξοπλισμός γραφείου), Office Accessories (Βοηθήματα γραφείου), και Cubicles (Κουβούκλια). Επίσης, θα προστεθεί στη γραμμή μενού το μενού

9 Δημιουργία διατάξεων χώρων γραφείων υπό κλίμακα 267 Plan, ενώ οι μετρήσεις των χαράκων θα απεικονίζουν την προεπιλεγμένη κλίμακα αρχιτεκτονικού σχεδίου (μισή ίντσα = ένα πόδι) του προτύπου Office Layout. 2. Ανοίξτε το μενού File και διαλέξτε τη διαταγή Page Setup για να εμφανιστεί το ομώνυμο πλαίσιο διαλόγου. 3. Πατήστε στην καρτέλα Drawing Scale (Κλίμακα σχεδίασης) 4. Στην ομάδα επιλογών Pre-defined scale (Προκαθορισμένη κλίμακα), πατήστε στο βέλος του δεύτερου πτυσσόμενου πλαισίου καταλόγου, κυλήστε τα περιεχόμενά του προς τα ε- πάνω, και πατήστε στην επιλογή ¼ =1 0 (ένα τέταρτο της ίντσας = ένα πόδι, δηλαδή 1:48). Το Visio θα αλλάξει την κλίμακα σχεδίασης του διαγράμματος και θα υπολογίσει εκ νέου τις διαστάσεις που εμφανίζονται στα πλαίσια Page size (in measurement units) Μέγεθος σελίδας (σε μονάδες μέτρησης) στο κάτω μέρος του πλαισίου διαλόγου.

10 268 Κεφάλαιο 7 Σχεδίαση διατάξεων χώρων γραφείων 5. Πατήστε στο OK. Στους χάρακες θα εμφανιστούν μετρήσεις για τη νέα κλίμακα σχεδίασης, σύμφωνα με τις οποίες η σελίδα σχεδίασης αντιπροσωπεύει τώρα μια περιοχή με πλάτος 44 πόδια (13,42 μέτρα) και ύψος 34 πόδια (10,37 μέτρα). 6. Σύρετε από το στένσιλ Walls, Doors, and Windows στη σελίδα σχεδίασης ένα σχήμα Space (Χώρος) και τοποθετήστε το με τέτοιο τρόπο ώστε το επάνω του όριο να ευθυγραμμιστεί με την ένδειξη των 24 ποδιών του κατακόρυφου χάρακα, και το αριστερό του όριο με την ένδειξη των 10 ποδιών του οριζόντιου χάρακα. Το σχήμα Space διαθέτει κείμενο διαστάσεων το οποίο ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που αλλάζετε το μέγεθος του σχήματος. Συμβουλή Καθώς σύρετε ένα σχήμα, το Visio εμφανίζει στους χάρακες εστιγμένες γραμμές, και στη γραμμή κατάστασης μετρήσεις που σας ενημερώνουν για την ακριβή θέση του σχήματος στη σελίδα σχεδίασης. 7. Σύρετε στη σελίδα σχεδίασης ένα δεύτερο σχήμα Space και τοποθετήστε το έτσι ώστε η επάνω αριστερή του γωνία να επικαλύπτει την κάτω δεξιά γωνία του πρώτου σχήματος Space. Το νέο σχήμα Space θα παραμείνει επιλεγμένο.

11 Δημιουργία διατάξεων χώρων γραφείων υπό κλίμακα Στο επιλεγμένο σχήμα Space, σύρετε τη δεξιά μεσαία λαβή επιλογής προς τα δεξιά για να αυξήσετε το πλάτος του στα 20 πόδια. Χρησιμοποιήστε το πεδίο Width (Πλάτος) της γραμμής κατάστασης, στο κάτω μέρος του παραθύρου της σελίδας σχεδίασης, για να ρυθμίσετε το πλάτος του σχήματος. Το Visio θα ενημερώσει τη μέτρηση που εμφανίζεται στο σχήμα, η οποία θα γίνει 200 sq. ft. (τετραγωνικά πόδια). 9. Στο ίδιο σχήμα, σύρετε την κάτω μεσαία λαβή επιλογής για να αυξήσετε το ύψος του στα 15 πόδια. Χρησιμοποιήστε το πεδίο Height (Ύψος) της γραμμής κατάστασης, στο κάτω μέρος του παραθύρου της σελίδας σχεδίασης, για να ρυθμίσετε το ύψος του σχήματος. Το Visio θα ενημερώσει τη μέτρηση που εμφανίζεται στο σχήμα σε 300 sq. ft.

12 270 Κεφάλαιο 7 Σχεδίαση διατάξεων χώρων γραφείων 10. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο και επιλέξτε το πρώτο σχήμα Space, έτσι ώστε να επιλεγούν και τα δύο σχήματα. 11. Ανοίξτε το μενού Shape, δείξτε στην επιλογή Operations (Λειτουργίες), και πατήστε στη διαταγή Union (Ένωση). Το Visio θα ενώσει τα δύο σχήματα σε ένα.

13 Δημιουργία διατάξεων χώρων γραφείων υπό κλίμακα Με το σχήμα επιλεγμένο, ανοίξτε το μενού Plan και διαλέξτε τη διαταγή Convert to Walls (Μετατροπή σε τοίχους). Θα εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Convert to Walls. Συμβουλή Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε τοίχους είναι να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία Γραμμής (Line) ή/και Ορθογωνίου (Rectangle) για να δημιουργήσετε ένα πρόχειρο σχέδιο των τοίχων, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τη διαταγή Convert To Walls. 13. Στην ομάδα επιλογών Settings (Ρυθμίσεις), επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Add dimensions (Προσθήκη διαστάσεων) και πατήστε στο OK. Το Visio θα εμφανίσει μια ράβδο προόδου όση ώρα μετατρέπει την περίμετρο του σχήματος σε σχήματα τοίχων και προσθέτει σε κάθε τοίχο γραμμές διαστάσεων.

14 272 Κεφάλαιο 7 Σχεδίαση διατάξεων χώρων γραφείων 14. Επιλέξτε τον επάνω τοίχο μήκους 10 ποδιών. Το Visio θα παρουσιάσει το κείμενο διαστάσεων (10-0 ) του τοίχου. 15. Πατήστε με το δεξιό πλήκτρο του ποντικιού σε αυτόν τον τοίχο των 10 ποδιών και διαλέξτε από το μενού συντόμευσης τη διαταγή Add a Guide (Προσθήκη οδηγού). Το Visio θα προσθέσει έναν οδηγό στο επάνω όριο του τοίχου και θα συνδέσει τους δύο γειτονικούς τοίχους με τον οδηγό, έτσι ώστε να μπορείτε να τους μετακινείτε ταυτόχρονα. Ο οδηγός θα είναι επιλεγμένος και θα εμφανίζεται με πράσινο χρώμα.

15 Δημιουργία διατάξεων χώρων γραφείων υπό κλίμακα 273 Βέλος με δύο αιχμές 16. Αφήστε για λίγο το δείκτη του ποντικιού στον οδηγό και, μόλις μετατραπεί σε βέλος με δύο αιχμές, σύρετε τον οδηγό 3 πόδια προς τα επάνω, μέχρι να ευθυγραμμιστεί με την ένδειξη των 27 ποδιών του κατακόρυφου χάρακα. Το Visio θα μετακινήσει τον οδηγό και τους τρεις τοίχους που είναι συνδεδεμένοι με αυτόν στη νέα θέση και θα ενημερώσει τις γραμμές διαστάσεων.

16

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: PowerPoint... 9 Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέας παρουσίασης... 27 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9 Βασικές έννοιες... 10 Το παράθυρο του PowerPoint... 13 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 15 Βασικές εργασίες με διαφάνειες... 22 Προβολές παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 47. 2 Εργασία με δεδομένα και πίνακες Excel 75. Ευχαριστίες...11. Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010...

Περιεχόμενα. 1 Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 47. 2 Εργασία με δεδομένα και πίνακες Excel 75. Ευχαριστίες...11. Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010... Περιεχόμενα Ευχαριστίες...11 Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010...13 Τροποποίηση της εμφάνισης της Κορδέλας...29 Χαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου...35 Χρήση των αρχείων εξάσκησης...37 Βοήθεια...41

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο 41

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο 41 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9 Βασικές έννοιες... 10 Το παράθυρο του PowerPoint... 13 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 18 Βασικές εργασίες με διαφάνειες... 24 Προβολές παρουσίασης... 28

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2007...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 15 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 18 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 20 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

1 Εξερεύνηση του PowerPoint Δημιουργία νέας παρουσίασης Επεξεργασία κειμένου διαφανειών 107

1 Εξερεύνηση του PowerPoint Δημιουργία νέας παρουσίασης Επεξεργασία κειμένου διαφανειών 107 Περιεχόμενα Οι συγγραφείς... 11 Εισαγωγή στο PowerPoint 2007... 13 Νέες λειτουργίες...13 Καταργημένες λειτουργίες...16 Πληροφορίες για αναγνώστες που χρησιμοποιούν Windows ΧΡ... 17 Διαχείριση των αρχείων

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο PowerPoint

Σημειώσεις στο PowerPoint Σημειώσεις στο PowerPoint Τι είναι το PowerPoint; Το PowerPoint 2010 είναι μια οπτική και γραφική εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2 Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9 Κεφάλαιο 3 Εφαρμογή σχεδίων 19 Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26 Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Κεφάλαιο 6 Κουμπιά ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

1 Εξερεύνηση του Word Επεξεργασία και έλεγχος εγγράφων Αλλαγή της εμφάνισης του κειμένου...171

1 Εξερεύνηση του Word Επεξεργασία και έλεγχος εγγράφων Αλλαγή της εμφάνισης του κειμένου...171 Περιεχόμενα Ξενάγηση στη διασύνδεση χρήστη του Office 2007... 13 Χρήση της Κορδέλας... 13 Το νέο μενού Αρχείο... 19 Γραμμή εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης... 19 Νέα χειριστήρια προβολών... 20 Κύρια σημεία...

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word 1. Κεφάλαιο 1: Δημιουργία εγγράφου 3

Microsoft Word 1. Κεφάλαιο 1: Δημιουργία εγγράφου 3 Περιεχόμενα Οι νέες δυνατότητες του Microsoft Office XP...xi Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια...xiv Λήψη βοήθειας για το βιβλίο και το CD του... xiv Λήψη βοήθειας για το Microsoft Excel 2002... xiv Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Visio 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Ενημερωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft Project 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά Στοιχεία Μορφοποίησης

Βασικά Στοιχεία Μορφοποίησης Βασικά Στοιχεία Μορφοποίησης Φύλλων Εργασίας 3 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Επιλογή διαφόρων στοιχείων ενός φύλλου Αλλαγή μεγέθους γραμμών και στηλών Εισαγωγή και διαγραφή γραμμών και στηλών Εισαγωγή και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Τα στοιχεία του παραθύρου του Excel... 10 Κελιά και διευθύνσεις... 13 Σε ποιο κελί θα τοποθετηθούν τα δεδομένα;... 14 Καταχώριση δεδομένων... 15 Τι καταλαβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2003...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 14 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 17 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 18 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Παρουσιάσεις Κεφάλαιο 82. PowerPoint 2007 Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Η εφαρμογή Microsoft PowerPoint είναι ειδικά κατασκευασμένη για την αποτελεσματική παρουσίαση δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος...

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος... Περιεχόμενα Πρόλογος...11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών... 13 1.1 Εισαγωγή στους υπολογιστές... 15 1.2 Μονάδες μέτρησης... 27 1.3 Οι βασικές λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή...

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση με το AutoCAD

Σχεδίαση με το AutoCAD Σχεδίαση με το AutoCAD Δημιουργία Αποθήκευση Αρχείων, Σχεδίαση & Επεξεργασία Γεωμετρικών Σχημάτων. Το παράθυρο του AutoCAD Δημιουργία - Αποθήκευση Νέου Σχεδίου Από το menu εφαρμογής επιλέγετε New και εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Γνωριμία με το Excel 1. Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 23. Εκτέλεση υπολογισμών σε δεδομένα 35. Αλλαγή της εμφάνισης του εγγράφου 49

Περιεχόμενα. Γνωριμία με το Excel 1. Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 23. Εκτέλεση υπολογισμών σε δεδομένα 35. Αλλαγή της εμφάνισης του εγγράφου 49 Περιεχόμενα Τι νέο υπάρχει στο Microsoft Excel 2002 Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια Χρήση του συνοδευτικού CD του βιβλίου Συμβάσεις και χαρακτηριστικά του βιβλίου Θέματα εξέτασης MOUS Εξετάσεις MOUS vii

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από τον συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από τον συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 ENOTHTA 4 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από τον συγγραφέα... 7 1 Microsoft Excel 2010... 9 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 27 4 Συμβουλές για

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( ) " " Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( )   Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση Επεξεργαστής κειμένου Word 2003 Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση Για να αλλάξουμε παράγραφο πατάμε Enter. Για να αφήσουμε μία κενή γραμμή, πατάμε μία φορά το Enter. Για να γράψουμε την επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel... 9

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel... 9 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel... 9 Τα στοιχεία του παραθύρου του Excel... 10 Κελιά και διευθύνσεις... 13 Σε ποιο κελί θα τοποθετηθούν τα δεδομένα;... 14 Καταχώριση δεδομένων... 15 Τι καταλαβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 5 ΣΤΟΧΟΙ: Τρόπος 1:

ΜΑΘΗΜΑ 5 ΣΤΟΧΟΙ: Τρόπος 1: ΜΑΘΗΜΑ 5 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Εισαγωγή Εικόνας 2. Εισαγωγή Αρχείου Γραφικού 3. Εισαγωγή Αυτόματου Σχήματος 4. Τροποποίηση Γραφικών Αντικειμένων 5. Αλλαγή Μεγέθους Γραφικού Αντικειμένου 6. Περιστροφή Γραφικού Αντικειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint Περιεχόμενα Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint 2003... 9 Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια... 11 Βοήθεια για το βιβλίο και το CD του... 11 Βοήθεια για το Microsoft PowerPoint 2003... 11 Περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word...

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word... ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Microsoft Word 2007... 9 92 Δημιουργία νέου εγγράφου... 20 93 Το σύστημα Βοήθειας του Word... 38 94 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου...

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...26 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel 2002... 9 Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων...

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης 1 Λεπτομέριες τοιχοποιϊας Σχεδίαση κάτοψης Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης Ξεκινώντας το πρόγραμμα εμφανίζονται οι επιλογές σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε. Δημιουργώντας Νέο Δωμάτιο Όταν ο

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος - 217 - Το στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε επισημαίνεται ξεκάθαρα με λαβές επιλογής. Συμβουλή: Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το στοιχείο γραφήματος που θέλετε να επιλέξετε, το Microsoft Office Excel

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ 2: Κεφάλαιο 1: Βασικές τεχνικές του Office Κεφάλαιο 2: Εργασία με τα προγράμματα... 13

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ 2: Κεφάλαιο 1: Βασικές τεχνικές του Office Κεφάλαιο 2: Εργασία με τα προγράμματα... 13 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ 1: ΚΟΙΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ OFFICE Κεφάλαιο 1: Βασικές τεχνικές του Office... 3 Δημιουργία νέου εγγράφου...4 Άνοιγμα εγγράφου του Office...5 Επιλογές μενού και γραμμών εργαλείων...6

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20 1 Εκκίνηση για πρώτη φορά Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του OpenOffice, έτσι και το Impress μπορούμε να το εκκινήσουμε μέσω της συντόμευσης που εγκαθίσταται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office...

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 31 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 37 5 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Word 2010... 7 Κεφάλαιο 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 13 Κεφάλαιο 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 26 Κεφάλαιο 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 31 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Word 3: Δημιουργία πίνακα

Word 3: Δημιουργία πίνακα Word 3: Δημιουργία πίνακα Θα ολοκληρώσουμε την πρακτική μας άσκηση πάνω στο περιβάλλον του Microsoft Word 2013 πειραματιζόμενοι με την καταχώρηση ενός πίνακα στο εσωτερικό ενός εγγράφου. Πολλές φορές απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD 1. Προσθήκη στηλών σε τμήμα εγγράφου 2. Εσοχή παραγράφου 3. Εισαγωγή Κεφαλίδας, Υποσέλιδου και Αριθμού Σελίδας 4. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7

Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Σχεδιασμός βάσης δεδομένων και δημιουργία πίνακα...9 Κεφάλαιο 2: Περαιτέρω τροποποίηση δομής πίνακα...41 Κεφάλαιο 3: Σχέσεις...84 Κεφάλαιο 4: Ερωτήματα...105

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface

Σπουδές CAD, Πληροφορικής, Οικονομίας, Διοίκησης και D.T.P. με Σύστημα διδασκαλίας facetoface Copyright 2012-2015 -SYSTEM- All rights reserved 2/222 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ FLASH Μάθημα 1: Εισαγωγή στο flash Μάθημα 2: Περιήγηση στο περιβάλλον του flash Μάθημα 3: Πλατό Μάθημα 4: Κανναβος Μάθημα 5: Έλξη Μάθημα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Άσκηση 1: Επιλέξτε ένα πρότυπο σχεδίασης Τώρα μπορείτε να προσθέσετε χρώματα. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, ανοίξτε το παράθυρο εργασιών Σχεδίαση διαφάνειας και επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT 1 Εισαγωγή Το PowerPoint είναι µια ισχυρή εφαρµογή για τη δηµιουργία παρουσιάσεων και µπορεί να χρησιµεύσει στη δηµιουργία διαφανειών, καθώς και συνοδευτικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Οι νέες Τεχνολογίες αλλάζουν ριζικά το τοπίο της εκπαίδευσης. Αλλάζουν τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης, τον τρόπο μελέτης αλλά και τον τρόπο έρευνας και αξιολόγησης,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v Περιεχόμενα Περιεχόμενα...v Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...18 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο στοιχείο...35

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32 Πρόγραμμα Print2PDF (Εκτύπωση κειμένου και εικόνων σε αρχεία PDF) Πρόλογος Η εφαρμογή Print2PDF (Print to PDF Εκτύπωση σε αρχεία PDF) σας επιτρέπει να εκτυπώσετε το δικό σας κείμενο πάνω σε ένα έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Επεξεργασία κειμένου 28. Microsoft Word 2007 Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή Microsoft Word, μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί έναρξη έπειτα στην

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Υπολογιστικά φύλλα. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Υπολογιστικά φύλλα. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Υπολογιστικά φύλλα Κεφάλαιο 51. Microsoft Excel 2007 Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή Microsoft Excel μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί Έναρξη, μετά

Διαβάστε περισσότερα

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft Office System

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft Office System Περιεχόμενα Τι νέο υπάρχει στο Microsoft Office System 2003...11 Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια...15 Λήψη βοήθειας για το βιβλίο και το CD του...15 Λήψη βοήθειας για το Microsoft Office System 2003...15

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Ψηφιακές εικόνες... 9 2 Adobe Photoshop CS2... 15 3 Το σύστημα Βοήθειας του Adobe Photoshop CS2... 23 4 Άνοιγμα αρχείου εικόνας και μετακίνηση... 31 5 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

1 Εξερεύνηση του Word Επεξεργασία και έλεγχος εγγράφων 99

1 Εξερεύνηση του Word Επεξεργασία και έλεγχος εγγράφων 99 Περιεχόμενα Οι συγγραφείς... 11 Εισαγωγή στο Word 2007... 13 Νέες λειτουργίες...14 Ας ξεκινήσουμε!... 16 Πληροφορίες για αναγνώστες που χρησιμοποιούν τα Windows XP... 17 Διαχείριση των αρχείων εξάσκησης...17

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται η γραμμή εργαλείων της σχεδίασης. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Εκκίνηση προγράμματος

Εκκίνηση προγράμματος Στην απλή αυτή άσκηση θα δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αντικείμενα, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Google Sketchup. Στις ακόλουθες γραμμές περιγράφεται η μεθοδολογίας κατασκευής ενός τραπεζιού, ακολουθώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου - 117-2. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές, κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία και κατόπιν επιλέξτε ή απαλείψτε το πλαίσιο ελέγχου Να επιτρέπεται η μεταφορά και η απόθεση κελιών. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του Μορφοποίηση χαρακτήρων Όταν ανοίγουμε το Word η γραμματοσειρά που υπάρχει είναι προκαθορισμένη. Το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μορφοποιήσεις. Επιλέγουμε Μορφή Απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

[συνέχεια του εγγράφου Word 2]

[συνέχεια του εγγράφου Word 2] [συνέχεια του εγγράφου Word 2] Συνεχίζουμε την πρακτική μας άσκηση πάνω στο έγγραφο που δημιουργήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο αποθηκεύσαμε στον φάκελο με το όνομά μας, με το όνομα: Word 2x.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft OneNote 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Microsoft Excel 2007... 9 92 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 93 Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 32 94 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Draw

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Draw ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Draw Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιήσει τα βασικά εργαλεία του OpenOffice Draw για δημιουργία διαγραμμάτων κατασκευάσει τα δικά

Διαβάστε περισσότερα

1 Ξεκίνημα με τα Windows Vista Αποδοτική εργασία στα Windows Vista Εργασία με φακέλους και αρχεία 137

1 Ξεκίνημα με τα Windows Vista Αποδοτική εργασία στα Windows Vista Εργασία με φακέλους και αρχεία 137 Περιεχόμενα Οι συγγραφείς... 11 Εισαγωγή στα Windows Vista... 13 Οι εκδόσεις των Windows Vista...14 Ας ξεκινήσουμε!...18 Πιστοποιήσεις της Microsoft για επαγγελματίες... 19 Επιλογή της κατάλληλης πιστοποίησης...20

Διαβάστε περισσότερα

Σύντοµα περιεχόµενα. Πρόλογος 5

Σύντοµα περιεχόµενα. Πρόλογος 5 Σύντοµα περιεχόµενα Πρόλογος 5 1 Βασικές έννοιες του Word 25 2 Βασικά στοιχεία εγγράφων 57 3 Μορφοποίηση χαρακτήρων 82 4 Μορφοποίηση παραγράφων 99 5 Μορφοποίηση εγγράφων 123 6 Εργασία µε πρότυπα 137 Ανασκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

5.1.1 Περιγραφή των συστατικών τμημάτων ενός γραφήματος

5.1.1 Περιγραφή των συστατικών τμημάτων ενός γραφήματος 5. Γραφήματα 5.1 Εισαγωγή 5.1.1 Περιγραφή των συστατικών τμημάτων ενός γραφήματος Το Discoverer παρέχει μεγάλες δυνατότητες στη δημιουργία γραφημάτων, καθιστώντας δυνατή τη διαμόρφωση κάθε συστατικού μέρους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 5 η Εργαστηριακή άσκηση (WORD) ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 1 Εισαγωγή: Λίγα λόγια για το βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Outlook Ξεκίνηµα Ευχαριστίες...

Περιεχόµενα. 1 Εισαγωγή: Λίγα λόγια για το βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Outlook Ξεκίνηµα Ευχαριστίες... Περιεχόµενα Ευχαριστίες... 11 1 Εισαγωγή: Λίγα λόγια για το βιβλίο... 13 Χωρίς τεχνικούς όρους!... 13 Σύντοµη παρουσίαση... 14 Μερικές συµβάσεις... 16 Μια τελευταία λέξη (µπορεί και δύο)... 16 2 Τι νέο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα - 317-2. Στην περιοχή Εργαλεία SmartArt, στην καρτέλα Μορφή, της ομάδας Στυλ WordArt, κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται δίπλα από την επιλογή Γέμισμα κειμένου, και στη συνέχεια κάντε ένα από τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE. ΧΑΡΤΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή «Χάρτης»... 2 Λειτουργίες εφαρμογής «Χάρτης»...

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE. ΧΑΡΤΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή «Χάρτης»... 2 Λειτουργίες εφαρμογής «Χάρτης»... Περιεχόμενα ΧΑΡΤΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή «Χάρτης»... 2 Λειτουργίες εφαρμογής «Χάρτης»....2 Πλοήγηση στο χάρτη... 3 Σχεδίαση στο χάρτη... 4 Εκτύπωση του χάρτη... 6 Μετρήσεις επάνω στο χάρτη... 9 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Στοίχιση Παραγράφων. 2. Εσοχές Παραγράφων ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Στοίχιση Παραγράφων. 2. Εσοχές Παραγράφων ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 4 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Στοίχιση Παραγράφων 2. Εσοχές Παραγράφων 3. Διάστημα Μεταξύ Γραμμών (Διάστιχο) 4. Απόσταση Μεταξύ Παραγράφων 5. Καθορισμός Στηλοθετών (Tabs) 6. Μετακίνηση Στηλοθετών 7. Διαγραφή Στηλοθετών

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Γραφήματα. Excel 2003

Γραφήματα. Excel 2003 Γραφήματα Excel 2003 Ορολογία Τίτλος γραφήματος Σειρά δεδομένων Υπόμνημα Κατηγορίες Ετικέτες Δείκτες Περιοχή γραφήματος Περιοχή σχεδίασης γραφήματος Γραμμές πλέγματος Οδηγός γραφημάτων Για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...25 Κεφάλαιο 3: Εισαγωγή δεδομένων...44 Κεφάλαιο 4: Προσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Βάσεις δεδομένων. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Βάσεις δεδομένων. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Βάσεις δεδομένων Κεφάλαιο 68. Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Η χρησιμότητα μιας βάσης δεδομένων είναι: Η συλλογή, η οργάνωση, η επεξεργασία,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης Εργασία 7η 2 Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι σε θέση να χειρίζεται ί ά άνετα έ ένα πρόγραμμα ό

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Εµφάνιση των γραµµών εργαλείων "Βασική" και "Μορφοποίηση" σε δύο γραµµές Από προεπιλογή, οι γραµµές εργαλείων Βασική και Μορφοποίηση εµφανίζονται µε αγκύρωση (σταθεροποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Tο βιβλίο... 1. 2 Ξεκίνημα... 7. 3 Σύνταξη και αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας... 27. iii. Ευχαριστίες... ix

Περιεχόμενα. 1 Tο βιβλίο... 1. 2 Ξεκίνημα... 7. 3 Σύνταξη και αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας... 27. iii. Ευχαριστίες... ix Περιεχόμενα Ευχαριστίες... ix 1 Tο βιβλίο... 1 Χωρίς τεχνικούς όρους!...1 Σύντομη παρουσίαση...2 Μερικές συμβάσεις...4 Μία τελευταία λέξη (ή και δύο)...5 2 Ξεκίνημα... 7 Το ελληνικό Outlook 2002 με μια

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Tο βιβλίο "με μια ματιά" Εισαγωγή στη Microsoft Access Γνωριμία με τις βάσεις δεδομένων της Access...

Περιεχόμενα. 1 Tο βιβλίο με μια ματιά Εισαγωγή στη Microsoft Access Γνωριμία με τις βάσεις δεδομένων της Access... Περιεχόμενα Ευχαριστίες...11 1 Tο βιβλίο "με μια ματιά"... 13 Χωρίς τεχνικούς όρους!...13 Σύντομη παρουσίαση...14 Μερικές συμβάσεις...16 Μία τελευταία λέξη (ή και δύο)...16 2 Εισαγωγή στη Microsoft Access

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access... 9 Κεφάλαιο 2: Microsoft Access 2002... 20 Κεφάλαιο 3: Το σύστημα Βοήθειας του Microsoft Office ΧΡ... 36

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9. Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9. Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παρουσίασης...44 Κεφάλαιο 3: Σχεδίαση γραφικών...78 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση εικόνων...111 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Πολύ Οδηγοί - Mleaders

Πολύ Οδηγοί - Mleaders Web: http://www.loulakis.gr email: info@loulakis.gr Web:http://www.cadseminars.gr mail: info@cadseminars.gr 109 Πολύ Οδηγοί - Mleaders To Autocad 2008 περιέχει καινούργιους Πολύ-οδηγούς (Multileaders)

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows 1. Βασικές Λειτουργίες των Windows Α - Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP Για να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας πατάμε το κουμπί ανοίγματος της μονάδας συστήματος και το αντίστοιχο κουμπί της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή εικόνας / γραφικού - διαγράμματος σε έγγραφο

Εισαγωγή εικόνας / γραφικού - διαγράμματος σε έγγραφο 3.4.2.1 Εισαγωγή εικόνας / γραφικού - διαγράμματος σε έγγραφο Εισαγωγή εικόνας σε έγγραφο Αν και ένα έγγραφο περιέχει ως επί το πλείστο κείμενο, μπορείτε να εισάγετε σε αυτό και άλλα αντικείμενα. Τα πιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Γραφήµατα Πληροφορίες για τα γραφήµατα T α γραφήµατα προσελκύουν την προσοχή και διευκολύνουν την προβολή συγκρίσεων, τάσεων σε δεδοµένα. Για παράδειγµα, αντί

Διαβάστε περισσότερα