Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ Α Π Ο Ν Τ Ε Σ. Πρακτικά της συνεδρίασης τηρεί η µόνιµη υπάλληλος του ήµου κα Ζωγράφου Παναγιώτα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ Α Π Ο Ν Τ Ε Σ. Πρακτικά της συνεδρίασης τηρεί η µόνιµη υπάλληλος του ήµου κα Ζωγράφου Παναγιώτα."

Transcript

1 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 19 ης /2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αριθ. Απόφασης 544/2012 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Έγκριση όρων για την προµήθεια εξοπλισµού παιδικών χαρών του ήµου Χαλανδρίου, Α.Μ. 25/12 προϋπ ,00 µε Φ.Π.Α. 23% Χαλάνδρι και στο ηµοτικό Κατάστηµα, σήµερα την 12 η του µήνα Νοεµβρίου του έτους 2012, ηµέρα της εβδοµάδας ευτέρα και ώρα 09:30, ήλθε σε Συνεδρίαση η Οικονοµική Επιτροπή, ύστερα από την υπ αριθµ / έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που δόθηκε σε καθέναν από τους Συµβούλους, σύµφωνα µε το άρθρο 75 του Ν.3852/2010. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόµιµη απαρτία δεδοµένου ότι µε σύνολο 9 µελών βρέθηκαν παρόντα 9. Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ ΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΕ ΡΟΣ: ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΗ: ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΡΙΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΠΑΒΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΑΝ ΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΥΛΙ ΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΟΝ ΥΛΙΑ ΟΥ ΕΙΣ Α Π Ο Ν Τ Ε Σ Πρακτικά της συνεδρίασης τηρεί η µόνιµη υπάλληλος του ήµου κα Ζωγράφου Παναγιώτα. Ο ήµαρχος - Πρόεδρος εισηγούµενος το 7 ο θέµα της ηµερήσιας διάταξης είπε ότι: Μας υποβλήθηκε η µε αριθµό 25/2012 µελέτη της ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που αφορά στην «Προµήθεια εξοπλισµού παιδικών χαρών του ήµου Χαλανδρίου», προϋπολογισµού ,00 µε Φ.Π.Α. 23%, καθώς και οι όροι ανοιχτού διαγωνισµού µε κριτήριο κατακύρωσης τη χαµηλότερη τιµή, για τη λήψη σχετικής απόφασης (έγκριση διάθεσης πίστωσης & µελέτης καθώς και όρων δηµοπρασίας) σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν..Κ.Κ. (Ν.3463/06) και του άρθρου 72 του Ν.3852/10. Η συγκεκριµένη προµήθεια θα χρηµατοδοτηθεί από πόρους του Πράσινου Ταµείου και πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί µέχρι τέλος του έτους. Λόγω όµως του ότι το ΦΕΚ, το οποίο εξαιρεί την ως άνω προµήθεια από την ένταξή της στο Ενιαίο Πρόγραµµα Προµηθειών, εκδόθηκε στις 17/10/2012 κρίνεται επείγον να οριστεί η προθεσµία διενέργειας αντί των είκοσι (20) ηµερών σε δέκα (10) ηµέρες βάσει του άρθρου 10 παρ.1α της Υπ.Απόφ.11389/93. Θέτω το θέµα υπόψη σας και παρακαλώ για τη λήψη της σχετικής απόφασης. Η Οικονοµική Επιτροπή, µετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του ηµοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν.3463/2006), τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ. ιδ του Ν.3852/2010 (Πρόγραµµα Καλλικράτης)

2 Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Κατά πλειοψηφία Α) εγκρίνει πίστωση ποσού ,00 µε Φ.Π.Α. 23% σε βάρος του Κ.Α το οποία θα καλυφθεί από το χρηµατοδοτικό Πρόγραµµα «Αστική αναζωογόνηση » στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αναβάθµιση αστικών υποδοµών, του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (ΥΠΕΚΑ). Η συγκεκριµένη προµήθεια θα χρηµατοδοτηθεί από πόρους του Πράσινου Ταµείου και πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί µέχρι τέλος του έτους. Λόγω όµως του ότι το ΦΕΚ, το οποίο εξαιρεί την ως άνω προµήθεια από την ένταξή της στο Ενιαίο Πρόγραµµα Προµηθειών, εκδόθηκε στις 17/10/2012 κρίνεται επείγον να οριστεί η προθεσµία διενέργειας αντί των είκοσι (20) ηµερών σε δέκα (10) ηµέρες βάσει του άρθρου 10 παρ.1α της Υπ.Απόφ.11389/93. Τα σχετικά χρηµατικά εντάλµατα θα εκδοθούν έπ ονόµατι των δικαιούχων προς είσπραξη προµηθευτών. Β) εγκρίνει την µε αριθ. 25/2012 µελέτη της ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, τις Τεχνικές προδιαγραφές της µελέτης, καθώς και τους όρους διεξαγωγής του ανοιχτού διαγωνισµού µε κριτήριο κατακύρωσης τη χαµηλότερη τιµή, για την «Προµήθεια εξοπλισµού παιδιών χαρών του ήµου Χαλανδρίου», προϋπολογισµού ,00 µε Φ.Π.Α. 23%, που έχουν ως κατωτέρω: ιακήρυξη ιαγωνισµού για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ Αναθέτουσα Αρχή: ήµος Χαλανδρίου Προϋπολογισµός: 224,300,00 ιάρκεια: 30 ηµέρες ιαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός µε κριτήριο τη χαµηλότερη τιµή Ηµεροµηνία διενέργειας διαγωνισµού: ΗΗ/ΜΜ/ΕΕ

3 Ο ΗΜΑΡΧΟΣ Προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισµό µε κριτήριο κατακύρωσης τη χαµηλότερη τιµή, για την προµήθεια εξοπλισµού παιδικών χαρών του ήµου Χαλανδρίου. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Γενικές Πληροφορίες Παρακάτω παρουσιάζονται γενικές πληροφορίες σχετικά µε τον ιαγωνισµό Αντικείµενο ιαγωνισµού Με την παρούσα «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ» προβλέπεται σε υφιστάµενες παιδικές χαρές που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία (όπως αναφέρονται στην τεχνική περιγραφή), η προµήθεια, τοποθέτηση/ εγκατάσταση και παράδοση σε πλήρη ετοιµότητα προς χρήση: πιστοποιηµένων οργάνων παιδικών χαρών τηρουµένων των µεταξύ τους αποστάσεων ασφαλείας. Τα όργανα πρέπει να κατασκευάζονται σύµφωνα µε τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον σχεδιασµό, την µορφολογία και τα χρησιµοποιούµενα υλικά, τα οποία αντέχουν στην χρήση, χρόνο και καιρικές συνθήκες σύµφωνα µε τις προδιαγραφές κατασκευής τοποθέτησης - συντήρησης του εργοστασίου παραγωγής (ΕΛΟΤ -πρότυπο ΕΝ 1176 και σήµανση ποιότητας). ελαστικών πλακίδιων υδατοπερατών ασφαλείας ενδεικτικού τύπου Euroflex (της εταιρείας Kreiburg ή αντίστοιχης). Τα ελαστικά πλακίδια συνοδεύονται από το αντίστοιχο πιστοποιητικό ΕΝ-1177 του ΕΛΟΤ ή αναλόγου (πιστοποίηση της εργοστασιακής παραγωγής του προϊόντος κατά ISO 9001) καθώς και από τεχνική περιγραφή και φύλλο συµµόρφωσης µε τα απαιτούµενα χαρακτηριστικά. αστικού εξοπλισµού (πάγκοι- κάδοι απορριµµάτων) Οι εργασίες αποξήλωσης και αποµάκρυνσης των καθαιρούµενων οργάνων θα γίνουν από συνεργεία του ήµου, ενώ η εγκατάσταση των οργάνων, του δαπέδου ασφαλείας και του αστικού εξοπλισµού θα γίνει µε ευθύνη του Αναδόχου, σύµφωνα µε τις ισχύουσες απαιτήσεις και προδιαγραφές. Γίνονται δεκτές Προσφορές για το σύνολο των απαιτήσεων. εν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται ως απαράδεκτες προσφορές που υποβάλλονται για µέρος του Έργου Προϋπολογισµός Ο Προϋπολογισµός, ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων ευρώ ,00 και αναλύεται ως εξής: απάνη Προµήθειας: Απρόβλεπτα: 37,72 ΦΠΑ (23%): ,28 Το σύνολο των δαπανών της προµήθειας θα καλυφθεί από το χρηµατοδοτικό Πρόγραµµα «Αστική αναζωογόνηση » στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αναβάθµιση αστικών υποδοµών», του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (ΥΠΕΚΑ). Στοιχεία Αναθέτουσας Αρχής Εργοδότης Κύριος του Έργου είναι: ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι: ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ Προϊστάµενη Αρχή είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που έχει έδρα το ΧΑΛΑΝ ΡΙ: Οδός : ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30 & ΑΡΙΣΤΕΙ ΟΥ Ταχ.Κω : δ. Τηλ. : Telefax : προς την οποία οι διαγωνιζόµενοι θα απευθύνουν την αλληλογραφία τους και θα καταθέσουν τα ένδικα µέσα (τα προβλεπόµενα από τις κείµενες διατάξεις κατά το στάδιο δηµοπράτησης του έργου) που ενδεχοµένως θα ασκήσουν.

4 ιευθύνουσα / Επιβλέπουσα Υπηρεσία για την υλοποίηση του έργου, είναι η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ Οδός : Φ. ΛΙΤΣΑ 29 & ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ταχ.Κω : δ. Τηλ. : Telefax : Νοµικό και Θεσµικό πλαίσιο ιαγωνισµού Α. Οι διατάξεις: 1. του Ν. 2286/95 «Προµήθειες του ηµοσίου Τοµέα και Ρυθµίσεις συναφών θεµάτων» (Φ.Ε.Κ. τ.α 19/1995). 2. της υπ αριθ /3/1993 Απόφασης Υπουργού Εσωτερικών «Ενιαίος Κανονισµός Προµηθειών Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.)», όπως τροποποιήθηκε, συµπληρώθηκε και ισχύει 3. του Π.. 60/2007 «Προσαρµογή της Ελληνικής Νοµοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2004/18/ΕΚ περί συντονισµού διαδικασιών σύναψης δηµοσίων συµβάσεων έργων, προµηθειών και υπηρεσιών», όπως τροποποιήθηκε µε την οδηγία 2055/51/ΕΚ(ΦΕΚ τ.α 64/2007) της Επιτροπής και την Οδηγία 2005/75/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου της 16 Νοεµβρίου του N.3463/2006 «ηµοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» (ΦΕΚ τ. Α 114/2006) και ιδιαίτερα του άρθρου 158 και του άρθρου του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ιοίκησης - Πρόγραµµα Καλλικράτης» (ΦΕΚ τ. Α 87/2010) και ιδιαίτερα του άρθρου Το Π.. 118/2007 «Κανονισµός Προµηθειών ηµοσίου» (ΦΕΚ150/Α/ ) συµπληρωµατικώς εφαρµοζόµενο και εφόσον δεν έρχεται σε αντίθεση µε τον ΕΚΠΟΤΑ. 7. Του N. 2362/1995 «Περί δηµοσίου λογιστικού» 8. Του Ν.3060/02, Άρθρο 2, «Έλεγχος νοµιµότητας συβάσεων προµηθειών, παροχής υπηρεσιών και δηµοσίων έργων» 9. Του Π..171/87 «Όργανα που αποφασίζουν ή γνωµοδοτούν και ειδικές ρυθµίσεις σε θέµατα έργων που εκτελούνται από του ΟΤΑ και άλλες σχετικές διατάξεις». 10. Του Ν. 3548/07 Καταχώρηση δηµοσιεύσεων των φορέων του ηµοσίου στο νοµαρχιακό και τοπικό Τύπο και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 68Α/ ). 11. Ο Ν.4013/11 (Φ.Ε.Κ. 204 Α/ ): Σύσταση ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής ηµοσίων Συµβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου ηµοσίων Συµβάσεων. Β. Το ΦΕΚ 2810/ , σύµφωνα µε το οποίο η συγκεκριµένη προµήθεια εξαιρείται από την ένταξή της στο Ενιαίο Πρόγραµµα Προµηθειών. Γ. Η υπ αριθ...απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής µε την οποία εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και καθορίστηκαν οι όροι του διαγωνισµού.. Η υπ αριθµ. 305/2012 απόφαση ηµοτικού Συµβουλίου για την έγκριση σκοπιµότητας της προµήθειας Ηµεροµηνία αποστολής της ιακήρυξης Η περίληψη της διακήρυξης θα δηµοσιευθεί άπαξ, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α σε δύο οικονοµικές εφηµερίδες, µία καθηµερινή ευρείας κυκλοφορίας, στο τεύχος ηµοσίων Συµβάσεων της Εφηµερίδας της Κυβέρνησης, καθώς επίσης σε µία τοπική ηµερήσια και µια τοπική εβδοµαδιαία εφηµερίδα του Νοµού σύµφωνα µε το Ν.3548/2007. Περίληψη της διακήρυξης θα αναρτηθεί στο πίνακα ανακοινώσεων του ήµου, στην ιστοσελίδα του ήµου Τα έξοδα δηµοσίευσης θα βαρύνουν τον ανάδοχο.

5 1.5. Τόπος και χρόνος ιενέργειας του διαγωνισµού Ο διαγωνισµός θα λάβει χώρα στο... την... ηµέρα... και ώρα... Μετά την παραπάνω ηµεροµηνία και ώρα λήγει η προθεσµία παραλαβής των προσφορών και όσες προσφορές κατατίθενται θα επιστρέφονται ως εκπρόθεσµες. Μετά τη λήξη της προθεσµίας παραλαβής θα αρχίσει η διαδικασία της αποσφράγισης η οποία θα γίνει δηµόσια από την Επιτροπή ιεξαγωγής του διαγωνισµού Τρόπος λήψης εγγράφων ιαγωνισµού Η διάθεση της ιακήρυξης γίνεται από την Έδρα του ήµου Χαλανδρίου Τµήµα Προµηθειών, και η παραλαβή της γίνεται είτε αυτοπροσώπως είτε µε ταχυµεταφορική (courier). Στην περίπτωση παραλαβής της ιακήρυξης µέσω ταχυµεταφορικής (courier), η Αναθέτουσα Αρχή δεν έχει καµία απολύτως ευθύνη για την έγκαιρη και σωστή παράδοσή της. Οι παραλήπτες της ιακήρυξης θα πρέπει να συµπληρώνουν σχετικό έντυπο µε τα στοιχεία των ενδιαφεροµένων (όπως επωνυµία, διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου), έτσι ώστε η Αναθέτουσα Αρχή να έχει στη διάθεση της πλήρη κατάλογο όσων παρέλαβαν τη ιακήρυξη, για την περίπτωση που θα ήθελε να τους αποστείλει τυχόν συµπληρωµατικά έγγραφα ή διευκρινίσεις επ αυτής. Οι παραλήπτες της ιακήρυξης υποχρεούνται να ελέγξουν άµεσα το αντίτυπο της ιακήρυξης που παραλαµβάνουν από άποψη πληρότητας σύµφωνα µε τον πίνακα περιεχοµένων και τον συνολικό αριθµό σελίδων και εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήποτε παράλειψη να το γνωρίσουν έγγραφα στην Αναθέτουσα Αρχή και να ζητήσουν νέο πλήρες αντίγραφο. Προσφυγές κατά της νοµιµότητας του ιαγωνισµού µε το αιτιολογικό της µη πληρότητας του παραληφθέντος αντιγράφου της ιακήρυξης θα απορρίπτονται ως απαράδεκτες Παροχή ιευκρινίσεων επί της ιακήρυξης Οι υποψήφιοι Ανάδοχοι µπορούν να ζητήσουν γραπτώς (µε επιστολή ή τηλεοµοιοτυπία) συµπληρωµατικές πληροφορίες ή διευκρινίσεις για το περιεχόµενο της παρούσας ιακήρυξης µέχρι και την.. Η Αναθέτουσα Αρχή θα απαντήσει ταυτόχρονα και συγκεντρωτικά σε όλες τις διευκρινίσεις που θα ζητηθούν εντός του ανωτέρω διαστήµατος, σε όλους όσους έχουν παραλάβει τη ιακήρυξη, το αργότερο τέσσερις (4) ηµέρες πριν από την ηµεροµηνία που έχει οριστεί για την υποβολή των Προσφορών. Οι αιτήσεις παροχής διευκρινίσεων θα πρέπει να απευθύνονται στο ήµο Χαλανδρίου, Τεχνική Υπηρεσία, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ & Φ. ΛΙΤΣΑ 29 ΧΑΛΑΝ ΡΙ - Τ.Κ Κανένας υποψήφιος Ανάδοχος δεν µπορεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να επικαλεσθεί προφορικές απαντήσεις εκ µέρους της Αναθέτουσας Αρχής. 2. ικαίωµα Συµµετοχής ικαιολογητικά 2.1 ικαίωµα Συµµετοχής ικαίωµα συµµετοχής στο ιαγωνισµό έχουν φυσικά ή νοµικά πρόσωπα ή Ενώσεις φυσικών ή/και νοµικών προσώπων, που: είναι εγκατεστηµένα στα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή είναι εγκατεστηµένα στα κράτη µέλη της Συµφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονοµικό Χώρο (ΕΟΧ) ή είναι εγκατεστηµένα στα κράτη µέλη που έχουν υπογράψει τη Συµφωνία περί ηµοσίων Συµβάσεων (Σ..Σ.) του Παγκοσµίου Οργανισµού Εµπορίου, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα µε το Ν. 2513/97 (ΦΕΚ Α 139) υπό τον όρο ότι η σύµβαση καλύπτεται από την Σ..Σ. ή είναι εγκατεστηµένα σε τρίτες χώρες που έχουν συνάψει ευρωπαϊκές συµφωνίες µε την Ε.Ε. ή έχουν συσταθεί µε τη νοµοθεσία κράτους µέλους της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ ή του κράτους µέλους που έχει υπογράψει τη Σ..Σ. ή της τρίτης χώρας που έχει συνάψει ευρωπαϊκή συµφωνία µε την Ε.Ε. και έχουν την κεντρική τους διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή του ή την έδρα τους στο εσωτερικό µιας εκ των ανωτέρω χωρών τα οποία πληρούν τους όρους που καθορίζονται στις παραγράφους 2.3 ικαιολογητικά Συµµετοχής και 2.5 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συµµετοχής

6 2.2 Αποκλεισµός Συµµετοχής εν έχουν ικαίωµα συµµετοχής στο ιαγωνισµό: Όσοι δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις Συµµετοχής Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2.3 ικαιολογητικά Συµµετοχής Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2.5 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συµµετοχής Όσοι έχουν κηρυχθεί µε τελεσίδικη απόφαση έκπτωτοι από σύµβαση προµηθειών ή υπηρεσιών του δηµόσιου τοµέα Όσοι έχουν τιµωρηθεί µε αποκλεισµό από τους διαγωνισµούς προµηθειών ή υπηρεσιών του δηµόσιου τοµέα, µε αµετάκλητη απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Όσοι υποψήφιοι Ανάδοχοι εµπίπτουν στις κατηγορίες που αναφέρονται στο Άρθρο 43.1 του Π 60/2007, ήτοι υπάρχει εις βάρος τους αµετάκλητη καταδικαστική απόφαση, για έναν ή περισσότερους από τους κατωτέρω λόγους: α) συµµετοχή σε εγκληµατική οργάνωση, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 2 παράγραφος 1 της κοινής δράσης της 98/773/ ΕΥ του Συµβουλίου β) δωροδοκία, όπως αυτή ορίζεται αντίστοιχα στο άρθρο 3 της πράξης του Συµβουλίου της 26ης Μαΐου 1997 και στο άρθρο 3 παράγραφος 1 της κοινής δράσης 98/742/ΚΕΠΠΑ του Συµβουλίου γ) απάτη, κατά την έννοια του άρθρου 1 της σύµβασης σχετικά µε την προστασία των οικονοµικών συµφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δ) νοµιµοποίηση εσόδων από παράνοµες δραστηριότητες, όπως ορίζεται στο άρθρο 1 της οδηγίας 91/308/EOK του Συµβουλίου, της 10ης Ιουνίου 1991, για την πρόληψη χρησιµοποίησης του χρηµατοπιστωτικού συστήµατος για τη νοµιµοποίηση εσόδων από παράνοµες δραστηριότητες ε) για κάποιο από τα αδικήµατα της υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, δωροδοκίας και δόλιας χρεοκοπίας. Όσα φυσικά ή νοµικά πρόσωπα του εξωτερικού έχουν υποστεί αντίστοιχες µε τις παραπάνω κυρώσεις Οι ενώσεις προσώπων, σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις αποκλεισµού της παραγράφου αυτής, ισχύει για ένα τουλάχιστον µέλος της Όσα πρόσωπα, µετέχουν αυτόνοµα ή σε Ένωση ή ως υπεργολάβοι σε περισσότερα του ενός σχήµατα διαγωνιζόµενων. 2.3 ικαιολογητικά Συµµετοχής Οι υποψήφιοι Ανάδοχοι οφείλουν να καταθέσουν, υποχρεωτικά µαζί µε την Προσφορά τους, τα ακόλουθα κατά περίπτωση δικαιολογητικά Συµµετοχής. Επίσης, θα πρέπει να συµπεριλάβουν στο «Φάκελο ικαιολογητικών Συµµετοχής», συµπληρωµένους τους παρακάτω πίνακες κατά περίπτωση (σύµφωνα µε τη νοµική τους µορφή), λαµβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες επεξηγήσεις/οδηγίες: 1. Στη στήλη «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ» περιγράφονται τα αντίστοιχα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά µαζί µε την Προσφορά 2. Στη στήλη «ΑΠΑΙΤΗΣΗ» όπου έχει συµπληρωθεί η λέξη «ΝΑΙ», σηµαίνει ότι το αντίστοιχο δικαιολογητικό πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά από τον υποψήφιο Ανάδοχο 3. Στη στήλη «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» σηµειώνεται η απάντηση του υποψήφιου Αναδόχου που έχει τη µορφή ΝΑΙ/ΟΧΙ εάν το αντίστοιχο δικαιολογητικό υποβάλλεται ή όχι Οι Έλληνες Πολίτες Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ 1. Εγγυητική Επιστολή Συµµετοχής σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παράγραφο 2.6 Εγγύηση ΝΑΙ Συµµετοχής 2. Απόσπασµα ποινικού µητρώου από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος δεν έχει καταδικαστεί για αδίκηµα σχετικό µε την ΝΑΙ άσκηση της επαγγελµατικής του δραστηριότητας για κάποιο από τα αδικήµατα της υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, ΑΠΑΙΤΗΣΗΑΠΑΝΤΗΣΗΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

7 Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ πλαστογραφίας, ψευδορκίας, δωροδοκίας και δόλια χρεοκοπίας, και για τα αδικήµατα που προβλέπονται στο άρθρο 43 παράγρ. 1 του Π.. 60/2007 (ΦΕΚ 64/Α / ) περί προσαρµογής της Ελληνικής Νοµοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ. Το απόσπασµα αυτό πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ τρεις (3) µήνες πριν από την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών Κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 3. Πιστοποιητικό αρµόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συµβιβασµό, ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση ή έκδοσης απόφασης ΝΑΙ αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής διαχείρισης ή πτωχευτικού συµβιβασµού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία. Το πιστοποιητικό αυτό πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ έξι (6) µήνες πριν από την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών Κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 4. Πιστοποιητικό της αρµόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι είναι εγγεγραµµένος στα µητρώα του οικείου Επιµελητηρίου/Επαγγελµατικού Μητρώου και το ειδικό επάγγελµα του, από το οποίο να ΝΑΙ προκύπτει η εγγραφή του, κατά την ηµέρα υποβολής της Προσφοράς και ότι εξακολουθεί να παραµένει εγγεγραµµένος µέχρι την κοινοποίηση της ως άνω έγγραφης ειδοποίησης. 5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο υποψήφιος Ανάδοχος θα δηλώνει όλους τους οργανισµούς κοινωνικής ασφάλισης στους ΝΑΙ οποίους οφείλει να καταβάλει εισφορές για το απασχολούµενο από αυτόν προσωπικό. 6. Πιστοποιητικά όλων των οργανισµών κοινωνικής ασφάλισης που ο υποψήφιος Ανάδοχος δηλώνει στην Υπεύθυνη ήλωση της προηγουµένης παραγράφου, από τα οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος είναι ΝΑΙ ενήµερος ως προς τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης έκδοσης µετά την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 7. Πιστοποιητικό αρµόδιας αρχής, από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος είναι ενήµερος ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις ΝΑΙ του έκδοσης µετά την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 8. Έγγραφο παροχής ειδικής πληρεξουσιότητας ΝΑΙ 1 ΑΠΑΙΤΗΣΗΑΠΑΝΤΗΣΗΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1 Εφόσον ο υποψήφιος Ανάδοχος υποβάλει τον Φάκελο Δικαιολογητικών Κατακύρωσης μέσω Αντιπροσώπου.

8 Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ προς εκείνον που υποβάλει τον Φάκελο ικαιολογητικών Κατακύρωσης ΑΠΑΙΤΗΣΗΑΠΑΝΤΗΣΗΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Σε περίπτωση που ορισµένα από τα πιο πάνω δικαιολογητικά δεν εκδίδονται ή δεν καλύπτουν στο σύνολό τους όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις, πρέπει επί ποινή αποκλεισµού να αναπληρωθούν µε Ένορκη Βεβαίωση του υποψήφιου Αναδόχου ενώπιον συµβολαιογράφου ή Ειρηνοδίκη στην οποία θα βεβαιώνεται ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος δεν βρίσκεται στην αντίστοιχη κατάσταση. Η Ένορκη αυτή Βεβαίωση θα υποβληθεί υποχρεωτικά από τον υποψήφιο Ανάδοχο στον οποίο πρόκειται να κατακυρωθεί ο ιαγωνισµός εντός του «Φακέλου ικαιολογητικών Κατακύρωσης» Οι Αλλοδαποί Πολίτες Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ 1. Εγγυητική Επιστολή Συµµετοχής σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παράγραφο 2.6 Εγγύηση ΝΑΙ Συµµετοχής 2. Απόσπασµα ποινικού µητρώου ή ελλείψει αυτού, ισοδυνάµου εγγράφου που εκδίδεται από την αρµόδια δικαστική ή διοικητική αρχή της χώρας καταγωγής ή προέλευσης του προσώπου αυτού από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος δεν έχει καταδικαστεί για αδίκηµα σχετικό µε την άσκηση της επαγγελµατικής του δραστηριότητας για κάποιο από τα αδικήµατα της υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ΝΑΙ δωροδοκίας και δόλια χρεοκοπίας, και για τα αδικήµατα που προβλέπονται στο άρθρο 43 παράγρ. 1 του Π.. 60/2007 (ΦΕΚ 64/Α / ) περί προσαρµογής της Ελληνικής Νοµοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ. Το απόσπασµα αυτό πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ τρεις (3) µήνες πριν από την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών Κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 3. Πιστοποιητικό αρµόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συµβιβασµό, ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση ή έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής ΝΑΙ διαχείρισης ή πτωχευτικού συµβιβασµού ή υπό άλλη ανάλογη κατάσταση που προβλέπεται στο δίκαιο της χώρας του. Το πιστοποιητικό αυτό πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ έξι (6) µήνες πριν από την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών Κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 4. Πιστοποιητικό της αρµόδιας αρχής ή ισοδύναµο πιστοποιητικό της χώρας εγκατάστασης, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι εγγεγραµµένος στα ΝΑΙ µητρώα του οικείου Επιµελητηρίου/Επαγγελµατικού Μητρώου και το ειδικό επάγγελµα του, από το οποίο να ΑΠΑΙΤΗΣΗΑΠΑΝΤΗΣΗΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

9 Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ προκύπτει η εγγραφή του, κατά την ηµέρα υποβολής της Προσφοράς και ότι εξακολουθεί να παραµένει εγγεγραµµένος µέχρι την κοινοποίηση της ως άνω έγγραφης ειδοποίησης 5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ή ένορκη δήλωση ενώπιον αρµόδιας αρχής ή συµβολαιογράφου ή, αν στη χώρα του υποψήφιου Αναδόχου δεν προβλέπεται ένορκη δήλωση, υπεύθυνη δήλωση ενώπιον δικαστικής ή διοικητικής αρχής, συµβολαιογράφου ή ΝΑΙ αρµόδιου επαγγελµατικού οργανισµού, στην οποία ο υποψήφιος Ανάδοχος θα δηλώνει όλους τους οργανισµούς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους οφείλει να καταβάλει εισφορές για το απασχολούµενο από αυτόν προσωπικό. 6. Πιστοποιητικά όλων των οργανισµών κοινωνικής ασφάλισης που ο υποψήφιος Ανάδοχος δηλώνει στην Υπεύθυνη ήλωση της προηγουµένης παραγράφου, από τα οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος είναι ΝΑΙ ενήµερος ως προς τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης έκδοσης µετά την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 7. Πιστοποιητικό αρµόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος είναι ενήµερος ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις ΝΑΙ του έκδοσης µετά την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 8. Έγγραφο παροχής ειδικής πληρεξουσιότητας προς εκείνον που υποβάλει τον Φάκελο ΝΑΙ 2 ικαιολογητικών Κατακύρωσης. ΑΠΑΙΤΗΣΗΑΠΑΝΤΗΣΗΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Σε περίπτωση που στη χώρα του υποψήφιου Αναδόχου ορισµένα από τα πιο πάνω δικαιολογητικά δεν εκδίδονται ή δεν καλύπτουν στο σύνολό τους όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις, πρέπει επί ποινή αποκλεισµού να αναπληρωθούν µε Ένορκη Βεβαίωση του υποψήφιου Αναδόχου ή, στα κράτη όπου δεν προβλέπεται Ένορκη Βεβαίωση, µε Υπεύθυνη ήλωση του υποψήφιου Αναδόχου ενώπιον δικαστικής ή διοικητική αρχής, συµβολαιογράφου ή αρµόδιου επαγγελµατικού οργανισµού της χώρας του υποψήφιου Αναδόχου στην οποία θα βεβαιώνεται ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος δεν βρίσκεται στην αντίστοιχη κατάσταση. Η Ένορκη αυτή Βεβαίωση θα υποβληθεί υποχρεωτικά από τον υποψήφιο Ανάδοχο στον οποίο πρόκειται να κατακυρωθεί ο ιαγωνισµός εντός του «Φακέλου ικαιολογητικών Κατακύρωσης» Τα Νοµικά Πρόσωπα (ηµεδαπά ή αλλοδαπά) Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά. Υπόχρεοι στην προσκόµιση του ποινικού µητρώου είναι : Οµόρυθµοι εταίροι ή/και διαχειριστές Ο.Ε., Ε.Ε. και Ε.Π.Ε. Πρόεδρος, /νων Σύµβουλος για Α.Ε., όπως αναφέρονται στο τελευταίο τροποποιηµένο καταστατικό της εταιρείας (τελευταίο ΦΕΚ τροποποίησης), και το οποίο οφείλει να προσκοµίσει µε τα υπόλοιπα δικαιολογητικά 2 Εφόσον ο υποψήφιος Ανάδοχος υποβάλει τον Φάκελο Δικαιολογητικών Κατακύρωσης μέσω Αντιπροσώπου.

10 2.3.4 Οι συνεταιρισµοί Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ 1. Εγγυητική Επιστολή Συµµετοχής σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παράγραφο 2.6 Εγγύηση ΝΑΙ Συµµετοχής 2. Εφόσον από την προσκόµιση των νοµιµοποιητικών εγγράφων για τη λειτουργία των νοµικών προσώπων έχει υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση, ο ΝΑΙ Ανάδοχος υποχρεούται να προσκοµίσει µε τα δικαιολογητικά κατακύρωσης και τα σχετικά έγγραφα (π.χ. τροποποίηση καταστατικού). 3. Βεβαίωση της εποπτεύουσας αρχής, ότι ο ΝΑΙ υποψήφιος Ανάδοχος λειτουργεί νόµιµα. 4. Πιστοποιητικό αρµόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συµβιβασµό, ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση ή έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής ΝΑΙ διαχείρισης ή πτωχευτικού συµβιβασµού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία. Το πιστοποιητικό αυτό πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ έξι (6) µήνες πριν από την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών Κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο νόµιµος εκπρόσωπος του υποψήφιου Αναδόχου θα δηλώνει όλους τους οργανισµούς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ο ΝΑΙ υποψήφιος Ανάδοχος οφείλει να καταβάλει εισφορές για το απασχολούµενο από αυτόν προσωπικό. 6. Πιστοποιητικά όλων των οργανισµών κοινωνικής ασφάλισης που ο υποψήφιος Ανάδοχος δηλώνει στην Υπεύθυνη ήλωση της προηγουµένης παραγράφου, από τα οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος είναι ΝΑΙ ενήµερος ως προς τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης έκδοσης µετά την ηµεροµηνία κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών κατακύρωσης του ιαγωνισµού. 7. Πιστοποιητικό αρµόδιας αρχής, από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος είναι ενήµερος ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις του κατά την ηµεροµηνία NAI κοινοποίησης της πρόσκλησης υποβολής των δικαιολογητικών κατακύρωσης του ιαγωνισµού 8. Έγγραφο παροχής ειδικής πληρεξουσιότητας προς εκείνον που υποβάλει τον Φάκελο ΝΑΙ 3 ικαιολογητικών Κατακύρωσης. ΑΠΑΙΤΗΣΗΑΠΑΝΤΗΣΗΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 3 Εφόσον ο υποψήφιος Ανάδοχος υποβάλει τον Φάκελο Δικαιολογητικών Κατακύρωσης μέσω Αντιπροσώπου που δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπός του.

11 Σε περίπτωση που ορισµένα από τα πιο πάνω δικαιολογητικά δεν εκδίδονται ή δεν καλύπτουν στο σύνολό τους όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις, πρέπει επί ποινή αποκλεισµού να αναπληρωθούν µε Ένορκη Βεβαίωση του υποψήφιου Αναδόχου ενώπιον συµβολαιογράφου ή Ειρηνοδίκη στην οποία θα βεβαιώνεται ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος δεν βρίσκεται στην αντίστοιχη κατάσταση. Η Ένορκη αυτή Βεβαίωση θα υποβληθεί υποχρεωτικά από τον υποψήφιο Ανάδοχο στον οποίο πρόκειται να κατακυρωθεί ο ιαγωνισµός εντός του «Φακέλου ικαιολογητικών Κατακύρωσης» Οι ενώσεις προµηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά Όλα τα παραπάνω κατά περίπτωση δικαιολογητικά, για κάθε προµηθευτή που συµµετέχει στην ένωση. 2.4 Λοιπές Υποχρεώσεις / ιευκρινήσεις Υποχρεώσεις σχετικά µε υποβολή ικαιολογητικών Συµµετοχής/Κατακύρωσης ικαιολογητικά που εκδίδονται σε γλώσσα άλλη, εκτός της Ελληνικής, θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από επίσηµη µετάφρασή τους στην Ελληνική γλώσσα. Οι Υπεύθυνες ηλώσεις που αναφέρονται στην παρούσα, θα προσκοµίζονται µε νόµιµα θεωρηµένο το γνήσιο της υπογραφής. Υποχρεώσεις / διευκρινίσεις σχετικά µε Ένωση/ Κοινοπραξία Με την υποβολή της Προσφοράς κάθε Μέλος της Ένωσης/ Κοινοπραξίας ευθύνεται αλληλέγγυα και εις ολόκληρον. Σε περίπτωση κατακύρωσης του Έργου στην Ένωση/ Κοινοπραξία, η ευθύνη αυτή εξακολουθεί µέχρι πλήρους εκτέλεσης της Σύµβασης. Η κοινή Προσφορά υπογράφεται υποχρεωτικά, είτε από όλα τα µέλη της ένωσης, είτε από εκπρόσωπό τους εξουσιοδοτηµένο µε συµβολαιογραφική πράξη. Σε περίπτωση που εξαιτίας ανικανότητας για οποιοδήποτε λόγο, Μέλος της Ένωσης/ Κοινοπραξίας δεν µπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως µέλους της Ένωσης/ Κοινοπραξίας κατά το χρόνο εκτέλεσης της Σύµβασης, τότε εάν οι συµβατικοί όροι µπορούν να εκπληρωθούν από τα εναποµείναντα Μέλη της Ένωσης/ Κοινοπραξίας, η Σύµβαση εξακολουθεί να υφίσταται ως έχει και να παράγει όλα τα έννοµα αποτελέσµατά της µε την ίδια τιµή και όρους. Η δυνατότητα εκπλήρωσης των συµβατικών όρων από τα εναποµείναντα Μέλη θα εξετασθεί από την Αναθέτουσα Αρχή η οποία και θα αποφασίσει σχετικά. Εάν η Αναθέτουσα Αρχή αποφασίσει ότι τα εναποµείναντα Μέλη δεν επαρκούν να εκπληρώσουν τους όρους της Σύµβασης τότε αυτά οφείλουν να ορίσουν ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ µε προσόντα αντίστοιχα του Μέλους που αξιολογήθηκε κατά τη διάρκεια του ιαγωνισµού. O ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ωστόσο, πρέπει να εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή. 2.5 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συµµετοχής Ο υποψήφιος Ανάδοχος θα πρέπει να αποδεικνύει και να τεκµηριώνει επαρκώς, µε ποινή αποκλεισµού, την τήρηση των παρακάτω ελαχίστων προϋποθέσεων συµµετοχής, προσκοµίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά και λοιπά στοιχεία εντός του φακέλου ικαιολογητικών Συµµετοχής στο ιαγωνισµό: Οικονοµική και χρηµατοοικονοµική ικανότητα 1 Η επάρκεια της χρηµατοοικονοµικής ικανότητας του υποψηφίου Αναδόχου αποδεικνύεται, πέραν της προβλεπόµενης εγγυητικής επιστολής συµµετοχής στον ιαγωνισµό, µε κατάλληλες τραπεζικές βεβαιώσεις απόδειξης πιστοληπτικής ή δανειοληπτικής ικανότητας για ποσό τουλάχιστον ίσο µε το 50% του προϋπολογισµού µε ΦΠΑ της παρούσας προκήρυξης για την οποία υποβάλλεται προσφορά. Σε περίπτωση ενώσεων / κοινοπραξιών που υποβάλλουν προσφορά, τα ανωτέρω κριτήρια χρηµατοοικονοµικής ικανότητας ελέγχονται για τους συµµετέχοντες σ αυτές αθροιστικά. Σε αντίθετη περίπτωση η προσφορά απορρίπτεται ως µη έχουσα εκπληρώσει τις ελάχιστες τιθέµενες προϋποθέσεις ποιοτικής επιλογής και δεν προχωρά η αξιολόγηση της Οικονοµικής προσφοράς του υποψηφίου Αναδόχου. Τεχνική και επαγγελµατική ικανότητα Ο Υποψήφιος Ανάδοχος, πρέπει να διαθέτει οργάνωση, δοµή και µέσα, για την Κατασκευή οργάνων Παιδικών Χαρών και ελαστικών πλακιδίων ασφαλείας ή συνεργασία µε οίκο

12 Παιδικών Χαρών και ελαστικών πλακιδίων ασφαλείας. Ως ελάχιστη προϋπόθεση για τη συµµετοχή του στο διαγωνισµό, ο Υποψήφιος Ανάδοχος και οι κατασκευαστείς των υλικών / εξοπλισµού πρέπει να πληρούν και να υποβάλλουν τα εξής: 1. 1 Ο κατασκευαστής θα διαθέτει επί ποινή αποκλεισµού σύστηµα διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001 και 14001, πιστοποιηµένο από επίσηµο οργανισµό Τα προσφερόµενα όργανα Παιδικών Χαρών εξωτερικού χώρου θα πρέπει επί ποινή αποκλεισµού να είναι πιστοποιηµένα κατά το πρότυπο ΕΝ 1176 ΕΛΟΤ ή ισοδύναµο. Όλα τα όργανα των Παιδότοπων πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και να συµµορφώνονται µε τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά πρότυπα σχεδιασµού και κατασκευής Παιδικών Χαρών Εξωτερικού Χώρου ΕΛΟΤ EN 1176 ή ισοδύναµα, που να πιστοποιούνται από Ευρωπαϊκό διαπιστευµένο φορέα πιστοποίησης, από τον ΕΛΟΤ ή ισοδύναµο φορέα του εξωτερικού, αρµοδίως ιαπιστευµένο να πιστοποιεί Όργανα Παιδικών Χαρών Εξωτερικού χώρου. Κάθε όργανο που προσφέρει ο κατασκευαστής, θα συνοδεύεται από την αντίστοιχη Πιστοποίηση και τα θεωρηµένα αντίγραφα των Πιστοποιητικών (επικυρωµένα από αρµόδια αρχή η δικηγόρο) θα υποβληθούν και θα συνοδεύουν την Τεχνική Προσφορά, επί ποινή αποκλεισµού. Σε περίπτωση που δεν είναι στα Ελληνικά θα πρέπει να µεταφραστούν. Ο κατασκευαστής των οργάνων του Παιδότοπου και των Ελαστικών Πλακιδιών ασφαλείας πρέπει να είναι κάτοχος, επί ποινή αποκλεισµού, των πιστοποιητικών ISO Επιπλέον κατασκευαστής των οργάνων του Παιδότοπου θα πρέπει να είναι κάτοχος, επί ποινή αποκλεισµού και του πιστοποιητικού ISO Όλα τα πιστοποιητικά θα πρέπει να βρίσκονται σε ισχύ κατά την υποβολή της προσφοράς. Αντίγραφα των πιστοποιητικών (µε θεώρηση) πρέπει να υποβληθούν µε την Τεχνική Προσφορά. Σε περίπτωση που δεν είναι στα Ελληνικά πρέπει να µεταφραστούν. Ο Προσφέρων και υπεύθυνος για την εγκατάσταση θα διαθέτει επί ποινή αποκλεισµού, Σύστηµα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001 πιστοποιηµένο από επίσηµο οργανισµό. Οι ανωτέρω πιστοποιήσεις ή ισοδύναµες, όσο και το σύνολο των ζητούµενων πιστοποιητικών, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί από αρµόδιο φορέα πιστοποίησης που θα είναι διαπιστευµένος από αρµόδια Αρχή ιαπίστευσης. Θα υποβληθούν σε θεωρηµένο γνήσιο αντίγραφο του πρωτότυπου και θα είναι µεταφρασµένα στα Ελληνικά Σε περίπτωση που οι προσφέροντες δεν θα κατασκευάσουν τα προσφερόµενα υλικά θα πρέπει να επισυνάψουν δήλωση συνεργασίας υπογεγραµµένη από τον εκπρόσωπο του κατασκευαστή µε την οποία θα επιβεβαιώνεται η συνεργασία του προµηθευτή µε τον προσφέροντα θα αναφέρεται ρητά ότι έχει λάβει γνώση των όρων του διαγωνισµού και αποδέχεται την εκτέλεση της συγκεκριµένης προµήθειας στον διαγωνιζόµενο µέσα στο αναφερόµενο στην προσφορά χρόνο παράδοσης ότι υπάρχει επάρκεια των υλικών και των ανταλλακτικών δεν θα έχει καµία αξίωση από την Αναθέτουσα και ότι η µεταξύ τους αµοιβή είναι προσυµφωνηµένη. Επίσης θα πρέπει να υποβληθεί συµπληρωµένος και ο συνηµµένος πίνακας: Περιγραφή Υλικού Επωνυµία Κατασκευαστή Ηµεροµηνία ήλωσης Συνεργασία ς

13 ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ Η αρµόδια Επιτροπή δύναται να ζητήσει από τον υποψήφιο Ανάδοχο διευκρινίσεις επί των ανωτέρω στοιχείων τεκµηρίωσης, ο οποίος υποχρεούται να τα υποβάλει επί ποινή αποκλεισµού εντός τριών (3) εργασίµων ηµερών από την λήψη του σχετικού αιτήµατος. Ο υποψήφιος Ανάδοχος µπορεί να υποβάλλει εκτός των ανωτέρω στοιχείων τεκµηρίωσης και κάθε άλλο στοιχείο τεκµηρίωσης που θεωρεί ότι τεκµηριώνει την ικανότητα για συµµετοχή του στον διαγωνισµό στην ανάλογη κατηγορία δικαιολογητικών µόνο κατά την υποβολή της πρότασης και όχι εκ των υστέρων. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος Ανάδοχος αποτελεί Ένωση / Κοινοπραξία: τα απαιτούµενα στην παρούσα παράγραφο στοιχεία τεκµηρίωσης πρέπει να υποβάλλονται ανάλογα µε τη φύση τους χωριστά για κάθε Μέλος της Ένωσης / Κοινοπραξίας ή συγκεντρωτικά για την Ένωση / Κοινοπραξία, οι ελάχιστες προϋποθέσεις συµµετοχής είναι δυνατόν να καλύπτονται αθροιστικά σύµφωνα µε την αρχή της ίσης µεταχείρισης και µη διάκρισης των διαγωνιζοµένων Αν ο υποψήφιος Ανάδοχος δραστηριοποιείται για χρονικό διάστηµα µικρότερο των τριών (3) διαχειριστικών χρήσεων, καταθέτει τα στοιχεία τεκµηρίωσης της χρηµατοοικονοµικής του ικανότητας για το χρονικό διάστηµα της λειτουργίας του. Στοιχεία τεκµηρίωσης που εκδίδονται σε γλώσσα άλλη, εκτός της ελληνικής, θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από επίσηµη µετάφρασή τους στην Ελληνική γλώσσα. 2.6 Εγγύηση Συµµετοχής Η Προσφορά του υποψήφιου Αναδόχου πρέπει υποχρεωτικά και µε ποινή αποκλεισµού να συνοδεύεται από Εγγυητική Επιστολή Συµµετοχής της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει σε ευρώ ( ) ποσοστό 5% του προϋπολογισµού του Έργου (συµπεριλαµβανοµένου του αναλογούντος ΦΠΑ). Συγκεκριµένα το ύψος της Εγγυητικής Επιστολής Συµµετοχής είναι <έντεκα χιλιάδες και διακόσια δεκαπέντε Ευρώ, > συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ. 1. Οι Εγγυητικές Επιστολές Συµµετοχής εκδίδονται από αναγνωρισµένο τραπεζικό ή πιστωτικό ίδρυµα ή άλλο νοµικό πρόσωπο που λειτουργεί νόµιµα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος-µέλος της ΕΕ και του ΕΟΧ, και έχουν σύµφωνα µε τη νοµοθεσία των κρατών-µελών αυτό το δικαίωµα. Οι εγγυήσεις µπορούν επίσης να προέρχονται και από τραπεζικό ή πιστωτικό ίδρυµα που λειτουργεί νόµιµα σε χώρα-µέρος διµερούς ή πολυµερούς συµφωνίας µε την ΕΕ ή χώρα που έχει υπογράψει και κυρώσει τη συµφωνία για τις ηµόσιες Συµβάσεις και έχει το σχετικό δικαίωµα έκδοσης εγγυήσεων. 2. Εγγυητικές Επιστολές Συµµετοχής που εκδίδονται σε οποιοδήποτε κράτος από τα παραπάνω εκτός της Ελλάδας, θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από επίσηµη µετάφρασή τους στην Ελληνική γλώσσα. 3. Οι Εγγυητικές Επιστολές Συµµετοχής θα πρέπει να είναι συµπληρωµένες σύµφωνα µε το υπόδειγµα. 4. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος Ανάδοχος, στον οποίο θα κατακυρωθεί το Έργο, αρνηθεί να υπογράψει εµπροθέσµως τη Σύµβαση ή να καταθέσει -προ της υπογραφής της Σύµβασης- την Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης, να εκπληρώσει εµπρόθεσµα οποιαδήποτε άλλη υποχρέωσή του, που απορρέει από τη συµµετοχή του στο ιαγωνισµό, κηρύσσεται έκπτωτος σύµφωνα µε τα σχετικά άρθρα του ΕΚΠΟΤΑ, οπότε η Εγγύηση Συµµετοχής καταπίπτει αυτοδικαίως υπέρ της Αναθέτουσα Αρχής µετά την έκδοση σχετικής απόφασης της Αναθέτουσα Αρχής. 5. Η Εγγυητική Επιστολή Συµµετοχής πρέπει να έχει χρονική ισχύ ένα (1) τουλάχιστον µήνα µετά τον χρόνο λήξης ισχύος της Προσφοράς και επιστρέφεται στον Ανάδοχο του ιαγωνισµού µε την κατάθεση από αυτόν της Εγγύησης Καλής Εκτέλεσης, στους δε λοιπούς υποψηφίους Αναδόχους µέσα σε δέκα (10) ηµέρες από την ηµεροµηνία της απόφασης περί αποκλεισµού, µε την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ασκηθεί ένδικα/ ενδικοφανή µέσα από τον υποψήφιο Ανάδοχο που αποκλείστηκε. 6. Στην περίπτωση Ένωσης/ Κοινοπραξίας η Εγγύηση Συµµετοχής περιλαµβάνει και όρο ότι αυτή καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των Μελών της Ένωσης/ Κοινοπραξίας.

14 3. Κατάρτιση - Υποβολή Προσφορών 3.1 Τρόπος Υποβολής Προσφορών Η µη τήρηση οποιουδήποτε από τους όρους του άρθρου αυτού, µπορεί να επιφέρει ποινή αποκλεισµού της αντίστοιχης προσφοράς. Οι προσφορές θα είναι έγγραφες στην Ελληνική και µόνο γλώσσα. Οι προσφορές θα επιδοθούν στην Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισµού την ηµέρα και ώρα που θα γίνει ο διαγωνισµός και καθορίζονται στο άρθρο 4 της παρούσας διακήρυξης, αυτοπροσώπως από τους διαγωνιζόµενους µε την επίδειξη της ταυτότητας τους ή από εκπροσώπους αυτών προσκοµίζοντας στην περίπτωση αυτή µαζί µε την προσφορά και βεβαίωση εκπροσώπησης, βεβαιουµένου του γνησίου της υπογραφής του εκπροσωπούµενου από αρµόδια δικαστική ή διοικητική αρχή ή συµβολαιογράφο. Οι προσφορές µπορεί να αποστέλλονται στην Υπηρεσία και µε οποιοδήποτε άλλο τρόπο και παραλαµβάνονται µε απόδειξη, µε την απαραίτητη όµως προϋπόθεση ότι αυτές θα περιέχονται στην Υπηρεσία µέχρι την προηγούµενη της ηµεροµηνίας διενέργειας του διαγωνισµού. Στις περιπτώσεις που οι υποβαλλόµενες ή οι ταχυδροµικά αποστελλόµενες προσφορές δεν πληρούν τα οριζόµενα από τις διατάξεις των προηγουµένων παραγράφων του παρόντος άρθρου, δεν λαµβάνονται υπόψη. Προσφορές που περιέχονται στην Υπηρεσία µε οποιοδήποτε τρόπο, πριν από τη διενέργεια διαγωνισµού, δεν αποσφραγίζονται, αλλά παραδίδονται στα αρµόδια όργανα που παραλαµβάνουν τις προσφορές προ της εκπνοής της προθεσµίας, που καθορίζεται από τη διακήρυξη, προκειµένου να αποσφραγισθούν µαζί µε τις άλλες, που κατατέθηκαν µε την προαναφερόµενη διαδικασία. Επίσης επιστρέφονται χωρίς να αποσφραγισθούν και οι προσφορές που υποβάλλονται ή περιέχονται στην Υπηρεσία µε οποιοδήποτε τρόπο, εκπρόθεσµα. Η Αναθέτουσα Αρχή ουδεµία ευθύνη φέρει για τη µη εµπρόθεσµη παραλαβή της Προσφοράς ή για το περιεχόµενο των φακέλων που τη συνοδεύουν. Προσφορές που υποβάλλονται ανοικτές, δεν γίνονται αποδεκτές 3.2 Περιεχόµενο Προσφορών Οι Προσφορές συντάσσονται σύµφωνα µε τους όρους της παρούσας ιακήρυξης. Οι Προσφορές κατατίθενται µέσα σε ενιαίο σφραγισµένο φάκελο που πρέπει να περιλαµβάνει όλα όσα καθορίζονται στην παρούσα ιακήρυξη. Ο ενιαίος σφραγισµένος φάκελος περιέχει τρεις επί µέρους, ανεξάρτητους, σφραγισµένους φακέλους, δηλαδή: Α. «Φάκελος ικαιολογητικών Συµµετοχής», ο οποίος περιέχει τα νοµιµοποιητικά στοιχεία και άλλα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία προσδιορίζονται στην παρ Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι ταξινοµηµένα µέσα στον Φάκελο µε τη σειρά που ζητούνται. Β. «Φάκελος Τεχνικής Προσφοράς», ο οποίος περιέχει τα στοιχεία της Τεχνικής Προσφοράς του υποψήφιου Αναδόχου, τα οποία προσδιορίζονται στην παρ Γ. «Φάκελος Οικονοµικής Προσφοράς», ο οποίος περιέχει τα στοιχεία της Οικονοµικής Προσφοράς του υποψήφιου Αναδόχου, τα οποία προσδιορίζονται στην παρ Οι ανωτέρω Φάκελοι θα υποβληθούν ως εξής: ικαιολογητικά Συµµετοχής: ένα (1) πρωτότυπο ένα (1) αντίγραφο που θα περιλαµβάνονται στον σφραγισµένο φάκελο ικαιολογητικά Συµµετοχής. Τεχνική Προσφορά: ένα (1) πρωτότυπο, ένα (1) αντίγραφο, Οικονοµική Προσφορά: ένα (1) πρωτότυπο, στον σφραγισµένο φάκελο Οικονοµικής Προσφοράς. Ο ενιαίος σφραγισµένος φάκελος πρέπει να φέρει την ένδειξη:

15 «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ» ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Προµήθεια εξοπλισµού Παιδικών χαρών του ήµου Χαλανδρίου» AΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ήµος Χαλανδρίου ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ : / / Όλοι οι επιµέρους φάκελοι αναγράφουν την επωνυµία και διεύθυνση, αριθµό τηλεφώνου, φαξ και τυχόν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου του υποψήφιου Ανάδοχου, τον τίτλο του ιαγωνισµού και τον τίτλο του φακέλου. Σε περίπτωση Ένωσης/ Κοινοπραξίας πρέπει να αναγράφονται η πλήρης επωνυµία και διεύθυνση, καθώς και αριθµός τηλεφώνου, φαξ και τυχόν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου όλων των µελών της. Απαγορεύεται η χρήση αυτοκόλλητων φακέλων που είναι δυνατόν να αποσφραγιστούν και να επανασφραγιστούν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Οι Προσφορές υποβάλλονται στην Ελληνική γλώσσα, µε εξαίρεση τα συνηµµένα στην Τεχνική Προσφορά έντυπα, σχέδια και λοιπά τεχνικά στοιχεία που µπορούν να είναι στην Αγγλική γλώσσα. Για την εύκολη σύγκριση των Προσφορών πρέπει να τηρηθεί στη σύνταξή τους, η τάξη και η σειρά των όρων της ιακήρυξης. Οι απαντήσεις σε όλες τις απαιτήσεις της ιακήρυξης πρέπει να είναι σαφείς. εν επιτρέπονται ασαφείς απαντήσεις της µορφής «ελήφθη υπόψη», «συµφωνούµε και αποδεχόµεθα», κλπ. Οι Προσφορές πρέπει να είναι δακτυλογραφηµένες και δεν πρέπει να φέρουν ξυσίµατα, σβησίµατα, διαγραφές, προσθήκες κλπ. Εάν υπάρχει στην Προσφορά οποιαδήποτε διόρθωση, πρέπει να είναι καθαρογραµµένη και µονογραµµένη από τον υποψήφιο Ανάδοχο. Όλες οι διορθώσεις θα πρέπει να αναφέρονται ανακεφαλαιωτικά στην αρχή της Προσφοράς. Η αρµόδια Επιτροπή προσυπογράφει το ανακεφαλαιωτικό φύλλο µε τις τυχόν, διορθώσεις και τις αναφέρει στο συντασσόµενο πρακτικό, ώστε να αποδεικνύεται αδιαφιλονίκητα ότι προϋπήρχαν της ηµεροµηνίας αποσφράγισης. Με την υποβολή της Προσφοράς θεωρείται βέβαιο, ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος είναι απολύτως ενήµερος από κάθε πλευρά των τοπικών συνθηκών εκτέλεσης του Έργου, των πηγών προέλευσης των πάσης φύσης υλικών, ειδών εξοπλισµού κλπ. και ότι έχει µελετήσει όλα τα στοιχεία που περιλαµβάνονται στο φάκελο ιαγωνισµού. Αντιπροσφορά ή τροποποίηση της Προσφοράς ή πρόταση που κατά την κρίση της αρµόδιας Επιτροπής εξοµοιώνεται µε αντιπροσφορά είναι απαράδεκτη και δεν λαµβάνεται υπόψη. Μετά την καταληκτική ηµεροµηνία υποβολής των Προσφορών δεν γίνεται αποδεκτή αλλά απορρίπτεται ως απαράδεκτη κάθε διευκρίνιση, τροποποίηση ή απόκρουση όρου της ιακήρυξης ή της Προσφοράς. ιευκρινίσεις δίνονται µόνο όταν ζητούνται από την αρµόδια Επιτροπή και λαµβάνονται υπόψη µόνο εκείνες που αναφέρονται στα σηµεία που ζητήθηκαν. Στην περίπτωση αυτή η παροχή διευκρινίσεων είναι υποχρεωτική για τον υποψήφιο Ανάδοχο και δεν θεωρείται αντιπροσφορά. Οι διευκρινίσεις των υποψηφίων Αναδόχων πρέπει να δίνονται γραπτά, εφόσον ζητηθούν, σε χρόνο που θα ορίζει η αρµόδια Επιτροπή Περιεχόµενα Φακέλου «ικαιολογητικά Συµµετοχής» Ο φάκελος «ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» που θα υποβάλει κάθε υποψήφιος Ανάδοχος πρέπει να περιέχει τα νοµιµοποιητικά στοιχεία και άλλα απαραίτητα δικαιολογητικά του υποψήφιου Αναδόχου ως προς τις τυπικές, χρηµατοοικονοµικές και τεχνικές απαιτήσεις συµµετοχής στον ιαγωνισµό και τα οποία προσδιορίζονται στις παραγράφους: 2.3 ικαιολογητικά Συµµετοχής, 2.5 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συµµετοχής, 2.6 Εγγύηση Συµµετοχής Περιεχόµενα Φακέλου «Τεχνική Προσφορά» Ο φάκελος της Τεχνικής Προσφοράς θα αναγράφει το όνοµα του προµηθευτή και την επιγραφή: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για το διαγωνισµό: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

16 ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ» και θα περιλαµβάνει σε δύο αντίγραφα όλα τα ζητούµενα στο τεύχος των Τεχνικών Προδιαγραφών τεχνικά στοιχεία, χαρακτηριστικά και σχέδια, σε τρόπο που να καθιστά σαφή όλα τα στοιχεία του προσφεροµένου συστήµατος. Για το λόγο αυτό θα περιλαµβάνει τουλάχιστον τα παρακάτω: 1. Όροι εγγύησης-συντήρησης των παιδικών χαρών καθώς και προτεινόµενο πρόγραµµα προληπτικής συντήρησης. Επίσης να αναφέρεται µε σαφήνεια ο προσφερόµενος χρόνος εγγύησης ο οποίος θα τεκµηριώνεται από δήλωση του κατασκευαστή. Ο ελάχιστος χρόνος εγγύησης ορίζεται στα δέκα (10) χρόνια για τα όργανα παιδικής χαράς (για τα ξύλινα και τα µεταλλικά µέρη) και τον αστικό εξοπλισµό και στα δύο (2) έτη για τα ελαστικά πλακίδια. 2. Σχέδιο όλων των ενδεχόµενα προβλεπόµενων συµβολαίων ή συµβάσεων συντήρησης. 3. Όλα τα προσφερόµενα µέρη της Παιδικής Χαράς θα πρέπει να είναι καινούργια και αµεταχείριστα και νεοτάτης τεχνολογίας. Θα υποβληθούν εικονογραφηµένα πρωτότυπα τεχνικά έντυπα και περιγραφή των επί µέρους οργάνων. 4. Κάθε άλλη πληροφορία από αυτές που ζητούνται στις Τεχνικές Προδιαγραφές ή που κρίνει ο προµηθευτής ότι είναι χρήσιµη κατά την αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών. Η επιτροπή αξιολόγησης διατηρεί το δικαίωµα να ζητήσει εφόσον κρίνει απαραίτητο συµπληρωµατικά στοιχεία ή να απορρίψει προσφορά που κρίνεται αναξιόπιστη, ελλιπής ή είναι παραποιηµένη. 5. Τεκµηρίωση της διασφάλισης της ασφάλειας κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ Ανακεφαλαιωτικό πίνακα µε τα περιεχόµενα της προσφοράς Η αρµόδια Επιτροπή θα αξιολογήσει τα παρεχόµενα από τους υποψήφιους Αναδόχους στοιχεία κατά την αξιολόγηση των Τεχνικών Προσφορών Περιεχόµενα Φακέλου «Οικονοµική Προσφορά» Θα αναγράφει το όνοµα του προµηθευτή και την επιγραφή: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Προσφορά για το διαγωνισµό µε αντικείµενο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ», µε συµπληρωµένο το σχετικό έντυπο της υπηρεσίας. 3.3 Ισχύς Προσφορών Οι Προσφορές ισχύουν και δεσµεύουν τους υποψήφιους Αναδόχους για έξι (6) µήνες από την επόµενη µέρα της καταληκτικής ηµεροµηνίας υποβολής τους. Προσφορά που ορίζει µικρότερο χρόνο ισχύος απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Η ισχύς της Προσφοράς παρατείνεται υποχρεωτικά, εφόσον ζητηθεί από την Αναθέτουσα Αρχή πριν από τη λήξη της, για διάστηµα ακόµη έξι (6) µηνών. Η ανακοίνωση της κατακύρωσης του ιαγωνισµού στον Ανάδοχο µπορεί να γίνει και µετά τη λήξη της ισχύος της Προσφοράς, τον δεσµεύει όµως µόνο εφόσον αυτός το αποδεχτεί. Σε περίπτωση που η εν ισχύ Προσφορά ή µέρος της αποσυρθεί, ο υποψήφιος Ανάδοχος υπόκειται σε κυρώσεις και ειδικότερα: - απώλεια κάθε δικαιώµατος για κατακύρωση - κατάπτωση της Εγγύησης Συµµετοχής χωρίς άλλη διατύπωση ή δικαστική ενέργεια 3.4 Εναλλακτικές Προσφορές Εναλλακτικές Προσφορές δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται ως απαράδεκτες. Εάν υποβληθούν τυχόν εναλλακτικές Προσφορές, δεν θα ληφθούν υπόψη. Ο υποψήφιος Ανάδοχος, ο οποίος θα υποβάλλει τέτοιας φύσης προτάσεις, δεν δικαιούται σε καµία περίπτωση να διαµαρτυρηθεί ή να επικαλεστεί λόγους προσφυγής κατά της απόρριψης των προτάσεων αυτών. Η Προσφορά προαιρετικών προϊόντων ή υπηρεσιών τα οποία δεν είναι απαραίτητα για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της ιακήρυξης δεν αποκλείεται, θα διαχωρίζεται όµως σαφώς, τόσο στην Τεχνική όσο και στην Οικονοµική Προσφορά και θα διευκρινίζεται ότι πρόκειται περί Προσφοράς προαιρετικών προϊόντων ή υπηρεσιών. 3.5 Τιµές Προσφορών - Νόµισµα Στην Οικονοµική προσφορά πρέπει να έχουν υπολογιστεί και να συµπεριλαµβάνονται: α) Η δαπάνη προµήθειας και εγκατάστασης των οργάνων της Παιδικής Χαράς, του αστικού εξοπλισµού και των ελαστικών πλακιδίων ασφαλείας.

17 γ) Κάθε άλλη δαπάνη έστω και αν δεν κατονοµάζεται ρητά αλλά είναι απαραίτητη για την προµήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία της Παιδικής Χαράς σύµφωνα µε την Τεχνική Περιγραφή και τις Τεχνικές Προδιαγραφές. δ) Τα έξοδα χαρτοσήµων και λοιπών ενσήµων της προσφοράς και του συµφωνητικού. Επίσης τα έξοδα για τη δηµοσίευση της διακήρυξης του διαγωνισµού αυτού, καθώς και των προηγούµενων αν αυτός είναι επαναληπτικός, όλες οι επιβαρύνσεις και οι φόροι, η κράτηση ύψους 0,10% η οποία υπολογίζεται επί της αξίας,εκτός Φ.Π.Α. της αρχικής σύµβασης καθώς και κάθε συµπληρωµατικής σύµβασης σύµφωνα µε τον Ν.4013/11 για τις ανάγκες της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής ηµοσίων Συµβάσεων, οι κρατήσεις για λογαριασµό τρίτων µαζί µε τις επιβαρύνσεις που να τυχόν επιβληθούν αναδροµικά θα βαρύνουν όλες τον τελευταίο µειοδότη (ανάδοχο).. Ειδικά και µόνο ο ΦΠΑ που βαρύνει το ΗΜΟ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ δεν θα συµπεριλαµβάνεται στην τιµή της προσφοράς και θα καταβάλλεται επί πλέον στη συνολική αξία της προσφοράς. Η τιµή της προσφοράς θα είναι σε Ευρώ και θα πρέπει να αναγράφεται αριθµητικά και ολογράφως και σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά θα λαµβάνονται υπόψη οι τιµές που αναφέρονται ολογράφως. Παράλειψη της ολόγραφου γραφής καθιστά την προσφορά απαράδεκτη. Ο ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ θα χορηγήσει το έντυπο οικονοµικής προσφοράς και ο προµηθευτής είναι υποχρεωµένος να συµπληρώσει στα κενά τα στοιχεία που ζητούνται. Όλα τα στοιχεία της οικονοµικής προσφοράς θα είναι υπογεγραµµένα από τον νόµιµο εκπρόσωπο της εταιρίας, ο οποίος θα έχει µονογράψει και τα στοιχεία κατά σελίδα. Μονογραφές που τυχόν λείπουν µπορούν να συµπληρωθούν ενώπιον της επιτροπής διαγωνισµού µετά το άνοιγµα των προσφορών. Απαγορεύεται µε ποινή αποκλεισµού οποιαδήποτε τροποποίηση του κειµένου και της µορφής των εντύπων της οικονοµικής προσφοράς. 4. ιενέργεια ιαγωνισµού Αξιολόγηση Προσφορών 4.1 ιαδικασία ιενέργειας ιαγωνισµού, Αξιολόγησης Προσφορών και Κατακύρωσης του ιαγωνισµού Παρακάτω περιγράφεται η διαδικασία διενέργειας του ιαγωνισµού και αποσφράγισης των προσφορών, η διαδικασία αξιολόγησης Προσφορών και η διαδικασία κατακύρωσης του ιαγωνισµού ιαδικασία διενέργειας ιαγωνισµού - αποσφράγιση Προσφορών Η αποσφράγιση των Προσφορών γίνεται δηµόσια από την αρµόδια Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισµού (παραλαβής, αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών), την καταληκτική ηµεροµηνία και ώρα κατάθεσης των Προσφορών στα γραφεία της Αναθέτουσας Αρχής, παρουσία των προσφερόντων ή των νοµίµως εξουσιοδοτηµένων εκπροσώπων τους. Η αρµόδια Επιτροπή προβαίνει στην έναρξη της διαδικασίας αποσφράγισης των Προσφορών την ηµεροµηνία και ώρα που ορίζεται στην παρούσα ιακήρυξη. Η αποσφράγιση γίνεται µε την εξής διαδικασία: 1. Ανοίγονται, σε δηµόσια συνεδρίαση, οι ενιαίοι φάκελοι και αποσφραγίζονται οι Φάκελοι ικαιολογητικών Συµµετοχής, µονογράφονται και σφραγίζονται από την αρµόδια Επιτροπή όλα τα πρωτότυπα στοιχεία των Φακέλων ικαιολογητικών Συµµετοχής κατά φύλλο, ή γίνεται διάτρηση αυτών µε την ειδική διατρητική µηχανή της Αναθέτουσας Αρχής, εφόσον διατίθεται. 2. Οι Φάκελοι Τεχνικών και Οικονοµικών Προσφορών δεν αποσφραγίζονται αλλά µονογράφονται, και αφού σφραγισθούν από την αρµόδια Επιτροπή φυλάσσονται. 3. Η αρµόδια Επιτροπή, σε κλειστή συνεδρίαση, ελέγχει µόνο ως προς την αριθµητική πληρότητα και εγκυρότητα (δηλ. έναντι του πίνακα δικαιολογητικών) τα δικαιολογητικά Συµµετοχής. Ανάλογα µε τον αριθµό και τον όγκο των δικαιολογητικών η αρµόδια Επιτροπή, δύναται να ελέγξει το περιεχόµενο των δικαιολογητικών και την πλήρωση των ελαχίστων προϋποθέσεων συµµετοχής κριτηρίων ποιοτικής επιλογής, σε επόµενη συνεδρίαση. 4. Μετά τον έλεγχο της κάλυψης του κριτήριου συµµετοχής µέσω της εξέτασης του περιεχοµένου των δικαιολογητικών συµµετοχής, η Επιτροπή εισηγείται στο αρµόδιο όργανο της Αναθέτουσας Αρχής, το οποίο αποφαίνεται σχετικά, και µε µέριµνά του γνωστοποιείται στους υποψήφιους Αναδόχους η απόφασή του. Με την ίδια απόφαση δύναται να

18 καθορισθούν και ο τόπος, η ώρα και η ηµεροµηνία της αποσφράγισης των ΑΔΑ: Τεχνικών Β4ΣΦΩΗΔ-ΕΡΚ Προσφορών για τους υποψήφιους Αναδόχους των οποίων η Προσφορά ως προς τα δικαιολογητικά Συµµετοχής έχει γίνει αποδεκτή. 5. Μετά την παραπάνω διαδικασία, οι σφραγισµένοι Φάκελοι Τεχνικών Προσφορών επαναφέρονται στην αρµόδια Επιτροπή για την αποσφράγιση τους, όσες Προσφορές έγιναν αποδεκτές για συµµετοχή στο διαγωνισµό (βάσει των δικαιολογητικών Συµµετοχής) σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην ανωτέρω απόφαση της Αναθέτουσα Αρχή. Οι Φάκελοι Τεχνικών Προσφορών για όσες Προσφορές δεν κρίθηκαν κατά την αξιολόγηση των δικαιολογητικών Συµµετοχής αποδεκτές, δεν αποσφραγίζονται. 6. Κατά την αποσφράγιση του Φακέλου Τεχνικών Προσφορών, µονογράφονται και σφραγίζονται από την αρµόδια Επιτροπή, σε δηµόσια συνεδρίαση, όλα τα πρωτότυπα στοιχεία του κατά φύλλο ή γίνεται διάτρηση αυτών µε ειδική διατρητική µηχανή της Αναθέτουσα Αρχή, (εκτός των τεχνικών φυλλαδίων). 7. Η αρµόδια Επιτροπή, σε κλειστή συνεδρίαση, αξιολογεί τις Τεχνικές Προσφορές και εισηγείται στο αρµόδιο όργανο της Αναθέτουσα Αρχή, το οποίο αποφαίνεται σχετικά και µε µέριµνά του γνωστοποιείται στους υποψήφιους Αναδόχους η απόφασή του. Με την ίδια απόφαση δύναται να καθορισθούν και ο τόπος, ώρα και ηµεροµηνία της αποσφράγισης των Οικονοµικών Προσφορών για τους υποψήφιους Αναδόχους των οποίων η Τεχνική Προσφορά έχει γίνει αποδεκτή. 8. Μετά την παραπάνω διαδικασία, οι σφραγισµένοι φάκελοι των Οικονοµικών Προσφορών επαναφέρονται - για όσες Προσφορές έγιναν αποδεκτές - στην αρµόδια Επιτροπή για την αποσφράγισή τους, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην ανωτέρω απόφαση της Αναθέτουσα Αρχή Όσες δεν κρίθηκαν αποδεκτές δεν αποσφραγίζονται, αλλά επιστρέφονται. Οµοίως επιστρέφονται και οι Φάκελοι Τεχνικών Προσφορών που δεν είχαν αποσφραγισθεί. 9. Κατά την αποσφράγιση του Φακέλου Οικονοµικών Προσφορών, µονογράφονται και σφραγίζονται από την αρµόδια Επιτροπή, σε δηµόσια συνεδρίαση, όλα τα πρωτότυπα στοιχεία του κατά φύλλο ή γίνεται διάτρηση αυτών µε ειδική διατρητική µηχανή της Αναθέτουσα Αρχή. 10. Μετά το πέρας και της οικονοµικής αξιολόγησης, η αρµόδια Επιτροπή, σε κλειστή συνεδρίαση, συντάσσει τον τελικό Πίνακα Κατάταξης των διαγωνιζοµένων κατά φθίνουσα σειρά αξιολόγησης σύµφωνα µε τα κριτήρια αξιολόγησης το κριτήριο ανάθεσης του διαγωνισµού, από τον οποίο προκύπτει ο προτεινόµενος προς κατακύρωση του Έργου, επικρατέστερος Ανάδοχος. 11. Η αρµόδια Επιτροπή διαβιβάζει το Πρακτικό της στο αρµόδιο όργανο της Αναθέτουσας Αρχής το οποίο αποφαίνεται σχετικά και µε µέριµνά του γνωστοποιείται στους συµµετέχοντες το αποτέλεσµα του ιαγωνισµού. 12. Ο ουσιαστικός έλεγχος και η αξιολόγηση των Προσφορών, ( ικαιολογητικά Συµµετοχής, Τεχνική και Οικονοµική Προσφορά) γίνεται από την αρµόδια Επιτροπή σε κλειστές συνεδριάσεις, εντός των χρονικών ορίων που έχουν καθορισθεί µε την απόφαση ορισµού της. 13. Κατά την ηµεροµηνία διενέργειας του ιαγωνισµού οι παρευρισκόµενοι λαµβάνουν γνώση µόνο των συµµετεχόντων στο ιαγωνισµό. Όσοι από τους υποψήφιους Αναδόχους επιθυµούν, µπορούν να πληροφορηθούν το περιεχόµενο των άλλων Προσφορών (σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης) ύστερα από σχετική ειδοποίησή τους από την αρµόδια Επιτροπή. 14. Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αποσφράγισης των Προσφορών η αρµόδια Επιτροπή συντάσσει πρακτικά τα οποία παραδίδει στο αρµόδιο όργανο της Αναθέτουσα Αρχή σε δύο (2) όµοια αντίτυπα. Σηµείωση: Η αρµόδια Επιτροπή ελέγχει τα µέσα (cd) που περιέχουν τα ηλεκτρονικά αρχεία των Τεχνικών και των Οικονοµικών Προσφορών αναφορικά µε: το κατά πόσον είναι αναγνώσιµα και µη επανεγγράψιµα, οποιαδήποτε άλλη παράλειψη που υποπέσει στην αντίληψή της. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβληµα σε κάποιο µέσο (cd) αυτό επιστρέφεται στον υποψήφιο Ανάδοχο, ο οποίος αναλαµβάνει την υποχρέωση να προσκοµίσει νέο, σύµφωνα µε τις προαναφερθείσες απαιτήσεις της ιακήρυξης, εντός δύο (2) ηµερών από την µε απόδειξη παραλαβής, έγγραφη ενηµέρωση.

19 4.1.2 ιαδικασία αξιολόγησης Προσφορών Η αξιολόγηση θα γίνει µε κριτήριο ανάθεσης τη Χαµηλότερη Τιµή. Για την επιλογή της προσφοράς µε τη χαµηλότερη τιµή η αρµόδια Επιτροπή θα προβεί στα παρακάτω: - Αξιολόγηση των τεχνικών Προσφορών για όσες Προσφορές δεν έχουν απορριφθεί κατά τον έλεγχο και την αξιολόγηση των δικαιολογητικών και ελάχιστων προϋποθέσεων συµµετοχής - Αξιολόγηση των οικονοµικών Προσφορών για όσες Προσφορές δεν έχουν απορριφθεί σε προηγούµενο στάδιο της αξιολόγησης - Κατάταξη των Προσφορών για την τελική επιλογή της χαµηλότερης τιµής µε βάση το ποσοστό έκπτωσης (%) επί του προϋπολογισµού - Ανάδοχος αναδεικνύεται ο διαγωνιζόµενος µε το µεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό (%). Μεταξύ ισοτίµων θα γίνει κλήρωση ενώπιον της Οικονοµικής Επιτροπής. Σε κάθε στάδιο της αξιολόγησης των Προσφορών, η αρµόδια Επιτροπή συντάσσει πρακτικά στα οποία τεκµηριώνει την αποδοχή ή την απόρριψη των Προσφορών, τα οποία παραδίδει στο αρµόδιο όργανο της Αναθέτουσα Αρχή σε δύο (2) αντίτυπα. 4.2 Απόρριψη Προσφορών Η απόρριψη Προσφοράς γίνεται µε απόφαση του αρµοδίου οργάνου της Αναθέτουσα Αρχή, ύστερα από γνωµοδότηση της αρµόδιας Επιτροπής. Η Προσφορά του υποψήφιου Αναδόχου απορρίπτεται ως απαράδεκτη σε κάθε µία ή περισσότερες από τις κάτωθι περιπτώσεις: 1. Έλλειψη δικαιώµατος συµµετοχής σύµφωνα µε τα αναφερόµενα στην παρ Έλλειψη οποιουδήποτε δικαιολογητικού ή/ και παράβαση οποιασδήποτε υποχρέωσης της παρ Έλλειψη πλήρους και αιτιολογηµένης τεκµηρίωσης των ελάχιστων προϋποθέσεων συµµετοχής της παρ Χρόνος ισχύος Προσφοράς µικρότερος από το ζητούµενο. 5. Χρόνος παράδοσης µεγαλύτερος από τον προβλεπόµενο. 6. Προσφορά που είναι αόριστη, ανεπίδεκτη εκτίµησης, υπό αίρεση ή/ και δεν προκύπτει µε σαφήνεια η προσφερόµενη τιµή. 7. Προσφορά που δεν καλύπτει πλήρως απαράβατους όρους της ιακήρυξης. 8. Προσφορά που παρουσιάζει ουσιώδεις αποκλίσεις από τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές της ιακήρυξης. 9. Προσφορά που η προσφερόµενη εγγύηση είναι µικρότερης χρονικής διάρκειας από την ελάχιστη ζητούµενη, δεν διαρκεί ακέραιο αριθµό ετών και δεν καλύπτει το σύνολο της προσφερόµενης λύσης. 10.Προσφορά που δεν συνοδεύεται από τη νόµιµη εγγυητική επιστολή συµµετοχής στο διαγωνισµό. 11.Προσφορά που αφορά µόνο σε µέρος του έργου και δεν καλύπτει το σύνολο των ζητούµενων υπηρεσιών/προϊόντων. 12.Υπερβολικά χαµηλή Οικονοµική Προσφορά: Πριν την απόρριψη µιας τέτοιας Προσφοράς θα ζητείται από τον υποψήφιο Ανάδοχο έγγραφη αιτιολόγηση της ανάλυσης της Οικονοµικής Προσφοράς (π.χ. σχετικά µε την οικονοµία της µεθόδου παροχής υπηρεσίας/ τις επιλεγείσες τεχνικές λύσεις/ τις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες υπό τις οποίες ο υποψήφιος Ανάδοχος θα παράσχει την υπηρεσία/ την πρωτοτυπία / καινοτοµία της προτεινόµενης λύσης). Εάν και µετά την παροχή της ανωτέρω αιτιολόγησης οι προσφερόµενες τιµές κριθούν ως υπερβολικά χαµηλές, η Προσφορά θα απορρίπτεται. 13.Προσφορά που παρουσιάζει διαφορές µεταξύ των Πινάκων Οικονοµικής Προσφοράς χωρίς τιµές και των αντιστοίχων Πινάκων Οικονοµικής Προσφοράς µε τιµές. 14.Προσφορά που το συνολικό της τίµηµα υπερβαίνει τον προϋπολογισµό της προµήθειας. Η Αναθέτουσα Αρχή επιφυλάσσεται του δικαιώµατος να απορρίψει, ανεξάρτητα από το στάδιο που βρίσκεται ο ιαγωνισµός, Προσφορά υποψηφίου Αναδόχου για την οποία προκύπτει ότι συντρέχουν λόγοι απόρριψης ή λόγοι αποκλεισµού του Υποψηφίου, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στην παρούσα. 4.3 Προσφυγές Προσφυγές κατά της ιακήρυξης του διαγωνισµού, της συµµετοχής προσφέροντος σ αυτόν και της νοµιµότητας της διενέργειας του έως και της κατακυρωτικής απόφασης υποβάλλονται σύµφωνα µε το Άρθρο 15 του ΕΚΠΟΤΑ.

20 4.4 Αποτελέσµατα Κατακύρωση - Ματαίωση ιαγωνισµού Κριτήριο ανάθεσης είναι αυτό της Χαµηλότερης τιµής, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο παρόν κεφάλαιο. Η κατακύρωση γίνεται κατόπιν ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών µε απόφαση του αρµοδίου οργάνου της Αναθέτουσας Αρχής ύστερα από γνωµοδότηση της αρµόδιας Επιτροπής. Η κατακύρωση (Άρθρο 24 ΕΚΠΟΤΑ & Άρθρο 23 του Π 118) γίνεται αφού παρέλθουν 10 ηµέρες για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής µε αφετηρία την κοινοποίηση των αποτελεσµάτων του διαγωνισµού στους ενδιαφεροµένους (λοιπούς υποψηφίους). Η απόφαση κατακύρωσης του διαγωνισµού της προµήθειας στον ανάδοχο γνωστοποιείται σε αυτόν και στους λοιπούς συµµετέχοντες. Η ανακοίνωση της κατακύρωσης στον Ανάδοχο θα γίνει εγγράφως από την Αναθέτουσα Αρχή. Η Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί το δικαίωµα να µαταιώσει ή επαναλάβει τον ιαγωνισµό σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, ιδίως: (i) για παράτυπη διεξαγωγή, εφόσον από την παρατυπία επηρεάζεται το αποτέλεσµα της διαδικασίας, (ii) εάν το αποτέλεσµα της διαδικασίας κρίνεται αιτιολογηµένα µη ικανοποιητικό, (iii) εάν ο ανταγωνισµός υπήρξε ανεπαρκής ή εάν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έγινε συνεννόηση των ιαγωνιζοµένων προς αποφυγή πραγµατικού ανταγωνισµού, (iv) εάν υπήρξε αλλαγή των αναγκών σε σχέση µε το υπό ανάθεση Έργο. Σε περίπτωση µαταίωσης του ιαγωνισµού, οι υποψήφιοι Ανάδοχοι δεν θα έχουν δικαίωµα αποζηµίωσης για οποιοδήποτε λόγο. 5. Συµβατικές υποχρεώσεις 5.1 Τόπος Χρόνος παράδοσης. 1. Ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει τα είδη του αντικειµένου της προµήθειας (µαζί µε τα λοιπά συνοδευτικά είδη) ελεύθερα, στο χώρο που θα υποδείξει ο ήµος κατά την υπογραφή της σύµβασης. 2. Ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει το σύνολο του αντικειµένου της προµήθειας, όπως πιο πάνω ορίζεται, εντός το πολύ 30 ηµερολογιακών ηµερών από την υπογραφή της σύµβασης, το οποίο θα δηλώνεται µε υπεύθυνη δήλωση επί ποινή αποκλεισµού. 3. Ο προµηθευτής υποχρεούται να ειδοποιεί εγγράφως την υπηρεσία, που εκτελεί την προµήθεια και την Επιτροπή παραλαβής, για την ηµεροµηνία που προτίθεται να παραδώσει το υλικό, τουλάχιστον πέντε (5) ηµέρες νωρίτερα. Μετά από κάθε προσκόµιση υλικού, ο προµηθευτής υποχρεούται να υποβάλει στην υπηρεσία τα αντίστοιχα δελτία αποστολής και τα τιµολόγια, στο οποίο να αναφέρονται η ηµεροµηνία προσκόµισης, του υλικού, η ποσότητα και ο αριθµός της σύµβαση, σε εκτέλεση της οποίας προσκοµίστηκε. 4. Η υπέρβαση του χρόνου παράδοσης αποτελεί ουσιώδη απόκλιση και η προσφορά θα απορρίπτεται. 5. Ο προµηθευτής υποχρεούται να παραδίδει το υλικό µέσα στα χρονικά όρια και µε τον τρόπο που ορίζει η σύµβαση. 6. Ο συµβατικός χρόνος παράδοσης µπορεί µε απόφαση του ηµοτικού Συµβουλίου, µετά από γνωµοδότηση του αρµοδίου οργάνου, να παρατείνεται µέχρι το 1/4 αυτού, ύστερα από σχετικό αίτηµα του προµηθευτή, υποβάλλεται υποχρεωτικά πριν από τη λήξη του συµβατικού χρόνου. Σε περίπτωση που συµβατικός χρόνος παράδοσης δεν είναι µεγαλύτερος από 30 ηµερολογιακές ηµέρες, µπορεί µε απόφαση του ηµοτικού Συµβουλίου, ύστερα από γνωµοδότηση του αρµοδίου οργάνου, να παρατείνεται µέχρι το ½ αυτού. Το χρονικό διάστηµα από την υποβολή του αιτήµατος µέχρι τη λήξη του συµβατικού χρόνου. Μετά τη λήξη του συµβατικού χρόνου παράδοσης, το υλικό δεν παραλαµβάνεται από την Επιτροπή Παραλαβής, µέχρις έκδοσης της απόφασης, σχετικής µε την αιτηθείσα παράταση, άσχετα εάν το αίτηµα του προµηθευτή υποβλήθηκε έγκαιρα. Ο προµηθευτής κηρύσσεται έκπτωτος σε περίπτωση που λήξει ο συµβατικός χρόνος παράδοσης και δεν υποβλήθηκε έγκαιρα αίτηµα παράτασης του ή έληξε ο παραταθείς κατά τα ανωτέρω χρόνος χωρίς να παραδώσει το συνολικό υλικό.

Χαλάνδρι 4/12/2014 Αρ. Πρωτ. 30172

Χαλάνδρι 4/12/2014 Αρ. Πρωτ. 30172 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Χαλάνδρι 4/12/2014 Αρ. Πρωτ. 30172 ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού για την:

Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού για την: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν Ο Μ Ο Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ Δ Η Μ Ο Σ Α Ι Γ Α Λ Ε Ω Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Μ 3/2014 Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού για την: «Προμήθεια λοιπών παροχών σε είδος (είδη ατομικής προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιακές Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας Δήμου Μυλοποτάμου Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Μυλοποτάμου Προϋπολογισμός: 211.295,12 (χωρίς ΦΠΑ) Διάρκεια: 12 μήνες

Διαβάστε περισσότερα

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. ΑΡΘΡΟ 1 ο. απάνη Η προϋπολογισθείσα δαπάνη για την προµήθεια είναι ,84 µε το Φ.Π.Α.. ΑΡΘΡΟ 2 ο

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. ΑΡΘΡΟ 1 ο. απάνη Η προϋπολογισθείσα δαπάνη για την προµήθεια είναι ,84 µε το Φ.Π.Α.. ΑΡΘΡΟ 2 ο ΕΡΓΟ : Προµήθεια Φωτοτυπικού υλικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έτους 2011 των Υπηρεσιών του ήµου. ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΠΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ: ιαχείρισης Υλικών - Αποθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ» Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Προϋπολογισμός: 323.300,00 (χωρίς ΦΠΑ) Διάρκεια : 16 μήνες Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ιακήρυξη ιαγωνισµού για το Έργο

ιακήρυξη ιαγωνισµού για το Έργο Λογότυπο ικαιούχου ιακήρυξη ιαγωνισµού για το Έργο {Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισµού} Αναθέτουσα Αρχή:{ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ} Προϋπολογισµός: 394.684,89 (χωρίς ΦΠΑ) Προϋπολογισµός: 485.462,41

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΗΜΟΣ: Ηρακλείου ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΗΜΟΣ: Ηρακλείου ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ /ΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΗΜΟΣ: Ηρακλείου ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΙΙΑΚΗΡΡΥΥΞΗ ΗΜΟΠΡΡΑΣΣΙΙΑΣΣ Ο ήµος Ηρακλείου διακηρύσσει

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένες Ψηφιακές Υπηρεσίες Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Κισσάμου Προϋπολογισμός: Προϋπολογισμός: 264.768,98 μη συμπεριλαμβανομένου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ THN ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ THN ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2 η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΔΑ: ΒΛΩΛ469073-ΘΚ3 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ «Σ Κ Υ Λ Ι Τ Σ Ε Ι Ο» ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:ΑΝ. ΦΑΦΑΛΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2271350258 ΦΑΞ:2271044311 ΧΙΟΣ 8/08/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΡΙΘ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 11/2012 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ο Δήμος Νέας Σμύρνης διακηρύσσει ότι εκτίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Θερμαϊκού Προϋπολογισμός: 103.252,03 (χωρίς ΦΠΑ) Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ : Προµηθειών Αρµόδιος : Τζανιδάκης

Σελίδα 1 από 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ : Προµηθειών Αρµόδιος : Τζανιδάκης Έκδ.1 αναθ.4 ηµ/νία έγκρ. 6/2/2012 ΠΡΟ-ΠΣΠ 008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ : Προµηθειών Αρµόδιος : Τζανιδάκης e-mail : Prom@heraklion.gr Ηράκλειο 21 / 05/2012 Aρ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 17 ης /2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής. Αριθ. Απόφασης 530/2012 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 17 ης /2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής. Αριθ. Απόφασης 530/2012 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 17 ης /2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΑΔΑ: Β42ΧΩΗΔ-ΚΨΠ Αριθ. Απόφασης 530/2012 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Έγκριση όρων για την «Προµήθεια λιπαντικών για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ιεξαγωγής πρόχειρου διαγωνισµού προµήθειας

ΑΠΟΦΑΣΗ ιεξαγωγής πρόχειρου διαγωνισµού προµήθειας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙ ΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ αναού 3 Άργος 212 00 27513-60700 e-mail: dimos@argos.gr Fax: 27510-23506 Άργος : 18/05/2012 Αριθµός απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Διαχείριση Προσωπικού, Ερευνητικών Έργων, Οικονομικών, Τεχνικών Έργων, Προμηθειών) Αναθέτουσα Αρχή: ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΑΞΗ: Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΞΗ: Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Διακήρυξη Διαγωνισμού 6/2012 για το Έργο: «Ψηφιοποίηση και μετάφραση υλικού, ανάπτυξη εφαρμογών προβολής υλικού, δημοσιότητα» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: Α. Ψηφιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Λογότυπο Δικαιούχου Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Εξωστρεφείς ψηφιακές, διαδραστικές και διαδικτυακές δράσεις αναβάθμισης της ποιότητας και εμβέλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νομισματικού Μουσείου

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ανάδειξη του ορθόδοξου πολιτιστικού αποθέματος του Νομού Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Πλατανιά Προϋπολογισμός: 521.951,22 (χωρίς ΦΠΑ) Προϋπολογισμός: 642.000,00 (με ΦΠΑ) Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗ: 04.04.2012 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΡ.ΜΕΛ.: 14/2012 KA: 35.6699.0001 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «Χλοοτάπητα και βελτιωτικών εδάφους για χώρους πρασίνου» ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Πολιτιστικά μονοπάτια Δήμου Ρεθύμνου και ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ανάδειξης και προβολής πολιτιστικού αποθέματος τοπικών μουσειακών Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Ρεθύμνου

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάδειξη Μειοδότη για την φύλαξη του κτιρίου του Ο.ΕΠ.ΕΚ.»

«Ανάδειξη Μειοδότη για την φύλαξη του κτιρίου του Ο.ΕΠ.ΕΚ.» Προκήρυξη Πρόχειρου ιαγωνισµού µε κριτήριο ανάθεσης την οικονοµικότερη προσφορά για το Έργο «Ανάδειξη Μειοδότη για την φύλαξη του κτιρίου του Ο.ΕΠ.ΕΚ.» Ο.ΕΠ.ΕΚ. 1-8 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ A ΜΕΡΟΣ : ΓΕΝΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ανάπτυξη Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και Αναθέτουσα Αρχή: Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ Προϋπολογισμός: 25.000.000 (χωρίς ΦΠΑ) Διάρκεια 36 μήνες Διαδικασία Ανάθεσης: Κλειστός

Διαβάστε περισσότερα

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»,

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ», Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ, της Πράξης «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Αναθέτουσα Αρχή: {ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ιακήρυξη ιαγωνισµού για το Έργο

ιακήρυξη ιαγωνισµού για το Έργο ιακήρυξη ιαγωνισµού για το Έργο Ψηφιοποίηση Φακέλου Ασθενή και Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας µε αναβάθµιση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασθενή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκοµείου Τρίπολης Προϋπολογισµός:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Λογότυπο Δικαιούχου Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο {Ψηφιακές υπηρεσίες για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης} Αναθέτουσα Αρχή: {ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ} Προϋπολογισμός: 286.447,15 (χωρίς ΦΠΑ) Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ - ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ - ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑIΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Αριθ. Πρωτ. 5586 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ - ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Σύμφωνα με τους παρακάτω όρους: ΆΡΘΡΟ 1 ο

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο "Ψηφιοποίηση Ανάπτυξη Εφαρμογών Υποστήριξης Ιδρυματικού Ψηφιακού Αποθετηρίου και Υπηρεσιών για τη Διάθεση του Ψηφιακού Αποθέματος Προμήθεια Εξοπλισμού και Λογισμικού"

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ

1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. 1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ Α. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμός Απόφασης 257/2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 18/30-10-2012 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ» ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Το Αρχείο Ταυτότητας της ομάδας μελέτης β σταδίου του Διαγωνισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΤΕΑΝ

Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΤΕΑΝ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΤΕΑΝ Αναθέτουσα Αρχή: Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) Προϋπολογισμός: 545.894,31 (χωρίς ΦΠΑ) Πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Μέρος B: Γενικοί και Ειδικοί Όροι Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Επέκταση Υφιστάμενου Πληροφοριακού Συστήματος Σύστημα Φοιτητολογίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» Αναθέτουσα Αρχή: Ειδικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ Αριθ. Πρωτ. 15.050 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Η Αντιδήμαρχος Δελφών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ Κατά το άρθρο 20 του ΠΔ 118/07, ο προσφέρων στον οποίο πρόκειται να γίνει η κατακύρωση εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την κοινοποίηση της σχετικής έγγραφης

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Δημιουργία Κεντρικής Υποδομής για την παροχή Ολοκληρωμένου Περιβάλλοντος Βιβλιοθήκης ως Υπηρεσίας (ILSaS - Integrated Library System as Service) Αναθέτουσα Αρχή: ΕΙΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Τρίπολης Προϋπολογισμός: 150.447,16 (χωρίς ΦΠΑ) Προϋπολογισμός: 185.050,00 (με

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Δημιουργία εμπλουτισμός Ιδρυματικού Καταθετηρίου / Αποθετηρίου ΤΕΙ Μεσολογγίου Αναθέτουσα Αρχή: Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Προϋπολογισμός: 144.552,85

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Προστιθέμενης Αξίας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Πειραιά Αναθέτουσα Αρχή: ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Προϋπολογισμός: 267.098,58 (χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο. Ολοκληρωμένη Δράση για την Ενίσχυση της Διαφάνειας και Κοινωνικής Συμμετοχής για το Δήμο Φαιστού

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο. Ολοκληρωμένη Δράση για την Ενίσχυση της Διαφάνειας και Κοινωνικής Συμμετοχής για το Δήμο Φαιστού Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένη Δράση για την Ενίσχυση της Διαφάνειας και Κοινωνικής Συμμετοχής για το Δήμο Φαιστού Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Φαιστού Προϋπολογισμός: 154.470,00 (χωρίς ΦΠΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Εξωστρεφείς ψηφιακές, διαδραστικές και διαδικτυακές δράσεις αναβάθμισης της ποιότητας και εμβέλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νομισματικού Μουσείου προς όλες

Διαβάστε περισσότερα

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. ΑΡΘΡΟ 1 ο απάνη Η προϋπολογισθείσα δαπάνη για την προµήθεια είναι ,96 µε το Φ.Π.Α..

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. ΑΡΘΡΟ 1 ο απάνη Η προϋπολογισθείσα δαπάνη για την προµήθεια είναι ,96 µε το Φ.Π.Α.. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο 08-08-2012 ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Ταχ. /νση:πλατεία Καλλεργών Προµήθεια Ηλεκτροµηχανολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. ΜΕΡΟΣ Β: ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ... 3 Β1. Γενικές Πληροφορίες... 3. Β2. Δικαίωμα Συμμετοχής Δικαιολογητικά...

Πίνακας Περιεχομένων. ΜΕΡΟΣ Β: ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ... 3 Β1. Γενικές Πληροφορίες... 3. Β2. Δικαίωμα Συμμετοχής Δικαιολογητικά... Πίνακας Περιεχομένων ΜΕΡΟΣ Β: ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ... 3 Β1. Γενικές Πληροφορίες... 3 Β1.1 Αντικείμενο Διαγωνισμού... 3 Β1.2 Προϋπολογισμός Έργου... 4 Β1.3 Στοιχεία Αναθέτουσας Αρχής...

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Εμπλουτισμός Ψηφιακού Αποθετηρίου Ψηφιοποίηση Εκπαιδευτικού, Ερευνητικού Αναθέτουσα Αρχή: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Δ.Α.: 6ΩΝ1469Β7Θ-9Γ8 Α.Δ.Α.Μ: 16PROC004166444 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Αναβάθμιση Ιδρυματικού Καταθετηρίου/ Αποθετηρίου και Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Ε.Μ.Π. Νο 13/2012 Αναθέτουσα Αρχή: ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος B: Γενικοί και Ειδικοί Όροι

Μέρος B: Γενικοί και Ειδικοί Όροι Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...2 ΜΕΡΟΣ Β: ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ...4 Β1. Γενικές Πληροφορίες...4 Β1.1 Αντικείμενο Διαγωνισμού...4 Β1.2 Προϋπολογισμός Έργου...4 Β1.3 Νομικό και

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Απ:48 Αριθ.πρωτ:3507

Αριθ. Απ:48 Αριθ.πρωτ:3507 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Περαία, 07.02.2014 Αριθ. Απ:48 Αριθ.πρωτ:3507 ΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ Επαναπροκυρησσει

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος B: Γενικοί και Ειδικοί Όροι

Μέρος B: Γενικοί και Ειδικοί Όροι Πίνακας Περιεχομένων Μέρος Β Πίνακας Περιεχομένων Μέρος Β... 51 ΜΕΡΟΣ Β: ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ... 53 Β1. Γενικές Πληροφορίες... 53 Β1.1 Αντικείμενο Διαγωνισμού... 53 Β1.2 Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Απόφαση Ένταξης: 367/07-02-2012 Κωδικός Ο.Π.Σ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Απόφαση Ένταξης: 367/07-02-2012 Κωδικός Ο.Π.Σ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ Απόφαση Ένταξης: 367/07-02-2012 Κωδικός Ο.Π.Σ.: 370261 Προκήρυξη Β Επαναληπτικού Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού Με

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΛΛΝΙΚ ΔΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΤΑΣ Α.Μ. Καθ. : 7 / 2014 Αρ. Πρωτ. : 18996/10-04-2014 ΠΡΟΜΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ Δ Ι Α Κ Ρ Υ Ξ ---------------------------------------- ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Νέα Σμύρνη, 30.03.2016 Αρ. Πρωτ.: 10617 Ταχ. Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 16 Τ.Κ. 17121, Νέα Σμύρνη Πληροφορίες: Α. ΚΩΣΤΟΥΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τη Διαχείριση Υποδομών Δημόσιας Χρήσης για την Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής στον Δήμο Αμαρουσίου» Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένο Διαδραστικό Σύστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας ΤΕΙ Πειραιά Σελίδα 1 από 59 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 ΜΕΡΟΣ Β: ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ATTIKHΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ATTIKHΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ATTIKHΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΝ Τίτλος προμήθειας: «Προμήθεια Oxήματος» / Υποέργο-7 της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού Αναθέτουσα Αρχή: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε. Προϋπολογισμός: 751.284,00

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η 3/2018

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η 3/2018 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Α.Ε. ΟΤΑ ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΣΗ ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΤΗΛ: 210-4324501 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 11/ 06 / 2018 ΑΡΙΘ.

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος B: Γενικοί και Ειδικοί Όροι. Αναθέτουσα Αρχή: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέρος B: Γενικοί και Ειδικοί Όροι. Αναθέτουσα Αρχή: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ: Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Διακήρυξη Διαγωνισμού 4/2014 για το Έργο: «Ψηφιοποίηση και μετάφραση υλικού, ανάπτυξη εφαρμογών προβολής υλικού, δημοσιότητα» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: Α. Ψηφιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού του Υποέργου 3 με τίτλο:

Διακήρυξη Διαγωνισμού του Υποέργου 3 με τίτλο: Διακήρυξη Διαγωνισμού του Υποέργου 3 με τίτλο: «Απόκτηση πολυμεσικού περιεχομένου (βίντεο, κείμενα, μεταφράσεις)» στο πλαίσιο της Πράξης «Πολυμεσική και Πολυτροπική Προβολή του Πολιτισμού και Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο , Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.: Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας/ Σχέδιο Δράσης για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας Υποέργο 5 «Προμήθεια Εργαστηριακού Εξοπλισμού & Αναλωσίμων» Διακήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Αναβάθμιση Ιδρυματικού Αποθετηρίου & Υποστήριξη Επιστημονικών Εκδόσεων Ανοικτής Πρόσβασης Αναθέτουσα Αρχή: Ειδικός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ»

ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) Προκήρυξη, 3619-17/06/2013 ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 662 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 662 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Σπάτα 25/10/2013 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθμ. Πρωτ: 42161 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ: Α. ΣΩΤΗΡΙΟΥ Τηλ: 210 6632200 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού 5314 για το Έργο «Παροχή Υπηρεσιών SaaS και Υποστήριξης των Διαδικασιών Κοστολόγησης των ΕΛΤΑ» Μέρος Β Αναθέτουσα Αρχή: ΕΛΤΑ Α.Ε. Προϋπολογισμός: 2.100.000 (χωρίς ΦΠΑ) Πλέον δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακές υπηρεσίες για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ψηφιακές υπηρεσίες για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιακές υπηρεσίες για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης Αναθέτουσα Αρχή: ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Προϋπολογισμός: 286.447,15 (χωρίς ΦΠΑ) Προϋπολογισμός: 352.330,00

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ημερομηνία 15-6-2016 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: 12471 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο. Καινοτόμο σύστημα πληροφόρησης οδηγών για έκτακτα συμβάντα κίνησης και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο Δήμο Νέστου

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο. Καινοτόμο σύστημα πληροφόρησης οδηγών για έκτακτα συμβάντα κίνησης και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο Δήμο Νέστου Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Καινοτόμο σύστημα πληροφόρησης οδηγών για έκτακτα συμβάντα κίνησης και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο Δήμο Νέστου Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Νέστου Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιακές πολιτιστικές υπηρεσίες για το νέο Δήμο Ελευσίνας Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Ελευσίνας Προϋπολογισμός: 254.000,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (206.504,06 χωρίς ΦΠΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Θερμαϊκού Αρ.Μελ. :1/2014 Αρ.Πρωτ. :6805/12-3-2014 Αρ.Αποφ.Δημάρχου:98/12-3-2014

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Ανάπτυξη Ψηφιακού Παρατηρητηρίου Αποφοίτων Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υποστηρικτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών Αναθέτουσα Αρχή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.)

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού Αναθέτουσα Αρχή: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε. Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ενέργειες Ψηφιοποίησης και Τεκμηρίωσης του φυσικού αρχείου ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, στην κατεύθυνση δημιουργίας ολοκληρωμένου ψηφιακού φακέλου ασθενή Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ Αθήνα, 4/12 /2012 ΑΝΑΠΤΥΞΗ Αριθμ. Πρωτ.: 16/4-12-2012 Ταχ. /νση : Θεμιστοκλέους 42 Τ.Κ. 106 78, Αθήνα Τηλέφωνο: 210-3303060 E - mail: epeksa@otenetr.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Καινοτόμες και Ανοιχτές Υπηρεσίες ηλεκτρονικής συμμετοχής (e-participation) και ένταξης (e-inclusion) των πολιτών του Δήμου Φυλής στο δημόσιο διάλογο και τον αειφόρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Τύρναβος 03 / 02 / 2014 ΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Αρ. πρωτ: 2025

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Τύρναβος 03 / 02 / 2014 ΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Αρ. πρωτ: 2025 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Τύρναβος 03 / 02 / 2014 ΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Αρ. πρωτ: 2025 ΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ήµαρχος του Τυρνάβου προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισµό µε σφραγισµένες προσφορές και µε κριτήριο κατακύρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ. Περαία, 27/01/14 ΑΡ.ΠΡΩΤ: 2070 ΑΡ.ΑΠΟΦ:22.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ. Περαία, 27/01/14 ΑΡ.ΠΡΩΤ: 2070 ΑΡ.ΑΠΟΦ:22. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Περαία, 27/01/14 ΑΡ.ΠΡΩΤ: 2070 ΑΡ.ΑΠΟΦ:22 Τίτλος: «Προµήθεια ασφάλτου για αποκατάσταση ασφαλτικών φθορών του.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ημερομηνία : 31/03/2014 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 9341 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ημερομηνία : 31/03/2014 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 9341 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ημερομηνία : 31/03/2014 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ: 9341 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο 0 Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε. και

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Φοιτητική Μέριμνα Αναθέτουσα Αρχή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) Πανεπιστημίου Μακεδονίας Προϋπολογισμός: 110.000,00 (με ΦΠΑ) Διάρκεια: 9 μήνες Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιακές Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας Δήμου Μυλοποτάμου Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Μυλοποτάμου Προϋπολογισμός: 211.295,12 (χωρίς ΦΠΑ) 259.893,00 (με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ European Territorial Cooperation Programme Greece-Bulgaria 2007-2013 INVESTING IN OUR FUTURE The Programme is co-funded by the European

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο {Ψηφιοποίηση αρχειακού και επιστημονικού υλικού για σπήλαια και άλλες καρστικές μορφές της Ελλάδας} Αναθέτουσα Αρχή:{ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ} Προϋπολογισμός: 249.251,84 (χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Αρ. ιακήρυξης 5/2012 Αρ. Πρωτ.: 987/15.5.2012 Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Υποέργο 2 «Προµήθεια Εξοπλισµού Λογισµικού» Αναθέτουσα Αρχή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) ΤΕΙ Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 2007 2013

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 2007 2013 ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 2007 2013 ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Η Σμύρνη των Δύο Ηπείρων, του Ελληνισμού και του Κόσμου. Άυλες Δράσεις για μια Ψηφιακή/Βιωματική Έκθεση σε Φυσικό Χώρο και στο Διαδίκτυο Αναθέτουσα Αρχή:Δήμος Νέας Σμύρνης

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ), ΓΙΑ ΤΗΝ 1 Η ΔΙΕΘΝΗ TRIENNALE ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ & ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 2.1 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Θεσσαλονίκη 02.08.2011 Αρ. πρωτ. 15662 Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ψηφιακός Διαδραστικός Οδηγός για την Προβολή και Ανάδειξη Πολιτιστικού Περιεχομένου και Δράσεων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ Α Π Ο Υ Σ Α. Πρακτικά της συνεδρίασης τηρεί η µόνιµη υπάλληλος του ήµου κα Ζωγράφου Παναγιώτα.

Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ Α Π Ο Υ Σ Α. Πρακτικά της συνεδρίασης τηρεί η µόνιµη υπάλληλος του ήµου κα Ζωγράφου Παναγιώτα. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 25 ης /2013 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής Αριθ. Απόφασης 584/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Έγκριση πρακτικού διενέργειας του διαγωνισµού για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1: Εργασία Ο διαγωνισμός αφορά την εργασία με τίτλο «ΑΝΤΛΗΣΗ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ» προϋπολογισθείσας δαπάνης ,72 με Φ.Π.Α.

Άρθρο 1: Εργασία Ο διαγωνισμός αφορά την εργασία με τίτλο «ΑΝΤΛΗΣΗ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ» προϋπολογισθείσας δαπάνης ,72 με Φ.Π.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΡΓΟ: ΑΝΤΛΗΣΗ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 73.755,72 Διακήρυξη Πρόχειρου διαγωνισμού για την εργασία με τίτλο: ΑΝΤΛΗΣΗ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ Έχοντας υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

14PROC

14PROC 14PROC001927714 2014-03-17 Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Θερμαϊκού Αρ.Μελ. :1/2014

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος B: Γενικοί και Ειδικοί Όροι

Μέρος B: Γενικοί και Ειδικοί Όροι Πίνακας Περιεχομένων ΜΕΡΟΣ Β: ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ... 2 Β1. Γενικές Πληροφορίες... 2 Β1.1 Αντικείμενο Διαγωνισμού... 2 Β1.2 Προϋπολογισμός Έργου και Τμημάτων... 2 Β1.3 Στοιχεία Αναθέτουσας

Διαβάστε περισσότερα

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. ΑΡΘΡΟ 1 ο. απάνη Η προϋπολογισθείσα δαπάνη για την προµήθεια είναι ,00 µε το Φ.Π.Α.. ΑΡΘΡΟ 2 ο

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η. ΑΡΘΡΟ 1 ο. απάνη Η προϋπολογισθείσα δαπάνη για την προµήθεια είναι ,00 µε το Φ.Π.Α.. ΑΡΘΡΟ 2 ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ταχ. /νση: ΑΓ.ΤΙΤΟΥ 1 Τ.Κ: 71202 Αρµόδιος : Τζανιδακης Βασίλης Τηλ.: 2810-399185 Fax: 2810-229207 E-mail : v-tzanidakis@heraklion.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για

Διακήρυξη Διαγωνισμού για Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο {ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ} Αναθέτουσα Αρχή: {ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚ ΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ} Προϋπολογισμός: 158.425,60

Διαβάστε περισσότερα

Αναθέτουσα Αρχή : ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αναθέτουσα Αρχή : ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ε-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Αναθέτουσα Αρχή : ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Προϋπολογισμός: 203.252,03 (χωρίς ΦΠΑ) Διάρκεια 19 μήνες Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Ψηφιοποίηση, ηλεκτρονική διαχείριση και διάθεση εκδόσεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων Αναθέτουσα Αρχή: Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Προκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Γενικοί και ειδικοί όροι Διακήρυξης του Έργου: Ψηφιακές Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και Ιατρικής Παρακολούθησης Προκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού Αναθέτουσα Αρχή: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε. Προϋπολογισμός: 751.284,00

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Κωδικός: Ο.ΔΔ Αρ. Έκδ.: 1 Ημ/νία Έκδ.: Σελ. 1 από 17

ΣΥΝΤΑΞΗ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Κωδικός: Ο.ΔΔ Αρ. Έκδ.: 1 Ημ/νία Έκδ.: Σελ. 1 από 17 Κωδικός: Ο.ΔΔ.120.04 Αρ. Έκδ.: 1 Ημ/νία Έκδ.: 01-07-09 Σελ. 1 από 17 1. Εισαγωγή Η παρούσα διαδικασία περιγράφει τον τρόπο σύνταξης και το περιεχόμενο των προσφορών που υποβάλλονται σε ένα διαγωνισμό και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ. Απόφαση Ένταξης: 472/20-02-2012 Κωδικός Ο.Π.Σ.: 372332

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ. Απόφαση Ένταξης: 472/20-02-2012 Κωδικός Ο.Π.Σ.: 372332 Απόφαση Ένταξης: 472/20-02-2012 Κωδικός Ο.Π.Σ.: 372332 Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια με τίτλο: «Λειτουργικός εξοπλισμός διαμόρφωση χώρων της Σ.Υ.Δ.» Στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ. 06/03/2014 Αρ. Πρωτ. 13340

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ. 06/03/2014 Αρ. Πρωτ. 13340 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ Ταχ. ιεύθυνση: Λ. ηµοκρατίας 306 Πληροφορίες: κ. Τάτσιλη Σόνια Τηλέφωνο:25510-64296 Fax:25510-64214 e-mail : st@0921.syzefxis.gov.gr 06/03/2014 Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Προμήθειας σπόρων, φυτών & δενδρυλίων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ.Α. Πίστωσης: 35.6692.0002 ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΪΣΤ : Β. Γεωργιάδης : 2105537236 fax : 2105537268 ΑΡ.ΔΙΑΚ: 25798.

Διαβάστε περισσότερα