ΣΧΟΛΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΧΧX ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΟΛΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΧΧX ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ"

Transcript

1 ΣΧΟΛΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΧΧX ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

2 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Το Μάιο του 1958 αποφασίσθηκε από τη Στρατιωτική Ιεραρχία, η συγκρότηση μίας υψηλού επιπέδου Σχολής Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών, όπου θα εκπαιδεύονται κυρίως Αξκοί του όπλου των Διαβιβάσεων, προκειμένου το όπλο να μπορέσει να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα Επικοινωνιών Ηλεκτρονικών για να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Η Σχολή Τηλεπικοινωνιών - Ηλεκτρονικών Αξιωματικών Διαβιβάσεων άρχισε την λειτουργία της στην έδρα του 487 ΤΔΒ στο Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ του ΓΕΣ την 1η Σεπτεμβρίου του Στις 3 Απριλίου 1959 αποφασίσθηκε επίσημα η συγκρότηση της σχολής, εγκρίθηκε η από λειτουργία της και κυρώθηκε ο οργανισμός λειτουργίας αυτής. Το πρόγραμμα της σχολής καταρτίστηκε αρχικά από την ΔΔΒ/ΓΕΣ με την βοήθεια του τότε Ναυάρχου Πεζόπουλου Κυριάκου Δντού της έδρας Ηλεκτρονικών και Ασυρματολογίας του ΕΜΠ και στην συνέχεια από τον καθηγητή S. Seely του Πανεπιστημίου COLUMBIA των ΗΠΑ που κλήθηκε για το σκοπό αυτό το Το 1963 η σχολή μεταφέρθηκε στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ α. Στην ειρήνη: (1) Η ανώτατη θεωρητική και τεχνική εκπαίδευση σε θέματα Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικών των εκπαιδευομένων Αξκων. (2) Η μελέτη, η επιστημονική έρευνα και οι μετρήσεις, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εκμεταλλευόμενη και τις δυνατότητες του προσωπικού και των σπουδαστών, επί θεμάτων ηλεκτρομαγνητικών πομπών, επικοινωνιών και πληροφορικής. β. Στον πόλεμο αναστέλλεται η λειτουργία της Σχολής με την κήρυξη του αντίστοιχου μέτρου του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού ( EΘΣΥΣΥ).

3 -2- ΥΠΑΓΩΓΗ α. Είναι σχολή ανώτατης τεχνικής εκπαίδευσης, επιπέδου συγκροτήματος, διοικητικά ανεξάρτητη, η οποία υπάγεται στο ΓΕΣ/ΔΔΒ. β. Για θέματα ασφάλειας, πληροφοριών και διοικητικής μέριμνας, υπάγεται στο σχηματισμό, στη ζώνη ευθύνης του οποίου εδρεύει. γ. Η έδρα της Σχολής ορίζεται κάθε φορά με διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. ΟΡΓΑΝΩΣΗ α. Η οργάνωση της Σχολής περιλαμβάνει: (1) Τη διοίκηση (2) Τη διεύθυνση σπουδών (3) Τη γραμματεία-υπασπιστήριο (4) Την ομάδα διοικήσεως β. Στη διεύθυνση Σπουδών υπάγονται: (1) Το γραφείο εκπαίδευσης (2) Το τμήμα εκπαίδευσης γ. Στην ομάδα διοικήσεως υπάγονται: (1) Το γραφείο κινήσεως (2) Το γραφείο συντηρήσεως εργαστηρίων Η/Υ. δ. Η λεπτομερής οργάνωση της Σχολής σε προσωπικό και υλικό καθορίζεται στον πίνακα οργάνωσης και υλικού (ΠΟΥ) της ΣΤΗΑΔ.

4 -3- ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Το Διοικητικό προσωπικό της σχολής αποτελείται από τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή Διευθυντή Σπουδών, τον Υπασπιστή Γραμματέα καθώς και βοηθητικό προσωπικό από οπλίτες και πολιτικό προσωπικό. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ α. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής αποτελείται από : (1) Καθηγητές ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ), όλων των βαθμίδων (τακτικοί, αναπληρωτές, επίκουροι, λέκτορες ή άλλης βαθμίδας). (2) Καθηγητές μονίμους υπαλλήλους και ιδιώτες, πτυχιούχους ΑΕΙ, οι οποίοι δεν κατέχουν θέση σε ΑΕΙ. (3) Αξιωματικούς σε ενέργεια και σε αποστρατεία. β. Το παραπάνω εκπαιδευτικό προσωπικό διορίζεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες σχετικές διατάξεις και διαχωρίζεται όπως παρακάτω: (1) Ένας καθηγητής για κάθε μάθημα. μάθημα. (2) Ένας έως δύο βοηθοί ή αναπληρωτές του καθηγητή, για κάθε ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ α. Στη Σχολή φοιτούν αξιωματικοί των Διαβιβάσεων, απόφοιτοι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), βαθμού υπολοχαγού μέχρι και ταγματάρχου. Ο αριθμός των προς φοίτηση σε κάθε σειρά αξιωματικών ορίζεται από το ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών του αρμοδίου φορέα του ΓΕΣ. β. Ομοίως μπορούν να εκπαιδεύονται αξιωματικοί των άλλων Όπλων - Σωμάτων του στρατού ξηράς (ΣΞ), καθώς και αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού (ΠΝ) και της πολεμικής αεροπορίας (ΠΑ), απόφοιτοι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και Σχολής Ικάρων (ΣΙ) αντίστοιχα.

5 -4- γ. Ομοίως μπορούν να εκπαιδεύονται αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) και του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ), απόφοιτοι των αντίστοιχων σχολών αξιωματικών, καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ). δ.. Ο αριθμός των προς φοίτηση αξιωματικών καθορίζεται από το ΓΕΣ, έτσι ώστε, ο συνολικός αριθμός να μην υπερβαίνει το 25 εκ των οποίων οι 15 Αξιωματικοί θα είναι των Διαβιβάσεων του Στρατού Ξηράς και θα δίνεται η δυνατότητα φοίτησης όλων των υπολοίπων κατηγοριών ε. Επί πλέον των παραπάνω, μπορούν να φοιτούν στη Σχολή και αξιωματικοί ξένων κρατών, σύμφωνα με διακρατικές συμφωνίες στ Οι εκπαιδευόμενοι αξιωματικοί αποκαλούνται σύμφωνα με τον οργανισμό της "σπουδαστές", ζ. Οι σπουδαστές της Σχολής εγγράφονται και διαγράφονται, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Το βοηθητικό προσωπικό αποτελείται από οπλίτες του όπλου των διαβιβάσεων του ΣΞ και από πολιτικό προσωπικό (μόνιμο ή με σύμβαση, διαφόρων ειδικοτήτων). Η σύνθεση, τα καθήκοντα και οι ειδικότητες του βοηθητικού προσωπικού προβλέπεται από τον εκάστοτε ΠΟΥ της ΣΤΗΑΔ. ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ α. Το σπουδαστικό συμβούλιο της Σχολής αποτελείται από: (1) Τον διοικητή της Σχολής, ως πρόεδρο. (2) Δύο καθηγητές του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) ή ελλείψει τούτων, δύο από τους αρχαιότερους καθηγητές της Σχολής. (3) Δύο καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ή ελλείψει τούτων, δύο από τους αρχαιότερους καθηγητές της σχολής. (4) Τρεις Αξκους (ΔΒ), με μέριμνα του ΓΕΣ/ΔΔΒ. (5) Το διευθυντή σπουδών ως εισηγητή, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

6 -5- ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Οι σπουδαστές του κάθε τμήματος, εκτός από τις υποχρεώσεις που υπέχουν, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και διαταγές, υποχρεούνται: α Να εκτελούν τις διαταγές και οδηγίες της σχολής γενικά. β. Να παρακολουθούν συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους τα μαθήματα, τις ασκήσεις, τις εφαρμογές και να συμμετέχουν στις επισκέψεις, όπως καθορίζεται στα προγράμματα εκπαίδευσης. Κάθε απουσία πρέπει να είναι δικαιολογημένη και να έχει εγκριθεί από τη διοίκηση της σχολής, ή από την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία του στρατού. γ. Να εκτελούν την εργασία που τους ανατίθεται και να την παραδίδουν μέσα στο χρόνο που τους παρέχεται από τους καθηγητές ή τη σχολή. δ. Να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των καθηγητών και με την επιμέλεια τους να συντελούν στην άνοδο του επιπέδου εκπαίδευσης. ε Να υποβάλλουν στη σχολή με το πέρας κάθε σπουδαστικής περιόδου και για κάθε μάθημα χωριστά, ανώνυμα, το έντυπο αξιολόγησης μαθήματος. ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ α. Ο ανώτερος ή αρχαιότερος από τους σπουδαστές κάθε τμήματος εκτελεί τα καθήκοντα του αρχηγού. β. Ευθύνεται για την τήρηση της τάξης σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του τμήματος. γ. Υποβάλλει κάθε μέρα στη διεύθυνση σπουδών δελτίο μαθήματος και παρουσίας των σπουδαστών εκπαιδευτικού προσωπικού, στο οποίο περιλαμβάνεται κάθε αίτηση ή αναφορά των σπουδαστών.

7 -6- δ. Ευθύνεται για την πειθαρχία και την ασφαλή κίνηση του αυτοκινήτου, στο οποίο έχουν επιβιβασθεί οι σπουδαστές στις διάφορες υπηρεσιακές κινήσεις, όταν τυγχάνει ο αρχαιότερος αξιωματικός κατά την κίνηση αυτή. ε. Φροντίζει για την ακριβή τήρηση των χρονικών λεπτομερειών του προγράμματος εκπαίδευσης και επιβλέπει για την εφαρμογή των διαταγών της Σχολής. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΧΟΛΗΣ Τα όργανα υπηρεσίας της Σχολής είναι: α. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας Σχολής Σαν Αξιωματικός Υπηρεσίας Σχολής ορίζεται ένας Αξιωματικός από τους εκπαιδευόμενους ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια, τάξη και καθαριότητα αυτής. Η διάρκεια της υπηρεσίας του είναι 24ωρη, αναπληρώνει τον Διοικητή της Σχολής τις μη εργάσιμες ώρες και ενεργεί σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες του. Ο Αξιωματικός υπηρεσίας συμμορφώνεται με τις διατάξεις του ΣΚ 20-2 και τις σχετικές διαταγές της Σχολής. β. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας Τμήματος Σαν Αξιωματικός Υπηρεσίας ορίζεται κάθε εβδομάδα από τον αρχηγό τμήματος ένας από τους σπουδαστές, ο οποίος μεριμνά για την ευταξία του χώρου και την ύπαρξη του υλικού που απαιτείται για την διεξαγωγή της εκπαίδευσης. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙV ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ α. Είναι ο κύριος βοηθός του διοικητή της Σχολής, για όλα τα θέματα εκπαίδευσης. β. Κατευθύνει και συντονίζει την οργάνωση, προπαρασκευή, διεξαγωγή και έλεγχο της εκπαίδευσης. γ. Παρακολουθεί όσο το δυνατό περισσότερες ώρες διδασκαλίας, για να σχηματίζει προσωπική αντίληψη για τις ικανότητες του κάθε εκπαιδευτή και σπουδαστή ξεχωριστά. δ. Ευθύνεται για την έγκαιρη χορήγηση στους σπουδαστές της Σχολής των εκπαιδευτικών βοηθημάτων που υπάρχουν στη σχολή (βιβλία, σημειώσεις κλπ). Παρακολουθεί και συντονίζει όλη την εργασία της σύνταξης, εκτύπωσης και διανομής των διαφόρων σημειώσεων στους σπουδαστές.

8 -7- ε. Οργανώνει και προπαρασκευάζει τις δοκιμασίες που καθορίζονται από τον παρόντα οργανισμό και καταχωρεί τη σχετική βαθμολογία στο βιβλίο εκπαίδευσης. στ. Ελέγχει την παρουσία του εκπαιδευτικού προσωπικού και επιβλέπει την ενημέρωση του τηρουμένου βιβλίου ωρών εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις αναφερόμενες ώρες εκπαίδευσης στα αντίστοιχα ημερήσια δελτία εκπαίδευσης, που υποβάλλουν κάθε μέρα οι αρχηγοί των τμημάτων. Επίσης φροντίζει για την έκδοση σχετικής βεβαίωσης ωρών εκπαίδευσης και για τη χορήγηση της αποζημίωσης της καθηγεσίας. ζ. Συντάσσει τα δελτία επίδοσης των σπουδαστών. η. Τηρεί, μέσω του γραφείου εκπαίδευσης, το αρχείο εκπαίδευσης της σχολής και τα προβλεπόμενα βιβλία, σύμφωνα με ισχύουσες διαταγές. (1) Δυναμολόγιο απουσιολόγιο σπουδαστών. (2) Ημερολόγιο εκπαίδευσης (διδασκόμενης ύλης) (3) Βιβλίο ωρών εκπαίδευσης (διδασκαλίας, ασκήσεων, εφαρμογών, πτυχιακών εργασιών κλπ) του εκπαιδευτικού προσωπικού, (4) Βιβλίο μητρώου σπουδαστών (βαθμολογίας) (5) Βιβλίο μητρώου εκπαιδευτικού προσωπικού (6) Βιβλίο παρατηρήσεων εκπαίδευσης, στο οποίο καταχωρούνται τυχόν παρατηρήσεις για την εκπαίδευση που αναφέρονται από τους αρχηγούς των τμημάτων. θ. Προβαίνει στη διαδικασία αξιολόγησης μαθήματος/διδασκαλίας από τους σπουδαστές, στο τέλος κάθε σπουδαστικής περιόδου, χωριστά για κάθε μάθημα. ι. Συμμετέχει στο σπουδαστικό συμβούλιο της Σχολής, ως εισηγητής, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

9 -8- ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ α. Είναι υπαξιωματικός των Διαβιβάσεων και προβλέπεται από τον ΠΟΥ της Σχολής. β. Εκτελεί τα καθήκοντα του στρατολόγου, όπως και άλλα καθήκοντα, που θα αναθέσει σε αυτόν ο διοικητής της σχολής, τηρώντας πάντα τις διατάξεις του οργανισμού αυτού, τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τις διαταγές της σχολής. γ. Συντάσσει τις περιοδικές καταστάσεις, που καθορίζονται από τις διαταγές του ΓΕΣ. δ. Παραλαμβάνει και διεκπεραιώνει την εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία και τηρεί τους φακέλους αρχείου. ε. Συντάσσει τις καταστάσεις μεταβολών για το διοικητικό, εκπαιδευτικό, εκπαιδευόμενο και βοηθητικό προσωπικό της Σχολής και τις αποστέλλει στη διαχείριση χρηματικού της μονάδας, στην οποία είναι προσκολλημένη η Σχολή για διοικητική μέριμνα. στ. της Σχολής. Ευθύνεται για την καλή λειτουργία της βιβλιοθήκης και των αιθουσών

10 -9- ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ V ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ Η εκπαίδευση στη σχολή του τμήματος εκπαίδευσης διαρκεί δύο (2) εκπαιδευτικά έτη. Κάθε εκπαιδευτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους και περιλαμβάνει δύο (2) σπουδαστικές περιόδους (εξάμηνα). Οι σπουδαστικές περίοδοι για κάθε εκπαιδευτικό έτος, καθορίζονται ως εξής: α. 1 ο εκπαιδευτικό έτος (1) Πρώτη σπουδαστική περίοδος, από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και 15 Φεβρουαρίου. μέχρι και 31 Ιουλίου. (2) Δεύτερη σπουδαστική περίοδος, από 16 Φεβρουαρίου β. 2 ο εκπαιδευτικό έτος (1) Τρίτη σπουδαστική περίοδος, από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και 10 Φεβρουαρίου. μέχρι και 10 Ιουλίου. (2) Τέταρτη σπουδαστική περίοδος, από 11 Φεβρουαρίου (3) Περίοδος αποφοιτηρίων εξετάσεων (οκτάωρα- πτυχιακές), από 11 Ιουλίου μέχρι και 31 Ιουλίου. Μεταξύ του 1ου και 2ου εκπαιδευτικού έτους και κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα διακόπτεται η εκπαίδευση και συγκεκριμένα: α. Από 1 Αυγούστου μέχρι και την 31 Αυγούστου. (10 ημέρες). β. Τα Χριστούγεννα, από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 2 Ιανουαρίου γ. Το Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη της Διακαινησίμου (6ημέρες).

11 -10- ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Α ΕΤΟΣ 1 ο ΕΞΑΜΗΝΟ Μαθηματικά Ι Μαθηματικά ΙΙ Τυχαία Σήματα και Συστήματα Ηλεκτρικά Κυκλώματα Εργαστήρια Ηλεκτρικών Μετρήσεων Γλώσσες Προγραμματισμού Δίκτυα Υπολογιστών 2 ο ΕΞΑΜΗΝΟ Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Ψηφιακές Ηλεκτρονικές Διατάξεις: Αρχές & Πρακτικές Γενική Ηλεκτρονική Ι Εργαστήρια Ηλεκτρονικής Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος Εισαγωγή στη Κρυπτογραφία Β ΕΤΟΣ 3 ο ΕΞΑΜΗΝΟ Μικροκύματα Γενική Ηλεκτρονική ΙΙ Ψηφιακές Επικοινωνίες Εισαγωγή στις Οπτικές Ίνες & Οπτικά Δίκτυα Κεραίες Διάδοση Ηλεκτρομαγνητικών Κυμάτων Υλικό και Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εργαστήριο Προγραμματισμού στη Γλώσσα ASSEMBLY 4 ο ΕΞΑΜΗΝΟ Ραντάρ Δορυφορικές Επικοινωνίες Κινητές Επικοινωνίες Φωτονική Τεχνολογία Σχεδίαση Ψηφιακών Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Εργαστήριο FPGA Ειδική Ηλεκτρονική Ασύρματες Ζεύξεις Διάδοση Εργαστήρια Software Defined Radio (SDR)

12 Το ισχύον κάθε φορά Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεως (ΑΝΑΠΕΚ) της Σχολής, το οποίο περιλαμβάνει τα διδασκόμενα μαθήματα και την ύλη ανά μάθημα, εγκρίνεται από τον αρμόδιο φορέα του ΓΕΣ (ΔΕΚΠ), μετά από εισήγηση του σπουδαστικού συμβουλίου της σχολής και γνωμάτευση της ΔΔΒ/ΓΕΣ. Είναι δυνατόν ορισμένα από τα παραπάνω μαθήματα να παραλειφθούν ή και να προστεθούν σε αυτά άλλα, που θα κριθούν απαραίτητα για την άρτια επιστημονική και τεχνική κατάρτιση των εκπαιδευομένων αξιωματικών. ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Για την αποδοτικότερη εκπαίδευση των σπουδαστών, πέραν της διδασκαλίας των μαθημάτων, περιλαμβάνονται και: α. Εργαστηριακές ασκήσεις β. Λογιστικές ασκήσεις γ. Εργασίες, υπολογιστικά και κατασκευαστικά θέματα δ. Διαλέξεις ε. Τεχνικές μελέτες και διατριβές στ. Επισκέψεις ζ. Σεμινάρια, Ημερίδες και Διημερίδες Ειδικότερα : α. Εργαστηριακές Ασκήσεις: Καθορίζονται από τους αρμόδιους καθηγητές, πριν από την έναρξη κάθε σπουδαστικής περιόδου. Διεξάγονται στα εργαστήρια της Σχολής, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδηστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. β. Λογιστικές Ασκήσεις: Δίνονται από τους αρμοδίους καθηγητές και λύνονται στο σπίτι, με σκοπό να κατανοήσουν οι σπουδαστές την ύλη που διδάσκεται κάθε μέρα και να εμβαθύνουν στα κύρια σημεία αυτής. γ. Εργασίες, υπολογιστικά και κατασκευαστικά θέματα: Ανατίθενται από τη σχολή ή το εκπαιδευτικό προσωπικό, εκπονούνται εντός ή εκτός σχολής και έχουν σαν σκοπό την πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων. δ. Διαλέξεις: Αποτελούν εισαγωγικές αναλύσεις μοντέρνων τεχνολογικών θεμάτων, που θεωρούνται απαραίτητα για τη παρακολούθηση των εξελίξεων στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτρονική. Οι διαλέξεις παρουσιάζονται

13 -12- από το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, καθώς και από ειδικούς επί διαφόρων θεμάτων επιστήμονες που ορίζονται ύστερα από έγκριση της ΔΔΒ/ ΓΕΣ. ε. Τεχνικές μελέτες και διατριβές : (1) Το σπουδαστικό συμβούλιο της σχολής δύναται να καθορίζει τα σχετικά θέματα, τα οποία η σχολή αναθέτει με επιλογή ή και κλήρωση στους σπουδαστές. (2) Αποτελούν τις πτυχιακές εργασίες, για να διαπιστωθεί η ικανότητα των σπουδαστών του τμήματος εκπαίδευσης στη χρησιμοποίηση των γνώσεων που απόκτησαν. (3) Οι πτυχιακές εργασίες παρουσιάζονται σε ακροατήριο στη σχολή στο τέλος του δεύτερου εκπαιδευτικού έτους, βαθμολογούνται από τον αρμόδιο ή τους αρμόδιους καθηγητές και ακολούθως υποβάλλονται από τη Σχολή στο ΓΕΣ/ΔΔΒ προς αξιοποίηση τους. Ο βαθμός τους αποτελεί μέρος της βαθμολογίας των αποφοιτηρίων εξετάσεων. στ. Επισκέψεις: Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στη σχολή πραγματοποιούνται, κατόπιν προγραμματισμού του ΓΕΣ επισκέψεις σε τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις, εργοστάσια κ.λ.π, για να αποκτήσουν οι σπουδαστές εμπειρίες από αυτές. ζ. Σεμινάρια, Ημερίδες και Διημερίδες Η σχολή αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με άλλους φορείς (ΑΣΕΙ, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, Σχολές ΕΔ, επιστημονικούς φορείς, κ.λ.π.) δύναται να οργανώνει στις εγκαταστάσεις της ή σε αυτές των άλλων φορέων σεμινάρια, ημερίδες και διημερίδες, ύστερα από έγκριση του ΓΕΣ/ΔΔΒ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ α. Για κάθε εκπαιδευτικό έτος, συντάσσεται από τη διεύθυνση σπουδών, με τη βοήθεια του διδακτικού προσωπικού της Σχολής, αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που περιλαμβάνει: (1) Τα διδασκόμενα μαθήματα. (2) Την ύλη του κάθε μαθήματος. (3) Τις ώρες θεωρητικής διδασκαλίας, ασκήσεων, εφαρμογών, εκπαιδευτικών επισκέψεων.

14 -13- β. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ύστερα από σχετική γνωμάτευση του σπουδαστικού συμβουλίου της Σχολής, υποβάλλεται στη ΔΔΒ/ΓΕΣ για έγκριση, δύο (2) μήνες πριν, από την έναρξη των μαθημάτων του εκπαιδευτικού έτους. γ. Στην αρχή κάθε σπουδαστικής περιόδου, συντάσσεται στη Σχολή το πρόγραμμα εκπαίδευσης, με βάση τις 35 ώρες (διδακτικές περιόδους των 45 ), για κάθε βδομάδα, οι οποίες μπορούν να αυξομειωθούν ανάλογα με τις διαταγές εκπαίδευσης, που κάθε φορά ισχύουν.. ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ α. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης γίνονται οι παρακάτω εξετάσεις για προφορική βαθμολογία: (1) Με ερωτήσεις στην αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, πάνω σε αντικείμενα που διδάχτηκαν, ή σε ασκήσεις που δόθηκαν για επίλυση. (2) Με πρόχειρες γραπτές εξετάσεις, χωρίς προειδοποίηση, σε ύλη (θεωρία ή άσκηση) που διδάχτηκε την προηγούμενη ή και την ίδια μέρα. (3) Με επίλυση στην αίθουσα ή στο σπίτι, ασκήσεων. β. Με τις παραπάνω εξετάσεις και με την προσωπική γνώμη που σχηματίζει ο καθηγητής για κάθε ένα σπουδαστή ξεχωριστά, προκύπτει το πρώτο μέρος του τελικού προφορικού βαθμού. γ. Ενδιάμεσες γραπτές εξετάσεις. Αυτές προγραμματίζονται και διεξάγονται στο μέσο περίπου κάθε σπουδαστικής περιόδου, χωρίς διακοπή των μαθημάτων, καλύπτουν όλη την μέχρι τότε ύλη που διδάχθηκε και δεν ξεπερνούν σε διάρκεια τις δύο (2) εβδομάδες του προγράμματος εκπαίδευσης. δ. Ο βαθμός των ενδιάμεσων γραπτών εξετάσεων αποτελεί το δεύτερο μέρος του τελικού προφορικού βαθμού της κάθε σπουδαστικής περιόδου. ε. Ο τελικός προφορικός βαθμός διαμορφώνεται από τον μέσο όρο των δύο παραπάνω βαθμών.

15 -14- α. Οι αποφοιτήριες εξετάσεις των σπουδαστών κάθε σειράς διεξάγονται το τελευταίο δεκαήμερο του 2ου εκπαιδευτικού έτους και σύμφωνα με πρόγραμμα που κοινοποιεί η σχολή οκτώ (8) τουλάχιστον μέρες πριν από την έναρξη τους. β.. Οι εξετάσεις διεξάγονται γραπτώς και προφορικά στα θέματα πρακτικής εξέτασης, μπροστά σε τριμελείς επιτροπές, από καθηγητές της σχολής. Οι επιτροπές αυτές συγκροτούνται έγκαιρα από τη σχολή και είναι ξεχωριστές για κάθε εξέταση. γ. Στις αποφοιτήριες εξετάσεις δίνονται στους σπουδαστές τρία (3) θέματα σε τρείς διαφορετικές μέρες. Τα θέματα καταρτίζονται με τέτοιο τρόπο που να επιτυγχάνεται η πλήρης εξέταση όλων των αντικειμένων που διδάχτηκαν στα δύο (2) εκπαιδευτικά έτη και να διαπιστώνεται η γενική ικανότητα και κρίση των σπουδαστών. Κάθε θέμα αναφέρεται ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μαθήματα. δ. Οι επιτροπές, με μέριμνα των προέδρων τους, συνέρχονται έγκαιρα στη σχολή και καταρτίζουν τα αντίστοιχα θέματα, που θα δοθούν στους σπουδαστές για επίλυση, έχοντας υπόψη τις γενικές γραμμές που έχουν καθοριστεί από τη σχολή. ε. Για την επίλυση του κάθε θέματος δίνεται στους σπουδαστές χρόνος έως οκτώ (8) ωρών μετά την εκφώνηση του. στ. Κάθε μέλος της επιτροπής βαθμολογεί το θέμα με ακέραιες μονάδες. Ο μέσος όρος των βαθμών της επιτροπής, δίνει τον τελικό βαθμό του θέματος.. ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ α. Διεξάγονται στο τέλος της κάθε σπουδαστικής περιόδου, για κάθε μάθημα που διδάχθηκε την περίοδο αυτή. β. Τα θέματα που δίνονται για επίλυση, λαμβάνονται από όλη την ύλη που διδάχθηκε από την αρχή της σπουδαστικής περιόδου και μέχρι την ημέρα των εξετάσεων. γ. Κάθε ημέρα διεξάγεται εξέταση ενός μόνο μαθήματος και κατά τη διάρκεια αυτών διακόπτονται τα μαθήματα. δ. Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος καθορίζεται από τον καθηγητή, αλλά δεν υπερβαίνει τις τρείς (3) ώρες. ε. Τα ονοματεπώνυμα των σπουδαστών επί των γραπτών καλύπτονται με αδιαφανές χαρτί, χρώματος μπλε.

16 -15- στ. Η βαθμολογία των γραπτών γίνεται από τον καθηγητή του μαθήματος και η αποκάλυψη των ονοματεπωνύμων των σπουδαστών επί των γραπτών γίνεται από το διευθυντή σπουδών. ζ. Αναθεώρηση γραπτού απαγορεύεται. ΑΠΟΦΟΙΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ α. Οι αποφοιτήριες εξετάσεις των σπουδαστών κάθε σειράς διεξάγονται το τελευταίο δεκαήμερο του 2ου εκπαιδευτικού έτους και σύμφωνα με πρόγραμμα που κοινοποιεί η σχολή οκτώ (8) τουλάχιστον μέρες πριν από την έναρξη τους. β.. Οι εξετάσεις διεξάγονται γραπτώς και προφορικά στα θέματα πρακτικής εξέτασης, μπροστά σε τριμελείς επιτροπές, από καθηγητές της σχολής. Οι επιτροπές αυτές συγκροτούνται έγκαιρα από τη σχολή και είναι ξεχωριστές για κάθε εξέταση. γ. Στις αποφοιτήριες εξετάσεις δίνονται στους σπουδαστές τρία (3) θέματα σε τρείς διαφορετικές μέρες. Τα θέματα καταρτίζονται με τέτοιο τρόπο που να επιτυγχάνεται η πλήρης εξέταση όλων των αντικειμένων που διδάχτηκαν στα δύο (2) εκπαιδευτικά έτη και να διαπιστώνεται η γενική ικανότητα και κρίση των σπουδαστών. Κάθε θέμα αναφέρεται ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μαθήματα. δ. Οι επιτροπές, με μέριμνα των προέδρων τους, συνέρχονται έγκαιρα στη σχολή και καταρτίζουν τα αντίστοιχα θέματα, που θα δοθούν στους σπουδαστές για επίλυση, έχοντας υπόψη τις γενικές γραμμές που έχουν καθοριστεί από τη σχολή. ε. Για την επίλυση του κάθε θέματος δίνεται στους σπουδαστές χρόνος έως οκτώ (8) ωρών μετά την εκφώνηση του. στ. Κάθε μέλος της επιτροπής βαθμολογεί το θέμα με ακέραιες μονάδες. Ο μέσος όρος των βαθμών της επιτροπής, δίνει τον τελικό βαθμό του θέματος.. ΑΠΟΝΤΕΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ α. Απουσία κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων γραπτών ή κανονικών γραπτών ή αποφοιτηρίων εξετάσεων δικαιολογείται μόνο για λόγους υγείας ή έκτακτη ανάγκη μη δυνάμενη να προβλεφθεί, σύμφωνα και με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 55. Σε περίπτωση ταύτισης ημερομηνίας εξέτασης της σχολής με αιτηθείσα φοιτητική άδεια για εξέταση σε ΑΕΙ, προτεραιότητα έχει η συμμετοχή στην εξέταση της ΣΤΗΑΔ. Για τους δικαιολογημένους απόντες καθορίζεται από τη σχολή άλλη ημέρα εξέτασης. β. Μετά από πρόταση της Σχολής όσοι κριθούν από τη ΔΔΒ/ΓΕΣ ότι απουσίασαν αδικαιολόγητα, θεωρούνται αποτυχόντες και μηδενίζονται στο μάθημα ή στα μαθήματα που δεν έγραψαν εξετάσεις.

17 -16- ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Σπουδαστής της σχολής θεωρείται αποτυχών όταν: α. Πετύχει βαθμό σε μάθημα σπουδαστικής περιόδου (εξαμήνου) κάτω του 10. Σε αυτή την περίπτωση ο σπουδαστής υποχρεούται να αναθεωρήσει τη βαθμολογία του, μέσω μίας και μόνο κανονικής γραπτής εξέτασης, εντός μηνός από τη λήξη της πρώτης, δεύτερης και τρίτης σπουδαστικής περιόδου και εντός δεκαημέρου από τη λήξη της τέταρτης σπουδαστικής περιόδου. Σε περίπτωση που ο σπουδαστής δεν καταφέρει να πετύχει βαθμολογία μεγαλύτερη ίση του 10 κατά την υπόψη αναθεώρηση, τότε θεωρείται ως «Αποτυχών». β. Πετύχει τελικό βαθμό αποφοιτηρίων εξετάσεων κάτω του δέκα. Στην περίπτωση αυτή η βαθμολογία δεν αναθεωρείται. γ. Ο αποτυχών σπουδαστής, μετά από πρόταση της σχολής, απομακρύνεται από τη σχολή με διαταγή του αντίστοιχου γενικού επιτελείου. Αντίγραφο της διαταγής αυτής τοποθετείται στον ατομικό φάκελο του αξιωματικού. δ.. Σπουδαστής που, για δικαιολογημένους λόγους υγείας απουσιάσει από τα μαθήματα περισσότερο από 2/5 των συνολικών ωρών διδασκαλίας για κάθε σπουδαστική περίοδο (εξάμηνο), διακόπτει τη φοίτηση του, μετά από πρόταση της σχολής, που υποβάλλεται ιεραρχικά στον αρμόδιο φορέα του ΓΕΣ για την έκδοση διαταγής. Για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του καλείται σε μία επόμενη εκπαιδευτική σειρά, σε χρόνο που καθορίζεται με διαταγή του αρμόδιου φορέα του ΓΕΣ, μετά από πρόταση της Σχολής και γνωμάτευση του ΓΕΣ/ΔΔΒ. ε. Σε περίπτωση συμπλήρωσης του ορίου των απουσιών (2/5 των συνολικών ωρών διδασκαλίας για κάθε σπουδαστική περίοδο) από σπουδαστή στη ΣΤΗΑΔ για οποιοδήποτε λόγο πλην των αναγραφομένων στη παραπάνω παράγραφο θα διακόπτεται η φοίτηση του και θα θεωρείται αποτυχών μετά από πρόταση της Σχολής που υποβάλλεται ιεραρχικά στον αρμόδιε φορέα του ΓΕΣ (ΔΕΚΠ)για έκδυση σχετικής διαταγής.

18 -17- ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ 1. Η επίδοση των σπουδαστών για κάθε ένα εκπαιδευτικό έτος εξάγεται όπως καθορίζεται παρακάτω: α. Σε κάθε σπουδαστική περίοδο και για κάθε μάθημα εξάγεται ένας βαθμός για την κανονική γραπτή εξέταση και ένας τελικός προφορικός. Ο μέσος όρος των βαθμών αυτών είναι ο βαθμός σπουδαστικής περιόδου για κάθε μάθημα. β. Ο μέσος όρος των βαθμών των σπουδαστικών περιόδων ενός μαθήματος, δίνει το βαθμό έτους του μαθήματος αυτού. γ. Ο βαθμός έτους του κάθε μαθήματος μετατρέπεται στη συνέχεια σε μόρια, όπως καθορίζεται παρακάτω: (1) Για το σύνολο όλων των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, καθορίζεται συνολικός αριθμός μορίων 2000, (ο αριθμός 2000 προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του μεγαλύτερου βαθμού (20) της βαθμολογικής κλίμακας επί 100 (20 χ 100 = 2000). (2) Από τα 2000 μόρια, κάθε μάθημα παίρνει αριθμό ανάλογο με τις ώρες διδασκαλίας του, όπως παρακάτω: Σύνολο ωρών εκπαίδευσης προγράμματος Σχολής πρώτου έτους, πχ Σύνολο ωρών εκπαίδευσης του μαθήματος γενική ηλεκτρονική πρώτου έτους πχ 200. Τα μόρια που αντιστοιχούν στο μάθημα αυτό είναι: 2000X , Tα 285,7 μόρια αντιστοιχούν στο βαθμό 20, άρα σε κάθε βαθμό 285,7 θα αντιστοιχούν 14, 30 μόρια. Ο αριθμός 14,30 αποτελεί το "συντελεστή 20 μετατροπής" του βαθμού της γενικής ηλεκτρονικής σε αριθμό μορίων. Ετσι βρίσκονται οι "συντελεστές μετατροπής" των βαθμών όλων των μαθημάτων σε μόρια. Στη συνέχεια μετατρέπονται οι βαθμοί όλων των μαθημάτων σε μόρια με πολλαπλασιασμό του συντελεστή τους. δ. Το σύνολο των μορίων όλων των μαθημάτων του εκπαιδευτικού έτους, διαιρείται με το (100) και βγαίνει ο γενικός προαγωγικός βαθμός κάθε

19 -18- σπουδαστή, για το έτος αυτό. Με βάση το γενικό προαγωγικό βαθμό του πρώτου εκπαιδευτικού έτους καθορίζεται η σειρά επιτυχίας στο έτος αυτό. 2. Για τη βαθμολογία των αποφοιτηρίων εξετάσεων και την εξαγωγή του τελικού βαθμού αυτών ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία: α. Για κάθε θέμα βγαίνει ένας βαθμός (ο τελικός βαθμός του θέματος) που είναι ο μέσος όρος των βαθμών της επιτροπής. β. Ο μέσος όρος των τριών τελικών βαθμών των θεμάτων αποτελεί τον βαθμό των θεμάτων (βαθμός οκταώρων). γ. Ο μέσος όρος του βαθμού των θεμάτων (βαθμός οκταώρων) και της πτυχιακής εργασίας αποτελεί τον τελικό βαθμό των αποφοιτηρίων εξετάσεων. 3. Ο μέσος όρος του προαγωγικού βαθμού του πρώτου εκπαιδευτικού έτους, του προαγωγικού βαθμού του δεύτερου εκπαιδευτικού έτους και του τελικού βαθμού των αποφοιτηρίων εξετάσεων δίνει τον τελικό βαθμό αποφοίτησης των σπουδαστών από τη Σχολή. 4. Τα αποτελέσματα κάθε σπουδαστικής περιόδου κοινοποιούνται εγγράφως στους σπουδαστές προσωπικά, με μέριμνα του διευθυντού σπουδών της Σχολής. Ο διοικητής της σχολές καλεί αυτούς που έχουν χαμηλούς βαθμούς και απευθύνει συστάσεις για τη βελτίωση της απόδοσης τους. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 1. Οι βαθμοί από μηδέν (0) μέχρι και είκοσι (20) αποτελούν τη βαθμολογική κλίμακα εξετάσεων των σπουδαστών της σχολής. 2. Οι σπουδαστές, ανάλογα με το βαθμό που πήραν κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες επιτυχίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία : α. Άριστα: Αυτοί που πήραν: ή % ή A β. Πολύ καλά: Αυτοί που πήραν: ή % ή Β γ. Καλά: Αυτοί που πήραν: ή % ή Γ δ. Μέτρια: Αυτοί που πήραν: ή 50-59,99% ή Δ ε. Αποτυχόντες: Αυτοί που πήραν: ή % ή Ε

20 -19- ΠΤΥΧΙΟ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ 1. Στους σπουδαστές που αποφοιτούν ευδοκίμως από τη Σχολή, απονέμεται σε ειδική τελετή: α. Πτυχίο, το οποίο υπογράφεται από τον Α' Υπαρχηγό του ΓΕΣ και το Διοικητή Σχολής. β. Διακριτικό αποφοίτου Αξιωματικού ΣΤΗΑΔ 2. Στους σπουδαστές του ΣΞ που αρίστευσαν απονέμεται εύφημη μνεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΣΚ Οι αξιωματικοί μετά την αποφοίτηση τους από τη ΣΤΗΑΔ επιδιώκεται να τοποθετούνται σε ανάλογες θέσεις για τη μετάδοση ή εφαρμογή των γνώσεων που απόκτησαν. 5. Παρέκκλιση από την παραπάνω διάταξη επιτρέπεται μόνο για την απόκτηση χρόνου διοίκησης, οπότε η τοποθέτηση σύμφωνα με τα παραπάνω πραγματοποιείται μετά τη συμπλήρωση αυτού. 6. Από το αρμόδιο υπουργείο χορηγείται άδεια ραδιοηλεκτρολόγου Α Τάξης, κατόπιν υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ VIII ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ, ΑΔΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 1. Για ζητήματα ποινών, αδειών και ηθικών αμοιβών, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΣΚ 20-1 και των διαταγών του ΓΕΣ. 2. Για το πολιτικό προσωπικό ισχύουν οι διαταγές της διεύθυνσης πολιτικού προσωπικού του ΓΕΣ. 3. Οι σπουδαστές λαμβάνουν άδεια κατά τα χρονικά διαστήματα που διακόπτεται η εκπαίδευση, καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ΣΚ Οι περιπτώσεις του ΦΕΚ 1139 τ. Β / 03 Ιουν 2011, εντάσσονται στις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

21 Έκτακτη ανάγκη, πλην των περιπτώσεων του ΦΕΚ 1139 τ. Β / 03 Ιουν 2011, θεωρείται το γεγονός που δεν δύναται να προβλεφθεί και η απόφαση ως προς τον χαρακτηρισμό αυτόν, ανήκει στον Διοικητή της σχολής. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Για την πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευόμενων η σχολή εκτός από αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει : α. Αίθουσα εργαστηριακών ασκήσεων και μετρήσεων β. Αίθουσα εργαστηρίων SDR γ. Αίθουσα μηχανουργικών - φωτοτυπικών εργασιών δ. Βιβλιοθήκη ε. Αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών στ. Αίθουσα διαλέξεων και προβολών ζ. Μουσείο υλικών και οργάνων ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ Η Σχολή για θέματα Διοικητικής Μέριμνας υπάγεται στη ΣΔΒ. Οι οικονομικές ανάγκες της σχολής ικανοποιούνται από την ΔΕΚΠ/ΓΕΣ, ΔΥΠΟΣΤΗ /ΓΕΣ, ή ΑΣΔΥΣ/ΔΕΜ, ΑΣΔΥΣ/ΔΥΠ, ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΧΕΑ και τη ΔΔΒ/ΓΕΣ, με έγκαιρο προγραμματισμό των εκπαιδευτικών και λοιπών αναγκών αυτής αλλά και με τυχόν έκτακτες αιτήσεις απαιτούμενων δαπανών. Οι σπουδαστές κατά την παρουσία τους στην σχολή υποχρεούνται να έχουν στρατιωτική περιβολή σύμφωνα με τους ισχύοντες στρατιωτικούς κανονισμούς και διατάξεις (Στολές 8β και 8γ). Στους χώρους του ΕΜΠ Σχολή ΗΜΜΥ και του ΕΚΠΑ Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολιτική κόσμια ενδυμασία, ανάλογη της στρατιωτικής ιδιότητας. Η κόμη των σπουδαστων να διατηρείται βραχεία, καθαρή και επιμελημένη,ενώ το ξύρισμα να γίνεται καθ εκάστη ημέρα Η υγειονομική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού της Σχολής καλύπτεται από τον ιατρό της ΣΔΒ και από τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Για ταχυδρομική κάλυψη οι σπουδαστές μπορούν να χρησιμοποιούν το ταχυδρομείο της ΣΔΒ ενώ η μισθοδοσία τους καλύπτεται από το Ταμείο της ΣΔΒ.

22 -21- Στην σχολή υπάρχει βιβλιοθήκη που χρησιμοποιείται από το προσωπικό της, (διοικητικό, εκπαιδευτικό, εκπαιδευόμενο, βοηθητικό). Αυτή εμπλουτίζεται με την αγορά βιβλίων, περιοδικών καθώς και από δωρεές. Στην σχολή υπάρχει καπνιστήριο για τους σπουδαστές και ΚΨΜ που διαθέτει η ΣΔΒ γενικότερα. Υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα ΙΧ οχήματα των σπουδαστών, οι οποίοι μπορούν επίσης να κάνουν χρήση του ραφείου της ΣΔΒ, όσο και της Λέσχης Αξκών που υπάρχει. Τα τηλέφωνα της σχολής είναι είτε με απ ευθείας σύνδεση με το , το (Υπασπιστήριο Δ/νση Σπουδών), είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της ΣΔΒ εξωτερική γραμμή (εσωτ. 2430). Οι σπουδαστές οφείλουν να δίνουν την ακριβή διεύθυνσή τους και τηλέφωνο, σε περιπτώσεις αδειών και απομάκρυνσής τους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Διάρκεια ακαδημαϊκού έτους Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επομένου. Το διδακτικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ) Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο 2016 Μορφοποίηση: Απόστολος Γατής, MΕd ΠΕ07 Σελ. 02 Σχολικό και διδακτικό έτος 1. Το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος

Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προωθεί Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο Γυμνάσιο (διαδικασία αξιολόγησης,

Διαβάστε περισσότερα

Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος

Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος Αγαπητοί Γονείς, Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος 2016-2017. Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 126/2016 (Α 211), το δεύτερο τετράμηνο για τα Γυμνάσια

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά οι αλλαγές στο Γυµνάσιο

Αναλυτικά οι αλλαγές στο Γυµνάσιο 09-09-16 Αναλυτικά οι αλλαγές στο Γυµνάσιο Έγγραφο µε αναλυτικές πληροφορίες για τις αλλαγές στο Γυµνάσιο απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων προς τις ιευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος που προωθείται

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος που προωθείται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ----- Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο (βάσει προεδρικού διατάγματος που προωθείται). Σχολικό και διδακτικό έτος 2. Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει

Διαβάστε περισσότερα

Φ.840/2/8277/Σ.82/2018,ΦΕΚ-71/Β/

Φ.840/2/8277/Σ.82/2018,ΦΕΚ-71/Β/ 1 Φ.840/2/8277/Σ.82/2018,ΦΕΚ-71/Β/19.1.2018 Καθορισμός αποζημιώσεων προσωπικού που διδάσκει στις Στρατιωτικές Σχολές και τα Κέντρα Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων. ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο. απότοσχολ. έτος

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο. απότοσχολ. έτος Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο απότοσχολ. έτος 2016-17 ΤοσχολικόέτοςγιαταΓυμνάσιααρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος στογυμνάσιοαρχίζειτην την 1η Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθεί ο Κανονισμός Σπουδών του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ακολουθεί ο Κανονισμός Σπουδών του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ακολουθεί ο Κανονισμός Σπουδών του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ «ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ» ΣΤΗ ΣΤΗΑΔ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ «ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ» ΣΤΗ ΣΤΗΑΔ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: Πίνακας Αποδεκτών ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΟΓΜΑΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/3 γ Τηλέφ.:3187

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρονικής. Δημήτρης Παπακώστας Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αναπληρωτής Καθηγητής

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρονικής.  Δημήτρης Παπακώστας Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αναπληρωτής Καθηγητής Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρονικής www.el.teithe.gr Δημήτρης Παπακώστας Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αναπληρωτής Καθηγητής Δομή του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι.Θ. Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι.Θ. Σ.Δ.Ο. Σ.Ε.Υ.Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 60 55 5 50 10 45 15 40 20 35 25 30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 60 55 5 50 10 45 15 40 20 35 25 30 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 55 60 5 50 10 45 15 40 20 35 30 25 ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

503 Ηλεκτρονικής ΤΕΙ Πειραιά

503 Ηλεκτρονικής ΤΕΙ Πειραιά 503 Ηλεκτρονικής ΤΕΙ Πειραιά Το Τμήμα Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι. Πειραιά μπορεί να θεωρηθεί σαν το τμήμα με την πιο μακρά ιστορία στο χώρο των Τ.Ε.Ι. Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι προέρχεται από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου (Προεδρικό Διάταγμα 126/2016, ΦΕΚ Α 211/ )».

Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου (Προεδρικό Διάταγμα 126/2016, ΦΕΚ Α 211/ )». Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου (Προεδρικό Διάταγμα 126/2016, ΦΕΚ Α 211/11-11-2016)». Αγγελίδης Ζήσης Αναστασιάδου Αλεξάνδρα Δανιηλίδου Ευγενία Κοτίνη Ισαβέλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 2019 2 Κανονισμός Εξετάσεων Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

Η άσκηση στο επάγγελμα είναι ελεγχόμενη από τις οικείες σχολές και αποσκοπεί:

Η άσκηση στο επάγγελμα είναι ελεγχόμενη από τις οικείες σχολές και αποσκοπεί: Π.Δ. 174 της 20/29.3.85. 'Ασκηση στο επάγγελμα των σπουδαστών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α' 59). 'Εχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 24 παραγρ. 2 εδάφιο τελευταίο του Ν. 1404/1983 "Δομή

Διαβάστε περισσότερα

723 Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Λάρισας

723 Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Λάρισας 723 Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Λάρισας Το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 200/1999 (ΦΕΚ 179 06/09/99), με πρώτο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Εισαγωγή 1. Προπαρασκευή των εξετάσεων Έναρξη των εξετάσεων (i) (ii)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Εισαγωγή 1. Προπαρασκευή των εξετάσεων Έναρξη των εξετάσεων (i) (ii) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Εισαγωγή O κανονισμός αυτός προσδιορίζει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των διδασκόντων, των φοιτητών, των επιτηρητών για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων 1. Προπαρασκευή των εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ : «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ 1 Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Σ.2565 Αθήνα, 1 Οκτ 19

Σ.2565 Αθήνα, 1 Οκτ 19 ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: Πίνακας Αποδεκτών ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/3γ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ «ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ» ΣΤΗ ΣΤΗΑΔ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ «ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ» ΣΤΗ ΣΤΗΑΔ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Α/Α ΜΑΘΗΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: Πίνακας Αποδεκτών ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΟΓΜΑΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/3 γ Τηλέφ.:3187

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Ε ενδύοντας στη Γνώση. Πρόταση για το νέο. Γυμνάσιο

Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Ε ενδύοντας στη Γνώση. Πρόταση για το νέο. Γυμνάσιο Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Ε ενδύοντας στη Γνώση Πρόταση για το νέο Γυμνάσιο Συντάκτες: Παναγιώτης Ε. Καταγής Θανάσης Ι. Νικολόπουλος Νίκος Ι. Παρίκος Γυμνάσιο Κατευθύνσεις 1. Γενική 2. Τεχνολογική 3.

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αρ. Πρωτ /Δ2

Αθήνα, Αρ. Πρωτ /Δ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: Αθήνα, 07-10-2016 Αρ. Πρωτ. 166077/Δ2 Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης Σχολ.

Διαβάστε περισσότερα

Δ.Ι.Ε.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ

Δ.Ι.Ε.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ Δ.Ι.Ε.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Σκοπός Ι.Ε.Κ. Σκοπός του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

Π.Γ.Σ.Ε.Σ. = Προσωρινή Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης

Π.Γ.Σ.Ε.Σ. = Προσωρινή Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών Στην Οικονοµική Ανάλυση Τρίπολη 2009 1 Συντοµογραφίες.Ε.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας του Εργαστηρίου Φυσικής. Κανόνες Λειτουργίας των Εργαστηρίων Φυσικής

Κανονισμός Λειτουργίας του Εργαστηρίου Φυσικής. Κανόνες Λειτουργίας των Εργαστηρίων Φυσικής Εργαστήριο: ΦΥΣΙΚΗΣ Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μ.Πηλακούτα Αίθουσα: Κτίριο Β, Αίθουσα Β 111, Β 227 Κανονισμός Λειτουργίας του Εργαστηρίου Φυσικής Προσαρμοσμένος στον Εσωτερικό κανονισμό του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα

565 Λογιστικής ΤΕΙ Λάρισας

565 Λογιστικής ΤΕΙ Λάρισας 565 Λογιστικής ΤΕΙ Λάρισας Αντικείμενο σπουδών Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Λογιστικής καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής Επιστήμης με εξειδίκευση εφαρμογής στις επιχειρήσεις, τόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Α. Εισαγωγή Οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής, προκειμένου να αποκτήσουν το πτυχίο τους, εκπονούν υποχρεωτικά πτυχιακή εργασία, υπό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠ.ΟΠ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠ.ΟΠ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠ.ΟΠ Φ.416/205235/12-11-01 «Ρυθμίσεις Θεμάτων Επαγγελματιών Οπλιτών» (ΦΕΚ Β 1610/5-12-2001) όπως ισχύει σήμερα, μετά την τροποποίησή της με τη Φ.424/35/160822/Σ.2037/19-12-2007 (ΦΕΚ Β 2507/31-12-2007)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ THΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ THΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6/13-06-2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ THΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. Σήμερα 13-06-2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:30 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση η Συνέλευση του τμήματος Ηλεκτρολόγων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος 2016-17 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΑΜΟΥ ΚΕΣΥΠ ΣΑΜΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 145329/Δ2/8-9-2016 ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιημένο ΠΔ 292/2001 Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΦΕΚ Α 204/14-9-01)

Τροποποιημένο ΠΔ 292/2001 Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΦΕΚ Α 204/14-9-01) Τροποποιημένο ΠΔ 292/2001 Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΦΕΚ Α 204/14-9-01) [Με μαύρο και Bold, φαίνονται οι διατάξεις που τροποποιήθηκαν με το ΠΔ 6 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWON DO I.T.F. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWON DO I.T.F. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWON DO I.T.F. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2017-2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWONDO ITF Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΗΝΑ Κανονισμός διεξαγωγής εξετάσεων Ο παρών κανονισμός που

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Δ. 123/1987 -ΦΕΚ 68 Α'/20-5-1987 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Έχοντας υπόψη: Τις διατάξεις της παρ.ιι του άρθρ.5, της παρ.9 του άρθρ.8,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/ΔΝΣΗ Β2/1 ΤΜ. ΕΘΝ. ΚΑΙ ΣΤΡΑΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΛ. ΣΧΟΛΩΝ Τηλέφ. 2106574234 Φ.337.1/260/257234 Σ. 2009 Aθήνα, 5 Iουν 14 ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ «Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

737 Τεχνολογίας Αεροσκαφών ΤΕΙ Χαλκίδας

737 Τεχνολογίας Αεροσκαφών ΤΕΙ Χαλκίδας 737 Τεχνολογίας Αεροσκαφών ΤΕΙ Χαλκίδας 1. Εισαγωγή Η ασφάλεια πτήσεων εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την επιμελημένη και σωστή συντήρηση των διαφόρων τύπων αεροσκαφών. Ο ρόλος λοιπόν των μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007 Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Τα εργαστήρια του

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεώσεις και δικαιώματα των εκπαιδευτών εισηγητών. 1.Γενικά

Υποχρεώσεις και δικαιώματα των εκπαιδευτών εισηγητών. 1.Γενικά Υποχρεώσεις και δικαιώματα των εκπαιδευτών εισηγητών 1.Γενικά Οι εισηγητές-μέλη του Μητρώου του Κυρίου Διδακτικού Προσωπικού του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. αποτελούν το βασικό παράγοντα επιτυχίας και αποτελεσματικής υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί γονείς Καλώς ορίσατε! Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5 ου Γυμνασίου Θήβας

Αγαπητοί γονείς Καλώς ορίσατε! Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5 ου Γυμνασίου Θήβας Αγαπητοί γονείς Καλώς ορίσατε! Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5 ου Γυμνασίου Θήβας T Ι Ι Σ Χ Υ Ε Ι Σχολικό έτος 2016-2017 Σχολικό και διδακτικό έτος 1. Το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια αρχίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2 Αντικείμενο - Σκοπός

ΑΡΘΡΟ 2 Αντικείμενο - Σκοπός ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2014-2015

Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2014-2015 Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2014-2015 Η δομή του νέου Λυκείου Α Λυκείου Τάξη Γενικής Παιδείας Β Λυκείου Γενική Παιδεία Δύο (2) ομάδες Προσανατολισμού Γ Λυκείου Γενική Παιδεία Τρεις (3) ομάδες Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ. Τηλέφ.(Εσωτ.) 3187 ΚΟΙΝ : Φ. 392/21/128698 Σ. 2283 Αθήνα, 20 Δεκ 11

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ. Τηλέφ.(Εσωτ.) 3187 ΚΟΙΝ : Φ. 392/21/128698 Σ. 2283 Αθήνα, 20 Δεκ 11 ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Πίνακα Αποδεκτών ΔΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/3γ Τηλέφ.(Εσωτ.) 3187 ΚΟΙΝ : Φ. 392/21/128698 Σ. 2283 Αθήνα, 20 Δεκ 11 ΘΕΜΑ: Κύρωση Πίνακα Ωρομισθίου Διδακτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 6/2017 ΦΕΚ 13/Α/

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 6/2017 ΦΕΚ 13/Α/ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 6/2017 ΦΕΚ 13/Α/9-2-2017 Τροποποίηση των διατάξεων του π.δ. 76/2008 «Κύρωση του Οργανισμού της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς» (118/25-6-2008, τ. Α ). Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Λογιστική και Πληροφοριακά Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Πότε µπορεί να βγει ένας υποψήφιος από την αίθουσα Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόµενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Σπουδών α) Μαθήματα Γενικής Υποδομής (ΜΓΥ) β) Μαθήματα Ειδικής Υποδομής (ΜΕΥ) γ) Μαθήματα Ειδικότητας (ΜΕ)

Προγράμματα Σπουδών α) Μαθήματα Γενικής Υποδομής (ΜΓΥ) β) Μαθήματα Ειδικής Υποδομής (ΜΕΥ) γ) Μαθήματα Ειδικότητας (ΜΕ) Προγράμματα Σπουδών Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος καλύπτει το σύνολο σχεδόν των αντικειμένων εφαρμογής ενός ηλεκτρολόγου όπως η σχεδίαση και εποπτεία συστημάτων παραγωγής μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙA Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙA Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ KAI KOIΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 5 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, Ε.Κ.Π.Α. Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας. Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, Ε.Κ.Π.Α. Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας. Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, Ε.Κ.Π.Α. Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας (Ε.Κ.Λ.) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ. Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ. Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργία Άρθρο 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματο Σπουδ με τίτλο Βιομηχανική

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση των μαθητών

Αξιολόγηση των μαθητών Published on Eurydice (https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice) Αξιολόγηση των μαθητών Μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο κατατάσσονται σε τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΙ ΝΕΟΥ ΠΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα (ΤΕ @12:00~14:00) Άτυπες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (Γ.Σ.Ε.Σ. Τμήματος της ) Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (Γ.Σ.Ε.Σ. Τμήματος της ) Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ Π.Μ.Σ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ (Γ.Σ.Ε.Σ. Τμήματος της 10-6-2016) Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Άρθρο 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ο εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Μεταπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2016-2017 ΣΧΟΛΙΚΟ / ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Εισαγωγή O κανονισμός αυτός προσδιορίζει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των διδασκόντων, των φοιτητών, των επιτηρητών για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων 1. Προπαρασκευή των εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 267 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΜΕΙΚΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΛΑΜΙΑ, Μάϊος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΕΣΕΝ ΡΗ-ΡΕ (Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού Ραδιοηλεκτρονικών Ραδιοεπικοινωνιών) ΚΕΣΕΝ ΡΗ-ΡΕ 1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ» Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών

Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών Κανονισμός Προπτυχιακών Σπουδών 1. Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λήψη του πτυχίου είναι οι εξής: Συγκέντρωση 104 ECTS (στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών αντιστοιχούν σε 22 μαθήματα) από τα βασικά υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Παραπεμπτική ονομάζεται η εξέταση στην οποία υποβάλλονται οι μαθητές, οι οποίοι κατά την εξαγωγή του ετήσιου τελικού αποτελέσματος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη διαγωνισμού με εξετάσεις για την κάλυψη τριών (3) κενών θέσεων Ανθυποπυραγών Τεχνικών του Πυροσβεστικού Σώματος».

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη διαγωνισμού με εξετάσεις για την κάλυψη τριών (3) κενών θέσεων Ανθυποπυραγών Τεχνικών του Πυροσβεστικού Σώματος». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Β ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ 5ο ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ & ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Πίνακα Αποδεκτών ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β ΚΛΑΔΟΣ/Β2/1 ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

M O. ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

M O. ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ M O. ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Απογραφικό Δελτίο Εξαμηνιαίου Μαθήματος (ενδεικτικό υπόδειγμα) Έκδοση 3.0.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό έτος 2013-2014

Σχολικό έτος 2013-2014 Το Νέο Λύκειο Σχολικό έτος 2013-2014 Η δομή του νέου Λυκείου Α Λυκείου Τάξη Γενικής Παιδείας Γενική Παιδεία Β Λυκείου Δύο (2) ομάδες Προσανατολισμ ού Γενική Παιδεία Γ Λυκείου Τρεις (3) ομάδες Προσανατολισμ

Διαβάστε περισσότερα

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι)

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι) Εισαγωγή Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους κλάδους του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει

Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει Τι κάναμε πέρυσι 12 Αίθουσες Διδασκαλίας Υποδομή Τμήμα Ένταξης 1 Εργαστήριο Πληροφορικής 1 εργαστήριο Φυσικών επιστημών 1 Εργαστήριο Τεχνολογίας 1 Εργαστήριο Καλλιτεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, Αρ.Πρωτ.Βαθμός Πρωτ. Φ.253.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, Αρ.Πρωτ.Βαθμός Πρωτ. Φ.253. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Α Μαρούσι,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Πρακτικής Άσκησης Τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ ΤΕΙ Πάτρας

Κανονισμός Πρακτικής Άσκησης Τμήματος Πληροφορικής & ΜΜΕ ΤΕΙ Πάτρας Τ ΕΧΝΟΛΟΓ ΙΚΟ ΕΚ ΠΑΙΔΕΥΤΙΚ Ο ΙΔΡΥΜ Α ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓ ΙΚ ΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓ ΩΝ Τ Μ ΗΜΑ Π ΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΜΕ Τηλ: +30 26210 20888 E-mail: mme@teipat.gr Fax: +30 26210 20889 Γ ΡΑΦΕΙΟ Π ΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Τηλ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1 Ορισμοί 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. 2. Ως «Δια Βίου Εκπαίδευση» ορίζεται κάθε διαδικασία απόκτησης γνώσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ των Τμημάτων Ιατρικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών - Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

2. Σκοπός του Προγράμματος

2. Σκοπός του Προγράμματος 1. Εισαγωγή Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας καλωσορίζει στα Προγράμματα εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης για Δημοσίους Υπαλλήλους και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ανάπτυξη Διαπραγματευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πάτρα, Δεκέμβριος 2015 1 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 25071 27 Ιουλίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2327 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Ίδρυση Εργαστηρίου με την επωνυμία «Εργαστήριο Υπολογιστικών Μαθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠAIΔΕYΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΛΑΜΙΑ 2015 1 1. Εισαγωγή Με βάση το

Διαβάστε περισσότερα

864 Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.)

864 Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.) 864 Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.) Ολόκληρη η προκήρυξη των θέσεων Αν δεν έχεις τον Acrobat Reader κάνε click στο εικονίδιο και στο παράθυρο που θα ανοίξει διάλεξε "Ανοιγμα" Επικοινωνία Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΙ ΝΕΟΥ ΠΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΙ ΝΕΟΥ ΠΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΙ ΝΕΟΥ ΠΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα (ΤΕ @12:00~14:00) Άτυπες προσωπικές

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών Ν 2817/00 Άρθρο 8 παρ. 2 (ΦΕΚ 78Α' /14.3.00) Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήρια «ΓΝΩΣΗ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2016

Φροντιστήρια «ΓΝΩΣΗ» ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2016 Α ΛΥΚΕΙΟΥ Στην Α τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα Γενικής Παιδείας (και Επιλογής), συνολικά 35 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ 1. Ελληνική Γλώσσα 9 -

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ : ΚΟΙΝ : Εκπροσώπους Σπουδαστών

ΣΧΕΤ : ΚΟΙΝ : Εκπροσώπους Σπουδαστών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι) ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Θηβών 274/ 122 41 ΑΙΓΑΛΕΩ Βαθμός Ασφαλείας : Τηλέφωνο : 5385671

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ.

ΕΙ ΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ. ΕΙ ΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ. Μετά από προφορικές οδηγίες του Ι.Τ.Ε. εφαρµόσαµε το νέο πρόγραµµα σπουδών κατά το ακαδ. Έτος 2003-2004 σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. 2015-16 1 Άρθρο 1 Ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο. Α Λυκείου

Το Νέο Λύκειο. Α Λυκείου ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΓΝΩΣΗ» Το Νέο Λύκειο Στους µαθητές που θα φοιτήσουν φέτος (2013-2014) στην Α Λυκείου θα αρχίσει να εφαρµόζεται η νέα δοµή του Λυκείου. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθµια εκπαίδευση θα µετράει

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών συμμετέχει στην Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών συμμετέχει στην Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ. 4. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ 4.1 Δομή και Οργάνωση Στο Τμήμα λειτουργεί αυτοτελώς ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με έξι Μεταπτυχιακές Ειδικεύσεις ως ακολούθως: 1. Υπολογιστική Επιστήμη 2. Προηγμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Μ54 Κ.ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2017-2018 ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ Βάσει των κανονισμών 14,15,16 των περί λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εισαγωγή Τα Εργαστήρια και οι Ομάδες Ερασιτεχνικής Δημιουργίας του Δήμου Καλλιθέας λειτουργούν αδιάλειπτα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 123 9 Φεβρουαρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 13 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 6 Τροποποίηση των διατάξεων του π.δ. 76/2008 «Κύρωση του Οργανισμού της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Το εκπαιδευτικό προσωπικό έρχεται σε επαφή με τους σπουδαστές καθημερινά και ως εκ τούτου οφείλει να είναι ενήμερο σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. Αξιολόγηση, Προαγωγή και Απόλυση Μαθητών Γενικού Λυκείου

ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. Αξιολόγηση, Προαγωγή και Απόλυση Μαθητών Γενικού Λυκείου ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Στους μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στην Α Λυκείου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η νέα δομή του λυκείου. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μετράει επιπλέον και ο μέσος όρος των

Διαβάστε περισσότερα

2. Σκοπός του Προγράμματος

2. Σκοπός του Προγράμματος 1. Εισαγωγή Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας καλωσορίζει στα Προγράμματα εξ Αποστάσεως Επιμόρφωσης για Δημοσίους Υπαλλήλους και συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Πληροφοριακά

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο Τετράμηνα 1ο τετράμηνο : από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου 2ο τετράμηνο : από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. Μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο Ομάδα Α : 1) Νεοελληνική Γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12. ΙΟΙΚΗΤΗΣ ή ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12. ΙΟΙΚΗΤΗΣ ή ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΙΟΙΚΗΤΗΣ ή ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Άρθρο : 1201. Ανάθεση καθηκόντων ιοικητού ή ιευθυντού. 1. Σε κάθε Ναυτική Υπηρεσία ξηράς ανεξάρτητη ή υποτεταγµένη και ανάλογα µε την αρµοδιότητα της

Διαβάστε περισσότερα

» με έδρα τα Χανιά. Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:

» με έδρα τα Χανιά. Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή: Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών» με έδρα τα Χανιά. Το ΠΜΣ έχει διάρκεια τριών (3)

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.3685/08 - Απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α., Συνεδρίασης της 22-11-2016 1. Αρμόδια όργανα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ DIGITAL HUMANITIES Το ΑΕΙ Πειραιά TT καλεί τους ενδιαφερόμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (ADR)

Διαβάστε περισσότερα