ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 6 / 2012

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 6 / 2012"

Transcript

1 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) Αθήνα, 12/10/2012 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Πατησίων ΑΘΗΝΑ Ηλεκτρ. Διεύθυνση: ΠΡΟΣ: Τους κ. κ. Ανταποκριτές ΟΓΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 6 / 2012 ΘΕΜΑ : «α) Νέες Διαδικτυακές Υπηρεσίες: «Μητρώα Ασφαλισμένων Πίνακες Υπόχρεων» και «Ασφαλιστικές Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων». β) Μετάταξη ασφαλιστικών κατηγοριών. γ) Ενημέρωση οδηγίες σχετικά με τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης. δ) Οδηγίες για τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας.» Ι. Νέες Υπηρεσίες: «Μητρώα Ασφαλισμένων Πίνακες Υπόχρεων» και «Ασφαλιστικές Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων» Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί και με την εγκύκλιό μας αριθ. 2/2012, ο ΟΓΑ δεν θα αποστέλλει στο εξής, ανά εξάμηνο, συγκεντρωτικές Καταστάσεις «Μητρώα Ασφαλισμένων Πίνακες Υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών». Επίσης, στο εξής, δε θα εκδίδεται χειρόγραφα Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας από τους Ανταποκριτές ΟΓΑ. Η Μηχανογραφική Υπηρεσία του ΟΓΑ σχεδίασε ειδικές διαδικτυακές υπηρεσίες για τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης με τις ονομασίες «Μητρώα Ασφαλισμένων Πίνακες Υπόχρεων» και «Ασφαλιστικές Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων» μέσω των οποίων, από τον ιστότοπο (website) του ΟΓΑ (εφαρμογή Ανταποκριτών) θα παρέχονται προς όλους τους Ανταποκριτές πληροφορίες, όσον αφορά στους ασφαλισμένους της αρμοδιότητάς τους. Ειδικότερα, οι πληροφορίες δυνατότητες που θα παρέχονται από τις νέες υπηρεσίες είναι οι ακόλουθες: α) Συγκεντρωτική πληροφόρηση για τους ασφαλισμένους της συγκεκριμένης Τοπικής / Δημοτικής Κοινότητας (Μητρώα Ασφαλισμένων Πίνακες Υπόχρεων). Οι Πίνακες Υπόχρεων παρουσιάζουν συγκεντρωτικά στοιχεία ανά Τοπική/Δημοτική Κοινότητα και μόνο για τις Τοπ./Δημ. Κοινότητες για τις οποίες είναι αρμόδιος κάθε Ανταποκριτής. β) Εξατομικευμένη πληροφόρηση για κάθε ασφαλισμένο του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ. της αρμοδιότητάς του (Ασφαλιστικές Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων). γ) Δυνατότητα εκτύπωσης Βεβαιώσεων Ασφαλιστικής Ενημερότητας και του εντύπου για την πληρωμή των εισφορών στην ΑΤΕ (ΚΜΠ 639) μέσω της υπηρεσίας «Ασφαλιστικές Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων».

2 Επισημαίνουμε ότι, οι ως άνω υπηρεσίες θα ενημερώνονται σε μηνιαία βάση ύστερα από κάθε μηνιαία εκκαθάριση (Μητρώου Εσόδων) και όχι σε εξαμηνιαία βάση, όπως ίσχυε με τις Καταστάσεις που σας αποστέλλονταν μέχρι σήμερα. Είσοδος στις υπηρεσίες: Η χρήση των ως άνω υπηρεσιών θα είναι δυνατή μέσω της Εφαρμογής Ανταποκριτών της ιστοσελίδας του ΟΓΑ ( Οι Ανταποκριτές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης που ήδη διαθέτουν, καθώς δεν απαιτείται η δημιουργία ειδικών κωδικών πρόσβασης για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Μετά την είσοδο στην Εφαρμογή Ανταποκριτών, ο Ανταποκριτής του ΟΓΑ θα μπορεί να επιλέξει, ανάλογα με την περίπτωση, μια από τις παρακάτω υπηρεσίες: 1. Υπηρεσία «Μητρώα Ασφαλισμένων Πίνακες Υπόχρεων» Στα Μητρώα Πίνακες Υπόχρεων εμφανίζονται συγκεντρωτικοί πίνακες για τις ακόλουθες διαφορετικές κατηγορίες υπόχρεων: α) Εν ενεργεία ασφαλισμένοι. Στους ασφαλισμένους αυτούς περιλαμβάνονται όλοι οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι καθώς και οι ασφαλισμένοι των οποίων έχει παραταθεί η ασφάλισή τους μετά το 64 ο έτος της ηλικίας τους. β) Προς συνταξιοδότηση οφειλέτες. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι ασφαλισμένοι των οποίων η ασφάλιση έχει διακοπεί λόγω συμπλήρωσης του 64 ου έτους της ηλικίας τους και έχουν οφειλές. Στην εφαρμογή περιλαμβάνονται οι οφειλέτες με διακοπή λόγω ορίου ηλικίας έως και δύο (2) χρόνια πριν από το εκάστοτε τρέχον έτος. γ) Οφειλέτες σε Διακοπή. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τους λοιπούς πρώην ασφαλισμένους του Κλάδου που έχει διακοπεί η ασφάλισή τους και οι οποίοι δεν έχουν εξοφλήσει όλες τις εισφορές τους. δ) Θανόντες. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι αποβιώσαντες, πρώην οφειλέτες του Κλάδου, για να μπορούν να ενημερωθούν οι επιζώντες τους (χήρος/χήρα και ορφανά) για το ύψος των οφειλών, σε περίπτωση που θα διεκδικήσουν σύνταξη από τον Κλάδο. Για κάθε υπόχρεο όλων των ως άνω κατηγοριών, αναφέρονται στοιχεία σχετικά με την ασφάλισή του και τις οφειλόμενες εισφορές του. Οδηγίες χρήσης παρέχονται στο Εγχειρίδιο Χρήσης της υπηρεσίας. 2. Υπηρεσία «Ασφαλιστικές - Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων» Ο Ανταποκριτής ΟΓΑ μέσω της υπηρεσίας αυτής μπορεί για συγκεκριμένο υπόχρεο των Τοπ./Δημ. Κοινοτήτων για τις οποίες έχει αρμοδιότητα: - να αντλήσει πληροφορίες, - να εκδώσει έντυπο για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639), - να εκδώσει βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας. Για την έκδοση της βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας και του εντύπου ΑΤΕ, θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που του παρέχονται στο εγχειρίδιο χρήσης της υπηρεσίας. Ιστορικό: Η επιλογή αυτή εμφανίζει το πλήθος των βεβαιώσεων που έχουν εκδοθεί από τον Ανταποκριτή ΟΓΑ ανά ημέρα και ανά ασφαλισμένο, από ενάρξεως της εφαρμογής. Οδηγίες χρήσης παρέχονται στο Εγχειρίδιο Χρήσης της υπηρεσίας.

3 II. Μετάταξη ΑΔΑ: Β ΩΔ-ΦΚ7 Όπως ήδη γνωρίζετε, με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 ορίστηκε ότι, από και μετά, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης ασφαλίζονται υποχρεωτικά στις πέντε πρώτες ασφαλιστικές κατηγορίες του Κλάδου (1 η έως 5 η ) και προαιρετικά στις υπόλοιπες δύο (6 η και 7 η ). Ειδικότερα, οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται υποχρεωτικά στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής τους. Μετά από τα 5 χρόνια μετατάσσονται υποχρεωτικά στη 2 η ασφαλιστική κατηγορία και στη συνέχεια μετατάσσονται στις επόμενες (3 η, 4 η και 5 η ) κάθε 3 χρόνια ασφάλισης. Οι ασφαλισμένοι μπορούν με αίτησή τους να επιλέξουν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία από αυτή στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά ή, εφόσον βρίσκονται σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, να επιλέξουν κατώτερη, όχι όμως μικρότερη από εκείνη στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά. Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, οι ήδη ασφαλισμένοι του Κλάδου μετατάσσονται υποχρεωτικά από την στην αμέσως επόμενη ασφαλιστική κατηγορία εφόσον συμπληρώνουν τον απαιτούμενο συνολικό χρόνο ασφάλισης και έχουν διανύσει στην τελευταία (τρέχουσα) κατηγορία την απαιτούμενη 5ετία ή 3ετία. ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ: Από την 1 η στη 2 η κατηγορία, μετά από 5 έτη ασφάλισης. Από τη 2 η στην 3 η κατηγορία, μετά από 3 έτη ασφάλισης στη 2 η κατηγορία και 8 συνολικά έτη ασφάλισης. Από την 3 η στην 4 η κατηγορία, μετά από 3 έτη ασφάλισης στην 3 η κατηγορία και 11 συνολικά έτη ασφάλισης. Από την 4 η στην 5 η κατηγορία, μετά από 3 έτη ασφάλισης στην 4 η κατηγορία και 14 συνολικά έτη ασφάλισης. Η υποχρεωτική μετάταξη ήδη υλοποιήθηκε και εμφανίζεται στις ειδοποιήσεις καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς του A εξαμήνου Όσον αφορά στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, επισημαίνουμε ότι η μετάταξη ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές από και μετά. Οι τυχόν ληξιπρόθεσμες μέχρι εισφορές, θα εξακολουθήσουν να υπολογίζονται στην ασφαλιστική κατηγορία που είχε υπαχθεί ο ασφαλισμένος μέχρι ΙΙΙ. Ειδοποιήσεις καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αποσταλεί στους ασφαλισμένους οι ειδοποιήσεις αποδείξεις καταβολής εισφοράς του Α εξαμήνου Η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών λήγει στις 28 Δεκεμβρίου Εργάτες γης Σημειώνουμε ότι λόγω εφαρμογής του εργοσήμου δεν αναζητείται πλέον από τους εργάτες γης τρέχουσα εισφορά. Οι οφειλέτες που ασφαλίζονται για ολόκληρο το έτος και οι παρακρατούμενες μέσω εργοσήμου εισφορές τους δεν επαρκούν για την εξόφληση των εισφορών του έτους, θα λαμβάνουν στις αρχές του επόμενου έτους ειδοποίηση για την καταβολή των υπόλοιπων εισφορών. Εξυπακούεται ότι αναζητούνται κανονικά, κάθε εξάμηνο, οι μέχρι τυχόν ληξιπρόθεσμες εισφορές (ρυθμισμένες ή μη).

4 Εί δ η ε ι δ ο π ο ι ή σ ε ω ν ΑΔΑ: Β ΩΔ-ΦΚ7 1. Ασφαλισμένοι που δεν οφείλουν ληξιπρόθεσμες εισφορές ή οφείλουν και δεν τις έχουν ρυθμίσει. Στην ειδοποίηση που αποστέλλεται στους ασφαλισμένους αυτούς περιλαμβάνονται η εισφορά του Α εξαμήνου 2012 και οι τυχόν ληξιπρόθεσμες εισφορές. Η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών αυτών λήγει στις 28 Δεκεμβρίου Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3943/2011 (τριμηνιαίες δόσεις). Στους οφειλέτες αυτούς αποστέλλεται ειδική ειδοποίηση απόδειξη καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, η οποία περιλαμβάνει τρία αποκόμματα Ταχυπληρωμής. Στο 1 ο (άνω δεξιά) αναγράφεται το ποσό της τρέχουσας τριμηνιαίας δόσης και της τυχόν ληξιπρόθεσμης. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται την άμεση έκπτωση από το δικαίωμα της ρύθμισης. Η προθεσμία για την πληρωμή του ποσού που αναγράφεται στο απόκομμα αυτό, λήγει στις 15 Οκτωβρίου Στο 2 ο (κάτω δεξιά) περιλαμβάνεται το ποσό της επόμενης τριμηνιαίας δόσης και το ποσό της τρέχουσας εξαμηνιαίας εισφοράς του Α εξαμήνου Η μη εμπρόθεσμη εξόφληση του συνόλου των εισφορών του αποκόμματος αυτού συνεπάγεται την άμεση έκπτωση από το δικαίωμα των δόσεων. Ως ληκτική ημερομηνία πληρωμής του αποκόμματος αυτού, έχει οριστεί η Στο 3 ο (κάτω αριστερά) αναγράφεται το ποσό των υπόλοιπων μη απαιτητών δόσεων και των αναδρομικών εισφορών, εάν υπάρχουν. Η εξόφληση των υπόλοιπων δόσεων εφόσον δεν περιλαμβάνονται στο απόκομμα και αναδρομικές εισφορές είναι προαιρετική. Εξοφλείται, δηλαδή, εάν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών του. Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε, εκτός από το απόκομμα 3, να εξοφληθούν μέσα στις ορισθείσες προθεσμίες και τα αποκόμματα 1 και 2. Εάν στο 3 ο απόκομμα περιλαμβάνονται και αναδρομικές εισφορές και ο ασφαλισμένος επιθυμεί να εξοφλήσει μόνο τις αναδρομικές εισφορές, ο Ανταποκριτής ΟΓΑ θα πρέπει να εκδώσει έντυπο για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639) για την πληρωμή τους μέσα στην αναγραφόμενη επί του αποκόμματος 3 προθεσμία (μέχρι ). Το έντυπο ΑΤΕ θα εκτυπωθεί (κενό) από την υπηρεσία «Ψηφιακά Έντυπα» και θα συμπληρωθεί από τον Ανταποκριτή ΟΓΑ. 3. Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση δόσεων με παλαιότερες διατάξεις (εξαμηνιαίες δόσεις) Στους οφειλέτες αυτούς αποστέλλεται ειδική ειδοποίηση απόδειξη καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, η οποία περιλαμβάνει τρία αποκόμματα Ταχυπληρωμής με ληκτική ημερομηνία πληρωμής την Στο 1 ο (άνω δεξιά) αναγράφεται το ποσό της τρέχουσας εξαμηνιαίας εισφοράς του Α εξαμήνου Η μη εμπρόθεσμη εξόφληση του ποσού αυτού συνεπάγεται την άμεση έκπτωση από το δικαίωμα των δόσεων. Στο 2 ο (κάτω δεξιά) αναγράφεται το ποσό της τρέχουσας εξαμηνιαίας δόσης και της τυχόν ληξιπρόθεσμης. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται την άμεση έκπτωση από το δικαίωμα της ρύθμισης. Στο 3 ο (κάτω αριστερά) αναγράφεται το ποσό των υπόλοιπων δόσεων. Η εξόφληση του αποκόμματος αυτού είναι προαιρετική. Εξοφλείται, δηλαδή, εάν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών του. Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει

5 οπωσδήποτε, εκτός από το απόκομμα 3, να εξοφληθούν μέσα στην ανωτέρω προθεσμία και τα αποκόμματα 1 και Ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει αίτηση για ρύθμιση μέσα στο Α εξάμηνο 2012 Η ειδοποίηση που απεστάλη στους οφειλέτες, οι οποίοι εντός του Α εξαμήνου 2012 υπέβαλαν αίτηση για να υπαχθούν σε ρύθμιση δόσεων, έχει επίσης τρία (3) αποκόμματα ταχυπληρωμής. Το 1 ο απόκομμα δεν είναι συμπληρωμένο. Συμπληρωμένα είναι μόνο το 2 ο και το 3 ο. Στο 2 ο (κάτω δεξιά) περιλαμβάνεται το ποσό της τρέχουσας εξαμηνιαίας εισφοράς του Α εξαμήνου 2012 και το ποσό της πρώτης τριμηνιαίας δόσης.. Για να ενταχθούν στη ρύθμιση οι οφειλέτες αυτοί θα πρέπει να εξοφλήσουν υποχρεωτικά το σύνολο των εισφορών του αποκόμματος αυτού μέχρι τις Στο 3 ο (κάτω αριστερά) αναγράφεται το ποσό των υπόλοιπων μη απαιτητών δόσεων και των αναδρομικών εισφορών, εάν υπάρχουν. Η εξόφληση των υπόλοιπων δόσεων εφόσον δεν περιλαμβάνονται στο απόκομμα και αναδρομικές εισφορές είναι προαιρετική. Εξοφλείται, δηλαδή, εάν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών του. Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε, εκτός από το απόκομμα 3, να εξοφληθούν μέσα στην ανωτέρω προθεσμία και τα αποκόμματα 1 και 2. Εάν στο 3 ο απόκομμα περιλαμβάνονται και αναδρομικές εισφορές και ο ασφαλισμένος επιθυμεί να εξοφλήσει μόνο τις αναδρομικές εισφορές, ο Ανταποκριτής ΟΓΑ θα πρέπει να εκδώσει έντυπο για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639) για την πληρωμή τους, μέσα στην ανωτέρω προθεσμία. Το έντυπο ΑΤΕ θα εκτυπωθεί (κενό) από την υπηρεσία «Ψηφιακά Έντυπα» και θα συμπληρωθεί από τον Ανταποκριτή ΟΓΑ. 5. Ασφαλισμένοι που θα συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, το έτος 2013 (γενν. 1948) α) Ασφαλισμένοι που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση δόσεων. Στους ασφαλισμένους αυτούς αποστέλλονται μαζί: η κανονική ειδοποίηση με την τρέχουσα εισφορά του Α εξαμήνου 2012 και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες και ειδοποίηση με την εισφορά του Β εξαμήνου 2012, η εξόφληση του ποσού της οποίας είναι προαιρετική. β) Ασφαλισμένοι που έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση δόσεων με παλαιότερες διατάξεις. Στους ασφαλισμένους αυτούς αποστέλλεται επίσης η ειδική ειδοποίηση με τα τρία αποκόμματα ταχυπληρωμής. Για το 1 ο και 2 ο απόκομμα ισχύει ό,τι ακριβώς περιγράψαμε ανωτέρω στην παράγραφο 3. Στο 3 ο απόκομμα που εξοφλείται προαιρετικά περιλαμβάνεται μαζί με τις υπόλοιπες δόσεις και η εισφορά του Β εξαμήνου γ) Ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση δόσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3943/2011. Στους ασφαλισμένους αυτούς, αποστέλλεται η ίδια ακριβώς ειδοποίηση με τα τρία (3) αποκόμματα ταχυπληρωμής που περιγράψαμε ανωτέρω στην παράγραφο 2. Σημειώνεται ότι στην ειδοποίηση που αποστέλλεται στους οφειλέτες αυτούς δεν περιλαμβάνεται η εισφορά του Β εξαμήνου 2012.

6 δ) Ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει πρόσφατα αίτηση για ρύθμιση. Στους ασφαλισμένους αυτούς αποστέλλεται ειδική ειδοποίηση για την καταβολή της τρέχουσας εισφοράς και της πρώτης τριμηνιαίας δόσης μέχρι Επισημαίνουμε ότι οι ως άνω ασφαλισμένοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση μόνο αφού λάβουν τη σχετική προσωπική επιστολή τον Διοικητή του ΟΓΑ. Η πληρωμή των εισφορών με τις ως άνω ειδοποιήσεις αποδείξεις γίνεται αποκλειστικά μέσω ΕΛΤΑ (ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ). Οι εισφορές πρέπει να εξοφλούνται εμπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι τη ληκτική ημερομηνία πληρωμής. Μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, οι ειδοποιήσεις καθίστανται άκυρες (δεν ισχύει το αναγραφόμενο ποσό και δεν γίνονται δεκτές από τα ΕΛΤΑ). Σημειώνουμε πάντως, ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις ασφαλισμένων που έχουν ανάγκη να λάβουν άμεσα ασφαλιστική ενημερότητα ή να θεωρήσουν το βιβλιάριο υγείας τους, δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των οφειλόμενων εισφορών τους μέσω ΑΤΕ, όπως περιγράφουμε παρακάτω (Κεφάλαιο VΙ). IV. Αναστολή αποστολής ειδοποιήσεων αποδείξεων καταβολής εισφοράς Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ. 78/1998 «Καταστατικό Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης Αγροτών», σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές του επί δέκα συνεχή έτη, παύει η αποστολή σ αυτόν ειδοποίησης απόδειξης καταβολής των οφειλόμενων εισφορών. Νέα ειδοποίηση απόδειξη καταβολής εισφορών αποστέλλεται ύστερα από σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου. Κατόπιν τούτου, δεν αποστέλλονται ειδοποιήσεις αποδείξεις στους ασφαλισμένους που επί 10 συνεχή έτη δεν έχουν καταβάλει εισφορές στον Κλάδο. Επισημαίνουμε και πάλι ότι απλώς παύει (αναστέλλεται) η αποστολή ειδοποιήσεων αποδείξεων στους οφειλέτες, η υποχρέωση όμως εξόφλησης των οφειλόμενων εισφορών, για όλο το χρόνο εγγραφής τους στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου, εξακολουθεί να υφίσταται. Οι ανωτέρω ασφαλισμένοι, προκειμένου να εξοφλήσουν τις εισφορές τους, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση, συμπληρωμένη στο έντυπο αίτησης που σας απεστάλη με την εγκύκλιό μας αριθ. 1/2009, ώστε να τους αποσταλεί εκ νέου ειδοποίηση απόδειξη καταβολής των οφειλόμενων εισφορών τους. Η ειδοποίηση θα τους σταλεί στην αμέσως επόμενη της αίτησης αποστολή ειδοποιήσεων και θα περιλαμβάνει τις τρέχουσες εισφορές και όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αναπροσαρμοσμένες, σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα ποσά εισφορών. Εάν επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους, αρκεί η υποβολή αίτησης για ρύθμιση. V. Ποσά εισφορών Κατωτέρω παραθέτουμε και πάλι τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που ισχύουν για το έτος 2012 για τους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους, ανά ασφαλιστική κατηγορία. Για τα ποσά εισφορών που θα ισχύσουν για το έτος 2013, θα σας ενημερώσουμε μετά την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

7 Ασφαλιστική κατηγορία* Ποσά κατηγοριών ΑΔΑ: Β ΩΔ-ΦΚ7 ΠΟΣΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2012 Μηνιαία εισφορά Σύνταξη Κλάδος (7% x Υγείας ασφ. (2,5% x κατ.) ασφ. κατ.) ΛΑΕ Σύνολο εισφορών Μηνιαία Εξαμηνιαία Ετήσια 1 η 472,59 33,08 11,81 1,98 46,87 281,22 562,44 2 η 585,80 41,01 14,65 1,98 57,64 345,84 691,68 3 η 704,90 49,34 17,62 1,98 68,94 413,64 827,28 4 η 869,83 60,89 21,75 1,98 84,62 507, ,44 5 η 1.034,74 72,43 25,87 2,97 101,27 607, ,24 6 η 1.198,50 83,90 29,96 2,97 116,83 700, ,96 7 η 1.361,03 95,27 34,03 2,97 132,27 793, ,24 * Ποσά ασφαλιστικών κατηγοριών επί των οποίων υπολογίζονται οι εισφορές για σύνταξη (ποσοστό 7%) και για Κλάδο Υγείας (ποσοστό 2,5%). Μαζί με τη μηνιαία εισφορά για σύνταξη και για τον Κλάδο Υγείας συνεισπράττεται και η εισφορά για το Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας «ΛΑΕ» ( 1,98 για τις κατηγορίες 1 η έως και 4 η, και 2,97 για τις κατηγορίες 5 η έως και 7 η ). VI. Πληρωμή εισφορών μέσω ΑΤΕ. Έκδοση Εντύπου ΑΤΕ (Κ.Μ.Π. 639) Όπως σας έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, η πληρωμή των εισφορών μέσω ΑΤΕ (εμπρόθεσμη εκπρόθεσμη) πρέπει να γίνεται μόνο σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις, καθόσον η συγκεκριμένη αυτή διαδικασία εξόφλησης των εισφορών δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση αυτήν της εξόφλησης των εισφορών μέσω ΕΛΤΑ με ΤΑΧΥΠΛΗΡΩΜΗ, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά, και μόνο για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Το έντυπο για την ΑΤΕ (Κ.Μ.Π. 639) στο εξής θα χορηγείται μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας «Ασφαλιστικές Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων», Προκειμένου να εκδοθεί το έντυπο για την ΑΤΕ, ο αρμόδιος Ανταποκριτής ΟΓΑ θα πρέπει να μεταβεί στην επιλογή «Ατομική μερίδα Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας». Μετά την αναζήτηση, εμφανίζεται ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος / υπόχρεος και ο Ανταποκριτής μπορεί να προβεί στην εκτύπωση του εντύπου για την ΑΤΕ, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που του παρέχονται στο εγχειρίδιο χρήσης. Στο σχετικό εγχειρίδιο επίσης, αναφέρεται αναλυτικά ποιο είναι το πληρωτέο ποσό εισφορών, ανάλογα με το είδος των οφειλόμενων εισφορών του υπόχρεου (τρέχουσες - ληξιπρόθεσμες - ρυθμισμένες). Επισημαίνεται ότι το έντυπο θα πρέπει να συμπληρώνεται, πρωτοκολλείται και υπογράφεται (σφραγίδα και υπογραφή) από τον Ανταποκριτή ΟΓΑ. Όλα τα έντυπα ΑΤΕ (Κ.Μ.Π. 639) που θα εκδίδονται διαδικτυακά από κάθε Ανταποκριτή ΟΓΑ, θα καταχωρούνται στο σύστημα ανά ημέρα έκδοσης και ανά ασφαλισμένο. Έντυπο για την ΑΤΕ δεν εκδίδεται αν δεν έχει καταχωρηθεί ο ΑΜΚΑ ή ο καταχωρηθείς είναι λανθασμένος.

8 Στην περίπτωση αυτή, ακολουθώντας τις οδηγίες του εγχειριδίου χρήσης της υπηρεσίας «Δήλωση ΑΦΜ-ΑΜΚΑ για όλους», ο Ανταποκριτής μπορεί να καταχωρήσει ή να διορθώσει τον ΑΜΚΑ και στη συνέχεια να προχωρήσει στην έκδοση του εντύπου. Ειδικά για τους αλλοδαπούς εργάτες γης, το έντυπο για την ΑΤΕ εκδίδεται, αλλά μόνο μέσω της ειδικής υπηρεσίας «Έκδοση Βεβαίωσης για Άδεια Διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών», στην οποία παραπέμπει απευθείας η εφαρμογή των Ανταποκριτών (βλέπε και κατωτέρω). Η υπηρεσία αυτή των αλλοδαπών, εμπλουτίστηκε δηλαδή με τη δυνατότητα έκδοσης και εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639). ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για τα διαστήματα που ακολουθούν τις εξαμηνιαίες εκκαθαρίσεις εσόδων, οπότε το σύστημα δεν έχει ενημερωθεί με τα νέα ποσά εισφορών (αρχές εκάστοτε έτους) και με τις αναπροσαρμοσμένες τιμές εισφορών του εκάστοτε Β εξαμήνου (μήνας Ιούλιος) το έντυπο για την ΑΤΕ θα εκτυπώνεται συμπληρωμένο ως προς όλα τα άλλα στοιχεία, εκτός του πληρωτέου ποσού, το οποίο θα παραμένει κενό. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει ο αρμόδιος Ανταποκριτής για τον υπολογισμό του πληρωτέου ποσού (νέες αναπροσαρμοσμένες ληξιπρόθεσμες και νέα τρέχουσα εισφορά) να συμβουλεύεται τα νέα ποσά εισφορών. Σε επείγουσες περιπτώσεις και εφόσον η εκτύπωση του εντύπου δεν είναι δυνατή (π.χ. τεχνικοί λόγοι), ο Ανταποκριτής θα πρέπει να μεταβεί στην εφαρμογή «Ψηφιακά Έντυπα» προκειμένου να εκτυπώσει ασυμπλήρωτο (χωρίς ονομαστικά στοιχεία, ποσό κ.λπ.) το υπόδειγμα του εν λόγω εντύπου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να το συμπληρώσει βάσει των ονομαστικών οικονομικών στοιχείων που αναφέρονται στην ασφαλιστική οικονομική μερίδα του συγκεκριμένου υπόχρεου. Επισημαίνουμε ότι η ως άνω έκδοση (με χειρόγραφη συμπλήρωση) του εντύπου ΑΤΕ, θα πρέπει να συμβαίνει μόνο σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις και ο Ανταποκριτής θα πρέπει να φυλάσσει αντίγραφο του εντύπου στο Αρχείο του. Σας υπενθυμίζουμε, ότι και οι ασφαλισμένοι που έχουν ήδη ρυθμίσει της οφειλές τους μπορούν, σε επείγουσες περιπτώσεις, να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΑΤΕ, αλλά μόνο εμπρόθεσμα. Εκπρόθεσμη καταβολή εισφορών ασφαλισμένων σε ρύθμιση α) Οφειλέτες σε παλαιότερες ρυθμίσεις Για τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους με παλαιότερες ρυθμίσεις, επισημαίνουμε τα παρακάτω: Αν δεν εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις σύμφωνα με τους όρους της ρύθμισης εισφορές τους, χάνουν το δικαίωμα της ρύθμισης, που σημαίνει ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ασφαλιστικά ενήμεροι πληρώνοντας ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ το ποσό της δόσης τους και το ποσό της εισφοράς του Α εξαμήνου Συνεπώς, για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα (μέχρι ) τις εισφορές τους και επείγονται να θεωρήσουν βιβλιάριο υγείας ή να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, οι αρμόδιοι Ανταποκριτές ΟΓΑ, από και μέχρι την εκκαθάριση του Α εξαμήνου 2012 και την ενημέρωση της διαδικτυακής υπηρεσίας με τα νέα ποσά εισφορών, θα πρέπει να απευθύνονται στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή κατά τόπο αρμόδιο Υποκατάστημα), προκειμένου να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ΑΤΕ για να καταστούν ασφαλιστικά ενήμεροι.

9 (Ανάλογη πληροφόρηση θα παρέχεται από τον ΟΓΑ και το μήνα Ιούλιο, λόγω μη άμεσης ενημέρωσης του συστήματος μετά την εκκαθάριση του Β εξαμήνου.) β) Οφειλέτες στη ρύθμιση του Ν.3943/2011 Για τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3943/2011 (τριμηνιαίες δόσεις), επισημαίνουμε τα παρακάτω: Εάν δεν εξοφλήσουν εμπρόθεσμα (μέχρι ) το 1 ο απόκομμα δεν εκπίπτουν άμεσα της ρύθμισης. Θα πρέπει όμως οπωσδήποτε να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα μέχρι το 2 ο απόκομμα με τις εισφορές της επόμενης τριμηνιαίας δόσης και της τρέχουσας εξαμηνιαίας εισφοράς του Α εξαμήνου Σε διαφορετική περίπτωση θα εκπέσουν άμεσα της ρύθμισης. Συνεπώς, εφόσον οι ασφαλισμένοι αυτοί εκπέσουν της ρύθμισης και επείγονται μετά την να θεωρήσουν βιβλιάριο υγείας ή να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, οι αρμόδιοι Ανταποκριτές ΟΓΑ μέχρι την εκκαθάριση του Α εξαμήνου 2012 και την ενημέρωση της διαδικτυακής υπηρεσίας με τα νέα ποσά εισφορών, θα πρέπει να απευθύνονται στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή κατά τόπο αρμόδιο Υποκατάστημα), προκειμένου να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν μέσω της ΑΤΕ οι ενδιαφερόμενοι, για να καταστούν ασφαλιστικά ενήμεροι. (Ανάλογη πληροφόρηση θα παρέχεται από τον ΟΓΑ και το μήνα Ιούλιο, λόγω μη άμεσης ενημέρωσης του συστήματος μετά την εκκαθάριση του Β εξαμήνου.) Στις ως άνω περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής, τα έντυπα ΑΤΕ, εκτυπώνονται από την υπηρεσία «Ατομική μερίδα Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας» κενά ως προς το πληρωτέο ποσό, το οποίο συμπληρώνεται χειρόγραφα από τους Ανταποκριτές ΟΓΑ. Συμπλήρωση εντύπων για την ΑΤΕ Επειδή, όπως έχουμε διαπιστώσει, συχνά χρησιμοποιούνται λανθασμένα υποδείγματα εντύπων για την καταβολή εισφορών μέσω ΑΤΕ ή η συμπλήρωσή τους είναι ελλιπής, σας υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα: α) Για τις ως άνω πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης χρησιμοποιείται το ειδικό έντυπο για την ΑΤΕ με Κωδικό Μεγάλου Πελάτη (ΚΜΠ) 639, το οποίο, όπως προαναφέραμε, στο εξής θα εκδίδεται μέσω της υπηρεσίας «Ασφαλιστικές Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων» και σύμφωνα με τις οδηγίες μας. β) Για την αναγνώριση εξαγορά χρόνου Πρόσθετης Ασφάλισης χρησιμοποιείται αποκλειστικά το έντυπο για την ΑΤΕ με ΚΜΠ 645. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πληρώνονται εισφορές εξαγοράς χρόνου Πρόσθετης με το έντυπο ΑΤΕ με ΚΜΠ 639. γ) Για την προκαταβολή από τον εργοδότη των εισφορών: του διμήνου ή εξαμήνου για τους μετακλητούς αλλοδαπούς (εποχικούς αλιεργάτες αντίστοιχα) χρησιμοποιείται το έντυπο για την ΑΤΕ με ΚΜΠ 649. Επισημαίνουμε ότι, το έντυπο με ΚΜΠ 649 χρησιμοποιείται και για την ανά δίμηνο καταβολή εισφορών του υπολειπόμενου χρόνου μετάκλησης των υπηκόων τρίτων χωρών, των οποίων η σύμβαση είναι μέχρι έξι (6) μήνες. του τριμήνου για τους λοιπούς μετακλητούς, χρησιμοποιείται το έντυπο για την ΑΤΕ με ΚΜΠ 608. Τα έντυπα ΑΤΕ με Κ.Μ.Π. 608, 645 και 649 δεν εκτυπώνονται από την ως άνω διαδικτυακή υπηρεσία.

10 VIΙ. Υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών Όπως σας ενημερώσαμε και με την εγκύκλιό μας αριθ. 7/2011 σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 48 του Ν.3943/2011 προβλέπεται νέα ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών, για τους αυτοτελώς απασχολούμενους οφειλέτες του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης. Για την υποβολή νέας αίτησης για ρύθμιση θα συμβουλεύεστε την ως άνω σχετική εγκύκλιό μας. Αίτηση, για να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής τους, μπορούν να υποβάλουν και όσοι έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους με παλαιότερες διατάξεις. Επισημαίνουμε, ότι οι οφειλέτες αυτοί θα πρέπει, μέχρι να τους αποσταλεί ειδοποίηση σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, να τηρούν οπωσδήποτε τους όρους της παλαιάς ρύθμισης. Θα πρέπει, δηλαδή, να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους (τρέχουσα εισφορά και εξαμηνιαία δόση) σύμφωνα με την παλαιά ρύθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση θα εκπέσουν της παλαιάς ρύθμισης με συνέπεια το ανεξόφλητο μέρος της οφειλής τους να ρυθμιστεί με τις νέες ισχύουσες τιμές εισφοράς. Σε περίπτωση που οι οφειλέτες επείγονται να ενταχθούν άμεσα στη ρύθμιση (για να τους χορηγηθεί βιβλιάριο υγείας ή ασφαλιστική ενημερότητα), θα πρέπει οι αρμόδιοι Ανταποκριτές ΟΓΑ να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία Υποκαταστήματα), για να λάβουν οδηγίες σχετικά με το πληρωτέο ποσό και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Επισημαίνουμε και πάλι, ότι μόνη η υποβολή της αίτησης δεν σημαίνει και υπαγωγή του αιτούντα στη ρύθμιση. Ο αιτών εντάσσεται στη ρύθμιση - και κατά συνέπεια θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος ή δικαιούται βιβλιάριο υγείας - μόνο αφού εξοφλήσει εμπρόθεσμα τις αναλογούσες στη ρύθμιση εισφορές του, δηλαδή την τρέχουσα εισφορά και την πρώτη δόση του. VIII. Ασφαλιστική ενημερότητα Ασφαλιστικά ενήμεροι θεωρούνται: α) Οι ασφαλισμένοι που δεν οφείλουν ληξιπρόθεσμες εισφορές. β) Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των οφειλών τους και τηρούν τους όρους της ρύθμισης. Στο εξής, οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας θα χορηγούνται από τον Ανταποκριτή ΟΓΑ μέσω της εφαρμογής Ανταποκριτών. Η βεβαίωση θα πρέπει να συμπληρώνεται, πρωτοκολλείται και υπογράφεται κανονικά (σφραγίδα και υπογραφή) από τον αρμόδιο Ανταποκριτή ΟΓΑ. Η διάρκεια ισχύος της βεβαίωσης, ορίζεται από το σύστημα. Για τους ασφαλιστικά ενήμερους ενδιαφερόμενους, όπως προείπαμε η εκτύπωση της βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας γίνεται από την υπηρεσία «Ασφαλιστικές - Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων» (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι). Για την εκτύπωση της βεβαίωσης, μετά την αναζήτηση του συγκεκριμένου ασφαλισμένου θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί «Εκτύπωση ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ σε PDF» ή «Εκτύπωση ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ σε HTML». Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερος, δεν εμφανίζονται τα ως άνω κουμπιά και συνεπώς δεν εκδίδεται από το σύστημα η σχετική βεβαίωση. Προκειμένου στην περίπτωση αυτή να του χορηγήσετε την εν λόγω βεβαίωση, θα πρέπει να σας προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος εξοφλητική απόδειξη εισφορών που να αποδεικνύει ότι έχει πληρώσει όλες τις οφειλόμενες εισφορές του. Στη συνέχεια, θα πατήσετε το κουμπί «Εξόφληση Εισφορών» και θα εμφανιστεί

11 στο σύστημα η δυνατότητα εκτύπωσης της εν λόγω βεβαίωσης. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε η επιλογή «Εξόφληση Εισφορών» να χρησιμοποιείται μόνο εφόσον έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλόμενες εισφορές. Προσοχή: Οι βεβαιώσεις που εκδίδονται με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να τηρούνται σε δικό σας ξεχωριστό αρχείο. Επισημαίνουμε ότι για τους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους αυτής, η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, θα χορηγείται επίσης από τους Ανταποκριτές ΟΓΑ μέσω της ως άνω υπηρεσίας, με εξαίρεση, τις περιπτώσεις που η βεβαίωση ζητείται για είσπραξη επιδοτήσεων αποζημιώσεων. Σε περίπτωση που ασφαλισμένοι σε ρύθμιση ζητούν βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας για είσπραξη επιδότησης ή αποζημίωσης, αυτή θα εκδίδεται μόνο από τον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή το κατά τόπο αρμόδιο Υποκατάστημα ΟΓΑ). Τονίζουμε και πάλι ότι οι βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας θα χορηγούνται από τον Ανταποκριτή ΟΓΑ μέσω της εφαρμογής Ανταποκριτών. Κατ εξαίρεση, στην περίπτωση άμεσης ένταξης σε ρύθμιση, λόγω έκτακτης ή επείγουσας ανάγκης, οι σχετικές βεβαιώσεις, προς το παρόν και μέχρι νεώτερης ενημέρωσής σας, θα χορηγούνται χειρόγραφα από τον Ανταποκριτή ΟΓΑ και όχι μέσω της εφαρμογής. Μετά την υποβολή της αίτησης για άμεση ρύθμιση, ο Ανταποκριτής θα πρέπει να απευθύνεται στον ΟΓΑ για να πληροφορηθεί το απαιτούμενο, για την ένταξη στη ρύθμιση, ποσό. Μετά την πληρωμή του ποσού στην ΑΤΕ, ο Ανταποκριτής μπορεί να εκδώσει τη σχετική βεβαίωση, αντίγραφο της οποίας θα καταχωρήσει στο ίδιο αρχείο που προαναφέραμε, δηλαδή μαζί με τις βεβαιώσεις που εκδίδονται από το σύστημα κατόπιν εντολής του (μετά την προσκόμιση της εξοφλητικής απόδειξης των εισφορών). Ως λόγος έκτακτης ή επείγουσας ανάγκης δε θεωρείται η είσπραξη επιδοτήσεων αποζημιώσεων. Όλες οι βεβαιώσεις που θα εκδίδονται διαδικτυακά από κάθε Ανταποκριτή, θα καταχωρούνται στο σύστημα ανά ημέρα έκδοσης και ανά ασφαλισμένο. Περιπτώσεις μη δυνατότητας εκτύπωσης βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας Παρακάτω αναλύονται οι περιπτώσεις αναζητήσεων κατά τις οποίες δε μπορείτε να εκτυπώσετε βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ασφαλισμένο ή χρειάζεται να προχωρήσετε σε ορισμένες ενέργειες για την πραγματοποίηση της εκτύπωσης. - ο ασφαλισμένος δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερος. Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος οφείλει ληξιπρόθεσμες εισφορές, εμφανίζεται μήνυμα ότι μετά την καταβολή τους, είναι δυνατή η εκτύπωση της βεβαίωσης. - ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου δεν έχει ταυτοποιηθεί με αυτόν του αρχείου ΑΜΚΑ της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Σε περίπτωση που ο ΑΜΚΑ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα ή ο ήδη καταχωρημένος ΑΜΚΑ δεν είναι ο σωστός, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να σας προσκομίσει οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο (βεβαίωση ΑΜΚΑ, αυτοκόλλητο κ.λπ.) προκειμένου να τον καταχωρήσετε στο ειδικό πεδίο ΑΜΚΑ. Αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει ΑΜΚΑ ή δεν τον γνωρίζει θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί, προηγουμένως, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή ΚΕΑ για να λάβει βεβαίωση ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια, για να προχωρήσετε στην εκτύπωση, θα πρέπει να καταχωρήσετε ή να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε τον καταχωρημένο ΑΜΚΑ μέσω της υπηρεσίας «Δήλωση ΑΦΜ- ΑΜΚΑ για όλους».

12 IX. Θεώρηση βιβλιαρίων Υγείας ΟΓΑ ΑΔΑ: Β ΩΔ-ΦΚ7 Σύμφωνα με τις πάγιες οδηγίες μας, για να χορηγήσει ή θεωρήσει ο αρμόδιος Ανταποκριτής ΟΓΑ βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ, πρέπει ο ενδιαφερόμενος: α) να είναι εν ενεργεία ασφαλισμένος, να εμφανίζεται δηλαδή στον Πίνακα των εν ενεργεία ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης και β) να μην οφείλει καθυστερούμενες εισφορές, εισφορές δηλαδή των οποίων έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής. Μέχρι σήμερα η εξόφληση των καθυστερούμενων εισφορών διαπιστωνόταν: είτε από τους τελευταίους Πίνακες Υποχρέων Εισφοράς, με την προϋπόθεση ότι δεν είχε λήξει η προθεσμία καταβολής των τρεχουσών εισφορών (στην ειδική στήλη των πινάκων έπρεπε να αναγράφεται η ένδειξη ΝΑΙ), είτε από τη σχετική απόδειξη πληρωμής των ΕΛΤΑ. Εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα: Στο εξής για τη χορήγηση ή τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας δεν θα αρκείστε στον έλεγχο των ηλεκτρονικών Πινάκων Υποχρέων Εισφοράς ή στον έλεγχο της ατομικής μερίδας του ασφαλισμένου, αλλά θα προβαίνετε υποχρεωτικά και στις ακόλουθες ενέργειες: Πριν από τη χορήγηση θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας θα προβαίνετε στην έκδοση, μέσω της ως άνω διαδικτυακής εφαρμογής, βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας. Επί της βεβαίωσης θα αναγράφετε τη σημείωση: «βάσει της βεβαίωσης αυτής χορηγήθηκε - θεωρήθηκε το υπ αριθ. βιβλιάριο υγείας μέχρι.» και στη συνέχεια θα τη φυλάσσετε στο Αρχείο σας. Παράλληλα, θα πρέπει απαραιτήτως να ενημερώνετε το βιβλίο «Κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ» σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες μας και με την προσθήκη της παρατήρησης: «χορηγήθηκε βάσει της αριθμ. πρωτ./ ημερομηνία, βεβαίωσης». Σε περιπτώσεις που χορηγείται θεωρείται βιβλιάριο υγείας κατόπιν άμεσης ένταξης σε ρύθμιση, θα πρέπει να φυλάσσετε στο Αρχείο σας φωτοαντίγραφο του εντύπου ΑΤΕ με το οποίο καταβλήθηκαν (κατόπιν συνεννόησης με τον ΟΓΑ) οι αναλογούσες στη ρύθμιση εισφορές καθώς και το γραμμάτιο είσπραξης του ποσού από την ΑΤΕ. Επί του φωτοαντιγράφου του εντύπου ΑΤΕ θα σημειώνετε ότι «χορηγήθηκε θεωρήθηκε το αριθ... βιβλιάριο υγείας μέχρι, κατόπιν άμεσης ένταξης σε ρύθμιση οφειλών». Στο βιβλίο «Κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ» θα πρέπει, στη συνέχεια, να σημειώνετε την παρατήρηση «χορηγήθηκε θεωρήθηκε βιβλιάριο υγείας μετά από άμεση ένταξη σε ρύθμιση οφειλών στις (ημερομηνία καταβολής στην ΑΤΕ)». X. ΑΜΚΑ - ΑΦΜ Σύμφωνα με το Νόμο, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) είναι απαραίτητα στοιχεία για τη χορήγηση των παροχών. Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε τα δύο αυτά στοιχεία να συμπληρώνονται οπωσδήποτε στα Δελτία Απογραφής των ασφαλισμένων καθώς και στις αιτήσεις συνταξιοδότησης. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για οποιαδήποτε μεταβολή στοιχείων που αφορούν στον ΑΜΚΑ ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται στα ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ που λειτουργούν στους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Επισημαίνουμε ότι, για οποιαδήποτε μεταβολή που αφορά στα στοιχεία του Μητρώου Ασφαλισμένων θα εξακολουθήσετε να συμπληρώνετε το Δελτίο μεταβολών (έντυπο Κ4).

13 XI. Έλεγχος Μητρώου Πινάκων Υπόχρεων ΑΔΑ: Β ΩΔ-ΦΚ7 1. Παρακαλούμε να ελέγξετε προσεκτικά τα ηλεκτρονικά Μητρώα Ασφαλισμένων- Πίνακες Υπόχρεων της εφαρμογής και συγκεκριμένα τον Πίνακα «Εν ενεργεία ασφαλισμένοι» και να μας ενημερώσετε άμεσα για τυχόν αλλαγές στην ασφαλιστική κατάσταση των ασφαλισμένων (διακοπή της άσκησης του επαγγέλματος, ασφάλιση σε άλλο φορέα κύριας ασφάλισης, συνταξιοδότηση από άλλο φορέα ελληνικό ή ξένο κ.λ.π.). Για την αναγγελία των ασφαλιστικών μεταβολών παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε το ειδικό Δελτίο Αναγγελίας (έντυπο Κ4), υπόδειγμα του οποίου έχει επισυναφθεί στην εγκύκλιό μας αριθ. 5/2004. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει στο Δελτίο να επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, για τα οποία θα συμβουλεύεστε την ως άνω εγκύκλιό μας. (Αντίγραφο του Δελτίου παρακαλούμε να φυλάσσετε στο Αρχείο σας.) 2. Σε περίπτωση που κάποιος ασφαλισμένος έχει πληρώσει εμπρόθεσμα εισφορές, οι οποίες από παραδρομή ζητούνται εκ νέου, παρακαλούμε να μας στείλετε φωτοαντίγραφο της σχετικής απόδειξης πληρωμής των ΕΛΤΑ ή της ΑΤΕ. Αν η πληρωμή είναι εκπρόθεσμη, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα η ασφαλιστική μερίδα του ενδιαφερόμενου και συνεπώς δεν χρειάζεται να μας πληροφορήσετε σχετικά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αιτήσεις αμφισβήτησης των ασφαλισμένων, σχετικά με τα οφειλόμενα ποσά που αναγράφονται στις ειδοποιήσεις αποδείξεις, πρέπει να υποβάλλονται στον ΟΓΑ μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. 3. Σημειώνουμε ακόμη, ότι σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος αιτείται διόρθωσης ή αλλαγής των στοιχείων του (όνομα, διεύθυνση κ.λ.π.), πρέπει να εξοφλεί εμπρόθεσμα την ειδοποίηση απόδειξη που του έχουμε στείλει και παράλληλα να ζητά τη διόρθωση των στοιχείων. Σε όλα τα σχετικά έγγραφά σας, πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται ο ΑΜΚΑ και ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου. Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι όλα τα έντυπα του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης (υποδείγματα αιτήσεων, έντυπα για ΑΤΕ κ.α) μπορείτε να τα βρείτε και στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( ) στην εφαρμογή για τους Ανταποκριτές ΟΓΑ, στο μενού Υπηρεσίες ψηφιακά έντυπα. Ο Διοικητής Παναγιώτης Θ. Πέτρουλας

14 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - Γραφείο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ - Γραφείο κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ - Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα Κοιν. Ασφαλίσεων - Γενική Δ/νση Κοινωνικής Ασφάλισης - Δ/νση Ασφάλισης Αγροτών και Ανασφαλίστων Ομάδων - Δ/νση Ηλεκτρ. Επεξεργασίας Στοιχείων Σταδίου ΑΘΗΝΑ 2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης - Δ/νση Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας Βασ. Σοφίας ΑΘΗΝΑ 3. Η.ΔΙ.ΚΑ. ΑΕ Λαγουμιτζή ΑΘΗΝΑ 4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση Δημοσίου Τομέα Πανεπιστημίου ΑΘΗΝΑ 5. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛ ΤΑ) - Δ/νση Παραγωγής Απελλού ΑΘΗΝΑ - Δ/νση Ταχυπληρωμής Τομέας Πωλήσεων Αδριανουπόλεως ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 6. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ) Καρόλου ΑΘΗΝΑ 7. ΠΑΣΕΓΕΣ Κηφισίας ΑΘΗΝΑ 8. ΓΕΣΑΣΕ Κηφισίας ΑΘΗΝΑ 9. ΣΥΔΑΣΕ Κηφισίας ΑΘΗΝΑ 10. ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Χατζηγιάννη Μέξη ΑΘΗΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ: 1. Γραμματεία Διοίκησης 2. Γραφείο κ. Υποδιοικητή 3. Γενική Δ/νση Ασφάλισης 4. Γενική Δ/νση Διοικ. Υποστήριξης 5. Κλάδους και Υπηρεσίες 6. Περιφ. Υποκαταστήματα ΟΓΑ 7. Ολο το Προσωπικό του ΟΓΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 6 / 2012

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 6 / 2012 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) Αθήνα, 12/10/2012 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 8 / 2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 8 / 2011 ΑΔΑ: 4ΑΧ84691ΩΔ-ΧΡΔ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) Αθήνα, 5/9/2011 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 7/2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 7/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα 6-6-2011 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕ564691ΩΔ-Ε60 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4 / 2013 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. Νέο έντυπο ΑΤΕ (Κ.Μ.Π) 697

ΑΔΑ: ΒΕ564691ΩΔ-Ε60 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4 / 2013 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. Νέο έντυπο ΑΤΕ (Κ.Μ.Π) 697 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 30-4-2013 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑ ΟΙ: ΙΓ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & Γ ΥΓΕΙΑΣ Ταχ. ιεύθ.: Πατησίων 30-10170 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Κέντρο:2131519100

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 3 / 2012

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 3 / 2012 ΑΔΑ: Β4ΛΜ4691ΩΔ-46Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20/06/2012 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5 /2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5 /2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 13-4-2011 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 11 /2011

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 11 /2011 ΑΔΑ: 45Β34691ΩΔ-001 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 31/10/2011 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 3 / 2012

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 3 / 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20/06/2012 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η ΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα 28/07/2014 ΚΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αριθ. Πρωτ. 41589 Ταχ. Δ/νση: Πατησίων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔ24691ΩΔ-ΗΣΧ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2 / 2013

ΑΔΑ: ΒΕΔ24691ΩΔ-ΗΣΧ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2 / 2013 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 11-3-2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑ ΟΙ: ΙΓ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & Γ ΥΓΕΙΑΣ Ταχ. ιεύθ.: Πατησίων 30-10170 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Κέντρο:2131519100

Διαβάστε περισσότερα

3. Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής εισφοράς για τις αγρότισσες μητέρες

3. Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής εισφοράς για τις αγρότισσες μητέρες Ασφαλιστικές εισφορές 1. Υπολογισμός εισφορών 2. Διαδικασία καταβολής εισφορών -Υπόχρεοι 3. Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής εισφοράς για τις αγρότισσες μητέρες 4. Ποσά εισφορών 1. Υπολογισμός εισφορών Η

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21-03-2015)

Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21-03-2015) Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21-03-2015) Άρθρο 28 Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών 1. Το σύνολο των ασφαλιστικών οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΝΑΤ, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 2.3.2015,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 3 / 2015

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 3 / 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 06-04-2015 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΚΛΑΔΟΣ ΙΓ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΓ1 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση : Πατησίων

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 25/09/2012 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5

Αθήνα 25/09/2012 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5 ΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΙ: Ι ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 30 10170 ΑΘΗΝΑ ΣΤ ΟΙΚΟΓΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών με τις διατάξεις του άρθρου 19του Ν 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α/15-3-2010)»

ΘΕΜΑ : «Ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών με τις διατάξεις του άρθρου 19του Ν 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α/15-3-2010)» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 26/3/2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/72/31097 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 2/2016

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 2/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2-3-2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΙ: ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ & ΥΓΕΙΑΣ Ταχ.δ/νση: Πατησίων 30 101 70 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 21 Α. ΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 21 Α. ΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Α Α:4ΑΓ94691Ω3-Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 31/3/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΙΕΣ/Φ10/109/31069 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές καθώς και πρόσθετα τέλη δύναται να εξοφληθούν σε δόσεις σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά.

Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές καθώς και πρόσθετα τέλη δύναται να εξοφληθούν σε δόσεις σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά. Ρυθμίσεις Εισφορών Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές καθώς και πρόσθετα τέλη δύναται να εξοφληθούν σε δόσεις σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά. Πάγια Ισχύουσες Ρυθμίσεις (Ν. 3863/2010)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΚΠ4691Ω3-Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 22/2/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/57/19220 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΑΔΑ: 4ΑΚΠ4691Ω3-Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 22/2/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/57/19220 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΔΑ: 4ΑΚΠ4691Ω3-Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 22/2/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/57/19220 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5 / 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5 / 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 01-07-2013 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΙΓ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΓ1 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση : Πατησίων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΘΗΝΑ. ΘΕΜΑ : «Περί του διακανονισμού του άρθρου 48 του Ν 3943/2011».

ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΘΗΝΑ. ΘΕΜΑ : «Περί του διακανονισμού του άρθρου 48 του Ν 3943/2011». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 05/10/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/298/78740 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

2. Τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΟΓΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 2

2. Τα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΟΓΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 2 Αθήνα 04/09/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ: Ι ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ταχ. Δ/νση: Πατησίων 30 10170 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.»

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 8/4/2014 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 27 / 7 /2012 Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΣΟΔΩΝ KOIN: ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 27 / 7 /2012 Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΣΟΔΩΝ KOIN: ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 27 / 7 /2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ2/67/93170 ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ: ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ

ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ: ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 19/04/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/93/28856 Ο.Α.Ε.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΣ : ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ: ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ

ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ: ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΑ, 10/02/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/54/ Ο.Α.Ε.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΣ : ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ Ή ΑΛΙΕΡΓΑΤΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ Ή ΑΛΙΕΡΓΑΤΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ Ή ΑΛΙΕΡΓΑΤΗ 1.Δικαιολογητικά για την Απογραφή του εργοδότη-επιχείρησης α) Δελτίο Απογραφής Εργοδότη, συμπληρωμένο από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β42Χ4691Ω3-ΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 5/11/2012

ΑΔΑ: Β42Χ4691Ω3-ΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 5/11/2012 ΑΔΑ: Β42Χ4691Ω3-ΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 5/11/2012 ΑΡ.ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/192/727296 Ο.Α.Ε.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΣ : ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ FAX: 210 5285599

Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ FAX: 210 5285599 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 23/05/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/120/37106 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 9/2007. ΘΕΜΑ:«1.Εξαγορά εισφορών από τους ασφαλιζόμενους στον ΟΓΑ υπηκόους τρίτων χωρών - Εφαρμογή των διατάξεων του ν.3536/2007.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 9/2007. ΘΕΜΑ:«1.Εξαγορά εισφορών από τους ασφαλιζόμενους στον ΟΓΑ υπηκόους τρίτων χωρών - Εφαρμογή των διατάξεων του ν.3536/2007. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 9/2007 (2007-07-04) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 9/2007 ΘΕΜΑ:«1.Εξαγορά εισφορών από τους ασφαλιζόμενους στον ΟΓΑ υπηκόους τρίτων χωρών - Εφαρμογή των διατάξεων του ν.3536/2007. 2. Δικαιολογητικά για

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου

Εγγραφή στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου Εγγραφή στα Μητρώα Ασφαλισμένων του Κλάδου Η ιδιότητα του ασφαλισμένου του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών αποδεικνύεται με την εγγραφή στα Μητρώα Ασφαλισμένων που καταρτίζονται και τηρούνται στον ΟΓΑ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α Τηλέφωνο : 210-5285598 fax : 210-5285599 e-mail : esoda@oaee.gr Κοιν: Η.ΔΙ.ΚΑ ΑΕ

ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α Τηλέφωνο : 210-5285598 fax : 210-5285599 e-mail : esoda@oaee.gr Κοιν: Η.ΔΙ.ΚΑ ΑΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΠΕΙΓΟΝ Οργανισμός OAEE Ασφάλισης Αθήνα, 24/02/2014 Ελευθέρων Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΣ/Φ19/11/299023 Επαγγελματιών ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 7/2005

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 7/2005 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα 5-10-2005 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑ ΟΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΑΠΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. ΠΡΟΣ: 1. Υποκαταστήματα Ε.Φ.Κ.Α 2. Περιφερειακές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο

Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. ΠΡΟΣ: 1. Υποκαταστήματα Ε.Φ.Κ.Α 2. Περιφερειακές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 11 / 2010

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 11 / 2010 ΑΔΑ 4ΙΙΩ4691ΩΔ-8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα, 23/12/2010 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ: ΣΤ ΟΙΚΟΓ. ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ---------------------- Ταχ. Δ/νση: Αβέρωφ 7 104 33 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΟΓΑ ΕΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ -

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΟΓΑ ΕΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/10/2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθ. Πρωτ. : 47122 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Πληροφορίες: Φ. Ψαρομηλίγκου 213 1519233 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση οφειλών εκτός Μηχανογραφικού Συστήματος, από αναδρομική αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας» Σχετ.: Εγκύκλιος 5/2014 Διεύθυνσης Εσόδων

ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση οφειλών εκτός Μηχανογραφικού Συστήματος, από αναδρομική αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας» Σχετ.: Εγκύκλιος 5/2014 Διεύθυνσης Εσόδων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 6/5/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/89/648115 ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων Επαγγελματιών ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 3. ΘΕΜΑ: «Έναρξη λειτουργίας του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΟΓΑ Δυτικής Μακεδονίας». Σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 3. ΘΕΜΑ: «Έναρξη λειτουργίας του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΟΓΑ Δυτικής Μακεδονίας». Σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 3 Οκτωβρίου 2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ζ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Ζ2 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣ: Τους κ.κ. Ανταποκριτές ΟΓΑ Δήμων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 4. ΘΕΜΑ: «Εκχώρηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΟΓΑ Ηπείρου».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 4. ΘΕΜΑ: «Εκχώρηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΟΓΑ Ηπείρου». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 23 Δεκεμβρίου 2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ζ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Ζ2 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣ: Τους κ.κ. Ανταποκριτές ΟΓΑ Δήμων,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ.9290 / 183. ΠΡΟΣ : ΕΦΚΑ Γραφείο κ. Διοικητή Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ.9290 / 183. ΠΡΟΣ : ΕΦΚΑ Γραφείο κ. Διοικητή Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΨΟ4691Ω3-14Ι. Εγκύκλιος: 1. Αθήνα, 13/1/2014. Αρ. πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ7/1/52709

ΑΔΑ: ΒΙΨΟ4691Ω3-14Ι. Εγκύκλιος: 1. Αθήνα, 13/1/2014. Αρ. πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ7/1/52709 Αθήνα, 13/1/2014 Αρ. πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ7/1/52709 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

O.A.E.E ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ :62 ΑΔΑ: 45ΒΝ4691Ω3-ΧΦΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ, 07 / 11 /2011

O.A.E.E ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ :62 ΑΔΑ: 45ΒΝ4691Ω3-ΧΦΤ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ, 07 / 11 /2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ O.A.E.E ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΓ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 8 / 2010

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 8 / 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ Ι ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Αθήνα 10/11/2010 & ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 30 (10170 Αθήνα) ΠΡΟΣ :

Διαβάστε περισσότερα

Τέλος, παρέχονται οδηγίες για τη διαχείριση χρεωστικού και πιστωτικού υπολοίπου κατά την πρώτη διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικής οφειλής 2017.

Τέλος, παρέχονται οδηγίες για τη διαχείριση χρεωστικού και πιστωτικού υπολοίπου κατά την πρώτη διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικής οφειλής 2017. Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Δ/νση Εισφορών Μη Μισθωτών Τμήμα Προσδιορισμού Εισφορών Μη Ταχ. Δ/νση: Σατωβριάνδου 18 10432 Αθήνα Πληρ. :Ελένη Δουλκερίδου Τηλ. :210 52 85 617 : 210 52 85 598 : 210

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 21/

ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 21/ ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 21/27.04.2018 ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 21/27.04.2018 (Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΙΣΦΜΜ/392/562805) Εκκαθάριση εισφορών Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών & Ελέγχων Δ/νση Εισφορών Μη Μισθωτών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 27. ΘΕΜΑ: «Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» - Η αρ.πρωτ. Β7/οικ.39703/2829/ , ερμηνευτική οδηγία του Υ.Ε.Κ.Α.Π.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 27. ΘΕΜΑ: «Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» - Η αρ.πρωτ. Β7/οικ.39703/2829/ , ερμηνευτική οδηγία του Υ.Ε.Κ.Α.Π. Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 27/11.11.2014 Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΑΘΗΝΑ, 11 /11/2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/151/1487082 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 27/7/2012 ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ: ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 43

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 27/7/2012 ΤΜΗΜΑ: EΣΟΔΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 ΚΟΙΝ: ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΑΕΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 43 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 27/7/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΡΙΘ.ΠΡ.:ΔΙΕΣ/Φ10/152/94025 ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ: ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Yπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις:

Α. Yπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό με τις εξής προϋποθέσεις: ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κατάταξη ασφαλισμένων πρώην ΤΣΑ σε ασφαλιστικές κατηγορίες ΟΑΕΕ (άρθρο 52 του Ν 3996/2011 (ΦΕΚ 170Α/5-8-2011)).

Θέμα: Κατάταξη ασφαλισμένων πρώην ΤΣΑ σε ασφαλιστικές κατηγορίες ΟΑΕΕ (άρθρο 52 του Ν 3996/2011 (ΦΕΚ 170Α/5-8-2011)). ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) Τμήμα Εσόδων Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΣ/Φ6/1/8858/31-1-2012 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 4 Θέμα: Κατάταξη ασφαλισμένων πρώην ΤΣΑ σε ασφαλιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 8-6-2011 ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθ. Πρωτ.: 29474 ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 8-6-2011 ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθ. Πρωτ.: 29474 ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 8-6-2011 ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθ. Πρωτ.: 29474 ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Λ.Α.Ε. ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε αναπόγραφους εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (Ατομικές Επιχειρήσεις), μέσω FΑΧ.

ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε αναπόγραφους εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (Ατομικές Επιχειρήσεις), μέσω FΑΧ. ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε αναπόγραφους εργοδότες - φυσικά πρόσωπα (Ατομικές Επιχειρήσεις), μέσω FΑΧ. 1. Εισαγωγή Η Διοίκηση του ΙΚΑ στοχεύοντας: στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΟΓΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αμοιβή με εργόσημο - αντί χρηματικού ποσού - του εργάτη γης είναι υποχρεωτική.

ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΟΓΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αμοιβή με εργόσημο - αντί χρηματικού ποσού - του εργάτη γης είναι υποχρεωτική. ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΟΓΑ Το ΕΡΓΟΣΗΜΟ είναι ο νέος τρόπος αμοιβής των εργατών γης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους. Ο εργοδότης κτηματίας, αντί για χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αμοιβή για την παρεχόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων περί συμψηφισμού οφειλών, Δήμων και Περιφερειών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές. Αθήνα 3/12/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ : ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α (ΦΠΑ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Δ (ΦΑΣ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ V.3

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ V.3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ V.3 Περιεχόμενα 1. Με μια ματιά...... 3 Α) Στοιχεία Ασφάλισης... 4 Β) Οικονομικές Εκκρεμότητες... 4 Γ) Ασφαλιστική Ικανότητα... 4 Δ) Αρμόδιο Σημείο Παρουσίας ΕΦΚΑ... 5 Ε) Μηνύματα... 5 2.

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦ: Α. ΧΑΛΚΙΩΤΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦ: Α. ΧΑΛΚΙΩΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 3-2-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.: ΔΙΕΣ/Φ10/28/12456 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΩΝ (ΟΑΕΕ) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β41ΞΛ-Ο1Ρ. Αθήνα Αριθ. Πρωτ / 378

ΑΔΑ: Β41ΞΛ-Ο1Ρ. Αθήνα Αριθ. Πρωτ / 378 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Πειραιώς 40 Ταχ. Κώδικας: 10182 FAX: 210 5295400 Τηλέφωνο: 2131516037 Αθήνα 13 7-2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ Ρύθμιση οφειλών Ν. 4611/2019. Μη Μισθωτοί

ΕΦΚΑ Ρύθμιση οφειλών Ν. 4611/2019. Μη Μισθωτοί ΕΦΚΑ Ρύθμιση οφειλών Ν. 4611/2019 Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη ρύθμιση οφειλών Ν. 4611/2019: α) Μη μισθωτοί, β) Εργοδότες. Μη Μισθωτοί 1 Ποια φυσικά πρόσωπα υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Ν.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167). Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312/29.8.2013 Διαδικασία είσπραξης και ηλεκτρονικής διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών εντός του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α 10432 ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΡ. : ΧΡ. ΛΙΑΠΑΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 24 ΤΗΛ. : 210-5285567 210-5285580 FAX : 210-5229840

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α 10432 ΑΘΗΝΑ ΠΛΗΡ. : ΧΡ. ΛΙΑΠΑΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 24 ΤΗΛ. : 210-5285567 210-5285580 FAX : 210-5229840 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 19/4/2011 Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων ΑΡ. ΠΡΩΤ.ΔΙΑΣΦ/Φ3/30/34645 Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομών και Αγοράς Βιβλίων του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, έτους 2011»

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομών και Αγοράς Βιβλίων του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, έτους 2011» C:\Documents and Settings\Fotiadiso\Desktop\F15_26_Διαβιβαστικό οδηγιών εκτύπωσης.doc ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΟΓΑ ΕΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΟΓΑ ΕΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΟΓΑ ΕΤΟΥΣ 2017 - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ Σας γνωρίζουμε ότι ο ΟΓΑ σε εκτέλεση της αριθμ:

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΠΡΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ

Ι. ΠΡΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ Το εργόσημο είναι ο νέος τρόπος πληρωμής των εργατών γής που ταυτόχρονα τους παρέχει και την ασφαλιστική τους εισφορά.είναι υπορχεωτικό για όλες τις εργασίες γης και παρακάτω σας παραθέτουμε την εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.»

ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση νέου Πίνακα εργασιών και ειδικοτήτων του Κανονισµού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελµάτων Κ.Β.Α.Ε.» Αθήνα 20/3/2012 Αριθµ. Πρωτ. Α32/1150 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 5/ Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών - Ν.4321/2015

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 5/ Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών - Ν.4321/2015 Πίνακας περιεχομένων Α. Δικαιούχοι υπαγωγής Β. Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση Γ. Προϋποθέσεις υπαγωγής Δ. Όροι ρύθμισης Ε. Δικαιολογητικά ΣΤ. Αρμοδιότητα Ζ. Υπολογισμός οφειλής Η. Συμψηφισμός Θ. Ασφαλιστική

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 25/ 01/ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Αριθμ. Πρωτ.

Αθήνα 25/ 01/ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Αριθμ. Πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες έτους 2014.

Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες έτους 2014. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20-11-2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθ. Πρωτ. 58838 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΗΛ.: 2131519233, 231 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤ ΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ. Έκδοση 2.4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ. Έκδοση 2.4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ Έκδοση 2.4 4 Δεκεμβρίου 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας σε είδος των ανέργων νέων ηλικίας μέχρι 29 ετών.

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας σε είδος των ανέργων νέων ηλικίας μέχρι 29 ετών. ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στην ασφάλιση του κλάδου ασθενείας σε είδος των ανέργων νέων ηλικίας μέχρι 29 ετών. Κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 2639/98 (ΦΕΚ 205/2.9.98 τ.α) σχετικά με τη «Ρύθμιση εργασιοικών

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Αριθ. Πρωτ ΑΘΗΝΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ Προς όλα τα μέλη του Φ.Σ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑ : «Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Αριθ. Πρωτ ΑΘΗΝΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ Προς όλα τα μέλη του Φ.Σ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑ : «Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ. 1887 ΑΘΗΝΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 Προς όλα τα μέλη του Φ.Σ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑ : «Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.» Μετά από πολλά ερωτήματα μελών μας σχετικά με το ταμείο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. σας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ: Η αρ.11/2013 εγκύκλιος και το αρ.διασφ/φ24/22/1040423/27-6-2013 έγγραφο της Διοίκησης

ΣΧΕΤ: Η αρ.11/2013 εγκύκλιος και το αρ.διασφ/φ24/22/1040423/27-6-2013 έγγραφο της Διοίκησης Αθήνα, 25/2/2014 Αρ. πρωτ.:διασφ/φ24/1/306380 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

2

2 Ασφάλιση στον ΟΓΑ υπηκόων τρίτων χωρών - Εξαγορά εισφορών στον ΟΓΑ (Μεταβατικές διατάξεις του ν. 3536/2007) - ικαιολογητικά για τη χορήγηση ανανέωση αδειών διαµονής - Ασφάλιση στον ΟΓΑ των αυτοτελώς απασχολουµένων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κοινοποίηση διατάξεων υποπαραγράφου Α.6 του ν.4152/2013 και οδηγίες για την εφαρμογή τους.

Θέμα: Κοινοποίηση διατάξεων υποπαραγράφου Α.6 του ν.4152/2013 και οδηγίες για την εφαρμογή τους. Αθήνα, 8.7.2013 ΠΟΛ: 1170 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Διανομής ΤΜΗΜΑ Α 2. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Τους κ. κ. Ανταποκριτές του ΟΓΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 4

ΠΡΟΣ: Τους κ. κ. Ανταποκριτές του ΟΓΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 31-5- 2016 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑ ΟΣ Γ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Ταχ. ιεύθυνση : Πατησίων 30 101 70 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Κέντρο: 213 15191335

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & Ε.Δ.Ε. (σύμφωνα με τον Ν.4152/2013)

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & Ε.Δ.Ε. (σύμφωνα με τον Ν.4152/2013) ΗΡΩ ΜΗΤΡΟΥ Πολιτικός Μηχανικός Ταμίας του ΣΠΕΔΕ Θεσσαλονίκης και Κ. Μακεδονίας και εκπρόσωπός του στην Εποπτεύουσα του ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νίκης Τηλ.: 6947439900, 2310486595 - E-mail: iromitrou@tee.gr ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 31 /3/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 31 /3/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 31 /3/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/36/484559 ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Οργανισμός Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων Επαγγελματιών ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Εκτύπωσης Βεβαιώσεων Κλάδου Κυρίας Ασφάλισης για φορολογική χρήση. Οδηγίες χρήσης

Εφαρμογή Εκτύπωσης Βεβαιώσεων Κλάδου Κυρίας Ασφάλισης για φορολογική χρήση. Οδηγίες χρήσης Εφαρμογή Εκτύπωσης Βεβαιώσεων Κλάδου Κυρίας Ασφάλισης για φορολογική χρήση Οδηγίες χρήσης Η παρούσα διαδικτυακή εφαρμογή (web application) επιτρέπει την εκτύπωση των Βεβαιώσεων καταβολής εισφορών για φορολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΟΓΑ Αρ. Πρωτ.. Τοπ./Δημ. Kοιν.. Νομού Κωδ. Τοπ./Δημ. Κοιν. Ημ. Μην. Έτος 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤ ΕΤΟΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤ ΕΤΟΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Π. Δάβου Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215189 FAX: 2105230046 e-mail

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 32/

ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 32/ ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 32/24.07.2018 ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 32/24.07.2018 (Αριθμ. Πρωτ. Δ.ΑΣΦ.759/924550/2018) Εξαγορά του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών τ. Ο.Γ.Α. με καταβολή

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος Ασφάλισης - Κλάδοι Ασφάλισης

Τρόπος Ασφάλισης - Κλάδοι Ασφάλισης Θ Ε Μ Α : «Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ. αρθρ. 52-56). Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 26 του

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.»

Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.» Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.» Σχετ.: Οι με αριθμ. 115/83,178/83,201/85,66/87,101/99 εγκύκλιες οδηγίες.» Στο

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ / 73. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Σατωβριάνδου Αθήνα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ / 73. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Σατωβριάνδου Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (Δ15) ΤΜΗΜΑ : Δ Πληροφορίες : Ε. Ράπτη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εξαγορά του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών τ. Ο.Γ.Α. με καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Εξαγορά του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών τ. Ο.Γ.Α. με καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2018 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2018 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αθήνα, 18-05-2018 Αριθμ.πρωτ.:56423 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Πληροφορίες: 2131519233, 214,

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2335/95(φεκ 185Α) και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.2335/95(φεκ 185Α) και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: ΘΕΜΑ: «Αναδρομική ασφάλιση των καθηγητών φροντιστηρίων εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, ιδιωτικών τεχνικών επαγγελματικών σχολών, εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, κλπ. Ρύθμιση οφειλομένων εισφορών περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞΒ4691ΩΓ-5ΣΥ. Αθήνα 21/3/2014. Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα & Παραρτήματα Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

ΑΔΑ: ΒΙΞΒ4691ΩΓ-5ΣΥ. Αθήνα 21/3/2014. Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα & Παραρτήματα Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. Αθήνα 21/3/2014 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 102 41 Αθήνα Αριθ. τηλ. : 210 52 15 254 FAX : 210 52 23 228 E

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 68 του Ν. 4331/2015 που αφορά δυνατότητα ρύθμισης αυτοτελώς των οφειλών του νομικού προσώπου από υπευθύνους.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 68 του Ν. 4331/2015 που αφορά δυνατότητα ρύθμισης αυτοτελώς των οφειλών του νομικού προσώπου από υπευθύνους. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αθήνα, 07/08/2015 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 36 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ. Ερωτήσεις-Απαντήσεις για ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ. Ερωτήσεις-Απαντήσεις για ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ Ερωτήσεις-Απαντήσεις για ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ 1. Ποια φυσικά πρόσωπα υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Ν. 4611/2019; Απάντηση:

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΑΘΗΝΑ : Β. ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΥ- ΑΙΜ. ΓΚΙΟΥΖΕΛΙΑΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 31 ΤΗΛ. :

AΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α ΑΘΗΝΑ : Β. ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΥ- ΑΙΜ. ΓΚΙΟΥΖΕΛΙΑΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 31 ΤΗΛ. : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 28/6/2011 Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων ΑΡ. ΠΡΩΤ.ΔΙΑΣΦ/Φ3/55/54117 Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ Τμήματα Β,Γ,Δ,Α Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ άρθρ ).

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση του κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενου προσωπικού (Κεφ. Ζ του ΚΑ του ΙΚΑ άρθρ ). -- 1063 -- * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-9-1998 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθμ.Πρωτ.: Α22/405 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. 84 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΣΗΣ-ΕΣΟΔΩΝ - ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : «Έναρξη καταβολής σύνταξης σε οφειλέτη συνταξιούχο με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης»

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : «Έναρξη καταβολής σύνταξης σε οφειλέτη συνταξιούχο με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 16 / 12/ 2014 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ Σ22/4 ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 68 Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ V.1

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ V.1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ V.1 Περιεχόμενα 1. Με μια ματιά...... 3 Α) Στοιχεία Ασφάλισης... 4 Β) Οικονομικές Εκκρεμότητες... 4 Γ) Ασφαλιστική Ικανότητα... 4 Δ) Αρμόδιο Σημείο Παρουσίας ΕΦΚΑ... 5 Ε) Μηνύματα... 5 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 14/04/2016 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞ4Η-Σ8Ω. Αθήνα, 19/3/2014

ΑΔΑ: ΒΙΞ4Η-Σ8Ω. Αθήνα, 19/3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) ΤΜΗΜΑΤΑ: Α -Β 2. 14 η Δ/ΝΣΗ Φ.Π.Α. ΤΜΗΜΑ Β 3. Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΨΟ4691Ω3-ΛΥΛ. Εγκύκλιος: 2. Αθήνα, 13/1/2014. Αρ. πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ7/2/53368

ΑΔΑ: ΒΙΨΟ4691Ω3-ΛΥΛ. Εγκύκλιος: 2. Αθήνα, 13/1/2014. Αρ. πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ7/2/53368 Αθήνα, 13/1/2014 Αρ. πρωτ.: ΔΙΑΣΦ/Φ7/2/53368 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ Κάθε ασφαλισμένος στο ΙΚΑ μπορεί να ζητήσει να του εκδοθεί βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας που αποδεικνύει ότι όντως είναι εργασιακά ασφαλισμένος. Η ισχύς της βεβαίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 6 / 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 6 / 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 28-08-2013 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΚΛΑΔΟΣ ΙΓ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΓ1 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση : Πατησίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 6 / 2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 6 / 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 28-08-2013 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΚΛΑΔΟΣ ΙΓ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΓ1 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ταχ. Διεύθυνση : Πατησίων

Διαβάστε περισσότερα