Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας"

Transcript

1 Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+ Γερμανικά - Αγγλικά - Ισπανικά Γαλλικά - Ιταλικά - Ολλανδικά.

2 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή Ποιος είναι ο στόχος του οδηγού χρήστη; Απαιτήσεις συστήματος Πρόσβαση και σύνδεση στον ιστότοπο της διαδικτυακής γλωσσικής υποστήριξης (OLS) του Erasmus Συμπληρώστε το προφίλ σας στο πρόγραμμα Erasmus+ OLS Πρόσβαση στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Συμπλήρωση της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Γραμματική Λεξιλόγιο Βασικές επικοινωνιακές εκφράσεις Κατανόηση προφορικού λόγου Κατανόηση κειμένου Αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων Υπηρεσία υποστήριξης...30

3 1. Εισαγωγή Καλωσορίσατε στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus+! Ο παρών οδηγός χρήστη αποσκοπεί στην παρουσίαση των αξιολογήσεων γλωσσικών δεξιοτήτων της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα αποτελέσματά σας αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις σας στη συγκεκριμένη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσετε για τις σπουδές ή την εργασία σας κατά τη περίοδο κινητικότητάς σας. 1.1 Ποιος είναι ο στόχος του οδηγού χρήστη; Ο παρών οδηγός χρήστη περιλαμβάνει οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να συμπληρώσετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Αρχικά, θα ενημερωθείτε για τις απαιτήσεις συστήματος του υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε την Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη (OLS), καθώς και πώς να συνδεθείτε στην πλατφόρμα OLS. Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, θα εξετάσουμε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων για να κατανοήσετε τη δομή της και τις γνώσεις που αξιολογεί. Τέλος, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αποτελέσματά σας.

4 2. Απαιτήσεις συστήματος Παρακάτω παρατίθενται οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για τη σωστή λειτουργία της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS στο διαδίκτυο: Λειτουργικό σύστημα: Windows 8, Windows 7, Windows XP, Windows Vista, MAC OS X 10.1 Ανάλυση οθόνης: 1024x768 Τυπική κάρτα ήχου Ηχεία ή ακουστικά Πρόγραμμα περιήγησης: Internet Explorer 7 ή νεότερο, Mozilla Firefox 3.6 ή νεότερο, Chrome 10 ή νεότερο, Safari 5 ή νεότερο Adobe Flash Player ή HTML5 Ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (DSL/καλωδιακή)

5 3. Πρόσβαση και σύνδεση στον ιστότοπο της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus+ Για αποκτήσετε πρόσβαση στις αξιολογήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus+, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό χρήστη σας. Λογικά θα έχετε λάβει ένα αυτόματο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα στοιχεία σύνδεσής σας. Για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, αρκεί να ακολουθήστε τον σύνδεσμο που παρέχεται στο μήνυμα. Για να συνδεθείτε, πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας έχει στείλει το/ο ίδρυμα/οργανισμός αποστολής σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μόλις ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Erasmus+ OLS, χρησιμοποιήστε την παρακάτω διεύθυνση: για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Erasmus+ OLS. Για να μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης, κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

6 Εάν δεν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;». Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, επικοινωνήστε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του Erasmus+ OLS κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επικοινωνήστε μαζί μας» που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

7 4. Συμπληρώστε το προφίλ σας στο πρόγραμμα Erasmus+ OLS Μόλις συνδεθείτε, θα σας ζητηθεί να τροποποιήσετε το προφίλ σας και να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, καθώς και στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ (τύπος κινητικότητας, χώρα προορισμού, ημερομηνία έναρξης και λήξης της περιόδου κινητικότητας). Τα πεδία που φέρουν κόκκινο αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά (όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά). Η γλώσσα της αξιολόγησης που θα συμπληρώσετε, η οποία αναφέρεται στο πεδίο «Γλώσσα του τεστ», έχει επιλεγεί από το(ν) ίδρυμα/οργανισμό αποστολής σας ως η κύρια γλώσσα εκπαίδευσης για την περίοδο κινητικότητάς σας. Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε αυτό το πεδίο. Εάν θεωρείτε ότι το περιεχόμενο αυτού του πεδίου δεν είναι σωστό, σταματήστε τη συμπλήρωσή του προφίλ σας και επικοινωνήστε αμέσως με το(ν) ίδρυμα/οργανισμό αποστολής σας.

8 Στη σελίδα του προφίλ σας ενδέχεται να εμφανίζεται το πεδίο «Τοπική γλώσσα». Η «Τοπική γλώσσα» μπορεί να επιλεγεί από το(ν) ίδρυμα/οργανισμό αποστολής σας, εάν τα αποτελέσματά της πρώτης σας αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων αντιστοιχούν στα επίπεδα Β2 έως C2 του ΚΕΠΑ. Η επιλογή αυτή παρέχεται εάν η τοπική γλώσσα της χώρας όπου θα μεταβείτε στο πλαίσιο της κινητικότητας διαφέρει από την κύρια γλώσσα εκπαίδευσης/εργασίας σας και με την προϋπόθεση ότι είναι διαθέσιμη στη Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη (OLS). Αξίζει να σημειωθεί ότι η «τοπική γλώσσα» αφορά μόνο τα γλωσσικά μαθήματα και όχι τις αξιολογήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων. Επομένως, η τελική αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων αφορά την ίδια γλώσσα με την πρώτη αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σας, καθώς πρόκειται για την βασική γλώσσα εκπαίδευσης/εργασίας σας. Εάν τα αποτελέσματά σας στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων ισοδυναμούν με τα επίπεδα Α1 έως Β1 του ΚΕΠΑ, θα σας ανατεθεί να παρακολουθήσετε γλωσσικά μαθήματα στην ίδια γλώσσα με την πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων (τη βασική γλώσσα εκπαίδευσης/εργασίας σας). Στην περίπτωση αυτή, δεν αναφέρεται καμία «Τοπική γλώσσα» στο αντίστοιχο πεδίο του προφίλ χρήστη σας. Επιπλέον, θα πρέπει να επικαιροποιήσετε τις ημερομηνίες της περιόδου κινητικότητάς σας. Οι εκτιμώμενες ημερομηνίες κινητικότητας είναι σημαντικές, καθώς καθορίζουν την ημερομηνία της δεύτερης αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Παρακαλείσθε να δώσετε ιδιαίτερη

9 προσοχή στην ημερομηνία επιστροφής και σημειώστε ότι η περίοδος κινητικότητας δεν μπορεί να υπερβεί τους 13 μήνες. Επίσης, θα πρέπει να υποδείξετε τη ζώνη ώρας σας, καθώς σε μεταγενέστερο στάδιο η λεπτομέρεια αυτή ίσως αποδειχθεί σημαντική για τις συνεδρίες διδασκαλίας, εάν επιλεγείτε από το(ν) ίδρυμα/οργανισμό αποστολής σας για να παρακολουθήσετε γλωσσικά μαθήματα μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα OLS. Επομένως, θα πρέπει να προσδιορίσετε τη ζώνη ώρας του τόπου όπου θα σπουδάσετε ή θα εργαστείτε κατά τη διάρκεια της κινητικότητας. Πριν επιλέξετε «Αποθήκευση αυτών των αλλαγών», θα πρέπει να διαβάσετε τη «Νομική ειδοποίηση» σχετικά με την προστασία των δεδομένων. Πριν αποθηκεύσετε το προφίλ σας, πρέπει να αποδεχθείτε τους όρους σχετικά με την προστασία δεδομένων και την πολιτική απορρήτου, διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να συνεχίσετε. Εάν θέλετε να τροποποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης που λάβατε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιλέξτε «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης». Μόλις ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση του προφίλ σας, κάντε κλικ στην επιλογή «Αποθήκευση αυτών των αλλαγών» για να συνεχίσετε. Σημειώνεται ότι πριν ξεκινήσετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τη συμπλήρωση του προφίλ σας.

10 5. Πρόσβαση στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Μόλις συμπληρώσετε το προφίλ σας, θα εμφανιστεί μια εισαγωγική σελίδα για την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων. Εάν χρειαστεί να τροποποιήσετε το προφίλ σας, επιλέξτε «Επεξεργασία προφίλ» στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Πριν συμπληρώσετε την πρώτη αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων, σε αυτή τη σελίδα υποδοχής θα βρείτε μερικές πληροφορίες όπως: η διάρκεια της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων σας, η σύνθεση της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων που θα συμπληρώσετε, δηλαδή γραμματική, λεξιλόγιο, βασικές επικοινωνιακές εκφράσεις, κατανόηση προφορικού λόγου και κατανόηση γραπτού λόγου, το επίπεδο δυσκολίας στο οποίο εξελίσσεται η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σας (χάρη στο «σύστημα προσαρμοστικής αξιολόγησης μέσω υπολογιστή» το επίπεδο δυσκολίας ολόκληρης της αξιολόγησης προσαρμόζεται στον βαθμό των ικανοτήτων του συμμετέχοντα στο πρόγραμμα κινητικότητας), μερικές συμβουλές για το πώς να συμπληρώσετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων με την άνεσή σας. Αφού συμπληρώσετε την πρώτη ή τελική σας αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων, θα εμφανιστούν στην οθόνη μόνο τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης αξιολόγησης, χωρίς σχόλια σχετικά με την επίδοσή σας (αριθμός σωστών ή/και λανθασμένων απαντήσεων).

11 The Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Ξεκινήστε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων» στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείτε να ξεκινήσετε την αξιολόγησή σας. Στη σελίδα υποδοχής θα βρείτε τις ακόλουθες επιλογές: Κάνοντας κλικ στο «Έναρξη της πρώτης αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων μου» στο πάνω μέρος της σελίδας, μπορείτε να ξεκινήσετε την πρώτη σας αξιολόγηση.

12 Αφού συμπληρώσετε την πρώτη σας αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων, επιλέξτε «Αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων μου» για να δείτε τα αποτελέσματά σας. Στη σελίδα υποδοχής σας θα βρείτε μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει για το πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική σας αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμη, μπορείτε να τη συμπληρώσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί με την ένδειξη «Έναρξη της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων μου». Η συμπλήρωση της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων στο τέλος του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ είναι υποχρεωτική, προκειμένου να ελέγξετε την πρόοδο των γλωσσικών σας ικανοτήτων κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της πρώτης αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για το πρόγραμμα Erasmus+ OLS (πριν από την αναχώρησή σας) και της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για το πρόγραμμα Erasmus+ OLS (στο τέλος της περιόδου κινητικότητας). Οι ερωτήσεις μπορεί να διαφέρουν, καθώς η αξιολόγηση προσαρμόζεται στο επίπεδό σας. Καθώς και οι δύο αξιολογήσεις βασίζονται στις ίδιες αρχές, μπορεί να αξιολογηθεί η βελτίωσή των γλωσσικών σας δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας. Αφού συμπληρώσετε την τελική αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας, επιλέξτε «Τα αποτελέσματα της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων μου» για να δείτε τα αποτελέσματα. Εάν έχετε προσκληθεί να παρακολουθήσετε ένα γλωσσικό μάθημα της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS), μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μάθημα, κάνοντας κλικ στο κουμπί «Έναρξη των γλωσσικών μαθημάτων μου»'. Στο τέλος της περιόδου κινητικότητας σας (όπως αναφέρεται στο προφίλ χρήστη OLS) μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αποδεικτικό συμμετοχής σας κάνοντας κλικ στο «Αποδεικτικό συμμετοχής μου» για τα γλωσσικά μαθήματα OLS. Στη συνέχεια, το σύστημα θα ελέγξει τη συμβατότητα του υπολογιστή σας. Ενώ βρίσκεστε στη σελίδα «έλεγχος του εξοπλισμού σας"», μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε τη γλώσσα διεπαφής σας για την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων δηλαδή τη γλώσσα στην οποία θα εμφανίζονται οι οδηγίες (24 γλώσσες διαθέσιμες)- καθώς δεν θα μπορείτε να την αλλάξετε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων.

13 Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος συμβατότητας και εφόσον το σύστημά σας πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές, κάντε κλικ στο «Ξεκινήστε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων». Μετά τον έλεγχο συμβατότητας, το σύστημα θα ελέγξει τις ρυθμίσεις ήχου του υπολογιστή σας. Επιλέξτε «Κάντε κλικ για να ακούσετε», για να ελέγξετε εάν το ηχητικό δείγμα ακούγεται σωστά από τα ηχεία ή τα ακουστικά σας. (Βεβαιωθείτε ότι τα ηχεία σας είναι ενεργοποιημένα.) Εάν η δοκιμή ήχου ολοκληρώθηκε σωστά, επιλέξτε «Ναι». Εάν η δοκιμή ήχου απέτυχε, επιλέξτε «Όχι» και θα εμφανιστεί ένα μήνυμα με μια σειρά ενεργειών για τη ρύθμιση του ήχου.

14 Αφού επιλέξετε «Ναι» και έπειτα «Συνέχεια», μπορείτε να ξεκινήσετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σας.

15 6. Συμπλήρωση της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων μέσω διαδικτύου περιλαμβάνει συνολικά 70 ερωτήσεις και απαρτίζεται από τις εξής ενότητες: 1. Γραμματική (20 ερωτήσεις) 2. Λεξιλόγιο (15 ερωτήσεις) 3. Βασικές επικοινωνιακές εκφράσεις (15 ερωτήσεις) 4. Κατανόηση προφορικού λόγου (10 ερωτήσεις) 5. Κατανόηση γραπτού λόγου (10 ερωτήσεις) Ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση της αξιολόγησης είναι περίπου 40 έως 50 λεπτά. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Έχετε στη διάθεσή σας όσο χρόνο επιθυμείτε για τη συμπλήρωση της αξιολόγησης. Οι ενότητες αυτές αποσκοπούν στην αξιολόγηση των επικοινωνιακών ικανοτήτων σας, καθώς επίσης και των γραμματικών, σημασιολογικών, λεξιλογικών και ορθογραφικών σας δεξιοτήτων με ολοκληρωμένο τρόπο. Σε οποιοδήποτε στάδιο της αξιολόγησης, μπορείτε να την αποθηκεύσετε και να συνεχίσετε αργότερα. Ωστόσο, μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο τις ενότητες που έχετε ολοκληρώσει. Επομένως, οι απαντήσεις σε τυχόν ενότητες που δεν έχετε ολοκληρώσει θα χαθούν. Εάν χρειαστεί να εγκαταλείψετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων ή εάν αντιμετωπίσετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, θα έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή της ενότητας όπου βρισκόσασταν. Επίσης, να θυμάστε ότι μόλις επιλέξετε την απάντησή σας και κάνετε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια», δεν θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη ερώτηση για να αλλάξετε την απάντησή σας. Εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε μια ερώτηση, κάντε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια» και συνεχίστε την αξιολόγησή σας χωρίς να επιλέξετε απάντηση. 6.1 Γραμματική Στην πρώτη ενότητα αξιολογούνται οι γραμματικές σας δεξιότητες. Η ενότητα της γραμματικής περιλαμβάνει δύο είδη ασκήσεων: πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης κενών.και αποτελείται από 20 ερωτήσεις. Στο παρακάτω παράδειγμα απεικονίζεται μια άσκηση πολλαπλής επιλογής, όπου πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή από μια σειρά προτεινόμενων απαντήσεων κάνοντας κλικ στον μικρό

16 κύκλο δίπλα από κάθε προτεινόμενη απάντηση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια» για να μεταβείτε στην επόμενη ερώτηση. Στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης εμφανίζεται το επίπεδο δυσκολίας κάθε ερώτησης, το οποίο αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με το επίπεδο των γλωσσικών σας γνώσεων. Το σύστημα ξεκινά εξ ορισμού με μια ερώτηση επιπέδου Α2 (ΚΕΠΑ). Στο κάτω μέρος της σελίδας εμφανίζεται η πορεία εξέλιξης της αξιολόγησής σας. Τα χρωματισμένα πεδία αντιστοιχούν στον αριθμό των ερωτήσεων στις οποίες έχετε απαντήσει. Η γραμμή προόδου απεικονίζει τις 5 ενότητες που πρέπει να συμπληρώσετε για να ολοκληρώσετε την αξιολόγησή σας. Το επόμενο στιγμιότυπο οθόνης απεικονίζει τον άλλο τύπο άσκησης που θα συναντήσετε σε αυτήν την ενότητα. Πρόκειται για το τεστ συμπλήρωσης κενών. Ανάλογα με τα συμφραζόμενα και το νόημα του αποσπάσματος, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε, αφού κάνετε κλικ στο(α) κενό(ά), τον σωστό τύπο στον αριθμό (και/ή γένος ανάλογα με τη γλώσσα που έχετε επιλέξει να μελετήσετε) των: ουσιαστικών άρθρων επιθέτων αντωνυμιών Επιπλέον, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε:

17 ρήματα στον σωστό χρόνο και κλίση (ανάλογα με τη γλώσσα που έχετε επιλέξει να μελετήσετε), τις σωστές προθέσεις και τα σωστά επιρρήματα. Με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας, το σύστημα σας ενημερώνει, όπως φαίνεται παρακάτω, σχετικά με: την ενότητα (γραμματική, λεξιλόγιο κ.λπ.) που ολοκληρώσατε τον αριθμό των ενοτήτων που υπολείπονται την επόμενη ενότητα που θα πρέπει να συμπληρώσετε

18 6.2 Λεξιλόγιο Στη συνέχεια, αξιολογούνται οι λεξιλογικές σας δεξιότητες στην ενότητα λεξιλογίου, η οποία περιλαμβάνει 15 ερωτήσεις. Όπως και στην προηγούμενη ενότητα, θα κληθείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης κενών επιλέγοντας τον σωστό τύπο (ουσιαστικό, επίθετο, ρήμα, αντωνυμία ή πρόθεση) σε σχέση με τα συμφραζόμενα. Στην ενότητα Λεξιλόγιο περιλαμβάνονται επίσης ερωτήσεις για την αξιολόγηση των βασικών γενικών σας γνώσεων:

19 6.3 Βασικές επικοινωνιακές εκφράσεις Στην τρίτη ενότητα, που περιλαμβάνει 15 ερωτήσεις, αξιολογούνται οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες. Εδώ με μια σειρά ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής αξιολογείται η ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα σωστά και με τον κατάλληλο τρόπο για να επιτύχετε τους επικοινωνιακούς στόχους σας. Ο στόχος είναι να αξιολογηθεί ο τρόπος αλληλεπίδρασής σας στη γλώσσα-στόχο μέσω μιας σειράς σύντομων διαλόγων. Και εδώ θα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή απάντηση από μια σειρά προτεινόμενων απαντήσεων: Θα κληθείτε επίσης να επιλέξετε την καταλληλότερη απάντηση σε μια ερώτηση:

20 6.4 Κατανόηση προφορικού λόγου Στην τέταρτη ενότητα, που περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις, αξιολογούνται οι δεξιότητές σας στην κατανόηση προφορικού λόγου. Κάθε ερώτηση βασίζεται σε ένα ηχητικό απόσπασμα. Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία της συσκευής αναπαραγωγής σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το ηχείο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της εισαγωγικής οθόνης. Για να ακούσετε το απόσπασμα, κάντε κλικ στο ηχείο. Έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε κάθε ηχητικό απόσπασμα έως και 3 φορές. Σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε τον κατάλογο των προτεινόμενων επιλογών τουλάχιστον μία φορά. Όλες οι ασκήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και βασίζονται σε έναν σύντομο

21 διάλογο. Μεταξύ των πιθανών ζητούμενων και ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας στο οποίο θα βρίσκεστε, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη αναδιατυπωμένη πρόταση που αποτυπώνει το βασικό νόημα ή μια άποψη του ηχητικού αποσπάσματος. Για παράδειγμα, στο ηχητικό απόσπασμα της παρακάτω άσκησης θα ακούσετε τα εξής: «Ομιλητής: Jim, how long do you spend on the computer every day? - Jim: usually 4 hours during the week but I don't work on it at the weekend»: Επίσης, μπορεί να σας ζητηθεί απλά να εντοπίσετε μια λέξη ή μια φράση που χρησιμοποιήθηκε στον διάλογο, όπως φαίνεται παρακάτω στα δύο στιγμιότυπα οθόνης:

22 Στην ενότητα αυτή αξιολογούνται και πάλι οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες, καθώς θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη απάντηση με βάση τα συμφραζόμενα. Στο ηχητικό απόσπασμα αυτής της ερώτησης θα ακούσετε: «How are you, Howard?»

23 Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να προσδιορίσετε το επικοινωνιακό πλαίσιο μιας συζήτησης με βάση μια σειρά στοιχείων, όπως ο τόνος τηλεφωνικής κλήσης, το είδος γλώσσας που χρησιμοποιείται (π.χ. η αναγγελία «Charles speaking») κ.λπ. 6.5 Κατανόηση κειμένου Στόχος της τελευταίας ενότητας, που περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις, είναι η αξιολόγηση της ικανότητάς σας να κατανοείτε τον γραπτό λόγο. Στην ενότητα αυτή αξιολογούνται οι λεξιλογικές σας γνώσεις και η ικανότητα κατανόησης κειμένου. Ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας στο οποίο βρίσκεστε, το είδος των αποσπασμάτων (αποσπάσματα από εφημερίδες και διαφημίσεις, περιγραφές καταστάσεων, αποσπάσματα διαλόγων ή λογοτεχνικών κειμένων) μπορεί να είναι αρθρώνεται καλύτερα και να αναφέρεται σε πιο συγκεκριμένες περιπτώσεις:

24 Εδώ θα πρέπει να κατανοήσετε το λεξιλόγιο με βάση τα συμφραζόμενα (δεν ελέγχονται οι γνώσεις σας για ένα συγκεκριμένο θέμα) και να εντοπίσετε τη σωστή απάντηση σύμφωνα με την ομοιότητα του νοήματος μεταξύ δύο όρων ή μεταξύ ενός όρου και του περιφραστικού του τύπου και αντιστρόφως:

25 7. Αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων Μόλις ολοκληρώσετε και τις 5 ενότητες της αξιολόγησης, θα λάβετε λεπτομερή ανάλυση των επιδόσεών σας, όπως στη σελίδα αποτελεσμάτων που παρατίθεται παρακάτω:

26 Στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης αναφέρεται η συνολική επίδοσή σας σύμφωνα με τα επίπεδα του ΚΕΠΑ, η οποία συνοδεύεται από σύντομη περιγραφή του επιπέδου που αποκτήσατε. Το σχήμα στα δεξιά απεικονίζει σε ποιο σημείο της μαθησιακής πορείας σας βρίσκεστε. Στο κέντρο της σελίδας παρέχονται πιο λεπτομερή σχόλια για κάθε δεξιότητα.

27 Κάνοντας κλικ στο «Αποθηκεύστε και εκτυπώστε την έκθεση αξιολόγησης», θα μπορέσετε να εκτυπώσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) με τα αποτελέσματα της αξιολόγησής σας. Επιπλέον, από τη σελίδα υποδοχής σας μπορείτε να τηλεφορτώσετε τα αποτελέσματά σας σε αρχείο PDF κάνοντας κλικ στο κουμπί «Τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησής γλωσσικών δεξιοτήτωνμου», που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι από τη στιγμή που έχετε ολοκληρώσει την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων και έχετε λάβει τα αποτελέσματά σας, δεν μπορείτε να την επαναλάβετε. Πρόκειται ενδεχομένως για μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσετε την αξιολόγησή σας στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Συνιστούμε να ενημερώσετε το βιογραφικό σας σημείωμα αναφέροντας το πιο πρόσφατο γλωσσικό σας επίπεδο. Στο κάτω μέρος της σελίδας θα συναντήσετε έναν σύνδεσμο που οδηγεί στον ιστότοπο Europass, για να συντάξετε το δικό σας βιογραφικό σημείωμα Europass ή να μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας το πρότυπο του βιογραφικού και να το συμπληρώσετε στη συνέχεια.

28 Οδηγίες για τη συμπλήρωση του βιογραφικού σας σε μορφή Europass ή του Διαβατηρίου Γλωσσών σας Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια φόρμα αναφέροντας τη μητρική σας γλώσσα. Στο τμήμα «Λοιπές γλώσσες που ακολουθεί, θα πρέπει να εισαγάγετε τη γλώσσα για την οποία αξιολογηθήκατε (και/ή τυχόν άλλες γλώσσες που ενδεχομένως γνωρίζετε με βάση τη δική σας αξιολόγηση) και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Κάνοντας κλικ σε μία από τις γλωσσικές δεξιότητες μπορείτε να προσθέσετε το επίπεδο των επιδόσεών σας μετακινώντας τον δείκτη του ποντικιού στην αναπτυσσόμενη λίστα που περιλαμβάνει τις περιγραφές των επιπέδων του ΚΕΠΑ.

29 Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων αποστέλλονται μόνο σε εσάς και το ίδρυμα ή τον οργανισμό που είναι υπεύθυνο(ς) για την επιλογή σας ή για τον συντονισμό του έργου στα πλαίσια της ΕΕΥ. Στην περίπτωση των φοιτητών(-τριών) και των εκπαιδευόμενων, τα αποτελέσματα δεν θα κοινοποιούνται στο(ν) ίδρυμα/οργανισμό υποδοχής. Για τους εθελοντές στο πλαίσιο της ΕΕΥ και τους εκπαιδευόμενους στην ΕΕΚ τα αποτελέσματα δεν κοινοποιούνται αυτόματα στον/στους άλλο(-ους) οργανισμό(-ούς) του έργου. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS δεν αποτρέπουν τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα κινητικότητας Εrasmus+. Τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το(ν) ίδρυμα/οργανισμό αποστολής ή συντονισμού για τον εντοπισμό των συμμετεχόντων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη γλωσσικής υποστήριξης.

30 Στο τέλος της περιόδου κινητικότητάς σας στο πλαίσιο του Erasmus+, θα πρέπει να συμπληρώσετε άλλη μια αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων για τον έλεγχο της προόδου που έχετε σημειώσει ως προς τις γλωσσικές σας ικανότητες κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εξωτερικό. Στη σελίδα υποδοχής, θα βρείτε μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει για το πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική σας αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμη, μπορείτε να τη συμπληρώσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί «Έναρξη της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της πρώτης (πριν από την αναχώρηση) και της δεύτερης (στο τέλος της περιόδου κινητικότητας) αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για το πρόγραμμα Erasmus+ OLS. Οι ερωτήσεις μπορεί να διαφέρουν, καθώς το επίπεδο δυσκολίας της αξιολόγησης προσαρμόζεται. Καθώς και οι δύο αξιολογήσεις βασίζονται στις ίδιες αρχές, μπορεί να προσδιοριστεί η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας. Επιπλέον, μπορείτε να τηλεφορτώσετε τα αποτελέσματα της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων σας σε αρχείο PDF κάνοντας κλικ στο κουμπί «Τα αποτελέσματα της τελικήε αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων μου» που βρίσκεται στη σελίδα υποδοχής σας. Σε περίπτωση που το γλωσσικό σας επίπεδο παραμείνει αμετβλητο κατά τη διάρκεια του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+, δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση. Αν το γλωσσικό επίπεδό σας παραμείνει αμετάβλητο κατά την παραμονή σας στο εξωτερικό, δεν θα υπάρξουν άμεσες αρνητικές συνέπειες για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Erasmus+. Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την παραμονή σας στο εξωτερικό, θα πρέπει να αφοσιωθείτε στην εκμάθηση της γλώσσας που θα χρησιμοποιήσετε για τις σπουδές, την εργασία ή την εθελοντική υπηρεσία σας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να χρησιμοποιήσει συγκεντρωτικά δεδομένα των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για στατιστικούς λόγους.

31 8. Υπηρεσία υποστήριξης Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων, επικοινωνήστε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης επιλέγοντας «Αναφορά προβλήματος» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS!

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+ Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+ Τελευταία Ενημέρωση: 08/03/2018 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A.

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+. Τελευταία Ενημέρωση: 27/07/2017

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+. Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικά μαθήματα Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS

Γλωσσικά μαθήματα Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Γλωσσικά μαθήματα Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Copyright 2017 ALTISSIA International S.A. All rights reserved. Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2017 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

MULTICOM 112. Οδηγίες χρήσης

MULTICOM 112. Οδηγίες χρήσης MULTICOM 112 Οδηγίες χρήσης Σκοπός Στόχος του προγράμματος Multicom-112 είναι να βοηθήσει το προσωπικό των επιχειρησιακών κέντρων να αναπτύξουν βασικές γλωσσικές δεξιότητες μέχρι το σημείο όπου θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορος Οδηγός/Συνήθεις ερωτήσεις (FAQ)

Γρήγορος Οδηγός/Συνήθεις ερωτήσεις (FAQ) Γρήγορος Οδηγός/Συνήθεις ερωτήσεις (FAQ) 1. Γενικές πληροφορίες Για ποιους λόγους πρέπει να παρακολουθήσω το εκπαιδευτικό Αξίες και εοντολογία της Securitas; Ο καθένας από εμάς στη Securitas, σε καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7 Χρόνος Εκπαίδευσης...9 Έξοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ www.iclass.com.gr 2016 www.iclass.com.gr Σελίδα 1 Εισαγωγή στην πλατφόρμα Προκειμένου να μπορέσετε να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος... 8 Έξοδος από

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης...

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 4 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 5 Έξοδος από την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 10 SQLearn

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο Λογισμικό... 3 Απαιτούμενος εξοπλισμός... 4 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Η αρχική σας Σελίδα... 6 Η Περιοχή του Μαθήματος... 8 Πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Περιεχόμενα Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό portal... 3 Περιβάλλον συστήματος τηλεδιάσκεψης... 7 Επικοινωνία και Συνεργασία...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εκπαιδευτή

Εγχειρίδιο εκπαιδευτή Εγχειρίδιο εκπαιδευτή Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 3 2. Τι είναι η Πλατφόρµα Τηλεκατάρτισης... 4 3. Απαραίτητος

Διαβάστε περισσότερα

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα Πιστωτικού Ελέγχου e-mail: creditcontrol.gr@tnt.com Τηλέφωνο: 210-8905800

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός πλατφόρμας e-learning

Οδηγός πλατφόρμας e-learning Περιεχόμενα 1ΓΕΝΙΚΑ... 3 2 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ... 3 3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ elearning... 3 4 ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ elearning... 6 5 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ... 7 6 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 & Microsoft Dynamics CRM Online Φθινόπωρο 13 Πρώτα, θα χρειαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL)

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΣΤ 3 2.1 Η σύνδεση με το σύστημα (log-in) 3 2.2 Έλεγχος του ήχου για το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ Α. Εγγραφή στην εφαρμογή Βεβαίωσης Κερδών ΟΠΑΠ Κατά την εγγραφή σας πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία συμπεριλαμβανομένου και του πεδίου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός του έργου L-PACK

Οδηγός του έργου L-PACK Οδηγός του έργου L-PACK Το έργο L Pack 2 είναι ένα πακέτο εκπαιδευτικών υλικών εκµάθησης γλωσσών για µετανάστες. Η Αγγλική έκδοση δηµιουργήθηκε ειδικά για τους µετανάστες στην Ιρλανδία. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης. 1 Γενικά... 3. 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3. 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης. 1 Γενικά... 3. 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3. 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3 Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο Λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην Πλατφόρμα Elearning... 3 4 Πλοήγηση στην Πλατφόρμα Elearning... 6 5 Οργάνωση της Περιοχής του Μαθήματος... 7 6 Έξοδος από την Πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

LLL, LEONARDO DA VINCI, Μεταφορά καινοτομίας I-CIA of SMEs Αρ. έργου TR1-LEO Οδηγός χρήσης

LLL, LEONARDO DA VINCI, Μεταφορά καινοτομίας I-CIA of SMEs Αρ. έργου TR1-LEO Οδηγός χρήσης Οδηγός χρήσης ΕΡΓΟ: Βελτιώνοντας τις ικανότητες Ανταγωνιστικής Νοημοσύνης (Competitive Intelligence) των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (2013-1-TR1-LEO05-47542) Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Γενικές πληροφορίες...

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525 LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης 2 M525 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό Περιεχόμενα Βασικές απαιτήσεις... 2 Εγκατάσταση και Εκκίνηση... 2 Παράθυρο Πλοήγησης... 8 Πλήκτρα Ενεργειών του Πίνακα Πλοήγησης... 13 Πλήκτρα

Διαβάστε περισσότερα

Russian for Tourism. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR

Russian for Tourism. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον Προσωπικό Χώρο: Ελέγξτε αν ο υπολογιστής σας διαθέτει ενημερωμένη έκδοση του Adobe Flash Player. Μπορείτε να επισκεφθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Ο ψηφοφόρος λαμβάνει στην ηλεκτρονική του διεύθυνση μήνυμα όπως το παρακάτω με το οποίο καλείται να ψηφίσει. Το μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ [1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη. Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Έξοδος από την πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης LASERJET ENTERPRISE MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M725dn M725f M725z M725z+ Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης. Για το μάθημα «Εισαγωγή - Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II) των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων»

Οδηγός χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης. Για το μάθημα «Εισαγωγή - Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II) των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων» Οδηγός χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης Για το μάθημα «Εισαγωγή - Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II) των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων» Αριθμός έγκρισης του σεμιναρίου: 2017-101-9003-01-010-01 Η πλατφόρμα τηλεκατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρµας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα ΚΕΚ Διάσταση...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα ΚΕΚ Διάσταση...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7

Διαβάστε περισσότερα

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Από την ομάδα εργασίας του Gmail) Το Gmail κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εύκολο και αποτελεσματικό.. Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αλωπεκής 4 106 75, Αθήνα Τηλ.: 210 7236011 έως 15 E-mail: elearning@dei.com.gr Περιεχόμενα Πλοήγηση στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ www.iclass.com.gr 2016 www.iclass.com.gr Σελίδα 1 Εισαγωγή στην πλατφόρμα Για να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον φυλλομετρητή (Google Chrome,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site AstraΖeneca Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site Ταυτότητα Έκδοση κειμένου 1.0.0 Έκδοση λογισμικού 1.0.254006 Τελ. ενημέρωση Μάιος 2015 Copyright Copyright 2011 Entersoft A.E. Με την επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Υποψήφιοι 1 Δημιουργία Λογαριασμού και Είσοδος στο Σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Divar Series el Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Λειτουργία 5 2.1 Εκκίνηση του προγράμματος 5 2.2 Παρουσίαση του κύριου

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο PEBBLE χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Grundtvig. ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Πακέτο Εργασίας 2

Το έργο PEBBLE χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Grundtvig. ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Πακέτο Εργασίας 2 Το έργο PEBBLE χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Grundtvig ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Πακέτο Εργασίας 2 Ιούνιος, 2015 Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή της παρούσας έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Β Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση - 0 - Πίνακας Περιεχοµένων 1 Εισαγωγή.. 2 1.1 Σχολές/Τµήµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Moodle σε βήματα είναι η ακόλουθη:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΑΛ Α Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικές Πράξεις. Εγχειρίδιο εγκατάστασης & χρήσης

Μουσικές Πράξεις. Εγχειρίδιο εγκατάστασης & χρήσης Μουσικές Πράξεις Εγχειρίδιο εγκατάστασης & χρήσης Οι Mουσικές Πράξεις είναι ένα μουσικό εκπαιδευτικό λογισμικό που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει: Ένα σημαντικό βοήθημα για

Διαβάστε περισσότερα

Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ

Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ Κατά την εγγραφή σας, πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία συμπεριλαμβανομένου και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 7 Αντί προλόγου... 9 Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Κεφάλαιο 5: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Facebook;... 15 Τι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΕ ONLINE ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ! Βήμα προς βήμα οδηγός χρήσης του προγράμματος

ΜΑΘΕ ONLINE ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ! Βήμα προς βήμα οδηγός χρήσης του προγράμματος ΜΑΘΕ ONLINE ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ! Βήμα προς βήμα οδηγός χρήσης του προγράμματος Βήμα προς βήμα οδηγός χρήσης του προγράμματος 2 Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το TELL

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης 1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης α. Πληκτρολογείτε στην γραμμή διευθύνσεων του περιηγητή σας (browser) http://emathisi.army.gr και μόλις εισέλθετε κάνετε κλικ στον σύνδεσμο «Ξεκινήστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Οδηγίες Χρήσης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σεπτέμβριος 2017 Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ... 3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ EMAIL ΣΤΟ ARMY.GR... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 9 ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Για να εισέλθετε στην πλατφόρµα τηλεκατάρτισης της Equal Society και να έχετε πρόσβαση στα περιεχόµενά

Διαβάστε περισσότερα

HomeWork. Οδηγίες Χρήσης. Ένας δάσκαλος στο σπίτι.

HomeWork. Οδηγίες Χρήσης. Ένας δάσκαλος στο σπίτι. HomeWork Ένας δάσκαλος στο σπίτι Οδηγίες Χρήσης www.iscool.gr Περιεχόμενα Σύνδεση στο e-homework - 2 - Επιλογή μαθήματος - 3 - Επεξήγηση περιεχομένων βιβλίου - 5 - Μπάρα λειτουργίας video - 7 - Περιήγηση

Διαβάστε περισσότερα

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά HDD Password Tool Εγχειρίδιο χρήσης Ελληνικά 1 Πίνακας περιεχομένων Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή... 3 Εμπορικά σήματα... 4 Κεφάλαιο 2: Απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα... 5 - HDD Password Tool για Windows... 5

Διαβάστε περισσότερα

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης Άκουσµα ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου Εγχειρίδιο χρήσης Περιεχόµενα 1 Το λογισµικό «Άκουσµα»... 3 2 Πλοήγηση στο λογισµικό... 3 2.1 Επιλογή χρήστη...

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube;

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube; Περιεχόμενα Αντί προλόγου...9 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ τον λογαριασμό μου στο ΥouΤube;...15 Κεφάλαιο 2: Πώς διαμορφώνω την Αρχική Σελίδα μου;...43 Κεφάλαιο 3: Πως

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη για τον "RICOH Printer"

Οδηγός Χρήστη για τον RICOH Printer series Οδηγός Χρήστη για τον "RICOH Printer" Επισκόπηση Έκδοση για Windows Έκδοση για Mac Αντιμετώπιση προβλημάτων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Πώς θα διαβάσετε το εγχειρίδιο... 2 1. Επισκόπηση Εισαγωγή στο «RICOH

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor P 2 I S A 0 1 8 PISA 2018 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor Προσαρμογή: Εθνικό Κέντρο PISA 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΑΛ Α Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 2

Σελίδα 2 Περιεχόμενα Ασφαλής Πλοήγηση... 3 Internet Cookies... 3 Τι είναι τα cookies του internet;... 3 Πως μπορώ να αποκλείσω τα cookies;... 3 Ιδιωτική Περιήγηση... 9 Tι δεν αποθηκεύει η Ιδιωτική Περιήγηση;...

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων EBSCO ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων EBSCO ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Οδηγός Χρήσης Απρίλιος, 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ EBSCO... 3 1. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ADOBE DIGITAL EDITIONS... 3 2. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Η-ΒΙΒΛΙΩΝ... 4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS

Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γενική Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού Δια Βιου Μάθηση: Πολιτικές και Πρόγραμμα Συντονισμός του Προγράμματος για τη Δια Βίου Μάθηση Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS Το Σύστημα Διαπίστευσης της

Διαβάστε περισσότερα

Antivirus + Firewall

Antivirus + Firewall Panda Antivirus + Firewall NEO Titanium 2007 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα εγγραφή online του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος 2016-2017 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 2 2. Χρήση της εφαρμογής... 3 2.1 Βαθμολογίες μαθητή... 3 2.2 Απουσίες... 4 2.3 Ραντεβού...

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Το λογισµικό ΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ προτείνει ένα δίγλωσσο και διαθεµατικό µοντέλο διδασκαλίας της Χηµείας το οποίο απευθύνεται σε κωφούς µαθητές γυµνασίου και στους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Open eclass σε βήματα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ.

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή σας. 2. Επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Το πρώτο πράγμα που βλέπουμε μόλις ξεκινάμε το παιχνίδι είναι μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα βίντεο με τα οποία μπορούμε να εξασκηθούμε. Σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Microsoft Internet Explorer 9.0 ανοιχτεί) ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear στη σωστή γραμμή. 3. Κάντε κλικ στο Επιλογές Internet και επιλέξτε την καρτέλα Γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την καταχώριση στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Εγχειρίδιο Χρήσης ΚΕΠΥΕΣ 1 Περιεχόμενα ` ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 3 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ... 8 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ... 12 Αλλαγή Email...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Α - Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Έκδοση 1.0 Δημιουργός Εκδότης, 2008 SIEM Τηλ. 210-7299571, Φαξ: 210-7299572 email: siem@siem.gr ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login Screen...

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube;

Αντί προλόγου. 2. Τι χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει στον υϖολογιστή μου για να δω ένα βίντεο στο YouTube; Περιεχόμενα Αντί προλόγου...9 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ τον λογαριασμό μου στο ΥouΤube;...15 Κεφάλαιο 2: Πώς μπορώ να συνδεθώ και να αποσυνδεθώ από το YouTube;...41

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος

Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος Οδηγίες για τους γονείς Διδακτική περίοδος 2016-2017 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 2 2. Χρήση της εφαρμογής... 3 2.1 Βαθμολογίες μαθητή... 3 2.2 Απουσίες... 4 2.3 Ραντεβού...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ UREGISTER)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ UREGISTER) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ UREGISTER) Λόγω της αναβάθμισης των «Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών» (Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, ΕΥΔΟΞΟΣ κ.α.) που παρέχονται από το Υπουργείο σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής

Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής Ενημέρωση του υλικολογισμικού της φωτογραφικής μηχανής Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε προϊόν της Nikon. Ο οδηγός περιγράφει τον τρόπο ενημέρωσης του υλικολογισμικού αυτού. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα