ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Από το υπ αριθμό 26/2014 πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας. Αριθμ. Πίνακα: 25/2014 Αριθμ. Απόφασης: 491/201 4 Περίληψη: Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων. Στα Νέα Μουδανιά και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα την 28 η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:00 μ.μ., συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Προποντίδας, ύστερα από την υπ αριθμ. πρωτ / πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πελαγίας Ιορδανίδου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87). Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι από το σύνολο των τριάντα τριών μελών, βρέθηκαν παρόντα τα είκοσι δύο, ήτοι: Παρόντες: 1) Ιορδανίδου Πελαγία (Πρόεδρος), 2)Τσομπανάκης Κωνσταντίνος, 3)Μπομπότας Γεώργιος, 4)Τσιρούδας Φώτιος, 5)Καραπανταζής Ιωάννης, 6)Μπέης Εμμανουήλ 7)Γεωργαλάς Ιωάννης, 8)Καμπάνης Κωνσταντίνος, 9)Κοκκινίδης Συμεών, 10)Σιαφλιάκης Δημήτριος, 11)Κασσαμανώλη Παναγιώτα, 12)Πασσαλής Κωνσταντίνος, 13)Ταβλαρίδης Σταύρος, 14)Ουζούνης Αστέριος, 15)Τσικαρίδης Παναγιώτης, 16)Κουτσουμούκης Κωνσταντίνος, 17)Τσούφης Δημήτριος, 18)Κασάπης Νικόλαος, 19)Πανανός Θεόδωρος, 20)Μωυσίδης Μωυσής, 21)Αυταράς Αντώνιος, 22)Τσακμάκας Γεώργιος. Απόντες: 1) Κοκκινίδης Κωνσταντίνος, 2)Χατεδάκης Αναστάσιος, 3)Παπαδόπουλος Θωμάς, 4)Αθανασάρας Φίλιππος, 5)Τσαλκιτζής Παντελεήμων, 6)Σαρόγλου Χαράλαμπος, 7)Μηκέ-Τσέλιου Χριστίνα, 8)Καπετάνος Ιωάννης,, 9)Ευτάτογλου Γεώργιος 10)Παπαγιάννης Ανδρέας, 11)Γκιλής Γεώργιος. Ο κ. Δήμαρχος, βρέθηκε παρών. Κλήθηκαν στη συνεδρίαση όλοι οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι της Δ.Κ. Ν. Καλλικράτειας και των Τ.Κ. Ν. Ποτείδαιας, Αγίου Μάμα, Ν. Φλογητών. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανασάρας Φίλιππος, Καπετάνος Ιωάννης, Παπαδόπουλος Θωμάς, Σαρόγλου Χαράλαμπος, Χατεδάκης Αναστάσιος, Τσαλκιτζής Παντελεήμων και Παπαγιάννης Ανδρέας προσήλθαν μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πασσαλής Κωνσταντίνος και Σαρόγλου Χαράλαμπος αποχώρησαν κατά τη διάρκεια συζήτησης του 10 ου θέματος της ημερήσιας διάταξης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανασάρας Φίλιππος και Κοκκινίδης Συμεών αποχώρησαν κατά τη διάρκεια συζήτησης του 11 ου θέματος της ημερήσιας διάταξης. Η Πρόεδρος, εισηγούμενη το 14 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των Συμβούλων την υπ αριθμ. 161/2014 απόφαση της Ε.Π.Ζ., καθώς και την υπ αριθμ. 364/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, σχετικά με τον Κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων του Δήμου Ν. Προποντίδας.

2 Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τσακμάκας Γεώργιος πρότεινε στο Σώμα τις εξής αλλαγές στο σχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας των Κοιμητηρίων: Στο άρθρο 8 «Ενταφιασμός νεκρών», αναφέρεται εκτός των άλλων ότι «Αποβιώσαντες νέοι μέχρι 30 ετών ενταφιάζονται σε τάφους επταετούς χρήσεως. Η ταφή τους είναι δυνατόν να παρατείνεται για δέκα (10) έτη χωρίς τέλος παράτασης». Προτείνεται να αλλάξει σε «.Αποβιώσαντες νέοι μέχρι 30 ετών ενταφιάζονται σε τάφους επταετούς χρήσεως. Η ταφή τους είναι δυνατόν να παρατείνεται για είκοσι (20) έτη χωρίς τέλος παράτασης» Στο άρθρο 16 «Αναβολή ανακομιδής», αναφέρεται εκτός των άλλων ότι «. Εάν κατά την ανακομιδή διαπιστωθεί ότι το πτώμα δεν έχει αποστεωθεί πλήρως μεταφέρεται και ενταφιάζεται για ένα (1) έτος προκειμένου να αποστεωθεί τελείως.» Προτείνεται να αλλάξει σε «. Εάν κατά την ανακομιδή διαπιστωθεί ότι το πτώμα δεν έχει αποστεωθεί πλήρως, ενταφιάζεται στο ίδιο χώρο για τέσσερα επιπλέον (4) έτη προκειμένου να αποστεωθεί τελείως.» Στο άρθρο 19 «Υποχρεώσεις κατασκευαστών τάφων» προτείνεται να προστεθεί η πρόταση: «Σε περίπτωση που οι οικείοι του θανόντος έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν οι ίδιοι τον τάφο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Δήμος, τότε τους δίνεται η άδεια κατασκευής». Κατόπιν κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου να αποφασίσουν σχετικά. Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση, και αφού έλαβε υπόψη του τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις διατάξεις του Ν.3463/2006 και του Ν. 3852/2010, την υπ αριθμ. 161/2014 απόφαση της Ε.Π.Ζ., την υπ αριθμ. 364/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίζει ομόφωνα: Την έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων του Δήμου Νέας Προποντίδας, ο οποίος ως εξής: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ Άρθρο1ο ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο παρών Κανονισμός εκδίδεται βάσει των διατάξεων του άρθρου 79 του Ν. 3463/06 περί κανονιστικών πράξεων και του άρθρου 4 παρ. 1 του ΑΝ 582/1968, έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων, για τη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων Ν Προποντίδας. Η λειτουργία του διέπεται από: Τις διατάξεις του 24-9/ ΒΔ «Περί των προσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων» (ΦΕΚ 171 Α). Τον Α.Ν. 445/1968 «Περί Νεκροταφείων και ενταφιασμού νεκρών»(φεκ 130 Α). Τον Α.Ν. 582/1968 «Περί Δημοτικών και Κοινοτικών Κοιμητηρίων»(ΦΕΚ 225 Α). Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.Δ./τος 318/1969 «Περί βεβαιώσεως και εισπράξεως των εσόδων των Δήμων και Κοινοτήτων» (ΦΕΚ 212 Α). Τις διατάξεις του Π.Δ/τος 933/1975. Τις διατάξεις του Π.Δ/τος 210/1975 «Περί ταριχεύσεως, μεταφοράς και ταφής νεκρών και οστών ανθρώπων» (ΦΕΚ 63 Α). Την Α5/1210/78 (ΦΕΚ Β 424) απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών «Περί όρων ιδρύσεως Κοιμητηρίων». Τις διατάξεις των άρθρων 966 και 970 του Αστικού Κώδικα. Τις διατάξεις του 17/5-15/6/1959 ΒΔ «Περί οικονομικής διοικήσεως και λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων» (ΦΕΚ 114 Α).

3 Το ΒΔ 542/61 «Περί των τηρητέων υπό των δήμων και κοινοτήτων βιβλίων και του τύπου αυτών» (ΦΕΚ 136 Α) Τον Κανονισμό 8/179 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος«Περί ιερών ναών και ενοριών» (ΦΕΚ 1 Α). Τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου και κάθε σχετικό νόμο που δεν έχει καταργηθεί και δεν αντιστρατεύεται προς τον παρόντα Κανονισμό. Άρθρο 2ο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ Ο Δήμος Ν. Προποντίδας έχει στην δικαιοδοσία του τα κοιμητήρια τα οποία βρίσκονται στις κατά τόπους δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου. Για το κάθε κοιμητήριο θα υπάρχει φάκελος με τον τίτλο ιδιοκτησίας και το τοπογραφικό με αποτυπωμένους τους τάφους όπου θα αναγράφεται η χρονολογία ταφής και το ονοματεπώνυμο,τους διαδρόμους,την περίφραξη και οποιοδήποτε κτίσμα υπάρχει εντός του κοιμητηρίου. Το αρχείο με τους παραπάνω φακέλους θα φυλάσσεται στο γραφείο κοιμητηρίων και θα ενημερώνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο. Άρθρο 3ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Τα Κοιμητήρια ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής προστασίας της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος για διοικητικά και λειτουργικά θέματα και στη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών για οικονομικής φύσεως θέματα. Ο οριζόμενος από το Δήμαρχο αρμόδιος Αντιδήμαρχος εποπτεύει και ελέγχει όλες τις δραστηριότητες της υπηρεσίας των κοιμητηρίων και υποβάλλει σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ενέργειας,Περιβάλλοντος και Πολιτικής προστασίας, εισηγήσεις και προτάσεις κάθε φύσεως για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του κάθε Κοιμητηρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το γραφείο κοιμητηρίων θα στελεχώνεται από έναν υπάλληλο ο οποίος θα ασχολείται με τα διοικητικά και λειτουργικά θέματα όλων των κοιμητηρίων. Πιο συγκεκριμένα: 1. Θα τηρεί τα βιβλία του κοιμητηρίου όπως αναφέρονται στο άρθρο 22 του κανονισμού. 2. Θα παραλαμβάνει τα οριζόμενα από τον παρόντα κανονισμό και τους σχετικούς Νόμους, δικαιολογητικά για την ταφή, εκταφή, παράταση ταφής, φύλαξη οστών. 3. Θα καταγράφει για κάθε νεκροταφείο τις μεταβολές και τις προσθήκες που θα υπάρξουν στο τοπογραφικό - ταφολόγιο. 4. Θα ενημερώνει τον αρμόδιο προϊστάμενο και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για κάθε χρήσιμο αντικείμενο από τις εκταφές. Άρθρο 4ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ Την επί του υπαλληλικού και εργατοτεχνικού προσωπικού των νεκροταφείων εποπτεία ασκεί ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ενέργειας,Περιβάλλοντος και Πολιτικής προστασίας σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και τις εντολές του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Η διάθεση του προσωπικού ενεργείται σε συνεννόηση με τον Προϊστάμενο αναλόγως των εκάστοτε αναγκών της Υπηρεσίας. Το προσωπικό έχει υποχρέωση να συμπεριφέρεται προς τους προσερχόμενους με ευπρέπεια, και να παρέχει τις υπηρεσίες του με προθυμία, σεβασμό και κατανόηση.

4 Το προσωπικό με οποιαδήποτε σχέση και εάν υπηρετεί απαγορεύεται ρητά να έχει οποιουδήποτε είδους οικονομική ανάμειξη με εργολάβους κηδειών, μαρμαροτεχνίτες κατασκευής τάφων, διοργανωτές τελετών καθώς και με τους οικείους του νεκρού. ΕΡΓΑΤΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ Με ωράριο: κατά τη χειμερινή περίοδο και κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Ημέρες εργασίας Δευτέρα έως Παρασκευή. Σάββατο την χειμερινή περίοδο και την καλοκαιρινή περίοδο Ο υπάλληλος θα αμείβεται υπερωριακά όταν ειδοποιείται Κυριακή για ταφή. 1. Είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα και το κλείσιμο της εξωτερικής πύλης κατά τις ώρες που έχουν καθορισθεί με τον παρόντα κανονισμό. 2. Εκτελεί τις εργασίες ταφής, εκταφής, μεταφοράς οστών και διάλυσης φερέτρων μετά την εκταφή. 3. Μετά τις ανακομιδές καθαρίζει τους τάφους και μεταφέρει τα απορρίμματα στον χώρο που θα ορισθεί για τη μεταφορά τους με απορριμματοφόρο 4. Παραδίδει στο γραφείο κοιμητηρίων κάθε χρήσιμο αντικείμενο που βρίσκει στις ανακομιδές. 5. Μεταφέρει στην αποθήκη (όπου υπάρχει) ή σε ορισμένο χώρο τα μαρμάρινα είδη από τις ανακομιδές και τις οστεοθήκες στο οστεοφυλάκιο. 6. Βγάζει με προσοχή τα μάρμαρα από τους τάφους κατά τις ανακομιδές ώστε να μην καταστρέφονται. 7. Ανοίγει τους τάφους και τους προετοιμάζει για την ταφή των νεκρών. 8. Εκτελεί εργασίες ασβεστοεπιχρισμάτων στους χώρους του κοιμητηρίου εξωτερικά και εσωτερικά. 9. Φροντίζει για την καθαριότητα των χώρων του κοιμητηρίου, των τουαλετών και των χώρων του προσωπικού και των ιερέων, του νεκροθαλάμου και του οστεοφυλακίου (όπου υπάρχουν) καθώς και την εκχέρσωση χόρτων 10. Απαγορεύει την είσοδο των ατόμων που έχουν μαζί τους ζώα, σε επαίτες, σε διανομείς έντυπου υλικού διαφημιστικού ή μη, σε πρόσωπα που διατελούν σε κατάσταση μέθης και σε παιδιά κάτω των 10 ετών εάν δεν συνοδεύονται και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ειδοποιεί την Αστυνομία. 11. Απαγορεύει την είσοδο οχημάτων στο χώρο του κοιμητηρίου 12. Απομακρύνει από το χώρο του κοιμητηρίου κάθε άτομο που δείχνει ασέβεια προς την ιερότητα του χώρου. 13. Απαγορεύει την έξοδο από το κοιμητήριο κάθε αντικειμένου που χρησιμοποιήθηκε σε κηδεία ή διακοσμητικών πάνω σε τάφους. 14. Παρακολουθεί την εκτέλεση έργων επί των τάφων από τους μαρμαροτεχνίτες και την τήρηση των προβλεπομένων από τον παρόντα κανονισμό για την κατασκευή και επισκευή τάφων. 15. Ενημερώνει τον υπάλληλο στο γραφείο κοιμητηρίων που θα οριστεί, για την επαναταφή και φύλαξη των οστών. Η άδεια ή διευκόλυνση από τους υπαλλήλους του Κοιμητηρίου με οποιοδήποτε τρόπο ταφής νεκρού κατά παράβαση των οριζομένων στον κανονισμό αυτό εκτός των ποινών που ορίζει ο νόμος, θα επιφέρει και την ποινή της απόλυσης τους. Απαγορεύεται η λήψη από τους εργαζόμενους στο κοιμητήριο, οποιουδήποτε είδους δώρου ή φιλοδωρήματος, η παράβαση δε αυτού τιμωρείται. Άρθρο 5ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ Το Δημοτικό Κοιμητήριο χαρακτηρίζεται ως πράγμα εκτός συναλλαγής, σύμφωνα δε με τις διατάξεις 966 και 970 του Α.Κ. δύναται να αποκτάται ιδιαίτερο ιδιωτικό

5 δικαίωμα (ειδικό δικαίωμα) επί ορισμένου χρόνου ταφής και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη Νομοθεσία, προϋποθέσεις και όρους που τίθενται από τον παρόντα Κανονισμό. Η παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος ταφής εκ μέρους του Δήμου αποτελεί διοικητικής φύσεως παραχώρηση αδείας χρήσεως δημοτικού πράγματος, οι δε σχετικές πράξεις του Δήμου συνιστούν εκτελεστές διοικητικές πράξεις. Ο χώρος επί του οποίου παρέχεται δικαίωμα χρήσεως δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο εκείνου προς τον οποίον έγινε η παραχώρηση και ως εκ τούτου απαγορεύεται η μεταβίβασή του (πώληση, δωρεά, ανταλλαγή κλπ), σε οιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο υπό οιαδήποτε ιδιότητα, ακόμη δε και καθολικούς ή ειδικούς διαδόχους του (κληρονομιά, διαθήκη κλπ). Άρθρο 6ο ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τα Κοιμητήρια λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδος και με το εξής ωράριο: Κατά την χειμερινή περίοδο από π.μ. έως μ.μ., κατά δε την καλοκαιρινή περίοδο από π.μ. έως μ.μ. Η χειμερινή και η θερινή περίοδος συμπίπτουν με την αντίστοιχη αλλαγή ώρας. Δύναται να καθορίζεται διακεκομμένο ωράριο ως ο νόμος ορίζει. Άρθρο 7ο ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Σε εμφανή σημεία του Κοιμητηρίου τοποθετούνται πίνακες, που αναγράφουν τα δικαιώματα του Δήμου και τις υποχρεώσεις των οικείων του νεκρού που έχει ενταφιαστεί. Οι περιγραφές πάνω στους τάφους συντάσσονται στην Ελληνική γλώσσα. Όταν πρόκειται για αλλοδαπούς που έχουν ενταφιασθεί επιτρέπονται ξενόγλωσσες επιγραφές με την προϋπόθεση ότι στη συνέχεια της αλλοδαπής φράσης, ή λέξης θα υπάρχει ακριβή μετάφραση στην Ελληνική. Άρθρο 8ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ Στα Δημοτικά Κοιμητήρια ενταφιάζονται θανόντες δημότες ή κάτοικοι της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου. Η ταφή των νεκρών γίνεται υποχρεωτικά εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου και στους χώρους που παραχωρούνται γι αυτό το σκοπό. Ο ενταφιασμός των μη Ορθοδόξων ή των αλλοθρήσκων θα πραγματοποιείται σε ιδιαίτερο προς τούτο χώρο (ζώνη) στο Κοιμητήριο. Αποβιώσαντες νέοι μέχρι 30 ετών ενταφιάζονται σε τάφους επταετούς χρήσεως. Η ταφή τους είναι δυνατόν να παρατείνεται για είκοσι (20) έτη χωρίς τέλος παράτασης. Η ταφή επιτρέπεται μετά από δώδεκα (12) ώρες από τη νόμιμη πιστοποίηση του θανάτου και σε περίπτωση νεκροτομής αμέσως μετά από αυτήν λαμβάνοντας πάντα υπ όψιν την κείμενη Νομοθεσία και έτσι όπως αυτή μπορεί να καθορίσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά όπως και όπου αυτό κρίνεται ή πρέπει να κριθεί αναγκαίο. Κανένας νεκρός δεν ενταφιάζεται αν δεν προσκομισθεί στον υπεύθυνο του τμήματος Κοιμητηρίου πιστοποίηση περί συντάξεως πράξεως θανάτου του οικείου Ληξιαρχείου και της ενσωματωμένης σε αυτό άδειας ταφής, με πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου συγγενή και υποχρεωτικά τον ΑΦΜ αυτού.

6 Η ταφή των νεκρών θα γίνεται υποχρεωτικά για όλες τις περιπτώσεις εντός ξύλινων φέρετρων για την αποτελεσματικότερη διάλυσή τους, ακόμη και για τις περιπτώσεις ταφής νεκρών εκ του εξωτερικού. Κατά τον ενταφιασμό των νεκρών το τμήμα Νεκροταφείου θα γνωστοποιεί ότι μετά την πάροδο εφταετίας και με την συμπλήρωση αυτής είναι υποχρεωτική η εκταφή του νεκρού. Τριάντα (30) ημέρες πριν την συμπλήρωση των επτά (7) ετών από την ημερομηνία ενταφιασμού του νεκρού η αρμόδια υπηρεσία του νεκροταφείου δια των οργάνων της επιδίδει σχετική ειδοποίηση στην τελευταία δηλωθείσα διεύθυνση κατοικίας των οιονδήποτε δηλωθέντων πλησιέστερων ή μη συγγενών του νεκρού, ή στον διορισμένο εξ αυτών αντίκλητο, συντασσομένου σχετικού αποδεικτικού επιδόσεως καλώντας με αυτήν του έχοντες έννομο συμφέρον να προβούν άμα τη συμπλήρωση της εν λόγω επταετίας άμεσα στην εκταφή του νεκρού καταβάλλοντας άπαντα τα σχετικά από τον παρόντα Κανονισμό οριζόμενα έγγραφα και τέλη. Επίσης οι ανακοινώσεις θα γίνονται στο site (ιστοσελίδα) του Δήμου Ν. Προποντίδας σε τοπικές εφημερίδες η στο διαδίκτυο σε blogs του Δήμου. Σε Κοιμητήρια του Δήμου Ν. Προποντίδας όπου δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου στη διατήρηση του τάφου πέρα της επταετίας, δεν επιβάλλεται τέλος διατήρησης. Παρελθούσης άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας και σε κάθε περίπτωση 15 ημέρες μετά την συμπλήρωση της επταετίας, η αρμόδια υπηρεσία δύναται να προβεί αυτοδίκαια στην εκταφή του νεκρού και την τοποθέτηση των οστών στο χωνευτήρι. Η τυχόν εκπρόθεσμη εμφάνιση των συγγενών του νεκρού δεν απαλλάσσει αυτούς από τις οιεσδήποτε οικονομικές υποχρεώσεις που στο μεταξύ έχουν δημιουργηθεί και απορρέουν εκ των ανωτέρω. Ο Δήμος Ν. Προποντίδας μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δύναται να κάνει χρήση του συνόλου των τάφων (οικογενειακών και μη) του Δημοτικού Κοιμητηρίου σε περιπτώσεις επείγουσες και έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης (πανδημία κ.λ.π.). Άρθρο 9ο ΤΑΦΟΙ Οι χώροι (τάφοι) που παραχωρούνται μέσα στο Νεκροταφείο για την ταφή των νεκρών καθορίζονται με σχεδιαγράμματα (τοπογραφικά - ταφολόγια) που εκπονούνται ή τροποποιούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουν διαστάσεις 2,20 μ. μήκος και 1 μ. πλάτος για τους ενήλικες, 1,10 μ. μήκος και 0,50 μ. πλάτος για τα παιδιά και γενικό βάθος 1,80 μ. Περίπου. Οι τάφοι θα έχουν απόσταση μεταξύ τους 0,50μ τουλάχιστον και θα μετράται από τα όρια εκσκαφής,σύμφωνα με το τοπογραφικό. Ο πυθμένας των τάφων θα βρίσκεται τουλάχιστον 1 μ. χαμηλότερα από τη στάθμη οποιουδήποτε παρευρισκόμενου δρόμου. Οι τάφοι μετά την τοποθέτηση του νεκρού θα γεμίζουν καλά με γαιώδη υλικά μέχρι την επιφάνεια του εδάφους και πάνω από αυτή θα σχηματίζεται γεώλοφος ύψους τουλάχιστον 0,25 μ. Απαγορεύονται οι στεγασμένοι τάφοι. Η διατήρηση των υφιστάμενων στεγασμένων τάφων μέχρι τη ψήφιση του παρόντος κανονισμού, επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 24 του παρόντος κανονισμού. Η πιστή εφαρμογή των ως άνω αναφερομένων είναι υποχρεωτική για το τμήμα Νεκροταφείου και δεν επιτρέπεται καμιά παρέκκλιση από αυτά. Τέλος, δεν επιτρέπεται καμία προσθήκη τάφου εκτός του εγκεκριμένου ταφολογίου. Άρθρο 10o

7 Σύσταση οικογενειακών τάφων Δεν είναι δυνατόν να παραχωρούνται χώροι στο ήδη υπάρχοντα Δημοτικά Κοιμητήρια για τη σύσταση οικογενειακών τάφων, λόγω έλλειψης χώρου. Τούτο αφορά τη μελλοντική σύσταση οικογενειακών τάφων και όχι την ανατροπή σχετικών δικαιωμάτων που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν. Η Διοικητική Αναγνώριση υφισταμένων κατά ως άνω τάφων, καθώς και των δικαιούχων αυτών, συντελείται με την έκδοση σχετικής Διοικητικής Πράξης Παραχώρησης από τον Δήμαρχο, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, εντός τριών μηνών από την θέση του παρόντος κανονισμού σε ισχύ, η οποία αίτηση θα συνοδεύεται με την καταβολή και την έκδοση σχετικού Διπλότυπου Είσπραξης από το Δήμο ποσού 50 ευρώ για τους μονούς τάφους και 100 ευρώ για τους διπλούς. Τα ανωτέρω ποσά καθορίζονται και σύμφωνα με τα οριζόμενα του παρόντα Κανονισμού δύναται να καταβληθούν και ως εξής: το ήμισυ του ποσού με την κατάθεση της αιτήσεως το δε υπόλοιπο ποσό με την έκδοση της σχετικής πράξης παραχώρησης. Προϋπόθεση κατάθεσης της αίτησης είναι η πλήρης εξόφληση όλων των παρελθόντων οφειλών του ενδιαφερομένου, όπως αυτές βεβαιώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Τυχόν προκαταβολές συμψηφίζονται κατά την καταβολή του σχετικού παραβόλου των ανωτέρω ποσών και εφόσον ισχύουν σωρευτικά τα κάτωθι: α) έχει πραγματοποιηθεί μετά την ανωτέρω χρονολογία μία τουλάχιστον ταφή κατιόντος της ίδιας οικογένειας στον συγκεκριμένο χώρο, β) οι κατιόντες των αρχικών δικαιούχων βρίσκονται εν ζωή και παραμένουν δημότες Ν. Προποντίδας Η Πράξη Παραχώρησης αποτελεί εφεξής νόμιμο τίτλο. Με την έκδοση Διοικητικής Πράξεως Παραχώρησης Δικαιώματος, οι δικαιούχοι οφείλουν ευθυνόμενοι αλληλεγγύως και εις ολόκληρον έκαστος να καταβάλουν Ετήσιο Τέλος Διατήρησης Οικογενειακών Τάφων (Ε.Τ.Δ.Ο.Τ.), το ύψος του οποίου καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 24 του παρόντος. Το Ε.Τ.Δ.Ο.Τ. δύναται να τροποποιηθεί κατόπιν αιτήσεως του έχοντος έννομο συμφέρον και αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβανομένων κάθε φορά υπόψη και των σχετικών κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Η μη καταβολή του Ε.Τ.Δ.Ο.Τ. εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έκδοση της Διοικητικής Πράξης Παραχώρησης ή εντός του πρώτου τριμήνου για τα επόμενα έτη, ισοδυναμεί με μη αποδοχή της εκδοθείσας πράξης και εκλαμβάνεται ως υπαναχώρηση του δικαιούχου από το σχετικό δικαίωμα, οπότε ο Δήμαρχος προβαίνει στην έκδοση σχετικής ανακλητικής διοικητικής πράξης και τίθενται σε ισχύ τα οριζόμενα εκ του παρόντος κανονισμού για τους τάφους επταετίας και την εκταφή του νεκρού. Απαγορεύεται η παραχώρηση του ίδιου τάφου σε δύο ή περισσότερα πρόσωπα. Άρθρο 11ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΑΦΩΝ Οικογενειακοί τάφοι θα επιτρέπονται μόνο στην περίπτωση ταυτόχρονης ή εντός 3 μηνών ταφής δύο ή περισσοτέρων συγγενικών προσώπων (π.χ. μετά από τροχαίο κ.λ.π) και όταν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος εντός κοιμητηρίου. Με τη σύσταση του οικογενειακού τάφου παρέχεται αποκλειστικό δικαίωμα ταφής σε αυτόν μόνον προς τον οποίον έγινε η παραχώρηση, του συζύγου ή της συζύγου αυτού,των κατ ευθείαν γραμμή ανιόντων και κατιόντων αυτού, νομίμων, θετών, νομιμοποιηθέντων και αναγνωρισθέντων μετά των συζύγων και κατιόντων αυτών, του πατέρα ή μητρός του συζύγου ή της συζύγου εκείνου προς τον οποίον έγινε η παραχώρηση, ως και των μη εχόντων ιδίαν οικογένεια αδελφών αυτού, εφόσον συγκατατίθεται εγγράφως αυτός και μη υπάρχοντος αυτού ο σύζυγος ή σύζυγος και οι κατιόντες αυτού. Εάν η αρχική δικαιούχος του οικογενειακού τάφου είναι γυναίκα, δικαίωμα ταφής σε αυτόν έχει και τυχόν εκτός γάμου τέκνου αυτής. Επιτρέπεται ο ενταφιασμός σε οικογενειακό τάφο προσώπων που συνδέονται με τον αρχικό δικαιούχο και τον (ή την) σύζυγό του και με άλλο βαθμό συγγένειας εξ

8 αίματος ή αγχιστείας, με την προϋπόθεση ότι συγκατατίθεται εγγράφως ο αρχικός δικαιούχος και αν αυτός δεν υπάρχει ο (η) σύζυγος και κατιόντες του. Ο βαθμός συγγένειας προς τον αρχικό δικαιούχο των ενταφιασμένων αποδεικνύεται από έγγραφο Δημόσιας ή Δημοτικής Αρχής. Εάν τούτο δεν προσκομισθεί η υπηρεσία ενεργεί την εκταφή μετά παρέλευση εφταετίας από τον ενταφιασμό. Η απαιτούμενη κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου έγγραφη συγκατάθεση του αρχικού δικαιούχου ή εάν αυτός δεν υπάρχει του συζύγου ή της συζύγου και των κατιόντων του, παρέχεται μόνο με συμβολαιογραφική πράξη. Άρθρο 12o Κατάργηση οικογενειακών τάφων Μετά την παρέλευση επτά (7) ετών,ισχύει όπως και στους μονούς τάφους όπως ορίζεται στο άρθρο 8. Το δικαίωμα χρήσης οικογενειακού τάφου παύει αυτοδίκαια, χωρίς την έκδοση νέας απόφασης του Δήμου, και ο τάφος περιέρχεται στο Δήμο και διατίθεται ελεύθερα, εφόσον: α) Εκλείψουν όλοι οι κατά νόμο δικαιούχοι. Στην περίπτωση αυτή τα οστά που τυχόν υπάρχουν στον τάφο, φυλάσσονται σε ειδικό τμήμα του οστεοφυλακίου, επί τριετία, μετά την λήξη της οποίας τοποθετούνται στο κοινό χωνευτήρι. Η εκταφή θα γίνει αφού κατασκευαστούν οστεοφυλάκια. β) οι υπάρχοντες δικαιούχοι αρνηθούν, εντός έτους από την ψήφιση του κανονισμού, να καταβάλλουν το ετήσιο τέλος διατήρησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 10 και 24, ή παραιτηθούν εγγράφως της περαιτέρω χρήσεως. Για να διαπιστωθεί η έλλειψη δικαιούχων, ο Δήμαρχος μπορεί να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν, μέσα σε τακτή προθεσμία, τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συγγένειά τους προς τον αρχικό δικαιούχο. Άρθρο 13ο ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑΦΩΝ Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δύνανται να παραχωρούνται τάφοι δωρεάν, τιμής ένεκεν και μάλιστα έγκαιρα, για την ταφή αποβιωσάντων διακεκριμένων ανδρών ή γυναικών, δημοτών και κατοίκων της πόλης μας. Οι τάφοι αυτοί παραχωρούνται αποκλειστικά και μόνο για την ταφή των εν λόγω τιμώμενων προσώπων. Η ταφή ισχύει για όσο χρόνο επιθυμούν οι συγγενείς του αποβιώσαντος τιμώμενου προσώπου. Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν πραγματοποιηθεί κατά την εκπνοή της εφταετίας η εκταφή του θανόντος, τότε δεν καταβάλλεται σχετικό τέλος διατήρησης χρήσεως, όπως ορίζουν οι διατάξεις του παρόντος Κανονισμού. Για την ιδιότητα κάποιου προσώπου ως διακεκριμένου ή ιστορικού αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ν. Προποντίδας, ανεξαρτήτως δόγματος, ενταφιάζονται δωρεάν, κατόπιν αιτήσεως συγγενών ή ελλείψει τούτων, κατόπιν αιτήσεως προσφιλών του θανόντος προσώπων, υπό τον όρο ότι ο θανών ήταν εγγεγραμμένος στην κατάσταση απόρων, ή που μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν άπορος σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Άρθρο 14ο ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΟΣΤΩΝ (ΕΚΤΑΦΗ) Μετά τη συμπλήρωση εφταετίας από την ταφή τα οστά ανακομίζονται με ευθύνη των συγγενών και με την καταβολή των τελών που ορίζονται στον παρόντα Κανονισμό.

9 Εκταφή νεκρών για αυτοψία ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο πριν παρέλθει εφταετία επιτρέπεται μόνο κατόπιν εντολής της Εισαγγελικής Αρχής και με την καταβολή των αντίστοιχων τελών. Η εκταφή πραγματοποιείται μετά από συνεννόηση με το τμήμα Νεκροταφείου για τον καθορισμό ημέρας και ώρας και αφού προηγουμένως τηρηθούν οι ισχύουσες εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις περί ενταφιασμού και εκταφής νεκρών. Άρθρο 15ο ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΤΑΦΗΣ Παράταση ταφής επιτρέπεται μόνον κατόπιν αιτιολογημένης εγκρίσεως του Δημάρχου ή νομίμως εξουσιοδοτουμένου από αυτόν προσώπου, μέχρι και έξι (6) μήνες μετά την συμπλήρωση της επταετίας και εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι κάτωθι σχετικές προϋποθέσεις: 1. Αίτηση οιουδήποτε έχοντος έννομο συμφέρον και εντός τριάντα ημερών πριν την συμπλήρωση των εφτά ετών ταφής του νεκρού, 2. Σύμφωνη έγγραφη γνώμη της υπηρεσίας του γραφείου Νεκροταφείου και 3. Καταβολή του αναλογούντος σχετικού τέλους. Παράταση της ανακομιδής των νεκρών που ενταφιάστηκαν σε οικογενειακούς τάφους επιτρέπεται μόνο με τη συγκατάθεση των δικαιούχων. Προς τούτο απαιτείται υποβολή γραπτής δήλωσης στο Δήμο στην οποία θα αναφέρεται ο χρόνος παραμονής του νεκρού στον τάφο μετά την πάροδο της εφταετίας. Άρθρο 16ο ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Εάν κατά την ανακομιδή διαπιστωθεί ότι το πτώμα δεν έχει αποστεωθεί πλήρως, ενταφιάζεται στο ίδιο χώρο για τέσσερα επιπλέον (4) έτη προκειμένου να αποστεωθεί τελείως. Πτώματα μη αποστεωμένα που είναι ενταφιασμένα σε οικογενειακούς τάφους παραμένουν στον τάφο για να αποστεωθούν επί ένα (1) ακόμη έτος μετά τη λήξη της τριετίας. Άρθρο 17ο ΦΥΛΑΞΗ ΟΣΤΩΝ Η φύλαξη των οστών ενεργείται με επιμέλεια του τμήματος Νεκροταφείου σε ειδικό χώρο (οστεοφυλάκιο) εφοδιασμένο με κατάλληλα κουτιά ενιαίου τύπου (οστεοθήκες) κατόπιν προηγούμενης αίτησης των ενδιαφερομένων συγγενών του νεκρού και με ταυτόχρονη καταβολή των αντιστοίχων τελών όπως ορίζονται στον παρόντα Κανονισμό. Φύλαξη οστών δύναται να γίνει και στους οικογενειακούς τάφους, με τη συγκατάθεση των δικαιούχων χρήσεως και με την καταβολή του σχετικού τέλους. Η εκάστοτε καταβολή είναι ημερολογιακή και αρχίζει από την ημερομηνία της εκταφής ή τη λήξη της παράτασης. Οστά για τα οποία δεν κατεβλήθη το προβλεπόμενο ποσό φύλαξης επί ένα (1) έτος τοποθετούνται στο χωνευτήρι μετά από προηγούμενη σχετική ειδοποίηση στην τελευταία δηλωθείσα διεύθυνση οποιουδήποτε εκ των πλησιέστερων ή μη συγγενών του θανόντος/θανούσης Η παραλαβή των οστών από το Δημοτικό Κοιμητήριο και η μεταφορά τους σε άλλο Κοιμητήριο ενεργείται μόνο κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων συγγενών, οι οποίοι οφείλουν να δηλώσουν υπεύθυνα κατά την ημέρα της εκταφής ότι εντός διμήνου θα παραλάβουν τα οστά, τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία, διαφορετικά αυτά θα μεταφερθούν στο χωνευτήρι με μέριμνα της υπηρεσίας. Για το χρονικό διάστημα των

10 δύο (2) μηνών που μεσολαβεί προκειμένου να προετοιμαστεί η μεταφορά των οστών σε άλλο Κοιμητήριο, αυτά παραμένουν στο χώρο του πλυντηρίου χωρίς πληρωμή τέλους. Φύλαξη των οστών σε μαρμάρινες οστεοθήκες γίνεται με δήλωση ενδιαφερομένου συγγενούς και ταυτόχρονη καταβολή των αντίστοιχων τελών ετησίως, όπως αυτά ορίζονται στον παρόντα Κανονισμό. Ως χρόνος έναρξης της φύλαξης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία της τοποθέτησης των οστών σε μαρμάρινη οστεοθήκη. Σε περίπτωση παραλαβής των οστών από τη μαρμάρινη οστεοθήκη νωρίτερα από την ημερομηνία λήξης της φύλαξης καμία υποχρέωση επιστροφής χρημάτων δεν δημιουργείται για το Δήμο. Οι οποιεσδήποτε καταβολές δεν συμψηφίζονται. Ένα μήνα πριν τη λήξη του χρόνου παραχώρησης ο ενδιαφερόμενος συγγενής υποχρεούται να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις προς το Δήμο (διαδικαστικές και οικονομικές). Σε περίπτωση που λήξει ο χρόνος παραχώρησης και οι υποχρεώσεις δεν έχουν τακτοποιηθεί εντός τριμήνου, χωρίς άλλη ειδοποίηση η υπηρεσία προχωρά στη μεταφορά των οστών και εναποθέτει αυτά στο χωνευτήρι και η οστεοθήκη διατίθεται σε άλλο δικαιούχο. Σε κάθε οστεοθήκη επιτρέπεται να τοποθετούνται τα οστά μόνο ενός νεκρού. Δεν επιτρέπεται η παραχώρηση οστεοθήκης σε δύο ή περισσότερα ταυτοχρόνως πρόσωπα. Η οστεοθήκη δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο εκείνου στον οποίον παραχωρείται και δεν επιδέχεται οποιασδήποτε και καθ οιονδήποτε τρόπο μεταβίβασης προς τρίτους δια πράξεως εν ζωή ή αιτία θανάτου. Απαγορεύεται ρητά η εναπόθεση στις οστεοθήκες οστών προσώπων που δεν προβλέπονται και δεν αναφέρονται στη σχετική απόδειξη είσπραξης τελών. Άρθρο 18ο ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΑΦΩΝ Η εκτέλεση έργων διακόσμησης και διαμόρφωσης των οικογενειακών τάφων και των τάφων ε π τ α ε τ ο ύ ς χρήσεως από τους οικείους των ταφέντων νεκρών ενεργείται κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων και με την καταβολή ανάλογου χρηματικού ποσού που καθορίζεται από τον παρόντα Κανονισμό. Για την κατασκευή μνημείων επί των οικογενειακών τάφων προαπαιτείται σχετική έγκριση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Οι οικογενειακοί τάφοι ή επταετούς χρήσεως θα κατασκευάζονται ή θα διαμορφώνονται με τη μέριμνα, φροντίδα και δαπάνη των ενδιαφερομένων από τους εργολάβους ή τους κατασκευαστές τάφων, οι οποίοι θα είναι αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνοι έναντι του Δήμου για την τήρηση του παρόντος Κανονισμού και την επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση. Η εγγύηση θα αφορά την αποκατάσταση των ζημιών που τυχόν θα προκληθούν από τις εργασίες και την απομάκρυνση των άχρηστων υλικών και θα επιστρέφεται με την παράδοση του έργου, ύστερα από σχετική βεβαίωση του υπευθύνου του Κοιμητηρίου ότι δεν υφίστανται ζημίες ή άλλες εκκρεμότητες από μέρους του εργολήπτου προς το Δήμο, άλλως θα εκπίπτει υπέρ του Δήμου. Σε περίπτωση που η δόμηση του τάφου, γίνεται από οικείους του νεκρού, η εγγύηση θα ανέρχεται στο ποσό που επίσης καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επιστρέφεται μετά την εκτέλεση του έργου. Τα παραπάνω ποσά καταβάλλονται πριν γίνει κάθε εργασία, διαφορετικά δεν επιτρέπεται η έναρξη εργασιών. Οι εργολήπτες κατασκευής έργων και γενικά οι εργατοτεχνίτες τούτων υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Υπηρεσίας Νεκροταφείου. Κάθε παράβαση των διατάξεων του Κανονισμού, των Νόμων και υποδείξεων των Υπηρεσιών καθώς και οποιαδήποτε συμπεριφορά απάδουσα προς την ιερότητα του χώρου, θα συνεπάγεται απαγόρευση της εισόδου του παραβάτου στο Κοιμητήριο επί

11 εξαμήνου Εις οιονδήποτε δε υποτροπή τούτου θα επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου στο Κοιμητήριο και μέχρι ενός έτους ή ολοσχερώς. Απαγορεύεται η πλήρης κάλυψη του τάφου με μπετόν, πράγμα που δυσχεραίνει την εκταφή, αυξάνει το κόστος αυτής, δυσχεραίνει τη διάλυση του πτώματος και δημιουργεί δυσάρεστη κατάσταση στους οικείους του νεκρού. Όπου κρίνεται απαραίτητη η στήριξη μαρμάρων αυτή θα επιτυγχάνεται δια μικρού σενάζ, κρασπέδων κλπ. Πάντοτε δε η θέση ταφής δεν θα καλύπτεται με μπετόν. Κάθε τυχόν διαφορά του τρόπου εκτέλεσης των επί των ταφών έργων, ως και του ελέγχου τούτων, επιλύεται με αυτοψία, παρουσία του Προϊσταμένου του Νεκροταφείου, του εντεταλμένου για τον έλεγχο μηχανικού του Δήμου και των ενδιαφερομένων. Οι εργολάβοι, οι κατασκευαστές τάφων, οι εργολήπτες, οι εργατοτεχνίτες και οι τελετάρχες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Κοιμητηρίου και να συνεργάζονται με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου. Η εκτέλεση των έργων διαμορφώσεως σε τάφους επταετούς χρήσεως είναι υποχρεωτική και μάλιστα εντός προθεσμίας δύο μηνών το αργότερο από την ημερομηνία ταφής. Επίσης κρίνεται αναγκαία η αναγραφή του ονοματεπωνύμου και της ημερομηνίας ταφής του θανόντος ενταφιασθέντος. Το δικαίωμα κατασκευής τάφων επταετούς χρήσεως εισπράττεται υποχρεωτικά κατά το χρόνο ταφής των νεκρών. Άρθρο19ο ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΤΑΦΩΝ Η εκτέλεση έργων διακόσμησης και διαμόρφωσης των οικογενειακών τάφων καθώς και των εφταετούς χρήσεως τάφων θα γίνεται από τεχνικά γραφεία, εργολάβους και τεχνίτες που ασκούν ανάλογη δραστηριότητα. Προϋποθέσεις Αδειοδότησης Εργολάβων κατασκευαστών Τάφων: 1. Υπεύθυνη Δήλωση εργαζομένων. 2. Δημοτική Ενημερότητα 3. Υπεύθυνη δήλωση που να περιλαμβάνει τους εργαζόμενους που θα απασχολεί. Τα ως άνω δικαιολογητικά που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την άδεια εισόδου, έχουν ετήσια ισχύ και ανανεώνονται με τη λήξη τους. Ειδικά για την εκτέλεση έργων διακόσμησης και διαμόρφωσης των οικογενειακών τάφων προαπαιτούνται: Σχέδια δόμησης και προϋπολογισμός έργου καθώς και χρόνος κατασκευής, τα οποία εγκρίνονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Εάν έχει προκληθεί ζημιά η εγγύηση παρακρατείται με πρόταση της Διευθύνσεως Οικονομικών Υπηρεσιών μετά από γνωμάτευση της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών για τις ζημιές και το ανάλογο ύψος της παρακράτησης. Για την κατασκευή όλων των τύπων και κατηγοριών τάφων καταβάλλεται σχετικό τέλος από τους συγγενείς του θανόντος όπως αναφέρεται στο άρθρο 24 του παρόντος Κανονισμού. Ο τύπος των τάφων επταετούς χρήσεως θα είναι καθορισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από μελέτη πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και δεν επιτρέπεται καμία παράβαση των συγκεκριμένων τύπων τάφου κατά την κατασκευή ή μεταγενέστερα. Σε περιπτώσεις αυθαιρεσιών μετά από γνωμάτευση της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών η κατασκευή κατεδαφίζεται και επιβάλλεται πρόστιμο 200,00 ευρώ.

12 Η επιλογή του τύπου του τάφου γίνεται με αίτηση των συγγενών στην οποία υποδεικνύεται και ο εργολάβος που αναλαμβάνει το έργο. Η διάρκεια για την εκτέλεση του έργου δεν είναι δυνατόν να είναι μεγαλύτερη των δύο μηνών, με την ολοκλήρωση δε των εργασιών του τάφου ο εργολάβος επαναφέρει υποχρεωτικά τον γύρω χώρο στην πρότερη κατάσταση. Οι εργολάβοι κατασκευαστές τάφων καθώς και οι εργατοτεχνίτες τους υποχρεούνται να συμμορφώνονται αυστηρά με τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού και να είναι εφοδιασμένοι με ειδική άδεια του Δημάρχου ή του εξουσιοδοτουμένου από αυτόν προσώπου, επί της οποίας θα επικολλάται η φωτογραφία εκάστου. Χωρίς αυτή δεν δύναται κανένας να εργαστεί μέσα στο Δημοτικό Κοιμητήριο. Οι εργολάβοι δομήσεων τάφων πρέπει να εφοδιάζονται με άδεια από τον Δήμαρχο ή από το εξουσιοδοτούμενο από αυτόν πρόσωπο, η οποία θα εγκρίνει το δικαίωμα δόμησης τάφων αφού πληρώσει εφ άπαξ τέλος 100. Δεν θα γίνονται εργασίες κοπής μαρμάρων μέσα στο χώρο των νεκροταφείων αλλά εκτός ή θα έρχονται έτοιμα κομμένα προς συναρμολόγηση. Τούτο είναι αναγκαίο αφού οι εργολάβοι κατά το στάδιο των παρεμβάσεών τους στα μνημεία και στις κατασκευές τους, όταν περατώσουν τις εργασίες των δεν προβαίνουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων τα οποία τα εγκαταλείπουν στο χώρο του Νεκροταφείου με αποτέλεσμα να προκύπτει ανάγκη περισυλλογής αυτών. Επομένως με την επιβολή του τέλους υπάρχει μια αναλογική σχέση μεταξύ του ποσού που πληρώνεται και της παρεχόμενης υπηρεσίας (καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου) προς τους εργολάβους. Σε περίπτωση που οι οικείοι του θανόντος έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν οι ίδιοι τον τάφο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Δήμος, τότε τους δίνεται η άδεια κατασκευής του. Άρθρο 20ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΑΦΩΝ Αντικείμενα (κινητά πράγματα) τα οποία βρίσκονται κατά τις ανακομιδές επάνω ή μέσα στους οικογενειακούς τάφους ή στους τάφους επταετούς χρήσεως, οι οποίοι για κάθε λόγο περιέρχονται στο Δήμο, επιστρέφονται στους δικαιούχους των ταφών τούτων ή τους κληρονόμους τους, εφόσον παρίστανται αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν παραληφθούν περιέρχονται στο Δήμο και διατίθενται κατά περίπτωση με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Το προϊόν της εκποιήσεως βεβαιώνεται και εισπράττεται σαν έσοδο του Δήμου. Δεν επιτρέπεται η έξοδος από τους νεκροταφειακούς χώρους παντός αντικειμένου, σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις. Σκελετοί στεφάνων και σταυρών επί των τάφων περιέχονται στο Δήμο και εκποιούνται, το δε προϊόν της εκποιήσεως βεβαιώνεται και εισπράττεται σαν έσοδο του Δήμου. Άρθρο 21ο ΔΙΟΙΚΗΣΗ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η διοίκηση και η διαχείριση του Κοιμητηρίου ασκείται από το Δήμο δια των Υπηρεσιών που προβλέπει ο Οργανισμός Εσωτερικής του Υπηρεσίας. Υπεύθυνος για την ορθή λειτουργία του Κοιμητηρίου και την εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού είναι ο Προϊστάμενος του τμήματος και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης στον οποίον υπάγεται οργανικά το Νεκροταφείο, οι οποίοι ασκούν την εποπτεία και τον έλεγχο του εργατοτεχνικού και του εν γένει προσωπικού του Νεκροταφείου. Η είσπραξη των τελών και των λοιπών εσόδων του Κοιμητηρίου ενεργείται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Το προσωπικό του Νεκροταφείου πρέπει να συμπεριφέρεται προς τους προσερχόμενους με ευπροσηγορία και ευπρέπεια, να παρέχει τις υπηρεσίες του με προθυμία και να μην δίνει αφορμές για παράπονα και παρατηρήσεις.

13 Οφείλει δε το προσωπικό του Νεκροταφείου να μεριμνά για την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια του χώρου. Απαγορεύεται από το υπαλληλικό και εργατοτεχνικό προσωπικό του Νεκροταφείου κάθε ανάμιξη που έχει σχέση με τη σύσταση εργοληπτών, εργολάβων κηδειών ή άλλων παραγόντων, σε ενδιαφερόμενες οικογένειες για κατασκευή έργου επί τάφου, για τέλεση κηδειών, μνημόσυνων κ.λ.π. Επίσης απαγορεύεται κάθε οικονομική τους σχέση με τους εργολάβους. Αν διαπιστωθεί τέτοια παράβαση κινείται κατά του υπαιτίου η πειθαρχική διαδικασία. Η υπηρεσία του Νεκροταφείου τηρεί ημερολόγιο των διατεθειμένων οικογενειακών επταετούς χρήσεως τάφων που απεικονίζει την πραγματική κάθε μέρα εικόνα και τηρεί κάθε βιβλίο που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Νόμου. Όσοι διατηρούν τάφους στα Δημοτικά Κοιμητήρια υποχρεούνται να τηρούν τούτους καλώς και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας, ως προς την καλαισθητική εμφάνιση αυτών. Τάφοι που έχουν ανάγκη επισκευής για λόγους εξωτερικής εμφανίσεως και υγείας πρέπει να επισκευάζονται υποχρεωτικά από τους δικαιούχους χρήσεως, εντός τασσόμενης προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την έγγραφη ειδοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου ή με ανακοίνωση στο site (ιστοσελίδα) του Δήμου, η οποία θα δύναται να είναι και μικρότερη των εξήντα (60) ημερών και αναλόγως με την περίπτωση ανάγκης, άλλως οι εργασίες αυτές εκτελούνται από το Δήμο με δαπάνες και για λογαριασμό των υπόχρεων. Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να αναζητήσει τα δαπανηθέντα μετά από σχετική ειδοποίησή του.. Απαγορεύεται κάθε ενέργεια μαρμαρογλυπτών ή άλλων που εκτελούν έργα στο Δημοτικό Κοιμητήριο που θα αποβλέπει και θα κατατείνει εμφανώς στην προσέλευση πελατών στο χώρο του Κοιμητηρίου πολύ περισσότερο δε κάθε διατάραξη της ευταξίας και της κοσμιότητας στους χώρους αυτούς, ένεκα επαγγελματικών ανταγωνισμών ή διαπραγματεύσεων μετά των πελατών. Επίσης απαγορεύεται η από μέρους τους χρησιμοποίηση χώρων του Κοιμητηρίου για αποθήκευση υλικών ή για απόρριψη παλαιών υλικών. Οι από μέρους των εργολάβων κατασκευής τάφων ανάμιξη υλικών τσιμέντου, ασβέστου, άμμου κλπ για την κατασκευή λάσπης που χρησιμοποιούν στην κατασκευή τάφων θα γίνεται επί λαμαρίνας των ιδίων και όχι επί του εδάφους του Νεκροταφείου. Απαγορεύεται η κοπή δένδρων και η φύτευση χωρίς έκθεση της Διευθύνσεως Περιβάλλοντος του Δήμου. Η κοπή γίνεται από ειδικό συνεργείο της εν λόγω Διευθύνσεως. Κάθε είδους μάρμαρα και αντικείμενα που προέρχονται από ανακομιδές ή παράλειψη χρήσεως απομακρύνονται άμεσα από το Δήμο. Δεν επιτρέπεται η έξοδος από τους νεκροταφειακούς χώρους κάθε είδους αντικειμένου σύμφωνα με τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις. Όταν οστά απορρίπτονται στο χωνευτήριο κατά τη διαδικασία του παρόντος οι οστεοθήκες τους (κιβώτια) περιέρχονται στο Δήμο και με ευθύνη της Υπηρεσίας Νεκροταφείου εκποιούνται ή καταστρέφονται και απορρίπτονται εφόσον κρίνονται ακατάλληλες. Αντικείμενα τα οποία χαρακτηρίζονται από την Υπηρεσία του Νεκροταφείου ως άχρηστα με προσωπική ευθύνη του Προϊσταμένου αχρηστεύονται και απορρίπτονται. Τα αποκοπτόμενα άνθη και φυτά από τους τάφους δεν μπορούν να παραληφθούν από τους συγγενείς του νεκρού ούτε να εξέλθουν από το κοιμητήριο για άλλη χρήση. Τα από τους τάφους απορριπτόμενα άνθη, στεφάνια και σταυροί, αφού αχρηστευθούν τοποθετούνται από το προσωπικό του κοιμητηρίου στο απορριμματοφόρο του Δήμου. Απαγορεύεται η κοπή δέντρων χωρίς την έγκριση των γεωπόνων του Δήμου και οι εργασίες γίνονται από το συνεργείο του Δήμου με επίβλεψη των γεωπόνων.

14 Οι σκελετοί στεφανιών, τα κοντάρια κλπ τοποθετούνται στους κάδους απορριμμάτων από το προσωπικό του κοιμητηρίου και απορρίπτονται στο απορριμματοφόρο του Δήμου. Αντικείμενα τα οποία χαρακτηρίζονται ως άχρηστα από το προσωπικό του κοιμητηρίου, αχρηστεύονται και απορρίπτονται. Απαγορεύεται η εξαγωγή από το κοιμητήριο κάθε αντικειμένου που χρησιμοποιήθηκε σε κηδεία ή διακοσμητικών στοιχείων που βρίσκονται επί των τάφων. Μετά τις εκταφές το προσωπικό του Κοιμητηρίου καταστρέφει και απορρίπτει τα αντικείμενα αυτά. Απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση οποιασδήποτε επιγραφής στο χώρο του κοιμητηρίου (εκτός αυτών που βρίσκονται επάνω στους τάφους). Όπου στον παρόντα κανονισμό αναφέρεται «ειδοποίηση» η ειδοποίηση εννοείται ότι γίνεται εγγράφως και επί αποδείξει. (επίδοση ή συστημένη επιστολή ή τηλεομοιοτυπία) και αναφέρει όλες τις συνέπειες που θα προκύψουν από την μη ανταπόκριση στην συγκεκριμένη ειδοποίηση. Απαγορεύεται ρητά η εντός του κοιμητηρίου έκθεση πένθιμων αντικειμένων ή εγκατάσταση διαφήμισης οποιασδήποτε μορφής και γενικά κάθε πράξη που προσβάλλει την σοβαρότητα του χώρου και εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του κοιμητηρίου. Οι Ληξίαρχοι του Δήμου Ν. Προποντίδας οφείλουν μετά την έκδοση της άδειας ταφής για τα Κοιμητήρια να παραδίδουν έγγραφο με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη χρήση τάφων, στους άμεσους συγγενείς του θανόντα. Άρθρο 22ο ΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ Τα βιβλία που τηρούνται για τη διοίκηση και τη διαχείριση του Δημοτικού Κοιμητηρίου είναι τα κάτωθι: Σχεδιάγραμμα του Κοιμητηρίου, στο οποίο απεικονίζονται οι τάφοι και ο αύξων αριθμός αυτών. Βιβλίο ενεργούμενων ενταφιασμών. Βιβλίο αλφαβητικού ευρετηρίου ενταφιασμένων. Βιβλίο οικογενειακών τάφων. Βιβλίο ενεργούμενων ανακομιδών. Βιβλίο παρατάσεων ανακομιδών. Βιβλίο φυλασσομένων στο οστεοφυλάκιο οστών Βιβλίο εκδόσεως αδειών δομήσεως τάφων. Βιβλίο ενεργούμενων νεκροψιών και διατομών. Βιβλίο ανευρισκομένων τιμαλφών. Μητρώο εργοληπτών του Δημοτικού Κοιμητηρίου. Τα βιβλία θεωρούνται από το Δήμαρχο και την ευθύνη για την ενημέρωση και την ορθή και ενδεδειγμένη τήρηση των βιβλίων έχει ο Προϊστάμενος του τμήματος Νεκροταφείου. Άρθρο 23o ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τα τέλη και τα δικαιώματα του Δημοτικού Κοιμητηρίου ρυθμίζονται και καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας περί εσόδων Δήμων και Κοινοτήτων, η δε βεβαίωση και είσπραξη διέπεται από τη νομοθεσία περί βεβαιώσεως και εισπράξεως δημοσίων προσόδων. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται συγγενής ή εμφανίζεται μεν αλλά αρνείται την καταβολή των τελών που αντιστοιχούν σε παρασχεθείσες υπηρεσίες ή σε καθυστέρηση εκταφής και λοιπών δικαιωμάτων του Δήμου βεβαιώνονται και εισπράττονται ως ανωτέρω, μνημονεύεται από τους υπόχρεους συγγενείς και τα οστά εναποτίθενται στο χωνευτήρι.

15 Για τα Δημοτικά Κοιμητήρια του Δήμου Ν. Προποντίδας τα τέλη ως προς τα δικαιώματα καθορίζονται ως ακολούθως: Τέλος διατήρησης χρήσεως αναγνωρισθέντος ως υφιστάμενου οικογενειακού τάφου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του παρόντος. Τέλος ενταφιασμού. Τέλος ανακομιδής. Τέλος παράτασης ταφής. Τέλος φύλαξης οστών. Τέλος κατασκευής μνημείου. Άρθρο 24ο ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ Το ύψος των ως άνω τελών θα καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας. +Άρθρο 25ο ΔΩΡΕΕΣ Παντοειδείς δωρεές δημοτών υπέρ του Δημοτικού Κοιμητηρίου γίνονται αποδεκτές από το Δήμο σύμφωνα με την νόμιμη διαδικασία και χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητού, εφόσον δεν αντίκειται στον Νόμο ή την ηθική. Άρθρο 26ο ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Για τη διάνοιξη οδών και γενικότερα για την εφαρμογή του τοπογραφικού διαγράμματος του Κοιμητηρίου δύναται με τη συγκατάθεση και των ενδιαφερομένων να μετατεθούν οι οικογενειακοί τάφοι σε πλησιέστερους χώρους. Η μεταφορά και αποκατάσταση των τάφων τούτων γίνεται με δαπάνες του Δήμου. Άρθρο 27ο ΙΣΧΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Ο παρών Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου ισχύει εντός ενός (1) μηνός από την τελευταία δημοσίευσή του όπως προβλέπεται στο άρθρο 79 του Ν. 3463/06, ως κανονιστική πράξη. Μετά την έγκρισή του καταργείται κάθε προηγούμενος Κανονισμός και κάθε απόφαση που δεν είναι σύμφωνη με αυτόν. Αν προκύψει τυχόν θέμα για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη στον παρόντα Κανονισμό αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική νομοθεσία. Άρθρο 28ο ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΕΛΩΝ Τα τέλη και δικαιώματα που προβλέπονται στον παρόντα Κανονισμό Κοιμητηρίου δύνανται να αναπροσαρμόζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όποτε αυτό κρίνει αναγκαίο χωρίς να είναι απαραίτητη και η αντίστοιχη τροποποίηση του Κανονισμού στο σημείο αυτό. Σε περίπτωση που σχετική απόφαση δεν ορίζει το χρόνο έναρξης ισχύος της, η αναπροσαρμογή αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου του επομένου έτους.

16 Άρθρο 29ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ Με τον παρόντα κανονισμό προβλέπεται η ίδρυση εγκαταστάσεων για την εύρυθμη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου. Μία εκ των οποίων είναι η ίδρυση ανθοπωλείου σε κοιμητήρια όπου υπάρχει ο κατάλληλος χώρος βάσει του τοπογραφικού - ταφολογίου. Το δικαίωμα χρήσης του ανθοπωλείου παραχωρείται έναντι μηνιαίου μισθώματος κατόπιν πλειοδοτικής δημοπρασίας σε ιδιώτες σύμφωνα με τις διατάξεις περί μίσθωσης ακινήτων. Το ύψος του μισθώματος καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο πλειοδοτών είναι υπεύθυνος για την ευταξία και την καθαριότητα του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου του ανθοπωλείου. Οι ώρες λειτουργίας του ανθοπωλείου είναι οι ίδιες με τις ώρες λειτουργίας του δημοτικού κοιμητηρίου Ο εξοπλισμός του ανθοπωλείου ανήκει στον εκμισθωτή του χώρου. Τα έξοδα ηλεκτροφωτισμού, τα τέλη καθαριότητας και ύδρευσης βαρύνουν τον εκμισθωτή. Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας υπογραφή υπογραφή Ακριβές αντίγραφο Ν. Μουδανιά, 11/12/2014 Η Πρόεδρος Ιορδανίδου Πελαγία

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΙΛΙΟΥ Άρθρο 1 ο ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο παρών Κανονισμός εκδίδεται βάσει των διατάξεων του άρθρου 79 του Ν. 3463/06 περί κανονιστικών πράξεων και του άρθρου 4 παρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α Ρ Θ Ρ Ο 1. Αντικείμενο του κανονισμού

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α Ρ Θ Ρ Ο 1. Αντικείμενο του κανονισμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α Ρ Θ Ρ Ο 1 Αντικείμενο του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει σαν αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΣΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΡΟΤ ΚΕΥΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕ ΔΙΑΣΑΞΕΙ

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΣΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΡΟΤ ΚΕΥΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕ ΔΙΑΣΑΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΣΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΡΟΤ ΚΕΥΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕ ΔΙΑΣΑΞΕΙ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

18803/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

18803/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου 18803/24-04-2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 9 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αριθ. Απόφασης 111/2012 ΘΕΜΑ Εναρμόνιση του Κανονισμού Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 4683/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 2 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 4683/ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 2 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 4683/31-01-2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της υπ αριθμ. 2 ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Αριθ. Απόφασης 29/2012 ΘΕΜΑ Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 31/2011

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 31/2011 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 7 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 2 ο : «Κανονισμός Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα / / 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα / / 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα / / 2011 ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΥΠ/ΡΙΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΡΓΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΔΗΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ E.Π.Ζ. Π Ρ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ αριθ. 27ης/2016 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ αριθ. 27ης/2016 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: Κα ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905 908 Α Π Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 12 / 2013 της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 12 / 2013 της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό υπ ΑΡΙΘ. 12 / 2013 της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ. Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ. Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων Δήμου Δοξάτου 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο και στόχοι του Κανονισμού Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ήµος Ορεστιάδας Κανονισµός λειτουργίας δηµοτικών Νεκροταφείων - Κοιµητηρίων Ορεστιάδας

ήµος Ορεστιάδας Κανονισµός λειτουργίας δηµοτικών Νεκροταφείων - Κοιµητηρίων Ορεστιάδας ήµος Ορεστιάδας Κανονισµός λειτουργίας δηµοτικών Νεκροταφείων - Κοιµητηρίων Ορεστιάδας Ορεστιάδα Φεβρουάριος 2009 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείµενο του κανονισµού Ο παρών κανονισµός έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Περί ενιαίου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Μεγαρέων.

ΘΕΜΑ: Περί ενιαίου κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Δήμου Μεγαρέων. Σελίδα - 1 - από 16 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μέγαρα 24/2/2015 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΜΗΜΑ: ΕΣΟΔΩΝ Ταχ. Δ/νση: Χρ. Μωραΐτου & Γ. Μαυρουκάκη Μέγαρα Τ.Κ. 19100 ΠΡΟΣ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρον 1 ον Α) Ο παρόν Κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών κανόνων για την διοίκηση, την διαχείριση και την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: *(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 260/2017 απόφαση του Δ.Σ.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: *(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 260/2017 απόφαση του Δ.Σ.) *(Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 260/2017 απόφαση του Δ.Σ.) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Άρθρο 1 : Αντικείμενο και Σκοπός του Κανονισμού Άρθρο 2 : Νομικό Πλαίσιο Άρθρο 3 : Νομικός Χαρακτηρισμός Άρθρο 4 : Γενικές Διατάξεις Ορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ: Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης προσήλθαν οι

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ: Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης προσήλθαν οι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της με αριθμό 26 ης Τακτικής Συνεδρίασης της 21 ης Νοεμβρίου 2016 ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ.387/2016 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Λήψη απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

AΡΙΘ. Πρακτικού 13/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΑΝΟΝΣΙΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ.

AΡΙΘ. Πρακτικού 13/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΑΝΟΝΣΙΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ Σχηματάρι 02 Νοεμβρίου 2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Ταχ. Δ/νση : Πλ. Παμ/στων Ταξιαρχών 32009 Σχηματάρι : Μαρία Τουμάζου Aρμόδια Τηλέφωνο :

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΑΦΟΥ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΑΦΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1 Περίληψη Λήψη απόφασης περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών Κοιμητηρίων έτους 2015. Στα Σπάτα σήμερα 04 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρόν κανονισμός έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο του

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους 2013.

Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους 2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της 30 ης Τακτικής Συνεδρίασης της 06 ης Δεκεμβρίου 2012 Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων έτους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρόν κανονισμός έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λεπτομερών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση κανόνων για τη διοίκηση, τη διαχείριση και τη λειτουργία των Δημοτικών κοιμητηρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / 2016 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 18 η του μηνός Μαίου του έτους 2016, ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 09 : 00 π. μ, η Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το πρακτικό της 19 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηλιούπολης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Απόσπασμα από το πρακτικό της 19 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηλιούπολης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Απόσπασμα από το πρακτικό της 19 ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ηλιούπολης Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

(α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων

(α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων (α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων (Γενικές Αρµοδιότητες) 1. Παρέχει γραµµατειακή υποστήριξη προς τη Διεύθυνση Λειτουργίας Υποδομών και Δικτύων και τα Τμήματά της (τήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ Σελίδα 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του κανονισμού: Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση κανόνων για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ. Άρθρο 1 Γενικά

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ. Άρθρο 1 Γενικά ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 2 η Συνεδρίαση 22 Μαρτίου 2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ Άρθρο 1 Γενικά Η λειτουργία Κοιμητηρίων του Δήμου Αγιάς διέπεται από τις διατάξεις: 1. Του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Αρ.Πρωτ.: Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Α π ό σ π α σ µ α απο το 4/2012 πρακτικό συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Πάρου Απόφαση 18/2012

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το πρακτικό 13 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κασσάνδρας στις 20-8-2013.

Απόσπασμα από το πρακτικό 13 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κασσάνδρας στις 20-8-2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθμ.Αποφ. 47/2013 Απόσπασμα από το πρακτικό 13 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κασσάνδρας στις 20-8-2013.

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 58/2017 Απόσπασμα από τα πρακτικά της με αριθμό 11/2017 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου. Θέμα: Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ) ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Σελίδα 1 από 15 Περιεχόµενα : Άρθρο 1: Αντικείµενο και σκοπός του κανονισµού Σελ.3 Άρθρο 2: Νοµικό πλαίσιο Σελ.3 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 42/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 42/2017 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ Ν.ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- Ν.ΧΑΛΚΗ ΟΝΑΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Νέα Φιλαδέλφεια 14/11/ Αριθ. Πρωτ. : 27974 Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

=========================

========================= ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 39 ο έτους 2015 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ Άρθρο 1 Γενικά Η λειτουργία Κοιμητηρίων του Δήμου Θέρμης διέπεται από τις διατάξεις: 1. Του Α.Ν. 445/1968, «Περί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Προσχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ...2 Άρθρο 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ...2 Άρθρο 2. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ...2 Άρθρο 3. ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ...2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΑΪΤΑΝΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Άρθρο 1 Διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 1 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 3ο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, της 17ης Μαρτίου 2014. Αριθ. Απόφασης 24 Περίληψη Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθµό 4/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθµό 4/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθµό 4/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αριθµός απόφασης 17/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Εισήγηση στο ηµοτικό Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ Περιεχόμενα 1. Αντικείμενο του Κανονισμού 2. Πεδίο Εφαρμογής 3. Γενικοί Κανόνες 4. Εκτέλεση Εργασιών επί των Τάφων 5. Αντικείμενα Στολισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 13 Ιανουαρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Τακτικής Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας 13 Ιανουαρίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 9 Στο Αίγιο και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο του Κανονισμού

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο του Κανονισμού ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Άρθρο 1 ο Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση λε πτομερών Κανόνων για την διοίκηση, την διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Ν Τ Ε Σ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Α Π Ο Ν Τ Ε Σ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.ΘΗΒΑΙΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της 3 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 26/2015 ΘΕΜΑ : «Καθορισμός του ύψους, της διαδικασίας και του τρόπου καταβολής και είσπραξης του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 1 Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 - Γενικά 3 Άρθρο 2 Πεδίο εφαρμογής 3 Άρθρο 3 Γενικοί κανόνες 3 Άρθρο 4 - Οικογενειακοί τάφοι - τάφοι ιστορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Σελίδα 1 από 7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της με αριθμ 10/2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ψαρών. ΘΕΜΑ: Σύνταξη σχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3 Δ Η Μ Ο Σ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 24/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3 Δ Η Μ Ο Σ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 24/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3 Δ Η Μ Ο Σ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 24/2013 ΘΕΜΑ 6 o : Γνωμοδότηση περί αναπροσαρμογής ή μη τέλους Νεκροταφείου για το

Διαβάστε περισσότερα

Απόντες 4 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΙΤΣΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ, και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΪΛΗΣ απουσίαζαν αν και κλήθηκαν νόμιμα.

Απόντες 4 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΙΤΣΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ, και ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΪΛΗΣ απουσίαζαν αν και κλήθηκαν νόμιμα. Ορθή Επανάληψη ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Από το Πρακτικό της 3/6/2015 με αριθμ. 13 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης ΑΠΟΦΑΣ Η ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 249

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 14/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 14/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 14/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Στο Ξυλόκαστρο και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 14η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2011 ημέρα Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων. Άρθρο 1- Σκοπός Ο σκοπός αυτού του κανονισμού είναι η καθιέρωση κανόνων και διαδικασιών για τη Διοίκηση, Διαχείριση και λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Αντικείμενο του Κανονισμού

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Αντικείμενο του Κανονισμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρών Κανονισμός έχει ως αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β40ΖΩΚΞ-ΗΞ3 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: Β40ΖΩΚΞ-ΗΞ3 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της με αριθμ. 7/2012 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυλοποτάμου. Αριθμ. Απόφασης : 336/2012 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Έκθεση εσόδων - εξόδων (Β

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 45 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΡ. ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜ. ΔΙΑΤ. :1ο

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 45 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΡ. ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜ. ΔΙΑΤ. :1ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 12 ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 45 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΡ. ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜ. ΔΙΑΤ. :1ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 12ης/11/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Άρθρο 1 Διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία του Νεκροταφείου Η λειτουργία γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015 Απόσπασµα από τα πρακτικά της µε αριθµό 25/2015 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Αµυνταίου. Θέµα: Καθορισµός του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Το αναπληρωματικό μέλος κ. Περικλής Ζήκας, προσήλθε αμέσως μετά τον έλεγχο απαρτίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Το αναπληρωματικό μέλος κ. Περικλής Ζήκας, προσήλθε αμέσως μετά τον έλεγχο απαρτίας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Καθορισμός Τελών και Δικαιωμάτων Δημοτικού Κοιμητηρίου Παπάγου, για το 2015. Αριθμός Απόφασης: 143

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 264/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 264/2015 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 264/2015 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Αρ. 45/16-11-2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας. ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Εισήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 45 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 45 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905-908 Α Π Ο Σ

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Τμήμα Εσόδων Γραφείο Διαφημιστικών Τελών Επιμελείται για τις βεβαιώσεις του τέλους διαφήμισης που ειδικότερα περιλαμβάνει: Παραλαβή των αιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποχώρησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Βρούτσης, Μ. Ρούσσος και Κ. Στρογγύλης

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποχώρησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Βρούτσης, Μ. Ρούσσος και Κ. Στρογγύλης ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Από το Πρακτικό της 16/2/2015 με αριθμ. 3 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ 6ΚΦ3ΟΛΖΛ-ΧΤΖ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθµ. 9/ πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συµβουλίου της Επιχείρησης 45

ΑΔΑ 6ΚΦ3ΟΛΖΛ-ΧΤΖ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθµ. 9/ πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συµβουλίου της Επιχείρησης 45 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ 6ΚΦ3ΟΛΖΛ-ΧΤΖ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθµ. 9/16-06-2014 πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συµβουλίου της Επιχείρησης 45 Αριθµ. Απόφ. 75/2014 Θέµα: «Ρύθµιση οφειλών σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, καθόσον σε σύνολο 20 μελών βρέθηκαν παρόντα 13 δηλαδή :

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, καθόσον σε σύνολο 20 μελών βρέθηκαν παρόντα 13 δηλαδή : ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της αριθμ. 16/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης. Αριθμ. Απόφασης: 186/2015 Θ Ε Μ Α: Ψήφιση Κανονισμού Κοιμητηρίων Δήμου Δεσκάτης Στη Δεσκάτη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 528

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 528 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Από το Πρακτικό της 20/11/2015 με αριθμ. 27 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 528 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Άρθρο 1 ο Η λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων διέπεται γενικά από τις παρακάτω διατάξεις: 1. άρθρο 19 του από 24-9-1958

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Αντικείµενο του Κανονισµού Ο παρών Κανονισµός έχει ως αντικείµενο την καθιέρωση λεπτοµερών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας αριθ. 5 της 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας αριθ. 5 της 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 HM: 21/03/2016 15:28:42. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ Από τα πρακτικά της 19 Δεκεμβρίου ******* Συμβουλίου του Συνδέσμου

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ Από τα πρακτικά της 19 Δεκεμβρίου ******* Συμβουλίου του Συνδέσμου 1 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ Από τα πρακτικά της 19 Δεκεμβρίου 2018 ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνεδρίασης του Διοικητικού ******* Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθ. 20 / 2009 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Αριθ. Αποφάσεως 309 / 2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθ. 20 / 2009 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Αριθ. Αποφάσεως 309 / 2009 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθ. 20 / 2009 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου. Αριθ. Αποφάσεως 309 / 2009 Περίληψη Ρύθμιση οφειλών ( από δημοτικά τέλη, φόρους, εισφορές κ.λ.π. ) σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 21ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 8η Νοεμβρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 21ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 8η Νοεμβρίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ της 21ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας την 8η Νοεμβρίου 2017 Σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 συνήλθε το Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΡΘΡΟ 1 Νοµικό Καθεστώς Η λειτουργία των ηµοτικών Κοιµητηρίων διέπεται από τις παρακάτω διατάξεις: 1) Από

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ι Σ Θ Μ Ι Α Σ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ι Σ Θ Μ Ι Α Σ HM: 16/03/2016 15:13:00. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ι Σ Θ Μ Ι Α Σ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αριθ. Απόφασης: 33/2017 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 91/2004 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Κανονισμός Λειτουργίας Υπηρεσίας Νεκροταφείων του Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό αριθμός: 11/2014 Έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ»

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ» Αριθμός Μελέτης : 1/2018 Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 4.273,51 Ευρώ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3) ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Τ Ε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 24/9/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 1: ANTIKEIMENO KAI ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 24/9/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 1: ANTIKEIMENO KAI ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. 1 ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 24/9/2018 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ. ΑΡΘΡΟ 1: ANTIKEIMENO KAI ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. Ο παρών κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ [ Αριθ. Πρωτ. : 9435/30.3.2012 ] Ωραιόκαστρο 11/4/2012 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 19 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 6.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 19 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 19 / 2014 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 14 η του μηνός Ιουλίου του έτους 2014, ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 11: 00 π.μ, η Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της με αριθμ. 1/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της με αριθμ. 1/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Πετρούπολη, 06 Ιουλίου 2017 Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αρ. Πρωτ.: τ.τ. 14100 Τμήμα Δημοτικού Συμβουλίου & λοιπών συλλογικών οργάνων Εκτελεστική

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 19 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 313/2015 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 88/2015 ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤHΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤHΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΡΤHΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 117/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό 33/19-11-2014 συνεδριάσεως της Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη : Εισήγηση αναπροσαρμογής ή μη Δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ.

Περίληψη : Εισήγηση αναπροσαρμογής ή μη Δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 21434/25-11-2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 20ης/24-11-2014 συνεδριάσεως της Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2012 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 02/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 3/2012 Στην Καλαμάτα σήμερα, την 30 η Ιανουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα της οδού Αριστομένους 28,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Απόφασης: 840 / 2012 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Αριθµ. Απόφασης: 840 / 2012 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασµα της Αριθµ. Συνεδρίασης: 31 / 19-12-2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αριθµ. Απόφασης: 840 / 2012 ΘΕΜΑ: Ψήφιση Κανονισµού Λειτουργίας των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθ. 31/ πρακτικού τακτικής συνεδριάσεως του ηµοτικού Σ/λίου ήµου Μεγάρων. Περί έγκρισης Ενιαίου Κανονισµού

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθ. 31/ πρακτικού τακτικής συνεδριάσεως του ηµοτικού Σ/λίου ήµου Μεγάρων. Περί έγκρισης Ενιαίου Κανονισµού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθ. 31/28-11-2016 πρακτικού τακτικής συνεδριάσεως του ηµοτικού Σ/λίου ήµου Μεγάρων. Περί έγκρισης Ενιαίου Κανονισµού Αριθ.αποφ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 268/2015

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 268/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΔΡΑ: ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΡ. ΑΠΟΦ. 268/2015 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό Αρ. 27/16-11-2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας. ΠΕΡΙΛΗΨΗ «Κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. άρθρο 1... 3 1.1. Αντικείμενο του κανονισμού... 3 2. Άρθρο2... 3 2.1. Νομικό πλαίσιο... 3 3. Άρθρο 3... 3 3.1. Πεδίο εφαρμογής... 3 4. Άρθρο 4...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 23 / 2015. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 7.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 23 / 2015. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 7. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 23 / 2015 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 25 η του μηνός Αυγούστου του έτους 2015, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 14 : 00 μ. μ, η Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. πρωτ. 3085/18-02-2014 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3ης/17-02-2014 συνεδριάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Απόφασης: 375/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 25 /2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

Αριθμός Απόφασης: 375/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 25 /2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθμός Απόφασης: 375/2014 Από το πρακτικό αριθμός: 25 /2014 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 17/2013 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό αριθμός: 17/2013 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό αριθμός: 17/2013 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σ Χ Ε Δ Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σελίδα 1 από 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Περιεχόμενα ΑΡΘΡΟ 1: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 3 ΑΡΘΡΟ 2: ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της αριθμ. 35/29-07-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της αριθμ. 35/29-07-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της αριθμ. 35/29-07-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού Αρ. Απόφ. 357/2014 Περίληψη: Εισηγητική έκθεση Β Τριμήνου 2014 για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της 22 ης Τακτικής Συνεδρίασης της 17 ης Οκτωβρίου 2013 ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. 318/2013 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Λήψη απόφασης περί καθορισµού

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δημοτικός υπάλληλος Αστέριος Ρήγας του Γεωργίου για την τήρηση των πρακτικών.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δημοτικός υπάλληλος Αστέριος Ρήγας του Γεωργίου για την τήρηση των πρακτικών. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 144/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το 17/2013 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΠΕΡΙΛΗΨΗ Υποβολή 2ης τριμηνιαίας έκθεσης Εσόδων - Εξόδων εκτέλεσης του προϋπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 24/2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 24/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 24/2011 (Αριθµός πρακτικού 5/21.11.2011) Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Μινώα Πεδιάδας αποτελούµενη από

Διαβάστε περισσότερα

α. Του π.δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α / ) «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα».

α. Του π.δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α / ) «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα». Πρόστιμα για διαδικτυακή προσβολή πνευματικών δικαιωμάτων Διαδικασία επιβολής και είσπραξης προστίμου που επιβάλλει η ΕΔΠΠΙ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση για διακοπή πρόσβασης ή απομάκρυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό της υπ αριθ. 6/ 7 Μαϊου 2015 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ : «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΧΑΣ».

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό της υπ αριθ. 6/ 7 Μαϊου 2015 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ : «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΧΑΣ». Ν.Π.Δ.Δ.: «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΧΑΣ» Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το Πρακτικό της υπ αριθ. 6/ 7 Μαϊου 2015 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ : «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΧΑΣ». Αριθμός Απόφασης:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αντικείμενο Το αντικείμενο είναι η παραχώρηση άδειας χρήσης και εκμετάλλευσης της καντίνας του Δημοτικού Σταδίου Βορείου Πόλου. Έναρξη και διάρκεια Η ημερομηνία έναρξης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ Άρθρο 1 Αντικείμενο και σκοπός Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού είναι ο καθορισμός των προϋποθέσεων και των κανόνων για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 17 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 17 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Ελληνική ΑΔΑ: ΒΛ9ΩΗΡ-0ΨΖ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50/03 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 7 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 03 Αριθμός απόφασης 63/03 ΘΕΜΑ: o Έκτακτο «Χρέωση και επιβολή προστίμου,

Διαβάστε περισσότερα