ΘΕΜΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΠ Α.Ε. για το 2012 και αποφάσεις υλοποίησής της. αριθμός απόφασης: 238

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΕΜΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΠ Α.Ε. για το 2012 και αποφάσεις υλοποίησής της. αριθμός απόφασης: 238"

Transcript

1 ΘΕΜΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΠ Α.Ε. για το 2012 και αποφάσεις υλοποίησής της. αριθμός απόφασης: 238 Εγκρίθηκαν οι ακόλουθες κατευθύνσεις: Α. Κρουαζιέρα 1. Υποδομές 1.α) Ολοκλήρωση μέχρι το Μάϊο 2012 των δύο νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων κατά το μήκος της Ακτής Μιαούλη. Το έργο ήδη εκτελείται, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής) για χρηματοδότηση και έχει εγκριθεί από το Δ.Σ., την ΕΣΑΛ και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με την ολοκλήρωση του έργου δημιουργούνται πρόσθετοι χερσαίοι χώροι τ.μ. 1.β) Δημιουργία και λειτουργία τον Απρίλιο 2012 του Σταθμού Επιβατών Β στην Ακτή Θεμιστοκλέους στο Λιμένα Λέοντος. Ο νέος υπερσύγχρονος Σταθμός Β τ.μ., θα εξυπηρετεί όλους τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων, τα οποία θα προσδένουν στο Λιμένα Λέοντος (από το άγαλμα του λιονταριού μέχρι το πράσινο φανάρι του προλιμένα). 1.γ) Άμεση μετατροπή του πενταγωνικού κτιρίου της Παγόδας σε Σταθμό επιβατών Γ (Σταθμός Επιβατών Μιαούλη) τ.μ. Ο Σταθμός θα λειτουργήσει τον Μάϊο 2012 και θα εξυπηρετήσει τα κρουαζιερόπλοια της Ακτής Μιαούλη και ένα της Ακτής Αγίου Νικολάου. 1.δ) Δημιουργούνται νέες θέσεις στάθμευσης για πούλμαν, ταξί και Ι.Χ. και στους 3 πλέον Σταθμούς Επιβατών του Λιμένα Κρουαζιεροπλοίων. 1.ε) Αρχές του 2012 ξεκινούν οι δημοπρατήσεις των έργων επέκτασης του Λιμένα Κρουαζιέρας για τη δημιουργία 6 νέων θέσεων πρόσδεσης πλοίων νέας γενιάς. Για το έργο αυτό εδόθη η έγκριση της ΕΣΑΛ, ολοκληρώθηκαν οι κυκλοφοριακές μελέτες, οι τεχνικές μελέτες του ΕΜΠ, παραδόθηκε η cost benefit analysis από την Τράπεζα Πειραιώς, υποβλήθηκαν οι φάκελοι στο ΕΣΠΑ καθώς και οι τελικές μελέτες περιβαλλοντικών όρων. Τα πιο πάνω σημαίνουν ότι το 2012: Ο Πειραιάς θα διαθέτει 11 θέσεις πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων (έναντι 9 θέσεων). Τρεις Σταθμούς Επιβατών συνολικής έκτασης τ.μ, (έναντι τμ) ικανούς να εξυπηρετήσουν ημερησίως επιβάτες κατανεμημένους χωρικά σε 3 διαφορετικά σημεία του λιμανιού. Πολλαπλές πύλες ελέγχου X - Rays και τριπλάσιους ιμάντες μεταφοράς αποσκευών. 2. Τιμολογιακή πολιτική. 2α) Συγκροτημένη τιμολογιακή πολιτική με τιμές κατά 30 % χαμηλότερες όλων των λιμανιών κρουαζιέρας της Μεσογείου. 2β) Σύστημα εκπτώσεων για μεγάλους πελάτες, ειδικές κατηγορίες πολιτών και εποχικότητα. 2γ) Ο ΟΛΠ Α.Ε., προσδιορίζει την τιμολογιακή του πολιτική για τα έτη 2013, 2014, 2015 και 2016 (μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί το επόμενο πακέτο υποδομών και αναδομών) βάσει της οποίας θα διατηρήσει τα τιμολόγια του σταθερά, αναπροσαρμοζομένων ετησίως μόνο κατά τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους. 3. Νέα πολιτική παραχώρησης θέσεων μόνιμης πρόσδεσης και κανόνων προτεραιοτήτων κατά τον ελλιμενισμό. Β. Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων.

2 β.1.) Το 2012 πέραν των ήδη αποφασισθέντων μεταβολών (λόγω ISPS και αναπροσαρμογής τριετίας) ουδεμία άλλη τιμολογιακή πολιτική θα υπάρξει. β.2.) Οι επενδύσεις έχουν ολοκληρωθεί και δεν απαιτούνται νέες. β.3.) Δημιουργία επενδυτικών προτάσεων για αξιοποίηση του χώρου ΟΔΔΥ και ανακατασκευή των χώρων της Τεχνικής Βάσης. Γ. Σταθμοί Αυτοκινήτων (Car Terminal). γ.1.) Δεν αντιμετωπίζονται τιμολογιακές προσαρμογές. γ.2.) Ανάπτυξη νέων θέσεων στον Προβλήτα Ηρακλέους έναντι κατάργησης του Γ1 προβλήτα. γ.3.) Περεταίρω βελτιώσεις χερσαίων υποδομών. γ.4.) Οι σχεδιασμοί νέων έργων του επενδυτικού προγράμματος θα ισχύουν όπως αυτοί διαμορφώθηκαν πέρυσι. Δ. Ακτοπλοΐα. δ.1.) Συνεχής εκσυγχρονισμός των χερσαίων και λιμενικών υποδομών. δ.2.) Σταθερή τιμολογιακή πολιτική το Ε. Ναυπηγοεπισκευαστικοί χώροι. ε.1.) Σταδιακή απόσχιση κλάδου από ΟΛΠ Α.Ε. προς ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. ε.2.) Αύξηση ΜΚ της ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. ε.3.) Νέο λειτουργικό μοντέλο στο λιμάνι Ηρακλέους (ενοποίηση χώρων). ε.4.) Ενίσχυση πολιτικών ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε., ώστε να καταστεί ουσιαστικός εταίρος ως Φορέας της Ζώνης για την προσέλκυση πλοίων ναυτιλιακών εταιριών, σύναψης εταιρικών συμμαχιών και πλήρους εκμετάλλευσης χερσαίων χώρων και δεξαμενών. ΣΤ. Αξιοποίηση Περιουσίας. στ.1) Άμεση συγκρότηση της Δ/νσης Περιουσίας για την Αξιοποίηση της περιουσίας του ΟΛΠ Α.Ε. στ.2) Νέα πολιτική Μετόχων στα πλαίσια του Χ.Α.Α. και της Ε.ΛΙΜ.Ε. Ζ. Ενεργοποίηση της θυγατρικής εταιρίας Συνδυασμένων Μεταφορών και Υποδομών. ζ.1.) Επέκταση των εργασιών της προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και λειτουργίας λιμένων κρουαζιέρας ζ.2.) Παροχή τεχνογνωσίας αρχικά στα λιμάνια της Ε.ΛΙΜ.Ε και στα λιμάνια κρουαζιέρας και ζ.3.) Σύναψη Προγραμματικών Συμφωνιών με όσα λιμάνια επιζητούν ωρίμανση και κατασκευή έργων. Η. Προσαρμογή της Οργανωτικής Υποδομής του ΟΛΠ Α.Ε. Θα κατατεθεί νέος ΚΕΟΛ ο οποίος θα εγκριθεί εντός του Ιανουαρίου 2012, ώστε το οργανωτικό και λειτουργικό μοντέλο του ΟΛΠ Α.Ε. να καταστεί πιο λειτουργικό. Το νέο Οργανόγραμμα, θα δοθεί στα συνδικάτα για διαβούλευση και έκφραση γνώμης. Θ. Αττικό Λιμενικό Σύστημα. Στα πλαίσια των μελετών που έχουν κατατεθεί και της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης αναμένεται η ενεργοποίηση της ενοποίησης των λιμένων της Αττικής (Πειραιά, Λαυρίου, Ελευσίνας και Ραφήνας), υπό τον ΟΛΠ Α.Ε. Ι. Ανεξάρτητη Αρχή Λιμένων Ελλάδος. Ο ΟΛΠ A.E. υποστηρίζει τη συγκρότηση Α.Α.Λ., η οποία θα επιλύει θέματα (α) μεταξύ Λιμένων, (β) μεταξύ χρηστών και Λιμένων και (γ) μεταξύ των χρηστών λιμένων για θέματα θαλασσίων μεταφορών.

3 ΙΑ. Αρχή Λιμένος κατά λιμάνι ή λιμενικό σύστημα. Ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει μελετήσει και θα συμβάλει στη διαμόρφωση του διαχωρισμού κάθε ενότητας λιμενικών υπηρεσιών σε (α) Αρχή Λιμένος, η οποία θα αναλάβει όλες τις δημοσίου χαρακτήρα υπηρεσίες, οι οποίες ασκούνται στα λιμάνια (β) Τομείς Εκμετάλλευσης (επιχειρηματικές δραστηριότητες). Άποψη του ΟΛΠ Α.Ε. είναι ότι στην Αρχή πρέπει να συγκεντρωθούν όλες οι μη παραχωρούμενες σε τρίτους υπηρεσίες δημοσίου χαρακτήρα, ενώ στους Τομείς μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες θα δύνανται, ιδιαίτερα ως νέες λιμενικές υποδομές, να παραχωρούνται σε τρίτους. ΙΒ. Νέες ευρύτερες υποδομές Λιμένος / Πόλης / Περιφέρειας βάσει του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής Για το θέμα αυτό ο ΟΛΠ Α.Ε. κατέθεσε τις απόψεις του στον ΟΡΣΑ, το Δήμο Πειραιώς και την Περιφέρεια Αττικής, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του σε ευρύτερης σημασίας για το λιμάνι έργα όπως η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Δυτικής Αιγάλεω Σχιστού Πειραιάς, η υπογειοποίηση γραμμών ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) από Ν. Φάληρο (και πριν) μέχρι το λιμάνι, η ολοκλήρωση Μετρό από Χαϊδάρι προς Πειραιά, η ολοκλήρωση σιδηροδρομικής διασύνδεσης Θριασίου Ικονίου και δημιουργίας γραμμής Προαστιακού από ΣΚΑ μέχρι Ικόνιο, υποθαλάσσια οδική σήραγγα σε είσοδο λιμένος, οδικές σήραγγες κάτω από περιοχές της πόλης του Πειραιά κ.λ.π.. Ι.Γ. Λιμενοβιομηχανική Περιοχή Λιπασμάτων. Ο ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος είναι ιδιοκτήτης 117 παραθαλάσσιων στρ. στο σύνολο των 660 στρ. της περιοχής, επιδιώκει (α) τη σύσταση Εταιρίας Ειδικού Σκοπού με όλους τους συνιδιοκτήτες και το Δήμο Δραπετσώνας Κερατσινίου για την εκμετάλλευσης του χώρου αυτού (β) την ανάθεση μέσω της εταιρίας σε διεθνή Οίκο της τελικής μελέτης Ανάπλασης (έχουν προηγηθεί ήδη άριστες και σημαντικές) και (γ) τη δημιουργία στον βόρειο θαλάσσιο χώρο του λιμένος (από Μώλο Κράκαρη μέχρι Ακροκέραμο) ορισμένων θέσεων επιβατικών πλοίων, κυρίως όμως σκαφών θαλάσσιου τουρισμού και mega-yachts. Ι.Δ. Επέκταση και Ενίσχυση Φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών. 1.ι.δ.) Ολοκλήρωση πολιτικών ανάπτυξης πρασίνου και στο εμπορικό λιμάνι. 2.ι.δ.) Ολοκλήρωση πολιτικών λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων. 3.ι.δ.) Ολοκλήρωση δικτύων λυμμάτων. 4.ι.δ.) Ενίσχυση πολιτικών ελέγχου ρύπων. Ι.Ε. Δημιουργία Συστήματος Χώρων Στάθμευσης εντός λιμενικής περιοχής. 1.ι.ε.) Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης εντός του χώρου της Πολιτιστικής Ακτής. 2.ι.ε.) Ανακατασκευή υπόγειου parking στην Πλατεία Καραϊσκάκη. 3.ι.ε.) Απαγόρευση στάθμευσης εντός ζώνης, πλην ορισμένων περιοχών ελεγχόμενης στάθμευσες για φορτηγά και Ι.Χ. 4.ι.ε.) Ειδικές ζώνες στάθμευσης για οχήματα φορτοεκφόρτωσης. Ι.ΣΤ. Αναβάθμιση Περιοχής Πλατείας Καραϊσκάκη. 1.ι.στ.) Αναβάθμιση (εξ ιδιών ή με παραχώρηση του υπογείου parking) 2.ι.στ.) Ανακατασκευή με συνυπογραφές λοιπών ιδιοκτητών του τετραγώνου Γιαννουλάτου. 3.ι.στ.) Ανακατασκευή Πλατείας Καραϊσκάκη. Ι.Ζ. Πολιτιστική Ακτή. Άμεση εφαρμογή όλων των σχεδιασμένων πολιτικών υλοποίησης του έργου αυτού. Ι.Η. Εορτασμός χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020.

4 Ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει από το 2010 υποβάλει προτάσεις για τη δημιουργία Εταιρίας Ειδικού Σκοπού ( Ελευθερία 2020 ), η οποία θα αναλάβει κατά τα πρότυπα του Αθήνα 2004, τη διοργάνωση των εκδηλώσεων το 2020 της επετείου των ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει από το 2012, διότι απαιτούνται σύνθετα έργα υποδομών και άριστη λειτουργική προετοιμασία. Εκτός από την Πολιτεία και το Δήμο Σαλαμίνος, οφείλουν να συμμετέχουν πλην του ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος σήμερα είναι ιδιοκτήτης πολλών περιοχών, οι παραλιμένιοι Δήμοι της περιοχής και φυσικά οι Δήμοι Πειραιώς και Αθηναίων. Πέρα από την οφειλόμενη τιμή, οι εκδηλώσεις του 2020 θα αποτελέσουν παγκόσμιας ακτινοβολίας γεγονός με σημαντικές επενδυτικές και οικονομικές θετικές επιπτώσεις για την περιοχή του ευρύτερου Πειραιά. Ι.Θ. Πολιτικές. Επιδίωξη στενότερων σχέσεων μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και Δήμων Πειραιά, Κερατσινίου Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας. Διασύνδεση πολιτικών Ναυτιλίας Πολιτισμού Τουρισμού. Διασύνδεση ΟΛΠ Α.Ε. και λοιπών λιμένων μέσω Ε.ΛΙΜ.Ε., MedCruise, ESPO. Διασυνδέσεις εταιρικής ευθύνης σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, χρηστών, ναυταθλητισμού. ΘΕΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε αριθμός απόφασης: 240 Εγκρίθηκε το 5ετές Επενδυτικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΛΠ για την περίοδο σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα: ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ποσά σε χιλ. χωρίς ΦΠΑ)

5 α/α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1 Επέκταση του νότιου μέρους του Κεντρικού Λιμένα για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων ΕΤΕΠ/ΕΣΠΑ Μεγάλο Έργο 2 Επέκταση βόρειου Κεντρικού Λιμένα για την εξυπηρέτηση της επιβατηγού και τουριστικής κίνησης. Υπό μελέτη Συνδυαστικά με ανάπλαση Δραπετσώνας 3 Εκθεσιακό - Συνεδριακό στην περιοχή Λιμένος Λέοντος Σύμβαση παραχώρησης Έχει υπογραφεί 4 Επέκταση σταθμού κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή "Λέοντος" Ίδιοι πόροι 5 Νέο κρηπίδωμα κρουαζιερόπλοιων σε Αγ. Νικόλαο ΕΣΠΑ/ΕΤΕΠ 6 Μετατροπή του κτιρίου "Παγόδα" σε σταθμό εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιερόπλοιων και Ξενοδοχείο 5* Σύμβαση παραχώρησης 7 Αναπαλαίωση Αξιοποίηση Υπερκατασκευής Μώλου Κράκαρη ΕΣΠΑ/ ΕΤΕΠ Ίδιοι πόροι 8 Μετατροπή πενταγωνικής σε σταθμό κρουαζιεροπλοίων Ίδιοι πόροι 9α Ένταξη του ακινήτου "Καστράκι" στην Ηετιώνια Ακτή στις υποδομές της Πολιτιστικής Ακτής. Υπό μελέτη Σύμβαση παραχώρησης με ΥΠΠΟ Συγχρηματοδότηση/ΕΤΕΠ 9β Μετατροπή της μεγάλης αποθήκης της Ηετιώνιας Ακτής σε κέντρο πολλαπλών χρήσεων και καινοτομίας. Διαγωνι-σμός σε εξέλιξη Σύμβαση παραχώρησης 9γ Μετατροπή της νότιας αποθήκης της Ηετιώνιας Ακτής σε αίθουσες μουσειακών δραστηριοτήτων. Διαγωνι-σμός σε εξέλιξη Σύμβαση παραχώρησης 9δ Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Πολιτιστικής Ακτής Υπό μελέτη Jessica & ΕΣΠΑ 9ε Μετατροπή του κτιρίου ΣΙΛΟ σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Υπό μελέτη Διαγωνισμός Σύμβαση με ΥΠΠΟ

6 10 Μετατροπή Πέτρινης Αποθήκης σε Μουσείο Μετανάστευσης & Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ ΕΣΠΑ/ ΕΤΕΠ Σύμβαση με ΥΠΠΟ πόροι Ίδιοι 11 Υποθαλάσσια Σύνδεση (διάβαση πεζών) περιοχής Λέοντος και Ηετιωνίας Ακτής στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιώς Εκπονήθηκε Διαγωνισμός Ίδιοι πόροι ΕΤΕΠ 11α Υποθαλάσσια οδική σύνδεση για τροχοφόρα του λιμένα κρουαζιέρας με την περιοχή Λιπασμάτων Δραπετσώνας Εκπονήθηκε Μεγάλο Έργο ΕΣΠΑ/ΕΤΕΠ Παραχώρηση 12 Κατασκευή και εξοπλισμός υπερυψωμένου μέσου σταθερής τροχιάς (Monorail) περιμετρικά του λιμένος εντός λιμενικής ζώνης Πειραιά ΕΤΕΠ/ ΕΣΠΑ Παραχώρηση 13 Λιμενικά Έργα ανάπτυξης λιμένος Ηρακλέους (Εμπορικός λιμένας) Ίδιοι πόροι ΟΛΠ/ΕΤΕΠ 14 Κατασκευή νέου κτιρίου ΣΥΚΕ στο ΣΕΜΠΟ μεταξύ Π1 και Π Συγχρηματοδότηση ΟΛΠ - ΣΕΠ 15 Αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού Προβλήτα ΙΙ ΣΕΜΠΟ Χρηματοδότηση από ΣΕΠ Α.Ε., βάσει σύμβασης παραχώρησης. 16 Κατασκευή ανατολικού τμήματος Προβλήτα ΙΙΙ ΣΕΜΠΟ Χρηματοδότηση από ΣΕΠ Α.Ε., βάσει σύμβασης παραχώρησης. 17 Νέο ενιαίο κτίριο Τελωνείων στην περιοχή ΟΔΔΥ Ίδιοι πόροι- ΕΤΕΠ 18 Βελτιώσεις υπάρχουσας υποδομής Ίδιοι πόροι ΕΤΕΠ 19 Λειτουργία ελικοδρομίου. Έτοιμο Ίδιοι πόροι / Παραχώρηση 20 Περιβαλλοντικές υποδομές α) αποβλήτων, β)ενέργιας, γ) οπτικών ινών δ)πρασίνου ε)φωτοβολταϊκών σε λιμάνι ακτοπλοΐας. Έτοιμα Έργα ΕΣΠΑ ΕΤΕΠ Ίδιοι πόροι 21 Εγκαταστάσεις υποσταθμών μέσης τάσης για τροφοδοσία σε πλοία. Σύνταξη Μελέτης Ίδιοι πόροι 22 Ολοκλήρωση σιδηροδρομικού δικτύου και σταθμών σε ΣΕΜΠΟ και Car Terminal. Υπό εκτέλεση Παράδοση άνοιξη Χρηματοδότηση ΟΣΕ (ολοκλήρωση έως 30/06/2012)

7 23 Αναβάθμιση terminal περιοχής "Λεμονάδικα" (οικοδομικό Γιανουλάτου) Σύνταξη Μελέτης Ίδιοι πόροι, ΕΤΕΠ συγχρηματοδότηση 24 Εκβάθυνση Κεντρικού Λιμένα Ίδιοι πόροι/ετεπ 25 Έργα Αναβάθμισης Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης- Κατασκευή νέου κτιρίου ΝΕΒ Περάματος Ίδιοι πόροι ΕΣΠΑ/ΕΤΕΠ 26 Συμμετοχή στη διαμόρφωση των εισόδων των Δήμων Περάματος και Κερατσινίου. Υπό εκτέλεση Ίδιοι πόροι/ ΕΣΠΑ 27 Εξοπλισμός μηχανημάτων και μέσων Ίδιοι πόροι 28 Εξοπλισμός αναβάθμισης χώρων λιμένος Ίδιοι πόροι 29 Εγκατάσταση νέας δεξαμενής στο Πέραμα και εγκατάλειψη των παλαιών δεξαμενών, οι οποίες θα δοθούν για χρήση στην Ακτή Πολιτισμού. Υπό μελέτη Συνδυαστικά με ΝΑΥΣΟΛΠ 30 Αυτόνομη λειτουργία ISPS για τον Πειραιά. Σύνταξη Μελέτης ΕΣΠΑ - Ίδιοι πόροι 31 Μελέτες Ίδιοι πόροι ΘΕΜΑ: Έγκριση: α) Διενέργειας δημόσιου, διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού, για την ανάθεση των εργασιών καθαριότητας των χερσαίων χώρων της Λιμενικής Ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε., για τρία (3) έτη, προϋπολογισμού ,00 πλέον Φ.Π.Α. 23%. β) Των όρων της σχετικής διακήρυξης. Εγκρίθηκαν: αριθμός απόφασης: 244 Α. Η διενέργεια δημόσιου, διεθνούς, ανοικτού διαγωνισμού, για την ανάθεση των εργασιών καθαριότητας των χερσαίων λιμενικών χώρων του ΟΛΠ Α.Ε. και αποκομιδής παντός είδους αποβλήτων, για τρία (3) έτη, με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά και δυνατότητα υποβολής προσφοράς για μία ή και τις δύο περιοχές εργασιών (Α & Β ) της Λιμενικής Ζώνης.

8 Β) Οι όροι της σχετικής διακήρυξης. Γ) Η πίστωση συνολικού ποσού ,00, σε βάρος Κ.Α πλέον Φ.Π.Α. 23% συνολικού ποσού ,00 σε βάρος Κ.Α , για τρία έτη η οποία κατανέμεται ως εξής: Γ1) ποσού ,00, από έως , σε βάρος του ΚΑ , του αναλογούντος Φ.Π.Α. 23% ποσού ,00 (ΚΑ ) και της χρήσης Γ2) ποσού ,00, σε βάρος του ΚΑ , του αναλογούντος Φ.Π.Α. 23% ποσού ,00 (ΚΑ ) και της χρήσης Γ3) ποσού ,00 σε βάρος του ΚΑ , του αναλογούντος Φ.Π.Α. 23% ποσού ,00 (ΚΑ ) και της χρήσης Γ4) ποσού , έως σε βάρος του ΚΑ , του αναλογούντος Φ.Π.Α. 23% ποσού ,00 (ΚΑ ) και της χρήσης ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της παραγράφου 2Β της αριθμ. 34/ απόφασης Δ.Σ./ΟΛΠ Α.Ε. για την αναπλήρωση της εκπροσώπησης της Προϊσταμένης του Τμήματος Εισπράξεων και Πληρωμών της Δ/νσης Οικ/κου της ΟΛΠ Α.Ε. Εγκρίθηκε: αριθμός απόφασης: 247 Α. Η τροποποίηση της παραγράφου 2Β της αριθμ 34/ απόφασης Δ.Σ./ΟΛΠ Α.Ε., για την αναπλήρωση της εκπροσώπησης στις οικονομικές συναλλαγές με Τράπεζες και Διάφορα Ταμεία της Προϊσταμένης του Τμήματος Εισπράξεων και Πληρωμών της Δ/νσης Οικ/κου της ΟΛΠ Α.Ε. ως εξής: Για την Προϊσταμένη του Τμήματος Εισπράξεων και Πληρωμών ορίζονται αναπληρωτές για εκπροσώπηση σε οικονομικές συναλλαγές με Τράπεζες και Διάφορα Ταμεία (έκδοση είσπραξη επιταγών, μετρητών κ.λ.π) οι υπάλληλοι του ίδιου τμήματος της Δ/νσης Οικονομικού. α) Βλάχου Σταματίνα, β) Δεϊρμεντζόγλου Σταύρο, γ) Ζαχαράκης Ευάγγελος ΘΕΜΑ: Εκλογή μέλους Δ.Σ. - Ορισμός Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΛΠ Α.Ε. ανασυγκρότηση ΔΣ ΟΛΠ Α.Ε. Εγκρίθηκε: αριθμός απόφασης: 249 Α. Η εκλογή ως εκτελεστικού μέλους ΔΣ ΟΛΠ ΑΕ του κ. Παναγιώτη Πετρουλή και τον ορισμό του ως Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.

9 Β. Η ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα από , όπως παρακάτω: 1. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, 2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΗΣ του Μιχαήλ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, ως ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, 3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ζήση, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, ανεξάρτητο μη 4. ΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, ανεξάρτητο μη 5. ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ηλία, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, μη 6. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, μη 7. ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αριστείδη, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, μη 8. ΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, μη 9. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, μη 10. ΜΟΥΣΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του Νικόλαου, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΜΕΤΟΧΩΝ, μη 11. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Ιωάννη, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, μη 12. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ των ΛΙΜΕΝΑΡΓΑΤΩΝ, μη 13. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, μη ΘΕΜΑ: Ορισμός Γενικού Διευθυντή ΟΛΠ Α.Ε. αριθμός απόφασης: 250 Εγκρίθηκε: Α. Ο ορισμός του κ. Σταύρου Χατζάκου, Προϊστάμενου της Δ/νσης Διοίκησης, στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΛΠ Α.Ε.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ 21ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20 ης Δεκεμβρίου Αριθμός Απόφασης: 223

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ 21ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20 ης Δεκεμβρίου Αριθμός Απόφασης: 223 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ 21ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20 ης Δεκεμβρίου 2010 Αριθμός Απόφασης: 223 Στον Πειραιά, στις 20 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 μ.μ., συνήλθε νόμιμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ 2010-2014

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ 2010-2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ 2010-2014 Εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη ΠΕΙΡΑΙΑΣ 21 Δεκεμβρίου 2009 Ο ΟΛΠ είναι για

Διαβάστε περισσότερα

Βάζουμε πλώρη στο μέλλον ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. 2012-2016

Βάζουμε πλώρη στο μέλλον ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. 2012-2016 Βάζουμε πλώρη στο μέλλον ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. 2012-2016 2012-2016 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ Α.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κύριοι στόχοι του προγράμματός μας....4 2012-2016 Επενδυτικό Πρόγραμμα Ολπ Α.Ε.....5

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ κέντρο (hub) της ελληνικής κρουαζιέρας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ κέντρο (hub) της ελληνικής κρουαζιέρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ κέντρο (hub) της ελληνικής κρουαζιέρας Συνοπτικά σημεία της ομιλίας του κ. Γιώργου Ανωμερίτη στο Συνέδριο του ECONOMIST ΑΘΗΝΑ 15 Μαΐου 2015 Τα λιμάνια είναι μηχανές ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ ΜΑΙΟΣ 2010 ΠΡΟΕ ΡΟΣ Σ & ΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Γιώργος Ανωµερίτης Τηλ: +30 210 4550250 +30 210 4550248 Fax +30 210 4550280 E-mail: ceo@olp.gr Piraeus Port Authority S.A. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ ΛΙΜΕΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΠΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΘΑΛΛΑΣΣΗΣ

ΠΕΡΙΠΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΘΑΛΛΑΣΣΗΣ ΜΑΪΟΣ 2013 1 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 ΠΕΡΙΠΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΘΑΛΛΑΣΣΗΣ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς 14/10/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς 14/10/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς 14/10/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Την Αναδιαρρύθμιση και Ανάπτυξη του Εμπορικού Λιμένα (Ηρακλέους) αποφάσισε το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. μετά από εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Το Λιμάνι του Πειραιά μηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Το Λιμάνι του Πειραιά μηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ Το Λιμάνι του Πειραιά μηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας Συνοπτικά σημεία της ομιλίας του κ. Γιώργου Ανωμερίτη στο Συνέδριο του ECONOMIST THE SEA OF EUROPE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17-18 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Με επενδύσεις 1 δισ. ευρώ ο ΟΛΠ δημιουργεί τον Πειραιά της Ναυτιλίας του 2020

Με επενδύσεις 1 δισ. ευρώ ο ΟΛΠ δημιουργεί τον Πειραιά της Ναυτιλίας του 2020 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΝΑ Συνέντευξη στον Κων/νο Στ. Δεριζιώτη ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο.Λ.Π. Α.Ε. Με επενδύσεις 1 δισ. ευρώ ο ΟΛΠ δημιουργεί τον Πειραιά της Ναυτιλίας του 2020 Στο +28,6%

Διαβάστε περισσότερα

Για μία αναπτυξιακή λιμενική πολιτική

Για μία αναπτυξιακή λιμενική πολιτική ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ Για μία αναπτυξιακή λιμενική πολιτική Ομιλία του κ. Γιώργου Ανωμερίτη στο 1 ο Ναυτιλιακό Forum Ναυτεμπορικής ΑΘΗΝΑ 22 Ιανουαρίου 2015 Για μία αναπτυξιακή λιμενική πολιτική 1. Το κύριο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα Συνοπτικά σημεία της ομιλίας του κ. Γιώργου Ανωμερίτη στο Posidonia Sea Tourism Forum 2015 ΑΘΗΝΑ 26 Μαΐου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (MONORAIL) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (MONORAIL) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ (MONORAIL) εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ Α.Ε. Συνοπτική Παρουσίαση του έργου ΠΕΙΡΑΙΑΣ 28 Δεκεμβρίου 2011 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ΙΔΡΥΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ με τον τίτλο ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΛΠ Α.Ε. (ΝΑΥΣΟΛΠ)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ΙΔΡΥΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ με τον τίτλο ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΛΠ Α.Ε. (ΝΑΥΣΟΛΠ) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ΙΔΡΥΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ με τον τίτλο ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΛΠ Α.Ε. (ΝΑΥΣΟΛΠ) Εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 14-3-2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 14-3-2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 14-3-2011 Θέμα: Έγκριση κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης ΟΛΠ ΑΕ. αριθμός απόφασης: 52 Εγκρίθηκε ο Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης ΟΛΠ ΑΕ, ως εξής: Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης Προοίμιο

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Οικονοµική Έκθεση της χρήσης από 1 Ιανουαρίου έως 31 εκεµβρίου 2011

Ετήσια Οικονοµική Έκθεση της χρήσης από 1 Ιανουαρίου έως 31 εκεµβρίου 2011 ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Για την Οικονοµική Χρήση από 1 ης Ιανουαρίου έως 31 ης εκεµβρίου 2011 (Σύµφωνα µε το Ν. 3556/2007) Ετήσια Οικονοµική Έκθεση της χρήσης από 1 Ιανουαρίου έως 31 εκεµβρίου 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση έργων στα πλαίσια. Φιλοξενίας στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιώς για την ανάπτυξη και. κροουαζιεροπλοίων

Αξιοποίηση έργων στα πλαίσια. Φιλοξενίας στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιώς για την ανάπτυξη και. κροουαζιεροπλοίων Αξιοποίηση έργων στα πλαίσια του προγράμματος Ολυμπιακής Φιλοξενίας στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιώς για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του Τerminal κροουαζιεροπλοίων Ιωάννης Θεοχάρης Πολιτικός Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ΙΔΡΥΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ με τον τίτλο ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ Α.Ε. (LOGISTICS ΟΛΠ) Εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ. ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Η διαδικασία πώλησης του λιμανιού του Πειραιά στους ιδιώτες μπαίνει στην τελική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος...2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος...2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος......2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αρ. Πρωτ.. ΠΡΟΣ : τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΤΑΥΘΑ ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και λήψη απόφασης γνωμοδότηση σε σχέση με το

Διαβάστε περισσότερα

Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Πειραιά

Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Πειραιά Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Πειραιά Παρελθόν, παρόν και μέλλον Νίκος Μπελαβίλας ΚΠΕ Δραπετσώνας 9 Νοεμβρίου 2012 Λιμάνι Πειραιά, J. Cartwtight, 1820

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2008

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ 2007 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΟΛΠ ΑΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ ΟΛΠ ΑΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΡΙΜΗΝΟ2008

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ Αριθ. Απόφασης : 136/2013 Ημέρ. Απόφασης : 29/11/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Πρακτικού από τη Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 2020 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ Οκτώβριος 2010 ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 2020 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ Στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

"Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων"

Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές "Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων

Διαβάστε περισσότερα

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης. Απρίλιος 2009

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης. Απρίλιος 2009 Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Απρίλιος 2009 Σε αυτή την παρουσίαση ενδέχεται να περιέχονται µελλοντικές προβλέψεις, οι οποίες βασίζονται σε εκτιµήσεις και υποθέσεις σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο Σ Χ Ο Λ Η Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ω Ν Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Α Σ Τ Ι Κ Ο Υ Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν Τ Ο Σ ΤΗΛ +30 2107723590-91 FAX +30210 7723592,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Απόλλων Φιλιππής Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΗ ΑΕ Νοέμβριος 2018 Γεωστρατηγική θέση με πρωταγωνιστικό ρόλο «κλειδί», στο σύνολο των κλάδων του. Διαδραματίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΣΚΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Την Τετάρτη στις 26 Φλεβάρη 2014 συζητήθηκε στην Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα

H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα 1 2 H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα 3 Περιβαλλοντική υποβάθμιση 4 Σε αναζήτηση της σύγχρονης ταυτότητας 5 Ανεργία -

Διαβάστε περισσότερα

1 ΓΕΝΙΚΑ 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΣΤΟΧΟΙ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

1 ΓΕΝΙΚΑ 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 3 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΣΤΟΧΟΙ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ 1 Ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Απρίλιος 2010

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Απρίλιος 2010 Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Απρίλιος 2010 Σε αυτή την παρουσίαση ενδέχεται να περιέχονται µελλοντικές προβλέψεις, οι οποίες βασίζονται σε εκτιµήσεις και υποθέσεις σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Μικρές παρεμβάσεις Μεγάλα αποτελέσματα. Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Μικρές παρεμβάσεις Μεγάλα αποτελέσματα. Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Μικρές παρεμβάσεις Μεγάλα αποτελέσματα Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε. 4+ προβλήτες κρουαζιερόπλοιων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (ΖΩΝΗ Δ)

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (ΖΩΝΗ Δ) Κατάκολο 30/01/2018 Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αποτελούσε πάντα μια δημοφιλή επιλογή και διαχρονικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς. Η τεράστια ποικιλομορφία της,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έγκριση Ετήσιας Οικονοµικής Έκθεσης και Φορολογικών καταστάσεων Περιόδου 1/1-31/12/2011. αριθµός απόφασης: 38. Εγκρίθηκαν :

ΘΕΜΑ: Έγκριση Ετήσιας Οικονοµικής Έκθεσης και Φορολογικών καταστάσεων Περιόδου 1/1-31/12/2011. αριθµός απόφασης: 38. Εγκρίθηκαν : ΘΕΜΑ: Έγκριση Ετήσιας Οικονοµικής Έκθεσης και Φορολογικών καταστάσεων Περιόδου 1/1-31/12/2011. Εγκρίθηκαν : αριθµός απόφασης: 38 1) η ετήσια Οικονοµική Έκθεση που αφορά στην εταιρική χρήση 2011 (Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Το λιμάνι της Πάτρας από τον 11 ο π.χ. αιώνα έχει συνδεθεί με την ιστορική ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης. Mάϊος

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης. Mάϊος Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Mάϊος 2007 Σε αυτή την παρουσίαση ενδέχεται να περιέχονται µελλοντικές προβλέψεις, οι οποίες βασίζονται σε εκτιµήσεις και υποθέσεις σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ -

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΣΠΑΝΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

αριθµός απόφασης: 127

αριθµός απόφασης: 127 ΘΕΜΑ: Έγκριση Εξαµηνιαίας Οικονοµικής Έκθεσης Περιόδου 1/1/2012-30/6/2012. αριθµός απόφασης: 127 Α. Η εξαµηνιαία οικονοµική έκθεση που αφορά το πρώτο εξάµηνο της οικονοµικής χρήσης 2012 (Περίοδος 1 η Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας

Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας 2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας Δρ. ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΒΛΑΧΟΣ Μέλος ιοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠEPIEXOMENA OIKONOMIKΩN KATAΣTAΣEΩN ΔHΛΩΣEIΣ MEΛΩN TOY ΔIOIKHTIKOY ΣYMBOYΛIOY 5 ETHΣIA EKΘEΣH TOY ΔIOIKHTIKOY ΣYMBOYΛIOY 6 ΔHΛΩΣH ETAIPIKHΣ ΔIAKYBEPNHΣHΣ TOY NOMOY 3873/2010 19 EΠEΞHΓHMATIKH EKΘEΣH ΔIOIKHTIKOY

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Π

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Π ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - 14 Ιουνίου 2017 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Π. 2014-2020 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΑΣΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΤΟΜΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά στοιχεία. Εξωτερικά λιμενικά έργα

Γενικά στοιχεία. Εξωτερικά λιμενικά έργα Γενικά στοιχεία Έχει ήδη δρομολογηθεί η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία με οδό, ενώ εντός του 2015 ολοκληρώθηκε και η σύνδεση του προβλήτα Ε/Κ με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα, υπάρχει ήδη πρόβλεψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΜΠ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ (ΕΠΙΣΤΗΜ.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ) ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ρομπογιαννάκης Δημήτριος, MSc Πολιτικός Μηχανικός Καλησπερίδων 10, Ηράκλειο, τηλ: 6945 552852 email: drompogiannakis@gmail.com Απρίλιος 2017

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα 2013 Προοπτικές εξέλιξης 2014

Οικονομικά Αποτελέσματα 2013 Προοπτικές εξέλιξης 2014 Οικονομικά Αποτελέσματα 2013 Προοπτικές εξέλιξης 2014 Ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ Α.Ε. 14 Ιουνίου 2014 Κυρίες και Κύριοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΛΙΜΕΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΛΙΜΕΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΛΙΜΕΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Το Λιμάνι του Πειραιά στην ευρωπαϊκή λιμενική αγορά. Μια πρόταση αναπτυξιακής προοπτικής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Το Λιμάνι του Πειραιά στην ευρωπαϊκή λιμενική αγορά. Μια πρόταση αναπτυξιακής προοπτικής ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ Το Λιμάνι του Πειραιά στην ευρωπαϊκή λιμενική αγορά Μια πρόταση αναπτυξιακής προοπτικής Συνοπτικά σημεία της εισήγησης του κ. Γιώργου Ανωμερίτη στη σύσκεψη των Επιμελητηρίων Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ» ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ» ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Ιστορικό ανάθεσης έργου Με την απόφαση 89/2007 του.σ. του ΟΛΠΑ ανατέθηκε στη Σύµπραξη: «ΚΙΩΝ ΑΤΕ ERNST & YOUNG ΑΕ ΟΜΙΚΡΟΝ5 ΕΠΕ» το έργο: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Συμφωνητικού Β Τροποποίησης. της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. Ομιλία. του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου

Σχέδιο Συμφωνητικού Β Τροποποίησης. της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. Ομιλία. του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Σχέδιο Συμφωνητικού Β Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης 2008 μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. Ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΘΙΜΟΥ ΕΛΕΝΑ-04107602, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-04107601 6 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Σ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΟΛΠ ΑΕ) Επιχειρησιακό Σχέδιο 2014-2018. Σεπτέμβριος 2014

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΟΛΠ ΑΕ) Επιχειρησιακό Σχέδιο 2014-2018. Σεπτέμβριος 2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΟΛΠ ΑΕ) Επιχειρησιακό Σχέδιο 2014-2018 Σεπτέμβριος 2014 Περιεχόμενα 1 Στρατηγική - Όραμα Σελ. 3 2 Επιχειρηματικές μονάδες Επισκόπηση ιστορικών στοιχείων Σελ. 5 3 Επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΛΘ ΑΕ» 1 ΓΕΝΙΚΑ Η Ανώνυμη Εταιρία Οργανισμός

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΛΘ ΑΕ και το 2015 διατηρεί υψηλή κερδοφορία

Η ΟΛΘ ΑΕ και το 2015 διατηρεί υψηλή κερδοφορία O Λιμένας της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος του κεντρικού δικτύου των Λιμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατέχει στρατηγική θέση τόσο στο δίκτυο θαλασσίων μεταφορών των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΕ VΟLOS PORT AUTHORITY SA ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΕ VΟLOS PORT AUTHORITY SA ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ Νοέμβριος 2018 Διάγραμμα Προυσίασης Χωροθετικά Χαρακτηριστικά Χερσαίες Μεταφορικές Συνδέσεις Προβλήτες Ηλεκτρο-Μηχανική Υποδομή Νέο Master Plan Καλές Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η υπάλληλος του Δ.Λ.Τ.Μ. κ. Παπουτσά Μαργαρίτα για την τήρηση των πρακτικών.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η υπάλληλος του Δ.Λ.Τ.Μ. κ. Παπουτσά Μαργαρίτα για την τήρηση των πρακτικών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ Αριθ. Απόφασης : 5/2011 Ημέρ. Απόφασης : 15/3/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Πρακτικού από τη Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑ Όψη του κτιρίου από την οδό

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές της Στρατηγικής λιμένων

Αρχές της Στρατηγικής λιμένων Αρχές της Στρατηγικής λιμένων Η σύνδεση των Ελληνικών Λιμένων με τα Ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα μεταφορών Η εδαφική συνέχεια της χώρας (συγκοινωνία/ακτοπλοΐα) Η ανάπτυξη και η απασχόληση σε εθνικό, περιφερειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2010 «ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ»

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2010 «ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ» ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2010 «ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ» Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2010, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας. Προβάλει με δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Βασικές Οδηγίες σύνταξης στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων για τους Φορείς Διοικήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN) ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN) ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN) ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Η μελέτη ανατέθηκε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Α) Τροποποίηση της αρ. 94/ περί «Ανάθεση άσκησης μέρους ή

ΘΕΜΑ: Α) Τροποποίηση της αρ. 94/ περί «Ανάθεση άσκησης μέρους ή ΘΕΜΑ: «Έγκριση προσλήψεων προσωπικού στον ΟΛΠ Α.Ε.». Εγκρίθηκε: αριθμός απόφασης: 25 Α. Η πρόσληψη στον ΟΛΠ Α.Ε προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για( 31) θέσεις που κατανέμονται ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αλλαγή νομοθεσίας αδειοδότησης πλωτών εξεδρών εντός και εκτός θαλάσσιας ζώνης λιμένα (ΘΖΛ) Πρόταση τροπολογίας».

ΘΕΜΑ: «Αλλαγή νομοθεσίας αδειοδότησης πλωτών εξεδρών εντός και εκτός θαλάσσιας ζώνης λιμένα (ΘΖΛ) Πρόταση τροπολογίας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μύκονος, 16-08-2017 ΕΠΕΙΓΟΝ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αριθ. Πρωτ.: -7681- Αριθ. Φ.: -15ε5- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Γραφείο : Δημάρχου Πληροφορίες : Δημήτρης Τζάνος Τηλέφωνα : (22890) 23.261, 22.201 FAX

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΟΛΒ Α.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΟΛΒ Α.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Ο ΡΓ ΑΝΙΣΜΟ Σ ΛΙΜΕΝΟ Σ ΒΟΛΟΥ Α Ν Ω ΝΥΜΗ Ε ΤΑΙΡΙ Α ( Ο.Λ.Β. Α.Ε.) Α ρ. Μ. Α.Ε.:49873/ 32/Β/01/ 030 ΕΔΡΑ Β ΟΛΟΣ Ταχ. Δ/νση : Κεντρική Προβλήτα Ταχ. Κώδικας : 382 21 ΒΟΛΟΣ E - mail : admin@port-volos.gr Web

Διαβάστε περισσότερα

2. Τίτλος έργου: ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2. Τίτλος έργου: ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α. Γενικά Στοιχεία 1. Περιφέρεια: Κεντρικής Μακεδονίας Νοµός: Θεσσαλονίκης ΟΤΑ: ήµος Θεσσαλονίκης 2. Τίτλος έργου: ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3. Υπεύθυνος έργου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1/1-31/12/2009

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1/1-31/12/2009 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1/1-31/12/2009 1 Δηλώσεις Εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου... 5 Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου... 6-19 Έκθεση Επισκόπησης/Ελέγχου Ορκωτού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Σήµερα, στην Αθήνα λειτουργούν 29 Σταθµοί Μετρό και 31 χλµ δικτύου των Γραµµών 2 & 3

Διαβάστε περισσότερα

Η πόλη κινείται κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα!

Η πόλη κινείται κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα! 1 Η πόλη κινείται κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα! Η Ευρώπη αλλάζει. Η Χώρα επαναπροσδιορίζεται. Ο Δήμος Κοζάνης σε μετάβαση. Επιλογή μας, αλλά και αναγκαιότητα, η αλλαγή. Αλλαγή που σημαίνει κίνηση! Η πόλη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Υπηρεσιακού Συµβουλίου ΟΛΠ Α.Ε. αριθµός απόφασης: 2

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Υπηρεσιακού Συµβουλίου ΟΛΠ Α.Ε. αριθµός απόφασης: 2 ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Υπηρεσιακού Συµβουλίου ΟΛΠ Α.Ε. αριθµός απόφασης: 1 Α. Η επιλογή ως ιευθυντών, δεδοµένης της αναγκαιότητας συγκρότησης του Υπηρεσιακού Συµβουλίου, των υπαλλήλων του ΟΛΠ Α.Ε.: 1. ΣΤΑΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

H ANEK σε μια ματιά: 12 Ιδιόκτητα πλοία 16 υπό διαχείρηση. 50 Λιμάνια σε προσέγγιση. >100 διαφορετικοί προορισμοί και εξυπηρετούμενες γραμμές.

H ANEK σε μια ματιά: 12 Ιδιόκτητα πλοία 16 υπό διαχείρηση. 50 Λιμάνια σε προσέγγιση. >100 διαφορετικοί προορισμοί και εξυπηρετούμενες γραμμές. Παρουσίαση έργου, Χανιά 10 Μαΐου 2012 H ANEK σε μια ματιά: Ο Όμιλος εταιρειών ΑΝΕΚ LINES ασχολείται, κυρίως, με τη διαχείριση ιδιόκτητων και ναυλωμένων πλοίων επιβατηγού και φορτηγού ναυτιλίας για 44 και

Διαβάστε περισσότερα

Ολόκληρη η Τροπολογία με την Αιτιολογική της Έκθεση έχουν ως εξής:

Ολόκληρη η Τροπολογία με την Αιτιολογική της Έκθεση έχουν ως εξής: Αθήνα, 28 Απριλίου 2015 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (πρώην ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ) Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

Εκθεση Απολογισμού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Ετους 2011

Εκθεση Απολογισμού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Ετους 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Εκθεση Απολογισμού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Ετους 2011 Λιμάνι Χερσονήσου Ιούνιος 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIAMOS Εταιρικό Σχήμα Εταίροι: Ιταλία (2) Ελλάδα (1) Λιμενική Αρχή Βενετίας (Επικεφαλής) Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Παρουσίαση Οικονοµικών Αποτελεσµάτων 2010 5 Μαΐου 2011 Περιεχόµενα 1.Η Εταιρεία: - Σύγχρονη ιστορία - Ενδοχώρα λιµένος - Υπηρεσίες - Πλεονεκτήµατα 2. Υποδοµή - Ανωδοµή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Από έως

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Από έως ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΩΝ Από 1-1-2017 έως 31-12-2017 «Ανάπλαση προβλήτας Φοίνικα» Κόστος 98.373,15 πλέον ΦΠΑ Έναρξη 09/5/2017 Σε εξέλιξη Πρόκειται για ανάπλαση της υπάρχουσας προβλήτας και

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς, 8 Νοεµβρίου 2013. Προς: τα µέλη του Σ ΟΛΠ ΑΕ

Πειραιάς, 8 Νοεµβρίου 2013. Προς: τα µέλη του Σ ΟΛΠ ΑΕ ΠΡΟΕ ΡΟΣ & ΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Πειραιάς, 8 Νοεµβρίου 2013 Προς: τα µέλη του Σ ΟΛΠ ΑΕ Θέµα: Σχέδιο Συµφωνητικού Β Τροποποίησης της από 25.11.2008 Σύµβασης Παραχώρησης µεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Ω3ΟΡ0Ρ-ΒΡΦ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ Αριθ. Απόφασης : 21/2012 Ημέρ. Απόφασης : 21/3/2012

ΑΔΑ: Β4Ω3ΟΡ0Ρ-ΒΡΦ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ Αριθ. Απόφασης : 21/2012 Ημέρ. Απόφασης : 21/3/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ Αριθ. Απόφασης : 21/2012 Ημέρ. Απόφασης : 21/3/2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Πρακτικού από τη Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Τη χάραξη νέας θέσης παραβολής κρουαζιερόπλοιου, ολικού μήκους άνω των 300μ.

Τη χάραξη νέας θέσης παραβολής κρουαζιερόπλοιου, ολικού μήκους άνω των 300μ. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στα πλαίσια της από 13/2/2008 Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, είχε χρηματοδοτήσει την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Τροποποίηση Προγραμματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. GREEK EU Presidency Summit. February 17 th 18 th

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. GREEK EU Presidency Summit. February 17 th 18 th ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. GREEK EU Presidency Summit February 17 th 18 th Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που μου δίνεται, εκπροσωπώντας το λιμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Μελέτη Προγραμματικού Σχεδίου (MASTER PLAN) Λιμένος Θεσσαλονίκης ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ: Ο.Λ.Θ. Α.Ε. 395.000,00 (χωρίς Φ.Π.Α.) ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΚΟΡΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ^ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Ε.Υ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις Έργων για Πακέτο Γιούνκερ

Προτάσεις Έργων για Πακέτο Γιούνκερ Προτάσεις Έργων για Πακέτο Γιούνκερ Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα Πύργος (Ολυμπία και Κατάκολο) Καλαμάτα Κατασκευή της Νέας Σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία- Κατάκολο και Πύργος-Κυπαρισσία-

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διάθεση ετήσιων κερδών για την εταιρική χρήση από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2015. αριθμός απόφασης: 97

ΘΕΜΑ: Διάθεση ετήσιων κερδών για την εταιρική χρήση από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2015. αριθμός απόφασης: 97 ΘΕΜΑ: Διάθεση ετήσιων κερδών για την εταιρική χρήση από 1/1/2015 μέχρι 31/12/2015 αριθμός απόφασης: 97 Α. Η υποβολή πρότασης στην Τακτική Γενική Συνέλευση για την έγκριση: 1. διάθεσης ετήσιων κερδών για

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» O Σιδηρόδρομος στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες βίωσε την απαξίωση για λογούς που δεν

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Δημήτριος Μακρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Θ. Α.Ε.

Δρ. Δημήτριος Μακρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Θ. Α.Ε. Δρ. Δημήτριος Μακρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Θ. Α.Ε. Ο λιμένας της Θεσσαλονίκης Πύλη για τα Βαλκάνια και την ΝΑ Ευρώπη. Ανήκει στο Κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών. Η ενδοχώρα του λιμένα Rijeka Croatia

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Καλαμάτα, 25/02/2008 ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΜΕ Γραφείο: Επικοινωνίας Πληροφορίες: Π. Ασημάκου Ταχ. Κώδικας: 24 100 Τηλ.: 27210-60706 Fax : 27210-60722

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 1. Απομονωμένο και αναξιοποίητο κέντρο 2. Αναξιοποίητοι ελεύθεροι χώροι στις γειτονιές της πόλης 3. Αναξιοποίητες περιοχές φυσικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ Πειραιάς / /2010 Αρ. Πρωτ.. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡ. 4 / 2010

Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ Πειραιάς / /2010 Αρ. Πρωτ.. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡ. 4 / 2010 Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ Πειραιάς / /2010 Αρ. Πρωτ.. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡ. 4 / 2010 Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ύστερα από την αριθμ: 44 / 01-03-2010 απόφαση της Συνεδρίασης του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 17645 9 Μαΐου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1603 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Καθορισμός των όρων της παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης των εξαιρουμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΕΦ. 1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ" ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ JESSICA ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΠΑ 2014-2020 Τρεις κυρίαρχες

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη & Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας. Prodexpo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα 7-8 Οκτωβρίου 2015

Ανάπτυξη & Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας. Prodexpo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα 7-8 Οκτωβρίου 2015 Ανάπτυξη & Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας Prodexpo Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα 7-8 Οκτωβρίου 2015 Σχεδιασμός & Πολιτικές για τις Πόλεις του Αύριο Συνεργασία Δημόσιων & Ιδιωτικών Φορέων για την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 22 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Κυρίες και Κύριοι, Αναμφίβολα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια από τις δυναμικότερες και επιλεκτικότερες μορφές σύγχρονου τουρισμού και

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ FORUM ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μια Πρωτοβουλία για τις Επιχειρήσεις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ΕΒΕΠ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ FORUM ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μια Πρωτοβουλία για τις Επιχειρήσεις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ΕΒΕΠ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ Διοργάνωση ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ FORUM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μια Πρωτοβουλία για τις Επιχειρήσεις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ΕΒΕΠ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΧΟΡΗΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα τηλ / fax : Κιν.

Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.  Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα τηλ / fax : Κιν. Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ www.ecoeleusis.org ecoeleusis@gmail.com Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα 19200 τηλ / fax : 2105542217 Κιν. 6977180196 Ελευσίνα 13/12/2017 ΠΡΟΣ: Γραμματεία Έκτακτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα V: Ναυτιλιακό Πλέγμα

Παράρτημα V: Ναυτιλιακό Πλέγμα Παράρτημα V: Ναυτιλιακό Πλέγμα ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ «ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ Το «Ναυτιλιακό Πλέγμα» Το ναυτιλιακό

Διαβάστε περισσότερα

www.vipas.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.vipas.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οικόπεδο 01-02 18863 Πέραμα, Τ: 210 401 4372, F: 210 401 0416 www.vipas.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙ.ΠΑ. ΣΧΙΣΤΟΥ Α.Ε. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, e mail: vipa_sxistou@yahoo.gr,

Διαβάστε περισσότερα