50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΑΨΟΣ»

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΑΨΟΣ»"

Transcript

1 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΑΨΟΣ» 1 Ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΜΑΙΟΣ, 2012

2 -2- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ µετατίθεστε σε µονάδα της περιοχής ευθύνης της 50 Μ/Κ Ταξιαρχίας «ΑΨΟΣ». Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο πλευρό σας όσο και της οικογένειάς σας προκειµένου να σας βοηθήσει σε κάθε πρόβληµα που θα αντιµετωπίσετε, καθ όλο το χρονικό διάστηµα που θα υπηρετείτε στην Ταξιαρχία. Για το λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε και λειτουργεί Γραφείο Μέριµνας Προσωπικού της Ταξιαρχίας, µε Τµηµατάρχη την Ανθλγό ( Β) Τερζή Αµαλία, µε την οποία µπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο ή ΕΨΑ , για παροχή στοιχείων εξεύρεσης κατοικίας ή οποιασδήποτε άλλης πληροφορίας που µπορεί να διευκολύνει την εγκατάστασή σας στις Φρουρές Σουφλίου, Πρωτοκκλησίου και Κουφόβουνου της ΠΕ της Ταξιαρχίας. Με εκτίµηση Ο ιοικητής της 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»

3 -3- ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΑΨΟΣ» Σελ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΑΨΟΣ» Σελ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ..Σελ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ.Σελ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ.Σελ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΡΩΜΕΝΑ ΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ Σελ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ Σελ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΓΟΡΑ Σελ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ..Σελ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ..Σελ ΣΧΟΛΕΙΑ..Σελ ΞΕΝΩΝΕΣ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ...Σελ ΧΑΡΤΗΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ.Σελ. 30

4 -4- ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΑΨΟΣ» (50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΑΨΟΣ») ΡΗΤΟ: «ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΕΙΝ» (Αρχή της νίκης είναι το θάρρος). Στο έµβληµα της Ταξιαρχίας, εικονίζεται η Σφίγγα, το µυθολογικό ορεσίβιο τέρας της Βοιωτίας, γέννηµα του Τυφώνα και της Έχιδνας, που περιγραφόταν συνήθως µε σώµα λιονταριού, πρόσωπο και στήθος γυναίκας, ουρά φιδιού και πτέρυγες όρνιθας. Την επιγραφόµενη στο έµβληµα φράση «ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΕΙΝ» είπε ο ποιητής Πίνδαρος, εξυµνώντας τη νίκη του Αθηναϊκού στόλου κατά του Περσικού στο Αρτεµίσιο το 480 π.χ.

5 -5- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 50 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΑΨΟΣ» Η 50 Μ/Κ ΤΑΞ προέρχεται από την αναδιοργάνωση του 50 ΣΠ, το οποίο συγκροτήθηκε στην Ανδριανούπολη το Το 1940 έλαβε µέρος στις επιχειρήσεις υτικής Μακεδονίας και Βορείου Ηπείρου. Το 1945 συγκροτήθηκε και πάλι στη Θεσσαλονίκη µε την επωνυµία 32 Ταξιαρχία και εγκαταστάθηκε στην Ελευθερούπολη. Από το 1964 µέχρι το 1987 είχε µετασταθµεύσει κατά καιρούς στις περιοχές Φερών και Πυθίου Έβρου και πάλι στην Ελευθερούπολη. Στις 27 Μαρτίου 1987 µεταστάθµευσε στο Κουφόβουνο Έβρου, απ όπου την 1 η Οκτωβρίου 1988 εγκαταστάθηκε οριστικά στο Σουφλί ως 50 ΤΑΞ ΠΖ. Την 15 Σεπ 2000, µε διαταγή του ΓΕΣ, η Ταξιαρχία µετονοµάστηκε σε 50 ΤΑΞ ΠΖ «ΑΨΟΣ», από τον Άψο ποταµό της νότιας Αλβανίας, όπου την 25 Ιανουαρίου 1941 µετά από σκληρό αγώνα, το 50 ΣΠ κατέλαβε τα υψώµατα ΜΑΛΙ ΣΠΑΝΤΑΡΙΤ και ΚΑΛΑ, που δεσπόζουν της κοιλάδας του ΑΨΟΥ ποταµού.

6 -6- ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ Μικρή Ελλάδα (Κιουτσούκ Γιουνάν) ονόµασαν οι κατακτητές το Σουφλί. Το ονόµασαν έτσι για το λόγο ότι οι Σουφλιώτες ήταν κατ ανάγκη Οθωµανοί υπήκοοι, αλλά Έλληνες στην καταγωγή και στη συνείδηση. Είναι άγνωστο πότε χτίστηκε το Σουφλί. Όπως επίσης είναι άγνωστη η προέλευση της ονοµασίας του που µάλλον προέρχεται από την Τουρκική λέξη «σούφι» που σηµαίνει λόγιος - ιερωµένος. Γι αυτό οι Τούρκοι το Σουφλί το ονόµαζαν Sufili, Sofulu και Sofilou. Η γύρω περιοχή είναι διάσπαρτη από ευρήµατα που µαρτυρούν την ύπαρξη ζωής από τους προχριστιανικούς χρόνους (Παλαιόκαστρο, Γιάτσιος, Γκιριτζή κ.λ.π.) (Γενική άποψη Σουφλίου, πριν από το 1920) Ο πρώτος που αναφέρει το Σουφλί είναι ο Τούρκος περιηγητής Εβλίγια Τσελεµπή, που επισκέφτηκε τη Θράκη το Ωστόσο, ο ιστορικός Γ. Βογιατής στη µελέτη του µε τίτλο «Η πρώιµη Οθωµανοκρατία στη Θράκη», η οποία είδε το φως της δηµοσιότητας στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις «ΗΡΟ ΟΤΟΣ», µας παρέχει την πληροφορία ότι οι Οθωµανοί κατέκτησαν το Σουφλί το 1371 ή Στα τέλη του 18 ου αιώνα η Θράκη και κατ επέκταση και το Σουφλί, αποτελούν το καταφύγιο για τους κυνηγηµένους Έλληνες άλλων περιοχών. Απελπισµένοι κάτοικοι της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, διωγµένοι από τη σκληρή και απάνθρωπη κυριαρχία του Αλή Πασά και τη βαθµιαία επέκταση της Αρβανιτοκρατίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, µετανάστευσαν σε ασφαλέστερα µέρη. Ασφαλής περιοχή θεωρούνταν και η Θράκη. Έτσι ήρθαν στο Σουφλί ενώθηκαν µε τους ντόπιους κατοίκους και δηµιουργήθηκε σταδιακά και µε το πέρασµα του χρόνου η πόλη του Σουφλίου.

7 -7- (Πανοραµική άποψη Σουφίου) Μαζί µε τους Ηπειρώτες και οι Θεσσαλοί έφεραν εκτός από τις οικονοµίες τους, τα ήθη και τα έθιµά τους, τα φαγητά τους, τη γλωσσική διάλεκτο, τις φορεσιές τους, τους χορούς και τα τραγούδια τους. Ακόµα και το κτίσιµο των σπιτιών γινόταν σύµφωνα µε την παραδοσιακή ηπειρώτικη τεχνοτροπία (οικία Μαυρουδή Μπρίκα). (Σουφλί, Αρχοντικό Μπρίκα) Από τις ελάχιστες έγγραφες µαρτυρίες που διασώζονται γνωρίζουµε ότι το 1801 οι Τούρκοι σε µια επίδειξη δύναµης πυρπόλησαν το Σουφλί. Οι Σουφλιώτες αν και βρίσκονταν πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας εν τούτοις, έχοντας επίγνωση της εθνικής αποστολής τους, δεν δίστασαν να οργανώσουν µια οµάδα ετοιµοπόλεµων παλικαριών και µε αρχηγό τον καπετάν Αναστάση να πάρουν µέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821.

8 -8- Με τη διέλευση της σιδηροδροµικής γραµµής, που ένωσε την Ευρώπη µε την Κωνσταντινούπολη και τη δηµιουργία του σιδηροδροµικού σταθµού το 1870, άρχισε η µεγάλη ακµή του Σουφλίου. Το 1877 σε έκθεση για την κατάσταση των σχολείων αναφέρεται ότι το Σουφλί ήταν κωµόπολη ελληνική µε 1200 οικογένειες. Είχε δυο σχολεία µε δύο τµήµατα το καθένα, το συνδιδακτικό και το αλληλοδιδακτικό. (Σιδηροδροµικός Σταθµός Σουφλίου) Το Σουφλί αρχικά βρισκόταν κτισµένο στην κορυφή του δίκορφου λόφου του Αϊλιά. Με την αύξηση του πληθυσµού και την ανάπτυξη της πόλης άρχισαν να κτίζονται σπίτια και προς το κάτω µέρος του λόφου. Έτσι το Σουφλί χωρίζεται σε δύο τµήµατα, στην «Καρκατσελιά» (άνω µέρος) και στην «Καµπιά» (κάτω µέρος). Σήµερα υπάρχουν αντίστοιχα οι ενορίες του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Γεωργίου. Παράλληλα µε την πληθυσµιακή, παρατηρήθηκε και πνευµατική, πολιτιστική και οικονοµική ανάπτυξη. ηµιουργήθηκαν θεατρικοί και µουσικοί όµιλοι, φιλόπτωχα σωµατεία, σύλλογοι και συντεχνίες (εσνάφια) επαγγελµατιών. Εγκαταστάθηκαν παραρτήµατα Τραπεζών, λειτούργησε ταχυδροµικό γραφείο και πολλές ασφαλιστικές εταιρίες δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο αυτό. Κτίστηκαν εργοστάσια µεταξουργίας και καροποιίας µε αποτέλεσµα στο Σουφλί να δηµιουργηθεί ανθούσα βιοτεχνία. Πάνω από όλα οι Σουφλιώτες έδωσαν έµφαση στη µόρφωση των παιδιών τους και ανέπτυξαν και άλλες δραστηριότητες. Το 1908 στάλθηκαν από την ελεύθερη Ελλάδα, για να οργανώσουν τον αγώνα της ανεξαρτησίας της Θράκης, πολλοί αξιωµατικοί.

9 -9- Με την συνθήκη του Βουκουρεστίου ( ) το Σουφλί πέρασε από τα Τουρκικά στα Βουλγαρικά χέρια. Οι Θρακιώτες αντέδρασαν και δηµιούργησαν στις την Αυτόνοµη Θράκη. Η Αυτόνοµη Θράκη χωρίστηκε σε τρεις περιοχές, της Γκιµουλτζίνας (Κοµοτηνή), του εδέαγατς (Αλεξανδρούπολης) και του Σουφλίου. Για την περιοχή του Σουφλίου πρόεδρος ορίστηκε από τον ένδοξο ναύαρχο Κουντουριώτη, ο γιατρός Κων/νος Κουρτίδης. Η αντίδραση των Θρακιωτών ήταν ανώφελη γιατί, ενώ αρχικά οι Μουσουλµάνοι της υτικής Θράκης συµµάχησαν µε τους Έλληνες εναντίον των Βουλγάρων, ο Ταλαάτ (υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας) υπέγραψε µε τους Βούλγαρους τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (16/ ), η οποία έδινε στους Τούρκους, πρόσβαση στο Αιγαίο και καθόριζε ακριβώς τα σύνορα. Έτσι ολόκληρη η υτική Θράκη (εκτός της περιοχής ιδυµοτείχου) υπήχθη στη Βουλγαρία. Τα Βουλγαρικά στρατεύµατα κατέλαβαν τη Θράκη στο τέλος Οκτωβρίου του Οι Σουφλιώτες αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόµο της προσφυγιάς γιατί δεν άντεχαν το Βούλγαρο κατακτητή. Από την πρώτη µέρα της κατάληψης του Σουφλίου οι Βούλγαροι προσπάθησαν να εξαφανίσουν καθετί το ελληνικό. Οι ελάχιστοι Σουφλιώτες που παρέµεναν στις οικίες τους υποχρεώθηκαν να στέλνουν τα παιδιά τους να µαθαίνουν Βουλγαρικά. Η σύµπραξη της Ελλάδας κατά τον Α Παγκόσµιο πόλεµο στη συµµαχία της Αντάντ (Αγγλία, Ρωσία, Ιταλία και Σερβία) εναντίων των Κεντρικών υνάµεων (Γερµανία, Αυστροουγγαρία, Βουλγαρία και Τουρκία) βοήθησε πάρα πολύ, στην απελευθέρωση της υτικής Θράκης. Με την ήττα των κεντρικών δυνάµεων και τη συνθηκολόγηση ( ), αναγκάστηκαν οι Βούλγαροι να εκκενώσουν την υτική Θράκη. Μετά από έντονους παρασκηνιακούς διπλωµατικούς αγώνες και µετά από και µετά από αρκετές παλινωδίες των συµµάχων, την στη συνδιάσκεψη του Παρισιού, πάρθηκε η απόφαση όπως όλη η υτική Θράκη αποτελέσει προσωρινά αυτόνοµο διασυµµαχικό κράτος. Το αυτόνοµο αυτό κράτος τελούσε υπό στρατιωτική κατοχή και την διοίκηση την είχε ο Γάλλος στρατηγός Sarpy. Ο Sarpy χώρισε τη Θράκη σε δύο περιφέρειες. Η µία ήταν της Κοµοτηνής µε υποδιοικήσεις στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη και η άλλη του Κάραγατς µε υποδιοικήσεις στο Σουφλί και στο ιδυµότειχο. Με την αποχώρηση των Βουλγάρων άρχισε σταδιακά η παλιννόστηση των Ελλήνων. Στους παλιννοστούντες Έλληνες δόθηκε η εντολή να µην προκαλούν και δηµιουργούν επεισόδια µε τους Βούλγαρους για να µην δώσουν δικαιώµατα στους συµµάχους και χάσουν οι Έλληνες την υπόθεση της υτικής Θράκης. Μετά από έντονες πιέσεις των Ελλήνων προς τους συµµάχους και ιδιαίτερα στους Γάλλους, οι Μ. υνάµεις πείστηκαν να αποχωρήσουν τα συµµαχικά στρατεύµατα και να αντικατασταθούν από Ελληνικά. Έτσι την τα Ελληνικά στρατεύµατα µπήκαν θριαµβευτικά στη Θράκη. Οι Σουφλιώτες µε επικεφαλής το ήµαρχο Γεώργιο Μπρίκα υποδέχτηκαν µε τιµές ηρώων τους Έλληνες αξιωµατικούς και οπλίτες, στο σιδηροδροµικό σταθµό. Μια καινούρια µέρα ξηµέρωσε στο Σουφλί.

10 -10- Ο Ελευθέριος Βενιζέλος µαζί µε τον ήµαρχο και τον Μητροπολίτη Σουφλίου ( ) Πριν καλά καλά το Σουφλί χαρεί την ανεξαρτησία του, ήρθε η µεγάλη εθνική καταστροφή του Το Σουφλί κατακλύστηκε από πρόσφυγες. Λειτούργησε γραφείο αποκατάστασης προσφύγων και µία καινούρια συνοικία δηµιουργήθηκε στο Βόρειο τµήµα του Σουφλίου.

11 -11- Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ Το Σουφλί είναι χτισµένο στην ανατολική πλαγιά του δίδυµου λόφου του προφήτη Ηλία (Αϊ-Λιά), ενός από τα τελευταία υψώµατα της οροσειράς Ροδόπης. Βρίσκεται στο κέντρο του Νοµού Έβρου, καθώς απέχει 65 χλµ από την Αλεξανδρούπολη (νότια) και 50 χλµ. από την Ορεστιάδα (βόρεια). Ως δήµος Σουφλίου έχει πληθυσµό κατοίκων και είναι κέντρο του οµώνυµου δηµοτικού διαµερίσµατος στο οποίο υπάγονται τα χωριά Κορνοφωλιά, αδιά, Λυκώφη, Λαγυνά, Σιδηρώ, Γιαννούλη, Τυχερό, Λάβαρα και πρωτοκκλήσι. (Πανοραµική άποψη Σουφλίου)

12 -12- ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ Το Σουφλί είναι γνωστό σαν η «πόλη του µεταξιού». Πόλη που κρύβει µια πανάρχαια ιστορία γύρω από τον λόφο του Άη-Λια. Οι τύµβοι των αρχαίων θρακών της αλεξανδρινής, ρωµαϊκής και βυζαντινής εποχής, µαρτυρούν συγκέντρωση των πρώτων οικισµών της µυθικής εποχής γύρω από το λόφο. εξιά στον εξώστη της πλατείας υπάρχει η επιγραφή «ΠΝΥΞ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 1930 ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ». Από εδώ αγόρευσαν µεγάλες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας όπως: Ελευθέριος Βενιζέλος, Νικόλαος Πλαστήρας. Γεώργιος Παπανδρέου, Νεόφυτος Παπαναστασίου µια σπουδαία προσωπικότητα που ανταποκρίθηκε επάξια ως εκπρόσωπος της Ελλάδας σε πολλά συνέδρια σε πολλά συνέδρια, και τόσοι άλλοι, που η ιστορία κατέγραψε στο µεγάλο βιβλίο των οµιλητών της Πνύκας. (Παλαιό Γυµνάσιο (Γαλλικό Τελωνείο Γύρω από την πλατεία βρίσκονται τα καταστήµατα του µεταξιού είναι πειρασµός. Ο κάθε επισκέπτης χαρίζει πρώτα στον εαυτό του το δώρο από ατόφιο µετάξι και µετά αγοράζει για τους άλλους. Το Σουφλί είναι από τις πρώτες πόλεις που εκµεταλλεύτηκαν τη σηροτροφία. Η ιστορική πορεία του αρχίζει από δυο µοναχούς που έφεραν κρυφά, µέσα στα µπαστούνια τους από την Κίνα, το σπόρο του µεταξιού. Σήµερα σύγχρονες µεταξοβιοµηχανίες συνεχίζουν την παράδοση, εξάγοντας έναν αρκετά µεγάλο αριθµό υφαντών από µετάξι.

13 -13- Η ιστορία του Σουφλίου είναι άµεσα συνδεδεµένη µε το µετάξι, τους δύο τελευταίους αιώνες, γεγονός που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οικονοµική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Για αυτό το Σουφλί είναι γνωστό ως «πόλη του µεταξιού». Είναι ακόµη φηµισµένο για το κρασί, το τσίπουρο και τα αλλαντικά, καθώς επίσης για την πλούσια παράδοση και την πολιτιστική του κληρονοµιά. (Τάισµα των µεταξοσκώληκων) Ένα από τα µουσεία µετάξης της πόλης στεγάζεται στο αρχοντικό του Κουρτίδη που χτίστηκε το (Αρχοντικό Κουρτίδη) Εδώ ο επισκέπτης θα γνωρίσει τη διαχρονική πορεία του µεταξιού, την επιστηµονική πληρότητα και την ολοκληρωµένη τεκµηρίωση της ιστορίας του. Είναι ένα ζωντανό µουσείο που ξεκινά από την εκκόλαψη του σπόρου,προχωρά στη εκτροφή του µεταξοσκώληκα, στην παραγωγή του µεταξιού, στην επεξεργασία του και φτάνει µέχρι την ύφανση και την αριστουργηµατική ψιλοβελονιά του τσεβρέ.

14 -14- Το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί παρουσιάζει όλες τις φάσεις και τα στάδια από την προβιοµηχανική διαδικασία της εκτροφής των µεταξοσκωλήκων (σηροτροφία) και της επεξεργασίας του µεταξιού (µεταξουργία), µέσα στο κοινωνικόοικονοµικό πλαίσιο που ανέδειξε την περιοχή ως σηµαντικό µεταξοπαραγωγικό κέντρο της Ελλάδας (τέλη 19ου-µέσα 20ού αι). (Εσωτερική αρχιτεκτονική του Μουσείου µεταξιού) Στον όροφο αναπτύσσεται το σενάριο της έκθεσης, που αφορά τη σηροτροφία. Η πορεία του επισκέπτη ακολουθεί τον κύκλο της σηροτροφίας. Ξεκινά από την παραγωγή και εκκόλαψη του σπόρου, τη µουριά και τον µεταξοσκώληκα, συνεχίζεται µε τα στάδια ανάπτυξης του µεταξοσκώληκα (ηλικίες) και την ύφανση του πολύτιµου κουκουλιού (κλάδωµα και ξεκλάδωµα). (Εξωτερική αρχιτεκτονική του Μουσείου µεταξιού) Ακολουθεί ο καθαρισµός και η διαλογή των κουκουλιών. Ο κύκλος ζωής του µεταξοσκώληκα κλείνει µε την απόπνιξη. Οι επόµενες ενότητες είναι αφιερωµένες στη µεταξουργία (αναπήνιση ή το ξετύλιγµα της κλωστής του κουκουλιού, βαφή και ύφανση των µεταξωτών, µε ιδιαίτερη µνεία στο εργοστάσιο µετάξης Τζίβρε). Τα αυθεντικά εκθέµατα υποστηρίζονται από οπτικοαουστικό υλικό. Τέλος, στην ενότητα «φορεσιές στο Σουφλί» εκτίθενται µοναδικά εξαρτήµατα της σουφλιώτικης φορεσιάς.

15 -15- Νότια της πόλης, στο δρόµο της Αλεξανδρούπολης συναντάµε το χωριό Κορνοφωλιά. Το χωριό ονοµάστηκε έτσι από τις πολλές κουρούνες που φώλιαζαν στα δέντρα. Ο δρόµος από την πλατεία του χωριού, οδηγεί σε εξαιρετικά καταπράσινη πλαγιά, µε σπάνιο φυσικό κάλλος, στην κορυφή του λόφου, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Πορταίτισσας. Ιδρύθηκε πριν τον 17 ο αιώνα σε θέση όπου υπήρχε παλαιότερα άλλο Μοναστήρι. (Μοναστήρι Κορνοφωλιάς (Παναγίας Πορταίτισσας) Ο επισκέπτης θα δει την θαυµατουργή εικόνα της Παναγίας Πορταίτισσας, αντίγραφο της Μονής Ιβήρων (Ιούλιος 1757), τα λείψανα του ποδιού του Αγ. Χαραλάµπους και θα θαυµάσει την αρχιτεκτονική των κοιτώνων. Εδώ λειτούργησε το κρυφό σχολειό. Στο κέντρο της Μονής βρίσκεται η προτοµή του ηγούµενου Πορφύριου, που βρήκε µαρτυρικό θάνατο το 1912 από τους Τούρκους. Έξω από το Σουφλί, σε µια απόσταση 7 χιλιοµέτρων βρίσκεται το χωριό αδιά, το οποίο είναι χτισµένο στην πλαγιά της Γκίµπρενας. Το όνοµα της προέρχεται από το άφθονο δαδί. Σε 300 περίπου µέτρα έξω από το χωριό, είναι το τουριστικό περίπτερο και ο ξενώνας (θέρµανση, κουζίνα, WC). Η αδιά παρουσιάζει ιδιαιτερότητα γιατί συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα αρπακτικά και άγρια ζώα, που έχουν εξαφανιστεί από τη γηραιά Ήπειρο ή βρίσκονται σε άµεσο κίνδυνο. (Τουριστικό περίπτερο και ξενώνας αδιάς)

16 -16- Είναι µια ανοιχτή προειδοποίηση για την µείωση των πληθυσµών θηλαστικών, πουλιών, αµφίβιων, ερπετών. Αλλά είναι και ο µόνος πυρήνας αύξησης του πληθυσµού αυτού που απειλείται µε αφανισµό. Με πρωτοβουλία της W.W.F. (Παγκόσµιο Ταµείο για τη Φύση), ανακηρύχθηκε προστατευόµενη περιοχή. Είναι η πρώτη περιοχή της Ευρώπης µε την µεγαλύτερη οικολογική αξία. ίπλα στο τουριστικό περίπτερο βρίσκεται ο χώρος των αρπακτικών. Η επιστηµονική και ερευνητική µελέτη που έχει γίνει, έχει καταγραφεί σε ενηµερωτικά έντυπα, τα οποία κυκλοφορούν σε όλο τον κόσµο, µε πρωτοβουλία της W.W.F. και διανέµονται στους επισκέπτες, ώστε να αποκτήσουν πληρέστερη γνώση του χώρου και των σπάνιων πτηνών και ζώων. Ο επισκέπτης από το παρατηρητήριο, θα δει την άφιξη µερικών αρπακτικών από τα 36 είδη που υπάρχουν, όπως είναι ο Βασιλαετός, ο Χρυσαετός, ο Ασπρόγυπας, ο Χρυσογέρακας, ο Θαλασσαετός και ένα πλήθος άλλων αρπακτικών. Στο δάσος της αδιάς ζουν επίσης ζαρκάδια, ελάφια, σπάνια ερπετά και πολλά άλλα είδη ζώων, που θα πληροφορηθείτε γι αυτά επί τόπου, από την ξεναγό και τους αρµόδιους υπαλλήλους. Η ιδιαιτερότητα και µοναδικότητα της αδιάς είναι ότι συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα αρπακτικά πτηνά και άγρια ζώα που έχουν εξαφανιστεί από την Ευρώπη ή βρίσκονται σε άµεσο κίνδυνο. Το Ελληνικό Κράτος επίσης χαρακτήρισε επίσηµα το δάσος της αδιάς το 1980 προστατευόµενη περιοχή.

17 -17- Πολιτιστικά ρώµενα ήµου Σουφλίου Οι Σουφλιώτες εκτός των άλλων φηµίζονται για την πλούσια πολιτιστική τους κληρονοµιά, η οποία λειτουργεί ως φάρος για τις πολιτιστικές τους αναζητήσεις. Στο Σουφλί θα µπορέσετε να απολαύσετε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και γιορτών µε κύριο γνώµονα την ποιότητα, καλύπτοντας όλο το φάσµα της πολιτιστικής έκφρασης. Οι Γιορτές αυτές καθιερώθηκαν και θεσµοθετήθηκαν ως θεµατοφύλακας της λαϊκής πολιτιστικής µας παράδοσης. Έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πολιτισµική ταυτότητα της περιοχής. Προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, την αρχιτεκτονική του, την λαϊκή του παράδοση τα προϊόντα του τόπου, µα και το σύγχρονο τρόπο δηµιουργίας και διασκέδασης των ανθρώπων που βιώνουν το παρόν σε µια πόλη µε πλούσιο παρελθόν και ελπιδοφόρο µέλλον. (Φεστιβάλ λαογραφίας) (Χορευτικά) (Αγιογραφία) Τοπικές γιορτές (Χορωδία) - Των Φώτων περιφορά εικόνων στη αδιά - Κουρµπάν του Αγίου Αθανασίου στην Κορνοφωλιά και τη αδιά Σουφλίου - Εορτασµός Καθαράς ευτέρας (στη περιοχή «ΓΙΡΛΙΣΙΟ») - Αγίας Παρασκευής Πανηγύρι στα Λαγυνά - Εννιάµερα της Παναγίας Πανηγύρι στο Μοναστήρι της Κορνοφωλιάς - Γιορτή Μεταξιού (τo 2 Ο 10ηµερο του Ιουνίου) - Γενέθλιο της Παναγίας στη Μονή αδιάς - Πολιτιστικές εκδηλώσεις Θρακικής Εστίας Σουφλίου (τέλος Αυγούστου) - Γιορτή Τσίπουρου (το 2 ο 10ήµερο του Νοεµβρίου)

18 -18- Άλλα αξιόλογα σηµεία του ήµου Σουφλίου Τέµπλο Αγ. Γεωργίου Σουφλίου Παλαιό Μεταξουργείο Τζίβρε Παλαιό Γεφύρι Γιαννούλης Παλαιό Γυµνάσιο (Γαλλικό Τελωνείο) Ιερά Μονή Κορνοφωλιάς) Παραδοσιακό Ξύλινο Καφενείο

19 -19- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ Την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής θα απολαύσετε σε ταβέρνες και µεζεδοπωλεία τόσο της πόλεως, όσο και των γύρω χωριών. Τοπικές νοστιµιές όπως σαρµάς, µοσχαροκεφαλή, µπάµπω κ.λ.π. όλα στην καλύτερη ποιότητα. Τα γευστικότατα ντόπια γλυκά και αρωµατικά ροφήµατα θα συµπληρώσουν την εµπειρία σας. Επιπλέον λειτουργεί η ΛΑΦ Σουφλίου που εξυπηρετεί το σύνολο των Στελεχών των Φρουρών Σουφλίου και Πρωτοκκλησίου, σε καθηµερινή βάση µε συσσίτιο και φαγητά της ώρας. ΛΑΦ Σουφλίου (Κήπος της ΛΑΦ Σουφλίου) (Εσωτερικό ΛΑΦ Σουφλίου)

20 -20- Η ΑΓΟΡΑ Στην αγορά του Σουφλίου που βρίσκεται στην κεντρική οδό Βασιλέως Γεωργίου θα αγοράσετε µεταξωτά προϊόντα κάθε είδους, νόστιµα εδέσµατα, βασισµένα στο κρέας και στις γεύσεις της αµπέλου, το τσίπουρο και το κρασί, τα διάσηµα στην περιοχή από τους περιηγητές των χρόνων της Τουρκοκρατίας. (Κέντρο της Πόλης) ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟ ΠΑΖΑΡΙ Το εβδοµαδιαίο παζάρι, που πραγµατοποιείται κάθε Παρασκευή, παρέχει εγχώρια προϊόντα σε µεγάλη ποικιλία. Η ιδιαίτερα φιλική ατµόσφαιρα και η έντονη παρουσία πολλών διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων δηµιουργούν ευχάριστη εντύπωση στον επισκέπτη.

21 -21- ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ (Μέσω Αερολιµένα Αλεξανδρούπολης ) OLYMPIC AIR (α) Τηλ AEGEAN (α) Τηλ καθηµερινά 2 πτήσεις (πρωί-απόγευµα) καθηµερινά 2 πτήσεις (πρωί-απόγευµα) C-130 (α) 1 πτήση κάθε ευτέρα και Παρασκευή και 1 πτήση κάθε δεύτερη Πέµπτη Πληροφορίες µπορούν να ζητηθούν από το Φρουραρχείο Αθηνών (τηλ ) ή από την 50 Μ/Κ ΤΑΞ /4 ο ΕΓ (τηλ ). ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ α. Από Αερολιµένα Αλεξανδρούπολης αναχωρεί υπηρεσιακό λεωφορείο της XVI Μ/Κ ΜΠ το οποίο εξυπηρετεί τους επιβάτες προς Σουφλί - ιδυµότειχο. β. Έµπροσθεν της εισόδου του Αερολιµένα Αλεξανδρούπολης υφίσταται στάση του ΚΤΕΛ Ν. Έβρου που εξυπηρετεί τους επιβάτες (δροµολόγια αναφέρονται παρακάτω) προς Σουφλί. O ΙΚΩΣ Από και προς Αθήνα (914 χλµ.) και από και προς Θεσσαλονίκη (573 χλµ.), εκτελούνται τακτικά δροµολόγια µε λεωφορεία του KTEΛ. Tοπικά δροµολόγια: Aπό Σουφλί εκτελούνται τακτικά δροµολόγια προς Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και τοπικούς προορισµούς της περιφέρειας του ήµου Σουφλίου. Καθηµερινά: - Προς Αλεξ/πόλη- ιδυµότειχο Ορεστιάδα κάθε µία ώρα - Προς Θεσσαλονίκη κάθε δύο ώρες - Προς Αθήνα Μέσω Θεσσαλονίκης ή απευθείας κάθε Παρασκευή 17:20 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΤΕΛ Σουφλίου, ΚΤΕΛ ιδυµοτείχου,

22 -22- ΣΙ ΗΡΟ ΡΟΜΙΚΩΣ Aπό Aθήνα προς Σουφλί: τακτικά δροµολόγια και από Θεσσαλονίκη (τοπικό και διερχόµενα). Καθηµερινά: - Προς Αλεξ/πόλη- 06:15-13:40-20:30 - Προς Ορεστιάδα- 09:00-15:40-23:14 - Προς Αθήνα-Θεσσαλονίκη - 15:40 INTERCITY (Από Αλεξανδρούπολη για Θεσσαλονίκη) 23:00 INTERCITY (Από Θεσσαλονίκη για Αθήνα) ΤΗΛΕΦΩΝΑ - OΣE, Aθήνα, τηλ OΣE Θεσσαλονίκη, τηλ ΟΣΕ Σουφλίου τηλ ΟΣΕ ιδυµοτείχου τηλ ΤΑΞΙ Στο Σουφλί υπάρχει ένας Χώρος Στάθµευσης ταξί στην Κεντρική Πλατεία στην οδό: Ελευθερίου Βενιζέλου ΤΗΛΕΦΩΝΟ : ΛΙΜΑΝΙΑ - ΜΑΡΙΝΕΣ Αλεξανδρούπολης: (Λιµεναρχείο ), ροµολόγιο για Σαµοθράκη : SAOS FERRY τηλ

23 -23- ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΕΝ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΓΕΝ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ι ΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: IKA ΣΟΥΦΛΙΟΥ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: ΕΛΤΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ ΡΟΜΕΙΑ: ΟΤΕ: & ΕΗ: 120 (ΒΛΑΒΕΣ) ΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: ΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: ΟΥ: ΚΕΠ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ Τηλ: ΕΘΝΙΚΗ Τηλ: ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τηλ: ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Τηλ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τηλ : ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Η πόλη έχει 6 φαρµακεία. Σε όλα τα φαρµακεία υπάρχουν πίνακες για τις διανυκτερεύσεις και τις διηµερεύσεις που κάνουν και ΟΛΑ είναι συµβεβληµένα µε το ΥΕΘΑ. ΤΗΛ :

24 -24- ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Α ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙ ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Α ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙ ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ο -3 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (ΟΛΟΗΜΕΡΟ) Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ο -3ο ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (12 ΘΕΣΙΟ) ο ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Νηπιακός Σταθµός της 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» Σουφλί)

25 -25- ΞΕΝΩΝΕΣ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ», Τσιµισκή 1,Σουφλί, , ΦΑΧ: «ΕΓΝΑΤΙΑ», Βασ. Γεωργίου 225, ΞΕΝΩΝΕΣ Οικοτουριστικός Ξενώνας αδιάς, , Οργάνωση οικοξεναγήσεων Ξενώνας Ι. Μονής Κορνοφωλιάς, Φιλοξενία-Πληροφορίες Ξενώνας Ι.Μονής αδιάς Τηλ Παραδοσιακός Ξενώνας «αδιάσελο», αδιά, Τηλ Ξενώνας 50 Μ/Κ ΤΑΞ εντός των ΣΟΜΥ Σουφλίου. (Υπό την ευθύνη του 50 Μ/Κ ΤΑΞ/4 Ο ΕΓ τηλ ) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (Ξενώνας 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ») Κλειστό δηµοτικό γυµναστήριο και γήπεδο ΜΠΑΣΚΕΤ Σουφλίου, Γυµναστήριο Καλέση Γυµναστήριο «FITNESS GLUB» Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5Χ5 (πλησίον ΣΟΑ) Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5Χ5 (πλησίον Στρδου «ΜΗΛΙ ΩΝΗ») ηµοτικό Στάδιο Σουφλίου Γήπεδο ΤΕΝΙΣ (έµπροσθεν κλειστού δηµοτικού γυµναστηρίου) Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισµού οχηµάτων 4Χ4 Γυµναστήριο στο Στρατόπεδο «ΜΗΛΙ ΩΝΗ» ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Το ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ» έχει υποβάλλει προσφορά για µηνιαία ενοικίαση των δωµατίων για διαµονή των στελεχών. Τριακόσια είκοσι (320) ευρώ το µήνα για ένα άτοµο και για χρονική περίοδο άνω των 6 µηνών. Στην τιµή δεν περιλαµβάνεται πρωινό.

26 -26-

27 -27- ΣΟΑ ΣΟΜΥ ΠΕ 50 Μ/Κ ΤΑΞ ΦΡΟΥΡΑ -ΠΟΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ- ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ/ ΝΙΑΣ ΣΟΜΥ Οδός Βασ. Γεωργίου 4 2 διαµερίσµατα των 40 τµ. 1 διαµερίσµατα των 50 τµ. 1 Ξενώνας 40 τµ. Πρόκειται για 1 συγκρότηµα των 4 διαµερισµάτων ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ ΣΟΑ Οδός Σόλωνος ΣΟΜΥ Οδός Σόλωνος διαµερίσµατα των 92 τµ. 4 4 διαµερίσµατα των 92 τµ. ΣΟΑ διαµερίσµατα των 90 τµ. ΣΟΜΥ 4 4 διαµερίσµατα των 90 τµ. Πρόκειται για 4 διώροφες πολυκατοικίες των 8 διαµερισµάτων. Βρίσκονται εντός της πόλης του Σουφλίου.. ιαθέτουν θέσεις σταθµεύσεως (1 θέση για κάθε διαµέρισµα) και παιδική χαρά. Υπάρχει εγγύτητα στο Γυµνάσιο και Λύκειο και το κέντρο της πόλεως Πρόκειται για 4 συγκροτήµατα µε 4 µεζονέτες. Βρίσκονται εντός του χωριού του Πρωτοκκλησίου ιαθέτουν θέσεις σταθµεύσεως (1 θέση για κάθε διαµέρισµα) και παιδική χαρά. Η µεταφορά των παιδιών στα σχολεία της πόλης του Σουφλίου πραγµατοποιείται µε λεωφορείο της υπηρεσίας 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» /4 ο ΕΓ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΕΙΟΥ ΣΟΑ 2 1 διαµέρισµα των 45,5 τµ. 1 διαµέρισµα των 22 τµ. Πρόκειται για 1 συγκρότηµα 2 διαµερισµάτων

28 -28- ΣΟΑ - ΣΟΜΥ της 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» (Σουφλίου) ΣΟΜΥ της 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» (Σουφλίου)

29 -29- ΣΟΑ της 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» (Μ. ερείου) ΣΟΑ - ΣΟΜΥ της 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ» (Πρωτοκκλησίου)

30 -30- ΧΑΡΤΗΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Ενηµερωτικός Οδηγός Νεοτοποθετηµένων Στελεχών Φρουράς Αυλώνα

Ενηµερωτικός Οδηγός Νεοτοποθετηµένων Στελεχών Φρουράς Αυλώνα Ενηµερωτικός Οδηγός Νεοτοποθετηµένων Στελεχών Φρουράς Αυλώνα Μαι 2012 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ ΚΕΤΘ (Ανώτερου ιοικητή Φρουράς Αυλώνος) Αξιότιµε Κύριε (ή Κυρία), Μετά από διαταγή του Γεν.Επιτελείου Στρατού

Διαβάστε περισσότερα

9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ»

9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» 9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ 9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΚΤΟΥ 9 ΟΥ ΣΠ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε στο

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ )

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης 5 η ενότητα «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 3 Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ. 186 189) Οι προσδοκίες, που καλλιέργησε στους υπόδουλους χριστιανικούς λαούς το κίνηµα των Νεοτούρκων το

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912)

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Χρονολόγιο 1897-1908 Μακεδόνικος Αγώνας 1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι 1914-1918 Α' Παγκόσμιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΘΕΜΑ ΣΕΛΙΔΑ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΕΘ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 3 2 ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ 4 3 ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το Ασβεστοχώρι ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ

Το Ασβεστοχώρι ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ Το Ασβεστοχώρι Σελ.2 Το Ασβεστοχώρι βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε υψόμετρο 400 μέτρων, χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες δύο λόφων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ* ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΑΣΧΑ 2014 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ Μεγάλη Παρασκευή 18/4/2014 Αναχώρηση από Πειραιά στις 07:30 με προορισμό την Καστοριά μέσω Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» Βιογραφικό του Συλλόγου Ο Λαογραφικός & Πολιτιστικό Σύλλογος Άνω Οινόης «Το Κρασοχώρι» ιδρύθηκε το 1991 και τα µέλη του κατοικούν

Διαβάστε περισσότερα

1ο Σχέδιο. δεδοµένων της Β και Γ στήλης, που αντιστοιχούν στα δεδοµένα της Α στήλης. A. Βασικοί όροι των συνθηκών Β. Συνθήκες Γ.

1ο Σχέδιο. δεδοµένων της Β και Γ στήλης, που αντιστοιχούν στα δεδοµένα της Α στήλης. A. Βασικοί όροι των συνθηκών Β. Συνθήκες Γ. . ΣΧΕ ΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ 1ο Σχέδιο Ι ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η Ελλάδα από το 1914 ως το 1924 (επαναληπτικό) ιάρκεια: 1 διδακτική ώρα Θέµατα: 3 ΘΕΜΑ 1ο Ι. Να συµπληρώσετε, στα κενά της Α στήλης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas. ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.gr Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό Πχ. έτος ίδρυσης, ιδρυτές ιστορικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

26 30 Ιουλίου 2017 Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου

26 30 Ιουλίου 2017 Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου 26 30 Ιουλίου 2017 Καστανιές Ορεστιάδας Έβρου Στη γραµµή της ελληνοτουρκικής Μεθορίου, στην τοποθεσία Καστανιές και δίπλα στις όχθες του ποταµού Άρδα, πραγµατοποιούνται κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς, από το

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4. Η Ελλάδα στον Α' Παγκόσµιο Πόλεµο (σελ )

Κεφάλαιο 4. Η Ελλάδα στον Α' Παγκόσµιο Πόλεµο (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης Ε Ενότητα «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 4 Η Ελλάδα στον Α' Παγκόσµιο Πόλεµο (σελ. 190 193) Το 1914 ξέσπασε στην Ευρώπη ο Α' Παγκόσµιος Πόλεµος. Η Ελλάδα, αφού οδηγήθηκε σε διχασµό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΚΤΟΥ ΚΕ Β Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ µετατίθεστε στο Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο

31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο 31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο 2η στάση 3 ΒΕΡΟΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Άφιξη περίπου... Στο Epirus Palace 5* 7ο χλμ. Ιωαννίνων-Αθηνών Τηλέφωνο: 2651 093555 0 λεπτά ΜΟΥΣΘΕΝΗ 1η στάση 15 λεπτά ΞΑΝΘΗ Αναχώρηση 07.00

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

1. Που βρίσκεται ο Κρατικός Ραδιοφωνικός σταθµός Κοµοτηνής: α. Στο δρόµο Κοµοτηνής Καρυδιάς. δ. Στον δρόµο Κοµοτηνής Κοσµίου

1. Που βρίσκεται ο Κρατικός Ραδιοφωνικός σταθµός Κοµοτηνής: α. Στο δρόµο Κοµοτηνής Καρυδιάς. δ. Στον δρόµο Κοµοτηνής Κοσµίου 1. Που βρίσκεται ο Κρατικός Ραδιοφωνικός σταθµός Κοµοτηνής: α. Στο δρόµο Κοµοτηνής Καρυδιάς β. Στο δρόµο Κοµοτηνής Κοσµίου γ. Στο δρόµο Κοµοτηνής Ροδίτη δ. Στο δρόµο Κοµοτηνής Λάγους 2. Που στεγάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Τιµή: 390 Αναχώρηση: 05/01 Περιγραφή Ταξιδιού 1η µέρα: Aθήνα - Βουκουρέστι - Παλάτι Πέλες- Μοναστήρι Σινάια Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο «Ελ.

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο ρομαντισμός, που καταλαμβάνει τον επισκέπτη, μόλις φθάσει στο

Διαβάστε περισσότερα

3. Που βρίσκεται το Δημαρχείο Γρεβενών. α. Στην Πλατεία Αιμιλιανού. β. Στην Πλατεία Ελευθερίας. γ. Στην οδό Κ.Ταλιαδούρη. δ. Στην οδό Θ. Ζιάκα.

3. Που βρίσκεται το Δημαρχείο Γρεβενών. α. Στην Πλατεία Αιμιλιανού. β. Στην Πλατεία Ελευθερίας. γ. Στην οδό Κ.Ταλιαδούρη. δ. Στην οδό Θ. Ζιάκα. 1. Που βρίσκεται το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας (Διοικητήριο) Γρεβενών. α. Στην Πλατεία Αιμιλιανού. β. Στη οδό Κων/νου Ταλιαδούρη. δ. Στην Πλατεία Ελευθερίας. 2. Που βρίσκεται το Νοσοκομείο Γρεβενών.

Διαβάστε περισσότερα

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria Η Στάρα Ζαγόρα είναι είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο της χώρας. Είναι γνωστή ως πόλη των ίσιων δρόμων, των φλαμουριών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 6. ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 7. ΣΧΟΛΕΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ) 8. ΞΕΝΩΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 6. ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 7. ΣΧΟΛΕΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ) 8. ΞΕΝΩΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ 2. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ 3. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 4. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ - ΑΓΟΡΑ 5. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 6. ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 7. ΣΧΟΛΕΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια στη Σόφια 3-4 ηµέρες

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια στη Σόφια 3-4 ηµέρες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια στη Σόφια 3-4 ηµέρες από 119 1η ηµέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - Μ. ΡΙΛΛΑ - ΣΟΦΙΑ (330χλµ) Νωρίς το πρωί αναχώρηση για τα σύνορα Προµαχώνα. Κάνοντας µία σύντοµη στάση στα αφορολόγητα

Διαβάστε περισσότερα

ÖÑÏÍÔÉÓÔÇÑÉÏ ÈÅÙÑÇÔÉÊÏ ÊÅÍÔÑÏ ÁÈÇÍÁÓ - ÐÁÔÇÓÉÁ

ÖÑÏÍÔÉÓÔÇÑÉÏ ÈÅÙÑÇÔÉÊÏ ÊÅÍÔÑÏ ÁÈÇÍÁÓ - ÐÁÔÇÓÉÁ ΘΕΜΑ Α1 ΙΣΤΟΡΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ 2008 ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΟΜΑ Α Α Α1.1. Να χαρακτηρίσετε τις προτάσεις που ακολουθούν γράφοντας στο τετράδιό σας τη λέξη Σωστό ή Λάθος δίπλα στο γράµµα που αντιστοιχεί

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 Οικισμός Αβδήρων Τα Άβδηρα βρίσκονται λίγο πρίν

Διαβάστε περισσότερα

Κυριότερες πόλεις ήταν η Κνωσός, η Φαιστός, η Ζάκρος και η Γόρτυνα

Κυριότερες πόλεις ήταν η Κνωσός, η Φαιστός, η Ζάκρος και η Γόρτυνα Ηφαίστειο της Θήρας Η Μινωική Κρήτη λόγω της εμπορικής αλλά και στρατηγικής θέσης της έγινε γρήγορα μεγάλη ναυτική και εμπορική δύναμη. Οι Μινωίτες πωλούσαν τα προϊόντα τους σε όλη τη Μεσόγειο με αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚ ΡΟΜΗ ΑΠΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚ ΡΟΜΗ ΑΠΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410-28588 FAX: 27410-25073 e-mail: moraitis.kor@hotmail.com www.narkissostravel.gr 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚ ΡΟΜΗ ΑΠΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΗΜΟΣ ΕΟΡ ΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΗΜΟΣ ΕΟΡ ΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΗΜΟΣ ΕΟΡ ΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ ηµοτικό Κατάστηµα, 25 ης Μαρτίου 15, Τ.Κ. 50 200 Πτολεµαΐδα, τηλ 24633 50100, FAX

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη εξόρμηση της νέας χρονιάς! Τετραήμερη εκδρομή του συλλόγου μας 5-8 / 1 / 2017 στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας!

Η πρώτη εξόρμηση της νέας χρονιάς! Τετραήμερη εκδρομή του συλλόγου μας 5-8 / 1 / 2017 στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας! Η πρώτη εξόρμηση της νέας χρονιάς! Τετραήμερη εκδρομή του συλλόγου μας 5-8 / 1 / 2017 στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας! Θέλουμε πάντα να βρίσκεστε σε ταξιδιωτική διάθεση και ετοιμότητα και έτσι, λίγες μέρες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ» 4,5 και 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ (Τράπεζα Ελλάδος) Το Γραφείο Υποστήριξης Προϊόντων της Νομαρχιακής

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωµένα σε µια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάµεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Έναν

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Αγίας Παρασκευής Λίγο μετά το γραφικό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Της Μαρίας Αποστόλα Η Ελλάδα υπήρξε από τους πρώτους δέκτες του Χριστιανισμού και τα μνημεία της ελληνικής ορθοδοξίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς, αποτελώντας

Διαβάστε περισσότερα

Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες

Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες Βελιγράδι Νόβι Σαντ, 4 ημέρες Διανυκτερεύσεις: Βελιγράδι (3) Γενικά Το όνομα Βελιγράδι σημαίνει "λευκή πόλη". Στην πραγματικότητα όμως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα,

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη ηµιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού για την Τουριστική Προβολή του ήµου Νέας Προποντίδας.

Περίληψη ηµιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού για την Τουριστική Προβολή του ήµου Νέας Προποντίδας. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αρ. 4/2011 πρακτικό Συνεδριάσεων Τ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Ν.Σιλάτων του ήµου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής 7/2011 Απόφ. Αριθ. Περίληψη ηµιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού

Διαβάστε περισσότερα

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που ΚΡΗΝΗ Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που συνορεύει με τις πρώην κοινότητες και επίσης δημοτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Του νεκρού αδελφού», θερινό σινεμά «Αλκυονίς»

Διαβάστε περισσότερα

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Αθ. Μωραΐ της O.E. Tourist & Travel Agency Narkissos Travel Τηλ.: +30-27410-28588 Fax: +30-27410-25073 Δι εύθυνση: Πατρών 19, Κόρι νθος Τ.Κ.: 20100 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ δυναµη κυπρου. - Ελληνική Δύναμη Κύπρου - Αγαπητέ νεοσύλεκτε,

ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ δυναµη κυπρου. - Ελληνική Δύναμη Κύπρου - Αγαπητέ νεοσύλεκτε, ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ δυναµη κυπρου Αγαπητέ νεοσύλεκτε, Σκοπός αυτού του φυλλαδίου είναι να ενημερωθείς σχετικά με τη δυνατότητα που σου παρέχει η υπηρεσία, να υπηρετήσεις τη θητεία σου στην Κύπρο, ως

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία ζώσα 2. 28 η Οκτωβρίου Ξάνθη 1940-1944. www.axion.edu.gr

Ιστορία ζώσα 2. 28 η Οκτωβρίου Ξάνθη 1940-1944. www.axion.edu.gr Ιστορία ζώσα 2 28 η Οκτωβρίου Ξάνθη 1940-1944 www.axion.edu.gr Όποιος την ιστορία του τόπου του αγνοεί ορφανός νιώθει και ευάλωτος είναι. Επιμέλεια και οργάνωση του projectστ. Λίτσας Μαθηματικός Πρ. Εκπ/κου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ: ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΕΜΑ: ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

Β. Προφυλλίδης OI ΣΙ ΗΡΟ ΡOΜΙΚΕΣ ΥΠΟ ΟΜΕΣ ΤΟ 2020

Β. Προφυλλίδης OI ΣΙ ΗΡΟ ΡOΜΙΚΕΣ ΥΠΟ ΟΜΕΣ ΤΟ 2020 Β. Προφυλλίδης OI ΣΙ ΗΡΟ ΡOΜΙΚΕΣ ΥΠΟ ΟΜΕΣ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑ Α Ορισµός Σιδηροδροµικής Εγνατίας Σιδηροδροµικός άξονας που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα µε την Αδριατική και εξυπηρετεί τους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ Η σημαία της Βουλγαρίας αποτελείται από τρεις ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες χρώματος λευκού(στην κορυφή), πράσινου και κόκκινου. Το λευκό αντιπροσωπεύει την ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ (διαγώνισμα 1)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ (διαγώνισμα 1) ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ (διαγώνισμα 1) ΟΜΑΔΑ Α ΘΕΜΑ Α1 Α.1.1.α Το Νοέμβριο του 1919 υπογράφηκε η συνθήκη του Νεϊγύ.πριν από την υπογραφή της συνθήκης) σελ 140 σχ.βιβλ. Β. Κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις)

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Tour code: 02111F ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Ψηλά, πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο, στο ιερό βουνό του Παρνασσού και περικυκλωμένοι από έλατα βρίσκονται οι αφιερωμένοι στον

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες από τη Σαλαμίνα. Photo Album. by Πρίμπας Γεώργιος. Γιώργος Πρίμπας

Εικόνες από τη Σαλαμίνα. Photo Album. by Πρίμπας Γεώργιος. Γιώργος Πρίμπας Εικόνες από τη Σαλαμίνα Photo Album by Πρίμπας Γεώργιος Γιώργος Πρίμπας Σαλαμίνα. Προηγούμενα σχετικά αφιερώματα: Κυνόσουρα εδώ. Η Σπιναλόγκα του Σαρωνικού εδώ, Το σκεπτικό στη δημιουργία του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μουσείο για τον μαθητή και το σχολείο

Ένα μουσείο για τον μαθητή και το σχολείο ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ένα μουσείο για τον μαθητή και το σχολείο «Ένα λιθαράκι για το σχολείο του μουσείου μας» Το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας ανήκει σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Συνόρων & Έρευνα Περιφερειακής Κατανομής της Ετήσιας Τουριστικής Δαπάνης Ξ.Ε.Ε. - TNS ICAP-QUANTOS

Έρευνα Συνόρων & Έρευνα Περιφερειακής Κατανομής της Ετήσιας Τουριστικής Δαπάνης Ξ.Ε.Ε. - TNS ICAP-QUANTOS Έρευνα Συνόρων & Έρευνα Περιφερειακής Κατανομής της Ετήσιας Τουριστικής Δαπάνης Ξ.Ε.Ε. - TNS ICAP-QUANTOS Ανάλυση στοιχείων Αυγούστου 2013 και μερική επεξεργασία στοιχείων από το ΙΤΕΠ Σκοπός, Στόχοι &

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Που βρίσκεται ο ηµοτικός Ραδιοφωνικός Σταθµός Καλύµνου; α. Στην Πόθια β. Στην γέφυρα γ. Στις Ελιές δ. Στο Χωριό 2.

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του Φυλλαδίου

Σκοπός του Φυλλαδίου 1 Σκοπός του Φυλλαδίου Σκοπός του παρόντος φυλλαδίου είναι : Να έλθει σε πρώτη επαφή το ΚΕΜΧ µε το µετατιθέµενο στη δύναµή της προσωπικό. Να ενηµερώσει αυτό σε θέµατα τα οποία έχουν σχέση µε : Την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού

«Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού «Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού» Προτεινόμενες Εκδρομές για Επαρχία Λεμεσού Διαδρομή ΛΕΜ - Α: «Από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Κάστρο Λεμεσού- Περπάτημα στην Παλιά Πόλη- Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο» 8:15-8:30

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στις 3 προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Θεατρικές Παραστάσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λήμνος, Λέσβος, Χίος Καλοκαίρι 2014 «Ένα τραγούδι γυρεύουμε. Το τραγούδι των τραγουδιών καρτερούμε. Το τραγούδι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΟΜΑ Α Α

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΟΜΑ Α Α ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2008 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ Α1 ΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 3 και 4 Ιουλίου 2013 Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «του νεκρού αδελφού», θερινό σινεμά «Αλκυονίς» στη Ν. Πέραμο.

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην ανατολική μακεδονία και θράκη για kite surf

Ταξίδι στην ανατολική μακεδονία και θράκη για kite surf και θράκη για kite surf Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. 17/06/2015 Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης Η δημοτική πινακοθήκη βρίσκεται γωνία Ορφέως και Πινδάρου.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΙΚΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΝΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. 7 ξενώνες. 6 άτομα (Ανωτάτων) 16 άτομα. (Για όλα τα στελέχη)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΙΚΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΝΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. 7 ξενώνες. 6 άτομα (Ανωτάτων) 16 άτομα. (Για όλα τα στελέχη) ΞΕΝΩΝΕΣ Οι ξενώνες λειτουργούν με σκοπό την προσωρινή διαμονή, κυρίως των νεοτοποθετημένων Μον. Αξκών - Ανθστών και των μελών των οικογενειών τους που τυχόν τους συνοδεύουν μέχρι να βρουν κατοικία, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Χατζηκυριάκου Μήδεια

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Χατζηκυριάκου Μήδεια ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ COMENIOUS ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 2012-1-TR1-COM07-37032 2 ΧΩΡΑ: ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΔΑΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: AKIF PALALI

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ-BANSKO 4&5ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:19.20,22,23,24, 25,26, 27,29,30.12 & 2, 3.01.2016

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ-BANSKO 4&5ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:19.20,22,23,24, 25,26, 27,29,30.12 & 2, 3.01.2016 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ-BANSKO 4&5ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:19.20,22,23,24, 25,26, 27,29,30.12 & 2, 3.01.2016 1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για ΣΟΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 Για την Επέτειο της 25 ης Μαρτίου 1821 ορίζουμε το πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Δήμο μας ως εξής: Γενικός Σημαιοστολισμός από 23 μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Αναδεικνύω τον τόπο μου μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Αναδεικνύω τον τόπο μου μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Αναδεικνύω τον τόπο μου μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Σοφία Τσιροπούλου Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου softsi@sch.gr ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στην παρούσα εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμος Θερμαϊκoύ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 - Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου - 7ο Πανελλήνιο Παιδικό

Διαβάστε περισσότερα

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας.

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας. Η Κασσιόπη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας. Αυτό το μικρό γραφικό ψαράδικο χωριό έχει πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους. Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΑ ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Περιβαλλοντική ομάδα σχ. έτος 2015-2016 Υπεύθυνοι καθηγητές: o Λινάρδος Νικόλαος o Αθανασόπουλος Λάμπρος o Διαμαντής Παντελής o Παπαδάκη

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΜΕΡΟΣ Α : Στοιχεία για τους επισκέπτες της Ελλάδας 1. Αριθμός ημερών παραμονής στην Ελλάδα... 7 2. Αριθμός επισκέψεων στην Ελλάδα για διακοπές...

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ Μια πολύπαθη Ιστορία κουβαλάει στους πέτρινους τοίχους του το κατ εξοχήν σύμβολο της Θεσσαλονίκης. Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι ένας Πύργος

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στις 3 προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ "

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ 1911-1913" Κεφάλαιο 5 Ο χάρτης των Βαλκανίων

Διαβάστε περισσότερα

2. Tο 2 ο Γυμνάσιο Φλώρινας βρίσκεται στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής. a. Σωστό b. Λάθος

2. Tο 2 ο Γυμνάσιο Φλώρινας βρίσκεται στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής. a. Σωστό b. Λάθος Σχολεία Νομού Φλώρινας 1. Σε ποια οδό βρίσκεται το 1 ο Γυμνάσιο Φλώρινας; b. Κ. Παλαιολόγου c. Λεωφόρο Εθνάρχη Κ. Καραμανλή d. Μ. Αλεξάνδρου 2. Tο 2 ο Γυμνάσιο Φλώρινας βρίσκεται στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία. Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά

Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία. Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά Νέοι τόποι Περιπέτεια Φύση Παράδοση Ιστορία Πολιτισμός Ζωή Μνημεία Ασφάλεια Χαρά 1 2 Η Εγνατία Οδός δίνει άλλες διαστάσεις και ευκαιρίες στην επισκεψιμότητα. Η δυνατότητα του επισκέπτη να διασχίσει όλη

Διαβάστε περισσότερα

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ:

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΡΩΤΕΙΤΑΙ: -ΦΥΛΟ: ΑΡΣΕΝΙΚΟq, ΘΗΛΥΚΟ q -

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΑ ΟΣ (Σ.Ο.Ε.)

ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΑ ΟΣ (Σ.Ο.Ε.) 13-22 Ιουνίου, 2008 Εν Λίµνη.. Κοκκινογείων,. Προσοτσάνης, Ν. ράµας ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΛΛΑ ΟΣ (Σ.Ο.Ε.) Νέας Εφέσου 4, 161 21 Καισαριανή, ΤΗΛ/FAX +30-210-72.52.570 web: http://www.fhs.gr, email:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α Τ Ω Ν

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ

Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό σας και ξεκινάμε για την ξενάγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ 90 ΧΡΟΝΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ «Ασπίδα μου, αγλάισμα της Θρώσσας γης που εχάθη, στα λαξευμένα μάρμαρα της μνήμης τ όνομά σου...» ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ 90 ΧΡΟΝΙΑ Από τις αλησμόνητες πατρίδες στους νέους τόπους Η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΙΚΗΜΑ- ΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥ ΝΑ ΜΕΝΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. 2 ξενώνες. 16 άτομα. (Ανωτάτων) 5 ξενώνες

ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΙΚΗΜΑ- ΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥ ΝΑ ΜΕΝΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. 2 ξενώνες. 16 άτομα. (Ανωτάτων) 5 ξενώνες ΞΕΝΩΝΕΣ Οι ξενώνες λειτουργούν με σκοπό την προσωρινή διαμονή, κυρίως των νεοτοποθε τη μέ νων Μον. Αξ κών - Αν θστών και των με λών των οικο γε νειών τους που τυ χόν τους συνοδεύουν μέχρι να βρουν κατοικία,

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER + ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER + ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER + ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Αρ. Πρωτ. 450 Αριθµ. Πρότασης Μέτρο/ Πράξη 78 1.2.1.1 Αλεξανδρούπολη ήµος Τίτλος ράσης ικαιούχος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ Στο δρόµο Τρικάλων- Καλαµπάκας, 3 χιλιόµετρα πριν από ταμετέωρα, ορθώνεται πάνω από το χωριό Θεόπετρα ένας βραχώδης ασβεστολιθικός όγκος, στη βορειοανατολική πλευρά του οποίου

Διαβάστε περισσότερα

Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό μας Σύλλογο

Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό μας Σύλλογο Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό μας Σύλλογο Η Χωριστή Δράμας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία ή απλά ο Σύλλογος όπως για χάρη συντομίας τον αποκαλούν οι Χωριστιανοί,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ 3 και 4 Ιουλίου 2013 Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «του νεκρού αδελφού», θερινό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η

ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η ΙΑΠΩΝΙΑ Α Τ Ε Λ Ι Ω Τ Η Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Η Βουνό Φούτζι και λιμνη Χακόνε Κιότο Καμακούρα Universal Studios Ντίσνεϋλαντ TRAVEL & TOURS Α Π Α Ρ Α Μ Ι Λ Λ Η Φ Υ Σ Ι Κ Η Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α ΒΟΥΝΟ ΦΟΥΤΖΙ & ΛΙΜΝΗ ΧΑΚΟΝΕ

Διαβάστε περισσότερα

Presentation of Trikala

Presentation of Trikala Presentation of Trikala Τρίκαλα Τα Τρίκαλα είναι πόλη της Θεσσαλίας και πρωτεύουσα του Ν. Τρικάλων. Είναι κτισµένα στο δυτικό άκρο του θεσσαλικού κάµπου και έτσι συνδυάζουν κάµπο και βουνό. Όµορφη, ήσυχη

Διαβάστε περισσότερα

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >>

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >> 1 Ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2014 : > ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ Από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτισμένη πάνω

Διαβάστε περισσότερα

71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15

71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15 71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15 71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» Έμβλημα Σχηματισμού Στο έμβλημα της Ταξιαρχίας απεικονίζεται γεράκι με

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σχολικό έτος 2004 2005 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ ΜΑΤΕΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΡΕΥΝΑΣ &ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ Οκτώβριος 2014 IV. ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αγορά εύτερης Κατοικίας

Αγορά εύτερης Κατοικίας Αγορά εύτερης Κατοικίας Rhodes Tourism Forum 2006 10-11 Νοεµβρίου Θάλεια ρουσιώτου 1 Η Αγορά της εύτερης Κατοικίας στην Ευρώπη Ιστορικό Χρονολογείται από τη δεκαετία του 70 και συνδέεται άµεσα µε την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΟΜΑ Α Α

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΟΜΑ Α Α ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2008 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΟΜΑ Α Α ΘΕΜΑ Α1 Α1.1. Να χαρακτηρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ 7 η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία Αγιάς. Ανάδειξη και αξιοποίηση. Στρατηγική θέση της Αγιάς Η περιοχή της Αγιάς χαρακτηρίζεται κυρίως από την εύφορη κοιλάδα

Διαβάστε περισσότερα

9 ημέρες 8 νύχτες Colombo Habarana Dambulla - Kandy Pinawella - Nuwara Eliya Katharagama

9 ημέρες 8 νύχτες Colombo Habarana Dambulla - Kandy Pinawella - Nuwara Eliya Katharagama 9 ημέρες 8 νύχτες Colombo Habarana Dambulla - Kandy Pinawella - Nuwara Eliya Katharagama 1 η 2 η ημέρα Αθήνα Κολόμπο - Νεγκόμπο Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Colombo με

Διαβάστε περισσότερα

1η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΟΥΣ 2012 ΣΤΗΝ 1η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

1η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΟΥΣ 2012 ΣΤΗΝ 1η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 1η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΟΥΣ 2012 ΣΤΗΝ 1η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Σκοπός του Φυλλαδίου Σκοπός του παρόντος φυλλαδίου είναι : Να έλθει

Διαβάστε περισσότερα