ΤΟΜΟΣ Β: Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο Υ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΟΜΟΣ Β: Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο Υ"

Transcript

1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΜΟΣ Β: Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο Υ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΑΞΙΑΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΤΩΝ ) ΜΕΡΟΣ I: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 1 η Ιουνίου 2012

2 2 Πρόλογος Το παρόν κείµενο ετοιµάστηκε από Ειδική Τεχνική Επιτροπή στην οποία µετέχουν η κα Χρυστάλλα Μαλλούππα, Πρώτη Εκτελεστικός Μηχανικός στο Τµήµα Δηµοσίων Έργων, η κα Δέσπω Φιλίππου Ανώτερη Επιµετρητής Ποσοτήτων στο Τµήµα Δηµοσίων Έργων, και ο Δρ Οδ. Φ. Μιχαηλίδης, Ανώτερος Λειτουργός Ελέγχου στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, ο οποίος έχει συντάξει το κείµενο. Το κείµενο εξετάστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων και υιοθετήθηκε, αφού έτυχε κάποιων τελικών τροποποιήσεων, για χρήση στα Δηµόσια Οικοδοµικά Έργα και Έργα Πολιτικής Μηχανικής στον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα.

3 3 ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΜΕΡΟΣ I ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. Γ Ε Ν Ι Κ Α 1.1 Ορισµοί Στο Συµβόλαιο, του οποίου ο ορισµός δίνεται πιο κάτω, οι λέξεις και εκφράσεις θα έχουν την ερµηνεία που τους δίνεται ως ακολούθως: Το Συµβόλαιο Συµβόλαιο σηµαίνει τη σύµβαση εξ επαχθούς αιτίας η οποία συνάπτεται µεταξύ του Εργοδότη και του Εργολάβου και περιλαµβάνει τους Ορους του Συµβολαίου, τις Προδιαγραφές, τα Σχέδια (εάν υπάρχουν), τα ελτία Ποσοτήτων (εάν υπάρχουν), την Προσφορά, την Επιστολή Αποδοχής, τη Συµφωνία (εάν υπάρχει) και τυχόν άλλα έγγραφα που περιλαµβάνονται στην Επιστολή Αποδοχής ή στη Συµφωνία Προδιαγραφές σηµαίνει τις προδιαγραφές που αναφέρονται στο Συµβόλαιο, περιλαµβανοµένων οποιωνδήποτε απαιτήσεων του Εργοδότη αναφορικά µε τη µελέτη που θα εκπονηθεί από τον Εργολάβο, εάν εφαρµόζεται, και οποιεσδήποτε Τροποποιήσεις στις προδιαγραφές αυτές Σχέδια σηµαίνει όλα τα σχέδια, υπολογισµούς και τεχνικές πληροφορίες που αναφέρονται στο Συµβόλαιο και οποιεσδήποτε Τροποποιήσεις επί αυτών και όλα τα σχέδια, υπολογισµούς, δείγµατα, πρωτότυπα, εγχειρίδια λειτουργίας και συντήρησης και κάθε άλλη συναφή τεχνική πληροφορία υποβάλλεται από τον Εργολάβο και εγκρίνεται από τον Εργοδότη. Πρόσωπα Εργοδότης σηµαίνει την αναθέτουσα αρχή κατά την έννοια του Νόµου Εργολάβος σηµαίνει το πρόσωπο του οποίου η προσφορά έχει γίνει αποδεκτή από τον Εργοδότη και περιλαµβάνει (αλλά όχι χωρίς τη συναίνεση του Εργοδότη) τους νόµιµους εις τίτλο κυριότητας διαδόχους του προσώπου αυτού και τρίτους στους οποίους έχει γίνει εκχώρηση ή µεταβίβαση της έννοµης σχέσης από το πρόσωπο αυτό Μέρη σηµαίνει τον Εργοδότη ή τον Εργολάβο. Ηµεροµηνίες, χρόνοι και Χρόνος Εναρξης σηµαίνει την ηµεροµηνία έναρξης εκτέλεσης του Έργου σύµφωνα µε το εδάφιο 7.1.

4 4 περίοδοι ηµέρα σηµαίνει ηµέρα ηµερολογίου Χρόνος Αποπεράτωσης σηµαίνει το χρόνο για συµπλήρωση του Έργου, όπως ο χρόνος αυτός ορίζεται στο Παράρτηµα Προσφοράς (ή όπως παρατείνεται σύµφωνα µε το εδάφιο 7.3) και υπολογιζόµενου από το Χρόνο Εναρξης. Χρήµατα και έξοδα σηµαίνει όλες τις δαπάνες τις οποίες κατάλληλα υπέστη (ή θα πληρωµές υποστεί) ο Εργολάβος, εντός ή εκτός του Εργοταξίου, περιλαµβανοµένων γενικών εξόδων και άλλων χρεώσεων εφαρµοστέων στις δαπάνες αυτές, όµως µη περιλαµβανοµένου οποιουδήποτε κέρδους. Άλλοι ορισµοί Μηχανήµατα Εργολάβου σηµαίνει όλες τις συσκευές, µηχανήµατα, οχήµατα, συσκευές και εργαλεία οποιασδήποτε µορφής τα οποία χρειάζονται για την εκτέλεση του Εργου αλλά δεν περιλαµβάνει Υλικά ή Μηχανικό Εξοπλισµό Κράτος σηµαίνει την Κυπριακή ηµοκρατία Ευθύνες Εργοδότη σηµαίνει τα θέµατα τα οποία παρατίθενται στο εδάφιο Ανωτέρα Βία σηµαίνει ένα εξαιρετικά ασύνηθες γεγονός ή κατάσταση, το οποίο είναι πέραν του ελέγχου ενός Μέρους. και το οποίο το Μέρος αυτό εύλογα δεν θα µπορούσε να είχε προβλέψει και λάβει υπόψη πριν συνάψει την παρούσα σύµβαση και το οποίο, εφόσον προκύψει, το Μέρος αυτό εύλογα δεν θα µπορούσε να αποφύγει ή αντιµετωπίσει και το οποίο δεν οφείλεται ουσιωδώς στο άλλο Μέρος Υλικά σηµαίνει τα αντικείµενα παντός είδους (µη περιλαµβανοµένου του Μηχανικού Εξοπλισµού) που προορίζονται να αποτελέσουν ή αποτελούν µέρος των µόνιµων έργων Μηχανικός Εξοπλισµός σηµαίνει τον ηλεκτροµηχανολογικό εξοπλισµό, συσκευές και παρόµοια που προορίζονται να αποτελέσουν ή αποτελούν µέρος των µόνιµων έργων Εργοτάξιο σηµαίνει τη γη ή άλλους χώρους πάνω ή µέσα στους οποίους θα κατασκευαστεί το Εργο ή άλλους χώρους που καθορίζονται στο Συµβόλαιο ότι αποτελούν µέρος του Εργοταξίου Τροποποίηση σηµαίνει την αλλαγή στις Προδιαγραφές και/ή στα Σχέδια (εάν υπάρχουν) η οποία γίνεται µε βάση οδηγία του Εργοδότη σύµφωνα µε το εδάφιο Εργο σηµαίνει όλες τις εργασίες και µελέτη (εάν υπάρχει) που θα εκτελεστούν από τον Εργολάβο περιλαµβανοµένων των προσωρινών έργων και οποιασδήποτε Τροποποίησης.

5 Προσφορά σηµαίνει την τιµολογηµένη προσφορά του Εργολάβου, όπως η προσφορά αυτή έχει γίνει αποδεκτή και/ή τροποποιηθεί από τον Εργοδότη µε την Επιστολή Αποδοχής Επιστολή Αποδοχής σηµαίνει την επίσηµη αποδοχή από τον Εργοδότη της Προσφοράς Συµφωνία, εάν υπάρχει, σηµαίνει τη συµφωνία που υπογράφτηκε µεταξύ του Εργοδότη και Εργολάβου, εάν εφαρµόζεται Παράρτηµα Προσφοράς σηµαίνει το παράρτηµα που περιλαµβάνεται στην Προσφορά Νόµος σηµαίνει τον περί του Συντονισµού των ιαδικασιών Σύναψης ηµοσίων Συµβάσεων Προµηθειών, Έργων και Υπηρεσιών και για Συναφή Θέµατα Νόµο του 2006 και περιλαµβάνει κάθε νόµο που τον τροποποιεί ή τον αντικαθιστά. 1.2 Ερµηνεία Όπου κάποια λέξη ή όρος δηλώνουν αναφορά σε πρόσωπα ή µέρη, τότε η λέξη ή ο όρος αυτός θα περιλαµβάνουν εταιρείες και συνεταιρισµούς και κάθε φυσικό ή νοµικό πρόσωπο. Λέξεις στον ενικό περιλαµβάνουν και τον πληθυντικό και αντιστρόφως, όπου το κείµενο το απαιτεί. 1.3 Ιεράρχηση εγγράφων Εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στο Συµβόλαιο, τα έγγραφα του Συµβολαίου θα συµπληρώνουν το ένα το άλλο, αλλά σε περίπτωση αντιφάσεων ή ασυµφωνιών, θα είναι επικρατέστερο το ένα σε σχέση µε τα άλλα σύµφωνα µε την πιο κάτω σειρά: Συµφωνία (εάν υπάρχει) Επιστολή Αποδοχής Προσφορά Ειδικοί Οροι του Συµβολαίου (Μέρος II) (εάν υπάρχει) Γενικοί Οροι του Συµβολαίου (Μέρος I) Ειδικές Πρόνοιες Σχέδια (εάν υπάρχουν) Προδιαγραφές ελτίο Ποσοτήτων (εάν υπάρχει) Οπου συνεχίζουν να υπάρχουν αντιφάσεις ή ασυµφωνίες µετά την εφαρµογή της πιο πάνω σειράς προτεραιότητας ο Εργοδότης θα δίδει γραπτές οδηγίες στον Εργολάβο.

6 6 1.4 Γλώσσα και νοµοθεσία Σε όλες τις περιπτώσεις, το Συµβόλαιο θα διέπεται από και ερµηνεύεται σύµφωνα µε τους νόµους της Κυπριακής ηµοκρατίας. Η γλώσσα στην οποία θα ερµηνεύεται το παρόν Συµβόλαιο θα είναι η Ελληνική. 1.5 Επικοινωνία Οπουδήποτε στο Συµβόλαιο προνοείται να δοθεί ή να εκδοθεί οποιαδήποτε ειδοποίηση, οδηγία ή άλλη επικοινωνία από οποιοδήποτε πρόσωπο, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, η επικοινωνία αυτή θα πρέπει να γίνεται γραπτώς στην Ελληνική Γλώσσα και δεν πρέπει να κατακρατείται ή καθυστερεί χωρίς λόγο. 1.6 Συµµόρφωση µε Νόµους και Κανονισµούς Ο Εργολάβος οφείλει να συµµορφώνεται από κάθε άποψη, δίνοντας µεταξύ άλλων όλες τις αναγκαίες ειδοποιήσεις και πληρώνοντας όλα τα σχετικά τέλη και φόρους, µε τις πρόνοιες των νόµων και κανονισµών της Κυπριακής ηµοκρατίας, κυβερνητικών και ηµικρατικών οργανισµών και αρχών τοπικής διοίκησης, σε ό,τι αφορά το Εργο, και να καλύπτει και εξασφαλίζει τον Εργοδότη από κάθε ποινική ρήτρα και ευθύνη οποιουδήποτε είδους για παραβίαση των προνοιών αυτών. 2. Ο Ε Ρ Γ Ο Ο Τ Η Σ 2.1 Παραχώρηση του Εργοταξίου Εκτός εάν στο Συµβόλαιο προβλέπεται διαφορετικά, ο Εργοδότης οφείλει να παραχωρήσει στον Εργολάβο κατά το Χρόνο Έναρξης το Εργοτάξιο και δικαίωµα πρόσβασης σε αυτό. 2.2 Άδειες και εγκρίσεις Ο Εργοδότης οφείλει, εφόσον τούτο ζητηθεί από τον Εργολάβο, να του παράσχει βοήθεια για εξασφάλιση των αδειών ή εγκρίσεων που απαιτούνται για το Έργο. 2.3 Οδηγίες Εργοδότη Ο Εργολάβος οφείλει να συµµορφώνεται µε όλες τις οδηγίες που θα δίνονται από τον Εργοδότη αναφορικά µε το Έργο περιλαµβανοµένων οδηγιών για µερική ή πλήρη αναστολή των εργασιών. 2.4 Εγκρίσεις Ουδεµία έγκριση ή συναίνεση ή απουσία παρατήρησης από τον Εργοδότη ή τον αντιπρόσωπο του θα επηρεάζει µε οποιοδήποτε τρόπο τις υποχρεώσεις του Εργολάβου. 3. Ο Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Σ Ω Π Ο Σ Τ Ο Υ Ε Ρ Γ Ο Ο Τ Η

7 7 3.1 Εξουσιοδοτηµένο πρόσωπο 3.2 Αντιπρόσωπος του Εργοδότη Ένας λειτουργός του Εργοδότη θα είναι εξουσιοδοτηµένος να ενεργεί εκ µέρους του. Το εξουσιοδοτηµένο αυτό πρόσωπο θα είναι αυτό που αναφέρεται στο Παράρτηµα Προσφοράς, εκτός εάν ο Εργοδότης ειδοποιήσει διαφορετικά τον Εργολάβο. Ο Εργοδότης µπορεί επίσης να διορίσει κάποιο πρόσωπο για να εκτελεί συγκεκριµένα καθήκοντα. Το πρόσωπο αυτό µπορεί να αναφέρεται στο Παράρτηµα Προσφοράς ή να καθορίζεται από καιρού εις καιρό µε ειδοποίηση του Εργοδότη στον Εργολάβο. Ο Εργοδότης οφείλει να ειδοποιεί τον Εργολάβο για τα ανατιθέµενα καθήκοντα και αρµοδιότητες του Αντιπροσώπου του αυτού. 4. Ο Ε Ρ Γ Ο Λ Α Β Ο Σ 4.1 Γενικές υποχρεώσεις Ο Εργολάβος οφείλει να εκτελεί δεόντως το Έργο και σύµφωνα µε το Συµβόλαιο. Ο Εργολάβος οφείλει να παρέχει την απαιτούµενη επιστασία, εργατικά, Υλικά, Μηχανικό Εξοπλισµό και Μηχανήµατα Εργολάβου. Όλα τα Υλικά και Μηχανικός Εξοπλισµός στο Εργοτάξιο θα θεωρούνται ότι αποτελούν περιουσία του Εργοδότη. 4.2 Αντιπρόσωπος του Εργολάβου Ο Εργολάβος οφείλει να υποβάλει στον Εργοδότη για τη συναίνεση του το όνοµα και λοιπά πλήρη στοιχεία για το πρόσωπο το οποίο θα είναι εξουσιοδοτηµένο να λαµβάνει οδηγίες εκ µέρους του Εργολάβου. 4.3 Εκχώρηση και ανάθεση του Συµβολαίου Ο Εργολάβος δεν έχει δικαίωµα να εκχωρήσει σε τρίτα πρόσωπα όλο ή µέρος του Συµβολαίου ή οποιοδήποτε δικαίωµα ή υποχρέωση ή συµφέρον του που απορρέει από το Συµβόλαιο, ούτε και να µεταβιβάσει εν όλω ή εν µέρει την έννοµη σχέση του Συµβολαίου, ούτε και να διαφοροποιήσει τη νοµική µορφή του, χωρίς την προηγούµενη συναίνεση του Εργοδότη, η παραχώρηση της οποίας (παρά τις πρόνοιες του εδαφίου 1.5) βρίσκεται στην απόλυτη κρίση του Εργοδότη. Νοείται ότι, στα τρίτα πρόσωπα περιλαµβάνονται οι νόµιµοι εις τίτλο κυριότητας διάδοχοι του Ανάδοχου. Ο Εργολάβος δεν έχει δικαίωµα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαφοροποίηση της µετοχικής σύνθεσής του εάν τέτοια διαφοροποίηση δεν είναι επιτρεπτή µε βάση το Νόµο.

8 8 Ο Εργολάβος δεν έχει δικαίωµα να αναθέσει όλο το Έργο. Εκτός όπου προβλέπεται διαφορετικά στο Συµβόλαιο, ο Εργολάβος δεν έχει δικαίωµα να αναθέσει µέρος του Έργου σε υπεργολάβους χωρίς την προηγούµενη συναίνεση του Εργοδότη. Τέτοια συναίνεση ουδόλως απαλλάσσει τον Εργολάβο από οποιαδήποτε ευθύνη ή υποχρέωση του που απορρέει από το Συµβόλαιο και ο Εργολάβος παραµένει πλήρως υπεύθυνος για τις πράξεις, λάθη ή παραλείψεις οποιουδήποτε υπεργολάβου, εργοδοτουµένων ή αντιπροσώπων του, ως εάν να ήταν πράξεις, λάθη ή παραλείψεις του ίδιου του Εργολάβου, των εργοδοτουµένων του ή των αντιπροσώπων του. 4.4 Εγγύηση Πιστής Εκτέλεσης Συµβολαίου Για την πιστή εκτέλεση του Συµβολαίου ο Εργολάβος οφείλει, εντός 10 ηµερών από την ηµεροµηνία έκδοσης της Επιστολής Αποδοχής, να εξασφαλίσει µε δικά του έξοδα και υποβάλει στον Εργοδότη Εγγύηση Πιστής Εκτέλεσης Συµβολαίου από χρηµατοπιστωτικό ίδρυµα της εγκρίσεως του Εργοδότη, για ποσό ίσο µε το ποσοστό που αναφέρεται στο Παράρτηµα Προσφοράς εφαρµοζόµενου επί του Ποσού Συµβολαίου. Η εγγύηση πρέπει να είναι στη µορφή του εντύπου που επισυνάπτεται στους παρόντες Όρους. Ο Εργοδότης έχει το απόλυτο δικαίωµα της µη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του που απορρέουν από το Συµβόλαιο µέχρι η Εγγύηση Πιστής Εκτέλεσης Συµβολαίου υποβληθεί από τον Εργολάβο και τύχει της έγκρισης του. Σε περίπτωση που η Εγγύηση Πιστής Εκτέλεσης Συµβολαίου που αναφέρεται δεν υποβληθεί από τον Εργολάβο εντός 10 ηµερών από την ηµεροµηνία έκδοσης της Επιστολής Αποδοχής, ο Εργοδότης έχει το απόλυτο δικαίωµα, χωρίς επηρεασµό των δικαιωµάτων του ή οποιωνδήποτε απαιτήσεων που έχει ή θα έχει έναντι του Εργολάβου για τη µη συµµόρφωση του Εργολάβου µε τις πρόνοιες του παρόντος εδαφίου ή οποιασδήποτε άλλης πρόνοιας του Συµβολαίου, είτε να καταθέσει την Εγγύηση Συµµετοχής σε λογαριασµό στο όνοµα του Εργοδότη και να θεωρήσει το κατατιθέµενο ποσό ως Εγγύηση Πιστής Εκτέλεσης Συµβολαίου είτε, αφού δώσει 7 ηµερών γραπτή προειδοποίηση στον Εργολάβο, να ακυρώσει πάραυτα το Συµβόλαιο και να κατάσχει την Εγγύηση Συµµετοχής χωρίς πλέον να φέρει οποιαδήποτε ευθύνη έναντι του Εργολάβου για οποιοδήποτε ζήτηµα ή θέµα οποιασδήποτε µορφής σχετικά µε το Συµβόλαιο. Η Εγγύηση Πιστής Εκτέλεσης Συµβολαίου θα πρέπει να παραµένει σε ισχύ µέχρι τη λήξη της περιόδου Ευθύνης Ελαττωµάτων που αναφέρεται στο Παράρτηµα Προσφοράς. Προς τούτο, ο Εργολάβος υποχρεούται να ανανεώνει την ισχύ της Εγγύησης Πιστής Εκτέλεσης Συµβολαίου µέχρι την πιο πάνω ηµεροµηνία.

9 5. Μ Ε Λ Ε Τ Η Α Π Ο ΤΟΝ Ε Ρ Γ Ο Λ Α Β Ο Μελέτη από τον Εργολάβο Ο Εργολάβος οφείλει να εκπονεί κάθε µελέτη (περιλαµβανοµένου σχεδιασµού) στο βαθµό που καθορίζεται στο Συµβόλαιο. Ο Εργολάβος οφείλει να υποβάλει έγκαιρα στον Εργοδότη τη µελέτη που θα ετοιµάζει. Ο Εργοδότης οφείλει, εντός 14 ηµερών από τη λήψη της µελέτης, να ειδοποιήσει τον Εργολάβο για τυχόν σχόλια του ή, εάν η µελέτη που έχει υποβληθεί δεν είναι σύµφωνα µε το Συµβόλαιο, να την απορρίψει αναφέροντας τους λόγους. Ο Εργολάβος δεν θα κατασκευάσει οποιοδήποτε στοιχείο των µόνιµων έργων που έχει µελετηθεί από αυτόν εντός 14 ηµερών από την ηµεροµηνία υποβολής της µελέτης στον Εργοδότη για έγκριση ή εάν η µελέτη για το στοιχείο αυτό έχει απορριφθεί. Εάν οποιαδήποτε µελέτη απορριφθεί τότε αυτή θα πρέπει να τροποποιείται πάραυτα και να επαναϋποβάλλεται. Ο Εργολάβος οφείλει να επαναϋποβάλλει κάθε µελέτη για την οποία έχουν γίνει σχόλια αφού λάβει δεόντως υπόψη τα σχόλια αυτά. 5.2 Ευθύνη για τη µελέτη Ο Εργολάβος θα παραµείνει υπεύθυνος τόσο για κάθε µελέτη που υπέβαλε στο στάδιο της προσφοράς όσο και για τυχόν µελέτη που υπέβαλε σύµφωνα µε το παρόν άρθρο, αµφότερες δε οι µελέτες θα πρέπει να προσαρµόζονται στο προτεινόµενο σκοπό που καθορίζεται στο Συµβόλαιο. Ο Εργολάβος θα παραµείνει επίσης υπεύθυνος για οποιαδήποτε παραβίαση οποιασδήποτε πατέντας ή δικαιώµατος ευρεσιτεχνίας για τις µελέτες αυτές. Ο Εργοδότης θα είναι υπεύθυνος για τις Προδιαγραφές και τα Σχέδια. 6. Ε Υ Θ Υ Ν Ε Σ Ε Ρ Γ Ο Ο Τ Η 6.1 Στο παρόν Συµβόλαιο, Ευθύνες του Εργοδότη σηµαίνει: Ευθύνες του Εργοδότη (α) πόλεµος, εχθροπραξίες (είτε κηρύχθηκε πόλεµος είτε όχι), εισβολή και ενέργεια εχθρικών δυνάµεων, εντός της Κύπρου (µε εξαίρεση τις περιοχές της Κυπριακής ηµοκρατίας στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής ηµοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσµατικό έλεγχο). (β) εξέγερση, τροµοκρατική ενέργεια, επανάσταση, ανταρσία, εµφύλιος πόλεµος ή παράνοµη κατάληψη εξουσίας, εντός της Κύπρου (µε εξαίρεση τις περιοχές της Κυπριακής ηµοκρατίας στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής ηµοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσµατικό έλεγχο), (γ) ιονίζουσες ακτινοβολίες, ή µόλυνση από ραδιενέργεια από πυρηνικά υλικά, ή από πυρηνικά απόβλητα, εντός της Κύπρου (µε εξαίρεση τις περιοχές της Κυπριακής ηµοκρατίας στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής ηµοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσµατικό έλεγχο),

10 10 (δ) (ε) (στ) (ζ) (η) (θ) (ι) (ια) (Ιβ) (ιγ) (ιδ) (ιε) (ιστ) κύµατα πιέσεως από αεροσκάφη που ταξιδεύουν µε ηχητικές ή υπερηχητικές ταχύτητες, εντός της Κύπρου (µε εξαίρεση τις περιοχές της Κυπριακής ηµοκρατίας στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής ηµοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσµατικό έλεγχο), βίαιη διατάραξη της τάξης, οχλαγωγία ή αναταραχή, εντός της Κύπρου (µε εξαίρεση τις περιοχές της Κυπριακής ηµοκρατίας στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής ηµοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσµατικό έλεγχο), εκτός εάν αυτή περιορίζεται στους εργοδοτουµένους του Εργολάβου ή των Υπεργολάβων του και προκύπτει από τη διεξαγωγή του Έργου, απώλεια ή ζηµιά λόγω χρήσης ή κατοχής από τον Εργοδότη οποιουδήποτε Τµήµατος ή µέρους των Μόνιµων Έργων, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά στο Συµβόλαιο, απώλεια ή ζηµιά στο βαθµό που οφείλεται στη µελέτη του Έργου, εκτός εάν η µελέτη υποβάλλεται από τον Εργολάβο ή ο Εργολάβος είναι υπεύθυνος γι αυτήν, οποιαδήποτε δράση των δυνάµεων της φύσης (στο βαθµό που αυτή συµβαίνει στο Εργοτάξιο), την οποία ένας έµπειρος εργολάβος: (i) δεν θα µπορούσε εύλογα να αναµένει, ή (ii) θα µπορούσε εύλογα να αναµένει, αλλά δεν θα µπορούσε εύλογα να είχε εµποδίσει την πρόκληση απώλειας ή ζηµιάς σε φυσική περιουσία µε τη λήψη των κατάλληλων µέτρων και αναγκαίων προφυλάξεων. Ανωτέρα Βία, αναστολή εργασιών σύµφωνα µε το εδάφιο 2.3 εκτός εάν αυτή οφείλεται σε παράλειψη του Εργολάβου, οποιαδήποτε παράλειψη του Εργοδότη, φυσικά ή τεχνητά εµπόδια ή συνθήκες, άλλες από κλιµατικές συνθήκες ή συνθήκες υπεδάφους στο Εργοτάξιο, τα οποία εµπόδια ή συνθήκες δεν θα µπορούσαν να έχουν εύλογα προβλεφθεί από ένα έµπειρο εργολάβο και για τα οποία ο Εργολάβος ειδοποίησε αµέσως τον Εργοδότη, οποιαδήποτε καθυστέρηση ή διαταραχή που προκαλείται από οποιαδήποτε Τροποποίηση, οποιαδήποτε τροποποίηση της νοµοθεσίας του Συµβολαίου µετά την ηµεροµηνία υποβολής προσφοράς από τον Εργολάβο, απώλειες που προκύπτουν από το δικαίωµα του Εργοδότη να εκτελέσει το Έργο ή µέρος αυτού, επί, υπό, διαµέσου, ή µέσα σε οποιαδήποτε γη, και ζηµιά η οποία είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσµα της εκτέλεσης του Έργου, εκτός ζηµιάς που οφείλεται σε δόνηση ή κραδασµό από δονητικό κύλινδρο ή άλλο µηχάνηµα.

11 11 7. Χ Ρ Ο Ν Ο Σ Α Π Ο Π Ε Ρ Α Τ Ω Σ Η Σ 7.1 Εκτέλεση του Έργου Ο Εργολάβος οφείλει να αρχίσει την εκτέλεση του Έργου εντός του χρονικού διαστήµατος που καθορίζεται στο Παράρτηµα Προσφοράς και να εκτελεί τις εργασίες µε την απαιτούµενη πρόοδο και χωρίς καθυστερήσεις και να συµπληρώσει το Έργο εντός του Χρόνου Αποπεράτωσης. 7.2 Πρόγραµµα εργασίας Ο Εργολάβος οφείλει, εντός 7 ηµερών από την ηµεροµηνία υπογραφής της Συµφωνίας, εάν υπάρχει, αλλιώς από την ηµεροµηνία έκδοσης της Επιστολής Αποδοχής, να υποβάλει στον Εργοδότη λεπτοµερές πρόγραµµα εργασίας που θα δείχνει τη σειρά µε την οποία προτείνει όπως εκτελεστεί το Εργο. Το πρόγραµµα θα πρέπει να συνάδει µε το Χρόνο Αποπεράτωσης του Εργου και µε οποιουσδήποτε άλλους χρονικούς περιορισµούς ή αλληλουχίες εκτέλεσης εργασιών που καθορίζονται στο Συµβόλαιο. Τηρουµένων των προνοιών του εδαφίου 10.3, ο Εργολάβος θα δικαιούται παράταση του Χρόνου Αποπεράτωσης εάν έχει υποστεί ή θα υποστεί καθυστέρηση λόγω Ευθύνης του Εργοδότη. Με τη λήψη αίτησης του Εργολάβου, ο Εργοδότης οφείλει να εξετάζει όλα τα δικαιολογητικά στοιχεία τα οποία θα υποβάλει ο Εργολάβος και να παρατείνει κατάλληλα το Χρόνο Αποπεράτωσης. 7.3 Παράταση Χρόνου Αποπεράτωσης 7.4 Καθυστερηµένη αποπεράτωση Εάν ο Εργολάβος αποτύχει να αποπερατώσει το Έργο εντός του Χρόνου Αποπεράτωσης τότε ο Εργολάβος θα αποζηµιώνει τον Εργοδότη µε το ποσό που αναφέρεται στο Παράρτηµα Προσφοράς, για κάθε ηµέρα που περνά µεταξύ του Χρόνου Αποπεράτωσης και της ηµεροµηνίας που αναγράφεται στο Πιστοποιητικό Παραλαβής. Ο Εργοδότης έχει το δικαίωµα να αφαιρεί το ποσό των αποζηµιώσεων αυτών από τα ποσά που οφείλονται ή θα οφείλονται στον Εργολάβο, χωρίς βλάβη του δικαιώµατος του για ανάκτηση του ποσού αυτού µε οποιαδήποτε άλλη µέθοδο. Η πληρωµή ή αφαίρεση τέτοιων αποζηµιώσεων ουδόλως απαλλάσσει τον Εργολάβο από την υποχρέωση του να συµπληρώσει το Εργο ή από οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση ή ευθύνη του που απορρέει από το Συµβόλαιο.

12 8. Π Α Ρ Α Λ Α Β Η Συµπλήρωση του Έργου Ο Εργολάβος µπορεί να ειδοποιήσει τον Εργοδότη όταν θεωρεί ότι το Έργο έχει συµπληρωθεί. 8.2 Ειδοποίηση Παραλαβής Ο Εργοδότης οφείλει να ειδοποιήσει τον Εργολάβο όταν θεωρεί ότι ο Εργολάβος έχει συµπληρώσει το Έργο, αναφέροντας τη σχετική ηµεροµηνία. Εναλλακτικά, ο Εργοδότης µπορεί να ειδοποιήσει τον Εργολάβο ότι το Έργο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλήρως συµπληρωµένο, είναι έτοιµο για Παραλαβή, αναφέροντας τη σχετική ηµεροµηνία. Ο Εργοδότης οφείλει να παραλάβει το Έργο µε την έκδοση τέτοιας ειδοποίησης. Ο Εργολάβος οφείλει να συµπληρώσει χωρίς καθυστέρηση οποιεσδήποτε παραµένουσες εργασίες και, τηρουµένων των προνοιών του άρθρου 9, να καθαρίσει το Εργοτάξιο. 9. Ε Π Ι Ι Ο Ρ Θ Ω Σ Η Ε Λ Α Τ Τ Ω Μ Α Τ Ω Ν 9.1 Επιδιόρθωση ελαττωµάτων Ο Εργοδότης µπορεί οποιαδήποτε στιγµή πριν από τη λήξη της Περιόδου Ευθύνης Ελαττωµάτων να ειδοποιεί τον Εργολάβο για οποιαδήποτε ελαττώµατα ή παραµένουσες εργασίες. Ο Εργολάβος οφείλει να επιδιορθώνει µε δικά του έξοδα οποιαδήποτε ελαττώµατα τα οποία οφείλονται σε µελέτη, Υλικά, Μηχανικό Εξοπλισµό ή τεχνουργία του Εργολάβου τα οποία δεν ήταν σύµφωνα µε το Συµβόλαιο. Το κόστος επιδιόρθωσης οποιουδήποτε ελαττώµατος που οφείλεται σε οποιαδήποτε άλλη αιτία θα υπολογίζεται ως τροποποίηση. Σε περίπτωση παράλειψης του Εργολάβου να επιδιορθώσει οποιοδήποτε ελάττωµα ή να συµπληρώσει οποιαδήποτε παραµένουσα εργασία εντός εύλογου χρονικού διαστήµατος από την ηµεροµηνία λήψης της ειδοποίησης του Εργοδότη, ο Εργοδότης θα έχει το δικαίωµα να εκτελέσει τη σχετική εργασία και να ανακτήσει από τον Εργολάβο όλα τα έξοδα τα οποία θα υποστεί και να αφαιρέσει τα έξοδα αυτά από τα ποσά που οφείλονται ή θα οφείλονται στον Εργολάβο.

13 Αποκάλυψη και έλεγχος Ο Εργοδότης µπορεί να δίνει οποιαδήποτε οδηγία για αποκάλυψη και/ή έλεγχο οποιασδήποτε εργασίας. Εκτός εάν ως αποτέλεσµα οποιασδήποτε αποκάλυψης και/ή ελέγχου διαπιστωθεί ότι η µελέτη, Υλικά, Μηχανικός Εξοπλισµός ή τεχνουργία δεν είναι σύµφωνα µε το Συµβόλαιο, ο Εργολάβος θα δικαιούται το κόστος που υπέστη για τέτοια αποκάλυψη και/ή έλεγχο ως Τροποποίηση σύµφωνα µε το εδάφιο Τ Ρ Ο Π Ο Π Ο Ι Η Σ Ε Ι Σ Κ Α Ι Α Π Α Ι Τ Η Σ Ε Ι Σ 10.1 ικαίωµα να τροποποιεί Ο Εργοδότης έχει δικαίωµα να δίδει οδηγίες για Τροποποιήσεις Εκτίµηση τροποποιήσεων Οι Τροποποιήσεις θα εκτιµούνται ως ακολούθως: (α) ως ένα κατ αποκοπή ποσό που θα συµφωνείται µεταξύ των Μερών, ή (β) όπου είναι κατάλληλες, µε τιµές µονάδος του Συµβολαίου, ή (γ) εάν δεν υπάρχουν κατάλληλες τιµές µονάδος, χρησιµοποίωντας τις τιµές µονάδος του Συµβολαίου ως βάση, ή εάν αυτό δεν εφαρµόζεται (δ) µε κατάλληλες νέες τιµές µονάδος, όπως θα συµφωνηθούν ή όπως ο Εργοδότης θα κρίνει κατάλληλες, ή (ε) εάν ο Εργοδότης δώσει σχετική οδηγία, ως εργασία επί απολογισµώ για την οποία ο Εργολάβος θα τηρεί στοιχεία αναφορικά µε τις ώρες εργασίας και τα Μηχανήµατα Εργολάβου και Υλικά που έχουν χρησιµοποιηθεί Έγκαιρη ειδοποίηση Το κάθε Μέρος θα ειδοποιεί έγκαιρα το άλλο Μέρος µόλις λάβει γνώση για οποιαδήποτε κατάσταση η οποία ενδεχοµένως να καθυστερήσει ή διαταράξει το Έργο, ή η οποία ενδεχοµένως να δώσει αφορµή για απαίτηση για πρόσθετη πληρωµή. Ο Εργολάβος οφείλει να λαµβάνει κάθε εύλογο µέτρο για ελαχιστοποίηση των συνεπειών αυτών.

14 14 Εάν ο Εργολάβος αποτύχει να συµµορφωθεί µε οποιαδήποτε από τις πρόνοιες του παρόντος άρθρου αναφορικά µε οποιαδήποτε απαίτηση την οποία έχει ή προτίθεται να υποβάλει, τότε το ποσό ή η παράταση του Χρόνου Αποπεράτωσης που θα δικαιούται αναφορικά µε την απαίτηση αυτή δεν θα υπερβαίνει το ποσό ή το χρόνο αντίστοιχα που µπορεί να τεκµηριωθεί από τα στοιχεία τα οποία θα είναι διαθέσιµα κατά την εποχή που θα εξετάζεται η απαίτηση αυτή. Νοείται ότι το ποσό ή ο χρόνος αντίστοιχα που δικαιούται ο Εργολάβος σύµφωνα µε τα πιο πάνω θα µειώνεται κατάλληλα ώστε να µην υπερβαίνει το ποσό ή το χρόνο αντίστοιχα που θα προέκυπτε εάν ο Εργολάβος είχε συµµορφωθεί µε τις πρόνοιες του παρόντος άρθρου και ο Εργοδότης είχε προβεί σε εύλογες ενέργειες για ελαχιστοποίηση των συνεπειών αυτών ικαίωµα για απαίτηση Εάν ο Εργολάβος υποστεί έξοδα ως αποτέλεσµα οποιασδήποτε Ευθύνης του Εργοδότη, ο Εργολάβος θα δικαιούται να πληρωθεί τα έξοδα αυτά. Εάν ως αποτέλεσµα οποιασδήποτε Ευθύνης του Εργοδότη, είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί το Έργο, τότε η τροποποίηση αυτή θα θεωρείται Τροποποίηση κατά την έννοια του παρόντος άρθρου ιαδικασία Τροποποιήσεων και απαιτήσεων Ο Εργολάβος οφείλει να υποβάλει στον Εργοδότη πλήρως τεκµηριωµένα στοιχεία για την αξία των Τροποποιήσεων και απαιτήσεων του εντός 28 ηµερών από την ηµεροµηνία έκδοσης της σχετικής οδηγίας ή την ηµεροµηνία κατά την οποία έλαβε χώρα το συµβάν στο οποίο βασίζεται η απαίτηση. Ο Εργοδότης οφείλει να εξετάζει το ταχύτερο τα στοιχεία αυτά και να καταβάλλει προσπάθεια για επίτευξη συµφωνίας µε τον Εργολάβο για την αξία αυτή. Εάν τούτο δεν καταστεί εφικτό τότε η αξία αυτή θα προσδιορίζεται από τον Εργοδότη. 11. Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Τ Ι Κ Α ΚΑΙ Π Λ Η Ρ Ω Μ Ε Σ 11.1 Εκτίµηση αξίας του Έργου Η αξία του Έργου θα υπολογίζεται όπως καθορίζεται στο Συµβόλαιο, τηρουµένων των προνοιών του άρθρου Μηνιαίοι λογαριασµοί Ο Εργολάβος θα δικαιούται να πληρώνεται σε διαστήµατα ενός µήνα την αξία του Έργου που έχει εκτελεστεί, αφού ληφθούν υπόψη οποιεσδήποτε αυξήσεις ή µειώσεις σύµφωνα µε τις πρόνοιες του Συµβολαίου. Κάθε µήνα ο Εργολάβος οφείλει να υποβάλει στον Εργοδότη λογαριασµό στον οποίο να φαίνονται τα ποσά τα οποία ο ίδιος θεωρεί ότι δικαιούται.

15 Μηνιαίες πληρωµές Εντός 28 ηµερών από την παραλαβή τέτοιου λογαριασµού, ο Εργοδότης οφείλει να πληρώσει τον Εργολάβο το ποσό το οποίο φαίνεται στο λογαριασµό του Εργολάβου, αφαιρουµένης της Κράτησης στο ποσοστό που φαίνεται στο Παράρτηµα Προσφοράς και οποιουδήποτε άλλου ποσού το οποίο ο Εργοδότης αιτιολογηµένα καθορίζει ότι πρέπει να αφαιρεθεί. Νοείται ότι ο Εργοδότης δεν θα δεσµεύεται από οποιοδήποτε ποσό το οποίο είχε προηγουµένως θεωρηθεί από αυτόν ως οφειλόµενο στον Εργολάβο. Ο Εργοδότης έχει το δικαίωµα να κατακρατήσει οποιαδήποτε ενδιάµεση πληρωµή µέχρι να παραλάβει την Εγγύηση Πιστής Εκτέλεσης Συµβολαίου σύµφωνα µε το εδάφιο 4.4 (εάν εφαρµόζεται) Αποπληρωµή του πρώτου µισού της Κράτησης Το πρώτο µισό της Κράτησης θα πρέπει να πληρωθεί στον Εργολάβο από τον Εργοδότη εντός 21 ηµερών από την έκδοση της ειδοποίησης σύµφωνα µε το εδάφιο Αποπληρωµή του δεύτερου µισού της Κράτησης Το υπόλοιπο ποσό της Κράτησης θα πρέπει να πληρωθεί στον Εργολάβο από τον Εργοδότη εντός 21 ηµερών από τη λήξη της Περιόδου Ευθύνης για Ελαττώµατα, ή την επιδιόρθωση των ελαττωµάτων για τα οποία έχει δοθεί ειδοποίηση ή τη συµπλήρωση των παραµενουσών εργασιών, όλων όπως αναφέρεται στο εδάφιο 9.1, όποιου από αυτά προκύψει τελευταίο Τελική Πληρωµή Εντός 56 ηµερών αφότου θα έχει συµβεί το τελευταίο από τα γεγονότα που αναφέρονται στο εδάφιο 11.5 πιο πάνω, ο Εργολάβος οφείλει να υποβάλει στον Εργοδότη ένα τελικό λογαριασµό συνοδευόµενο µε οποιαδήποτε δικαιολογητικά στοιχεία είναι ευλόγως απαραίτητα για να µπορέσει ο Εργοδότης να υπολογίσει το τελικό ποσό του Συµβολαίου. Εντός 28 ηµερών από την υποβολή του λογαριασµού αυτού, ο Εργοδότης οφείλει να πληρώσει στον Εργολάβο οποιοδήποτε οφειλόµενο ποσό. Σε περίπτωση που ο Εργοδότης διαφωνεί µε οποιοδήποτε µέρος του τελικού λογαριασµού που ετοίµασε ο Εργολάβος, τότε τα αντίστοιχα ποσά θα αφαιρούνται. Νοείται ότι ο Εργοδότης οφείλει να καθορίσει τους λόγους της διαφωνίας του όταν προβαίνει στη σχετική πληρωµή.

16 Συνάλλαγµα Εκτός εάν καθορίζεται διαφορετικά στο Παράρτηµα Προσφοράς, οι πληρωµές θα γίνονται στο επίσηµο νόµισµα της Κυπριακής ηµοκρατίας Καθυστερηµένες πληρωµές Σε περίπτωση παράλειψης του Εργοδότη να πληρώσει εντός των χρονικών προθεσµιών που αναφέρονται πιο πάνω, ο Εργοδότης οφείλει να καταβάλλει στον Εργολάβο τόκο, µε το εκάστοτε καθοριζόµενο από τον Υπουργό Οικονοµικών ή άλλο αρµόδιο διοικητικό όργανο επιτόκιο, για όλα τα ποσά που δεν έχουν πληρωθεί από την ηµεροµηνία που τα ποσά αυτά θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί. 12. Ε Π Α Ν Ο Ρ Θ Ω Σ Ε Ι Σ Κ Α Ι Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ε Σ 12.1 Υπαίτιος ο Εργολάβος Εάν ο Εργολάβος εγκαταλείψει το Έργο, ή αρνηθεί ή παραλείψει να συµµορφωθεί µε έγκυρη οδηγία του Εργοδότη ή παραλείψει να προχωρήσει ταχέως και χωρίς καθυστέρηση την εκτέλεση των εργασιών, ή παραβιάζει το Συµβόλαιο, παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκε σχετικά γραπτώς, ή εάν ο Εργολάβος ενέχεται σε υπόθεση διαφθοράς ή δωροδοκίας ή προσφοράς προµήθειας ή φιλοδωρήµατος, σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ως αµοιβή ή κίνητρο για την εκτέλεση πράξης ή την παράλειψη ή αποχή από την εκτέλεση πράξης που σχετίζεται µε το Συµβόλαιο, τότε ο Εργοδότης έχει το δικαίωµα να δώσει στον Εργολάβο ειδοποίηση αναφερόµενος στο παρόν εδάφιο και καθορίζοντας τη σχετική παράβαση. Εάν ο Εργολάβος δεν λάβει κάθε πρακτικό µέτρο προς άρση της παράβασης αυτής εντός 7 ηµερών από τη λήψη της σχετικής ειδοποίησης του Εργοδότη, ο Εργοδότης έχει το δικαίωµα, αφού δώσει δεύτερη ειδοποίηση στον Εργολάβο για περαιτέρω προθεσµία 7 ηµερών, να λύσει το Συµβολαίο. Ο Εργολάβος οφείλει τότε να αποµακρυνθεί από το Εργοτάξιο αφήνοντας εκεί τα Υλικά και Μηχανικό Εξοπλισµό και οποιαδήποτε Μηχανήµατα Εργολάβου για τα οποία ο Εργοδότης θα δώσει οδηγία στη δεύτερη αυτή ειδοποίηση όπως χρησιµοποιηθούν µέχρι να συµπληρωθεί το Έργο Υπαίτιος ο Εργοδότης Εάν ο Εργοδότης παραλείψει να πληρώσει σύµφωνα µε το Συµβόλαιο, ή παραβιάζει το Συµβόλαιο, παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκε σχετικά γραπτώς, τότε ο Εργολάβος έχει το δικαίωµα να δώσει στον Εργοδότη ειδοποίηση αναφερόµενος στο παρόν εδάφιο και καθορίζοντας τη σχετική παράβαση. Εάν η παράβαση αυτή δεν αρθεί εντός 21 ηµερών από τη λήψη της σχετικής ειδοποίησης του Εργολάβου, ο Εργολάβος έχει το δικαίωµα να αναστείλει την εκτέλεση µέρους ή ολόκληρου του Έργου.

17 17 Εάν η παράβαση αυτή δεν αρθεί εντός 42 ηµερών από τη λήψη της σχετικής ειδοποίησης του Εργολάβου, ο Εργολάβος έχει το δικαίωµα, αφού δώσει δεύτερη ειδοποίηση στον Εργοδότη για περαιτέρω προθεσµία 21 ηµερών, να λύσει το Συµβόλαιο. Ο Εργολάβος θα πρέπει τότε να αποµακρυνθεί από το Εργοτάξιο Χρεωκοπία (α) Εάν ο Εργολάβος κηρυχθεί δυνάµει των διατάξεων οποιουδήποτε νόµου σε κατάσταση πτώχευσης, ή εκούσια ή ακούσια πτωχεύσει ή χρεοκοπήσει ή περιέλθει σε κατάσταση εκκαθάρισης ή πτωχευτικού συµβιβασµού ή διάλυσης (άλλη από την περίπτωση εκούσιας εκκαθάρισης για σκοπούς συγχώνευσης ή αναδόµησης), ή καταστεί αφερέγγυος τότε ο Εργοδότης έχει το δικαίωµα µε γραπτή ειδοποίηση του να λύσει πάραυτα το Συµβόλαιο. Ο Εργολάβος οφείλει τότε να αποµακρυνθεί από το Εργοτάξιο αφήνοντας εκεί τα Υλικά και Μηχανικό Εξοπλισµό και οποιαδήποτε Μηχανήµατα Εργολάβου για τα οποία ο Εργοδότης θα δώσει οδηγία στη ειδοποίηση όπως χρησιµοποιηθούν µέχρι να συµπληρωθεί το Έργο. (β) Εάν ο Εργοδότης επιδώσει ειδοποίηση στον Εργολάβο ότι για απρόβλεπτους λόγους είναι αδύνατο γι αυτόν να συνεχίσει να εκπληρώνει τις συµβατικές υποχρεώσεις του, τότε ο Εργολάβος έχει το δικαίωµα να λύσει πάραυτα το Συµβόλαιο. Ο Εργολάβος οφείλει τότε να αποµακρυνθεί από το Εργοτάξιο Πληρωµή κατά τη λύση Μετά τη λύση, ο Εργολάβος θα δικαιούται να πληρωθεί τη µη πληρωθείσα αξία του Έργου που είχε εκτελεστεί και των Υλικών και Μηχανικού Εξοπλισµού που είχαν εύλογα παραδοθεί στο Εργοτάξιο, προσαρµοσµένων µε τα πιο κάτω: (α) οποιαδήποτε ποσά τα οποία ο Εργολάβος δικαιούται σύµφωνα µε το εδάφιο 10.4, (β) οποιαδήποτε ποσά τα οποία δικαιούται ο Εργοδότης, (γ) εάν ο Εργοδότης έχει λύσει το Συµβόλαιο µε βάση τα εδάφια 12.1 ή 12.3(α), ο Εργοδότης θα δικαιούται ένα ποσό ίσο µε ποσοστό 20% της αξίας του µέρους του Έργου το οποίο δεν είχε εκτελεστεί κατά την ηµεροµηνία της λύσης, και (δ) εάν ο Εργολάβος έχει λύσει το Συµβόλαιο µε βάση το εδάφιο 12.2 ή 12.3(β), ο Εργολάβος θα δικαιούται να πληρωθεί το κόστος της αναστολής των εργασιών και της αποµάκρυνσης του από το Εργοτάξιο και ένα ποσό ίσο µε ποσοστό 10% της αξίας του µέρους του Έργου το οποίο δεν είχε εκτελεστεί κατά την ηµεροµηνία της λύσης, Το καθαρό αποτέλεσµα των πιο πάνω θα πρέπει να καταβληθεί από το Μέρος που το οφείλει εντός 56 ηµερών από την ειδοποίηση για λύση.

18 13. Κ Ι Ν Υ Ν Ο Ι Κ Α Ι Ε Υ Θ Υ Ν Ε Σ Φροντίδα του Έργου Ο Εργολάβος έχει την πλήρη ευθύνη για τη φροντίδα του Έργου από το Χρόνο Έναρξης µέχρι την ηµεροµηνία που θα λάβει την ειδοποίηση του Εργοδότη σύµφωνα µε το εδάφιο 8.2, οπότε και η ευθύνη θα µεταφερθεί στον Εργοδότη. Εάν κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιόδου συµβεί οποιαδήποτε απώλεια ή ζηµιά στο Έργο, ο Εργολάβος οφείλει να επανορθώσει µε δικά του έξοδα την απώλεια ή ζηµιά αυτή έτσι ώστε το Έργο να συνάδει µε το Συµβόλαιο. Με εξαίρεση την περίπτωση στην οποία η απώλεια ή ζηµιά συµβεί ως αποτέλεσµα Ευθύνης του Έργοδότη, ο Εργολάβος οφείλει να καλύπτει και εξασφαλίζει τον Εργοδότη, τους εργολάβους, αντιπροσώπους και εργοδοτουµένους του Εργοδότη, για κάθε απώλεια ή ζηµιά που θα συµβεί στο Έργο και έναντι κάθε απαίτησης ή δικαστικής αγωγής για ζηµιά, δαπάνη, έξοδα και χρεώσεις οποιασδήποτε µορφής τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ή να οφείλονται στο Έργο 13.2 Ανωτέρα Βία Εάν ένα Μέρος παρεµποδίζεται ή θα παρεµποδιστεί από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του για λόγους Ανωτέρας Βίας, το Μέρος που επηρεάζεται οφείλει να ειδοποιήσει πάραυτα το άλλο Μέρος. Εάν είναι απαραίτητο, ο Εργολάβος οφείλει να αναστείλει την εκτέλεση του Έργου και, στο βαθµό που θα συµφωνηθεί µε τον Εργοδότη, να αποµακρύνει από το Εργοτάξιο τα Μηχανήµατα Εργολάβου του Εάν το συµβάν συνεχιστεί για περίοδο 84 ηµερών, οποιοδήποτε Μέρος µπορεί να δώσει ειδοποίηση για λύση η οποία θα τεθεί σε ισχύ 28 ηµέρες µετά την επίδοση της ειδοποίησης. Μετά τη λύση, ο Εργολάβος θα δικαιούται να πληρωθεί τη µη πληρωθείσα αξία του Έργου που είχε εκτελεστεί και των Υλικών και Μηχανικού Εξοπλισµού που είχαν εύλογα παραδοθεί στο Εργοτάξιο, αφού ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα: (α) οποιαδήποτε ποσά τα οποία ο Εργολάβος δικαιούται σύµφωνα µε το εδάφιο 10.4, (β) το κόστος της αναστολής των εργασιών και της αποµάκρυνσης του Εργολάβου από το Εργοτάξιο, και (γ) οποιαδήποτε ποσά τα οποία δικαιούται ο Εργοδότης. Το καθαρό αποτέλεσµα των πιο πάνω θα πρέπει να καταβληθεί από το Μέρος που το οφείλει εντός 56 ηµερών από την ειδοποίηση για λύση.

19 14. Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Ε Σ Πεδίο κάλυψης Ο Εργολάβος οφείλει, πριν την έναρξη του Έργου, και χωρίς περιορισµό των υποχρεώσεων και ευθυνών του ή των υποχρεώσεων και ευθυνών του Εργοδότη, να θέσει σε ισχύ και να διατηρήσει µέχρι τη λήξη της περιόδου Ευθύνης Ελαττωµάτων, ασφάλειες από κοινού στα ονόµατα των Μερών: (α) για απώλειες ή ζηµιές στο Έργο, Υλικά και Μηχανικό Εξοπλισµό για ποσό ίσο µε το Ποσό Συµβολαίου (περιλαµβανοµένου του Φόρου Προστιθέµενης Αξίας) αυξηµένο κατά ένα ποσοστό 15 τοις εκατό για κάλυψη τυχόν επιπρόσθετων εξόδων όπως για αµοιβή µελετών, κατεδάφιση και αποµάκρυνση οποιουδήποτε µέρους του Έργου και λοιπών εξόδων, (β) για απώλειες στα Μηχανήµατα Εργολάβου για ποσό ίσο µε το κόστος αντικατάστασης τους, (γ) για ευθύνη αµφοτέρων των Μερών για απώλεια, ζηµιά, θάνατο ή τραυτατισµό σε τρίτα πρόσωπα ή στις περιουσίες τους τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ή να οφείλονται στην εκτέλεση του Έργου, περιλαµβανοµένης της ευθύνης του Εργολάβου για ζηµιά στην περιουσία του Εργοδότη άλλη από το Έργο, και (δ) για ευθύνη αµφοτέρων των Μερών και κάθε αντιπροσώπου ή εργοδοτουµένου του Εργοδότη, για το θάνατο ή τραυµατισµό οποιουδήποτε εργοδοτουµένου του Εργολάβου, εκτός στη περίπτωση που η ευθύνη οφείλεται σε αµέλεια του Εργοδότη ή οποιουδήποτε αντιπροσώπου ή εργοδοτουµένου του ιευθετήσεις Για όλες τις ασφάλειες θα πρέπει να υπάρχει συµµόρφωση µε τυχόν απαιτήσεις που αναφέρονται στο Παράρτηµα Προσφοράς. Τα ασφαλιστήρια έγγραφα θα πρέπει να εκδίδονται από εγκεκριµένες ασφαλιστικές εταιρείες και να περιέχουν όρους, όλα της έγκρισης του Εργοδότη. Ο Εργολάβος οφείλει να παρουσιάζει στον Εργοδότη κάθε απαιτούµενο αποδεικτικό στοιχείο ότι τα ασφαλιστήρια έγγραφα είναι σε ισχύ και ότι τα ασφάλιστρα έχουν πληρωθεί. Κάθε πληρωµή που παραλαµβάνεται από την ασφαλιστική εταιρεία σχετικά µε απώλεια ή ζηµιά στο Έργο θα κρατείται από τον Εργοδότη και θα χρησιµοποιείται για την επιδιόρθωση της απώλειας ή ζηµιάς ή ως αποζηµίωση για τυχόν απώλειες ή ζηµιές που δεν θα επιδιορθωθούν.

20 Παράλειψη Εργολάβου να ασφαλίσει Σε περίπτωση που ο Εργολάβος παραλείψει να ασφαλίσει ή να διατηρήσει σε ισχύ οποιαδήποτε από τις ασφάλειες που προβλέπονται στα προηγούµενα εδάφια, ή παραλείψει να παρουσιάσει στον Εργοδότη τα απαιτούµενα αποδεικτικά στοιχεία, ασφαλιστίρια έγγραφα ή αποδείξης πληρωµής τότε ο Εργοδότης έχει το δικαίωµα, χωρίς περιορισµό οποιουδήποτε άλλου δικαιώµατος του ή θεραπείας, να ασφαλίσει ο ίδιος και να διατηρήσει εν ισχύ κάθε τέτοια ασφάλεια, και να πληρώσει οποιοδήποτε ασφάλιστρο απαιτηθεί για το σκοπό αυτό, και να αφαιρέσει το ποσό που θα καταβάλει και κάθε άλλο σχετικό έξοδο από τα ποσά που οφείλονται ή θα οφείλονται στον Εργολάβο ή να απαιτήσει τα πιο πάνω ως χρέος από τον Εργολάβο. 15. Ε Π Ι Λ Υ Σ Η Ι Α Φ Ο Ρ Ω Ν 15.1 ιαιτησία Εάν προκύψει οποιαδήποτε διαφορά µεταξύ του Εργοδότη και του Εργολάβου σε σχέση µε, ή ως αποτέλεσµα, του Συµβολαίου ή της εκτέλεσης του Εργου, είτε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του Εργου ή µετά τη συµπλήρωση του και είτε πριν ή µετά από υπαναχώρηση ή λύση του Συµβολαίου τότε είτε ο Εργοδότης είτε ο Εργολάβος µπορούν να δώσουν ειδοποίηση στο άλλο Μέρος για την πρόθεση τους να προσφύγουν στη διαιτησία για επίλυση της διαφοράς, σύµφωνα µε τις πρόνοιες του περί ιαιτησίας Νόµου (Κεφ. 4) σε ένα διαιτητή διοριζόµενο από τα δύο Μέρη. Η ειδοποίηση αυτή θα αποδεικνύει το δικαίωµα του Μέρους που την επέδωσε να προσφύγει στη διαιτησία για τη διαφορά αυτή και ουδεµία διαδικασία διαιτησίας θα µπορεί να αρχίσει εάν προηγουµένως δεν έχει δοθεί η ειδοποίηση αυτή Φιλικός ιακανονισµός Οταν δοθεί ειδοποίηση, σύµφωνα µε το εδάφιο 15.1, για την πρόθεση προσφυγής στη διαιτησία για κάποια διαφορά που έχει προκύψει, τα Μέρη οφείλουν να προσπαθήσουν όπως τακτοποιήσουν φιλικά τη διαφορά πριν την προσφυγή στη διαιτησία. Νοείται ότι, εκτός εάν τα Μέρη συµφωνήσουν διαφορετικά, η προσφυγή µπορεί να ασκηθεί µετά από 70 ηµέρες αφότου δόθηκε η ειδοποίηση, ανεξάρτητα εάν έγινε προσπάθεια για φιλικό διακανονισµό ή όχι.

21 16. Ε Ρ Γ ΑΤ Ι Κ Α Εργοδότηση υπαλλήλων και εργατών Ο Εργολάβος οφείλει, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά στο Συµβόλαιο, να προβεί στις δικές του διευθετήσεις για την εργοδότηση όλου του προσωπικού και των εργατών του, ηµεδαπών ή όχι, και για την πληρωµή, στέγαση, σίτιση και µεταφορά αυτών. Σε περίπτωση που µε οποιοδήποτε τρόπο περιέλθει σε γνώση του Εργοδότη ότι ο Εργολάβος ή οποιοσδήποτε υπεργολάβος του απασχολεί στο Έργο πρόσωπα τα οποία βρίσκονται παράνοµα στην Κυπριακή ηµοκρατία ή πρόσωπα που δεν κατέχουν τη νενοµισµένη άδεια απασχόλησης όπως προνοείται από την οικεία νοµοθεσία, τότε ο Εργοδότης, αφού επιβεβαιώσει τούτο µε επίσηµη πιστοποίηση από το Τµήµα Αρχείου Πληθυσµού και Μετανάστευσης, την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ή το Τµήµα Εργασίας, ανάλογα µε την περίπτωση, θα έχει δικαίωµα κατά την απόλυτη κρίση του και χωρίς τούτο να περιορίζει τις υποχρεώσεις ή ευθύνες του Εργολάβου όπως αυτές καθορίζονται στους όρους του παρόντος Συµβολαίου ή άλλως πως: (α) να επιβάλει στον Εργολάβο ανέκκλητη ποινική ρήτρα ύψους 500 ανά τέτοιο πρόσωπο, επί τον αριθµό των ηµερών παράβασης, και/ή (β) αφού δώσει 7 ηµερών γραπτή προειδοποίηση στον Εργολάβο, να λύσει την εργοδότηση του Εργολάβου, σε αυτή δε την περίπτωση θα εφαρµόζονται οι πρόνοιες των εδαφίων 12.1 και Εργατική νοµοθεσία Ο Εργολάβος οφείλει να συµµορφώνεται σε ό,τι αφορά τους εργοδοτουµένους τους, περιλαµβανοµένων των εργοδοτουµένων των υπεργολάβων του, µε τους Πρότυπους Κανόνες αναφορικά µε εργατικά ζητήµατα σε Κυβερνητικά και άλλα ηµόσια Συµβόλαια που δηµοσιεύτηκαν στην επίσηµη εφηµερίδα της ηµοκρατίας αρ. 1391, Γνωστοποίηση αρ και µε ηµεροµηνία 30/9/1977, καθώς και µε οποιουσδήποτε επιπρόσθετους σχετικούς κανόνες οι οποίοι εκδόθηκαν µετέπειτα και/ή κατά τη διάρκεια του Συµβολαίου. Νοείται ότι η διασφάλιση της συµµόρφωσης των υπεργολάβων µε τους εν λόγω Κανόνες αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Εργολάβου ο οποίος γενικά θα καλύπτει και εξασφαλίζει τον Εργοδότη από κάθε απαίτηση ή δικαστική αγωγή για δαπάνες, ζηµιές, έξοδα και χρεώσεις για µή συµµόρφωση του ίδιου ή υπεργολάβων του µε τους Κανόνες αυτούς. Νοείται περαιτέρω ότι ο Εργολάβος και οι υπεργολάβοι του οφείλουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται το δικαίωµα των εργοδοτουµένων τους να ανήκουν σε αναγνωρισµένες

22 22 Συντεχνίες. Σύµφωνα µε τα πιο πάνω, ο Εργολάβος, πριν την έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού πληρωµής, έχει υποχρέωση, εάν του ζητηθεί, να δηλώνει υπευθύνως προς τον Εργοδότη ότι συµµορφώνεται µε τις πρόνοιες του εδαφίου αυτού και ότι: (α) κατέβαλε τα πραγµατικά ηµεροµίσθια που προνοούνται από τις κλαδικές συλλογικές συµβάσεις για κάθε εργοδοτούµενο, (β) δεν υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή οποιωνδήποτε οφειλόµενων ηµεροµισθίων, (γ) δεν υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή οποιωνδήποτε ωφεληµάτων των εργαζοµένων που προνοούνται από τις κλαδικές συλλογικές συµβάσεις, όπως είναι, µεταξύ άλλων, η καταβολή στο Ταµείο Προνοίας, το Ταµείο Αργιών και Φιλοδωρήµατος, το Ταµείο Ασθενείας και Αρωγής, και το Ταµείο Ιατρικής Περίθαλψης, και (δ) δεν υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή οποιωνδήποτε ποσών στα Ταµεία που αναφέρονται στο παρόν εδάφιο. Ο Εργοδότης έχει δικαίωµα να ζητεί από τις Συντεχνίες και το Ταµείο Προνοίας όπως επιβεβαιώσουν ότι ο Εργολάβος και οποιοσδήποτε υπεργολάβος του έχουν τακτοποιηµένες όλες τις οικονοµικές υποχρεώσεις τους προς τους εργοδοτουµένους τους, το Ταµείο Προνοίας των εργοδοτουµένων τους και τις Συντεχνίες και ότι εφαρµόζουν τους Πρότυπους Κανόνες και τις κλαδικές συλλογικές συµβάσεις σε σχέση µε το Συµβόλαιο. Σε περίπτωση που ο Εργολάβος ή οποιοσδήποτε υπεργολάβος του παραλείψει ή αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του αυτές, τότε ο Εργοδότης έχει δικαίωµα να αποκόπτει από τα εκάστοτε πιστοποιητικά πληρωµής του Εργολάβου τα αντίστοιχα ποσά και να τα καταβάλλει κατ ευθείαν στους εργοδοτουµένους, το Ταµείο Προνοίας και τα διάφορα Ταµεία, ανάλογα µε την περίπτωση. Τα ποσά αυτά που θα αποκόπτονται πρέπει να αφορούν υποχρεώσεις του Εργολάβου ή οποιουδήποτε υπεργολάβου του σχετικά µε την απασχόληση των εργοδοτουµένων τους αναφορικά µε το παρόν Συµβόλαιο. Επιπλέον, για κάθε ηµέρα καθυστέρησης εκ µέρους του Εργολάβου ή οποιουδήποτε υπεργολάβου του στην καταβολή των ποσών που οφείλονται στους εργοδοτουµένους, το Ταµείο Προνοίας και τα διάφορα Ταµεία, ανάλογα µε την περίπτωση, ο Εργοδότης θα επιβάλλει στον Εργολάβο ανέκκλητη ποινική ρήτρα ίση µε ποσοστό 10 τοις εκατό επί των ποσών αυτών, χωρίς τούτο να περιορίζει τις υποχρεώσεις ή ευθύνες του Εργολάβου όπως αυτές καθορίζονται στους όρους του παρόντος Συµβολαίου ή άλλως πως.

23 23 Νοείται ότι για σκοπούς του παρόντος άρθρου, «κλαδική συλλογική σύµβαση» σηµαίνει τη συνοµολογηµένη συµφωνία µεταξύ των αναγνωρισµένων Συντεχνιών και των αναγνωρισµένων εργοδοτικών οργανώσεων, η οποία έχει εφαρµογή στον οικείο κλάδο. Νοείται περαιτέρω ότι για σκοπούς του παρόντος άρθρου, «Ταµείο Προνοίας» σηµαίνει το Ταµείο Προνοίας το οποίο λειτουργεί σύµφωνα µε τους περί των Ταµείων Προνοίας Νόµους. Σε περίπτωση που ο Εργολάβος ή οποιοσδήποτε Υπεργολάβος του παραλείψει ή αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τα διάφορα Ταµεία που διαχειρίζεται ή για τα οποία τον έλεγχο της είσπραξης εισφορών έχει το Τµήµα Κοινωνιών Ασφαλίσεων, τότε ο Εργοδότης έχει δικαίωµα, αφού επιβεβαιώσει τούτο µε επίσηµη πιστοποίηση από το Τµήµα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να αποκόπτει από τα εκάστοτε πιστοποιητικά πληρωµής του Εργολάβου τα αντίστοιχα ποσά που οφείλονται στα Ταµεία αυτά, και τα οποία αναφέρονται πιο κάτω: (α) Ταµείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (β) Κεντρικό Ταµείο Αδειών, (γ) Ταµείο για Πλεονάζον Προσωπικό, (δ) Ταµείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου υναµικού, και (ε) Ταµείο Αµυντικής Θωράκισης (εάν υπάρχει) Τα ποσά αυτά που θα αποκόπτονται πρέπει να αφορούν υποχρεώσεις του Εργολάβου ή οποιουδήποτε Υπεργολάβου του σχετικά µε την απασχόληση των εργοδοτουµένων τους αναφορικά µε το παρόν Συµβόλαιο. Επιπλέον, για κάθε ηµέρα καθυστέρησης εκ µέρους του Εργολάβου ή οποιουδήποτε Υπεργολάβου του στην καταβολή των ποσών που οφείλονται στα Ταµεία αυτά, ο Εργοδότης θα επιβάλλει στον Εργολάβο ανέκκλητη ποινική ρήτρα ίση µε ποσοστό 10 τοις εκατό των ποσών αυτών, χωρίς τούτο να περιορίζει τις υποχρεώσεις ή ευθύνες του Εργολάβου όπως αυτές καθορίζονται στους όρους του παρόντος Συµβολαίου ή άλλως πως. Ο Εργολάβος πριν την έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού πληρωµής, έχει υποχρέωση να παρουσιάσει στο Εργοδότη απόδειξη πληρωµής εισφορών (Πιστοποιητικό Εισφορών και Τέλους) για εξόφληση των υποχρεώσεων του και των υποχρεώσεων των Υπεργολάβων του προς τα πιο πάνω Ταµεία.

24 Ωράριο εργασίας Ο Εργολάβος οφείλει να ακολουθεί ωράριο και συνθήκες εργασίας για τους εργοδοτουµένους του όπως αυτά έχουν συµφωνηθεί και ορίζονται στις συλλογικές συµβάσεις στον αντίστοιχο τοµέα εργασίας, ή εάν τέτοιες συµβάσεις δεν υπάρχουν, όπως αυτά έχει επικρατήσει στην αγορά να θεωρούνται αντίστοιχα ως το σύνηθες ωράριο και οι συνήθεις συνθήκες εργασίας. Σε περίπτωση που ο Εργολάβος επιθυµεί να εργαστεί εκτός του ωραρίου αυτού θα µπορεί να κάνει τούτο µόνο µε τη συναίνεση του Εργοδότη. Νοείται ότι, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά στο Συµβόλαιο, ουδεµία εργασία πρέπει να εκτελείται στη διάρκεια της νύκτας ή τα Σάββατα και τις Κυριακές ή τις επίσηµες ηµέρες αργίας χωρίς τη συναίνεση του Εργοδότη, µε εξαίρεση τις περιπτώσεις που τίθεται θέµα ασφάλειας του Εργου ή διάσωσης ζωής ή περιουσίας οπότε ο Εργολάβος οφείλει να ειδοποιεί αµέσως τον Εργοδότη Ασφάλεια και υγεία στην εργασία Ο Εργολάβος οφείλει να λαµβάνει όλα τα µέτρα για προστασία και ασφάλεια του κοινού και του προσωπικού κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του Εργου και να συµµορφώνεται µε τις οδηγίες του Εργοδότη και όλες τις πρόνοιες του περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόµου και Κανονισµών και των άλλων σχετικών νόµων και κανονισµών Αξιολόγηση Απόδοσης Εργολάβου Με σκοπό την αξιολόγηση της επίδοσης του Εργολάβου ως αναδόχου σύµβασης δηµοσίου, η αναθέτουσα αρχή κατά την έννοια του Νόµου, έχει δικαίωµα, µετά την παραλαβή του Έργου σύµφωνα µε το άρθρο 8, να ετοιµάζει έκθεση αξιολόγησης της απόδοσης του Εργολάβου, στη µορφή του εντύπου που επισυνάπτεται στους παρόντες Όρους. Νοείται ότι η αναθέτουσα αρχή έχει δικαίωµα να ετοιµάζει τέτοιες εκθέσεις και σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγµή, πριν και/ή µετά παραλαβή αυτή. Κάθε τέτοια έκθεση πρέπει να κοινοποιείται στον Εργολάβο. ΟΦΜ-Χ.Μαλ- Φ/Συµβόλαιο Μικρών Έργων Κατασκευή

25 25 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Όρος Συµβολαίου άρθρο Εξουσιοδοτηµένο πρόσωπο Αντιπρόσωπος Εργοδότη Ποσό Εγγύησης Πιστής Εκτέλεσης Συµβολαίου % του Ποσού Συµβολαίου [εάν δεν καθορίζεται θα είναι 10%] Χρόνος Έναρξης Χρόνος Αποπεράτωσης Αποζηµιώσεις για Καθυστερήσεις ηµέρες από την ηµεροµηνία έκδοσης της Επιστολής Αποδοχής [εάν δεν καθορίζεται θα είναι 7 ηµέρες] εβδοµάδες [να καθοριστεί για κάθε Τµήµα, εάν εφαρµόζεται] ανά ηµέρα καθυστέρησης [εάν δεν καθορίζεται θα είναι 10% του λόγου του Ποσού Συµβολαίου διά του Χρόνου Αποπεράτωσης σε ηµέρες] Περίοδος Ευθύνης για Ελαττώµατα µήνες [εάν δεν καθορίζεται θα είναι 12 µήνες] Ποσοστό Κράτησης % [εάν δεν καθορίζεται θα είναι 10%] Όριο Ποσού Κράτησης % του Ποσού Συµβολαίου [εάν δεν καθορίζεται θα είναι 5%] Ποσό Ασφάλισης Έναντι Τρίτου 14.1(γ) για κάθε περιστατικό, για απεριόριστο αριθµό περιστατικών [εάν δεν καθορίζεται θα είναι ]

26 26 ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΣΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Ηµεροµηνία λήξης Προς (από εδώ και στο εξής καλούµενου «η Αναθέτουσα Αρχή») Αξιότιµε Κύριε, Εγγυητική Επιστολή Αριθµός Συµβόλαιο Αρ Επειδή έχουµε πληροφορηθεί ότι έχετε συµβληθεί µε τους κυρίους (από εδώ και στο εξής καλούµενων «ο Ανάδοχος») για την κατασκευή/εκτέλεση του/της (από εδώ και στο εξής του συµβολαίου αυτού καλούµενου «το Συµβόλαιο») µε Ποσό Συµβολαίου , (ολογράφως Ευρώ και σεντ) και επειδή οι Όροι του Συµβολαίου προνοούν την παροχή εγγύησης για την πιστή εκτέλεση του Συµβολαίου αυτού για ποσό ίσο µε ποσοστό εφαρµοζόµενου επί του Ποσού Συµβολαίου, εµείς, το πιο κάτω υπογράφον χρηµατοπιστωτικό ίδρυµα, κατόπιν αιτήµατος του Αναδόχου, παραιτούµενοι από κάθε δικαίωµα ένστασης και επιφύλαξης για το πιο πάνω Συµβόλαιο ή οποιαδήποτε τροποποίηση αυτού, µε το παρόν έγγραφο, αµετάκλητα και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε ένσταση από µέρους του Αναδόχου και χωρίς αναφορά σ αυτόν, εγγυούµεθα να σας πληρώσουµε χωρίς καθυστέρηση (και το αργότερο εντός 3 εργάσιµων ηµερών) στην πρώτη γραπτή απαίτησή σας, οποιοδήποτε ποσό θα απαιτηθεί από εσάς µέχρι ποσού (ολογράφως) Ευρώ και (σεντ), έναντι γραπτής σας δήλωσης ότι ο Ανάδοχος έχει αρνηθεί ή παραλείψει να εκπληρώσει ή δεν έχει εκπληρώσει και/ή έχει παραβιάσει οποιοδήποτε όρο του Συµβολαίου. Σε περίπτωση υποβολής τµηµατικών απαιτήσεων το ποσό της εγγύησης θα µειώνεται ανάλογα µε τα ποσά που θα πληρώνονται. 2. Νοείται ότι οποιαδήποτε αλλαγή, τροποποίηση, προσθήκη ή διόρθωση η οποία δυνατό να γίνει στο Συµβόλαιο, ή οποιοσδήποτε διακανονισµός σχετικά µε αυτό, δεν θα µας απαλλάξει από την ευθύνη µας που απορρέει από την παρούσα Εγγυητική Επιστολή και δια του παρόντος παραιτούµεθα απόλυτα από το δικαίωµα µας να συγκατατεθούµε ή να λάβουµε ειδοποίηση ή γνώση για οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, τροποποίηση, προσθήκη, διόρθωση, ή διακανονισµό. 3. Η Εγγύηση αυτή θα έχει ισχύ µέχρι και συµπεριλαµβανοµένης της ηµεροµηνίας λήξης που αναγράφεται ανωτέρω και µέχρι την ηµεροµηνία αυτή (ή, εάν η ηµεροµηνία αυτή είναι τραπεζική αργία, µέχρι και συµπεριλαµβανοµένης της αµέσως προηγούµενης ηµέρας που δεν είναι τραπεζική αργία) θα πρέπει να έχουµε λάβει οποιαδήποτε απαίτησή σας. Μετά την παρέλευση της ως άνω ηµεροµηνίας λήξης, και νοουµένου ότι µέχρι τότε δεν θα έχει ληφθεί από εµάς οποιαδήποτε γραπτή απαίτησή σας, η Εγγυητική Επιστολή θα θεωρείται άκυρη είτε έχει επιστραφεί σε εµάς είτε όχι. 4. Η Εγγυητική Επιστολή θα διέπεται από και θα ερµηνεύεται µε βάση και σύµφωνα µε τους νόµους της Κυπριακής ηµοκρατίας και θα εµπίπτει στη δικαιοδοσία των Κυπριακών ικαστηρίων. ιατελούµε, { Επικολλήστε εδώ Χαρτόσηµα } [Χρηµατοπιστωτικό Ίδρυµα] (υπογραφή και σφραγίδα) Ηµεροµηνία:.

27 27 ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ (ως αναδόχου σύµβασης δηµοσίου) Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ 1. Υπουργείο/Υπηρεσία/Τµήµα: 2. Έργο: 3. Σύντοµη περιγραφή Έργου:.. 4. Αριθµός Συµβολαίου:. 5. Ηµεροµηνία υπογραφής της Συµφωνίας: Εργολάβος:. 7. Ποσό Συµβολαίου (αφαιρουµένων των απροβλέπτων):. 8. Εκτίµηση ποσού Τελικού Λογαριασµού:. 9. Ηµεροµηνία έναρξης Έργου: Ηµεροµηνία Αποπεράτωσης (µε βάση το Παράρτηµα Προσφοράς): Παράταση χρόνου: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση:. 13. Ηµεροµηνία Παραλαβής του Έργου: Ηµεροµηνία λήξης Περιόδου Ευθύνης για Ελαττώµατα.. Β. ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ (α) Ποιότητα εργασιών/υλικών µε βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του Συµβολαίου 1... Βαθµολογία µε βάση το 5 (µέγιστη βαθµολογία):

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 3 Οκτωβρίου 2016 Κύριοι, Θέμα: Διαγωνισμός αρ. 111/2016 για εξεύρεση Αρχιτεκτονικού Γραφείου ως συνεργάτη/σύμβουλου για τις ανάγκες ανακαίνισης / επιδιόρθωσης κτιρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Θέμα: Διαγωνισμός αρ. 110/2016 για Εξεύρεση Επαγγελματία Συνεργάτη Αρχιτέκτονα Εσωτερικού Χώρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Θέμα: Διαγωνισμός αρ. 110/2016 για Εξεύρεση Επαγγελματία Συνεργάτη Αρχιτέκτονα Εσωτερικού Χώρου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 3 Οκτωβρίου 2016 Κύριοι, Θέμα: Διαγωνισμός αρ. 110/2016 για Εξεύρεση Επαγγελματία Συνεργάτη Αρχιτέκτονα Εσωτερικού Χώρου 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας Η Συνεργατική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς Λευκωσία, 18 Οκτωβρίου 2016 Θέµα: ιαγωνισµός αρ. 113A/2016 µε θέµα: «Προσφορά για σακίδιο πλάτης στρατιωτικού τύπου» 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος ιαδικασίας Η Συνεργατική Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο Υ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΡΟΣ I: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο Υ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΡΟΣ I: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο Υ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΡΟΣ I: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, 1 η Φεβρουαρίου 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙ Α 1. Το Συµβόλαιο 1 Ορισµοί 1.1 Επικεφαλίδες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς 14 Ιουλίου 2016 Κύριοι, Αρ. Διαγ. 94-2016 «Αναμόρφωση Κουλτούρας του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα» 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Διαγωνισμός αρ. 6/2017 <ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΘΕΤΟΥ>

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Διαγωνισμός αρ. 6/2017 <ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΘΕΤΟΥ> ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 25 Ιανουαρίου 2017 Κύριοι, Διαγωνισμός αρ. 6/2017 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα διενεργεί

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. 23/2017 ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ A4 COPY PAPER & A3 PAPER ONE PART

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. 23/2017 ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ A4 COPY PAPER & A3 PAPER ONE PART Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς 14 Μαρτίου 2017 Κύριοι, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡ. 23/2017 ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ A4 COPY PAPER & A3 PAPER ONE PART 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα διενεργεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΤΥΠΩΝ

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΤΥΠΩΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΔ 7/2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΕΝΤΥΠΟ 1 ΕΝΤΥΠΟ 2: ΕΝΤΥΠΟ 3: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 102/2016 ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 102/2016 ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 16 Σεπτεμβρίου 2016 Κύριοι, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 102/2016 ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Στη Γεωργία και Κτηνοτροφία

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Στη Γεωργία και Κτηνοτροφία ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Στη Γεωργία και Κτηνοτροφία Συµφωνία που έγινε την..µεταξύ Όνοµα.... Επίθετο...... ιεύθυνση.... Τηλέφωνο... Αρ. Μητρώου εργοδότη (Κοιν.Ασφαλίσεων)... (εν τοις εφεξής καλουµένου «Εργοδότης»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΟΣ Β: ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Μέρος I ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (General Conditions) Μέρος II ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (Particular Conditions)

ΤΟΜΟΣ Β: ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Μέρος I ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (General Conditions) Μέρος II ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (Particular Conditions) ΤΟΜΟΣ Β: ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Μέρος I ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (General Conditions) Μέρος II ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (Particular Conditions) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο Υ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΜΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (µε

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 18/2017 ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 18/2017 ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 1 Μαρτίου 2017 Κύριοι, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 18/2017 ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα διενεργεί διαγωνισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Αρ. 01/2016 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΘΗΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Σ.Τ.Λ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Αρ. 01/2016 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΘΗΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Σ.Τ.Λ. Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού Λτδ, Γλάδστωνος 97, 3032 Τ.Θ. 50188, 3601 Λεμεσός 22α Ιανουαρίου, 2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Αρ. 01/2016 Κύριοι, ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΘΗΚΩΝ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 101/2016 ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΠΥΛΩΝΑ (ΤΟΤΕΜ) ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 101/2016 ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΠΥΛΩΝΑ (ΤΟΤΕΜ) ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 16 Σεπτεμβρίου 2016 Κύριοι, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 101/2016 ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΠΥΛΩΝΑ (ΤΟΤΕΜ) ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Είδος Διαδικασίας Η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ IV ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΜΕΡΟΣ IV ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Μέρος IV Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών - του περί της Σύναψης Συµβάσεων (Προµήθειες, Έργα και Υπηρεσίες) Νόµου του 2003 {Ν.101(Ι)/2003} που σύµφωνα µε το άρθρο 94 του περί του Συντονισµού των ιαδικασιών

Διαβάστε περισσότερα

A.G. Kirkillis Architects & Engineers ltd P.O. Box Larnaca

A.G. Kirkillis Architects & Engineers ltd P.O. Box Larnaca A.G. Kirkillis Architects & Engineers ltd P.O. Box 40905 6308 Larnaca Tel: 24 821905, 99659905 Fax: 24 821906 Email: georgiou.akis@gmail.com ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Αρ. ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ 02/2018 ΕΡΓΟ: ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΤΥΠΩΝ

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΤΥΠΩΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΤΥΠΩΝ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΕΝΤΥΠΟ 1 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ-ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 5 ΕΝΤΥΠΟ 2 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 7 ΕΝΤΥΠΟ 4 ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις.

Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις. ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις. ΜΕΤΑΞΥ:- της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (που πιο κάτω θ αναφέρεται ως «η Αρχή») ενεργώντας δια του Προέδρου του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Άρθρο 1 ο Αντικείμενο της Σύμβασης 1. Αντικείμενο της σύμβασης είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΑΔΜΗΕ ΑΕ η θαλάσσια μεταφορά των υλικών της που αναφέρονται στο Παράρτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η παρούσα Συμφωνία γίνεται σήμερα την., 2018, στη γωνία Μιχαλάκη Καραολή και Γρηγόρη Αυξεντίου, 1471, Λευκωσία, μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας (στο εξής αναφερόμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Επιβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Μοίρες, Οκτώβριος 2018 ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ για την: «Έλεγχος και επικαιροποίηση των γεωμετρικών και υδραυλικών στοιχείων της «Μελέτη διαμόρφωσης πλέγματος πεζοδρόμων περιοχής πλατείας

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342

Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342 Ε.Ε. Παρ. HI (I) 547 Κ.Δ.Π. 182/86 Αρ. 2155, 27.6.86 Αριθμός 182 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ ΚΕΦ. 342 Κανονισμοί του Αρδευτικού Τμήματος «Λαούμια» Μελίνης Σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Ε.Ε. Παρ. I(I) Αρ. 3207, 19.12.97 Ν. 100(Ι)/97 Ο περί Προστασίας της Μητρότητας Νόµος του 19 97 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας σύµφωνα µε το Άρθρο 52 του Συντάγµατος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ηλεκτρομηχανολογικών για Έργα σε Καταστήματα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ηλεκτρομηχανολογικών για Έργα σε Καταστήματα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 Κύριοι, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ηλεκτρομηχανολογικών για Έργα σε Καταστήματα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Λτδ Διαγωνισμός αρ. 189/2017

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003 Για σκοπούς εναρμόνισης με την Οδηγία 2000/26/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

«O περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2015» ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ

«O περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2015» ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ «O περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2015» ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ Στόχος του τροποποιητικού νόµου είναι ο εκσυγχρονισµός της διαδικασίας αναγκαστικής εκκαθάρισης

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 4(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ 2017

Αριθμός 4(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ 2017 21 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 4(Ι)/2017 Αρ. 4588, 3.2.2017 Ο περί της Διαδικασίας Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 77/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2500 της 27ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 77 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΣΤ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΕΔ- 22 ΣΥΜΒΑΣΗ :

ΤΕΥΧΟΣ ΣΤ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΕΔ- 22 ΣΥΜΒΑΣΗ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου Λ Αθηνών 72 185 47, Ν. Φάληρο ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΕΕΔ- 22 ΣΥΜΒΑΣΗ : ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : «Καθαρισμός εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτελεσματική Αλληλογραφία στα Συμβόλαια Κατασκευαστικών Έργων Ιδιωτικού Τομέα»

«Αποτελεσματική Αλληλογραφία στα Συμβόλαια Κατασκευαστικών Έργων Ιδιωτικού Τομέα» «Αποτελεσματική Αλληλογραφία στα Συμβόλαια Κατασκευαστικών Έργων Ιδιωτικού Τομέα» 1. ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ: 25 Σεπτεμβρίου 2018 - ΗΜΕΡ. ΛΗΞΗΣ: 26 Σεπτεμβρίου 2018 2. ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τρίτη 25/09/2018 09:00

Διαβάστε περισσότερα

849 Ν. 105(Ι)/95. Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3028, 29.12.95

849 Ν. 105(Ι)/95. Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3028, 29.12.95 Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3028, 29.12.95 849 Ν. 105(Ι)/95 Ο περί Ελαττωματικών Προϊόντων (Αστική Ευθύνη) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΡ. 13/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΡ. 13/2015 Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού Λτδ Γλάδστωνος 97, 3032 Τ.Θ. 50188, 3601 Λεμεσός Κύριοι, 27η Νοεμβρίου 2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΡ. 13/2015 ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΓΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 Συνοπτικός τίτλος. 22 του 1985 68 του 1987 190 του 1989 8 του 1992 22(Ι) του 1992 140(Ι) του 1999 140(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 76(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4570 Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2016 1015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991)

Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) 1201 RAJI. 242/95 Αρ. 3000,15.9.95 Αριθμός 242 Ο ΠΕΡΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΧΩΡΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 342 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 130 ΤΟΥ 1968, 5 ΤΟΥ 1978, 157 ΤΟΥ 1989 ΚΑΙ 47 ΤΟΥ 1991) Κανονισμοί του Αρδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών

Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών Παράρτημα 2 Συμφωνία Μίσθωσης Υπηρεσιών Η παρούσα συμφωνία γίνεται σήμερα την, μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου που εδρεύει στη Λευκωσία, Διαγόρου 27, 1097, Λευκωσία, Κύπρος (στο εξής αναφερόμενου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Έκδ.1 αναθ.4ηµ/νία έγκρ.20/3/2015 ΠΡΟ-ΠΣΠ 001 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ Ταχ. /νση: Ανδρόγεω 2 Τ.Κ: 712 02 Τηλ.:2813 409232 Fax: 2810

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΑΠΜ-41623

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΑΠΜ-41623 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΑΠΜ-41623 «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 3.7.1 MARITSA EAST 1 (BG)- N.SANTA (EL)» ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΕΔΙΟ Σ Υ Μ Φ Ω Ν Η Τ Ι Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011 Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Επιβολής Ειδικού Φόρου Πιστωτικού Ιδρύματος του 2011. Ερμηνεία.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2017 (Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ) Τροποποίηση Άδειας Π1- Ν.419(Α)/ΠΘ1-2006 σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡ. 11/2017 ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση [Ιανουαρίου] 2001

ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση [Ιανουαρίου] 2001 ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση [Ιανουαρίου] 2001 Το παρόν Παράρτηµα συµπληρώνει τις Γενικές ιατάξεις, που

Διαβάστε περισσότερα

«Ανακαίνιση εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών του ισόγειου κτηρίου ελέγχου και των Σ Υ Μ Φ Ω Ν Η Τ Ι Κ Ο

«Ανακαίνιση εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών του ισόγειου κτηρίου ελέγχου και των Σ Υ Μ Φ Ω Ν Η Τ Ι Κ Ο ΑΡ./ΗΜ. : ΠΤΒΕ/ Σύµβαση : ΣΣΜ Έργο : «Ανακαίνιση εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών του ισόγειου κτηρίου ελέγχου και των λοιπών κτισµάτων των Υποσταθµών (ΥΣ) 150 kv του ιδυµοτείχου και Προβατώνα Ν. Έβρου

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΤΗΣ Μ.Ε.Δ.Σ.Κ. ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ Ή ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΤΗΣ Μ.Ε.Δ.Σ.Κ. ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ Ή ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ Οι Εταιρίες Υπεργολάβων χρειάζεται να γνωρίζουν πώς να φέρουν εις πέρας ορθά και εντός του καθορισμένου χρόνου τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους και να διεκδικούν τα δικαιώματα που τους παρέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3622, 15/7/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3622, 15/7/2002 Ο περί Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 117(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4089, 28/7/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4089, 28/7/2006 Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2006 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 124(Ι) του 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 4 ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΤΕΥΧΟΣ 4 ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΠΜ-41408 ΕΡΓΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΚΙΑΣΗΣ (ΡΟΛΕΡ) ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Α ΜΗΕ, ΥΡΡΑΧΙΟΥ 81 & ΣΜΟΛΙΚΑ, ΣΕΠΟΛΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 4 ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Ο Δ Ε Ι Γ Μ Α Σ Υ Μ Β Α Σ ΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ. για (περιγραφή αντικειμένου σύμβασης) για την κάλυψη αναγκών της Βουλής.

Υ Π Ο Δ Ε Ι Γ Μ Α Σ Υ Μ Β Α Σ ΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ. για (περιγραφή αντικειμένου σύμβασης) για την κάλυψη αναγκών της Βουλής. Υ Π Ο Δ Ε Ι Γ Μ Α Σ Υ Μ Β Α Σ ΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ για (περιγραφή αντικειμένου σύμβασης) για την κάλυψη αναγκών της Βουλής. Στην Αθήνα σήμερα,... 2012, ημέρα.., στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων, ανάμεσα : 1. αφενός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 263 Κ.Δ.Π. 30/97 Αρ. 3120, 31.1.97 Αριθμός 30 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1997, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Κύθνος, 08 / 11 / 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Λειτουργία του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και του σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4585, 6.12.2016 Ν. 132(Ι)/2016 132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3927 Κ.Δ.Π. 472/2004

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ EMBAΣΜΑΤΩΝ SWIFT

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ EMBAΣΜΑΤΩΝ SWIFT ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ EMBAΣΜΑΤΩΝ SWIFT H Υπηρεσία Διασυνοριακών Εμβασμάτων αφορά μεταφορές σε Ευρώ ή σε ξένα νομίσματα μέσω ανταποκριτριών τραπεζών ή μέσω του Συστήματος Target 2, μεταξύ λογαριασμών

Διαβάστε περισσότερα

122(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 2014

122(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 122(Ι)/2014 122(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Όροι Ενοικίασης Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων (Ι.Τ.Θ.)

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Όροι Ενοικίασης Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων (Ι.Τ.Θ.) ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Όροι Ενοικίασης Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων (Ι.Τ.Θ.) Ο Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών με βάση τον Περί Ταχυδρομείων (Εγκατάσταση Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Βαρθολομαίου 9 72300 ΣΗΤΕΙΑ Τηλ.: 2843.3.41341 Fax: 2843.0.20821 Αντικείμενο: «ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΚ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ» ΧΡΗΜ/ΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν

Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Ω Ν 1. Γενικοί Οροι Ασφάλισης 2. Γενικοί Οροι Ασφαλιστηρίων Συµβολαίων 3. Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης έναντι Τρίτων 3.1 Ειδικοί όροι 3.2 Αντικείµενο ασφάλισης 3.3 Ορια αποζηµίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Παρ. Ν. 100(Ι)/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Ο περί Φαρµάκων Ανθρώπινης Χρήσης Ποιότητας, Προµήθειας και Τιµών) (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 5/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2473 της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 5 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 105(I) του 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθµός 105(I) του 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. I(I) Αρ. 4088, 21.7.2006 Ν. 105(I)/2006 O περί Επιστηµονικού Τεχνικού Επιµελητηρίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόµος του 2006 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ γίνεται σήμερα την../2013 στη Λευκωσία μεταξύ της Εταιρείας VELISTER LTD εξ Αγίου Νικολάου 41-49, Block B, 1ος όροφος,

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο Προσφοράς Αγοράς Ακινήτου προς την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ [η «Τράπεζα»]

Έντυπο Προσφοράς Αγοράς Ακινήτου προς την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ [η «Τράπεζα»] Έντυπο Προσφοράς Αγοράς Ακινήτου προς την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ [η «Τράπεζα»] Ημερομηνία:.../.../... Προς: Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ Διεύθυνση: Λεωφόρος Κυρηνείας 97, Αγλαντζιά, 2114

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 125(Ι)/2014 125(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ Θεσµοί δυνάµει του άρθρου 53

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ Θεσµοί δυνάµει του άρθρου 53 ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ Οι περί Συνεργατικών Εταιρειών (Σύσταση και Λειτουργία Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων) (Τροποποιητικοί) Θεσµοί του 2009, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συµβούλιο, δυνάµει του άρθρου 53 των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡ. 12/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡ. 12/2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡ. 12/2017 ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ 1. Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς συμμόρφωσης με τις διατάξεις της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 176,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ PRIMETEL PLC [ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΟΧΕΑ]

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ PRIMETEL PLC [ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΟΧΕΑ] ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η Συμφωνία Διασύνδεσης γίνεται σήμερα στη Λευκωσία την του μηνός, 2016 μεταξύ PRIMETEL PLC εταιρείας εγγεγραμμένης στην Κύπρο με αριθμό εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

ιαδικασίες Χρηµατοροών, Επαληθεύσεων και Παρακολούθησης της Υλοποίησης των Έργων ηµοσίων Συµβάσεων που Συγχρηµατοδοτούνται από την Ε.Ε.

ιαδικασίες Χρηµατοροών, Επαληθεύσεων και Παρακολούθησης της Υλοποίησης των Έργων ηµοσίων Συµβάσεων που Συγχρηµατοδοτούνται από την Ε.Ε. ιαδικασίες Χρηµατοροών, Επαληθεύσεων και Παρακολούθησης της Υλοποίησης των Έργων ηµοσίων Συµβάσεων που Συγχρηµατοδοτούνται από την Ε.Ε. Κατασκευαστικά έργα Συµβάσεις τεχνικών και οικοδοµικών έργων Ως έργο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use KEΦΑΛΑΙΟ 41 ΑΓΑΘΟΕΡΓΑ Ι ΡΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Με αίτηση εµπιστεύµατος οποιουδήποτε αγαθοεργού ιδρύµατος το Υπουργικό Συµβούλιο δύναται να χορηγήσει πιστοποιητικό ίδρυσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. «Συντήρηση και επισκευή με ανταλλακτικά κτιρίων ακινήτων του Δήμου. (ανελκυστήρες κ.λ.π.)» Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Χαλανδρίου

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. «Συντήρηση και επισκευή με ανταλλακτικά κτιρίων ακινήτων του Δήμου. (ανελκυστήρες κ.λ.π.)» Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Χαλανδρίου ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ «Συντήρηση και επισκευή με ανταλλακτικά κτιρίων ακινήτων του Δήμου (ανελκυστήρες κ.λ.π.)» Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Χαλανδρίου Προϋπολογισμός: 8.494,00 1 ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Συντήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Καταχρηστικές ρήτρες σε συµβάσεις: Τι πρέπει να προσέχουν οι αγοραστές ακινήτων

Καταχρηστικές ρήτρες σε συµβάσεις: Τι πρέπει να προσέχουν οι αγοραστές ακινήτων 24 Οκτωβρίου 2018 Καταχρηστικές ρήτρες σε συµβάσεις: Τι πρέπει να προσέχουν οι αγοραστές ακινήτων Χαράλαµπος Ρούσος Αναπληρωτής ιευθυντής Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή Κυπριακή ηµοκρατία Περιεχόµενα παρουσίασης:

Διαβάστε περισσότερα

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2988, 7.7.95 909 Κ.Δ.Π. 185/95 Αριθμός 185 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Νεόφυτος Νεοφύτου

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Νεόφυτος Νεοφύτου ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚ0 ΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Νεόφυτος Νεοφύτου ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ Φόρος Εισοδήματος ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ LEADER+ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Γενικοί Οροι Συτµβολαίου 1/6 Ι. ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (Γ.Ο.Σ.) ΠΡΟΣΦΕΡΩΝ - ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΣΤ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΣΤ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΚΤΥΟΥ ΙΑΚΗΡΥΞΗ -208 ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ( ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ) ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΛΕΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016 863 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 97(Ι)/2017 Αρ. 4612, 14.7.2017 Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4334, 25/5/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4334, 25/5/2012 Αρ. 4334, 25.5.2012 54(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς περαιτέρω εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ: Παναγιώτη Παναγή, Λειτουργό Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων. Τροποποίηση του Νόμου και των Κανονισμών για την αδήλωτη εργασία

ΑΠΟ: Παναγιώτη Παναγή, Λειτουργό Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων. Τροποποίηση του Νόμου και των Κανονισμών για την αδήλωτη εργασία Λευκωσία, 5 Ιουλίου 2017 ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη ΑΠΟ: Παναγιώτη Παναγή, Λειτουργό Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του Νόμου και των Κανονισμών για την αδήλωτη εργασία Κυρίες / Κύριοι Ψηφίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. «Συντήρηση και επισκευή καυστήρων και λεβήτων» Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Χαλανδρίου. Προϋπολογισμός: 4.286,00 (με Φ.Π.Α.

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. «Συντήρηση και επισκευή καυστήρων και λεβήτων» Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Χαλανδρίου. Προϋπολογισμός: 4.286,00 (με Φ.Π.Α. ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ «Συντήρηση και επισκευή καυστήρων και λεβήτων» Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Χαλανδρίου Προϋπολογισμός: 4.286,00 (με Φ.Π.Α. 24%) 1 ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Συντήρηση και επισκευή καυστήρων και

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

'Αρθρο 3 : Προσωρινή δικαστική προστασία 1. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει προσωρινή δικαστική

'Αρθρο 3 : Προσωρινή δικαστική προστασία 1. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει προσωρινή δικαστική Ν. 2522/8-9-97 (ΦΕΚ-178 Α') : Δικαστική προστασία κατά το στάδιο που προηγείται της σύναψης συμβάσεως δημόσιων έργων, κρατικών προμηθειών και υπηρεσιών σύμφωνα με την οδηγία 89/665 ΕΟΚ 'Αρθρο 1 : Πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

Ο περί Πωλήσεως Γης (Ειδική Εκτέλεση) Νόµος (ΚΕΦ.232)

Ο περί Πωλήσεως Γης (Ειδική Εκτέλεση) Νόµος (ΚΕΦ.232) Ο περί Πωλήσεως Γης (Ειδική Εκτέλεση) Νόµος (ΚΕΦ.232) Συνοπτικός τίτλος 1. Ο παρών Νόµος θα αναφέρεται ως ο περί Πωλήσεως Γης (Ειδική Εκτέλεση) Νόµος. Διατυπώσεις αναγκαίες για την εκτέλεση σύµβασης 2.

Διαβάστε περισσότερα

(ii) οποιαδήποτε ποσά πληρώνονται από εγκεκριμένο Ταμείο Προνοίας

(ii) οποιαδήποτε ποσά πληρώνονται από εγκεκριμένο Ταμείο Προνοίας 202(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Προοίμιο. Επειδή κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα η οικονομία διέρχεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ Προοίμιο. 122(Ι) του 2003. Για σκοπούς τροποποίησης της υφιστάμενης περί ηλεκτρισμού νομοθεσίας, έτσι ώστε να συνάδει με τον περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: (Τίτλος του έργου) Στη Θεσσαλονίκη σήµερα... ηµέρα. οι παρακάτω συµβαλλόµενοι: (Στοιχεία Φυσικού ή Νοµικού προσώπου) 1. Ο..., που θα ονοµάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4051, 18/11/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2005

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4051, 18/11/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΜΕΧΡΙ 2005 ---------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 4 του 1978 23 του 1978 41 του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ... 2 1. ΟΡΙΣΜΟΙ... 2 2. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ... 3 3. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ... 4 4. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.:14927

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.:14927 Αθήνα, 08.06.2018 Αρ. Πρωτ.:14927 Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας ποσού Τριών Χιλιάδων Εξακοσίων Σαράντα Οκτώ Ευρώ (3.648,00 ). Στην Αθήνα σήμερα, 08 / 06

Διαβάστε περισσότερα