Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Π Α Λ Ο Υ Ρ Ι Ω Τ Ι Σ Σ Α Σ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Π Α Λ Ο Υ Ρ Ι Ω Τ Ι Σ Σ Α Σ"

Transcript

1 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Π Α Λ Ο Υ Ρ Ι Ω Τ Ι Σ Σ Α Σ Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Ι Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Ι Αιγέως 18, 1035 Παλουριώτισσα Τ.Θ.29076, 1621 Λευκωσία τηλ.: , φαξ.:

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Στολή και εμφάνιση μαθητών/τριών Γενική Επιμέλεια: Διεύθυνση Σχολείου Σχολική χρονιά Ατομική καθαριότητα 3. Προσέλευση 4. Έξοδος από το σχολείο 5. Φοίτηση απουσίες μαθητή 6. Ελλιπής Φοίτηση 7. Προαγωγή μαθητών Βαθμολογίες 8. Ανεξέταση το Σεπτέμβριο 9. Συμπεριφορά μαθητών 10. Καθήκοντα Επιμελητών 11. Καθήκοντα Υπευθύνου Βιβλίου Ύλης 12. Διαγωνίσματα 13. Χρήση κινητού τηλεφώνου/διαδικτύου (Facebook) 14. Πειθαρχικά παραπτώματα 15. Διαγωγές Ποινές 16. Συμβουλευτική και Επαγγελματική Αγωγή

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1959 Το Γυμνάσιο Παλουριώτισσας λειτουργεί ως παράρτημα του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Πρώτη ονομασία του σχολείου ήταν Παγκύπριον Γυμνάσιον Θηλέων Παλουριωτίσσης Λειτουργεί το Παγκύπριο Γυμνάσιο Θηλέων Παλουριωτίσσης ως αυτοτελές εξατάξιο Γυμνάσιο Το 1964 χαρακτηρίζεται ως δύσκολη περίοδος για το Γυμνάσιο Παλουριώτισσας λόγω των διακοινοτικών συγκρούσεων Το σχολείο γίνεται στόχος τούρκικων επιθέσεων, διακόπτει τη λειτουργία του και λειτουργεί προσωρινά με απογευματινή φοίτηση στο κτήριο του Παγκυπρίου Γυμνασίου Το σχολείο επανέρχεται στο δικό του κτήριο, τμήματα όμως του σχολικού χώρου εξακολουθούν να ανήκουν στη νεκρή ζώνη. Στο διάστημα το σχολείο ονομαζόταν Γυμνάσιον Παλουριώτισσας. Την ονομασία αυτή κράτησαν οι δυο κύκλοι, Λυκειακός και Γυμνασιακός, ως το Ολόκληρο το κτήριο επανέρχεται στη δικαιοδοσία του σχολείου, με το γήπεδο και τμήμα της αυλής του να ανήκουν ακόμα στη νεκρή ζώνη Γίνεται ο διαχωρισμός του σχολείου σε Γυμνάσιο και Λύκειο Παλουριώτισσας. Για τη στέγαση των μαθητών του Γυμνασίου χρησιμοποιήθηκε το κτήριο που κτίστηκε στην ίδια αυλή για να στεγάσει το Δημοτικό Αγίου Κασσιανού, που είχε προσφυγοποιηθεί το Οι μαθητές του Δημοτικού μεταστεγάστηκαν στη συνέχεια και το κτήριο χρησιμοποιήθηκε ως ο πυρήνας του Γυμνασίου. Πολλές αίθουσες διδασκαλίας εξακολουθούν να στεγάζονται στο κτήριο του Λυκείου Από το σχολικό έτος το Γυμνάσιο κράτησε τον τίτλο Γυμνάσιο Παλουριώτισσας και το Λύκειο πήρε την ονομασία Λύκειο Παλουριώτισσας Στις 30 Απριλίου 2006 πραγματοποιείται η τελετή αδελφοποίησης του Γυμνασίου Παλουριώτισσας με το Γυμνάσιο Κολεγίου Αθηνών. * Διαθέτει Βιβλιοθήκη με Αναγνωστήριο και Δανειστικό Τμήμα. * Ειδικές Αίθουσες για τα μαθήματα: Μουσικής, Ιστορίας, Μαθηματικών, Πολυμέσων και Γλωσσών, Στήριξης και Αλφαβητισμού. * Εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Τέχνης, Σχεδιασμού & Τεχνολογίας, Οικιακής Οικονομίας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. * Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Καθοδήγησης. * Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης την οποία την μοιραζόμαστε με το Λύκειο Παλουριώτισσας. * Στίβο Κλασσικού Αθλητισμού και Γήπεδα Καλαθόσφαιρας Πετόσφαιρας. * Εκκλησάκι.

4 1. Στολή και εμφάνιση μαθητών/τριών Σύμφωνα με τον κανονισμό 14/3 της λειτουργίας Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ο μαθητής/τρια: Έρχεται καθημερινά στο σχολείο με τη συγκεκριμένη στολή και αποφεύγει καθετί το υπερβολικό στην εμφάνισή του. Για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και για τα Εργαστήρια, ο μαθητής/τρια συμμορφώνεται προς τις οδηγίες του σχολείου σχετικά με τις ειδικές στολές. Με βάση αυτό τον κανονισμό, το σχολείο καθόρισε την πιο κάτω στολή: Καθημερινή στολή Οι μαθητές/τριες φορούν καθημερινά και καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, συμπεριλαμβανομένης και της εξεταστικής περιόδου, την καθορισμένη καθημερινή στολή. Η προσέλευση στο σχολείο χωρίς στολή αποτελεί παράπτωμα που τιμωρείται. α. Στολή μαθητών: Πουκάμισο: άσπρο κλασσικό με γιακά και μακρύ μανίκι. Φανέλα: γαλάζια (με κοντό ή μακρύ μανίκι) με γιακά, χωρίς σχέδια ή σήματα. Παντελόνι: γκρίζο. Τρικό: μπλε ή μαύρο ή γκρίζο σε σχήμα «V». β. Στολή μαθητριών: Πουκάμισο: άσπρο κλασσικό με γιακά και μακρύ μανίκι. Φανέλα: γαλάζια (με κοντό ή μακρύ μανίκι) με γιακά, χωρίς σχέδια ή σήματα. Παντελόνι: Γκρίζο ή φούστα: μπλε με δύο πιέτες μπροστά και μήκος που φτάνει το γόνατο. Τρικό: μπλε ή μαύρο ή γκρίζο σε σχήμα «V». Μπουφάν ή ζακέτα: Μπλε, μαύρο ή γκρίζο, χωρίς κουκούλα, σχέδια ή σήματα. γ. Στολή για τη Γυμναστική των μαθητών/τριών: Φανέλα: άσπρη σκέτη χωρίς σχέδια ή σήματα. Παντελονάκι: μαύρο, μπλε ή γκρίζο (όχι κολάν). Παπούτσια: αθλητικά. Φόρμες: μπλε, μαύρες ή γκρίζες. Σημείωση: Η φόρμα και το κολάν δεν αποτελεί μέρος της καθημερινής μαθητικής στολής. Οι μαθητές/τριες δεν προσέρχονται στο σχολείο με τη φόρμα της Γυμναστικής, όταν έχουν Γυμναστική την πρώτη περίοδο, ούτε αποχωρούν από το σχολείο μ αυτήν, όταν έχουν Γυμναστική την τελευταία περίοδο. Μπουφάν ή ζακέτα: μπλε, μαύρο ή γκρίζο, χωρίς κουκούλα, σχέδια ή σήματα.

5 Στολή εκδρομής Στις εκδρομές οι μαθητές/τριες μπορούν να φορούν τζην παντελόνι και χρωματιστές φανέλες χωρίς προκλητικές παραστάσεις. Γενικά να αποφεύγεται η εξεζητημένη και προκλητική εμφάνιση. Επίσημη στολή Μαθητές: γκρίζο παντελόνι, άσπρο πουκάμισο με μακρύ μανίκι, μπλε γραβάτα και μπλε τρικό «V» (αν χρειάζεται). Μαθήτριες: μπλε φούστα, άσπρο πουκάμισο με μακρύ μανίκι, μπλε γραβάτα και μπλε τρικό «V» (αν χρειάζεται). Παπούτσια: απλά χαμηλά, μαύρα, κλειστά παπούτσια (όχι αθλητικά). Η επίσημη στολή είναι υποχρεωτική στις πιο κάτω περιπτώσεις: α. Στους επίσημους εορτασμούς (π.χ. 1 η Οκτωβρίου, 28 η Οκτωβρίου, 25 η Μαρτίου, 1 η Απριλίου). β. Στις αντιπροσωπείες, στις επισκέψεις σε επίσημα πρόσωπα, στις δοξολογίες, στις καταθέσεις στεφάνων κλπ. Γενικότερη εμφάνιση Η εμφάνιση των μαθητών/τριών στο σχολείο πρέπει απαραίτητα να συνάδει με τη μαθητική τους ιδιότητα. Για το σκοπό αυτό πρέπει να έχουν υπόψη τους και να εφαρμόζουν τα πιο κάτω, που έχουν καθοριστεί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Δεν επιτρέπονται οι υπερβολές στην εμφάνιση, γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί παράπτωμα για το οποίο ο παραβάτης τιμωρείται. Ως υπερβολές θεωρούνται τα πιο κάτω: Τα βαμμένα μαλλιά, τα βαμμένα νύχια, τα πολλά κοσμήματα όπως δακτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια, οι διακοσμητικές καδένες καθώς επίσης τα γένια ή το υπογένειο και τα μακριά μαλλιά για τα αγόρια. Υπερβολή επίσης θεωρείται το μακιγιαρισμένο πρόσωπο και το εξεζητημένο κούρεμα (λοφίο, γραμμές κλπ). Σημείωση: Δεν θεωρείται υπερβολή ένα απλό σταυρουδάκι και για τις μαθήτριες ένα απλό δακτυλίδι και ένα ζευγάρι απλά, διακριτικά σκουλαρίκια. γ. Στις παρελάσεις, χορωδίες, απαγγελίες, τελική γιορτή και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο από το σχολείο. Σημείωση: σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις η στολή είναι δυνατό να διαφοροποιηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων καθηγητών. 2. Ατομική καθαριότητα Τόσο οι μαθητές όσο και οι μαθήτριες φροντίζουν σχολαστικά την ατομική τους καθαριότητα. Διατηρούν καθαρά τα μαλλιά, τα χέρια και γενικά το σώμα και τα ρούχα τους.

6 3. Προσέλευση 4. Έξοδος από το σχολείο Oι μαθητές* προσέρχονται έγκαιρα στο σχολείο, ώστε στις 7.30 π.μ. με το κτύπημα του κουδουνιού να είναι στην τάξη τους. Σε περίπτωση καθυστέρησης, την πρώτη μόνο περίοδο, μπαίνουν απ ευθείας στην τάξη και ο καθηγητής σημειώνει στο απουσιολόγιο την καθυστέρησή του. Σε περίπτωση καθυστέρησης τις υπόλοιπες περιόδους ο μαθητής οφείλει να περάσει από τον εφημερεύοντα Β.Δ., να εκθέσει τους λόγους καθυστέρησης του και να εξασφαλίσει γραπτή άδεια εισόδου στην τάξη. Μαθητής που καθυστερεί κατ επανάληψη καλείται από τον υπεύθυνο του τμήματος Β.Δ.** για τις δέουσες ενέργειες. Αν ο μαθητής συνεχίσει να καθυστερεί να προσέρχεται στο σχολείο, θεωρείται παράπτωμα και ο Β.Δ. επικοινωνεί με τους γονείς ή τον κηδεμόνα του μαθητή. Η έξοδος μαθητή από το σχολείο σε ώρες λειτουργίας του, χωρίς άδεια της Διεύθυνσης, αποτελεί σοβαρότατο παράπτωμα και τιμωρείται με αποβολή. Γραπτή άδεια εξόδου δίδεται για σοβαρούς λόγους μόνο από τους Β.Δ., αφού πρώτα επικοινωνήσουν με τους γονείς ή τον κηδεμόνα του μαθητή. Σε ιδιαίτερα επείγουσες περιπτώσεις κυρίως προβλήματα υγείας η Διεύθυνση του σχολείου αντιμετωπίζει το πρόβλημα κατά την κρίση της και ενημερώνει παράλληλα ή εκ των υστέρων τους γονείς ή τον κηδεμόνα του μαθητή. Τη γραπτή άδεια εξόδου προσυπογράφει και ο καθηγητής του μαθήματος της περιόδου, κατά την οποία χορηγείται η άδεια, ο οποίος καταχωρεί σχετική σημείωση στο βιβλίο ύλης για σκοπούς ενημέρωσης των καθηγητών που θα διδάξουν στο τμήμα. Η γραπτή άδεια εξόδου υπογράφεται από το γονιό ή κηδεμόνα ή από γιατρό και επιστρέφεται στον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος όταν ο μαθητής επιστρέψει στο σχολείο. Ο υπεύθυνος για το απουσιολόγιο μαθητής του τμήματος ευθύνεται για τη σωστή τήρησή του και την ανάλογη ενημέρωση των διδασκόντων. *ο όρος μαθητές περιλαμβάνει μαθητές και μαθήτριες Σημείωση: η οποιαδήποτε επέμβαση μαθητή στο απουσιολόγιο θεωρείται σοβαρότατο παράπτωμα και τιμωρείται αυστηρά. **τα αρχικά Β.Δ. σημαίνουν Βοηθό Διευθυντή ή Βοηθό Διευθύντρια.

7 5. Φοίτηση Απουσίες μαθητή Η καθημερινή φοίτηση στο σχολείου είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων. Μαθητής που απουσίασε και για μια έστω περίοδο διδασκαλίας οφείλει με την επάνοδό του στο σχολείο και εν πάση περιπτώσει όχι αργότερα από 5 ημέρες να φέρει βεβαίωση του γονέα ή του κηδεμόνα του ή πιστοποιητικό του θεράποντα γιατρού για το λόγο της απουσίας του, εκτός αν του δόθηκε γραπτή άδεια από τη Διεύθυνση του Σχολείου. Βεβαιώσεις του γονιού ή του κηδεμόνα δεν μπορούν να καλύπτουν απουσίες πέραν των 2 συνεχών ημερών και που συνολικά ξεπερνούν τις 12 ημέρες σ όλο το χρόνο. Ο Καθηγητικός Σύλλογος δε δεσμεύεται από τις βεβαιώσεις όταν έχει σχηματίσει δική του γνώμη για την αναλήθεια του προβαλλόμενου λόγου ασθένειας ή δε θεωρεί δικαιολογημένους άλλους λόγους για απουσία. Οι αδικαιολόγητες απουσίες των μαθητών αποτελούν πειθαρχικό παράπτωμα. Μαθητής που απουσιάζει για χρονικό διάστημα περισσότερο από 2 ημέρες οφείλει, κατά την τρίτη ημέρα της απουσίας του, να ειδοποιήσει οπωσδήποτε γι αυτό το σχολείο του. Μαθητής που απουσιάζει από το σχολείο για οποιοδήποτε λόγο οφείλει να καλύψει τα κενά στα μαθήματα που έχασε και να κάνει κάθε εργασία που ανέθεσε ο καθηγητής στο τμήμα κατά τη διάρκεια απουσίας του (περιλαμβανομένων και των διαγωνισμάτων). Κάθε διδακτική περίοδος λογίζεται ως ξεχωριστή απουσία. Το σύνολο των περιόδων κατά ημέρα είναι 7 και για τις μέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 8. Tο σύνολο των απουσιών οι οποίες οφείλονται σε ποινή αποβολής από το σχολείο θεωρούνται δικαιολογημένες. Οι απουσίες των μαθητών καταχωρίζονται σε ειδικά απουσιολόγια και αναγράφονται στα δελτία προόδου. Για μαθητές που συμμετέχουν σε ειδική σχολική αποστολή με απόφαση του Υπουργείου στο εξωτερικό ή το εσωτερικό ή απασχολούνται σε σχολική δραστηριότητα που τους ανατέθηκε από τη Διεύθυνση δε σημειώνονται απουσίες. 6. Ελλιπής Φοίτηση Παραπέμπονται σε εξέταση το Σεπτέμβριο στα εξεταζόμενα μαθήματα και σε όσα μαθήματα αποφασίζει ο Καθηγητικός Σύλλογος. (α) Μαθητές που σημείωσαν αδικαιολόγητες απουσίες. (β) Μαθητές που σημείωσαν αριθμό από τις οποίες τουλάχιστον 110 είναι δικαιολογημένες. (γ) Σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν να παραπεμφθούν σε εξέταση το Σεπτέμβριο μαθητές που σημείωσαν αριθμό απουσιών όχι μεγαλύτερο των 275 από τις οποίες οι αδικαιολόγητες δεν ξεπερνούν τις 50 με εισήγηση του Καθηγητικού Συλλόγου και ύστερα από έγκριση του Υπουργείου. Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί ο μαθητής καθορίζονται από τον Καθηγητικό Σύλλογο. (δ) Μαθητές που σημείωσαν σε κάποιο μάθημα ή σε περισσότερα από ένα μαθήματα απουσίες, ανεξάρτητα αν είναι δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, συνολικά περισσότερες του επταπλάσιου των περιόδων διδασκαλίας που προβλέπει εβδομαδιαίως το πρόγραμμα που ισχύει κατά μάθημα, παραπέμπονται σε εξέταση το Σεπτέμβριο στο μάθημα ή στα μαθήματα αυτά.

8 (ε) μαθητές που κατά το τελευταίο τετράμηνο έχουν σημειώσει περισσότερες από 25 αδικαιολόγητες απουσίες ή που έχουν σημειώσει σύνολο απουσιών δικαιολογημένες ή και αδικαιολόγητες περισσότερες από 80. Με επιφύλαξη των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου, παραμένουν στάσιμοι: (α) μαθητές που σημείωσαν αριθμό αδικαιολόγητων απουσιών μεγαλύτερο των 51 ή (β) (γ) (δ) μαθητές που σημείωσαν αριθμό απουσιών μεγαλύτερο των 161 ανεξάρτητα από την αιτία στην οποία οφείλονται εκτός αν η περίπτωση καλύπτεται από την πρόνοια της υποπαραγράφου (γ) της παραγράφου (1) του παρόντος Κανονισμού. μαθητές που κατά το Β τετράμηνο έχουν σημειώσει περισσότερες από 25 αδικαιολόγητες απουσίες ή περισσότερες από 80 δικαιολογημένες αδικαιολόγητες. οι απουσίες που οφείλονται σε αποβολή θεωρούνται δικαιολογημένες. 7. Προαγωγή μαθητών-βαθμολογίες (α) Η βαθμολογική κλίμακα για το Δελτίο Προόδου είναι: (β) Τα εξεταζόμενα μαθήματα στις τάξεις Α, Β και Γ Γυμνασίου είναι τα Νέα Ελληνικά, η Ιστορία, τα Μαθηματικά και τα Φυσικά. Για επιτυχία στις γραπτές εξετάσεις και προαγωγή στην επόμενη τάξη είναι απαραίτητες οι πιο κάτω βαθμολογίες: Στα εξεταζόμενα μαθήματα Τετράμηνα Δ Δ 6 Γ Ε 6 Τελικές Εξετάσεις Δ Ε 10 Ε Ε 10 Στα μη εξεταζόμενα μαθήματα Τετράμηνα Δ Ε 10 Ε Ε 10 Τελικές Εξετάσεις Α Άριστα (19 20) Β Πολύ Καλά (16 18) Γ Καλά (13 15) Δ Σχεδόν Καλά (10 12) Ε Αποτυχία (1 9)

9 8. Ανεξέταση το Σεπτέμβριο Ο μαθητής παραπέμπεται σε ανεξέταση το Σεπτέμβριο όταν η βαθμολογία του για το έτος δεν εμπίπτει στις διατάξεις του σημείου 7 (β). Το Σεπτέμβριο εξετάζονται επίσης οι μαθητές που δικαιολογημένα δεν προσέρχονται σε εξέταση τον Ιούνιο. Οι μαθητές αυτοί εξετάζονται μόνο γραπτά και διατηρούν τη βαθμολογία των τετραμήνων. Σε περίπτωση που ο μαθητής υστερεί τον Ιούνιο σε μάθημα που έχει μεταφέρει από την προηγούμενη τάξη και αποτύχει σ αυτό και στις ανεξετάσεις Σεπτεμβρίου τότε παραμένει στάσιμος. Ο μαθητής της Γ τάξης, απολύεται από το Γυμνάσιο μετά τις ανεξετάσεις Σεπτεμβρίου εφόσον συγκεντρώσει βαθμό τουλάχιστον 8 σε ένα ή δύο μαθήματα και δεν παραμένει στάσιμος. Σε περίπτωση που μαθητής αδικαιολόγητα δεν προσέλθει στις γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου, παραπέμπεται σε γραπτή εξέταση το Σεπτέμβριο και ο βαθμός της εξέτασης αυτής θεωρείται βαθμός του έτους. 9. Συμπεριφορά μαθητών Στην τάξη Αν μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων του Ιουνίου ο μαθητής υστερεί σε ένα ή περισσότερα μαθήματα, παραπέμπεται σε γραπτή και προφορική ανεξέταση το Σεπτέμβριο. Η ανεξέταση γίνεται από εξεταστική επιτροπή, την οποία αποτελούν δύο καθηγητές που ορίζονται από τη Διεύθυνση του σχολείου. Η γραπτή εξέταση προηγείται της προφορικής. Στις ανεξετάσεις Σεπτεμβρίου θεωρείται ότι ο μαθητής αποτυγχάνει, αν ο μέσος όρος των βαθμών του στη γραπτή και την προφορική εξέταση είναι κάτω από 10. Ο μαθητής παραμένει στάσιμος το Σεπτέμβριο: α. Αν αποτύχει στα Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά. β. Αν αποτύχει σε τρία ή περισσότερα μαθήματα. γ. Αν αδικαιολόγητα δεν προσέλθει στις ανεξετάσεις Σεπτεμβρίου. Ο μαθητής δικαιούται να μεταφέρει μέχρι δύο μαθήματα από την Α τάξη στη Β τάξη και από τη Β τάξη στη Γ τάξη, στα οποία απέτυχε το Σεπτέμβριο, εφόσον δεν παραμένει στάσιμος. Η συμπεριφορά του μαθητή στην τάξη πρέπει να εκφράζει τον σεβασμό προς τον ίδιο, προς τους συμμαθητές του και προς τον καθηγητή του. Η πρόκληση οχληρίας, αναστάτωσης, παρεμπόδιση της διεξαγωγής της μαθησιακής διαδικασίας αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Ο μαθητής κάθεται ήσυχος σε καθορισμένη από τον Υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος θέση στην τάξη. Παρακολουθεί, κρατά σημειώσεις και συμμετέχει στο μάθημα. Δεν ενοχλεί, ετοιμάζει πάντα την κατ οίκον εργασία που του αναθέτουν οι καθηγητές και φέρνει τα απαραίτητα για την κανονική διεξαγωγή του μαθήματος βιβλία, τετράδια και όργανα τα οποία φροντίζει να διατηρεί πάντοτε καθαρά. Ο μαθητής διατηρεί το θρανίο, την καρέκλα και την αίθουσα διδασκαλίας του καθαρά. Αποφεύγει να αφήνει κάτω από το θρανίο του άχρηστα. Σέβεται τις επιμελήτριες και εκτιμά τον κόπο τους. Αξιοποιεί τις πινακίδες της τάξης με ανάρτηση κατάλληλου υλικού (ανακοινώσεις ειδήσεων, εργασιών κ.α.), που τυγχάνει της έγκρισης του υπεύθυνου καθηγητή.

10 Δεν χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή, ραδιόφωνο, CD ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Ο μαθητής δε βγαίνει από την τάξη σε ώρα μαθήματος, εκτός αν του δοθεί η άδεια από το διδάσκοντα καθηγητή ή γραπτό σημείωμα από τον καθηγητή Συμβουλευτικής Αγωγής. Σε περίπτωση που κάποιος καθηγητής καθυστερήσει να προσέλθει στην τάξη, ο μαθητής παραμένει στη θέση του ήσυχος και ο πρόεδρος του τμήματος απευθύνεται στον εφημερεύοντα Βοηθό Διευθυντή για σχετικές οδηγίες. Ο μαθητής αποφεύγει να τρώει οτιδήποτε κατά τη διάρκεια του μαθήματος, να πίνει ή να αναμασά τσίχλα. Στην αυλή Η συναναστροφή των μαθητών/μαθητριών οφείλει να είναι αξιοπρεπής και να μην προσβάλλουν με τις ενέργειες τους τη δημόσια αιδώ. Το νερό είναι πολύτιμο, δεν είναι παιχνίδι, γι αυτό δεν το σπαταλάμε παίζοντας. Ο μαθητής συμπεριφέρεται κόσμια, δε βιαιοπραγεί, δεν προσκαλεί εξωσχολικούς και δε συναναστρέφεται μ αυτούς όταν έρχονται απρόσκλητοι στο σχολείο. Η χρήση βίας τιμωρείται με αποβολή ή ακόμα και με αποπομπή από το σχολείο. ο μαθητής φροντίζει ώστε ο σχολικός χώρος να διατηρείται καθαρός χρησιμοποιώντας τους καλάθους αχρήστων. Στην καντίνα ακολουθεί τη σειρά προτεραιότητας και δε διαπληκτίζεται με άλλους μαθητές περιμένοντας στη σειρά. Υπακούει στις υποδείξεις των εφημερευόντων καθηγητών και των κοσμητόρων μαθητών (Γ τάξης). Σέβεται και προστατεύει τη σχολική περιουσία. Σε περίπτωση που σκόπιμα ή από λάθος, από αμέλεια ή επιπολαιότητα προκαλέσει ζημιά στη σχολική περιουσία ή σε αυτή των συμμαθητών του ή ρυπαίνει το σχολικό χώρο, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για την επανόρθωσή τους και να υποστεί τις συνέπειες του παραπτώματός του. Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά σε όλους τους χώρους του σχολείου. Οι μαθητές να θυμούνται ότι διατηρούν τη μαθητική τους ιδιότητα όλες τις ώρες της μέρας εντός και εκτός του σχολείου! Στις κοινές συγκεντρώσεις Η παρουσία όλων στις κοινές συγκεντρώσεις είναι απαραίτητη και υποχρεωτική. Οι μαθητές προσέρχονται έγκαιρα μετά το χαρακτηριστικό κτύπημα του κουδουνιού και κάθονται ή στέκονται ανάλογα με το χώρο στις θέσεις που τους έχουν προκαθοριστεί, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις συζητήσεις ή σχόλια. Παρακολουθούν προσεκτικά τις εκδηλώσεις ή ανακοινώσεις, σεβόμενοι την όλη δημιουργική προσπάθεια των καθηγητών και των συμμαθητών τους. Ιδιαίτερο σεβασμό πρέπει να εκφράζει ο μαθητής όταν ακούγεται, στο τέλος της εκδήλωσης, ο Εθνικός μας Ύμνος. Σημείωση: η παράβαση των πιο πάνω αποτελεί παράπτωμα και τιμωρείται αυστηρά. Στον κοινό εκκλησιασμό Συνοδεύονται από τους διδάσκοντες καθηγητές ή τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στο χώρο. Παρακολουθούν με ευλάβεια και αποφεύγουν κάθε θόρυβο και αταξία.

11 Στις εκδρομές Η συμμετοχή στις εκδρομές είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση απουσίας λογαριάζονται 7 ή 8 απουσίες ανάλογα με τη μέρα που διεξάγεται η εκδρομή. Ο μαθητής προσέρχεται με την καθορισμένη ενδυμασία, τόσο μέσα στο λεωφορείο, όσο και έξω από αυτό, συμπεριφέρεται κόσμια και πειθαρχεί στις οδηγίες του συνοδού καθηγητή. Δε βγάζει το κεφάλι έξω από το παράθυρο. Δεν απομακρύνεται από τον καθορισμένο χώρο της εκδρομής και δεν προκαλεί ζημιές σε ξένη περιουσία. Σέβεται το περιβάλλον και δεν επιδίδεται σε πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την ατομική του ασφάλεια ή την ασφάλεια άλλων ατόμων. Δεν μπαίνει ποτέ στη θάλασσα. Δεν καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά, δεν καπνίζει. Προσέρχεται έγκαιρα για αναχώρηση στον καθορισμένο τόπο και χρόνο. Στις ειδικές αίθουσες διδασκαλίας Οι μαθητές μετακινούνται στις ειδικές αίθουσες διδασκαλίας και μετά το τέλος του μαθήματος φροντίζουν ώστε η αίθουσα να παραμείνει τακτοποιημένη και καθαρή. Δεν ενοχλούν τις πινακίδες ή άλλα εποπτικά μέσα/εξοπλισμό των ειδικών αιθουσών διδασκαλίας. Οι μαθητές κάθονται σε καθορισμένες θέσεις βάση σχεδιαγράμματος, το οποίο καταρτίζει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος, αντίγραφο του οποίου έχει ο υπεύθυνος καθηγητής της αίθουσας. 10. Καθήκοντα Επιμελητών Καθήκοντα επιμελητών αναλαμβάνουν κάθε εβδομάδα δύο μαθητές κάθε τμήματος, που ορίζονται από τον υπεύθυνο καθηγητή, με όποιο τρόπο κρίνει κατάλληλο. Καθήκοντα αναλαμβάνουν με τη σειρά όλοι οι μαθητές του τμήματος. Οι επιμελητές γράφουν κάθε μέρα σε μια γωνιά του πίνακα τα ονόματά τους, την ημερομηνία και τα μαθήματα της μέρας. Καθαρίζουν τον πίνακα, πριν μπει ο καθηγητής στην Τάξη.* Φροντίζουν για την καθαριότητα της τάξης και του χώρου που είναι μπροστά από αυτή. Δεν τρώνε ή πίνουν οτιδήποτε μέσα στην τάξη.* Όταν κτυπήσει το κουδούνι, φροντίζουν ώστε όλοι οι μαθητές να βρίσκονται στις θέσεις τους. Αν ο καθηγητής καθυστερήσει περισσότερο από πέντε λεπτά, ο ένας από τους δύο επιμελητές ή ο πρόεδρος του τμήματος ειδοποιεί τον εφημερεύοντα Β.Δ.* Συμπεριφέρονται πάντα με ευγένεια τόσο προς τους καθηγητές όσο και προς τους συμμαθητές τους. *Προς αποφυγή ζημιών και αταξίας οι τάξεις κλειδώνονται από τους καθηγητές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αφού βγουν έξω όλοι οι μαθητές.

12 ημέρας (προειδοποιημένα ή μη). 11. Καθήκοντα Υπευθύνου Βιβλίου Ύλης Το βιβλίο ύλης μεταφέρεται στην τάξη από τον καθηγητή της 1 ης περιόδου. Όταν το τμήμα μετακινείται σ άλλη αίθουσα ή χώρο, ο υπεύθυνος μεταφέρει εκεί το βιβλίο ύλης. Αναφέρει τους απόντες κάθε περιόδου στον καθηγητή, πριν αρχίσει το μάθημα. Αν ο καθηγητής ξεχάσει να συμπληρώσει στο σχετικό χώρο τη διδαχθείσα ύλη του μαθήματός του, τον υπενθυμίζει με ευγένεια. Αν ένας καθηγητής απουσιάζει και δε γίνει μάθημα, σημειώνει στον κατάλληλο χώρο «Απουσία καθηγητή». Δεν αναθέτει σε άλλο μαθητή την ευθύνη για το βιβλίο της ύλης. Διατηρεί το βιβλίο ύλης σε πολύ καλή κατάσταση και είναι υπεύθυνος για την καταστροφή ή την απώλειά του. Φροντίζει ώστε το βιβλίο ύλης να είναι συμπληρωμένο μέχρι και την τελευταία περίοδο. Το βιβλίο ύλης στο τέλος της ημέρας μεταφέρεται στις ειδικές θήκες που βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου από τον καθηγητή της 8 ης περιόδου. 12. Διαγωνίσματα Τα διαγωνίσματα μπορεί να είναι: Ολιγόλεπτα, στο μάθημα της ημέρας (απροειδοποίητα). Διάρκειας μιας διδακτικής περιόδου, στο μάθημα της Διάρκειας μιας διδακτικής περιόδου, σε ενότητα, κοινά ή όχι (προειδοποιημένα) τουλάχιστον ένα σε κάθε τετράμηνο για κάθε μάθημα. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα μαθήματα της ημέρας και να είναι σε θέση να εξεταστούν σε οποιοδήποτε από αυτά, παράλληλα με την ύπαρξη άλλου προειδοποιημένου διαγωνίσματος. Μαθητής που απουσιάζει από το διαγώνισμα μπορεί να εξεταστεί γραπτά αργότερα με την πρώτη ευκαιρία αφού συνεννοηθεί με το διδάσκοντα καθηγητή. Μαθητής που αρνείται να γράψει διαγώνισμα ή απουσιάζει σκόπιμα ή συστηματικά από προειδοποιημένο διαγώνισμα υποπίπτει σε πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται. Ο μαθητής που τελειώνει το διαγώνισμα πριν κτυπήσει το κουδούνι παραδίδει το διαγώνισμα στον καθηγητή και παραμένει στην τάξη. Επιστροφή διαγωνισμάτων Οι μαθητές παίρνουν τα διορθωμένα διαγωνίσματα στους γονείς τους για ενημέρωση και υπογραφή από το γονιό ή τον κηδεμόνα τους. Τα διαγωνίσματα πρέπει να επιστρέφονται στο σχολείο το αργότερο σε τρεις μέρες. Δολίευση Μαθητής που συλλαμβάνεται να αντιγράφει ή επιχειρεί να αντιγράψει κατά τη διάρκεια διαγωνίσματος ή εξετάσεων, διαπράττει σοβαρό παράπτωμα και τιμωρείται με:

13 α) Άμεσο τερματισμό του διαγωνίσματος ή της εξέτασης και παράδοση του γραπτού στον καθηγητή. β) Βαθμολόγηση του γραπτού με μονάδα (1). γ) Ενδεχόμενη μείωση της διαγωγής για το τρέχον τετράμηνο ή και άλλη πειθαρχική τιμωρία κατόπιν απόφασης του καθηγητικού συλλόγου. 13. Χρήση κινητού τηλεφώνου /διαδικτύου και Facebook «(η) Κινητά τηλέφωνα: (i) παρουσία κινητού τηλεφώνου, εκτός ώρας διαλείμματος (τάξη/συγκέντρωση/εκδήλωση) 1 η φορά: Παρατήρηση 2 η φορά: 3 περίοδοι αποβολή με αναστολή 3 η φορά: 1 η μέρα αποβολή Συνέχιση του παραπτώματος: Μέχρι 1 μέρα αποβολή κάθε φορά. Προτρέπονται οι μαθητές να μη μεταφέρουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο σχολείο, αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Υπάρχουν τηλέφωνα στα γραφεία των Β.Δ. που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αν προκύψει κάτι έκτακτο. Στην περίπτωση που ο μαθητής μεταφέρει το κινητό του τηλέφωνο στο σχολείο, το σχολείο δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση βλάβης ή κλοπής. (ii) Ενεργοποίηση κινητού τηλεφώνου, εκτός ώρας διαλείμματος (τάξη/συγκέντρωση/εκδήλωση) 1 η φορά: 1 μέρα αποβολή με αναστολή 2 η φορά: 1 μέρα αποβολή 3 η φορά: 1 η μέρα αποβολή Συνέχιση του παραπτώματος: Μέχρι 2 μέρες αποβολή κάθε φορά. Ο μαθητής όταν μπει στην τάξη είναι υποχρεωμένος να τοποθετήσει απενεργοποιημένο το κινητό του στην ειδική θήκη που βρίσκεται στην έδρα. Η αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου και του Διαδικτύου (να μη θίγονται πρόσωπα του σχολικού περιβάλλοντος μέσω διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων ιστοσελίδων) αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται με τις πιο κάτω ποινές, ανάλογα με την περίπτωση έτσι όπως έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Κανονισμός 17(3)): (iii) Χρήση κινητού τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός ώρας διαλείμματος (τάξη/συγκέντρωση/εκδήλωση) (iv) Παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή Διαδικτύου (Facebook) 1 η φορά: 1 μέρα αποβολή με αναστολή 2 η φορά: 1 μέρα αποβολή 3 η φορά: 1 μέχρι 2 μέρες αποβολή. Συνέχιση του παραπτώματος: Μέχρι 3 μέρες αποβολή κάθε φορά. Ανάλογα με την κάθε περίπτωση, το πειθαρχικό παράπτωμα θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του σχολείου, το οποίο θα έχει

14 14. Πειθαρχικά Παραπτώματα τη δυνατότητα να επιβάλει 1-6 μέρες αποβολή ή/και να παραπέμψει το παράπτωμα στον Καθηγητικό Σύλλογο, ο οποίος θα μπορεί να αποφασίσει μέχρι και την αποβολή από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής/τρια για πάντα, με δικαίωμα εγγραφής σε άλλο σχολείο». Για τα πειθαρχικά παραπτώματα των μαθητών ενημερώνονται γραπτώς οι γονείς ή ο κηδεμόνας του μαθητή. σχετική νομοθεσία κανονισμοί & 17(3) και είναι οι εξής: Κανονισμός 1. Παιδαγωγικός διάλογος Διδάσκων καθηγητής, Υπεύθυνος καθ. Τμήματος, Β.Δ/ντης, Β.Δ.Α, Δ/ντής 2. Παρατήρηση Διδάσκων καθηγητής, Υπεύθυνος καθ. Τμήματος, Β.Δ/ντης, Β.Δ.Α, Δ/ντής 3. Επίπληξη Διδάσκων καθηγητής, Υπεύθυνος καθ. Τμήματος, Β.Δ/ντης, Β.Δ.Α, Δ/ντής Ο μαθητής που είναι αποβλημένος παραμένει στην τάξη και παρακολουθεί κανονικά το μάθημα ή απασχολείται δημιουργικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης. 15. Διαγωγές Ποινές Η διαγωγή του μαθητή χαρακτηρίζεται στο τέλος κάθε τετραμήνου, καθώς και στο τέλος της σχολικής χρονιάς με απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου ως Κοσμιοτάτη, Κοσμία, Καλή, Επίμεμπτη, Κακή. Οι ποινές που επιβάλλονται στο μαθητή, ανάλογα με τη φύση και τη σοβαρότητα του παραπτώματος, καθορίζονται από τη 4. Κοινή γραπτή συμφωνία μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή/ριας, με την οποία ο μαθητής δεσμεύεται ότι δε θα επαναλάβει το παράπτωμα και ότι θα τηρεί στο εξής τους Κανονισμούς. Τη συμφωνία συνυπογράφει και ο διδάσκων καθηγητής 5. Επίπληξη με γραπτή τεκμηριωμένη ενημέρωση του γονιού Διδάσκων καθηγητής Διδάσκων καθηγητής

15 12. Αποβολή 1-4 μέρες Διευθυντής 6. Αποβολή από την τάξη και παραπομπή στη Διεύθυνση Διδάσκων καθηγητής 13. Αποβολή 1-6 μέρες Πειθαρχικό Συμβούλιο 14. Αποβολή 1-8 μέρες Καθηγητικός Σύλλογος 7. Αποζημίωση για φθορά περιουσίας του σχολείου Β. Δ/ντής, Β.Δ.Α, Δ/ντής 15. Αποβολή από το σχολείο που φοιτά για πάντα με δικαίωμα εγγραφής σε άλλο σχολείο Καθηγητικός Σύλλογος 8. Εκτέλεση κοινωφελούς σχολικής εργασίας που θα στοχεύει κυρίως στην αξιοποίηση των ικανοτήτων/δεξιοτήτων του μαθητή, προς όφελος της σχολικής κοινότητας. Η εκτέλεση της κοινωφελούς σχολικής εργασίας πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου, πλην διαλειμμάτων Δ/ντής, Καθηγητικός Σύλλογος 1. Φοίτηση, Εμφάνιση, Γενική Συμπεριφορά Κανονισμός 17(3) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (α) Συστηματική καθυστέρηση προσέλευσης στην τάξη ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Αποβολή ως δύο μέρες Δ/ντής, Β.Δ/ντής Α, Β.Δ/ντής 10. Γραπτή προειδοποίηση με κοινοποίηση προς τους γονείς για αλλαγή τμήματος 11. Αλλαγή τμήματος (γίνεται μόνο μία φορά) Παιδαγωγική ομάδα Καθηγητικός Σύλλογος (β) Απουσία από μάθημα ή σχολική εκδήλωση χωρίς άδεια (γ) Αποχώρηση από το σχολείο ή σχολική εκδήλωση χωρίς άδεια

16 (δ) Έξοδος από το σχολικό χώρο χωρίς άδεια (ε) Ψευδείς δηλώσειςπαραποίηση και/η καταστροφή σχολικών εγγράφων 2. Κάπνισμα και χρήση οινοπνευματω δών ποτών στο σχολικό χώρο ή σε σχολικές εκδηλώσεις (στ) Παρά τις συστάσεις, συστηματική παρέκκλιση από τους κανονισμούς για ευπρεπή εμφάνιση (ζ) Παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής μαθήματος ή άλλων σχολικών εκδηλώσεων (θ) Κυκλοφορία με μηχανοκίνητο όχημα στο σχολικό χώρο σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, πλην της προσέλευσης και αποχώρησης στο ή από το σχολείο 1-6, 8, 9 3. Αδικήματα κατά της περιουσίας (α) Κλοπή/απόπειρα κλοπής εντός του σχολικού χώρου (β) Αναγραφή υβριστικών /προσβλητικών ή άλλων συνθημάτων (γ) Κακόβουλη ζημιά περιουσίας εκτός του σχολικού χώρου (δ) Διάρρηξη/απόπειρα διάρρηξης 1-5, 7, 8, 9 1-5, 7, 8, 9 (ι) Χρήση ιδιωτικού μεταφορικού μέσου σε εκδρομή ή άλλη σχολική εκδήλωση σε εργάσιμο χρόνο (κ) Αδικαιολόγητη συναναστροφή με εξωσχολικούς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου χωρίς άδεια 4. Κατοχή και μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο σχολικό χώρο ή σε σχολικές εκδηλώσεις (ε) Εμπρησμός/απόπειρα εμπρησμού 7, 8, 9, 12, , 8, 9

17 5. Αδικήματα (α) Υβριστική συμπεριφορά και/η λεκτική βία (β) Σεξουαλική παρενόχληση (γ) Εκφοβιστική απειλητική συμπεριφορά (δ) Σωματική βία με ή χωρίς αντικείμενο (ε) Σωματική βία σεξουαλικής φύσεως 1-6, 8, 9 1-6, 8, , 8, , 8, 15 13, 14, 15 Σημείωση: Οι αριθμοί 1-15 που παρατίθενται στον πιο πάνω πίνακα, απέναντι από τα μαθητικά παραπτώματα αντιστοιχούν στα παιδαγωγικά μέτρα που καταγράφονται στον Κανονισμό. Παιδαγωγικά μέτρα Τα Παιδαγωγικά μέτρα αποβλέπουν στη βελτίωση του μαθητή και στην ενίσχυση της προσωπικής υπευθυνότητας και της αυτοπειθαρχίας του, καθώς επίσης και στη διασφάλιση, μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, της δημοκρατικής ζωής, που αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της σχολικής μονάδας. Σε όλες τις περιπτώσεις αποβολής ενημερώνεται ο μαθητής. 6. Παράνομη κατοχή-χρήση-εμπορία διακίνηση ναρκωτικών φαρμάκων, ψυχοτρόπων ουσιών, εκτός αν χρησιμοποιούνται αποδεδειγμένα με ιατρική συνταγή. Νοείται ότι κατά τη διαδικασία εξέτασης του παραπτώματος αυτού ζητείται η άποψη του οικείου εκπαιδευτικού ψυχολόγου. Σε περίπτωση αποδεδειγμένης διάπραξης του αδικήματος αυτού, ο μαθητής παραπέμπεται στην υπηρεσία εκπαιδευτικής ψυχολογίας για ανάλογο χειρισμό 1-5, 13, 14, 15

18 16. Συμβουλευτική και Επαγγελματική Αγωγή Για προσωπικά ή και άλλα θέματα (μελλοντικές σπουδές, επιλογή σταδιοδρομίας) οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στο Σύμβουλο του σχολείου που στεγάζεται στο γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής. Ο μαθητής που επιθυμεί να επισκεφθεί το Γραφείο Συμβουλευτικής του σχολείου διευθετεί εκ των προτέρων συνέντευξη με το Σύμβουλο Καθηγητή (ραντεβού). Η επίσκεψη μπορεί να γίνει σε ώρα διαλείμματος ή σε ώρα μαθήματος. Στη δεύτερη περίπτωση ο μαθητής παίρνει άδεια από το διδάσκοντα καθηγητή για την απουσία του από την τάξη (υπάρχει σχετικό έντυπο). Όταν επιστρέψει στην τάξη παρουσιάζει στον καθηγητή γραπτή δήλωση από το Σύμβουλο Καθηγητή που βεβαιώνει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν στο Γραφείο του για συνέντευξη και δε σημειώνεται απουσία. Η πειθαρχία είναι απαραίτητο μέσο καλλιέργειας της αυτοπειθαρχίας και του χαρακτήρα του ανθρώπου Οι μαθητές να θυμούνται ότι διατηρούν τη μαθητική τους ιδιότητα όλες τις ώρες της μέρας εντός και εκτός σχολείου Οι κανονισμοί στόχο έχουν τη σωστή διαπαιδαγώγηση και διαμόρφωση του χαρακτήρα του μαθητή, ώστε να μπορεί να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΟΥ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ 48 2572 Πέρα Χωρίο, τηλ.: 22521055, φαξ.: 22521626 e-mail: gym-pera-chorio-nisou-lef@schools.ac.cy ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Στολή και

Διαβάστε περισσότερα

Α. Μαθητές και μαθήτριες

Α. Μαθητές και μαθήτριες ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Οι περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμοί του 2017 Μερικοί βασικοί κανονισμοί Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ENIAIO ΛΥΚΕΙΟ KYKKOY B ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015 2016 Γ3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Α. ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 1. ΓΕΝΙΚΑ Οι μαθητές και μαθήτριες φορούν πάντοτε στο σχολείο την εγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ Μ 3 ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟ Γ 3 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014 2015 Κ 16 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Α. ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 1. ΓΕΝΙΚΑ Οι μαθητές και μαθήτριες φορούν

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με τους Νέους Κανονισμούς, η αδικαιολόγητη απουσία από το σχολείο και το μάθημα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Σύμφωνα με τους Νέους Κανονισμούς, η αδικαιολόγητη απουσία από το σχολείο και το μάθημα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2017-2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΑΠΟΥΣΙΕΣ Μειώνεται δραστικά το σύνολο των απουσιών που «δικαιούται» ένας μαθητής στις εκατό τριάντα τέσσερις (134), του αριθμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι (Κανονισμοί 20, 22 και 29) 1. ΦΟΙΤΗΣΗ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ [KAN. 22.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι (Κανονισμοί 20, 22 και 29) 1. ΦΟΙΤΗΣΗ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ [KAN. 22. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι (Κανονισμοί 20, 22 και 29) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 1. ΦΟΙΤΗΣΗ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (α) Συστηματική καθυστέρηση προσέλευσης στην τάξη. (β) Απουσία από μάθημα ή σχολική εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ENIAIO ΛΥΚΕΙΟ KYKKOY B Μ 26 Γ 6 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ 72 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ENIAIO ΛΥΚΕΙΟ KYKKOY B Μ 26 Γ 6 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ 72 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ENIAIO ΛΥΚΕΙΟ KYKKOY B Μ 26 Γ 6 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014 2015 Κ 72 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Α. ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 1. ΓΕΝΙΚΑ Οι μαθητές και μαθήτριες φορούν πάντοτε στο σχολείο την εγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017 2018 Γ2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 1. Η ΣΤΟΛΗ Οι μαθητές και μαθήτριες φορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ Σχολική Χρονιά ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ Σχολική Χρονιά ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ Σχολική Χρονιά 2017-2018 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Είναι σημαντικό οι μαθητές να έρχονται στο Σχολείο πέντε λεπτά πριν από την κανονική έναρξη των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟ KYKKOY B ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 Γ3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 1. Η ΣΤΟΛΗ Οι μαθητές και μαθήτριες φορούν καθημερινά στο σχολείο την εγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2017

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2017 ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΔΑΣΟΥΠΟΛΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2017-2018 Γ.10 Κ.39/ΥΤ.11 ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2017 I. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Μαθητής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Μ.1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014 2015 2 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ - ΑΠΟΥΣΙΕΣ - ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Μ Α Θ Η Τ Ι Κ Η Σ Τ Ο Λ Η 1. Οι μαθητές και μαθήτριες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Από τους κανονισμούς λειτουργίας Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης 2/2017 I. ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ - ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 1. Η ΣΤΟΛΗ Οι μαθητές και μαθήτριες φορούν καθημερινά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ E.A.F:\ISTOSELIDA 2017 2018\FILES\Μ.1 Κανονισμ.Λειτουργ.Σχολείου.doc Μ.1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017 2018 2 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΣΗ - ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2016 2017 Μ/91 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ Αγαπητοί Γονείς και παιδιά, Για ομαλότερη διεξαγωγή των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακό Γυμνάσιο & Λύκειο Λευκάρων 1

Περιφερειακό Γυμνάσιο & Λύκειο Λευκάρων 1 1 2 Εμφάνιση 3 4 5 Εκκλησιασμοί Οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε ομαδικό εκκλησιασμό, αν το δηλώσει ο γονέας ή ο κηδεμόνας τους ή οι ίδιοι αν είναι ηλικίας πέραν των δεκαέξι (16) ετών,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Αιγέως 18, 1035 Παλουριώτισσα Τ.Θ.29076, 1621 Λευκωσία τηλ.: 22435470, φαξ.: 22349926 e-mail: gym-palouriotissa-lef@schools.ac.cy ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ...2 Α. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ...3 Β. ΑΔΕΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...4 Γ. ΑΠΟΥΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Κ201 Μ131 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Κ201 Μ131 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2015-2016 Κ201 Μ131 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ Θ Ε Μ Α: Τελικές Γραπτές Εξετάσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες Α. ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Τα μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Β ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Οδός Χριστάκη Χριστοφίδη Αρ. 5, Παλουριώτισσα, 1020 Λευκωσία Τηλεφ. : 22-466628 Τηλεομοιότυπο : 22-348734 E-mail : tech.bts.nic@cytanet.com.cy http://www.schools.ac.cy/tech-bts-nic/

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 Περιεχόμενα Εισαγωγή.2 1- Προσέλευση στο Σχολείο Άδεια Εισόδου 3 2- Άδεια Εξόδου από το Σχολείο.. 4 3- Κανονισμοί Φοίτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σελ. Εισαγωγή 2 Πρόλογος 3-4. Μαθητική στολή και ευπρεπής εμφάνιση μαθητών 5-7. Ατομική καθαριότητα 7. Προσέλευση 7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σελ. Εισαγωγή 2 Πρόλογος 3-4. Μαθητική στολή και ευπρεπής εμφάνιση μαθητών 5-7. Ατομική καθαριότητα 7. Προσέλευση 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Εισαγωγή 2 Πρόλογος 3-4 Μαθητική στολή και ευπρεπής εμφάνιση μαθητών 5-7 Ατομική καθαριότητα 7 Προσέλευση 7 Έξοδος από το σχολείο 8 Φοίτηση - απουσίες μαθητή 9 Ελλιπής Φοίτηση 9-10 Προαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ AΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 Πιαλέ Πασά, 6027 Λάρνακα, ΤΗΛ.24815120, ΦΑΞ. 24815735 Email: tech.ag-lazaros-lar@schools.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

Παρατίθενται οι πιο κάτω σημαντικές διατάξεις:

Παρατίθενται οι πιο κάτω σημαντικές διατάξεις: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παρατίθενται οι πιο κάτω σημαντικές διατάξεις: ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 Α. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ... 3 Β. ΑΔΕΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ... 4 Γ. ΑΠΟΥΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Κ 149 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Μ 104 Γ 29

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Κ 149 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Μ 104 Γ 29 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Κ 149 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2015-2016 Μ 104 Γ 29 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Θ Ε Μ Α: Τελικές Γραπτές Εξετάσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες ---------------------------------- Α. Ημέρα λήξης μαθημάτων:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Κ 148 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Μ 110 Γ 28

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Κ 148 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Μ 110 Γ 28 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Κ 148 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2016-2017 Μ 110 Γ 28 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Θ Ε Μ Α: Τελικές Γραπτές Εξετάσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες ---------------------------------- Α. Ημέρα λήξης μαθημάτων:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ - ΝΗΣΟΥ Μ- 122 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ - ΝΗΣΟΥ Μ- 122 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ - ΝΗΣΟΥ Μ- 122 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Το σχολείο, ως ζωντανός οργανισμός, αποτελεί θεσμό που προετοιμάζει τα παιδιά με τη μάθηση και την αγωγή για τη ζωή και τα διαπαιδαγωγεί για την απρόσκοπτη ένταξή τους στην

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Σχολική Χρονιά 2016-2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ. 3 1. ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 4 1α. Καθημερινή Στολή 4 1β. Η στολή για τη Γυμναστική.. 6 1γ. Η στολή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Μ/79 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Μ/79 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Μ/79 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015 2016 Περιεχόμενα: ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α. Εισαγωγή Β. Χρόνος εξετάσεων Γ. Διεξαγωγή γραπτής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Γ15 Μ126. Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες και τους μαθητές

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Γ15 Μ126. Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες και τους μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες και τους μαθητές Γ15 Μ126 ΘΕΜΑΤΑ: Α. ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 Β. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 Γ. ΤΕΛΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας

Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Περιφερειακό Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συνάντηση Γνωριμίας Γονέων/ Κηδεμόνων με Εκπαιδευτικούς Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 Καλωσορίσατε Το Σχολείο στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας και των

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Προς τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές του Γυμνασίου Πολεμιδιών ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016 2017 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Θ. 62329, 8063 Πάφος ΑΡ. ΤΗΛ : 26944724 ΑΡ. ΦΑΞ: 26951467 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Το σχολείο, ως ζωντανός οργανισμός, αποτελεί θεσμό που προετοιμάζει τα παιδιά με τη μάθηση και την αγωγή για τη ζωή και τα διαπαιδαγωγεί για την απρόσκοπτη ένταξή τους στην

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΡΕΚ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΡΕΚ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΡΕΚ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2016-2017 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ-ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ Οι σχολικές εργασίες αρχίζουν την 1 η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου και λήγουν την 30ή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Μ/66 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Μ/66 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Μ/66 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013 2014 Περιεχόμενα: ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α. Εισαγωγή Β. Χρόνος εξετάσεων Γ. Διεξαγωγή γραπτής

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ: 1. Λήξη των εργασιών της σχολικής χρονιάς 2016 2017. 2. Τελικές Γραπτές Προαγωγικές Εξετάσεις. 3. Εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ - ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ

1 ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ - ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 1 ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ - ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Α. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 1. Το καθημερινό πρόγραμμα αρχίζει στις 8.15 π.μ. Μετά την ώρα αυτή η πόρτα του σχολείου κλείνει. 2. Οι μαθητές προσέρχονται

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ..3 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ 3 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 3 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ..5 ΕΞΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΜΠΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017 2018 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Θ. 62329, 8063 Πάφος ΑΡ. ΤΗΛ : 26944724 ΑΡ. ΦΑΞ: 26951467 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΜΑΘΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Πληροφορίες

Χρήσιμες Πληροφορίες Χρήσιμες Πληροφορίες μαζί πάμε μπροστά ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Αγαπητοί Γονείς / Κηδεμόνες, Σε ένα σχολείο που θέλει να διακριθεί οι απαιτήσεις πρέπει να είναι πολλές και οι στόχοι υψηλοί.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ... 2 ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ... 3 ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ... 3 ΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Β ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Μόνους τους παιδευθέντας ελευθέρους είναι Επίκτητος Β' ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤ ΙΟΥ» Αγίου Ανδρόνικου, 3020

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Ιούνιος 2015 Οι Εσωτερικοί Κανονισμοί του Γυμνασίου μας είναι βασισμένοι πάνω στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί Κανονισμοί λειτουργίας της σχολικής μονάδας

Βασικοί Κανονισμοί λειτουργίας της σχολικής μονάδας Βασικοί Κανονισμοί λειτουργίας της σχολικής μονάδας 1) Καθήκοντα και υποχρεώσεις μαθητών Ο μαθητής εκτελεί τα μαθητικά του καθήκοντα, όπως αυτά προβλέπονται από την εκπαιδευτική νομοθεσία και από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΣΙΡΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ Λεμεσός, 5/12/2017 Πρόλογος Με βάση τους Κανονισμούς περί Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ «ΒΕΡΓΙΝΑ» ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ «ΒΕΡΓΙΝΑ» ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ «ΒΕΡΓΙΝΑ» ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 Προς τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές του Γυμνασίου «Βεργίνα» Λάρνακας ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Σχολική χρονιά 2017-2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017-2018 ΘΕΜΑΤΑ: Α. Διακοπή μαθημάτων και εξετάσεις Β. Διεξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΕΠΙΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ "Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων του 57ου Γενικού Λυκείου" ΕΠΙΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ 1.Η επίδοση των μαθητών/τριών ελέγχεται; A) Από την καθημερινή προφορική τους εξέταση στα μαθήματα. Β) Από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ gym-ag-dometios-lef@schools.com.cy http://www.moec.gov.cy/nomos/kdp310.htm ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ gym-ag-dometios-lef@schools.com.cy http://www.moec.gov.cy/nomos/kdp310.htm ΘΕΜΑΤΑ: 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το σχολείο αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας. Όπως η πολιτεία λειτουργεί με συνταγματικούς θεσμούς και νόμους και όπως η κοινωνία είναι οργανωμένη με θεσμούς, έτσι και το σχολείο, ως οργανωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ A. Λήξη μαθημάτων Τα μαθήματα διακόπτονται για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ /4/2015 Γ Ρ Α Π Τ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ /4/2015 Γ Ρ Α Π Τ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β Μ101 K197 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 20/4/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ Γ Ρ Α Π Τ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ 2 0 1 4-2015 ΘΕΜΑΤΑ: Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ... 2 ΣΤΟΧΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ TOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ... 3 ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ - ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ... 5 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΡΓΙΕΣ... 5 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ... 6 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ... 3 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ... 3 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ... 4 ΦΟΙΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς, μαθητές και δάσκαλοι συμφωνούμε με όλα τα πιο πάνω.

Εμείς, μαθητές και δάσκαλοι συμφωνούμε με όλα τα πιο πάνω. Εμείς, μαθητές και δάσκαλοι συμφωνούμε με όλα τα πιο πάνω. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τον Κώδικα Καλής Συμπεριφοράς και να τηρούμε τους κανονισμούς για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου μας

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο. απότοσχολ. έτος

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο. απότοσχολ. έτος Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο απότοσχολ. έτος 2016-17 ΤοσχολικόέτοςγιαταΓυμνάσιααρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος στογυμνάσιοαρχίζειτην την 1η Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 Εσωτερικοί Κανονισμοί ΕΙΣΑΓΩΓΗ Κύριος στόχος της Παιδείας μας είναι η δημιουργία ανθρώπων ολοκληρωμένων, που θα καταστούν οι αυριανοί ελεύθεροι, υπεύθυνοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Μ54 Κ.ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2017-2018 ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ Βάσει των κανονισμών 14,15,16 των περί λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ A. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ 1. Το σχολείο είναι χώρος όπου αναγνωρίζεται, διαμορφώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 Μ153 / K250 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ Γ Ρ Α Π Τ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Σχ. έτος: 2017-2018 Άλσους & Αγ. Νικολάου, 16675 Γλυφάδα ΤΗΛ. 2109632528, FAX: 2109633839 Email : 1gymglyf@sch.gr ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΥΒΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Υ

ΕΥΡΥΒΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Υ ΕΥΡΥΒΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Ι Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Ι Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ Τ Ο Υ Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Υ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2016-2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---------- ΠΕΡ.Δ/ΝΣΗ Π& Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ 1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ -------- Ταχ.Δ/νση:Ηρώς Κων/πούλου 13Β Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί Κανονισμοί Λειτουργίας του Σχολείου

Βασικοί Κανονισμοί Λειτουργίας του Σχολείου Βασικοί Κανονισμοί Λειτουργίας του Σχολείου Στο πλαίσιο της απαραίτητης ενημέρωσης που οφείλει το σχολείο προς τις οικογένειες των παιδιών, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα θέματα τα οποία αφορούν στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ A A N A B P Y T A 1 9 5 0 ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ Με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Α ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017 2018 Τ.Θ. 51687, 3507 ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΗΛ.: 25 871402, ΦΑΞ: 25 305293 - 2 - Εσωτερικοί Κανονισμοί Λειτουργίας της Σχολής (όπου μαθητής = μαθητής/τρια)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ερμηνεία Μετά από εισηγήσεις της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας δόθηκε σαφής ερμηνεία στους όρους: - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου, Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων, σας εύχονται καλή σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Προς τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές του Λυκείου Αραδίππου

Προς τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές του Λυκείου Αραδίππου ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 M/28 Προς τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές του Λυκείου Αραδίππου Αγαπητοί γονείς, ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Α ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014 2015 Τ.Θ. 51687, 3507 ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΗΛ.: 25 871402, ΦΑΞ: 25 305293 - 2 - Εσωτερικοί Κανονισμοί Λειτουργίας της Σχολής (όπου μαθητής = μαθητής/τρια)

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ. Ναύπακτος 29 Σεπτεμβρίου 2014

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ. Ναύπακτος 29 Σεπτεμβρίου 2014 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ναύπακτος 29 Σεπτεμβρίου 2014 Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών σας ευχόμαστε: αποδοτική συνεργασία και κάθε πρόοδο στο παιδί

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΛΙΟΥ Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός Κανονισμός. Απαριθμώντας ορισμένα σημεία του στόχος μας είναι να ενημερώσουμε γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αγαπητέ γονέα/κηδεμόνα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αγαπητέ γονέα/κηδεμόνα ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αγαπητέ γονέα/κηδεμόνα Σε συγχαίρω για την εγγραφή του παιδιού σου στο Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού.

Διαβάστε περισσότερα

1. Το σχολείο αρχίζει τη λειτουργία του στις με την πρωινή προσευχή και ολοκληρώνει την εργασία του στις 13.55, με το πέρας της 7 ης

1. Το σχολείο αρχίζει τη λειτουργία του στις με την πρωινή προσευχή και ολοκληρώνει την εργασία του στις 13.55, με το πέρας της 7 ης 1. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1. Το σχολείο αρχίζει τη λειτουργία του στις 08.15 με την πρωινή προσευχή και ολοκληρώνει την εργασία του στις 13.55, με το πέρας της 7 ης διδακτικής ώρας.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΛΕΑΣ Σχολική χρονιά ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΛΕΑΣ Σχολική χρονιά ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΛΕΑΣ Σχολική χρονιά 2016-2017 Μ192 Κ145 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016-2017 ΘΕΜΑΤΑ: Α. Διακοπή μαθημάτων και εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου, Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Μεταμόρφωσης - Ηρακλείου, η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων, σας εύχονται καλή σχολική χρονιά με υγεία για όλους και καλή πρόοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 K146 M72 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ 2 0 1 6-2017 ΘΕΜΑΤΑ: Α. Διακοπή μαθημάτων και εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014. Ανδρούλα Σταυρινού Διευθύντρια. ΙΘ. Επικύρωση Κανονισμών 23

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014. Ανδρούλα Σταυρινού Διευθύντρια. ΙΘ. Επικύρωση Κανονισμών 23 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014 Ανδρούλα Σταυρινού Διευθύντρια Διεύθυνση: Πάροδος Στωικών, 4151 Κ. Πολεμίδια, Τηλ. 25305702, Φαξ 25305713 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Εισαγωγή 1 Α. Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2016-2017 ΣΧΟΛΙΚΟ / ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΣΙΡΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ Λεμεσός, 1 η Σεπτεμβρίου 2015 ΤΣΙΡΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Ι Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Ι Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ Τ Ο Υ Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Υ Υπεύθυνος Έκδοσης Σάββας Αλεξάνδρου Διευθυντής Γενική Επιμέλεια Ελένη Παρίδου Β.Δ. ΣΧΟΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό έτος: 2012-2013 Ηρώων Πολυτεχνείου 3 Τ.Κ. 15773, Ζωγράφου Τηλ.: 210-7705796, 7719219 Fax: 210-77057 e-mail : mail@3gym-zograf.att.sch.gr Ιστοσελίδα : http://3gym-zograf.att.sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Γ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Η κωδικοποίηση και έκδοση κανονισμών και κανόνων ορθής συμπεριφοράς αποτελεί μέρος της προσφερόμενης από το σχολείο αγωγής και στοχεύει στην άσκηση των μαθητών/τριών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του 2 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του 2 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του 2 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Προτιμότερο να είσαι επαίτης παρά απαίδευτος, γιατί ως ζητιάνος σου λείπουν λεφτά μα ως απαίδευτος σου λείπει ανθρωπιά. Διογένης Σχολικός κανονισμός είναι ένα σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΣΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16 ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο σεβασµός των κανόνων λειτουργίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία και την εκπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ

ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 Η ΣΤΟΛΗ 2-3 ΕΥΠΡΕΠΗΣ ΕΥΜΦΑΝΙΣΗ 4 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΦΟΙΤΗΣΗΣ 5-12 ΕΚΔΡΟΜΕΣ 12-15 ΔΙΑΦΟΡΑ 15-17 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΙΤΕΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΙΤΕΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΙΤΕΑΣ Πνεύμα αυτοσεβασμού, αλληλοσεβασμού και να διαμορφώσει ικανούς χαρακτήρες. Πιστεύουμε στον διάλογο, στην αμοιβαία κατανόηση στην καλοπροαίρετη συνεργασία όλων των μελών

Διαβάστε περισσότερα

Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος

Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος Αγαπητοί Γονείς, Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος 2016-2017. Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 126/2016 (Α 211), το δεύτερο τετράμηνο για τα Γυμνάσια

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010-2011 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Το σχολείο, µαθητές και καθηγητές, είναι µια µικρογραφία της ανθρώϖινης κοινωνίας ϖου έχει δικαιώµατα και υϖοχρεώσεις. Μια κοινωνία, για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ου ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ου ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ου ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Το σχολείο αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό και για να λειτουργήσει αποδοτικά, χρειάζεται την όσο το δυνατόν αρμονικότερη συνεργασία μαθητών, γονέων

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί γονείς Καλώς ορίσατε! Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5 ου Γυμνασίου Θήβας

Αγαπητοί γονείς Καλώς ορίσατε! Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5 ου Γυμνασίου Θήβας Αγαπητοί γονείς Καλώς ορίσατε! Ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5 ου Γυμνασίου Θήβας T Ι Ι Σ Χ Υ Ε Ι Σχολικό έτος 2016-2017 Σχολικό και διδακτικό έτος 1. Το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια αρχίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΥΒΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 6023 Λάρνακα ΤΗΛ. : 24652972, FAX: 24628600 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΥΡΥΒΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 6023 Λάρνακα ΤΗΛ. : 24652972, FAX: 24628600 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΥΡΥΒΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 6023 Λάρνακα ΤΗΛ. : 24652972, FAX: 24628600 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι Εσωτερικοί Κανονισμοί του Ευρυβιάδιου Γυμνασίου Λάρνακας απευθύνονται τόσο στους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Σύμφωνα με την παράγραφο 14 των περί Λειτουργίας Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμών διαμορφώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεώσεις γονέα ή κηδεμόνα

Υποχρεώσεις γονέα ή κηδεμόνα Υποχρεώσεις γονέα ή κηδεμόνα Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης του μαθητή / της μαθήτριας ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο κηδεμόνας του. Για το λόγο αυτό πρέπει οι γονείς να

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Σχολικό Έτος

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Σχολικό Έτος ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ Αγαπητοί γονείς, Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κοινός μας στόχος, η ολόπλευρη ανάπτυξη (πνευματική, ψυχική,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Α. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1. Οι µαθητές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έρχονται στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι της προσευχής. 2. ΕΝ εισέρχονται στις αίθουσες πριν από την προσευχή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-2014

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-2014 Το σχολείο είναι χώρος Αγωγής Μάθησης Δημιουργίας Πολιτισμού Ελευθερίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2013-2014 Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Μ 4 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Μ 4 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Μ 4 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες Η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος σας καλωσορίζουμε στο σχολείο και σας ευχόμαστε να περάσετε μια δημιουργική

Διαβάστε περισσότερα