Απολογισμός δραστηριοτήτων Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Απολογισμός δραστηριοτήτων Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.)"

Transcript

1 Απολογισμός δραστηριοτήτων Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) Εισαγωγικά, για τη λειτουργία της ΜΟ.ΔΙ.Π. στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διευκρινίζονται τα εξής: 1. Συγκρότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. βάσει του Ν. 4009/2011 Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συγκρότησε Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) βάσει του Ν. 4009/2011 με την απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος 2/ της 8 ης Συνεδρίασής του. Στη ΜΟ.ΔΙ.Π. συμμετέχει ως Πρόεδρος η Αναπληρώτρια Πρύτανη Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας Αναπλ. Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου. Μέλη της είναι οι: Καθηγητής Γιώργος Φωτόπουλος, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αναπλ. Καθηγητής Σπύρος Σκιαδόπουλος, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Επίκ. Καθηγήτρια Δήμητρα Δελλή, Τμήμα Φιλολογίας Επίκ. Καθηγήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Επίκ. Καθηγήτρια Παναγιώτα Παπαδιαμαντάκη, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Εκπρόσωπος ΕΕΠ: Αθανασία Σπυροπούλου, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Εκπρόσωπος ΕΔΙΠ: Δήμητρα Ζαρμπούτη, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εκπρόσωπος ΕΤΕΠ : Μαρία Καραγιάννη, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Εκπρόσωπος διοικητικού προσωπικού: Ελένη Σουρλά Εκπρόσωπος υποψ. διδακτόρων: Μαρία Ρεκλείτη, Τμήμα Νοσηλευτικής (ορίστηκε από το Συμβούλιο Ιδρύματος το 2013, αλλά βάσει του νέου κανονισμού της ΜΟ.ΔΙ.Π. εφεξής θα εκλέγεται με εκλογές και ετήσια θητεία κατά το πρότυπο των λοιπών συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου) Εκπρόσωπος μεταπτυχιακών φοιτητών (εκλέγεται από τους φοιτητικούς συλλόγους για ετήσια θητεία με πρόσκληση της ΜΟ.ΔΙ.Π.)

2 Εκπρόσωπος προπτυχιακών φοιτητών (εκλέγεται από τους φοιτητικούς συλλόγους για ετήσια θητεία με πρόσκληση της ΜΟ.ΔΙ.Π.) Γραμματέας της ΜΟ.ΔΙ.Π ορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου η κ. Ανθή Παπαπορφυρίου, με δευτερεύοντα καθήκοντα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος με έδρα την Κόρινθο. Η νέα ΜΟ.ΔΙ.Π. ανέλαβε άμεσα, μεταξύ άλλων, τη διεξαγωγή των Εξωτερικών Αξιολογήσεων των Τμημάτων του Ιδρύματος κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους , τη συστηματοποίηση κανόνων διασφάλισης ποιότητας - έως την κατάρτισή ολοκληρωμένου γραπτού οδηγού διασφάλισης ποιότητας, όπως έχει προβλεφθεί στον Οργανισμό του Ιδρύματος-, την καταγραφή και επεξεργασία των δεδομένων των Εκθέσεων Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης των Τμημάτων και την κατάρτιση της Έκθεσης Εσωτερικής Αυτοαξιολόγησης (Αξιολόγηση Ιδρύματος και Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου, όπως ζήτησε τον Μάιο του 2014 η Α.ΔΙ.Π. να κατατεθεί από τις ΜΟ.ΔΙ.Π. όλων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (βλ. παρακάτω). Ως μέρος των κανόνων διασφάλισης ποιότητας, η ΜΟ.ΔΙ.Π. προέβη στην κατάρτιση Κανονισμού Λειτουργίας της (στη συνεδρίαση της ), ο οποίος εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο στην 65η συνεδρίαση της Έλλειψη πληροφοριακού συστήματος ΜΟ.ΔΙ.Π. Μία σημαντική ιδιαιτερότητα της ΜΟ.ΔΙ.Π. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι το γεγονός ότι δεν υποστηρίζεται από ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης διασφάλισης ποιότητας ( πληροφοριακό έργο ΜΟ.ΔΙ.Π., όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται), το οποίο καταγράφει συστηματικά βασικά ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα των ακαδημαϊκών και διοικητικών μονάδων του Ιδρύματος (προγράμματα σπουδών, στελέχωση, αξιολογήσεις φοιτητών, ροή φοιτητών-αποφοίτων-μετεγγραφών, προγράμματα κινητικότητας σπουδαστών και διδασκόντων, δευτερεύοντα πληροφοριακά συστήματα, κατάθεση ερευνητικών εργασιών φοιτητών και διδασκόντων, στατιστικά στοιχεία, στατιστικά στοιχεία ΕΛΚΕ κ.ά.). Απορροφώντας ευρωπαϊκούς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους που διετέθησαν για τον σκοπό αυτό, τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) πραγματοποίησαν τελικούς διαγωνισμούς για πληροφοριακά συστήματα ΜΟ.ΔΙ.Π. κατά κανόνα στα έτη Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετείχε σε ξεχωριστή φάση της διαδικασίας και διαμόρφωσε τελική προκήρυξη κατά το ακαδ. έτος Η χρονοβόρα διαδικασία διεξαγωγής διαγωνισμού για την προμήθεια του πληροφοριακού συστήματος έχει σαν αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να μην διαθέτει ακόμα μέχρι σήμερα πληροφοριακό σύστημα,

3 από το οποίο οι ΜΟ.ΔΙ.Π. αντλούν τα δεδομένα που καταχωρίζουν συστηματικά τα επιμέρους Τμήματα και οι διοικητικές μονάδες του Ιδρύματος. Η πορεία του διαγωνισμού την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2014 (εξέταση των οικονομικών προσφορών από τον ΕΛΚΕ) υποδεικνύει, εάν και εφόσον ο διαγωνισμός ολοκληρωθεί χωρίς ανασταλτικές ενστάσεις, ότι το σύστημα θα καταστεί λειτουργικό στο τέλος του εαρινού εξαμήνου του ακαδ. έτους (Ιούνιος 2015). Σημειωτέον, ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν διαθέτει ούτε πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης δεδομένων προσωπικού, από το οποίο θα ήταν δυνατή η άντληση μερικών στοιχείων για τις ανάγκες εκθέσεων αξιολόγησης. Διαθέτει πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης γραμματειών (από την εταιρεία Cardisoft), το οποίο χρησιμοποιούν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τα περισσότερα Τμήματα (πλην του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους ) για την καταγραφή στοιχείων των φοιτητών του Τμήματος (κυρίως εγγραφές σε μαθήματα και καταχώριση βαθμών). Το πληροφοριακό σύστημα της ΜΟ.ΔΙ.Π. θα συναρμοστεί με το σύστημα αυτό, προκειμένου να αντλεί αυτόματα στοιχεία από τις Γραμματείες των Τμημάτων. Ως εκ των παραπάνω, η ΜΟ.ΔΙ.Π. είναι υποχρεωμένη στο μεταξύ να διεξάγει με στοιχεία που αντλεί από τα ακαδημαϊκά και διοικητικά Τμήματα τη συλλογή και επεξεργασία του μεγάλου όγκου στοιχείων που απαιτούνται για τις ποικίλες διαδικασίες αξιολόγησης (ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης των Τμημάτων, εκθέσεις εξωτερικής αξιολόγησης των Τμημάτων, έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης του Ιδρύματος, έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του Ιδρύματος, πιστοποίηση προγραμμάτων σπουδών, αξιολογήσεις μαθημάτων και διδασκόντων από τους φοιτητές). Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε αναγκαστικά για την τρέχουσα Έκθεση Αυτοαξιολόγησης του Ιδρύματος, την οποία ζήτησε η Α.ΔΙ.Π. από όλα τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τον Μάιο 2014 χωρίς σαφή χρονικό περιορισμό, αλλά με την πληροφόρηση ότι πρέπει να κατατεθούν έως το τέλος του χειμερινού εξαμήνου του ακαδ. έτους Σημειωτέον, ότι η Έκθεση Αυτοαξιολόγησης θα αποτελέσει τη βάση για τη διαδικασία πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών (ως προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αναμένεται να ξεκινήσει στα Τμήματα που αξιολογήθηκαν πρώτα, δηλαδή στο Τμήμα Φιλολογίας και στο νέο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), αλλά και για τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας συμμετοχής των μελών τους σε ερευνητικά προγράμματα. Ελλείψει πληροφοριακού συστήματος στη ΜΟ.ΔΙ.Π. κρίθηκε αναγκαία από την Πρυτανεία η συγκρότηση Ομάδας Έργου για την έγκαιρη συλλογή, την επεξεργασία (σε συγκεντρωτικούς πίνακες ανά Τμήμα και συνολικά για το

4 Ίδρυμα) και την επαλήθευση των στοιχείων που καταχωρούνται σε ειδικούς πίνακες ως βάση για τη σύνταξη της Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης. Η Ομάδα Έργου θα υποβοηθήσει το κύριο μέρος της συγγραφής της Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης από τη ΜΟ.ΔΙ.Π. Η χρηματοδότηση του έργου εγκρίθηκε σε πρώτη φάση από την Επιτροπή Ερευνών κατόπιν αιτήματος του Πρύτανη στις Η δημόσια προκήρυξη και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ολοκληρώθηκαν το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου Η διαδικασία τελικής έγκρισης της Ομάδας Έργου από την Επιτροπή Ερευνών είχε σαν συνέπεια την έναρξη του έργου (με κωδ. αριθμό 0243) το Νοέμβριο του Η Ομάδα Έργου αποτελείται από δύο νέους επιστήμονες ειδικούς στην εκπαιδευτική πολιτική και την ανάλυση δεδομένων, οι οποίοι επελέγησαν με βάση της προϋποθέσεις της προκήρυξης από τριμελή επιτροπή που όρισε η Επιτροπή Ερευνών (Αναπλ. Καθηγήτρια Κ. Μπότσιου, Επίκ. Καθηγήτρια Γ. Παπαδιαμαντάκη ως πρόεδρος και μέλος της ΜΟΔΙΠ, αντίστοιχα, και Αναπλ. Καθηγήτρια-Αναπλ. Πρύτανη Μ. Τσιρώνη ως προεδρεύουσα της Επιτροπής Ερευνών). Υπεύθυνη Έργου χωρίς αμοιβή είναι η πρόεδρος της ΜΟ.ΔΙ.Π. κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου. Η Ομάδα Έργου θα συμβάλει στην επεξεργασία των στοιχείων της Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης και για την επόμενη φάση της πιστοποίησης εν αναμονή του πληροφοριακού συστήματος της ΜΟ.ΔΙ.Π. Σημειωτέον, ότι η διαδικασία συλλογής στοιχείων από τη ΜΟ.ΔΙ.Π. για τις ανάγκες της Εσωτερικής Αυτοαξιολόγησης υποστηρίχθηκε άμεσα από τη συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων και των προϊσταμένων των επιμέρους Τμημάτων του Ιδρύματος. 3. Έλλειψη συστήματος διασφάλισης ποιότητας Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν διαθέτει ολοκληρωμένο καταγεγραμμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας. Η δημιουργία του υπό την ευθύνη του Πρύτανη έχει στο μεταξύ προβλεφθεί στον υπό κατάρτιση Οργανισμό του Ιδρύματος. Για να καλυφθεί το κενό, η ΜΟ.ΔΙ.Π., σε συνεργασία με τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο, εισήγαγε μέσω των αρμοδίων οργάνων του Πανεπιστημίου ορισμένες βασικές διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας σε θέματα σπουδών, οι οποίες θα αποτυπωθούν και στην Έκθεση Εσωτερικής Αυτοαξιολόγησης, που αφορά ρητά τη διασφάλιση ποιότητας ( Αξιολόγηση Ιδρύματος και Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας ). Τέτοιες διαδικασίες συμβάλλουν στον συντονισμό των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, ενισχύουν τη διαφάνεια στη λειτουργία των προγραμμάτων σπουδών και βελτιώνουν την ενημέρωση των αρμοδίων οργάνων για τη λήψη σχετικών αποφάσεων, ενώ ενδυναμώνουν το ενδιαφέρον διδασκόντων και φοιτητών για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής διαδικασίες:

5 1. Διατύπωση γνώμης της ΜΟ.ΔΙ.Π. για τα Π.Μ.Σ. προ τη εγκρίσεώς τους από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος μετά από έλεγχο των προγραμμάτων και κανονισμών σπουδών σε συνάρτηση με την κείμενη νομοθεσία και τα υποδείγματα της Α.ΔΙ.Π. 2. Έλεγχος προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών από το Τμήμα Σπουδών και σχετική εισήγηση πριν από την έγκρισή τους από τη Σύγκλητο (βλ. παραπάνω) 3. Οριζόντια ηλεκτρονική αξιολόγηση μαθημάτων και διδασκόντων από τους φοιτητές υπό την εποπτεία της ΜΟ.ΔΙ.Π. και σε συνεργασία με τις Ομάδες Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α.) των Τμημάτων, σύμφωνα με τα πρότυπα της Α.ΔΙ.Π. 4. Εξέταση ενστάσεων φοιτητών που δεν έχουν διευθετηθεί σε επίπεδο Τμήματος ή Σχολής από το Τμήμα Σπουδών με παροχή συμβουλευτικής ως προς τα ισχύοντα 5. Ενθάρρυνση συμμετοχής των φοιτητών στη ΜΟ.ΔΙ.Π. και στις Ο.Μ.Ε.Α. των Τμημάτων, αλλά και στις διαδικασίες αξιολόγησης Ως προς το ακαδ. έτος πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Συγκέντρωση των Ετήσιων Απογραφικών Εκθέσεων και των Εκθέσεων Εσωτερικής Αξιολόγησης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου για την υλοποίηση των Εξωτερικών Αξιολογήσεων του Ιδρύματος ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Προγραμματισμός των εξωτερικών Αξιολογήσεων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (Α.ΔΙ.Π.) για το διάστημα Δεκεμβρίου 2013 Φεβρουαρίου 2014 Πρόσκληση προπτυχιακών φοιτητών για τη διενέργεια εκλογών προς ανάδειξη εκπροσώπων στη ΜΟ.ΔΙ.Π. του Ιδρύματος (οι εγγραφές των μεταπτυχιακών φοιτητών ολοκληρώθηκαν μέσα στο εαρινό εξάμηνο μετά την ανάδειξη Κοσμητόρων σε όλες τις Σχολές του Ιδρύματος) Συνεργασία με τα Τμήματα του Πανεπιστημίου για την επικαιροποίηση των καταλόγων προτεινόμενων Εξωτερικών Αξιολογητών Ενέργειες για την υιοθέτηση από τη Σύγκλητο της πρότασης της Πρυτανείας για την εγγραφή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη European University Association (EUA) με την προοπτική πιστοποίησης από τον φορέα.

6 Προβλέφθηκε δέσμευση πόρων και για τις δύο διαδικασίες στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Κατάθεση απολογισμού δράσεων προς τον Πρύτανη για τις δράσεις του Τομέα Διασφάλισης Ποιότητας κατά την περίοδο Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2013 Συντονισμός εξωτερικών αξιολογήσεων όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πλην των ήδη αξιολογηθέντων Τμημάτων Φιλολογίας και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (είχε αξιολογηθεί στο παρελθόν το συστατικό Τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών). Η ΜΟ.ΔΙ.Π. συντόνισε τη διαδικασία των αξιολογήσεων σε συνεργασία με την Α.ΔΙ.Π. και κάθε Τμήμα του Ιδρύματος ξεχωριστά (πρόγραμμα επιτόπιων επισκέψεων, μετάβαση αξιολογητών στα Τμήματα, παρουσίαση σπουδών και διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας) Εξωτερικές αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν: Τμήμα Νοσηλευτικής: 16-18/ Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής : 13-15/01/2014 Τμήμα Οικονομικών Επιστημών : 3-5/02/2014 Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων: 10-12/02/2014 Τμήμα Θεατρικών Σπουδών: 10-12/02/2014 Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών: 17-19/02/2014. Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού: 17-19/02/2014 Τα προγράμματα των Εξωτερικών αξιολογήσεων των Τμημάτων περιελάμβαναν κατά την πρώτη ημέρα αξιολόγησης συνάντηση εργασίας του Πρύτανη Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Μασσέλου και της Αναπλ. Καθηγήτριας κ. Κωνσταντίνας Μπότσιου ως Προέδρου της ΜΟ.ΔΙ.Π. με τους εξωτερικούς αξιολογητές, προκειμένου να συζητηθεί η αναπτυξιακή στρατηγική του Ιδρύματος και θέματα διασφάλισης ποιότητας. Την τελευταία ημέρα κάθε αξιολόγησης πραγματοποιούνταν συνάντηση εργασίας με την κ. Μπότσιου ως Αναπληρώτρια Πρύτανη Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα της Επιτροπής για θέματα σπουδών σε κάθε αξιολογούμενο Τμήμα. Εν συνεχεία η ΜΟ.ΔΙ.Π. παραλάμβανε τα σχέδια των Εκθέσεων των Εξωτερικών Αξιολογήσεων από την Α.ΔΙ.Π. Το τρίτο στάδιο των αξιολογήσεων αφορούσε τη

7 διατύπωση γνώμης από κάθε Τμήμα σε συνεργασία με την ΜΟ.ΔΙ.Π. Σε όλες τις τελικές Εκθέσεις Εξωτερικών Αξιολογήσεων ελήφθησαν υπόψη από τις αρμόδιες Επιτροπές οι παρατηρήσεις των Τμημάτων. Όλες οι τελικές Εκθέσεις Εξωτερικής Αξιολόγησης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΜΟ.ΔΙ.Π. και αντίστοιχα στην ιστοσελίδα της Α.ΔΙ.Π. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Ανανέωση/αναβάθμιση ιστοσελίδας ΜΟ.ΔΙ.Π. και δημιουργία λογότυπου ΜΟ.ΔΙ.Π. Δημιουργία αρχείου με τις Εσωτερικές και Εξωτερικές Εκθέσεις Αξιολογήσεων των Τμημάτων σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Επεξεργασία και κωδικοποίηση από τη ΜΟ.ΔΙ.Π., προκειμένου να ενημερωθεί συνολικά για το Ίδρυμα η ακαδημαϊκή κοινότητα Προετοιμασία για την πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών από την Α.ΔΙ.Π. Ενημέρωση των Κοσμητόρων, Προέδρων, Διευθυντών Π.Μ.Σ. Κοσμητόρων, Καθηγητών και κάθε κατηγορίας διδασκόντων προκειμένου να αναμορφωθούν τα προγράμματα σπουδών σε όλα τα επίπεδα με βάση τα πρότυπα της Α.ΔΙ.Π. και τους πλέον πρόσφατους οδηγούς ECTS Ενημέρωση της Α.ΔΙ.Π. για την διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μέσω απογραφικών δελτίων (συγκεντρωτικοί πίνακες Τμημάτων), όπως ζητήθηκε από την Αρχή Αποστολή σχεδίου ερευνητικής πρότασης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να διερευνηθούν η απήχηση και τα κριτήρια επιλογής των Τμημάτων και Σχολών από κατοίκους της Περιφέρειας ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Καταγραφή των λειτουργιών που επιτελούνται με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος Γραμματειών της Cardisoft από όλα τα Τμήματα Ενημέρωση Γραμματειών για την πλήρη εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος Γραμματειών της Cardisoft, προκειμένου να είναι έτοιμες για τη συνεργασία του συστήματος με το πληροφοριακό σύστημα που πρόκειται να προμηθευτεί η ΜΟ.ΔΙ.Π. Δημιουργία αρχείου για όλα τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου (προγράμματα και κανονισμοί σπουδών, διεθνείς συνεργασίες κ.λπ.) Συλλογή και επεξεργασία των ερωτηματολογίων (έντυπων και ηλεκτρονικών) αξιολόγησης μαθημάτων και διδασκόντων προπτυχιακών

8 και μεταπτυχιακών σπουδών από τους φοιτητές προκειμένου να δημιουργηθεί ένα βασικό κοινό ερωτηματολόγιο με βάση το πρότυπο της Α.ΔΙ.Π., το οποίο μπορεί να αναπροσαρμόζεται στις ανάγκες επιμέρους Τμημάτων στη συνέχεια ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΙΟΣ 2014 Έναρξη διαδικασιών για την Κατάρτιση της Έκθεσης Εσωτερικής (Αυτο)Αξιολόγησης του Ιδρύματος μετά από σχετική ενημέρωση της Α.ΔΙ.Π. προς τη ΜΟ.ΔΙ.Π. Η λεγόμενη Αξιολόγηση Ιδρύματος και Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας θα πραγματοποιηθεί εντός του 2014 με στόχο τη διενέργεια Εξωτερικής Αξιολόγησης του ιδρύματος και Πιστοποίησης Προγραμμάτων Σπουδών κατά το ακαδ. έτος (εαρινό εξάμηνο) Εισαγωγή και εφαρμογή της διαδικασίας διατύπωσης γνώμης της ΜΟ.ΔΙ.Π. για τα νέα και αναμορφούμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών κατά την έγκρισή τους από τη Σύγκλητο. Η διαδικασία που εγκρίθηκε κατά την συνεδρίαση Συγκλήτου της Δεν απεστάλησαν προς γνωμοδότηση από τη ΜΟ.ΔΙ.Π. σχέδια επικαιροποίησης των Π.Μ.Σ. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Στο διάστημα Μαΐου - Ιουλίου 2014 η ΜΟ.ΔΙ.Π. υπέβαλε γνώμη για την έγκριση από τη Σύγκλητο των εξής Π.Μ.Σ. : -Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία»Τμήματος Φιλολογίας (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ 3958/ Π.Μ.Σ. «Κοινωνική και Εκπαιδευτική Πολιτική» Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ 3959/ ) -Π.Μ.Σ. «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτισμικών αγαθών και Περιβάλλοντος» Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ 3945/ ) -Π.Μ.Σ. «Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών» Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ3946/ και ΑΠ.4126/ ) -Π.Μ.Σ. «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ. 4121/ ) -Π.Μ.Σ. «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα» Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ. 4122/ )

9 -Π.Μ.Σ. «Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείρισης Κρίσεων» Τμήματος Νοσηλευτικής (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ. 4123/ ) -Π.Μ.Σ. «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων» Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ. 4124/ ) -Π.Μ.Σ. «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ. 4125/ Π.Μ.Σ. «Οργάνωση/Διαχείριση του Αθλητισμού για άτομα με αναπηρίες (Α. με. Α)-Sport Management for the disabled» Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ.4180/ ) -Π.Μ.Σ. «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικού Τουρισμού και Ελεύθερου Χρόνου» Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ. 5187/ ) -Π.Μ.Σ. «Πρόληψη και θεραπεία αιμοσφαιρινοπαθειών Prevention and Treatment of Hemoglobinopathies» Τμήματος Νοσηλευτικής (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ. 5188/ Π.Μ.Σ. «Μηχανική Ασύρματων Ενσωματωμένων Συστημάτων Wireless Embedded Systems Engineering» Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ / ) -Π.Μ.Σ. «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές», «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία», «Μεσογειακές Σπουδές» Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Γνωμοδότηση ΜΟ.ΔΙ.Π. με ΑΠ. 6156/ ) Υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης της ΜΟ.ΔΙ.Π. σε θέματα της αρμοδιότητάς της για τον υπό κατάρτιση Οργανισμό του Ιδρύματος στον Πρύτανη και την Ομάδα Εργασίας (Επιτροπή Οργανισμού/Εσωτερικού Κανονισμού) Η ΜΟ.ΔΙ.Π. ενημερώθηκε εκ νέου μετά από αίτημά της από την αρμόδια Ομάδα Έργου για τις προδιαγραφές της προκήρυξης που αφορά την προμήθεια ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος προς υποστήριξη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Ιδρύματος με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» του ΕΣΠΑ [συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Ε.Κ.Τ.)] και εθνικών πόρων (αποστολή στον Τύπο: , διενέργεια διαγωνισμού: ). Η ΜΟ.ΔΙ.Π. συνέβαλε στη διαμόρφωση πρόσθετων προδιαγραφών στο έργο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, το σύστημα αναμένεται να καταστεί

10 λειτουργικό, εφόσον ο σχετικός διαγωνισμός ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις, τον Ιούνιο του 2015 Λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών του διαγωνισμού για το ως άνω πληροφοριακό έργο ΜΟ.ΔΙ.Π., η ΜΟ.ΔΙ.Π., σε συνεργασία με μέλη της Ομάδας Έργου και κυρίως με τον Αναπλ. Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Βασιλάκη, προέβη στην δημιουργία ειδικού λογισμικού προκειμένου να πραγματοποιηθεί πιλοτική οριζόντια ηλεκτρονική αξιολόγηση των μαθημάτων και διδασκόντων από τους φοιτητές σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η αξιολόγηση αυτού του τύπου αποτελεί μία από τις στοιχειώδεις υποχρεωτικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα πληροφοριακά συστήματα ΜΟ.ΔΙ.Π. στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Συμμετοχή της Προέδρου και μελών ΜΟ.ΔΙ.Π. στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για τον Οργανισμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη (10 Ιουνίου 2014) Εφαρμογή της πιλοτικής οριζόντιας ηλεκτρονικής αξιολόγησης μαθημάτων και διδασκόντων από τους φοιτητές στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδασκόντων και φοιτητών, για την πιλοτική οριζόντια ηλεκτρονική αξιολόγηση μαθημάτων και διδασκόντων από τους φοιτητές στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2014 και από το ακαδημαϊκό έτος Υποβολή ολοκληρωμένης ερευνητικής πρότασης στον Πρύτανη και στην Επιτροπή Ερευνών για την υποστήριξη της διαδικασίας Αξιολόγησης Ιδρύματος και Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας (εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ερευνών στις ως Αξιολόγηση Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Κ.Α. 0243) ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 Συγκριτική ανάλυση των Εκθέσεων Εξωτερικών Αξιολογήσεων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου για τις ανάγκες της Αξιολόγησης Ιδρύματος και Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας και Κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού της ΜΟ.ΔΙ.Π. Κατάθεση απολογισμού δράσεων προς τον Πρύτανη για τις δράσεις του Τομέα Διασφάλισης Ποιότητας κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2013 Ιουλίου 2014

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 Ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την πιλοτική ταυτόχρονη οριζόντια ηλεκτρονική αξιολόγηση μαθημάτων και διδασκόντων από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου Σύμφωνα με τον έλεγχο των δεδομένων που ακολούθησε, συμμετείχαν πλήρως (δηλ. οι φοιτητές έλαβαν κουπόνια ανώνυμης αξιολόγησης από τις Γραμματείες και τους διδάσκοντες) τα εξής Τμήματα: -Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων -Φιλολογίας -Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών -Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού - Νοσηλευτικής -Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Στα μισά περίπου μαθήματα του προγράμματος σπουδών έγινε αξιολόγηση στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Δεν συμμετείχε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, επειδή δεν λειτουργεί στη Γραμματεία του το απαραίτητο για την αξιολόγηση πληροφοριακό σύστημα των Γραμματειών. Στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών προσφέρθηκαν προς αξιολόγηση μόνο δύο (2) μαθήματα ενός (1) διδάσκοντα. Σημειωτέον, ότι η παροχή πρόσβασης στην οριζόντια ηλεκτρονική αξιολόγηση από τα Τμήματα προς τους φοιτητές δεν προεξοφλεί τη συμμετοχή των φοιτητών στην αξιολόγηση, εφόσον δεν είναι υποχρεωτική. Η επεξεργασία των δεδομένων που σχετίζονται με την τελική συμμετοχή των φοιτητών στην αξιολόγηση αποτελεί διακριτή διαδικασία που στόχο έχει να αποτυπώσει το ενδιαφέρον των φοιτητών (συνήθως είναι χαμηλό αρχικά), να εξηγήσει τις τάσεις της αξιολόγησης και να διαμορφώσει ειδικότερους κανόνες που ενθαρρύνουν τους φοιτητές να αξιολογούν και γενικότερα να συμμετέχουν στη διασφάλιση ποιότητας των παρεχομένων σπουδών. Στο πλαίσιο της σύνταξης της Έκθεσης Αυτοαξιολόγησης του Ιδρύματος, καταρτίστηκαν αιτήματα αποστολής απογραφικών στοιχείων και δεικτών λειτουργίας κατά τα πρότυπα και τις υποδείξεις της Α.ΔΙ.Π. προς όλα τα ακαδημαϊκά Τμήματα του Ιδρύματος και προς τις εξής Διοικητικές Υπηρεσίες (με παράλληλη ενημέρωση διοικητικών και ακαδημαϊκών προϊσταμένων):

12 1. Συμβούλιο Ιδρύματος 2. Σύγκλητος 3. Τμήμα Προσωπικού 4. Οικονομική Υπηρεσία 5. Τμήμα Προμηθειών 6. Τεχνική Υπηρεσία 7. Πληροφορική Υποδομή 8. Βιβλιοθήκη 9. Φοιτητική Μέριμνα 10. Γραφείο ΔΑΣΤΑ(Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, Γραφείο Διασύνδεσης, Γραφείο ΜΟ.Κ.Ε) 11. Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) 12. Τμήμα Δημοσίων/Διεθνών σχέσεων 13. Υπεύθυνους Κοινωνικώς και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων Τα ως άνω αιτήματα υποβλήθηκαν κατά την έναρξη του ακαδ. έτους λόγω της πλήρους επαναλειτουργίας όλων των υπηρεσιών. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. συνεργάστηκε στη συνέχεια συστηματικά με όλα τα Τμήματα και Υπηρεσίες του Ιδρύματος για τη συμπλήρωση των πινάκων, καθώς και για την επεξεργασία και τον επανέλεγχο των στοιχείων από τη ΜΟ.ΔΙ.Π. και την Ομάδα Έργου Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου. Διαδικασίες που οργανώθηκαν συστηματικά κατά το ακαδ. έτος Συλλογή Ετήσιων Απογραφικών Δελτίων και Εκθέσεων Εσωτερικής Αξιολόγησης από τη ΜΟ.ΔΙ.Π. ως πάγια διαδικασία και για τις ανάγκες των εξωτερικών αξιολογήσεων των Τμημάτων του Ιδρύματος (Δεκέμβριος Ιανουάριος 2014) Δημιουργία Αρχείου Εσωτερικών Αξιολογήσεων Δημιουργία Αρχείου Εξωτερικών Αξιολογήσεων Παραλαβή Εκθέσεων Εσωτερικής Αξιολόγησης από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αποστολή τους στην Α.ΔΙ.Π.

13 Παροχή συμβουλευτικής για την αναμόρφωση ή ίδρυση νέων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (προγραμμάτων σπουδών και κανονισμών λειτουργίας) Διαρκής ενημέρωση της ιστοσελίδας της ΜΟ.ΔΙ.Π. για διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας που θεσπίζονται στο Πανεπιστήμιο Δημιουργία σφραγίδας της ΜΟ.ΔΙ.Π. και απόκτηση Κεντρικού Πρωτοκόλλου εξερχομένων. Τα εισερχόμενα έγγραφα καταχωρούνται από τη Δ/νση Προσωπικού Ενημέρωση/καλλιέργεια εξωστρέφειας για διαδικασίες Διασφάλισης Ποιότητας Συμμετοχή της Αναπληρώτριας Πρύτανη Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας Αναπλ. Καθηγήτριας κ. Κωνσταντίνας Μπότσιου στη διημερίδα «Κουλτούρα Ποιότητας στα ελληνικά ΑΕΙ», η οποία οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (7-8 Νοεμβρίου 2013) Συμμετοχή της Αναπληρώτριας Πρύτανη Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας Αναπλ. Καθηγήτριας κ. Κωνσταντίνας Μπότσιου στο 8 ο ετήσιο συνέδριο του European Quality Assurance Forum (EQAF) στο Gothenburg της Σουηδίας (21-23 Νοεμβρίου 2013) Συμμετοχή της Αναπληρώτριας Πρύτανη Εκπαίδευσης και Διασφάλισης Ποιότητας Αναπλ. Καθηγήτριας κ. Κωνσταντίνας Μπότσιου στην ημερίδα «Διασφάλιση Ποιότητας και Πιστοποίηση στα ελληνικά ΑΕΙ», η οποία διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( 25 Νοεμβρίου 2013) Συμμετοχή μετά από πρόσκληση προς τη ΜΟ.ΔΙ.Π. του μέλους της Επίκ. Καθηγήτριας κ. Παναγιώτας Παπαδιαμαντάκη στην ημερίδα με τίτλο «Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Πελοποννήσου και την Α.ΔΙ.Π. (12 Μαΐου 2014)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Σεπτέμβριος 2015-Αύγουστος 2016)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Σεπτέμβριος 2015-Αύγουστος 2016) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Σεπτέμβριος 2015-Αύγουστος 2016) Σεπτέμβριος 2015 Ζητήθηκαν τα ωρολόγια προγράμματα διδασκαλίας των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Σεπτέμβριος 2014-Αύγουστος 2015)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Σεπτέμβριος 2014-Αύγουστος 2015) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Σεπτέμβριος 2014-Αύγουστος 2015) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Υλοποίηση πρώτης πιλοτικής οριζόντιας ηλεκτρονικής αξιολόγησης των μαθημάτων/διδασκόντων από τους φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστική επεξεργασία αξιολογήσεων μαθημάτων & διδακτικού έργου από τους φοιτητές

Στατιστική επεξεργασία αξιολογήσεων μαθημάτων & διδακτικού έργου από τους φοιτητές ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας UNIVERSITY OF THE PELOPONNESE Quality Assurance Unit Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Στατιστική επεξεργασία αξιολογήσεων μαθημάτων &

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Άρθρο 1 Σκοπός της ΜΟ.ΔΙ.Π. 1. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. (Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 21/ Της 58ης Τακτικής Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις

ΑΠΟΦΑΣΗ 21/ Της 58ης Τακτικής Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΦΜ: 999739279, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Έδρα: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100 Τηλέφωνο: 2710 372130, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παραδοτέο 1.1.4 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ) ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1: Οργάνωση του Συστήματος Αξιολόγησης της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΥMΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, 22100 Τρίπολη Τηλ.:2710-221146-45, fax: 2710-221147 Πληροφορίες: Μαρία Παπαδοπούλου, Ελένη Σουρλά

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 1.1.2 Εγχειρίδιο Διαδικασιών Αξιολόγησης ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1: Οργάνωση του Συστήματος Αξιολόγησης της ΜΟΔΙΠ ΥΠΟΕΡΓΟ

Διαβάστε περισσότερα

Σ1: Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα σπουδών

Σ1: Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα σπουδών Στρατηγικοί Στόχοι Οι στρατηγικοί στόχοι του Πανεπιστημίου Πατρών, συνιστούν τους πυλώνες προς τους οποίους προσανατολίζεται κατά συνεκτικό τρόπο η δραστηριότητα του ανθρώπινου δυναμικού και η αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγιο Ενεργειών της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΔΜ

Ημερολόγιο Ενεργειών της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΔΜ Ημερολόγιο Ενεργειών της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΔΜ Αρμοδιότητες της ΜΟ.ΔΙ.Π. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση του Ιδρύματος συνολικά, και λειτουργεί ως Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α.) του Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

Ενδιάμεσο πληροφοριακό σύστημα αξιολόγησης μαθημάτων: λειτουργία και συμπεράσματα

Ενδιάμεσο πληροφοριακό σύστημα αξιολόγησης μαθημάτων: λειτουργία και συμπεράσματα Ημερίδα: «Πληροφοριακό σύστημα Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας Ενδιάμεσο πληροφοριακό σύστημα αξιολόγησης μαθημάτων: λειτουργία και συμπεράσματα Κώστας Βασιλάκης Αξιολόγηση μαθημάτων Η καταγραφή της άποψης

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό Σύστημα Διασφάλισης της Ποιότητας

Εσωτερικό Σύστημα Διασφάλισης της Ποιότητας Εσωτερικό Σύστημα Διασφάλισης της Ποιότητας Κομοτηνή, 2019 Σκοπός του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας (ΕΣΔΠ) η επίτευξη υψηλής ποιότητας στη λειτουργία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 15/ Της 100ης Έκτακτης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις

ΑΠΟΦΑΣΗ 15/ Της 100ης Έκτακτης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΦΜ: 999739279, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Έδρα: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τρίπολη, Τ.Κ. 22100 Τηλέφωνο: 2710 372130, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

Τελική έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του έργου

Τελική έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του έργου ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Β Φάση)» και α/α «02» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Ευγενία Αλεξανδροπούλου Καθηγήτρια Αναπληρώτρια Πρύτανη Πρόεδρος ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ευγενία Αλεξανδροπούλου Καθηγήτρια Αναπληρώτρια Πρύτανη Πρόεδρος ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ευγενία Αλεξανδροπούλου Καθηγήτρια Αναπληρώτρια Πρύτανη Πρόεδρος ΜΟΔΙΠ Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2013 Σχολή Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων - Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΡΙΤΗ (4 η ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η Τέταρτη (4 η ) συνεδρίαση του οργάνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 στις 13:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Xαροκοπείου Πανεπιστημίου ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Xαροκοπείου Πανεπιστημίου ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Xαροκοπείου Πανεπιστημίου ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Άρθρο 1 Αντικείμενο, περιεχόμενο και σκοπός της αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Καβάλα 2010 Άρθρο 1 Αντικείμενο, περιεχόμενο και σκοπός της αξιολόγησης 1) Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 6: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΜ.Ε.Α.)

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 6: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΜ.Ε.Α.) 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ 6: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΜ.Ε.Α.) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 6.1.1.: Έκθεση αναφοράς των ενεργειών συντονισμού έργου των ομάδων εσωτερικής αξιολόγησης (Α και Β Εξάμηνο 2012)

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. Παρευρίσκονται, επίσης, τα παρακάτω μέλη του έργου Γέφυρα - ΜΟ.ΔΙ.Π.:

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. Παρευρίσκονται, επίσης, τα παρακάτω μέλη του έργου Γέφυρα - ΜΟ.ΔΙ.Π.: Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Της πρώτης (1 ης ) συνεδρίασης της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, που πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟνάδα ΔΙασφάλισης Ποιότητας Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΜΟνάδα ΔΙασφάλισης Ποιότητας Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΜΟνάδα ΔΙασφάλισης Ποιότητας Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Φραγγίδης Λεωνίδας Ημερίδα: "Πληροφοριακά Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας: εργαλεία ενίσχυσης της ποιότητας" Τμήματα Δ.Π.Θ. 8 Σχολές με 20 Τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΡΙΤΗ (3 η ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Η Τρίτη (3 η ) συνεδρίαση του οργάνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2017 στις 12:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πρυτανείας στην

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Αποτίμηση και Προγραμματισμός Δράσεων Διασφάλισης Ποιότητας Συναντήσεις Εργασίας (20 & 21/03/2017) Συνάντηση Εργασίας ΑΔΙΠ, Αποτίμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Αργοναυτών & Φιλελλήνων, Βόλος-τηλ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Αργοναυτών & Φιλελλήνων, Βόλος-τηλ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Αργοναυτών & Φιλελλήνων, 38221-Βόλος-τηλ. 24210 74579 Ε-mail:deanhum@uth.gr Αρ. Πρωτ.: 45 Βόλος, 15/02/2019 ΘΕΜΑ: 2 η τροποποίηση σύνθεσης της Κοσμητείας της

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοποίηση των αρμοδιοτήτων των οργάνων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Κωδικοποίηση των αρμοδιοτήτων των οργάνων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ Κωδικοποίηση των αρμοδιοτήτων των οργάνων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ Απόφαση της Κοσμητείας (συν. 14/9/2016) και της Γενικής Συνέλευσης (συν. 29/9/2010) μετά από εισήγηση του Κοσμήτορα Δ. Κουτσογιάννη

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραμματισμός Δράσεων για την Εφαρμογή των Συστάσεων και την Επίτευξη Συνεχούς Βελτίωσης»

«Προγραμματισμός Δράσεων για την Εφαρμογή των Συστάσεων και την Επίτευξη Συνεχούς Βελτίωσης» Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση «Προγραμματισμός Δράσεων για την Εφαρμογή των Συστάσεων και την Επίτευξη Συνεχούς Βελτίωσης» Δρ Χριστίνα Μπέστα Γενική Διευθύντρια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1 η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31 η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έργο κάθε ακαδημαϊκού έτους διαρθρώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (πρώην ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (πρώην ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ) ΠΡΑΞΗ ΜΟ.ΔΙ.Π. του ΤΕΙ πρώην (ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ) ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ (πρώην ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ) Το Νομικό πλαίσιο της Διασφάλισης Ποιότητας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ε. ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2014 ΤΡΙΠΟΛΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ε. ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2014 ΤΡΙΠΟΛΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ε. ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2014 ΤΡΙΠΟΛΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Τι είναι η Έκθεση Αυτοαξιολόγησης; 1. Αποτύπωση των ακαδημαϊκών και διοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης. Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το έργο της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης. Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Το έργο της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αρμοδιότητες της ΟΜ.Ε.Α.: Έχει την ευθύνη της διεξαγωγής, σε συνεργασία με την οικεία ΜΟ.ΔΙ.Π.,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ

ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 6-7 Οικονομικών Πληροφορικής Ιστορίας Κοινωνικής και Θεατρικών Οργάνωσης και & Πολιτισμικών Αγαθών Φιλολογίας Νοσηλευτικής Εισαχθέντες με εισαγωγικές εξετάσεις (Άνδρες) 87

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ ΔΠΘ

Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ ΔΠΘ ΜΟνάδα ΔΙασφάλισης Ποιότητας Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Πληροφοριακό Σύστημα ΜΟΔΙΠ ΔΠΘ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, MSc. Υπεύθυνος ανάπτυξης και υποστήριξης πληροφορικού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Λάρισα, 15/11/2017 Αριθ. Πρωτ. 6344 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ TOY ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΜ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ TOY ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΜ ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ TOY ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΜ Κοζάνη 20.12.2015 Σκοπός του Οδηγού αυτού είναι η παροχή βοήθειας στα όργανα διοίκησης και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή ΕΣΔΠ Εγχειρίδιο Ποιότητας

Εφαρμογή ΕΣΔΠ Εγχειρίδιο Ποιότητας Εφαρμογή ΕΣΔΠ Εγχειρίδιο Ποιότητας Αθήνα, 25 Μαΐου 2018 Δρ Χριστίνα Μπέστα, Γενική Διευθύντρια ΑΔΙΠ Ενότητες Παρουσίασης Έναρξη λειτουργίας του ΕΣΔΠ: Τι θα πρέπει να έχει προηγηθεί Τι είναι εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ 1. Οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου προβλέπονται στο Ν. 4009/2011 όπως εκάστοτε ισχύει, στον Οργανισμό και στον

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 4: Δικαίωμα υπογραφής για τις μετακινήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Θέμα 4: Δικαίωμα υπογραφής για τις μετακινήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Τηλ.:2710-230009, fax: 2710-230005 ΔΕΥΤΕΡΗ (2 η ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Η Δεύτερη (2 η ) συνεδρίαση του οργάνου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:30 π.μ. στην

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές της πολιτικής διασφάλισης της ποιότητας του Τμήματος. Διαδικασία ανάπτυξης

Αρχές της πολιτικής διασφάλισης της ποιότητας του Τμήματος. Διαδικασία ανάπτυξης Δήλωση Πολιτικής Ποιότητας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ. Αρχές της πολιτικής διασφάλισης της ποιότητας του Τμήματος Η πολιτική διασφάλισης ποιότητας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ. περιλαμβάνει διαδικασίες που τεκμηριώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Μυτιλήνη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθμ. Πρωτ.: 7862 Θέμα: Ορισμός Αναπληρωτών Πρύτανη, μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Αναπληρωτές Πρύτανη και καθορισμός σειράς αναπλήρωσης του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τηλ.:2710-230009, fax: 2710-230005 ΔΩΔΕΚΑΤΗ (12 η ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η Δωδέκατη (12 η ) συνεδρίαση του οργάνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 12 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Έκθεση αναφοράς συμβουλευτικής υποστήριξης των ομάδων εσωτερικής αξιολόγησης (α και β εξάμηνο 2012)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Έκθεση αναφοράς συμβουλευτικής υποστήριξης των ομάδων εσωτερικής αξιολόγησης (α και β εξάμηνο 2012) 1 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 6.2.1. Έκθεση αναφοράς συμβουλευτικής υποστήριξης των ομάδων εσωτερικής αξιολόγησης (α και β εξάμηνο 2012) Εισαγωγικά: Η συμβουλευτική υποστήριξη των Ομάδων Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) των

Διαβάστε περισσότερα

Διασύνδεση των Πληροφοριακών Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας των ΜΟΔΙΠ και της ΑΔΙΠ

Διασύνδεση των Πληροφοριακών Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας των ΜΟΔΙΠ και της ΑΔΙΠ Διασύνδεση των Πληροφοριακών Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας των ΜΟΔΙΠ και της ΑΔΙΠ Ενημερωτική Ημερίδα «Πληροφοριακά Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας: Εργαλεία Ενίσχυσης της Ποιότητας» ΜΟΔΙΠ Διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: 283 Βόλος, 17 /09/2018

Αρ. Πρωτ.: 283 Βόλος, 17 /09/2018 Αρ. Πρωτ.: 283 Βόλος, 17 /09/2018 ΘΕΜΑ: Συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση 22/ Της 86ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις

Απόφαση 22/ Της 86ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΦΜ: 999739279, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Έδρα: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τρίπολη, Τ.Κ. 22131 Τηλέφωνο: 2710 372130, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Ρέθυμνο 02 Μαρτίου 2016 Αρ. Πρωτ. Συμβουλίου: 15/02.03.2016 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέμα: «Έγκριση Απόφασης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης περί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Ι. ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. Γ.Π.Α.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Ι. ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. Γ.Π.Α. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Ι. ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. Γ.Π.Α. Η πορεία της Αξιολόγησης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε το 2008 και μέχρι σήμερα κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική τόσο ως προς τα ποσοτικά

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Πληροφοριακό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Πληροφοριακό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Καραγιάννης Υπεύθυνος Πληροφοριακού Συστήματος ΜΟ.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας 1 12 Ιουνίου 2015 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Έργο ΜΟ.ΔΙ.Π. του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος & Όργανα Διασφάλισης Ποιότητας

Έργο ΜΟ.ΔΙ.Π. του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος & Όργανα Διασφάλισης Ποιότητας Έργο ΜΟ.ΔΙ.Π. του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος & Όργανα Διασφάλισης Ποιότητας Καθηγητής Βασίλειος Κ. Γούναρης Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου ΜΟ.ΔΙ.Π. Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Δ Ι.Π. ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ HELLENIC REPUBLIC H.Q.A. HELLENIC QUALITY ASSURANCE AND ACCREDITATION AGENCY Διασφάλιση Ποιότητας στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ WWW.UOP.GR Γενικά Στοιχεία Ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα το 2000 και άρχισε να λειτουργεί το 2002 με έδρα την Τρίπολη. Aναπτύσσεται στις 5 πρωτεύουσες των Νομών της Περιφέρειας

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση 9/ Της 84ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις

Απόφαση 9/ Της 84ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΦΜ: 999739279, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Έδρα: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τρίπολη, Τ.Κ. 22131 Τηλέφωνο: 2710 372130, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Πάτρα, 10 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ. Πρωτ.:12828 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Έχοντας υπόψη: 1) Τις διατάξεις του Ν.Δ/ΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟΔΙΠ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ (από το συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα προϋποθέτει:

Ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα προϋποθέτει: Ο ρόλος της ΜΟΔΙΠ χθες, σήμερα, αύριο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα προϋποθέτει: Την ενσωμάτωση και την παρακολούθηση των στοιχείων εκείνων που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της «παιδείας» του ατόμου,

Διαβάστε περισσότερα

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στοχοθεσία και Προγραµµατισµός Δράσεων για το ΠΠΣ του ΤΦ 5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στόχοι του ΠΠΣ Κεντρικός εκπαιδευτικός προσανατολισµός του ΠΠΣ του ΤΦ είναι η καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 39/ Της 76ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις

ΑΠΟΦΑΣΗ 39/ Της 76ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΦΜ: 999739279, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Έδρα: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τρίπολη, Τ.Κ. 22131 Τηλέφωνο: 2710 372130, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 19-01-2018 Αρ. πρωτ.: 4900 ΠΡΟΣ: τους Πρυτάνεις και Προέδρους των ΜΟΔΙΠ των ΑΕΙ (όπως πίνακας αποδεκτών) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1. Την έγκριση των υφιστάμενων Οδηγιών της ΜΟΔΙΠ για τη διενέργεια δομημένου ελέγχου των

1. Την έγκριση των υφιστάμενων Οδηγιών της ΜΟΔΙΠ για τη διενέργεια δομημένου ελέγχου των ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Σ. Ηλίας Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2017 Τηλ. : 2310 99 6649 Fax: 2310 99 6872 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση 21/ Της 88ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις

Απόφαση 21/ Της 88ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΦΜ: 999739279, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Έδρα: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τρίπολη, Τ.Κ. 22131 Τηλέφωνο: 2710 372130, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (Τ.Ε.Ι.) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 4/ , ΘΕΜΑ 12 ο )

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (Τ.Ε.Ι.) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 4/ , ΘΕΜΑ 12 ο ) Λάρισα, 12-2-2018 Αρ. Πρωτ. 807 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Ταχ. Δ/νση : ΤΕΙ Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. Γ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ Δεν ορίστηκε

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. Γ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ Δεν ορίστηκε Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Της δεύτερης (2 ης ) συνεδρίασης της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, που πραγματοποιείται στην αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

Fax :

Fax : Αριθ. πρωτ.3013 Αθήνα, 2 Σεπτεµβρίου 2019 ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Π Ρ Α Ξ Η Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, αφού έλαβε υπόψη: 1. Tις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΡΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΡΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΡΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - 62124 ΣΕΡΡΕΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ Σέρρες :07.05.2018 Πληροφορίες: φ.γκαβέζου Αρ.Πρωτ. 2074 Τηλ.: 2321049210, Fax.:

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο 1. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκού Έτους

Ακαδημαϊκού Έτους ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» Τίτλος: «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού» ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΜΠΤΗ (5 η ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η Πέμπτη (5 η ) συνεδρίαση του οργάνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 στις 14:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Άρθρο 1 Σκοπός της ΜΟ.ΔΙ.Π. 1. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. (Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας)

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης 1 ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ TMHMA Ο ΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ακαδηµαϊκό έτος: 2007-2008, 2008-2009 (Εαρινό Εξάµηνο 2007-2008 και Χειµερινό Εξάµηνο 2008-2009) ΑΓ. ΣΠΥΡΙ ΩΝΟΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: 1η Τροποποίηση της Πράξης "ΜΟΔΙΠ ΤΟΥ ΔΠΘ" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: 1η Τροποποίηση της Πράξης ΜΟΔΙΠ ΤΟΥ ΔΠΘ με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Κωνσταντινουπόλεως 45-49

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Αριθμός Πρόσκλησης: 10/2016 Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 4891 Ημερομηνία: 03/08/2016 ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

H Διαδικασία Εξωτερικής Αξιολόγησης από την ΑΔΙΠ. Ν. Σουλακέλλης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Πρόεδρος ΜΟ.ΔΙ.Π.

H Διαδικασία Εξωτερικής Αξιολόγησης από την ΑΔΙΠ. Ν. Σουλακέλλης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Πρόεδρος ΜΟ.ΔΙ.Π. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟΔΙΠ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ H Διαδικασία Εξωτερικής Αξιολόγησης από την ΑΔΙΠ Ν. Σουλακέλλης, Αντιπρύτανης

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοαξιολόγηση: (Boud & Donovan, 1982; MacBeath, 1999) εκ των έσω αξιολόγηση της µονάδας Βασικός Στόχος: βελτίωση της µονάδας µέσω µιας συνεχόµενης δι

Αυτοαξιολόγηση: (Boud & Donovan, 1982; MacBeath, 1999) εκ των έσω αξιολόγηση της µονάδας Βασικός Στόχος: βελτίωση της µονάδας µέσω µιας συνεχόµενης δι Ενηµερωτική Ηµερίδα: Διασφάλιση Ποιότητας σε περιόδους κρίσης Εισήγηση: Η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης: προβλήµατα και προοπτικές του Ιδρύµατος Εισηγητής: Κώστας Καραµάνης Μέλος ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ Ηπείρου Άρτα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2007-2013 ΠΡΑΞΗ: «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» ΑΞΟΝΑΣ 2: Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1 ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 20-12-2016 Σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στις 12:00 ακριβώς στην αίθουσα Συνεδριάσεων Β318 του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999, Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση της ΑΔΙΠ ΕΣΠΑ

Πρόταση της ΑΔΙΠ ΕΣΠΑ Πρόταση της ΑΔΙΠ ΕΣΠΑ 2014-2020 Υποβολή στο πλαίσιο εξειδίκευσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» Άξονας προτεραιότητας 6 «Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 84 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Αθήνα, Σάββατο 13 Μαϊου 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Ψυχολογίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Ψυχολογίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Ψυχολογίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης Ρέθυμνο, Φεβρουάριος 2019 1 1.1. Πολιτική Ποιότητας του Τμήματος Ψυχολογίας 1.1.1.

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 6.1.1 Έκθεση αναφοράς των ενεργειών συντονισμού έργου των ομάδων εσωτερικής αξιολόγησης Β Εξάμηνο 2011: Ιούλιος- Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΑΡΙΘΜ. 1038/47/ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΑΡΙΘΜ. 1038/47/ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΑΡΙΘΜ. 1038/47/15-06-2017 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Α/Α ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1. 2. Ανάγνωση και επικύρωση πρακτικών των Συνεδριών της Συγκλήτου

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Σκοπός: Ο σκοπός της πολιτικής ποιότητας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος είναι η συνεχής και συστηματική διασφάλιση, βελτίωση και

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Κρήτης Η Ευρωπαϊκή Χάρτα και ο Κώδικας Δεοντολογίας των Ερευνητών : 2014-2016

Πανεπιστήμιο Κρήτης Η Ευρωπαϊκή Χάρτα και ο Κώδικας Δεοντολογίας των Ερευνητών : 2014-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Σύμφωνα με την απόφαση της 303/21-6-12 συνεδρίασης της Συγκλήτου, το Πανεπιστήμιο υιοθέτησε ένα «σχέδιο δράσης» για την εφαρμογή των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Χάρτας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΡΟΣ: Τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΡΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - 62124 ΣΕΡΡΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Σέρρες 25-10-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων του Iδρύματος Προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΑΞΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Διεύθυνση Υποστήριξης Πανεπιστημιακών Οργάνων Τμήμα Πανεπιστημιακών Αρχών Καραολή & Δημητρίου 80 Πειραιάς Τ.Κ. 185 34 Υπεύθυνη: Διονυσία Αρτέμη Τηλ.: 210 4142230

Διαβάστε περισσότερα

Design by Nikolaos Koumparos 24/5/2013 1

Design by Nikolaos Koumparos 24/5/2013 1 Design by Nikolaos Koumparos Design by Nikolaos Koumparos 24/5/2013 1 Πράξη «ΜΟ.ΔΙ.Π του Τ.Ε.Ι. Λαμίας» Ομάδα Έργου: Άρης Μερτζάνης Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου Αθανασία Τσακίρη Γραμματειακή υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (της Καθ. Γλυκερίας Σιούτη, καθηγήτριας Νομικής και μέλος του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ) 1. Οι αρμοδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Α π ο λ ο γ ι σ μ ό ς Ο μ ά δ α ς Ε σ ω τ ε ρ ι κ ή ς Α ξ ι ο λ ό γ η σ η ς Ο δ ο ν τ ι α τ ρ ι κ ή ς Σ χ ο λ ή ς

Α π ο λ ο γ ι σ μ ό ς Ο μ ά δ α ς Ε σ ω τ ε ρ ι κ ή ς Α ξ ι ο λ ό γ η σ η ς Ο δ ο ν τ ι α τ ρ ι κ ή ς Σ χ ο λ ή ς Α π ο λ ο γ ι σ μ ό ς Ο μ ά δ α ς Ε σ ω τ ε ρ ι κ ή ς Α ξ ι ο λ ό γ η σ η ς Ο δ ο ν τ ι α τ ρ ι κ ή ς Σ χ ο λ ή ς 2 0 0 6-2015 Για την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, η αξιολόγηση, η οποία θεσμοθετήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Δ. Τριάντης. Διευθυντής Σχολής Μέλος ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ Αθήνας

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Δ. Τριάντης. Διευθυντής Σχολής Μέλος ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ Αθήνας ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Δ. Τριάντης Διευθυντής Σχολής Μέλος ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ Αθήνας ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Ημερίδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΕΛ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΕΛ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗ 2015 Κριτήρια Επιλογής Τμημάτων/ Ελκυστικότητα Κύρος/Φήμη.

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Αριθμός Πρόσκλησης: 21/2017 Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 8580 Ημερομηνία: 21/09/2017 ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Πατρών Τίτλος ΠΠΣ: Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 44/ Της 76ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις

ΑΠΟΦΑΣΗ 44/ Της 76ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΦΜ: 999739279, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Έδρα: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τρίπολη, Τ.Κ. 22131 Τηλέφωνο: 2710 372130, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Ένας νέος θεσμός στήριξης της Επιστημονικής Αριστείας

ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Ένας νέος θεσμός στήριξης της Επιστημονικής Αριστείας ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας Ένας νέος θεσμός στήριξης της Επιστημονικής Αριστείας Ημερίδα για τα 10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC), ΕΙΕ 15.3.2017 Θέματα παρουσίασης:

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση 5/ Της 79ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις

Απόφαση 5/ Της 79ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΦΜ: 999739279, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Έδρα: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τρίπολη, Τ.Κ. 22131 Τηλέφωνο: 2710 372130, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις ομογενοποιημένων εντύπων αξιολόγησης

Προτάσεις ομογενοποιημένων εντύπων αξιολόγησης Προτάσεις ομογενοποιημένων εντύπων αξιολόγησης Ε. Παπαγεωργίου Επ. Καθηγήτρια, Στέλεχος έργου ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ Αθήνας Εισαγωγή Τα αποτελέσματα των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας αποτιμώνται αναφορικά με τέσσερις

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΜΟΔΙΠ για τη Διεργασία 5: Συλλογή Δεδομένων Ποιότητας

Εισήγηση της ΜΟΔΙΠ για τη Διεργασία 5: Συλλογή Δεδομένων Ποιότητας Εισήγηση της ΜΟΔΙΠ για τη Διεργασία 5: Συλλογή Δεδομένων Ποιότητας Αντικείμενο Διεργασίας Η ΜΟΔΙΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τη Διασφάλιση Ποιότητας της ακαδημαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙAΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙAΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙAΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 1/21.11.2017 Της 54ης Τακτικής Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις 21-11-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 157 80, Αθήνα, 772 1348, FAX: 772 4181 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 21 ης /2016 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου 18.6.2014 Καθηγήτρια Νομικής Σχολής, ΑΠΘ

Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου 18.6.2014 Καθηγήτρια Νομικής Σχολής, ΑΠΘ Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου 18.6.2014 Καθηγήτρια Νομικής Σχολής, ΑΠΘ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΥΤΑΝΗ Οι αρμοδιότητες του Πρύτανη 1 καταστρώνονται στις ακόλουθες ομάδες 2 : 1. Πρύτανης και Ίδρυμα: α) Προΐσταται του

Διαβάστε περισσότερα