ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μια ευκαιρία για την Ελλάδα της Κρίσης.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μια ευκαιρία για την Ελλάδα της Κρίσης."

Transcript

1 ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Μια ευρία για την Ελλάδα Κρίσης. Ιωάννινα, 12 Μαίου 2014 Κατερίνα Φιλίππου-Κεραμίδα Δ/ντρια BIC ΗΠΕΙΡΟΥ Συνδιοργάνωση: Συνδιοργάνωση: Διαχειρίστρια Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ

2 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα είναι μία αναδυόμενη, εναλλακτική μορφή επιχειρηματικότητας στηριζόμενη στην Κοινωνική Οικονομία. Θα μπορούσαμε να ορίσουμε την Κοινωνική Οικονομία, ως το σύνολο οικονομικών, επιχειρηματικών, παραγωγικών κοινωνικών δραστηριοτή, οι οποίες αναλαμβάνονται από εταιρείες ή ενώσεις προσώπων, οποίων ο σκοπός είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόν.

3 Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.), είναι ένας νέος φορέας προαναφερθείσας Κοινωνικής Οικονομίας εμφανίσθηκε με τον πρόσφατο Ν.4019/2011. Στην ουσία είναι ένας αστικός συνεταιρισμός με κοινωνικό σκοπό περιορισμένη ευθύνη μελών του διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Οι Κοιν.Σ.Επ. είναι επιχειρήσεις, οι οποίες διοικούνται ισότιμα από τα μέλη τους η λειτουργία τους βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος τους προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων Κοιν.Σ.Επ επανεπενδύεται με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έτσι το κέρδος μελών είναι μικρό, γιατί δίνεται έμφαση στο έργο επιχειρήσεων όχι στο κέρδος.

4 Ποιοι μπορούν να είναι μέλη μιας «Κοιν.Σ.Επ».; Τα Τα μέλη μέλη «Κοιν.Σ.Επ.» «Κοιν.Σ.Επ.» μπορούν μπορούν να να είναι είναι απλοί απλοί πολίτες πολίτες αλλά αλλά νομικά νομικά πρόσωπα πρόσωπα (επιχειρήσεις). (επιχειρήσεις). Απλά Απλά η η συμμετοχή συμμετοχή νομικών νομικών προσώπων προσώπων στην στην Κοινωνική Κοινωνική Συνεταιριστική Συνεταιριστική Επιχείρηση Επιχείρηση δεν δεν μπορεί μπορεί να να υπερβαίνει υπερβαίνει το το ποσοστό ποσοστό του του 1/3 1/3 μελών μελών,, ενώ ενώ δεν δεν επιτρέπεται επιτρέπεται η η συμμετοχή συμμετοχή σε σε αυτήν αυτήν Οργανισμών Οργανισμών Τοπικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) (Ο.Τ.Α.) νομικών νομικών προσώπων προσώπων δημοσίου δημοσίου δικαίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) (Ν.Π.Δ.Δ.) που που υπάγονται υπάγονται σε σε αυτούς. αυτούς. Σε Σε Κοιν.Σ.Επ. Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης Ένταξης μπορούν μπορούν να να συμμετέχουν συμμετέχουν Ν.Π.Δ.Δ. Ν.Π.Δ.Δ. με με έγκριση έγκριση του του φορέα φορέα που που τα τα εποπτεύει. εποπτεύει. Τα Τα μέλη μέλη συμμετέχουν συμμετέχουν σε σε αυτήν αυτήν με με μια μια ψήφο, ψήφο, ανεξάρτητα ανεξάρτητα από από τον τον αριθμό αριθμό συνεταιριστικών συνεταιριστικών μερίδων μερίδων που που κατέχουν. κατέχουν. Το Το κεφάλαιο κεφάλαιο επιχείρησης επιχείρησης διαιρείται διαιρείται σε σε συνεταιριστικές συνεταιριστικές μερίδες. μερίδες. Ο αριθμός αριθμός μερίδων μερίδων η η ονομαστική ονομαστική τους τους αξία, αξία, η η οποία οποία είναι είναι ίδια ίδια για για κάθε κάθε μερίδα, μερίδα, καθορίζονται καθορίζονται στο στο καταστατικό καταστατικό επιχείρησης. επιχείρησης. Τα Τα μέλη μέλη Κοιν.Σ.Επ. Κοιν.Σ.Επ. διαθέτουν διαθέτουν τουλάχιστον τουλάχιστον από από μία μία υποχρεωτική υποχρεωτική συνεταιριστική συνεταιριστική μερίδα, μερίδα, ως ως ελάχιστη ελάχιστη χρηματική χρηματική συμμετοχή συμμετοχή στο στο κεφάλαιο κεφάλαιο επιχείρησης, επιχείρησης, το το ύψος ύψος οποίας οποίας ορίζεται ορίζεται ελεύθερα ελεύθερα από από το το καταστατικό καταστατικό είναι είναι ίσο ίσο για για όλα όλα τα τα μέλη. μέλη. Η Η απόκτηση απόκτηση συνεταιριστικών συνεταιριστικών μερίδων μερίδων πραγματοποιείται πραγματοποιείται με με καταβολή καταβολή μετρητών. μετρητών.

5 Ποιες είναι οι κατηγορίες Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.); Ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό τους: α) «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης», οι οποίες αφορούν στην ένταξη στην οικονομική κοινωνική ζωή ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού. Ποσοστό 40% κατ ελάχιστον εργαζομένων στις Επιχειρήσεις αυτές ανήκουν υποχρεωτικά στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού. β) «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Φροντίδας», οι οποίες αφορούν στην παραγωγή παροχή προϊόν υπηρεσιών κοινωνικού προνοιακού χαρακτήρα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία τα άτομα με χρόνιες παθήσεις. γ) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Συλλογικού Παραγωγικού Σκοπού, οι οποίες αφορούν την παραγωγή προϊόν παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση αναγκών συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόν, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτή επαγγελμά κ.α.) που προάγουν το τοπικό συλλογικό συμφέρον, την προώθηση απασχόλησης, την ενδυνάμωση κοινωνικής συνοχής την ενδυνάμωση τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

6 Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Για τη σύσταση Κοιν.Σ.Επ. τηρείται η διαδικασία ίδρυσης ενός αστικού συνεταιρισμού. Το καταστατικό πρέπει να υπογράφεται από επτά τουλάχιστον πρόσωπα, αν πρόκειται για Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης, από πέντε τουλάχιστον πρόσωπα αν πρόκειται για Κοιν.Σ.Επ. Κοινωνικής Φροντίδας ή Συλλογικού Σκοπού.

7 Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Οι πόροι Κοιν.Σ.Επ. αποτελούνται από το κεφάλαιο επιχείρησης, δωρεές τρί, έσοδα από την επιχειρηματική δραστηριότητα, επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Ένωση, διεθνείς ή εθνικούς οργανισμούς ή Ο.Τ.Α., καθώς κάθε άλλο έσοδο από την ανάπτυξη δραστηριοτή σύμφωνα με το καταστατικό. Επίσης έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, το οποίο συστήνεται με κοινή απόφαση Υπουργών τον Ν.3912/11, καθώς επίσης από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης στον Αναπτυξιακό Νόμο.

8 Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Τα κέρδη Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης δεν διανέμονται στα μέλη, εκτός αν τα μέλη αυτά είναι εργαζόμενοι σε αυτή. Τα κέρδη διατίθενται ετησίως κατά ποσοστό 5% για το σχηματισμό αποθεματικού, κατά ποσοστό έως 35% διανέμονται στους εργαζομένους επιχείρησης ως κίνητρο παραγωγικότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό τους το υπόλοιπο διατίθεται για τις δραστηριότητες επιχείρησης τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

9 Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά Κοιν.Σ.Επ.; 1. Κάθε μέλος πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον μία υποχρεωτική συνεταιριστική μερίδα έως πέντε προαιρετικές συνεταιριστικές μερίδες. 2. Όλα τα μέλη Κοιν.Σ.Επ. έχουν δικαίωμα μιας ψήφου ανεξάρτητα από τον αριθμό συνεταιριστικών μερίδων που διαθέτουν. 3. Μόνη η συμμετοχή ενός φυσικού προσώπου με την ιδιότητα μέλους εταίρου, σε Κοιν.Σ.Επ., δεν του προσδίδει εμπορική ιδιότητα δεν δημιουργεί ασφαλιστικές ή φορολογικές υποχρεώσεις. 4. Μέλος μίας Κοιν.Σ.Επ δεν μπορεί να μετέχει σε άλλη Κοιν.Σ.Επ που έχει έδρα στην ίδια Περιφερειακή ενότητα τον ίδιο καταστατικό σκοπό. 5. Τα κέρδη Κοιν.Σ.Επ. δεν διανέμονται στα μέλη, εκτός αν τα μέλη αυτά είναι είναι εργαζόμενοι σε αυτή. 6. Τα κέρδη διατίθενται ποσοστιαία, ετησίως, ως εξής: 5% για σχηματισμό αποθεματικού. Έως 35% διανέμεται στους εργαζόμενους ως κίνητρο παραγωγικότητας. Το υπόλοιπο (τουλάχιστον 60%) διατίθεται για τις δραστηριότητες επιχείρησης τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

10 Ποια είναι τα κίνητρα για την ίδρυση μιας Κοιν.Σ.Επ.; 1. Οι εργαζόμενοι στις Κοιν.Σ.Επ., οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού λαμβάνουν επίδομα πρόνοιας ή οποιαδήποτε άλλη παροχή, συνεχίζουν να εισπράττουν τις παροχές αυτές ταυτόχρονα με την αμοιβή τους από την Κοιν.Σ.Επ. 2. Οι Κοιν.Σ.Επ. μπορούν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας (υπό σύσταση). 3. Μπορούν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας Ανάπτυξης. 4. Μπορούν να εντάσσονται στο ν. 3908/2011 για την «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα την Περιφερειακή Συνοχή.» 5. Μπορούν να εντάσσονται σε προγράμματα στήριξης επιχειρηματικότητας, σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. για τη στήριξη εργασίας στις κάθε είδους ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. 6. Μπορούν να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με τοδημόσιο,τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τους ΟΤΑ α β βαθμού.

11 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

12 ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Τα BICs είναι ένας θεσμός Ε.Ε, που ξεκίνησε πιλοτικά πριν από περίπου 30 χρόνια. Εκφράζουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ιδιωτικών & δημόσιων φορέων περιφέρειας τους. Η διασύνδεσή τους με την ΕΕ, τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας καλών πρακτικών συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη. Το BIC ΗΠΕΙΡΟΥ είναι πλήρες μέλος νοτόμων ευρωπαϊκών δικτύων: ΕΒΝ (European Business Network που αριθμεί 150 πλήρη μέλη 77 συνεργαζόμενα παγκοσμίως) & b2europe

13 ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (BIC ΗΠΕΙΡΟΥ) Το BIC ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του Η χρηματοδότηση για την πρώτη φάση λειτουργίας του (18 μήνες) προέρχονταν κατά 50% από την Ε.Ε., κατά 50% από τοπικούς χορηγούς. Έκτοτε εξασφαλίζει την βιωσιμότητά του από την υλοποίηση νοτόμων δράσεων που συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη. Σκοπός ίδρυσης του:«η χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα προώθηση εργασιών ενός Κέντρου Ανάπτυξης Καινοτομικών Επιχειρήσεων» Oi δράσεις του Κέντρου επικεντρώνονται: στην πληροφόρηση, ενημέρωση καθοδήγηση νέων υφιστάμενων επιχειρήσεων, στη συνεργασία με τους φορείς, στην στήριξη επιχειρηματικότητας μέσω Ευρωπαϊκών Εθνικών Προγραμμά & Πρωτοβουλιών

14 ΜΕΛΗ - ΧΟΡΗΓΟΙ Περιφέρεια Περιφέρεια Ηπείρου Ηπείρου Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ιωαννίνων Περιφερειακή Περιφερειακή Ένωση Ένωση Δήμων Δήμων Ηπείρου Ηπείρου 44 Περιφερειακές Περιφερειακές Ενότητες- Ενότητες- Περιφέρεια Περιφέρεια Ηπείρου Ηπείρου Τ.Ε.Ι Τ.Ε.Ι Ηπείρου Ηπείρου 77 Τράπεζες Τράπεζες 44 Επιμελητήρια Επιμελητήρια Ηπείρου Ηπείρου 88 Δήμοι Δήμοι Ιδιωτικές Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Επιχειρήσεις Στο Στο μελες μελες Δ.Σ Δ.Σ συμμετέχουν συμμετέχουν οι οι κάτωθι κάτωθι φορεις: φορεις: Περιφέρεια Περιφέρεια Ηπείρου Ηπείρου & 44 Περιφερειακές Περιφερειακές Ενότητες Ενότητες (5 (5 ορισμένα ορισμένα Μέλη), Μέλη), τα τα 44 Επιμελητήρια Επιμελητήρια Ηπείρου Ηπείρου (4 (4 ορισμένα ορισμένα Μέλη), Μέλη), το το Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ιωαννίνων ο ο Δήμος Δήμος Πωγωνίου Πωγωνίου (2 (2 αιρετά αιρετά μέλη) μέλη)

15 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ LEONARDO DA VINCI (Εκπαίδευση Ηπειρωτών Ζαχαροπλαστών στην Γαλλία ). ADAPT (ΜΜΕ Ηλεκτρονικό Εμπόριο ). ECIP (Επιχειρηματικές συναντήσεις Ηπειρωτικών & Κυπριακών επιχειρήσεων). JOP PHARE (Επενδύσεις στην Ουκρανία ). RIS of Epirus (Περιφερειακή στρατηγική για την νοτομία -Ηπειρο). RECITE II (Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας). INNOVATIVE ACTIONS (Regional Program of Innovative Actions under the ERDF ) Καινοτόμες Δράσεις ENTI of Epirus. Κ.Π. EQUAL of Epirus (Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων). Κ.Π. EQUAL Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. RIS MERSIN (Regional Innovation Strategies), Περιφερειακή στρατηγική νοτομία Mersin, Turkey Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης (Network Advisory and Employment ) Υλοποίηση συνεδρίου στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG ARCHIMED του έργου «Proherbs Appointed authority: Charokopio University of Athens.

16 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Υλοποίηση σεμιναρίων στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG ARCHIMED του έργου «Proherbs Appointed authority: Charokopio University of Athens KETA ΗΠΕΙΡΟΥ RIS SERBUL (Regional Innovation Strategies), Περιφερειακή στρατηγική νοτομία North East Bulgaria, Bourgas EU Initiative EQUAL (Phase II) ΕΥΕΛΙΞΙΑ (Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας για ειδικές ομάδες στην περιφέρεια Ηπείρου). INTERREG III : Greece Albania (Δράσεις Chamber of Commerce of Ioannina) INTERREG III : Greece Italy (Δράσεις- HYPERCO Municipalities Metsovou-Zitsas-Konitsas) ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ SOUTH EAST LUDUS Project Euroemployment : ANDALUSIAN OPERATIONAL PROGR, EUROPEAN SOCIAL FUND , MED Programme 2 nd call - HIDDEN, Αφανής Καινοτομία MED Programme 2 nd call - HIDDEN, Αφανής Καινοτομία

17 ΕΡΓΑ υπό ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ MED MED Programme 2 nd nd call- call- LiMIT4WeDa INTActPlan: INTERREG INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ T.P.N.M T.P.N.M :: INTERREG INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΠ-ΕΚΟ ΤΟΠ-ΕΚΟ :: Α.Σ Α.Σ "ΟΡΕΙΝΗ "ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ. ΠΙΝΔΟΥ. Αειφόρος Αειφόρος μετακίνηση μετακίνηση & νοτόμες νοτόμες τεχνολογίες τεχνολογίες συγκοινωνιών για για περιοχές περιοχές χαμηλής χαμηλής ζήτησης. ζήτησης. Ολοκληρωμένες Δράσεις Δράσεις για για την την ενίσχυση ενίσχυση εξωστρέφειας ΜΜΕ ΜΜΕ διασυνοριακής περιοχής περιοχής την την δημιουργία δημιουργία ευριών ευριών διείσδυσης διείσδυσης σε σε νέες νέες αγορές αγορές Τουριστική Τουριστική προβολή προβολή νέων νέων αγορών. αγορών. Τίτλος Τίτλος έργου έργου ::"Τοπικές "Τοπικές Δράσεις Δράσεις Κοινωνικής Κοινωνικής Ένταξης Ένταξης ΕΚΟ ΕΚΟ στην στην ΠΙΝΔΟ". ΠΙΝΔΟ".

18 ΕΡΓΑ υπό ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΣΑ: ΤΟΠΣΑ: Α.Σ Α.Σ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ στην στην ΠΙΝΔΟ» ΠΙΝΔΟ» Τοπικό Τοπικό Σχέδιο Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων Ανέργων Αγροτών Αγροτών στη στη Πίνδο. Πίνδο IPATECH IPATECH :: IPA IPA ADRIATIC ADRIATIC Cross-border coop. coop. prog-2 prog-2 nd nd call call ΤΟΠΣΑ: ΤΟΠΣΑ: Α.Σ Α.Σ «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» Τεχνολογίες Τεχνολογίες μικρογράφησης: συνέργιες συνέργιες έρευνας έρευνας & νοτομίας νοτομίας για για την την οικονομική οικονομική ανάπτυξη ανάπτυξη Αδριατικής Αδριατικής Τοπικό Τοπικό Σχέδιο Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων Ανέργων Αγροτών Αγροτών στο στο Λεκανοπέδιο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Ιωαννίνων.

19 ΝΕΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ European European integration Fund Fund for for Integration Integration of of Third Third Country Country Nationals: Nationals: Data Data Project Project RESTFUL : RESTFUL : INTERREG INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ Horizon Horizon :: RegHealth- RegHealth- R I R I / Απρίλιος Απρίλιος Horizon Horizon :: WESST WESST Απρίλιος Απρίλιος Κοινωνική, Κοινωνική, Οικονομική Οικονομική & Πολιτιστική Πολιτιστική ενσωμάτωση ενσωμάτωση μεταναστών. Αναπροσαρμογή δράσεων δράσεων Διαχείριση Διαχείριση του του θορύβου θορύβου που που προκαλούν προκαλούν τα τα μέσα μέσα μεταφοράς μεταφοράς για για την την Τουριστική Τουριστική Ανάπτυξη. Ανάπτυξη. Ευρωπαϊκό Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δίκτυο για για την την Έρευνα Έρευνα την την Καινοτομία Καινοτομία στον στον τομέα τομέα Υγείας Υγείας Υπηρεσίες Υπηρεσίες κατάρτισης κατάρτισης για για την την επιχειρηματικότητα μέσω μέσω διαδικτύου διαδικτύου

20 ΣΤΕΛΕΧΗ Κατερίνα Φιλίππου-Κεραμίδα: Διευθύντρια, Βασιλική Παρουτιάδου: Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμά, Αλεξία Γίδαρη: Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης, Κων/να Οικονόμου : Γραμματειακή & Τεχνική Υποστήριξη

21 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ορεινή Συμπολιτεία Πίνδου» υλοποιεί την Πράξη «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων στην Πίνδο» δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού » που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

22 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ορεινή Συμπολιτεία Πίνδου» συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς: BIC ΗΠΕΙΡΟΥ (Συντονιστής εταίρος), ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΡ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΚΟΙΝ ΕΠΙΧ Δ. ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, ΚΕΚ 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΚΕΚ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ. Περιοχή Παρέμβασης: Περιφέρεια Ηπείρου- Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων Δήμοι: Β.Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Ζαγορίου.

23 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Η Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ συστάθηκε στις 11/4/2012 καταχωρήθηκε στο βιβλίο Εταιρικών του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων με αριθμο 162/2012, με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με Α.Φ.Μ : για την υλοποίηση Πράξης με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΚΟ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» Διοικείται από Δ.Σ ισάριθμο εταίρων.

24 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Α/Α Α/Α ΕΤΑΙΡΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ 1 1 BIC BIC ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2 2 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΛΟΚΑΣ ΚΟΛΟΚΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 3 3 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 4 4 ΚΟΙΝ. ΚΟΙΝ. ΕΠΙΧ. ΕΠΙΧ. Δ. Δ. ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ 5 5 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 6 6 Δ. Δ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠ. ΑΠ. ΡΑΠΑΚΟΥΣΙΟΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΙΟΣ 7 7 Δ. Δ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΚΩΝ. ΚΩΝ. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ 8 8 Δ. Δ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΜΠΙΚΟΣ ΤΣΟΜΠΙΚΟΣ 9 9 Δ. Δ. Β. Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. Α.Ε. ΑΡ. ΑΡ. ΣΤΑΓΚΙΚΑΣ ΣΤΑΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΤΕΕ ΓΕΩΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ ΣΠ. ΣΠ. ΜΠΑΛΑΜΠΕΚΟΣ ΜΠΑΛΑΜΠΕΚΟΣ ΚΕΚ ΚΕΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ - - ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΕΚ ΚΕΚ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ

25 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Στόχος προτεινόμενης πράξης είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης στην κατεύθυνση ενεργοποίησης κινητοποίησης τοπικών φορέων με στόχο την βελτίωσηαύξηση απασχόλησης ευάλω κοινωνικά ομάδων την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Μέσω προώθησης στην απασχόληση ανέργων ευάλω κοινωνικά ομάδων μακροχρόνια άνεργοι άνω 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα με αναπηρία, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, αποφυλακισθέντες, πρώην χρήστες ουσιών άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/ απειλούμενα από φτώχεια, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ένταξης επανένταξης στην αγορά εργασίας.

26 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΡΑΞΗ Μελέτη διάγνωσης αναγκών τοπικής αγοράς εργασίας Συντονισμός & Διαχείριση προτεινόμενης πράξης Δημοσιότητα & Ευαισθητοποίηση Δικτύωση μεταξύ Εταίρων Αναπτυξιακής Σύμπραξης Δικτύωση με την Τοπική Κοινωνία Δικτύωση με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις Συμβουλευτική Ωφελουμένων Συμβουλευτική επιχειρηματιών-εργοδοτών Κατάρτιση Επιμόρφωση στα θεματικά Πεδία : Τουρισμός & Τεχνολογία Επιχειρηματικότητα & Κοινωνική Οικονομία Κατάρτιση Επιμόρφωση στα θεματικά Πεδία : Πρωτογενής παραγωγή & Μεταποίηση Περιβάλλον & Πράσινη Οικονομία Διακρατικότητα

27 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: ,00 Αποτελέσματα ως προς τους ωφελούμενους: αριθμός ωφελουμένων που θα ιδρύουν νέα επιχείρηση: 22 αριθμός ωφελουμένων που θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις: 15 αριθμός ωφελουμένων που θα υπογράψουν συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα: 7 αριθμός ωφελουμένων που θα προετοιμαστούν για ένταξη σε άλλα προγράμματα: 16 αριθμός κοινωνικών επιχειρήσεων απασχολούμενων σε αυτές: 1 & 7 απασχολούμενοι αριθμός θέσεων απασχόλησης που δημιουργούνται σε δυναμικούς κλάδους: 25

28 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Δράση 1: Μελέτη Μελέτη για την ανάλυση τοπικής αγοράς εργασίας (ΒΙC ΗΠΕΙΡΟΥ) Δράση 2: Συντονισμός & Διαχείριση Συντονισμός & Διαχείριση (ΒΙC ΗΠΕΙΡΟΥ)

29 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ ΒIC ΒIC ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ Δράση 3: ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Οδηγός Οδηγός επικοινωνιακού επικοινωνιακού σχεδίου σχεδίου 4 4 Δελτία Δελτία Τύπου Τύπου Τριμηνιαίες Τριμηνιαίες εκθέσεις εκθέσεις παρακολούθησης παρακολούθησης Σ.Δ Σ.Δ Τήρηση Τήρηση πλήρη πλήρη αρχείου αρχείου δημοσιότητας δημοσιότητας Πρακτικά Πρακτικά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΡ ΒΟΡ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Κ.Ε Κ.Ε ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΑΦΙΣΣΕΣ, ΑΦΙΣΣΕΣ, USB USB 1 1 τηλεοπτικό τηλεοπτικό spot, spot, 1 1 ραδιοφωνικό ραδιοφωνικό spot spot 1 1 συνέδριο, συνέδριο, 6 6 Δελτία Δελτία Τύπου Τύπου 2 2 Συνεντεύξεις Συνεντεύξεις Τύπου Τύπου καταχωρήσεις καταχωρήσεις τύποy τύποy Πληροφόρηση-Ενημέρωση Πληροφόρηση-Ενημέρωση ωφελουμένων ωφελουμένων ΚΑΘΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟ 1 1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΙΔΑ 2 2 ΔΕΛΤΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΥ Πληροφόρηση-Ενημέρωση Πληροφόρηση-Ενημέρωση ωφελουμένων ωφελουμένων Δημιουργία Δημιουργία Δικτυακού Δικτυακού τόπου τόπου στα στα ελληνικά ελληνικά & & αγγλικά, αγγλικά, Λογότυπο, Λογότυπο, Newsletters, Newsletters, Καταχωρήσεις Καταχωρήσεις σε σε μηχανές μηχανές αναζήτησης αναζήτησης

30 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Δικτυωση Δικτυωση μεταξύ μεταξύ ετάιρων ετάιρων Α.Σ Α.Σ Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Δράση 4, 5, 6 : ΔΙΚΤΥΩΣΗ Η Η ηλεκτρονική ηλεκτρονική δικτύωση δικτύωση μέσα μέσα στα στα πλαίσια πλαίσια ιστοσελίδας ιστοσελίδας του του σχεδίου, σχεδίου, μέσω μέσω ξεχωριστών ξεχωριστών λειτουργιών λειτουργιών (modules). (modules). Εμπλουτισμός Εμπλουτισμός ιστοσελίδας ιστοσελίδας που που θα θα αναπτυχθεί αναπτυχθεί στα στα πλαίσια πλαίσια του του επικοινωνιακού επικοινωνιακού σχεδίου σχεδίου ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Δικτύωση Δικτύωση με με την την τοπική τοπική κοινωνία κοινωνία ΗΠΕΙΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε Α.Ε Δικτύωση Δικτύωση με με την την τοπική τοπική κοινωνία κοινωνία BIC BIC ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ Δικτύωση Δικτύωση με με την την τοπική τοπική κοινωνία κοινωνία Πληροφοριακό Πληροφοριακό σύστημα σύστημα καταγραφής καταγραφής ανέργων ανέργων Ομάδας Ομάδας Στόχου Στόχου επιχειρήσεων επιχειρήσεων που που επιθυμούν επιθυμούν να να απασχολήσουν απασχολήσουν Δύο Δύο συναντήσεις συναντήσεις εργασίας εργασίας με με φορεις φορεις υποστήριξης υποστήριξης εκο εκο Πρακτικά Πρακτικά ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ, ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ, ΥΛΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ, ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΟ, ΕΚΟ, ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

31 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Δράση 4: ΔΙΚΤΥΩΣΗ BIC BIC ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ Δικτύωση Δικτύωση με με Άλλες Άλλες Α.Σ Α.Σ Συμβολή Συμβολή στη στη δημιουργία δημιουργία υποστηρικτικού υποστηρικτικού δικτύου δικτύου μεταξύ μεταξύ Α.Σ Α.Σ τρεις τρεις (3) (3) συναντήσεις συναντήσεις κατά κατά την την διάρκεια διάρκεια του του έργου έργου μεταξύ μεταξύ αναπτυξιακών αναπτυξιακών συμπράξεων συμπράξεων

32 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Δράση : 7. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΠΙΜΕΛ. ΕΠΙΜΕΛ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' KEK KEK ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΒΙC ΒΙC ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ Ένα Ένα Κοινό Κοινό Σχέδιο Σχέδιο Δράσης Δράσης για για τις τις δομές δομές υποδοχής υποδοχής ωφελουμένων ωφελουμένων μέλη μέλη σύμπραξης σύμπραξης Σχεδιασμός Σχεδιασμός «Ατομικού «Ατομικού Σχεδίου Σχεδίου Δράσης» Δράσης» Επιχειρηματικά Επιχειρηματικά σχέδια σχέδια για για επιχειρηματίες επιχειρηματίες αυτοαπασχολούμενους αυτοαπασχολούμενους Δράσεις Δράσεις Ψυχολογικής Ψυχολογικής υποστήριξης υποστήριξης (120 (120 ατομικές ατομικές συνεδρίες συνεδρίες ωρών ωρών & & ομαδικές ομαδικές συνεδρίες συνεδρίες ωρών). ωρών). Λειτουργία Λειτουργία πλατφόρμας πλατφόρμας σύζευξης σύζευξης ωφελούμενων ωφελούμενων & & θέσεων θέσεων απασχόλησης απασχόλησης Δράσεις Δράσεις Νομικής Νομικής Συμβουλευτικής Συμβουλευτικής (120 (120 ατομικές ατομικές συνεδρίες συνεδρίες ωρών ωρών & & ομαδικές ομαδικές συνεδρίες συνεδρίες ωρών) ωρών) Έντυπα,Μητρώα Έντυπα,Μητρώα υποψήφιων υποψήφιων ωφελούμενων ωφελούμενων Ατομικός Ατομικός φάκελος, φάκελος, πρακτικά πρακτικά Τήρηση Τήρηση αρχείων, αρχείων, Αρχείο Αρχείο επικοινωνίας επικοινωνίας δικτύωσης δικτύωσης με με υφιστάμενες υφιστάμενες δομές δομές συμβουλευτικής συμβουλευτικής Δράση Δράση ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (120 (120 ατομικές ατομικές συν. συν ωρών ωρών & & ομαδικές ομαδικές συν. συν ωρών). ωρών).

33 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Δράση 7: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΗΠΕΙΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ ΑΕ Πρακτικά Πρακτικά ενημερωτικά ενημερωτικά συναντήσεων συναντήσεων ομάδας ομάδας στόχου στόχου υποψήφιων υποψήφιων ωφελούμενων ωφελούμενων Έντυπα Έντυπα υλικό υλικό συνεδριών συνεδριών συμβουλευτικής συμβουλευτικής (600 (600 ενημερωτικά ενημερωτικά φυλλάδια) φυλλάδια) Σχεδιασμός Σχεδιασμός μεθοδολογίας μεθοδολογίας επιλογής επιλογής ωφελούμενων ωφελούμενων Σχεδιασμός Σχεδιασμός διαδικασίας διαδικασίας συμβουλευτικής συμβουλευτικής διαδικασίας διαδικασίας παρακολούθησης παρακολούθησης Δράση Δράση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (120 (120 ατομικές ατομικές συνεδρίες συνεδρίες ωρών ωρών & & ομαδικές ομαδικές συνεδρίες συνεδρίες ωρών) ωρών) ΚΕΚ ΚΕΚ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Εξειδικευμένη Εξειδικευμένη συμβουλευτική συμβουλευτική υποστήριξη υποστήριξη ωφελουμένων ωφελουμένων που που επιθυμούν επιθυμούν να να δραστηριοποιηθούν δραστηριοποιηθούν στον στον πρωτογενή πρωτογενή τομέα τομέα στις στις κοινωνικές κοινωνικές επιχειρήσεις επιχειρήσεις (120 (120 ατομικές ατομικές συνεδρίες συνεδρίες ωρών) ωρών) Εκπόνηση Εκπόνηση επιχειρηματικού επιχειρηματικού σχεδίου σχεδίου ΚοινΣΕπ ΚοινΣΕπ

34 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Δράση : 8. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧ/ΤΙΩΝ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ BIC BIC ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΚ ΚΕΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Θεματικό Θεματικό Εργαστήριο Εργαστήριο : : Συμβουλευτική Συμβουλευτική υποστήριξη υποστήριξη εργοδοτών εργοδοτών που που προσλαμβάνουν προσλαμβάνουν ωφελούμενους, ωφελούμενους, όσον όσον αφορά αφορά την την ανάπτυξη ανάπτυξη επιχείρησής επιχείρησής τους τους Θεματικό Θεματικό εργαστήριο: εργαστήριο: Συμβουλευτική Συμβουλευτική υποστήριξη υποστήριξη επιχειρήσεων επιχειρήσεων απασχόλησης απασχόλησης ωφελουμένων ωφελουμένων Θεματικό Θεματικό Εργαστήριο Εργαστήριο με με θέμα: θέμα: Σύγχρονες Σύγχρονες Τεχνικές Τεχνικές Προώθησης Προώθησης Προϊόν Προϊόν Υπηρεσιών Υπηρεσιών Θεματικό Θεματικό εργαστήριο εργαστήριο με με θέμα: θέμα: Καταπολέμηση Καταπολέμηση διακρίσεων διακρίσεων στην στην απασχόληση απασχόληση ευπαθών ευπαθών ομάδων ομάδων - - ευρίες ευρίες κίνητρα κίνητρα για για την την απασχόληση απασχόληση τους. τους. Θεματικό Θεματικό εργαστήριο εργαστήριο με με θέμα: θέμα: Συμβουλευτική Συμβουλευτική υποστήριξη υποστήριξη ιδρυθέν ιδρυθέν επιχειρήσεων επιχειρήσεων κατά κατά τα τα πρώτα πρώτα στάδια στάδια λειτουργία λειτουργία

35 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Δράση : ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧ/ΤΙΩΝ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΕΚ ΚΕΚ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Θεματικό Θεματικό Εργαστήριο Εργαστήριο με με θέμα: θέμα: Σύγχρονες Σύγχρονες Τεχνικές Τεχνικές Προώθησης Προώθησης Προϊόν Προϊόν Υπηρεσιών. Υπηρεσιών. Θεματικό Θεματικό εργαστήριο εργαστήριο με με θέμα: θέμα: Καταπολέμηση Καταπολέμηση διακρίσεων διακρίσεων στην στην απασχόληση απασχόληση ευπαθών ευπαθών ομάδων ομάδων - - ευρίες ευρίες κίνητρα κίνητρα για για την την απασχόληση απασχόληση τους. τους. Θεματικό Θεματικό εργαστήριο εργαστήριο με με θέμα: θέμα: Συμβουλευτική Συμβουλευτική υποστήριξη υποστήριξη ιδρυθέν ιδρυθέν επιχειρήσεων επιχειρήσεων κατά κατά τα τα πρώτα πρώτα στάδια στάδια λειτουργίας λειτουργίας

36 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ 9 & 10 : ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Στα πλαίσια του έργου θα υλοποιηθούν 4 προγράμματα επιδοτούμενα 150 ωρών 15 ανέργων (σύνολο 60 άτομα) που ανήκουν σε Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ). Τα αντικείμενα 4 προγραμμά είναι τα παρακάτω ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (κεκ ευρωκαταρτιση) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (κεκ ευρωκαταρτιση) ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ (κεκ 01 πληροφορικη) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (κεκ 01 πληροφορικη)

37 Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ Δράση 11 : ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2 ΤΑΞΙΔΙΑ, συνολικά 8 ατόμων- ΕΤΑΙΡΩΝ του έργου ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ(συμπεριλαμβάνει μεταφορικά-διαμονή 3 διαν/σεων), ΟΔΗΓΟΣ καλών πρακτικών Διακρατικός Εταίρος:ADR CUENCA Minera, HUELVA ANDALUSIA- SPAIN

38 Α.Σ : ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΠΡΑΞΗ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ». Με Με τη τη συγχρηματοδότηση συγχρηματοδότηση Ελλάδας Ελλάδας Ευρωπαϊκής Ευρωπαϊκής Ένωσης Ένωσης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

39 Α.Σ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» Τίτλος Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων Αγροτών στην Πίνδο» ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ Α.Σ ΒΙC ΗΠΕΙΡΟΥ (Συντονιστής) ΔΗΜΟΣ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΕΒΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΟΙΝΟΣ- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΕΚ ΕΥΡΩΙΔΕΑ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ

40 Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Η Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ συστάθηκε στις 3/8/2012 καταχωρήθηκε στο βιβλίο Εταιρικών του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων με αριθμο 295/2012, με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, για την υλοποίηση Πράξης με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» στο πλαίσιο δράσης 7 «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΤΟΠΣΑ)» Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση πρόσβασης στην Απασχόληση» του Ε.Π.«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) Διοικείται από Δ.Σ ισάριθμο εταίρων.

41 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Α/Α Α/Α ΕΤΑΙΡΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ 1 1 BIC BIC ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2 2 Δ. Δ. ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ Γ. Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 3 3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜ/ΡΙΟ ΕΠΙΜ/ΡΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ 4 4 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΗΣ ΜΗΤΣΗΣ 5 5 Δ. Δ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠ. ΑΠ. ΡΑΠΑΚΟΥΣΙΟΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΙΟΣ 6 6 Δ. Δ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΚΩΝ. ΚΩΝ. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ 7 7 Δ. Δ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΜΠΙΚΟΣ ΤΣΟΜΠΙΚΟΣ 8 8 Δ. Δ. Β. Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ 9 9 ΗΠΕΙΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. Α.Ε. ΑΡ. ΑΡ. ΣΤΑΓΚΙΚΑΣ ΣΤΑΓΚΙΚΑΣ ΚΕΚ ΚΕΚ ΕΥΡΩΙΔΕΑ ΕΥΡΩΙΔΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΕΛΛΟΣ ΤΖΕΛΛΟΣ ΚΕΚ ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΚ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ΓΣΕΒΕΕ ΧΡ. ΧΡ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΝ ΞΕΝΟΔΟΧΝ Ν. Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΣΣΟΣ ΤΑΣΣΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΟΙΝΟΣ ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. Α.Ε. ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΟΕΒΕ ΟΕΒΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΟΡΕΒΑΣ ΧΟΡΕΒΑΣ

42 ΤΟΠΣΑ: Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Η περιοχή παρέμβασης είναι είναι οι οι Δήμοι: Δήμοι: Β. Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου Ζαγορίου Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Κύριος Κύριος στόχος στόχος παρέμβασης είναι είναι η η εξασφάλιση δημιουργίας βιώσιμων θέσεων απασχόλησης για για ανέργους & αγρότες, ως ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών ανάδειξης αναπτυξιακών δυνατοτή στην στην περιοχή παρέμβασης

43 ΤΟΠΣΑ: Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Το παραγόμενο προϊόν ποσοτικοποιείται μέσα από: τη σύσταση νέων επιχειρήσεων, την απορρόφηση ωφελουμένων από τις τοπικέςεπιχειρήσεις για τουλάχιστον 3 μήνες, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, την ενδεχόμενη ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης.

44 ΤΟΠΣΑ: Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Ο συνολικός προϋπολογισμός πράξης ανέρχεται σε ,00. Διάρκεια : 18/2/ /12/2014 (10,5 MHNEΣ).

45 ΔΡΑΣΕΙΣ Κατηγορία Δράση Δράση ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜ ΟΣ ΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2.ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

46 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠ ΟΙΗΣΗ ΟΙΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ-LOGO, 1 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ & 1 tv tv SPOT, SPOT, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ- ΤΥΠΟ USB USB ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

47 ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΤΗΣ Α.Σ Α.Σ & ΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ & ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ PORTAL PORTAL ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ & ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ & ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ VISIT VISIT STUDIES STUDIES ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

48 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΟΥ ΠΟΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ & ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ (MENTORING)

49 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ MEΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΣΕ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

50 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣ Η (Ι) (Ι) 12.ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ // ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣ Η (ΙΙ) (ΙΙ) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ».

51 ΤΟΠΣΑ: Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Κατάρτιση 20 ατόμων / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 100 ωρών που περιλαμβάνουν 60 ώρες θεωρία 40 ώρες πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις. Πρόγραμμα 1: Παραγωγή τυποποίηση προώθηση προϊόν μελισσοκομίας Πρόγραμμα 2: Βιολογική γεωργία Αναδιάρθρωση καλλιεργειών Πρόγραμμα 3: Εξειδικευμένες δεξιότητες πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο Πρόγραμμα 4: Εξυπηρέτηση πελατών σε αγροτουριστικές επιχειρήσεις Επιμορφωτικές Ενέργειες : Επιμορφώσεις σε θέματα επιχειρηματικότητας νοτομίας / ειδικής θεματολογίας Κοινωνική οικονομία κοινωνική επιχειρηματικότητα Επιμόρφωση 40 ωφελούμενων ΑΝΑ ΘΕΜΑ σε 2 ΤΜΗΜΑΤΑ σε 1 κύκλο επιμόρφωσης

52 ΤΟΠΣΑ: Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ Επιχειρηματικά σχέδια για 10 επιχειρηματίες αυτοαπασχολούμενους Σύνταξη οδηγού προσαρμοσμένου στις ομάδες στόχου με στοιχεία για την εργασία επιχειρηματικότητα Θ.Π 1. Τεκμηριωμένη πληροφόρηση για την τοπική αγορά εργασίας : Συμβουλευτική 16 ομαδικές 5 ατόμων & 2 ατομικές ανά ωφελούμενο (σύνολο 176 συνεδρίες) Θ.Π2. ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (16 ομαδικές 5 ατόμων & 1 ατομική ανά ωφελούμενο, σύνολο 96 συνεδρίες Θ.Π3. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ: Απασχόληση & Διαχείριση Σταδιοδρομίας (16 ομαδικές 5 ατόμων & 3 ατομικές ανά ωφελούμενο, σύνολο 256 συνεδρίες) Θ.Π4. Δράσεις Νομικής υποστήριξης (16 ομαδικές 5 ατόμων & 2 ατομικές ανά ωφελούμενο (σύνολο 176 συνεδρίες)

53 ΤΟΠΣΑ: Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΑΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Σχέδια δράσης για την εξατομίκευση ικανοτή, δεξιοτή, κλίσεων ενδιαφερόν χρηστών Έντυπο ενημέρωσης για τα ισχύοντα προγράμματα απασχόλησης Έκθεση αποτελεσμά έρευνας τοπικής αγοράς Έντυπο ενημέρωσης για τα ισχύοντα προγράμματα χρηματοδότησης ενίσχυσης επιχειρηματικότητας. Δόμηση ερωτηματολογίου για την εκτίμηση περιθωρίων εισόδου επιχείρησης στον συγκεκριμένο κλάδο, τον προσδιορισμό αναγκών, κλπ. Συλλογή & επεξεργασία 30 ερωτηματολογίων στον τουρισμό.

54 ΤΟΠΣΑ: Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ Σχέδιο δράσης για την έναρξη κοινωνικών επιχειρήσεων Δόμηση ερωτηματολογίου για την εκτίμηση περιθωρίων εισόδου επιχείρησης στον συγκεκριμένο κλάδο, τον προσδιορισμό αναγκών, κλπ. Συλλογή & επεξεργασία 35 ερωτηματολογίων από τον αγροτικό τομέα. Δόμηση ερωτηματολογίου για την εκτίμηση περιθωρίων εισόδου επιχείρησης στον συγκεκριμένο κλάδο, τον προσδιορισμό αναγκών, κλπ. Συλλογή & επεξεργασία 15 ερωτηματολογίων στον αγροδιατροφικό τομέα.

55 Από Από την την Παρέμβαση Παρέμβαση θα θα ωφεληθούν ωφεληθούν άτομα, άτομα, εκ εκ οποίων οποίων αναμένεται αναμένεται ότι: ότι: Σύνολο Σύνολο ωφελουμένων: 80 ωφελουμένων: 80 αριθμός αριθμός ωφελουμένων ωφελουμένων που που θα θα ιδρύουν ιδρύουν νέα νέα επιχείρηση επιχείρηση 10 (συμπεριλαμβανομένων (συμπεριλαμβανομένων νέων νέων επιστημόνων επιστημόνων ασφαλισμένων ασφαλισμένων ΟΓΑ ΟΓΑ που που θα θα κάνουν κάνουν επέκταση επέκταση δραστηριοτή) δραστηριοτή) αριθμός αριθμός ωφελουμένων ωφελουμένων που που θα θα προσληφθούν προσληφθούν σε σε επιχειρήσεις επιχειρήσεις αριθμός αριθμός ωφελουμένων ωφελουμένων που που θα θα υπογράψουν υπογράψουν συμβάσεις συμβάσεις απόκτησης απόκτησης -- εργασιακής εργασιακής εμπειρίας εμπειρίας στον στον ιδιωτικό ιδιωτικό τομέα τομέα αριθμός αριθμός ωφελουμένων ωφελουμένων που που θα θα προετοιμαστούν προετοιμαστούν για για ένταξη ένταξη σε σε άλλα άλλα προγράμματα προγράμματα αριθμός αριθμός κοινωνικών κοινωνικών επιχειρήσεων επιχειρήσεων απασχολούμενων απασχολούμενων σε σε αυτές αυτές αριθμός αριθμός θέσεων θέσεων απασχόλησης απασχόλησης που που δημιουργούνται δημιουργούνται σε σε δυναμικούς δυναμικούς κλάδους κλάδους (πράσινη (πράσινη οικονομία, οικονομία, εναλλακτικός εναλλακτικός τουρισμός, τουρισμός, νέες νέες τεχνολογίες, τεχνολογίες, πολιτισμός ) πολιτισμός ) 2 με με 6 άτομα άτομα αριθμός αριθμός ωφελουμένων ωφελουμένων γυναικών γυναικών αριθμός αριθμός ωφελουμένων ωφελουμένων νέων νέων (κάτω (κάτω ετών) ετών)

56 Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ Τους Τους /τις /τις ενδιαφερόμενους ενδιαφερόμενους /ες /ες που που πληρούν πληρούν τις τις σχετικές σχετικές προϋποθέσεις προϋποθέσεις για για την την υποβολή υποβολή αιτήσεων αιτήσεων συμμετοχής συμμετοχής στην στην Πράξη Πράξη «ΤΟΠΙΚΟ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» ΠΙΝΔΟ» : : α) α) Άνεργοι Άνεργοι /ες, /ες, εγγεγραμμένοι εγγεγραμμένοι /ες /ες στα στα Μητρώα Μητρώα Ανεργίας Ανεργίας του του ΟΑΕΔ ΟΑΕΔ με με κάρτα κάρτα ανεργίας ανεργίας σε σε ισχύ ισχύ κατά κατά την την ημερομηνία ημερομηνία υποβολής υποβολής αίτησης αίτησης συμμετοχής συμμετοχής στην στην Πράξη Πράξη ή ή β) β) Ασφαλισμένοι/ες Ασφαλισμένοι/ες στον στον ΟΓΑ, ΟΓΑ, με με ατομικό ατομικό εισόδημα εισόδημα από από γεωργικές γεωργικές δραστηριότητες δραστηριότητες που που δεν δεν υπερβαίνει υπερβαίνει τις τις 3.000, ,00 για για το το οικονομικό οικονομικό έτος έτος 2011, 2011, το το δε δε ατομικό ατομικό πραγματικό, πραγματικό, ή ή αντικειμενικό αντικειμενικό εισόδημά εισόδημά τους τους από από τις τις λοιπές λοιπές πηγές πηγές δεν δεν υπερβαίνει υπερβαίνει το το ποσό ποσό 9.000, ,00.. Επισημαίνεται Επισημαίνεται δε δε ότι ότι δεν δεν πρέπει πρέπει να να υπερβαίνουν υπερβαίνουν ανά ανά κατηγορία κατηγορία τα τα όρια όρια του του εισοδήματος. εισοδήματος. Απαραίτητη Απαραίτητη προϋπόθεση:οι προϋπόθεση:οι ενδιαφερόμενοι ενδιαφερόμενοι /ες /ες να να είναι είναι κάτοικοι κάτοικοι Δήμων Δήμων Βορείων Βορείων Τζουμέρκων, Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Πωγωνίου, Μετσόβου Μετσόβου Περιφερειακής Περιφερειακής Ενότητας Ενότητας Ιωαννίνων Ιωαννίνων Περιφέρειας Περιφέρειας Ηπείρου. Ηπείρου.

57 Ο κύριος κύριος στόχος: στόχος: η η δημιουργία βιώσιμων θέσεων θέσεων απασχόλησης για για ανέργους αγρότες. Το Το παραγόμενο προϊόν προϊόν ποσοτικοποιείται μέσα μέσα από: από: τη τη σύσταση νέων νέων επιχειρήσεων, την την απορρόφηση ωφελουμένων από από τις τις τοπικές τοπικές επιχειρήσεις για για τουλάχιστον 33 μήνες, μήνες, την την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, την την ενδεχόμενη ένταξη ένταξη σε σε προγράμματα χρηματοδότησης. Από Από το το σύνολο σύνολο ωφελουμένων οι οι θα θα είναι είναι νέοι νέοι κάτω κάτω ετών, ετών, οι οι θα θα είναι είναι γυναίκες, οι οι θα θα απασχοληθούν σε σε δυναμικούς κλάδους όπως όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες νέες τεχνολογίες, πολιτισμός θα θα δημιουργηθούν 22 κοινωνικές επιχειρήσεις.

58 Συγκεκριμένες Δράσεις Δράσεις για για τους τους Ανέργους Ανέργους : : ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Τέσσερα Τέσσερα προγράμματα κατάρτισης κατάρτισης ατόμων ατόμων το το κάθε κάθε ένα, ένα, ωρών ωρών που που περιλαμβάνουν ώρες ώρες θεωρία θεωρία ώρες ώρες πρακτική πρακτική άσκηση άσκηση σε σε επιχειρήσεις. επιχειρήσεις. Πρόγραμμα Πρόγραμμα 1: 1: Παραγωγή Παραγωγή τυποποίηση τυποποίηση προώθηση προώθηση προϊόν προϊόν μελισσοκομίας Πρόγραμμα Πρόγραμμα 2: 2: Βιολογική Βιολογική γεωργία γεωργία Αναδιάρθρωση καλλιεργειών. Πρόγραμμα Πρόγραμμα 3: 3: Εξειδικευμένες δεξιότητες δεξιότητες πωλήσεων πωλήσεων στο στο λιανικό λιανικό εμπόριο εμπόριο Πρόγραμμα Πρόγραμμα 4: 4: Εξυπηρέτηση πελατών πελατών σε σε αγροτουριστικές επιχειρήσεις επιχειρήσεις ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Εξατομικευμένη ενημέρωση ενημέρωση συμβουλευτική υποστήριξη υποστήριξη ωφελουμένων για για την την είσοδο είσοδο ή ή επανένταξη επανένταξη στην στην αγορά αγορά εργασίας- εργασίας- επιχειρηματική συμβουλευτική. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ Δημιουργία Δημιουργία ανοιχτού ανοιχτού portal portal επικοινωνίας όπου όπου θα θα γίνονται γίνονται συζητήσεις συζητήσεις σχετικά σχετικά με με τη τη αγορά αγορά εργασίας, εργασίας, τα τα επιδοτούμενα προγράμματα, κλπ. κλπ.

59 Ευχαριστω για την προσοχή σας!!! Κατερίνα Φιλίππου- Κεραμίδα Διευθύντρια BIC ΗΠΕΙΡΟΥ (Συντονιστή εταίρου) Διαχειρίστρια Α.Σ ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ.

1 η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στο πλαίσιο υλοποίησης της ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ».

1 η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στο πλαίσιο υλοποίησης της ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ». Α.Σ : ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ 1 η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στο πλαίσιο υλοποίησης της ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ». Ιωάννινα, 28/4/2014 Κατερίνα Φιλίππου-Κεραμίδα Διευθύντρια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Α.Σ ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Ηγουμενίτσα, 17 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Α.Σ ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Ηγουμενίτσα, 17 Ιουλίου 2014 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Α.Σ ΕΝΔΟΓΕΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Ηγουμενίτσα, 17 Ιουλίου 2014 Κατερίνα Φιλίππου-Κεραμίδα Δ/ντρια BIC ΗΠΕΙΡΟΥ, Διαχειρίστρια Α.Σ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 41 Ημερομηνία: 16.04.2014 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Ν. 4019/2011)

ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Ν. 4019/2011) (Ν. 4019/2011) ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»» Γιώργος Μπιθυμήτρης Σύμβουλος συγχρηματοδοτούμενων

Διαβάστε περισσότερα

«Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων»

«Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞH ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Σ Επαγγελματοβιοτεχνών

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.)

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) Με τον ν. 4019/2011 (ΦΕΚ Α 216) θεσπίστηκε μια νέα νομική μορφή, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) ως φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΚΟΙΝΣΕΠ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΚΟΙΝΣΕΠ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΚΟΙΝΣΕΠ) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Κλεισόβης 12 Αθήνα, Τ.Κ. 10677 TΗΛ: 210-3303060 FΑΧ: 210-3801777 mail: epeksa@otenet.gr Website:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες

ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες Βασικές αρχές: Αλληλεγγύη Κοινωνική συνοχή Υπεροχή του ατόμου έναντι του κεφαλαίου, Κοινωνική υπευθυνότητα και δημοκρατική λήψη αποφάσεων Στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΜΗΤΡΩΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΜΗΤΡΩΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) Τι είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση; Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Κοιν.Σ.Επ.) ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Κοιν.Σ.Επ.) ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Κοιν.Σ.Επ.) ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Λευκάδα, Μάιος 2013 Τι είναι η Κοινωνική Οικονομία; ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Ίδρυσης Ίδρυσης-Σύστασης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.)

Διαδικασία Ίδρυσης Ίδρυσης-Σύστασης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Διαδικασία Ίδρυσης Ίδρυσης-Σύστασης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Με τον ν. 4019/2011 (ΦΕΚ Α 216) θεσπίστηκε νέα νομική μορφή,

Διαβάστε περισσότερα

επιχειρηματιών. Υπάρχει, όμως, μια βασική προϋπόθεση: Να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να σκεφτόμαστε με το «εμείς» και όχι με το «εγώ».

επιχειρηματιών. Υπάρχει, όμως, μια βασική προϋπόθεση: Να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να σκεφτόμαστε με το «εμείς» και όχι με το «εγώ». ΟΜΙΛΙΑ Καλησπέρα σε όλους. Ονομάζομαι Αποστολίδου Ελισάβετ, είμαι δικηγόρος και συνεργάτης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ, η οποία υλοποιεί στην Θεσσαλονίκη το έργο «Τοπικό σχέδιο δράσης για την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , ,

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , , ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας Τοπικό Σχέδιο δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης ανέργων που διαβιώνουν στην Β.Δ. περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασίες Ίδρυσης Επιχειρήσεων Διαδικασίες Ίδρυσης-Σύστασης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.)

Διαδικασίες Ίδρυσης Επιχειρήσεων Διαδικασίες Ίδρυσης-Σύστασης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Διαδικασίες Ίδρυσης Επιχειρήσεων Διαδικασίες Ίδρυσης-Σύστασης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) Με τον ν. 4019/2011 (ΦΕΚ Α 216) θεσπίστηκε νέα νομική μορφή, η Κοινωνική Συνεταιριστική

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ»

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΘΡΙΑΣΊΑ Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην Απασχόληση» Συντονιστής φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Πώς και γιατί να συστήσετε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

Πώς και γιατί να συστήσετε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πώς και γιατί να συστήσετε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση H Ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου στο πλαίσιο τοπικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης ύφεσης, της διευρυνόμενης ανεργίας

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) Συντονιστής Έταιρος: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ - ΚΑΤΆΡΤΙΣΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ - ΔΙΚΤΎΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΝΈΡΓΩΝ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

«KΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ E.C BIC OF EPIRUS»

«KΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ E.C BIC OF EPIRUS» «KΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ E.C BIC OF EPIRUS» Ημερίδα & Συνέντευξη Τύπου Ιωάννινα, 22/2/2010 Άρτα, 26 Μαΐου 2006 Κατερίνα Φιλίππου Κεραμίδα Δ/ντρια BIC ΗΠΕΙΡΟΥ- Συντονίστρια LUDUS Τα ΒICs

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΕΚΟ; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» σελ. 03. Στόχος και Δράσεις προγράμματος σελ.

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΕΚΟ; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» σελ. 03. Στόχος και Δράσεις προγράμματος σελ. Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Δ Ι Κ Τ Υ Ο Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η Σ» Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 2 - Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2 0 1 3, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», Ανώγεια

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2013- Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ 2013, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ TΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική επιστολή

Ενημερωτική επιστολή Ενημερωτική επιστολή για συμμετοχή στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Παρέμβασης «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» από τη Δικαιούχο Α.Σ. «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης» Ρέθυμνο, 03/07/2013

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Μια Νέα Μορφή Επιχείρησης

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Μια Νέα Μορφή Επιχείρησης Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Μια Νέα Μορφή Επιχείρησης Στέλλα Γαμβρέλλη, Δικηγόρος, LL.M., Μ.Δ.Ε. Eσπερίδα της Innovation-Community.gr «Καινοτομία και Εξωστρέφεια» Πολυσυνέδριο Capital & Vision

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση»

Σχέδιο «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση» Σχέδιο «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση» Άστρος Αρκαδίας 30/11/2012 Εισηγήτριες: Βασιλική Λάτση Άννα Κοδέλλα Παρουσίαση Σχεδίου Το Σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΝΤΕΡΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ M.A. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΝΤΕΡΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ M.A. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΝΤΕΡΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ M.A. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΤΟΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1. Πότε θεσμοθετήθηκε η Κοινωνική Οικονομία στην χώρα μας και ποια τα αποτελέσματα έως τώρα;... 2 2. Ποιο είναι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την Κοινωνική Οικονομία;... 2

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Ενότητα 6: Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις Δρ. Ανδρονίκη Καταραχιά Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ σελ. 03

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ σελ. 03 «Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο Ι Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Ε Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Διεύθυνση: Αργυροπούλου 3-72100 Άγιος Νικόλαος Λασιθίου Τηλέφωνο:2841091110, Fax: 28410 91120 Ε-mail: anoiktoiorizontes@anlas.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΙΚΡΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, υλοποιεί ως συντονιστής στο Σχέδιο «Αποστολή για την Κοινωνική Ένταξη και Απασχόληση Ευάλωτων Ομάδων» της Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την ανάπτυξη και αξιοποίηση πολιτισμικών δυνατοτήτων στο Δήμο Αιγάλεω»,

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για τη Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού», στο

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο του ΔΣ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» κ. Γιάννη Κουράκη και την

Διαβάστε περισσότερα

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ)

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» Διεύθυνση: Γληνού και Νάξου 14, Αγία Βαρβάρα Τ.Κ. 12351 Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση της εµπειρίας της Κοινότητας του Αγκιστρίου Επιχειρηµατική Ανταλλαγή

Παρουσίαση της εµπειρίας της Κοινότητας του Αγκιστρίου Επιχειρηµατική Ανταλλαγή ΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗ Παρουσίαση της εµπειρίας της Κοινότητας του Αγκιστρίου Επιχειρηµατική Ανταλλαγή Το έργο Η Αναπτυξιακή Σύµπραξη "Κοινωνικός Στρυµώνας"

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Πρωτοβουλία για την υποστήριξη της Τοπικής ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Θυρίδες Επιχειρηματικότητας» Έργο ΤΟΠΣΑ: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΩ» Συντονισμός Διαχείριση: ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ Α.Ε. Βενιζέλου 1, 42100 Τρίκαλα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΔΗΓΟΥ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ Επιστημονικός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012 ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012 ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Περιεχόμενα Παρουσίασης Παρουσίαση του Έργου Κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΗΔΡΩΜΕΝΑ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την ανάπτυξη και αξιοποίηση πολιτισμικών δυνατοτήτων στο Δήμο Αιγάλεω»,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΛΛΑ-ΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» ΚΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΛΛΑ-ΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» ΚΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ «Αλλα - ΖΩ την Πόλη μου» ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Κωδικός ΟΠΣ: Βασικά Στοιχεία Πράξης

Τίτλος Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Κωδικός ΟΠΣ: Βασικά Στοιχεία Πράξης Τίτλος Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Κωδικός ΟΠΣ: 375417 Βασικά Στοιχεία Πράξης Εταιρικό Σχήμα «Α.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ» 1. Συντονιστής Εταίρος: ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε. 2. Εταίρος 1: Δήμος Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Διακρατική ηµερίδα για την Κοινωνική Οικονοµία και Επιχειρηµατικότητα

Διακρατική ηµερίδα για την Κοινωνική Οικονοµία και Επιχειρηµατικότητα ΕΛΛΑΔΑ 14.05.2015 Διακρατική ηµερίδα για την Κοινωνική Οικονοµία και Επιχειρηµατικότητα Στον Πολυχώρο «ΙΑΝΟΣ» στην Αθήνα, πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου διακρατική ηµερίδα, µε την συµµετοχή Γερµανών

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη και λειτουργία ευέλικτης δομής συμβουλευτικής

Ανάπτυξη και λειτουργία ευέλικτης δομής συμβουλευτικής Ανάπτυξη και λειτουργία ευέλικτης δομής συμβουλευτικής Επαγγελματικός προσανατολισμος Πληροφόρηση Συμβουλευτική εργασίας Κοινωνική ενσωμάτωση Ψυχολογική υποστήριξη Η Πράξη «Συνεργασία» υλοποιείται στα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α.Σ. «ΘΗΣΕΑΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α.Σ. «ΘΗΣΕΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ηµερίδα έναρξης και παρουσίασης του Έργου «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες οµάδες στους ήµους Αγίων Αναργύρων-Καµατερού και Αγίας Βαρβάρας» Τετάρτη, 12 εκεµβρίου 2012 ιοργάνωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 213 Παρουσίαση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΑΣΤΙΕΤ Παρουσίαση του Προγράµµατος Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράµµατος Δράσεις - Τι πρόκειται να κάνουµε ακριβώς Χρονοδιάγραµµα έργου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 η ενδιάμεση ημερίδα ενημέρωσης του κοινού και ενεργοποίησης των τοπικών επιχειρήσεων, της πράξης «Συνεργασία» της

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχή Παρέμβασης. Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας. Δικαίωμα Συμμετοχής

Περιοχή Παρέμβασης. Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας. Δικαίωμα Συμμετοχής Αθήνα 1/5/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΥΔΥΛΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» «H AΠΑΣΧΟΛΗΣΗ A ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» Ημερίδα του ΠΑΣΥΠΚΑ «Δράσεις ένταξης των κινητικά αναπήρων στην παραγωγική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ»

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΘΡΙΑΣΊΑ ΝΈΕΣ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΉΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ» Συντονιστής φορέας

Διαβάστε περισσότερα

που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ» που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ»

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΜΟΝΗ.ΓΕΝΙΑ» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο:, της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΕΚΟ «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ & ΚΙΛΕΛΕΡ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΕΚΟ «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ & ΚΙΛΕΛΕΡ Α.Σ. ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ www.gineparagogos.gr Συντονισμός A.Σ.: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ Παλαιολόγου 19, 41223 Λάρισα Τηλ. 2410 554026 contact@dimitra.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΕΚΟ «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Γ97ΛΚ-5Ε6 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

ΑΔΑ: Β4Γ97ΛΚ-5Ε6 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Β4Γ97ΛΚ-5Ε6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ταχ. Δ/νση : Δ. Μποφώρ 7, 71202 - Ηράκλειο Πληροφορίες: Μ.Βλασάκης Τηλέφωνο : 2813 404540 Fax

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΣΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΣΑ Σελ. Σελ. Σελ. Σελ. Σελ. Σελ. Σελ. Σελ. Σελ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 12:40, (http://www.karditsalive.net) Ημερίδα στη Λάρισα για την παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

3η Τροποποίηση της Πράξης "Αγροτουριστικές Δράσεις στη Μάνη" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" ΑΠΟΦΑΣΗ

3η Τροποποίηση της Πράξης Αγροτουριστικές Δράσεις στη Μάνη με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Εχετλαίος www.exetleos.gr Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Α.Σ «Eχετλαίος», που υλοποιεί την Πράξη «Πολιτιστική παρέμβαση για την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Α.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ηρώων Πολυτεχνείου 229, Λάρισα 2410-287061 /2 www.tirnavs-tpek.gr kek@dynamiki.gr Αρμόδια: Βουτσελά Πολίνα ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νομικό Πλαίσιο των Κοιν.Σ.Επ. Ένταξη στο γενικό μητρώο κοινωνικής οικονομίας

Νομικό Πλαίσιο των Κοιν.Σ.Επ. Ένταξη στο γενικό μητρώο κοινωνικής οικονομίας Νομικό Πλαίσιο των Κοιν.Σ.Επ. Ένταξη στο γενικό μητρώο κοινωνικής οικονομίας Αθήνα, 2016 Κοινωνική Επιχειρηματικότητα Κοινωνική Διάσταση Κοινωνικός Σκοπός Επιχειρηματική Διάσταση Συνεχή δραστηριότητα στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

4η Τροποποίηση της Πράξης "ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" ΑΠΟΦΑΣΗ

4η Τροποποίηση της Πράξης ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ. «ΣΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» Ταχ. ν/ση : Κυψέλης 16 113 62 Αθήνα Τηλέφωνο : 210 8215853 Fax : 210 8215853 Ιστοσελίδες: www.keaep.gr E-mail: keaep@otenet.gr Αθήνα, 26/11/2012 Αρ. Πρωτ. εξερχόµενου

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης Solidarity Network Κίνητρα και Εργαλεία για την Ενίσχυση των Κοιν.Σ.ΕΠ.

Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης Solidarity Network Κίνητρα και Εργαλεία για την Ενίσχυση των Κοιν.Σ.ΕΠ. Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης Solidarity Network Κίνητρα και Εργαλεία για την Ενίσχυση των Κοιν.Σ.ΕΠ. ΗΠράξη«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Διεύθυνση: ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 30-32, 2 ος όροφος, 11854, ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Πληροφορίες: Πωλίνα Βασιλάκου Τηλ. : 2103417161 Fax: 2103417164 E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΠΑΡΟΥ»

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΠΑΡΟΥ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης στο Δήμο Πάρου» η οποία εντάσσεται στη Δράση 7: «Τοπικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) A/A ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ/ ΥΠΟΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1 319- ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ. για τη στήριξη ανέργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. συνεργασια. επιχειρηματικότητα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ. για τη στήριξη ανέργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. συνεργασια. επιχειρηματικότητα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ συνεργασια & επιχειρηματικότητα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ για τη στήριξη ανέργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ Η «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Συνεργασία & Επιχειρηματικότητα» υλοποιεί την Πράξη:

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατότητες σύστασης Κοιν.Σ.Επ.: προκλήσεις & τομείς δραστηριοποίησης

Δυνατότητες σύστασης Κοιν.Σ.Επ.: προκλήσεις & τομείς δραστηριοποίησης Δυνατότητες σύστασης Κοιν.Σ.Επ.: προκλήσεις & τομείς δραστηριοποίησης Θεσσαλονίκη, ΑΠΘ, ΔΑΣΤΑ, ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 11 Δεκεμβρίου 2013 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΓΕΩΡΜΑΣ Δρ. Κοινωνιολογίας Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΓΡΟ ΣΕΡΒΙΑ» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού» στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

«Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης»

«Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης» Συντονιστής: Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΡΟΔΟΠΗ: «Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης» 2ο Forum Φυσικής Δικτύωσης-Αναπτυξιακής Σύμπραξης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ομάδες Στόχου Η Πράξη απευθύνεται στις ακόλουθες ομάδες στόχου: Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για Ενέργειες Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Δράσης Ενημέρωση - Ευαισθητοποίηση της Πράξης "Τοπική Δράση Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχή παρέμβασης της Πράξης είναι οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου.

Περιοχή παρέμβασης της Πράξης είναι οι Δήμοι Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου. Αγιος Νικόλαος, 24-1-2014 Αρ. πρωτ: 2 4 Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ - ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ»

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ» Πρέβεζα 06-03-2013 Αρ. πρωτ: 6611 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Η ΕΤΑΝΑΜ

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτέμβριος 2016 Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως χώρος επιχειρησιακής δράσης, κοινωνικής δικτύωσης και εργασιακής ένταξης.

Σεπτέμβριος 2016 Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως χώρος επιχειρησιακής δράσης, κοινωνικής δικτύωσης και εργασιακής ένταξης. Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως χώρος επιχειρησιακής δράσης, κοινωνικής δικτύωσης και εργασιακής ένταξης. Τι είναι Κοινωνική οικονομία Κοινωνική Οικονομία (ή τρίτος τομέας) Συνολική οικονομία Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» 1 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Απασχόλησης» www.topsa-synergasia.gr Η Πράξη: Δράσεις Επιχειρηματικής Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΕΣΣΗΝΗ», που υλοποιεί στην Περιφέρεια Μεσσηνίας Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΆΞΗΣ : «ΝΈΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Α.Σ. «ΕΠΙ.

ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΆΞΗΣ : «ΝΈΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Α.Σ. «ΕΠΙ. ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΆΞΗΣ : «ΝΈΟΙ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ: ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΑΝΆΠΤΥΞΗ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ Α.Σ. «ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» Με την σημερινή εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY. www.festivalfactory.

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY. www.festivalfactory. ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ FESTIVAL FACTORY www.festivalfactory.gr Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αναπτυξιακή Σύμπραξη για τη Δημιουργία επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. 19 Φεβρουαρίου 2015

Ενημερωτικό Δελτίο. 19 Φεβρουαρίου 2015 Ενημερωτικό Δελτίο. Α.Σ. «Απασχόληση και Ανάπτυξη στην Αιτωλοακαρνανία» 19 Φεβρουαρίου 2015 ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εταίρος στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Απασχόληση και Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) Πράξη «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» Τι είναι η Αναπτυξιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου»

ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «Α.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου, της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»,

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Καραολή & Δημητρίου 20, ΤΚ 55131 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τηλ-Φαξ: 2310 410121 E-mail: info@gnossi-ngo.org Θεσσαλονίκη, 21/06/2013 Ανακοίνωση για τη σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννινα, 03/03/2015. Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ9Ε/340

Ιωάννινα, 03/03/2015. Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ9Ε/340 Ιωάννινα, 03/03/2015 Αριθμός Πρωτοκόλλου: Φ9Ε/340 Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας - 6 ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» στο πλαίσιο υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ έχει ως εξής: Οι απουσιάζοντες αν και νόμιμα κλήθηκαν είναι οι κ.κ. :

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ έχει ως εξής: Οι απουσιάζοντες αν και νόμιμα κλήθηκαν είναι οι κ.κ. : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθ. 10 ης Αριθμός απόφασης : 167/2012 24/7/2012 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διοικητικού - Οικονομικού Κεφάλα Ελπίδα Πουτέτση 14, Ιωάννινα Τμήμα: Πληροφορίες: Ταχ.Δ/νση: Τηλέφωνα: Fax:

ΘΕΜΑ: Διοικητικού - Οικονομικού Κεφάλα Ελπίδα Πουτέτση 14, Ιωάννινα Τμήμα: Πληροφορίες: Ταχ.Δ/νση: Τηλέφωνα: Fax: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1919 ΕΔΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Τμήμα: Πληροφορίες: Ταχ.Δ/νση: Τηλέφωνα: Fax: Διοικητικού - Οικονομικού Κεφάλα Ελπίδα Πουτέτση 14, 453 33 Ιωάννινα 26510-64013

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 300,000 200,000 100,000 ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα