ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΤΕΑΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΤΕΑΝ"

Transcript

1 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) Πράξη Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΤΕΑΝ Υποέργο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΕΤΕΑΝ Διάρκεια Διαβούλευσης Από Έως Φορέας (Αναθέτουσα ETAEN AE Αρχή) Όνοματεπώνυμο Χρυσοβαλάντης Σφυράκης Υπεύθυνου Επικοινωνίας για την Δ/ντης Διεύθυνση Πληροφορικής και Οργάνωσης Ξενίας 24, Αθήνα Πράξη (όπως αναγράφεται στο εγκεκριμένο ΤΔΠ) Τηλέφωνο Ηλεκτρονική Διεύθυνση διαβούλευσης (φορέα) Αναφορικά με τη δημόσια διαβούλευση της ως άνω πράξης συμμετείχαν οχτώ [8] φορείς ή εταιρείες. Τα σχόλια που ελήφθησαν τηρούνται στο φάκελο της πράξης, και επεξεργάστηκαν από τον Φορέα ΕΤΕΑΝ ΑΕ. Συνημμένα. 1) Πίνακας Αποτελεσμάτων Δημόσιας Διαβούλευσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Α/Α Σχόλιο ή Παρατήρηση (ή κοινή ομάδα παρατηρήσεων) με παραπομπή στο σχέδιο της διακήρυξης (άρθρο, παραγρ.) 1 Σημείο: A3.1.3, σελ. 30 Στην ενότητα Α3.1.3, αναφέρονται συνολικά 200 χρήστες του ΟΠΣ-ΕΤΕΑΝ. Θεωρούμε ότι αδικαιολόγητα στο Μέρος Γ, σελ. 16 ζητούνται απεριόριστες άδειες χρήσης του ΟΠΣ Επιπλέον, σε αντίθεση με το ανωτέρω, στο Μέρος Γ, σελ. 78 ζητούνται 5 άδειες χρήσης για το λογισμικό Εσωτερικών Ελέγχων. Αιτούμεθα να ορισθεί επακριβώς ο αριθμός των χρηστών ανά υποσύστημα και να απαλειφθεί ο όρος του Απάντηση Δικαιούχου Ενσωματώθηκε στη Διακήρυξη : Τεκμηρίωση Απάντησης Χ Τροποποιήθηκε το σημείο 6, στον Πίνακα C2.1.1 Γενικές Απαιτήσεις, ο αριθμός των απαιτούμενων αδειών χρήσης του ΟΠΣ είναι 150. Η απαίτηση αυτή αφορά το σύνολο του ΟΠΣ. άδειες υπάρχει μόνο για το Υποσύστημα Εσωτερικού Ελέγχου (C2.2.17, Τεύχος Γ) δεδομένου ότι λόγω της φύσης του και των απαιτούμενων λειτουργιών του το συγκεκριμένο υποσύστημα θα μπορούσε να είναι ένα ανεξάρτητο αυτόνομο σύστημα το οποίο θα επικοινωνεί με τα Υποβάλλων (Φορέας, Οργανισμός, Εταιρεία ) QUALITY & RELIABILITY A.E.

2 Μέρους Γ, σελ. 16 περί απεριόριστων αδειών, διότι επιβαρύνει την προσφορά με επιπλέον κόστη αδειοδότησης χωρίς προφανή λόγο. 2 Σημείο: Α4.9.2, σελ.: 64 Παρακαλούμε να διευκρινιστεί ότι δεν απαιτείται από τον Ανάδοχο η προμήθεια νέων εκδόσεων λειτουργικού συστήματος ή συστήματος διαχείρισης ΒΔ, αλλά μόνο η εγκατάσταση τους σε περίπτωση που η Αναθέτουσα Αρχή τα έχει προμηθευτεί, τόσο στην Περίοδο Εγγύησης Καλής Λειτουργίας, όσο και στην Περίοδο Συντήρησης. 3 Σημείο: Β2.6, σελ.: 33 Παρακαλούμε να επιβεβαιωθεί ότι η επίδειξη των σεναρίων θα πραγματοποιηθεί κατά την αξιολόγηση των Τεχνικών Προσφορών κι όχι κατά το στάδιο αξιολόγησης των Δικαιολογητικών. Κατά το στάδιο αξιολόγησης των Δικαιολογητικών δεν υφίσταται λόγος επίδειξης των σεναρίων, δεδομένου ότι η επιτροπή αξιολόγησης δεν θα γνωρίζει ποια τεχνική λύση έχει προταθεί από κάθε υποψήφιο. Επιπλέον δημιουργείται τεράστιο overhead για κάθε υποψήφιο να προετοιμάσει τόσο την προσφορά όσο και την επίδειξη σχεδόν ταυτόχρονα. 4 Σημείο: Β2.7, σελ.: 36 Σύμφωνα με τον άρθρο 157 του ν. 4281/ που έχει ισχύ από ημερομηνία προγενέστερη από αυτήν της ανακοίνωσης του διαγωνισμού, η προσφορά του υποψήφιου αναδόχου πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής της οποίας το ποσό θα πρέπει να καλύπτει σε ευρώ ποσοστό 2% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς ΦΠΑ). 5 Σημείο: C2.1.3, σελ.: 22 Παρακαλούμε να διευκρινίσετε σε ποιο λογισμικό αναφέρεστε στην απαίτηση Αφορά το λογισμικό ΒΔ, το λογισμικό εφαρμογών, ή κάτι άλλο ; υπόλοιπα συστήματα. Χ Απαιτείται από τον Ανάδοχο η προμήθεια νέων εκδόσεων λειτουργικού συστήματος ή συστήματος διαχείρισης ΒΔ στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο στην Περίοδο Εγγύησης Καλής Λειτουργίας, όσο και στην Περίοδο Συντήρησης. Χ Επιβεβαιώνεται ότι η επίδειξη των σεναρίων θα πραγματοποιηθεί κατά την αξιολόγηση των Τεχνικών Προσφορών. Η απαίτηση 2.2 του σημείου ii της Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής απαλείφθηκε. Χ Διορθώθηκε το σχετικό ποσοστό σε 2% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς ΦΠΑ) σύμφωνα με το ν. 4281/ Χ Η συγκεκριμένη απαίτηση απαλείφτηκε. QUALITY & RELIABILITY A.E. QUALITY & RELIABILITY A.E. QUALITY & RELIABILITY A.E. QUALITY & RELIABILITY A.E.

3 6 Σημείο: Γενική Παρατήρηση Παρακαλούμε να διευκρινίσετε εάν είναι αποδεκτές αρχιτεκτονικές με χρήση λογισμικού virtualization (εικονικών μηχανών). Επίσης διευκρινίστε εάν αποτελεί αντικείμενο του διαγωνισμού η προμήθεια λειτουργικού συστήματος για τους εξυπηρετητές, δεδομένου ότι δεν ζητείται ή προδιαγράφεται σε κανένα σημείο της διακήρυξης. 7 Σημείο: Α4.9, σελ.: 60 Παρακαλούμε διευκρινίστε εάν ζητούνται 3 έτη εγγύησης καλής λειτουργίας, 4 έτη (C.2.4) ή 5 έτη (C2.5). 8 Σημείο: B4.2, σελ.: 53 Παρακαλούμε διευκρινίστε εάν το κόστος συντήρησης πρέπει να είναι μικρότερο του 5% της Οικονομικής Προσφοράς του υποψηφίου ή μικρότερο του 15% της συνολικής τιμής, αφαιρουμένου του τιμήματος εκπόνησης μελετών και υπηρεσιών εκπαίδευσης. Χ Είναι αποδεκτές αρχιτεκτονικές με χρήση λογισμικού virtualization (εικονικών μηχανών). Σε κάθε περίπτωση ο Ανάδοχος θα πρέπει στην προσφορά του να προβλέπει την προμήθεια του συνόλου των απαραίτητων λειτουργικών συστημάτων ώστε η λύση που θα αναπτύξει να είναι πλήρως λειτουργική. Χ Η απαίτηση είναι για κατ ελάχιστο 2 έτη Εγγύησης Καλής Λειτουργίας. Επίσης υπάρχει απαίτηση για παροχή υπηρεσιών Συντήρησης για περίοδο που ξεκινά με τη λήξη της περιόδου Εγγύησης Καλής Λειτουργίας, και διαρκεί τόσα έτη ώστε αθροιστικά με την περίοδο Εγγύησης Καλής Λειτουργίας να ανέρχεται τουλάχιστον στα πέντε (5) έτη συνολικά. Έχουν διορθωθεί σχετικώς τα σημεία: Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης (Τεύχος Α), Β1.2 Προϋπολογισμός Έργου (Τεύχος Β), Β4.1.4 Διαμόρφωση συγκριτικού κόστους Προσφοράς (Τεύχος Β), σημείο 9 του Πίνακα C2.4 Παροχή υπηρεσιών (Τεύχος Γ), σημείο 1.2 του Πίνακα C2.5 Υπηρεσίες Εγγύησης Συντήρησης (Τεύχος Γ). Χ Μετά από σχετική τροποποίηση ισχύει το εξής: «Το ετήσιο κόστος συντήρησης για το πρώτο έτος (μετά τη λήξη της προσφερόμενης περιόδου Εγγύησης Καλής Λειτουργίας) δεν δύναται να υπερβαίνει το 10% της συνολικής τιμής της προσφοράς του Αναδόχου». Σχετικά σημεία: Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης (Τεύχος Α), σημείο 13 στην Β4.2 Απόρριψη Προσφορών. QUALITY & RELIABILITY A.E. QUALITY & RELIABILITY A.E. QUALITY & RELIABILITY A.E.

4 9 Σημείο: B4.2, σελ.: 51 Παρακαλούμε διευκρινίστε εάν το κόστος συντήρησης θα πρέπει να διατηρηθεί σταθερό για 4 ή 3 έτη μετά την εγγύηση. 10 Σημείο: Α49, σελ.: 60 Παρακαλούμε διευκρινίστε εάν ο Ανάδοχος υποχρεούται να προσφέρει υπηρεσίες Εγγύησης και Συντήρησης για τουλάχιστον 8 ή για τουλάχιστον 5 έτη. 11 Σημείο: Τεύχος Α _ Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης, σελ. 60 Στο πρώτο σημείο, αναφορικά με την εγγύηση αναφέρεται ότι «Η περίοδος Εγγύησης Καλής Λειτουργίας ξεκινά από την οριστική παραλαβή του έργου και η διάρκειά της θα είναι κατ ελάχιστο τρία (3) έτη.» Επίσης στην εισαγωγή της Α.4.9. αναφέρεται «Ο Ανάδοχος υποχρεούται να προσφέρει υπηρεσίες Εγγύησης και Συντήρησης για τις εφαρμογές και τον εξοπλισμό του ΟΠΣ ΕΤΕΑΝ για τουλάχιστον οκτώ (8) έτη» Στο δεύτερο όμως σημείο της Α.4.9. αναφέρεται ότι «Η περίοδος Συντήρησης ξεκινά με τη λήξη της περιόδου Χ Διευκρινίζεται ότι το κόστος συντήρησης θα πρέπει να διατηρηθεί σταθερό για 3 έτη μετά την εγγύηση, Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης (Τεύχος Α). Χ Υπάρχει απαίτηση για παροχή υπηρεσιών Συντήρησης για περίοδο που ξεκινά με τη λήξη της περιόδου Εγγύησης Καλής Λειτουργίας, και διαρκεί τόσα έτη ώστε αθροιστικά με την περίοδο Εγγύησης Καλής Λειτουργίας να ανέρχεται τουλάχιστον στα πέντε (5) έτη συνολικά. Έχουν διορθωθεί σχετικώς τα σημεία: Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης (Τεύχος Α), Β1.2 Προϋπολογισμός Έργου (Τεύχος Β), Β4.1.4 Διαμόρφωση συγκριτικού κόστους Προσφοράς (Τεύχος Β), σημείο 9 του Πίνακα C2.4 Παροχή υπηρεσιών (Τεύχος Γ), σημείο 1.2 του Πίνακα C2.5 Υπηρεσίες Εγγύησης Συντήρησης (Τεύχος Γ). Χ Η απαίτηση είναι για κατ ελάχιστο 2 έτη Εγγύησης Καλής Λειτουργίας. Επίσης υπάρχει απαίτηση για παροχή υπηρεσιών Συντήρησης για περίοδο που ξεκινά με τη λήξη της περιόδου Εγγύησης Καλής Λειτουργίας, και διαρκεί τόσα έτη ώστε αθροιστικά με την περίοδο Εγγύησης Καλής Λειτουργίας να ανέρχεται τουλάχιστον στα πέντε (5) έτη συνολικά. Έχουν διορθωθεί σχετικώς τα σημεία: Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης (Τεύχος Α), Β1.2 Προϋπολογισμός Έργου (Τεύχος Β), Β4.1.4 Διαμόρφωση συγκριτικού κόστους Προσφοράς (Τεύχος Β), σημείο 9 του Πίνακα C2.4 Παροχή QUALITY & RELIABILITY A.E. QUALITY & RELIABILITY A.E. Pricewaterhouse Coopers S.A.

5 Εγγύησης Καλής Λειτουργίας, και διαρκεί τόσα έτη ώστε αθροιστικά με την περίοδο Εγγύησης Καλής Λειτουργίας να ανέρχεται τουλάχιστον στα πέντε (5) έτη συνολικά». Επίσης, στο Τεύχος Β, παρ. Β1.2 Προϋπολογισμός Έργου, αναφέρεται ότι «Το δικαίωμα προαίρεσης του Έργου περιλαμβάνει συντήρηση για τέσσερα (4) έτη». Αντίστοιχη αναφορά στην Β4.1.4 Διαμόρφωση συγκριτικού κόστους Προσφοράς «το κόστος συντήρησης τεσσάρων (4) ετών μετά την προσφερόμενη εγγύηση» Εκ των ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι η συνολική διάρκεια της Συντήρησης & Εγγύησης είναι συνολικά 5 έτη εκ των οποίων κατά μέγιστο τα 4 έτη αφορούν σε συντήρηση συνεπώς η προσφερόμενη εγγύηση πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 έτος. Συνεπώς, θα πρέπει να διαμορφωθεί αντίστοιχα η παρ. Τεύχος Α Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης 12 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 1.2., σελ.: 32 Δεδομένης της υψηλής σημασίας που έχει η ασφάλεια πληροφοριών για το εν λόγω έργο και αναφορικά με την διασφάλιση και τεκμηρίωση των μέτρων που λαμβάνει ο υποψήφιος Ανάδοχος για την ποιότητα είναι σκόπιμο να προστεθεί απαίτηση για σχετικό πιστοποιητικό συστήματος Ασφάλειας Πληροφοριών (τύπου ISO 27001). Επίσης, δεδομένης της υψηλής σημασίας που έχει η Διαχείριση Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής για το εν λόγω έργο είναι σκόπιμο να προστεθεί απαίτηση για σχετικό πιστοποιητικό συστήματος Ασφάλειας Πληροφοριών (τύπου ISO 20000). υπηρεσιών (Τεύχος Γ), σημείο 1.2 του Πίνακα C2.5 Υπηρεσίες Εγγύησης Συντήρησης (Τεύχος Γ). Χ Δεδομένου ότι (α) η ΕΤΕΑΝ ΑΕ διαχειρίζεται εμπιστευτικά δεδομένα και (β) ο Ανάδοχος θα έχει πρόσβαση σε μέρος αυτών των δεδομένων για το διάστημα ανάπτυξης και συντήρησης του ΟΠΣ η απαίτηση για πιστοποιητικό συστήματος Ασφάλειας Πληροφοριών (ISO ή ισοδύναμου) κρίνεται απαραίτητη (σημείο ii, 1.2, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής). Το βασικό αντικείμενο του έργου η ανάπτυξη, η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία του ΟΠΣ ενώ η Παροχή Υπηρεσιών Πληροφορικής αφορά στο επιμέρους αντικείμενο της συντήρησης του ΟΠΣ. Η διασφάλιση της ποιότητας του βασικού αντικειμένου του έργου καθώς και του αντικειμένου της υποστήριξης της παραγωγικής λειτουργίας (υπηρεσίες συντήρησης, υποστήριξης και διαχείρισης της λειτουργίας) του Pricewaterhouse Coopers S.A.

6 πληροφοριακού συστήματος καλύπτεται από την απαίτηση για σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO σειρά 9000 ή ισοδύναμου. Η προσθήκη απαίτησης για πιστοποιητικό συστήματος Ασφάλειας Πληροφοριών (τύπου ISO 20000) θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό το εύρος του ανταγωνισμού χωρίς να εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. 13 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 2., σελ.: 33 Αναφορικά με την αποδεκτή περίοδο υλοποίησης των συναφών έργων, προτείνεται αυτή να επεκταθεί στα πέντε (5) έτη αντί των τριών (3) που ορίζεται τώρα, προκειμένου να συμπεριλαμβάνει την πλειοψηφία των έργων που έχουν υλοποιηθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. 14 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 2., σελ.: 33 Αναφορικά με το αντικείμενο των συναφών έργων αναφέρεται «εγκατάσταση, παραμετροποίηση και υποστήριξη της λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος οικονομικής διαχείρισης (κατ ελάχιστον προϋπολογισμός, λογιστική, διαχείριση ανθρώπινων πόρων) το οποίο να έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα που προσφέρει ο υποψήφιος.» Προτείνεται όπως προστεθεί ως εναλλακτικό συναφές αντικείμενο «η συντήρηση της λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος οικονομικής διαχείρισης (κατ ελάχιστον προϋπολογισμός, λογιστική, διαχείριση ανθρώπινων πόρων) το οποίο να έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα που προσφέρει ο υποψήφιος». Χ Η συγκεκριμένη πρόταση γίνεται αποδεκτή δεδομένου ότι ενισχύει τον ανταγωνισμό (σημείο ii.2, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής). Χ Η έννοια της «παραγωγικής λειτουργίας» περιλαμβάνει τη συντήρηση, την υποστήριξη και τη διαχείρισης της λειτουργίας του ΟΠΣ, όπως εξειδικεύεται στο Τεύχος Α, σημείο Α4.9.3 Τήρηση Εγγυημένου Επιπέδου Υπηρεσιών Ρήτρες. Το σημείο ii.2, της Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής τροποποιείται ως εξής: «εγκατάσταση, παραμετροποίηση και υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας (υπηρεσίες συντήρησης, υποστήριξης και διαχείρισης της λειτουργίας) πληροφοριακού συστήματος οικονομικής διαχείρισης (κατ ελάχιστον προϋπολογισμός, λογιστική, διαχείριση ανθρώπινων πόρων) το οποίο να έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα που προσφέρει ο υποψήφιος.» Pricewaterhouse Coopers S.A. Pricewaterhouse Coopers S.A. 15 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 2., σελ.: 33 Χ Μετά από σχετική τροποποίηση ο ελάχιστος συμβασιοποιημένος Pricewaterhouse Coopers S.A.

7 Ο ελάχιστος συμβασιοποιημένος αθροιστικός Π/Υ των που απαιτείται για τα συναφή έργα κρίνεται ως ιδιαίτερα χαμηλός για το μέγεθος του έργου, γεγονός που δεν διασφαλίζει την συμμετοχή Υποψηφίων με εμπειρία σε μεγάλα και πολύπλοκά έργα συστημάτων οικονομικής διαχείρισης. Αντίστοιχα κρίνεται ως ιδιαίτερα χαμηλός ο Π/Υ των που απαιτείται για τουλάχιστον ένα εκ των συναφών έργων. Προτείνεται, ο αθροιστικός Π/Υ των συναφών έργων να αυξηθεί στα και ο Π/Υ ενός τουλάχιστον ένα εκ των συναφών έργων στο αθροιστικός Π/Υ που απαιτείται για τα συναφή έργα να ανέρχεται στο ποσό του και ο ελάχιστος συμβασιοποιημένος Π/Υ για συναφή έργα να ανέρχεται σε (σημείο ii.2, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής) Με την αύξηση αυτή διασφαλίζεται η συμμετοχή Υποψηφίων με εμπειρία σε μεγάλα και πολύπλοκά έργα συστημάτων οικονομικής διαχείρισης χωρίς να περιορίζεται ιδιαίτερα το εύρος του ανταγωνισμού. 16 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 2., σελ.: 33 Για την διασφάλιση του απαιτούμενου επιπέδου εμπειρίας και τεχνογνωσίας των Υποψηφίων που θα συμμετέχουν, πλέον των ελαχίστων Π/Υ και των όσων αναφέρονται επί του παρόντος στο τέυχος, πρέπει να οριστούν και ελάχιστες απαιτήσεις / χαρακτηριστικά ως προς το ειδικό αντικείμενο των συναφών έργων. Ειδικότερα, προτείνεται αυτά να συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα: «Να διαθέτει την κατάλληλα τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη επαγγελματική ικανότητα και τεχνογνωσία στο πλαίσιο Έργων αντίστοιχου μεγέθους και πολυπλοκότητας με το υπό ανάθεση Έργο. Συγκεκριμένα απαιτείται κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη να έχει υλοποιήσει ή να συντηρεί ολοκληρωμένα έργα σε Τραπεζικό ίδρυμα ως εξής: 1. Ένα ή περισσότερα έργα (ελάχιστου συνολικά συμβασιοποιημένου προϋπολογισμού ,00 χωρίς ΦΠΑ) που να περιλαμβάνει την Χ Οι προτεινόμενες τρεις κατηγορίες έργων περιλαμβάνουν επιμέρους στοιχεία του προς ανάπτυξη ΟΠΣ της ΕΤΕΑΝ ΑΕ ενώ υπάρχουν άλλες κρίσιμες λειτουργίες που δεν αναφέρονται. Για παράδειγμα δεν περιλαμβάνεται απαίτηση για υλοποίηση συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυΐας το οποίο επίσης αποτελεί βασικό συστατικό του προς ανάπτυξη ΟΠΣ. Η προσθήκη επιλεκτικά οποιασδήποτε συγκεκριμένης απαίτησης σε σχέση με τα υποσυστήματα του ΟΠΣ θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του εύρους του ανταγωνισμού. Pricewaterhouse Coopers S.A.

8 εγκατάσταση, παραμετροποίηση και υποστήριξη της λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος οικονομικής διαχείρισης (κατ ελάχιστον λογιστική, χρηματοοικονομικά και διαχείριση παγίων για λογιστικούς σκοπούς) και το οποίο να έχει αναπτυχθεί στην ίδια πλατφόρμα με αυτήν του προσφερόμενου λογισμικού σε Τραπεζικό Οργανισμό. 2. Ένα ή περισσότερα έργα τα οποία να περιλαμβάνουν την υποστήριξη σε υλοποίηση Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IFRS) σε Τραπεζικό Οργανισμό. Ένα ή περισσότερα έργα τα οποία να περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση οικονομικών διαδικασιών.» 17 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 2., σελ.: 34 Αναφορικά με τις απαιτήσεις / ελάχιστα προσόντα για τον ρόλο του Υπεύθυνου Έργου, κρίνεται απαραίτητο δεδομένου του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του αντικειμένου να περιλαμβάνουν απαίτηση Πιστοποίησης Διαχείρισης Έργων (PMI ή αντίστοιχη). 18 Σειρά: Τεύχος Γ C2.1.1 Γενικές Απαιτήσεις Απαίτηση 1, σελ.: 16 Η απαίτηση ο αριθμός των χρηστών να είναι απεριόριστος δεν συνάδει με την πάγια πολιτική αδειοδότησης των πληροφοριακών συστημάτων οικονομικής διαχείρισης, τα Χ Υπάρχει πληθώρα στελεχών διεθνώς με πτυχία από κορυφαία πανεπιστήμια και με πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση πολύπλοκων έργων πληροφορικής τα οποία δεν έχουν την συγκεκριμένη ή ισοδύναμη επαγγελματική πιστοποίηση, χωρίς αυτό φυσικά να τους καθιστά λιγότερο επαρκείς ή/και προτιμητέους για την υλοποίηση του παρόντος έργου. Ως εκ τούτου η προτεινόμενη απαίτηση περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το εύρος του ανταγωνισμού χωρίς να εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Χ Τροποποιήθηκε το σημείο 6, στον Πίνακα C2.1.1 Γενικές Απαιτήσεις, ο αριθμός των απαιτούμενων αδειών χρήσης του ΟΠΣ είναι 150. Η απαίτηση αυτή αφορά το σύνολο του ΟΠΣ. Διαφορετική απαίτηση για 5 άδειες υπάρχει μόνο για το Υποσύστημα Εσωτερικού Pricewaterhouse Coopers S.A.

9 οποία ως επι το πλείστο αδειοδοτούνται με βάση του χρήστες. Προτείνεται ως εκ τούτου η απαίτηση να τροποποιηθεί σε «> =120» Ελέγχου (C2.2.17, Τεύχος Γ) δεδομένου ότι λόγω της φύσης του και των απαιτούμενων λειτουργιών του το συγκεκριμένο υποσύστημα θα μπορούσε να είναι ένα ανεξάρτητο αυτόνομο σύστημα το οποίο θα επικοινωνεί με τα υπόλοιπα συστήματα. 19 Σημείο: Τεύχος Γ C2.1.2 Αρχιτεκτονική Συστήματος, σελ.: 16 Κρίνεται απαραίτητο να προστεθεί σχετική απαίτηση που να διασφαλίζει την συμβατότητα / υποστήριξη του συστήματος σε σχέση με τις ευρέως διαδεδομένες Βάσεις Δεδομένων. Ειδικότερα: «Το πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να υποστηρίζει όλες τις ευρέως διαδεδομένες βάσεις δεδομένων (πχ Oracle, Microsoft SQL-Server, IBM DB2)» 20 Σημείο: Τεύχος Γ C2.1.2 Αρχιτεκτονική Συστήματος Απαιτήσεις 21, 22, 23, σελ.: 18 Οι απαιτήσεις: 21.Το πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί σε εμπορική σχεσιακή βάση δεδομένων, εξασφαλίζοντας ασφαλή και σταθερή λειτουργία και πλήρη προστασία των δεδομένων του Φορέα, με δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης συνδυασμού βάσεων δεδομένων σε περίπτωση που απαιτηθεί για τις ανάγκες υλοποίησης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. 22.Στις απαιτούμενες δυνατότητες του πληροφοριακού συστήματος είναι η παροχή ενσωματωμένου πλήρους συστήματος υποστήριξης μέσω Internet, που να παρέχει online πρόσβαση στο κέντρο υποστήριξης του κατασκευαστή και να επιταχύνεται η επίλυση των προβλημάτων των χρηστών. 23.Δυνατότητα ορισμού με Χ Η συγκεκριμένη απαίτηση καλύπτεται από την απαίτηση C «Το πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί σε εμπορική σχεσιακή βάση δεδομένων, εξασφαλίζοντας ασφαλή και σταθερή λειτουργία και πλήρη προστασία των δεδομένων του Φορέα, με δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης συνδυασμού βάσεων δεδομένων σε περίπτωση που απαιτηθεί για τις ανάγκες υλοποίησης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών» Χ Η απαίτηση 21 θεωρείται απαραίτητη αφενός για την εξασφάλιση της ασφαλούς και σταθερής λειτουργίας και πλήρους προστασίας των δεδομένων της ΕΤΕΑΝ ΑΕ και αφετέρου για την διαλειτουργικότητα του νέου ΟΠΣ. Η απαίτηση 22 θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει άμεση εξ αποστάσεως πρόσβαση στο σύστημα για υποστήριξη των χρηστών και επίλυση τυχόν προβλημάτων. Η απαίτηση 23 θεωρείται απαραίτητη προκειμένου τα στελέχη πληροφορικής της ΕΤΕΑΝ ΑΕ να έχουν τη δυνατότητα μετά την παροχή της προβλεπόμενης εκπαίδευσης να επεμβαίνουν στο σύστημα για την υλοποίηση συγκεκριμένων διαδικασιών επεξεργασίας των δεδομένων ακολουθώντας κατά περίπτωση workflows. Pricewaterhouse Coopers S.A. Pricewaterhouse Coopers S.A.

10 script γλώσσα batch εργασιών για να δημιουργεί κανείς νέες εγγραφές ή να ενημερώνει υπαρκτές ώστε να καλύπτεται οποιοδήποτε Workflow απαιτεί η εσωτερική διαδικασία του Οργανισμού. Μέσω αυτής της διαδικασίας να μπορεί κανείς να επιλέξει ποια δεδομένα από το σημείο εκκίνησης θα αντιγραφούν στον προορισμό αλλά και πως θα μεταβληθεί η οντότητα εκκίνησης μετά την εκτέλεση της εργασίας κ.ο.κ. κρίνεται ότι δεν προσθέτουν αξία στο ζητούμενο σύστημα / στην αρχιτεκτονική αυτού και προτείνεται να απαλοιφούν ή να χαρακτηριστούν ως προαιρετικές. 21 Σημείο: Τεύχος Γ C2.1.2 Αρχιτεκτονική Συστήματος Απαιτήσεις 28 ~ 35, σελ.: Η Βάση Δεδομένων να διαθέτει κατ ελάχιστο τα εξής χαρακτηριστικά επεκτασιµότητας /κλιµάκωσης (scalability): πολύ υψηλά όρια συστήµατος (απεριόριστο µέγεθος Βάσης εδοµένων, απεριόριστες εγγραφές ανά πίνακα, απεριόριστα locks ανά πίνακα, απεριόριστοι indexes ανά πίνακα κλπ.), υποστήριξη incremental backup, εξελιγµένες δυνατότητες διαχείρισης πόρων του συστήµατος (resource management), λειτουργία σε περιβάλλον hardware cluster ώστε µε την προσθήκη νέων κόµβων να εξυπηρετούνται επιπλέον χρήστες και εφαρµογές µε δυνατότητες load balancing και fail-over 28.Η Βάση εδοµένων να αξιοποιεί το clustering των προσφερόμενων και υφιστάμενων εξυπηρετητών ως εξής: όλοι οι κόµβοι να εξυπηρετούν κάποιες ή όλες τις εφαρµογές του έργου ανά πάσα στιγµή. να µην απαιτούνται αλλαγές στον κώδικα των εφαρµογών και την επιχειρησιακή λογική του Χ Οι παραπάνω απαιτήσεις θεωρούνται απαραίτητες για την εύρυθμη, σταθερή και ευέλικτη λειτουργία της Βάσης Δεδομένων στο πλαίσιο ενσωμάτωσής της στο ΟΠΣ. Pricewaterhouse Coopers S.A.

11 έργου στην περίπτωση πρόσθεσης νέων κόμβων στον cluster. να µην απαιτούνται αλλαγές στην δοµή (schema) της Βάσης εδοµένων, στην περίπτωση πρόσθεσης νέων κόμβων στον cluster όλοι οι κόµβοι του cluster να µπορούν να διαµοιράζουν µεταξύ τους τον φόρτο όλων των εφαρµογών του έργου, στο επίπεδο των δεδοµένων 29.Η Βάση Δεδομένων να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλα Πληροφοριακά Συστήματα ή Εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο ΕΤΕΑΝ ή πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον. 30.Η Βάση Δεδομένων να επιτρέπει απεριόριστο αριθμό web anonymous external connections 31.Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων χρηστών στη Βάση Δεδομένων 32.Ο Application Server θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει κατ ελάχιστο τα εξής χαρακτηριστικά υψηλής διαθεσιµότητας: δυνατότητα clustering, που επιτρέπει τη λειτουργία µιας εφαρµογής σε πολλαπλούς εξυπηρετητές, µε υποστήριξη της αυτόµατης και διαφανούς µετάπτωσης των user sessions µετά από καταστροφή/αποτυχία (fail over) κάποιου στοιχείου (service) της αρχιτεκτονικής (π.χ. cache, Web server,), σε κάποιο άλλο που εξακολουθεί να λειτουργεί, δυνατότητα για αυτόµατη ανακάλυψη αποτυχιών και επανεκκίνηση (automatic fault recovery) των services του Application Server που έχουν αποτύχει, καθώς και υποστήριξη της αυτόµατης αναδιάρθρωσής τους (reconfiguration) όταν επανέλθουν σε λειτουργία, χωρίς τη µεσολάβηση του διαχειριστή, 33.Ο Application Server θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει ενσωµατωµένες δυνατότητες για load balancing σε clustered περιβάλλοντα και για fail-over του επιπέδου

12 εκτέλεσης εφαρµογών λαµβάνοντας υπ όψη τον προσφερόµενο και υφιστάμενο εξοπλισµό. 34.Ο Application Server θα πρέπει υποχρεωτικά να υποστηρίζει αρχιτεκτονικές για την επέκτασή του ως εξής: scale-out clustering µε κατανοµή του φόρτου σε παραπάνω του ενός server scale-up µε αύξηση της απόδοσης του application server µε επέκταση του hardware (CPU, memory upgrade κτλ) 35.Να περιγραφεί η µεθοδολογία υλοποίησης clustering περιβάλλοντος του application server, των εναλλακτικών πολιτικών για load balancing καθώς και των πολιτικών για fail-over κρίνεται ότι δεν προσθέτουν αξία στο ζητούμενο σύστημα / στην αρχιτεκτονική αυτού και προτείνεται να απαλοιφούν ή να χαρακτηριστούν ως προαιρετικές. 22 Σημείο: Τεύχος Γ C Υποστήριξη Πολλαπλών Εμπορικών Βάσεων Δεδομένων C Ελεύθερα Πεδία & Αθροιστές C Δυνατότητα Σχεδιασμού Οθονών C Δυνατότητα Προσθήκης Οντοτήτων στη Βάση Δεδομένων C Δυνατότητα Ενσωμάτωσης Script C Εργαλεία Εισαγωγής Εξαγωγής Δεδομένων C Δυνατότητα Απομακρυσμένης Υποστήριξης C Δυνατότητα Απομακρυσμένης Ενημέρωσης Λογισμικού C Φορητότητα, σελ.:32-35 Οι απαιτήσεις των πινάκων συμμόρφωσης: C Υποστήριξη Πολλαπλών Εμπορικών Βάσεων Δεδομένων C Ελεύθερα Πεδία & Αθροιστές C Δυνατότητα Σχεδιασμού Οθονών Χ Η απαίτηση του Πίνακα C.2.10 θα μεταφερθεί στον Πίνακα C2.1.2 και ο Πίνακας C.2.10 θα αφαιρεθεί Ο Πίνακας C περιγράφει συγκεκριμένες λειτουργικές απαιτήσεις που δεν επαναλαμβάνονται σε κανένα άλλο σημείο οπότε παραμένει ως έχει. Ο Πίνακας C περιγράφει συγκεκριμένες λειτουργικές απαιτήσεις που δεν επαναλαμβάνονται σε κανένα άλλο σημείο οπότε παραμένει ως έχει. Ο Πίνακας C περιγράφει συγκεκριμένες λειτουργικές απαιτήσεις που δεν επαναλαμβάνονται σε κανένα άλλο σημείο οπότε παραμένει ως έχει. Ο Πίνακας C περιγράφει συγκεκριμένες λειτουργικές απαιτήσεις που δεν επαναλαμβάνονται σε κανένα άλλο σημείο οπότε παραμένει ως έχει. Η προδιαγραφή 4 του Πίνακα C2.1.5 Ενοποίηση Pricewaterhouse Coopers S.A.

13 C Δυνατότητα Προσθήκης Οντοτήτων στη Βάση Δεδομένων C Δυνατότητα Ενσωμάτωσης Script C Εργαλεία Εισαγωγής Εξαγωγής Δεδομένων C Δυνατότητα Απομακρυσμένης Υποστήριξης C Δυνατότητα Απομακρυσμένης Ενημέρωσης Λογισμικού C Φορητότητα είτε επαναλαμβάνονται / επικαλύπτονται με άλλες απαιτήσεις της προκήρυξης, είτε δεν προσθέτουν αξία στο ζητούμενο σύστημα / στην αρχιτεκτονική αυτού και προτείνεται να απαλοιφούν. Συστήματος τροποποιείται ως εξής: «Δυνατότητα δημιουργίας σχεδίων import και εξαγωγής δεδομένων σε μορφή αρχείου xml, txt, ASCII, html, CSV για ενοποίηση με εφαρμογές τρίτων» και ο Πίνακας C απαλείφεται. Ο Πίνακας C περιγράφει συγκεκριμένες λειτουργικές απαιτήσεις που δεν επαναλαμβάνονται σε κανένα άλλο σημείο οπότε παραμένει ως έχει. Ο Πίνακας C περιγράφει συγκεκριμένες λειτουργικές απαιτήσεις που δεν επαναλαμβάνονται σε κανένα άλλο σημείο οπότε παραμένει ως έχει. Στον Πίνακα C παρέμεινε μόνο η πρώτη εκ των δύο λειτουργικών απαιτήσεων, δεδομένου ότι η φορητότητα είναι απαιτούμενη. 23 Σημείο: Τεύχος Γ C Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρηση / Επιχειρηματικής Ευφυΐας Απαίτηση 1, σελ.: 85 Δεδομένου ότι το Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και θα διαλειτουργεί με το Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης, η απαίτηση 1 «Το Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης / Επιχειρηματικής Ευφυΐας και τα εργαλεία reporting θα πρέπει να είναι του ίδιου κατασκευαστή με τη βάση δεδομένων» θα πρέπει να διαμορφωθεί αντίστοιχα ώστε να διασφαλίζει την συνεργασία αυτή και όχι την συμβατότητα με το ΣΔΒΔ που ουδεμία αξία προσδίδει στην υλοποίηση. Ειδικότερα η απαίτηση να διαμορφωθεί ως εξής: «Το Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης / Επιχειρηματικής Ευφυΐας και τα εργαλεία reporting θα πρέπει να είναι του ίδιου κατασκευαστή με το Χ Η διαχείριση του συνόλου των δεδομένων που θα καταχωρούνται στο ΟΠΣ θα γίνεται στο επίπεδο της Βάσης Δεδομένων μέσω του ΣΔΒΔ. Το Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης / Επιχειρηματικής Ευφυΐας και τα εργαλεία reporting θα επεξεργάζονται δεδομένα που θα βρίσκονται στο επίπεδο της Βάσης Δεδομένων. Η απαίτηση 1 «Το Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης / Επιχειρηματικής Ευφυΐας και τα εργαλεία reporting θα πρέπει να είναι του ίδιου κατασκευαστή με τη βάση δεδομένων» διασφαλίζει τη βέλτιστη και απρόσκοπτη συνεργασία με τη Βάση Δεδομένων. Από την άλλη πλευρά, το Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης / Επιχειρηματικής Ευφυΐας και τα εργαλεία reporting θα επεξεργάζονται δεδομένα όχι μόνο από το Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης Pricewaterhouse Coopers S.A.

14 προσφερόμενο Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης Λογιστηρίου» 24 Σημείο: Τεύχος Γ C2.5 Υπηρεσίες Εγγύησης Συντήρησης Απαίτηση 1.2., σελ.: 104 Η απαίτηση 1.2. «Χρονικό Διάστημα Εγγύησης σε έτη (μετά τη λήξη της περιόδου Εγγύησης Καλής Λειτουργίας).» προφανώς αναφέρεται στην διάρκεια της εγγύησης μετά την οριστική παραλαβή του έργου, ως εκ τούτου θα πρέπει να διαμορφωθεί καταλλήλως και η απαίτηση να γίνει «1» 25 Σημείο: Τεύχος Γ C3.Σενάρια που θα πρέπει να επιδειχθούν στην Επιτροπή Αξιολόγησης, σελ 109 Το σενάριο 8.1 «Υπολογισμός κεφαλαιακών απαιτήσεων και κεφαλαιακής επάρκειας βάσει μεθοδολογιών Βασιλείας ΙΙ και ΙΙΙ, με ενσωματωμένους εποπτικούς κανόνες, προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις εξαγωγής εποπτικών αναφορών.» δεν προσθέτει αξία στο ζητούμενο σύστημα ούτε επιδεικνύει κάποιο βασικό ζητούμενο χαρακτηριστικό του συστήματος ως εκ τούτου προτείνεται να αφαιρεθεί. 26 Σημείο: Τεύχος Α Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης, σελ.: 60 Στο πρώτο σημείο, αναφορικά με την εγγύηση αναφέρεται ότι «Η περίοδος Εγγύησης Καλής Λειτουργίας ξεκινά από την οριστική παραλαβή του έργου και η διάρκειά της θα είναι κατ Λογιστηρίου αλλά από τα υπόλοιπα υποσυστήματα του ΟΠΣ. Οπότε η προτεινόμενη απαίτηση «Το Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης / Επιχειρηματικής Ευφυΐας και τα εργαλεία reporting θα πρέπει να είναι του ίδιου κατασκευαστή με το προσφερόμενο Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης Λογιστηρίου» δεν εξασφαλίζει τη βέλτιστη και απρόσκοπτη επεξεργασία του συνόλου των δεδομένων ανεξαρτήτως υποσυστήματος του ΟΠΣ. Χ Η απαίτηση 1.2 του Πίνακα C2.5 Υπηρεσίες Εγγύησης Συντήρησης τροποποιείται ως εξής: «Χρονικό Διάστημα Εγγύησης σε έτη (συμπεριλαμβανομένης της περιόδου Εγγύησης Καλής Λειτουργίας). Απαίτηση: 5» Χ Η συγκεκριμένη απαίτηση θεωρείται αναγκαία στο πλαίσιο των παρεχόμενων από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ υπηρεσιών. Χ Η απαίτηση είναι για κατ ελάχιστο 2 έτη Εγγύησης Καλής Λειτουργίας. Επίσης υπάρχει απαίτηση για παροχή υπηρεσιών Συντήρησης για περίοδο που ξεκινά με τη λήξη της περιόδου Εγγύησης Καλής Λειτουργίας, και διαρκεί τόσα έτη ώστε αθροιστικά με την περίοδο Εγγύησης Pricewaterhouse Coopers S.A. Pricewaterhouse Coopers S.A.

15 ελάχιστο τρία (3) έτη.» Επίσης στην εισαγωγή της Α.4.9. αναφέρεται «Ο Ανάδοχος υποχρεούται να προσφέρει υπηρεσίες Εγγύησης και Συντήρησης για τις εφαρμογές και τον εξοπλισμό του ΟΠΣ ΕΤΕΑΝ για τουλάχιστον οκτώ (8) έτη» Στο δεύτερο όμως σημείο της Α.4.9. αναφέρεται ότι «Η περίοδος Συντήρησης ξεκινά με τη λήξη της περιόδου Εγγύησης Καλής Λειτουργίας, και διαρκεί τόσα έτη ώστε αθροιστικά με την περίοδο Εγγύησης Καλής Λειτουργίας να ανέρχεται τουλάχιστον στα πέντε (5) έτη συνολικά». Επίσης, στο Τεύχος Β, παρ. Β1.2 Προϋπολογισμός Έργου, αναφέρεται ότι «Το δικαίωμα προαίρεσης του Έργου περιλαμβάνει συντήρηση για τέσσερα (4) έτη». Αντίστοιχη αναφορά στην Β4.1.4 Διαμόρφωση συγκριτικού κόστους Προσφοράς «το κόστος συντήρησης τεσσάρων (4) ετών μετά την προσφερόμενη εγγύηση» Εκ των ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι η συνολική διάρκεια της Συντήρησης & Εγγύησης είναι συνολικά 5 έτη εκ των οποίων κατά μέγιστο τα 4 έτη αφορούν σε συντήρηση συνεπώς η προσφερόμενη εγγύηση πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 έτος. Συνεπώς, θα πρέπει να διαμορφωθεί αντίστοιχα η παρ. Τεύχος Α Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης. 27 Σημείο: Τεύχος Α Α3.1.1 Γενικές Αρχές, σελ.: 28 Αναφέρεται ότι: «Ανοχή σφαλμάτων (Fault tolerance): Σε περίπτωση εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία του ΟΠΣ ΕΤΕΑΝ, πρέπει να διασφαλίζεται αφενός η ταχεία επαναφορά του σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας αφετέρου η ακεραιότητα των δεδομένων του. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα ώστε να διασφαλιστούν τα δεδομένα ακόμη και σε περίπτωση βλάβης κάποιου συστήματος, ή φυσικής Καλής Λειτουργίας να ανέρχεται τουλάχιστον στα πέντε (5) έτη συνολικά. Έχουν διορθωθεί σχετικώς τα σημεία: Α4.9 Υπηρεσίες Εγγύησης «Καλής Λειτουργίας» και Συντήρησης (Τεύχος Α), Β1.2 Προϋπολογισμός Έργου (Τεύχος Β), Β4.1.4 Διαμόρφωση συγκριτικού κόστους Προσφοράς (Τεύχος Β), σημείο 9 του Πίνακα C2.4 Παροχή υπηρεσιών (Τεύχος Γ), σημείο 1.2 του Πίνακα C2.5 Υπηρεσίες Εγγύησης Συντήρησης (Τεύχος Γ). Χ Δεδομένης της υφιστάμενης υποδομής της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, όπως αυτή περιγράφεται στην Α3.5 Απαιτήσεις Ασφάλειας, ο Ανάδοχος θα έχει την ευθύνη της ταχείας επαναφοράς του ΟΠΣ σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας αφετέρου της ακεραιότητας των δεδομένων του σύμφωνα με την ειδική μελέτη ασφάλειας του συστήματος που θα εκπονήσει, όπως περιγράφεται στην ενότητα Α

16 καταστροφής. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα συστήματα πλεονασμού (redundant storage) και λήψης αντιγράφων ασφαλείας.» Δεδομένου ότι στο έργο δεν προβλέπεται προμήθεια συσκευών λήψης αντιγράφων ασφαλείας, να διευκρινιστεί ότι ευθύνη του Αναδόχου είναι η διασφάλιση ανοχής σφαλμάτων σε επίπεδο λογισμικού και του εξοπλισμού που προσφέρεται. 28 Σημείο: Α2.2 Στόχοι, σκοπιμότητα και αναμενόμενα οφέλη, σελ.: 24 Η αναφορά «Η λύση Επιχειρηματικής Ευφυΐας θα πρέπει να βασίζεται σε ανοιχτά πρότυπα, και θα πρέπει να είναι σε θέση να αντλεί και να συνδυάζει δεδομένα από διάφορες τεχνολογίες (όπως για π.χ. Oracle DB, MS SQL Server, Flat Files, Multidimensional Cubes κ.ά.), χρησιμοποιώντας native connectivity», θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί με στόχο την διεύρυνση των τεχνολογικών επιλογών ως εξής: «Η λύση Επιχειρηματικής Ευφυΐας θα πρέπει να βασίζεται σε ανοιχτά πρότυπα, και θα πρέπει να είναι σε θέση να αντλεί και να συνδυάζει δεδομένα από διάφορες τεχνολογίες (όπως για π.χ. Oracle DB, MS SQL Server, Flat Files, Multidimensional Cubes κ.ά.), χρησιμοποιώντας standard connectivity (π.χ. ODBC, JDBC κλπ», 29 Σημείο: Τεύχος Α Α4.4 Εγκατάσταση Εξοπλισμού, σελ.: 56 Χ Στα σημεία Α2.2 Στόχοι, σκοπιμότητα και αναμενόμενα οφέλη και Α3.3.5 Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρηση / Επιχειρηματικής Ευφυΐας προστέθηκε ως εναλλακτική απαίτηση η standard connectivity. Χ Έγινε η σχετική διόρθωση Να διορθωθεί η αναφορά σε «ΟΠΣ ΣΕΠΕ» στην φράση «την προμήθεια και μεταφορά του κεντρικού εξοπλισμού στην κύρια και την εφεδρική εγκατάσταση του Κέντρου Δεδομένων (main και disaster recovery sites) του ΟΠΣ ΣΕΠΕ που θα υποδειχτούν από την Αναθέτουσα Αρχή». 30 Σημείο: Τεύχος Α Χ Ισχύει η απαίτηση για πτυχίο

17 Α4.11 Σχήμα διοίκησης και υλοποίησης του αντικειμένου του Έργου, σελ.: 68 Στο τεύχος Α, σελ. 68 αναφέρεται: «στέλεχος του Αναδόχου που θα αναλάβει το ρόλο του Υπεύθυνου Έργου θα πρέπει να διαθέτει..πανεπιστημιακό δίπλωμα ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε πληροφορική». Αντίθετα, στο τεύχος Β, σελ 34 αναφέρεται για τον Υπεύθυνο «Πανεπιστημιακό Τίτλο (Πτυχίο ή Μεταπτυχιακό) Σπουδών σε Πληροφορική / Θετικές Επιστήμες». σε Πληροφορική / Θετικές Επιστήμες και τροποποιήθηκε σχετικά η Α4.11 Σχήμα διοίκησης και υλοποίησης του αντικειμένου του Έργου Να επιβεβαιωθεί ότι ισχύουν οι απαιτήσεις του τεύχους Β και να διορθωθεί αντίστοιχα το Μέρος Α. 31 Σημείο: Τεύχος Α Α4.11 Σχήμα διοίκησης και υλοποίησης του αντικειμένου του Έργου, σελ.: 68 Στο τεύχος Α, σελ. 68 αναφέρεται: «στέλεχος του Αναδόχου που θα αναλάβει το ρόλο του Αναπληρωτή Υπεύθυνου Έργου θα πρέπει να διαθέτει..πανεπιστημιακό δίπλωμα και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε πληροφορική». Αντίθετα, στο τεύχος Β, σελ 34 αναφέρεται για τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο «Πανεπιστημιακό Τίτλο (Πτυχίο ή Μεταπτυχιακό) Σπουδών σε Πληροφορική». Να επιβεβαιωθεί ότι ισχύουν οι απαιτήσεις του τεύχους Β και να διορθωθεί αντίστοιχα το Μέρος Α. 32 Σημείο: Τεύχος Β Β2.3 Δικαιολογητικά Συμμετοχής, παρ. 4, σελ.: Αναφορικά με τα δικαιολογητικά ονομαστικοποίησης, από την παρ, 4 δεν είναι σαφές αν απαιτείται να προσκομιστούν με τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής ή αν στο εν λόγω στάδιο αρκεί η εν συνεχεία Χ Η απαίτηση είναι για πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο. Διορθώθηκε σχετικά το σημείο ii.3, της Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής Χ Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 8 του ν. 3310/2005, όπως αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 3414/2005 και με δεδομένο ότι το οικονομικό αντικείμενο ή αντάλλαγμα του έργου δεν είναι ανώτερο του ενός εκατομμυρίου ( ,00) ευρώ, η απαίτηση του σημείου 4, της

18 αναφερθείσα Υπεύθυνη Δήλωση. Να αποσαφηνιστεί καθώς όπως προβλέπεται εξάλλου από την κείμενη νομοθεσία δεν απαιτείται πλέον η υποβολή δικαιολογητικών ονομαστικοποίησης με τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής. 33 Σημείο: Τεύχος Β Β2.3 Δικαιολογητικά Συμμετοχής, σελ.: 8-29 Αναφορικά με τις ζητούμενες Υπεύθυνες Δηλώσεις της παρ. Β.2.3. θα πρέπει σύμφωνα με την νομοθεσία να απαλειφθεί η απαίτηση θεώρησης γνησίου υπογραφής και να διευκρινιστεί ότι: «Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις που αναφέρονται στην παρούσα θα φέρουν ημερομηνία εντός των τελευταίων τριάντα ημερολογιακών ημερών προ της καταληκτικής ημέρας υποβολής των προσφορών και δεν απαιτείται βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από αρμόδια διοικητική αρχή ή τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (άρθρο 3, παρ. 5 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 237/Α/ ).» Αντίστοιχα, για λόγους απλοποίησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, προτείνεται να απαλειφθεί η απαίτηση θεώρησης και για τις Υπεύθυνες Δηλώσεις που προσκομίζονται στα πλαίσια της παρ. Β.2.6. Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής. 34 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 1.2., σελ.: 32 Δεδομένης της υψηλής σημασίας που έχει η ασφάλεια πληροφοριών για το εν λόγω έργο και αναφορικά με την διασφάλιση και τεκμηρίωση των μέτρων που λαμβάνει ο υποψήφιος Ανάδοχος για την ποιότητα είναι σκόπιμο να προστεθεί απαίτηση για σχετικό πιστοποιητικό συστήματος Ασφάλειας Πληροφοριών (τύπου ISO 27001). Επίσης, δεδομένης της υψηλής Β2.3 Δικαιολογητικά Συμμετοχής, απαλείφεται. Χ Η απαίτηση θεώρησης γνησίου υπογραφή υπάρχει γενικώς εκτός αν άλλως ορίζεται από την κείμενη και ισχύουσα νομοθεσία. Χ Δεδομένου ότι (α) η ΕΤΕΑΝ ΑΕ διαχειρίζεται εμπιστευτικά δεδομένα και (β) ο Ανάδοχος θα έχει πρόσβαση σε μέρος αυτών των δεδομένων για το διάστημα ανάπτυξης και συντήρησης του ΟΠΣ η απαίτηση για πιστοποιητικό συστήματος Ασφάλειας Πληροφοριών (ISO ή ισοδύναμου) κρίνεται απαραίτητη (σημείο ii, 1.2, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής). Το βασικό αντικείμενο του

19 σημασίας που έχει η Διαχείριση Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής για το εν λόγω έργο είναι σκόπιμο να προστεθεί απαίτηση για σχετικό πιστοποιητικό συστήματος Ασφάλειας Πληροφοριών (τύπου ISO 20000). 35 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 2., σελ.: 33 Αναφορικά με την αποδεκτή περίοδο υλοποίησης των συναφών έργων, προτείνεται αυτή να επεκταθεί στα πέντε (5) έτη αντί των τριών (3) που ορίζεται τώρα, προκειμένου να συμπεριλαμβάνει την πλειοψηφία των έργων που έχουν υλοποιηθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. έργου η ανάπτυξη, η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία του ΟΠΣ ενώ η Παροχή Υπηρεσιών Πληροφορικής αφορά στο επιμέρους αντικείμενο της συντήρησης του ΟΠΣ. Η διασφάλιση της ποιότητας του βασικού αντικειμένου του έργου καθώς και του αντικειμένου της υποστήριξης της παραγωγικής λειτουργίας (υπηρεσίες συντήρησης, υποστήριξης και διαχείρισης της λειτουργίας) του πληροφοριακού συστήματος καλύπτεται από την απαίτηση για σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO σειρά 9000 ή ισοδύναμου. Η προσθήκη απαίτησης για πιστοποιητικό συστήματος Ασφάλειας Πληροφοριών (τύπου ISO 20000) θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό το εύρος του ανταγωνισμού χωρίς να εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Χ Η συγκεκριμένη πρόταση γίνεται αποδεκτή δεδομένου ότι ενισχύει τον ανταγωνισμό (σημείο ii.2, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής). 36 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 2., σελ.: 33 Αναφορικά με το αντικείμενο των συναφών έργων αναφέρεται «εγκατάσταση, παραμετροποίηση και υποστήριξη της λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος οικονομικής διαχείρισης (κατ ελάχιστον προϋπολογισμός, λογιστική, διαχείριση ανθρώπινων πόρων) το οποίο να έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα που προσφέρει ο υποψήφιος.» Προτείνεται όπως προστεθεί Χ Η έννοια της «παραγωγικής λειτουργίας» περιλαμβάνει τη συντήρηση, την υποστήριξη και τη διαχείρισης της λειτουργίας του ΟΠΣ, όπως εξειδικεύεται στο Τεύχος Α, σημείο Α4.9.3 Τήρηση Εγγυημένου Επιπέδου Υπηρεσιών Ρήτρες. Το σημείο ii.2, της Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής τροποποιείται ως εξής: «εγκατάσταση, παραμετροποίηση και υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας (υπηρεσίες συντήρησης, υποστήριξης

20 ως εναλλακτικό συναφές αντικείμενο «η συντήρηση της λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος οικονομικής διαχείρισης (κατ ελάχιστον προϋπολογισμός, λογιστική, διαχείριση ανθρώπινων πόρων) το οποίο να έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα που προσφέρει ο υποψήφιος». και διαχείρισης της λειτουργίας) πληροφοριακού συστήματος οικονομικής διαχείρισης (κατ ελάχιστον προϋπολογισμός, λογιστική, διαχείριση ανθρώπινων πόρων) το οποίο να έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα που προσφέρει ο υποψήφιος.» 37 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 2., σελ.: 33 Ο ελάχιστος συμβασιοποιημένος αθροιστικός Π/Υ των που απαιτείται για τα συναφή έργα κρίνεται ως ιδιαίτερα χαμηλός για το μέγεθος του έργου, γεγονός που δεν διασφαλίζει την συμμετοχή Υποψηφίων με εμπειρία σε μεγάλα και πολύπλοκά έργα συστημάτων οικονομικής διαχείρισης. Αντίστοιχα κρίνεται ως ιδιαίτερα χαμηλός ο Π/Υ των που απαιτείται για τουλάχιστον ένα εκ των συναφών έργων. Προτείνεται, ο αθροιστικός Π/Υ των συναφών έργων να αυξηθεί στα και ο Π/Υ ενός τουλάχιστον ένα εκ των συναφών έργων στο Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 2., σελ.: 33 Για την διασφάλιση του απαιτούμενου επιπέδου εμπειρίας και τεχνογνωσίας των Υποψηφίων που θα συμμετέχουν, πλέον των ελαχίστων Π/Υ και των όσων αναφέρονται επί του παρόντος στο τεύχος, πρέπει να οριστούν και ελάχιστες απαιτήσεις / χαρακτηριστικά ως προς το ειδικό αντικείμενο των συναφών έργων. Ειδικότερα, προτείνεται αυτά να συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα: «Να διαθέτει την κατάλληλα τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη επαγγελματική ικανότητα και τεχνογνωσία στο πλαίσιο Έργων αντίστοιχου μεγέθους και πολυπλοκότητας Χ Μετά από σχετική τροποποίηση ο ελάχιστος συμβασιοποιημένος αθροιστικός Π/Υ που απαιτείται για τα συναφή έργα να ανέρχεται στο ποσό του και ο ελάχιστος συμβασιοποιημένος Π/Υ για συναφή έργα να ανέρχεται σε (σημείο ii.2, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής) Με την αύξηση αυτή διασφαλίζεται η συμμετοχή Υποψηφίων με εμπειρία σε μεγάλα και πολύπλοκά έργα συστημάτων οικονομικής διαχείρισης χωρίς να περιορίζεται ιδιαίτερα το εύρος του ανταγωνισμού. Χ Οι προτεινόμενες τρεις κατηγορίες έργων περιλαμβάνουν επιμέρους στοιχεία του προς ανάπτυξη ΟΠΣ της ΕΤΕΑΝ ΑΕ ενώ υπάρχουν άλλες κρίσιμες λειτουργίες που δεν αναφέρονται. Για παράδειγμα δεν περιλαμβάνεται απαίτηση για υλοποίηση συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυΐας το οποίο επίσης αποτελεί βασικό συστατικό του προς ανάπτυξη ΟΠΣ. Η προσθήκη επιλεκτικά οποιασδήποτε συγκεκριμένης απαίτησης σε σχέση με τα υποσυστήματα του ΟΠΣ θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του εύρους του ανταγωνισμού.

21 με το υπό ανάθεση Έργο. Συγκεκριμένα απαιτείται κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη να έχει υλοποιήσει ή να συντηρεί ολοκληρωμένα έργα σε Τραπεζικό ίδρυμα ως εξής: 1. Ένα ή περισσότερα έργα (ελάχιστου συνολικά συμβασιοποιημένου προϋπολογισμού ,00 χωρίς ΦΠΑ) που να περιλαμβάνει την εγκατάσταση, παραμετροποίηση και υποστήριξη της λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος οικονομικής διαχείρισης (κατ ελάχιστον λογιστική, χρηματοοικονομικά και διαχείριση παγίων για λογιστικούς σκοπούς) και το οποίο να έχει αναπτυχθεί στην ίδια πλατφόρμα με αυτήν του προσφερόμενου λογισμικού σε Τραπεζικό Οργανισμό. 2. Ένα ή περισσότερα έργα τα οποία να περιλαμβάνουν την υποστήριξη σε υλοποίηση Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IFRS) σε Τραπεζικό Οργανισμό. Ένα ή περισσότερα έργα τα οποία να περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση οικονομικών διαδικασιών.» 39 Σημείο: Τεύχος Β, Β2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής, παρ. 3., σελ.: 34 Αναφορικά με τις απαιτήσεις / ελάχιστα προσόντα για τον ρόλο του Υπεύθυνου Έργου, κρίνεται απαραίτητο δεδομένου του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του αντικειμένου να περιλαμβάνουν απαίτηση Πιστοποίησης Διαχείρισης Έργων (PMI ή αντίστοιχη). Χ Υπάρχει πληθώρα στελεχών διεθνώς με πτυχία από κορυφαία πανεπιστήμια και με πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση πολύπλοκων έργων πληροφορικής τα οποία δεν έχουν την συγκεκριμένη ή ισοδύναμη επαγγελματική πιστοποίηση, χωρίς αυτό φυσικά να τους καθιστά λιγότερο επαρκείς ή/και προτιμητέους για την υλοποίηση του παρόντος έργου. Ως εκ τούτου η προτεινόμενη απαίτηση περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το εύρος του ανταγωνισμού

22 40 Σημείο: Τεύχος Β Β2.7 Εγγύηση Συμμετοχής, σελ.: 36 Αναφορικά με το ύψος της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στον διαγωνισμό, έχει εφαρμογή το άρθρο 157 του ν. 4281/ Επακόλουθα, η εγγυητικής επιστολή συμμετοχής θα πρέπει να καλύπτει σε ευρώ ποσοστό 2% του προϋπολογισμού του Έργου (εκτός ΦΠΑ). Να τροποποιηθεί αντίστοιχα το άρθρο Β Σημείο: Τεύχος Β Β5.1 Κατάρτιση, υπογραφή, διάρκεια Σύμβασης Εγγυήσεις, σελ.: 54 Αναφορικά με το ύψος της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης σύμβασης, έχει εφαρμογή το άρθρο 157 του ν. 4281/ Επακόλουθα, ο Ανάδοχος στον οποίο έχει κατακυρωθεί ο διαγωνισμός υποχρεούται να προσκομίσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης το ύψος της οποίας θα αντιστοιχεί σε ποσοστό 5% του συμβατικού τιμήματος (εκτός ΦΠΑ). Να τροποποιηθεί αντίστοιχα το άρθρο Β Σημείο: Τεύχος Γ C2.1.1 Γενικές Απαιτήσεις Απαίτηση 1, σελ.: 16 Η απαίτηση ο αριθμός των χρηστών να είναι απεριόριστος δεν συνάδει με την πάγια πολιτική αδειοδότησης των πληροφοριακών συστημάτων οικονομικής διαχείρισης, τα οποία ως επι το πλείστο αδειοδοτούνται με βάση του χρήστες. Προτείνεται ως εκ τούτου η απαίτηση να τροποποιηθεί σε «> =120» χωρίς να εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Χ Διορθώθηκε το σχετικό ποσοστό σε 2% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς ΦΠΑ) σύμφωνα με το ν. 4281/ Χ Διορθώθηκε το σχετικό ποσοστό σε 5% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς ΦΠΑ) σύμφωνα με το ν. 4281/ Χ Τροποποιήθηκε το σημείο 6, στον Πίνακα C2.1.1 Γενικές Απαιτήσεις, ο αριθμός των απαιτούμενων αδειών χρήσης του ΟΠΣ είναι 150. Η απαίτηση αυτή αφορά το σύνολο του ΟΠΣ. Διαφορετική απαίτηση για 5 άδειες υπάρχει μόνο για το Υποσύστημα Εσωτερικού Ελέγχου (C2.2.17, Τεύχος Γ) δεδομένου ότι λόγω της φύσης του και των απαιτούμενων λειτουργιών του το συγκεκριμένο υποσύστημα θα μπορούσε να είναι ένα ανεξάρτητο αυτόνομο σύστημα το οποίο θα επικοινωνεί με τα υπόλοιπα συστήματα. 43 Σημείο: Τεύχος Γ

23 C2.1.2 Αρχιτεκτονική Συστήματος, σελ.: 16 Κρίνεται απαραίτητο να προστεθεί σχετική απαίτηση που να διασφαλίζει την συμβατότητα / υποστήριξη του συστήματος σε σχέση με τις ευρέως διαδεδομένες Βάσεις Δεδομένων. Ειδικότερα: «Το πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να υποστηρίζει όλες τις ευρέως διαδεδομένες βάσεις δεδομένων (πχ Oracle, Microsoft SQL-Server, IBM DB2)» 44 Σημείο: Τεύχος Γ C2.1.2 Αρχιτεκτονική Συστήματος Απαιτήσεις 21, 22, 23, σελ.: 18 Οι απαιτήσεις: 21.Το πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί σε εμπορική σχεσιακή βάση δεδομένων, εξασφαλίζοντας ασφαλή και σταθερή λειτουργία και πλήρη προστασία των δεδομένων του Φορέα, με δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης συνδυασμού βάσεων δεδομένων σε περίπτωση που απαιτηθεί για τις ανάγκες υλοποίησης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. 22.Στις απαιτούμενες δυνατότητες του πληροφοριακού συστήματος είναι η παροχή ενσωματωμένου πλήρους συστήματος υποστήριξης μέσω Internet, που να παρέχει online πρόσβαση στο κέντρο υποστήριξης του κατασκευαστή και να επιταχύνεται η επίλυση των προβλημάτων των χρηστών. 23.Δυνατότητα ορισμού με script γλώσσα batch εργασιών για να δημιουργεί κανείς νέες εγγραφές ή να ενημερώνει υπαρκτές ώστε να καλύπτεται οποιοδήποτε Workflow απαιτεί η εσωτερική διαδικασία του Οργανισμού. Μέσω αυτής της διαδικασίας να μπορεί κανείς να επιλέξει ποια δεδομένα από το σημείο εκκίνησης θα αντιγραφούν στον προορισμό αλλά και πως θα μεταβληθεί η οντότητα εκκίνησης μετά την εκτέλεση της εργασίας κ.ο.κ. Χ Η συγκεκριμένη απαίτηση καλύπτεται από την απαίτηση C «Το πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί σε εμπορική σχεσιακή βάση δεδομένων, εξασφαλίζοντας ασφαλή και σταθερή λειτουργία και πλήρη προστασία των δεδομένων του Φορέα, με δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης συνδυασμού βάσεων δεδομένων σε περίπτωση που απαιτηθεί για τις ανάγκες υλοποίησης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών» Χ Η απαίτηση 21 θεωρείται απαραίτητη αφενός για την εξασφάλιση της ασφαλούς και σταθερής λειτουργίας και πλήρους προστασίας των δεδομένων της ΕΤΕΑΝ ΑΕ και αφετέρου για την διαλειτουργικότητα του νέου ΟΠΣ. Η απαίτηση 22 θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει άμεση εξ αποστάσεως πρόσβαση στο σύστημα για υποστήριξη των χρηστών και επίλυση τυχόν προβλημάτων. Η απαίτηση 23 θεωρείται απαραίτητη προκειμένου τα στελέχη πληροφορικής της ΕΤΕΑΝ ΑΕ να έχουν τη δυνατότητα μετά την παροχή της προβλεπόμενης εκπαίδευσης να επεμβαίνουν στο σύστημα για την υλοποίηση συγκεκριμένων διαδικασιών επεξεργασίας των δεδομένων ακολουθώντας κατά περίπτωση workflows.

24 κρίνεται ότι δεν προσθέτουν αξία στο ζητούμενο σύστημα / στην αρχιτεκτονική αυτού και προτείνεται να απαλοιφούν ή να χαρακτηριστούν ως προαιρετικές. 45 Σημείο: Τεύχος Γ C2.1.2 Αρχιτεκτονική Συστήματος Απαιτήσεις 28 ~ 35, σελ.: 18 Οι απαιτήσεις: 27. Η Βάση Δεδομένων να διαθέτει κατ ελάχιστο τα εξής χαρακτηριστικά επεκτασιµότητας /κλιµάκωσης (scalability): πολύ υψηλά όρια συστήµατος (απεριόριστο µέγεθος Βάσης εδοµένων, απεριόριστες εγγραφές ανά πίνακα, απεριόριστα locks ανά πίνακα, απεριόριστοι indexes ανά πίνακα κλπ.), υποστήριξη incremental backup, εξελιγµένες δυνατότητες διαχείρισης πόρων του συστήµατος (resource management), λειτουργία σε περιβάλλον hardware cluster ώστε µε την προσθήκη νέων κόµβων να εξυπηρετούνται επιπλέον χρήστες και εφαρµογές µε δυνατότητες load balancing και fail-over 28.Η Βάση εδοµένων να αξιοποιεί το clustering των προσφερόμενων και υφιστάμενων εξυπηρετητών ως εξής: όλοι οι κόµβοι να εξυπηρετούν κάποιες ή όλες τις εφαρµογές του έργου ανά πάσα στιγµή. να µην απαιτούνται αλλαγές στον κώδικα των εφαρµογών και την επιχειρησιακή λογική του έργου στην περίπτωση πρόσθεσης νέων κόμβων στον cluster. να µην απαιτούνται αλλαγές στην δοµή (schema) της Βάσης εδοµένων, στην περίπτωση πρόσθεσης νέων κόμβων στον cluster όλοι οι κόµβοι του cluster να µπορούν να διαµοιράζουν µεταξύ τους τον φόρτο όλων των εφαρµογών του έργου, στο επίπεδο των δεδοµένων Χ Οι παραπάνω απαιτήσεις θεωρούνται απαραίτητες για την εύρυθμη, σταθερή και ευέλικτη λειτουργία της Βάσης Δεδομένων στο πλαίσιο ενσωμάτωσής της στο ΟΠΣ.

25 29.Η Βάση Δεδομένων να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλα Πληροφοριακά Συστήματα ή Εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο ΕΤΕΑΝ ή πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον. 30.Η Βάση Δεδομένων να επιτρέπει απεριόριστο αριθμό web anonymous external connections 31.Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων χρηστών στη Βάση Δεδομένων 32.Ο Application Server θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει κατ ελάχιστο τα εξής χαρακτηριστικά υψηλής διαθεσιµότητας: δυνατότητα clustering, που επιτρέπει τη λειτουργία µιας εφαρµογής σε πολλαπλούς εξυπηρετητές, µε υποστήριξη της αυτόµατης και διαφανούς µετάπτωσης των user sessions µετά από καταστροφή/αποτυχία (fail over) κάποιου στοιχείου (service) της αρχιτεκτονικής (π.χ. cache, Web server,), σε κάποιο άλλο που εξακολουθεί να λειτουργεί, δυνατότητα για αυτόµατη ανακάλυψη αποτυχιών και επανεκκίνηση (automatic fault recovery) των services του Application Server που έχουν αποτύχει, καθώς και υποστήριξη της αυτόµατης αναδιάρθρωσής τους (reconfiguration) όταν επανέλθουν σε λειτουργία, χωρίς τη µεσολάβηση του διαχειριστή, 33.Ο Application Server θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει ενσωµατωµένες δυνατότητες για load balancing σε clustered περιβάλλοντα και για fail-over του επιπέδου εκτέλεσης εφαρµογών λαµβάνοντας υπ όψη τον προσφερόµενο και υφιστάμενο εξοπλισµό. 34.Ο Application Server θα πρέπει υποχρεωτικά να υποστηρίζει αρχιτεκτονικές για την επέκτασή του ως εξής: scale-out clustering µε κατανοµή του φόρτου σε παραπάνω του ενός server scale-up µε αύξηση της απόδοσης του application server µε επέκταση του

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 373955 Πράξη Ψηφιακός Διαδραστικός Οδηγός και εφαρμογές για την Προβολή και Ανάδειξη του Πολιτιστικού Περιεχομένου του ΝΠΙΔ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 304150 Πράξη Θεματική Ενότητα Γ: Δημιουργία Ψηφιακού Παρατηρητηρίου Αποφοίτων Πανεπιστημίου Μακεδονίας & Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

http://www.gunet.gr/09_02.php

http://www.gunet.gr/09_02.php ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 157 84 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: (210) 7275611 FAX: (210) 7275601 www.gunet.gr ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Κωδ ΟΠΣ (MIS)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 304172 Πράξη Θεματική Ενότητα Α2: Ψηφιακές Υπηρεσίες Υποστήριξης και Εξυπηρέτησης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας στο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 346636 Πράξη «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την Στρατηγική Ανάπτυξη της Κοινωνικής Ασφάλισης» Υποέργο 1,2,3 και 4 ιάρκεια ιαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 495549 Πράξη ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Κωδ ΟΠΣ (MIS) 374135. Πράξη «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, Ολοκληρωμένες Ψηφιακές Υπηρεσίες» Υποέργο Υποέργο 3 : «Σχεδιασμός και υλοποίηση Κέντρου Παροχής Διαδραστικών Ψηφιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 375909 Πράξη «Πολιτιστικά μονοπάτια Δήμου Ρεθύμνου και ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ανάδειξης και προβολής πολιτιστικού αποθέματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 380180 Πράξη Ψηφιακές Υπηρεσίες Επιτροπής Ανταγωνισµού Υποέργο Ψηφιακές Υπηρεσίες Επιτροπής Ανταγωνισµού ιάρκεια ιαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Προηγμένες e-υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Προηγμένες e-υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 327679 Πράξη Προηγμένες e-υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης. Υποέργο - Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Διακήρυξη διεθνούς δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού του υποέργου 6 «Ανάπτυξη Πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Μάθησης προσαρμοσμένη στις Απαιτήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ» της Πράξης «Εργασία και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 304231 Πράξη Υπηρεσίες υποστήριξης και προσωποποιημένης ενημέρωσης αποφοίτων Υποέργο Ανάπτυξη υπηρεσιών αποφοίτων και προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Στο πλαίσιο του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού του Έργου «Ψηφιακή Πύλη, e Δημοκρατία και Ηλεκτρονική Μάθηση» της οριζόντιας πράξης «Ψηφιακή Σύγκλιση της ΓΣΕΕ με ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 304213 Πράξη Υπηρεσίες Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Ανοιχτής Πρόσβασης ιεθνούς Πανεπιστηµίου Ελλάδος ( Ι.ΠΑ.Ε.) Υποέργο ηµιουργία &

Διαβάστε περισσότερα

Παραθέτουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις βάση των ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους αναδόχους μετά την δημοσίευση του διαγωνισμού.

Παραθέτουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις βάση των ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους αναδόχους μετά την δημοσίευση του διαγωνισμού. Παραθέτουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις βάση των ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους αναδόχους μετά την δημοσίευση του διαγωνισμού. 1. Στην ενότητα Α1.2.4 (σελ. 20 της διακήρυξης) αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Κωδ ΟΠΣ (MIS) 372942 Πράξη «Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε Κύριους Τομείς Εκκλησιαστικής Διοίκησης» Υποέργο Διάρκεια Διαβούλευσης Φορέας (Αναθέτουσα Αρχή) Όνοματεπώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ. ΟΠΣ (MIS) 369411 Πράξη Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Επαυξημένης Πραγματικότητας Πολιτισμού και Τουρισμού για την Περιφέρεια Δυτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 302037 Πράξη «Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (e-υπαατ)» Υποέργο «Ανάπτυξη Ευφυούς Συστήματος Λήψης

Διαβάστε περισσότερα

,00. «Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης» Υποέργο 2 «Υλοποίηση Π.Σ. Λειτουργικών Υπηρεσιών ΗΜ & ΜΥ Δ.Π.Θ.

,00. «Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης» Υποέργο 2 «Υλοποίηση Π.Σ. Λειτουργικών Υπηρεσιών ΗΜ & ΜΥ Δ.Π.Θ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Συγκρότημα Πολυτεχνικής Σχολής, Βασ. Σοφίας 12, 671 00 ΞΑΝΘΗ Πληροφορίες: Τμ. Προμηθειών Ε.Λ./ΔΠΘ, Τηλ.: 25410-79410, Φαξ.: 2541079454, email: supplies@rescom.duth.gr Θέμα : Παροχή

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτημα 1: Στην προκήρυξη σας στην ενότητα εμπειρία σε συναφή έργα αναφέρετε (σελ. 25. παρ.β2):

Ερώτημα 1: Στην προκήρυξη σας στην ενότητα εμπειρία σε συναφή έργα αναφέρετε (σελ. 25. παρ.β2): Διευκρινίσεις επί των ερωτημάτων που τέθηκαν από τους Υποψηφίους Αναδόχους του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 346635 Πράξη ACCESS POINT- Ελληνικό έργο EESSI Υποέργο 1 ιάρκεια ιαβούλευσης Από: 2/9/2011 Έως: 15/9/2011 Φορέας (Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

Διευκρινίσεις. Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός με τίτλο: «Ανάπτυξη πλατφόρμας CRIS» Κωδικός: EPSETKD0601

Διευκρινίσεις. Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός με τίτλο: «Ανάπτυξη πλατφόρμας CRIS» Κωδικός: EPSETKD0601 Διευκρινίσεις Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός με τίτλο: «Ανάπτυξη πλατφόρμας CRIS» Κωδικός: EPSETKD0601 Διευκρίνιση 1. Το πρότυπο CERIF στο οποίο αναφέρεστε στη διακήρυξη και με το οποίο ζητείτε συμμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε αιτήματα διευκρινίσεων επί των όρων της Διακήρυξης του Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου του έργου:

Απαντήσεις σε αιτήματα διευκρινίσεων επί των όρων της Διακήρυξης του Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου του έργου: ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΡΜΕΙΟΝ 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Π. 7 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ (ΚΩΔ. ΟΠΣ: 277690) Α.Π. 8 3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση 2: Σύμφωνα με την Διακήρυξη, κεφάλαιο 1.1. (Τόπος-χρόνος διενέργειας διαγωνισμού), αναφέρεται: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 02/06/2011 Πέμπτη 12:00

Ερώτηση 2: Σύμφωνα με την Διακήρυξη, κεφάλαιο 1.1. (Τόπος-χρόνος διενέργειας διαγωνισμού), αναφέρεται: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 02/06/2011 Πέμπτη 12:00 Ερώτηση 1: Σύμφωνα με την Διακήρυξη, κεφάλαιο 1.4 (Νομικό Πλαίσιο), αναφέρεται: Τις διατάξεις περί διαφάνειας στη διαφημιστική προβολή του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα από τα έντυπα και τα

Διαβάστε περισσότερα

http://www.elta.gr/el-gr/εταιρία/διαγωνισμοίεσπα/διαβουλεύσεις/αναγγελίες.aspx

http://www.elta.gr/el-gr/εταιρία/διαγωνισμοίεσπα/διαβουλεύσεις/αναγγελίες.aspx ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 423525 Πράξη Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες Υποέργο 4 «Αναβάθµιση συστήµατος κοστολόγησης καθολικής υπηρεσίας & ανάπτυξη συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, , ΑΡ ΠΡΩΤ A

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, , ΑΡ ΠΡΩΤ A ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 12.10.2012, ΑΡ ΠΡΩΤ. 13879-A Κωδ ΟΠΣ (MIS) 374764 Πράξη Ψηφιοποίηση και Ανάδειξη του Πολιτιστικού Αποθέματος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης Υποέργο Ψηφιοποίηση και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Διευκρινήσεις επί της διακήρυξης του ανοικτού διεθνή διαγωνισμού για το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού για Αναβάθμιση Εφαρμογών Λοιπών Ταμείων».

ΘΕΜΑ : Διευκρινήσεις επί της διακήρυξης του ανοικτού διεθνή διαγωνισμού για το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού για Αναβάθμιση Εφαρμογών Λοιπών Ταμείων». Λαγουμιτζή 40 Νέος Κόσμος 117 45 Αθήνα info@idika.gr www.idika.gr ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ Πληροφορίες: Κολοβού Χριστίνα ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Τηλέφωνο: 213.21.68.156,436

Διαβάστε περισσότερα

http://www.gunet.gr/09_03.php

http://www.gunet.gr/09_03.php ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 157 84 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: (210) 7275611 FAX: (210) 7275601 www.gunet.gr ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Κωδ ΟΠΣ (MIS)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, , ΑΡ ΠΡΩΤ B

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, , ΑΡ ΠΡΩΤ B ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 12.10.2012, ΑΡ ΠΡΩΤ. 13879-B Κωδ ΟΠΣ (MIS) 374044 Πράξη Ψηφιοποίηση και Ανάδειξη του Πολιτιστικού Αποθέματος της Λέσχης Πλωμαρίου "Βενιαμίν Ο Λέσβιος" Υποέργο Ψηφιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 2

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 2 Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 2 «Δομή Φιλοξενίας και Στήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων με Υψηλή Εμπορική Ελκυστικότητα και Προστιθέμενη Αξία στον Κλάδο της Δημιουργικής Βιομηχανίας»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ& ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα 17-3-2017 Τμήμα Προμηθειών και Τεχνικής

Διαβάστε περισσότερα

Αστικό Κτελ Πατρών Α.Ε. ktelastax@pat.forthnet.gr. Αναφορικά με τη δημόσια διαβούλευση της ως άνω πράξης συμμετείχαν τρείς (3) εταιρείες.

Αστικό Κτελ Πατρών Α.Ε. ktelastax@pat.forthnet.gr. Αναφορικά με τη δημόσια διαβούλευση της ως άνω πράξης συμμετείχαν τρείς (3) εταιρείες. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Κωδ ΟΠΣ (MIS) 482353 Πράξη "Τηλεματικές υπηρεσίες διαχείρισης Αστικού Κτελ Πατρών Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού με κωδικό MIS 482353 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) ΟΠΣ 482383 Πράξη «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Να διαθέτει προσωπικό επαρκές σε πλήθος και δεξιότητες για την ανάληψη του Έργου. Συγκεκριμένα απαιτείται:

Να διαθέτει προσωπικό επαρκές σε πλήθος και δεξιότητες για την ανάληψη του Έργου. Συγκεκριμένα απαιτείται: Ερώτημα 1: Στην παράγραφο C.2.6 Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής της Διακήρυξης, αναφέρεται ως ελάχιστη προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό το εξής: Παρακαλούμε, διευκρινίστε αν στην κατηγορία συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 304238 Πράξη Εκσυγχρονισμός Υπηρεσιών Πληροφόρησης Βιβλιοθήκης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Υποέργο Υλοποίηση Π.Σ. Βιβλιοθήκης

Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση 8: Σύμφωνα με την διακήρυξη, απαιτείται η ανάπτυξη ενός συστήματος με υψηλές δυνατότητες αναφορών και συνδυασμού δεδομένων από πολλές πηγές.

Απάντηση 8: Σύμφωνα με την διακήρυξη, απαιτείται η ανάπτυξη ενός συστήματος με υψηλές δυνατότητες αναφορών και συνδυασμού δεδομένων από πολλές πηγές. Ερώτηση 8: Αναφορικά με την ανάπτυξη συστήματος και παραγωγής αναφορών όπως αυτό προδιαγράφεται στο τεύχος διαγωνισμού «Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών για την συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων προώθησης της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ Μ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ Μ) ΠΟΤΕΛΕΣΜΤ ΙΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ Μ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 376421 Πράξη Εφαρµογή της Μεταρρύθµισης του ηµοσιονοµικού Συστήµατος στην Κεντρική ιοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση Υποέργο

Διαβάστε περισσότερα

Η απαίτηση δεν αφορά στις συγκεκριμένες υλοποιήσεις ΠΣ που ήδη λειτουργούν στα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ αλλά στις κατηγορίες των ΠΣ γενικότερα.

Η απαίτηση δεν αφορά στις συγκεκριμένες υλοποιήσεις ΠΣ που ήδη λειτουργούν στα Πανεπιστήμια/ΤΕΙ αλλά στις κατηγορίες των ΠΣ γενικότερα. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΑЇΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευκρινίσεις επί της Διακήρυξης Νο 1/2013 Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για την

Διαβάστε περισσότερα

Στη σελίδα 143, C3.9 Desktop GIS ο αριθμός αδειών είναι 300 (Α/Α 2) σε συμφωνία με τον πίνακα της σελίδας 17.

Στη σελίδα 143, C3.9 Desktop GIS ο αριθμός αδειών είναι 300 (Α/Α 2) σε συμφωνία με τον πίνακα της σελίδας 17. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» Ερώτηση 1 Σύστημα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Πειραιάς, 15 1 2015 Κωδ ΟΠΣ (MIS) 380300 Πράξη Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δράσης Διεύθυνσης Πληροφορικής ΕΛΣΤΑΤ Υποέργο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων Διάρκεια Διαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Παροχή Διευκρινίσεων επί της Διακήρυξης 1/2019 σε Απάντηση Υποβληθέντων Ερωτημάτων

ΘΕΜΑ: Παροχή Διευκρινίσεων επί της Διακήρυξης 1/2019 σε Απάντηση Υποβληθέντων Ερωτημάτων ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Ταχ. Δ/νση : Κάνιγγος 27 Αθηνά Ταχ. Κώδικας : 10682 Τηλέφωνο : 2103821524-2103829266 Fax : 2103833597 Email : info@eex.gr ΑΡ. ΠΡΩΤ: 532 /20-06-2019 ΠΡΟΣ: Πλατφόρμα ηλεκτρονικού διαγωνισμού

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε ερωτήσεις

Απαντήσεις σε ερωτήσεις Απαντήσεις σε ερωτήσεις Ερώτηση 1 Στη σελίδα 53 της διακήρυξης αναγράφεται «Μέχρι τώρα οι εφαρμογές των υπηρεσιών ΓΕΜΗ (Μητρώο/ www.businessregistry.gr και Υπηρεσίες Εξωστρέφειας για την εξυπηρέτηση των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ Διακήρυξη του Υποέργου 1 «Σχεδιασμός & Υλοποίηση Ολοκληρωμένης Πλατφόρμας Ενημέρωσης & Παροχής Εξατομικευμένων Ψηφιακών Υπηρεσιών» της Πράξης «ΠΥΛΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Επί των ερωτήσεων στο πλαίσιο της Διακήρυξης 82/ με τίτλο: «Ανάπτυξη Συστήματος Σύγχρονης και Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της ΚΕΕΕ»

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Επί των ερωτήσεων στο πλαίσιο της Διακήρυξης 82/ με τίτλο: «Ανάπτυξη Συστήματος Σύγχρονης και Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της ΚΕΕΕ» ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Επί των ερωτήσεων στο πλαίσιο της Διακήρυξης 82/14-1-2016 με τίτλο: «Ανάπτυξη Συστήματος Σύγχρονης και Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της ΚΕΕΕ» ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΠΣ-ΝΕ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΠΣ-ΝΕ Υ.Ν.Α.Ν.Π. ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Ε2 Το παρόν θα αναρτηθεί σε επεξεργάσιμη μορφή στο www.hcg.gr και στο www.yen.gr Ημερομηνία 03/12/2018 Προς ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ. ΟΠΣ (MIS) «Διαδικτυακή Πλατφόρμα Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ. ΟΠΣ (MIS) «Διαδικτυακή Πλατφόρμα Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ. ΟΠΣ (MIS) 362354 Πράξη «Διαδικτυακή Πλατφόρμα Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων με τον ΕΔΟΕΑΠ» Υποέργο Υποέργο 1: «Σχεδιασμός και υλοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡ.ΠΡ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡ.ΠΡ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Άνω Λιόσια, 11/01/2017 ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡ.ΠΡ. 66154 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Σε συνέχεια σχετικών ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής: Εταιρεία S.M.R. Consultants

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. Το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνεχώς 12/6/2012 Σελ. 1 από 5

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. Το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνεχώς 12/6/2012 Σελ. 1 από 5 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΩΝ & ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ Υ2568 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου

Διαβάστε περισσότερα

Χανδρή 3, Μοσχάτο (Αττική) Τηλ.: Fax:

Χανδρή 3, Μοσχάτο (Αττική) Τηλ.: Fax: ΤΟΜΕΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Τµήµα Προµηθειών Πληροφορίες : Σπύρου ώρα Τηλέφωνο : 213-13 00 771 Fax : 213-13 00 801 e-mail : dspyrou@ktpae.gr Μοσχάτο, 22 Ιουλίου 2013 Αρ. Πρωτ.: 9160 ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόµενο

Διαβάστε περισσότερα

Α. Σχετικά με τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής και τις Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Α. Σχετικά με τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής και τις Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λ. Συγγρού 56, 11742 ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία : 04-09-2013 Πληροφορίες: : Ιωάννης Τσάνης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 374882 Πράξη ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΙΚΗ ΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΪΡΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Υποέργο ιάρκεια ιαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

Q&R 1.(Αριθμός Πρωτοκόλλου 52385)

Q&R 1.(Αριθμός Πρωτοκόλλου 52385) ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις-Απαντήσεις για τον Ανοικτό Διαγωνισμό «Ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων Οίκου Ναύτου e-οίκος Ναύτου» με Αρ Πρωτ. 23906 13/9/2006 Q&R 1.(Αριθμός Πρωτοκόλλου

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος ενότητας / υπο-ενότητας της τεχνικής προσφοράς

Τίτλος ενότητας / υπο-ενότητας της τεχνικής προσφοράς ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΑЇΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της Ευρωπαϊκής Ένωσης Aθήνα, 2/12/2014 Αρ.Πρωτ.:423 Διευκρινίσεις επί της Διακήρυξης No 3/14 Ανοικτού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Κωδ ΟΠΣ (MIS) 482352 Πράξη Τηλεματικές υπηρεσίες διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού Διάρκεια Διαβούλευσης Από:9/7/2014 Έως:21/7/2014 Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Ανάπτυξη διαδικτυακών υπηρεσιών αναζήτησης, θέασης, τηλεφόρτωσης και μετασχηματισμού γεωχωρικών δεδομένων του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο»,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Κωδ ΟΠΣ (MIS) 377008 Πράξη Η Ελλάδα της δεκαετίας του 1970 σε ασπρόµαυρο φόντο: Ψηφιοποίηση Φωτογραφικής Συλλογής Νεώτερων Κτηρίων Ελληνικών Πόλεων της ιεύθυνσης Εθνικού Αρχείου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2018 (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 56629,1)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2018 (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 56629,1) ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2018 (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 56629,1) Ερώτημα 1 ο : Σύμφωνα με το π.δ. 82/1996 και το νόμο 3310/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το νόμο 3414/2005, η υποχρέωση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Έρευνας Αγορών και Διαχείρισης Προσφορών για το Γρ. Προμηθειών Προδιαγραφή Απάντηση Παρατηρήσεις

Τεχνικές Προδιαγραφές Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Έρευνας Αγορών και Διαχείρισης Προσφορών για το Γρ. Προμηθειών Προδιαγραφή Απάντηση Παρατηρήσεις Τεχνικές Προδιαγραφές Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Έρευνας Αγορών και Διαχείρισης Προσφορών για το Γρ. Προμηθειών Προδιαγραφή Απάντηση Παρατηρήσεις Εγγραφή Χρηστών του Νοσοκομείου στην Πλατφόρμα Να μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης (υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας) πληροφοριακών συστημάτων

Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης (υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας) πληροφοριακών συστημάτων Απαντήσεις στο πλαίσιο του διευκρινίσεων που υποβλήθηκαν για το έργο: Απομακρυσμένη βοήθεια ηλικιωμένων και ανάπτυξη ενιαίου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, MIS

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Θεσσαλονίκη 10 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ. Πρωτ. 354644 (11304) Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ψηφιοποίηση μπορεί να γίνει σε χώρους της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛΤΑ (ΔΑΔ) με μέσα και πόρους του αναδόχου».

ψηφιοποίηση μπορεί να γίνει σε χώρους της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΛΤΑ (ΔΑΔ) με μέσα και πόρους του αναδόχου». Page 1 of 10 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Παραπομπή στην Διακήρυξη Ενότητα Σελίδα Διευκρινιστική ερώτηση Απάντηση ΔΑΔ ΕΛΤΑ 1 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ 2 Αναφέρεται ότι «Η ψηφιοποίηση μπορεί να γίνει σε χώρους της Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 1. «Τράπεζα Τουριστικών Δεδομένων Προορισμού Αθηνών» του έργου με ΜΙS

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 1. «Τράπεζα Τουριστικών Δεδομένων Προορισμού Αθηνών» του έργου με ΜΙS Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 1 «Τράπεζα Τουριστικών Δεδομένων Προορισμού Αθηνών» του έργου με ΜΙS 464646 (ΑΔΑ: ΒΙΗ2ΟΡΙΝ-ΝΒ1) Διευκρινίσεις ΕΡΩΤΗΜΑ 1: Αριθ. γεν. Πρωτ. 825/ΕΥΥΑΠ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2/2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2/2015 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2/2015 13/5/2015 Σε συνέχεια ερωτημάτων που έχουν τεθεί από υποψήφιους συμμετέχοντες στον Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ στις 09.04.2015 για την επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις Διευκρινίσεων για το έργο «Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού»

Απαντήσεις Διευκρινίσεων για το έργο «Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού» Απαντήσεις Διευκρινίσεων για το έργο «Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού» Α/Α ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1. Μέρος Γ., Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

συνέπεια η ενδιαφερόμενη εταιρία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό. Στην σελίδα 51 Β.3.2. Ομάδα Έργου της προκήρυξης αναφέρει:

συνέπεια η ενδιαφερόμενη εταιρία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό. Στην σελίδα 51 Β.3.2. Ομάδα Έργου της προκήρυξης αναφέρει: Σχετικά με την προκήρυξη με αρ.1/2010 για τον διαγωνισμό με θέμα : 1.Δράσεις Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Δημοσιότητας στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης 2. Δράσεις Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Δημοσιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΙΙ»

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΙΙ» Ερωταπαντήσεις για τη Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για την τεχνική υποστήριξη της υλοποίησης της Δράσης ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΙΙ» Αριθμός ΕΣΗΔΗΣ 44841 Στη σελίδα της Διακήρυξης

Διαβάστε περισσότερα

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, Υµηττός (Αττική) Τηλ.: Fax:

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, Υµηττός (Αττική) Τηλ.: Fax: ΤΟΜΕΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Τµήµα Προµηθειών Πληροφορίες : Παντελής Αλµπάνης Τηλέφωνο : 213-13 00 840 Fax : 213-13 00 801 e-mail : palba@ktpae.gr Υµηττός, 9 εκεµβρίου 2011 Αρ. Πρωτ.: 11463 Προς: Παραλήπτες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Υ.Ν.Α.Ν.Π. ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Ε2 Το παρόν θα αναρτηθεί σε επεξεργάσιμη μορφή στο www.hcg.gr και στο www.yen.gr Ημερομηνία 11 Μαρτίου 2017 Προς ΥΝΑΝΠ/ ΔΙΠΕΑ 4 ο Πίνακας Στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία 25/1/2018. Βουλή των Ελλήνων Δ/νση Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Πίνακας Στοιχείων Συμμετέχοντα (Συμπληρώνεται από τους συμμετέχοντες)

Ημερομηνία 25/1/2018. Βουλή των Ελλήνων Δ/νση Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Πίνακας Στοιχείων Συμμετέχοντα (Συμπληρώνεται από τους συμμετέχοντες) «Ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος Βουλευτών και Μισθοδοσίας» Στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης που Διενεργείται από τη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ημερομηνία 25/1/2018 Προς Βουλή των Ελλήνων Δ/νση Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στοιχεία Δικαιούχου: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Υποέργο 3 «Ανάπτυξη εφαρμογών για την εξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ / ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ / ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ / ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ επί του σχεδίου Διακήρυξης του Διαγωνισμού με τίτλο «Ανάπτυξη αποθήκης δεδομένων (Data Warehouse) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ηλεκτρονικές υπηρεσίες προγραμματισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. Το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνεχώς 21/6/2012 Σελ. 1 από 6

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. Το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνεχώς 21/6/2012 Σελ. 1 από 6 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΩΝ & ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ Υ2568 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2004 Αριθ. Πρωτ.: 4696 ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2004 Αριθ. Πρωτ.: 4696 ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληροφορίες :Σαπέρα Βάσω Τηλέφωνο : 210-9288753 Fax : 210-9213200 E-mail : vasap@ktpae.gr Αθήνα, 30 Αυγούστου 2004 Αριθ. Πρωτ.: 4696

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Προκήρυξη Διαγωνισμού για την «Προμήθεια Εξοπλισμού Κόμβου Μηχανικής Μάθησης» https://grnet.gr/2018/02/14/rfp /

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Προκήρυξη Διαγωνισμού για την «Προμήθεια Εξοπλισμού Κόμβου Μηχανικής Μάθησης» https://grnet.gr/2018/02/14/rfp / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Πράξη Προκήρυξη Διαγωνισμού για την «Προμήθεια Εξοπλισμού Κόμβου Μηχανικής Μάθησης» Διάρκεια Διαβούλευσης 14/02/2018-02/03/2018 Τηλέφωνο 2107474274 e-mail Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, Υµηττός (Αττική) Τηλ.: Fax:

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, Υµηττός (Αττική) Τηλ.: Fax: Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, 172 37 - Υµηττός (Αττική) Τηλ.: 213 1300 700 Fax: 213 1300 800 http://www.ktpae.gr e-mail: info@ktpae.gr ΤΟΜΕΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Τµήµα Προµηθειών Πληροφορίες : Κουρτερίδου

Διαβάστε περισσότερα

Πολυχρονάκη Σεβαστή, Κυδωνίας 29 Τηλ ,

Πολυχρονάκη Σεβαστή, Κυδωνίας 29 Τηλ , ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 32777 Πράξη Ψηφιακές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορίας µητροπολιτικών ήµων Κρήτης Υποέργο Ψηφιακές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορίας

Διαβάστε περισσότερα

Χανδρή 3, Μοσχάτο Τηλ.: Fax:

Χανδρή 3, Μοσχάτο Τηλ.: Fax: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑ Α ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Τοµέας Προµηθειών & Συµβάσεων Πληροφορίες : Κουρτερίδου Αθανασία Τηλέφωνο : 213 13.00.744 Fax : 213 13.00.801 Ε-mail : nkourt@ktpae.gr Μοσχάτο, 5

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε να διευκρινιστεί εάν οι εν λόγω προϋποθέσεις εφαρμόζονται σωρευτικά ή διαζευκτικά για την επιβολή της ποινικής ρήτρας.

Παρακαλούμε να διευκρινιστεί εάν οι εν λόγω προϋποθέσεις εφαρμόζονται σωρευτικά ή διαζευκτικά για την επιβολή της ποινικής ρήτρας. 1) Ερώτηση: Στην παρ. 8 του άρθρου Β.5.4.2. Ποινικές Ρήτρες Εκπτώσεις (σελ.79), προβλέπεται ποινική ρήτρα για κάθε ημέρα καθυστέρησης α) σε περίπτωση παρέλευσης της συμφωνημένης ημερομηνίας παράδοσης των

Διαβάστε περισσότερα

Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας

Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας 31 Μαρτίου 2010 Α.Π. 1288 Διευκρινήσεις Προκήρυξης Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το έργο: «Έρευνα και εκπόνηση χάρτη διαδρομών σχέσεων Επιχειρήσεων Δημόσιας Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

16REQ

16REQ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ πληρωμής προνοιακών ΣΥΚΙΕΣ 17/10/2016 ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ: 41077 CPV s: 48611000-4 Πακέτα λογισμικού βάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ / ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ / ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ / ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ επί του σχεδίου Διακήρυξης του Διαγωνισμού με τίτλο «Ανάπτυξη αποθήκης δεδομένων (Data Warehouse) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ηλεκτρονικές υπηρεσίες προγραμματισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 304281 Πράξη Ψηφιακές υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Σερρών Υποέργο Ιδρυµατικό Αποθετήριο/RFID/Smart Cards ιάρκεια ιαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

εξοπλισμός για τη σύνδεση των εξυπηρετητών στο IBM 2x16 Console Switch». Να

εξοπλισμός για τη σύνδεση των εξυπηρετητών στο IBM 2x16 Console Switch». Να Απόσπασμα υπ αριθμ. 6/11-6-2013 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για την Επιλογή Αναδόχου για το έργο: «Παρατηρητήριο Τιμών Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής». ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

15SYMV

15SYMV ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. : 23453 ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 6-8-2014 Σ Υ Μ Β Α Σ Η Ανάθεσης προμήθειας εφαρμογής Διαχείριση Προμηθειών. Συνολικού ποσού 5.387,40 (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) Στο Ωραιόκαστρο

Διαβάστε περισσότερα

Διευκρινίσεις επί της διακήρυξης Διαγωνισμού για το Έργο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΔΙ.ΠΑ.

Διευκρινίσεις επί της διακήρυξης Διαγωνισμού για το Έργο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΔΙ.ΠΑ. Διευκρινίσεις επί της διακήρυξης Διαγωνισμού για το Έργο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΔΙ.ΠΑ.Ε)» 14/11/2013 Απαντήσεις επί ερωτημάτων ενδιαφερομένων:

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - (ILSAS - INTEGRATED LIBRARY SYSTEM AS SERVICE)

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - (ILSAS - INTEGRATED LIBRARY SYSTEM AS SERVICE) Προτάσεις / Παρατηρήσεις επί Σχεδίου Διακήρυξης Διαγωνισμού Έργου Υποβολή προτάσεων / παρατηρήσεων επί του σχεδίου διακήρυξης διαγωνισμού του έργου: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr Αθήνα, 9.11.2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Τμήμα Προμηθειών Πληροφορίες : Παντελής Αλμπάνης Τηλέφωνο : 213-13 00 840 Fax : 213-13 00 801 e-mail : palba@ktpae.gr Υμηττός, 26 Απριλίου 2012 Αρ. Πρωτ.: 12108 Προς: Παραλήπτες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (IS) 373569 Πράξη Ανάπτυξη Δικτυακού Τόπου Διάχυσης Πληροφοριών για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα της Ελλάδας Υποέργο Ψηφιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΞENOΔOXEIAKO EΠIMEΛHTHPIO THΣ EΛΛAΔOΣ Aθήνα 21 Νοεμβρίου 2014 Ν.Π.Δ.Δ. Aριθ. Πρωτ.: 33846

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΞENOΔOXEIAKO EΠIMEΛHTHPIO THΣ EΛΛAΔOΣ Aθήνα 21 Νοεμβρίου 2014 Ν.Π.Δ.Δ. Aριθ. Πρωτ.: 33846 EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΞENOΔOXEIAKO EΠIMEΛHTHPIO THΣ EΛΛAΔOΣ Aθήνα 21 Νοεμβρίου 2014 Ν.Π.Δ.Δ. Aριθ. Πρωτ.: 33846 Tαχ. Δ/νση : Σταδίου 24-105 64 Aθήνα ΠPOΣ: Πίνακας Αποδεκτών Πληροφορίες : X. Ανδρουτσάκης

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ », η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του

Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ », η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον ανοικτό διαγωνισμό «Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

Διευκρινίσεις για τον Ανοιχτό τακτικό διαγωνισμό με αρ. πρωτ. 675/28-02-2012

Διευκρινίσεις για τον Ανοιχτό τακτικό διαγωνισμό με αρ. πρωτ. 675/28-02-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι) ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αγ. Σπυρίδωνος 28 & Μήλου 1-122 10 ΑΙΓΑΛΕΩ Τηλέφωνο : 210-53.85.174-717

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές προδιαγραφές αναβάθμισης του Ιστότοπου του ΓΝ Άρτας

Τεχνικές προδιαγραφές αναβάθμισης του Ιστότοπου του ΓΝ Άρτας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άρτα, 27-11-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ Αριθμ. Πρωτ :19780 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 6 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ Γραφείο : Προμηθειών Ταχ.Δ/νση : Λόφος Περάνθης 47100- Άρτα

Διαβάστε περισσότερα

2.3 Κριτήρια Ανάθεσης

2.3 Κριτήρια Ανάθεσης 2.3 Κριτήρια Ανάθεσης 2.3.1 Κριτήριο ανάθεσης Κριτήριο ανάθεσης της Σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής, η οποία εκτιμάται βάσει των κάτωθι

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Υποέργο 4

Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Υποέργο 4 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Κωδ ΟΠΣ (MIS) 304239 Πράξη Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Υποέργο 4 Προμήθεια και Εγκατάσταση εξοπλισμού Διάρκεια Διαβούλευσης Από 23/02/2012

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 18-11-2014. Αριθ. Πρωτ. 3319

Αθήνα, 18-11-2014. Αριθ. Πρωτ. 3319 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013» ΜΟΝΑΔΑ Δ Αθήνα, 18-11-2014 Αριθ. Πρωτ. 3319 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο:

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: Τελευταία ενημέρωση: 7 Μαρτίου 2013 Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: «Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ. Προηγμένες e-υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης.

ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ. Προηγμένες e-υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης. ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Κωδ ΟΠΣ (MIS) 327679 Πράξη Προηγμένες e-υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης. Υποέργο - Αίτηση για παροχή 31/10/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 30/09/2010 Α.Π. : 1847 Προς: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 2-4 T.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 30/09/2010 Α.Π. : 1847 Προς: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 2-4 T. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013"

Διαβάστε περισσότερα