EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2011 ÉSBN

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2011. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2011 ÉSBN 978-960-496-007-1"

Transcript

1

2

3

4 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DIARY OF A WIMPY KID: THE UGLY TRUTH Áðü ôéò Åêäüóåéò Harry N. Abrams Inc., Νέα Υόρκη 2010 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 5: Η σκληρή αλήθεια ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Jeff Kinney ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ: Χαρά Γιαννακοπούλου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Άννα Μαράντη ÅÎÙÖÕËËÏ: Chad W. Beckerman και Jeff Kinney ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Ελένη Σταυροπούλου EÊÔÕÐÙÓÇ ÂÉÂËÉÏÄÅÓÉÁ: CPI books Κειμένου και εικονογράφησης: Wimpy Kid, Inc., 2010 DIARY OF A WIMPY KID, WIMPY KID, and the Greg Heffley design are trademarks of Wimpy Kid, Inc. All rights reserved. First published in the English language in 2010 by Amulet Books, an imprint of ABRAMS. All rights reserved in all countries by Harry N. Abrams, Inc. EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2011 Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2011 ÉSBN Ôõðþèçêå óå áñôß åëåýèåñï çìéêþí ïõóéþí, προερχόμενο αποκλειστικά και μόνο από δάση που καλλιεργούνται για την παραγωγή χαρτιού. To ðáñüí Ýñãï ðíåõìáôéêþò éäéïêôçóßáò ðñïóôáôåýåôáé êáôü ôéò äéáôüîåéò ôïõ Åëëçíéêïý Íüìïõ (Í. 2121/1993 üðùò Ý åé ôñïðïðïéçèåß êáé éó ýåé óþìåñá) êáé ôéò äéåèíåßò óõìâüóåéò ðåñß ðíåõìáôéêþò éäéïêôçóßáò. Áðáãïñåýåôáé áðïëýôùò ç Üíåõ ãñáðôþò αäåίáò ôïõ åêäüôç êáôü ïðïéïνäþðïôå ôñüðï Þ ìýóï áíôéãñáöþ, öùôïáíáôýðùóç êáé åí ãýíåé áíáðáñáãùãþ, åêìßóèùóç Þ äáíåéóìüò, ìåôüöñáóç, äéáóêåõþ, áíáìåôüäïóç óôï êïéíü óå ïðïéáäþðïôå ìïñöþ (çëåêôñïíéêþ, ìç áíéêþ Þ Üëëç) êáé ç åí ãýíåé åêìåôüëëåõóç ôïõ óõíüëïõ Þ ìýñïõò ôïõ Ýñãïõ. ÅÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å. PSICHOGIOS PUBLICATIONS S.A. äñá: ÔáôïÀïõ 121 Head office: 121, Tatoiou Str Ìåôáìüñöùóç Metamorfossi, Greece Âéâëéïðùëåßï: Ìáõñïìé Üëç 1 Bookstore: 1, Mavromichali Str ÁèÞíá Áthens, Greece Ôçë.: Tel.: Telefax: Telefax:

5 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΑΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ

6 Ο ΤΖΕΦ ΚΙΝΙ είναι σχεδιαστής διαδικτυακών παιχνιδιών. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ουάσινγκτον και το 1995 µετακόµισε στη Νέα Αγγλία. Ο Τζεφ ζει τώρα στη νότια Μασαχουσέτη µε τη σύζυγό του και τους δυο γιους τους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΚΡΕΓΚ ΧΕΦΛΙ, το οποίο έχει γυριστεί κινηµατογραφική ταινία από την Twentieth Century Fox, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ 2: Ο ΡΟΝΤΡΙΚ ΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ 3: ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙ- ΚΛΑ 4: ΣΚΥΛΙΣΙΑ ΖΩΗ, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙ- ΚΛΑ: ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΙΚΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ και ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ: ΠΩΣ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ Η ΤΑΙΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Ι ΙΟΥ Υπάρχουν κι άλλα βιβλία µε τις περιπέτειες του αγαπηµένου ήρωα.

7 ΣΤΟΝ ΤΟΜΑΣ

8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Πέμπτη Πάνε σχεδόν δυόμισι εβδομάδες από τότε που εγώ και ο πρώην κολλητός μου, ο Ράουλι Τζέφερσον, τσακωθήκαμε για τα καλά. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, πίστευα πως θα μου ερχόταν γονατιστός να ξαναγίνουμε φίλοι, αλλά ακόμη τίποτα. Έχω αρχίσει, λοιπόν, να ανησυχώ κάμποσο, γιατί το σχολείο ξεκινάει σε λίγες μέρες και αν είναι να τα ξαναβρούμε με τον Ράουλι, κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα. Κι αν εγώ με τον Ράουλι πράγματι ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ, είναι πολλή πίκρα η φάση γιατί είχαμε ωραία χημεία μεταξύ μας. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ (ΑΓΚΧ, ΑΓΚΧ) ΕΝΑ ΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑΚΙ; ΕΛΑ, ΜΩΡΕ, ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ!

9 Τώρα που η φιλία μας είναι παρελθόν, είμαι στο ψάξιμο για νέο κολλητό. Το πρόβλημα είναι όμως πως είχα επενδύσει όλο μου το χρόνο στον Ράουλι και δεν έχω άλλο υποψήφιο για τη θέση του. Οι δυο καλύτερες εναλλακτικές που έχω αυτή τη στιγμή είναι ο Κρίστοφερ Μπράουνφιλντ και ο Τάισον Σάντερς. Αλλά τα χουν και οι δυο τα θεματάκια τους, δυστυχώς. ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΤΑΪΣΟΝ Τώρα τελευταία, έκανα λίγη παρέα με τον Κρίστοφερ, κυρίως γιατί είναι ο τέλειος κουνουπομαγνήτης. Έλα όμως που ο Κρίστοφερ είναι πιο κατάλληλος για καλοκαιρινός φίλος, παρά για όλο το χρόνο. ΑΟΥΤΣ! ΠΛΑΦ ΣΛΟΥΡΠ

10 Κι ο Τάισον καλός είναι και μας αρέσουν και τα ίδια ηλεκτρονικά. Αλλά όταν πάει τουαλέτα, κατεβάζει μέχρι κάτω το παντελόνι του και δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να το αντέξω αυτό. ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΓΚΡΕΓΚ! Και ο τελευταίος της ηλικίας μου που δεν έχει κολλητό είναι ο Φρέγκλι, αλλά αυτόν τον έχω αποκλείσει εδώ και καιρό. ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΟ Ι ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ!

11 Τέλος πάντων, εγώ την κρατάω ακόμη λιγάκι ανοιχτή την πόρτα στον Ράουλι, μήπως και αλλάξει γνώμη. Αλλά αν θέλει να σώσει τη φιλία μας, καλά θα κάνει να βιαστεί. Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα, δε νομίζω να τον κολακέψουν και πολύ τα όσα θα γράφω στην αυτοβιογραφία μου. ΓΚΡΕΓΚ ΧΕΦΛΙ ΧΕΦΛΙ ΓΚΡΕΓΚ ΧΕΦΛΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΤΑ ΠΑΙ ΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Ζούσε κάποτε στη γειτονιά µου ένα παιδί. Νοµίζω πως τον έλεγαν Ρούπερτ ή Ρότζερ ή κάπως έτσι.

12 Αν και με την τύχη που έχω, εγώ θα γίνω πλούσιος και διάσημος μεν, αλλά και ο Ράουλι θα βρει σίγουρα κάποιον τρόπο να πάρει λίγη από τη δόξα μου. Κάποτε είχα φίλο τον ΓΚΡΕΓΚ ΧΕΦΛΙ Κάποτε είχα φίλο τον ΓΚΡΕΓΚ ΧΕΦΛΙ Ράουλι Τζέφερσον Ράουλι Τζέφερσον Σάββατο Ο λόγος που δε βλέπω να αλλάζει το πράγμα μεταξύ εμένα και του Ράουλι είναι επειδή βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη μου. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, οι ΓΟΝΕΙΣ του του τον βρήκαν. Είναι κάμποσες εβδομάδες τώρα που ο Ράουλι κάνει παρέα με ένα μεγαλύτερο, τον Μπράιαν.

13 Όποτε περνάω από το σπίτι του, τον βλέπω στην αυλή να παίζει μπάλα ή φρίσμπι με έναν τύπο που μοιάζει με λυκειάκι ή φοιτητή. ΦΙ ΜΠ Τέλος πάντων, έκανα μια μικρή έρευνα και ανακάλυψα πως αυτός ο Μπράιαν δεν είναι κανονικό παιδί της γειτονιάς. Δουλεύει σε μια οργάνωση που λέγεται «Φίλος Μπράιαν» και που σου νοικιάζουν κάτι σαν μεγάλο αδελφό για να κάνεις παρέα. Πάω στοίχημα πως ούτε καν Μπράιαν δεν τον λένε τον τύπο.

14 ΦΙΛΟΣ ΜΠΡΑΪΑΝ Οι κατάλληλοι άνθρωποι για το αγόρι στην εφηβεία Η μαμά πιστεύει πως το να κάνεις παρέα με κάποιον απ την οργάνωση «Φίλος Μπράιαν» είναι καλή ιδέα, γιατί τα παιδιά βρίσκουν ένα πρότυπο για τη ζωή τους. Και μου τη σπάει, γιατί το πρότυπο του Ράουλι θα πρεπε να μαι ΕΓΩ. ΓΚΑΑΑΑΑΧ! ΧΙ ΧΙ ΧΙ! ΤΣΑΚ Και τώρα οι γονείς του Ράουλι πληρώνουν κάποιον τύπο για να κάνει αυτά που εγώ του έκανα στο ΤΖΑΜΠΑ τόσα χρόνια.

15 Αυτό που με καίει περισσότερο είναι πως ο Ράουλι μάλλον δεν έχει ιδέα πως οι γονείς του πληρώνουν για να παίζει μαζί του ο «Μπράιαν». Και δε νομίζω να τον ένοιαζε κιόλας αν ΗΞΕΡΕ την αλήθεια. Σήμερα είδα τον Ράουλι να παίζει με ένα διαφορετικό «Φίλο Μπράιαν». Μάλλον θα χε ρεπό ο προηγούμενος. Αλλά ο Ράουλι ούτε που το πρόσεξε μάλλον. Τρίτη Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα του σχολείου. Δε θέλω να το γρουσουζέψω, αλλά κάτι μου λέει πως θα μου πάει σούπερ η χρονιά.

16 Μας μοίρασαν και τα βιβλία. Το σχολείο μου δεν έχει πολλά λεφτά κι έτσι μας δίνουν μεταχειρισμένα βιβλία, από άλλες χρονιές. Κι όταν σου δίνουν ένα βιβλίο που έχει περάσει από άλλους δέκα πριν από σένα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το διάβασμά σου. Ένα τετράπλευρο είναι παραλληλόγραµµο αν ισχύει µία από τις παρακάτω προτάσεις: Οι απέναντι πλευρές ανά δύο είναι ίσες. υο απέναντι πλευρές του είναι ίσες και παράλληλες. Οι απέναντι γωνίες ανά δύο είναι ίσες. Οι διαγώνιοί του διχοτοµούνται. ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΑΞΙΩΜΑ Το εµβαδόν Ε ενός παραλληλόγραµµου ισούται µε το γινόµενο µιας πλευράς του επί το ύψος που αντιστοιχεί σ αυτήν. ΑΛΓΕΒΡΑ ιαλέξτε τη σωστή απάντηση αν 2. Βρείτε την εξίσωση: Θυµήσου να κάνεις επανάληψη. 3. Με τι ισούται το Χ; ΜΠΑΜ! Ο ΛΑΡΣ ΗΤΑΝ Ε Ω Συνήθως είμαι γκαντέμης με τα βιβλία που μου τυχαίνουν. Πέρσι, πήρα ένα βιβλίο μαθηματικών που ανήκε κάποτε σε κάποιον Μπράιαν Γκουτ.

17 Και δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο για τη δημοτικότητά μου στους διαδρόμους. Α! Σ ΕΣΕΝΑ ΕΤΥΧΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ! Όμως φέτος ήμουν τυχερός. Όταν πήρα το μεταχειρισμένο βιβλίο μαθηματικών μου, είδα πως ανήκε στον Τζόρνταν Τζούρι. Ο Τζούρι είναι ο πιο δημοφιλής της τάξης του και το να κουβαλάω το δικό του βιβλίο μού προσθέτει ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ πόντους δημοτικότητας. ΤΖΟΥΡΙ ΤΖΟΥΡΙ

18 Ένας λόγος που ο Τζόρνταν θεωρείται τόσο δημοφιλής είναι επειδή κάνει κάτι σούπερ πάρτι και είναι πολύ δύσκολο να μπεις στη λίστα των καλεσμένων του. Αλλά αυτή η Άλγεβρα νομίζω θα τον κάνει να με προσέξει επιτέλους. ; Και μιλώντας για τα δημοφιλή παιδιά, κάθισα δίπλα στον Μπράις Άντερσον και την παρέα του σήμερα. Ο Μπράις είναι βασικά ο Τζόρνταν Τζούρι της τάξης μου και σέρνει πάντα μαζί του διάφορους «κολλητούς» που δεν τον αμφισβητούν με τίποτα. ΡΕ ΠΑΙ ΙΑ! ΤΙ ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΝΑΙ, ΡΕ, ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ! ΑΟΥ ΑΟΥ!

19 Αυτοί οι τύποι τού είναι τόσο πιστοί που δεν τους νοιάζει αν τους δουλεύει κανονικά. ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΑ. ΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΟΡΥΒΟ. Γιατί ο Μπράις Άντερσον έχει πιάσει το νόημα. Δεν έχει ΑΝΑΓΚΗ από κολλητό αυτός, γιατί έχει τους κολαούζους του που τον έχουν για θεό. Ο λόγος που η φάση μ εμένα και τον Ράουλι δεν προχώρησε είναι επειδή βλέπαμε ο ένας τον άλλο ως ίσους. Και αυτό το μοντέλο δε λειτουργεί τελικά. Παρασκευή Σήμερα στο σχολείο άκουσα τον Ράουλι να λέει σε ένα παιδί πως θα πάει σε συναυλία απόψε. Πρέπει να παραδεχτώ πως ζήλεψα λίγο, γιατί δεν έχω πάει σε αληθινή συναυλία. Αλλά όταν ανακάλυψα ποιος τραγουδάει, χάρηκα που δε με κάλεσε.

20 ΤΖΟΣΙ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Κι όμως, μου τη σπάει που ο Ράουλι περνάει καλύτερα από μένα. Για να λέμε την αλήθεια, ΟΛΟΙ φαίνεται να περνούν καλύτερα από μένα τώρα τελευταία. Είναι κάτι παιδιά στην τάξη μου που ανεβάζουν στο Ίντερνετ φωτογραφίες τους.

21 Και όπως όλα δείχνουν, περνάνε ΠΟΛΥ καλύτερα από μένα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Δε θέλω να νομίζουν οι άλλοι πως η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ζωή είναι χάλια, κι έτσι αποφάσισα να βάλω κι εγώ μερικές φωτογραφίες για να τους δείξω. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ψηφιακή κάμερα και ένα προγραμματάκι για να πειράξεις λίγο τις φωτό και να φαίνεται πως περνάς κι εσύ τέλεια.

22 Απόψε, πάνω που έφτιαχνα το τέλειο σκηνικό απ το πρωτοχρονιάτικο πάρτι, με τσάκωσε η μαμά. ;

23 Ωραία. Η μαμά δε μ αφήνει να ανεβάσω φωτογραφίες έτσι κι αλλιώς, λόγω του «προσωπικού απορρήτου» και τα λοιπά. Ή ίσως επειδή πήρε το μάθημά της, όταν άφησε τον Ρόντρικ να ανεβάσει κάποιες ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ φωτογραφίες. ΞΕΡΑΤΟΣΑΚΟΥΛΕΣ ΞΕΡΑΤΟ- ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΤΣΙΠΣ ΓΑΛΑ Ο Ρόντρικ προσπαθεί να βρει δουλειά τελευταία, για να αγοράσει καινούρια ντραμς, αλλά κανένας δεν τον παίρνει. Η μαμά τού είπε πως οι εργοδότες έχουν αρχίσει να τσεκάρουν τους υποψήφιους υπαλλήλους τους στο Ίντερνετ και πως οι φωτογραφίες που έχει ανεβάσει μάλλον δεν τους πείθουν πως είναι ο πιο κατάλληλος υποψήφιος.

24 Έτσι, ο Ρόντρικ αντικατέστησε τις φωτογραφίες του συγκροτήματος με αυτήν εδώ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙ ΕΙΑ Τετάρτη Φέτος, όλοι στην τάξη μου πρέπει να κάνουμε ένα μάθημα που λέγεται Υγιεινή και καλύπτει κάποια ευαίσθητα θεματάκια, για τα οποία μάλλον νόμιζαν πως δεν ήμασταν έτοιμοι μέχρι τώρα. Στα πρώτα μαθήματα, μας έβαλαν μαζί αγόρια και κορίτσια, αλλά σήμερα, η νοσοκόμα του σχολείου, η κυρία Πάουελ, είπε πως θα μας χωρίσει. Έστειλε τα κορίτσια στην τάξη του κυρίου Γκόρντον και σ εμάς έβαλε να δούμε ένα βίντεο.

25 Απ την αρχή κατάλαβα πως το βίντεο πρέπει να το χαν καμιά τριανταριά χρόνια, οπότε πάω στοίχημα πως κι ο μπαμπάς το ίδιο ακριβώς είδε όταν ήταν στην ηλικία μου. ΥΠΟ ΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ! (Μόνο για αγόρια) Δεν υπάρχει περίπτωση να σας περιγράψω όλα αυτά που είδα στο βίντεο γιατί είναι τελείως σιχαμένα. Αν θέλετε τη γνώμη μου πάντως, μερικά απ αυτά τα πράγματα δεν είναι για να τα βλέπεις στο σχολείο. Ο Ράουλι ούτε ολόκληρο το βίντεο δεν κατάφερε να δει. Στο δεύτερο λεπτό της προβολής και με το που ακούστηκε η λέξη «εφίδρωση», έπεσε ξερός.

26 Δεν ξέρω αν ο Ράουλι είναι έτοιμος για τέτοιες πληροφορίες. Αφού είναι μωρό ακόμη. Μου είπε μια μέρα πως αποφεύγει τα μεγαλύτερα παιδιά στο σχολείο γιατί φοβάται μην «αρπάξει καμιά εφηβεία». ΑΓΟΡΙΑ Τώρα που το καλοσκέφτομαι, βέβαια, έχω κάμποσο καιρό να δω το «Φίλο Μπράιαν». Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν ο Ράουλι τον αποφεύγει κι αυτόν, επειδή φοβάται μήπως κολλήσει τίποτα.

27 Κάτι παρόμοιο συνέβη και πέρσι που μας έκαναν μάθημα κατά του καπνίσματος. Η καθηγήτρια είπε πως δεν ξέρεις ποτέ ποιος μπορεί να σου προσφέρει τσιγάρο και πως μπορεί να είναι ακόμη και ο καλύτερός σου φίλος. ΟΧΙ! Ε, με το που το άκουσε ΑΥΤΟ ο Ράουλι, ούτε να περπατάει στο ίδιο πεζοδρόμιο μαζί μου δεν ήθελε για ένα ΜΗΝΑ. ΜΠΡΡΡΡΡ ΜΠΡΡΡΡΡ

28 Και, πιστέψτε με, εγώ δεν έχω ανάγκη κανένα καθηγητή να μου πει πως το κάπνισμα δεν είναι καλή φάση. Με έπεισε ο ίδιος μου ο παππούς πέρσι τα Χριστούγεννα. Τέλος πάντων, νομίζω πως ο Ράουλι είναι απ αυτά τα παιδιά που σε θέματα ωριμότητας θα είναι πάντα κάμποσα χρόνια πίσω σε σχέση με τους συνομηλίκους τους. Ο Ράουλι δεν ξέρει καν πώς να δένει τα παπούτσια του γιατί είναι απ αυτούς που προτιμούν την εύκολη λύση των βέλκρο. ΧΧΡΡΡΡΠ!

29 Πέρσι, η μαμά του Ράουλι τού πήρε κάτι αθλητικά με κορδόνια και δε σας λέω πόσες φορές με έβαλε να του τα δέσω! Μάλλον έπρεπε να την είχα ψυλλιαστεί την ιστορία, μια και ο φίλος μου εντυπωσιάστηκε με το γεγονός πως ήξερα να δένω κορδόνια! Πέμπτη Σήμερα διάβαζα τα κόμικς στην εφημερίδα και είδα μια ενδιαφέρουσα διαφήμιση. Ήταν για το Παγωτό Σούπερ Σλουρπ και μάλλον ψάχνουν για νέα «πρόσωπα».

30

EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012. Ðñþôç Ýêäïóç: Νοέμβριος 2012 ÉSBN 978-618-01-0013-6

EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012. Ðñþôç Ýêäïóç: Νοέμβριος 2012 ÉSBN 978-618-01-0013-6 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DIARY OF A WIMPY KID: THE THIRD WHEEL Áðü ôéò Åêäüóåéò Harry N. Abrams Inc., Νέα Υόρκη 2012 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 7: Στους δύο τρίτος δε χωρεί ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Jeff

Διαβάστε περισσότερα

Χρυσηίδα ηµουλίδου, 2010 / EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., 2010

Χρυσηίδα ηµουλίδου, 2010 / EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., 2010 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Μερσέντες Χιλ ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Χρυσηίδα ηµουλίδου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Μαρία Μπανούση ÓÕÍÈÅÓÇ ÅÎÙÖÕËËÏÕ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Ραλλού Ρουχωτά EÊÔÕÐÙÓÇ: Σταµάτιος

Διαβάστε περισσότερα

Rachel Renée Russell, 2011 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012

Rachel Renée Russell, 2011 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DORK DIARIES 3 ½ HOW TO DORK YOUR DIARY Áðü ôéò Åêäüóåéò Simon & Schuster, Λονδίνο 2011 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης 3½ Φτιάξε το δικό σου ξενέρωτο ημερολόγιο ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ:

Διαβάστε περισσότερα

Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, 2013. Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2013 ÉSBN 978-618-01-0222-2

Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, 2013. Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2013 ÉSBN 978-618-01-0222-2 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το λουλουδόπαιδο και άλλες ιστορίες ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Αιµιλία Κονταίου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Χρυσούλα Τσιρούκη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Θοδωρής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: POPULAR Από τις Εκδόσεις DUTTON BOOKS, Νέα Υόρκη 2014 TΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Πώς να γίνεις δημοφιλής ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Maya Van Wagenen ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Πετρούλα Γαβριηλίδου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ήταν ένας καφές στη χόβολη ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Λένα Μαντά ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Άννα Μαράντη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Θοδωρής Πιτσιρίκος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά Λένα Μαντά, 2001, 2014 Φωτογραφιών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Copyright 2013 A.N. Triantafyllou Smashwords Edition Διαβάστε επίσης: Επισκέπτης (https://www.smashwords.com/books/view/336379) Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

εργαστηρι 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ» ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ

εργαστηρι 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ» ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ εργαστηρι 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ» Αφηγητής: Ο Λευτέρης είναι μαθητής της Γ Γυμνασίου, μέτριος στην επίδοση, με πολλές όμως δυνατότητες, δημοφιλής, ποδοσφαιρόφιλος

Διαβάστε περισσότερα

βιβλίο παιδικων ονείρων

βιβλίο παιδικων ονείρων Ë Ï Ã Ï Í Å Ù Í & Ê Ó Η ΠΡΟΟ ΟΣ 1971 - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ ΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤ. Β ΗΜΟΤ. ΣΧΟΛ. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 2 ου & 5 ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Ï Ë Õ Ã Ó Ï 5 o õ Ä Ç Ì Ï Ô É Ê

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧ/ΣΗΣ: 210 28 19 550 11279 Δ Ι Α Β Α Ζ Ω Π Ε Ρ Ι Σ Σ Ο Τ Ε Ρ Ο Γ Ι Α Τ Ι Κ Α Θ Ε Β Ι Β Λ Ι Ο Ε Ι Ν Α Ι Μ Ι Α Ν Ε Α Π Ε Ρ Ι Π Ε Τ Ε Ι Α

ΜΗΧ/ΣΗΣ: 210 28 19 550 11279 Δ Ι Α Β Α Ζ Ω Π Ε Ρ Ι Σ Σ Ο Τ Ε Ρ Ο Γ Ι Α Τ Ι Κ Α Θ Ε Β Ι Β Λ Ι Ο Ε Ι Ν Α Ι Μ Ι Α Ν Ε Α Π Ε Ρ Ι Π Ε Τ Ε Ι Α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE SECRET CIRCLE 1: THE INITIATION Από τις Εκδόσεις HarperTeen, Νέα Υόρκη 1992 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο Μυστικός Κύκλος 1 Η μύηση ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: L. J. Smith ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κάσσυ Μπουλούκου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1. Τι ayopaoc; 2. Η Ελένη naci για ψώνια. 3. Όλα στη θέση τους! οριοτικό-μηδενικό άρθρο, αριθμητικό «ένα»

1. Τι ayopaoc; 2. Η Ελένη naci για ψώνια. 3. Όλα στη θέση τους! οριοτικό-μηδενικό άρθρο, αριθμητικό «ένα» επαναληπτικές οριοτικό-μηδενικό άρθρο, αριθμητικό «ένα» 1. Τι ayopaoc; α. Η μαμά της Έλλης πήγε σήμερα στη λαϊκή. Συμπλήρωσε τα άρθρα και πες τι αγόρασε. Δε 8α χρειαστείς αριθμούς, παρά μόνο τη λέξη

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέμαχος Κώτσιας, 2011 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Gallery Collection/Corbis/Apeiron photos ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2011

Τηλέμαχος Κώτσιας, 2011 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Gallery Collection/Corbis/Apeiron photos ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2011 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο χορός της νύφης ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τηλέμαχος Κώτσιας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χρυσούλα Τσιρούκη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕξΩΦΥΛΛΟΥ: Ηλίας Μασούρης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ελένη Σταυροπούλου ΕΚΤΥΠΩΣΗ: Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

ΓρAμμα σ Eνα παιδi για τη

ΓρAμμα σ Eνα παιδi για τη Γράμμα σ ένα παιδί για τη Φιλαναγνωσία ΓρAμμα σ Eνα παιδi για τη ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣIΑ Οκτώ συγγραφείς απευθύνουν μια σύντομη επιστολή στο παιδί που έχουν στην καρδιά τους για να του εμπνεύσουν την αγάπη για την

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Eπιμέλεια Αλεξάνδρα Χολέβα Περσεφόνη Mήττα. M. K.. ΣYΛΛOΓOΣ KAPKINOΠAΘΩN MAKEΔONIAΣ-ΘPAKHΣ Εγνατίας 65, 1ος όρ. Θεσσαλονίκη (546 31) - Tηλ. 2310 241911 - Fax 2310

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον κύριο Κανιτάκη Γιώργο 9-9-98 στην Ιεράπετρα. ΠΡΩΤΗ ΚΑΣΕΤΑ. Α. Πλευρά

Συνέντευξη με τον κύριο Κανιτάκη Γιώργο 9-9-98 στην Ιεράπετρα. ΠΡΩΤΗ ΚΑΣΕΤΑ. Α. Πλευρά Συνέντευξη με τον κύριο Κανιτάκη Γιώργο 9-9-98 στην Ιεράπετρα ΠΡΩΤΗ ΚΑΣΕΤΑ. Α. Πλευρά Κύριε Γιώργο, γεννηθήκατε στο Καβούσι στην Ιεράπετρα; Ναι. Εκεί στο χωριό σας, μάλλον στην οικογένειά σας, υπήρχανε

Διαβάστε περισσότερα

Η δίαιτά μου της Αλεξίας Αλεξιάδου. Πως έχασα 20 κιλά σε λίγους μόνο μήνες, χωρίς να στερηθώ.

Η δίαιτά μου της Αλεξίας Αλεξιάδου. Πως έχασα 20 κιλά σε λίγους μόνο μήνες, χωρίς να στερηθώ. Η δίαιτά μου της Αλεξίας Αλεξιάδου Πως έχασα 20 κιλά σε λίγους μόνο μήνες, χωρίς να στερηθώ. Εδώ και μερικούς μήνες, οι φίλοι, οι γνωστοί αλλά και ο κόσμος που συναντώ στον δρόμο με κοιτάζει και δεν με

Διαβάστε περισσότερα

«Προχώρα ως εκεί που φτάνει το βλέμμα σου. Κι όταν πια φτάσεις, θα μπορείς από εκεί να δεις ακόμα πιο μακριά» Τόμας Καρλάιλ

«Προχώρα ως εκεί που φτάνει το βλέμμα σου. Κι όταν πια φτάσεις, θα μπορείς από εκεί να δεις ακόμα πιο μακριά» Τόμας Καρλάιλ «Προχώρα ως εκεί που φτάνει το βλέμμα σου. Κι όταν πια φτάσεις, θα μπορείς από εκεί να δεις ακόμα πιο μακριά» Τόμας Καρλάιλ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο σιωπηλός οδηγός μου προχωρούσε βιαστικά μπροστά μου, σαν να δυσφορούσε

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

Σταματίνα Τσιμτσιλή, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Irene Lamprakou/Trevillion Images, Oliko/www.shutterstock.com

Σταματίνα Τσιμτσιλή, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Irene Lamprakou/Trevillion Images, Oliko/www.shutterstock.com ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Όλα για λίγο παράδεισο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σταματίνα Τσιμτσιλή ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χρυσούλα Τσιρούκη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Θοδωρής Πιτσιρίκος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Βάσω Βύρρα Σταματίνα

Διαβάστε περισσότερα

EUROPEAN UNIVERSITY-CYPRUS

EUROPEAN UNIVERSITY-CYPRUS EUROPEAN UNIVERSITY-CYPRUS Τμήμα Επιστημών της Αγωγής EDG 599: Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας Συνάντηση 11 η : Κωδικοποίηση και επεξεργασία ποιοτικών δεδομένων Διδάσκων: Δρ Ιάσονας Λαμπριανού Αναγνώσματα

Διαβάστε περισσότερα

1. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός; 2. 2. Με ποιους τρόπους τα παιδιά εκφοβίζονται; 3. 3. Για ποιους λόγους τα παιδιά εκφοβίζουν; 4

1. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός; 2. 2. Με ποιους τρόπους τα παιδιά εκφοβίζονται; 3. 3. Για ποιους λόγους τα παιδιά εκφοβίζουν; 4 Σχολικός Εκφοβισμός Καλώς ήλθατε! Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά παιδιά, γονείς, το σχολείο, αλλά και την κοινωνία. Μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά

Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά Millénium 3 & 4 Dupuis 2014, by Man, Homs and Runberg Millenium 2014 Stieg Larsson and Moggliden AB www.dupuis.com All rights reserved. EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2015 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ»

«Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γεώργιος Π. Μάρκου Καθηγητής Παιδαγωγικής «Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ» Μια ιστορία για

Διαβάστε περισσότερα

ISBN 978-960-9607-60-5. Η γενική επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τις εκδόσεις οσελότος ΕΚΔΟΣΕΙΣ. οσελότος. Βατάτζη 55, 114 73 Αθήνα Τηλ.

ISBN 978-960-9607-60-5. Η γενική επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τις εκδόσεις οσελότος ΕΚΔΟΣΕΙΣ. οσελότος. Βατάτζη 55, 114 73 Αθήνα Τηλ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ οσελότος Τιτλος Μελίνα, Ο κόσμος των σκιών Συγγραφέας Σοφία Αποστολίδη Σειρα Ελληνική λογοτεχνία [1358]0512/11 Copyright 2012 Σοφία Αποστολίδη Πρώτη Εκδοση Αθήνα, Μάιος 2012 ISBN 978-960-9607-60-5

Διαβάστε περισσότερα

Σπύρος ρα νας, 2012 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Reg Lancaster/Getty images/ideal image EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕΧÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2013. Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2013

Σπύρος ρα νας, 2012 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Reg Lancaster/Getty images/ideal image EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕΧÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2013. Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2013 TÉÔËÏÓ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: ANDREAS PAPANDREOU The making of a greek democrat and political maverick Από τις εκδόσεις I. B. Tauris, Λονδίνο Νέα Υόρκη, 2012 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: ΑΝ ΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝ ΡΕΟΥ Η γέννηση ενός πολιτικού

Διαβάστε περισσότερα

σόφη Θεοδωρίδου, 2010 πρώτη έκδοση: μάρτιος 2010, 5.000 αντίτυπα ιsbn 978-960-453-685-6

σόφη Θεοδωρίδου, 2010 πρώτη έκδοση: μάρτιος 2010, 5.000 αντίτυπα ιsbn 978-960-453-685-6 τιτλοσ βιβλιου: Η νύφη φορούσε μαύρα συγγραφεασ: σόφη Θεοδωρίδου επιμελεια ΔιορΘωση κειμενου: Άννα μαράντη συνθεση εξωφυλλου: κατερίνα Δημοπούλου ηλεκτρονικη σελιδοποιηση: μερσίνα λαδοπούλου εκτυπωση:

Διαβάστε περισσότερα

Πώς τα πέρασες σήμερα; τη ρώτησε και, καθήμενη στο κρεβάτι της, άφησε να γλιστρήσει η σάκα απ την

Πώς τα πέρασες σήμερα; τη ρώτησε και, καθήμενη στο κρεβάτι της, άφησε να γλιστρήσει η σάκα απ την 1 ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ φώναξε σαν παλιομοδίτικος Αμερικάνος σ ζυγος: Honey, I m home!* Έτσι πάντα έκανε η Λίνα εδώ κι ένα χρ νο, κάθε μεσημέρι που γ ριζε απ το σχολείο. Κι ας μη χρειαζ ταν, γιατί

Διαβάστε περισσότερα