Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι!"

Transcript

1 Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι! Αυτή είναι η ευκαιρία σας να πλουτίσετε. Δεν είχατε γνωρίσει ποτέ το θείο σας, αλλά έχετε ακούσει ιστορίες. Ήταν ένας από αυτούς τους εκατομμυριούχους που κατάφερε να μαζέψει μια μεγάλη περιουσία κατά την περίοδο της Βικτωριανής Αγγλίας. Επίσης, ζούσε σχεδόν σαν ερημίτης, εντελώς αφοσιωμένος στις επιχειρήσεις του, και χωρίς φίλους. Στο νεκροκρέβατό του, αναλογίστηκε ότι παρά τα μεγάλα του πλούτη, ποτέ δεν είχε τον χρόνο να τα χαρεί. Έτσι, αποφάσισε να αφήσει την περιουσία του στον ικανότερο συγγενή του. Σε αυτόν δηλαδή που μπορεί να ευχαριστηθεί τα χρήματα αυτά καλύτερα από όλους. Στην διαθήκη του, ο θείος σας δηλώνει ξεκάθαρα ότι κάθε ζώντας συγγενής θα λάβει ένα συγκεκριμένο ποσό. Όποιος τα καταφέρει να ξοδέψει το ποσό αυτό γρηγορότερα, θα αποκτήσει και την υπόλοιπή του περιουσία. Μην νομίζετε όμως ότι το να ξοδέψετε όλα αυτά τα χρήματα θα είναι όσο εύκολο ακούγεται.

2 4 δείκτες μετατροπής τιμής Ταμπλό του παιχνιδιού, αποτελούμενο από: διπλής όψεος ταμπλό προγραμματισμού ξύλινα πιόνια βοηθών στο σχήμα καπέλων (2 ανά παίκτη) ξύλινοι δείκτες ενεργειών (1 ανά παίκτη) πλευρά για 2-3 παίκτες πλευρά για 4-5 παίκτες ξύλινοι δείκτες προγραμματισμού (1 ανά παίκτη) ξύλινοι δείκτες συνοδών σε 4 χρώματα διπλής όψεως ταμπλό προσφοράς καρτών σκύλοι άλογα καλεσμένοι μάγειρες ξύλινοι δείκτες αξίας ακινήτων στο σχήμα σπιτιών πλευρά για 2-3 παίκτες πλευρά για 4-5 παίκτες ξύλινος δείκτης αρχικού παίκτη διπλής όψεως συμπληρωματικό ταμπλό προσφοράς καρτών πλευρά για 3 παίκτες ξύλινος δείκτης γύρου δείκτες χρημάτων σε διάφορες αξίες πλευρά για 5 παίκτες 5 ταμπλό παικτών και 12 επεκτάσεις ταμπλό παικτών 140 κάρτες Τοποθετήστε το ταμπλό προγραμματισμού και το ταμπλό καρτών στο κέντρο του τραπεζιού. Ο αριθμός των εγγράφων στα δεξιά του ταμπλό σας δείχνει ποιά πλευρά πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τον αριθμό των παικτών. Σε παιχνίδι 3 με 5 παικτών, θα χρειαστείτε και το επιπλέον ταμπλό προσφοράς καρτών, με την κατάλληλη πλευρά του ανοιχτή. Τοποθετήστε τον δείκτη γύρου στη θέση Γύρος 1 του ταμπλό προγραμματισμού. Τοποθετήστε τους 4 δείκτες μετατροπής στο τμήμα αγοράς ακινήτων του ταμπλό προγραμματισμού, με τυχαία σειρά. Ανακατέψτε κάθε διαφορετική τράπουλα ξεχωριστά και τοποθετήστε τις κλειστές δίπλα στα ταμπλό, έτσι ώστε να φτάνουν όλοι οι παίκτες. Υπάρχουν 4 κανονικές τράπουλες, με διαφορετικές πλάτες: γεγονότα βοηθοί και έξοδα ακίνητα συνοδοί Γεγονότα - Λευκές κάρτες με έναν ποδηλάτη. Βοηθοί και Έξοδα - Κόκκινες κάρτες με έναν κύριο. Ακίνητα - Καφέ κάρτες με ένα σπίτι. Συνοδοί - Γαλάζιες κάρτες με μία κυρία με σκύλο. Οι υπόλοιπες κάρτες δεν παίρνονται αμέσως, αλλά γίνονται διαθέσιμες μόνο από το ταμπλό προσφοράς καρτών: ειδικές κάρτες μπαλαντέρ διαθήκη Ειδικές Κάρτες - Κόκκινες κάρτες με κορόνες. Οι κάρτες αυτές πρέπει να χωριστούν σε 3 τρπάπουλες, ανάλογα με τον αριθμό των κορόνων που εμφανίζουν. Ανακατέψτε κάθε τράπουλα ξεχωριστά και στοιβάξτε τις έτσι ώστε οι κάρτες με 1 κορόνα να βρίσκονται πάνω, αμέσως μετά οι κάρτες με 2 κορόνες, και όλες οι κάρτες με 3 κορόνες στον πάτο της τράπουλας. Τοποθετήστε την τελική αυτή τράπουλα δίπλα στο ταμπλό προσφοράς καρτών.

3 Κάρτες Μπαλαντέρ Συνοδών - Ειδικές κάρτες συνοδών. Τοποθετήστε δύο κάρτες μπαλαντέρ στο ταμπλό προσφοράς καρτών. Μια τράπουλα καρτών χρησιμοποιείται μόνο στην αρχή του παιχνιδιού: Κάρτες Διαθήκης - Αφήστε τις κάρτες αυτές στο κουτί για το πρώτο σας παιχνίδι. Σε επόμενα παιχνίδια σας, μπορείτε να πάρετε τυχαία μία από αυτές τις κάρτες, ώστε να καθοριστούν τα χρήματα με τα οποία θα ξεκινήσουν οι παίκτες. Δημιουργήστε κοντά στο κέντρο του τραπεζιού, ένα απόθεμα δεικτών συνοδών, δεικτών αξίας ακινήτων, χρημάτων και επεκτάσεων ταμπλό παικτών. Αφήστε χώρο για τις ξεσκαρταρισμένες κάρτες κάθε διαφορετικού είδους. Κάθε παίκτης επιλέγει ένα χρώμα και παίρνει 1 ταμπλό, 2 πιόνια βοηθών και 1 δείκτη προγραμματισμού στο χρώμα αυτό. Κάθε παίκτης παίρνει επίσης 1 γκρι δείκτη ενεργειών και τον τοποθετεί στο ταμπλό του, στη θέση μηδέν. Στο παιχνίδι 2 παικτών, κάθε παίκτης θα χρειαστεί έναν επιπλέον δείκτη προγραμματισμού. Επιλέξτε από τα χρώματα που βρίσκονται εκτός παιχνιδιού. Όλοι οι παίκτες ξεκινούν με τα ίδια χρήματα. Για το πρώτο σας παιχνίδι, κάθε παίκτης παίρνει 70 λίρες από την τράπεζα. Για ποικιλία, μπορείτε αντίθετα να επιλέξετε το αρχικό ποσό, παίρνοντας 1 τυχαία κάρτα διαθήκης, αν και οι 70 λίρες είναι ένας καλός αριθμός για παίκτες που μαθαίνουν το παιχνίδι. Κάθε παίκτης παίρνει 3 κάρτες της τράπουλας βοηθών και εξόδων και 3 από την τράπουλα ακινήτων. Από τις 6 αυτές κάρτες, κάθε παίκτης επιλέγει 2 (όχι αναγκαστικά μία από κάθε είδος) και ξεσκαρτάρει τις υπόλοιπες κλειστές, στις κατάλληλες στοίβες ξεσκαρταρίσματος, μετά τη φάση 1 του πρώτου γύρου. Ο δείκτης αρχικού παίκτη πηγαίνει στον παίκτη που πιό πρόσφατα έκανε κάποια πληρωμή. στοίβες ξεσκαρταρίσματος (κλειστές) οι δείκτες ακινήτων τοποθετούνται σε τυχαίες θέσεις

4 Σκοπός σας είναι να ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα, όσο πιο γρήγορα μπορείτε, εκπληρώνοντας την τελευταία επιθυμία του θείου σας. Πρώτα πρέπει να γνωτίζετε τι ευκαιρίες υπάρχουν διαθέσιμες. Τοποθετήστε από μία κάρτα σε κάθε θέση του ταμπλό προσφοράς καρτών. Τα σύμβολα καθορίζουν ποιό είδος κάρτας θα τοποθετηθεί σε κάθε θέση. Μερικές θέσεις, δέχονται το ίδιο είδος σε κάθε γύρο, ενώ σε άλλες το είδος αλλάζει καθώς το παιχνίδι προχωράει. Το παιχνίδι διαρκεί το πολύ 7 γύρους. Κάθε γύρος έχει 5 φάσεις: 1. Στήσιμο 2. Προγραμματισμός 3. Βοηθοί 4. Ενέργειες 1 ος και 2 ος γύρος, κάρτα ακινήτου 3 ος γύρος κι έπειτα, κάρτα γεγονότος 5. Τέλος ενός Γύρου Αν κάποιος παίκτης καταφέρει να ξεφορτωθεί όλα του τα χρήματα σε κάποιον γύρο του παιχνιδιού, ο γύρος παίζεται μέχρι τέλους. Στον πρώτο γύρο, μετά το στήσιμο, κάθε παίκτης επιλέγει μόνο δύο κάρτες από αυτές που έχει στο χέρι του για να κρατήσει και ξεσκαρτάρει τις υπόλοιπες, κλειστές στην κατάλληλη στοίβα ξεσκαρταρίσματος.

5 Εδώ αποφασίζετε πόσες από τις ευκαιρίες θα χτυπήσετε, πόσους βοηθούς σας θέλετε να στείλετε σε δουλειές, και πόσο χρόνο θα ξοδέψετε διασκεδάζοντας με τα χρήματά σας. Ξεκινώντας με τον αρχικό παίκτη και συνεχίζοντας δεξιόστροφα, κάθε παίκτης προγραμματίζει τη μέρα του τοποθετώντας τον δείκτη προγραμματισμού του σε μία θέση κλεψύδρας του ταμπλό προγραμματισμού. Η επιλογή σας καθορίζει: Πόσες κάρτες θα πάρετε. (Τις παίρνετε αμέσως.) Πόσους βοηθούς θα έχετε στη φάση βοηθών. Τον αριθμό των ενεργειών που θα έχετε στη φάση ενεργειών. Τη σειρά που θα παίξετε για τον υπόλοιπο γύρο. Μόλις δηλώσετε το πλάνο σας, πάρτε τον καθορισμένο αριθμό καρτών. Μπορείτε να πάρετε τις κάρτες σε όποιον συνδυασμό επιθυμείτε από τις 4 κανονικές τράπουλες. Δεν μπορείτε να πάρετε κάρτες από τις ειδικές τράπουλες (με κορόνες στην πλάτη), ούτε αυτές από το ταμπλό προσφοράς καρτών. (Αυτές αποκτώνται μόνο στη φάση βοηθών.) Πρέπει να επιλέξετε πόσες κάρτες θα πάρετε από κάθε τράπουλα, πριν δείτε τι κάρτες τραβήξατε. Δηλαδή, δεν μπορείτε να δείτε τις κάρτες σας, μέχρι να τις έχετε πάρει όλες μαζί στο χέρι σας. Στο παιχνίδι 2 παικτών, ο αρχικός παίκτης ξεκινάει την φάση προγραμματισμού τοποθετώντας έναν δείκτη προγραμματισμού του δεύτερου χρώματος, ώστε να κλείσει μία θέση πλάνου. Ο αντίπαλός του τοποθετεί επίσης τον δείκτη του δεύτερου χρώματος, κλείνοντας μία δεύτερη θέση και έπειτα επιλέγει ένα πλάνο για αυτόν, παίρνοντας τις αντίστοιχες κάρτες. Τέλος, ο αρχικός παίκτης επιλέγει ένα από τα διαθέσιμα πλάνα, παίρνοντας τις κάρτες του. Οι δείκτες των δεύτερων χρωμάτων δεν έχουν καμία επίδραση στον γύρο. Ο Πράσινος είναι ο αρχικός παίκτης του γύρου. Χρησιμοποιεί τον κόκκινο δείκτη προγραμματισμού καλύπτοντας μία θέση: Τώρα παίζει ο Κίτρινος, Χρησιμοποιεί τον μπλε δείκτη προγραμματισμού καλύπτοντας άλλη μία θέση και έπειτα επιλέγει ένα πλάνο: Αν μία τράπουλα κανονικών καρτών εξαντληθεί, ανακατέψτε τις ξεσκαρταρισμένες κάρτες του είδους, δημιουργώντας μία νέα τράπουλα. (Η τράπουλα ειδικών καρτών έχει όσες κάρτες χρειάζονται μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.) Οι υπόλοιπες φάσεις του γύρου, θα παιχτούν σύμφωνα με τη σειρά των δεικτών του προγράμματος του ταμπλό. Πρώτος θα παίξει ο παίκτης με τον δείκτη του στην πι αριστερά θέση και τελευταίος αυτός με τον δείκτη στην πιο δεξιά. Ο Κίτρινος παίρνςι 2 κάρτες. Είναι σειρά του Πράσινου να επιλέξει πλάνο: Σημείωση: Ο δείκτης αρχικού παίκτη δεν αλλάζει, ακόμη κι αν ένας άλλος παίκτης είναι προσωρινά πρώτος παίκτης του γύρου. Ο Κόκκινος είναι ο αρχικός παίκτης, και οι παίκτες κάθονται με την εξής σειρά: Κόκκινος, Μωβ, Μπλε, Κίτρινος και Πράσινος. Στο τέλος της φάσης προγραμματισμού, το ταμπλό είναι έτσι: Ο Πράσινος παίρνει 7 κάρτες και η φάση προγραμματισμού ολοκληρώνεται. Ο Κίτρινος ξεκινάει πρώτος στη φάση βοηθών, αφού ο δείκτης του βρίσκεται πιο αριστερά. Κάθε παίκτης πήρε τις κάρτες του αμέσως μετά την επιλογή πλάνου. Για τις υπόλοιπες φάσεις του γύρου, οι παίκτες θα παίζουν με την εξής σειρά: Μωβ, Κίτρινος, Μπλε, Πράσινος, Κόκκινος.

6 Οι ενέργειες των βοηθών είναι: Τώρα που έχετε προγραμματίσει τη μέρα σας, πρέπει να στείλετε τους βοηθούς σας να κάνουν τις καλύτερες κρατήσεις, να κανονίσουν τα ακριβότερα θεάματα, και να χειριστούν τις τιμές των ακινήτων όπως εσείς θέλετε. Οι παίκτες παίζουν με τη σειρά ξεκινώντας με αυτόν του οποίου το πλάνο βρίσκεται πιο αριστερά, και συνεχίζοντας με τη σειρά που καθορίζεται στο ταμπλό προγραμματισμού. Στη σειρά σας, τοποθετήστε ένα πιόνι βοηθού σας σε μία ευκαιρία βοηθού (εξηγούνται παρακάτω) και αμέσως εκτελέστε την αντίστοιχη ενέργεια. Δεν μπορείτε να επιλέξετε μία ήδη κατειλημμένη από άλλο πιόνι θέση. Μόλις έχουν όλοι τοποθετήσει από έναν βοηθό (και έχουν εκτελέσει τις αντίστοιχες ενέργειες), οι παίκτες με τη σειρά τοποθετούν και τον δεύτερο βοηθό τους, ακολουθώντας τους ίδιους κανόνες. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάποια πλάνα έχουν μόνο ένα σύμβολο βοηθού. Οι παίκτες που επιλέγουν τα πλάνα αυτά τοποθετούν ένα μόνο πιόνι βοηθού. Δεν ξαναπαίζουν όταν οι άλλοι παίκτες με τη σειρά επιλέξουν θέσεις για τον δεύτερο βοηθό τους. Προσφορά Κάρτας - Πάρτε την κάρτα της θέσης στην οποία τοποθετήσατε τον βοηθό σας. Στο ταμπλό προσφοράς καρτών για 2 ή 3 παίκτες, οι δύο θέσεις αντιστοιχούν σε τρεις κάρτες. Ο πρώτος παίκτης που θα τοποθετήσει το πιόνι του εκεί παίρνει όποια από τις τρεις κάρτες θέλει. Ο παίκτης που στέλνει βοηθό του στη δεύτερη θέση επιλέγει μεταξύ των δύο καρτών που έχουν μείνει, με την τελευταία κάρτα να μένει στο ταμπλό. Επεκτάσεις Ταμπλό Παικτών - Πάρτε μία επέκταση ταμπλό από το απόθεμα (αν υπάρχει) και τοποθετήστε την δεξιά από το ταμπλό σας. Από εδώ και στο εξής λειτουργεί σαν μέρος του ταμπλό σας, για το υπόλοιπο παιχνίδι, δίνοντάς σας χώρο για μία επιπλέον κάρτα. Κάθε παίκτης μπορεί να έχει περισσότερες από μία επεκτάσεις στο ταμπλό του. Οι παίκτες στέλνουν τους βοηθούς τους στις διάφορες θέσεις, στη σειρά, όπως στο ταμπλό προγραμματισμού. Αρχικά ο Μωβ παίρνει μία ειδική κάρτα και ο Κίτρινος ακολουθεί παίρνοντας κι αυτός μία. Ο Μπλε παίκτης που ήθελε την ειδική κάρτα που πήρε ο Κίτρινος, μιας και δεν του αρέσει κάποια άλλη κάρτα του ταμπλό προσφοράς καρτών, επιλέγει να πάρει μία κάρτα από την τράπουλα της επιλογής του. Ο Κόκκινος παίκτης είναι ευχαριστημένος, μιας και ενώ παίζει τελευταίος, καταφέρνει να πάρει μία επέκταση του ταμπλό του, καταλαμβάνοντας τη θέση που δεν είναι ακόμη καλυμμένη. Ο Μωβ παίκτης έχει επιλέξει ένα πλάνο με έναν μόνο βοηθό, οπότε στο δεύτερο γύρο τοποθετήσεων, δεν μπορεί να στείλει δεύτερο βοηθό του. Ο Κίτρινος παίκτης αλλάζει τις τιμές των ακινήτων, αυξάνοντας την τιμή αγοράς των Επαύλεων και επίσης αλλάζοντας τις υπόλοιπες τιμές. Ο Μπλε παίκτης παίρνει την κάρτα μπαλαντέρ συνοδού, η οποία μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη, σε συνδυασμό με την κάρτα που τράβηξε με τον πρώτο του βοηθό στο γύρο. Ο Κόκκινος δεν βλέπει κάτι ενδιαφέρον στο ταμπλό, οπότε αποφασίζει να στείλει τον δεύτερό του βοηθό στην όπερα, πληρώνοντας αμέσως 2 λίρες.

7 Αγορά Ακινήτων - Μπορείτε να αλλάξετε θέσεις στους τέσσερις δείκτες μετατροπής τιμής ακινήτων, όπως επιθυμείτε. Μπορείτε αν θέλετε να μην τους κουνήσετε καθόλου. Τυχαία Κάρτα - Μπορείτε να πάρετε μία κάρτα από οποιαδήποτε κανονική τράπουλα (αλλά όχι από τις ειδικές κάρτες). Κάθε παίκτης μπορεί να εκτελέσει την ενέργεια αυτή μία φορά ανά γύρο, οπότε στο ταμπλό υπάρχει μία θέση για κάθε παίκτη. Όταν επιλέγετε την ενέργεια αυτή ο βοηθός σας τοποθετείται στο χρώμα σας. Δεν μπορείτε να επιλέξετε δύο φορές την ενέργεια αυτή στον ίδιο γύρο. Όπερα - Ξοδέψτε 2 λίρες. Μετά τις φάσεις προγραμματισμού και βοηθών, θα έχετε κάποιες κάρτες στο χέρι σας, με τις οποίες μπορείτε να ξοδέψετε χρήματα. Στη φάση αυτή θα έχετε την ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσετε. Στην αρχή της φάσης αυτής, τοποθετείστε τον δείκτη ενεργειών σας στον αριθμό των ενεργειών που σας δίνει το πλάνο που επιλέξατε. (Σημείωση: Οι αριθμοί στο ταμπλό σας, ξεπερνούν τις μέγιστες διαθέσιμες ενέργειες του ταμπλό προγραμματισμού, μιας και ίσως κάποιες κάρτες σας δώσουν επιπλέον ενέργειες.) Όλα καταρρέουν. Αλλά κάτι τέτοιο σας συμφέρει. Μόλις έχουν όλοι ολοκληρώσει τις ενέργειές τους, ο γύρος φτάνει στο τέλος του. Η φάση αυτή έχει αρκετά βήματα, τα οποία επιλύουν όλοι οι παίκτες ταυτόχρονα. Ξεσκαρτάρισμα στις Δύο κάρτες - Κάθε παίκτης κρατάει μέχρι δύο κάρτες στο χέρι του για τον επόμενο γύρο. Ξεσκαρτάρετε όσες δεν θέλετε. Δεν μπορείτε να κρατήσετε μια κάρτα μπαλαντέρ συνοδού στο χέρι σας. Ακόμη κι αν έχετε 1 ή 2 κάρτες στο χέρι σας, πρέπει να επιστρέψετε την κάρτα μπαλαντέρ συνοδού στο ταμπλό προσφορών. Υποτίμηση Ακινήτων - Τα ακίνητα που μπορούν να υποτιμηθούν έχουν μία κλίμακα πάνω στην κάρτα, στην οποία σημειώνεται η τρέχουσα κατάσταση. Όποιο τέτοι ακίνητο δεν έχει συντηρηθεί στη φάση ενεργειών, υποτιμάται. Μετακινήστε τον δείκτη αξίας μία θέση κα των. Αν ο δείκτης αξίας βρίσκεται στην χαμηλότερη θέση (ή αν το ακίνητο δεν έχει κλίμακα), τότε δεν υποτιμάται. Ακόμη και τα ακίνητα που αποκτήθηκαν στον γύρο αυτό, υποτιμώνται εκτός κι αν συντηρηθούν. Ένα ακίνητο που συντηρήθηκε (η κάρτα μετακινείται ώστε να φανεί το πράσινο νι) δεν υποτιμάται στο γύρο αυτό. Επαναφορά καρτών - Τυχόν ενεργοποιημένες κάρτες του ταμπλό σας, καλύπτουν και πάλι τα νι τους. Οι παίκτες παίζουν με τη σειρά, ξεκινώντας με τον παίκτη του οποίου το πλάνο είναι πιο αριστερά και συνεχίζοντας με τη σειρά που καθορίζεται από το ταμπλό προγραμματισμού. Κάθε παίκτης στη σειρά του χρησιμοποιεί όσες κάρτες θέλει. Όταν φτάσει η σειρά σας, μπορείτε να παίξετε κάρτες από το χέρι σας και να ενεργοποιήσετε κάρτες που ήδη έχετε στο ταμπλό σας. Κάθε κάρτα αναγράφει πόσες ενέργειες χρησιμοποιεί. Αν παίξετε ή ενεργοποιήσετε μία κάρτα που απαιτεί ενέργειες, μετακινήστε τον δείκτη ενεργειών σας, ώστε να σημειωθούν οι ενέργειες που χρησιμοποιήσατε. Αν δεν έχετε αρκετές διαθέσι- μες ενέργειες, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα αυτή. Εκκαθάριση Ταμπλό Προσφοράς Καρτών - Όλες οι κάρτες που έχουν απομείνει στο ταμπλό προσφοράς, μετακινούνται στις αντίστοιχες στοίβες ξεσκαρταρισμένων. Οι ειδικές κάρτες δεν ξεσκαρτάρονται και επιστρέφουν αμέσως στο κουτί, μιας και δεν χρησιμοποιούνται ξανά στο παιχνίδι. Επιστροφή Δεικτών και Πιονιών - Αφαιρέστε όλους τους δείκτες προγραμματισμού και τα πιόνια βοηθών από τα ταμπλό, επιστρέφοντάς τα στους παίκτες. Μετακίνηση του Δείκτη Γύρου - Μετακινήστε τον δείκτη γύρου στον αμέσως επόμενο αριθμό. Κάποιες κάρτες στο ταμπλό σας μπορεί να μη χρειάζονται ενέργειες. Αυτές τις χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε στη σειρά σας, ακόμη κι αν δεν έχετε άλλες ενέργειες. Μόλις έχετε τελειώσει τη σειρά σας, παίζει ο επόμενος στη σειρά παίκτης. Για λεποτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία των καρτών, δείτε την παράγραφο Χρήση Καρτών. Αλλαγή του Δείκτη Αρχικού Παίκτη - Ο παίκτης που έχει τον δείκτη αρχικού παίκτη τον δίνει στα αριστερά του.

8 Οι τράπουλες είναι οργανωμένες ανάλογα με τις πλάτες τους, αλλά ο τρόπος χρήσης τους καθορίζεται στο μπροστά τους μέρος. Οι λευκές κάρτες μετά τη χρήση τους ξεσκαρτάρονται. Οι μαύρες κάρτες παίζονται στο ταμπλό σας. Οι καφέ κάρτες χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες κάρτες. Κάθε κάρτα έχει στην πάνω αριστερή της γωνία ένα σύμβολο, το οποίο καθορίζει πως αυτή αλληλεπιδρά με τις υπόλοιπες κάρτες. Σημείωση: Το χρώμα του συμβόλου πάνω αριστερά (μαύρο σε λευκό ή το αντίστροφο) δεν έχει καμία επίδραση στο παιχνίδι. Ένα καλό γεύμα μπορεί να είναι μία λευκή κάρτα γεγονότος ή μια μαύρη κάρτα εξόδου (σαν κράτηση στο αγαπημένο σας εστιατόριο). Και οι δύο κάρτες έχουν το σύμβολο του μαχαιροπίρουνου στην πάνω αριστερή τους γωνία. Οι κάρτες αυτές αναπαριστάνουν δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματα του θείου σας. Μπορείτε να βγείτε για φαγητό, να πάτε στο θέατρο, ή να ταξιδέψετε. Μιας και θέλετε να ξοδέψετε όσο το δυνατόν περισσότερα, είναι πολύ χρήσιμο να πάρετε έναν καλεσμένο στο δείπνο, να πάτε στο θέατρο με το άλογό σας, ή να πάρετε τον σκύλο σας στο ταξίδι σας. Όσο γρηγορότερα τα ξοδεύετε, τόσο συντομότερα θα καταφέρετε να χρεοκοπήσετε. Όταν παίξετε μία κάρτα με λευκό πλαίσιο, μετακινήστε τον δείκτη ενεργειών σας σημειώνοντας τον αριθμό των ενεργειών που χρησιμοποιήσατε και ξοδέψτε τόσες λίρες όσες αναγράφονται στο σύμβολο νομίσματος της κάρτας. Έπειτα ξεσκαρτάρετε την κάρτα στην κατάλληλη στοίβα ξεσκαρταρίσματος. Κάποια γεγονότα σας επιτρέπουν να φέρετε και έναν συνοδό. Τον σκύλο σας, να πάτε με το άλογό σας ή να φέρετε το δικό σας μάγειρα. Αυτές οι επιλογές αυξάνουν τα χρήματα που ξοδεύετε αν παίξετε ταυτόχρονα και την αντίστοιχη κάρτα συνοδού. Για να παίξετε μία κάρτα με λευκό πλαίσιο μαζί με κάρτα συνοδού, χρησιμοποιήστε τον αναγραφόμενο αριθμό ενεργειών και ξοδέψτε τόσες λίρες όσες αναγράφονται στο πάνω νόμισμα συν το ποσό που αναγράφεται δίπλα στο νόμισμα κάθε συνοδού που έχετε μαζί. (Το σύμβολο συν δίπλα στον νόμισμα σας υπενθυμίζει τον κανόνα αυτό.) Ξεσκαρτάρετε την κάρτα γεγονότος μαζί με την κάρτα συνοδού. Αν μία κάρτα γεγονότος επιτρέπει πολλαπλούς συνοδούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία επιλογές από όσες έχει η κάρτα. Η σειρά των συνοδών δεν έχει σημασία σε μία λευκή κάρτα. Όλες οι κάρτες συνοδών που παίζονται, ξεσκαρτάρονται. Όταν παίξετε αυτό το Ταξίδι με Πλοίο χωρίς συνοδούς, χρησιμοποιείτε δύο ενέργειες και ξοδεύετε 2 λίρες. Αν το παίξετε μαζί με μία κάρτα Σκύλου, χρησιμοποιείτε 2 ενέργειες και ξοδεύετε 5 λίρες. Αν το παίξετε με έναν σκύλο, έναν μάγειρα και έναν καλεσμένο χρησιμοποιείτε 2 ενέργειες και ξοδεύετε 9 λίρες. Σε κάθε περίπτωση όλες οι κάρτες συνοδών, έπειτα ξεσκαρτά- ρωνται. Μπορείτε να παίξετε μία τέτοια κάρτα ακόμη και χωρίς συνοδούς. Χρησιμοποιήστε τον αναγραφόμενο αριθμό ενεργειών και ξοδέψτε τις λίρες που αναγράφονται στο πρώτο πάνω νόμισμα. Κάποιες λευκές κάρτες σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε περισσότερες ενέργειες, παρατείνοντας την δραστηριότητα και χρεώνοντας περισσότερο τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Επιλέξτε μία από τις επιλογές, χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες ενέργειες και ξοδέψτε τον αντίστοιχο αριθμό λιρών. Αν χρησιμοποιήσετε δύο ενέργειες για την κάρτα Χορού, ξοδεύετε 4 λίρες. Αν χρησιμοποιήσετε τρεις ενέργειες ξοδεύετε 6 λίρες. Αν χρησιμοποιήσετε έξι ενέργειες, ξοδεύετε 17 λίρες. Όταν παίξετε μία βασική κάρτα με λευκό πλαίσιο, όπως το Δείπνο, η Άμαξα, το Ταξίδι με Πλοίο, το Θέατρο ή την Εσπερίδα, ο αριθμός των ενεργειών και το ποσό των χρημάτων που ξοδεύετε αναγράφεται στην πάνω αριστερή γωνία της κάρτας. Παίζοντας το Δείπνο, ο παίκτης χρησιμοποιεί μία ενέργεια και ξοδεύει 2 λίρες. Ο παίκτης πάει ένα Ταξίδι με Πλοίο, χρησιμοποιώντας 2 ενέργειες και ξοδεύοντας 5 λίρες.

9 Κάποια έξοδα σας επιτρέπουν να έχετε μαζί σας έναν ή περισσότερους συνοδούς, όπως φαίνεται στα σύμβολα δίπλα στα νομίσματα. Πρέπει να έχετε έναν δείκτη συνοδού δίπλα στην επιλογή αυτή αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε. Η τοποθέτηση των δεικτών αυτών περιγράφεται στην παράγραφο των καφέ καρτών. Αν έχετε έναν δείκτη εκεί, τότε μπορείτε να ξοδέψετε το αντίστοιχο ποσό χρημάτων. Η πρώτη επιλογή (χωρίς σύμβολο συνοδού) είναι πάντοτε διαθέσιμη. Για να παίξετε μία κάρτα με μαύρο πλαίσιο πρέπει να έχετε μία θέση στο ταμπλό σας. Αν δεν έχετε διαθέσιμη θέση, μπορείτε να ελευθερώσετε μία, ξεσκαρτάροντας μία μαύρη κάρτα που είχατε τοποθετήσει νωρίτερα στο ταμπλό σας. Μπορείτε ακόμη και να ξεσκαρτάρετε μία κάρτα που ήδη έχετε ενεργοποιήσει στον γύρο, αλλά και κάρτα που παίξατε νωρίτερα στον ίδιο γύρο. Το ξεσκαρτάρισμα αυτό δεν απαιτεί χρήση ενεργειών. Εξαίρεση: Ένα ακίνητο δεν μπορεί να ξεσκαρταριστεί έτσι. Το κατέβασμα μίας μαύρης κάρτας πάντοτε χρειάζεται τουλάχιστον μία ενέργεια. Το σύμβολο σε κάθε θέση του ταμπλό σας, σας υπενθυμίζει τον κανόνα αυτό. Επιπλέον, πρέπει να πληρώσετε τυχόν κόστος που αναγράφεται στην πάνω αριστερή γωνία της κάρτας. Η κάρτα αυτή σας επιτρέπει να ξοδεύετε σε κάθε γύρο 1 λίρα, χωρίς ενέργεια. Αν έχετε πάνω της 1 δείκτη μάγειρα, μπορείτε να ξοδεύετε 2 λίρες ανά γύρο. Αν έχετε και δεύτερο μάγειρα πάνω της, μπορείτε να ξοδεύετε 4 λίρες ανά γύρο. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε την ακριβότερη επιλογή. Αν έχετε δύο δείκτες μάγειρα, μπορείτε να ξοδέψετε 4 λίρες, 2 λίρες ή 1 λίρα. Συνήθως θα θέλετε φυσικά να ξοδεύετε όσο περισσότερα χρήματα μπορείτε, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε περισσότερες επιλογές. Οι κάρτες του ταμπλό σας μπορούν να ενεργοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή της φάσης ενεργειών, στη σειρά σας, ακόμη κι αν τοποθετήθηκαν μόλις. Κάθε κάρτα ενεργοποιείται μόνο μία φορά ανά γύρο. Για να σημειωθεί ότι μία κάρτα έχει χρησιμοποιηθεί, σύρετέ την προς τα κάτω, αποκαλύπτοντας το σύμβολο. Μία κάρτα που μετακινείται έτσι, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά στον ίδιο γύρο. Όταν ενεργοποιείτε μία κάρτα, εκτελέστε ότι αναγράφεται στην πάνω δεξιά γωνία της. Κάποιες ενεργοποιήσεις απαιτούν τη χρήση ενεργειών και άλλες όχι. Αν η κάρτα δεν απαιτεί ενέργειες, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ακόμη κι αν δεν έχετε διαθέσιμες ενέργειες. Για να παίξετε την κάρτα αυτή πρέπει να ξοδέψετε δύο ενέργειες. Χρειάζεστε πάντα μία ενέργεια για να κατεβάσετε μία κάρτα στο ταμπλό σας, και η κάρτα αυτή κοστίζει μία επιπλέον, όπως ορίζεται από το σύμβολο πάνω δεξιά. Μόλις βρεθεί στο ταμπλό σας, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε με μία ακόμη ενέργεια. Σε επόμενους γύρους, η ενεργοποίησή της θα κοστίζει απλά μία ενέργεια. Είναι ωραία να τρως έξω ξοδεύοντας τα χρήματά σου, αλλά ακόμη καλύτερα είναι να κάνεις κράτηση και να πληρώσεις για ένα γεύμα είτε εμφανιστείς ή όχι. Τα έξοδα είναι σαν τα γεγονότα, με τη διαφορά ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε κάθε γύρο. Όταν ενεργοποιήσετε ένα έξοδο, κάνετε ότι αναγράφεται στην πάνω δεξιά γωνία. Κάποια έξοδα απαιτούν τη χρήση ενεργειών, ενώ άλλα όχι. Οι χαρακτήρες δεν είναι άνθρωποι που κανονικά θα συνεργαζόσασταν μαζί τους. Κάποιοι από αυτούς τους απατεώνες, βασικά σας κλέβουν. Ευτυχώς οι απάτες τους είναι τόσο καλές που οι δικηγόροι του θείου σας, θα εκλάβουν τις υπηρεσίες τους για νόμιμες, οπότε μπορεί και να σας φανούν τελικά πολύ χρήσιμοι. Μία κάρτα χαρακτήρα έχει δύο ξεχωριστά μέρη. Το πάνω μέρος λειτουργεί όπως ακριβώς και τα έξοδα. Αν η κάρτα έχει κάτι στην πάνω δεξιά γωνία της, την ενεργοποιείτε (την σύρετε προς τα κάτω) και πληρώνετε το αντίστοιχο ποσό. Το κάτω μέρος μιας κάρτας χαρακτήρα σας δίνει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα που διαφέρει από τους συνήθεις κανόνες. Το πλεονέκτημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όποτε γίνεται, είτε η κάρτα είναι ενεργοποιημένη ή όχι. Το πλεονέκτημα δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείτε αν θέλετε να μην το χρησιμοποιήσετε. Οι διαφορετικές κάρτες επεξηγούνται στο παράρτημα της τελευταίας σελίδας του εγχειριδίου αυτού. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον Παιδικό Φίλο σε κάθε γύρο, ξοδεύοντας 1 λίρα. Είτε η κάρτα αυτή ενεργοποιηθεί, είτε όχι, σας δίνει μία ειδική ικανότητα που αναγράφεται στο κάτω μέρος της. Στο τέλος του γύρου, όταν ξεσκαρτάρετε κάρτες, μπορείτε να κρατήσετε 2 επιπλέον κάρτες.

10 Υπό κανονικές συνθήκες, θα θέλατε να κρατήσετε τα ακίνητά σας σε καλή κατάσταση. Υπό τους όρους της διαθήκης του θείου σας, ωστόσο, τόσο η συντήρηση όσο και η καταστροφή είναι καλές. Η καλή αποκατάσταση μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα, αλλά αν δεν θέλετε να μπαίνετε σε βάσανα, απλά αφήστε τα να σαπίσουν. Καθώς το μέρος υποτιμάται, οι ελπίδες σας να νικήσετε αυξάνονται. Τα ακίνητα αντίθετα από τις υπόλοιπες μαύρες κάρτες, δεν ξεσκαρτάρονται ώστε να κατεβάσετε στη θέση τους νέες κάρτες. Πρέπει να πουληθούν στην αγορά ακινήτων. Επιπλέον, δεν μπορείτε να χρεοκοπήσετε (και να εκπληρώσετε τους όρους της διαθήκης του θείου σας) όσο έχετε ακίνητα στην κατοχή σας. Τα ακίνητα χωρίζονται σε τέσσερα είδη και ξεχωρίζουν από το σύμβολο στην πάνω αριστερή γωνία της κάρτας. Επαύλεις, διαμερίσματα και αρχοντικά έχουν το ίδιο σύμβολο σε λευκό χρώμα. Τα ακίνητα με το πράσινο σύμβολο είναι αγροκτήματα. Για να αγοράσετε ένα ακίνητο, χρησιμοποιήστε μία ενέργεια και πληρώστε την τιμή που αναγράφεται στο πρώτο σύμβολο επιταγής της πάνω αριστερά γωνίας, συν (ή μείον) την τιμή του δείκτη προσαρμογής της αντίστοιχης θέσης της αγοράς ακινήτων. Παίξτε την κάρτα σε μία κενή θέση του ταμπλό σας. Αν δεν είναι αγρόκτημα, τοποθετήστε έναν δείκτη αξίας δίπλα στο πρώτο σύμβολο επιταγής για να σημειώσετε την τρέχουσα τιμή του. Το ακίνητο μπορεί σε κάθε γύρο να χάσει αξία, αν δεν το συντηρήσετε ενεργοποιώντας το. συντηρημένα ακίνητα δεν υποτιμούνται στο τέλος του γύρου. (Η υποτίμηση εξηγείται στην παράγραφο του τέλους ενός γύρου.) Η συντήρηση ενός ακινήτου δεν αυξάνει την αξία του. Η συντήρηση αποτρέπει, απλά τον δείκτη αξίας να μετακινηθεί μία θέση κάτω, αλλά τίποτα δεν μπορεί να ανεβάσει τον δείκτη προς τα πάνω. Δεν μπορείτε να χρεοκοπήσετε όσο έχετε ακίνητα. Ωστόσο, δεν μπορείτε απλά να ξεσκαρτάρετε ένα ακίνητο, αλλά πρέπει να το πουλήσετε στην αγορά ακινήτων. Για να πουλήσετε ένα ακίνητο, χρησιμοποιήστε μία ενέργεια, ξεσκαρτάρετε το ακίνητο και πάρτε χρήματα από την τράπεζα. Η τιμή καθορίζεται από την επιταγή δίπλα στον δείκτη αξίας (ή από τη μόνη επιταγή που υπάρχει στην περίπτωση του αγροκτήματος) προσαρμοσμένη σύμφωνα με τον αντίστοιχο δείκτη ακινήτων της αγοράς. Μερικούς γύρους αργότερα, αφού το ακίνητό σας πέσει σε αξία 5 λίρες, αποφασίζετε να το πουλήσετε. Κανονίζοντας την πώλησή του, στέλνετε έναν βοηθό σας στην αγορά ώστε το είδος αυτό ακινήτων να έχει τον δείκτη -3. Για την πώληση, χρησιμοποιείτε μία ενέργεια, και παίρνετε μόνο 2 λίρες από την τράπεζα. Αν το αφήνατε να υποτιμηθεί άλλον ένα γύρο, θα το πουλούσατε χωρίς να πάρετε χρήματα. Τα πουλημένα ακίνητα τοποθετούνται στη στοίβα ξεσκαρταρίσματος ακινήτων. Αν η τιμή ενός ακινήτου πέσει στο 0 ή λιγότεροο, δεν παίρνετε χρήματα όταν το πουλάτε. Ωστόσο, δεν χάνετε χρήματα αν το πουλήσετε για λιγότερο από 0. Τα αγροκτήματα δεν υποτιμούνται, οπότε δεν χρειάζονται δείκτη αξίας ακινήτου. Ευτυχώς, μπορείτε να ξοδέψετε χρήματα και εκεί, για τη συντήρησή τους. Χάρη στον δείκτη αγοράς ακινήτων, το ακίνητο αυτό θα σας κοστίσει 11 λίρες. Οι κάρτες αυτές σας δίνουν επιπλέον λύσεις για να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα. Γιατί να μην πάρετε το σκύλο σας στο δείπνο; Ή να πάτε στο θέατρο με το άλογό σας; Ή να καλέσετε μια δεσποινίδα σε μια βόλτα με την άμαξα; Και οι καλοί μάγειρες είναι τόσο σπάνιοι (και ακριβοί) που θέλετε να έχετε τον δικό σας παντού μαζί σας. Θα ήταν σαφώς καλύτερο αν είχατε στείλει έναν βοηθό σας στην αγορά ακινήτων ώστε να αλλάξει τους δείκτες και να δώσει στο είδος αυτό έναν δείκτη μετατροπής +3. Θα μπορούσατε τότε να ξοδέψετε 16 λίρες για να το αγοράσετε. Η συντήρηση ενός ακινήτου είναι σαν την ενεργοποίηση μίας κάρτας εξόδου. Χρησιμοποιήστε όσες ενέργειες αναγράφονται και ξοδέψτε τον αντίστοιχο αριθμό λιρών της πάνω δεξιά γωνίας. Κάποια ακίνητα σας επιτρέπουν να προσθέσετε δείκτες συνοδών, βοηθώντας σας να ξοδέψετε περισσότερα για συντήρηση. Όταν συντηρείτε ένα ακίνητο, σύρετε την κάρτα προς τα κάτω, σημειώνοντας (με το σύμβολο ) ότι έχει ενεργοποιηθεί. Τα Οι κάρτες συνοδών είναι 4 ειδών, μάγειρες, καλεσμένοι, σκύλοι και άλογα. Οι κάρτες αυτές δεν παίζονται μόνες τους. Πρέπει να παιχτούν σε συνδυασμό με μία λευκή ή μαύρη κάρτα. Όπως περιγράφηκε και παραπάνω μία κάρτα συνοδού σας επιτρέπει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα όταν παίζετε λευκές κάρτες. Μόλις παιχτούν, οι κάρτες αυτές ξεσκαρτάρονται. Οι συνοδοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και με κάποιες μαύρες κάρτες. Αν στο πάνω δεξί μέρος μίας μαύρης κάρτας υπάρχουν πολλές επιλογές με τα σύμβολα των συνοδών τότε μπορείτε να προσθέσετε έναν δείκτη συνοδού εκεί.

11 Η μαύρη κάρτα πρέπει να βρίσκεται ήδη στο ταμπλό σας. (Δεν έχει σημασία αν τοποθετήθηκε εκεί στον γύρο αυτό ή νωρίτερα.) Ένας δείκτης συνοδού μπορεί να προστεθεί μόνο στην πρώτη από πάνω διαθέσιμη θέση με το αντίστοιχο σύμβολο συνοδού. (Αντίθετα με τις λευκές κάρτες, όπου η σειρά των συμβόλων δεν έχει σημασία.) Η σειρά στις μαύρες κάρτες καθορίζεται από τα βέλη. Για να προσθέσετε έναν συνοδό στην πρώτη διαθέσιμη θέση, ξεσκαρτάρετε μία γαλάζια κάρτα με το αντίστοιχο με τη θέση σύμβολο, χρησιμοποιήστε μία ενέργεια, και τοποθετήστε έναν δείκτη του χρώματος του συνοδού στη θέση. (Για να μην ξεχνάτε ότι κοστίζει μία ενέργεια, η θέση όπου τοποθετήσατε τον δείκτη έχει το σύμβολο.) Κουραστική Μέρα, είναι εντελώς διαφορετικές από τις κάρτες των βασικών τραπουλών. Αυτές επεξηγούνται στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου. Όταν ειδικές κάρτες ξεσκαρτάρονται, καλό είναι να τις επιστρέφετε στο κουτί, ώστε να μην ανακατευτούν κατά λάθος με τις κανονικές κάρτες. Αντίθετα από την τακτική πολλών κυβερνήσεων, οι παίκτες μπορούν να ξοδέψουν μόνο τα χρήματα που έχουν. Όσο έχετε ακίνητα, δεν μπορείτε να χρεοκοπήσετε. Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα μιας κάρτας που σας κάνει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από όσα έχετε. Στην περίπτωση αυτή πρέπει πρώτα να πουλήσετε τα ακίνητά σας, πριν συνεχίσετε να ξοδεύετε. Μόλις δεν έχετε πια ακίνητα, μπορείτε να χρεοκοπήσετε. Όταν θελήσετε να ξοδέψετε χρήματα για να μειωθεί το σύνολό σας στο μηδέν ή λιγότερο, ανακοινώνετε στους υπόλοιπους παίκτες ότι χρεοκοπείτε. Αν έχετε ακόμη κάρτες και ενέργειες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αυξήσετε το χρέος σας. Αν έχετε αρκετές ενέργειες και αντίστοιχες κάρτες συνοδών, μπορείτε να γεμίσετε όσες θέσεις επιθυμείτε, αλλά πάντοτε με τη σειρά από πάνω προς τα κάτω. Κάθε δείκτης σας δίνει μία νέα επιλογή όταν ενεργοποιείτε την κάρτα. Οι δείκτες συνοδών μένουν μόνιμα στις μαύρες κάρτες. Οι δείκτες δεν μετακινούνται. Όταν ένας παίκτης ξεσκαρτάρει μία μαύρη κάρτα από το ταμπλό του, αφαιρεί μαζί και τυχόν δείκτες της. Αν είχατε ζώα στο αγρόκτημά σας η συντήρησή του θα ήταν πολύ πιο ακριβή. Αν έχετε μόνο ένα Άλογο στο χέρι σας, δεν μπορείτε ακόμη να κάνετε κάτι. Αρχικά, πρέπει να βάλετε έναν σκύλο. Έτσι, αν είχατε ένα άλογο και έναν σκύλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 ενέργεια, να ξεσκαρτάρετε την κάρτα Σκύλου και να τοποθετήσετε έναν δείκτη σκύλου στη θέση 4 λιρών. Μπορείτε πια να κατεβάσετε και το άλογό σας στον ίδιο γύρο. Χρησιμοποιήστε μία ενέργεια, ξεσκαρτάρετε την κάρτα Αλόγου και τοποθετήστε έναν κίτρινο δίκτη δίπλα στη θέση 7 λιρών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συντήρηση του αγροκτήματος, ξοδεύοντας 2, 4 ή 7 λίρες. Ένας παίκτης έχει μόνο 2 λίρες. Στο ταμπλό του, έχει ένα ακίνητο και μία κάρτα εξόδου (Κράτηση) η οποία του επιτρέπει να ξοδέψει 1 λίρα. Νωρίτερα στο παιχνίδι, η κάρτα αυτή βελτιώθηκε με έναν μάγειρο, και έτσι μπορεί πια να ενεργοποιηθεί για 3 λίρες. Ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την πρώτη μόνο επιλογή της 1 λίρας, αλλά όχι τη δεύτερη, μιας και δεν έχει 3 λίρες να ξοδέψει και έχει ακόμη ένα ακίνητο. Τα χρήματα δεν είναι κρυφά στο παιχνίδι. Όταν ρωτηθούν, οι παίκτες πρέπει να πουν ο ένας στον άλλο πόσα χρήματα έχουν ακόμη. Οι κάρτες συνοδών μπαλαντέρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οποιοδήποτε είδος κάρτας συνοδού. Δεν είναι μέρος της τράπουλας συνοδών. Αντίθετα βρίσκεται σε κάθε γύρο στην προσφορά καρτών. Όταν την ξεσκαρτάρετε, επιστρέφει στο ταμπλό προσφοράς καρτών. Αν δεν χρησιμοποιήσετε την κάρτα μπαλαντέρ συνοδού κατά τη φάση ενεργειών, πρέπει να την επιστρέψετε στο ταμπλό προσφοράς καρτών στο τέλος του γύρου. Οι ειδικές κάρτες, αυτές με τις κορόνες στο πίσω μέρος, μπορεί να είναι λευκές ή μαύρες. Συνήθως είναι ισχυρότερες από τις κάρτες των βασικών τραπουλών. Κάποιες από αυτές, όπως η Τα σπίτια σας γκρεμίζονται, το κυνηγόσκυλό σας δεν βγαίνει ούτε στον κήπο, το αγαπημένο σας εστιατόριο σας υπερχρεώνει για κάθε γεύμα σας, και χρωστάτε πιά παντού. Συγχαρητήρια! Κερδίσατε! Όταν ένας παίκτης δεν έχει πια χρήματα και ακίνητα, δηλώνει χρεοκοπία, το οποίο σημαίνει το τέλος του παιχνιδιού. Ο τρέχον γύρος ολοκληρώνεται κανονικά, αλλά είναι ο τελευταίος γύρος. Αν κανένας δεν έχει δηλώσει χρεοκοπία μετά τους έξι πρώτους γύρους, τότε ο έβδομος γύρος είναι και ο τελευταίος. Νικητής είναι ο παίκτης που έχει το μεγαλύτερο χρέος. (Δείτε παραπάνω, Ξοδεύοντας Χρήματα.) Αν κανένας παίκτης δεν έχει χρέος, νικητής είναι ο παίκτης με τα λιγότερα χρήματα και ακίνητα. Τα ακίνητα για τη σύγκριση αυτή αξίζουν τη τρέχουσα αξία τους συν 5 λίρες. (Οι κάρτες χαρακτήρων και οι δείκτες μετατροπής αγοράς ακινήτων δεν ισχύουν πια.) Οι ισοπαλίες επιλύονται υπέρ του παίκτη που επέλεξε το πλάνο που βρίσκεται πιο αριστερά στο ταμπλό, στον τελευταίο γύρο.

12 Χρησιμοποιήστε 1 ενέργεια και ξοδέψτε 4 λίρες. Ξοδέψτε 2 λίρες. Ξοδέψτε 2 λίρες για κάθε σας αγρόκτημα. Ξοδέψτε 2 λίρες για κάθε δείκτη αλόγου που έχετε στα αγροκτήματά σας. Μία φορά ανά γύρο, μπορείτε να πουλήσετε/αγοράσετε ένα αγρόκτημα χωρίς ενέργεια. Ένα αγρόκτημα μπορεί επίσης να αξίζει 2 λίρες λιγότερο. Δύο φορές σε κάθε γύρο μπορείτε να αγοράσετε / πουλήσετε μία Έπαυλη, Αρχοντικό ή Διαμέρισμα χωρίς ενέργεια. Όταν πουλάτε/αγοράζετε Έπαυλη, Αρχοντικό ή Διαμέρισμα, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την αξία του κατά 2 λίρες. Μία φορά ανά γύρο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα αγρόκτημα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ενέργεια. Ξοδέψτε 1 λίρα για κάθε αγρόκτημα που έχετε και 1 λίρα για κάθε δείκτη σκύλου σε αυτά. Μία φορά ανά γύρο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μία Έπαυλη, Αρχοντικό ή Διαμέρισμα χωρίς ενέργεια. Όταν ενεργοποιείτε ένα ακίνητο των ειδών που αναγράφονται, μπορείτε να ξοδέψετε επιπλέον 3 λίρες. Όταν χρησιμοποιείτε μία κάρτα με σύμβολο μαχαιροπίρουνα μπορείτε να ξοδέψετε επιπλέον 1 λίρα. Χρησιμοποιήστε 1 ενέργεια για να τοποθετήσετε 2 δείκτες ζώων (2 σκύλους, 2 άλογα 1πό 1). Οι δείκτες πρέπει να προστεθούν στη σειρά, ως συνήθως. Όταν χρησιμοποιείτε μία κάρτα με σύμβολο άμαξας, μπορείτε να ξοδέψετε τον αναγραφόμενο αριθμό επιπλέον λιρών. Όταν χρησιμοποιείτε μία κάρτα με σύμβολο μάσκας μπορείτε να ξοδέψετε επιπλέον 3 λίρες. Χρησιμοποιήστε μία ενέργεια για να πάρετε τρεις ενέργειες. Όταν χρησιμοποιείτε μία κάρτα με σύμβολο τιμονιού ή ποτηριού μπορείτε να ξοδέψετε επιπλέον 2 λίρες. Σε κάθε γύρο, έχετε μία επιπλέον ενέργεια. Αυτό ισχύει και στον γύρο που ο χαρακτήρας αυτός μπαίνει στο παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε 1 ενέργεια και ξοδέψτε 2 λίρες για να πάρετε 2 ενέργειες. Μία φορά ανά γύρο, έχετε μία επιπλέον ενέργεια για να παίξετε λευκές κάρτες. Σε κάθε γύρο, όταν τραβάτε κάρτες κατά τον προγραμματισμό παίρνετε 2 επιπλέον κάρτες (όπως αν ο αριθμός καρτών του πλάνου επιλογής σας ήταν μεγαλύτερος κατά 2). Διαλέξτε μία από τις επιλογές. Χρησιμοποιήστε ενέργειες και ξοδέψτε τον αντίστοιχο αριθμό λιρών. Χρησιμοποιήστε μία ενέργεια για να υποτιμήσετε τα ακίνητά σας τρείς φορές. Μπορείτε να υποτιμήσετε το ίδιο ακίνητο περισσότερες από μία φορές. Σε κάθε γύρο, όταν τραβάτε κάρτες κατά τον προγραμματισμό, μπορείτε να πάρετε 3 επιπλέον κάρτες γεγονότων. Σε κάθε γύρο, όταν τραβάτε κάρτες κατά τον προγραμματισμό, μπορείτε να πάρετε 3 επιπλέον κάρτες συνοδών. Όταν ξεσκαρτάρετε κάρτες στο τέλος ενός γύρου, μπορείτε να κρατήσετε 2 επιπλέον κάρτες στο χέρι σας, για κάθε χαρακτήρα σας με το σύμβολο αυτό. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40, Βόρειος Ατλαντικός και το R.M.S. Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο. Το νερό αμέσως πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Βίντεο περίληψης κανόνων

Βίντεο περίληψης κανόνων Αυτός είναι ο ρόλος ενός σωστού κυρίου, να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί την περιουσία του, να υπηρετήσει το δημόσιο και να μιλάει ευγενικά στα επίσημα δείπνα. Με άλλα λόγια, ο σωστός κύριος είναι απίστευτα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young Ένα παιχνίδι του Corey Young Βρίσκεστε μαζί με έναν στολίσκο τεσσάρων σκαφών που επέζησαν περνώντας από μια μαύρη τρύπα. Το οικοδόμημα του διαστήματος και οι νόμοι της φυσικής έχουν πλέον αλλάξει. Μπήκατε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ Κομμάτια του Παιχνιδιού...2 Σκοπός του Παιχνιδιού...2 Προετοιμασία και Έναρξη του Παιχνιδιού...3 Πορεία του Παιχνιδιού...5 Φάση Ι - Τράβηγμα καρτών...6 Φάση ΙΙ - Επιλογή στόχου...10

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά)

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά) Περίληψη Η ζωή στο χωριό είναι σκληρή! Προσφέρει, τουλάχιστον, όμως στους κατοίκους του ευκαιρίες εξέλιξης. Άλλοι κάνουν καριέρα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι στην εκκλησία, ενώ κάποιοι ταξιδεύουν στον

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες...

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες... To «Mysterium» είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι για 2-7 παίκτες. Ένας παίκτης αναλαµβάνει το ρόλο του Φαντάσµατος που κατοικεί στην εγκαταλελειµµένη έπαυλη, ενώ οι υπόλοιποι είναι Μέντιουµ, που έχει προσκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες του Παιχνιδιού

Κανόνες του Παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dominique Ehrhardt - Εικονογράφηση D. Ehrhardt - Εξώφυλλο Arnaud Demaegd Κανόνες του Παιχνιδιού Αναλάβετε τον έλεγχο ενός έθνους της Μεσογείου, κατά τον 15 ο αιώνα. Στείλτε τις γαλέρες

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι ώρα για ΠΑΡΤΥ! Έχουμε μουσική, φαγητό, χορό και πολλές Πινιάτες! Γεμίστε τις Πινιάτες με γλυκά και παιχνίδια ή ξεγελάστε τους άλλους γεμίζοντας κρυφά την Πινιάτα με άχρηστα αντικείμενα!

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία του παιχνιδιού

Προετοιμασία του παιχνιδιού Με επιφάνεια παιχνιδιού για ακόμη περισσότερες δυνατότητες! Παίκτες: 2-4 Ηλικία: από 8 ετών Διάρκεια: περ. 20 λεπτά Steffen Benndorf Reinhard Staupe Προσοχή: Εάν γνωρίζετε ήδη το βραβευμένο αρχικό παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ Λίγα λόγια... Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Μάντεψε Τι + Ποιος» περιλαμβάνει 6 συναρπαστικά παιχνίδια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι η διασκέδαση και αυτό το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα