ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΩΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η «ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΩΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η «ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»"

Transcript

1 Οκτώβριος 2011 Τεύχος 1 Πρόλογος Η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός Ενημερωτικού Δελτίου ήταν πάντοτε στα σχέδια μας. Δυστυχώς άλλες προτεραιότητες και η απουσία χρόνου και ατόμου να τη διαχειριστεί, συνέτειναν στην αναβολή της. Έως ότου ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την Άντρια, ρωτούσε σε τι μπορεί να βοηθήσει την οργάνωση μας! Δράττοντας την ευκαιρία, έγινε εισήγηση για τη δημιουργία του Ενημερωτικού Δελτίου. Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα το πρώτο μας τεύχος με την ευχή να σας φανεί χρήσιμο και ενδιαφέρον. Οι εισηγήσεις σας πάντοτε ευπρόσδεκτες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντρια Λαγού από τη Λευκωσία, φοιτήτρια Ιππικών σπουδών στην Θεσσαλονίκη, η οποία προσφέρθηκε εθελοντικά και αφιλοκερδώς να βοηθήσει την οργάνωση μας. Μαίρη Χρυσοχού-Αναστάση Πρόεδρος ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Μαίρη Αναστάση Πρόεδρος Ρίτσα Χ Στερκώτη Αντιπρόεδρος Στέλλα Στυλιανού Γραμματέας Ίαν Σκώττ Ταμίας Ιανθη Καμιναρά Νομική εκπρόσωπος Πάτρικ Σκίννερ - Εκπρόσωπος Τύπου Υβόννη Τρίμπελ Μέλος ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΩΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η «ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» To Σεπτέμβριο του 2006, στο ξενοδοχείο Αλάσια στη Λεμεσό και μέσα σε μία συγκέντρωση όλο παλμό, η πλειοψηφία των Ζωοφιλικών Οργανώσεων της Κύπρου, προχώρησαν σε μία ιστορική απόφαση,. Τη συνένωση και ίδρυση της πολυαναμενόμενης Ένωσης Ζωοφιλικών Οργανώσεων Κύπρου, με την επωνυμία "Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου Έκτοτε, η οργάνωση ενεργεί ως συντονιστικό όργανο, με πλούσιο έργο στο ενεργητικό της και για το οποίο θα ενημερώνεστε μέσω του Ενημερωτικού μας Δελτίου. «Λόγοι ίδρυσης της Φωνής για τα Ζώα της Κύπρου» Η μεγάλη άγνοια των συνθηκών καλής μεταχείρισης των ζώων. Η δραματική αύξηση των περιστατικών παραμέλησης και κακοποίησης ζώων. Η μη εφαρμογή του Περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμου. Η απουσία φορέα να επιληφθεί θεμάτων ευημερίας των ζώων. «Στόχοι ίδρυσης της Φωνής για τα Ζώα της Κύπρου» Να συνενώσει τις φωνές όλων των Ζωοφιλικών Οργανώσεων της Κύπρου Να ευαισθητοποιήσει τους κυβερνητικούς και άλλους αρμόδιους φορείς ότι το Ζωοφιλικό Κίνημα είναι ενωμένο και ισχυρό. Να εργαστεί για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων σε θέματα ευημερίας των ζώων. Να διαβουλεύεται με τις αρμόδιες Αρχές για την επιβολή και εφαρμογή των υπαρχόντων Νόμων και κανονισμών που αφορούν την Προστασία και Ευημερία των Ζώων της Κύπρου. Να εργαστεί για νέους/βελτιωμένους Νόμους και Κανονισμούς και να προωθήσει τέτοια μέτρα τα οποία να ενδυναμώσουν την προστασία των ζώων. Να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής επικοινωνίας για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και στήριξη της προς επίτευξη των στόχων της. Να προωθήσει εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, όπου χρειάζεται. Να προσφέρει ένα ενωμένο και επαγγελματικό μέτωπο.

2 ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ εγγεγραμμένη οργάνωση No ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Άργος Οργανισμός Διάσωσης και Προστασίας Ζώων Λάρνακα/Αμμόχωστος ( εγγεγραμμένη οργάνωση No. 2864) argos@cytanet.com.cy " Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας" Λευκωσία (εγγεγραμμένη οργάνωση No. 1124) http: nicosiadogshelter@gmail.com Καταφύγιο Γαϊδουριών Βουνί - Λεμεσός (εγγεγραμμένη οργάνωση No ) info@donkeysanctuarycyprus.org Σύνδεσμος Προστασίας Γάτων ΜΑΛΚΟΜ Λεμεσός (εγγεγραμμένη οργάνωση No.1011) http: catsanctuary@hotmail.com ΚΑΠΚΑ Σύνδεσμος για της Προστασία και Φροντίδα των Ζώων - Πάφος (εγγεγραμμένη οργάνωση No ) capca.admin@dogscyprus.org "Καταφύγιο Σκύλων ΣΕΙΡΙΟΥΣ " Λεμεσός (εγγεγραμμένη οργάνωση No. 318 ) admin@siriusdogsanctuary.net Πέγεια Σύνδεσμος Διάσωσης Ζώων Πέγεια Πάφος " (εγγεγραμμένη οργάνωση No A1313 ) ruthmew1@cytanet.com.cy Σύνδεσμος Προστασίας και Ευημερίας Γάτων Λευκωσίας, (εγγεγραμμένη Οργάνωση Νο.1645) dinosag@cytanet.com.cy " KAT ΣΝΙΠ " Σύνδεσμος Στείρωσης αδέσποτων γάτων Λεμεσός ( εγγεγραμμένη οργάνωση No. 3181) http: cat-snip@hotmail.com CYDRA Παγκύπριος Σύνδεσμος Επανστέγασης Σκύλων - Λεμεσός (εγγεγραμμένη οργάνωση Νο http: cydra@cyprusdogs.eu " ZΩΟΤΡΟΠΙΟΝ " Επιμορφωτική Οργάνωση κατά της σκληρότητας προς τα ζώα - Λευκωσία (εγγεγραμμένη οργάνωση No ) zootropion@pansophic.com.cy Οργάνωση "Αγάπη και Φροντίδα για τα Ζώα " Φαρμακάς - Λευκωσία (εγγεγραμμένη οργάνωση 3034)

3 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΝΕΑ -ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Βρυξέλλες, 20 Οκτωβρίου 2011 H Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότρεψε εκ νέου τα κράτη μέλη να επιβάλλουν την απαγόρευση των μη διευθετημένων κλωβών για ωοπαραγωγούς όρνιθες που αρχίζει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2012, και προειδοποίησε ότι θα υιοθετήσει μέτρα κατά εκείνων που δεν θα συμμορφωθούν με τη σχετική νομοθεσία της ΕΕ Κλωβοστοιχείες για ωοπαραγωγικές ορνιθες Υπολογίζεται ότι 60 % της παγκόσμιας παραγωγής αυγών προέρχεται από το πιο απάνθρωπο σύστημα κράτησης ζώων, το σύστημα κλωβοστοιχειών. Στην Ευρώπη, συνήθως σε μία κλωβοστοιχεία κρατούνται 4-5 κότες η κάθε μία εκ των οποίων δεν έχει περισσότερο χώρο από μία κόλλα Α4. Το δε ύψος του κλουβιού είναι τόσο που να της επιτρέπει να είναι όρθια! Στην Αμερική οι χώροι είναι ακόμα πιο μικροί! Τα κλουβιά συνήθως είναι συρμάτινα και κρατούνται σε σειρές στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Σε κάθε χώρο κρατούνται χιλιάδες κότες, με αυτό τον τρόπο. Συνήθως είναι σε κλειστά. υποστατικά τα οποία φωτίζονται και αερίζονται τεχνητά. Οι κότες σε αυτά τα συστήματα μπορεί να μην δουν ποτέ φυσικό φως ούτε και φρέσκο καθαρό αέρα και ζουν στα κλουβιά αυτά μέχρι να πάνε για σφαγή. ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Εκστρατεία με στόχο ένα εκατομμύριο υπογραφές και αίτημα τον τερματισμό των ταξιδιών πέραν των 8 ωρών κάνουν οι φιλοζωικές όλης της Ευρώπης όπου συμμετέχει και η Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου. Ο προβληματισμός δόθηκε αφού κάθε χρόνο χιλιάδες ζώα μεταφέρονται από μια χώρα σε άλλη κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Εμπλουτισμένα κλουβιά Το σύστημα των μη εμπλουτισμένων κλωβών καταργείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1 ην Ιανουαρίου Όμως η χρήση των εμπλουτισμένων κλωβών θα παραμείνει σε νομική ισχύ. Απλώς τα κλουβιά αυτά θα είναι ελαφρώς πιο ψηλά και θα τοποθετούνται λιγότερες κότες. Επίσης θα πρέπει να έχουν φωλιές ή κουρνιές για τις κότες, οι οποίες θα συμβάλλουν σε μια πιο σωστή μεταχείριση των πτηνών αυτών. Τα εμπλουτισμένα κλουβιά είναι μία καλυτέρευση του συστήματος αλλά και πάλι τα πτηνά θα είναι στριμωγμένα και δεν θα έχουν την απαιτούμενη ελευθερία κινήσεων και φυσικά θα αποτρέπονται να ζήσουν σύμφωνα με τις φυσιολογικές τους ανάγκες. Τα συστήματα Ελεύθερης Βοσκής είναι τα πιο ενδεδειγμένα για τα ζώα εκτροφής, τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας. Οι καταναλωτές έχουν πλέον το δικαίωμα επιλογής. Παρακαλώ υπογράψτε!

4 Πηγή: Φιλελεύθερος 6 Οκτωβρίου 2011 ΝΕΑ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Το καταφύγιο σκύλων Λευκωσίας διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι στις 6 Νοεμβρίου 2011 από τις 11 πμ μέχρι την δύση του ήλιου!!!!! Χώρος στάθμευσης Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, πρώην INTERCOLLEGE. Πληροφορίες: , ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!!! Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου (εκστρατεία) ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ αποδημητικά πουλιά θανατώνονται παράνομα στην Κύπρο κάθε χρόνο για να ικανοποιήσουν την όρεξη για τα παράνομα «αμπελοπούλια». Οι παγιδευτές, που χρησιμοποιούν ξόβεργα και δίχτυα, βγάζουν τεράστια κέρδη ενώ απειλούν τη φυσική κληρονομιά της Ευρώπης. Μπορείτε να συνεισφέρετε στην κινητοποίηση πολιτικής βούλησης για τον τερματισμό αυτής της αδιάκριτης θανάτωσης πτηνών υπογράφοντας το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου που θα αποσταλεί στους αρμόδιους υπουργούς. ΝΕΑ ΑΠΟ ΜΜΕ Αμπελοπούλι μάταια προσπαθεί να ξεφύγει Φανερά προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Γενικός Εισαγγελέας κύριος Πέτρος Κληρίδης για τα περιστατικά κακοποίησης, δηλητηρίασης και θανάτωσης ζώων. Ζητήθηκε να διεξαχθεί έρευνα για τις καταγγελίες πολιτών. Η πρόεδρος της Φωνής για τα Ζώα της Κύπρου κυρία Μαίρη Αναστάση μιλώντας στον <<Φ>> εκφράζει την εκτίμηση της και δηλώνει πως οι ελπίδες των πολιτών εναποτέθηκαν σε αυτόν. Αναφέρει επίσης πως διαπιστώθηκε ξεκάθαρα ότι οι Αστυνομικές Αρχές δεν κάνουν καν τον κόπο να διερευνήσουν τα παράπονα των πολιτών.

5 ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ Κάτι βασικό που είναι απαραίτητο να έχουμε στο σπίτι μας αλλά και στο αυτοκίνητο, είναι το κουτί πρώτων βοηθειών!! Πολλές φορές έτυχε να συμβεί κάτι είτε στο δικό μας ζωάκι είτε ακόμα και σε ένα ζωάκι που είδαμε στο δρόμο και δεν έχουμε τα απαραίτητα για να το βοηθήσουμε! Τι πρέπει να περιέχει: 1) Ατροπίνη Αποτελεί αντίδοτο σε δηλητηρίαση από οργανοφωσφορικά. (φόλα) 2) Κορτιζόνη Σε πρήξιμο (σε λαιμό, χείλη, πρόσωπο) συνήθως από τσιμπήματα. 3) Betadine Σε κάθε τραύμα, τσίμπημα, γδάρσιμο και γενικά σε οποιαδήποτε πληγή για αποστείρωση. 4) Γάλα μαγνησίας ή ενεργό άνθρακα (σε χάπια ή σιρόπι) για σταμάτημα αιμορραγίας. 5) Αποστειρωμένες γάζες και επιδέσμους. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΜΑΣ!! Είδος: άγριου προβάτου Ομοταξία: θηλαστικά Οικογένεια: Caprinae Τα κέρατα έχουν μέγεθος: εκ. Ύψος: 1 μέτρο Βάρος αρσενικών: κιλά Βάρος θηλυκών: κιλά Ζευγάρωμα: το φθινόπωρο Γεννά: 1 σπάνια 2 μικρά Είναι προστατευόμενο είδος και θεωρείται το σύμβολο της Κύπρου! FAMOUS QUOTE Είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων όπως και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό σημαίνει να είσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος Αβραάμ Λίνκολ

6 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ Η εσκεμμένη δηλητηρίαση ζώων τιμωρείται από τον Νόμο. Ο κάθε πολίτης που θα βρει το δικό του ή άλλο ζώο δηλητηριασμένο υποχρεούται να ενεργήσει σωστά. Πρέπει να καταγγείλει το περιστατικό στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και να καταχωρηθεί στο ημερολόγιο του Αστυνομικού Σταθμού. Ο αστυνομικός υποχρεούται να παρευρεθεί στην σκηνή του εγκλήματος μαζί με τον παραπονούμενο. Στην σκηνή του εγκλήματος πρέπει να γίνει λεπτομερής εξέταση για την ανεύρεση στοιχείων που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Επίσης το νεκρό ζώο θα πρέπει να μεταφερθεί συνοδεία αστυνομίας και του ιδιοκτήτη του στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για νεκροψία. Η νεκροψία θα γίνει από τον Κτηνιατρικό Λειτουργό στην παρουσία αστυνομικού και ιδιοκτήτη του ζώου. Στην περίπτωση που τα ευρήματα καταδεικνύουν ως πιθανή αιτία θανάτου τη δηλητηρίαση τότε λαμβάνονται τα αναγκαία δείγματα για εξετάσεις. Αν η νεκροψία διενεργείται στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης από την Αστυνομία, ο παραπονούμενος δεν επιβαρύνεται με οποιαδήποτε έξοδα. Η Αστυνομία υποχρεούται να καλέσει τον παραπονούμενο για να δώσει λεπτομερή κατάθεση. Σε περίπτωση που υπάρχει ύποπτος τότε η αστυνομία τον καλεί στο τμήμα για ανάκριση και κατάθεση. Έπειτα γίνετε έρευνα κατοικίας ή άλλου χώρου για τον εντοπισμό στοιχείων. Προχωρεί η διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι την προσαγωγή του κατηγορούμενου στη Δικαιοσύνη. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρχει ύποπτος, η αστυνομία κρατά τα δείγματα για 2 μήνες και.αν δεν προκύψουν στοιχεία τότε αυτά καταστρέφονται. Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Η Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου εξαγγέλλει την επαναλειτουργία της γραμμής εισφορών (charity direct): Καλώντας τον αριθμό αυτό, ο τηλεφωνικός σας λογαριασμός θα χρεωθεί αυτόματα με το ποσό του κωδικού τον οποίο καλείτε: ,71 για κάθε τηλεφώνημα ,13 για κάθε τηλεφώνημα ,54 για κάθε τηλεφώνημα H υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν κοινωνική προσφορά της CYTA, σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Η ζωή τους είναι στα χέρια μας.. Διεύθυνση : Tεύκρου 3, 2322 Λακατάμεια, info@cva.com.cy Ιστοσελίδα Τηλ Τραπεζικός Λογαριασμός Mafin Laiki ΙΒΑΝ CY BIC: LIKICY2N Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε νέα από την οργάνωση μας, παρακαλώ ενημερώστε μας με . Συνεργάτες: Σχεδιασμός, επεξεργασία, επιμέλεια : Άντρια Λαγού Κείμενα : Μαίρη Αναστάση, Άντρια Λαγού

Δράσεις της Ομάδας Φιλοζωίας

Δράσεις της Ομάδας Φιλοζωίας Δράσεις της Ομάδας Φιλοζωίας Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 η ομάδα μας επισκέφτηκε περιοχές του Πειραιά (Πασαλιμάνι, Σωτήρος, Πλατεία Κοραή) και παρείχε τροφή, νερό και πολύ αγάπη στα αδέσποτα ζωάκια

Διαβάστε περισσότερα

Προς. Τους κ.κ Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας Με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης

Προς. Τους κ.κ Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας Με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης Αθήνα, 13-10-2014 Αριθ. πρωτ. 4372 Αριθ. Εγκυκλίου: 4 Προς Τους κ.κ Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας ------------------------------------- Με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης συμπεριφορών βασανισμού,

Διαβάστε περισσότερα

7 Σεπτεμβρίου 2009. ΘΕΜΑ: Η επίσημη θέση του κόμματος σας στις προτάσεις μας

7 Σεπτεμβρίου 2009. ΘΕΜΑ: Η επίσημη θέση του κόμματος σας στις προτάσεις μας Ομάδα Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων 1stAnimalConferenceKarditsa United Active Animal Rights Group 7 Σεπτεμβρίου 2009 ΠΡΟΣ: Πολιτικά Κόμματα ΚΟΙΝ: ΜΜΕ και Ξένος Τύπος ΚΟΙΝ: Φιλοζωικοί Σύλλογοι ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ/ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ/ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΖΩΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ/ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ/ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΖΩΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ/ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ/ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΖΩΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ακολουθούν σημαντικές πληροφορίες που όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να είμαστε η Φωνή για όλα

Διαβάστε περισσότερα

Η θεματολογία του Pets.gr περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες

Η θεματολογία του Pets.gr περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες Παρουσίαση Το Pets.gr παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό Internet, στις αρχές Οκτωβρίου 2001. Είναι μία δραστήρια κοινότητα ανάμεσα σε αναγνώστες και μέλη που έχουν όλοι σαν κύριο χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρείτε την διάθεση κονδυλίων για τα ζώα πρόκληση ενώ υποφέρουν οι άνθρωποι και γιατί;

Θεωρείτε την διάθεση κονδυλίων για τα ζώα πρόκληση ενώ υποφέρουν οι άνθρωποι και γιατί; ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων 1. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι, κατά τον νόμο, να μεριμνήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. Κουτσογιάννη N. Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ε Α Σ : Γ Τ Α Ξ Η, 6 Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. Κουτσογιάννη N. Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ε Α Σ : Γ Τ Α Ξ Η, 6 Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. Κουτσογιάννη N. Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ε Α Σ : Γ Τ Α Ξ Η, 6 Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ ΑΡΕΤΗ ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Αγαπητέ, κύριε Δήμαρχε,

Διαβάστε περισσότερα

16REQ

16REQ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Τέρμα Ελ. Βενιζέλου Ταχ. Κώδικας: 567 28 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού αδέσποτων ζώων? Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά και γατιά, συμπεριλαμβανομένων κουταβιών και μικρών ψιψίνων, τραυματίζονται,

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

Στο άρθρο 1 δίδονται οι ορισμοί εννοιών «ζώο», «ευζωία», «ζώο συντροφιάς», «δεσποζόμενο ζώο», «αδέσποτο ζώο», «επικίνδυνο ζώο» κ.α.

Στο άρθρο 1 δίδονται οι ορισμοί εννοιών «ζώο», «ευζωία», «ζώο συντροφιάς», «δεσποζόμενο ζώο», «αδέσποτο ζώο», «επικίνδυνο ζώο» κ.α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΑΞΗΣ ΔΝΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ/νση: Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4 10177 ΑΘΗΝΑ Αρμόδιος: Α.ΥΠ. ΓΑΛΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων

Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων Επιμέλεια κειμένου : Βάσω Τάκη Δικηγόρος (Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η.) Επιμέλεια γραφιστικών : Lale Alatli ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ A. Νόμος 2017/1992 «Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

14REQ

14REQ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ Νεάπολη 27/ 2/ 2014 Αριθµ. Πρωτ. 12719 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ Α ΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ταχ. ιεύθυνση: Τέρµα Ελ. Βενιζέλου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Canilos έχασε ένα σπουδαίο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του και τα βαρελόσκυλα της Λέσβου έναν υπέροχο υπερασπιστή τους. Φίλοι του Canilos,

Ο Canilos έχασε ένα σπουδαίο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του και τα βαρελόσκυλα της Λέσβου έναν υπέροχο υπερασπιστή τους. Φίλοι του Canilos, Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου 2013 Εις μνήμην ΤΟ ΔΣ του Canilos πληροφορήθηκε, προς μεγάλη λύπη του, το θάνατο της Γραμματέως της οργάνωσής μας, Annet Habets, στις 26 Μαρτίου 2013. Η Annet ανήκε στα ιδρυτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Εργασίες περισυλλογής και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Εργασίες περισυλλογής και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αυτοτελές Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης Ωραιόκαστρο 10/9/2018 ΓΡΑΦΕΙΟ Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Αρ. Πρωτ: ΤΟΑ394/10.9.2018 Εμπορικών

Διαβάστε περισσότερα

www.afiscyprus.com.cy Α.Φ.Η.Σ. Κύπρος Λτδ Εγκατάσταση κάδων για ανακύκλωση μπαταριών Η προσπάθεια για αύξηση των ποσοτήτων συλλογής μπαταριών με σκοπό την επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης οδήγησε στην εντατικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς Οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα, που επιβάλλονται για παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 4039/12 (ΦΕΚ 15/02.02.2012

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ Νόμος 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Δεσποζόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΣΙΑΤΛ: Ένα παλιό μήνυμα για το σύγχρονο κόσμο

ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΣΙΑΤΛ: Ένα παλιό μήνυμα για το σύγχρονο κόσμο ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΣΙΑΤΛ: Ένα παλιό μήνυμα για το σύγχρονο κόσμο Εργασία στο μάθημα της Λογοτεχνίας Βασιλική Χανή Β4 WWF Ελλάς Κάποια ιστορικά στοιχεία Η δράση στην Ελλάδα ξεκινά το 1969 με την αποκατάσταση τού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS) ) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 1 Περιεχόμενα ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 2017-2018... 3 Δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου στο Μεγανήσι, υπό

Διαβάστε περισσότερα

. ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

. ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ . ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ 1. ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 2015 1.1 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ α. Κατά το έτος 2015 πραγµατοποιήθηκαν στον τοµέα της προστασίας των ζώων κατά τη µεταφορά, έλεγχοι για την εφαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

Η φροντίδα της γάτας σας

Η φροντίδα της γάτας σας Η φροντίδα της γάτας σας Παρόλο που οι γάτες εξημερώθηκαν από τον άνθρωπο περίπου 6.000 χρόνια μετά από το σκύλο, σήμερα υπάρχουν παγκοσμίως σχεδόν τόσες κατοικίδιες γάτες όσο και σκύλοι. Σε πολλές χώρες

Διαβάστε περισσότερα

Η φροντίδα του σκύλου σας

Η φροντίδα του σκύλου σας Η φροντίδα του σκύλου σας Άνθρωποι και σκύλοι ζουν μαζί εδώ και περισσότερο από 10.000 χρόνια. Ο σκύλος υπηρετεί τον άνθρωπο ως σύντροφος, φύλακας, τσοπανόσκυλο ή οδηγός για τυφλούς και ανθρώπους με ειδικές

Διαβάστε περισσότερα

Ικμπάλ Μασί ( ) Ένα παιδί ήρωας

Ικμπάλ Μασί ( ) Ένα παιδί ήρωας Ικμπάλ Μασί (1982 1995) Ένα παιδί ήρωας Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΚΜΠΑΛ Ο Ικμπάλ Μασίχ, γεννήθηκε στο Πακιστάν το 1982. Στην ηλικία των τεσσάρων, πουλήθηκε από την οικογένειά του σαν σκλάβος σε ένα ταπητουργείο για ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΪΟΣ 2018 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Με τις παρούσες προδιαγραφές προβλέπονται οι εργασίες της περισυλλογής και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Χανίων, στα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ CANILOS ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ CANILOS ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ CANILOS ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017 Αγαπητοί φίλοι της Canilos, Υπάρχουν πολλά νέα που αξίζει να αναφερθούν, και θέλουμε να σας κρατάμε όλους ενήμερους. Παρακαλούμε βρείτε συνημμένο το τελευταίο ενημερωτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΡΟΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΟΛΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ2012 Οφέλη από τη συμμετοχή των εθελοντών στο πρόγραμμα: Καλύτερη ποιότητα ζωής στις γειτονιές μας Ενδυνάμωση

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Πρακτικής των παροχέων κινητής τηλεφωνίας της Κυπριακής Αγοράς για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας

Κώδικας Πρακτικής των παροχέων κινητής τηλεφωνίας της Κυπριακής Αγοράς για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Κώδικας Πρακτικής των παροχέων κινητής τηλεφωνίας της Κυπριακής Αγοράς για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Final version for publication Κώδικας Πρακτικής των παροχέων κινητής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011 Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011 Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Το Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης είναι το συντονιστικό και επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Απολογισμός 2012 Πρόγραμμα υμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου Υιλοζωικός ύλλογος Φανίων

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2016)0065 Εισαγωγή συμβατών συστημάτων για την καταγραφή των ζώων συντροφιάς μεταξύ των κρατών μελών Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

14REQ

14REQ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ Νεάπολη 27/ 2/ 2014 Αριθµ. Πρωτ. 12717 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ Α ΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ταχ. ιεύθυνση: Τέρµα Ελ. Βενιζέλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΑΣΗ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΕΚΤΑΣΗ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΚΤΑΣΗ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Παρουσίαση: Δρ Μάρθα Αποστολίδου Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Νόμος 1197/1981 «Περί προστασίας των ζωών» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ

Γ. Νόμος 1197/1981 «Περί προστασίας των ζωών» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ Σεμινάριο Δημοτικής Αστυνομίας Επιμέλεια κειμένου : Βάσω Τάκη Δικηγόρος A. ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ B. Νόμος 2017/1992 «Ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς» B. Νόμος 4039/2012 «Δεσποζόμενα και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ. Τίτλος Εργασίας

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ. Τίτλος Εργασίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τίτλος Εργασίας Φορέας ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Δήμος Παρανεστίου Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 4 & 5 Ιουνίου 2015

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 4 & 5 Ιουνίου 2015 Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 4 & 5 Ιουνίου 2015 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή ερμηνεία και σωστή

Διαβάστε περισσότερα

Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ΤΚ 1417, Λευκωσία 12 Αυγούστου 2016 Μέσω ηλ. ταχ.: Ζώων Συντροφιάς) Κανονισμούς του 2016.

Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ΤΚ 1417, Λευκωσία 12 Αυγούστου 2016 Μέσω ηλ. ταχ.: Ζώων Συντροφιάς) Κανονισμούς του 2016. Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος Ταχ. Θυρίδα: 25284, 1308, Λευκωσία-Κύπρος. Pancyprian Veterinary Association P.O. Box: 25284, 1308, Nicosia-Cyprus. Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ΤΚ 1417, Λευκωσία 12 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Δ. ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ» 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής. Σέργιος Σαββίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Γιάννης Πεττεμερίδης, Μέλος Επιτροπής

Επιτροπή Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής. Σέργιος Σαββίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Γιάννης Πεττεμερίδης, Μέλος Επιτροπής Επιτροπή Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής Σέργιος Σαββίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Γιάννης Πεττεμερίδης, Μέλος Επιτροπής Όροι Εντολής Επιτροπής 1. Αποτελεί το σύμβουλο του Συμβουλίου για τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΡΟΛΟΙ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΡΟΛΟΙ 6/17/2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΡΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

14REQ

14REQ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Τέρμα Ελ. Βενιζέλου Ταχ. Κώδικας: 567 28 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

6. ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

6. ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 6. ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αδειοδότηση και λειτουργία καταστημάτων Εκδόθηκαν : 67 άδειες ίδρυσης & λειτουργίας καταστημάτων. 17 αναγγελίες γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων 1. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι, κατά τον νόμο, να μεριμνήσουν αφ ενός για την ευζωία των αδέσποτων, αφ ετέρου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ LAWS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ LAWS ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Μετά από τέσσερα χρόνια εντατικής λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου Λευκάδας, η οποία στηρίχτηκε στο Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ 13.12.13 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Άνθρωπος και άγρια ζωή

Άνθρωπος και άγρια ζωή Άνθρωπος και άγρια ζωή Σωματείο για τη Μελέτη, Περίθαλψη και Επανένταξη της Άγριας Ζωής και τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας www.drasi-agriazoi.gr Αποτελείται από άτομα που ασχολούνται με την περίθαλψη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Καταρτισμό στην ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ 14 Νοεμβρίου 2015

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Καταρτισμό στην ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ 14 Νοεμβρίου 2015 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Καταρτισμό στην ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ 14 Νοεμβρίου 2015 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή κοστολόγηση, βάσει της νέας μεθόδου επιμέτρησης των

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου. ΕΚΚ Κύπρου. Δρ Φρόσω Χατζηλουκά Διευθύντρια ΕΚΚ Κύπρου

Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου. ΕΚΚ Κύπρου. Δρ Φρόσω Χατζηλουκά Διευθύντρια ΕΚΚ Κύπρου Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου ΕΚΚ Κύπρου Δρ Φρόσω Χατζηλουκά Διευθύντρια ΕΚΚ Κύπρου 1 Τι είναι το ΕΚΚ Κύπρου; Αποτελεί μέρος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή τα οποία λειτουργούν στις χώρες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2-3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παράνομη παγίδευση πουλιών στην Κύπρο με τη χρήση διχτύων, ξοβέργων και ηχοπαραγωγικών συσκευών παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

Σώζουν το περιβάλλον μας!!!

Σώζουν το περιβάλλον μας!!! Σώζουν το περιβάλλον μας!!! Η WWF (World Wide Fund for Nature ή World Wildlife Fund- Παγκόσμιο ταμείο για την φύση) είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργάνισμός για την διατήρηση, έρευνα και αποκατάσταση του

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων Ανεξάρτητη Κίνηση τοπικής Αυτοδιοίκησης,Λευκάδας Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Αραβανής Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων 1. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι,

Διαβάστε περισσότερα

Οικολόγοι: Ευημερία προστασία των ζώων

Οικολόγοι: Ευημερία προστασία των ζώων Οικολόγοι: Ευημερία και προστασία των ζώων ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ: Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, από την ίδρυση του έχει αποφασίσει να βρίσκεται σταθερά στην πρωτοπορία των αγώνων για την προστασία της ευημερίας

Διαβάστε περισσότερα

Οικολόγοι: Ευημερία προστασία των ζώων

Οικολόγοι: Ευημερία προστασία των ζώων Οικολόγοι: Ευημερία και προστασία των ζώων ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ: Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, από την ίδρυση του έχει αποφασίσει να βρίσκεται σταθερά στην πρωτοπορία των αγώνων για την προστασία της ευημερίας

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος και έως ένα(1)έτος» Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου Με χρονική και έως ένα (1)έτος Προϋπολογισμού: Εννέα χιλιάδες πεντακόσια ογδόντα ευρώ και εξήντα τέσσερα λεπτά (9.580,64

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΝΤΥΠΟ ΤΠ1 ΔΗΜΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Λεωφ. Μακαρίου Γ 22, 5390 Σωτήρα Αμμοχώστου Τηλ: 23824444, Φαξ: 23825450 Εmail: municipality@sotira.org.cy www.sotira.org.cy SOTIRA MUNICIPALITY 22 Makariou III Avenue 5390 Sotira

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος και έως ένα(1)έτος» Αριθμ. μελέτης : 3/2018 Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου Με χρονική και έως ένα (1)έτος Προϋπολογισμού: Εννέα χιλιάδες εξακόσια ευρώ (9.600,00 ) χωρίς Φ.Π.Α

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΡΓAΣΙΑ: Περισυλλογή και μεταφορά στους κτηνιάτρους αδέσποτων ζώων συντροφιάς. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η μελέτη αυτή ενδεικτικού προϋπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2002L0004 EL 01.01.2007 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 2002/4/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Ιανουαρίου 2002 περί της εγγραφής σε μητρώα

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιογραφική Διάσκεψη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ & ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Ανδρέα Αβρααμίδη 9, 3ος Όροφος Διαμ. 301, 2024 Στρόβολος Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 1 8 Δεκεμβρίου 2016 ΤΘ. 24649, 1302 Λευκωσία Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ) ΠΑΦΟΥ (ΟΕΛΜΕΚ) Θέμα : Λειτουργία Εξοχικών Κατοικιών ΠΟΕΔ κατά τη θερινή περίοδο

ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ) ΠΑΦΟΥ (ΟΕΛΜΕΚ) Θέμα : Λειτουργία Εξοχικών Κατοικιών ΠΟΕΔ κατά τη θερινή περίοδο ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Λεωφ. Μακαρίου Γ 18, 1065 Λευκωσία Κύπρος, Τηλ. : 22817585 Φαξ : 22817599, E-mail : poed@cytanet.com.cy ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ) ΠΑΦΟΥ (ΟΕΛΜΕΚ) Προς όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (1 η Ιανουαρίου 2018 έως την 31 η Δεκεμβρίου 2018)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά Στοιχεία Γραμμής Βοήθειας - Helpline 1480 (1 η Ιανουαρίου 2018 έως την 31 η Δεκεμβρίου 2018) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 16.8.4.1 Αρ. Τηλ.: 22 4231 Αρ. Φαξ: 22 4855 e-mail: anasta@cyearn.pi.ac.cy ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Στατιστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας, που έγινε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στις 6:00μμ. στα γραφεία του Συμβουλίου. Παρόντες 1. κ. Γιώργος Στυλιανού Κοινοτάρχης / Πρόεδρος 2. κ. Σάββας Νικολάου Αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά από την επίσκεψη μελών του ΔΣ στη Λέσβο.

Αναφορά από την επίσκεψη μελών του ΔΣ στη Λέσβο. Ενημερωτικό Δελτίο Οκτωβρίου 2013 Φίλοι του Canilos, Στο παρόν ενημερωτικό δελτίο μπορείτε να διαβάσετε: Για την επίσκεψη μελών του ΔΣ στη Λέσβο, Για την πρόοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Λέσβο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 71/2007(19))

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 71/2007(19)) ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡ. 71/2007(19)) ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «CNC(CYPRUS NEW CHANNEL) PLUS T.V.» Ημερομηνία Απόφασης: 7 Απριλίου 2008 Ενώπιον:

Διαβάστε περισσότερα

Προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κοινοβουλευτική συζήτηση της 14 ης Νοεμβρίου 2022

Προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κοινοβουλευτική συζήτηση της 14 ης Νοεμβρίου 2022 `ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Πρόεδρος Αθανάσιος Ντινόπουλος Βρυξέλλες, 14/11/2012 Προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κοινοβουλευτική συζήτηση της 14 ης Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας

Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος Φεβρουάριος Μάρτιος 2017 Χαρά Ταπανίδου,

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Επιχειρήσεις εμπορίας φαρμακευτικών υλικών Θέμα: Επαναπρόσκληση - Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προμήθεια φαρμάκων για πρώτες βοήθειες

Προς: Επιχειρήσεις εμπορίας φαρμακευτικών υλικών Θέμα: Επαναπρόσκληση - Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προμήθεια φαρμάκων για πρώτες βοήθειες Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας - Μαυροβουνίου - Κεφαλόβρυσου - Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε) Δ/νση : 24ο χιλιόμετρο της Π.Ε.Ο. Βόλου-Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Ν. Μαγνησίας T.K: 37 500 Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΣΑ. «Η λύσσα οφείλεται σε ιό, ο οποίος προκαλεί θανατηφόρο λοίμωξη, η οποία μεταδίδεται

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΣΑ. «Η λύσσα οφείλεται σε ιό, ο οποίος προκαλεί θανατηφόρο λοίμωξη, η οποία μεταδίδεται Σωστή ενημέρωση, πρόληψη, επαγρύπνηση, όχι πανικό αλλά και εμβολιασμό ΟΛΩΝ των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων συνιστούν ειδικοί επιστήμονες, με αφορμή την επανεμφάνιση του ιού της λύσσας στη χώρα μας μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ...... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟ. Αν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, πρέπει να τον φροντίζετε και να τον προσέχετε για όλη του τη ζωή. ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Παγκύπριο Κίνημα Εδονόπουλων 3

Παγκύπριο Κίνημα Εδονόπουλων 3 Εισαγωγή Η δράση του Παγκύπριου Κινήματος Εδονόπουλων επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των παιδιών, καθώς επίσης με την προώθηση της συμμετοχής των παιδιών στην κοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΑ: 1. ΜΕΓΑΡΟΝ ΠΟΒΕΚ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 15, 1060 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΝΤΑΔΡΟΜΟΣ ΣΕΝΤΕΡ 211,3025 ΛΕΜΕΣΟΣ 3. ΣΙΜΟΥ ΜΕΝΑΡΔΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παράνομη παγίδευση πουλιών στην Κύπρο με τη χρήση διχτύων, ξοβέργων και ηχοπαραγωγικών συσκευών παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α CPV ΕΝΔ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : AΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 37 /2017

Κ.Α CPV ΕΝΔ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : AΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 37 /2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κ.Α. 15.6117.27 CPV 85200000-1 ΕΡΓΟ: ΠΑΡΟΧΗΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΝΔ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΞΕΝΙΑ Ι. ΛΟΪΖΙΔΟΥ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΤ ΒΑΚΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ Τουριστικός Λειτουργός Α ΚΟΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ AΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ A. Μορφή του διαβατηρίου: Η µορφή του διαβατηρίου είναι ενιαίου τύπου και οι διαστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος

Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος Zougla online - Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος φιλόζωος; Zougla.gr Page 1 of 7 Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος φιλόζωος; Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011, 22:20

Διαβάστε περισσότερα

Τα πάντα για την επιχειρηματική δραστηριότητα των κυπριακών επιχειρήσεων με ένα κλικ!

Τα πάντα για την επιχειρηματική δραστηριότητα των κυπριακών επιχειρήσεων με ένα κλικ! Ένας Ενιαίος, Περιεκτικός Διαδικτυακός Χώρος για την Εξυπηρέτηση και Στήριξη των Κυπριακών Επιχειρήσεων Το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ), στο πλαίσιο της προσφοράς του προς τον επιχειρηματικό κόσμο,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗ: ΤΜΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ IRIS

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗ: ΤΜΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ IRIS ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 52, 71305, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ: 2810 360715 7 FAX: 2810 360718 info@irisbio.gr / www.irisbio.gr ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 7, 8 & 9 Απριλίου 2016

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 7, 8 & 9 Απριλίου 2016 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ NRM2 7, 8 & 9 Απριλίου 2016 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή ερμηνεία και σωστή χρησιμοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ I.1. Αποστολέας Χώρα I.5. Παραλήπτης Χώρα Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου I.2. Αριθμός Αναφοράς του Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

B8-1278/2015 } B8-1280/2015 } B8-1282/2015 } B8-1283/2015 } RC1/Τροπ. 1/αναθ.

B8-1278/2015 } B8-1280/2015 } B8-1282/2015 } B8-1283/2015 } RC1/Τροπ. 1/αναθ. 1/αναθ. 1 Αιτιολογική σκέψη Η α (νέα) Ηα. λαμβάνοντας υπόψη ότι η υφιστάμενη νομοθεσία της Ένωσης για την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων δεν αντιμετωπίζει τα ζώα ως ευαίσθητα όντα, όπως προβλέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Σεπτέμβριος 2016 Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου -Προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Νοσηλευτών. Οκτώβριος 2016 -Συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Η WWF είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση η οποία προστατεύει τα δάση,τις θάλασσες,τους υγροτόπους αλλά και τα απειλούμενα είδη, όπως τη φώκια, τη

Η WWF είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση η οποία προστατεύει τα δάση,τις θάλασσες,τους υγροτόπους αλλά και τα απειλούμενα είδη, όπως τη φώκια, τη Η WWF είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση η οποία προστατεύει τα δάση,τις θάλασσες,τους υγροτόπους αλλά και τα απειλούμενα είδη, όπως τη φώκια, τη χελώνα καρέτα καρέτα κ.ά. Επίσης, φέρνει τον άνθρωπο στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ «ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑμεΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ «ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑμεΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» «ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑμεΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΕΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ q ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ q ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑμεΑ q ΝΟΣΗΡΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά Συνεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου με Α/Α 5/2013 στα γραφεία του Δήμου Τσερίου, την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:30 20:00.

Πρακτικά Συνεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου με Α/Α 5/2013 στα γραφεία του Δήμου Τσερίου, την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:30 20:00. Αρ. Φακ.5.1.3 (2013) Α/Α 5/2013 Πρακτικά Συνεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου με Α/Α 5/2013 στα γραφεία του Δήμου Τσερίου, την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:30 20:00 Παρόντες Αλκιβιάδης Κωνσταντίνου Χριστάκης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΜΆΘΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΉΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΌΝΟΜΑ:

ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΜΆΘΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΉΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ ΒΙΒΛΊΟ ΜΕ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΆΘΕ ΠΏΣ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΉΡΩΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΆ * * Γίνε ο ήρωάς του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ OIE ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συµφωνήστε την ώρα παράδοσης και παραλαβής του ζώου και τηρήστε τη. Αν προκύψει κάτι έκτακτο ενηµερώστε εγκαίρως.

Συµφωνήστε την ώρα παράδοσης και παραλαβής του ζώου και τηρήστε τη. Αν προκύψει κάτι έκτακτο ενηµερώστε εγκαίρως. Οδηγός Φιλοξενίας Βασικές Αρχές Χαιρόµαστε πολύ που µέσω του Keeppet θα κάνετε τον κόσµο των αγαπηµένων µας κατοικίδιων καλύτερο! Αν µέχρι σήµερα οι διακοπές του ιδιοκτήτη ήταν µια αναστάτωση για το ζωάκι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5. (Το Παράρτημα 5 αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Υ.Α. )

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5. (Το Παράρτημα 5 αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Υ.Α. ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 (Το Παράρτημα 5 αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Υ.Α. ) ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ Επενδύσεις στην ζωική παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ (GR-BIO-02) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟ EN 45011 ΕΝΤΥΠΟ Φ.1.2

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ (GR-BIO-02) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟ EN 45011 ΕΝΤΥΠΟ Φ.1.2 ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η συμπλήρωση του παρόντος ερωτηματολογίου είναι απαραίτητη για την ένταξη στο Σύστημα Ελέγχου Πιστοποίησης της ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ. Παρακαλώ επισυνάψτε:

Διαβάστε περισσότερα

OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΝΙΚΑ 1. Ιδιοκτήτης Κάβαλιερ προς αναπαραγωγή θεωρείται εκείνος

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέες Εξελίξεις Στα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 12 & 13 Ιουνίου 2015

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέες Εξελίξεις Στα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 12 & 13 Ιουνίου 2015 Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέες Εξελίξεις Στα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 12 & 13 Ιουνίου 2015 Ένας πρακτικός οδηγός στην σωστή ερμηνεία και σωστή χρησιμοποίηση των Οικοδομικών Συμβολαίων Ιδιωτικού

Διαβάστε περισσότερα

Πόσοι από μας δεν έχουμε κάνει αυτή την ερώτηση λίγο. πριν ξεκινήσουμε για τις θερινές μας διακοπές; Ευτυχώς πλέον

Πόσοι από μας δεν έχουμε κάνει αυτή την ερώτηση λίγο. πριν ξεκινήσουμε για τις θερινές μας διακοπές; Ευτυχώς πλέον Πόσοι από μας δεν έχουμε κάνει αυτή την ερώτηση λίγο πριν ξεκινήσουμε για τις θερινές μας διακοπές; Ευτυχώς πλέον έχουμε πολλές επιλογές αλλά πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοι με τις επιλογές μας γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ΤΑ ΖΩΆΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΊΜΟΥ ΈΧΟΥΝ ΚΆΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ! ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ Ο ΑΛΙΜΟΣ ΛEΕΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ! 5+1 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ!

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος»

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος» και έως ένα(1)έτος» Αριθμ. μελέτης : 5/2015 Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου Με χρονική και έως ένα (1)έτος» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011. Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com

Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011. Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com Υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιου Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011 Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com Θέµατα Προβλήµατα µε τα ιδιόκτητα κατοικίδια Η νοµική διάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Δ.Β.Μ. Σχολική χρονιά 2014-15 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 3, 16451 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ,

Διαβάστε περισσότερα

KOYTIA ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

KOYTIA ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ KOYTIA ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση του θύματος ή αν δεν είστε βέβαιοι πώς να χειριστείτε την κατάσταση, καλέστε 166 ή αναζητήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Αναφορών 30.6.2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 1253/2012 του F.T., ιταλικής ιθαγένειας, σχετικά με παραβάσεις της νομοθεσίας της ΕΕ αναφορικά με διάφορα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ Αγ. Νικόλαος Η προϊσταμένη τμήματος Περ/ντος - Πρασίνου

ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ Αγ. Νικόλαος Η προϊσταμένη τμήματος Περ/ντος - Πρασίνου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ αρ. πρωτ. : 18862/22-12-2016 αρ. μελέτης : 94/2016

Διαβάστε περισσότερα