JAMES BOND 007 (MONTY NORMAN, 1962)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "JAMES BOND 007 (MONTY NORMAN, 1962)"

Transcript

1

2 Ο όρος Mουσική Eπένδυση, ευρύτατά γνωστός ως Soundtrack, αναφέρεται στη μουσική συνοδεία η οποία μπορεί ναχρησιμοποιηθεί σε πλήθος καταστάσεων ή πραγμάτων, όπως μία θεατρική παράσταση, ένα βιβλίο ή ακόμα και μια διαφήμιση ή ένα βιντεοπαιχνίδι. Φράσεις όπως το soundtrack της βραδιάς ή το soundtrack της ημέρας, δείχνουν πως πλέον η χρήση του όρου έχει ξεφύγει από τη στενή της ερμηνεία στα πλαίσια του κινηματογράφου.

3 JAMES BOND 007 (MONTY NORMAN, 1962)

4 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (Σ. ΞΑΡΧΑΚΟΣ & Γ. ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ, 1968)

5 Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ είναι ένα οπτικό - ακουστικό θέαμα, στην υλοποίηση του οποίου συμβάλλουν πολλές τέχνες και τεχνολογίες. Ο λόγος, η εικόνα, ο ήχος και η μουσική συνθέτουν ένα σύμπαν αλληλεπιδράσεων και ισορροπιών μεταξύ διαφορετικών νόμων και κωδικών, ένα σύμπαν με πολλαπλά επίπεδα νοημάτων και αισθητικές λειτουργίες. Η χημεία των τεχνών, αρχικά ανεξάρτητων αλλά στη συνέχεια διαμορφωμένων στο κινηματογραφικό περιβάλλον, συντελεί στην κατάκτηση της συνολικής φιλμικής εμπειρίας. Κατά συνέπεια, η κινηματογραφική μουσική δεν μπορεί να απομονωθεί από το περιβάλλον το οποίο εξυπηρετεί και να αντιμετωπισθεί με κριτήρια απόλυτης μουσικής που προορίζεται αποκλειστικά για ακρόαση. Πλέον, δεν αναφερόμαστε απλώς σε σύνθεση μουσικής, αλλά σε σύνθεση μουσικής για εικόνα.

6 ΨΥΧΩ (1960) του Α. Χίτσκοκ (Μουσική: Μπ. Χέρμαν) Πρόγευμα στο Τίφανις (1961) του Τ. Καπότε (Μουσική: Χ. Μανσίνι) Ποτέ την Κυριακή (1960) του Ζ. Ντασσεν (Μουσική: Μ. Χατζιδάκις)

7 Τα Soundtracks των μιούζικαλ τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στα τραγούδια (π.χ. Grease, Τραγουδώντας στη βροχή) Ηχογραφήσεις με Πρωτότυπη Μουσική οι οποίες παρουσιάζουν την μουσική που ακούγεται στο πίσω μέρος της ταινίας ενώ εκτυλίσσεται η δράση (π.χ. Ο Πόλεμος των Άστρων, Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών)

8 Άλμπουμ με τραγούδια που ακούγονται ολόκληρα ή μέρος τους σε ταινίες εκτός από μιούζικαλ (π.χ. Άγρυπνος στο Σηάτλ, Όταν ο Χάρρυ γνώρισε τη Σάλλυ). Άλμπουμ τα οποία περιέχουν μουσική και διαλόγους από την ταινία, όπως ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα του 1968 ή το πρώτο αυθεντικό Soundtrack του Μάγου του Οζ.

9

10

11 Aρχικά, δεν υπήρχε καν αυτό που σήμερα ονομάζουμε Soundtrack. Οι πρώτες προσπάθειες για την ένταξη της μουσικής σε ταινίες ξεκίνησαν τον 19 ο αι. και είχαν ρόλο καθαρά συνοδευτικό. Μία πρώτη προσπάθεια να γραφεί και να παιχτεί μουσική για συγκεκριμένα κινηματογραφικά αποτελέσματα ήταν τα cue sheets (παρτιτούρες). Τα cue sheets αποτελούν έναν οδηγό ο οποίος δείχνει στο μουσικό που «συνοδεύει» την ταινία τι να παίζει, με τι ύφος, τι είδος κτλ.

12 Ο συγχρονισμός προβλημάτισε τους κινηματογραφιστές. Αν και τελικά κατάφεραν να έχουν τον απόλυτο συγχρονισμό με συσκευές που συγχρόνιζαν τα καρέ του φιλμ με τα μέτρα παρτιτούρας το αισθητικό αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Στη συνέχεια, ανακαλύφθηκε η τεχνική του playback που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ταινία Jazz Singer το 1927.

13 Αρχικά, λόγω των θεμάτων που περιείχε η μουσική των ταινιών είχε κυριαρχήσει η αντίληψη ότι απευθυνόταν σε περιορισμένο ακροατήριο και έτσι ανήκε στην κατηγορία της μη εμπορικής μουσικής σύμφωνα με τους υπεύθυνους των μεγάλων studio. Έτσι το πρώτο soundtrack ταινίας που κυκλοφόρησε στην ιστορία του κινηματογράφου ήταν της ταινίας της Disney Snow White and the Seven Dwarfs το Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους η ταινία Gone with the Wind (1939) με την κλασική μουσική του Max Steiner το Soundtrack της οποίας κυκλοφόρησε 28 χρόνια αργότερα.

14 Την δεκαετία του 40 κυκλοφόρησε το πρώτο Soundtrack ταινίας με πρωτότυπη μουσική. Ήταν η μουσική που έγραψε ο Miklos Rozsa για την ταινία Jungle Book (1942). To 1949 ήταν η χρονιά σταθμός για την ιστορική καταγραφή των κυκλοφοριών Soundtrack καθώς κυκλοφορεί για πρώτη φορά πρωτότυπη μουσική όπως ακριβώς ακουγόταν στην ταινία Madame Bovary με το μνημειώδες βαλς του Miklos Rozsa.

15 Ο ρόλος του Συνθέτη

16 Στη δημιουργία της ταινίας και στις ιδιαίτερα λεπτές σχέσεις του συνθέτη με τον σκηνοθέτη, ο τελευταίος είναι αυτός που έχει τον αποφασιστικό λόγο. Ο συνθέτης επιλέγεται από τη φήμη, το ταλέντο, τον επαγγελματισμό του, αλλά και από τυχόν προηγούμενη συνεργασία του με το σκηνοθέτη. Δεν υπάρχει κανόνας για τη στιγμή που ο συνθέτης θα εμπλακεί στην ταινία. Αυτό μπορεί να γίνει με την ανάγνωση του σεναρίου ή ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του μοντάζ.

17 Στην ιστορία του κινηματογράφου υπάρχουν σπουδαία ζευγάρια με αριστουργηματικές δημιουργίες όπως Χίτσκοκ-Χέρμαν, Φελίνι- Ρότα, Μορικόνε-Λεόνε, Μπάρτον-Ελφμαν, αλλά και Έλληνες όπως Αγγελόπουλος- Καραϊνδρου.

18

19

20

21

22

23

24

25

26 Ο ελληνικός κινηματογράφος ξεκίνησε στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, με μικρό αριθμό ταινιών μέχρι το Η άνθησή του άρχισε μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου ήταν από το 1960 μέχρι το 1973 φτάνοντας μέχρι τις 97 ταινίες το χρόνο..

27 Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου αρχίζει το 1906, αν και συχνά αναφέρεται ως έτος αρχής του το Το 1906 κινηματογραφείται μια μικρού μήκους ταινία των Ολυμπιακών αγώνων που διεξάχθηκαν τότε. Επρόκειτο για ταινία γυρισμένη με απλά τεχνικά μέσα, ωστόσο δεν έλειπαν και ορισμένα στοιχειώδη καλλιτεχνικά γνωρίσματα.

28 Το 1912 ιδρύθηκε η πρώτη κινηματογραφική εταιρία, η Αθηνά Φιλμ. Μετά από δύο χρόνια ιδρύθηκε μία δεύτερη κινηματογραφική εταιρία, η Άστυ Φιλμς. Ακολούθησαν ταχρόνια του Ά παγκοσμίου πολέμου, που σταμάτησαν μέχρι το 1920 την εξέλιξη του ελληνικού κινηματογράφου. Την εποχή αυτή επιχειρήθηκε να γυριστούν μερικά ντοκιμαντέρ. Την ίδια περίοδο έγιναν και τα πολεμικά ντοκιμαντέρ.

29 Το 1930 η Νταγκ Φιλμς παρουσίασε μια νέα σειρά από ταινίες, που τα σενάρια τους έγραψαν γνωστοί συγγραφείς και οι πρωταγωνιστές τους είχαν επιλεγεί από τους καλύτερους ηθοποιούς του Βασιλικού θεάτρου. Τότε όμως είχε παρέλθει η εποχή του βωβού κινηματογράφου και το κοινό υποδεχόταν με ενθουσιασμό την ηχητικό κινηματογράφο. Στο σημείο αυτό τελειώνει η πρώτη περίοδος (του βωβού κινηματογράφου) και αρχίζει η αποκλειστική και η συστηματική παραγωγή ταινιών του ομιλούντος. Οι απάχηδες των Αθηνών

30 Για τη μουσική συνοδεία στις βωβές ελληνικές ταινίες, γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. άλλωστε, η μουσική τότε δεν ήταν στοιχείο της ταινίας, αλλά αποτελούσε μέρος της προβολής. Τα γραπτά ντοκουμέντα της εποχής (εφημερίδες, περιοδικά, προγράμματα, διαφημιστικά έντυπα) αναφέρονται, περισσότερο, στις προβολές των ξένων ταινιών. Η πρώτη αυθεντική ομιλούσα ελληνική ταινία γυρίστηκε στο Hollywood στα στούντιο της Universal και ήταν «H γροθιά του σακάτη» (1930).

31 Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας (1932), παραγωγής Oλύμπια Φιλμ, είναι η πρώτη ομιλούσα (κατά το 75%) και με μουσική ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα και ηχογραφήθηκε στη Γερμανία.

32 Στη δεκαετία του '40, καθώς ο ελληνικός κινηματογράφος βάζει τα θεμέλια της οργανωμένης παραγωγής και οι ταινίες του διαμορφώνονται σε είδη, η μουσική αποτελεί πλέον στοιχείο -και μάλιστα απαραίτητο- της γλώσσας κάθε έργου. Η δεκαετία του '50 είναι περίοδος ενηλικίωσης για τη μουσική του ελληνικού κινηματογράφου. Η παρουσία και η συμβολή της μουσικής αναγορεύεται σε σημαντικό παράγοντα όχι μόνο για το αισθητικό αποτέλεσμα της ταινίας, αλλά και για την εμπορική επιτυχία της.

33 Από τις αρχές της δεκαετίας του '60 και μέχρι την παρακμή του λεγόμενου παλιού ελληνικού κινηματογράφου παγιώνεται η κυριαρχία του τραγουδιού και ιδιαίτερα του λαϊκού. Στην περίοδο αυτήν, κοντά στα άλλα διαμορφωμένα ήδη από τις προηγούμενες δεκαετίες είδη, προστίθεται και το μιούζικαλ. Στο είδος αυτό κυριαρχεί το ταλέντο, η γνώση και η δεξιότητα του Μίμη Πλέσσα.

34 Παραθέτοντας με χρονολογική σειρά τους πιο αξιόλογους συνθέτες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, οφείλουμε να αναφέρουμε τους: Γιώργο Μουζάκη, Τάκη Μωράκη, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Κατσαρό, Γιάννη Μαρκόπουλο, Κώστα Κλάββα, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Νίκο Μαμαγκάκη, Χρήστο Λεοντή, Κώστα Καπνίση. Σημαντική είναι η προσφορά του Μάνου Χατζιδάκι στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε τους τραγουδοποιούς: Γιάννη Σπανό, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιώργο Ζαμπέτα, Δήμο Μούτση, Απόστολο Καλδάρα, Γιάννη Παπαϊωάννου, Γιώργο Mητσάκη κ.ά.

35 Ο Κώστας Καπνίσης είχε γράψει τη μουσική περισσοτέρων από 110 κινηματογραφικών ταινιών, τραγουδιών, ντοκιμαντέρ, και μουσικών θεατρικών παραστάσεων. Επίσης είχε κάνει πολλές ενορχηστρώσεις και διασκευές.

36 Ο Μίκης Θεοδωράκης (γεν. 1925) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής, ενώ έχει συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το συρτάκι "Ζορμπάς", βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική. Συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως οι Beatles και η Edith Piaf, ενώ έχει γράψει μουσική για γνωστές ταινίες όπως: Συνοικία τ όνειρο (1961), Φαίδρα (1962), Αλέξης Ζορμπάς (1964), Σέρπικο(1973).

37 Ο Μάνος Χατζιδάκις υπήρξε κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, διανοούμενος και ποιητής. Θεωρείται ο πρώτος που συνέδεσε με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, την λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Το 1961 του απονέμεται το βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι "Τα παιδιά του Πειραιά» από την ταινία του Ζ. Ντασσέν «Ποτέ την Κυριακή» με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη.

38 Πρώτη μεγάλη επιτυχία του Σταύρου Ξαρχάκου είναι η μουσική που έγραψε το 1963 για την κινηματογραφική ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Κόκκινα Φανάρια». Τα τραγούδια «Άπονη ζωή», «Φτωχολογιά» και το «Παράπονο» έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Προς το τέλος της δεκαετίας του 60 επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην κλασσική μουσική.

39 Αξιόλογοι, ωστόσο, είναι οι συνθέτες που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το Νεότερο Ελληνικό κινηματογράφο, ο οποίος μπορεί να είναι φτωχότερος σε αριθμό παραγωγής ταινιών ετησίως αλλά μας προσφέρει όμορφες ταινίες με αξιόλογη μουσική επένδυση. Όπως, για παράδειγμα, αυτές της Ελένης Καραΐνδρου, που στολίζουν στην κυριολεξία, με ωραίο μελωδικό τρόπο ορισμένες ταινίες και ιδίως εκείνες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Επίσης, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η μουσική κάποιων ταινιών επιζεί στη συνείδηση του κοινού και μετά από αυτές. Όπως, λ.χ., το βασικό θέμα της ταινίας του Σταμάτη Σπανουδάκη για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Πέτρινα Χρόνια (1985).

40 Από την πληθώρα των συνθετών αυτής της περιόδου σημειώνουμε ενδεικτικά με χρονολογική σειρά τους Γιώργο Παπαδάκη, Γιώργο Tσαγκάρη, Mιχάλη Xριστοδουλίδη, Γιώργο Kουρουπό, Kυριάκο Σφέτσα, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Nίκο Kυπουργό, Δημήτρη Mαραγκόπουλο, Kώστα Mυλωνά, Mιχάλη Tερζή, Mιχάλη Γρηγορίου, Xάρη Bρόντο κ.ά. Επίσης τον Γιώργο Xατζηνάσιο, αλλά και συνθέτες Ελληνικής καταγωγής με καριέρα στο εξωτερικό όπως ο Vangelis Παπαθανασίου, ο Alexandre Desplat κ.α.

41

42 ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ; ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ; ΝΑΙ ΌΧΙ ΠΟΤΕ 1-3 ΦΟΡΕΣ 3-6 ΦΟΡΕΣ 7+ ΦΟΡΕΣ

43 ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ; ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΤA ΤΟ SOUNDTRACK ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ; ΝΑΙ ΌΧΙ

44 Διαφάνεια 1: He s a pirate του Hans Zimmer από την ταινία Πειρατές της Καραϊβικής Δ.3: James Bond theme του Monty Norman Δ.4: Ένα πρωινό από την ταινία Κορίτσια στον ήλιο (Μουσική: Σ. Ξαρχακος, Στίχοι: Γ. Παπαστεφάνου, Εκτέλεση: Μ. Δημητριάδη) Δ.9: Το βαλς των χαμένων ονείρων (Μ. Χατζιδάκις) από την ταινία του Αλ. Σακελλάριου Χαμένα Όνειρα Δ.13: Gone with the wind theme του M. Steiner Δ. 19: The Godfather theme του Nino Rota Δ. 21: Hedwig s theme του J. Williams από τις ταινίες Harry Potter Δ.25: Στο πατάρι της Ε. Ρεμπούτσικα από την ταινία Πολίτικη Κουζίνα Δ.31: Ζητώ να σε ξεχάσω από την ταινία Η Προσφυγοπούλα (Μουσική: Κ. Γιαννίδης, Στίχοι: Αιμ. Σαββίδης, Εκτέλεση: Σοφία Βέμπο) Δ.33: Μουσική τίτλων του Μ. Πλέσσα από την ταινία Γοργόνες και Μάγκες του Γ. Δαλιανίδη Δ.37: Ορχηστρικό Τίτλων του Μ. Θεοδωράκη από την ταινία Συνοικία τ όνειρο του Αλ. Αλεξανδράκη Δ.39: Πέτρινα Χρόνια του Σ. Σπανουδάκη από την ομώνυμη ταινία του Π. Βούλγαρη Η Βασιλική ερμήνευσε το κομμάτι Safe and Sound της Taylor Swift & The Civil Wars από την ταινία Hunger Games. Tο τραγούδι Happy του Pharell Williams είναι από την ταινία κινουμένων σχεδίων Εγώ ο απαισιότατος 2, υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού 2013.

45 Αναγνωστόπουλος Γιάννης Βουδούρης Γιάννης Γεωργιάδη Χριστίνα Γκεϊβελόπουλος Νώντας Διονυσοπούλου Ελένη Κανάκης Παναγιώτης Κουτσούλη Χριστίνα Μανδραπήλια Αναστασία Μαντζούνης Δημήτρης Μελάς Νίκος Ντοϊλ Ρέϊτσελ Παναγιωτοπούλου Μαριλένα Παπανικολάου Αγγελική Σίμου Άννα Στρίγγα Ιωάννα Τσίγγανου Λίνα Φουντά Εύη Ψιλοπούλου Βασιλική Υπ. Καθηγήτρια: Κουροπούλου Χ.

46

47

48

49

50

51

52

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος 2017-2018 Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο Βιβλιογραφική έρευνα Διαδικτυακή έρευνα 2 Περίοδος1897-1940 Βωβές ταινίες Ηχητικές ταινίες Εμφάνιση ομιλούντων ταινιών

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Εργασία στο μάθημα της Μουσικής Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Έντεχνο Τραγούδι o Πότε εμφανίστηκε το έντεχνο τραγούδι; Το έντεχνο τραγούδι εμφανίστηκε προς στα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Ελληνικός κινηματογράφος Τα μέλη της ομάδας Θεοδώρα Αναγνωπούλου Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος Ανδρέας Αδαμόπουλος Κατερίνα Ζαπαντιώτη Υπεύθυνος καθηγητής : Παπαδόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Μιχαέλα Δριμάκη Θάνος Λύκος Χρυσάνθη Μαντζιαβά Αναστάσης Τατάκης ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΑΝΑΔΡΟΜΉ Το 1906 Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου αρχίζει με την κινηματογράφηση μιας μικρού μήκους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ CINEMAN Διακίδου Μαρία Κουκμήσης Γιώργος Κουλά Ελισάβετ Κουτσιαμπάσης Παύλος Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2017 Μακρίδου Μαριλένα Υπεύθuνη καθηγήτρια: Κουτσουμπού Αικατερίνη Πρώτη περίοδος Η αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Καβαλλάρη Κατερίνα Β2 Καμπίτση Εμμανουέλα Β2 Κόρμπος Βασίλης Β2 Κοττάκη Δήμητρα Β2 Κινηματογράφος και Λογοτεχνία Harry Potter Κινηματογράφος

Διαβάστε περισσότερα

H Iστορία του Κινηματογράφου:

H Iστορία του Κινηματογράφου: H Iστορία του Κινηματογράφου: Από τον Τσάρλι Τσάπλιν στον εικονικό κόσμο του Avatar! Χ.Ρόβλιας Αρχές του Κινηματογράφου Από την αρχή σχεδόν της εμφάνισής του στη Γη, ο άνθρωπος προσπάθησε να απεικονίσει,

Διαβάστε περισσότερα

Project. Κινηματογράφος Και Μουσική, Ψυχανάλυση, Λογοτεχνία. Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογοςιστορικός

Project. Κινηματογράφος Και Μουσική, Ψυχανάλυση, Λογοτεχνία. Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογοςιστορικός Project 1 Κινηματογράφος Και Μουσική, Ψυχανάλυση, Λογοτεχνία Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογοςιστορικός ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 Γαλλικός Κινηματογράφος Εφευρέτες θεωρούνται οι αδελφοί Λυμιέρ. Η πρώτη δημόσια προβολή των

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα και ήχος. Εικαστικά και μουσική... μουσική και εικαστικά

Εικόνα και ήχος. Εικαστικά και μουσική... μουσική και εικαστικά Εικόνα και ήχος 1. Ακούστε ένα απόσπασμα από τo «Πρελούδιο στο απόγευμα ενός Φαύνου» του Κλωντ Ντεμπισύ και «ζωγραφίστε» σε ένα λευκό χαρτί, τα αισθήματα που σας προκαλεί το συγκεκριμένο έργο. 2. Το 1913,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2012

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2012 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2012 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΕΛΥΔΡΟΝ ΠΥΞ-ΛΑΞ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης.

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. 150-157sinora i texni b meros x :crete 9/24/09 12:43 AM Page 150 -Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης (1919-2003) ήταν πεζογράφος.

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα και ήχος. Λέξεις κλειδιά: μουσική απεικόνιση, «λόγος, εικόνα, ήχος/μουσική», μουσική για το βωβό κινηματογράφο, μιούζικαλ, τζινγκλ

Εικόνα και ήχος. Λέξεις κλειδιά: μουσική απεικόνιση, «λόγος, εικόνα, ήχος/μουσική», μουσική για το βωβό κινηματογράφο, μιούζικαλ, τζινγκλ Εικόνα και ήχος Λέξεις κλειδιά: μουσική απεικόνιση, «λόγος, εικόνα, ήχος/μουσική», μουσική για το βωβό κινηματογράφο, μιούζικαλ, τζινγκλ Μ ουσική Γ Γ υμνασιου 17 Εικόνα και Ήχος Εικαστικά και μουσική...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος:2015-2016ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOY ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η περίοδος της άνθησης

Η περίοδος της άνθησης Η περίοδος της άνθησης 1960-1965 anemourion.blogspot.gr /2017/09/1960-1965_83.html Η εξομάλυνση της πολιτικής ζωής του τέλους της δεκαετίας 1950-1960 επιτρέπει τη διεύρυνση της θεατρικής δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά 1-2 Μαρτίου 2019 Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματογράφος. 1) Top movies 2) Soundtracks 3) Μεγάλοι Σκηνοθέτες 4) Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Κινηματογράφος. 1) Top movies 2) Soundtracks 3) Μεγάλοι Σκηνοθέτες 4) Θεόδωρος Αγγελόπουλος Κινηματογράφος 1) Top movies 2) Soundtracks 3) Μεγάλοι Σκηνοθέτες 4) Θεόδωρος Αγγελόπουλος Ομάδα Ερευνητικής Εργασίας Γρεβενιώτης Χρήστος Δημητριάδης Δημήτρης Καραφαντής Παντελής Μαράτος Αλέξης Μίγγος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: O Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Το έργο του θεωρείται πως συνέδεσε τη λόγια

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Αρχικά

Διαβάστε περισσότερα

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Περιγραφή εργαστηρίου Οι ιστορίες είναι γεγονότα ζωής ή του μυαλού ή μήπως απλώς

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ-.Ο.Π.ΑΡ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ-.Ο.Π.ΑΡ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ-.Ο.Π.ΑΡ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΟ ΟΥ-ΕΚΘΕΣΗ ιάρκεια έκθεσης: 15 Νοεµβρίου 08:00-20:00 " Ρόδος, ένα νησί στις πύλες της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.: «Χοροί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ. Πάντα,το φαινόμενο αυτό κέντριζε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούσαν να το κατανοήσουν.

ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ. Πάντα,το φαινόμενο αυτό κέντριζε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούσαν να το κατανοήσουν. ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Πάντα,το φαινόμενο αυτό κέντριζε το ενδιαφέρον και την περιέργεια των ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούσαν να το κατανοήσουν. Όταν οι άνθρωποι παρακολουθούν από τα Μ.Μ.Ε εκρήξεις ηφαιστείων το θέαμα

Διαβάστε περισσότερα

1935-2015 80 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

1935-2015 80 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Σταύρος Τζουλάκης, Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Αρχοντάκης, Πρόεδρος Ένωσης Σμυρναίων Γιώργος Δρακόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτησάντων στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Αθανάσιος Τσιμπερδώνης,

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Αρ. Φακ.: 7.24.07/3 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy

Αρ. Αρ. Φακ.: 7.24.07/3 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Αρ. Φακ.: 7.24.07/3 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ιευθυντές/τριες 12 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» 9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων. Ίσως ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για το

Διαβάστε περισσότερα

προλογοσ Νονη Καραγιαννη Ο πρώτος σταθμός 9

προλογοσ Νονη Καραγιαννη Ο πρώτος σταθμός 9 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ προλογοσ Νονη Καραγιαννη Ο πρώτος σταθμός 9 Κώστας Ακρίβος Μαθήματα στο χιόνι 15 Μίμης Ανδρουλάκης Συναισθηματικός δεσμός 23 Ιάκωβος Ανυφαντάκης Σάββατο Lark 27 Ρέα Γαλανάκη Η κεφαλή του Νίκου

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:Καρατζόγλου Σχολ.έτος: β τετράμηνο

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:Καρατζόγλου Σχολ.έτος: β τετράμηνο Μαθητές: Άγγελος Βλάχος Θοδωρής Έξαρχος Μάρθα Κωστίδου Μαριλένα Μελαχρoινού Ρόμπερτ Νταβλιντοβ Άννα Τσακαλίδου Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:Καρατζόγλου Σχολ.έτος:2013-14-β τετράμηνο 14 Οκτωβρίου, 1888. Η πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτικό Σενάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ Γυμνασίου Τίτλος:Στάσεις ζωής στα ποιήματα Όσο μπορείς και Ιθάκη του Κ.

Διδακτικό Σενάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ Γυμνασίου Τίτλος:Στάσεις ζωής στα ποιήματα Όσο μπορείς και Ιθάκη του Κ. Διδακτικό Σενάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ Γυμνασίου Τίτλος:Στάσεις ζωής στα ποιήματα Όσο μπορείς και Ιθάκη του Κ. Καβάφη Δημιουργοί: Τσιάμαλος Ηρακλής, Σύμβουλος Φιλολόγων Καραλή Μαρία,

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοποίμην Φίνος ( )

Φιλοποίμην Φίνος ( ) Φιλοποίμην Φίνος (1907-1977) Ο Φιλοποίμην Φίνος γεννήθηκε το 1907 στην Κάτω Τιθορέα Λοκρίδας. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες, αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα, καθώς τον κέρδισε ο κινηματογράφος,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 07 ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΕΑ1ΔΑ 1. «Εφτά τραγούδια θα σου πω» Στίχου Μ. Κακογιάννης Μουσική: Μ. Χατζιδάκις Τραγούδι: Αναστασία Παιχνίδια - Διασκέδαση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Ξένος κινηματογράφος Τα μέλη της ομάδας Νίκος Χριστακόπουλος Σπύρος Σαλάι Χαριζάν Τόμοβ Υπεύθυνος καθηγητής : Παπαδόπουλος Σπυρίδων ΞΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Είναι γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

Το τραγούδι και ο μύθος

Το τραγούδι και ο μύθος Πολιτιστικό πρόγραμμα Μάνος Χατζιδάκις Το τραγούδι και ο μύθος 1 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Σχολικό έτος 2014-15 Το μυθικό στοιχείο συναντάται συχνά στη θεματολογία πολλών τραγουδιών. Η αφήγηση μιας φανταστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ίλιον 13-2-2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ίλιον 13-2-2012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ίλιον 13-2-2012 ΝΟΜOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ.:229 ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ 99-ΙΛΙΟΝ ΤΗΛ: 210-2637395 ΦΑΞ: 210-2626007 Εmail:politistiko@ilion.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018

ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗ: 27/2018 ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018 Η ΔΑΠΑΝΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ 30.380,00 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α. ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ασωπός. Οινόφυτα. Μύθοι. υπάρχει ελπίδα. Διοργάνωση: δίπλα στο Ποτάμι. Πληροφορίες: 6944528811 Asoposelpida.blogspot.com

Ασωπός. Οινόφυτα. Μύθοι. υπάρχει ελπίδα. Διοργάνωση: δίπλα στο Ποτάμι. Πληροφορίες: 6944528811 Asoposelpida.blogspot.com Μύθοι γέφυρες πολιτισμού Ασωπός υπάρχει ελπίδα 4 εως 2010 Οινόφυτα δίπλα στο Ποτάμι Διοργάνωση: Σύλλογος Νέων Προβληματισμού και Δράσης Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Θωμά Σύλλογος Πολιτιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΒΑΖΑΙΟΥ ΝΙΚΗ ΝΤΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΙΣΤΙΚΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥΡΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: κ. ΒΑΓΙΑΝΟΥ και κ. ΞΗΡΙΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«Μουσικές» ΤΠΕ. Ελένη Αργυρού Μορφή Καθηγήτρια Μουσικής Β Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας

«Μουσικές» ΤΠΕ. Ελένη Αργυρού Μορφή Καθηγήτρια Μουσικής Β Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας «Μουσικές» ΤΠΕ Ελένη Αργυρού Μορφή Καθηγήτρια Μουσικής Β Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας Περιεχόμενα Εισαγωγή Περιγραφή και Πρόσθετη αξία των ΤΠΕ Φάση Α - Προετοιμασία Φάση Β - Εφαρμογή Φάση Γ - Αναστοχασμός

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 17 Φλεβάρη : «Τόποι πολιτικής εξορίας και ιστορικής μνήμης: Μακρόνησος» (2000), του Λεωνίδα Βαρδαρού

Παρασκευή 17 Φλεβάρη : «Τόποι πολιτικής εξορίας και ιστορικής μνήμης: Μακρόνησος» (2000), του Λεωνίδα Βαρδαρού Published on 902.gr (http://www.902.gr) Αρχική > Πρόγραμμα προβολών ταινιών και ντοκιμαντέρ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 1950-1974 Πρόγραμμα προβολών ταινιών και ντοκιμαντέρ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 09:10

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη 17 ου ιαγωνισµού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού

Προκήρυξη 17 ου ιαγωνισµού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προκήρυξη 17 ου ιαγωνισµού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού Το Τρίτο Πρόγραµµα του Ραδιοφωνικού Ιδρύµατος Κύπρου, έχοντας ως στόχο την ενθάρρυνση και προβολή της κυπριακής δηµιουργίας στη µουσική

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου...

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου... Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας Μουσική παράσταση Άκουσε το τραγούδι μου... 2018 Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας 2018 Άκουσε το τραγούδι μου... Έτσι τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που δίνει ο Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

The Best of the Best

The Best of the Best LONDON GREEK FILM FESTIVAL Το διεθνές σημείο συνάντησης για το ελληνικό φιλμ ---------------------------------------------- 6ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2013 London Greek Film Festival

Διαβάστε περισσότερα

Αραμπίμ. Οι ψυχές των αγαλμάτων

Αραμπίμ. Οι ψυχές των αγαλμάτων http://aparous.wixsite.com/arabim Αραμπίμ. Οι ψυχές των αγαλμάτων Αραμπίμ. Οι ψυχές των αγαλμάτων Μια συμπαραγωγή του Θεατρικού εργαστηρίου του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ. Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας Βαθμίδα: Καθηγητής

ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ. Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας Βαθμίδα: Καθηγητής ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας Βαθμίδα: Καθηγητής email: miltoslog@yahoo.gr Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας

Διαβάστε περισσότερα

μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις

μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ; Μικρός οδηγός για δραστηριότητες μελέτης κινηματογραφικών μεταφορών από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ

ΠΩΣ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ; Μικρός οδηγός για δραστηριότητες μελέτης κινηματογραφικών μεταφορών από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ ΠΩΣ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΝΑ; Μικρός οδηγός για δραστηριότητες μελέτης κινηματογραφικών μεταφορών από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ αρχική εκδοχή: Θεοδωρίδης Μ. (2006), «Πώς ερωτεύονται στη Βερόνα; σκέψεις για

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Μουσική Παράσταση Optima Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το μουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση Optima. Ο σολίστ και συνθέτης ανθολογεί τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακές ταινίες των φοιτητών Σκηνοθεσίας στο 39ο ιεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της ράµας Συνεχίζεται η επιτυχία των πτυχιακών ταινιών των τελειόφοιτων του Τµήµατος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Διαβάστε περισσότερα

Εννοείται ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να έχουν τα πλήρη στοιχεία τους, αν και αυτά δεν θα αναφέρονται εδώ για να μην τους ενοχλούν άλλοι.

Εννοείται ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να έχουν τα πλήρη στοιχεία τους, αν και αυτά δεν θα αναφέρονται εδώ για να μην τους ενοχλούν άλλοι. το κεφάλαιο αυτό καταχωρούμε μηνύματα φίλων που είχαν την καλωσύνη να εκφράσουν την εκτίμησή τους προς το έργο του Θεάτρου, καθώς και προτάσεις για βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ως σωματείο κοινωφελές.

Διαβάστε περισσότερα

Όσκαρ Χρυσές Σφαίρες Φεστιβάλ των Καννών BAFTA Φεστιβάλ Βερολίνου Φεστιβάλ Βενετίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Χρυσά Βατόμουρα

Όσκαρ Χρυσές Σφαίρες Φεστιβάλ των Καννών BAFTA Φεστιβάλ Βερολίνου Φεστιβάλ Βενετίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Χρυσά Βατόμουρα Όσκαρ Χρυσές Σφαίρες Φεστιβάλ των Καννών BAFTA Φεστιβάλ Βερολίνου Φεστιβάλ Βενετίας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Χρυσά Βατόμουρα Ή Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που είναι και η επίσημη ονομασία

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» «ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου Σάββατο 4 Αυγούστου Δημήτρης Μπάσης Κυριακή 5 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Α τάξης Γυμνασίου

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Α τάξης Γυμνασίου ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α τάξης Γυμνασίου 1 Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Γενικοί Στόχοι Ειδικοί Στόχοι Α. ΣΤΟΧΟΙ Β. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ/ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ και Γ. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Δ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα Πτυχιακής Εργασίας Η Επίδραση της Κινηματογραφικής Εικόνα στη Δημιουργία Τουριστικής Κίνησης. Ονόματα Φοιτήτριας Μαρίνα Πατούλα

Θέμα Πτυχιακής Εργασίας Η Επίδραση της Κινηματογραφικής Εικόνα στη Δημιουργία Τουριστικής Κίνησης. Ονόματα Φοιτήτριας Μαρίνα Πατούλα ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Θέμα Πτυχιακής Εργασίας Η Επίδραση της Κινηματογραφικής Εικόνα στη Δημιουργία Τουριστικής Κίνησης Ονόματα Φοιτήτριας Μαρίνα Πατούλα ΜΑΙΟΣ, 2014 Εισαγωγή Αναφερόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΌΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΌΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΌΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΟΦΗ ΜΑΡΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: 2013-2014 1 Όταν η μουσική συναντά την τέχνη

Διαβάστε περισσότερα

Προάγγελοι του Κινηματογράφου

Προάγγελοι του Κινηματογράφου Προάγγελοι του Κινηματογράφου Το πρώτο βήμα έγινε από την ανακάλυψη Κινέζων σοφών πριν από 1000 περίπου χρόνια που παρατήρησαν πως μια τρύπα σε ένα παντζούρι έδινε την εικόνα ενός αναστραμμένου κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΑΣΤΕΡΩ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΑΣΤΕΡΩ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΑΣΤΕΡΩ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΑΣΤΕΡΩ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Αστέρω ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Δημήτρης Γαζιάδης ΣΕΝΑΡΙΟ: Παύλος Νιρβάνας Σενάριο Αρχική Πηγή: Παύλος Νιρβάνας Διασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Μια εξαιρετική τραγουδίστρια, ένα σπάνιο κορίτσι που πιστεύει στην σκληρή δουλειά και στις σωστές επιλογές, μιλάει αποκλειστικά στο NikosOnline.

Μια εξαιρετική τραγουδίστρια, ένα σπάνιο κορίτσι που πιστεύει στην σκληρή δουλειά και στις σωστές επιλογές, μιλάει αποκλειστικά στο NikosOnline. Από τον Κραουνάκη στον Ξαρχάκο 10 + 1 ερωτήσεις στην Ηρώ Σαϊα Μια εξαιρετική τραγουδίστρια, ένα σπάνιο κορίτσι που πιστεύει στην σκληρή δουλειά και στις σωστές επιλογές, μιλάει αποκλειστικά στο NikosOnline.

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.6.2 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 5 Ιανουαρίου 2012 Διευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Βαγγέλης Τρίγκας ΜΠΟYΖΟYΚΙ, TΡΑΓΟYΔΙ Θόδωρος Μπρουτζάκης ΠΙAΝΟ Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Διαβάστε περισσότερα

Πηγή: http://hassanakos.blogspot.com.es/2011/12/17.html (16/10/2013) http://www.asda.gr/hgianniris/senario.htm (16/10/2013)

Πηγή: http://hassanakos.blogspot.com.es/2011/12/17.html (16/10/2013) http://www.asda.gr/hgianniris/senario.htm (16/10/2013) A.K. 0280 Επώνυμο Μελησσινός Όνομα Ιάσων Ψευδώνυμο/ Καλλιτεχνικό όνομα Τόπος γεννήσεως Ημερομηνία γεννήσεως Ημερομηνία θανάτου Βιογραφικά στοιχεία Προσωπογραφίες Μόνιμη εγκατάσταση Ημερομηνίες ενασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Πράξη «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 4.1 Τίτλος 4ης Επιμέρους Δράσης: Αξιοποίηση του Stop Motion Animation (χειροποίητη κινούμενη εικόνα ) στην αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων ΤΑΞΗ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΑΞΗΣ : : Δ 39 ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

A.K. 0294. Επώνυμο. Παλαιοθόδωρος. Όνομα. Παναγιώτης. Ψευδώνυμο/ Καλλιτεχνικό όνομα. Τάκης Παλαιοθόδωρος. Τόπος γεννήσεως.

A.K. 0294. Επώνυμο. Παλαιοθόδωρος. Όνομα. Παναγιώτης. Ψευδώνυμο/ Καλλιτεχνικό όνομα. Τάκης Παλαιοθόδωρος. Τόπος γεννήσεως. A.K. 0294 Επώνυμο Παλαιοθόδωρος Όνομα Παναγιώτης Ψευδώνυμο/ Καλλιτεχνικό όνομα Τάκης Παλαιοθόδωρος Τόπος γεννήσεως Καλύβια Ηλείας Ημερομηνία γεννήσεως 3/5/1942 Ημερομηνία θανάτου Εν ζωή Βιογραφικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕ1 Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Παυλίδης Μαρία Παντοπούλου, Νικόλας Χατζησταματίου, Χρήστος Θεοδοσίου, Γιώργος Γεωργίου 2013

Διαβάστε περισσότερα

Από : Μαθητές της Α τάξης του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας

Από : Μαθητές της Α τάξης του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας Από : Μαθητές της Α τάξης του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας Σκοπός Εργασίας Σκοπός αυτής της εργασίας είναι οι μαθητές, ως ενεργοί συνεχιστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις : της

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές Κώστας Χάρδας Λέκτορας Τμήματος Μουσικών Σπουδών «Οι Σπουδές στο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σχολική εκδήλωση στην Αστόρια

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σχολική εκδήλωση στην Αστόρια 03/02/2019 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σχολική εκδήλωση στην Αστόρια Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Αμερικής Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πέτρος Γ. Πατρίδης πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Η διάρθρωση των µαθηµάτων της δ/νσης φωτογραφίας, αποτελείται από οκτώ θεµατικές ενότητες: οι δύο, αφορούν ζητήµατα της στατικής/καλλιτεχνικής-φωτογραφίας (still-photography)

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικές μουσικές ιστορίες

Ελληνικές μουσικές ιστορίες Ελληνικές μουσικές ιστορίες Η ελληνική μουσική του χτες και του σήμερα 1. Ενώστε με γραμμή τις λέξεις της αριστερής στήλης με τις λέξεις που αντιστοιχούν στη δεξιά: Ρεμπέτικο Πολιτικό Έντεχνο Αντιπολεμικό

Διαβάστε περισσότερα

Κ άλαμος. ατασκηνώσεις. εκδήλωση. Κορέλλας Δημήτρης

Κ άλαμος. ατασκηνώσεις. εκδήλωση. Κορέλλας Δημήτρης Κ άλαμος Κορέλλας Δημήτρης ατασκηνώσεις Η κατασκήνωση λειτουργεί 30 χρόνια. Είναι οικογενειακή και εκτός από μένα ασχολείται ενεργά η σύζυγος μου Ποθητή και τα τρία παιδιά μου. ΚΟΡΕΛΚΟ θα πει: Κορελ και

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο γνωστός

Διαβάστε περισσότερα

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα;

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα; Τι εισαγωγικό να γράψεις για έναν καλλιτέχνη που εδώ και χρόνια είναι από τους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού; Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όχι μόνο «πουλάει» αλλά ανανεώνει τη σχέση του με το κοινό με

Διαβάστε περισσότερα

Ρομαντισμός. Εργασία για το μάθημα της λογοτεχνίας Αραμπατζή Μαρία, Βάσιου Μαρίνα, Παραγιού Σοφία Σχολικό έτος 2013-2014 Τμήμα Α1

Ρομαντισμός. Εργασία για το μάθημα της λογοτεχνίας Αραμπατζή Μαρία, Βάσιου Μαρίνα, Παραγιού Σοφία Σχολικό έτος 2013-2014 Τμήμα Α1 Ρομαντισμός Εργασία για το μάθημα της λογοτεχνίας Αραμπατζή Μαρία, Βάσιου Μαρίνα, Παραγιού Σοφία Σχολικό έτος 2013-2014 Τμήμα Α1 Τζον Κόνσταμπλ Το κάρο του σανού Ρομαντισμός Τέλη 18 ου αι. μέσα 19 ου αι.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΣΤΟΧΟΙ Σε όλες τις δραστηριότητες η πιο μεγάλη έμφαση θα πρέπει να είναι στην απόλαυση της Μουσικής

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΣΤΟΧΟΙ Σε όλες τις δραστηριότητες η πιο μεγάλη έμφαση θα πρέπει να είναι στην απόλαυση της Μουσικής ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΧΟΙ Εξερεύνηση Πειραματισμός με ένα πλατύ φάσμα ηχητικών πηγών. Να γίνονται ατομικές, ομαδικές δραστηριότητες σε ζευγάρια. Να αναπτυχθεί η ακουστική ικανότητα Να

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Docfest ΧΑΛΚΙ Α 2010 5 10 Οκτωβρίου www..docfest..gr Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιµαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2010 θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Μαρία Αργυρίου Ελένη Τσούτσια Λουλάκη Μαρία Μαγαλιού ΜΟΥΣΙΚΗ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Μαρία Αργυρίου Ελένη Τσούτσια Λουλάκη Μαρία Μαγαλιού ΜΟΥΣΙΚΗ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Μαρία Αργυρίου Ελένη Τσούτσια Λουλάκη Μαρία Μαγαλιού ΜΟΥΣΙΚΗ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΟΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Στην καρδιά του αρχαιολογικού πάρκου

Στην καρδιά του αρχαιολογικού πάρκου Έχει πανσέληνο απόψε, κι ειν ωραία ο όμορφος αυτός στίχος αντανακλά ακριβώς το συναίσθημα του κόσμου που το βράδυ της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, παρακολούθησε τη μουσική βραδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες σχετικά με το άθλημα της αρεσκείας τους (ποδόσφαιρο, τένις, βόλεϋ, κολύμβηση,

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός δίσκου: ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ 21977

Κωδικός δίσκου: ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ 21977 3 «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΚΑΛΛΗ» Κύπρος 1990 Κωδικός δίσκου: ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ 21977 Το 1990, ο συνθέτης Αδάμος Κατσαντώνης επιστρέφει στη Κύπρο, μετά από 12 χρόνια σπουδών και σκληρής δουλειάς. Αμέσως τον πλησιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Ακολουθούν α) εργασίες των μαθητών ανά ομάδες και β) τα φύλλα εργασίας.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Ακολουθούν α) εργασίες των μαθητών ανά ομάδες και β) τα φύλλα εργασίας. ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Σχολικό έτος: 2014-2015 Σχολική μονάδα: 4 ο Γυμνάσιο Ελευσίνας Επιστημονικό Πεδίο: Πολιτισμός και δραστηριότητες τέχνης Τίτλος Θέματος: Πάμε σινεμά Τμήμα: Β1 Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Όλγα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ελληνικός κινηματογράφος, όπως αυτός διαμορφώνεται από τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Χρονική περίοδος: 1950-1965

Ο Ελληνικός κινηματογράφος, όπως αυτός διαμορφώνεται από τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Χρονική περίοδος: 1950-1965 Ερευνητική Εργασία (Project) Εσπερινό ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου Τμήμα: Α2 Σχ. Έτος: 2013-14 Ο Ελληνικός κινηματογράφος, όπως αυτός διαμορφώνεται από τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της εποχής.

Διαβάστε περισσότερα

Μια διαφορετική πρόταση για τη μουσική. Eduard Hanslick (1825-1904)

Μια διαφορετική πρόταση για τη μουσική. Eduard Hanslick (1825-1904) Μια διαφορετική πρόταση για τη μουσική Eduard Hanslick (1825-1904) Για το ωραίο στη μουσική Ο Hanslick δεν ήταν φιλόσοφος, αλλά μουσικοκριτικός και μάλιστα ο πιο επιφανής της εποχής του. Παρόλα αυτά, το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Α μέρος: 1. Ανσάμπλ, 22 2. Reliquid, 12 3. Ceci n est pas un film, 3 4. Κλισέ 32, 16 5. Κρυφό, 12 6. Ο θόλος, 25

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Κατά την Gillian Dyer. «Διαφήμιση η διάδοση μιας είδησης με τη φήμη, με τον προφορικό λόγο ή με δημοσίευμα, των αρετών ενός προσώπου ή πράγματος». ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Διδασκαλίας. Ενότητα: Γ Γυμνασίου. Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Μία διδακτική περίοδος. Α: Στόχοι. Οι μαθητές/ τριες:

Πρόταση Διδασκαλίας. Ενότητα: Γ Γυμνασίου. Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Μία διδακτική περίοδος. Α: Στόχοι. Οι μαθητές/ τριες: Πρόταση Διδασκαλίας Ενότητα: Τάξη: 7 η - Τέχνη: Μια γλώσσα για όλους, σε όλες τις εποχές Γ Γυμνασίου Θέμα: Δραστηριότητες Παραγωγής Λόγου Διάρκεια: Μία διδακτική περίοδος Α: Στόχοι Οι μαθητές/ τριες: Να

Διαβάστε περισσότερα

Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως:

Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως: Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως: Σεναριογράφοι Ηθοποιοί Παραγωγοί Σκηνοθέτες Αν και είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουμε τις πιο σημαντικές, σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία)

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου Παρασκευή 20 Ιουνίου - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) Οι Light in Babylon αποτελούν ένα «πολυεθνικό»

Διαβάστε περισσότερα

17 έως 21 Απριλίου 2019 «Μουσική και Κινηματογράφος» Νίκος Κυπουργός

17 έως 21 Απριλίου 2019 «Μουσική και Κινηματογράφος» Νίκος Κυπουργός «Έτσι γεννήθηκε η μουσική του κινηματογράφου, θα έλεγε κανείς. Από τη σιωπή. Και η μουσική αυτή υπήρξε στην αρχή λίγο σκοτάδι, τίτλοι ηχητική περιγραφή του ονείρου, πράξη ζωής και θάνατος, ενέργεια, νίκη,

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2017 διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται

Διαβάστε περισσότερα

Β Project 2 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ

Β Project 2 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ Β Project 2 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ 1.Μ.Ω.Β ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΝΑ ΒΩΒΟΥ ΜΑΡΙΣΙΑ ΚΑΤΡΗ ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗ ΜΕΛΙΝΑ 2. ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ ΓΑΡΓΑΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΛΑΤΖΕ

Διαβάστε περισσότερα

H IONIKH ENOTHTA σας πάει... Αρχαίο Θέατρο : «Πλούτος» (13/7) και «Ηλέκτρα» (21/7) στην Επίδαυρο

H IONIKH ENOTHTA σας πάει... Αρχαίο Θέατρο : «Πλούτος» (13/7) και «Ηλέκτρα» (21/7) στην Επίδαυρο H IONIKH ENOTHTA σας πάει Αρχαίο Θέατρο : «Πλούτος» (13/7) και «Ηλέκτρα» (21/7) στην Επίδαυρο Σίγουρα πλέον έχετε συνηθίσει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ να σας πηγαίνει στις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις, αλλά η

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εγκαινίων. Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Πρόγραμμα Εγκαινίων. Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 Πρόσκληση Ο Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», Δήμαρχος Αγρινίου, Γεώργιος Παπαναστασίου, σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στις 18:00, στα εγκαίνια της νέας του Δομής, σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα