ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Eπιστημονικού Σωµατείου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΓΟΛΟΓΙΑΣ. Άρθρο 1 Επωνυμία Έδρα Σφραγίδα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Eπιστημονικού Σωµατείου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΓΟΛΟΓΙΑΣ. Άρθρο 1 Επωνυμία Έδρα Σφραγίδα"

Transcript

1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Eπιστημονικού Σωµατείου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΓΟΛΟΓΙΑΣ Άρθρο 1 Επωνυμία Έδρα Σφραγίδα 1. Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, µε την επωνυµία «Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας». Η ξενόγλωσση επωνυµία της Εταιρείας είναι «Hellenic Physiotherapy Society of Algology». 2. Έδρα της Εταιρείας ορίζεται ο ήµος Αθηναίων, και συγκεκριμένα το γραφείο του 4 ου ορόφου της πολυκατοικίας επί της οδού Περικλέους 28 (προέκταση Καραγεώργη Σερβίας) στην Πλατεία Συντάγματος. 3. Η σφραγίδα της Εταιρείας είναι στρογγυλή και φέρει περιφερειακά του κύκλου την επωνυµία της και τη χρονολογία ίδρυσής της και στο κέντρο το λογότυπό της. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η σφραγίδα μπορεί να υποστεί επιμέρους αλλαγές. Άρθρο 2 Σκοπός Μέσα Δραστηριότητες 1. Σκοπός της Εταιρείας είναι η µελέτη, η έρευνα, η εφαρµογή, η προαγωγή και η διάδοση των μεθόδων και τεχνικών για την αντιµετώπιση του οξέος και χρόνιου πόνου και των εξ αυτού επιπτώσεών του στο μυοσκελετικό, κυρίως, σύστημα με φυσικοθεραπευτικά μέσα όπως τα διάφορα είδη ηλεκτροθεραπείας, ο βελονισμός ή ηλεκτροβελονισμός, όλες οι μορφές θερμότητας, οι τεχνικές κινητοποίησης ή θεραπευτικής άσκησης και εν γένει κάθε μέσο που αποτελεί γνωστικό αντικείμενο της φυσικοθεραπείας, όπως αναγνωρίζεται και εφαρμόζεται διεθνώς. Ειδικότερα, οι σκοποί της Εταιρείας είναι:

2 2 α Η συνεχής μετά το πτυχίο εκπαίδευση των φυσικοθεραπευτών και η πληρέστερη κατάρτισή τους στην αντιμετώπιση του πόνου, και η ολοένα βελτίωση των γνώσεων και δυνατοτήτων τους στο αντικείμενο αυτό. β Η προαγωγή της έρευνας σε σχέση με τον πόνο και την αντιμετώπισή του. γ Η συστηματική ενημέρωση του ιατρικού κόσμου και του κοινού πάνω στις εξελίξεις και τις σύγχρονες αντιλήψεις που αφορούν στα μέσα, μεθόδους και τεχνικές αντιμετώπισης του πόνου από το φυσικοθεραπευτή. δ Η επαφή και συνεργασία με άλλες επιστημονικές εταιρείες, τους συλλογικούς φορείς του φυσικοθεραπευτικού κλάδου, και εν γένει τους επιστημονικούς φορείς συναφούς ενδιαφέροντος και τις συλλογικές οργανώσεις των φορέων αυτών, καθώς και με τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. ε Η εμπέδωση της συνείδησης και η αναπαραγωγή της αντίληψης της αναγκαίας συμμετοχής των φυσικοθεραπευτών στην αγωγή ανακούφισης από τον πόνο και η προώθηση της θεσμοθέτησης του ρόλου αυτού. στ Η ανάπτυξη στενής επαφής και συνεργασίας ανάμεσα στους φυσικοθεραπευτές και ειδικότερα ανάμεσα σ αυτούς που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του πόνου, και η καλλιέργεια του αισθήματος σεβασμού των ηθικών και δεοντολογικών κανόνων κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός τους. 2. ΜΕΣΑ για την πραγμάτωση των σκοπών της Εταιρείας είναι: α Η οργάνωση οµιλιών, ηµερίδων συναντήσεων, συµποσίων, σεµιναρίων, κλινικών επιδείξεων, και συνεδρίων µε τη συµµετοχή Ελλήνων και ξένων επιστηµόνων πάνω σε θέµατα που αφορούν την αντιμετώπιση του πόνου β Η πρόσκληση ειδικών επιστηµόνων από το εξωτερικό για παρουσίαση ειδικών θεµάτων αλγολογίας, ως και άλλων συναφών με την αντιμετώπιση του πόνου

3 3 θεμάτων, ως επίσης και η ανάληψη από μέρους τους ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων. γ Η έκδοση επιστημονικού περιοδικού με τίτλο «Πόνος και Φυσικοθεραπεία», στο οποίο, πλην των επιστημονικών εργασιών, θα δημοσιεύονται και οι δραστηριότητες της Εταιρείας. Ο ξενόγλωσσος τίτλος του περιοδικού είναι «Physio Pain». δ Τη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών σε άλλα επιστημονικά έντυπα, καθώς και εκλαϊκευμένων άρθρων σχετικών με την αντιμετώπιση του πόνου σε έντυπα γενικότερου ενδιαφέροντος. ε Τη χορήγηση υποτροφιών σε φυσικοθεραπευτές για απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. στ Η εκπόνηση ερευνών, μελετών και προγραμμάτων σχετικών με την αντιμετώπιση του πόνου, είτε από την ίδια την Εταιρεία, είτε σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και οργανισμούς, τις φυσικοθεραπευτικές σχολές, τις άλλες επιστημονικές εταιρείες, τους κλαδικούς συλλόγους των επιστημονικών ειδκοτήτων. ζ Κάθε άλλο νόμιμο και πρόσφορο για την εκπλήρωση των σκοπών της Εταιρείας μέσο, έστω και αν δεν αναφέρεται ρητά στο παρόν καταστατικό. Άρθρο 3 Μέλη Προϋποθέσεις Εγγραφής τους Τα µέλη της Εταιρείας διακρίνονται σε: Α. Τακτικά Β. Δόκιμα Γ. Συνεργά Δ.Επίτιµα Ε. Αντεπιστέλλοντα ΣΤ. Ισόβια Α. ΤΑΚΤΙΚΑ µέλη Τακτικά µέλη της Εταιρείας γίνονται μόνο πτυχιούχοι φυσικοθεραπευτές. Πιο συγκεκριμένα: - Οι φυσικοθεραπευτές που διαθέτουν αποδεικτικό μεταπτυχιακών σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο του πόνου. - Οι φυσικοθεραπευτές που έχουν παρακολουθήσει το βασικό πρόγραμμα σπουδών της Εταιρείας, ως δόκιμα μέλη της.

4 4 - Οι φυσικοθεραπευτές με ικανό συγγραφικό έργο στο αντικείμενο του πόνου δημοσιευμένο σε ελληνικά ή ξενόγλωσσα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία. - Οι φυσικοθεραπευτές που έχουν πιστοποίηση ότι ολοκλήρωσαν το 1 ο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Φυσικοθεραπευτών στο Βελονισμό της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας. Β. ΔΟΚΙΜΑ µέλη είναι: Όσοι φυσικοθεραπευτές δεν πληρούν κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις, αλλά ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στις μεθόδους αντιμετώπισης του πόνου και οι οποίοι, εάν θέλουν, γίνονται τακτικά μέλη της Εταιρείας με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του βασικού προγράμματος εκπαίδευσης της ΕΦΕΑ, όπως αυτό ορίζεται από το Διοικητικό της Συμβούλιο. Γ. ΣΥΝΕΡΓΑ µέλη είναι: Όλοι όσοι ανήκουν σε αναγνωρισμένες από την Ελληνική Πολιτεία ειδικότητες των επαγγελμάτων υγείας (γιατροί, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές κλπ.), οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη, τη φυσική αντιμετώπιση και θεραπεία του πόνου.. ΕΠΙΤΙΜΑ μέλη Μπορεί να ανακηρύσσονται από την Εταιρεία όσα από τα άτομα του ευρέως επιστημονικού χώρου έχουν προσφέρει διεκεκριμένες υπηρεσίες στην επιστήμη και γενικότερα στην κοινωνία, ειδικότερα δε στην φυσικοθεραπεία, και που έχουν συμβάλει µε οποιοδήποτε τρόπο στην προώθηση των σκοπών της Εταιρείας. Τα επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται από τη Γεν. Συνέλευση, με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών της, έπειτα από πρόταση του Δ.Σ., ή έπειτα από πρόταση του ενός τρίτου των μελών της Εταιρείας. Με τους ίδιους, επίσης, τρόπους μπορεί, μετά από πρόταση του Δ.Σ., να απονεμηθεί και ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου σε μέλος της Εταιρείας με εξέχον έργο ή προσφορά σ αυτήν. Ε. ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝΤΑ μέλη Μπορούν να γίνουν φυσικοθεραπευτές, Έλληνες ή άτομα ξένης εθνικότητας, που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και έχουν προσφέρει ιδιαίτερες υπηρεσίες στην Εταιρεία, συμβάλλοντας στην προώθηση των σκοπών της.

5 5 Τα αντεπιστέλλοντα μέλη ανακηρύσσονται με τις ίδιες διαδικασίες των επιτίμων μελών. Κατά την εγκατάστασή τους μόνιμα στην Ελλάδα, τα αντεπιστέλλοντα μέλη μπορούν, μετά από αίτησή τους, να γίνουν τακτικά μέλη, με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την εγγραφή των τακτικών μελών. ΣΤ. ΙΣΟΒΙΑ μέλη Γίνονται αυτοδίκαια όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι της Εταιρείας, και έχουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των τακτικών μελών. Ισόβια μέλη μπορούν να γίνουν, επίσης, μετά από αίτησή τους ή και με απλή απόφαση του Δ.Σ. όσοι εκ των μελών της Εταιρείας, λόγω ηλικίας, ασθένειας κλπ. δεν μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στις δραστηριότητές της. Άρθρο 4 Δικαιώματα Υποχρεώσεις Μελών - Όλα τα µέλη της Εταιρείας έχουν την υποχρέωση να σέβονται, να τηρούν το καταστατικό της και να συμβάλλουν, στο μέτρο των δικαιοδοσιών και των δυνατοτήτων της κάθε κατηγορίας μέλους, στην προώθηση των στόχων της Εταιρείας, και στην τήρηση των ηθικών και δεοντολογικών κανόνων που επιβάλλονται εκ της ιδιότητάς τους ως επιστήμονες, ταγμένοι στην υπηρεσία της υγείας των συνανθρώπων μας και της ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου. - Όλα τα µέλη, πλην των επιτίμων, υποχρεούνται στην καταβολή δικαιώματος εγγραφής και ετήσιας συνδρομής, τα ποσά των οποίων καθορίζονται από τη Γ.Σ., έπειτα από πρόταση του Δ.Σ. - Τα τακτικά µέλη υποχρεούνται σε παρουσία και ενεργό συµµετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και στις επιστηµονικές εκδηλώσεις της Εταιρείας. - Όλα τα μέλη έχουν δικαίωμα να παρίστανται στις Γενικές Συνελεύσεις της Εταιρείας και στις επιστημονικές εκδηλώσεις της. Δικαίωμα ψήφου στις Γ. Συνελεύσεις έχουν μόνο τα τακτικά, τα δόκιμα, τα αντεπιστέλλοντα και τα ισόβια μέλη, εφόσον είναι ταμιακά εντάξει, και βάσει του αριθμού παρουσίας των παραπάνω μελών υπολογίζεται και η απαρτία των εκάστοτε Συνελεύσεων. - Για τη διάλυση της Εταιρείας ή την αλλαγή του Καταστατικού της ψηφίζουν μόνο τα τακτικά μέλη.

6 6 - Όλα τα μέλη που καταβάλουν συνδρομή και είναι ταμιακά εντάξει έχουν δικαίωμα, μετά από γραπτή αίτησή τους, να τους χορηγείται απόσπασμα πρακτικών των Γεν. Συνελεύσεων και των συνεδριάσεων του Δ.Σ. - Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν δωρεάν το περιοδικό της Εταιρείας. - Δικαίωμα υποψηφιότητας σε Διοικητικές θέσεις της Εταιρείας έχουν μόνο τα τακτικά και τα ισόβια μέλη, εφόσον αυτά τα τελευταία εξακολουθούν να καταβάλλουν ετήσια συνδρομή. - Το δικαίωμα του εκλέγειν το έχουν μόνο τα τακτικά, τα δόκιμα, τα αντεπιστέλλοντα, καθώς και τα ισόβια μέλη που εξακολουθούν να καταβάλλουν ετήσια συνδρομή. - Όλα τα μέλη της Εταιρείας παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή. Στα συνέδρια, ημερίδες και εν γένει επιστημονικές διοργανώσεις, η συμμετοχή των μελών ως ομιλητών γίνεται χωρίς καμιά αμοιβή τους. Το Δ.Σ. αποφασίζει αν θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και ενδεχομένως ιδιαίτερης αμοιβής για την πρόσκληση στις επιστημονικές της διοργανώσεις ξένων ομιλητών, εγνωσμένου κύρους για το αντικείμενο ομιλίας τους. Αμοιβή επίσης μπορεί να παρασχεθεί σε μέλη της Εταιρείας ανεξάρτητα με την ιδιότητα του μέλους ή της θέσης που κατέχουν στην Εταιρεία ή σε προσκαλεσμένους Έλληνες ή ξένους επιστήμονες, οι οποίοι μετέχουν ως εκπαιδευτές σε ολοκληρωμένους θεματικούς κύκλους εκπαίδευσης, όπως π.χ. τα Σεμινάρια ή για την ανάθεση και διεκπεραίωση συγκεκριμένου έργου που τους ανατέθηκε. Άρθρο 5 Έσοδα της Εταιρείας Τα έσοδα της Εταιρείας είναι: α Το δικαίωμα εγγραφής των μελών της. β Οι ετήσιες συνδρομές τους και οι εγγραφές στα Συνέδρια, Συμπόσια, Ημερίδες. γ Οι έκτακτες εισφορές και οι δωρεές των μελών της. δ Οι δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες και πάσης φύσεως οικονομικές ενισχύσεις. ε Οι τόκοι των καταθέσεων.

7 7 στ Τα έσοδα που προέρχονται από εκμίσθωση κινητής ή ακίνητης περιουσίας της ΕΦΕΑ. ζ Κάθε άλλη νόμιμη πρόσοδος. η Στο πλαίσιο των αναφερόμενων στο παρόν καταστατικό δραστηριοτήτων της Εταιρείας, και προς επίτευξη των στόχων της, η ΕΦΕΑ μπορεί να διενεργεί τις ακόλουθες πράξεις: - Προσφορά εκθεσιακών χώρων σε Εταιρείες φυσικοθ/κών μηχανημάτων, αναλώσιμου φυσικοθ/κού υλικού ή εταιρείες άλλων δραστηριοτήτων με είσπραξη δικαιωμάτων χρήσεως κατά τη διάρκεια συνεδρίων, συμποσίων, ημερίδων ή άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων της ΕΦΕΑ. - Καταχώρηση διαφημίσεων των παραπάνω αναφερόμενων εταιρειών ή επιχειρήσεων στο περιοδικό της Εταιρείας, και στα έντυπα προγραμμάτων των διαφόρων επιστημονικών της εκδηλώσεων, με είσπραξη δικαιωμάτων καταχώρησης και προβολής. Τα πιο πάνω έσοδα εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας προς επίτευξη του εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού της έργου, και δεν εκφεύγουν των σκοπών αυτών. Από την άποψη αυτή, δεν αποτελούν άσκηση εμπορικών πράξεων για τις οποίες γίνεται απαγορευτική μνεία στο άρθρο 26 του καταστατικού. Άρθρο 6 Αποχώρηση Μέλους Η αποχώρηση από την Εταιρεία είναι ελεύθερη για κάθε µέλος και γίνεται µε γραπτή δήλωσή του προς το ιοικητικό Συµβούλιο, τρεις (3) τουλάχιστον µήνες πριν να λήξει το οικονοµικό έτος και λαµβάνεται υπόψη από την αρχή του εποµένου της υποβολής της δηλώσεως οικονοµικού έτους. Η ιδιότητα του µέλους χάνεται και το µέλος διαγράφεται από τα Μητρώα της Εταιρείας µε την αποχώρησή του. Άρθρο 7 Διαγραφή Μέλους 1. ιαγράφεται από την Εταιρεία το µέλος που: α. εν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του παρόντος Καταστατικού.

8 8 β. Κατ εξακολούθηση παραβιάζει το Καταστατικό της Εταιρείας. γ. Επιδεικνύει ως επιστήµονας αναξιοπρεπή συµπεριφορά ή διαγωγή ανάρµοστη ως προς την ιδιότητα του µέλους της Εταιρείας. δ. Επιδεικνύει αδικαιολόγητη αδιαφορία για τις οικονοµικές του υποχρεώσεις. Στη περίπτωση αυτή και εφόσον οφείλονται πάνω από 2 ετήσιες συνδροµές το µέλος καλείται εγγράφως να τακτοποιήσει τις οικονοµικές του εκκρεµότητες, µέσα σε χρονικό διάστηµα το ανώτερο έξι µηνών και σε περίπτωση άρνησης ή αδιαφορίας του ακολουθείται αυτόµατα η διαδικασία της διαγραφής του η οποία επικυρώνεται από το.σ. ε. Έχει καταδικαστεί για βαρύ ποινικό αδίκημα ατιμωτικού χαρακτήρα, το οποίο κρίθηκε αμετάκλητα. Οι αναφερόμενοι στα εδαφια β. και γ. λόγοι πρέπει να είναι απόλυτα αιτιολογημένοι, πριν δε την επιβολή της ποινής διαγραφής του το μέλος, πρέπει να καλείται εγγράφως από το Δ.Σ. σε απολογία. Κατά την απολογία αυτή εάν προκύψουν ελαφρυντικά στοιχεία, η προταθείσα διαγραφή μπορεί να μετατραπεί σε ηπιότερης μορφής ποινή, όπως είναι η έγγραφη επίπληξη, η προσωρινή παύση του μέλους από καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί κλπ. 2. Η διαγραφή του µέλους γίνεται µε απόφαση της πλειοψηφίας των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων µελών της Γ.Σ., µετά από εισήγηση του.σ.. Στη διαδικασία αυτή δεν µετέχουν τα υπό διαγραφή µέλημ, ούτε υπολογίζονται για τον καθορισμό της απαρτίας. 3. Αντίγραφο της απόφασης της Γ.Σ. για τη διαγραφή κοινοποιείται προς το διαγραφόµενο µέλος µε τη φροντίδα του Γενικού Γραµµατέα. 4. Η ανάκληση της διαγραφής γίνεται µετά από αίτηση του ενδιαφεροµένου µε την ίδια, όπως και η διαγραφή, διαδικασία, εφόσον οι λόγοι της διαγραφής του ήταν µόνο οικονοµικοί και έχουν εκλείψει. Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση ανακλησης της διαγραφής γίνεται δεκτή από το Δ.Σ. και επικυρώνεται από τη Γ.Σ. 5. Μέλος που επανεγγράφεται µετά την τακτοποίηση των οικονοµικών του υποχρεώσεων, θεωρείται ότι ουδέποτε διαγράφηκε. 6. Κατά της διαγραφής ή της επιβολής οποιασδήποτε ποινής μπορεί να ασκήσει ένσταση το διαγραφέν μέλος, κατά τα οριζόμενα από τη σωματειακή νομοθεσία. Άρθρο 8

9 9 Όργανα Διοίκησης Τα όργανα της ιοίκησης της Εταιρείας είναι: 1) Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των µελών 2) Το ιοικητικό Συµβούλιο (.Σ.) 3) Η Εξελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.) Άρθρο 9 Τακτική Γενική Συνέλευση Η Τακτική Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του Σωµατείου και συγκροτείται από τα µέλη της Εταιρείας που είναι οικονοµικά τακτοποιηµένα. Η Τακτική Γ.Σ. συνέρχεται υποχρεωτικά και µε τη φροντίδα του.σ. στο πρώτο τρίµηνο του νέου έτους. Οι προσκλήσεις για την Γ.Σ. αποστέλλονται σε όλα τα µέλη (τακτικά, δόκιμα, συνεργά, επίτιµα) τριάντα (30) τουλάχιστον ηµέρες πριν από τη σύγκληση και υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραµµατέα του.σ. Οι προσκλήσεις αναγράφουν την ηµέρα, ώρα και τόπο που θα συγκληθεί η Γ.Σ. ως και τα θέµατα µε τα οποία θα ασχοληθεί (ηµερήσια διάταξη). Η πρόσκληση αναφέρει υποχρεωτικά την ηµέρα, ώρα και τόπο της επαναληπτικής Γ.Σ., σε περίπτωση µη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη. Η επαναληπτική αυτή Γ.Σ. θεωρείται έγκυρη ανεξάρτητως του αριθμού των μελών που παρίστανται. Στην ηµερήσια διάταξη περιλαµβάνονται υποχρεωτικά η ενηµέρωση και η πληροφόρηση των µελών για την πορεία της Εταιρείας, ενώ όταν πρόκειται να επακολουθήσουν αρχαιρεσίες, ο απολογισµός του απερχόµενου.σ., η υποβολή της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής για έγκριση, έλεγχο και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των µελών της νέας διοίκησης. Στη Γ.Σ. προεδρεύει ο Πρόεδρος του.σ. και σε περίπτωση κωλύµατός του, τον αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος ή το µέλος του.σ. µε την µακρότερη θητεία σε αυτό. Χρέη Γραµµατέα της Γ.Σ. ανατίθενται στο Γενικό Γραµµατέα του.σ. και σε περίπτωση κωλύµατός του σε ένα από τα µέλη του.σ.

10 10 Η Γ.Σ. έχει απαρτία όταν είναι παρόντα τα µισά συν ένα του συνόλου των ταµειακά τακτοποιηµένων τακτικών, δοκίμων και συνεργών µελών. Μέλη τα οποία απουσιάζουν αλλά κατοικούν σε απόσταση µεγαλύτερη των 200 χιλιοµέτρων θεωρούνται ως δικαιολογηµένα απόντα και δεν υπολογίζονται στην απαρτία, μπορούν όμως να εκπροσωπηθούν με νόμιμο εκπρόσωπο που έχει εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα. Η επαναληπτική Γ.Σ. θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία µε οποιαδήποτε παρουσία τακτικών και συνεργών µελών. Η λήψη των αποφάσεων γίνεται µε ψηφοφορία, στην οποία µετέχουν τα τακτικά, δόκιμα και συνεργά µέλη. Η ψηφοφορία είναι µυστική µόνο στην περίπτωση των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου.σ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις και εφόσον δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη σε άλλες διατάξεις του παρόντος Καταστατικού, η ψηφοφορία γίνεται µε ανάταση του χεριού ή ονοµαστική και για τη λήψη απόφασης απαιτείται η συγκέντρωση των ψήφων του 50% συν ένα των παρόντων στη Γ.Σ. τακτικών και επίτιµων µελών. Η Γ.Σ. αποτελεί το αρµόδιο όργανο για την τελική διατύπωση των αποφάσεων της Εταιρείας και θεσπίζει, τροποποιεί ή και ανακτά άρθρα του Καταστατικού µε διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 28 του παρόντος Καταστατικού. Απόφαση της Γ.Σ. για θέµα που δεν αναφέρεται στην ηµερήσια διάταξη είναι άκυρη, εκτός εάν η απόφαση για τη συζήτηση του θέµατος ληφθεί οµόφωνα. Άρθρο 10 Έκτακτη Γενική Συνέλευση Η Έκτακτη Γ.Σ. συγκαλείται: 1) µετά από απόφαση του.σ. που έχει παρθεί µε πλειοψηφία των τριών πέµπτων (3/5) του αριθµού των µελών του, και 2) ύστερα από έγγραφη αίτηση προς το.σ. του ενός πέµπτου (1/5) των ταµειακά τακτοποιηµένων τακτικών, δοκίμων και συνεργών µελών. Στην αίτηση αναφέρονται υποχρεωτικά οι λόγοι που επιβάλλουν τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. Στην περίπτωση αυτή το.σ. είναι υποχρεωµένο, µέσα σε διάστηµα δύο (2) το αργότερο µηνών από την υποβολή της αίτησης, να συγκαλέσει, σύµφωνα µε τα παραπάνω, τη Γ.Σ. Στις προσκλήσεις που κοινοποιούνται προς τα µέλη της Εταιρείας, τουλάχιστον τριάντα (30) ηµέρες πριν, αναγράφονται υποχρεωτικά τα προς συζήτηση

11 11 θέµατα. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι αντίστοιχες διατάξεις που προβλέπονται για την Τακτική Γ.Σ. στο άρθρο 10. Άρθρο 11 Καταστατική Γενική Συνέλευση Η Καταστατική Γ.Σ. συνέρχεται προκειµένου να ληφθεί απόφαση για τη διάλυση της Εταιρείας ή τη συγχώνευσή της µε άλλο παρεµφερές επιστηµονικό σωµατείο ή ίδρυµα και τέλος για την τροποποίηση ή και συµπλήρωση των διατάξεων του παρόντος καταστατικού. Η σύγκληση της Καταστατικής Γ.Σ. πραγµατοποιείται είτε µετά από απόφαση της Τακτικής ή Έκτακτης Γ.Σ. µε πλειοψηφία των τριών πέµπτων 3/5 του αριθµού των µελών της, είτε μετά από απόφαση του.σ. που έχει παρθεί οµόφωνα είτε και µε γραπτή προς το.σ. αίτηση του µισού (1/2) αριθµού των ταµειακά τακτοποιηµένων τακτικών και συνεργών µελών της Εταιρείας. Η αίτηση αυτή πρέπει να είναι αιτιολογηµένη και να αναγράφονται µε σαφήνεια οι λόγοι της προτεινόµενης τροποποίησης, καθώς και τα κείµενα των διατάξεων όπως αυτά προτείνονται να ισχύσουν µετά την τροποποίηση ή συµπλήρωσή τους. Αντίγραφο των προτεινόµενων τροποποιήσεων στέλνεται ταχυδροµικά από τον Γενικό Γραµµατέα στα µέλη της Εταιρείας µαζί µε την πρόσκληση για Γ.Σ., ένα (1) τουλάχιστον µήνα πριν από την ηµέρα της Γ.Σ. Η Καταστατική Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, όταν είναι παρόντα τα τρία τέταρτα (3/4) του όλου αριθµού των ταµειακώς τακτοποιηµένων τακτικών µελών. Μέλη τα οποία απουσιάζουν, αλλά κατοικούν σε απόσταση µεγαλύτερη των 200 χιλιοµέτρων θεωρούνται ως δικαιολογηµένα απόντες και δεν υπολογίζονται στην απαρτία, εκτός εάν έχουν ορίσει νόμιμο εκπρόσωπο, που έχει εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η παραπάνω απαρτία, η Καταστατική Γ.Σ. συνέρχεται πάλι και χωρίς την αποστολή νέας πρόσκλησης, την αµέσως επόµενη εβδοµάδα, την ίδια ηµέρα και ώρα στον ίδιο τόπο και θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία αν οι παρόντες υπερβαίνουν το µισό (1/2) του όλου αριθµού των ταµειακώς τακτοποιηµένων τακτικών µελών. Εάν δεν επιτευχθεί και κατά τη δεύτερη

12 12 Συνέλευση απαρτία, τότε η Συνέλευση µαταιώνεται. Οι αποφάσεις στην Καταστατική Γ.Σ. µπορεί να συµπέσουν χρονικά µε τις εργασίες της Τακτικής ή Έκτακτης Γ.Σ., εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις ως προς τον αριθμό των παρόντων που προβλέπονται για την Καταστατική Γ.Σ. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι διατάξεις που προβλέπονται, για την Τακτική ή Έκτακτη Γ.Σ. στα άρθρα 9 και 10 του παρόντος Καταστατικού. Άρθρο 12 Σύνθεση Θητεία Διοικητικού Συμβουλίου Το.Σ. είναι πενταµελές και αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραµµατέα, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραµµατέα και τον Ταµία. Η θητεία των µελών του.σ. διαρκεί τρία (3) χρόνια. Το.Σ. συγκροτείται σε σώµα, µε µέριµνα και πρόσκληση του συµβούλου που πλειοψήφησε αµέσως µετά από την εκλογή του. Η εκλογή των µελών του Προεδρείου γίνεται µε µυστική ψηφοφορία. Άρθρο 13 Συνεδριάσεις Απαρτία Αποφάσεις του Δ.Σ. Το.Σ. συνεδριάζει τακτικά µία (1) φορά το µήνα εφόσον υπάρχουν θέµατα. Ακόµη µπορεί να συνεδριάζει και εκτάκτως όταν προκύψει κάποιο επείγον θέµα ή το ζητήσουν µε έγγραφό τους που θα αναφέρει το θέµα συζήτησης, τουλάχιστον τρία (3) µέλη του.σ. Το.Σ. συγκαλείται µε εντολή του Προέδρου και µε έγγραφες προσκλήσεις που στέλνονται από το Γενικό Γραµµατέα σε όλα τα µέλη του.σ. τέσσερις (4) τουλάχιστον µέρες πριν από τη συνεδρίαση και µε αναφορά του χώρου, του χρόνου και των προς συζήτηση θεµάτων. Κάθε µέλος του.σ. µπορεί να προτείνει θέµατα για συζήτηση, µε την έναρξη της διαδικασίας. Το.Σ. βρίσκεται σε απαρτία µε την παρουσία τουλάχιστον τριών πέµπτων (3/5) των µελών του. Αν δεν υπάρχει απαρτία η συνεδρίαση καθορίζεται εκ νέου. Οι συνεδριάσεις του.σ. είναι ανοικτές και

13 13 µπορεί να παρευρίσκεται κάθε µέλος της Εταιρείας, χωρίς δικαίωµα ψήφου και εφόσον επιτραπεί από το.σ. µε δικαίωµα λόγου. Κατά τις συνεδριάσεις του.σ. τηρείται αριθμημένο βιβλίο πρακτικών, στο οποίο καταχωρούνται τα θέµατα µε τα οποία ασχολήθηκε, οι αποφάσεις που πήρε και περίληψη των συζητήσεων που έγιναν. Κάθε πρακτικό υπογράφεται από τα παριστάμενα στη συνεδρίαση μέλη του Δ.Σ.. Οι αποφάσεις του.σ. παίρνονται µε απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων µελών του και σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει, η ψήφος του Προέδρου, που δίνει την πλειοψηφία. Οµόφωνη απόφαση του.σ. µπορεί να ανακληθεί µόνο µε άλλη οµόφωνη απόφασή του. Κάθε απόφαση του.σ. µπορεί να αναθεωρηθεί µε απόφαση Γ.Σ. Μέλος του.σ. που απουσιάζει αδικαιολόγητα για τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις ή πέντε (5) µη συνεχείς συνεδριάσεις του.σ. θεωρείται ότι παραιτήθηκε και αντικαθίσταται από το πρώτο κατά σειρά επιτυχίας στις αρχαιρεσίες που προηγήθηκαν αναπληρωµατικό µέλος. Σε περίπτωση παραίτησης, αποχώρησης ή αδυναμίας κάποιου µέλους του.σ. να επιτελέσει τα καθήκοντά του, αναπληρώνεται από τον πρώτο στη σειρά επιτυχίας αναπληρωµατικό και επαναλαμβανεται η διαδικασία κατανομής των θέσεων του Δ.Σ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο. Το.Σ. παύεται πριν από τη λήξη της θητείας του µετά από διατύπωση µοµφής, υπογεγραμμένη από το 1/5 τουλάχιστον των ταμειακά τακτοποιημένων μελών. Στην περίπτωση αυτή συγκαλείται έκτακτη Γ.Σ. µετά από αίτηση αυτών που διατυπώνουν τη µοµφή και σύµφωνα µε όσα ορίζονται στο άρθρο 10. Η απόφαση για την παύση του.σ. παίρνεται µε πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων στη Γενική Συνέλευση µελών. Άρθρο 14 Εξελεγκτική Επιτροπή Στα πλαίσια των εργασιών της Τακτικής Γ.Σ. εκλέγεται από τα τακτικά και συνεργά µέλη τριµελής (3/λής) Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελούµενη από ένα πρόεδρο και δύο µέλη. Η εκλογή γίνεται από τη Γενική Συνέλευση στα πλαίσια ανάδειξης νέου.σ., µε µυστική ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων µελών. Η θητεία της διαρκεί τρία (3) χρόνια.

14 14 Υποψήφιος για µέλος της Ε.Ε. µπορεί να υποδειχθεί ή να δηλώσει αυτοπροσώπως κάθε τακτικό µέλος µε γραπτή πρόταση ή δήλωση προς το.σ., που κατατίθεται το αργότερο µέχρι την έναρξη της σχετικής διαδικασία. εν µπορεί κανείς να εκλεγεί µέλος του.σ. και της Ε.Ε. κατά την ίδια χρονική περίοδο. Άρθρο 15 Αρμοδιότητες της Γενικής Συνέλευσης Στη Γ.Σ. υπάγονται όλες οι αρµοδιότητες που δεν παραχωρούνται σε άλλο όργανο της Εταιρείας από το παρόν Καταστατικό ή το Νόµο. Ειδικότερα, και µε τη επιφύλαξη της προηγούµενης παραγράφου, στην αρµοδιότητα της Τακτικής Γ.Σ. υπάγονται: 1) Η έγκριση της ετήσιας έκθεσης των πεπραγµένων του.σ. 2) Η έγκριση του οικονοµικού απολογισµού παρελθούσης χρήσης και της έκθεσης της Ε.Ε. επί της διαχείρισης της παρελθούσης χρήσης. 3) Η απόφαση για δαπάνες που δεν αναφέρονται ότι ανάγονται στην αρµοδιότητα του.σ. (άρθρο 16). 4) Ο καθορισµός του ποσού που πρέπει να πληρώνεται για την ετήσια συνδροµή και το δικαίωµα εγγραφής, καθώς και την έκτακτη εισφορά των τακτικών και συνεργών µελών. 5) Η εκλογή των µελών του.σ. και Ε.Ε. 6) Η αναθεώρηση απορριπτικής εισήγησης του.σ. σχετικά µε την εγγραφή τακτικού, δόκιμου ή συνεργού µέλους µετά από έγγραφη προσφυγή του προς ένταξη µέλους. 7) Η απόφαση για την αναγόρευση των επίτιµων µελών των ξένων εταίρων και των επίτιµων προέδρων. 8) Η απόφαση για τη διαγραφή των µελών ή τη µετατροπή τους σε ανενεργά µέλη. 9) Ο καθορισµός της πολιτικής που θα ακολουθήσει το.σ. 10) Κάθε άλλη πράξη που αποφασίζει το.σ. ή προτείνεται στο.σ. εγγράφως από ένα από τα λοιπά όργανα διοίκησης της Εταιρείας ή τον Πρόεδρο του.σ. Στην αρµοδιότητα της Έκτακτης Γ.Σ. υπάγονται: 1) Θέµατα που το.σ. µε πλειοψηφία των τριών πέµπτων (3/5) του όλου αριθµού

15 15 των µελών του κρίνει ότι επιβάλλουν τα πραγµατικά συµφέροντα της Εταιρείας. 2) Όσες φορές υποβληθεί σχετική αίτηση από το ένα πέµπτο (1/5) των ταμειακά τακτοποιημένων µελών της Εταιρείας, που τα µισά τουλάχιστον είναι τακτικά µέλη. 3) Όταν πρόκειται να απονεµηθεί ο τίτλος επίτιµου µέλους ή προέδρου σε εξαιρετικές περιπτώσεις που χρειάζεται να ληφθεί η σχετική απόφαση. Στην αρµοδιότητα της Καταστατικής Γ.Σ. υπάγεται η απόφαση για τη διάλυση της Εταιρείας ως και για την τροποποίηση και συµπλήρωση των διατάξεων του παρόντος Καταστατικού. Άρθρο 16 Αρμοδιότητες Διοικητικού Συμβουλίου Το.Σ. είναι το διοικητικό και εκτελεστικό όργανο της Εταιρείας. Στη δικαιοδοσία του.σ. περιλαµβάνονται: 1) Η διεύθυνση εργασιών της Εταιρείας 2) Η πραγµάτωση των σκοπών της Εταιρείας µε όλα τα δυνατά και νόµιµα µέσα. 3) Η τήρηση των διατάξεων του παρόντος Καταστατικού και η εκτέλεση των αποφάσεων της Γ.Σ. 4) Η έκδοση και διαχείριση του περιοδικού «Πόνος και Φυσικοθεραπεία» ή «Physio Pain». 5) Η πρόταση για τη διαγραφή µελών της Εταιρείας µε αιτιολογηµένη εισήγηση. 6) Η εισήγηση στη Γ.Σ. για την απονοµή του τίτλου επίτιµου µέλους και επίτιµου Προέδρου. 7) Η υποβολή στη Γ.Σ. έκθεσης για έγκριση του οικονοµικού απολογισµού. 8) Η διαχείριση των οικονοµικών της Εταιρείας. 9) Η λήψη αποφάσεων και η εκτέλεση κάθε δαπάνης που υπαγορεύουν οι καταστάσεις, η οποία εξυπηρετεί τους σκοπούς της Εταιρείας 10) Η λήψη αποφάσεων για το περιεχόµενο (όρους) και την υπογραφή των συµβολαίων και κάθε δικαιοπραξίας, µε την οποία εξυπηρετούνται τα συµφέροντα της Εταιρείας. 11) Η διαχείρηση δωρεών, κληρονοµιών, κληροδοσιών, εισφορών, επιχορηγήσεων και γενικά κάθε είδους οικονοµικής ενίσχυσης.

16 16 12) Η πρόσληψη και απόλυση υπαλληλικού προσωπικού της Εταιρείας και ο καθορισµός των αρµοδιοτήτων, των υποχρεώσεων και των αµοιβών αυτού. 13) Ο καθορισµός του ύψους της αµοιβής για υπηρεσίες πέραν των καθηκόντων τους που προσφέρουν μέλη της Εταιρείας ή τρίτοι προς την Εταιρεία. 14) Η οργάνωση επιστηµονικών εκδηλώσεων κάθε είδους (στρογγυλά τραπέζια, συµπόσια, ενηµερωτικά ή µετεκπαιδευτικά µαθήµατα, κ.ά.) µεµονωµένα ή σε συνεργασία µε άλλες επιστηµονικές Εταιρείες ή Συλλόγους ή µε τα τριτοβάθμια ιδρύματα, αναγνωρισμένα από το κράτος της Ελλάδας ή του εξωτερικού. 15) Η πρόσκληση από το εξωτερικό ξένων επιστηµόνων για συµµετοχή στην οργάνωση επιστηµονικών εκδηλώσεων. 16) Η συγκρότηση, κατά την κρίση του, επιτροπών ή οµάδων εργασίας από µέλη της Εταιρείας στις οποίες αναθέτει ειδικά καθοριζόµενα καθήκοντα οργάνωσης και διεκπεραίωσης εκδηλώσεων, εκδοτικές δραστηριότητες κ.ά. 17) Η σύγκληση των Γ.Σ. και ο καθορισµός των θεµάτων της ηµερήσιας διάταξης αυτών. 18) Η λήψη αποφάσεων για θέµατα τα οποία δεν προβλέπονται από το Καταστατικό και οι οποίες κατά την κρίση της πλειοψηφίας των τριών πέµπτων (3/5) του όλου αριθµού των τακτικών µελών του.σ. δεν αντιστρατεύονται στις επιδιώξεις της Εταιρείας, ούτε της αρµοδιότητας της Γ.Σ. 19) Ο διορισµός εκπροσώπου της Εταιρείας στο World Confederation of Physical Therapy στα τμήματα (subgroups) του πόνου, του βελονισµού και άλλα, καθώς και κάθε άλλου Εθνικού (Ελληνική Εταιρεια Αλγολογίας, Ελληνική Εταιρεία Παρηγορητικής και Περιοχικής Αναισθησίας, Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού κλπ.) ή Διεθνούς επιστημονικού οργάνου που ασχολείται με τον πόνο (International Association for the Study of Pain, International MyoPain Society), τον βελονισμό (International Committee of Medical Acupuncture and Related Techniques), κ.α. Η εκπροσώπηση της Εταιρείας γίνεται από τακτικό µέλος της Εταιρείας που είναι µέλος του.σ. Σε περίπτωση µη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του το.σ. αποφασίζει την αντικατάστασή του. 20) Ο διορισµός του Διευθυντή Έκδοσης του περιοδικού (άρθρο 24), της Επιστημονικής Επιτροπής και της Συντακτικής - Εκδοτικής Επιτροπής του.

17 17 Άρθρο 17 Αρμοδιότητες Προέδρου Δ.Σ. Ο Πρόεδρος του.σ. εκπροσωπεί την Εταιρεία σε κάθε έννοµη σχέση αυτής ενώπιον κάθε ικαστικής ή άλλης Αρχής, ως και στις συναλλαγές µε ιδιώτες (νοµικά ή φυσικά πρόσωπα). Ακόµη, ασκεί εποπτεία και έλεγχο σε όλες τις υπηρεσίες της Εταιρείας, συγκαλεί και προεδρεύει στη συνεδρίαση του.σ. και της Γ.Σ., καταρτίζει την ηµερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του.σ. και της Γ.Σ., υπογράφει µε τον Γενικό Γραµµατέα τα έγγραφα της Εταιρείας, φροντίζει για την εκτέλεση των αποφάσεων του.σ. και της Γ.Σ. καθώς και την τήρηση των διατάξεων του παρόντος Καταστατικού. Όταν ο Πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται, τον αντικαθιστά ο Αντιπρόεδρος ή ο Γενικός Γραµµατέας. Άρθρο 18 Αρμοδιότητες Γενικού Γραμματέα Δ.Σ./Αναπληρωτή Γραμματέα Ο Γενικός Γραµµατέας είναι υπεύθυνος για όλες τις δραστηριότητες της Εταιρείας, παρακολουθεί την πορεία των υποθέσεων της Εταιρείας και ενηµερώνει τον Πρόεδρο και το.σ. Κρατά τη σφραγίδα και το αρχείο, ενηµερώνει το µητρώο μελών της Εταιρείας, ενηµερώνει και τηρεί τα βιβλία που ορίζονται από το Νόµο και το Καταστατικό, διεκπεραιώνει την αλληλογραφία, προσυπογράφει µε τον Πρόεδρο τα σχετικά έγγραφα, κοινοποιεί µε εντολή του Προέδρου την ηµερήσια διάταξη των Γ.Σ. και των συνεδριάσεων του.σ. και γενικά φροντίζει για την καλή κατάσταση της παρουσίας της Εταιρείας, της οποίας έχει και τη γενική επίβλεψη. Στο έργο του υποβοηθείται από τον Αναπληρωτή Γραµµατέα. Άρθρο 19 Αρμοδιότητες Ταμία Δ.Σ. Ο Ταµίας φροντίζει για τη φύλαξη της χρηµατικής και άλλης περιουσίας της Εταιρείας. Εισπράττει τις εισφορές και το δικαίωµα εγγραφής των µελών της

18 18 Εταιρείας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα έσοδα, εκδίδει τις αποδείξεις που απαιτούνται για τις περιστάσεις. Τηρεί τα σχετικά βιβλία και υποβάλλει έγκαιρα πριν από τη λήξη του οικονοµικού έτους, τον ισολογισµό προς το.σ., ενώ θέτει υπόψη της Εξελεγκτικής Επιτροπής κάθε έγγραφο σχετικό µε τα οικονοµικά της Εταιρείας. ίνει κάθε πληροφορία και εξήγηση πάνω σε θέµατα διαχείρισης της περιουσίας της Εταιρείας, όσες φορές κληθεί από το.σ. ή την Ε.Ε. Κάνει καταθέσεις και αναλήψεις χρηµάτων της Εταιρείας σε Τράπεζα που αποφασίζεται από το.σ. σε λογαριασµό επ ονόµατι του εκάστοτε Προέδρου και του Ταµία της Εταιρείας και έχει δικαίωµα να ενεργεί αναλήψεις µόνο µε την υπογραφή του. Άρθρο 20 Αρμοδιότητες Εξελεγκτικής Επιτροπής Έργο της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι ο έλεγχος των οικονοµικών υποθέσεων και των διαχειριστικών πράξεων του.σ. Το.Σ. δεκαπέντε (15) ηµέρες πριν από κάθε εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. που περιλαµβάνει και οικονοµικό έλεγχο και απολογισµό, υποβάλλει όλα τα έγγραφα και τις αποδείξεις στην Ε.Ε., η οποία συντάσσει έκθεση για την οικονοµική διαχείριση που την υπογράφουν τα µέλη του και την υποβάλλει για έγκριση στη Γ.Σ. Η Ε.Ε. έχει δικαίωµα να ενηµερώνεται µε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του.σ. καθώς και µε την αλληλογραφία και το αρχείο της Εταιρείας. Άρθρο 21 Αρχαιρεσίες Οι αρχαιρεσίες της Εταιρείας γίνονται κάθε τρία (3) χρόνια κατά την Τακτική Γ.Σ. των µελών της. ικαίωµα ψήφου έχουν όλα τα ταµειακά τακτοποιημένα τακτικά, δόκιμα, αντεπιστέλλοντα και ισόβια µέλη. Τα τακτικά µέλη µπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους στον Πρόεδρο του απερχόµενου.σ. µέχρι και δέκα (10) ηµέρες πρίν από την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ. Κατά τις αρχαιρεσίες εκλέγονται µε µυστική ψηφοφορία το ιοικητικό Συµβούλιο

19 19 και η Εξελεγκτική Επιτροπή. Κάθε µέλος µε δικαίωµα ψήφου µπορεί να ψηφίσει µέχρι πέντε υποψηφίους για το.σ. και µέχρι τρείς υποψηφίους για την εξελεγκτική επιτροπή. Για το.σ. εκλέγονται οι πρώτοι πέντε (5) κατά σειρά επιτυχίας και σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται δηµόσια κλήρωση από την Εφορευτική Επιτροπή. Ανάλογα της σειράς επιτυχίας ακολουθούν τα αναπληρωµατικά µέλη. Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέγονται οι πρώτοι τρείς (3) κατά σειρά επιτυχίας και σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται δηµόσια κλήρωση από την Εφορευτική Επιτροπή. Ανάλογα της σειράς επιτυχίας ακολουθούν τα αναπληρωµατικά µέλη. Άρθρο 22 Εφορευτική Επιτροπή Όταν η Γ.Σ. πρόκειται να εκλέξει ιοικητικό Συµβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή, τότε οι εκλογές γίνονται ενώπιον Τριµελούς Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση µε σχετική πλειοψηφία των παρόντων µελών και µε ανάταση του χεριού. Τα µέλη της Εφορευτικής Επιτροπής εκλέγουν µεταξύ τους τον Πρόεδρο, τον Γραµµατέα και τον ψηφοσυλλέκτη. Η Εφορευτική Επιτροπή φροντίζει για την οµαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, ανακηρύσσει τους επιτυχόντες, συντάσσει πρακτικό αρχαιρεσιών που το υπογράφουν τα µέλη της, επισυνάπτει στο πρακτικό τον πλήρη ονοµαστικό κατάλογο των ψηφισάντων και αποφαίνεται αµέσως και εγγράφως, επί των υποβαλλοµένων, επίσης εγγράφως, ενστάσεων. Άρθρο 23 Πιστοποιητικά Η Εταιρεία δύναται να χορηγήσει πιστοποιητικά παρακολούθησης των επιστηµονικών εκδηλώσεων, ο τύπος των οποίων καθορίζεται µε απόφαση του.σ. Η αναγκαιότητα χορήγησης αυτών των πιστοποιητικών καθορίζεται µε απόφαση του.σ. που εξαρτάται από τη µορφή της επιστηµονικής εκδήλωσης.

20 20 Άρθρο 24 Επίσημο Εκδοτικό Όργανο Το επίσηµο εκδοτικό όργανο της Εταιρείας ορίζεται από το ιοικητικό Συµβούλιο. Με απόφαση του.σ. επιχορηγείται η έκδοση περιοδικού µε την ονοµασία «ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» στην ελληνική γλώσσα, «PHYSIO PAIN» στην αγγλική γλώσσα. Στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου 16 παρ.4 και παρ. 20, το.σ. ορίζει από τα τακτικά µέλη τον Διευθυντή Έκδοσης του περιοδικού «ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ». Η θέση του Διευθυντή Έκδοσης, των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής και των μελών της Εκδοτικής Συντακτικής Επιτροπής είναι τιµητικές και άµισθες και ορίζονται από το.σ. Η διάρκεια της θητείας του Διευθυντή Έκδοσης, της Επιστημονικής Επιτροπής και της Εκδοτικής Συντακτικής Επιτροπής, είναι τριετής και µπορεί να ανανεώνεται. Ο Διευθυντής Έκδοσης µπορεί να παυθεί πριν λήξει η θητεία του, εφόσον για την παύση του αποφασίσει το.σ. µε πλειοψηφία των τριών πέµπτων (3/5) του συνολικού αριθµού των µελών του. Τα µέλη της Εκδοτικής - Συντακτικής Επιτροπής και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής προτείνονται από τον Διευθυντή Έκδοσης προς το.σ. και ορίζονται από το Δ.Σ. Το.Σ αποδέχεται και πρόταση µε πλειοψηφία των τριών πέµπτων (3/5) των µελών του. Μέλη των παραπάνω Επιτροπών δύναται να παυθούν µετά από απόφαση του.σ. Ο Διευθυντής Έκδοσης καλείται στις Συνεδριάσεις του.σ. υποχρεωτικά και παίρνει το λόγο, όσες φορές πρόκειται να συζητηθεί θέµα σχετικό µε την έκδοση και διαχείριση του περιοδικού, καθώς και όταν ο Πρόεδρος ή το.σ. κρίνουν σκόπιµη την παρουσία του. Άρθρο 25 Τιμητικές Διακρίσεις Εάν οποιοδήποτε µέλος ή φυσικό ή νοµικό πρόσωπο ήθελε ενισχύσει ηθικά ή υλικά

21 21 την Εταιρεία στους επιδιωκόµενους σκοπούς της, το.σ. ύστερα από απόφασή του, µπορεί να εισηγηθεί στη Γ.Σ. την αναγνώριση των υπηρεσιών αυτών και να προτείνει την αναγνώριση του προσώπου αυτού ως δωρητή, ευεργέτη ή µεγάλου ευεργέτη. Το.Σ. ύστερα από απόφαση του µπορεί να εισηγηθεί στη Γ.Σ. την απονοµή του τίτλου του «Επιτίµου Προέδρου». Ο τίτλος αυτός απονέµεται σε µέλος της Εταιρείας µε διακεκριµένη προσφορά και παρουσία. Ο Επίτιµος Πρόεδρος προσκαλείται στις συνεδριάσεις του.σ. και της Γ.Σ. στις οποίες µετέχει συµβουλευτικά άνευ ψήφου. Η απόφαση του.σ. για την απονοµή των τίτλων, όπως περιγράφονται στην παρ.1 και 2 του παρόντος άρθρου, απαιτεί πλειοψηφία τριών πέµπτων (3/5) του συνολικού αριθµού των µελών του. Η Γ.Σ. αποφασίζει για την απονοµή αυτών των τίτλων µε πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων. Στην ψηφοφορία µετέχουν τακτικά και δόκιμα µέλη που είναι ταµειακά τακτοποιηµένα και η ψηφοφορία γίνεται είτε ονοµαστική, είτε µε ανάταση του χεριού. Άρθρο 26 Γενικές Διατάξεις Απαγορεύεται η εξάρτηση της Εταιρείας από τα πολιτικά κόμματα. Δεν επιτρέπεται η άσκηση εμπορικών πράξεων από την Εταιρεία. Η περιουσία της Εταιρείας απαγορεύεται να διανεμηθεί στα μέλη της. Η Γ.Σ. επιλύει τις ασάφειες που προκύπτουν από την εφαρμογή των άρθρων του καταστατικού, λαμβάνοντας υπόψη τη σωματειακή νομοθεσία. Άρθρο 27 Τροποποίηση του Καταστατικού Τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας µπορεί να γίνει µε Καταστατική Γ.Σ., µε τους όρους και τη διαδικασία που αναφέρονται γι αυτή στο άρθρο 11 του παρόντος Καταστατικού.

22 22 Άρθρο 28 Διάλυση Εκκαθάριση της Εταιρείας ιάλυση της Εταιρείας µπορεί να γίνει οποτεδήποτε ύστερα από απόφαση έκτακτης Γ.Σ. που συγκαλείται από το.σ. ειδικά για το λόγο αυτό. Για την απαρτία είναι απαραίτητη η παρουσία των δύο τρίτων (2/3) του συνολικού αριθµού των ταμειακά τακτοποιημένων µελών και η απόφαση για διάλυση παίρνεται µε πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων. Αν τα µέλη της Εταιρείας µειωθούν σε λιγότερα από είκοσι (20), τα εναποµείναντα αποφασίζουν για τη διάλυση της Εταιρείας. Σε περίπτωση διάλυσης: 1) Η Γ.Σ. ορίζει από τα µέλη της δύο εκκαθαριστές. 2) Ο εξοπλισμός της Εταιρείας περιέρχεται στην Πανελλήνια Ενωση Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών. Η ακίνητη περιουσία και το Ταμείο της Εταιρείας περιέρχονται στo Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με σκοπό τη θέσπιση υποτροφίας για φυσικοθεραπευτές, σχετικής με το αντικείμενο της Εταιρείας και με τίτλο την επωνυμία της. Άρθρο 29 Ευθύνη Οικονομική Χρήση Η Εταιρεία είναι η µόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για κάθε υποχρέωσή της. Οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη των µελών της από ενέργειές τους, αναπτυσσόµενες στα πλαίσια των διατάξεων του παρόντος Καταστατικού, αποκλείεται. Η οικονοµική χρήση της Εταιρείας συµπίπτει µε το ηµερολογιακό έτος. Άρθρο 30 Τελική Διάταξη Ό,τι δεν προβλέπεται από το Καταστατικό αυτό συµπληρώνεται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, τους νόµους περί Σωµατείων, τη σχετική νομολογία και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του ιοικητικού Συµβουλίου. Αθήνα 6 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωµατείου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NEURAL THERAPY KAI MEΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗΣ. Λειτουργία-Επωνυµία-Ίδρυση-Έδρα Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωµατείου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NEURAL THERAPY KAI MEΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗΣ. Λειτουργία-Επωνυµία-Ίδρυση-Έδρα Άρθρο 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωµατείου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ NEURAL THERAPY KAI MEΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗΣ Λειτουργία-Επωνυµία-Ίδρυση-Έδρα Άρθρο 1 Ιδρύεται Επιστηµονική Εταιρεία µε την επωνυµία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ 1 998 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ " ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ " ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ - ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύµατος µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης )

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης-4-1998) Του Σωµατείου «Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόµων και Χωροτακτών» Ι. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - Ε ΡΑ - ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυµία - έδρα Ιδρύεται επιστηµονικό σωµατείο µε την επωνυµία «Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία» (η «Εταιρεία»), αποδιδόµενη στα γαλλικά ως Association des Archivistes

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 α. Ο «Σύλλογος ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µετονοµάζεται σε «Ενιαίος Σύλλογος ιδασκόντων Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µε έδρα τον Βόλο. β. Η σφραγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΡΘΡΟ 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο (Επωνυμία-Έδρα) Συστήνεται επιστημονική εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α.

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΑ ΑΣ ΤΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ 04.07.2011 ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. Ι ΡΥΣΗ Άρθρο 1 1.1. Ιδρύεται στην Αθήνα από τους αρχιτέκτονες διπλωµατούχους ανωτάτων σχολών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΔΡΑ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ.

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1. Ονοµασία, έδρα, οικονοµικό έτος 1.1 Η Εταιρία φέρει την ονοµασία «ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Τα επιστημονικά τμήματα λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ, και έχουν σαν κύριο αντικείμενο την μελέτη θεμάτων σχετικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Αρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙ Α Ε ΡΑ Ιδρύεται Σύλλογος µε την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Του σωµατείου µε την επωνυµία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ Άρθρο 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Επωνυµία Έδρα Σκοπός Ιδρύεται επιστηµονικό επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός. Ισχύον Άρθρο 3 Προτεινόμενο Άρθρο 3

Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός. Ισχύον Άρθρο 3 Προτεινόμενο Άρθρο 3 Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός Ισχύον Άρθρο 2 Σκοπός του Συνδέσμου Προτεινόμενο τροποποιημένο Άρθρο 2 Σκοπός του Συνδέσμου Σκοπός του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Άρθρο 1ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σωµατείο από φίλους των εικαστικών και πλαστικών τεχνών, µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) "

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) " ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυμία - Έδρα Επωνυμία: " Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος ( Π.Ε.Β.Ε. ) ",

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 2 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου είναι η Αθήνα οδός Αριστογείτονος 11-13. Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 2 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου είναι η Αθήνα οδός Αριστογείτονος 11-13. Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ & ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ Τάρανα-Κραψίτη Δήμου Πρέβεζας» (Ο.Σ.Π.Ο. Τάρανα-Κραψίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α 1998 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. Ιδρυση - Επωνυμία - Εδρα 1 2. Λειτουργία - Σφραγίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως:

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως: Καταστατικό 1 Ονομασία και έδρα Ο σύλλογος φέρει την ονομασία Έλληνες Επιστήμονες Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (κ.σ.) και έχει την έδρα του στο Βερολίνο. Έτος χρήσης είναι το ημερολογιακό έτος. 2 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Αρθρο 1 ο : ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.- Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Άρθρο 1 Όνοµα και έδρα Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. Άρθρο 2 Σκοποί 1. Η προαγωγή των συµφερόντων των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονική Εταιρεία (Σωματείο), με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ», με έδρα την Αθήνα, Σοφίας Σλήμαν 48

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 - Ίδρυση Ιδρύεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με επωνυμία Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία «ΦΙΛΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΦΙΛ.ΜΟ.Π.» με έδρα την πόλη των Σερρών. Άρθρο 2 ο ΣΚΟΠΟΣ Σκοποί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ» µε έδρα την Πτολεµαΐδα. Άρθρο 2 Σκοπός του σωµατείου είναι η προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 1 of 6 18/2/2013 3:27 µµ Καταστατικό ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 ο Ιδρύεται επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις Καταστατικού του Συλλόγου Αποφοίτων ΔΕΤ

Τροποποιήσεις Καταστατικού του Συλλόγου Αποφοίτων ΔΕΤ ü ΑΡΘΡΟ 1 - Ι ΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος ιοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας». Το Σωματείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί στα αγγλικά τον διακριτικό τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα Α. Ιδρύεται στη Σαλαμίνα, σήμερα στις 10 Ιουνίου 2002, σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» 1 ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Το 1965 εγκεκριμένο με την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ)

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ) Καταστατικό Άρθρο 1 (Ονομασία) Υπό την ονομασία: στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) στη γερμανική γλώσσα «Griechische Gemeinde Zürich» (GGZ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Η επωνυμία αναγράφεται υποχρεωτικά στη σφραγίδα της Ένωσης.

Η επωνυμία αναγράφεται υποχρεωτικά στη σφραγίδα της Ένωσης. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ στελεχη ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ» ΑΡΘΡΟ 1. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Άρθρο 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ Η επωνυμία της επιστημονικής εταιρείας είναι «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα τον Δήμο Αθηναίων. Η επωνυμία της

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Επωνυμία-Έδρα. Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Σύλλογος Ιπποκρατείου Πολιτείας Αφιδνών «Ο Φελλεύς».

Άρθρο 1. Επωνυμία-Έδρα. Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Σύλλογος Ιπποκρατείου Πολιτείας Αφιδνών «Ο Φελλεύς». Κωδικοποιημένο Καταστατικό του Σωματείου Σύλλογος Ιπποκρατείου Πολιτείας Αφιδνών «Ο Φελλεύς» (όπως ισχύει με τις τροποποιήσεις της 1 ης /11.3.2012 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του).

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενες Τροποποιήσεις Καταστατικού. ΣΑΑΚ Ανατόλια. Για την επίτευξη των σκοπών του, ο σύλλογος δύναται με απόφαση του

Προτεινόμενες Τροποποιήσεις Καταστατικού. ΣΑΑΚ Ανατόλια. Για την επίτευξη των σκοπών του, ο σύλλογος δύναται με απόφαση του Προτεινόμενες Τροποποιήσεις Καταστατικού ΣΑΑΚ Ανατόλια Άρθρο 2ο Προστίθεται στο άρθρο 2 νέα παράγραφος ως εξής : Για την επίτευξη των σκοπών του, ο σύλλογος δύναται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Άρθρο 1. Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Άρθρο 1. Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Άρθρο 1 Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Ιδρύεται επιστημονικό Σωματείο με τον τίτλο «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία»

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 4: Μέλη Άρθρο 5: - Εγγραφή µελών Άρθρο 6: - ικαιώµατα και υποχρεώσεις των µελών

Άρθρο 4: Μέλη Άρθρο 5: - Εγγραφή µελών Άρθρο 6: - ικαιώµατα και υποχρεώσεις των µελών KΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ ( Σ Π) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1: Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ» ΑΡΘΡΟ 1 : Ιδρυτική πράξη 1) Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ» µε έδρα την Αθήνα. 2)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

Συνίσταται Σωµατείο µε την επωνυµία «Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρία» (ΕΚΕ). Έδρα του Συλλόγου ορίζεται η Αθήνα.

Συνίσταται Σωµατείο µε την επωνυµία «Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρία» (ΕΚΕ). Έδρα του Συλλόγου ορίζεται η Αθήνα. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Σύσταση, Έδρα Συνίσταται Σωµατείο µε την επωνυµία «Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρία» (ΕΚΕ). Έδρα του Συλλόγου ορίζεται η Αθήνα. Αρθρο 2 Σκοπός Σκοπός της Εταιρίας είναι πρώτον η προαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛ.ΕΤ.ΤΥ.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛ.ΕΤ.ΤΥ.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛ.ΕΤ.ΤΥ.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α Άρθρο 1ο α) Ιδρύεται στο Ίλιον Αττικής επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

II.ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΣΠΑΙΤΕ

II.ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΣΠΑΙΤΕ Υπόδειγμα Καταστατικού Συλλόγου Αποφοίτων ΑΣΠΑΙΤΕ I. ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Στην Αθήνα σήμερα.. 2014 και στην αίθουσα. της ΑΣΠΑΙΤΕ οι παρακάτω υπογράφοντες, όλοι ενήλικες Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες, έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 1 : Επωνυμία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ιδρύεται σωματείο χωρίς κερδοσκοπικό σκοπό με την Επωνυμία «Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών» Άρθρο 2 : Έδρα Το σωματείο εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Συνιστάται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μετεχόντων σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός α. Το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Αρθρο 1. Ιδρύεται στην Αθήνα επαγγελματικός επιστημονικός σύλλογος με την

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Αρθρο 1. Ιδρύεται στην Αθήνα επαγγελματικός επιστημονικός σύλλογος με την ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Αρθρο 1 Ιδρύεται στην Αθήνα επαγγελματικός επιστημονικός σύλλογος με την επωνυμία «Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών (HELLENIC ASSOCIATION

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου www.cypsa.org.cy info@cypsa.org.cy P.O. Box: 25628, 1311, Nicosia, Cyprus ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΕΔΡΑ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΣΚΟΠΟΙ, ΜΕΣΑ 1. Ιδρύεται Σύνδεσμος με έδρα τη Λευκωσία και την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 18/4/26-6-2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι: Συγκρότηση και λειτουργία του Δ.Σ. Άρθρο 1: Συγκρότηση

Διαβάστε περισσότερα

επιχειρηµατική έδρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ή εκπρόσωποι αυτών µε υπεύθυνη δήλωση.

επιχειρηµατική έδρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ή εκπρόσωποι αυτών µε υπεύθυνη δήλωση. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωµατείου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ µε τίτλο «Ένωση Αγροτουρισµού Θεσσαλίας» ΑΡΘΡΟ 1. Ι ΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-Ε ΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ 1.Ιδρύεται στις 19 Μαρτίου 2015, Σωµατείο µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 7 Τα όργανα του Σωµατείου είναι η Γενική Συνέλευση, το ιοικητικό Συµβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή.

Άρθρο 7 Τα όργανα του Σωµατείου είναι η Γενική Συνέλευση, το ιοικητικό Συµβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωµατείου ΑΡΧΕΛΩΝ, πρώην «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ». Στα αγγλικά: ARCHELON, the Sea Turtle Protection Society of Greece. ΤΙΤΛΟΣ Ε ΡΑ ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 Ιδρύθηκε Σωµατείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟ 1: 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµια συνδικαλιστική οργάνωση, µε την επωνυµία «Δηµοσιοϋπαλληλικός Σύλλογος Σπουδαστών Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου Άρθρο 1 Επωνυµία και Έδρα 1. Ιδρύεται και λειτουργεί Σωµατείο µε την Επωνυµία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. ΤΙΤΛΟΣ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο υπό την επωνυμία "Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος" με έδρα την Αθήνα.

Άρθρο 1 Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο υπό την επωνυμία Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος με έδρα την Αθήνα. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑIΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ι. ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Άρθρο 1 Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο υπό την επωνυμία "Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος" με έδρα την Αθήνα. Άρθρο 2 Σκοποί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Άρθρο 1 Σκοποί του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού στο εξής Σ.Α.Ε., κατά το άρθρο 108 παρ. 2 του Συντάγματος έχει ως αποστολή την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Άρθρο 1 ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» (ΕΕΣΠΕ) με έδρα την Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστηµονικού Συλλόγου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστηµονικού Συλλόγου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστηµονικού Συλλόγου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Επωνυµία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστηµονικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Άρθρο 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο » µε έδρα την

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Άρθρο 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο » µε έδρα την [ ΕΙΓΜΑ 1 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ] ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΝ ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο ----------» µε έδρα την ------. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α Καταστατικό του Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος με τη επωνυμία «Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών» με αρχικά ΣΥ.Σ.Π.Α. με έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόταση του ΔΣ της ΣΕΘ προς την Καταστατική Συνέλευση της Εταιρείας την 13 η Μαρτίου. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η πρόταση του ΔΣ της ΣΕΘ προς την Καταστατική Συνέλευση της Εταιρείας την 13 η Μαρτίου. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η πρόταση του ΔΣ της ΣΕΘ προς την Καταστατική Συνέλευση της Εταιρείας την 13 η Μαρτίου. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Άρθρο 1 Λειτουργεί στη Λάρισα επιστημονική εταιρεία με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ ΣΚΟΠΟΣ

ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ Ιδρύεται επιστηµονικό επαγγελµατικό Σωµατείο σαν συλλογικό όργανο των ανά την Ελληνική Επικράτεια κατόχων Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράµµατος «Μάρκετινγκ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Άρθρο 1 Ίδρυση, επωνυμία, έδρα και σφραγίδα 1. Από τους παλιούς μαθητές και φίλους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Institut

Διαβάστε περισσότερα