ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ"

Transcript

1

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο για την επιβίωσή τους εξοπλισμό και βοηθήματα. Σε μία σειρά αποστολών οι σπηλαιολόγοι θα ανακαλύψουν τα μυστικά νέων κομματιών του σπηλαίου. Μεταξύ των αποστολών θα επιστρέφουν στην αρχική βάση για επιπλέον εξοπλισμό και για να προετοιμαστούν για την επόμενη αποστολή τους. Οι εξερευνητές μπορούν επίσης να στήσουν σκηνές για να βοηθηθούν στην εξερεύνηση. Το παιχνίδι τελειώνει μόλις το σπήλαιο εξερευνηθεί ολοκληρωτικά. Η ομάδα που συνεισέφερε περισσότερο στην φανταστική υπόγεια εξερεύνηση κερδίζει το παιχνίδι και ταυτόχρονα την παγκόσμια φήμη και αναγνώριση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 διπλής όψεως ταμπλό αρχικής βάσης 5 ταμπλό παικτών 80 πλακίδια σπηλαίου χωρισμένα σε 4 ομάδες (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, IV) 5 πιόνια σπηλαιολόγων σε 5 χρώματα, 1 για κάθε παίκτη 5 πιόνια σκηνών σε 5 χρώματα, 1 για κάθε παίκτη 16 πλακίδια κατολίσθησης Δείκτες εξοπλισμού: 50 δείκτες αναλωσίμων 40 δείκτες σχοινιού 20 δείκτες οξυγόνου 5 δείκτες φωτογραφικής μηχανής, 1 για κάθε παίκτη 5 δείκτες λέμβου, 1 για κάθε παίκτη. Δείκτες εξερεύνησης: 25 δείκτες εξερεύνησης νερού 40 δείκτες εξερεύνησης διάσχισης 30 δείκτες εξερεύνησης φωτογράφισης 27 δείκτες εξερεύνησης στενώματος 40 δείκτες βάθους 12 δείκτες επιπλέον πόντων 1 δείκτης πρώτου παίκτη Στο μπορείτε να βρείτε μουσική για το παιχνίδι The Cave. Η μουσική αυτή είναι ένα συμπλήρωμα που μπορεί να σας βοηθήσει για μια πιο έντονη εμπειρία του παιχνιδιού. Υπάρχουν 4 διαφορετικά κομάτια τα οποία αντιστοιχούν στις 4 φάσεις του παιχνιδιού.

3 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το αρχικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού (1). Το ποιό ταμπλό θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τον αριθμό των παικτών. Τα αρχικά ταμπλό αναγράφουν στη μία γωνία τους τον αριθμό των παικτών για τον οποίο προορίζονται (2). Η κεντρική θέση του αρχικού ταμπλό είναι η βάση των σπηλαιολόγων (3). Οι ομάδες ξεκινούν από εκεί την εξερεύνηση του σπηλαίου, και εκεί είναι που επιστρέφουν για να εξοπλιστούν. Προετοιμάστε τέσσερις στοίβες πλακιδίων σπηλαίου (4). Τα πλακίδια κάθε στοίβας πρέπει να έχουν το ίδιο σύμβολο στην πλάτη τους. Ανακατέψτε καλά και τα 20 πλακίδια κάθε στοίβας και έπειτα αφαιρέστε έναν προκαθορισμένο αριθμό πλακιδίων (ανάλογα με τον αριθμό των παικτών) χωρίς να αποκαλύψετε αυτά που αφαιρέσατε. Και οι τέσσερις στοίβες πρέπει να βρίσκονται κλειστές πάνω στο τραπέζι. Κοντά τους πρέπει να βρίσκονται τα πλακίδια κατολίσθησης. Αριθμός πλακιδίων που αφαιρούνται Αριθμός πλακιδίων στη στοίβα Τοποθετήστε τους δείκτες σε μία τράπεζα (5) στην άκρη, αφήνοντας χώρο στο κέντρο ώστε να μπορεί να μεγαλώνει η σπηλιά στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ξεχωρίστε τους δείκτες ανά είδος, ώστε να τους βρίσκετε εύκολα.

4 Κάθε παίκτης παίρνει: 1 πιόνι ομάδας σπηλαιολόγων και 1 πιόνι σκηνής στο χρώμα της επιλογής του. 1 ταμπλό παίκτη στο χρώμα της επιλογής του. Τα ταμπλό των παικτών (6) έχουν δύο θέσεις για τους δείκτες εξοπλισμού των παικτών: Σακίδιο (Α) - 8 θέσεις εξοπλισμού. Οι ομάδες σπηλαιολόγων έχουν μαζί τους από ένα σακίδιο και ο εξοπλισμός που περιέχει είναι πάντοτε διαθέσιμος. Σκηνή (Β) - 4 θέσεις εξοπλισμού. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, κάθε ομάδα μπορεί να τοποθετήσει μία σκηνή και να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της. Λεπτομερείς κανόνες για τις σκηνές υπάρχουν παρακάτω στο εγχειρίδιο. Κάθε παίκτης τοποθετεί το πιόνι της ομάδας του στην κεντρική θέση (αρχική βάση) και το πιόνι σκηνής του (7) δίπλα στο ταμπλό του. Έπειτα όλοι οι παίκτες ταυτόχρονα επιλέγουν δείκτες εξοπλισμού (8) γεμίζοντας τα σακίδιά τους. Οι παίκτες έχουν ελεύθερη επιλογή εξοπλισμού. Στο πρώτο παιχνίδι είναι καλό κάθε παίκτης να πάρει: 4 αναλώσιμα, 1 σχοινί, 1 οξυγόνο, την φωτογραφική μηχανή και τη σχεδία του. Αφού όλοι οι παίκτες μαζέψουν τον εξοπλισμό τους, καθορίζεται ο πρώτος παίκτης. Πρώτος παίζει αυτός που βρέθηκε πιο πρόσφατα σε μια σπηλιά. Σε περίπτωση αμφιβολιών, καθορίστε τυχαία τον αρχικό παίκτη. Το παιχνίδι είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Σημείωση: Πριν το πρώτο σας παιχνίδι, αφαιρέστε προσεκτικά όλους τους δείκτες από τα χαρτόνια. ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίζουν ο ένας μετά τον άλλο με δεξιόστροφη φορά. Στην αρχή της σειράς του, κάθε παίκτης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 1 αναλώσιμό του, εκτός κι αν βρίσκεται στην αρχική βάση. Σε κάθε γύρο ένας παίκτης ξοδεύει μέχρι 5 πόντους ενέργειας (ΠΕ). ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΝΕΑ ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΥ Ένας παίκτης μπορεί να αποκαλύψει για 1 ΠΕ, ένα νέο πλακίδιο. Το πιόνι του παίκτη πρέπει να βρίσκεται σε ένα πλακίδιο με τουλάχιστον μια ανεξερεύνητη έξοδο (που να οδηγεί σε κενή θέση του τραπεζιού). Ο παίκτης ανοίγει ένα πλακίδιο από την κορυφή της τρέχουσας στήλης πλακιδίων. Πρώτα από τη στήλη Ι, μέχρι αυτή να εξαντληθεί, έπειτα από τη ΙΙ, την ΙΙΙ και τέλος την ΙV. Αφού ανοίξει ένα πλακίδιο, ο παίκτης επιλέγει δίπλα σε ποιά ανεξερεύνητη έξοδο θα το τοποθετήσει. Τα πλακίδια σπηλαίου θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε τα γειτονικά πλακίδια να ταιριάζουν (άνοιγμα με άνοιγμα και βράχος με βράχο. (Σημείωση: Το νέο πλακίδιο δεν χρειάζεται να ταιριάζει με γειτονική κατολίσθηση.) Εκτός αυτού, ο παίκτης επιλέγει ελεύθερα τον προσανατολισμό και τη θέση του νέου πλακιδίου. Αν το πλακίδιο δεν μπορεί να τοποθετηθεί σύμφωνα με τους κανόνες, ξεσκαρτάρεται και στη θέση του τοποθετείται ένα πλακίδιο κατολίσθησης. Το πλακίδιο κατολίσθησης δεν χρειάζεται να ταιριάζει στις πλευρές του με τα γειτονικά πλακίδια. (Στη σπάνια περίπτωση που εξαντληθούν τα πλακίδια κατολίσθησης, τοποθετείστε κάτι άλλο σαν σημείωση). Ο παίκτης επιλέγει σε ποιά ανεξερεύνητη έξοδο θα τοποθετηθεί το πλακίδιο κατολίσθησης. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΝΕΑ ΠΛΑΚΙΔΙΑ!

5 Αφού τοποθετηθεί το νέο πλακίδιο, ο παίκτης τοποθετεί πάνω του τον κατάλληλο δείκτη εξερεύνησης: Πλακίδιο νερού: δείκτης εξερεύνησης νερού, αξίζει 3 πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Πλακίδιο ευρήματος: δείκτης φωτογράφισης, αξίζει 2 πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Πλακίδιο στενώματος: Τοποθετήστε έναν δείκτη στενώματος με τον ίδιο αριθμό με το πλακίδιο. Πλακίδιο στενώματος Ι - αξίζει 2 πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού, πλακίδιο στενώματος ΙΙ - αξίζει 3 πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού, πλακίδιο στενώματος ΙΙΙ - αξίζει 4 πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Τα πλακίδια κατάβασης λειτουργούν με λίγο διαφορετικό τρόπο. Αντί δείκτη εξερεύνησης, πάνω τους τοποθετείται ένας δείκτης βάθους με τιμή κατά 25 μεγαλύτερη από το βάθος του επιπέδου από το οποίο ανακαλύφθηκε το πλακίδιο. Το αρχικό ταμπλό έχει βάθος 0 οπότε δεν απαιτείται δείκτης βάθους. Δείκτες βάθους: Χρησιμοποιούνται για να σημειώνουν το βάθος ενός πλακιδίου. Οι δείκτες αυτοί τοποθετούνται πάντοτε σε πλακίδια κατάβασης, ώστε οι παίκτες να βλέπουν το βάθος στο οποίο βρίσκονται. Κάθε κατάβαση είναι 25 μέτρα πιο βαθιά από το πλακίδιο μέσω του οποίου ανακαλύφθηκε. Όλα τα πλακίδια μη κατάβασης τα οποία ανακαλύπτονται (γειτονικά ή παραπέρα) μετά από ένα πλακίδιο κατάβασης, βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αυτό. Είναι πολύ χρήσιμο να τοποθετείται δείκτες βάθους ακόμη και σε πλακίδια μη-κατάβασης τα οποία βρίσκονται γειτονικά αλλά έχουν διαφορετικό βάθος, ώστε η κατάσταση να είναι ξεκάθαρη. Οι δείκτες βάθους υπάρχουν απλά για να έχουν οι παίκτες πληροφορίες για τα επίπεδα του σπηλαίου. Δεν εξυπηρετούν κάποια άλλη λειτουργία. Η αρχική βάση και τα μη-κατάβασης πλακίδια που ανακαλύπτονται από εκεί βρίσκονται σε βάθος μηδέν και δεν απαιτείται δείκτης βάθους. Το βάθος αλλάζει μόνο όταν ανακαλυφθεί πλακίδιο κατάβασης. Παράδειγμα 1: Ο Χρήστος είναι ο κόκκινος παίκτης και έχει ανοίξει ένα πλακίδιο κατάβασης. Μπορεί να το τοποθετήσει δίπλα σε μία από τις 3 εξόδους του πλακιδίου στο οποίο βρίσκεται (έτσι ώστε το νέο πλακίδιο να ταιριάζει με όλα τα ήδη τοποθετημένα

6 πλακίδια). Κάνει την επιλογή του και τοποθετεί το πλακίδιο. Μιας και το τρέχον πλακίδιο στο οποίο βρίσκεται ο Χρήστος έχει βάθος 0, το νέο πλακίδιο κατάβασης έχει βάθος 25, οπότε και τοποθετείται πάνω του ένας αντίστοιχος δείκτης. Παράδειγμα 2: Ο Χρήστος αποφασίζει να ανοίξει άλλο ένα πλακίδιο. Αυτή τη φορά είναι ένα πλακίδιο στενώματος με επίπεδο δυσκολίας Ι. Ο Χρήστος το τοποθετεί και μαζί βάζει πάνω του έναν δείκτη εξερεύνησης στενώματος, ίδιας τιμής με αυτής του πλακιδίου. Παράδειγμα 3: Σε επόμενο γύρο ο Χρήστος έχει κατέβει και τώρα ξοδεύει έναν πόντο ενέργειας για ένα νέο πλακίδιο. Αυτή τη φορά, δεν υπάρχει τρόπος το νέο πλακίδιο να τοποθετηθεί. Έτσι, ξεσκαρτάρει το πλακίδιο από το παιχνίδι και έπειτα παίρνει και τοποθετεί ένα πλακίδιο κατολίσθησης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από την αρχική θέση της βάσης, οι παίκτες δεν μπορούν να ανακαλύψουν άμεσα νέα πλακίδια σπηλαίου. Οι ομάδες πρέπει να μετακινηθούν πρώτα σε θέσεις με ανεξερεύνητες εξόδους και έπειτα ξεκινούν την εξερεύνηση νέων πλακιδίων.

7 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ Οι παίκτες χρησιμοποιούν πόντους ενέργειας για να φτάσουν σε νέα πλακίδια. Σε κάθε πλακίδιο μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα περισσότεροι από ένας παίκτες. Οι παίκτες συλλέγουν δείκτες εξερεύνησης κατά την μετακίνησή τους, κρατώντας τους ανοιχτούς μπροστά τους. Μπορεί ένας παίκτης να μετακινηθεί σε γειτονικό πλακίδιο για 1 ΠΕ, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις πλακιδίων που απαιτούν περισσότερους ΠΕ: Πλακίδια κατάβασης Για να φτάσει κάποιος σε ένα πλακίδιο κατάβασης (ή σε οποιοδήποτε άλλο) σε διαφορετικό επίπεδο (ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας), πρέπει να υπάρχει σχοινί από το τρέχον πλακίδιο προς το άλλο. Αν υπάρχει ήδη ένα σχοινί, η ομάδα μπορεί να το χρησιμοποιήσει (ανεξάρτητα του ποιός το τοποθέτησε) ώστε να μετακινηθεί στο νέο πλακίδιο για 1ΠΕ. Αλλιώς η ομάδα πρέπει να τοποθετήσει ένα σχοινί, το οποίο πρέπει να έχει στο σακίδιό της. Για την τοποθέτηση του σχοινιού, η ομάδα ξοδεύει 1 ΠΕ και τοποθετεί το σχοινί της στο ταμπλό, μεταξύ των δύο πλακιδίων που θέλει να συνδέσει και έπειτα ξοδεύει άλλον 1 ΠΕ ώστε να μετακινηθεί στο νέο πλακίδιο. Αν η διαφορά βάθους μεταξύ των δύο πλακιδίων είναι μεγαλύτερη του ενός επιπέδου (πχ. μεγαλύτερη από 25 μέτρα), τότε πολλά σχοινιά απαιτούνται για να συνδεθούν τα πλακίδια. Η ομάδα πρέπει να τοποθετήσει ένα σχοινί και να ξοδέψει 1 ΠΕ για κάθε 25 μέτρα διαφοράς βάθους μεταξύ των πλακιδίων, ώστε να τα συνδέσει, συν 1 ΠΕ για να φτάσει στο νέο πλακίδιο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μέρη. Μία ομάδα πρέπει να έχει αρκετό σχοινί και ΠΕ ώστε να ολοκληρώσει τη μετακίνηση σε έναν μόνο γύρο. Δηλαδή, σε διαφορά 50 μέτρων, μία ομάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει 2 σχοινιά από το σακίδιό της και να ξοδέψει 3 ΠΕ. Η ομάδα δεν μπορεί να τοποθετήσει 1 σχοινί σε έναν γύρο και 2ο σχοινί στον επόμενο, ούτε να τοποθετήσει τα σχοινιά στον ένα γύρο και να μετακινηθεί στον επόμενο. Αν τα πλακίδια ήδη συνδέονται με σχοινί, η ομάδα δεν χρειάζεται ούτε μπορεί να τοποθετήσει επιπλέον σχοινί. Η μετακίνηση μεταξύ των πλακιδίων που συνδέονται με σχοινί πάντοτε κοστίζει 1 ΠΕ. Για κάθε σχοινί που τοποθετεί η ομάδα, ο παίκτης στον οποίο ανήκει παίρνει έναν δείκτη εξερεύνησης διάσχισης. Παράδειγμα 1: Η Αννα θέλει να μετακινηθεί σε ένα γειτονικό πλακίδιο κατάβασης, το οποίο δεν συνδέεται ακόμη με σχοινί. Η διαφορά βάθους είναι μόλις 25 μέτρα, οπότε η Άννα ξοδεύει 2 ΠΕ, τοποθετεί ένα σχοινί από το σακίδιό της στο ταμπλό και μετακινεί το πιόνι της ομάδας της στο πλακίδιο κατάβασης. Παίρνει έναν δείκτη εξερεύνησης διάσχισης από το απόθεμα και το τοποθετεί κοντά στο ταμπλό της. Κάθε τέτοιος δείκτης αξίζει 2 πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού.

8 Παράδειγμα 2: Η Αννα θέλει να μετακινηθεί ακόμη πιο βαθιά σε πλακίδιο που δεν είναι ακόμη συνδεδεμένο με σχοινί. Η διαφορά βάθους είναι 75 μέτρα (3 επίπεδα). Η Αννα είναι προετοιμασμένη και έχει 3 σχοινιά στο σακίδιό της. Ξοδεύει 4 ΠΕ και τοποθετεί 3 σχοινιά μεταξύ των δύο πλακιδίων, μετακινώντας το πιόνι της ομάδας της στο πλακίδιο καταάβασης. Παίρνει 3 δείκτες εξερεύνησης διάσχισης και τους τοποθετεί δίπλα στο ταμπλό της. Την πρώτη φορά που ένας παίκτης μετακινείται (πάνω ή κάτω) σε ένα νέο βάθος τοποθετώντας σχοινί, παίρνει τον αντίστοιχο δείκτη βάθους, με την τιμή βάθους που μόλις έφτασε. Κάθε παίκτης μπορεί να έχει μόνο 1 δείκτη βάθους για κάθε διαφορετική τιμή του. Έτσι ένας παίκτης μπορεί να έχει το πολύ από έναν δείκτη 25, έναν 50, έναν 75 κλπ. Οι δείκτες βάθους κερδίζονται μόνο όταν ένας παίκτης φτάσει σε νέο επίπεδο με τη χρήση δικού του σχοινιού και όχι με σχοινί που μπορεί κάποιος αντίπαλος να έχει τοποθετήσει νωρίτερα εκεί. Οι δείκτες βάθους αξίζουν πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού: δείκτης 25 μέτρων: 3 πόντοι νίκης δείκτης 50 μέτρων: 4 πόντοι νίκης δείκτης 75 και πιό βαθιά: 5 πόντοι νίκης Πλακίδια νερού

9 Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τρόποι για να φτάσει ένας παίκτης σε πλακίδιο νερού: Με χρήση οξυγόνου. Ο παίκτης πρέπει να ξοδέψει 2 ΠΕ και 1 οξυγόνο. Οι δείκτες οξυγόνου είναι διπλής όψεως με 2 γεμάτες φιάλες στη μία πλευρά και 1 γεμάτη φιάλη στην άλλη. Όταν ξοδεύετε ένα οξυγόνο, γυρίστε έναν δείκτη με 2 γεμάτες φιάλες στην πίσω πλευρά της 1 φιάλης ή αφαιρέστε από το παιχνίδι έναν δείκτη 1 φιάλης. Όταν φτάνει σε ένα πλακίδιο νερού στο οποίο υπάρχει ακόμη ένας δείκτης εξερεύνησης νερού, ο παίκτης παίρνει τον δείκτη αυτό και τον τοποθετεί στο ταμπλό του. Κάθε δείκτης εξερεύνησης νερού αξίζει 3 πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Με χρήση λέμβου. Ο παίκτης ξοδεύει 1 ΠΕ και πρέπει να έχει λέμβο στο σακίδιό του. Φτάνοντας σε ένα πλακίδιο νερού με τη λέμβο δεν επιτρέπει στην ομάδα να πάρει έναν δείκτη εξερεύνησης νερού! Μετά τη χρήση της, η λέμβος μένει στο σακίδιο της ομάδας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Σημείωση: Αν μία ομάδα φτάσει σε πλακίδιο νερού με λέμβο, μπορεί αργότερα να ξοδέψει 1 ΠΕ και 1 οξυγόνο για να εξερευνήσει το πλακίδιο και να πάρει τον δείκτη εξερεύνησης νερού (αν βρίσκεται ακόμη στο πλακίδιο). Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχει απομείνει μόνο 1 ΠΕ στην ομάδα για τον γύρο. Πλακίδια ανακαλύψεων Η μετακίνηση σε ένα πλακίδιο ανακάλυψης κοστίζει 1 ΠΕ. Αν σε ένα πλακίδιο ανακάλυψης υπάρχει ακόμη ένας δείκτης εξερεύνησης φωτογράφησης και η ομάδα έχει φωτογραφική μηχανή στο σακίδιό της, μπορεί να ξοδέψει 1 ΠΕ ώστε να εξερευνήσει το πλακίδιο, να πάρει τον δείκτη φωτογράφησης και να τον τοποθετήσει δίπλα στο ταμπλό της. Μετά τη χρήση, η φωτογραφική μηχανή παραμένει στο σακίδιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Κάθε δείκτης εξερεύνησης φωτογράφησης αξίζει 2 πόντους νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Πλακίδια Στενώματος Η μετακίνηση σε ένα πλακίδιο στενώματος κοστίζει 1ΠΕ συν τόσους ΠΕ όσο και το επίπεδο δυσκολίας του στενώματος. Η δυσκολία ενός στενώματος αναγράφεται στο πλακίδιο και έχει τιμή από 1 έως 3. Αν είναι η πρώτη φορά που κάποιος εισέρχεται στο πλακίδιο στενώματος, ο παίκτης παίρνει τον δείκτη εξερεύνησης στενώματος από το πλακίδιο και τον

10 τοποθετεί δίπλα στο ταμπλό του. Κάθε δείκτης εξερεύνησης στενώματος αξίζει στο τέλος του παιχνιδιού Πόντους Νίκης: Δυσκολία 1: 2 πόντοι νίκης Δυσκολία 2: 3 πόντοι νίκης Δυσκολία 3: 4 πόντοι νίκης Το κόστος ΠΕ για τη μετακίνηση σε ένα πλακίδιο στενώματος πρέπει να πληρωθεί, ανεξάρτητα του αν υπάρχει ένας δείκτης εξερεύνησης εκεί ή όχι. Παράδειγμα: Η Ρούλα ανακαλύπτει ένα πλακίδιο στενώματος δυσκολίας 2. Το τοποθετεί δίπλα σε μια ανεξερεύνητη έξοδο δίπλα στο πιόνι του και τοποθετεί εκεί έναν δείκτη εξερεύνησης στενώματος δυσκολίας 2, όπως σημειώνεται στην πάνω δεξιά γωνία του πλακιδίου. Για να μετακινηθεί στο πλακίδιο και να πάρει τον δείκτη εξερεύνησης, η Ρούλα πρέπει να ξοδέψει 3 ΠΕ (1 ΠΕ + 2 επιπλέον λόγω δυσκολίας). Κενά πλακίδια Πλακίδια κατολίσθησης Η μετακίνηση σε κενό πλακίδιο κοστίζει πάντα 1ΠΕ. Η μετακίνηση σε κατολίσθηση κοστίζει 2 ΠΕ. Σημείωση: Το κόστος μετακίνησης σε ένα πλακίδιο πρέπει να πληρωθεί στο ακέραιο, ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι ένας δείκτης εξερεύνησης ακόμη στο πλακίδιο. Αν μια ομάδα δεν έχει δείκτες αναλώσιμων στο σακίδιό της στην αρχή της σειράς του παίκτη, πρέπει να ξοδέψει 5 ΠΕ ώστε να μετακινηθεί κατά ένα πλακίδιο, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι άλλο, μέχρι να μπορέσει να φτάσει στην αρχική βάση ή τη σκηνή τους, αν εκεί υπάρχουν αναλώσιμα. Μια ομάδα μπορεί πάντοτε να εισέλθει σε γειτονικό πλακίδιο (αν συνδέεται από πέρασμα) ξοδεύοντας 5 ΠΕ, χωρίς να κάνει τίποτα άλλο στη σειρά της, ανεξάρτητα του είδους του πλακιδίου, ακόμη κι αν η ομάδα δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μετακινηθεί στο πλακίδιο αυτό κανονικά. Στην περίπτωση αυτή, ο παίκτης δεν κερδίζει κανέναν δείκτη εξερεύνησης. Παράδειγμα: Μία ομάδα μπορεί να φτάσει σε νερό χωρίς οξυγόνο ή λέμβο, αλά το κόστος για την κίνηση αυτή είναι 5 ΠΕ και αν υπάρχει δείκτης εξερεύνησης νερού, τότε δεν τον κερδίζει ο παίκτης.

11 ΜΑΖΕΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΗ Μια ομάδα στην αρχική βάση μπορεί να γεμίσει το σακίδιό της. Το γέμισμα κοστίζει 2 ΠΕ. Η ομάδα μπορεί να ανταλλάξει ελεύθερα υλικά μεταξύ του σακιδίου της και του αποθέματος. Αν η ομάδα έχει ακόμη τη σκηνή της στο σακίδιό της, μπορεί επίσης να ανταλλάξει εξοπλισμό μεταξύ της σκηνής και του αποθέματος. Λεπτομερείς κανόνες για τη σκηνή αναφέρονται παρακάτω. Το αρχικό γέμισμα εξοπλισμού στην αρχή του παιχνιδιού δεν κοστίζει ΠΕ. ΣΚΗΝΗ Κάθε ομάδα σπηλαιολόγων έχει μία διαθέσιμη σκηνή. Η σκηνή έχει 4 θέσεις εξοπλισμού και καταλαμβάνει 2 θέσεις του σακιδίου. Ένας παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να πάρει μαζί του τη σκηνή του. Όταν, ωστόσο, αποφασίσει να πάρει μαζί του τη σκηνή, πρέπει να γεμίσει τις 4 θέσεις της σκηνής και έπειτα να τη βάλει στο σακίδιό του. Όταν η σκηνή τοποθετείται στο σακίδιο στην αρχική βάση, το πιόνι σκηνής τοποθετείται έτσι ώστε να καταλαμβάνει 2 θέσεις του σακιδίου. Την πρώτη φορά που η σκηνή τοποθετείται στο σακίδιο στην αρχική βάση δεν υπάρχει επιπλέον κόστος, αλλά αργότερα το κόστος τοποθέτησης της σκηνής ξανά στο σακίδιο είναι 1 ΠΕ. Όσο η σκηνή βρίσκεται ακόμη στο σακίδιο, η ομάδα ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό των 4 θέσεων της σκηνής. Μια ομάδα σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ είδος πλακιδίου μπορεί να ανοίξει τη σκηνή από το σακίδιο και να την τοποθετήσει εκεί ξοδεύοντας 2ΠΕ. Από το σημείο αυτό κι έπειτα, η ομάδα μπορεί να ανταλλάζει ελεύθερα εξοπλισμό μεταξύ του σακιδίου και της σκηνής, στο πλακίδιο αυτό, χωρίς να ξοδεύει ΠΕ. Μία ομάδα μπορεί να ξοδέψει 1 ΠΕ ώστε να ξαναμαζέψει τη σκηνή της (στο πλακίδιο αυτό) με τον εξοπλισμό που αυτή έχει, και τοποθετείται σε 2 θέσεις του σακιδίου. (Μπορεί μια ομάδα να πετάξει εξοπλισμό από το σακίδιο ώστε να κάνει χώρο για τη σκηνή.) Αργότερα η σκηνή μπορεί να ξαναστηθεί για 2 ΠΕ. Όταν μία ομάδα επιστρέψει στην αρχική βάση με τη σκηνή στο σακίδιό της, μπορεί: Να αφήσει τη σκηνή στη βάση, ξοδεύοντας 0 ΠΕ. Στην περίπτωση αυτή, η σκηνή εγκαταλείπεται και η ομάδα δεν μπορεί πλέον να την χρησιμοποιήσει ξανά στο παιχνίδι. Να την φορτώσει. Για να το κάνει αυτό, η ομάδα πρέπει να τοποθετήσει τη σκηνή για 2 ΠΕ, να γεμίσει το σακίδιο και τη σκηνή για 2 ΠΕ, και έπειτα να τοποθετήσει τη σκηνή σε 2 θέσεις του σακιδίου για 1 ΠΕ (δεν απαιτείται να γίνουν όλα στον ίδιο γύρο). Να μην κάνει τίποτα, αφήνοντας το σακίδιο και τη σκηνή όπως είναι. Η σκηνή μπορεί να στηθεί και να ξεστηθεί όσες φορές επιθυμεί ο παίκτης στην διάρκεια του παιχνιδιού. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ομάδα έχει 1 μόνο λέμβο και 1 φωτογραφική μηχανή. Αν ένα από αυτά βρίσκονται στη σκηνή και η σκηνή τοποθετηθεί οπουδήποτε, τότε οι παίκτες δεν μπορούν να τα ξαναπάρουν στο σακίδιό τους όταν ξαναγεμίζουν το σακίδιο στην αρχική βάση. Ομοίως, αν μία ομάδα αφήσει τη σκηνή της στην αρχική βάση (εγκαταλείποντάς τη) με την φωτογραφική και τη λέμβο μέσα, τότε εγκαταλείπει και τη φωτογραφική μηχανή και τη λέμβο και δεν μπορεί πιά να τις χρησιμοποιήσει. Ομοίως αν μία ομάδα πετάξει την φωτογραφική μηχανή ή τη λέμβο, ώστε να κάνει χώρο στο σακίδιο για άλλα αντικείμενα, τότε εγκαταλείπει τη μηχανή ή τη λέμβο, χωρίς να μπορεί πια να τις χρησιμοποιήσει. Σημείωση: Οι μη χρησιμοποιημένοι ΠΕ ενός γύρου χάνονται. Πολλές φορές μπορεί ένας παίκτης να τελειώσει τη σειρά του χωρίς να χρησιμοποιήσει και τους 5 ΠΕ (από επιλογή ή ανάγκη). Η οργάνωση της χρήσης των ΠΕ είναι ένα από τα βασικά στρατηγικά στοιχεία του παιχνιδιού. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ Το παιχνίδι τελειώνει όταν τοποθετηθεί και το τελευταίο πλακίδιο της στοίβας IV (ή, αν δεν τοποθετείται, στη θέση του μπει ένα πλακίδιο κατολίσθησης). Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι τον παίκτη πριν τον πρώτο, ώστε όλοι οι παίκτες να έχουν παίξει ίσο αριθμό γύρων. Έπειτα το παιχνίδι συνεχίζεται για 3 ακόμη γύρους, συνεχίζοντας με τον πρώτο παίκτη έτσι

12 ώστε κάθε παίκτης να παίξει από 3 γύρους ακόμη. Μια ομάδα που δεν επιστρέψει στην αρχική βάση αυτομάτως χάνει και δεν κερδίζει πόντους. ΟΙ δείκτες εξερεύνησης των ομάδων που έχουν βγει με τον τρόπο αυτό από το παιχνίδι δεν υπολογίζονται για τους επιπλέον πόντους (δείτε παρακάτω). Οι επιπλέον πόντοι απονέμονται στις ομάδες σπηλαιολόγων για τους δείκτες που συνέλλεξαν: δείκτες εξερεύνησης διάσχισης, δείκτες εξερεύνησης νερού, δείκτες εξερεύνησης φωτογράφησης, δείκτες εξερεύνησης στενώματος (ανεξάρτητα του επιπέδου δυσκολίας των δεικτών). Κάθε κατηγορία αξιολογείται χωριστά. Η ομάδα που συνέλλεξε τους περισσότερους δείκτες κερδίζει 8 επιπλέον πόντους. Η ομάδα που συνέλλεξε το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό δεικτών κερδίζει 4 επιπλέον πόντους. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν 2 παίκτες είναι ισόπαλοι στην πρώτη θέση, κερδίζουν και οι δύο τους πόντους της δεύτερης θέσης (δηλαδή 4 πόντους) και ο παίκτης της δεύτερης θέσης δεν κερδίζει τίποτα. Αν υπάρχουν περισσότεροι από 2 ισόπαλοι παίκτες για την πρώτη θέση, δεν κερδίζει κανένας τους πόντους. Αν υπάρχει ισοπαλία για τη δεύτερη θέση, οι ισόπαλοι παίκτες δεν κερδίζουν πόντους. Παράδειγμα: Ο Χρήστος και η Άννα έχουν τους περισσότερους δείκτες εξερεύνησης διάσχισης, 5 ο κάθε ένας. Η Ρούλα έχει 3 και ο Γιάννης 2. Ο Χρήστος και η Άννα κερδίζουν από 4 πόντους, ενώ η Ρούλα και ο Γιάννης δεν κερδίζουν καθόλου πόντους. Η Ρούλα έχει 6 δείκτες εξερεύνησης νερού, ο Γιάννης και η Άννα 4, και ο Χρήστος μόνο 2. Η Ρούλα κερδίζει 8 επιπλέον πόντους, ενώ ο Γιάννης, η Άννα και ο Χρήστος δεν κερδίζουν καθόλου πόντους. Ο Γιάννης, η Ρούλα και ο Χρήστος έχουν από 5 δείκτες εξερεύνησης φωτογράφησης. Η Ανα έχει 1 δείκτη. Κανένας δεν κερδίζει πόντους για τη φωτογράφηση. Μετά την απονομή των επιπλέον πόντων, οι παίκτες υπολογίζουν τους συνολικούς τους πόντους νίκης. Από 2 πόντους νίκης για κάθε: δείκτη εξερεύνησης διάσχισης δείκτη εξερεύνησης φωτογράφησης δείκτη εξερεύνησης στενώματος δυσκολίας 1 Από 3 πόντους νίκης για κάθε: δείκτη εξερεύνησης νερού δείκτη εξερεύνησης στενώματος δυσκολίας 2 δείκτη βάθους τιμής 25 Από 4 πόντους νίκης για κάθε: δείκτη εξερεύνησης στενώματος δυσκολίας 3 δείκτη βάθους τιμής 50 Από 5 πόντους για κάθε: δείκτη βάθους τιμής 75 ή μεγαλύτερης Νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους νίκης. Σε περίπτωση ισοπαλίας δεν υπάρχει τρόπος επίλυσής της. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.4

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω Τα αρχαία τεχνουργήματα παρέμεναν κρυμμένα στα βάθη της ζούγκλας από αρχαιοτάτων χρόνων. Μόλις όμως μαθεύτηκε το νέο της ανακάλυψης τους, κάθε λογής αρχαιολόγοι έσπευσαν να τα αρπάξουν... Ο συνταξιούχος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ Κομμάτια του Παιχνιδιού...2 Σκοπός του Παιχνιδιού...2 Προετοιμασία και Έναρξη του Παιχνιδιού...3 Πορεία του Παιχνιδιού...5 Φάση Ι - Τράβηγμα καρτών...6 Φάση ΙΙ - Επιλογή στόχου...10

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες...

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες... To «Mysterium» είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι για 2-7 παίκτες. Ένας παίκτης αναλαµβάνει το ρόλο του Φαντάσµατος που κατοικεί στην εγκαταλελειµµένη έπαυλη, ενώ οι υπόλοιποι είναι Μέντιουµ, που έχει προσκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ο επίσκοπος περιμένει πολύ σημαντικούς επισκέπτες, αλλά δυστυχώς η μεγάλη τοιχογραφία, η ζωγραφιά στο ταβάνι

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Εισαγωγή Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Ο κυρ Γιάννης έχει κληρονομιά ένα παλιό μπαούλο με ό,τι αντικείμενα μπορείς να φανταστείς! Τα ανίψια του, ο Λευτεράκης και η Βασούλα, θέλουν να τα δουν, αλλά για να τα

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι ώρα για ΠΑΡΤΥ! Έχουμε μουσική, φαγητό, χορό και πολλές Πινιάτες! Γεμίστε τις Πινιάτες με γλυκά και παιχνίδια ή ξεγελάστε τους άλλους γεμίζοντας κρυφά την Πινιάτα με άχρηστα αντικείμενα!

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι.

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Βασικοί Κανόνες Τα πλακίδια ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στο

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα