ΗΜΕΡΑ 30: ΑΟΠΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. 30η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 18/11/2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΜΕΡΑ 30: ΑΟΠΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. 30η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 18/11/2015"

Transcript

1 ΗΜΕΡΑ 30: ΑΟΠΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ 30η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 18/11/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Είναι δυνατή η πρόσβαση και παρακολούθηση τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας. Παρατηρήθηκε η συνήθης παρουσία κοινού, χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις τελευταίες δικασίμους. Όπως πάντα, στον ίδιο χώρο υπάρχουν και οι διαπιστευμένες θέσεις για τους ανταποκριτές των ΜΜΕ, οι οποίες είναι γεμάτες. II. Παρουσία και εκπροσώπηση των κατηγορουμένων Παρόντες κατά την έναρξη της διαδικασίας ήταν 7 κατηγορούμενοι. 20 κατηγορούμενοι καταγράφηκαν ως απόντες, ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. ΙΙI. Συνέχιση της εξέτασης του αυτόπτη μάρτυρα Χρ. Δεληγιάννη (αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ) από την πολιτική αγωγή Η Βιολέτα Κουγιάτσου (για Φύσσα) ρώτησε πώς θα αντιδρούσαν οι παρόντες αστυνομικοί αν ήταν ληστεία, για την οποία έχουν λάβει σχετική εκπαίδευση όπως είπε νωρίτερα, αλλά ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει επειδή «είναι πολύ υποθετική η ερώτηση». Σε άλλες ερωτήσεις της, αυτός απάντησε ότι το τραύμα ήταν άσχημο και τραχύ, ενώ σχετικά με τα συνθήματα, είπε πως δε γνωρίζει άλλο κόμμα να χρησιμοποιεί τη λέξη «αίμα» σε αυτά, ούτε γνωρίζει άλλο αρχηγό κόμματος να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη τέλεσης εγκλημάτων. Ο Τάκης Ζώτος (για αλιεργάτες) επέδειξε φωτογραφίες στο μάρτυρα, ρωτώντας τον αν αυτά που βλέπει προσιδιάζουν σε εκπαίδευση αστυνομική ή στρατιωτική. Ο μάρτυς είπε ότι βλέπει άντρες με παραλλαγές να κάνουν εφόδους σε ακατοίκητο σπίτι, να εκτελούν βολές με όπλα paintball. Είπε ότι θα μπορούσε να είναι κάποια στρατιωτική εκπαίδευση ή να παίζουν paintball. Αντιδράσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι δεν πρόκειται για εκπαίδευση αλλά για παιχνίδι, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Η Πρόεδρος ζήτησε από τους συνηγόρους υπεράσπισης να μην σχολιάζουν κατά την εξέταση του μάρτυρα, να υπάρχει σοβαρότητα και σεβασμός. Η συνήγορος Πανταζή (για Μπούκουρα) δήλωσε ότι το paintball μοιάζει με στρατιωτική εκπαίδευση. Έπειτα, ο μάρτυρας είπε ότι στις πορείες τους οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής φοράνε συχνά παραλλαγές λευκού, γκρι και άλλων χρωμάτων και απάντησε καταφατικά σε ερώτηση του κ.ζώτου που του υπέδειξε σχετική φωτογραφία. Σε ερωτήσεις του Θανάση Καμπαγιάννη (για αλιεργάτες), ο μάρτυρας είπε ότι έβλεπε τον μετακινούμενο όγκο αυτών που φώναζαν όσο προχωρούσε προς την Τσαλδάρη και ότι σίγουρα δεν ήταν αναρχικοί. Μετά άκουσε από συναδέλφους ότι ήταν χρυσαυγίτες και επιβεβαιώθηκε. Η Πρόεδρος δεν επέτρεψε στο συνήγορο να θέσει ερωτήσεις για το περιστατικό, λέγοντας ότι αυτές είναι εκτός του

2 αντικειμένου του και αυτός δήλωσε «ο εντολέας μου έχει έννομο συμφέρον να αποδειχθεί ότι η οργάνωση έχει διαρκή δράση, οργανωμένο χαρακτήρα κι συγκροτεί τάγματα εφόδου». Έπειτα ο μάρτυρας είπε ότι στην απόφαση να μην επέμβουν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ήταν απέναντί τους 40 άτομα, δεν έχουν εμπειρία σε τέτοια και δεν ήξεραν με τι είχαν να κάνουν. Αν τα άτομα αυτά το ήθελαν, θα μπορούσαν να εφορμήσουν. Η Πρόεδρος ζητά και πάλι τον περιορισμό των ερωτήσεων και ο Ανδρέας Τζέλλης (για Φύσσα) δηλώνει ότι έχουν νόημα αυτές οι ερωτήσεις όλων των συνηγόρων πολ. αγωγής, δεδομένου ότι η διαρκής δράση της εγκληματικής ομάδας ενδιαφέρει την πολιτική αγωγή. Ο Τάκης Σαπουντζάκης (για τα μελη ΠΑΜΕ) τόνισε ότι αν δεν λειτουργούσαν σαν ομάδα θα διαλύονταν αμέσως με την εντολή του αστυνομικού, ενώ από την υπεράσπιση συνήγοροι φώναξαν «μπορεί να μην άκουσαν τη λέξη διαλυθείτε». Επίσης, ο μάρτυρας επανέλαβε ότι ήταν μόνος ο Φύσσας στο περιστατικό, οι 4-5 τριγύρω προφανώς δεν ήταν «δικοί του». Στην ερώτηση «αυτό το λέτε συμπλοκή;» ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά. Ο μάρτυρας, σε ερωτήσεις του Θεόδωρος Θεοδωρόπουλου (για τα μέλη ΠΑΜΕ), δήλωσε ότι δεν άκουσε την κοπέλα του Π. Φύσσα να ζητά βοήθεια από τους αστυνομικούς και ότι θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι οι άκουσαν την εντολή του να διαλυθούν. Μέσα σε αυτά τα άτομα που είδε στην Τσαλδάρη ήταν και κάποιοι από αυτούς που είδε πρωτύτερα στην Π. Μελά και ότι έβριζαν και φώναζαν. Δήλωσε «αν ηταν όλοι μια ομάδα, σίγουρα ήταν εμψυχωτικοί» (ενν. για τον Ρουπακιά). Σε ερωτήσεις της Ελένης Ζαφειρίου (για το ΠΑΜΕ), ο μάρτυρας απάντησε ότι το paintball είναι ένα πολεμικό παιχνίδι στρατηγικής που- μεταξύ άλλων- μαθαίνει σε κάποιον τη στρατιωτική δεινότητα και πώς να βγάζει τον εχθρό εκτός παιχνιδιού ή της βάσης του. Είπε, επίσης, ότι έχει προσωπικά ακούσει το σύνθημα «ΑΙΜΑ- ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» στις πορείες του κόμματος, ότι από τα ΜΜΕ έχει μάθει ότι είναι ναζιστές που επιβάλλονται δια της βίας. Είπε ακόμη ότι έχει ακούσει για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας και για τη δήλωση βουλευτίνας ότι «είμαστε δίπλα στα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια». Υπάρχουν αντιδράσεις από την υπεράσπιση και η Ελ. Ζαφειρίου εξηγεί «κα Πρόεδρε, οι ερωτήσεις μας στοχεύουν να μη δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι υπάρχει ένα κόμμα και μια άσχετη οργάνωση, εν είδει ΜΚΟ, που έχει απλά το ίδιο όνομα». Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Ν. Μιχαλολιάκου (Τ. Μιχαλόλιας) διέκοψε λέγοντας ότι είναι παραπλανητικό το συγκεκριμένο απόσπασμα περί πολιτικής ευθύνης και ότι πρέπει να διαβαστεί όλη η συνέντευξη. Επίσης, διαμαρτυρήθηκε που γίνονται ερωτήσεις της πολ. αγωγής για βουλευτές του κόμματος. Πρωτύτερα, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα από την πολιτική αγωγή, ακούγονταν διαρκείς ψίθυροι και σχόλια από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, με αποτέλεσμα να ζητείται τακτικά από το δικαστήριο η επαναφορά στην τάξη.

3 IV. Ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προς τον μάρτυρα Χρ. Δεληγιάννη Εν συντομία, ο μάρτυρας σε ερώτηση του Χρ. Τσάγκα (για Ι. Άγγο) είπε ότι μεταξύ του πεζοδρομίου όπου γινόταν το περιστατικό και των 40 ατόμων απέναντι παρεμβαλλόταν αυτοκίνητο. Σε ερωτήσεις του Ν. Κοντοβαζενίτη (για Αν.Αναδιώτη) δήλωσε ότι δεν είχαν διακριτικά τα άτομα γύρω από τον Ρουπακιά. Ο συνήγορος ρώτησε αν θα μπορούσαν π.χ. να είναι αναρχικοί και ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά. Σε ερωτήσεις της Δ. Βελέντζα (για Καζαντζόγλου, Κούζηλο, Καλαρίτη, Στέφα) ο μάρτυρας είπε ότι υπήρχε ορατότητα μεταξύ των δύο πεζοδρομίων καθώς και ότι είναι σίγουρος ότι είχαν ακούσει την εντολή του να διαλυθούν. Για τους ιδίους κατηγορούμενους, ο Β. Οπλαντζάκης ρώτησε τον μάρτυρα σχετικά με το περιστατικό χρησιμοποιώντας τη λέξη «χρυσαυγίτες» και αυτός απάντησε ότι όσο έτρεχαν φώναζαν «ελάτε εδώ ρε μαλάκες, θα σας γαμήσουμε», καθώς και ότι υπήρχε οχλαγωγία και ύβρεις κατά τη διάρκεια του περιστατικού της δολοφονίας. Ο συνήγορος αναρωτήθηκε γιατί ο μάρτυς χρησιμοποιεί την έκφραση «εμπόλεμη κατάσταση» δεδομένου ότι υπήρχε μία ομάδα χωρίς αντίπαλο και αυτός απάντησε «έτσι το χαρακτήρισα εγώ». Επίσης, ο συνήγορος ισχυρίσθηκε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των τεσσάρων καταθέσεων του μάρτυρα και ο τελευταίος τον διόρθωσε «δεν είναι διαφορετικές, απλά προσέθετα πληροφορίες». Έπειτα ο μάρτυς δήλωσε ότι όταν συνελήφθη ο Ρουπακιάς, ο Π.Φύσσας ήταν ακόμα όρθιος και του φώναξε «έλα εδώ ρε πούστη» και πως ο όχλος απέναντι προφανώς τον είδε να σηκώνει τη μπλούζα του όταν έδειχνε τα τραύματα. Ο Δ. Γκαβέλας (για Πανταζή, Πόπορη) είπε στον μάρτυρα ότι στην πρώτη κατάθεσή του δεν είχε αναφέρει τα 3-4 άτομα πίσω από τον Ρουπακιά, και αυτός απάντησε «την πρώτη φορά είπα την ουσία, ήμουν και κουρασμένος και δε ρωτήθηκα για λεπτομέρειες». Δήλωσε ακόμη ότι ένας μάρτυρας δεν επηρεάζεται από τα ΜΜΕ και ότι δεν έχει συζητήσει με κανέναν για το τι θα καταθέσει. Ο συνήγορος ρώτησε για το ήθος της κατηγορούμενης αστυνομικού Β. Πόπορη και ο μάρτυς απάντησε ότι ήταν άψογη στα καθήκοντά της, με τον συνήγορο να αναρωτιέται «τότε πώς την κατηγορούν ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι είχε σφαίρες στο σπίτι της;». Ο Γ. Ρουμπέκας (για Ρουπακιά) επέμεινε στη χρήση της λέξης «συμπλοκή» και διατύπωσε περιγραφικές ερωτήσεις για το περιστατικό. Ο μάρτυρας απάντησε ότι ο Π.Φύσσας ήταν σε χειρότερη θέση, καθώς τον είχαν κυκλώσει 4-5 άτομα, ο ένας χτυπούσε και οι άλλοι προσπαθούσαν να τον χτυπήσουν. Τα χτυπήματα που έβλεπε ήταν δυνατά, ενώ δεν ήταν «κολλημμένα» τα σώματά τους αλλά πολύ κοντά. Σχετικά με το αυτοκίνητο του Ρουπακιά, είπε ότι ήταν κοντά στο οδόστρωμα και θα χρειαζόταν να κανει λίγο όπισθεν για να φύγει. Ο συνήγορος κατά τη διατύπωση ερώτησης είπε «ο Φύσσας είπε στον Ρουπακιά πριν το μαχαίρωμα» και ο μάρτυς τον διέκοψε λέγοντας «είπα μετά το μαχαίρωμα φώναξε έλα δω ρε πούστη». Έπειτα, ο συνήγορος ανασκεύασε, ρωτώντας αν του είπε κάτι πριν και ο μάρτυς απάντησε αρνητικά.

4 Σε ερωτήσεις του Δ. Μπόνη (για Τσαλίκη) αν υπήρχε άλλη «συμπλοκή» ο μάρτυς απάντησε αρνητικά καθώς και ότι δεν άκουσε παροτρύνσεις όπως «σκοτώστε τους». Ο Αν. Μαμμής (για Τσόρβα Ν.) αρχικά ζήτησε από τον μάρτυρα τις γνώσεις του για το paintball και το airsoft. Έπειτα, ρώτησε τον μάρτυρα γιατί στις δύο πρώτες καταθέσεις του δεν αναφέρθηκε στο σπρώξιμο που δέχτηκε και αυτός απάντησε ότι είχε δώσει βάρος σε άλλα πιο ουσιώδη. Ο συνήγορος αναρωτήθηκε γιατί οι 3-4 δεν χτυπούσαν τον Φύσσα, αφού δεν υπήρχε φυσικό εμπόδιο. Ο Γ. Μιχαλόλια (για Κουκούτση) δήλωσε ότι ο μάρτυρας Ρώτας είχε πει ότι «ψιλοδιαλύθηκαν» οι παριστάμενοι όταν τους έδωσαν εντολή, με την πολιτική αγωγή να υπενθυμίζει στο δικαστήριο ότι δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Ο ίδιος συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα σχετικά με άλλα κόμματα, αν συμπλέκονται με αστυνομικούς σε πορείες και αν τους μιλάνε απαξιωτικά. Ο μάρτυρας απάντησε ότι τα έχει ακούσει. Στην ερώτηση «έχετε ακούσει για πρόεδρο της Βουλής να υποδεικνύει σε αστυνομικό τη δουλειά του;» ο μάρτυρας δεν απάντησε. Ερωτήθη, κατόπιν, τι καταλαβαίνει από το Αίμα- Τιμή- Χρυσή Αυγή ή αν ξέρει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ- Μελιγαλάς και απάντησε ότι δεν το ξέρει. Δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα. Ο Ν. Ρουσόπουλος (για Λαγό) ρώτησε «ξέρετε ότι ο βουλευτής Καραγιαννίδης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι έχει ρόπαλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες στο σπίτι του για τις πορείες;» με την πρόεδρο να διακόπτει λέγοντας ότι δεν εξετάζεται στο δικαστήριο τέτοια υπόθεση. Ο ίδιος συνήγορος επέδειξε στο μάρτυρα φωτογραφία και ο μάρτυρας περιέγραψε άντρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ να έχει πυρποληθεί. Σε άλλη φωτογραφία που επέδειξε ο συνήγορος ο μάρτυρας περιέγραψε ένα πανό της ΚΝΕ και άντρες που κρατούν σπαθιά. Ο συνήγορος ρώτησε πώς ο μάρτυρας εξηγεί ότι από άλλα κόμματα κρατούν «σπαθιά» και η πρόεδρος τον διέκοψε λέγοντας «ναι, οι εικονιζόμενοι». Ο Τ. Μιχαλόλιας (για Ν. Μιχαλολιάκο) ρώτησε τον μάρτυρα αν έχει δει μέλη του κόμματος Χρυσή Αυγή να καταστρέφουν περιουσίες «όπως γίνεται σε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων» και αυτός απάντησε «δεν ξέρω». Ο Αλ. Αλεξιάδης (για Μπενέκη) ρώτησε τον μάρτυρα αν έχει δει φυλλάδια του κόμματος να καλούν σε επανάσταση και αυτός απάντησε αρνητικά. Όταν ο συνήγορος ξεκίνησε να διαβάζει φυλλάδια της οργάνωσης νκα (νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση) η πρόεδρος των διέκοψε. Σε επόμενη ερώτησή του προς το μάρτυρα «Αυτό που είδατε είναι εγκληματική οργάνωση ή παιδική χαρά;» προκλήθηκε ένταση στο χώρο του δικαστηρίου. V. Δηλώσεις σχόλια των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής αναφορικά με την κατάθεση του μάρτυρα (σύμφωνα με το άρθρο 358 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) Ο Α. Τζέλλης (για Π. Φύσσα) δήλωσε ότι είναι σαφής η οργάνωση και πρόθεση του τάγματος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας και ότι όσο βρισκόταν στο πεζοδρόμιο ο Π. Φύσσας τον περιτριγύριζαν οι χρυσαυγίτες για να τον εξουθενώσουν μέχρι να έρθει ο δολοφόνος. Επιβεβαιώνονται όλα τα στοιχεία του βουλεύματος και η παρουσία του φίλου του Παύλου στον τόπο της δολοφονίας. Η Ελ. Χριστοδούλου (για οικ. Φύσσα) τόνισε το κλίμα φόβου που προκαλούσαν τα 50 άτομα, ενώ η Β.

5 Κουγιάτσου δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε η ομαδικότητα του συμβάντος και η έλλειψη μεταμέλειας του δολοφόνου, ήταν έτοιμος να αποχωρήσει μετά το έγκλημα. Η Χ. Παπαδοπούλου τόνισε την επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής που προκάλεσε φόβο ακόμα και στους αστυνομικούς, δημιουργούσαν κλίμα φόβου που απέτρεπε κάθε επέμβαση. Η Ελ. Τομπατζόγλου δήλωσε ότι όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τους αστυνομικούς αλλά και μπροστά τους συνέχιζαν και διαλύθηκαν μόνο όταν τέλεσε ο συνεργός τους το έγκλημα. Ο Τ. Ζώτος δήλωσε ότι η οργανωμένη από την Τ.Ο. Νίκαιας επίθεση αποδείχτηκε από το γεγονός ότι έφτασαν στο σημείο όλοι μαζί, ο όγκος έφυγε προς την Τσαλδάρη μόλις ενημερώθηκε ότι κάτι γίνεται εκεί και τελικά αποχώρησαν όλοι μαζί, πρόκειται για σχέδιο ξεκάθαρα. Δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα φόβου που ούτε οι μάρτυρες ήθελαν να έρθουν για κατάθεση. Επιβεβαιώθηκε, ακόμα, η παρουσία Μελαχροινόπουλου και η στρατιωτική εκπαίδευση. Παρομοίως, ο Θ. Καμπαγιάννης δήλωσε ότι ταυτοποιήθηκε η ενιαία και συγκροτημένη κινητικότητα των ατόμων, ενώ τόνισε ότι ακόμα και οι συνήγοροι υπεράσπισης τους αποκαλούν πλέον «οι χρυσαυγίτες». Η κατάθεση του μάρτυρα δείχνει ότι κινήθηκαν απρόκλητα, χωρίς ενεργό επεισόδιο, ενιαία βρέθηκαν ως ομάδα στην Τσαλδάρη και φόρτιζαν την ατμόσφαιρα, ήταν ένα θρασύδειλο χτύπημα, όπως αποδείχτηκε, πολλοί εναντίον λίγων. Ο Τ. Σαπουντζάκης σχολίασε ότι καταφανώς προκύπτει από την κατάθεση α) ότι δεν υπήρξε συμπλοκή αλλά άδικη επίθεση, με τον Φύσσα να βρίσκεται σε χείρωνα θέση, άοπλος μόνος του απέναντι σε 5-6, β) ότι η ομάδα είναι οργανωμένη, δεν υπάκουε στην αστυνομία για να διαλυθεί αλλά κατόπιν θεώρησαν ανώτερη την εντολή που έλαβαν από το κέντρο τους να φύγουν και διαλύθηκαν αμέσως, γ) ότι η Χρυσή Αυγή πρεσβεύει τη ναζιστική ιδεολογία που επιβάλλεται δια της βίας, δ) ότι λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση. Ο Μ. Μαλαγάρης (για το ΠΑΜΕ) δήλωσε ότι η περιγραφή των παρισταμένων θυμίζει έντονα αμφίεση χρυσαυγιτών καθώς και ότι το βράδυ εκείνο ο μάρτυς ήταν παρών σε ενεργή δράση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η Ελ. Ζαφειρίου τόνισε ότι αποδείχθηκε η σύνδεση των μελών της Χρυσής Αυγής με εγκληματικές ενέργειες και ότι δεν προσιδιάζει σε πολιτική οργάνωση. Δεν υπάρχει αποδοκιμασία των δράσεων από το κόμμα, δε γίνεται διαγραφή μελών που ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις. Ο Θ.Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι δεν ήταν τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός, υπήρχε υποστήριξη του Ρουπακιά από τους πίσω, πήγε για να σκοτώσει. Στην περίπτωση δε του ΠΑΜΕ κατέστρεψαν αυτοκίνητα και υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις με σοβαρές ποινές κατά μελών της. VI. Δηλώσεις σχόλια των συνηγόρων υπεράσπισης αναφορικά με την κατάθεση του μάρτυρα Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι απέναντι από το περιστατικό δεν μπορούσαν να βλέπουν τι γίνεται μεταξύ Ρουπακιά- Φύσσα γιατί ο πρώτος δεν είναι ψηλός και παρεμβαλλόταν το αμάξι του. Ότι ο μάρτυς δεν είδε διακριτικά κόμματος ή οπλισμό, ούτε ενθάρρυνση, εντολές ή παροτρύνσεις. Ότι το θύμα δεν είχε

6 ακινητοποιηθεί ούτε περικυκλωθεί (Χρ. Τσάγκας). Ο Ν. Κοντοβαζενίτης δήλωσε ότι δεν υπήρχε κλοιός άρα όχι και οργάνωση γύρω από τον Ρουπακιά, ούτε ακούστηκε «σκότωσέ τον», άρα δεν υπήρχε συνέργεια στη δολοφονία. Η Δ. Βελέντζα ισχυρίστηκε ότι αφού δεν κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους δεν είχαν οργανωθεί για τέλεση εγκλήματος, υπήρξε απλά μια λεκτική αντιπαράθεση με ατυχή κατάληξη. Δεν αποδείχθηκε η ανάμιξη των 3-4 πίσω από τον Ρουπακιά, αλλά μόνο υποθέσεις. Επίσης, ότι ο μάρτυρας δεν έχει δει ο ίδιος αξιόποινες πράξεις του κόμματος ή της οργάνωσης. Ο Β. Οπλαντζάκης δήλωσε «οι απέναντι είδαν ότι χτυπήθηκε ο Φύσσας, γιατί να ρισκάρουν κα κάθονται εκεί και να συλληφθούν;», επίσης είπε «όταν συνελήφθη ο Ρουπακιάς, ο Φύσσας ήταν όρθιος, πάλι δεν έφευγαν αυτοί. Άρα ήταν αμήχανοι κι αιφνιδιάστηκαν, δεν είχαν κοινό δόλο». Τέλος, αναρωτήθηκε «αν οι χρυσαυγίτες γνώριζαν τι γίνεται στην Τσαλδάρη, γιατί να οδηγήσουν εκεί τους αστυνομικούς με κίνδυνο να συλληφθούν;». Ο Γ. Ρουμπέκας επανέλαβε τη θέση του ότι πρόκειται για άμυνα επειδή υπήρχαν χτυπήματα και από τους δύο. Αναρωτήθηκε γιατί οι αστυνομικοί πήγαν πρώτα στο Φύσσα, με την πολιτική αγωγή να ενίσταται «τον είχε μαχαιρώσει και φώναξε». Για τη θέση του αυτοκινήτου, ειπώθηκε από τον ίδιο συνήγορο ότι αποδεικνύεται ότι δεν ήταν επαγγελματικό ή προσχεδιασμένο το έγκλημα. Ο Αν. Μαμμής αναρωτήθηκε γιατί δεν χτυπούσαν τον Φύσσα και οι 3-4 που ήταν εκεί, ενώ δήλωσε πως πέρα από ένα καδρόνι δεν είδε ο μάρτυς άλλον οπλισμό, άρα δεν μπορεί να πήγαν εκεί για να επιτεθούν. Τέλος, είπε ότι paintball παίζει όλος ο κόσμος και ο μέσος άνθρωπος στο Δυτικό κόσμο. Ο Γ. Μιχαλόλιας προσέθεσε ότι για την Χρυσή Αυγή ο μάρτυς ξέρει μόνο από τα ΜΜΕ, ενώ ο Τ. Μιχαλόλιας είπε ότι ο μάρτυς είναι αξιόπιστος μόνο για όσα κατέθεσε «εξ ιδίας αντιλήψεως». Στο σημείο αυτό το Δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη και ώρα

23η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 21/10/2015

23η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 21/10/2015 Ημέρα 23: «Είσαι ο επόμενος, θα σας σκοτώσουμε» 23η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 21/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

40η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

40η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 40: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑ 40η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 17.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα 24: Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, δεχθήκαμε επίθεση. 24η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 22/10/2015

Ημέρα 24: Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, δεχθήκαμε επίθεση. 24η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 22/10/2015 Ημέρα 24: Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, δεχθήκαμε επίθεση 24η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 22/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 25: ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 25η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 25: ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 25η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 25: ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 25η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 04.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 66: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΜΠΙΑΓΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ. 66η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 66: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΜΠΙΑΓΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ. 66η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 66: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΜΠΙΑΓΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 66η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 10.06.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 38: Ζώτος: Η επίθεση έγινε αιφνιδιαστικά με σχεδιασμό σαν ενέδρα

ΗΜΕΡΑ 38: Ζώτος: Η επίθεση έγινε αιφνιδιαστικά με σχεδιασμό σαν ενέδρα ΗΜΕΡΑ 38: Ζώτος: Η επίθεση έγινε αιφνιδιαστικά με σχεδιασμό σαν ενέδρα 38η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 10.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

35η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 04.12.2015

35η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 04.12.2015 ΗΜΕΡΑ 35: Δίκη σε συνθήκες τρομοκρατίας 35η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 04.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της

Διαβάστε περισσότερα

29η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13.11.2015

29η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13.11.2015 ΗΜΕΡΑ 29: Προφανώς δεν ήταν Ολυμπιακοί 29η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 34: Απειλήθηκε πάλι η μάρτυρας «πάρτε την, αλλά δεν τη σώζετε»

ΗΜΕΡΑ 34: Απειλήθηκε πάλι η μάρτυρας «πάρτε την, αλλά δεν τη σώζετε» ΗΜΕΡΑ 34: Απειλήθηκε πάλι η μάρτυρας «πάρτε την, αλλά δεν τη σώζετε» 34η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 02.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 74: ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ. 74η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

ΗΜΕΡΑ 74: ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ. 74η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο ΗΜΕΡΑ 74: ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ 74η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 14.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 42: «ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΒΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ» 42η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 42: «ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΒΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ» 42η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 42: «ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΒΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ» 42η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 23.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 31: «ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ, ΚΟΙΤΑΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ» 31η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 19.11.2015. Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

ΗΜΕΡΑ 31: «ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ, ΚΟΙΤΑΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ» 31η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 19.11.2015. Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο ΗΜΕΡΑ 31: «ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ, ΚΟΙΤΑΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ» 31η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 19.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 75: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ. 75η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

ΗΜΕΡΑ 75: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ. 75η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο ΗΜΕΡΑ 75: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ 75η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 15.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 43: Δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία. Αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε

ΗΜΕΡΑ 43: Δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία. Αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε ΗΜΕΡΑ 43: Δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία. Αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε 43η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 11.01.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 32: ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ. 32η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 32: ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ. 32η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 32: ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ 32η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 24.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 71: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ

ΗΜΕΡΑ 71: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΗΜΕΡΑ 71: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ 71η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 04.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 17: ΑΝ ΜΕ ΣΕΒΟΣΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ. 17η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 29/09/2015

ΗΜΕΡΑ 17: ΑΝ ΜΕ ΣΕΒΟΣΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ. 17η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 29/09/2015 ΗΜΕΡΑ 17: ΑΝ ΜΕ ΣΕΒΟΣΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ 17η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 29/09/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Στη σημερινή δικάσιμο διαπιστώθηκε ότι πλέον οι αστυνομικές αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 72: ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ. ΒΙΝΤΣΗ. 72η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών,

ΗΜΕΡΑ 72: ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ. ΒΙΝΤΣΗ. 72η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, ΗΜΕΡΑ 72: ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ. ΒΙΝΤΣΗ 72η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 08.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 19: ΗΡΘΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. 19η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 06/10/2015

ΗΜΕΡΑ 19: ΗΡΘΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. 19η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 06/10/2015 ΗΜΕΡΑ 19: ΗΡΘΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ 19η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 06/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Στη σημερινή δικάσιμο διαπιστώθηκε ότι πλέον οι αστυνομικές

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 26: Ο Παύλος πέθανε αβοήθητος, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια αστυνομικών. 26η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 26: Ο Παύλος πέθανε αβοήθητος, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια αστυνομικών. 26η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 26: Ο Παύλος πέθανε αβοήθητος, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια αστυνομικών 26η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 06.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

22η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 15/10/2015

22η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 15/10/2015 ΗΜΕΡΑ 22: ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΗΚΕ; 22η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 15/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ. Εξέλιξη της διαδικασίας Εξέταση Αιτημάτων Ολοκλήρωση κατάθεσης Βίντση

ΙΙΙ. Εξέλιξη της διαδικασίας Εξέταση Αιτημάτων Ολοκλήρωση κατάθεσης Βίντση ΗΜΕΡΑ 73: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ 73 η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 11.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη

Διαβάστε περισσότερα

67η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

67η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 67η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 24.06.2016. I. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη και παρακράτηση

Διαβάστε περισσότερα

Παρόντες στη διαδικασία ήταν δυο (2) κατηγορούμενοι, οι Ι.-Β. Κομιάνος και Κ. Κορκοβίλης.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν δυο (2) κατηγορούμενοι, οι Ι.-Β. Κομιάνος και Κ. Κορκοβίλης. ΗΜΕΡΑ 82: ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΥΣΣΑ 82 η Συνεδρίαση, Κλειστή Κεντρική Φυλακή Γυναικών Κορυδαλλού, 08.09.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης τη δίκης

Διαβάστε περισσότερα

33η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

33η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 33: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΥΓΕΤΕ 33η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 25.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 21: Όποιον ρωτούσα, μου έλεγε «όχι, τώρα ήρθα» 21η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13/10/2015

ΗΜΕΡΑ 21: Όποιον ρωτούσα, μου έλεγε «όχι, τώρα ήρθα» 21η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13/10/2015 ΗΜΕΡΑ 21: Όποιον ρωτούσα, μου έλεγε «όχι, τώρα ήρθα» 21η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 20: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ. 20η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 08/10/2015

ΗΜΕΡΑ 20: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ. 20η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 08/10/2015 ΗΜΕΡΑ 20: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ 20η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 08/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο και δικάσιμοι του μηνός Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

68η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών 27/6/2016

68η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών 27/6/2016 68η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών 27/6/2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Για πρώτη φορά συνεδρίασε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά τη μεταφορά της δίκης από τις γυναικείες φυλακές

Διαβάστε περισσότερα

HMEΡΑ 85: Κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα Αμπουχαμέντ Σάαντ. 85η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών,

HMEΡΑ 85: Κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα Αμπουχαμέντ Σάαντ. 85η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, HMEΡΑ 85: Κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα Αμπουχαμέντ Σάαντ 85η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 13.09.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 83: Έναρξη κατάθεσης Αμπουζίντ Εμπάρακ. 83 η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών,

ΗΜΕΡΑ 83: Έναρξη κατάθεσης Αμπουζίντ Εμπάρακ. 83 η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, ΗΜΕΡΑ 83: Έναρξη κατάθεσης Αμπουζίντ Εμπάρακ 83 η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 09.09.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με

Διαβάστε περισσότερα

Προσπάθησα να τον τραβήξω, να παίξουμε στην άμμο με τα κουβαδάκια μου αλλά αρνήθηκε. Πιθανόν και να μην κατάλαβε τι του ζητούσα.

Προσπάθησα να τον τραβήξω, να παίξουμε στην άμμο με τα κουβαδάκια μου αλλά αρνήθηκε. Πιθανόν και να μην κατάλαβε τι του ζητούσα. Μια μέρα πήγαμε στην παιδική χαρά με τις μαμάδες μας. Ο Φώτης πάντα με το κορδόνι στο χέρι. Αν και ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερός μου, ένιωθα πως έπρεπε πάντα να τον προστατεύω. Σίγουρα δεν ήταν σαν όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Αποκάλυψη σοκ στη δίκη της μικρής Άννυ: Την τεμάχισαν ζωντανή!

Αποκάλυψη σοκ στη δίκη της μικρής Άννυ: Την τεμάχισαν ζωντανή! ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ Σχεδόν βέβαιος για τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ όσο ήταν εν ζωή, εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών

Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

12η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 16/07/2015

12η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 16/07/2015 ΗΜΕΡΑ 12: ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ; 12η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 16/07/2015 Ι. Για την αίθουσα του δικαστηρίου: εξακολουθούν να υφίστανται τα ίδια προβλήματα που επισημαίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Anatoly Yuriyovych Onoprienko

Anatoly Yuriyovych Onoprienko Anatoly Yuriyovych Onoprienko Ο Anatoly Yuriyovych Onoprienko (γεννημένος στην Ουκρανία στις 25 Ιουλίου, 1959) είναι ένας Ουκρανός κατά συρροή δολοφόνος. Είναι επίσης γνωστός με τα ψευδώνυμα "Το Τέρας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ (10.11.2010) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς Κεφάλαιο 3: Κυκλοφορούμε με ασφάλεια) ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Preventing Honour Related Violence by education and dialogue through Immigrant NGOs ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Μελέτη περίπτωσης Φόνος για λόγους τιμής ΟΝΟΜΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ: Τhe Angelou Centre ΧΩΡΑ: Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

Αθώος παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Αθώος παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης Αθώος παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης https://www.facebook.com/dim.sinog/videos/10208791454723855/?l =8660745144145563720 Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου,

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία;

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Πρόταση προσέγγισης του θέματος στο Νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας τις ηρωίδες του παραμυθιού της Κων/νας Αρμενιάκου Η

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα.

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ4 Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. Μαθήτρια: Δεν γνωρίζουμε. Ποιος συμφωνεί με την Ελπίδα; Χρύσα, συμφωνείς Χρύσα: Ναι.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Εξετάσεις με το Άρθρο 5 του Περί Δικηγόρων Νόμου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Εξετάσεις με το Άρθρο 5 του Περί Δικηγόρων Νόμου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Εξετάσεις με το Άρθρο 5 του Περί Δικηγόρων Νόμου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ (Να απαντηθούν τέσσερις από τις έξι ερωτήσεις) ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Α. (i) Ποια διαδικασία ακολουθείται σε

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα;

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; του Χρήστου 'ChIossif' Ιωσηφίδη Ο Θανάσης και ο Χρήστος πίνουν χαλαρά τον απογευματινό τους καφέ και κουβεντιάζουν για άλλο ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε πρόσφατα στην ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης». «Ο Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Learning Greek podcasts from the Hellenic American Union. Ο Ξενοφών σας μαθαίνει Ελληνικά. Arguing over grades/profession Καβγάς για βαθμούς/επάγγελμα

Learning Greek podcasts from the Hellenic American Union. Ο Ξενοφών σας μαθαίνει Ελληνικά. Arguing over grades/profession Καβγάς για βαθμούς/επάγγελμα Learning Greek podcasts from the Hellenic American Union Ο Ξενοφών σας μαθαίνει Ελληνικά Arguing over grades/profession Καβγάς για βαθμούς/επάγγελμα Eleni argues with her kids over their grades at school

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικό τεστ για παιδιά ηλικίας μηνών

Γλωσσικό τεστ για παιδιά ηλικίας μηνών Γλωσσικό τεστ για παιδιά ηλικίας 10-28 μηνών 1. Το παιδί σας Α. Βγάζει ήχους για να προκαλέσει την προσοχή όταν θέλει κάτι; Β. Λέει «κι άλλο» ή ζητάει κι άλλο με κάποιον αναγνωρίσιμο και κατανοητό τρόπο;

Διαβάστε περισσότερα

Η Σημασία της Επικοινωνίας

Η Σημασία της Επικοινωνίας Η Σημασία της Επικοινωνίας Εκπαιδευτή Εκπαιδευόμενου των: Ανθσγου (Ι) Ντίντη Βασιλείου και Ανθσγου (Ι)Μουσταφέρη Μιλτιάδη Επιμέλεια: Επγος (ΜΑ) Νεκ. Καρανίκας Για την ασφαλή και αποτελεσματική διεξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργαλή Μελίνα του Νικολάου, 11 ετών

Γεωργαλή Μελίνα του Νικολάου, 11 ετών Γεωργαλή Μελίνα του Νικολάου, 11 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 6 του περί Δικηγόρων Νόμου ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ. Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις.

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 6 του περί Δικηγόρων Νόμου ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ. Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις. ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 6 του περί Δικηγόρων Νόμου ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις. Όλες οι απαντήσεις να τεκμηριώνονται με αναφορά στη

Διαβάστε περισσότερα

Συνήγορος: Μπορείτε να δηλώσετε την σχέση σας με το θύμα; Paul: Είμαι ο αδελφός της ο μεγαλύτερος. Πέντε χρόνια διαφορά.

Συνήγορος: Μπορείτε να δηλώσετε την σχέση σας με το θύμα; Paul: Είμαι ο αδελφός της ο μεγαλύτερος. Πέντε χρόνια διαφορά. Εισαγγελέας Συνήγορος: Μπορείτε να δηλώσετε την σχέση σας με το θύμα; Paul: Είμαι ο αδελφός της ο μεγαλύτερος. Πέντε χρόνια διαφορά. Συνήγορος: Πώς ήταν η σχέση σας με την αδελφή σας; Paul: Την αγαπούσα,

Διαβάστε περισσότερα

Αδαμοπούλου Μαρία του Δημητρίου, 9 ετών

Αδαμοπούλου Μαρία του Δημητρίου, 9 ετών Αδαμοπούλου Μαρία του Δημητρίου, 9 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών

Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (ΘΥΜΟΣ) ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (ΘΥΜΟΣ) ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (ΘΥΜΟΣ) ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 1. Ανάπτυξη και Ενδυνάμωση του Εαυτού 3. Δημιουργία και Βελτίωση Κοινωνικού Εαυτού ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: 1.2 Συναισθηματική Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης Συνεδρία της 2 Δεκεμβρίου 1998

Αριθμός ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης Συνεδρία της 2 Δεκεμβρίου 1998 Σελίδα 1 από 5 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αντιμωλία αθωωτική Αριθμός 16321 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης Συνεδρία της 2 Δεκεμβρίου 1998 Σύνθεση Κατηγορούμενος Πράξη

Διαβάστε περισσότερα

Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών

Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι η γνώμη που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα όπως : εθνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά κ.ά. προκειμένου να δημιουργεί μια ομάδα ως ανώτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Ημερομηνία:.. Σχολείο:. Τάξη:. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Πρόλογος Αγαπητέ/ή μαθητή/τρια, Το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑ:ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΘΕΜΑ:ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΚΕΝΤΖΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΧΟΛΕΙΟ:2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2011-2012 ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:ΤΟΛΙΑΣ ΣΑΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Μια φορά η δασκάλα του Τοτού του είπε να γράψει 3 προτάσεις. Όταν πήγε σπίτι του ρωτάει τη μαμά του που έκανε δουλειές: - Μαμά πες μου μια πρόταση. - Άσε με τώρα, δεν μπορώ. Ο Τοτός τη γράφει. Μετά πηγαίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου)

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) Σ ε λ ί δ α 1 ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ (Να απαντηθούν τέσσερις από τις έξι ερωτήσεις) Να αιτιολογούνται πλήρως οι απαντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Περί της μπαρούφας «Ο φοιτητής Αϊνστάιν κατατροπώνει τον άθεο καθηγητή»

Περί της μπαρούφας «Ο φοιτητής Αϊνστάιν κατατροπώνει τον άθεο καθηγητή» Περί της μπαρούφας «Ο φοιτητής Αϊνστάιν κατατροπώνει τον άθεο καθηγητή» Ένας απ τους πολλούς μύθους -και δη εβραιοχριστιανικούς- που περιφέρονται τα τελευταία χρόνια στο Διαδίκτυο, είναι κι αυτός, όπου

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Πεϊκίδης PAE8397. Σενάριο μικρού μήκους

Παναγιώτης Πεϊκίδης PAE8397. Σενάριο μικρού μήκους Παναγιώτης Πεϊκίδης PAE8397 Σενάριο μικρού μήκους Παναγιώτης Πεϊκίδης 2/11/2009 This work is licensed under the Creative Commons Creative Commons Attribution-Non- Commercial-Share Alike 3.0 Greece Licence.

Διαβάστε περισσότερα

Δύο ιστορίες που ρωτάνε

Δύο ιστορίες που ρωτάνε ...... Δύο ιστορίες που ρωτάνε Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος Σελιδοποίηση - Μακέτα εξωφύλλου: Ευθύµης Δηµουλάς 1991 MANOΣ KONTOΛEΩN & EKΔOΣEIΣ «AΓKYPA» Δ.A. ΠAΠAΔHMHTPIOY A.B.E.E. Η παρούσα 18η έκδοση, Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΓΛΩΣΣΑ *ΘΕΩΡΙΑ

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΓΛΩΣΣΑ *ΘΕΩΡΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΓΛΩΣΣΑ *ΘΕΩΡΙΑ Προτάσεις: οι προτάσεις χωρίζονται σε κύριες/ανεξάρτητες και σε δευτερεύουσες/εξαρτημένες. Οι σύνδεσμοι που συνδέουν τις κύριες προτάσεις είναι: και, ούτε, είτε-είτε, ή, αντί,

Διαβάστε περισσότερα

Χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας, ό- που σημείωνα τις απαντήσεις τους.

Χρησιμοποιήθηκε ο πίνακας, ό- που σημείωνα τις απαντήσεις τους. Αποτίμηση της διδασκαλίας της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής ΣΤ Τάξη Δημοτικού Ονοματεπώνυμο:. Ομάδα:Α Γενική εκτίμηση της διδασκαλίας: Πιστεύω ότι η διδασκαλία μου ήταν αποτελεσματική και πολύ ευχάριστη

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

Βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, που βρίσκεται εκεί που ο κόσμος, όχι όλος, πίστευε και θα πιστεύει ότι παλιά υπήρχε η Ατλαντίδα, δηλαδή για να σας

Βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, που βρίσκεται εκεί που ο κόσμος, όχι όλος, πίστευε και θα πιστεύει ότι παλιά υπήρχε η Ατλαντίδα, δηλαδή για να σας Βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, που βρίσκεται εκεί που ο κόσμος, όχι όλος, πίστευε και θα πιστεύει ότι παλιά υπήρχε η Ατλαντίδα, δηλαδή για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε το νησάκι αυτό βρίσκεται ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φώτης και η Φωτεινή

Ο Φώτης και η Φωτεινή Καλλιόπη Τσακπίνη Ο Φώτης και η Φωτεινή Μια ιστορία για ένα παιδί με αυτισμό Επιστημονική επιμέλεια: Σοφία Μαυροπούλου Εικονογράφηση: Κατερίνα Μητρούδα Βόλος 2007 Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα...1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06 No hay traducción disponible. του Χουάν Μαγιόργκα 4 ΠΡΟΣΩΠΑ: 3 Γυναίκες (γιαγιά, μητέρα και εγγονή) και ένας άντρας γύρω στα 30. Το τελευταίο έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού που ανέβηκε στο Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου; Εισαγγελέας Γνωρίζετε τον κατηγορούμενο; Ναι, τον γνωρίζω καλά. Δουλεύουμε μαζί, τα τελευταία 8 χρόνια, στο ταμείο της Τράπεζας «Goliath». Και έχουμε μια, αρκετά στενή, φιλική σχέση. To θύμα το γνωρίζατε;

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα.

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. 1. Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. Καιρό είχες να ρθεις, Κλουζ, μου είπε ο κύριος Κολχάαζε, ανοιγοκλείνοντας το ψαλίδι του επικίνδυνα κοντά στο αριστερό μου αυτί. Εγώ τα αγαπώ τ αυτιά μου. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν έφτανα πουθενά. Στο μυαλό, μου έρχονταν διάφορες ιδέες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Τα ιδιαίτερα σοβαρά γεγονότα της υπόθεσης είναι παραδεκτά και περιγράφονται από τον ιαιτητή του Αγώνα στο Φύλλο Αγώνος ως εξής:

ΑΠΟΦΑΣΗ. Τα ιδιαίτερα σοβαρά γεγονότα της υπόθεσης είναι παραδεκτά και περιγράφονται από τον ιαιτητή του Αγώνα στο Φύλλο Αγώνος ως εξής: ΑΠΟΦΑΣΗ Το "Σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας" (η "Ομόνοια") παραδέχτηκε την κατηγορία για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν φίλαθλοί της στον φιλικό αγώνα μεταξύ του Άρη Λεμεσού και της Ομόνοιας που έγινε στις

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ Β1 2006-2007 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Μια μέρα τέσσερα παιδάκια την Καθαρά Δευτέρα πήγαν να πετάξουν τον χαρταετό τους. Ο ένας χαρταετός πήγε πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόθεση ψήφου Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Real News Συλλογή στοιχείων: Σεπτεμβρίου 2012

Πρόθεση ψήφου Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Real News Συλλογή στοιχείων: Σεπτεμβρίου 2012 Πρόθεση ψήφου 1 Πρόθεση ψήφου Εκλογών Ας υποθέσουμε ότι είχαμε Βουλευτικές Εκλογές την Επόμενη Κυριακή. Από τα παρακάτω κόμματα σας παρακαλώ κυκλώστε τον αριθμό που ανταποκρίνεται στο κόμμα που θεωρείτε

Διαβάστε περισσότερα

Μαρτυρία Χαράλαμπου Μπαταριά

Μαρτυρία Χαράλαμπου Μπαταριά 180 ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ (1955-1959) Μαρτυρία Χαράλαμπου Μπαταριά ΟΝΟΜΑ: Χαράλαµπος Μπαταριάς (Χριστοδούλου) ΗΜΕΡΟΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 25 Φεβρουαρίου 1933 ΗΜΕΡΟΜ. ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚΑ: 1955 ΨΕΥ ΩΝΥΜΟ: Μπαταριάς

Διαβάστε περισσότερα

: 20cmX15cm ( ), 40cmX15 (ANOIKTO) 01 E. Μια γκρίζα εκδροµή

: 20cmX15cm ( ), 40cmX15 (ANOIKTO) 01 E. Μια γκρίζα εκδροµή 01 E Μια γκρίζα εκδροµή 02 03 Ένα βράδυ, γύρω στις 03:00 π.μ. ο Φίλιππος, 17 ετών, κάλεσε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. Ήταν ένα δύσκολο βράδυ για εκείνον, παραμονές των τελικών

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Έχετε δει ή έχετε ακούσει κάτι για τον πίνακα αυτό του Πικάσο;

Έχετε δει ή έχετε ακούσει κάτι για τον πίνακα αυτό του Πικάσο; Έχετε δει ή έχετε ακούσει κάτι για τον πίνακα αυτό του Πικάσο; Πάμπλο Πικάσο (25 Οκτωβρίου, 1881-8 Απριλίου, 1973) ήταν και είναι ένας από τους κυριότερους Ισπανούς εκπροσώπους της τέχνης του 20ου αιώνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "Ψηφιακά Συστήματα & Υπηρεσίες" ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική Μάθηση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ψηφιακά Συστήματα & Υπηρεσίες ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική Μάθηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "Ψηφιακά Συστήματα & Υπηρεσίες" ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική Μάθηση Μάθημα: «Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός» Διδάσκουσα: Φίλλιπς Νίκη Φοιτήτρια: Παπαϊωάννου

Διαβάστε περισσότερα

Τις τελευταίες εξελίξεις μας μεταφέρουν με αναρτήσεις τους το nafsweek.gr καί

Τις τελευταίες εξελίξεις μας μεταφέρουν με αναρτήσεις τους το nafsweek.gr καί Εκρηκτικό το κλίμα στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με διαγραφές,αποχωρήσεις και ενθεν και ενθεν δηλώσεις και αλληλοκατηγορίες. Τις τελευταίες εξελίξεις μας μεταφέρουν με αναρτήσεις τους το nafsweek.gr καί τό

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Παρά το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ ανακάμπτει η Χρυσή Αυγή Το κλίμα πόλωσης που δημιουργείται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ. (Να απαντηθούν τέσσερις από τις έξι ερωτήσεις)

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ. (Να απαντηθούν τέσσερις από τις έξι ερωτήσεις) ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) Οκτώβριος 2017 ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ (Να απαντηθούν τέσσερις από τις έξι ερωτήσεις) (Να ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ οι απαντήσεις)

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις ένα μικρό χω ριου δάκι μπροστά

Ξέρεις ένα μικρό χω ριου δάκι μπροστά Ξέρεις ένα μικρό χω ριου δάκι μπροστά σε μια μεγάλη πα ραλία με βουνά απαλής, λευκής άμμου, όπου μόνο τα σπίτια έχουν όνομα, ενώ οι δρόμοι όχι; Σε ένα από αυτά τα αξιαγάπητα σπίτια, με το όνομα Βαλκάρλος,

Διαβάστε περισσότερα