Πολεοδομικό και οικιςτικό ανϊπτυξη και πολιτικό, ΣΕΛΛΑ ΚΤΒΕΛΟΤ, Επύκουρη καθηγότρια

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πολεοδομικό και οικιςτικό ανϊπτυξη και πολιτικό, ΣΕΛΛΑ ΚΤΒΕΛΟΤ, Επύκουρη καθηγότρια"

Transcript

1 Πολεοδομικό και οικιςτικό ανϊπτυξη και πολιτικό, ΣΕΛΛΑ ΚΤΒΕΛΟΤ, Επύκουρη καθηγότρια

2 Συνεχζς οικοδομικό σφστημα υμπαγόσ οικοδομικόσ όγκοσ ςε όλο το οικοδομικό τετρϊγωνο υνεχόσ πρόςοψη πϊνω ςτο δρόμο Υωταγωγού και ακϊλυπτοι περιοριςμϋνων διαςτϊςεων Απουςύα πραςύνου Ρετιρϋ

3 Ασυνεχζς οικοδομικό σφστημα Η οικοδομό τοποθετεύται ςτη ρυμοτομικό γραμμό Απϋχει από τα πλϊγια και τα πύςω όρια Από το 1973 και μετϊ μόνο ςε οργανωμϋνη δόμηςη αντύθεςη με το ςυνεχϋσ οικοδομικό ςύςτημα ο οικοδομικόσ όγκοσ διακόπτεται με τισ πλευρικϋσ πραςιϋσ. Λόγω τησ ανυπαρξύασ προκηπύου οι ςυνθόκεσ δεν εύναι καλύτερεσ Οι πλϊγιεσ πραςιϋσ ςυνδϋουν ιδιωτικούσ ακϊλυπτουσ με δημόςιουσ.

4 Πανταχόθεν ελεφθερο σφστημα Σο κτύριο δεν εγγύζει ούτε ςτο μπροςτινό, ούτε ςτα πλϊγια και πύςω όρια του οικοπϋδου Η οικοδομικό βρύςκεται ςε απόςταςη από τη ρυμοτομικό Δημιουργεύται εμπρόςθια πραςιϊ ό «προκόπιο» Ορύζονται οι λοιπϋσ υποχρεωτικϋσ πραςιϋσ ύςτημα πολυτϋλειασ, δαπανηρό ςε γη και ϋργα υποδομόσ που δεν εξαςφαλύζει μεγϊλη χωρητικότητα ςε πληθυςμό. Από τα πλϋον πλεονεκτικϊ ςυςτόματα.

5 Ο ΓΟΚ, τι είναι ; κοπόσ του Γενικού Οικοδομικού Κανονιςμού (ΓΟΚ) εύναι ο καθοριςμόσ όρων, περιοριςμών και προώποθϋςεων για την εκτϋλεςη οποιαςδόποτε καταςκευόσ εντόσ ό εκτόσ των εγκεκριμϋνων ςχεδύων πόλεων ό οικιςμών, ώςτε να προςτατεύεται το φυςικό, οικιςτικό και πολιτιςτικό περιβϊλλον, καθώσ και να εξυπηρετεύται το κοινωνικό ςυμφϋρον.

6 Εγκεκριμϋνο ρυμοτομικό ςχϋδιο οικιςμού ό ςχϋδιο πόλησ ό πολεοδομικό ςχϋδιο ό πολεοδομικό μελϋτη εύναι το διϊγραμμα με τον τυχόν ειδικό πολεοδομικό κανονιςμό που ϋχει εγκριθεύ ςύμφωνα με τισ οικεύεσ διατϊξεισ και καθορύζει τουσ ειδικούσ όρουσ δόμηςησ, τουσ κοινόχρηςτουσ και δομόςιμουσ χώρουσ και τισ επιτρεπόμενεσ χρόςεισ ςε κϊθε τμόμα ό ζώνη του οικιςμού. Κοινόχρηςτοι χώροι εύναι οι κϊθε εύδουσ δρόμοι, πλατεύεσ, ϊλςη και γενικϊ οι προοριζόμενοι για κοινό χρόςη ελεύθεροι χώροι, που καθορύζονται από το εγκεκριμϋνο ρυμοτομικό ςχϋδιο του οικιςμού ό ϋχουν τεθεύ ςε κοινό χρόςη με οποιοδόποτε ϊλλο νόμιμο τρόπο. Κοινωφελεύσ χώροι εύναι οι χώροι του οικιςμού που, ςύμφωνα με το εγκεκριμϋνο ρυμοτομικό ςχϋδιο, προορύζονται για την ανϋγερςη καταςκευών κοινόσ ωφελεύασ. Δρόμοι εύναι οι κοινόχρηςτεσ εκτϊςεισ που εξυπηρετούν κυριώσ τισ ανϊγκεσ κυκλοφορύασ.

7 Πεζόδρομοι εύναι οι δρόμοι, που προορύζονται κυρύωσ για την εξυπηρϋτηςη των πεζών. Πλϊτοσ δρόμου ςε κϊθε ςημεύο του αξονα του εύναι το μεταξύ των ρυμοτομικών γραμμών μόκοσ τησ καθϋτουσ ςτον ϊξονα ςτο ςημεύο αυτό. Οικοδομικό τετρϊγωνο (ΟΣ) εύναι κϊθε δομόςιμη ενιαύα ϋκταςη, που βρύςκεται μϋςα ςτο εγκεκριμϋνο ρυμοτομικό ςχϋδιο ό μϋςα ςτα όρια οικιςμού και περιβϊλλεται από κοινόχρηςτουσ χώρουσ. 'Ορια οικοδομικού τετραγώνου εύναι οι οριακϋσ γραμμϋσ που το χωρύζουν από τουσ κοινόχρηςτουσ χώρουσ.

8 Ρυμοτομικό γραμμό εύναι εκεύνη που ορύζεται από το ρυμοτομικό ςχϋδιο και χωρύζει οικοδομικό τετρϊγωνο ό γόπεδο από κοινόχρηςτο χώρο του οικιςμου. Οικοδομικό γραμμό ό γραμμό δόμηςησ εύναι το όριο οικοδομικού τετραγώνου που ορύζεται από το ρυμοτομικό ςχϋδιο προσ την πλευρϊ του κοινόχρηςτου χώρου, ϋωσ το οπούο επιτρϋπεται η δόμηςη. Προκόπιο ό πραςιϊ εύναι το τμόμα του οικοδομικού τετραγώνου, που βρύςκεται ανϊμεςα ςτη ρυμοτομικό γραμμό και τη γραμμό δόμηςησ ό οικοδομικό γραμμό. Γόπεδο εύναι η ςυνεχόμενη ϋκταςη γησ που αποτελεύ αυτοτελϋσ και ενιαύο ακύνητο και ανόκει ςε ϋναν ό ςε περιςςότερουσ κυρύουσ εξ αδιαιρϋτου.

9 Οικόπεδο ειναι κϊθε γόπεδο, που βρύςκεται μϋςα ςτο εγκεκριμϋνο ρυμοτομικό ςχϋδιο ό μϋςα ςτα όρια οικιςμού χωρύσ εγκεκριμϋνο ςχϋδιο. Ορια οικοπϋδου ό γηπϋδου εύναι οι γραμμϋσ που το χωρύζουν από τα όμορα οικόπεδα και τουσ κοινόχρηςοτυσ χώρουσ.σα όρια του οικοπϋδου με τουσ κοινόχρηςτουσ χώρουσ ςυμπύπτουν με τα όρια του οικοδομικού τετραγώνου. Πρόςωπο οικοπϋδου ό γηπϋδου εύναι το όριό του προσ τον κοινόχρηςτο χώρο. Οριςτικό ςτϊθμη εδϊφουσ οικοπϋδου ό γηπϋδου εύναι η ςτϊθμη του εδϊφουσ, όπωσ διαμορφώνεται οριςτικϊ, ςύμφωνϊ με το νόμο, με εςκαφό, επύχωςη ό επύςτρωςη.

10 Κτύριο εύναι η καταςκευό, που αποτελεύται από τεχνικϊ ϋργα και εγκαταςτϊςεισ και προορύζεται για: α)την παραμονό ανθρώπων ό ζώων, όπωσ η κατοικύα και ο ςτϊβλοσ. β) την εκτϋλεςη εργαςύασ ό την ϊςκηςη επαγγϋλματοσ, όπωσ το κατϊςτημα καιτο εργοςτϊςιο. γ) την αποθόκευςη ό τοποθϋτηςη πραγμϊτων, όπωσ οι αποθόκεσ, ο χώροσ ςτϊθμευςησ αυτοκινότων, το ςιλό, η δεξαμενό υγρών και δ) την τοποθϋτηςη ό λειτουργύα μηχανημϊτων, όπωσ το αντλιοςτϊςιο. Καταςκευό εύναι κϊθε τεχνικό ϋργο. Εγκατϊςταςη εύναι η καταςκευό που χρηςιμοποιεύται για την ϊμεςη ό ϋμμεςη εξυπηρϋτηςη των κτιρύων ό τησ λειτουργικότητϊσ τουσ, όπωσ τα ςτοιχεύα ηλεκτρικόσ ενϋργειασ, κλιματιςμού διανομόσ ύδατοσ, θϋρμανςησ, φωταερύου, οι ηλιακού θερμοςύφωνεσ, οι καπναγωγού, οι επιγραφϋσ, οι κεραύεσ.

11 Υϋρουςα καταςκευό κτιρύου ειναι το τμόμα που μεταφϋρει ϊμεςα ό ϋμμεςα ςτο ϋδαφοσ τα μόνιμα και τα ωφϋλιμα φορτύα του κτιρύου, καθώσ και τισ επιρροϋσ γενικϊ των δυνϊμεων που επενεργούν ςε αυτό. Καταςκευϋσ ςυμπλόρωςησ εύναι τα υπόλοιπα τμόματα που ςυμπληρώνουν το κτύριο και εξυπηρετούν τον προοριςμό του. Ειδικϊ κτύρια εύναι τα κτύρια, των οπούων κύριο προοριςμόσ δεν εύναι η κατοικύα και η διαμόρφωςό τουσ προςδιορύζει αποκλειςτικϊ ειδικό χρόςη. Κοινόσ χρόςησ χώροι του κτιρύου και του οικοπϋδου εύναι οι χώροι, που προορύζονται για χρόςη από όλουσ τουσ ενούκουσ του κτιρύου. 'Οροφοι εύναι τα τμόματα του κτιρύου, ςτα οπούα διαχωρύζεται από διαδοχικϊ δϊπεδα καθ'ύψοσ.

12 Τπόγειο εύναι ο όροφοσ ό τμόμα ορόφου, του οπούου η οροφό βρύςκεται ϋωσ 1,50 μ ψηλότερα από την οριςτικό ςτϊθμη του εδϊφουσ. Κϊλυψη του οικοπϋδου εύναι η επιφϊνεια που περιβϊλλεται από τισ προβολϋσ των περιγραμμϊτων όλων των κτιρύων του οικοπϋδου πϊνω ςε οριζόντιο επύπεδο. Ποςοςτό κϊλυψησ του οικοπϋδου εύναι ο λόγοσ τησ μϋγιςτησ επιφϊνειασ που επιτρϋπεται να καλυφθεύ προσ τη ςυνολικό επιφϊνεια του οικοπϋδου. υντελεςτόσ δόμηςησ (ςδ) εύναι ο αριθμόσ, ο οπούοσ πολλαπλαςιαζόμενοσ με την επιφϊνεια του οικοπϋδου, δύνειτη ςυνολικό επιφϊνεια όλων των ορόφων των κτιρύων που μπορούν να καταςκευαςτούν ςτο οικόπεδο ςύμφωνα με τισ οικεύεσ διατϊξεισ.

13 υντελεςτόσ κατ' όγκο εκμετϊλλευςησ (ςο) του οικοπϋδου εύναι ο λόγοσ του όγκου του κτιρύου πϊνωαπό την οριςτικό ςτϊθμη του εδϊφουσ προσ τη ςυνολικό επιφϊνεια του οικοπϋδου. Τποχρεωτικόσ ακϊλυπτοσ χώροσ του οικοπϋδου εύναι ο χώροσ που αφόνεται ακϊλυπτοσ για να μην υπϊρχει υπϋρωαςη του ποςο του κϊλυψησ ςυντελεςτό δόμηςησ που ιςχύει ςτην περιοχό. 'Τψοσ κτιρύου ςε οριςμϋνη θϋςη του εύναι η κατακόρυφη απόςταςη, από το ςημεύο που αποτελεύ την αφετηρύα μϋτρηςησ, ςύμφωνα με τισ διατϊξεισ του νόμου αυτού (ςτϊθμη του πεζοδρομύου ό οριςτικό ςτϊθμη του εδϊφουσ), ϋωσ τη ςτϊθμη τησ τελικόσ επϊνω επιφϊνειασ του τελευταύου ορόφου, ςτην οπούα, ςυμπεριλαμβϊνεται η μόνωςη και η επιςτρωςη τησ ςτη θϋςη αυτό, με το τυχόν ςτηθαύο. Σο μεγαλύτερο από τα ύψη του πραγματοποιούνται εύναι το μϋγιςτο πραγματοποιούμενο ύψοσ του κτιρύου. Μϋγιςτο επιτρεπόμενο ύψοσ κτιρύου ό μϋγιςτο επιτρεπόμενο ύψοσ περιοχόσ εύναι το ύψοσ του ανώτατου επιπϋδου του κτιρύου, πϊνω από το οπούο απογορεύεται κϊθε δόμηςη εκτόσ από τισ εγκαταςτϊςεισ που επιτρϋπονται ειδικϊ και περιοριςτικϊ.

14 32. Ημιυπαύθριοσ χώροσ εύναι ο ςτεγαςμϋνοσ χώροσ του κτύριου, του οπούου η μύα τουλϊχιςτον πλευρϊ εύναι ανοιχτό προσ τον κοινόχρηςτο χώρο ό τουσ ακϊλυπτουσ χώρουσ του οικοπϋδου και οι υπόλοιπεσ πλευρϋσ ορύζονται από τούχουσ ό κατακόρυφα φϋροντα ςτοιχεύα. 33. Τπαύθριοσ χώροσ του κτιρύου ειναι ο ελεύθεροσ χώεοσ που βρύςκεται πϊνω από την οροφό των κλειςτών ημιυπαύθριων χώρων του. 34. Αύθριο εύναι το μό ςτεγαςμϋνο τμόμα του οικοπϋδοθυ ότου κριτύου που περιβϊλλεται από όλεσ τισ πλευρϋσ του από το κτύριο ό τακτύριατου οικοπϋδου. 35. 'Οψεισ του κτιρύου εύναι οι επιφϊνειεσ του κτιρύου που βλϋπουν ςε κοινόχρηςτο χώρο ό ςτουσ ακϊλυπτουσ χώρουσ του οικοπϋδου. 36. Κύρια όψη ό πρόςοψη εύναι κϊθε όψη του κτιρύου που βλϋπει ςε κοινόχρηςτο χώρο

15 Αρχιτεκτονικϋσ προεξοχϋσ και αρχιτεκτονικϊ ςτοιχεύα εύναι τα φϋροντα ό μό ςτοιχεύα του κτιρύου, που ςκοπό ϋχουν την αρχιτεκτονικό διαμόρφωςη των όψεών του. Εξώςτησ εύναι η οριζόντια προεξοχό τησ πλϊκασ του δαπϋδου ενόσ ορόφου, ό οπούα προβϊλλει, με ό χωρύσ τη χρόςη δοκών, περα από τισ επιφϊνειεσ των όψεων του κτιρύου, και χρηςιμοποιεύται για την μετακύνηςη και την προςωρινό παραμονό ανθρώπων. Προςτϋγαςμα εύναι η ςταθερό ό κινητό προεξοχό πϋρα από τισ επιφϊνειεσ των όψεων του κτιρύου, η οπούα δεν χρηςιμοποιεύται ωσ εξώςτησ. Παρόδια ςτοϊ εύναι ο προςπελϊςιμοσ από το κοινό και ςτεγαςμϋνοσ ελεύθεροσ χώροσ που καταςκευϊζεται ςτην κύρια όψη του κτιρύου ςτη ςτϊθμη του πεζοδρομύου και επιβϊλλεται απο το εγκεκριμϋνο ρυμοτομικό ςχϋδιο τησ περιοχόσ. Εςωτερικό ςτοϊ εύναι ο ςτεγαςμϋνοσ ελεύθεροσ χώροσ που ςυνδϋει κοινόχρηςτουσ χώρουσ του οικιςμού ό προκόπια μεταξύ τουσ ό κοινόχρηςτουσ χώρουσ του οικιςμού με ελεύθερουσ ςε προςπϋλαςη ακϊλυπτουσ χώρουσ του οικοπϋδου.

16 Αρτιο και οικοδομήσιμο 1. Οικόπεδο που εντϊςςεται ςε ςχϋδιο πόλησ μετϊ την (ημερομηνύα δημοςύευςησ του Ν-1577/85) θεωρεύται ϊρτιο και οικοδομόςιμο,αν ϋχει τα ελϊχιςτα όρια εμβαδού και πρςώπου κατϊ τον κανόνα ό κατϊ παρϋκκλιςη, τα οπούα καθορύζονται ςτην περιοχό και αν μϋςα ςτο οικοδομόςιμο τμόμα του μπορεύ να εγγραφεύ κϊτοψη κτιρύου με την ελϊχιςτη επιφϊνεια και την ελϊχιςτη πλευρϊ, εφόςον καθορύζεται απο τουσ όρουσ δόμηςησ τησ περιοχόσ.

17 Αρτιο και οικοδομήσιμο 2. Οικόπεδο που βρύςκεται μϋςα ςε ρυμοτομικό ςχϋδιο κατϊ την παραπϊνω ημερομηνύα θεωρεύται ϊρτιο και οικοδομόςιμο: α) όταν πρόκειται για οικόπεδο που ϋχει δημιουργηθεύ πριν από την ημερομηνια αυτό, αν ϋχει τα ελϊχιςτα όρια εμβαδού και προςώπου, κατϊ τον κανόνα ό κατϊ παρϋκκλιςη, που ιςχύουν ςτην περιοχό, β) όταν προκειται για οικόπεδο που δημιουργεύται μετϊ την ημερομηνύα αυτό,αν ϋχει τα ελϊχιςτα όρια εμβαδού και προςώπου που ιςχύουν καρϊτον κανόνα ςτην περιοχό ό εκεύνα που αναφϋρει το ΝΔ-8/73, αν αυτϊ εύναι μεγαλύτερα και ςυγχρόνωσ αν μπορεύ να εγγρϊφεται ςτο οικοδομόςιμο τμόμα του κϊτοψη κτιρύου με ελϊχιςτη επιφϊνεια 50 τμ και ελϊχιςτη πλευρϊ 5 μ.

18

19

Ενημερωτικό Σημεύωμα για το Ειδικό Καθεςτώσ τησ Επιχειρηματικότητασ των Νϋων του Επενδυτικού Νόμου 3908/2011, για το ϋτοσ 2011

Ενημερωτικό Σημεύωμα για το Ειδικό Καθεςτώσ τησ Επιχειρηματικότητασ των Νϋων του Επενδυτικού Νόμου 3908/2011, για το ϋτοσ 2011 Ενημερωτικό Σημεύωμα για το Ειδικό Καθεςτώσ τησ Επιχειρηματικότητασ των Νϋων του Επενδυτικού Νόμου 3908/2011, για το ϋτοσ 2011 Με το ειδικό καθεςτώσ ενιςχύςεων τησ Επιχειρηματικότητασ των Νϋων ενιςχύονται

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγϋλησ Οικονόμου Διϊλεξη 4. Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 4

Βαγγϋλησ Οικονόμου Διϊλεξη 4. Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 4 Βαγγϋλησ Οικονόμου Διϊλεξη 4 Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 4 1 Περιεχόμενα Προτϊςεισ επανϊληψησ Προτϊςεισ Διακλϊδωςησ Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 4 2 Προτάςεισ επανάληψησ Οι προτϊςεισ επανϊληψησ (iterative ό loop

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙO ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEYBALL JUNIORS 2015 ΑΝΑΛΤΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΝΔΙΟΡΓΑΝΩΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙO ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEYBALL JUNIORS 2015 ΑΝΑΛΤΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΝΔΙΟΡΓΑΝΩΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙO ΠΡΩΣΑΘΛΗΜΑ BEACH VOLLEYBALL JUNIORS 2015 ΑΝΑΛΤΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΝΔΙΟΡΓΑΝΩΗ ΚΑΣΗΓΟΡΙΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΕΩΝ I. JUNIORS OPEN II. JUNIORS FINAL *Υποχρεωτικά διοργανώςεισ και των 2 φύλλων I. ΟΡΟΙ ΤΝΔΙΟΡΓΑΝΩΗ ΣΟΤΡΝΟΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μαθηματικϊ Γ' Ενιαύου Λυκεύου (μϊθημα κατεύθυνςησ)

Μαθηματικϊ Γ' Ενιαύου Λυκεύου (μϊθημα κατεύθυνςησ) Μαθηματικϊ Γ' Ενιαύου Λυκεύου (μϊθημα κατεύθυνςησ) : 1. ΤΝΑΡΣΗΕΙ Ορύζουν και να αναγνωρύζουν μια ςύνθετη ςυνϊρτηςη 2 1.1 Επανϊληψη Εκφρϊζουν μια ςύνθετη ςυνϊρτηςη ωσ ςύνθεςη ϊλλων ςυναρτόςεων Ορύζουν και

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Κρεκούκιασ Στοιχεύα τησ υποκειμενικόσ και κλινικόσ αξιολόγηςησ Επεξόγηςη και αναζότηςη του τελικού αιςθόματοσ Αξιολόγηςη ενεργητικού και παθητικού εύρουσ τροχιϊσ Γωνιομϋτρηςη Από τη φόρμα υποκειμενικόσ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΜΑ ΥΤΙΚΗ B ΛΤΚΕΙΟΤ ΓΕΝΙΚΗ ΗΛΕΚΣΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

ΔΙΑΓΩΝΙΜΑ ΥΤΙΚΗ B ΛΤΚΕΙΟΤ ΓΕΝΙΚΗ ΗΛΕΚΣΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Ημερομηνύα: Ονοματεπώνυμο: ΔΙΑΓΩΝΙΜΑ ΥΤΙΚΗ B ΛΤΚΕΙΟΤ ΓΕΝΙΚΗ ΗΛΕΚΣΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΜΑ 1 0 : (25 μονάδεσ) τισ ερωτόςεισ 1-5 να γρϊψετε τον αριθμό τησ ερώτηςησ ςτο τετρϊδιό ςασ και δύπλα ςε κϊθε αριθμό το γρϊμμα

Διαβάστε περισσότερα

Επιταχυντϋσ Σωματιδύων

Επιταχυντϋσ Σωματιδύων 3 ο Λύκειο Γαλατςύου Σχ.Έτοσ 2011-2012 Επιταχυντϋσ Σωματιδύων Συντονιςτϋσ - Υπεύθυνοι Καθηγητϋσ: Μαραγκουδϊκησ Ε. & Φαρϊκου Γ. Επιταχυντήσ ςωματιδίων Eπιταχυντόσ ςωματιδύων ονομϊζεται μια ειδικό

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Καμπέλησ, Ε. Γρηγορούδησ, Κ. Καλαΰτζάκησ, Γ. Σταυρακάκησ, Πολυτεχνείο Κρήτησ Χ. Διακάκη, Ν. Κολοκοτςά,Τ.Ε.Ι. Κρήτησ

Ν. Καμπέλησ, Ε. Γρηγορούδησ, Κ. Καλαΰτζάκησ, Γ. Σταυρακάκησ, Πολυτεχνείο Κρήτησ Χ. Διακάκη, Ν. Κολοκοτςά,Τ.Ε.Ι. Κρήτησ Ν. Καμπέλησ, Ε. Γρηγορούδησ, Κ. Καλαΰτζάκησ, Γ. Σταυρακάκησ, Πολυτεχνείο Κρήτησ Χ. Διακάκη, Ν. Κολοκοτςά,Τ.Ε.Ι. Κρήτησ Εξοικονόμηςη ενϋργειασ ςτα κτύρια Μϋτρα Στόχοι (κριτόρια) Πρόβλημα πολυςτοχικού προγραμματιςμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΤΧΗΜΑΣΩΝ ΣΟ ΠΙΣΙ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΤΧΗΜΑΣΩΝ ΣΟ ΠΙΣΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΤΧΗΜΑΣΩΝ ΣΟ ΠΙΣΙ Το ςπύτι εύναι ϋνα μϋροσ ςτο οπούο ςυμβαύνουν πολλϊ ατυχόματα για αυτόν τον λόγο προςϋξτε τα παρακϊτω: Τα αιχμηρϊ αντικεύμενα πρϋπει να φυλϊςςονται ςε αςφαλϋσ μϋροσ μακριϊ από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΓΑΙΑ ΣΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΗ ΔΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠO ΣΙ ΜΑΘΗΣΡΙΔ ΟΤΡΑΝΙΑ ΣΑΤΡΔΛΟΠΟΤΛΟΤ ΑΛΔΞΑΝΓΡΑ ΑΒΒΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΑΠΣΗ

ΔΡΓΑΙΑ ΣΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΗ ΔΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠO ΣΙ ΜΑΘΗΣΡΙΔ ΟΤΡΑΝΙΑ ΣΑΤΡΔΛΟΠΟΤΛΟΤ ΑΛΔΞΑΝΓΡΑ ΑΒΒΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΑΠΣΗ ΔΡΓΑΙΑ ΣΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΗ ΔΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠO ΣΙ ΜΑΘΗΣΡΙΔ ΟΤΡΑΝΙΑ ΣΑΤΡΔΛΟΠΟΤΛΟΤ ΑΛΔΞΑΝΓΡΑ ΑΒΒΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΡΑΠΣΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΡΙΧΤΕΡ Η κλίμακα Ρίχτερ αναπτύχθηκε το 1935, ςτην Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ από τον Αμερικανό

Διαβάστε περισσότερα

22/11/2009. Προηγοφμενη βδομάδα... Δεδομζνα απο Δευτερεφουςεσ πηγζσ. Αυτή την βδομάδα...

22/11/2009. Προηγοφμενη βδομάδα... Δεδομζνα απο Δευτερεφουςεσ πηγζσ. Αυτή την βδομάδα... Προηγοφμενη βδομάδα... Δεδομζνα απο Δευτερεφουςεσ πηγζσ Πρωτογενό δεδομϋνα Αρχϋσ και τεχνικϋσ που χρηςιμοποιούνται ςτην ςυλλογό γεωγραφικών δεδομϋνων Πωσ χρηςιμοποιούμε το GPS και την Τηλεπιςκόπηςη ςαν

Διαβάστε περισσότερα

α. η ελϊχιςτη μεταβολό μόκουσ που μπορεύ να υποςτεύ ϋνα αρχικό μόκοσ L=10cm επύ τησ επιφϊνειασ του ςώματοσ. ε ε ]=[ 3 ε ε ε

α. η ελϊχιςτη μεταβολό μόκουσ που μπορεύ να υποςτεύ ϋνα αρχικό μόκοσ L=10cm επύ τησ επιφϊνειασ του ςώματοσ. ε ε ]=[ 3 ε ε ε 1 E.M.Π. - ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΙ - ΚΑΣΑΣΑΚΣΗΡΙΕ - 16/12/2011 Θϋμα 1ο το επύπεδο ςώμα του ςχόματοσ ϋχουν επικολληθεύ τρύα ηλεκτρομ/ρα όπωσ φαύνεται ςτο ςχόμα. Οι ενδεύξεισ εύναι α 1=3μ,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΑΝΣΙΚΕ ΑΛΛΑΓΕ Ε ΥΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΣΑ

ΗΜΑΝΣΙΚΕ ΑΛΛΑΓΕ Ε ΥΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΣΑ Tax-i 11 Flash update Αύγουστος 201 ΗΜΑΝΣΙΚΕ ΑΛΛΑΓΕ Ε ΥΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΣΑ ΠΕΡΙΕΦΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑ ελύδα ΘΕΜΑ ελύδα Κώδικασ Φορολογικόσ Διαδικαςύασ Νϋα προθεςμύα κατϊρτιςησ Φακϋλου Τεκμηρύωςησ Ενδοομιλικών Συναλλαγών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Για την ενςωμϊτωςη τησ Οδηγύασ 2013/48/ΕΕ του Ευρωπαώκού Κοινοβουλύου και Συμβουλύου τησ 22ασ Οκτωβρύου 2013 ςχετικϊ με το δικαύωμα πρόςβαςησ ςε δικηγόρο ςτο πλαύςιο ποινικόσ διαδικαςύασ και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεκτικότητα ςε θρεπτικϊ ςτοιχεύα Ικανότητα ανταλλαγόσ κατιόντων Οξύτητα εδϊφουσ (ph)

Περιεκτικότητα ςε θρεπτικϊ ςτοιχεύα Ικανότητα ανταλλαγόσ κατιόντων Οξύτητα εδϊφουσ (ph) Το έδαφοσ εύναι το ανώτατο ςτρώμα του φλοιού τησ γησ, δηλαδό το καλλιεργόςιμο επιφανειακό ςτρώμα ςε πϊχοσ 35 ωσ 50 εκατοςτϊ. Κϊποιεσ από τισ ιδιότητεσ του εδϊφουσ εύναι: Περιεκτικότητα ςε θρεπτικϊ ςτοιχεύα

Διαβάστε περισσότερα

Άμεςη καθιϋρωςη τησ 2χρονησ υποχρεωτικόσ δημόςιασ προςχολικόσ αγωγόσ και εκπαύδευςησ. Μαζικού μόνιμοι διοριςμού τώρα!

Άμεςη καθιϋρωςη τησ 2χρονησ υποχρεωτικόσ δημόςιασ προςχολικόσ αγωγόσ και εκπαύδευςησ. Μαζικού μόνιμοι διοριςμού τώρα! Αρ. Πρωτ. 1369 Αθόνα 9/6/2017 Προσ Τουσ Συλλόγουσ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άμεςη καθιϋρωςη τησ 2χρονησ υποχρεωτικόσ δημόςιασ προςχολικόσ αγωγόσ και εκπαύδευςησ Μαζικού μόνιμοι διοριςμού τώρα! Η ςχολικό χρονιϊ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΥΑΛΑΙΟ 2 Σο εςωτερικό του υπολογιςτό

ΚΕΥΑΛΑΙΟ 2 Σο εςωτερικό του υπολογιςτό ΚΕΥΑΛΑΙΟ 2 Σο εςωτερικό του υπολογιςτό Οι υπολογιςτϋσ αποτελούνται από πολλϊ ηλεκτρονικϊ εξαρτόματα. Σο κϊθε ϋνα από αυτϊ ϋχει ειδικό ρόλο ςτη λειτουργύα του. Έχουν ςχεδιαςτεύ ϋτςι ώςτε να ςυνεργϊζονται

Διαβάστε περισσότερα

Τα Φράγκικα Κάστρα στο Αγιονόρι, τον Άγιο Βασίλειο και το Πεντεσκούφι Κορινθίας. Γιώργος Πρίμπας

Τα Φράγκικα Κάστρα στο Αγιονόρι, τον Άγιο Βασίλειο και το Πεντεσκούφι Κορινθίας. Γιώργος Πρίμπας Τα Φράγκικα Κάστρα στο Αγιονόρι, τον Άγιο Βασίλειο και το Πεντεσκούφι Κορινθίας Γιώργος Πρίμπας Στα μϋρη τησ νότιασ κυρύωσ Ελλϊδασ (ηπειρωτικόσ και νηςιωτικόσ) και ιδύωσ τησ Πελοποννόςου, που οι Φρϊγκοι

Διαβάστε περισσότερα

«Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού

«Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΟΜΟ ΕΤΒΟΙΑ ΔΗΜΟ ΕΡΕΣΡΙΑ ΤΠΗΡΕΙΑ ΗΛΕΚΣΡΟΥΩΣΙΜΟΤ «Προμήθεια Ηλεκτρολογικού Υλικού και Λαμπτήρων» Προώπολογιςμόσ: 36.882,78 (με ΥΠΑ) Φρηματοδότηςη: ΑΝΣΑΠΟΔΟΣΙΚΑ ΕΟΔΑ Κωδ. Προώπ/ςμού:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Πολεοδομία Πολεοδομία είναι η επιστήμη που μελετά τα προβλήματα των πόλεων και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Πολεοδομία Πολεοδομία είναι η επιστήμη που μελετά τα προβλήματα των πόλεων και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους 1 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Πολεοδομία Πολεοδομία είναι η επιστήμη που μελετά τα προβλήματα των πόλεων και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, από το 1828

Διαβάστε περισσότερα

Επύςησ ευχαριςτώ, τον καθηγητό κ. Ιωϊννη Ερμόπουλο που ςυνετϋλεςε καθοριςτικϊ ςτα πρώτα μου βόματα ςτον χώρο των μεταλλικών καταςκευών.

Επύςησ ευχαριςτώ, τον καθηγητό κ. Ιωϊννη Ερμόπουλο που ςυνετϋλεςε καθοριςτικϊ ςτα πρώτα μου βόματα ςτον χώρο των μεταλλικών καταςκευών. Ευχαριςτύεσ Κατϊ αρχϊσ θα όθελα να ευχαριςτόςω τον καθηγητό μου κ. Γεώργιο Ιωαννύδη για τη ςυνεχό καθοδόγηςη και υποςτόριξη του ςε όλη τη διϊρκεια εκπόνηςησ τησ παρούςασ διπλωματικόσ εργαςύασ. Η ηθικό

Διαβάστε περισσότερα

Peugeot 4008, το 4X4 - SUV που ςυνδυϊζει δύναμη και κομψότητα

Peugeot 4008, το 4X4 - SUV που ςυνδυϊζει δύναμη και κομψότητα PRESS PACK Μϊρτιοσ 2012 Peugeot 4008, το 4X4 - SUV που ςυνδυϊζει δύναμη και κομψότητα Σε απόλυτη εναρμόνιςη με τη ςτρατηγικό ενύςχυςησ και ανϊπτυξησ τησ γκϊμασ Peugeot, το 4008 θα κυκλοφορόςει αρχικϊ ςτισ

Διαβάστε περισσότερα

Τρύτη Διϊλεξη Μοντϋλα Διαδικαςύασ Λογιςμικού Μϋροσ Α

Τρύτη Διϊλεξη Μοντϋλα Διαδικαςύασ Λογιςμικού Μϋροσ Α Τρύτη Διϊλεξη Μοντϋλα Διαδικαςύασ Λογιςμικού Μϋροσ Α Κύκλοσ Ζωόσ Λογιςμικού Μοντϋλο Διαδικαςύασ Λογιςμικού Διαδικαςύα Λογιςμικού Κριτόρια Αξιολόγηςησ Μοντϋλων Απλότητα και Σταθερότητα Απαιτόςεων Κύνδυνοι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΥΑΛΑΙΟ Z ΜΕΣΡΑ ΓΙΑ ΣΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΤΗ ΣΟΤ ΚΑΠΝΙΜΑΣΟ ΣΟΤ ΔΗΜΟΙΟΤ ΦΩΡΟΤ ΣΡΟΠΟΠΟΙΗΗ ΣΩΝ ΝΟΜΩΝ 3730/2008 ΚΑΙ 3370/2005

ΚΕΥΑΛΑΙΟ Z ΜΕΣΡΑ ΓΙΑ ΣΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΤΗ ΣΟΤ ΚΑΠΝΙΜΑΣΟ ΣΟΤ ΔΗΜΟΙΟΤ ΦΩΡΟΤ ΣΡΟΠΟΠΟΙΗΗ ΣΩΝ ΝΟΜΩΝ 3730/2008 ΚΑΙ 3370/2005 ΚΕΥΑΛΑΙΟ Z ΜΕΣΡΑ ΓΙΑ ΣΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΤΗ ΣΟΤ ΚΑΠΝΙΜΑΣΟ ΣΟΤ ΔΗΜΟΙΟΤ ΦΩΡΟΤ ΣΡΟΠΟΠΟΙΗΗ ΣΩΝ ΝΟΜΩΝ 3730/2008 ΚΑΙ 3370/2005 Κωδικοπούηςη Άρθρο 17 Νόμου 3868/2010 (ΥΕΚ 129Α /3.8.2010): Όπωσ ιςχύει: Άρθρο 1 Προςταςύα

Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονική Σύνθεση Ορισμοί ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ν. 4067/2012

Αρχιτεκτονική Σύνθεση Ορισμοί ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ν. 4067/2012 Αρχιτεκτονική Σύνθεση Ορισμοί ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ν. 4067/2012 Άρθρο 2 Ν. 4067/12 ΝΟΚ Αίθριο είναι μη στεγασμένο τμήμα του κτιρίου που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές του από το κτίριο ή τα όρια

Διαβάστε περισσότερα

Υπεριώδεισ ακτίνεσ: ωφέλεια και βλάβη από αυτέσ

Υπεριώδεισ ακτίνεσ: ωφέλεια και βλάβη από αυτέσ Υπεριώδεισ ακτίνεσ: ωφέλεια και βλάβη από αυτέσ από την μαθήτρια Κοττέ Αγγελική Εργαςία ςτη Φυςική Γενικήσ Παιδείασ Γ Λυκείου Υπεύθυνοσ Καθηγητήσ: Αλέξανδροσ Κατέρησ Η ηλιακό υπεριώδησ ακτινοβολύα (UV)

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιϊσ: μια πόλη αντιθϋςεων. Αυγουςτίνου Πολυξένη (ar15101)-γεωργοςοποφλου Ευιυμία (ar15011)-χαντζάκου Δθμητρα (ar15025)

Πειραιϊσ: μια πόλη αντιθϋςεων. Αυγουςτίνου Πολυξένη (ar15101)-γεωργοςοποφλου Ευιυμία (ar15011)-χαντζάκου Δθμητρα (ar15025) Πειραιϊσ: μια πόλη αντιθϋςεων ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Ι_ Αυγουςτίνου Πολυξένη (ar15101)-γεωργοςοποφλου Ευιυμία (ar15011)-χαντζάκου Δθμητρα (ar15025) Περιεχόμενα _Ιςτορικϊ ςτοιχεύα: εξϋλιξη ςτο χρόνο _Πληθυςμόσ _Βιομηχανικό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικόσ Μαγειρικόσ Τϋχνησ Αρχιμϊγειρασ (Chef) Β Εξϊμηνο

Τεχνικόσ Μαγειρικόσ Τϋχνησ Αρχιμϊγειρασ (Chef) Β Εξϊμηνο Τεχνικόσ Μαγειρικόσ Τϋχνησ Αρχιμϊγειρασ (Chef) Β Εξϊμηνο 1 Οριςμοί Ζννοια τησ Λογιςτικήσ Εύναι μϋςο παροχόσ οικονομικών πληροφοριών προσ διϊφορεσ ομϊδεσ ενδιαφερομϋνων για την πορεύα μιασ επιχεύρηςησ που

Διαβάστε περισσότερα

E.M.Π. - ΣΜΗΜΑ ΝΑΤΠΗΓΩΝ ΜΗΦΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΦΑΝΙΚΩΝ

E.M.Π. - ΣΜΗΜΑ ΝΑΤΠΗΓΩΝ ΜΗΦΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΦΑΝΙΚΩΝ 1 E.M.Π. - ΣΜΗΜΑ ΝΑΤΠΗΓΩΝ ΜΗΦΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΦΑΝΙΚΩΝ ΜΗΦΑΝΙΚΗ-Ι-04/07/2008 ΘΕΜΑ 1 ο Οριζόντια απαραμόρφωτη ρϊβδοσ ΟΟ' (θεωρεύται αβαρόσ) ςτηρύζεται με ϊρθρωςη ςτο ςημεύο Ο και κρϋμεται όπωσ φαύνεται ςτο ςχόμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΛΑ-ΚΤΡΣΑ-ΗΜΕΙΑ ΚΑΜΠΗ

ΚΟΙΛΑ-ΚΤΡΣΑ-ΗΜΕΙΑ ΚΑΜΠΗ Πληκτρολογόςτε την εξύςωςη εδώ. ΚΤΡΣΟΣΗΣΑ ΗΜΕΙΑ ΚΑΜΠΗ ΟΡΙΣΜΟΣ Έςτω ςυνϊρτηςη f ςυνεχόσ ςε ϋνα διϊςτημα Δ και παραγωγύςιμη ςτο εςωτερικό του Δ. Θα λϋμε ότι : Η ςυνϊρτηςη f εύναι κυρτό ό ςτρϋφει τα κούλα

Διαβάστε περισσότερα

Σα Επτϊνηςα! Κϋρκυρα Έχει ςχόμα μακρόςτενο, πλατύτερο ςτο βόρειο τμόμα τησ, ενώ ςτενεύει προσ το νότο. Σα παρϊλιϊ τησ ϋχουν ςυνολικό μόκοσ 217 χιλιόμετρα και ςχηματύζουν αρκετούσ όρμουσ και ακρωτόρια.

Διαβάστε περισσότερα

Στο λογιςμικό (software) περιλαμβϊνονται όλα τα προγράμματα του υπολογιςτό. Το Λογιςμικό χωρύζετε ςε δύο μεγϊλεσ κατηγορύεσ:

Στο λογιςμικό (software) περιλαμβϊνονται όλα τα προγράμματα του υπολογιςτό. Το Λογιςμικό χωρύζετε ςε δύο μεγϊλεσ κατηγορύεσ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2Ο Στο λογιςμικό (software) περιλαμβϊνονται όλα τα προγράμματα του υπολογιςτό. Το Λογιςμικό χωρύζετε ςε δύο μεγϊλεσ κατηγορύεσ: ςτο Λογιςμικό Συςτήματοσ (System Software), ςτο Λογιςμικό Εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Γ ΓΤΜΝΑΙΟΤ

ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Γ ΓΤΜΝΑΙΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΣΑ Γ ΓΤΜΝΑΙΟΤ 2012-2013 Γ Ε Ω Ρ Γ Ο Τ Λ Ι Α Α Ι Κ Α Σ Ε Ρ Ι Ν Η - Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Τ Σ Ι Κ Ο Π Λ Η Ρ Ο Υ Ο Ρ Ι Κ Η ΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΙΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ MICROWORLDS PRO Επιφϊνεια Εργαςύασ Περιοχό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΣΑΓΩΝΙΣΙΚΟΣΗΣΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ» ΕΝΙΑΙΑ ΔΡΑΗ ΚΡΑΣΙΚΩΝ ΕΝΙΧΤΕΩΝ ΕΣΑΚ «ΕΡΕΤΝΩ ΔΗΜΙΟΤΡΓΩ ΚΑΙΝΟΣΟΜΩ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΣΑΓΩΝΙΣΙΚΟΣΗΣΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ» ΕΝΙΑΙΑ ΔΡΑΗ ΚΡΑΣΙΚΩΝ ΕΝΙΧΤΕΩΝ ΕΣΑΚ «ΕΡΕΤΝΩ ΔΗΜΙΟΤΡΓΩ ΚΑΙΝΟΣΟΜΩ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΣΑΓΩΝΙΣΙΚΟΣΗΣΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ» ΕΝΙΑΙΑ ΔΡΑΗ ΚΡΑΣΙΚΩΝ ΕΝΙΧΤΕΩΝ ΕΣΑΚ «ΕΡΕΤΝΩ ΔΗΜΙΟΤΡΓΩ ΚΑΙΝΟΣΟΜΩ» Π Ρ Ο Κ Η Ρ Τ Ξ Η Σαυτότητα τησ Δράςησ Βαςικόσ ςτόχοσ τησ ενιαύασ

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικζσ Επιπτώςεισ Μεθοδολογία Αντιμετώπιςη Περιβαλλοντικών Επιπτώςεων. Δρ ταυρούλα Σςιτςιφλό

Περιβαλλοντικζσ Επιπτώςεισ Μεθοδολογία Αντιμετώπιςη Περιβαλλοντικών Επιπτώςεων. Δρ ταυρούλα Σςιτςιφλό Περιβαλλοντικζσ Επιπτώςεισ Μεθοδολογία Αντιμετώπιςη Περιβαλλοντικών Επιπτώςεων Δρ ταυρούλα Σςιτςιφλό Περιβαλλοντικζσ Επιπτώςεισ Οριςμόσ: «Σο ϋργο τόςο από την φυςικό του ύπαρξη όςο και από τα απόβλητα

Διαβάστε περισσότερα

19/10/2009. Προηγοφμενη βδομάδα... Σήμερα Γεωγραφικά Συςτήματα Πληροφοριϊν Χωρικά Μοντζλα Δεδομζνων. Δομή του μαθήματοσ

19/10/2009. Προηγοφμενη βδομάδα... Σήμερα Γεωγραφικά Συςτήματα Πληροφοριϊν Χωρικά Μοντζλα Δεδομζνων. Δομή του μαθήματοσ Προηγοφμενη βδομάδα... Σήμερα Γεωγραφικά Συςτήματα Πληροφοριϊν Χωρικά Μοντζλα Δεδομζνων Δημότρησ Μιχελϊκησ Τμόμα Εφαρμοςμϋνησ Πληροφορικόσ και Πολυμϋςων Σχολό Τεχνολογικών Εφαρμογών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγϋλησ Οικονόμου Διϊλεξη 5 ΠΙΝΑΚΕΣ. Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 5 1

Βαγγϋλησ Οικονόμου Διϊλεξη 5 ΠΙΝΑΚΕΣ. Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 5 1 Βαγγϋλησ Οικονόμου Διϊλεξη 5 ΠΙΝΑΚΕΣ Δομ. Προγραμ. - Διϊλεξη 5 1 Περιεχόμενα Πύνακεσ Αλφαριθμητικϊ Σκοπόσ μαθόματοσ: Να αναγνωρίζετε πότε είναι απαραίτητη η χρήςη του τύπου του πίνακα, Να δώςετε παραδείγματα

Διαβάστε περισσότερα

Παθήςεισ του θυροειδή ςε άτομα με ςύνδρομο Down: Πληροφορίεσ για γονείσ και δαςκάλουσ. Τι είναι ο θυροειδήσ αδένασ;

Παθήςεισ του θυροειδή ςε άτομα με ςύνδρομο Down: Πληροφορίεσ για γονείσ και δαςκάλουσ. Τι είναι ο θυροειδήσ αδένασ; Παθήςεισ του θυροειδή ςε άτομα με ςύνδρομο Down: Πληροφορίεσ για γονείσ και δαςκάλουσ Τι είναι ο θυροειδήσ αδένασ; Dr. jennifer Dennis, Ιατρική Σύμβουλοσ του Συλλόγου για το Σύνδρομο Down (1993) Ο αδϋνασ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Σελίδα 1

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Σελίδα 1 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Σελίδα 1 ΑΠΟ ΣΟ ΔΗΜΟΣΙΚΟ ΣΟ ΓΤΜΝΑΙΟ 4 Διϊγνωςη των γνώςεων και ικανοτότων των παιδιών που ϋρχονται από το Δημοτικό ςτο Γυμνϊςιο. Ο καθηγητόσ με διαγνωςτικϊ

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατότητες εργασίας ειδικοτήτων ΕΠΑΛ. Μπιλανϊκη Ελευθερύα ΚΕΤΠ ΠΕΡΙΣΕΡΙΟΤ

Δυνατότητες εργασίας ειδικοτήτων ΕΠΑΛ. Μπιλανϊκη Ελευθερύα ΚΕΤΠ ΠΕΡΙΣΕΡΙΟΤ Δυνατότητες εργασίας ειδικοτήτων ΕΠΑΛ Μπιλανϊκη Ελευθερύα ΚΕΤΠ ΠΕΡΙΣΕΡΙΟΤ ΕΙΔΙΚΟΣΗΣΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΣΑΣΑΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΣΑΚΕΤΩΝ (ΣΟΜΕΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ) απαςχολεύται ςε βιομηχανύεσ ό βιοτεχνύεσ κεφαλαιουχικών

Διαβάστε περισσότερα

Θεςμική Αναμόρφωςη τησ Προ-πτωχευτικήσ Διαδικαςίασ Εξυγίανςησ Επιχειρήςεων

Θεςμική Αναμόρφωςη τησ Προ-πτωχευτικήσ Διαδικαςίασ Εξυγίανςησ Επιχειρήςεων Ενημερωτικό ημείωμα Θεςμική Αναμόρφωςη τησ Προ-πτωχευτικήσ Διαδικαςίασ Εξυγίανςησ Επιχειρήςεων -Σι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιςη για την προ-πτωχευτική διαδικαςία εξυγίανςησ επιχειρήςεων; Με την προτεινόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογύα & Λυμϋνεσ Αςκόςεισ

Μεθοδολογύα & Λυμϋνεσ Αςκόςεισ Τρίγωνα -Κφρια και δευτερεφοντα στοιχεία τριγώνου Μεθοδολογύα & Λυμϋνεσ Αςκόςεισ τόχοσ 1 : Κύρια ςτοιχεύα τριγώνου Αςκόςεισ 1. Να ςχεδιϊςετε ϋνα τρύγωνο ΑΒΓ. Να ορύςετε τα κύρια ςτοιχεύα του. Να βρεύτε

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακασ τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών. Πλόρεσ ελληνικό περιβϊλλον (interface) για Διαχειριςτϋσ, Εκπαιδευτϋσ, Εκπαιδευόμενουσ

Πίνακασ τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών. Πλόρεσ ελληνικό περιβϊλλον (interface) για Διαχειριςτϋσ, Εκπαιδευτϋσ, Εκπαιδευόμενουσ Τλοποίηςη προγραμμάτων με την μέθοδο τησ τηλεκατάρτιςησ 1 Τλοπούηςη προγραμμϊτων με την μϋθοδο τησ τηλεκατϊρτιςησ δύναται να λϊβει χώρα μετϊ από πλόρωσ αιτιολογημϋνο αύτημα του Κλαδικού Υορϋα (Αναδόχου),

Διαβάστε περισσότερα

EETT Δημόςια Διαβούλευςη ςχετικά με την εκχώρηςη δικαιώματων χρήςησ ραδιοςυχνοτήτων ςτη Ζώνη 27,5 29,5 GHz

EETT Δημόςια Διαβούλευςη ςχετικά με την εκχώρηςη δικαιώματων χρήςησ ραδιοςυχνοτήτων ςτη Ζώνη 27,5 29,5 GHz EETT Δημόςια Διαβούλευςη ςχετικά με την εκχώρηςη δικαιώματων χρήςησ ραδιοςυχνοτήτων ςτη Ζώνη 27,5 29,5 GHz 1. Περί των Τύπων των Υπηρεςιών και των Δικτύων Η οικονομικώσ αποτελεςματικό χρόςη του φϊςματοσ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ακίνητο κατά το άρθρο 948 Α.Κ. είναι το έδαφος και τα συστατικά του μέρη. Κινητό είναι ότι δεν είναι ακίνητο. Ως έδαφος νοείται ορισμένο τμήμα της επιφάνειας της γης που πληρεί

Διαβάστε περισσότερα

«Δυνατότητεσ και προοπτικϋσ του επαγγϋλματοσ που θϋλω να ακολουθόςω μϋςα από το Διαδύκτυο».

«Δυνατότητεσ και προοπτικϋσ του επαγγϋλματοσ που θϋλω να ακολουθόςω μϋςα από το Διαδύκτυο». «Δυνατότητεσ και προοπτικϋσ του επαγγϋλματοσ που θϋλω να ακολουθόςω μϋςα από το Διαδύκτυο». Επαγγελματικόσ Τομϋασ: Ιατρικό Συμμετϋχοντεσ: Χαώκϊλησ Δημότρησ Κεραμιδϊσ Δημότρησ Κατςικονούρησ Θανϊςησ Λαμπρόπουλοσ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΘΕΜΑ Α Α1 Μονάδες 10 Μονάδες 4 ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΘΕΜΑ Α Α1 Μονάδες 10 Μονάδες 4 ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΣΙΚΑ ΔΙΑΓΨΝΙΜΑΣΑ Γ ΛΤΚΕΙΟΤ ΚΤΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΤ 2016 ΕΞΕΣΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΣΤΞΗ ΕΥΑΡΜ. Ε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΙΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΑΝΑΣΟΛΙΜΟΤ ΠΟΤΔΨΝ OIKONOMIA ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΟΡΙΚΗ ΤΝΟΛΟ ΕΛΙΔΨΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΣΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΗ ΧΟΛΗ ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕΡΕΟΤ ΩΜΑΣΟ ΙΙ

ΔΗΜΟΚΡΙΣΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΗ ΧΟΛΗ ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕΡΕΟΤ ΩΜΑΣΟ ΙΙ 1 ΔΗΜΟΚΡΙΣΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΗ ΧΟΛΗ ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΕΡΕΟΤ ΩΜΑΣΟ ΙΙ -04-03-2009 Θϋμα 1 ο Να γύνει πλόρησ επύλυςη του μικτού φορϋα του ςχόματοσ και ακολούθωσ να καταςκευαςτούν

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Εκτιμήσεων Ακίνητης Περιουσίας, ΣΠΜΕ, 2018 Ο ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ & ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Σεμινάριο Εκτιμήσεων Ακίνητης Περιουσίας, ΣΠΜΕ, 2018 Ο ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ & ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ Σεμινάριο Εκτιμήσεων Ακίνητης Περιουσίας, ΣΠΜΕ, 2018 Ο ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ & ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ 1-6: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: Σκοποί Ορισμοί Πότε απαιτείται άδεια δόμησης Θέματα διατηρητέων κτιρίων

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχοι και επύ τόπου μετρόςεισ των επιπϋδων των υψύςυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδύων ςτο περιβϊλλον ςταθμών κεραιών ςε όλη τη χώρα κατϊ το ϋτοσ 2015

Έλεγχοι και επύ τόπου μετρόςεισ των επιπϋδων των υψύςυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδύων ςτο περιβϊλλον ςταθμών κεραιών ςε όλη τη χώρα κατϊ το ϋτοσ 2015 Έλεγχοι και επύ τόπου μετρόςεισ των επιπϋδων των υψύςυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδύων ςτο περιβϊλλον ςταθμών κεραιών ςε όλη τη χώρα κατϊ το ϋτοσ 2015 Συγκεντρωτικϊ ςτοιχεύα Η Ελληνικό Επιτροπό Ατομικόσ Ενϋργειασ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΣΙΣΗΡΙΟ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΩΝ ΧΟΛΩΝ ΣΡΙΑΝΣΑΦΤΛΛΟΤ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΣΑΣΑΚΣΗΡΙΕ Δ.Ο.Α.Σ.Α.Π. ΠΟΛΤΣΕΧΝΕΙΟ Α.Σ.Ε.Ι.

ΦΡΟΝΣΙΣΗΡΙΟ ΠΟΛΤΣΕΧΝΙΚΩΝ ΧΟΛΩΝ ΣΡΙΑΝΣΑΦΤΛΛΟΤ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΣΑΣΑΚΣΗΡΙΕ Δ.Ο.Α.Σ.Α.Π. ΠΟΛΤΣΕΧΝΕΙΟ Α.Σ.Ε.Ι. 1 Ε.Μ.Π. - ΠΟΛΙΣΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΣΑΣΙΚΗ Ι - ΠΡΟΟΔΟ 06/05/2011 ΘΕΜΑ 1 ο τον παρακϊτω φορϋα ζητούνται να ςχεδιαςτούν τα διαγρϊμματα M,Q,N. Λύςη: Ο φορϋασ αποτελεύται από ϋνα δευτερεύων τριαρθρωτό τόξο που

Διαβάστε περισσότερα

Μαθηματικϊ. Β' Ενιαύου Λυκεύου. (μϊθημα κοινού κορμού) Υιλοςοφύα - κοπού

Μαθηματικϊ. Β' Ενιαύου Λυκεύου. (μϊθημα κοινού κορμού) Υιλοςοφύα - κοπού Μαθηματικϊ Β' Ενιαύου Λυκεύου (μϊθημα κοινού κορμού) Υιλοςοφύα - κοπού Η διδαςκαλύα των Μαθηματικών Κοινού Κορμού επιδιώκει να δώςει ςτο μαθητό τα εφόδια για την αντιμετώπιςη καθημερινών αναγκών ςε αριθμητικϋσ

Διαβάστε περισσότερα

1.ΕΘΝΙΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΣΙΚΕ ΠΑΡΑΔΟΕΙ ΓΙΑ ΣΟΝ ΣΟΚΕΣΟ

1.ΕΘΝΙΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΣΙΚΕ ΠΑΡΑΔΟΕΙ ΓΙΑ ΣΟΝ ΣΟΚΕΣΟ 1.ΕΘΝΙΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΙΣΙΚΕ ΠΑΡΑΔΟΕΙ ΓΙΑ ΣΟΝ ΣΟΚΕΣΟ Ο τοκετόσ εύναι ϋνα ςημαντικό κοινωνικό και ςυναιςθηματικό γεγονόσ όχι μόνο για τη γυναύκα, αλλϊ και για την οικογϋνειϊ τησ και ύςωσ και για ολόκληρη την

Διαβάστε περισσότερα

Ο τύτλοσ και μόνο, εύναι αρκετόσ για να δηλώςει την διαφορετικότητα τησ αναπτυςςόμενησ αλυςύδασ ZIO PEPPE Pizza al metro. Όλα ξεκύνηςαν το 1996 ςτη

Ο τύτλοσ και μόνο, εύναι αρκετόσ για να δηλώςει την διαφορετικότητα τησ αναπτυςςόμενησ αλυςύδασ ZIO PEPPE Pizza al metro. Όλα ξεκύνηςαν το 1996 ςτη 1 Ο τύτλοσ και μόνο, εύναι αρκετόσ για να δηλώςει την διαφορετικότητα τησ αναπτυςςόμενησ αλυςύδασ ZIO PEPPE Pizza al metro. Όλα ξεκύνηςαν το 1996 ςτη Ρόδο, όταν για πρώτη φορϊ η κα Κωνςταντύνα Θεοδωροπούλου,

Διαβάστε περισσότερα

Παρουςίαςη προςχεδίου π.δ. για την εναρμόνιςη τησ εθνικήσ νομοθεςίασ με την Ευρωπαΰκή Οδηγία 2013/59/ΕΤΡΑΣΟΜ του υμβουλίου

Παρουςίαςη προςχεδίου π.δ. για την εναρμόνιςη τησ εθνικήσ νομοθεςίασ με την Ευρωπαΰκή Οδηγία 2013/59/ΕΤΡΑΣΟΜ του υμβουλίου Παρουςίαςη προςχεδίου π.δ. για την εναρμόνιςη τησ εθνικήσ νομοθεςίασ με την Ευρωπαΰκή Οδηγία 2013/59/ΕΤΡΑΣΟΜ του υμβουλίου Δρ Ελευθερία Καρίνου www.eeae.gr www.eeae.gr Δομή π.δ. Κεφϊλαια: Α. Αντικεύμενο

Διαβάστε περισσότερα

Αθόνα, 29 Απριλύου 2011. Αναλυτικά οι Δράςεισ του «Ταμείου Επιχειρηματικότητασ»

Αθόνα, 29 Απριλύου 2011. Αναλυτικά οι Δράςεισ του «Ταμείου Επιχειρηματικότητασ» Αθόνα, 29 Απριλύου 2011 Αναλυτικά οι Δράςεισ του «Ταμείου Επιχειρηματικότητασ» 1. Κατηγορύα Α, Β και Γ Επενδύςεισ που υπϊγονται ςτον επενδυτικό νόμο 3908/2011 Αυτό η κατηγορύα ςτοχευμϋνων δραςτηριοτότων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Το ςύςτημα Μελέτη - Καταςκευή ςτισ Δημόςιεσ ςυμβάςεισ παραγωγήσ περιβαλλοντικών έργων.

Θέμα: Το ςύςτημα Μελέτη - Καταςκευή ςτισ Δημόςιεσ ςυμβάςεισ παραγωγήσ περιβαλλοντικών έργων. Θέμα: Το ςύςτημα Μελέτη - Καταςκευή ςτισ Δημόςιεσ ςυμβάςεισ παραγωγήσ περιβαλλοντικών έργων. Στισ ςημερινϋσ οικονομικϋσ και κοινωνικϋσ ςυνθόκεσ τα ϋργα περιβϊλλοντοσ με την ευρύτερη ϋννοια, αποκτούν προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Λύκειο Σπάπτηρ. Τάξη Β Σσολ. Έτορ Υπεύθςνορ Καθηγητήρ: Κοςντούπηρ Παναγιώτηρ Μησ/γορ ΠΕ 1706

2 ο Λύκειο Σπάπτηρ. Τάξη Β Σσολ. Έτορ Υπεύθςνορ Καθηγητήρ: Κοςντούπηρ Παναγιώτηρ Μησ/γορ ΠΕ 1706 2 ο Λύκειο Σπάπτηρ Τάξη Β Σσολ. Έτορ 2016-17 Υπεύθςνορ Καθηγητήρ: Κοςντούπηρ Παναγιώτηρ Μησ/γορ ΠΕ 1706 Σσμμετέτοντες μαθητές/τριες ΒΕΛΙΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΛΗΣΑ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΤΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜΗΣΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΔΟΓΑΝΣΖΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΠΑΙΚ Θεςςαλονύκησ, /02/2011

ΕΠΠΑΙΚ Θεςςαλονύκησ, /02/2011 1 ΕΠΠΑΙΚ Θεςςαλονύκησ, 2010-2011 21/02/2011 Εξετϊςεισ ςτη Γενικό και Εξελικτικό Ψυχολογύα Διδϊςκων: Οικονόμου Ανδρϋασ Όνομα φοιτητό / φοιτότριασ:... Τμόμα: E1 E2 E3 E4 E5 Βαθμόσ:. Προςοχό: ϊριςτα οι 100

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Καβάιας, Τκήκα Δαζοπολίας θαη Δηατείρηζες Φσζηθού Περηβάιιοληος Μάζεκα: Μεηεωροιογίας-Κιηκαηοιογίας. Υπεύζσλε : Δρ Μάρζα Λαδαρίδοσ Αζαλαζηάδοσ

ΤΕΙ Καβάιας, Τκήκα Δαζοπολίας θαη Δηατείρηζες Φσζηθού Περηβάιιοληος Μάζεκα: Μεηεωροιογίας-Κιηκαηοιογίας. Υπεύζσλε : Δρ Μάρζα Λαδαρίδοσ Αζαλαζηάδοσ 4. ΑΣΜΟΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΗ ΤΕΙ Καβάιας, Τκήκα Δαζοπολίας θαη Δηατείρηζες Φσζηθού Περηβάιιοληος Μάζεκα: Μεηεωροιογίας-Κιηκαηοιογίας. Υπεύζσλε : Δρ Μάρζα Λαδαρίδοσ 1 4. ΑΣΜΟΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΗ Η ατμόςφαιρα εύναι ϋνα ςτρώμα

Διαβάστε περισσότερα

Εντολζς του Λειτουργικοφ Συστήματος UNIX

Εντολζς του Λειτουργικοφ Συστήματος UNIX Παράδειγμα Δζνδρου Συστήματος Αρχείων Εντολζς του Λειτουργικοφ Συστήματος UNIX Στα παραδεύγματα που ακολουθούν υποθϋτουμε την παρακϊτω δενδρικό δομό Τμόμα Τεχνολογύασ Πληροφορικόσ και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΒΑΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΛΙΚΟΤ ΣΟ ΔΙΚΣΤΟ ΠΡΑΚΣΟΡΩΝ ΣΗ ΟΠΑΠ

ΤΜΒΑΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΛΙΚΟΤ ΣΟ ΔΙΚΣΤΟ ΠΡΑΚΣΟΡΩΝ ΣΗ ΟΠΑΠ ΤΜΒΑΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΛΙΚΟΤ ΣΟ ΔΙΚΣΤΟ ΠΡΑΚΣΟΡΩΝ ΣΗ ΟΠΑΠ το Περιςτϋρι ςόμερα, την... μεταξύ των κϊτωθι ςυμβαλλομϋνων... ςυμφωνόθηκαν, ςυνομολογόθηκαν και ϋγιναν αμοιβαύα αποδεκτϊ τα εξόσ: ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Διεύθυνςη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΣΟΜΟ ΕΣΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

ΤΝΣΟΜΟ ΕΣΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΝΣΟΜΟ ΕΣΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ 2014 Η Μ. ΜΙΧΑΛΑΡΟ ΗΛΕΚΣΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ είναι μια αναπτυςςόμενη εταιρεία, με εξειδίκευςη ςτον τομζα ηλεκτρολογικών εγκαταςτάςεων και ςυςτημάτων αυτοματιςμοφ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΣΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βαςικέσ Έννοιεσ Λειτουργικών Συςτημάτων

Βαςικέσ Έννοιεσ Λειτουργικών Συςτημάτων Πανεπιςτήμιο Πελοποννήςου Τμήμα Επιςτήμησ και Τεχνολογίασ Τηλεπικοινωνιών Λειτουργικά Συςτήματα Προγραμματιςμόσ Συςτήματοσ Βαςικέσ Έννοιεσ Λειτουργικών Συςτημάτων Επικοινωνία gelioud@ieee.org ΟΧΙ ςτο gelioud@uop.gr!!!

Διαβάστε περισσότερα

Φυςική Ραδιενέργεια και Περιβάλλον ςε ςχέςη με το ρυθμιςτικό κανονιςτικό πλαίςιο τησ ακτινοπροςταςίασ

Φυςική Ραδιενέργεια και Περιβάλλον ςε ςχέςη με το ρυθμιςτικό κανονιςτικό πλαίςιο τησ ακτινοπροςταςίασ Φυςική Ραδιενέργεια και Περιβάλλον ςε ςχέςη με το ρυθμιςτικό κανονιςτικό πλαίςιο τησ ακτινοπροςταςίασ Δρ. Κώςτασ Ποτηριϊδησ Προώςτϊμενοσ Τμόματοσ Ελϋγχου Ραδιενϋργειασ Περιβϊλλοντοσ ΕΕΑΕ www.eeae.gr Φυςική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΑΜΘ Σχολό Διούκηςησ και Οικονομύασ Τμόμα Λογιςτικόσ και Χρηματοοικονομικόσ. Μϊθημα Κεφαλαιαγορϋσ Επενδύςεισ

ΤΕΙ ΑΜΘ Σχολό Διούκηςησ και Οικονομύασ Τμόμα Λογιςτικόσ και Χρηματοοικονομικόσ. Μϊθημα Κεφαλαιαγορϋσ Επενδύςεισ ΤΕΙ ΑΜΘ Σχολό Διούκηςησ και Οικονομύασ Τμόμα Λογιςτικόσ και Χρηματοοικονομικόσ Μϊθημα Κεφαλαιαγορϋσ Επενδύςεισ Διδϊςκων: Αγγελϊκησ Γιώργοσ Εργαςτηριακόσ Συνεργϊτησ :Σιώπη Ευαγγελύα Το Χρηματιςτήριο Αξιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4. Ημιυπαιθριοι χώροι

ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4. Ημιυπαιθριοι χώροι ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4. Ημιυπαιθριοι χώροι 3. Στον υπολογισμό της επιτρεπόμενης κάλυψης του οικοπέδου: προσμετράται η επιφάνεια που ορίζεται από τις προβολές των περιγραμμάτων όλων των κτιρίων, όπως αυτά ορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Πολεοδομικός Σχεδιασμός: Βασικές Έννοιες

Πολεοδομικός Σχεδιασμός: Βασικές Έννοιες Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού Πολεοδομικός Σχεδιασμός: Βασικές Έννοιες Π Ο Λ Ε Ο Δ Ο Μ Ι Α Βλαστός, Θ., Μπακογιάννης,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Κυρώνουμε και εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Άρθρο 1 Σκοπός

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Κυρώνουμε και εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Άρθρο 1 Σκοπός ΝΟΜΟΣ: 1577/85 Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός (ΦΕΚ 210/Α/18-12-1985) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυρώνουμε και εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Άρθρο 1 Σκοπός Σκοπός του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Επιςκόπηςη Τεχνολογιών Διαδικτύου

Επιςκόπηςη Τεχνολογιών Διαδικτύου Πανεπιςτήμιο Πελοποννήςου Τμήμα Επιςτήμησ και Τεχνολογίασ Τηλεπικοινωνιών Διαχείριςη και Αςφάλεια Δικτύων Επιςκόπηςη Τεχνολογιών Διαδικτύου Αρχιτεκτονικέσ δικτύωςησ: OSI & TCP/IP Επύπεδο Εφαρμόγόσ Επύπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 89-1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. Η πρόσοψη του οικοπέδου βρίσκεται επί της οδού Κρουσόβου, ενώ το οικόπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΩΝ - ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΦΑΝΙΚΩΝ Σ.Ε. ΑΝΣΟΦΗ ΤΛΙΚΩΝ Ι

Σ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΩΝ - ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΦΑΝΙΚΩΝ Σ.Ε. ΑΝΣΟΦΗ ΤΛΙΚΩΝ Ι 1 Σ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΩΝ - ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΩΝ ΜΗΦΑΝΙΚΩΝ Σ.Ε. ΑΝΣΟΦΗ ΤΛΙΚΩΝ Ι 03/07/2013 ΘΕΜΑ Η δοκόσ του ςχόματοσ α ϋχει τη διατομό του ςχόματοσ β. Ζητούνται: a) Σα διαγρϊμματα Q και M. b) Σο απαιτούμενο πϊχοσ t του

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΑΝΙΑ ΧΡΙΣΙΝΑ ΠΕΣΡΗ

ΙΠΑΝΙΑ ΧΡΙΣΙΝΑ ΠΕΣΡΗ ΙΠΑΝΙΑ ΧΡΙΣΙΝΑ ΠΕΣΡΗ Σο Βασίλειο της Ισπανίας (Ιςπανικϊ: Reino de España) ό Εςπερύα (Hesperia) των αρχαύων Ελλόνων, ό Hispania και Spania των Ρωμαύων, εύναι ϋνα κρϊτοσ τησ νοτιοδυτικόσ Ευρώπησ, που καταλαμβϊνει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ κατεύθυνςησ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ κατεύθυνςησ Ημερομηνύα: Ονοματεπώνυμο: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ κατεύθυνςησ ΘΕΜΑ 1 0 : (25μονάδεσ) Στισ ερωτόςεισ 1-4, να γρϊψετε τον αριθμό τησ ερώτηςησ και δύπλα ςε κϊθε αριθμό το γρϊμμα που αντιςτοιχεύ ςτη

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιςτριακό Πανεπιςτήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιςτημών Τμήμα Γεωλογίασ και Γεωπεριβάλλοντοσ

Εθνικό και Καποδιςτριακό Πανεπιςτήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιςτημών Τμήμα Γεωλογίασ και Γεωπεριβάλλοντοσ Εθνικό και Καποδιςτριακό Πανεπιςτήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιςτημών Τμήμα Γεωλογίασ και Γεωπεριβάλλοντοσ Δρ. Χαρ. Ντρύνια Αναπλ. Καθηγ. Παλαιοοικολογύασ-Οικοςτρωματογραφύασ Βιο-Ποικιλότητα "Η Βιολογικό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ν.1577/85 όπως τροποποίθηκε µε Ν.2381/2000 Άρθρο 1 Σκοπός Σκοπός του παρόντος νόµου είναι ο καθορισµός όρων, περιορισµών και προϋποθέσεων για την εκτέλεση οποιασδήποτε κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Ν.1577/85 όπως τροποποιήθηκε µε Ν.2381/2000

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Ν.1577/85 όπως τροποποιήθηκε µε Ν.2381/2000 ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ν.1577/85 όπως τροποποιήθηκε µε Ν.2381/2000 Άρθρο 1 Σκοπός Σκοπός του παρόντος νόµου είναι ο καθορισµός όρων, περιορισµών και προϋποθέσεων για την εκτέλεση οποιασδήποτε κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

OPOI YMMETOXH ΔIAΓΩNIMOY «ΠΡΩΣΗ ΓΡΑΜΜΗ»

OPOI YMMETOXH ΔIAΓΩNIMOY «ΠΡΩΣΗ ΓΡΑΜΜΗ» OPOI YMMETOXH ΔIAΓΩNIMOY «ΠΡΩΣΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ανώνυμη εταιρύα με την επωνυμύα «ΕΙΔΗΕΙ ΝΣΟΣ ΚΟΜ ΑΝΩΝΤΜΗ ΣΗΛΕΟΠΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΣΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΦΗ ΠΛΗΡΟΥΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΗ», που εδρεύει ςτο Ν. Υϊληρο Αττικόσ, οδόσ

Διαβάστε περισσότερα

Κατϊ Terzaghi η Υ.Ι. του εδϊφουσ για ορθογωνικϊ θεμϋλια δύνεται από την ςχϋςη:

Κατϊ Terzaghi η Υ.Ι. του εδϊφουσ για ορθογωνικϊ θεμϋλια δύνεται από την ςχϋςη: 1 Σ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΜΗΜΑ ΠΟΛΙΣΙΚΨΝ ΜΗΦΑΝΙΚΨΝ Σ.Ε. ΘΕΜΕΛΙΨΕΙ - 20/02/2009 ΘΕΜΑ 1 ο Σο ορθογωνικό θεμϋλιο του ςχόματοσ ϋχει διαςτϊςεισ L x=3m, L y=4m.μετϊ τον υπολογιςμό των φορτύων βρϋθηκε ότι η ςυνιςταμϋνη

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυα Η/Υ ςτην Επιχείρηςη

Δίκτυα Η/Υ ςτην Επιχείρηςη Δίκτυα Η/Υ ςτην Επιχείρηςη Βαςικϊ θϋματα δικτύων Γκϊμασ Βαςύλειοσ, Εργαςτηριακόσ υνεργϊτησ Δίκτυο Υπολογιςτών Δύκτυο: ςύςτημα επικοινωνύασ δεδομϋνων που ςυνδϋει δύο ό περιςςότερουσ αυτόνομουσ και ανεξϊρτητουσ

Διαβάστε περισσότερα

τηλεπικοινωνύεσ ΣΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ www.texnologia.org Αντρϋασ Ζαντόσ Τειεπνηθνηλσλίεο Β Λπθείνπ, Αληξεαο Ζαληεο 1 www.texnologia.

τηλεπικοινωνύεσ ΣΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ www.texnologia.org Αντρϋασ Ζαντόσ Τειεπνηθνηλσλίεο Β Λπθείνπ, Αληξεαο Ζαληεο 1 www.texnologia. τηλεπικοινωνύεσ ΣΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ Αντρϋασ Ζαντόσ Ζαληεο 1 τηλεπικοινωνύεσ O όροσ τηλεπικοινωνύεσ αναφϋρεται ςτην ανταλλαγό πληροφοριών και μηνυμϊτων μεταξύ δύο τόπων που βρύςκονται ςε απόςταςη, με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΙΒΑ ΗΛΙΑ ΓΑΣΡΕΝΣΕΡΟΛΟΓΟ

ΓΡΙΒΑ ΗΛΙΑ ΓΑΣΡΕΝΣΕΡΟΛΟΓΟ ΓΡΙΒΑ ΗΛΙΑ ΓΑΣΡΕΝΣΕΡΟΛΟΓΟ Δηλώνω ότι δεν έχω ςύγκρουςη ςυμφερόντων (conflict of interest) ΑΥΑΛΗ ΦΡΗΗ ΣΩΝ ΔΙΑΘΕΡΜΙΩΝ ΕΥΑΡΜΟΓΗ ΣΗ ΗΛΕΚΣΡΟΦΕΙΡΟΤΡΓΙΚΗ ΣΗ ΓΑΣΡΕΝΣΕΡΟΛΟΓΙΑ ΒΑΙΚΕ ΑΡΦΕ ΣΗ ΗΛΕΚΣΡΟΦΕΙΡΟΤΡΓΙΚΗ ΕΙΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κωνςταντινίδου Ξανθή, Ph.D. Σχολική Σύμβουλοσ Φυςικήσ Αγωγήσ

Κωνςταντινίδου Ξανθή, Ph.D. Σχολική Σύμβουλοσ Φυςικήσ Αγωγήσ Οι δοκιμαςίεσ του ΕΥΖΗΝ: Διαδικαςίεσ μέτρηςησ Φεβρουάριοσ 2014 Κωνςταντινίδου Ξανθή, Ph.D. Σχολική Σύμβουλοσ Φυςικήσ Αγωγήσ Σο Πρόγραμμα Εθνικό Δρϊςη Υγεύασ για τη ΖωΗ των Νϋων (ΕΤΖΗΝ) Αρ.Πρ. 29280/Γ4/01-03-2013/ΤΠΑΙΘΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΣΙΚΗ ΕΝΟΣΗΣΑ: ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ

ΘΕΜΑΣΙΚΗ ΕΝΟΣΗΣΑ: ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ ΘΕΜΑΣΙΚΗ ΕΝΟΣΗΣΑ: ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ 3/3/2015 : Διαταραχές στη λήψη τροφής (Γούλα Αγγελικό, Μακρό οφύα, Αμαραντύδη Γεωργύα, Καραλό Μαρύα). ΝΟΗΛΕΤΣΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ Γ.Ν. ΑΜΥΙΑ Ψυχογενόσ διατροφικϋσ διαταραχϋσ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομοτεχνικό Μελϋτη Βιοκλιματικού υγκροτόματοσ Κατοικιών με Μερικό Κϊλυψη των Ενεργειακών Αναγκών του από Γεωθερμύα και Ανανεώςιμεσ Πηγϋσ Ενϋργειασ

Οικονομοτεχνικό Μελϋτη Βιοκλιματικού υγκροτόματοσ Κατοικιών με Μερικό Κϊλυψη των Ενεργειακών Αναγκών του από Γεωθερμύα και Ανανεώςιμεσ Πηγϋσ Ενϋργειασ ΑΝΩΣΑΣΟ ΣΕΦΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟ ΙΔΡΤΜΑ ΚΡΗΣΗ ΦΟΛΗ ΣΕΦΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΑΡΜΟΓΩΝ ΣΜΗΜΑ ΗΛΕΚΣΡΟΛΟΓΙΑ Πτυχιακό Εργαςύα Οικονομοτεχνικό Μελϋτη Βιοκλιματικού υγκροτόματοσ Κατοικιών με Μερικό Κϊλυψη των Ενεργειακών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΤΕΙ / 12. Οικονομικό κρύςη και μϋθοδοι αναζότηςησ εργαςύασ

ΑΝΑΛΤΕΙ / 12. Οικονομικό κρύςη και μϋθοδοι αναζότηςησ εργαςύασ ΑΠΡΙΛΙΟ 2012 ΑΝΑΛΤΕΙ / 12 Οικονομικό κρύςη και μϋθοδοι αναζότηςησ εργαςύασ ΑΓΓΕΛΟ ΕΤΣΡΑΣΟΓΛΟΤ ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΑΧΟΛΗΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΙΑΚΩΝ ΧΕΕΩΝ Περιεχόμενα 1. Ειςαγωγό... 2 2. Η θεωρητικό τεκμηρύωςη των μεθόδων

Διαβάστε περισσότερα

Απαντιςεισ ςε ερωτιματα υποψθφίων διαγωνιηομζνων

Απαντιςεισ ςε ερωτιματα υποψθφίων διαγωνιηομζνων Βραβείο Μεταφορών Δημητρίου Τςαμποφλα Πανελλήνιοσ Διαγωνιςμόσ φοιτητών και νζων αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιςτημίων που διαθζτουν ςε Σχολζσ ή Τμήματά τουσ Τομζα ή Κατεφθυνςη Σπουδών Μεταφορών 1 οσ Ετήςιοσ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ A ΛΥΚΕΙΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ A ΛΥΚΕΙΟΥ Ημερομηνύα: Ονοματεπώνυμο: ΘΕΜΑ 1 0 : (25μονάδεσ) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ A ΛΥΚΕΙΟΥ τισ ερωτόςεισ 1-4, να γρϊψετε τον αριθμό τησ ερώτηςησ και δύπλα ςε κϊθε αριθμό το γρϊμμα που αντιςτοιχεύ ςτη ςωςτό απϊντηςη:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΕΤΙΝΑ ΠΟΛΙΣΙΣΙΚΗ ΠΡΩΣΕΤΟΤΑ ΣΗ ΕΤΡΩΠΗ 2021

Η ΕΛΕΤΙΝΑ ΠΟΛΙΣΙΣΙΚΗ ΠΡΩΣΕΤΟΤΑ ΣΗ ΕΤΡΩΠΗ 2021 Η ΕΛΕΤΙΝΑ ΠΟΛΙΣΙΣΙΚΗ ΠΡΩΣΕΤΟΤΑ ΣΗ ΕΤΡΩΠΗ 2021 Πριν από τρεισ δεκαετύεσ, με εφαλτόριο την πρωτοβουλύα τησ ηθοποιού Μελύνασ Μερκούρη, που εκεύνη την εποχό όταν η Ελληνύδα Τπουργόσ Πολιτιςμού, η Ευρωπαώκό

Διαβάστε περισσότερα

Πωσ αλλάζει τη Μεςόγειο το ενεργειακό παζλ

Πωσ αλλάζει τη Μεςόγειο το ενεργειακό παζλ Πωσ αλλάζει τη Μεςόγειο το ενεργειακό παζλ Τουσ τελευταύουσ μόνεσ κυοφορούνται εξελύξεισ προσ την κατεύθυνςη επύλυςησ διαφόρων ζητημϊτων που ταλανύζουν την ανατολικό Μεςόγειο και τη Μϋςη Ανατολό. Η παρατεταμϋνη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΟΣΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΥΟΛΗ ΘΕΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΜΗΜΑ ΦΤΙΚΗ

ΑΡΙΣΟΣΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΥΟΛΗ ΘΕΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΜΗΜΑ ΦΤΙΚΗ ΑΡΙΣΟΣΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΥΟΛΗ ΘΕΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΜΗΜΑ ΦΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΨΡΗΗ ΕΘΝΙΚΟΤ ΙΔΡΤΜΑΣΟ ΕΡΕΤΝΨΝ Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σ.Σ. ΠΕΡΙΛΗΧΗ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΨΡΗΗ ΕΘΝΙΚΟΤ ΙΔΡΤΜΑΣΟ ΕΡΕΤΝΨΝ Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σ.Σ. ΠΕΡΙΛΗΧΗ ΠΕΡΙΛΗΧΗ Η Ευρωπαώκό Ϊνωςη ύςτερα από μελϋτεσ διαπύςτωςε πωσ ο τομϋασ τησ κατοικύασ και ο τριτογενόσ τομϋασ, το μεγαλύτερο μϋροσ των οπούων εύναι κτύρια, αντιπροςωπεύει περιςςότερο από το 40% τησ τελικόσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΤΚΛΙΟ ΜΕΣΕΓΓΡΑΥΩΝ αγωνιςτικόσ περιόδου

ΕΓΚΤΚΛΙΟ ΜΕΣΕΓΓΡΑΥΩΝ αγωνιςτικόσ περιόδου OAKA, Ανοικτό Κολυμβητήριο, Σπφρου Λοφη, 151 23 Μαροφςι, AΘΗΝΑ Tel.: +30.210.6801950 Fax: +30.210.6801960 OAKA, Olympic Aquatic Center, Spyrou Loui Ave., 151 23 Athens, GREECE Web: www.volleyball.gr mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΙΑ ΣΕΦΝΟΛΟΓΙΑ. Αδϊμου Αθαναςύα Αρβανύτη Αθαναςύα Αρςϋνη Βαςιλικό-Αργυρώ Βενϋτη Ευαγγελύα

ΕΡΓΑΙΑ ΣΕΦΝΟΛΟΓΙΑ. Αδϊμου Αθαναςύα Αρβανύτη Αθαναςύα Αρςϋνη Βαςιλικό-Αργυρώ Βενϋτη Ευαγγελύα ΕΡΓΑΙΑ ΣΕΦΝΟΛΟΓΙΑ Αδϊμου Αθαναςύα Αρβανύτη Αθαναςύα Αρςϋνη Βαςιλικό-Αργυρώ Βενϋτη Ευαγγελύα Τϊξη :Γ1 3 ο γυμνϊςιο Τρικϊλων Σχολικό ϋτοσ 2015-2016 Υπεύθυνη Καθηγότρια: Κόπανου Ευθαλύα Τίτλοσ έρευνασ: Σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΤΩΝΤΜΑ. ΠΑΡΑΜΕΣΡΟ λϋγεται το ςύμβολο, ςυνόθωσ γρϊμμα, του οπούου το πεδύο οριςμού ορύζεται ϋτςι ώςτε να ιςχύει κϊποια προώπόθεςη.

ΠΟΛΤΩΝΤΜΑ. ΠΑΡΑΜΕΣΡΟ λϋγεται το ςύμβολο, ςυνόθωσ γρϊμμα, του οπούου το πεδύο οριςμού ορύζεται ϋτςι ώςτε να ιςχύει κϊποια προώπόθεςη. ΠΟΛΤΩΝΤΜΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΜΕΣΑΒΛΗΣΗ λϋγεται ϋνα ςύμβολο, ςυνόθωσ γρϊμμα, το οπούο παύρνει τιμϋσ μϋςα από ϋνα ςύνολο Α. Σο Α λϋγεται πεδύο οριςμού. Αν το πεδύο οριςμού εύναι υποςύνολο του ςυνόλου των πραγματικών

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία και ανάπλαση του ιστορικού συνόλου της Χαλέπας Χανίων. Στο δρόμο προς την θεσμοθέτηση.

Προστασία και ανάπλαση του ιστορικού συνόλου της Χαλέπας Χανίων. Στο δρόμο προς την θεσμοθέτηση. Προστασία και ανάπλαση του ιστορικού συνόλου της Χαλέπας Χανίων. Στο δρόμο προς την θεσμοθέτηση. [1] Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε εξ αιτίας της επικινδυνότητας της πλήρους εκμετάλλευσης των επιτρεπομένων

Διαβάστε περισσότερα

Σρνιηθή Μεηαθνξά: Πξνζδηνξηζκόο Καη Αλάιπζε Τωλ Αλαγθώλ Χξεζηώλ Ωο Πξνο Τε Χξήζε Τερλνινγηθνύ Δμνπιηζκνύ Πνπ Απμάλεη Τα Δπίπεδα Αζθάιεηαο

Σρνιηθή Μεηαθνξά: Πξνζδηνξηζκόο Καη Αλάιπζε Τωλ Αλαγθώλ Χξεζηώλ Ωο Πξνο Τε Χξήζε Τερλνινγηθνύ Δμνπιηζκνύ Πνπ Απμάλεη Τα Δπίπεδα Αζθάιεηαο Σρνιηθή Μεηαθνξά: Πξνζδηνξηζκόο Καη Αλάιπζε Τωλ Αλαγθώλ Χξεζηώλ Ωο Πξνο Τε Χξήζε Τερλνινγηθνύ Δμνπιηζκνύ Πνπ Απμάλεη Τα Δπίπεδα Αζθάιεηαο Ιλζηηηνύην Βηώζηκεο Κηλεηηθόηεηαο θαη Γηθηύωλ Μεηαθνξώλ Δζληθό

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΕΛΕΤΘΕΡΕ ΜΕΣΕΓΓΡΑΥΕ

Α. ΕΛΕΤΘΕΡΕ ΜΕΣΕΓΓΡΑΥΕ OAKA, Ανοικτό Κολυμβητήριο, Σπφρου Λοφη, 151 23 Μαροφςι, AΘΗΝΑ Tel.: +30.210.6801952 Fax: +30.210.6801960 OAKA, Olympic Aquatic Center, Spyrou Loui, 151 23 Athens, GREECE Web: www.volleyball.gr mail: hellas@volleyball.gr

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνύα (1) Επικοινωνύα (2) Επικοινωνύα (3) Ανακοινώςεισ μαθήματοσ: κλειδύ: math2009.

Επικοινωνύα (1) Επικοινωνύα (2) Επικοινωνύα (3)  Ανακοινώςεισ μαθήματοσ: κλειδύ: math2009. Ειςαγωγό ςτισ βαςικϋσ ϋννοιεσ των Μαθηματικών 1 ο Μάθημα Ειςαγωγή Μαθηματική Λογική Επικοινωνύα (1) ktatsis@uoi.gr twitter: tatsis_kostas Τηλϋφωνο: 2651005870 Ώρεσ ςυνεργαςύασ (3 οσ όροφοσ): Τετϊρτη 17:00-19:00

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιεσ Εξετάςεισ 2011 Φυςική Θετικήσ & Τεχνολογικήσ Κατεύθυνςησ. 20 Μαΐου 2011 Πρόχειρεσ Απαντήςεισ

Πανελλήνιεσ Εξετάςεισ 2011 Φυςική Θετικήσ & Τεχνολογικήσ Κατεύθυνςησ. 20 Μαΐου 2011 Πρόχειρεσ Απαντήςεισ Θέμα Α Α.1 γ Α.2 β Α.3 γ Α.4 γ Πανελλήνιεσ Εξετάςεισ 2011 Φυςική Θετικήσ & Τεχνολογικήσ Κατεύθυνςησ Α.5 α Σ, β Λ, γ Σ, δ Λ, ε Λ Θέμα Β Β.1 20 Μαΐου 2011 Πρόχειρεσ Απαντήςεισ Στην θϋςη ιςορροπύασ τησ m1

Διαβάστε περισσότερα