Υλικό Παρέμβασης ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ: upbility.gr

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Υλικό Παρέμβασης ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2014-2015. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ: upbility.gr"

Transcript

1 Υλικό Παρέμβασης ΚΑΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ: upbility.gr

2 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΕ Ο UPBILITY.GR ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΕΛΕΣΜΑ ΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ ΕΟΙΜΟ- ΠΡΟΣ-ΧΡΗΣΗ Ο ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΚΑΛΥΠΕΙ ΟΛΕΣ ΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥ ΕΦΗΒΟΥ. ε έμφαση στην απλότητα και την ευχάριστη αισθητική και με γνώμονα τις ανάγκες Μ που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά με τα παιδιά, προσπαθούμε να εκδώσουμε χρήσιμο και εύχρηστο υλικό το οποίο απευθύνεται σε Ειδικούς, Εκπαιδευτικούς αλλά και Γονείς, ανάλογα με την κατηγοριοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι. Συμμετέχουν μαζί μας πλήθος ακαδημαϊκών, ειδικών και εκπαιδευτικών με αξιόλογο και πρωτότυπο περιεχόμενο το οποίο συνάδει με την φιλοσοφία της Βιβλιοθήκης. Μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα μοιράζεται μαζί μας ιδέες, προτάσεις και προβληματισμούς καθοδηγώντας, με τον πιο υγιή τρόπο, το εγχείρημα αυτό. Με δεδομένη την επιλογή μας να επενδύσουμε στη δημιουργία ψηφιακού υλικού, προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που μας προσφέρει η ψηφιακή εποχή, χωρίς να θυσιάσουμε όμως κάτι από τις πρακτικές ανάγκες ενός θεραπευτή/εκπαιδευτή. Όραμά μας είναι η παραγωγή και συγκέντρωση Έτοιμου-Προς-Χρήση θεραπευτικού και εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακή μορφή το οποίο θα εμπλουτίσει και θα αναβαθμίσει την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης/ εκπαίδευσης του παιδιού. Η ομάδα του upbility.gr

3 ΓΙΑΙ s? ίναι σαφές ότι ο τρόπος λήψης γνώσης και πληροφόρησης έχει αλλάξει δραματικά, καθώς η χρήση του internet και η πρόσβαση από νέα και διαφορετικά μέσα όπως laptops, tablets και smartphones δίνουν εκπληκτικές δυνατότητες σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς. Η απόφασή μας να επιλέξουμε το σαν μοναδικό τρόπο διακίνησης του υλικού μας βασίστηκε στα παρακάτω πέντε συγκριτικά πλεονεκτήματα: Ε 1. α s που ετοιμάζουμε είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς είναι κατάλληλα δομημένα ώστε μόνο ένα μέρος τους να χρειάζεται εκτύπωση. Μελέτες ανεβάζουν το ποσοστό εξοικονόμησης αναλωσίμων, σε αυτού του τύπου τα ηλεκτρονικά βιβλία, κοντά στο 30%. 2. α s αποτελούν για εμάς άυλη μεταφορά γνώσης και εργαλείων παρέμβασης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων του παιδιού. Όλα τα υπόλοιπα κόστη όπως τα έξοδα μαζικής εκτύπωσης, β ι β λι ο δ ε σ ί α ς, μ ε τα φ ορ ά ς κα ι α πο σ τολή ς μ πορ ο ύ ν ν α εξοικονομηθούν. 3. α s μπορούν να αποκτηθούν όπου, όποτε και από όποιο μέσο επιθυμούμε. Η όλη διαδικασία αγοράς είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενώ εκπρόσωποι του Upbility.gr είναι στη διάθεσή σας καθημερινά. Επίσης τα s μπορούν να μεταφερθούν σε όλες τις συσκευές που ανήκουν στον αγοραστή. 4. α s είναι πιο ευέλικτα καθώς αποτελούνται από φύλλα εργασίας ειδικά διαμορφωμένα για εκτυπώσεις. α φύλλα εργασίας μπορούν να εκτυπωθούν όσες φορές χρειαστεί μέχρι το παιδί να μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο. 5. Πολλά από τα s που βρίσκονται στο Upbility.gr διατίθενται δωρεάν δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να έρθουν σε επαφή με το ηλεκτρονικό βιβλίο και να λάβουν αξιόλογες πληροφορίες και γνώσεις.

4 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΗΣΕΙΣ

5 ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΑΛΟΓΟΥ Ηλικίες Που απευθύνεται ηλεφωνικές παραγγελίες Δείγμα Υλικού Σύντομη Περιγραφή Εξώφυλλο Αναλυτικά Χαρακτηριστικά Κόστος Σύνδεσμος ηλεκτ. καταστήματος

6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΛΙΚΟΥ

7 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΡΕΣ Κατάφαση - Ερώτηση Υλικό παρέμβασης για την κατανόηση και δημιουργία ερωτήσεων ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων με τη χρήση 2 ειδικών ζαριών. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών προσφέρει στους επαγγελματίες έναν ευχάριστο τρόπο για να βοηθήσουν τους μαθητές τους να μάθουν πώς να αναδιατάσσουν τις λέξεις μέσα σε μια φράση για να σχηματίσουν ερωτήσεις. Κάθε κάρτα περιέχει μια φωτογραφία που ακολουθείται από τέσσερις προτάσεις τις οποίες καλείται ο μαθητής να τις τροποποιήσει σε ρωτήσεις. Αυτό βοηθά τον μαθητή να κατανοήσει καλύτερα την δομή της πρότασης και τον εξοικειώνει με την δημιουργία ερωτήσεων. 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης, 240 προτάσεις για την δημιουργία ερωτήσεων 3 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια, Εκτυπώσιμο κουτί για τη φύλαξη των καρτών, Εκτυπώσιμα ζάρια για τη χρήση τους στα παιχνίδια, Ένα μέρος ειδικά διαμορφωμένο για tablet. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 10 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 100 σελίδες Συγγραφέας: Συλλογικό έργο - Κέντρα ikid Επιμέλεια Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 ο πακέτο καρτών "Σύνδεσμοι" παρέχει στους θεραπευτές ένα εργαλείο που βοηθά τους μαθητές να εκπαιδευτούν στη σωστή εκμάθηση και χρήση 4 βασικών συνδέσμων της Ελληνικής γλώσσας.

8 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΑΣΑΣΕΙΣ ΠΑΚΕΟ 4 EBOOKS Δραστηριότητες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων με κάρτες ο πακέτο 4 s περιλαμβάνει όλη τη σειρά, σε ειδική τιμή, για την αξιοποίηση των καρτών σε όλες τις πιθανές καταστάσεις. Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών, "Κοινωνικές Καταστάσεις" είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βοηθήσει τους μαθητές σας να συζητήσουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Έχουν επιλεγεί μια σειρά πραγματικών καταστάσεων στο σχολείο, στο σπίτι, σε εξωτερικές δραστηριότητες και σε σχέση με τα συναισθήματά τους. Κάθε κάρτα περιέχει ένα απλό σκίτσο, ευχάριστα σχεδιασμένο και μια ερώτηση ώστε να επιτευχθεί η εκκίνηση της συζήτησης. ο υλικό απευθύνεται σε μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. ο πακέτο αυτό αποτελείται από 240 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 4 Αρχεία.pdf Μέγεθος: 50 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 396 σελίδες Συγγραφέας: Συλλογικό έργο - Κέντρα ikid Επιμέλεια Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 29,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

9 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΑΣΑΣΕΙΣ ΕΥΧΟΣ 4 - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΑ Δραστηριότητες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων με κάρτες ο παρόν είναι το τέταρτο τεύχος της σειράς και περιλαμβάνει την έκφραση συναισθημάτων του παιδιού σε διαφορετικές καταστάσεις. Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών, "Κοινωνικές Καταστάσεις" είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βοηθήσει τους μαθητές σας να συζητήσουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Έχουν επιλεγεί μια σειρά πραγματικών καταστάσεων στο σχολείο, στο σπίτι, σε εξωτερικές δραστηριότητες και σε σχέση με τα συναισθήματά τους. Κάθε κάρτα περιέχει ένα απλό σκίτσο, ευχάριστα σχεδιασμένο και μια ερώτηση ώστε να επιτευχθεί η εκκίνηση της συζήτησης. ο υλικό απευθύνεται σε μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 12 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 99 σελίδες Συγγραφέας: Συλλογικό έργο - Κέντρα ikid Επιμέλεια Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

10 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΑΣΑΣΕΙΣ ΕΥΧΟΣ 3 - ΕΞΩ Δραστηριότητες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων με κάρτες ο παρόν είναι το τρίτο τεύχος της σειράς και περιλαμβάνει καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί σε εξωτερικές δραστηριότητες. Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών, "Κοινωνικές Καταστάσεις" είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βοηθήσει τους μαθητές σας να συζητήσουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Έχουν επιλεγεί μια σειρά πραγματικών καταστάσεων στο σχολείο, στο σπίτι, σε εξωτερικές δραστηριότητες και σε σχέση με τα συναισθήματά τους. Κάθε κάρτα περιέχει ένα απλό σκίτσο, ευχάριστα σχεδιασμένο και μια ερώτηση ώστε να επιτευχθεί η εκκίνηση της συζήτησης. ο υλικό απευθύνεται σε μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 12 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 99 σελίδες Συγγραφέας: Συλλογικό έργο - Κέντρα ikid Επιμέλεια Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

11 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΑΣΑΣΕΙΣ ΕΥΧΟΣ 2 - ΣΠΙΙ Δραστηριότητες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων με κάρτες ο παρόν είναι το δεύτερο τεύχος της σειράς και περιλαμβάνει καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί στο σπίτι. Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών, "Κοινωνικές Καταστάσεις" είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βοηθήσει τους μαθητές σας να συζητήσουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Έχουν επιλεγεί μια σειρά πραγματικών καταστάσεων στο σχολείο, στο σπίτι, σε εξωτερικές δραστηριότητες και σε σχέση με τα συναισθήματά τους. Κάθε κάρτα περιέχει ένα απλό σκίτσο, ευχάριστα σχεδιασμένο και μια ερώτηση ώστε να επιτευχθεί η εκκίνηση της συζήτησης. ο υλικό απευθύνεται σε μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 10 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 99 σελίδες Συγγραφέας: Συλλογικό έργο - Κέντρα ikid Επιμέλεια Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

12 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΑΣΑΣΕΙΣ ΕΥΧΟΣ 1 - ΣΧΟΛΕΙΟ Δραστηριότητες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων με κάρτες ο παρόν αποτελεί το πρώτο τεύχος της σειράς και περιλαμβάνει καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί στο σχολείο. Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών, "Κοινωνικές Καταστάσεις" είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βοηθήσει τους μαθητές σας να συζητήσουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Έχουν επιλεγεί μια σειρά πραγματικών καταστάσεων στο σχολείο, στο σπίτι, σε εξωτερικές δραστηριότητες και σε σχέση με τα συναισθήματά τους. Κάθε κάρτα περιέχει ένα απλό σκίτσο, ευχάριστα σχεδιασμένο και μια ερώτηση ώστε να επιτευχθεί η εκκίνηση της συζήτησης. ο υλικό απευθύνεται σε μαθητές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 13 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 99 σελίδες Συγγραφέας: Συλλογικό έργο - Κέντρα ikid Επιμέλεια Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

13 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ο στρες, η αντιμετώπισή του στην παιδική και εφηβική ηλικία και ο ρόλος της ψυχικής και της ακαδημαϊκής ανθεκτικότητας: Θεωρητικές προσεγγίσεις ο παρόν βιβλίο αποτελεί μια συγγραφική πρωτοβουλία με σκοπό την ενημέρωση της επιστημονικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με τη θεωρητική βάση της έννοιας του στρες και της αντιμετώπισής του στην παιδική και εφηβική ηλικία και της έννοιας της ανθεκτικότητας, της ακαδημαϊκής ανθεκτικότητας και των διαστάσεων της ανθεκτικότητας στη μάθηση. ο βιβλίο αποτελείται από δυο ενότητες και δέκα κεφάλαια. Η πρώτη ενότητα αναφέρεται στο στρες και στα χαρακτηριστικά του, καθώς και στον τρόπο αντιμετώπισής του και η δεύτερη πραγματεύεται τις έννοιες της ανθεκτικότητας, της ακαδημαϊκής ανθεκτικότητας και το ρόλο τους στην αντιμετώπιση των στρεσογόνων γεγονότων. Ο συγγραφέας επεξεργάζεται μια πλούσια βιβλιογραφία, την οποία παρουσιάζει στο επιστημονικό και εκπαιδευτικό κοινό με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο. ο βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και ανθρωπιστικών επιστημών, γονείς και οποιοδήποτε άλλον ενδιαφέρεται να κατανοήσει την έννοια και το μηχανισμό του στρες και της αντιμετώπισής του στην παιδική και στην εφηβική ηλικία. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 34,2 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 140 σελίδες Συγγραφέας: Κάμτσιος Σπυρίδων PhD Ψηφιοποίηση: Ανδρούτσου Έλσα Επιμέλεια κειμένου: Οικονόμου Γεωργία 12,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

14 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς ΟΠΙΚΗ ΑΝΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ 156 ασκήσεις για την ανάπτυξη της Οπτικής Διάκρισης ο παρόν βιβλίο είναι το έκτο από τη σειρά των επτά s που περιλαμβάνουν το υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης σε παιδιά σχολικής ηλικίας. ο παρόν περιλαμβάνει ασκήσεις και δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων οπτικής διάκρισης, μια από τις κατηγορίες της οπτικής αντίληψης. Η οπτική διάκριση περιλαμβάνει την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε με ακρίβεια τις λέξεις επισημαίνοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Υπάρχουν παιδιά με μαθησιακά ελλείμματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την οπτική διάκριση των λέξεων. Συχνά δεν αναγνωρίζουν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των φωνηέντων και των συμφώνων στις λέξεις και εμφανίζουν αντιστροφές, παραλείψεις και προσθήκες κατά την ανάγνωση ή τη γραφή τους. 156 φύλλα εργασίας, οπτική διάκριση ως προς το χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος, τον προσανατολισμό, οπτική διάκριση γραμμάτων (κεφαλαία,πεζά), συλλαβών, λέξεων φωνοτακτικής δομής ΦΣΦ, αριθμών, διψήφιων αριθμών οπτική διάκριση δισύλλαβων λέξεων, τρισύλλαβων λέξεων, πολυσύλλαβων λέξεων (απλής και σύνθετης φωνοτακτικής δομής) 4 διαδραστικά παιχνίδια ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 58 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 224 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Λογοπεδικός MSc, BSc Επιμέλεια-Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 17,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

15 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς ΟΠΙΚΗ ΑΝΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ 135 ασκήσεις για την ανάπτυξη της Οπτικής Διαδοχικής Μνήμης ο παρόν βιβλίο είναι το πέμπτο από τη σειρά των επτά s που περιλαμβάνουν το υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης σε παιδιά σχολικής ηλικίας. ο παρόν περιλαμβάνει ασκήσεις και δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων οπτικής διαδοχικής μνήμης, μια από τις κατηγορίες της οπτικής αντίληψης. Οπτική διαδοχική μνήμη είναι η ικανότητα ανάκλησης και αναπαραγωγής μιας σειράς από οπτικές εικόνες, όπως τα γράμματα, τα σχήματα, οι αριθμοί, τα σύμβολα και τα αντικείμενα με μια συγκεκριμένη ακολουθία. Η διαδοχική μνήμη είναι απαραίτητη για την διαδοχικότητα των γραμμάτων, για την ορθογραφία και την διαδοχικότητα των λέξεων σε προτάσεις (διαδικασία κωδικοποίησης) και ανάγνωσης (διαδικασία αποκωδικοποίησης). 135 φύλλα εργασίας, Ανάκληση δύο στοιχείων (τρεις επιλογές), Ανάκληση τριών στοιχείων (τέσσερις επιλογές), Ανάκληση πέντε στοιχείων (δύο επιλογές), Ανάκληση έξι στοιχείων (δύο επιλογές), Ανάκληση έξι στοιχείων (τρεις επιλογές, Ανάκληση έξι στοιχείων (τέσσερις επιλογές), κ.α 7 Διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 39 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 206 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Λογοπεδικός MSc, BSc Επιμέλεια-Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 17,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

16 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς ΟΠΙΚΗ ΑΝΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ 205 ασκήσεις για την ανάπτυξη της Οπτικής Μνήμης ο παρόν βιβλίο είναι το τέταρτο από τη σειρά των επτά s που περιλαμβάνουν το υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης σε παιδιά σχολικής ηλικίας. ο παρόν περιλαμβάνει ασκήσεις και δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων οπτικής μνήμης μία από τις κατηγορίες της οπτικής αντίληψης Οπτική μνήμη είναι η ικανότητα να συγκρατούμε πληροφορίες για ένα επαρκές χρονικό διάστημα. Η απόκτηση πολλών πληροφοριών στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα παρέχει τη βέλτιστη απόδοση και είναι απαραίτητη για την κατανόηση γραπτού λόγου και την ορθογραφία. Δυσλειτουργίες στην οπτική μνήμη μπορεί να προκαλέσουν παρατεταμένο χρόνο στην αντιγραφή, δυσκολία αναγνώρισης λέξεων, και συγκράτησης πληροφοριών. 205 φύλλα εργασίας, Ανάκληση δύο-τριών στοιχείων, Ανάκληση τεσσάρων στοιχείων με οπτικό βοήθημα, Ανάκληση στοιχείων μέσω πολλαπλών επιλογών, Ανάκληση στοιχείων κατόπιν ερωτήσεων, Ανάκληση εικόνων, σχημάτων και μοτίβων διαβαθμισμένης δυσκολίας, Διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 42 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 214 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Λογοπεδικός MSc, BSc Επιμέλεια-Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 17,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

17 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς ΟΠΙΚΗ ΑΝΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ 200 ασκήσεις για την ανάπτυξη της Οπτικής Σταθερότητας Σχήματος ο παρόν βιβλίο είναι το τρίτο από τη σειρά των επτά s που περιλαμβάνουν το υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης σε παιδιά σχολικής ηλικίας. ο παρόν περιλαμβάνει ασκήσεις και δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σταθερότητας σχήματος μια από τις κατηγορίες της οπτικής αντίληψης Ένα παιδί με ανεπαρκώς ανεπτυγμένες αντιληπτικές ικανότητες σταθερότητας σχήματος δεν μπορεί να αναγνωρίσει μια γνωστή λέξη, όταν τη δει σε ένα άγνωστο πλαίσιο, σε διαφορετική γραμματοσειρά, ή χειρόγραφα και μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση κατά την εκμάθηση σχημάτων, γραμμάτων ή λέξεων. 200 φύλλα εργασίας, Εντοπισμός, αναγνώριση παρόμοιων αντικειμένων, Αντιστοίχιση γραμμάτων/αριθμών, Εντοπισμός, αναγνώριση πολλαπλών σχημάτων/συμβόλων, Αντιστοίχιση διψήφιων αριθμών, Εντοπισμός και ταύτιση λέξεων και ψευδολέξεων, Διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 17 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 215 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Λογοπεδικός MSc, BSc Επιμέλεια-Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 17,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

18 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς ΟΠΙΚΗ ΑΝΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ 225 ασκήσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων διάκρισης εικόνας φόντου ο παρόν βιβλίο είναι το δεύτερο από τη σειρά των επτά s που περιλαμβάνουν το υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης σε παιδιά σχολικής ηλικίας. ο παρόν περιλαμβάνει 225 ασκήσεις και δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων διάκρισης εικόνας φόντου, μια από τις κατηγορίες της οπτικής αντίληψης. Η οπτική διάκριση εικόνας φόντου είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε μια μορφή οπτικά και να την εντοπίζουμε σε ένα πλήθος από άλλες μορφές και γραμμές. Είναι η ικανότητα διάκρισης ενός αντικείμενου από άσχετες γενικές πληροφορίες. 225 φύλλα εργασίας, Εντοπισμός χρώματος /ντόμινο/, Εντοπισμός σχήματος /κύβοι/, Εντοπισμός αντικειμένων στο φόντο, Εντοπισμός γραμμάτων και αριθμών σε σύνθετο φόντο, Αναγνώριση και καταμέτρηση γραμμάτων και αριθμών, Επίλυση κρυπτόλεξων, Διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 39 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 249 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Επιμέλεια-Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 17,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

19 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς ΟΠΙΚΗ ΑΝΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΥΣΛΕΞΙΑ 180 ασκήσεις και δραστηριότητες για την ανάπτυξη του οπτικού εγκλεισμού ο παρόν περιλαμβάνει 180 ασκήσεις και δραστηριότητες για την ανάπτυξη του οπτικού εγκλεισμού, μια από τις κατηγορίες της οπτικής αντίληψης. Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών. Ο οπτικός εγκλεισμός είναι η ικανότητα του ατόμου να απεικονίσει ένα πλήρες σύνολο όταν του παρέχονται ελλιπείς πληροφορίες. Αυτή η ικανότητα βοηθά τα παιδιά να διαβάζουν και να κατανοούν γρήγορα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν συμπεράσματα και να προβλέψουν τα αποτελέσματα. Έρχεται να προσθέσει κάποια νέα, διασκεδαστικά παιχνίδια και ασκήσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυση των οπτικοαντιληπτικών δεξιοτήτων. Οι οπτικές αντιληπτικές δεξιότητες επηρεάζουν πολλούς τομείς της ανάπτυξης και της λειτουργίας ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των κινητικών δεξιοτήτων, των μεικτών κινητικών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων καθημερινής ζωής. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 35 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 191 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Επιμέλεια-Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 17,90 Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών.

20 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΡΕΣ Σύνδεσμοι Υλικό παρέμβασης για την εκμάθηση των βασικών συνδέσμων ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων με τη χρήση 2 ειδικών ζαριών. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. Κάθε κάρτα περιέχει μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης που ακολουθείται από 4 προτάσεις. Κάθε πρόταση έχει ένα κενό για να συμπληρωθεί ο σωστός σύνδεσμος από τον μαθητή. 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης, 240 προτάσεις για συμπλήρωση του σωστού συνδέσμου, 3 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια, Εκτυπώσιμο κουτί για τη φύλαξη των καρτών, Εκτυπώσιμα ζάρια για τη χρήση τους στα παιχνίδια, Ένα μέρος ειδικά διαμορφωμένο για tablet. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 37 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 100 σελίδες Συγγραφέας: Κέντρα ikid Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 ο πακέτο καρτών "Σύνδεσμοι" παρέχει στους θεραπευτές ένα εργαλείο που βοηθά τους μαθητές να εκπαιδευτούν στη σωστή εκμάθηση και χρήση 4 βασικών συνδέσμων της Ελληνικής γλώσσας.

21 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΡΑΦΗΜΑΩΝ 650 Φύλλα εργασίας διαβαθμισμένης δυσκολίας ο e-book Διάκριση Γραφημάτων παρέχει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας που έχουν δυσκολίες στην διάκριση γραμμάτων ή/και αριθμών, όπως π.χ τα β- θ, ε-3, 1-7, κ.α. Είναι ένα ιδανικό εργαλείο παρέμβασης για παιδιά με δυσλεξία ή άλλες μαθησιακές δυσκολίες, καθώς μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων βοηθά το παιδί βήμα-βήμα να φτάσει από την "κατανόηση" στην "αυτόνομη γραφή και ανάγνωση". Αποτελείται από 650 Φύλλα εργασίας διαβαθμισμένης δυσκολίας και πολλαπλά επίπεδα δραστηριοτήτων. Επτά επίπεδα δραστηριοτήτων διαβαθμισμένης δυσκολίας κατά τη διαδικασία παρέμβασης οπτικοακουστικης διάκρισης γραμμάτων ανά ζεύγη (περιλαμβάνονται 26 ζεύγη σε 468 φύλλα εργασιών) Οκτώ επίπεδα δραστηριοτήτων διαβαθμισμένης δυσκολίας κατά τη διαδικασία παρέμβασης οπτικοακουστικης διάκρισης αριθμών (65 φύλλα εργασιών) ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 33 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 684 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Διόρθωση κειμένων: Οικονόμου Γεωργία 39,90 ο περιεχόμενο απευθύνεται σε Ειδικούς και Εκπαιδευτικούς που θέλουν να αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τη Διάκριση Γραφημάτων ή να εμπλουτίσουν το υλικό που ήδη διαθέτουν με νέες ιδέες και δραστηριότητες.

22 8+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΑΝΑΠΥΞΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ - ΗΛΙΚΙΕΣ σελίδες, με οργανωτικά μοντέλα, κατηγορίες και δραστηριότητες ο βιβλίο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα παιδιά σχολικής ηλικίας στην εκμάθηση και χρήση του Περιγραφικού Λόγου. ο βιβλίο αυτό αποτελείται από έναν ολοκληρωμένο οδηγό 414 σελίδων, με οργανωτικά μοντέλα, κατηγορίες και δραστηριότητες για την πληρέστερη εκμάθηση της διαδικασίας περιγραφής. Είναι απόλυτα δομημένο και έχει συγκεκριμένα στάδια εκμάθησης και χρήσης ανά κατηγορία. Περιέχει εικόνες υψηλής ανάλυσης και εκτυπώσιμα φύλλα εργασίας ανά ομάδα δραστηριότητας, ενώ ένα μεγάλο μέρος του μπορεί να χορηγηθεί μέσω φορητής συσκευής tablet. 36 κατηγορίες για ομαδοποίηση επιθετικών προσδιορισμών και περιγραφικών λέξεων Λεξιλόγιο επιθετικών προσδιορισμών (περιλαμβάνει 253 επίθετα) 36 φύλλα εργασίας για τη δομή/κατασκευή του οδηγού σκελετού 11 σκελετοί/οδηγοί για την οργάνωση του περιγραφικού λόγου 143 δραστηριότητες παρέμβασης για τη συμπλήρωση του οδηγού/σκελετού ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 70 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 414 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Διόρθωση κειμένων: Οικονόμου Γεωργία 29,90 ο περιεχόμενο απευθύνεται σε Ειδικούς, εκπαιδευτικούς και γονείς οι οποίοι αναζητούν ένα αξιόπιστο εργαλείο για την εκμάθηση και χρήση του Περιγραφικού Λόγου από παιδιά σχολικής ηλικίας.

23 8+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΑΝΟΗΣΗ ΜΕΑΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ - ΙΔΙΩΜΑΙΣΜΟΙ 304 ιδιωματικές εκφράσεις ταξινομημένες σε 9 διαφορετικές κατηγορίες ο βιβλίο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα παιδιά τόσο στην κατανόηση όσο και στην εκμάθηση και χρήση των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων ιδιωματικών φράσεων. Έχουν επιλεγεί συνολικά 304 ιδιωματικές εκφράσεις ταξινομημένες σε 9 διαφορετικές κατηγορίες. Οι ιδιωματισμοί είναι ένα βασικό και φυσικό μέρος της ζωής μας. Αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο της αποτελεσματικής επικοινωνίας, ειδικά σε ένα υψηλότερο επίπεδο κατανόησης της ελληνικής γλώσσας. Ουσιαστικά είναι μια ένδειξη της ικανότητας του ατόμου να κατανοήσει την πραγματολογία. 304 ιδιωματικές εκφράσεις συνολικά 48 ιδιωματικές εκφράσεις με ζώα 72 ιδιωματικές εκφράσεις με μέρη του σώματος 24 ιδιωματικές εκφράσεις με ένδυση 48 ιδιωματικές εκφράσεις με καιρικά φαινόμενα / φύση 22 ιδιωματικές εκφράσεις με χρώματα 32 ιδιωματικές εκφράσεις με τρόφιμα ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 50 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 346 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Διόρθωση κειμένων: Οικονόμου Γεωργία 29,90 ο περιεχόμενο απευθύνεται σε Ειδικούς, εκπαιδευτικούς και γονείς οι οποίοι αναζητούν ένα αξιόπιστο εργαλείο για την κατανόηση, εκμάθηση και χρήση του μεταφορικού λόγου.

24 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΡΕΣ Αναλογίες Ενίσχυση δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και κατηγοριοποίησης ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων με τη χρήση 2 ειδικών ζαριών. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. Κάθε κάρτα περιέχει μια φωτογραφία που ακολουθείται από αρκετές ερωτήσεις επαγωγικής σκέψης. α ερωτήματα εστιάζουν στο να εξάγουμε λογικά συμπεράσματα με βάση τα στοιχεία που έχουμε από τις φωτογραφίες. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές που αδυνατούν να κατανοήσουν τη δυναμική των κοινωνικών σχέσεων, χωρίς άμεσες επεξηγήσεις και παραδείγματα. 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης, πάνω από 300 ερωτήσεις επαγωγικής σκέψης 3 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια, Εκτυπώσιμο κουτί για τη φύλαξη των καρτών, Εκτυπώσιμα ζάρια για τη χρήση τους στα παιχνίδια, Ένα μέρος ειδικά διαμορφωμένο για tablet. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 25 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 100 σελίδες Συγγραφέας: Κέντρα ikid Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων και λογικών συμπερασμάτων. ο πακέτο καρτών "Κοινωνικά Συμπεράσματα" παρέχει στους θεραπευτές ένα εργαλείο που βοηθά τους μαθητές να εκπαιδευτούν στην εξαγωγή πληροφοριών από φωτογραφίες.

25 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΡΕΣ Αναλογίες Ενίσχυση δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και κατηγοριοποίησης ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων με τη χρήση 2 ειδικών ζαριών. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. ο συγκεκριμένο πακέτο βοηθά τους μαθητές στην εκμάθηση και ολοκλήρωση αναλογιών και οξύνει τις λεκτικές δεξιότητες του συλλογισμού τους, καθώς θα καθορίζουν τον τρόπο, τα στοιχεία και τις έννοιες που σχετίζονται μεταξύ τους. Κάθε κάρτα περιέχει μία φωτογραφία, το πρώτο τμήμα της αναλογίας, και τέσσερις ημιτελείς αναλογίες για να συμπληρωθούν από το παιδί. 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης, 240 αναλογίες 3 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια, Εκτυπώσιμο κουτί για τη φύλαξη των καρτών, Εκτυπώσιμα ζάρια για τη χρήση τους στα παιχνίδια, Ένα μέρος ειδικά διαμορφωμένο για tablet. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 8,5 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 100 σελίδες Συγγραφέας: Κέντρα ikid Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βοηθήσει τους μαθητές σας να κατανοήσουν τις αναλογίες και να αναπτύξουν τις δεξιότητες συλλογισμού.

26 4+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΒΟΗΘΩΝΑΣ Α ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΟΥΝ Ο ΔΙΑΖΥΓΙΟ Σειρά πρακτικών οδηγών για την κατανόηση και διαχείριση συναισθημάτων ο αυτό ανήκει στην νέα σειρά πρακτικών οδηγών για την κατανόηση και διαχείριση συναισθημάτων. Ο κάθε οδηγός συνοδεύεται από ένα όμορφο εικονογραφημένο παραμύθι, που έχει γραφτεί για να βοηθήσει τα παιδιά (ηλικίας 4-10) να σκεφτούν και να συνδεθούν με τα συναισθήματά τους. Οι οδηγοί και οι ιστορίες βοηθούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους επαγγελματίες να αναγνωρίσουν τα άλυτα συναισθήματα πίσω από τη συμπεριφορά του παιδιού και να απαντήσουν σωστά ώστε να βοηθήσουν. Κάθε οδηγός εστιάζει σε ένα βασικό συναίσθημα και είναι γραμμένο σε πολύ φιλική προς το χρήστη γλώσσα. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες, ιδέες και προτάσεις ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν, να εκφραστούν και να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους. ένας οδηγός για να βοηθήσει τα παιδιά που: προσπαθούν να διαχειριστούν όλα τα οδυνηρά συναισθήματά τους από τον χωρισμό των γονέων τους, υποφέρουν από τον πόνο του χωρισμού από κάποιον που αγαπούν βαθιά, έχουν εμμονή με τον απόντα γονέα τους, έχουν αποχωριστεί κάποιον που αγαπούν, αλλά ποτέ δεν έχουν πραγματικά "θρηνήσει", ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 14 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 27 σελίδες Συγγραφέας: Πουρνάρα Κατερίνα Εικονογράφηση: Σπυρίδωνος Χρύσα Διόρθωση κειμένων: Οικονόμου Γεωργία 75,90 Κάθε οδηγός εστιάζει σε ένα βασικό συναίσθημα και είναι γραμμένο σε πολύ φιλική προς το χρήστη γλώσσα. Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες, ιδέες και προτάσεις ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν, να εκφραστούν και να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους.

27 5+ Για Ειδικούς ΟΠΙΚΟΑΚΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΩΝΗΜΑΩΝ 680 σελίδες, δεκάδες ασκήσεις και δραστηριότητες ο e-book Οπτικοακουστική διάκριση φωνημάτων αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των σειρών Φωνολογική επίγνωση και Άρθρωση Φωνημάτων διότι εμπεριέχει δραστηριότητες όπου εμπλέκονται φωνολογικές και αρθρωτικές δεξιότητες. Αποτελείται από 680 Φύλλα εργασίας διαβαθμισμένης δυσκολίας και έρχεται να καλύψει το κενό μεταξύ της αντίληψης και της παραγωγής ενός ήχου, συγκρινόμενο με έναν άλλο. ο βιβλίο εμπεριέχει 34 διαφορετικά ζεύγη φωνημάτων και τρεις βασικούς άξονες. ο θεωρητικό υπόβαθρο στηρίζεται αποκλειστικά στις αρχές της φωνολογικής επίγνωσης καθώς και στην τοποθέτηση και άρθρωση των φωνημάτων. Η αντίληψη και η κατάκτηση ενός ζεύγους ήχων ακολουθεί το ίδιο μοτίβο όπως η αντίληψη και η κατάκτηση ενός μεμονωμένου ήχου. Άτυπη Δοκιμασία Ακουστικής Διάκρισης Φωνημάτων 680 Φύλλα εργασίας διαβαθμισμένης δυσκολίας 918 ζεύγη λέξεων 816 φράσεις επανάληψης 680 προτάσεις επανάληψης 34 βιβλιαράκια διάκρισης φωνημάτων 46 κάρτες (σημασιολογικοί και φωνολογικοί σύνδεσμοι ήχων) ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 65 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 791 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Επιμέλεια-Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 75,90 ο περιεχόμενο απευθύνεται σε Λογοθεραπευτές και Ειδικούς Παιδαγωγούς που θέλουν να αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την Οπτικοακουστική Διάκριση Φωνημάτων ή να εμπλουτίσουν το υλικό που ήδη διαθέτουν με νέες ιδέες και δραστηριότητες.

28 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΡΕΣ Κατηγοριοποίηση Ενίσχυση δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και κατηγοριοποίησης ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων με τη χρήση 2 ειδικών ζαριών. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. Κάθε κάρτα περιλαμβάνει μία συγκεκριμένη κατηγορία και 4 διαφορετικές ερωτήσεις που βοηθούν το παιδί να κατανοήσει πλήρως την έννοια της κατηγοριοποίησης και να εξασκηθεί στην εξεύρεση και άλλων λέξεων που ταιριάζουν ή όχι με την κατηγορία στόχο. 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης, 240 ερωτήσεις εξάσκησης, 3 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια, Εκτυπώσιμο κουτί για τη φύλαξη των καρτών, Εκτυπώσιμα ζάρια για τη χρήση τους στα παιχνίδια, Ένα μέρος ειδικά διαμορφωμένο για tablet. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 32 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 100 σελίδες Συγγραφέας: Κέντρα ikid Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βοηθήσει τους μαθητές σας να αναπτύξουν τις δεξιότητες κατηγοριοποίησης αντικειμένων.

29 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΓΡΑΜΜΑΙΚΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΙΚΗ 235 αυτόνομα φύλλα εργασίας ο παρόν περιέχει γενικές αλλά και ειδικές ασκήσεις που προορίζονται για την αντιμετώπιση των δυσκολιών των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες πάνω στους γραμματικούς κανόνες. Παράλληλα, κάποιες από αυτές τις ασκήσεις βοηθούν στην αντιμετώπιση πιο εξειδικευμένων προβλημάτων, όπως π.χ. να μάθουν να ξεχωρίζουν τους ήχους του σ και του ζ έτσι ώστε να μάθουν πιο εύκολα να κλίνουν τα ρήματα σε ίζω στον Παρατατικό και στον Αόριστο ή να μάθουν να ξεχωρίζουν τις καταλήξεις σε ικα (Επίθετα) και σε ηκα (Παθητικός Αόριστος). Αποτελείται από 235 αυτόνομα φύλλα εργασίας και μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό βοήθημα τόσο στους γονείς όσο και στα ίδια τα παιδιά. Αυτό το αισιοδοξεί να καλύψει, σημαντικά, όλα τα κενά που παρουσιάζουν οι μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες στο μάθημα της γραμματικής η οποία θεωρείται ένα γερό θεμέλιο για το ξεκίνημα μιας σωστής ανάγνωσης και μιας σωστής γραφής. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 10,9 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 240 σελίδες Συγγραφέας: Δημητριάδου Ιωάννα Ψηφιακή Επεξεργασία: Ανδρούτσου Ελσα 17,90 ο αποτελεί ένα αξιόλογο εγχειρίδιο όχι μόνο για τους ειδικούς σε θέματα δυσλεξίας και μαθησιακών δυσκολιών, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς, καθώς είναι εύκολο και πρακτικό στη χρήση του.

30 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΡΕΣ Κατηγοριοποίηση Υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη του λεξιλογίου ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων με τη χρήση 2 ειδικών ζαριών. Επίσης περιλαμβάνει ένα μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. Κάθε κάρτα περιλαμβάνει μία συγκεκριμένη κατηγορία και 4 διαφορετικές ερωτήσεις που βοηθούν το παιδί να κατανοήσει πλήρως την έννοια της κατηγοριοποίησης και να εξασκηθεί στην εξεύρεση και άλλων λέξεων που ταιριάζουν ή όχι με την κατηγορία στόχο. 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης, μία κάρτα ανά κατηγορία, 240 ερωτήσεις εξάσκησης, 3 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια, Εκτυπώσιμο κουτί για τη φύλαξη των καρτών, Εκτυπώσιμα ζάρια για τη χρήση τους στα παιχνίδια, Ένα μέρος ειδικά διαμορφωμένο για tablet. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 8,5 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 100 σελίδες Συγγραφέας: Κέντρα ikid Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βοηθήσει τους μαθητές σας να αναπτύξουν τις δεξιότητες κατηγοριοποίησης αντικειμένων.

31 3+ Για Ειδικούς ΑΡΘΡΩΣΗ ΟΥ ΦΩΝΗΜΑΟΣ /l/ 391 σελίδες, δεκάδες ασκήσεις και δραστηριότητες ο παρόν περιλαμβάνει έναν πλήρη οδηγό παρέμβασης για την αποκατάσταση του Φωνήματος /l/ και των συμφωνικών συμπλεγμάτων /kl/, /fl/, /pl/, /vl/, /lc/, /γl/, /xl/, /lp/, /lm/, /θl/, /lk/, / gl/, /lv/, /bl/, /skl/, /lt/, /ls/, /lts/. Μετά το σύντομο θεωρητικό υπόβαθρο ακολουθούν ασκήσεις, κάρτες και δραστηριότητες που βοηθούν τον λογοθεραπευτή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης, παρέχοντάς του όλο το απαραίτητο υλικό. Μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι ειδικά σχεδιασμένο για εκτύπωση και πλαστικοποίηση από τον ειδικό ώστε να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των συνεδριών. αξιολογητικό έντυπο του Φωνήματος /l/, πρόγραμμα ανατροφοδότησης από τον γονέα, 491 κάρτες αυτοματοποίησης, 508 προτάσεις επανάληψης, 330 προτάσεις γενίκευσης, 12 ιστορίες γενίκευσης, 8 διαδραστικά παιχνίδια γενίκευσης. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 67,1 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 391 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Επιμέλεια-Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 39,90 ο περιεχόμενο απευθύνεται αποκλειστικά σε ειδικούς λογοθεραπευτές που θέλουν να αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο αποκατάστασης του φωνήματος /l/ ή να εμπλουτίσουν το υλικό που ήδη διαθέτουν με νέες ιδέες και δραστηριότητες.

32 10+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΡΕΣ Ανάπτυξη Λεξιλογίου (10-12 ετών) Υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη του λεξιλογίου ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων με τη χρήση 2 ειδικών ζαριών. Επίσης περιλαμβάνει δεύτερο μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. Κάθε κάρτα περιλαμβάνει οπτική απεικόνιση της λέξης στόχου, έναν σύντομο ορισμό και 4 σχετικές ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση του νέου λεξιλογίου. ο συγκεκριμένο πακέτο καρτών αποτελεί μέρος ενός συνόλου υλικού που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη 30 διαφορετικών δεξιοτήτων και θα απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης, 240 ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση, 3 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια, Εκτυπώσιμο κουτί για τη φύλαξη των καρτών, Εκτυπώσιμα ζάρια για τη χρήση τους στα παιχνίδια, Δεύτερο μέρος ειδικά διαμορφωμένο για tablet. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 10 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 100 σελίδες Συγγραφέας: Κέντρα ikid Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών προσφέρει στους επαγγελματίες έναν ευχάριστο τρόπο εκμάθησης και ενίσχυσης του λεξιλογίου των παιδιών ηλικίας ετών.

33 8+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΡΕΣ Ανάπτυξη Λεξιλογίου (8-10 ετών) Υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη του λεξιλογίου ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων με τη χρήση 2 ειδικών ζαριών. Επίσης περιλαμβάνει δεύτερο μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. Κάθε κάρτα περιλαμβάνει οπτική απεικόνιση της λέξης στόχου, έναν σύντομο ορισμό και 4 σχετικές ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση του νέου λεξιλογίου. ο συγκεκριμένο πακέτο καρτών αποτελεί μέρος ενός συνόλου υλικού που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη 30 διαφορετικών δεξιοτήτων και θα απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης, 240 ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση, 3 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια, Εκτυπώσιμο κουτί για τη φύλαξη των καρτών, Εκτυπώσιμα ζάρια για τη χρήση τους στα παιχνίδια, Δεύτερο μέρος ειδικά διαμορφωμένο για tablet. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 10 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 100 σελίδες Συγγραφέας: Κέντρα ikid Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών προσφέρει στους επαγγελματίες έναν ευχάριστο τρόπο εκμάθησης και ενίσχυσης του λεξιλογίου των παιδιών ηλικίας 8-10 ετών.

34 4+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΑΝΙΛΗΨΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Δεκάδες Φύλλα αξιολόγησης και εργασίας ο βιβλίο απευθύνεται σε ειδικούς θεραπευτές, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς και γονείς που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη δεξιότητα της Αντίληψης Χωρικών Σχέσεων σε παιδιά ηλικίας 4+ ετών. Η Αντίληψη Χωρικών Σχέσεων είναι μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες οπτικής αντίληψης, καθώς επηρεάζει τη συμμετοχή και την επίδοση ενός παιδιού σε ποικίλες καθημερινές δραστηριότητες. Ο τρόπος με τον οποίο ένα παιδί κατανοεί και ερμηνεύει τον χώρο, και πιο ειδικά τις χωρικές σχέσεις, επηρεάζει το πώς θα κινηθεί μέσα σε αυτόν, θα παίξει και θα μάθει. Εκτός από τη συμμετοχή σε απλές καθημερινές δραστηριότητες, η Αντίληψη Χωρικών Σχέσεων επηρεάζει την κατάκτηση βασικών ακαδημαϊκών δεξιοτήτων όπως η γραφή, η ανάγνωση και η αριθμητική. Πληροφορίες για την Οπτική Αντίληψη και την Αντίληψη Χωρικών Σχέσεων Ανησυχητικές ενδείξεις Συμβουλές Φύλλα αξιολόγησης και Καταγραφής αποτελεσμάτων Φύλλα εργασίας με ασκήσεις χωρισμένες σε 4 ενότητες και 3 επίπεδα δυσκολίας ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 12 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 238 σελίδες Συγγραφέας: Ανδρούτσου Λέτα, Επιμέλεια: Ανδρούτσου Έλσα 21,90 ο Αντίληψη Χωρικών Σχέσεων είναι το δεύτερο τεύχος της σειράς Ανάπτυξη Οπτικής Αντίληψης.

35 6+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΚΑΡΕΣ Ανάπτυξη Λεξιλογίου (6-8 ετών) Υλικό παρέμβασης για την ανάπτυξη του λεξιλογίου ο πακέτο αυτό αποτελείται από 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης και 3 προτάσεις δραστηριοτήτων με τη χρήση 2 ειδικών ζαριών. Επίσης περιλαμβάνει δεύτερο μέρος ειδικά προσαρμοσμένο για tablets, ώστε οι κάρτες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα. Κάθε κάρτα περιλαμβάνει οπτική απεικόνιση της λέξης στόχου, έναν σύντομο ορισμό και 4 σχετικές ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση του νέου λεξιλογίου. ο συγκεκριμένο πακέτο καρτών αποτελεί μέρος ενός συνόλου υλικού που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη 30 διαφορετικών δεξιοτήτων και θα απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. 60 εκτυπώσιμες κάρτες διπλής όψης, 240 ερωτήσεις για την καλύτερη κατανόηση, 3 διαφορετικά διαδραστικά παιχνίδια, Εκτυπώσιμο κουτί για τη φύλαξη των καρτών, Εκτυπώσιμα ζάρια για τη χρήση τους στα παιχνίδια, Δεύτερο μέρος ειδικά διαμορφωμένο για tablet. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 8 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 100 σελίδες Συγγραφέας: Κέντρα ikid Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 8,90 Η νέα σειρά δραστηριοτήτων με τη χρήση καρτών προσφέρει στους επαγγελματίες έναν ευχάριστο τρόπο εκμάθησης και ενίσχυσης του λεξιλογίου των παιδιών ηλικίας 6-8 ετών.

36 3+ Για Ειδικούς ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΥΞΗ (ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) 557 φύλλα εργασίας για την ανάπτυξη της σημασιολογίας ο eβook «Σημασιολογική Ανάπτυξη Ασκήσεις για την ανάπτυξη του λεξιλογίου» είναι το πρώτο μέρος μίας σειράς υλικού που αφορά στην ανάπτυξη του περιεχομένου του λόγου και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-8 ετών που παρουσιάζουν δυσκολίες στη σημασιολογική ανάπτυξη. Είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο υλικό για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Περιλαμβάνει 557 φύλλα εργασίας για την ανάπτυξη της σημασιολογίας. Η χρήση του υλικού πραγματοποιείται από ειδικούς λογοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς με στόχο την ανάπτυξη της σημασιολογίας, του λεξιλογίου και τη γενίκευση των αντίστοιχων στόχων σε παιδιά αλλά και ενήλικες που παρουσιάζουν Αφασικές διαταραχές και από γονείς με στόχο την ενίσχυση του λεξιλογίου. αύτιση, αναγνώριση και κατονομασία στοιχείων βασικών κατηγοριών, Εμπλουτισμός λεξιλογίου, αξινόμηση εννοιών, Σημασιολογικές συσχετίσεις εννοιών, Γενίκευση εννοιών. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 65,6 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 567 σελίδες Συγγραφέας: Ψόχιου Αγγελική Ψηφιακή Επιμέλεια: Έλσα Ανδρούτσου 29,90 α παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, μπορούν με το συγκεκριμένο υλικό να οπτικοποιήσουν βασικές έννοιες και τα χαρακτηριστικά τους, ακολουθώντας βήμα βήμα τις δραστηριότητες.

37 3+ Για Ειδικούς ΑΡΘΡΩΣΗ ΟΥ ΦΩΝΗΜΑΟΣ /ð/ 309 σελίδες, δεκάδες ασκήσεις και δραστηριότητες ο παρόν περιλαμβάνει έναν πλήρη οδηγό παρέμβασης για την αποκατάσταση του Φωνήματος /ð/ και των συμφωνικών συμπλεγμάτων /nðr/, /ðr/, /ðj/, /vð/, /kð/, /nð/, /rð/, /γð/. Μετά το σύντομο θεωρητικό υπόβαθρο ακολουθούν ασκήσεις, κάρτες και δραστηριότητες που βοηθούν τον λογοθεραπευτή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης, παρέχοντάς του όλο το απαραίτητο υλικό. Μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι ειδικά σχεδιασμένο για εκτύπωση και πλαστικοποίηση από τον ειδικό ώστε να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των συνεδριών. αξιολογητικό έντυπο του Φωνήματος /ð/, πρόγραμμα ανατροφοδότησης από τον γονέα, 303 κάρτες αυτοματοποίησης, 338 προτάσεις επανάληψης, 261 προτάσεις γενίκευσης, 12 ιστορίες γενίκευσης, 8 διαδραστικά παιχνίδια γενίκευσης. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 55,6 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 309 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Επιμέλεια-Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 39,90 ο περιεχόμενο απευθύνεται αποκλειστικά σε ειδικούς λογοθεραπευτές που θέλουν να αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο αποκατάστασης του φωνήματος /ð/ ή να εμπλουτίσουν το υλικό που ήδη διαθέτουν με νέες ιδέες και δραστηριότητες.

38 3+ Για Ειδικούς ΑΡΘΡΩΣΗ ΟΥ ΦΩΝΗΜΑΟΣ /Θ/ 319 σελίδες, δεκάδες ασκήσεις και δραστηριότητες ο παρόν περιλαμβάνει έναν πλήρη οδηγό παρέμβασης για την αποκατάσταση του Φωνήματος /θ/ και των συμφωνικών συμπλεγμάτων /nθ/, /θl/, /θç/, /rθ/, /xθ/, /fθ/, /θn/, /θm/, /θr/, /sθ/. Μετά το σύντομο θεωρητικό υπόβαθρο ακολουθούν ασκήσεις, κάρτες και δραστηριότητες που βοηθούν τον λογοθεραπευτή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης, παρέχοντάς του όλο το απαραίτητο υλικό. Μεγάλο μέρος του βιβλίου είναι ειδικά σχεδιασμένο για εκτύπωση και πλαστικοποίηση από τον ειδικό ώστε να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των συνεδριών. αξιολογητικό έντυπο του Φωνήματος /θ/, πρόγραμμα ανατροφοδότησης από τον γονέα, 301 κάρτες αυτοματοποίησης, 384 προτάσεις επανάληψης, 237 προτάσεις γενίκευσης, 12 ιστορίες γενίκευσης, 8 διαδραστικά παιχνίδια γενίκευσης. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 55,2 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 319 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη Επιμέλεια-Παραγωγή: Κέντρα ikid 39,90 ο περιεχόμενο απευθύνεται αποκλειστικά σε ειδικούς λογοθεραπευτές που θέλουν να αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο αποκατάστασης του φωνήματος /θ/ ή να εμπλουτίσουν το υλικό που ήδη διαθέτουν με νέες ιδέες και δραστηριότητες.

39 5+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ Ο ΣΡΕΣ Ένας πρακτικός οδηγός ασκήσεων και δραστηριοτήτων ο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, ψυχολόγους και ειδικούς ψυχικής υγείας που επιθυμούν να υλοποιήσουν προγράμματα παρέμβασης για την αντιμετώπιση των στρεσογόνων καταστάσεων από παιδιά και εφήβους. Περιλαμβάνονται ασκήσεις και δραστηριότητες που έχουν στόχο να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις προσωπικές δεξιότητες παιδιών και εφήβων, προκειμένου να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις. Στο εισαγωγικό μέρος αναφέρεται το θεωρητικό υπόβαθρο της έννοιας του στρες και των στρατηγικών αντιμετώπισής του και ακολουθούν 11 μαθήματα παρέμβασης. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δραστηριότητες. 11 μαθήματα παρέμβασης. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δραστηριότητες. Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των δραστηριοτήτων είναι εφικτό να γίνει με τη χρήση συγκεκριμένων ερωτηματολογίων που βρίσκονται στο παράρτημα. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 11,7 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 79 σελίδες Συγγραφέας: Κάμτσιος Σπυρίδων PhD Επιμέλεια-Παραγωγή: Κέντρα ikid 12,90 Ένας πρακτικός οδηγός ασκήσεων και δραστηριοτήτων

40 4+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΦΩΝΗΜΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ 415 σελίδες, δεκάδες ασκήσεις και δραστηριότητες ο παρέχει μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία και το κατάλληλο υλικό παρέμβασης για τη Φωνημική Επίγνωση. Φωνημική επίγνωση είναι η κατανόηση δηλαδή η αναγνώριση, ο εντοπισμός και ο χειρισμός των μικρότερων μονάδων ήχων (φωνήματα) που συνθέτουν τη ροή της ομιλίας. ο είναι ειδικά σχεδιασμένο για εκτύπωση και πλαστικοποίηση από τον χρήστη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά παιδιά, ενώ είναι δομημένο και για χρήση απευθείας μέσω tablet. Περιέχει πλήθος ασκήσεων και συμβουλών, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης. Θεωρητικό υπόβαθρο και οδηγίες παρέμβασης, Πάνω από 327 φύλλα εργασίας φωνημικής επίγνωσης, Ασκήσεις ευαισθητοποίησης για τον εντοπισμό και την αναγνώριση αρχικού φωνήματος, 7 διαδραστικά παιχνίδια φωνημικής επίγνωσης. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: 1 Αρχείο.pdf Μέγεθος: 62 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 415 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη, Λογοπεδικός Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 39,90 Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ελλείμματα ανάγνωσης σε πολλά παιδιά μπορούν να αποτραπούν εάν διαγνωσθούν νωρίς τα ελλείμματα στον τομέα των φωνολογικών δεξιοτήτων και εφαρμοστεί συγκεκριμένη παρέμβαση για την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων.

41 4+ Για ειδικούς Για εκπαιδευτικούς Για γονείς ΣΥΛΛΑΒΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ 344 σελίδες, δεκάδες ασκήσεις και δραστηριότητες ο παρέχει μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία και το κατάλληλο υλικό παρέμβασης για τη Συλλαβική Επίγνωση. Συλλαβική επίγνωση είναι η αναγνώριση ότι οι λέξεις χωρίζονται σε τμήματα, καθένα περιέχει ένα ξεχωριστό σύμπλεγμα ήχων. Είναι η ικανότητα συγκερασμού, κατάτμησης, εντοπισμού, αναγνώρισης, διάκρισης και χειρισμού των συλλαβών. ο είναι ειδικά σχεδιασμένο για εκτύπωση και πλαστικοποίηση από τον χρήστη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά παιδιά, ενώ είναι δομημένο και για χρήση απευθείας μέσω tablet. Περιέχει πλήθος ασκήσεων και συμβουλών, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης. Θεωρητικό υπόβαθρο και οδηγίες παρέμβασης, Πάνω από 300 φύλλα εργασίας συλλαβικής επίγνωσης, Δραστηριότητες για την κατανόηση του συγκερασμού, Δραστηριότητες για την κατανόηση της κατάτμησης,, 9 διαδραστικά παιχνίδια συλλαβικής επίγνωσης. ΧΑΡΑΚΗΡΙΣΙΚΑ ύπος: Αρχείο.pdf Μέγεθος: 52 MB ISBN: Εύρος περιεχομένου: 344 σελίδες Συγγραφέας: Κασσωτάκη Αλίκη, Λογοπεδικός Διόρθωση κειμένων: Άγα Νεκταρία 39,90 Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ελλείμματα ανάγνωσης σε πολλά παιδιά μπορούν να αποτραπούν εάν διαγνωσθούν νωρίς τα ελλείμματα στον τομέα των φωνολογικών δεξιοτήτων και εφαρμοστεί συγκεκριμένη παρέμβαση για την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων.

Υλικό Παρέμβασης ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2014-2015. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ: upbility.gr

Υλικό Παρέμβασης ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2014-2015. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ: upbility.gr Υλικό Παρέμβασης ΚΑΑΛΟΓΟΣ 2014-2015 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ: upbility.gr ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΕ Ο UPBILITY.GR ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΕΛΕΣΜΑ ΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ ΕΟΙΜΟ-

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Δρ. Ζαφειριάδης Κυριάκος Οι ικανοί αναγνώστες χρησιμοποιούν πολλές στρατηγικές (συνδυάζουν την

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Δρ. Ζαφειριάδης Κυριάκος Οι ικανοί αναγνώστες χρησιμοποιούν πολλές στρατηγικές (συνδυάζουν την 1 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Δρ. Ζαφειριάδης Κυριάκος Οι ικανοί αναγνώστες χρησιμοποιούν πολλές στρατηγικές (συνδυάζουν την παλαιότερη γνώση τους, σημειώνουν λεπτομέρειες, παρακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

29. Βοηθητικό ρόλο στους μαθητές με δυσγραφία κατέχει η χρήση: Α) ηλεκτρονικών υπολογιστών Β) αριθμομηχανών Γ) λογογράφων Δ) κανένα από τα παραπάνω

29. Βοηθητικό ρόλο στους μαθητές με δυσγραφία κατέχει η χρήση: Α) ηλεκτρονικών υπολογιστών Β) αριθμομηχανών Γ) λογογράφων Δ) κανένα από τα παραπάνω ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ Ερωτήσεις 1. Η δυσγραφία μπορεί να χωριστεί στις δύο ακόλουθες κατηγορίες: Α) γενική και μερική Β) γενική και ειδική Γ) αναπτυξιακή και επίκτητη Δ) αναπτυξιακή και μαθησιακή 2. Η αναπτυξιακή

Διαβάστε περισσότερα

12 Σταθμισμένα διερευνητικά ανιχνευτικά εργαλεία κριτήρια μαθησιακών δυσκολιών

12 Σταθμισμένα διερευνητικά ανιχνευτικά εργαλεία κριτήρια μαθησιακών δυσκολιών 12 Σταθμισμένα διερευνητικά ανιχνευτικά εργαλεία κριτήρια μαθησιακών δυσκολιών Διαδικασίες διαχείρισης περίπτωσης Στάδιο 1 Εντοπισμός Στάδιο 2 Αξιολόγηση Στάδιο 3 Παρέμβαση Στάδιο 4 Υποστήριξη Παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μαθαίνουν οι μαθητές;

Πώς μαθαίνουν οι μαθητές; Τεχνικές για την καλλιέργεια δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής Ευγενία Νιάκα Σχολική Σύμβουλος Πώς μαθαίνουν οι μαθητές; Οι μαθητές δεν απορροφούν «σαν σφουγγάρια», ούτε αποδέχονται άκριτα κάθε νέα πληροφορία.

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδάστρια: Ευθυμίου Μαρία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζακοπούλου Βικτωρία

Σπουδάστρια: Ευθυμίου Μαρία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζακοπούλου Βικτωρία Σπουδάστρια: Ευθυμίου Μαρία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζακοπούλου Βικτωρία Λίγα λόγια για την εργασία Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, σήμερα, αποτελούν μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση στο σχολείο. Ωστόσο πολλά

Διαβάστε περισσότερα

Παρεμβάσεις για τις μαθησιακές δυσκολίες

Παρεμβάσεις για τις μαθησιακές δυσκολίες Παρεμβάσεις για τις μαθησιακές δυσκολίες α) Εξατομικευμένα προγράμματα Μοντέλα με στόχο τις φωνολογικές δεξιότητες Μοντέλα με στόχο την αποκωδικοποίηση και την ευχέρεια Μοντέλα με έμφαση στις δεξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Φοιτήτρια: Τσαρκοβίστα Βικτώρια (Α.Μ. 12517) Επιβλέπων καθηγητής: Χριστοδουλίδης Παύλος

Φοιτήτρια: Τσαρκοβίστα Βικτώρια (Α.Μ. 12517) Επιβλέπων καθηγητής: Χριστοδουλίδης Παύλος Φοιτήτρια: Τσαρκοβίστα Βικτώρια (Α.Μ. 12517) Επιβλέπων καθηγητής: Χριστοδουλίδης Παύλος Tα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες παρουσιάζουν προβλήματα στις βασικές ψυχολογικές διαδικασίες που περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Δυσλεξία και Ξένη Γλώσσα

Δυσλεξία και Ξένη Γλώσσα Δυσλεξία και Ξένη Γλώσσα Βιβέτα Λυμπεράκη Ξένια Κωνσταντινοπούλου Καθηγήτριες αγγλικών ειδικής αγωγής Ποιοί μαθητές αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολία στις ξένες γλώσσες Μαθητές που: παρουσιάζουν δυσκολίες

Διαβάστε περισσότερα

θέραπειν Αγίας Σοφίας 3, Ν. Ψυχικό, Τ ,

θέραπειν  Αγίας Σοφίας 3, Ν. Ψυχικό, Τ , θέραπειν Κέντρο Συµβουλευτικών Υπηρεσιών Ψυχικού Το κέντρο συμβουλευτικών υπηρεσιών θέραπειν αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο ειδικών θεραπειών, πρόληψης, διάγνωσης και αποκατάστασης. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακά ορόσημα λόγου

Αναπτυξιακά ορόσημα λόγου Αναπτυξιακά ορόσημα λόγου 0-6 μηνών 7-12 μηνών 13-18 μηνών 19-24 μηνών 2-3 ετών 3-4 ετών 4-5 ετών 5-6 ετών 6-7 ετών 0-6 μηνών Επαναλαμβάνει τους ίδιους ήχους Συχνά μουρμουρίζει, γελά και παράγει ευχάριστους

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟΤΕΤΡΑΔΙΑ. ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟΤΕΤΡΑΔΙΑ. ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟΤΕΤΡΑΔΙΑ. ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ by Τaλκ/ Αύγουστος 29, 2018/ Χωρίς σχόλια Οι εκπαιδευτικοί Ευαγγελία Δεσύπρη και Κωνσταντίνα Μάρκου υπογράφουν τη νέα,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΑ ΜΑΘΕ. μαζί ΜΟΥ, μαζί ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Συμβουλές για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του παιδιού

ΜΙΛΑ ΜΑΘΕ. μαζί ΜΟΥ, μαζί ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Συμβουλές για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του παιδιού ΜΙΛΑ μαζί ΜΟΥ, ΜΑΘΕ μαζί ΜΟΥ Συμβουλές για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του παιδιού ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016 Σημασιολογικές διαταραχές Τα παιδιά που παρουσιάζουν σημασιολογικές διαταραχές, δείχνουν να μην κατανοούν

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά άτυπης αξιολόγησης

Χαρακτηριστικά άτυπης αξιολόγησης Προσαρμογή Διδακτικών Στόχων σε μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες Νιάκα Ευγενία Ειδική παιδαγωγός, Σχολική Σύμβουλος Τι λάβαμε υπόψη; Το ατομικό ιστορικό των μαθητών Την αξιολόγηση της διεπιστημονικής ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

Προσβάσιμο υλικό για μαθητές με αυτισμό

Προσβάσιμο υλικό για μαθητές με αυτισμό «Ενημέρωση για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση» Μεγάλη Αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας 23 Φεβρουαρίου 2018 Προσβάσιμο υλικό για μαθητές με αυτισμό Πέτρος Γαλάνης Δάσκαλος Ε.Α. Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακές Δυσκολίες Εκπαιδευτική αξιολόγηση. Πηνελόπη Κονιστή ΠΕ 70 Med Ειδικής Αγωγής pkonisti@gmail.com

Μαθησιακές Δυσκολίες Εκπαιδευτική αξιολόγηση. Πηνελόπη Κονιστή ΠΕ 70 Med Ειδικής Αγωγής pkonisti@gmail.com Μαθησιακές Δυσκολίες Εκπαιδευτική αξιολόγηση Πηνελόπη Κονιστή ΠΕ 70 Med Ειδικής Αγωγής pkonisti@gmail.com Τι είναι Μαθησιακές Δυσκολίες; Καμπύλη Νοημοσύνης Δείκτης Νοημοσύνης ποσοστό % κατηγορία πάνω από

Διαβάστε περισσότερα

ROSETTA STONE. Αθήνος Κωνσταντινίδης

ROSETTA STONE.   Αθήνος Κωνσταντινίδης ROSETTA STONE https://www.youtube.com/watch?v=cwhtd_3gdom Αθήνος Κωνσταντινίδης ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ. Το Rosetta Stone είναι το κορυφαίο λογισμικό εκμάθησης γλωσσών στον κόσμο. Το Rosetta Stone διδάσκει τη γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

Αερόστατο Διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά

Αερόστατο Διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά Αερόστατο Διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά www.mikrapaidia.gr Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου / Ε.Κ. «Αθηνά» Πλεονεκτήματα της χρήσης εκπαιδευτικού λογισμικού από

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο γραπτός λόγος είναι μια βασική μορφή επικοινωνίας του ανθρώπου που τον βοηθά να αντλήσει, αλλά και να μεταδώσει γνώσεις και πληροφορίες. Απαραίτητη για το σκοπό αυτό είναι η κατάκτηση των δεξιοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. Νικόλαος Μπαλκίζας Τίτλος Η αξιοποίηση των εικόνων PECS στην πρώτη ανάγνωση και γραφή.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. Νικόλαος Μπαλκίζας Τίτλος Η αξιοποίηση των εικόνων PECS στην πρώτη ανάγνωση και γραφή. ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Νικόλαος Μπαλκίζας Τίτλος Η αξιοποίηση των εικόνων PECS στην πρώτη ανάγνωση και γραφή. Τάξη Το σενάριο εντάσσεται στην Α τάξη του δημοτικού σχολείου και ειδικότερα αναφέρεται σε μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα. Ελένη Περιστέρη, Msc, PhD

Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα. Ελένη Περιστέρη, Msc, PhD Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα Ελένη Περιστέρη, Msc, PhD Τι είναι η «Εκπαιδευτική Τεχνολογία» (1) Εκπαιδευτική Τεχνολογία είναι «η εφαρμογή τεχνολογικών διαδικασιών και εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Mάθηση και διαδικασίες γραμματισμού

Mάθηση και διαδικασίες γραμματισμού Mάθηση και διαδικασίες γραμματισμού Διαβάστε προσεκτικά την λίστα που ακολουθεί. Ποιες από τις δραστηριότητες που αναφέρονται θεωρείτε ότι θα συνέβαλαν περισσότερο στην προώθηση του γραμματισμού των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακές Δυσκολίες: Από την Αξιολόγηση, στην Προσαρμογή και στην Παρέμβαση

Μαθησιακές Δυσκολίες: Από την Αξιολόγηση, στην Προσαρμογή και στην Παρέμβαση Μαθησιακές Δυσκολίες: Από την Αξιολόγηση, στην Προσαρμογή και στην Παρέμβαση Μπότσας Γεώργιος Σχολικός Σύμβουλος Διδακτική Αξιολόγηση Η διδακτική αξιολόγηση ορίζεται ως η συστηματική διαδικασία συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες & Υλικό για τα Μαθηματικά του Δημοτικού

Δραστηριότητες & Υλικό για τα Μαθηματικά του Δημοτικού Δραστηριότητες & Υλικό για τα Μαθηματικά του Δημοτικού Πέτρος Κλιάπης kliapis@sch.gr 1 Ο Ρόλος του εκπαιδευτικού Αξιολογεί την αρχική μαθηματική κατάσταση κάθε παιδιού, ομαδοποιεί τα παιδιά σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες γραμματισμού: Σχεδιασμός

Δραστηριότητες γραμματισμού: Σχεδιασμός Δραστηριότητες γραμματισμού: Σχεδιασμός Αφροδίτη Οικονόμου Νηπιαγωγός afoikon@uth.gr Μαρία Παπαδοπούλου Αν. Καθηγήτρια, Π.Τ.Π.Ε., Π.Θ. mariapap@uth.gr Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την πλατφόρμα Ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

Η προσέγγιση του γραπτού λόγου και η γραφή. Χ.Δαφέρμου

Η προσέγγιση του γραπτού λόγου και η γραφή. Χ.Δαφέρμου Η προσέγγιση του γραπτού λόγου και η γραφή Πώς μαθαίνουν τα παιδιά να μιλούν? Προσπαθώντας να επικοινωνήσουν Πώς μαθαίνουν τα παιδιά να γράφουν? Μαθαίνoυν να γράφουν γράφοντας Η γραφή λύνει προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολογήστε την ικανότητα του μαθητή στην κατανόηση των προφορικών κειμένων και συγκεκριμένα να:

Αξιολογήστε την ικανότητα του μαθητή στην κατανόηση των προφορικών κειμένων και συγκεκριμένα να: Αξιολογήστε την ικανότητα του μαθητή στην κατανόηση των προφορικών κειμένων και συγκεκριμένα να: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Ανταποκρίνονται στην ακρόαση του προφορικού

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες στη σχολική ηλικία και εφαρμογή του Τεστ Πρώιμης Ανίχνευσης Δυσλεξίας».

Πτυχιακή με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες στη σχολική ηλικία και εφαρμογή του Τεστ Πρώιμης Ανίχνευσης Δυσλεξίας». Πτυχιακή με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες στη σχολική ηλικία και εφαρμογή του Τεστ Πρώιμης Ανίχνευσης Δυσλεξίας». Επιβλέπων καθηγητής:κ.χριστοδουλίδης Παύλος Επιμέλεια: Κατσάνου Αλεξάνδρα (Α.Μ:11074) Στόχος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚHΣ ΗΛΙΚΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές κάρτες

Επαγγελματικές κάρτες Επαγγελματικές κάρτες Αφροδίτη Οικονόμου Νηπιαγωγός afoikon@uth.gr Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την πλατφόρμα Ταξίδι στον γραμματισμό Θεματική: Τα επαγγέλματα των γονιών της τάξης μας ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Προσέγγιση των Μαθησιακών Δυσκολιών και Εφαρμογή του Τεστ Αθηνά

Προσέγγιση των Μαθησιακών Δυσκολιών και Εφαρμογή του Τεστ Αθηνά Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας με θέμα: Προσέγγιση των Μαθησιακών Δυσκολιών και Εφαρμογή του Τεστ Αθηνά Ιωάννινα Νοέμβριος2012 Επόπτης καθηγητής: Χριστοδουλίδης Παύλος Εκπονήτριες: Αρμυριώτη Βασιλική (11071)

Διαβάστε περισσότερα

13 ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2010 Εργαστήριο

13 ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2010 Εργαστήριο 13 ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2010 Εργαστήριο «Δυσλεξία: Μια λέξη δύσκολη και μόνο να την πεις φαντάσου το μαρτύριο όμως να τη ζεις» Μαρία Χριστοπούλου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

- Καθυστέρηση λόγου (LLI)

- Καθυστέρηση λόγου (LLI) Πολλά άτομα με βαρηκοΐα/κώφωση (Είναι η μερική ή ολική απώλεια των ηχητικών ερεθισμάτων μέσω της ακουστικής οδού. Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως προκύπτει δυσκολία επεξεργασίας και παραγωγής των ήχων συνεπώς

Διαβάστε περισσότερα

Τι μαθησιακός τύπος είναι το παιδί σας;

Τι μαθησιακός τύπος είναι το παιδί σας; Για τους γονείς και όχι μόνο από το Τι μαθησιακός τύπος είναι το παιδί σας; Ακουστικός, οπτικός ή μήπως σφαιρικός; Ανακαλύψτε ποιος είναι ο μαθησιακός τύπος του παιδιού σας, δηλαδή με ποιο τρόπο μαθαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Το Σηντι-Ρωμ του Δυσαλέξη

Το Σηντι-Ρωμ του Δυσαλέξη Το Σηντι-Ρωμ του Δυσαλέξη Μια εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά με δυσλεξία Απόστολος Πηγιάκης Ειδικός Παιδαγωγός ΕΠΙΛΕΞΕΙ Μαρία Καραβελάκη, Αναλύτρια εκπαιδευτικών συστημάτων ΙΝΤΕ*LEARN Τεχνολογίες Αιχμής

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Ι (ΚΑ) Έρευνα Δράσης Βελτίωση Ορθογραφίας Μαθητών

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Ι (ΚΑ) Έρευνα Δράσης Βελτίωση Ορθογραφίας Μαθητών Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Ι (ΚΑ) 2015-2016 Έρευνα Δράσης Βελτίωση Ορθογραφίας Μαθητών Προφίλ σχολείου λειτούργησε το 1967-68, και μετακόμισε σε καινούριο κτήριο το 2014-2015 (ΚΑ) 129 μαθητές 10 εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

1: Λογισμικό μετατροπής λόγου σε κείμενο (Ελληνική γλώσσα) Δυνατότητα αναγνώρισης προηχογραφημένης ομιλίας και από αρχεία wav

1: Λογισμικό μετατροπής λόγου σε κείμενο (Ελληνική γλώσσα) Δυνατότητα αναγνώρισης προηχογραφημένης ομιλίας και από αρχεία wav 1: Λογισμικό μετατροπής λόγου σε κείμενο (Ελληνική γλώσσα) Προϋπολογισμός: 120 (με φπα) Σετ Ακουστικών (με Μικρόφωνο) Ενσωματωμένο λεξικό με τουλάχιστον 600.000 λέξεις Δωρεάν αναβαθμίσεις 2: Λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να ζει και να μεγαλώνει σ ένα υγιές περιβάλλον, το οποίο θα διασφαλίζει και θα προάγει την σωματική και ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ/ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ"

ΠΡΑΞΗ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ/ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΡΑΞΗ: "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ/ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση από εκπαιδευτικούς προσθετικών περιβαλλόντων που αποτρέπουν μια αδυναμία να μετατραπεί σε αναπηρία

Σχεδίαση από εκπαιδευτικούς προσθετικών περιβαλλόντων που αποτρέπουν μια αδυναμία να μετατραπεί σε αναπηρία Σχεδίαση από εκπαιδευτικούς προσθετικών περιβαλλόντων που αποτρέπουν μια αδυναμία να μετατραπεί σε αναπηρία Τάσος Λαδιάς Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19 ladiastas@gmail.com Θα παρουσιαστούν τα λογισμικά: ΕυΔομή

Διαβάστε περισσότερα

Β' Μέρος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ

Β' Μέρος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ Β' Μέρος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ 58 Εκπαιδευτικά παιχνίδια Β Μέρος / Εκπαιδευτικά Φάκελοι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ Οι εκπαιδευτικοί φάκελοι που παρουσιάζονται στο Β μέρος αυτού του βιβλίου έχουν δημιουργηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Προλογικό σημείωμα της Επιμελήτριας... 11 Εισαγωγή... 13

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Προλογικό σημείωμα της Επιμελήτριας... 11 Εισαγωγή... 13 βιβλιο_layout 1 20/6/2014 4:43 πμ Page 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προλογικό σημείωμα της Επιμελήτριας... 11 Εισαγωγή... 13 ΚΕφAλαιο 1: Ένα μοντέλο αναγνωστικής κατανόησης Η εξέλιξη της έννοιας «αναγνωστική κατανόηση»...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης

Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης Τι είναι το PeLe; Το PeLe είναι ένα διαδικτυακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ομότιμης συνεργατικής μάθησης και

Διαβάστε περισσότερα

Διαφοροποίηση στα φύλλα εργασίας

Διαφοροποίηση στα φύλλα εργασίας Διαφοροποίηση στα φύλλα εργασίας Πρακτικές εφαρμογές Ευαγγελία Μοναστήρα Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή Οκτώβριος 2015 Πολυμορφία μαθητικού πληθυσμού και στα παροικιακά σχολεία Ποιος είναι ο ρόλος των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Κύκλος Ζωής Εφαρμογών ΕΝΟΤΗΤΑ 2. Εφαρμογές Πληροφορικής. Διδακτικές ενότητες 5.1 Πρόβλημα και υπολογιστής 5.2 Ανάπτυξη εφαρμογών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Κύκλος Ζωής Εφαρμογών ΕΝΟΤΗΤΑ 2. Εφαρμογές Πληροφορικής. Διδακτικές ενότητες 5.1 Πρόβλημα και υπολογιστής 5.2 Ανάπτυξη εφαρμογών 44 Διδακτικές ενότητες 5.1 Πρόβλημα και υπολογιστής 5.2 Ανάπτυξη εφαρμογών Διδακτικοί στόχοι Σκοπός του κεφαλαίου είναι οι μαθητές να κατανοήσουν τα βήματα που ακολουθούνται κατά την ανάπτυξη μιας εφαρμογής.

Διαβάστε περισσότερα

Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή

Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή Τα σχέδια μαθήματος 1 Εισαγωγή Τα σχέδια μαθήματος αποτελούν ένα είδος προσωπικών σημειώσεων που κρατά ο εκπαιδευτικός προκειμένου να πραγματοποιήσει αποτελεσματικές διδασκαλίες. Περιέχουν πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ: Βασικε ς πληροφορι ες

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ: Βασικε ς πληροφορι ες ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ: Βασικες πληροφοριες Πέτρος Γαλάνης Δρ. ΕΚΠΑ, Δάσκαλος Ε.Α. (ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Δ Αθήνας) Τι είναι η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ); Ο όρος «Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος» (ΔΑΦ)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ(DAST) Δριδάκη Αργυρώ Α.Μ.: 10909 Κόλλια Δήμητρα Α.Μ.: 11283

ΤΟ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ(DAST) Δριδάκη Αργυρώ Α.Μ.: 10909 Κόλλια Δήμητρα Α.Μ.: 11283 ΤΟ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ(DAST) Δριδάκη Αργυρώ Α.Μ.: 10909 Κόλλια Δήμητρα Α.Μ.: 11283 Αναπτυξιακή Δυσλεξία Παγκόσμια Ομοσπονδία Νευρολογίας το 1968 «μια διαταραχή στα παιδιά τα οποία,

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηση & διδασκαλία στην προσχολική εκπαίδευση: βασικές αρχές

Μάθηση & διδασκαλία στην προσχολική εκπαίδευση: βασικές αρχές Μάθηση & διδασκαλία στην προσχολική εκπαίδευση: βασικές αρχές Σκοποί ενότητας Να συζητηθούν βασικές παιδαγωγικές αρχές της προσχολικής εκπαίδευσης Να προβληματιστούμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Μαρίτσα Καμπούρογλου, Λογοπεδικός Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ... Η γλωσσική παρέμβαση Είναι η διαδικασία μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

Σχολική Ψυχολογία Ενότητα 4 Χαρακτηριστικά Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες

Σχολική Ψυχολογία Ενότητα 4 Χαρακτηριστικά Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 4 Χαρακτηριστικά Παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες Ελευθερία Ν. Γωνίδα Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Χωρικής Αντίληψης και Σκέψης

Ανάπτυξη Χωρικής Αντίληψης και Σκέψης Ανάπτυξη Χωρικής Αντίληψης και Σκέψης Clements & Sarama, 2009; Sarama & Clements, 2009 Χωρική αντίληψη και σκέψη Προσανατολισμός στο χώρο Οπτικοποίηση (visualization) Νοερή εικονική αναπαράσταση Νοερή

Διαβάστε περισσότερα

«Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου σε τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά ηλικίας 6 8 ετών»

«Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου σε τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά ηλικίας 6 8 ετών» «Δοκιμασία Εκφραστικού Λεξιλογίου σε τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά ηλικίας 6 8 ετών» Γλώσσα: Το φυσικό εκείνο σύστημα επικοινωνίας που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο και έχει ως βάση του τον έναρθρο λόγο.

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς

Σχέδιο Δράσης Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς Γενικός Συντονιστής: Δρ. Παύλος Ρήγας (Διευθύνων) Βοηθοί Συντονιστές: Μαριάννα Χριστόφια Παλάτου, Βάσια Αναστασίου Σχέδιο Δράσης Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς Μετά από συζήτηση που έγινε σε συνεδρία προσωπικού,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΛΟΓΟΥ -ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ : ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΛΟΓΟΥ -ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ : ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΛΟΓΟΥ -ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ : ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ Σπουδάστρια: Αθηνά Κατσαντώνη (9923) Εποπτεύων καθηγητής: κ ος Πέσχος Δημήτριος. Τριμελής

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ Σχολική χρονιά: 2015-2016 ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ:

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ: Γενικές Δυσκολίες Μάθησης Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες «Μαθησιακές δυσκολίες αφορούν σε μία ομάδα ανομοιογενών διαταραχών οι οποίες εκδηλώνονται με εγγενείς δυσκολίες σε πρόσκτηση

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρώιμα μοντέλα του Cummins. Α.Χατζηδάκη

Τα πρώιμα μοντέλα του Cummins. Α.Χατζηδάκη Τα πρώιμα μοντέλα του Cummins Α.Χατζηδάκη Cummins (1981, 1983, 1984) Για να μπορέσει ο/η εκπαιδευτικός να διαμορφώσει τη διδασκαλία του αποτελεσματικά, θα πρέπει να γνωρίζει ποιες γνωστικές και γλωσσικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Ειδική Φυσική Αγωγή. Ενότητα 3η: Εξατομικευμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Ε.Π.)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Ειδική Φυσική Αγωγή. Ενότητα 3η: Εξατομικευμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Ε.Π.) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ειδική Φυσική Αγωγή Ενότητα 3η: Εξατομικευμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Ε.Π.) Κοκαρίδας Δημήτρης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΥΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΤΥΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ, ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ταχ. Δ/νση: Βελισσαρίου 30, Κέρκυρα,

Διαβάστε περισσότερα

Δυσλεξία και διδασκαλία αγγλικής γλώσσας. Γουλέτη Κατερίνα, Κοκκώνη Ανθή, Περικλεους Κατερίνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δυσλεξία και διδασκαλία αγγλικής γλώσσας. Γουλέτη Κατερίνα, Κοκκώνη Ανθή, Περικλεους Κατερίνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΕΣ 09.30 Προσέλευση 10.00-11.15 Ο υποτιτλισμός ως εργαλείο εκμάθησης ξένων γλωσσών, Γουλέτη Κατερίνα 11.15-11.45 Διάλειμμα 11.45-13.00 Προσεγγίζοντας τα αγγλικά για μαθητές με δυσλεξία,

Διαβάστε περισσότερα

Μαθηση και διαδικασίες γραμματισμού

Μαθηση και διαδικασίες γραμματισμού Μαθηση και διαδικασίες γραμματισμού Τι είδους δραστηριότητα είναι ο γραμματισμός; Πότε, πώς και γιατί εμπλέκονται οι άνθρωποι σε δραστηριότητες εγγραμματισμού; Σε ποιες περιστάσεις και με ποιο σκοπό; Καθημερινές

Διαβάστε περισσότερα

Φωτεινή Πολυχρόνη Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώτα Δημητροπούλου Λέκτορας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Φωτεινή Πολυχρόνη Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώτα Δημητροπούλου Λέκτορας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Μαθησιακές Δυσκολίες Φωτεινή Πολυχρόνη Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώτα Δημητροπούλου Λέκτορας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 1 Θεματικές ενότητες του μαθήματος Θεωρητικό πλαίσιο της διαδικασίας εκμάθησης

Διαβάστε περισσότερα

1 1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

1 1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 1 1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΤΛΟΣ Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μεταμορφώνεται ΤΑΞΗ ΣΤ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Μια διδακτική ώρα(45 λεπτά) ΕΜΠΛΕΚΩΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη περίπτωσης εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης - MultiBlog. Ισπανική γλώσσα. 33 φοιτητές (ενήλικες > 25 ετών) και 2 εκπαιδευτικοί

Μελέτη περίπτωσης εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης - MultiBlog. Ισπανική γλώσσα. 33 φοιτητές (ενήλικες > 25 ετών) και 2 εκπαιδευτικοί Μελέτη περίπτωσης εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης - MultiBlog Σελίδα 1 μελέτη περίπτωσης πληροφορίες 1. Γενικές Πληροφορίες Πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο για ενήλικες (ηλικία άνω 25 Επίπεδο (ηλικία των μαθητών)

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Γιατί ακόμα και όταν η αγάπη είναι δεδομένη, η επικοινωνία είναι κάτι που μαθαίνεται* *Προγράμματα βασισμένα στην «Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Εγγεγραμμένων γρ Λογοπαθολόγων

Σύλλογος Εγγεγραμμένων γρ Λογοπαθολόγων Σύλλογος Εγγεγραμμένων γρ Λογοπαθολόγων Λογοθεραπεία: Ο Ρόλος του Λογοπαθολόγου και η Κυπριακή Πραγματικότητα 29-30 Νοεμβρίου 2014 Τι είναι Λογοθεραπείαοθερα εία Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που στοχεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ : TO SCRATCH OR NOT TO SCRATCH?

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ : TO SCRATCH OR NOT TO SCRATCH? ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ : TO SCRATCH OR NOT TO SCRATCH? Κουρή Βασιλική, Λαγάτουρα Άννυ, Νικολαΐδης Παύλος Eρευνητική εργασία A' Λυκείου του Α Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού Σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: Σπουδάστρια: Καρούτα Αικατερίνη. Εποπτεύουσα Καθηγήτρια: Ζακοπούλου Βικτωρία

ΤΙΤΛΟΣ: Σπουδάστρια: Καρούτα Αικατερίνη. Εποπτεύουσα Καθηγήτρια: Ζακοπούλου Βικτωρία ΤΙΤΛΟΣ: Χορήγηση υλικού παρέμβασης σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές μάθησης κατά την προσχολική ηλικία στον τομέα της γραφο-φωνολογίας. Πιλοτική χορήγηση. Σπουδάστρια: Καρούτα Αικατερίνη Εποπτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ -

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ - ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ - Τάξη Δείκτες Επιτυχίας Κατανόηση Γραπτού Λόγου Δείκτες Επάρκειας A Τα παιδιά 1. Τοποθετούν ένα κείμενο σε πλαίσιο (θεματικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ Η μάθηση μιας κίνησης είναι το σύνολο των εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνη Επιστημονικού Πεδίου Χρυσή Χατζηχρήστου

Υπεύθυνη Επιστημονικού Πεδίου Χρυσή Χατζηχρήστου «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450 Υποέργο 1: «Εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οδηγών για τον εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑTEI Ηπείρου Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα: Λογοθεραπείας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΦΩΝ ΤΕΣΤ»

Διαβάστε περισσότερα

710 -Μάθηση - Απόδοση

710 -Μάθηση - Απόδοση 710 -Μάθηση - Απόδοση Διάλεξη 6η Ποιοτική αξιολόγηση της Κινητικής Συμπεριφοράς Παρατήρηση III Η διάλεξη αυτή περιλαμβάνει: Διαδικασία της παρατήρησης & της αξιολόγησης Στόχοι και περιεχόμενο παρατήρησης

Διαβάστε περισσότερα

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων 2 x 4 ώρες Μέτρηση και Βελτίωση Ενδυνάμωσης Ορισμός της Ενδυνάμωσης: Η ενδυνάμωση είναι η διαδικασία της αύξησης της ικανότητας των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

710 -Μάθηση - Απόδοση

710 -Μάθηση - Απόδοση 710 -Μάθηση - Απόδοση Διάλεξη 6η Ποιοτική αξιολόγηση της Κινητικής Παρατήρηση Αξιολόγηση & Διάγνωση Η διάλεξη αυτή περιλαμβάνει: Διαδικασία της παρατήρησης & της αξιολόγησης Στόχοι και περιεχόμενο παρατήρησης

Διαβάστε περισσότερα

Εννοιολογική χαρτογράφηση: Διδακτική αξιοποίηση- Αποτελέσματα για το μαθητή

Εννοιολογική χαρτογράφηση: Διδακτική αξιοποίηση- Αποτελέσματα για το μαθητή Το λογισμικό της εννοιολογικής χαρτογράυησης Inspiration Η τεχνική της εννοιολογικής χαρτογράφησης αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Joseph D. Novak, στο πανεπιστήμιο του Cornell. Βασίστηκε στις θεωρίες του

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνα Πηλείδου, Δρ Φιλοσοφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής.

Κωνσταντίνα Πηλείδου, Δρ Φιλοσοφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής. Αναπτύσσοντας, κινητοποιώντας και βελτιώνοντας δεξιότητες: η εφαρμογή μαθησιακού προγράμματος σε ομάδα τμήματος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής. Κωνσταντίνα Πηλείδου, Δρ Φιλοσοφίας του

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων και Μαθημάτων γλωσσών Πυξίδα 2018

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων και Μαθημάτων γλωσσών Πυξίδα 2018 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.00-12.30 Ενηλίκων- Μέσο (A2) Ενηλίκων- Ενηλίκων- Μέσο (A2) Ενηλίκων- Ενηλίκων- Ομάδα Υποστήριξης Γυναικών 12:30-13:30 YOGILATES για γυναίκες Αγγλικά-Τμήμα Ενηλίκων

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. 1) Στάση του μαθητή/τριας κατά τη διάρκεια του μαθήματος: Δεν την κατέχει. Την κατέχει μερικώς. επαρκώς

ΦΟΡΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. 1) Στάση του μαθητή/τριας κατά τη διάρκεια του μαθήματος: Δεν την κατέχει. Την κατέχει μερικώς. επαρκώς ΦΟΡΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Όνομα μαθητή/μαθήτριας:... Ισχύουσα Διάγνωση:... Στήριξη από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, κτλ.):... Σχολικό Έτος:... Σχολείο:.... Τάξη/Τμήμα:...

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχέδιο Διδασκαλίας Τάξη: Β Γυμνασίου Μάθημα: Νεοελληνική Γλώσσα Θέμα: Η συνοχή ενός ευρύτερου Κειμένου Διάρκεια: Μία περίοδος Στην τέταρτη ενότητα ο προγραμματισμός προβλέπει έξι περιόδους. Η συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών

Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Διδασκαλία γραμμάτων-συλλαβών Ο μαθητής αξιοποιεί τον Η/Υ και ακούει κάθε φορά την εκφώνηση της άσκησης αλλά και την εργασία που έχει να κάνει. Μπορεί να διακρίνει ακουστικά και οπτικά την πρώτη συλλαβή-γράμμα,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Προλογικό Σημείωμα 9

Περιεχόμενα. Προλογικό Σημείωμα 9 Περιεχόμενα Προλογικό Σημείωμα 9 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1. Εισαγωγή 14 1.2 Τα βασικά δεδομένα των Μαθηματικών και οι γνωστικές απαιτήσεις της κατανόησης, απομνημόνευσης και λειτουργικής χρήσης τους 17 1.2.1. Η

Διαβάστε περισσότερα

=> Οι μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν έναν ανομοιογενή πληθυσμό

=> Οι μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν έναν ανομοιογενή πληθυσμό Μαθησιακές Δυσκολίες ΟΡΙΣΜΟΣ - Παρόλο που ο όρος χρησιμοποιείται εδώ και 40 χρόνια περίπου, δεν υπάρχει συμφωνία πάνω στα αποδεκτά κριτήρια που ορίζουν τις μαθησιακές δυσκολίες είτε στον κλινικό είτε στον

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Επίπεδο *Τιμή

Περιγραφή Επίπεδο *Τιμή MULTIMEDIA ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - CD ROM για Διαδραστικό Πίνακα Περιγραφή Επίπεδο *Τιμή ΑΚΤΙΝΕΣ v5.0 Πακέτο 112 εκπαιδευτικών προγραμμάτων το οποίο εστιάζει στην υποστήριξη της διδασκαλίας των διαφορετικών

Διαβάστε περισσότερα

14 Δυσκολίες μάθησης για την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες και αιτιολογίες για τις

14 Δυσκολίες μάθησης για την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες και αιτιολογίες για τις ΠΡΟΛΟΓΟΣ Οι δυσκολίες μάθησης των παιδιών συνεχίζουν να απασχολούν όλους όσοι ασχολούνται με την ανάπτυξη των παιδιών και με την εκπαίδευση. Τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, μέσα στην τάξη τους, βρίσκονται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; Ασημίνα Μαυροειδή Ειδική Εκπαιδευτικός 6 ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο 15-17 Μαΐου 2009 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Αιτία παραποµπής Ε Ω ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ.

Αιτία παραποµπής Ε Ω ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ. Στοιχεία εξέτασης Στοιχεία εξεταζοµένου παιδιού Ονοµατεπώνυµο: 1043 1043 (1043) Φύλο: Αγόρι Ηµ/νια γέννησης: 16-07-2011 Μητρική γλώσσα: Ελληνικά Προτίµηση χεριού: εξί Ηµ/νια εξέτασης: 21-11-2016 Χρονολογική

Διαβάστε περισσότερα

Πέντε Προτάσεις Αντιμετώπισης των υσκολιών στην Ανάγνωση

Πέντε Προτάσεις Αντιμετώπισης των υσκολιών στην Ανάγνωση Πέντε Προτάσεις Αντιμετώπισης των υσκολιών στην Ανάγνωση Tο φαινόμενο της ανάγνωσης προσεγγίζεται ως ολική διαδικασία, δηλαδή ως λεξιλόγιο, ως προφορική έκφραση και ως κατανόηση. ημήτρης Γουλής Πρώτη Πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακά Εργαλεία για την Υποστήριξη της Γλωσσικής Ανάπτυξης

Ψηφιακά Εργαλεία για την Υποστήριξη της Γλωσσικής Ανάπτυξης Ψηφιακά Εργαλεία για την Υποστήριξη της Γλωσσικής Ανάπτυξης Μ. Καραβελάκη 1, Γ. Παπαπαναγιώτου 2 1 INTELEARN, mkaravelaki@intelearn.gr 2 INTELEARN, intelrn@hol.gr Περίληψη Η παρούσα εισήγηση έχει στόχο

Διαβάστε περισσότερα

Μοντεσσόρι: Ένας κόσμος επιτευγμάτων. Το πρώτο μου βιβλίο για τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ. με πολλά φανταστικά αυτοκόλλητα

Μοντεσσόρι: Ένας κόσμος επιτευγμάτων. Το πρώτο μου βιβλίο για τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ. με πολλά φανταστικά αυτοκόλλητα Μοντεσσόρι: Ένας κόσμος επιτευγμάτων Το πρώτο μου βιβλίο για τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ με πολλά φανταστικά αυτοκόλλητα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Η απόκτηση μιας δεξιότητας ή η ανάπτυξη της γνώσης απαιτεί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση και Εκπαίδευση των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Προσαρμογές αναλυτικών

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Β ΦΑΣΗΣ

«ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Β ΦΑΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ «ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Β ΦΑΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Διδάσκουσες:

Διαβάστε περισσότερα

Πότε πρέπει να αρχίζει η λογοθεραπεία στα παιδιά - λόγος και μαθησιακές δυσκολίες

Πότε πρέπει να αρχίζει η λογοθεραπεία στα παιδιά - λόγος και μαθησιακές δυσκολίες Η διάγνωση των διαταραχών λόγου πρέπει να γίνεται έγκαιρα, μόλις οι γονείς αντιληφθούν οτι κάτι ισως δεν πάει καλά και πρέπει να παρουσιάσουν το παιδί τους στον ειδικό. Ο ειδικός θα λάβει μέτρα για την

Διαβάστε περισσότερα

Η προσεγγιση της. Αρχιτεκτονικης Συνθεσης. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΡΑΦΑΚΟΥ Καθηγητρια της Σχολης Αρχιτεκτονων Ε.Μ.Π.

Η προσεγγιση της. Αρχιτεκτονικης Συνθεσης. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΡΑΦΑΚΟΥ Καθηγητρια της Σχολης Αρχιτεκτονων Ε.Μ.Π. 1ο χειμ. Εξαμηνο, 2013-2014 Η προσεγγιση της Αρχιτεκτονικης Συνθεσης Εισαγωγη στην Αρχιτεκτονικη Συνθεση Θεμα 1ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΡΑΦΑΚΟΥ Καθηγητρια της Σχολης Αρχιτεκτονων Ε.Μ.Π. Εικονογραφηση υπομνηση του

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Σεμιναρίου. «Ειδική Αγωγή και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών»

Ανακοίνωση Σεμιναρίου. «Ειδική Αγωγή και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΤΕΡΜΑ ΠΑΤΡ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ & ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ,153

Διαβάστε περισσότερα

Διδάσκων : Αργύρης Καραπέτσας Καθηγητής Νευροψυχολογίας Νευρογλωσσολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διδάσκων : Αργύρης Καραπέτσας Καθηγητής Νευροψυχολογίας Νευρογλωσσολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Διδάσκων : Αργύρης Καραπέτσας Καθηγητής Νευροψυχολογίας Νευρογλωσσολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 1 επίκτητη και ειδική ή εξελικτική δυσλεξία Η δυσλεξία ως πρόβλημα της ανάγνωσης, διακρίνεται σε δύο μεγάλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΠΛΗΣΉ ΕΛΈΝΗ ΛΟΎΒΡΟΥ ΑΥΤΙΣΜΌΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συµπεριφοράς για παιδιά 4 12 ετών

ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΠΛΗΣΉ ΕΛΈΝΗ ΛΟΎΒΡΟΥ ΑΥΤΙΣΜΌΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συµπεριφοράς για παιδιά 4 12 ετών elouvrou@hotmail.com Η Παναγιώτα Πλησή και η Ελένη Λούβρου έχουν συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, ως εισηγήτριες σε σεμινάριο με θέμα τον αυτισμό, καθώς και

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Τσουκαλά Μαρινέλλα, Μ.Α., CCC-SLP, Παθολόγος Λόγου - Φωνής - Ομιλίας

Γράφει: Τσουκαλά Μαρινέλλα, Μ.Α., CCC-SLP, Παθολόγος Λόγου - Φωνής - Ομιλίας Η δυσλεξία και η αντιμετώπισή της www.iatronet.gr Γράφει: Τσουκαλά Μαρινέλλα, Μ.Α., CCC-SLP, Παθολόγος Λόγου - Φωνής - Ομιλίας Το παιδί είναι έξυπνο και γεμάτο ζωντάνια και φαντασία. Όμως, παρ όλα αυτά,

Διαβάστε περισσότερα