Οι οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, συνετέλεσαν στην όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των λιμένων και την ανάδειξη νέων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οι οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, συνετέλεσαν στην όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των λιμένων και την ανάδειξη νέων"

Transcript

1

2 Οι οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, συνετέλεσαν στην όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των λιμένων και την ανάδειξη νέων στοιχείων ως αιχμές ανταγωνισμού, με κύριο στοιχείο αυτό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

3 Η λιμενική λειτουργία πραγματοποιείται σήμερα σε ένα εντελώς νέο και διαφοροποιημένο περιβάλλον. Νέες υποδομές και νέες υπηρεσίες μετέτρεψαν τους λιμένες από χώρους διακίνησης ταξιδιωτών και εμπορευμάτων σε πολυσύνθετες επιχειρήσεις με υψηλές τεχνοκρατικές διαδικασίες και μεθόδους λειτουργίας, οι οποίες καλούνται επίσης να ανταποκριθούν σε νέες απαιτήσεις και υποχρεώσεις απέναντι στο περιβάλλον και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Βασικοί παράγοντες που στοιχειοθετούν το νέο περιβάλλον για τους λιμένες είναι: H ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών, ως εναλλακτικού τρόπου μεταφορών έναντι των χερσαίων και των αεροπορικών, με σαφή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις (μεγαλύτερα και σύγχρονα πλοία, μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην διαδικασία φορτοεκφόρτωσης κλπ.).

4 Η παγκοσμιοποίηση των μεταφορών, σε συνδυασμό με την τάση της αγοράς για ενοποιημένες υπηρεσίες, αποτελεσματική και αξιόπιστη διακίνηση των φορτίων από πόρτα σε πόρτα, καθώς επίσης μείωση του κόστους μεταφοράς και διανομής, οδήγησαν στην ραγδαία ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών και στην εδραίωση ενός νέου ρόλου των λιμένων, ως κρίκων στην παγκόσμια αλυσίδα μεταφορών και ως κομβικών σημείων, όπου συναντώνται διαφορετικά μέσα μεταφοράς. H ολοκλήρωση και ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών και Πανευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, αλλά και η προοπτική δημιουργίας ενός αντίστοιχου Ευρωμεσογειακού Δικτύου, όπου επιφυλάσσεται ένας ιδιαίτερος ρόλος στους λιμένες, ως θαλάσσιες πύλες, στα πλαίσια συνδυασμένων μεταφορών.

5 Η οριοθέτηση και η ανάπτυξη θαλασσίων λεωφόρων και η προώθηση της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων. Η ανάγκη προσαρμογής των λιμένων σε όρους υποδομών, οργάνωσης και λειτουργίας, στη βάση συγκεκριμένων διεθνών και Ευρωπαϊκών κανονισμών και προτύπων. Η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και των χωρών της Άπω Ανατολής κατά τα τελευταία χρόνια και συνακόλουθα η αύξηση της ζήτησης παροχής μεταφορικών υπηρεσιών από και προς αυτές τις αγορές

6 Τα λιμάνια συντελούν στην αειφόρο προσέγγιση της ανάπτυξης, εξυπηρετώντας τις θαλάσσιες έναντι των κορεσμένων και ρυπογόνων χερσαίων μεταφορών, διαμεσολαβούν την οικονομική ανάπτυξη, εξασφαλίζουν τη συνδυασμένη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της απασχόλησης, εξυπηρετούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις οποίες βρίσκονται, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειάς τους, γενικά αποτελούν πόλο ζωής και ανάπτυξης. Στα πλαίσια μιας σύγχρονης και περισσότερο σύνθετης αντίληψης για τη λιμενική λειτουργία, επιζητείται η σύνδεση του λιμένα με τον αστικό ιστό και την ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετεί. Η λιμενική λειτουργία πραγματοποιείται σήμερα σε ένα εντελώς νέο, διαφοροποιημένο και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οι εξελίξεις που έχουν συντελεσθεί καθορίζουν τις προϋποθέσεις λειτουργίας και ανάπτυξης των λιμένων, προσδιορίζουν τις ανάγκες και τις κατευθύνσεις διαμόρφωσης του λιμενικού προϊόντος και επηρεάζουν την ελληνική λιμενική βιομηχανία στο σύνολό της.

7 Κατά συνέπεια, το λιμενικό σύστημα της χώρας πρέπει να επανασχεδιάζεται και η πολιτική να επαναπροσδιορίζεται, όπου είναι αναγκαίο, για την επίτευξη των στόχων της εθνικής λιμενικής πολιτικής και την ανάδειξη των λιμένων της Χώρας. Ειδικότερα, στο ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον της λιμενικής βιομηχανίας σε διεθνές επίπεδο, επιβάλλεται η δημιουργία σύγχρονων λιμενικών υποδομών και ανωδομών στη χώρα μας, καθώς επίσης η παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, που θα αποβλέπουν στο τρίπτυχο «ασφάλεια ταχεία εξυπηρέτηση χαμηλό κόστος» και θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και γενικότερα στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Η θέση της Ελλάδας σε σχέση με τους άξονες των διεθνών θαλασσίων μεταφορών σε συνδυασμό με τη μεγάλη ειδίκευσή της στη διεθνή ναυτιλία, της παρέχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματικών μεταφορών, ιδίως εν όψει του γεγονότος ότι το μεταφορικό έργο θα αυξάνει λόγω της παγκοσμιοποίησης και της ραγδαίας αύξησης των εξαγωγών των ασιατικών χωρών προς την Ευρώπη και αλλού.

8 Επιπλέον η συνεχής αύξηση των διεθνών τουριστικών μετακινήσεων σε σταθερή βάση, το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών στην Ασία με μεγάλα πληθυσμιακά μεγέθη και η πύκνωση των διεθνών μεταφορών, συνθέτουν ένα ευνοϊκό πλαίσιο για τη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού τομέα. Για όλα τα παραπάνω, βασική προϋπόθεση ήταν και παραμένει η δημιουργία στη χώρα μας των αναγκαίων υποδομών σε όλα τα μεταφορικά δίκτυα (λιμάνια, αεροδρόμια και μεγάλους σιδηροδρομικούς και οδικούς άξονες). Οι θαλάσσιες μεταφορές αφορούν και την μεταφορά επιβατών και την μεταφορά εμπορευμάτων. Σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ ο τομέας των εμπορευματικών θαλάσσιων μεταφορών εμπλέκεται στο 80% του όγκου του παγκόσμιου εμπορίου (οι χερσαίες μεταφορές εμπλέκονται μόνο στο 20%), στον τομέα των επιβατικών μεταφορών τα άλλα μέσα μεταφοράς προηγούνται.

9 Οι βασικές λειτουργίες ενός λιμένα είναι: Λειτουργία ως κέντρο διαχείρισης φορτίων, αφορά δηλαδή την διαχείριση φορτίων μεταξύ θαλάσσιων και χερσαίων μέσων μεταφοράς. Η λειτουργιά κατηγοριοποιείται σε 4 επιμέρους λειτουργιές: 1. Παροχή υπηρεσιών προς τα πλοία 2. Χειρισμός φορτίου στην αποβάθρα 3. Παραλαβή και διανομή φορτίων 4. Λειτουργιές logistics

10 ... Βασικές λειτουργίες... Αντίστοιχα ως κέντρο των επιβατικών μεταφορών συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας η λειτουργιά του λιμένα επικεντρώνεται στην επιβίβαση και την αποβίβαση επιβατών. Και σε αυτήν την περίπτωση η λειτουργία κατηγοριοποιείται σε 4 επιμέρους λειτουργιές: 1. Παροχή υπηρεσιών προς τα πλοία 2. Επιβίβαση/αποβίβαση και εξυπηρέτηση κατά το χρόνο παραμονής στο λιμάνι 3. Διαχείριση αποσκευών 4. Είσοδο και έξοδο από το λιμάνι με συνδυασμένες μεταφορές

11 ... Βασικές λειτουργίες... Εκτός από τις βασικές λειτουργιές που προαναφέρθηκαν, δηλ, την διαχείριση φορτίων και την επιβίβαση αποβίβαση επιβατών προσαρτώνται σε αυτές και κάποιες άλλες παροχές, συμπληρωματικές, που σύμφωνα με την οικονομική θεωρία λειτουργούν ως συμπληρωματικά αγαθά. Τέτοια αγαθά είναι: 1. Η Ρυμούλκηση. 2. Η Πλοήγηση. 3. Η Τροφοδοσία πλοίων. 4. Η Ενδολιμενική κυκλοφορία.

12 Το λιμενικό σύστημα της χώρας αποτελούν: Δώδεκα (13) μεγάλοι οργανισμοί λιμένων, δηλαδή Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηρακλείου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας και Ραφήνας και Λαυρίου και Ν. Ευβοίας, που λειτουργούν με τη μορφή του Οργανισμού Λιμένα Α.Ε. μετά την έκδοση των το Ν. 2688/1999, Α 40/ , τον Ν. 2932/2001, ΦΕΚ Α 145/ ) κλπ. Οκτώ (8) Λιμενικά Ταμεία, η εποπτεία των οποίων ασκείται σύμφωνα με το Ν. 2987/2002 (ΦΕΚ Α 27/ ), τον Ν. 4150/2013/ΦΕΚ Α/102/ όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, σε συνδυασμό με το Π.Δ.70/15 (ΦΕΚ 114 Α/ ) από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πάνω από (30) Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και ένα (1) Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο, τα οποία έχουν συσταθεί κατόπιν της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2738/1999 (ΦΕΚ Α 180/ ) περιφερειακοί λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια και λιμενίσκοι, καταχωρημένα σε 188 Κεντρικά Λιμεναρχεία, Λιμεναρχεία, Υπολιμεναρχεία και Λιμενικούς Σταθμούς.

13 Οι λιμένες της Χώρας κατατάσσονται σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση αριθ /02/07/ (ΦΕΚ Β 202/2007) των Υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Οικονομίας και Οικονομικών - Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων- Εμπορικής Ναυτιλίας- Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στις ακόλουθες κατηγορίες: 1. Λιμένες Διεθνούς Ενδιαφέροντος Περιλαμβάνουν τους λιμένες: ΠΕΙΡΑΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΒΟΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΛΑΥΡΙΟΥ, ΠΑΤΡΩΝ, ΡΑΦΗΝΑΣ, ΜΥΚΟΝΟΥ, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΡΟΔΟΥ και ΣΟΥΔΑΣ ΧΑΝΙΩΝ. 2. Λιμένες Εθνικής Σημασίας Περιλαμβάνουν τους λιμένες: ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΘΗΡΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΚΩ, ΛΑΓΟΣ, ΠΑΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΒΑΘΕΩΣ ΣΑΜΟΥ, ΣΥΡΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΟΣ και ΧΙΟΥ 3. Λιμένες μείζονος Ενδιαφέροντος (διανομαρχιακού επιπέδου) λιμένες :ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ), ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΑΙΓΙΝΑΣ, ΑΙΓΙΟΥ, ΓΥΘΕΙΟΥ, ΘΑΣΟΥ, ΙΤΕΑΣ, ΚΥΜΗΣ, ΛΕΥΚΑΔΟΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΜΥΡΙΝΑΣ ΛΗΜΝΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ, Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ΠΑΤΜΟΥ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΣΚΙΑΘΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΗΤΕΙΑΣ, ΣΠΕΤΣΩΝ, ΣΤΥΛΙΔΑΣ, ΤΗΝΟΥ, και ΥΔΡΑΣ 4. Τοπικής Σημασίας (Περιλαμβάνουν όλους τους υπόλοιπους λιμένες της Χώρας.)

14 α) Οι Λιμένες της Χώρας έχουν αφενός διαφορετική σημασία όσον αφορά την επίδρασή τους στο δίκτυο των διεθνών και εθνικών μεταφορών της Χώρας σε συνδυασμό με τη διακριτή γεωστρατηγική τους θέση και αφετέρου παρουσιάζουν διαφορετικές μεταξύ τους προοπτικές ανάπτυξης στο πλαίσιο των θαλάσσιων διαδρόμων των διευρωπαϊκών και εθνικών δικτύων μεταφοράς. β) Ο καθορισμός προτεραιοτήτων, η ιεράρχηση και προγραμματισμός της εκτέλεσης λιμενικών έργων απαιτούν τη διάκριση, από άποψη αναπτυξιακών επιλογών των λιμένων αυτών ανάλογα με τη θέση τους στο Λιμενικό Σύστημα της Χώρας και τις προοπτικές αύξησης εθνικών ροών. Στη παραπάνω κατηγοριοποίηση δεν έχει συμπεριληφθεί ο Λιμένας Κισάμου και θεωρείται τοπικής σημασίας με συνέπεια την υποβάθμιση του όσον αφορά τη χρηματοδότηση νέων έργων και τις προοπτικές ανάπτυξης του σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.

15 Στην Κρήτη υπάρχουν: Δύο λιμένες διεθνούς ενδιαφέροντος του Ηρακλείου και της Σούδας Ν Χανίων, Ένας λιμένας εθνικής σημασίας του Ρεθύμνου Δύο λιμένες Μείζονος Ενδιαφέροντος, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου και της Σητείας, και πολλά μικρά ή μικρότερα τοπικής σημασίας.

16 Το Λιμάνι Ηρακλείου το διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε. (ΟΛΗ ΑΕ), το λιμάνι Σούδας το διαχειρίζεται το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, το λιμάνι Ρεθύμνου υπό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, και το λιμάνι Αγίου Νικολάου και Σητείας που τα διαχειρίζονται τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Αγίου Νικολάου και Σητείας.

17 Οι λιμένες του Νομού Χανίων ακολουθώντας την ιστορική και οικονομική πορεία της περιοχής των Χανίων, αποτελούσαν πάντα τις θαλάσσιες πύλες εισόδου και εξόδου προς την υπόλοιπη Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, προσαρμοζόμενα πάντα στις απαιτήσεις της κάθε εποχής.

18 Έτσι, η κυρίως εμπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση των Χανίων μεταφέρθηκε από το στενό και αβαθές παλιό λιμένα της πόλης Σούδας με την ευρύχωρη και ασφαλή λιμενολεκάνη για τα όλο και μεγαλύτερα πλοία, τα οποία δεκαετίες, εξυπηρετώντας συχνά και τις ακτοπλοϊκές ανάγκες του τα τελευταία χρόνια των Χανίων, στον λιμένα της ναυπηγούνταν τις πρόσφατες Ν. Ρεθύμνου.

19 Σήμερα ο λιμένας της Σούδας έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι, το οποίο μεταξύ των άλλων έχει έντονη τουριστική και ακτοπλοϊκή σύνδεση, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής μας γενικότερα, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω. Δυτικότερα, τώρα, η ανάγκη της γρήγορης διακίνησης, ευπαθών κυρίως, αγαθών αλλά και ανθρώπων της περιοχής της Κισσάμου και του Σελίνου προς την Πελοπόννησο και από εκεί μέσω Πάτρας στην Ιταλία οδήγησε στην ανάπτυξη του λιμένα Καβονησίου Κισσάμου. Τα τελευταία χρόνια εκτός του ότι το Καβονήσι συνδέει μέσω της «άγονης γραμμής» την Κρήτη με τα Κύθηρα και την Πελοπόννησο, παρουσιάζει μια σημαντική ανάπτυξη στον τουρισμό της ημερήσιας κρουαζιέρας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του κοντινού Μπάλου ως εύκολα προσβάσιμου τουριστικού αξιοθέατου..

20 Λιμένας Σούδας Ν. Χανίων Υφιστάμενη κατάσταση

21 Λιμένας Σούδας: Υφιστάμενη κατάσταση Ο ΛΙΜΕΝΑΣ ΣΟΥΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ: ΔΥΤΙΚΑ + ΝΟΤΙΑ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: ΒΟΡΕΙΩΣ: Πολεοδομικός Ιστός Δήμου Σούδας Ναύσταθμος Π.Ν. Δίαυλος Ελεύθερης Ναυσιπλοΐας Στο Προγραμματικό Σχέδιο του 1997 είχε προταθεί η λιμενική ένταξη της υποπεριοχής Πέρα Πλατάνι (Λατομείο) ή Ακρωτήρι Σκάντζα για διακίνηση: Υγρών χύδην φορτίων Στερεών χύδην φορτίων Η πρόταση απερρίφθη λόγω γειτνιάσεως με Ναύσταθμο (Ζώνη των άρθρων του Ν. 1892/90: Περί Παραμεθοριακών Περιοχών)

22 Λιμένας Σούδας

23 Σε σχέση µε τις θαλάσσιες µεταφορές και τις λιµενικές υποδοµές, όπως ενδεικτικά απεικονίζονται στο Χάρτη 6.2, και τις συναφείς υπηρεσίες δίδονται οι ακόλουθες κατευθύνσεις: Ενίσχυση του διεθνούς ρόλου των λιµένων της Αθήνας (σύστηµα λιµένων Αττικής), της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Ηγουµενίτσας, του Ηρακλείου σε συνδυασµό µε αυτό της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου, µε σκοπό την ανάδειξη και εδραίωσή τους ως κύριων θαλάσσιων πυλών της χώρας. ιαρκής αναβάθµιση όλων των υφιστάµενων λιµένων µε σηµαντική εµπορευµατική ή/και επιβατική κίνηση µε κύριο σκοπό τη σταθερή παροχή ασφάλειας στις µεταφορές. Ο λιµένας του Ηρακλείου, στο χρονικό ορίζοντα εφαρµογής του Πλαισίου, κρίνεται σκόπιµο να επενδύσει στην ανάπτυξη υποδοµών ακτοπλοΐας, φιλοξενίας κρουαζιέρας (κυρίως) και θαλάσσιου τουρισµού.

24 -Συµπληρωµατικό ρόλο προς αυτόν του λιµένα του Ηρακλείου, στις επιβατικές και εµπορευµατικές µεταφορές, µπορεί να επιτελέσουν οι λιµένες της Σούδας, του Ρεθύµνου και της Σητείας. -Αναβάθµιση των ακτοπλοϊκών υποδοµών των λιµένων της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, µε σκοπό την ενίσχυση ενδοπεριφερειακών και διαπεριφερειακών συνδέσεων, τη µείωση των θαλάσσιων αποστάσεων, την απόσπαση φορτίου από τις οδικές µεταφορές και την αποσυµφόρηση του συστήµατος των λιµένων της Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερο ρόλο µπορεί να αναλάβουν: α. ο λιµένας της Κύµης για την αναβάθµιση, µεταξύ άλλων, των συνδέσεων µε το Βόρειο Αιγαίο και την Τουρκία (Σµύρνη), β. οι λιµένες Καστελίου και Σούδας για την αναβάθµιση, µεταξύ άλλων, των συνδέσεων της Κρήτης µε τους λιµένες Καλαµάτας, ιακόφτι Κυθήρων, Γυθείου και Νεάπολης. Επίσης, το λιµάνι της Σητείας για την αναβάθµιση, µεταξύ άλλων, των συνδέσεων της Κρήτης µε την Καρπάθο Κάσο και τη Ρόδο κλπ.

25

26

27 Η προταθείσα Παρακαμπτήριος του Οικισμού Σούδας, στο Π.Σ. 1997, δεν υλοποιήθηκε, επιπλέον διατηρείται μεγάλη ανισοσταθμία στην τότε προταθείσα Νέα Είσοδο (της τάξεως των 4,5 m). Η δημιουργία ράμπας στο εσωτερικό του προβλήτα ΑΔΡΙΑ θα επισύρει σημαντική μείωση της Χερσαίας Ζώνης, η οποία οριακά ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις. Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους προτείνεται η Πύλη Α να παραμείνει ως έχει σήμερα, μέχρις ότου υλοποιηθεί η προταθείσα από το 1997 Παρακαμπτήριος Οικισμού Σούδας.

28 Λιμένας Σούδας MASTER PLAN Προτεινόμενη Γενική Διάταξη

29 Λιμένας Σούδας (7/11) Βασικές Επεμβάσεις που προκύπτουν από την Επικαιροποίηση του Master Plan (1/2) Α. ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Επιβατικού Λιμένα (Λιμ. Τμήματα Α και Β) Εμπορικού Λιμένα (Λιμ. Τμήματα Γ, Δ και Ε) Αναψυχής Αλιείας Ναυταθλητισμού (Λιμ. Τμήματα ΣΤ και Ζ) Β. ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ Επεκτείνεται ο Προβλήτας ΑΔΡΙΑΣ και προβλέπεται λοξός προβλήτας με μονοναύδετα από πασσάλους για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση τριών (3) Ε/Γ ΟΓ σκαφών Προβλέπεται η κατασκευή συγχρόνου ΝΕΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, με διακίνηση επιβατών μέσω υπερυψωμένων κλιματιζομένων διαδρόμων, από / προς τα Ε/Γ Ο/Γ πλοία (τεχνολογία αεροδρομίων) Η χερσαία ζώνη χρησιμοποιείται ΜΟΝΟΝ από αυτοκίνητα με ταυτόχρονη άριστη αστυνόμευση Κατασκευάζεται νέα γεφυροπλάστιγγα στην θέση της παλιάς. Δημιουργείται νέα Ζώνη Extra ISPS Schengen σύμφωνα με τον κώδικα με δική της ανεξάρτητη πύλη (στην γωνιά Φ) Η προταθείσα Παρακαμπτήριος του Οικισμού Σούδας, στο Π.Σ. 1997, δεν υλοποιήθηκε, επιπλέον διατηρείται μεγάλη ανισοσταθμία στην τότε προταθείσα Νέα Είσοδο (της τάξεως των 4,5 m). Η δημιουργία ράμπας στο εσωτερικό του προβλήτα ΑΔΡΙΑ θα επισύρει σημαντική μείωση της Χερσαίας Ζώνης, η οποία οριακά ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις. Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους προτείνεται η Πύλη Α να παραμείνει ως έχει σήμερα, μέχρις ότου υλοποιηθεί η προταθείσα από το 1997 Παρακαμπτήριος Οικισμού Σούδας. Προστίθεται και η Πύλη Φ για την κίνηση επιβατών-οχημάτων extra Schenghen.

30 Λιμένας Σούδας (8/11) Βασικές Επεμβάσεις που προκύπτουν από την Επικαιροποίηση του Master Plan (2/2) Γ. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ Το Λιμενικό Τμήμα Γ Γενικών και Ξηρών χύδην φορτίων παραμένει περίπου ως έχει. Προσετέθη μόνον μία ράμπα εξυπηρετήσεως Φ/Γ Ο/Γ πλοίου Ro Ro ανατολικά του σημείου Θ με προσθήκη χώρου ελιγμών φορτηγών αυτοκινήτων. Η Πύλη Β έχει μετονομαστεί σε Πύλη Γ και προτείνεται ν αποτελεί την Κεντρική Πύλη του Εμπορικού Λιμένα, ενώ η νέα Πύλη Β στο ανατολικό όριο (Η - Η ) αποτελεί άξονα. Καταργείται έτσι η εγκάρσια προς την Κεντρική Λεωφόρο ΣΟΥΔΑΣ διακίνηση οχημάτων. Ο Π.Λ.Σ. μεγαλώνει (68.000m 2 έναντι των m 2 του 1998) Προτείνεται η πετρελαίωση της ΔΕΗ με υποβρύχιο αγωγό προς αγκυροβόλιο σε απόσταση 300m βορείως του κρηπιδοτοίχου του Π.Λ.Σ. Προσωρινά διατίθενται ένα μικρό τμήμα για φορτοεκφόρτωση επικίνδυνων φορτίων που πληρεί τις προϋποθέσεις ελαχίστων αποστάσεων από κατοικίες ή θέσεις εξυπηρετήσεως επιβατικών πλοίων. Προβλέπεται δημιουργία νοτίου κρηπιδοτοίχου του Π.Λ.Σ. για την παραβολή ρυμουλκών και άλλων βοηθητικών σκαφών ή σκαφών κατασκευής λιμενικών έργων. Δ. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Διατηρείται η χωροθέτηση της επισκευαστικής μονάδας μικρών σκαφών. Προβλέπεται η δημιουργία χερσαίων χώρων αναψυχής με κρηπίδωση βάθους 4m και πλωτούς προβλήτες με ανεξάρτητη Πύλη Δ.

31 Λιμένας Σούδας (11/11) Χωρητικότητα Λιμένα μετά την ολοκλήρωση των έργων του Master Plan Επιβατική κίνηση εσωτερικού Ε/Γ Ο/Γ πλοίων Λιμενικό Τμήμα Α- Ακτοπλοΐας : επιβ. / έτος Επιβατική κίνηση εξωτερικού Κρουαζιέρας Μέγιστο κρουαζιερόπλοιο στην ανατολική πλευρά με: l OA = 300m και tmax=8.5m ΔΥΝΑΜΙΚΟ : επιβάτες Εμπορευματική κίνηση τόννοι / έτος > τόννοι / έτος του 2035 Κίνηση μικρών σκαφών Δεν υπάρχουν αξιόπιστες στατιστικές για υπεύθυνη εκτίμηση μελλοντικής αυξήσεως ζητήσεως θέσεων. Με την παρούσα σχεδίαση εξυπηρετούνται άνετα 200 σκάφη μήκους 11,5m έκαστο και με προσθήκη ενός ακόμη πλωτού προβλήτα μπορεί να προσεγγίσει κανείς το δυναμικό των 300 σκαφών. Αλιευτικά σκάφη Χωρητικότητα : 63 αλιευτικά σκάφη > 24 αλ. σκαφών ελλιμενισμένων σήμερα. Ημερόπλοια Ως έχουν σήμερα

32 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΛΙΜΕΝΑ ΣΟΥΔΑΣ α) Ολοκλήρωση της επέκτασης του προβλήτα ΑΔΡΙΑΣ με την κατασκευή της επέκτασης μήκους 1 60m σε βάθος -12,00 μέτρων και πλάτους 55,00 μέτρων. β) Βυθοκόρηση θαλάσσιου πυθμένα ανατολικά της επέκτασης και βόρεια αυτής σε βάθος -12,00 μέτρα καθώς και στη ευρύτερη περιοχή του εμπορικού λιμένα σε βάθος -12,00 μέτρα ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΤΝΧ. ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ Η/Μ. ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΠΟΙΣΗ ΤΗΣ ΑΕΠΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΒΥΘΟΚΟΡΗΜΑΤΩΝ. ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΛΥΧΡΗΣΤΙ ΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΣΟΥΔΑΣ α) Ολοκλήρωση του προβλήτα του (Π.Λ.Σ.) µε την κατασκευή της επέκτασης δυτικού κρηπιδώµατος µήκους 157m, του νότιου κρηπιδώµατος µήκους 330m περίπου και της θωράκισης µε φυσικούς ογκόλιθους µήκους 64,0m περίπου κατ επέκταση του νοτίου κρηπιδώµατος, για την προσαρµογή µε το υφιστάµενο τµήµα του εµπορικού λιµένα. β) Βυθοκόρηση θαλάσσιου πυθµένα έµπροσθεν του δυτικού και του νότιου κρηπιδώµατος του προβλήτα στα - 8,0m και στα -6,0m αντίστοιχα, ενώ έµπροσθεν της θωράκισης η βυθοκόρηση θα γίνει στα -4,0m ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΜΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΔΙ. ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ Η/Μ. ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΠΟΙΣΗ ΤΗΣ ΑΕΠΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΒΥΘΟΚΟΡΗΜΑΤΩΝ.

33 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΟΥΔΑΣ Θα περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης των επιβατών της ακτοπλοΐας και των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων. Στο κτίριο θα στεγαστούν και τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων. Η συνολική επιφάνεια της ενδιάμεσης φάσης είναι μ2 περίπου Από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015 του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΣΑ Μ070 ΤΡΟΠ.0 της ) ( ΑΔΑ : ΩΦΣ8465ΦΘΘ-5ΓΞ), εντάχθηκε η μελέτη με τίτλο «Μελέτη Σταθμού Επιβατών Λιμένα Σούδας» με ποσό (Κωδικός έργου/ ΜΙS Χωροταξικό : 2015ΣΜ /13 49) Η ΜΕΛΕΤΗ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΔΙ.

34 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ Η θετική εικόνα που παρατηρείται στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας, δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον το Λιμάνι της Σούδας και το προορισμός των Χανίων έχουν μπει στις κορυφαίες επιλογές των εταιρειών κρουαζιέρας. Αν εξετάσουμε και τα ποιοτικά στοιχεία των αφίξεων αυτών, θα παρατηρήσουμε ότι πλέον προσελκύουμε τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας διεθνώς, με πολυτελή κρουαζιερόπλοια και με επιβάτες υψηλής κοινωνικής και εισοδηματικής τάξης κατά μέσο όρο. Σκοπός από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι η διατήρηση αυτής της εικόνας και η επιλεκτική αύξηση των μεγεθών των αφίξεων με κριτήριο την ισόρροπη τουριστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, χωρίς ακρότητες και επιβαρύνσεις του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

35 Δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός αποκλειστικά η μεγέθυνση των αφίξεων αλλά να εστιάζουμε στην ποιότητα αυτών. Το Λιμάνι της Σούδας αποτελεί την πολύτιμη για την περιοχή θαλάσσια πύλη εισόδου, που δεν βρίσκεται στο κέντρο της ιστορικής πόλης των Χανίων αλλά σε άριστη χρονική εγγύτητα (όπως και το διεθνές αεροδρόμιο Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης). Αυτή ακριβώς η απόσταση μπορεί να λειτουργήσει θετικά αφενός στη διάχυση της επισκεψιμότητας σε όλη την ευρύτερη περιοχή των Χανίων και όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο και αφετέρου στην ανάδειξη και άλλων σημείων τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Οι εξελίξεις στην κρουαζιέρα είναι και θα είναι έντονες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα λόγω και γεωπολιτικών και της νέας τεχνολογίας. Τα γεωπολιτικά από ότι φαίνεται λόγω της θέσης μας (προς την δυτική θαλάσσια πύλη εισόδου/εξόδου) δεν θα μας επηρεάσουν όπως άλλους προορισμούς κρουαζιέρας του Αιγαίου. Η νέα όμως τεχνολογία θα μας επηρεάσει σημαντικά τα επόμενα χρόνια ( ) με την δρομολόγηση των κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς και τεχνολογίας με χρήση καυσίμου LNG.

36 Τα νέα κρουαζιερόπλοια θα είναι της κατηγορίας των megaships.το Λιμάνι της Σούδας έχει την ετοιμότητα να δεχθεί τέτοιου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, αλλά και ο προορισμός των Χανίων διαθέτει τις επιλογές εκείνες σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για να απορροφήσει την δραστηριότητα των επισκεπτών.

37 Σε άλλους προορισμούς της Μεσογείου και του Ατλαντικού σε γεωγραφικό πλάτος ίδιο με της Κρήτης, η δραστηριότητα της κρουαζιέρας είναι για όλο τον χρόνο με σαφώς πιο θετικά οφέλη για τους προορισμούς. Με αυτούς τους προβληματισμούς, κλείνουμε την περίοδο κρουαζιέρας 2016 με άριστα μεγέθη και προπάντων θετικές κριτικές από τις εταιρείες κρουαζιέρας και προετοιμαζόμαστε για την περίοδο κρουαζιέρας 2017 με θετικές εκτιμήσεις προσεγγίσεων και νέα κρουαζιερόπλοια που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στο Λιμάνι της Σούδας και στην περιοχή των Χανίων.

38 ΛΙΜΕΝΑΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΕΤΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ Κ/Ζ ΠΛΟΙΩΝ μέχρι 29/

39 Υφιστάμενη κατάσταση Λιμένας Κισσάμου (1/10)

40 Λιμένας Κισσάμου (9/10) Επιλεγείσα Λύση Σχέδιο Γενικής Χωροταξικής Οργανώσεως Λιμένα

41 Συμπεράσματα Λιμένας Κισσάμου (10/10) Συμπερασματικά, βάσει του Master Plan του Λιμένα Κισσάμου η χωροθέτηση των λιμενικών χρήσεων ακολουθεί τα εξής : 1.Ομαδοποιείται η επιβατική κίνηση ακτοπλοΐας και ημεροπλοίων, στην βόρεια πλευρά του Λιμένα. 2.Το Λιμενικό Τμήμα Αλιείας, μεταφέρεται στην νότια πλευρά του Λιμένα. 3.Το Λιμενικό Τμήμα Αναψυχής αναπτύσσεται εκτός του υφιστάμενου χερσαίου χώρου του Λιμένα Κισάμου με πλήρη προστασία από τους κυματισμούς. 4.Το Λιμενικό τμήμα Εμπορικού λιμένα αποκτά σημαντική έκταση και χωροθετείται μεταξύ ημεροπλοίων και ναυπηγοεπισκευαστικού τμήματος. 5.Δημιουργείται συμπληρωματική θέση Ε/Γ-Ο/Γ εσωτερικά του σημερινού υπήνεμου μώλου.

42 Λιμένας Κισσάμου (5/10) Χωρητικότητα Λιμένα μετά την ολοκλήρωση των Έργων του Master Plan (Ρογκάν και Συνεργάτες, 2005) (1/3) Λιμενικό Τμήμα Α - Ακτοπλοΐας ΤΥΠΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΠΛΗΘΟΣ ΘΕΣΗ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ LOA (m) / b (m) / t (m) ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΑ Ε/Γ-Ο/Γ Συμβατικού Σχεδιασμού (ή Ταχύπλοα) / 20 / Ε/Γ-Ο/Γ Τεχνολογίας Συμβατικής & / 18 / 5 2 x 600= x 280= 560 ΣΥΝΟΛΟ Λιμενικό Τμήμα Β - Ημερόπλοιων ΤΥΠΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΠΛΗΘΟΣ ΘΕΣΗ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ LOA (m) / b (m) / t (m) ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΑ Τουριστικά πλοία - Ημερόπλοια / 6,7 / 2,5 5 x 400 =

43 Λιμενικό Τμήμα Γ - Εμπορικό Λιμένας Κισσάμου (6/10) Χωρητικότητα Λιμένα μετά την ολοκλήρωση των Έργων του Master Plan (Ρογκάν και Συνεργάτες, 2005) (2/3) ΤΥΠΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΠΛΗΘΟΣ ΘΕΣΗ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ LOA (m) / b (m) / t (m) ΦΟΡΤΙΟΥ (τόνοι) Εμπορικά Γενικού Φορτίου (12) 80 / 12 / 5,5 2 x 2000 = 4000 Λιμενικό Τμήμα Ε - Αλιείας ΤΥΠΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΠΛΗΘΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ LOA (m) ΦΟΡΤΙΟΥ (τόνοι) Μεγάλα αλιευτικά σκάφη m. 28 x 10 = 280 Μικρά αλιευτικά σκάφη m. 12 x 3 = 36

44 Λιμενικό Τμήμα ΣΤ - Αναψυχής Λιμένας Κισσάμου (7/10) Χωρητικότητα Λιμένα μετά την ολοκλήρωση των Έργων του Master Plan (Ρογκάν και Συνεργάτες, 2005) (3/3) ΤΥΠΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ BOAT TYPE ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ (m) BERTH DIMENSIONS ΜΗΚΟΣ ΠΛΑΤΟΣ LENGTH WIDTH ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ NUMBER OF BOATS ΠΟΣΟΣΤΟ % II ,8 III ,2 IV ,1 V ,0 VI ,9 VIIa ,0 ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ TOTAL NUMBER OF BERTHS AFLOAT

45 Λιμένας Κισσάμου (8/10) Προκοστολόγηση Έργων ανά Λιμενικό Τμήμα

46 Στατιστικά κίνησης Λιμένα Καβονησίου Κισσάμου Επιβατική κίνηση λιμένα Καβονησίου Κισσάμου (ακτοπλοϊα) ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΟΙΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ (Κ/Π) (Α/Π) (ΕΠΙΒ.) (ΑΠΟΒ.) ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΒ

47

48 Κατάπλοι εμπορικών φορτηγών πλοίων λιμένα Καβονησίου Για το Λιμένα Κισάμου έχει προγραμματισθεί η ανάθεση της ΜΠΕ προκειμένου να εκδοθεί η ΑΕΠΟ για τη λειτουργία και για το σύνολο των προβλεπόμενων έργων του Master Plan.

49 Από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης χρηματοδοτήθηκε το έργο με τίτλο: «Εγκατάσταση και λειτουργία Ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας των υπόχρεων λιμενικών εγκαταστάσεων του Λιμένα Σούδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κώδικα ISPS», συνολικής δαπάνης με ΦΠΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΟΥΔΑΣ Τον Δεκέμβριο του 2012 ανατέθηκε στη εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ η παροχή υπηρεσιών για την αδειοδότηση Υδατοδρομίου στο Λιμένα Σούδας, προκειμένου να υποβληθεί φάκελος για τη χορήγηση άδειας Λειτουργίας Το Φεβρουάριο του 2015 το ΛΤΝΧ υπέβαλε αίτηση για χορήγηση της Αδειας Λειτουργίας Υδατοδρομίου, η οποία απορρίφθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού εξαιτίας αρνητικής γνωμοδότησης του ΓΕΑ. Έχει υποβληθεί αίτηση θεραπείας ), για την οποία δεν έχει εκδοθεί απόφαση.

50 ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΟΥΔΑΣ Τον Δεκέμβριο του 2012 ανατέθηκε στη εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ» η παροχή υπηρεσιών για την αδειοδότηση Υδατοδρομίου στο Λιμένα Σούδας, προκειμένου να υποβληθεί φάκελος για τη χορήγηση άδειας Λειτουργίας Το Φεβρουάριο του 2015 το ΛΤΝΧ υπέβαλε αίτηση για χορήγηση της Άδειας Λειτουργίας Υδατοδρομίου, η οποία απορρίφθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού εξαιτίας αρνητικής γνωμοδότησης του ΓΕΑ. Έχει υποβληθεί αίτηση θεραπείας ), για την οποία δεν έχει εκδοθεί απόφαση.

51 ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Από το 2012 η Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έργα συντηρήσεων σε λιμενικές υποδομές της χώρας προϋπολογισμού εως το καθένα. Μέχρι και το 2016 έχουν υλοποιηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 2, 97 εκ ευρώ. ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ «ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ» ΕΤΟΣ ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ * ΣΥΝΟΛΟ *ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΑΕ.

52 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων

Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων Ρόλος και Προοπτικές Ιάσων Αγγελόπουλος, PhD Πρόεδρος Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων Σεπτέμβριος 2017 Περιεχόμενα Τι είναι η ΡΑΛ; Αποστολή Γιατί δημιουργήθηκε; Ελληνικό Λιμενικό Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ 2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ 2019 Λ/Χ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 30/04/19 ΜΑΪΟΣ 15/05/19 ΙΟΥΝΙΟΣ 19/06/19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 18/09/19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 16/10/19 Λ/Χ ΑΙΓΙΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 03/04/19 10:00 ΜΑΪΟΣ 01/05/19

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN) ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN) ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (MASTER PLAN) ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Η μελέτη ανατέθηκε από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Εθνική Στρατηγική Λιμένων 2013-2018

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Εθνική Στρατηγική Λιμένων 2013-2018 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Εθνική Στρατηγική Λιμένων 2013-2018 -1- ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ Η μεθοδολογία που περιγράφηκε στην Παρ. 4.3.2 και η εφαρμογή της κατέληξε στα εξής: Α Επικαιροποίηση ανάλυσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 22 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Κυρίες και Κύριοι, Αναμφίβολα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια από τις δυναμικότερες και επιλεκτικότερες μορφές σύγχρονου τουρισμού και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. Αθήνα, 27 Οκτωβρίου Αριθμ. Πρωτ.: 42365

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. Αθήνα, 27 Οκτωβρίου Αριθμ. Πρωτ.: 42365 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Τ.Α. Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ Πειραιάς, 30 Ιανουαρίου 2009 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Πειραιάς, Αριθ. Φακ.: /05/14 Αριθ.Σχεδ.: 23914

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Πειραιάς, Αριθ. Φακ.: /05/14 Αριθ.Σχεδ.: 23914 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Πειραιάς, 08-10-2014 Αριθ. Φακ.: 341.20/08/14 Αριθ. Σχεδ.: 23891

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Πειραιάς, 08-10-2014 Αριθ. Φακ.: 341.20/08/14 Αριθ. Σχεδ.: 23891 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

- Ο συνολικός αριθµός των διακινηθέντων επιβατών (αποβιβασθέντων ή επιβιβασθέντων) µε

- Ο συνολικός αριθµός των διακινηθέντων επιβατών (αποβιβασθέντων ή επιβιβασθέντων) µε ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ OΣ Πειραιάς, 30 Οκτωβρίου Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά στοιχεία. Εξωτερικά λιμενικά έργα

Γενικά στοιχεία. Εξωτερικά λιμενικά έργα Γενικά στοιχεία Έχει ήδη δρομολογηθεί η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία με οδό, ενώ εντός του 2015 ολοκληρώθηκε και η σύνδεση του προβλήτα Ε/Κ με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Παράλληλα, υπάρχει ήδη πρόβλεψη

Διαβάστε περισσότερα

- Ο συνολικός αριθµός των διακινηθέντων επιβατών (αποβιβασθέντων ή επιβιβασθέντων) µε

- Ο συνολικός αριθµός των διακινηθέντων επιβατών (αποβιβασθέντων ή επιβιβασθέντων) µε ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ OΣ Πειραιάς, 31 Ιουλίου 2009 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Απόλλων Φιλιππής Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΗ ΑΕ Νοέμβριος 2018 Γεωστρατηγική θέση με πρωταγωνιστικό ρόλο «κλειδί», στο σύνολο των κλάδων του. Διαδραματίζει

Διαβάστε περισσότερα

- Ο συνολικός αριθµός των διακινηθέντων επιβατών (αποβιβασθέντων ή επιβιβασθέντων) µε

- Ο συνολικός αριθµός των διακινηθέντων επιβατών (αποβιβασθέντων ή επιβιβασθέντων) µε ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ OΣ Πειραιάς, 30 Απριλίου 2008 Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις Έργων για Πακέτο Γιούνκερ

Προτάσεις Έργων για Πακέτο Γιούνκερ Προτάσεις Έργων για Πακέτο Γιούνκερ Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα Πύργος (Ολυμπία και Κατάκολο) Καλαμάτα Κατασκευή της Νέας Σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία- Κατάκολο και Πύργος-Κυπαρισσία-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος...2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος...2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος......2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αρ. Πρωτ.. ΠΡΟΣ : τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΤΑΥΘΑ ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και λήψη απόφασης γνωμοδότηση σε σχέση με το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Πειραιάς, Αριθ. Φακ.: /02/2014 Αρ. Σχ.: 14797

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Πειραιάς, Αριθ. Φακ.: /02/2014 Αρ. Σχ.: 14797 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

27650 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

27650 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 27650 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ α/α -1- ΝΟΜΟΣ/ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ -2- ΤΕΛΩΝΕΙΑ -3- (ΤΑΞΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ/ ΚΥΡΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ Η ΜΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ) -4- ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝ- ΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ Α ΤΑΞΗΣ -5- ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ Α ΤΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τη χάραξη νέας θέσης παραβολής κρουαζιερόπλοιου, ολικού μήκους άνω των 300μ.

Τη χάραξη νέας θέσης παραβολής κρουαζιερόπλοιου, ολικού μήκους άνω των 300μ. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στα πλαίσια της από 13/2/2008 Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, είχε χρηματοδοτήσει την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Τροποποίηση Προγραμματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝOYMENΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΕΤΟΥΣ 2016

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝOYMENΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΕΤΟΥΣ 2016 Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α Αξιωματικοί ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) 358 114 455 Ε.Β./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (EΛΕΥΣΙΝΑ) --- 1 15 Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α Αξιωματικοί (εκ ΣΔΥΛΣ-Σχολή Λ/Φ) - Λ/Φ) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια που βρίσκονται στις Περιφέρειες της Ζώνης Επιρροής

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός Περιγραφή ΙΒΑΝ 0102 ΤΕΛ. ΑΘΗΝΩΝ GR ΤΕΛ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ GR

Κωδικός Περιγραφή ΙΒΑΝ 0102 ΤΕΛ. ΑΘΗΝΩΝ GR ΤΕΛ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ GR Κωδικός Περιγραφή ΙΒΑΝ 0102 ΤΕΛ. ΑΘΗΝΩΝ GR3601000230000000200135010 0231 ΤΕΛ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ GR8101022950000000000200108 0234 ΤΕΛ. ΑΣΤΑΚΟΥ GR3201011100000002001108689 0303 ΤΕΛ. ΛΑΥΡΙΟΥ GR3201000230000002001082284

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (ΖΩΝΗ Δ)

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (ΖΩΝΗ Δ) Κατάκολο 30/01/2018 Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αποτελούσε πάντα μια δημοφιλή επιλογή και διαχρονικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς. Η τεράστια ποικιλομορφία της,

Διαβάστε περισσότερα

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Το λιμάνι της Πάτρας από τον 11 ο π.χ. αιώνα έχει συνδεθεί με την ιστορική ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές της Στρατηγικής λιμένων

Αρχές της Στρατηγικής λιμένων Αρχές της Στρατηγικής λιμένων Η σύνδεση των Ελληνικών Λιμένων με τα Ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα μεταφορών Η εδαφική συνέχεια της χώρας (συγκοινωνία/ακτοπλοΐα) Η ανάπτυξη και η απασχόληση σε εθνικό, περιφερειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΠΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΘΑΛΛΑΣΣΗΣ

ΠΕΡΙΠΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΘΑΛΛΑΣΣΗΣ ΜΑΪΟΣ 2013 1 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030 ΠΕΡΙΠΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΘΑΛΛΑΣΣΗΣ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ

ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΕΛΣΤΑΤ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ε ι δ ι κ η ε ν η μ ε ρ ω τ ι κ η ε κ δ ο σ η ΣTATIΣTIKEΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ [ εμπορικός στόλος - ναυτεργατικό δυναμικό - ναυτιλιακή κίνηση ] ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠEIPAIAΣ 2011 EΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θετικές Εξελίξεις για την κρουαζιέρα το 2015.

Θετικές Εξελίξεις για την κρουαζιέρα το 2015. Θετικές Εξελίξεις για την κρουαζιέρα το 2015. Πλησιάζουµε στο τέλος της τουριστικής περιόδου της κρουαζιέρας και πρέπει να κάνουµε τον απολογισµό µας για το τι έχουµε πετύχει, αλλά και τι χρειάζεται ακόµη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 1 11 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Π.Ε.Κ.Α. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αριθ. Πρωτ. οικ. 62617/2308 Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒ/ΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Καλαµάτα 17-07-2009 ΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ& ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ταχ. /νση: Πολυβίου 6 Ταχ. Κώδικας: 24 100 Τηλ.: 2721363451 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ Τον κ. Πρόεδρο του

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Καθορισµός παγίων δαπανών γραφικών Υπηρεσιών ΥΠΤΠ/Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και Λιµενικών Αρχών ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΘΕΜΑ: Καθορισµός παγίων δαπανών γραφικών Υπηρεσιών ΥΠΤΠ/Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και Λιµενικών Αρχών ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΛΑ ΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ, MΑΡΙΝΕΣ ΑΘΗΝΑ, 12-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

MH ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Πειραιάς, 05-09-2012 Αριθ. Πρωτ.: 341.21/4/2012 ΑΣ:34117

MH ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Πειραιάς, 05-09-2012 Αριθ. Πρωτ.: 341.21/4/2012 ΑΣ:34117 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ- ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΟ-ΣΠΣΠ/ΤΜΗΜΑ 1 ο ΔΙΧΕΔΑΠ/ΤΜΗΜΑ 3 Ο Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

INTERREG III-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ I I. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ To Πρόγραμμα INTERREG III Α / ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ 2000-2006, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 19.03.2002, σύμφωνα με την Απόφασή της με αριθμό Ε(2002) 55/19-03-02. Για την Ελλάδα το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 24993 10 Ιουνίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2241 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 1922 Τροποποίηση της 4796/2018 (Β 6124) κοινής υπουργικής απόφασης «Πλήρης εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Κατάταξη όλων των ΔΟΥ (εν λειτουργία 31/12/2012) βάσει των εσόδων του έτους 2011

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Κατάταξη όλων των ΔΟΥ (εν λειτουργία 31/12/2012) βάσει των εσόδων του έτους 2011 ΠΙΝΑΚΑΣ 1: Κατάταξη όλων των (εν λειτουργία ) βάσει των εσόδων του έτους 2011 ΥΠΟΜΝΗΜΑ: ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 120 ΣΕ ΕΣΟΔΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ

Διαβάστε περισσότερα

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ».

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Εισηγήτρια κα Ελευθερία Φτακλάκη, Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

αφιέρωμαcargo Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βατσάκης

αφιέρωμαcargo Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βατσάκης Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βατσάκης Β Μέρος Χανιά: Μεταφορικές Εταιρείες Το λιμάνι της Σούδας είναι το επίνειο της πόλης των Χανίων, μόλις οκτώ χιλιόμετρα ανατολικά της. Χάρη στη γεωγραφική του θέση και τον προσανατολισμό

Διαβάστε περισσότερα

Προς. 2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Προς. 2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάρος, 7 Aυγούστου 2017 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 10924 ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ Προς 1. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Γραφείο Περιφερειάρχη Υπόψη: κ. Γ. Χατζηµάρκου, Περιφερειάρχη Περιφερειακό Μέγαρο,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΑΣ Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΑΣ Ο.Λ.Κ. Α.Ε. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΑΣ Ο.Λ.Κ. Α.Ε. ΣΧΕ ΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ Έκδοση Αρ.2 Σελίδα ΙΙ-1 1. Εισαγωγή Η Καβάλα είναι πόλη της Βόρειας Ελλάδος, κεντρικό λιµάνι της Ανατολικής Μακεδονίας και

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας

Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας 2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας Δρ. ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΒΛΑΧΟΣ Μέλος ιοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ALTERNATE MINISTER, MINISTRY OF MARITIME AFFAIRS AND INSULAR POLICY, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ALTERNATE MINISTER, MINISTRY OF MARITIME AFFAIRS AND INSULAR POLICY, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ALTERNATE MINISTER, MINISTRY OF MARITIME AFFAIRS AND INSULAR POLICY, GREECE EASTMED INFRASTRUCTURE IN THE NEXT DECADE Is Greece on its way to becoming a major

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Κείμενο πολιτικής Προτάσεις του ΣΕΤΕ. Αλέξανδρος Λαμνίδης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Κείμενο πολιτικής Προτάσεις του ΣΕΤΕ. Αλέξανδρος Λαμνίδης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κείμενο πολιτικής Προτάσεις του ΣΕΤΕ Αλέξανδρος Λαμνίδης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ Βασικά μεγέθη ελληνικού τουρισμού Διεθνείς Ταξιδιωτικές Εισπράξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Μελέτη Προγραμματικού Σχεδίου (MASTER PLAN) Λιμένος Θεσσαλονίκης ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ: Ο.Λ.Θ. Α.Ε. 395.000,00 (χωρίς Φ.Π.Α.) ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Από έως

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Από έως ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΩΝ Από 1-1-2017 έως 31-12-2017 «Ανάπλαση προβλήτας Φοίνικα» Κόστος 98.373,15 πλέον ΦΠΑ Έναρξη 09/5/2017 Σε εξέλιξη Πρόκειται για ανάπλαση της υπάρχουσας προβλήτας και

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ -

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΣΠΑΝΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Ο Ε Ρ Γ Ο 3 : «ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

Υ Π Ο Ε Ρ Γ Ο 3 : «ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ Πράξη «Παροχή Υπηρεσιών και κάλυψη λειτουργικών δαπανών της ΕΥΣΕΔ ΥΝΑ για την προγραμματική περίοδο 2007 2013 με κωδικό αριθμό MIS 440979. Υ Π Ο Ε Ρ Γ Ο 3 : «ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Αναγνώριση της περιοχής μελέτης Προβλήματα και ελλείψεις στην κυκλοφοριακή λειτουργία και τις μεταφορικές υποδομές Αυξημένος φόρτος διέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. GREEK EU Presidency Summit. February 17 th 18 th

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. GREEK EU Presidency Summit. February 17 th 18 th ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Δ/ΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. GREEK EU Presidency Summit February 17 th 18 th Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που μου δίνεται, εκπροσωπώντας το λιμένα

Διαβάστε περισσότερα

Επανασχεδιασμός μεικτού λιμένα Αλεξανδρούπολης

Επανασχεδιασμός μεικτού λιμένα Αλεξανδρούπολης Επανασχεδιασμός μεικτού λιμένα Αλεξανδρούπολης Ειδικά Θέματα Λιμενικών Έργων 9 ο Εξάμηνο Παρουσίαση προόδου εργασίας Δεκέμβριος 2016 Επιβλέποντες: Β. Τσουκαλά, Β. Αφεντούλης, Δ. Μαλλιούρη Επανασχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ 1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007-2013 ΚΕΡΚΥΡΑ 6 3-2008 1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων E. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ... 2

Πίνακας περιεχομένων E. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ... 2 Πίνακας περιεχομένων E. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ... 2 E.1 ΔΥΝΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ... 2 Ε.1.1 Εκσυγχρονισμός υποδομών υφισταμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΕΣΟ ΩΝ & ΦΠΑ 3 1125 5 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 190.518 277.192-86.674-31,3% 511.742 0 0 0 0 Α'(Α'Β'Γ') ΑΘΗΝΩΝ (Α'-Β'-Γ'-ΙΕ'-ΚΒ' ΑΘΗΝΩΝ)

ΠΟΡΕΙΑ ΕΣΟ ΩΝ & ΦΠΑ 3 1125 5 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 190.518 277.192-86.674-31,3% 511.742 0 0 0 0 Α'(Α'Β'Γ') ΑΘΗΝΩΝ (Α'-Β'-Γ'-ΙΕ'-ΚΒ' ΑΘΗΝΩΝ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡ. ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡ. ΗΜ. ΕΣΟ ΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΓΠΣ - 30 / ' Αναφορά D16-epit-stoxon-2013a Εκτύπωση: 20/08/2013 A/A TAXIS

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική για την Ανά τυξη της Συγκοινωνιακής Υ οδοµής στην Ελλάδα µε ορίζοντα το 2020

Στρατηγική για την Ανά τυξη της Συγκοινωνιακής Υ οδοµής στην Ελλάδα µε ορίζοντα το 2020 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδοµίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Βόλος, 24-27 Σεπτεµβρίου 2009 Στρατηγική για την Ανά τυξη της Συγκοινωνιακής Υ οδοµής στην Ελλάδα µε ορίζοντα το 2020 ΑΡογκάν,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 03/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.)

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 03/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.) ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 03/ 17-05-2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.) Α ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Α/Α ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕ ΡΟΥ & ΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ηράκλειο, 12-2-2013 ΠΡΟΣ 1. Γενικό Γραµµατέα Αποκεντρωµένης ιοίκησης Κρήτης, κ.γιώργο εικτάκη, (ταχ. δ/νση : Πλ.Κουντουριώτη, Ηράκλειο) 2. Περιφερειάρχη Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

airetos.gr Άρθρο 129 Α του ν.3852/2010: Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας

airetos.gr Άρθρο 129 Α του ν.3852/2010: Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας airetos.gr Άρθρο 129 Α του ν.3852/2010: Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας Μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων σταυρών προτίμησης προς έναν (1)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Π Ι Ν Α Κ Α Σ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (που αφορούν στον Πίνακα Αποδεκτών Α ) ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Γραφείο Διοικητή Γραφεία Υποδιοικητών Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 11 2 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 223 68 49 586 Κλίνες 147 365 453 121 92 1.178 Μονάδες 3 2 19 29 10 63 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 08 0-04 05-08 7.570.000 400.000 0 0 0 0 79.57.000 34.603.000 40.597.000 33.99.000 5.46.000 74.80.000 Ορεινοί & (Πρόγραμμα εξόφλησης υποχρεώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα Συνοπτικά σημεία της ομιλίας του κ. Γιώργου Ανωμερίτη στο Posidonia Sea Tourism Forum 2015 ΑΘΗΝΑ 26 Μαΐου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα

Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα 6 ο Φόρουμ Ενέργειας Πάτρα, 03-04 Φεβρουαρίου 2017 Εφαρμογές ΥΦΑ μικρής κλίμακας Προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα Γεώργιος Πολυχρονίου Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής, Ανάπτυξης, Διοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ στις // ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKH ENOTHTA ***** **** *** ** * Γενικό Άθροισμα ΔΡΑΜΑΣ ΕΒΡΟΥ ΘΑΣΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ. Πηγή: Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» O Σιδηρόδρομος στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες βίωσε την απαξίωση για λογούς που δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΡΙΝΕΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΡΙΝΕΣ Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και φυσικό παράδεισο για τους λάτρεις του υγρού στοιχείου. Ένας ωκεανός από ευκαιρίες Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους

Διαβάστε περισσότερα

Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο

Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο Θέτοντας το πλαίσιο για την εδραίωση του ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο στην Ανατολική Μεσόγειο Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ Poseidon Med II: Το όχημα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΛΘ ΑΕ και το 2015 διατηρεί υψηλή κερδοφορία

Η ΟΛΘ ΑΕ και το 2015 διατηρεί υψηλή κερδοφορία O Λιμένας της Θεσσαλονίκης αποτελεί μέρος του κεντρικού δικτύου των Λιμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατέχει στρατηγική θέση τόσο στο δίκτυο θαλασσίων μεταφορών των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας

Διαβάστε περισσότερα

Το Ακτοπλοϊκό Ζήτημα και τα θέματα μιας αειφόρου ανάπτυξης των νησιών μας. Το Λιμάνι της Κύμης. 3/9/2014 Κώστας Χαϊνάς Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Ακτοπλοϊκό Ζήτημα και τα θέματα μιας αειφόρου ανάπτυξης των νησιών μας. Το Λιμάνι της Κύμης. 3/9/2014 Κώστας Χαϊνάς Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Το Ακτοπλοϊκό Ζήτημα και τα θέματα μιας αειφόρου ανάπτυξης των νησιών μας. Το Λιμάνι της Κύμης 1 Ένα σύντομο ιστορικό Ελλάδα : 1ηχώρα στην Ευρώπη στην επιβατηγό ακτοπλοία - στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως

Διαβάστε περισσότερα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας. ΥΦΑ στη Ναυτιλία: Προοπτικές Ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας. ΥΦΑ στη Ναυτιλία: Προοπτικές Ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ. ΥΦΑ στη Ναυτιλία: Προοπτικές Ανάπτυξης στη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘ. 04/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.)

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘ. 04/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.) ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘ. 04/26-05-2017 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.) Α ΘΕΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Α/Α ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2006 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη Κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ TOY ΑΡΙΘ. 04/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.)

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ TOY ΑΡΙΘ. 04/ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.) ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ TOY ΑΡΙΘ. 04/14-07-2010 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.) Α ΘΕΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Α/Α ΘΕΜΑΤΑ Ετήσια δρομολόγηση Φ/Γ-Ο/Γ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» Σημαίας ΜΑΛΤΑΣ από

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 10 3 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 173 119 49 587 Κλίνες 147 365 352 217 92 1.173 Μονάδες 3 2 19 28 10 62 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ Δωμάτια

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 10 3 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 173 119 49 587 Κλίνες 147 365 352 217 92 1.173 Μονάδες 3 2 19 29 10 63 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 11 2 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 222 68 49 585 Κλίνες 147 365 449 121 92 1.174 Μονάδες 3 2 19 28 10 62 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη (1) (2) = (1) X 140 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat

Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη (1) (2) = (1) X 140 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat Θράκης Κομοτηνή 467 65.380,00 ΔΑΟΚ Δράμας Δράμα ΠΕ Δράμας 100 14.000,00 ΔΑΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Κεντρικά Λιμεναρχεία Μ. Μπότσαρη 2, Αλεξανδρούπολη, 68100 Βόλου Κ. Προβλήτα Βόλος, 38001 2421028888. Ηγουμενίτσας Ηγουμενίτσα, 46100 26650 99460

Κεντρικά Λιμεναρχεία Μ. Μπότσαρη 2, Αλεξανδρούπολη, 68100 Βόλου Κ. Προβλήτα Βόλος, 38001 2421028888. Ηγουμενίτσας Ηγουμενίτσα, 46100 26650 99460 Αλεξανδρούπολης Κεντρικά Λιμεναρχεία Μ. Μπότσαρη 2, Αλεξανδρούπολη, 68100 Βόλου Κ. Προβλήτα Βόλος, 38001 2421028888 Ελευσίνας Κανελλοπούλου 10, Ελευσίνα, 19200 Ηγουμενίτσας Ηγουμενίτσα, 46100 26650 99460

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΜΠΙΝΓΚ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ στις 31/12/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΓΚ στις // ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKH ENOTHTA ***** **** *** ** * Γενικό Άθροισμα ΔΡΑΜΑΣ ΕΒΡΟΥ 8 ΘΑΣΟΥ 8 8 8. ΚΑΒΑΛΑΣ 8. ΞΑΝΘΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 8 8...8... Πηγή: Ξενοδοχειακό

Διαβάστε περισσότερα

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας

POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας POSEIDON MED II: το όχημα για το πράσινο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας Μαρία Φωτιάδου Διευθύντρια Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ. Το ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο και οι προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Απρίλιος 2010

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Απρίλιος 2010 Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Απρίλιος 2010 Σε αυτή την παρουσίαση ενδέχεται να περιέχονται µελλοντικές προβλέψεις, οι οποίες βασίζονται σε εκτιµήσεις και υποθέσεις σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς 14/10/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πειραιάς 14/10/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς 14/10/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Την Αναδιαρρύθμιση και Ανάπτυξη του Εμπορικού Λιμένα (Ηρακλέους) αποφάσισε το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. μετά από εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018. Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018. Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018 Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Περιεχόμενα 1. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 7 1.1. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 7 1.1.1. Διεθνείς Τάσεις και Προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ στο πλαίσιο της πολιτικής του Yπουργείου στον τομέα των μεταφορών. Company LOGO

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ στο πλαίσιο της πολιτικής του Yπουργείου στον τομέα των μεταφορών. Company LOGO Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ στο πλαίσιο της πολιτικής του Yπουργείου στον τομέα των μεταφορών Company LOGO Aναδιάρθρωση της Ε.Δ. ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ (ΦΕΚ 2643/25.8.2016, τεύχος Β ) Η Ε.Δ. ΕΣΠΑ ΥΝΑΝΠ έχει ως αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018. Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018. Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018 Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Περιεχόμενα 1. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 7 1.1. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 7 1.1.1. Διεθνείς Τάσεις και Προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

O ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΕ.Θ

O ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΕ.Θ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική Παρουσίαση

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική Παρουσίαση ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική Παρουσίαση Απρίλιος 2019 - Αθήνα copyright National Transport Plan of Greece 30/01/2019 1 ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γενικός Στόχος: Ανάπτυξη ενός Εθνικού Στρατηγικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΕ VΟLOS PORT AUTHORITY SA ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΕ VΟLOS PORT AUTHORITY SA ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ Νοέμβριος 2018 Διάγραμμα Προυσίασης Χωροθετικά Χαρακτηριστικά Χερσαίες Μεταφορικές Συνδέσεις Προβλήτες Ηλεκτρο-Μηχανική Υποδομή Νέο Master Plan Καλές Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ TOY ΑΡΙΘΜ. 04/08-06-2012 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.)

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ TOY ΑΡΙΘΜ. 04/08-06-2012 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.) ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ TOY ΑΡΙΘΜ. 04/08-06-2012 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Σ.Α.Σ.) Α ΘΕΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Περικοπή δρομολογίων Ε/Γ - Υ/Γ «ΗΛΙΔΑ ΙΙ» στην γραμμή ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΞΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια που βρίσκονται στις Περιφέρειες της Ζώνης Επιρροής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Επιστημονικός υπεύθυνος: καθ. Χ. Κοκκώσης Εργαστήριο Περιβάλλοντος και Χωρικού

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Πολεοδοµίας και Χωροταξίας Ακαδ. Έτος 2004-2005

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Πολεοδοµίας και Χωροταξίας Ακαδ. Έτος 2004-2005 Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Πολεοδοµίας και Χωροταξίας Ακαδ. Έτος 2004-2005 Περίληψη Εργασίας του µαθήµατος: Σύγχρονες πρακτικές του σχεδιασµού και δυναµική των χωρικών δοµών και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος Γεν. Δ/νση Χωρικού Σχεδιασμού Δ/νση Χωροταξικού Σχεδιασμού ΜΕΛΕΤΗ: ΧΡΗΜ/ΤΗΣΗ: Αξιολόγηση και αναθεώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΟ-Π-1: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΟ-Π-1: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς που βρίσκονται στη Ζώνη ΙV και ειδικότερα: (α) τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΚΟΡΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ^ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Ε.Υ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ρομπογιαννάκης Δημήτριος, MSc Πολιτικός Μηχανικός Καλησπερίδων 10, Ηράκλειο, τηλ: 6945 552852 email: drompogiannakis@gmail.com Απρίλιος 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ: No 1. Προς. Τσιμισκή 29. 54626 Θεσσαλονίκη ΕΡΕΥΝΑ. Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ: No 1. Προς. Τσιμισκή 29. 54626 Θεσσαλονίκη ΕΡΕΥΝΑ. Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Εταιρία Ερευνών-Δημοσκοπήσεων Τσιμισκή 3 54625 Θεσσαλονίκη ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ: No 1 Προς ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΒΕΘ) Τσιμισκή 29 54626 Θεσσαλονίκη ΕΡΕΥΝΑ Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙ ΑΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΕΕ/ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΕ-ΤΗ/ΝΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΘΕΜΑ: «ΝΕΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ- ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» ΠΡΕΒΕΖΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα