4 Προτάσεις Ανανέωσης Αλλαγές σε Προτάσεις Ανανέωσης 92

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "4 Προτάσεις Ανανέωσης Αλλαγές σε Προτάσεις Ανανέωσης 92"

Transcript

1

2 Περιεχόμενα 1 1 Εισαγωγή στο σύστημα Είσοδος Κέντρο Εργασιών Χρήστη Στοιχεία Σύνδεσης Έντυπα και Ανακοινώσεις Αλλαγή Κλάδου Ασφάλισης Οντότητες Ασφάλισης Γραμμή Εργαλείων Αρχική Ενέργειες Αναφορές Συμβουλές για την περιήγηση στο πρόγραμμα Ταξινόμηση στις Λίστες Εφαρμογή Φίλτρων για αναζήτηση σε Λίστα Εξαγωγή σε Excel Συμπλήρωση Πεδίων Ανάλυση Οθόνης 21 2 Πολυπροσφορά Δημιουργία Πολυπροσφοράς Συμπλήρωση Στοιχείων Πολυπροσφοράς Στοιχεία Πολυπροσφοράς Στοιχεία Πελάτη Στοιχεία Ασφ. Αντικειμένου Πακέτα Εκπτώσεις/Επιβαρύνσεις Αναζήτηση Διαθέσιμων Πακέτων Ασφάλισης Επανατιμολόγηση Πακέτων Ασφάλισης Σύγκριση Πακέτων Ασφάλισης Καλύψεις ανά Πακέτο Ασφάλισης Εκτύπωση Πολυπροσφοράς Διαγραφή Πολυπροσφοράς Δημιουργία Πρότασης από τη διαδικασία της Πολυπροφοράς Στοιχεία Πελάτη Διεύθυνση Αλληλογραφίας Πελάτη Στοιχεία Ασφαλιζομένου Αντικειμένου Πρόσθετα Στοιχεία Ασφαλιζομένου Αντικειμένου Πρόταση Ασφάλισης Δημιουργία Πρότασης Ασφάλισης Συμπλήρωση Πεδίων Πρότασης Στοιχεία Πρότασης Στοιχεία Πελάτη 55

3 Ασφαλιζόμενος Συμβαλλόμενος Μέθοδος Πληρωμής Ταυτότητα Πληρωμής Στοιχεία Ασφαλιζομένου Αντικειμένου Πρόσθετοι Οδηγοί Ιδιοκτήτες/Δικαιούχοι Καλύψεις & Εκπτώσεις/Επιβαρύνσεις Πρότασης Ασφάλισης Εκτύπωση Πρότασης Έκδοση Συμβολαίου Επισυναπτόμενα Έγγραφα Διόρθωση/Προσθήκη Στοιχείων Πρότασης για να ολοκληρωθεί η Έκδοση Συμβολαίου Απαίτηση Έγκρισης από την Εταιρεία πριν την Έκδοση Συμβολαίου Σχόλια Πρότασης προς το Τμήμα Εκδόσεων Προτάσεις ανάλογα με την Κατάστασή τους Κατηγορίες προτάσεων Ανοιχτές Προτάσεις Προτάσεις Προς Έγκριση Προτάσεις με Έγκριση Προτάσεις με Εκκρεμότητες Απορριφθείσες Προτάσεις Κλειδωμένες Προτάσεις Πληρωμένες Προτάσεις Διαγραφή Πρότασης 91 4 Προτάσεις Ανανέωσης Αλλαγές σε Προτάσεις Ανανέωσης 92 5 Καταχωρημένα Συμβόλαια (Παραγωγή) Προβολή Συμβολαίου Γραμμή Εργαλείων εντός της Προβολής ενός Συμβολαίου Αρχική Ενέργειες Λίστα Συμβολαίων Γραμμή Εργαλείων στη Λίστα Συμβολαίων Αρχική Ενέργειες 97 6 Πρόσθετες Πράξεις Δημιουργία Πρόσθετης Πράξης Τύποι Πρόσθετων Πράξεων Πρόσθετη Πράξη Ακύρωσης Πρόσθετη Πράξη Πράσινης Κάρτας Πρόσθετη Πράξη Αλλαγής Στοιχείων Πελάτη Πρόσθετη Πράξη Αλλαγής Στοιχείων Ασφ. Αντικειμένου Πρόσθετη Πράξη Αλλαγής Εκπτώσεων/Επιβαρύνσεων Γραμμή Εργαλείων σε Αίτημα Πρόσθετης Πράξης Αρχική 110

4 3 6.4 Κατηγορίες Πρόσθετων Πράξεων Έκδοση Πρόσθετης Πράξης Λίστα Καταχωρημένων Πρόσθετων Πράξεων Γραμμή Εργαλείων σε Καταχωρημένες Πρόσθετες Πράξεις Αρχική Επιπλέον Επιλογές της Γραμμής Εργαλείων Αρχική Συμβόλαια (Παραγωγή) Οικονομική Καρτέλα Πεδία & Φίλτρα της Οικονομικής Καρτέλας Λίστα Παραστατικών της Οικονομικής Καρτέλας Σύνολα της Οικονομικής Καρτέλας Γραμμή Εργαλείων της Οικονομικής Καρτέλας Παραστατικά Πληρωμών Δημιουργία Παραστατικού Πληρωμής Επιλογή Παραστατικών προς Πληρωμή Επιλογή Καταχωρημένων Παραστατικών προς Πληρωμή Επιλογή Προτάσεων προς Πληρωμή Γραμμές του Παραστατικού Πληρωμής Διαγραφή Γραμμής & Ανανέωση Ποσών Εκτύπωση Παραστατικού Πληρωμής Σχόλια σε Παραστατικό Πληρωμής Εξοφλημένα Παραστατικά Πληρωμών Ζημιές Ενέργειες & Πληρωμές Ζημιών Ενέργειες Αναφορές Λοιπές Εργασίες Ανάλυση Προμηθειών Λίστα Ασφαλισμένων Αντικειμένων Λίστα Παραστατικών Λίστα Προτάσεων Ανανεωτηρίων 159

5 4 1 Εισαγωγή στο σύστημα 1.1 Είσοδος Για να εισέλθετε στην εφαρμογή πρέπει αρχικά να ανοίξετε τον Φυλλομετρητή Ιστού (Browser) που χρησιμοποιείτε (προτείνεται ο Google Chrome), και να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση που σας έχει δοθεί. Με το άνοιγμα της σελίδας εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη. Για να γίνει η είσοδος στην εφαρμογή πρέπει να εισάγετε το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό σας και να πατήσετε το κουμπί «Σύνδεση». Αν τα στοιχεία που εισήγατε είναι λανθασμένα θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα.

6 5 1.2 Κέντρο Εργασιών Χρήστη Η πρώτη οθόνη που βλέπετε μόλις συνδεθείτε επιτυχώς είναι αυτή που φαίνεται παρακάτω, και αφορά το Κέντρο Εργασιών Χρήστη. Για να επανέλθετε στο Κέντρο Εργασιών Χρήστη από οποιαδήποτε οθόνη βρίσκεστε, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Αρχική», που βρίσκεται στην δεξιά πάνω γωνίας της οθόνης. Πατώντας το κουμπί «Επικέντρωσης στο περιεχόμενο», δε βλέπετε το μενού στο αριστερό και πάνω μέρος της σελίδας, όπως στην παρακάτω εικόνα:

7 Στοιχεία Σύνδεσης Επάνω και δεξιά της οθόνης εμφανίζεται το όνομα του χρήστη που είναι συνδεδεμένος. Κάνοντας κλικ στο όνομα χρήστη, θα βρείτε την επιλογή «Αποσύνδεση», σε περίπτωση που θέλετε να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή.

8 Έντυπα και Ανακοινώσεις Στο δεξί μέρος της σελίδας υπάρχουν τα «Έντυπα», όπου βλέπετε αρχεία για τα οποία μπορεί να γίνει και τοπική λήψη στο μηχάνημά σας κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο (σύνδεσμος για λήψη). Κάτω από τα Έντυπα, υπάρχουν και οι «Ανακοινώσεις» που αναρτά κατά καιρούς η εταιρεία. Κάνοντας κλικ στον τίτλο, ανοίγει παράθυρο με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

9 Αλλαγή Κλάδου Ασφάλισης Αρχικά και πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, πρέπει να επιλέξετε σε ποιον Κλάδο Ασφάλισης θα εργαστείτε. Για να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές πατήστε το πλήκτρο «Αλλαγή Κλάδου Ασφάλισης», όπως στην παρακάτω εικόνα και επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές. Δεξιά από το κουμπί Αλλαγής Κλάδου, βλέπετε τον κλάδο που είναι επιλεγμένος την τρέχουσα στιγμή (π.χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ). Σημείωση: η επιλογή του Κλάδου Ασφάλισης εφαρμόζεται σε όλες τις λίστες που είναι διαθέσιμες προς το χρήστη, εκτός από τη συνολική παραγωγή αυτού (βλ. Συμβόλαια - Παραγωγή), όπου η λίστα καταχωρημένων συμβολαίων που εμφανίζεται αφορά όλους τους κλάδους ασφάλισης, προκειμένου ο χρήστης να κάνει γρηγορότερη αναζήτηση αυτών.

10 Οντότητες Ασφάλισης Στο αριστερό μέρος της σελίδας υπάρχει λίστα με τα σύνολα όλων των οντοτήτων ασφάλισης που είναι διαθέσιμες προς το χρήστη. Οι οντότητες αυτές είναι οι εξής: Πολυπροσφορά, Πρόταση, Πρόταση Ανανέωσης και Πρόσθετη Πράξη. Τα ίδια σύνολα, μαζί με το πλήθος των παραστατικών της εκάστοτε κατηγορίας, φαίνονται και στα μπλε πλαίσια στο κέντρο της σελίδας. Για παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ότι υπάρχουν συνολικά 2 προτάσεις ασφάλισης. Κάνοντας κλικ πάνω σε κάποιο σύνολο, ανοίγει η λίστα με όλες τις εγγραφές της αντίστοιχης οντότητας. Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ στο σύνολο προτάσεων, βλέπουμε την παρακάτω εικόνα: Στη 2 η λίστα μπορείτε να δείτε την «Κατάσταση», η οποία αφορά την τρέχουσα κατάσταση της εκάστοτε οντότητας ασφάλισης.

11 10 Σε όλες τις οντότητες πλην της Πολυπροσφοράς (η οποία δεν επιδέχεται καταστάσεις), διακρίνουμε τις παρακάτω καταστάσεις, δεδομένου ότι πρόκειται για ΜΗ καταχωρημένες προτάσεις: Ανοιχτή (έχει γίνει μόνο δημιουργία της πρότασης), Προς Έγκριση (έχει σταλεί αίτημα έγκρισης στην έδρα), Με Έγκριση (η πρόταση έχει εγκριθεί από την έδρα και είναι έτοιμη προς καταχώρηση), Με εκκρεμότητα (η πρόταση έχει απορριφθεί από την έδρα, συνήθως λόγω κάποιας εκκρεμότητας ή αλλαγής-διόρθωσης που πρέπει να γίνει από το χρήστη που έχει συντάξει την πρόταση, προκειμένου να γίνει αποδεκτή), Απορριφθείσες (η πρόταση έχει απορριφθεί από την έδρα), Κλειδωμένες (η πρόταση έχει κλειδωθεί από την έδρα ή από το σύστημα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επεξεργασία της από το χρήστη), Πληρωμένες (η πρόταση έχει πληρωθεί). Στο κεντρικό μέρος της οθόνης σας, υπάρχουν οι παραπάνω κατηγοριοποιήσεις σε μορφή εικονιδίων. Λεπτομερέστερη περιγραφή των διαθέσιμων επιλογών ακολουθεί παρακάτω.

12 Γραμμή Εργαλείων Η Γραμμή Εργαλείων αφορά το μενού που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδα, και αποτελείται από διάφορα υπο-μενού, ανάλογα με τη σελίδα στην οποία βρίσκεστε. Στο Κέντρο Εργασιών Χρήστη, η Γραμμή Εργαλείων αποτελείται από την Αρχική, τις Ενέργειες και τις Αναφορές Αρχική Το υπο-μενού «ΑΡΧΙΚΗ» περιλαμβάνει: Τα Συμβόλαια (Παραγωγή) (καταχωρημένα παραστατικά) του συνδεδεμένου χρήστη. Την Οικονομική Καρτέλα του συνδεδεμένου χρήστη. Τα Παραστατικά Πληρωμών (ταμειακές) που έχει δημιουργήσει ο τρέχων χρήστης. Τα Εξοφλημένα Παραστατικά Πληρωμών (ταμειακές που έχει δημιουργήσει ο τρέχων χρήστης και έχουν καταχωρηθεί από το λογιστήριο). Τις Ζημιές που ίσως έχουν καταχωρηθεί σε ασφαλιζόμενα αντικείμενα των συμβολαίων του συνεργάτη Ενέργειες Το υπο-μενού «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ» περιλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες οντότητες με το υπο-μενού «ΑΡΧΙΚΗ» (δεν είναι απαραίτητο οι Ενέργειες να ταυτίζονται με την Αρχική σε οποιοδήποτε μενού).

13 Αναφορές Το υπο-μενού «ΑΝΑΦΟΡΕΣ» περιλαμβάνει: Τις Λοιπές Εργασίες, οι οποίες αφορούν εξαγωγές αρχείων που είναι διαθέσιμες προς το χρήστη. Την Ανάλυση Προμηθειών του χρήστη (συνεργάτη). Τη Λίστα Ασφαλισμένων Αντικειμένων από τα καταχωρημένα παραστατικά του χρήστη. Τη Λίστα Παραστατικών που έχει καταχωρήσει ο χρήστης. Τη Λίστα Προτάσεων Ανανεωτηρίων Οι παραπάνω επιλογές αναλύονται περαιτέρω σε επόμενο κεφάλαιο.

14 Συμβουλές για την περιήγηση στο πρόγραμμα Ταξινόμηση στις Λίστες Στις λίστες οντοτήτων που σας παρέχει το σύστημα (π.χ. λίστες προτάσεων, λίστα Συμβολαίων, λίστες Πρόσθετων Πράξεων, κλπ.), βλέπετε βασικά στοιχεία της οντότητας που εξετάζετε. Για παράδειγμα: τον κωδικό της οντότητας, την κατάσταση, την Ασφαλιστική Εταιρεία, το όνομα πελάτη, την πινακίδα, κλπ. Ταξινόμηση Από προεπιλογή, όταν ανοίγετε μία λίστα, η ταξινόμηση είναι αύξουσα ως προς τον κωδικό της οντότητας, (άρα ως προς το χρόνο που δημιουργήθηκε η οντότητα). Το σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τον τρόπο ταξινόμησης, πατώντας το βελάκι δεξιά του πεδίου που σας ενδιαφέρει και επιλέγοντας μεταξύ της Αύξουσας ή της Φθίνουσας Ταξινόμησης, όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα: Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε απευθείας κλικ πάνω στο όνομα της στήλης που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε σαν κλειδί ταξινόμησης. Μετακινώντας το δείκτη του ποντικού πάνω στο όνομα του πεδίου, εμφανίζεται και η αντίστοιχη λειτουργικότητα (βλ. επόμενη εικόνα).

15 14 Κάνοντας κλικ μία φορά π.χ. στην Ονομασία Πελάτη, η ταξινόμηση γίνεται κατά αύξουσα σειρά: Κάνοντας κλικ 2η φορά στο ίδιο πεδίο, η ταξινόμηση γίνεται κατά φθίνουσα σειρά:

16 Εφαρμογή Φίλτρων για αναζήτηση σε Λίστα Φίλτρα Για γρήγορη εύρεση μεταξύ των περιεχομένων μιας λίστας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα σε πεδία που το επιτρέπουν. Κάνοντας κλικ στο βελάκι δεξιά του πεδίου που σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε σαν κλειδί αναζήτησης, υπάρχει η επιλογή «Filter», όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα: Έστω ότι θέλουμε να αναζητήσουμε μία πρόταση ή συμβόλαιο σε μία συγκεκριμένη πινακίδα. Πατάμε το «Filter», όπως παραπάνω. Στην οθόνη εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Πληκτρολογούμε τον Αριθμό Κυκλοφορίας που αναζητούμε, έστω «ααα111» και πατάμε ΟΚ. Τα αποτελέσματα που εμφανίζει πλέον η λίστα έχουν περιοριστεί, όπως φαίνεται στην εικόνα: ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο φίλτρο η πινακίδα πρέπει να πληκτρολογηθεί με ελληνικούς χαρακτήρες.

17 16 Για την αφαίρεση του φίλτρου ώστε να εμφανιστούν όλα τα αποτελέσματα της λίστας, επιλέξτε την «Κατάργηση Φίλτρου» στο μενού που εμφανίζεται στο βελάκι δίπλα στο πεδίο, όπως παρακάτω: Παραδείγματα φίλτρων Παράδειγμα 1: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό σύμβολο του αστερίσκου (*), το οποίο αυξάνει τα αποτελέσματα, κάνοντας αναζήτηση όλων των λέξεων που αρχίζουν με τα γράμματα που πληκτρολόγησε ο χρήστης (αν ο αστερίσκος βρίσκεται στο τέλος της λέξης) ή περιέχουν τα γράμματα που πληκτρολόγησε ο χρήστης (αν ο αστερίσκος βρίσκεται στη μέση της λέξης). Παράδειγμα 2: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαστήματα ημερομηνιών (π.χ. για να βρείτε τα συμβόλαια που λήγουν τον επόμενο μήνα) ως εξής: εισάγετε πρώτα την «Ημερομηνία Από», μετά «..» (οι «..» εκφράζουν το διάστημα) και μετά την «Ημερομηνία Έως». Έστω ότι θέλουμε να αναζητήσουμε μία πρόταση ή συμβόλαιο σε μία συγκεκριμένη πινακίδα. Πατάμε το «Filter», όπως παραπάνω. Στην οθόνη εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο:

18 Εξαγωγή σε Excel Εξαγωγή σε Excel Μπορείτε εύκολα κα γρήγορα να εξάγετε σε αρχείο excel τα στοιχεία οποιασδήποτε λίστας σας παρέχει το σύστημα. Απλά πατήστε το κουμπί «Άνοιγμα στο Excel» στη γραμμή εργαλείων και τα στοιχεία της λίστας θα εξαχθούν σε excel, μαζί με τα ονόματα των πεδίων. Για παράδειγμα: Η εξαγωγή είναι ανεξάρτητη της επιλογής των εγγραφών στην οθόνη (π.χ. αν έχετε επιλέξει μόνο ένα συμβόλαιο ή πρόταση). Εξάγονται όλες οι εγγραφές που εμφανίζονται στη λίστα στην οθόνη σας. Αυτό σημαίνει ότι αν έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο φίλτρο, τότε η εξαγωγή θα αφορά μόνο τις εγγραφές για τις οποίες ισχύει το φίλτρο. Δείτε το προηγούμενο παράδειγμα, με φίλτρο στην εταιρεία:

19 Συμπλήρωση Πεδίων Γρήγορη συμπλήρωση αλφαριθμητικών πεδίων Σε πεδία των οποίων η τιμή συμπληρώνεται από λίστα (π.χ. Μάρκα, Μοντέλο, Χρώμα, Διάρκεια), ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει απευθείας τους πρώτους χαρακτήρες της λέξης που ψάχνει και το σύστημα συμπληρώνει αυτόματα το πεδίο με την εγγραφή της λίστας που αντιστοιχεί στην πληκτρολόγηση. Παράδειγμα 1: Ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει «MERC» ή «MERCE» αν θέλει τη μάρκα «MERCEDES» (με πεζά ή κεφαλαία γράμματα). Στο παράδειγμά μας, θα επιστραφεί η τιμή «MERCEDES». Αν ο χρήστης είχε πληκτρολογήσει «MER», το σύστημα θα επέστρεφε πάλι «MERCEDES», όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας, αλλά αν είχε πληκτρολογήσει μόνο «ME» τότε θα επιστρεφόταν η τιμή «MEGELLI», καθώς αυτή είναι η πρώτη κατά αλφαβητική σειρά λέξη της λίστας που ξεκινάει από «ME». Αν μετά από αυτό, δηλαδή ενώ φαίνεται η μάρκα MEGELLI, ο χρήστης ανοίξει τη λίστα πατώντας το, τότε η λίστα θα εμφανιστεί στο σημείο που βρίσκεται το «MEGELLI», οπότε πάλι διευκολύνει το χρήστη να βρει το ζητούμενο).

20 19 ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να λειτουργήσει το παραπάνω, πρέπει ο κωδικός του χαρακτηριστικού να είναι μέρος της περιγραφής αυτού, καθώς η αυτόματη συμπλήρωση που μόλις εξηγήσαμε λειτουργεί με τον κωδικό και όχι με την περιγραφή. Παράδειγμα 2: Στα χρώματα μπορείτε να βρείτε τον Κωδικό «ΑΝΘΡΑΚΙΜΕΤ» για το χρώμα με περιγραφή «ΑΝΘΡΑΚΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ», οπότε μπορεί να γίνει αναζήτηση πληκτρολογώντας τα πρώτα γράμματα του χρώματος. Για τις χρήσεις όμως, ο κωδικός είναι «19-001» για τη χρήση ΕΙΧ, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η περιγραφή του Επιβατηγού. Επιπλέον, βλέποντας μία λίστα χαρακτηριστικών με Κωδικό και Περιγραφή, η επιλογή του επιθυμητού χαρακτηριστικού μπορεί να γίνει είτε κάνοντας κλικ στη «γραμμή» του χαρακτηριστικού και πατώντας ΟΚ στο παράθυρο, είτε για μεγαλύτερη ευκολία κάνοντας κλικ κατευθείαν στον Κωδικό του επιθυμητού χαρακτηριστικού, ο οποίος αν προσέξετε έχει μπλε χρώμα και λειτουργεί σαν «σύνδεσμος». Με τη 2η επιλογή, το παράθυρο της λίστας κλείνει αυτόματα.

21 20 Συμπλήρωση Πεδίων Ημερομηνιών Καταρχήν, με το πλήκτρο δεξιά από το πεδίο της ημερομηνίας, εμφανίζεται ημερολόγιο, από όπου μπορεί να γίνει η επιλογή της επιθυμητής ημερομηνίας. Παρακάτω δείχνουμε μερικούς διαφορετικούς τρόπους εισαγωγής ημερομηνίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν: 02/03/2015 ή 2/3/2015 : μεταφράζονται αυτόματα σε 2/3/ /03/15 ή 2/3/15 : μεταφράζονται αυτόματα σε 2/3/ ή : μεταφράζονται αυτόματα σε 2/3/ ή : μεταφράζονται αυτόματα σε 2/3/2015 Ωστόσο, για την πληκτρολόγηση της ημερομηνίας, δε χρειάζεται η χρήση των συμβόλων «/» ή «-»: : μεταφράζεται αυτόματα σε 2/3/ : μεταφράζεται αυτόματα σε 2/3/ : μεταφράζεται αυτόματα σε 2/3/2015 (αν δε συμπληρωθεί το έτος, τότε εννοείται το τρέχον έτος) 02 : μεταφράζεται αυτόματα στη 2η μέρα του τρέχοντος μήνα του τρέχοντος έτους (π.χ. 2/3/2015 αν ο τρέχων μήνας είναι ο Μάρτιος και το τρέχον έτος το 2015) Για να χρησιμοποιήσουμε διάστημα ημερομηνιών, όπως αναφέραμε στην παράγραφο εφαρμογής φίλτρων, χρησιμοποιούμε τις «..» για να δηλώσουμε το εύρος του διαστήματος. Για τις ημερομηνίες «Από» και «Έως» μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα παραπάνω tips. Π.χ : μεταφράζεται αυτόματα στο διάστημα 1/3/15..31/3/15.

22 Ανάλυση Οθόνης Αν η ανάλυση στην οθόνη σας είναι μικρή, για να μπορείτε να βλέπετε το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων που απεικονίζονται σε αυτή (χωρίς να είστε αναγκασμένοι να κινήστε με τα βελάκια και την μπάρα κύλισης), πατήστε στο πληκτρολόγιο σας τα πλήκτρα «Ctrl» και «-». Αμέσως θα δείτε ότι τα στοιχεία στην οθόνη σας γίνονται «μικρότερα». Μπορείτε να ξαναπατήσετε τον ίδιο συνδυασμό πλήκτρων για μεγαλύτερη σμίκρυνση, έως ότου βρείτε την προβολή που σας εξυπηρετεί. Για αντίθετα αποτελέσματα, μπορείτε να πατήσετε τα πλήκτρα «Ctrl» και «+». Για παράδειγμα, μπορεί την πρώτη φορά να βλέπω τα εικονίδια κάπως έτσι: Εφαρμόζοντας δύο φορές «Ctrl» και «-», έχω το παρακάτω αποτέλεσμα: * Η παραπάνω επιλογή προβολής διατηρείται στον browser και μετά την επανεκκίνησή του, σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη εφαρμογή (Microsoft Dynamics NAV). ** Οι προτιμήσεις που αποθηκεύει ο browser διαγράφονται στην περίπτωση διαγραφής ιστορικούcookies.

23 22 2 Πολυπροσφορά Η διαδικασία της Πολυπροσφοράς σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε Πακέτα, με τις Καλύψεις και τα συνολικά ασφάλιστρα αυτών, για περισσότερες από μία Ασφαλιστικές Εταιρείες. Για την πολυτιμολόγηση δε χρειάζεται να εισάγετε τα πλήρη στοιχεία πελάτη και ασφαλιζομένου αντικειμένου, παρά μόνο αυτά που θεωρούνται απαραίτητα στην τιμολόγηση από τις Ασφαλιστικές που έχει επιλέξει ο χρήστης για αναζήτηση πακέτων ασφάλισης. Ωστόσο σε περίπτωση που θέλετε να προχωρήσετε σε δημιουργία πρότασης (μέσω της Πολυπροσφοράς), ο χρήστης υποχρεούται να συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. 2.1 Δημιουργία Πολυπροσφοράς Για τη δημιουργία πολυπροσφοράς πατήστε το πλήκτρο «Νέα Πολυπροσφορά». Για να δείτε ή να επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα πιέστε το κουμπί «Σύνολο Πολυπροσφορών» στην κεντρική οθόνη εργασιών ή την αντίστοιχη επιλογή από τη διαθέσιμη λίστα στα αριστερά, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα. Μόλις πατήσετε «Νέα Πολυπροσφορά» η εικόνα που θα εμφανιστεί είναι η παρακάτω.

24 23 Πριν ξεκινήσετε την εισαγωγή των στοιχείων ασφάλισης, μπορείτε να επιλέξετε τις ασφαλιστικές που επιθυμείτε να συμμετέχουν στην πολυτιμολόγηση. Στο μενού που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας σας θα βρείτε την «Επιλογή Ασφαλιστικών Εταιρειών»: κάνοντας κλικ εκεί, θα εμφανιστούν σε λίστα οι διαθέσιμες εταιρείες. Κάνοντας κλικ πάνω στο κουτί επιλογής μπορούμε να επιλέξουμε ή να αποεπιλέξουμε εταιρείες όπως και στην παρακάτω εικόνα. Οι επιλεγμένες εταιρείες πλέον φαίνονται πάνω δεξιά στην οθόνη σας: Αν υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη ασφαλιστική εταιρεία, αγνοήστε το βήμα αυτό.

25 Συμπλήρωση Στοιχείων Πολυπροσφοράς Όπως ήδη αναφέρθηκε σε προηγούμενη παράγραφο, για την πολυτιμολόγηση αρκούν όσα στοιχεία θεωρούνται απαραίτητα από τις ασφαλιστικές που έχουν επιλεγεί από το χρήστη για την τιμολόγηση των πακέτων τους, και αυτά βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην πρώτη οθόνη της πολυπροσφοράς. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι αν και εφόσον η εταιρεία έχει ορίσει συγκεκριμένα πεδία τα οποία η ίδια θεωρεί άκρως απαραίτητα για την τιμολόγηση, τότε αυτά θα εμφανίζονται με αστερίσκο (*), όπως για παράδειγμα στην επόμενη εικόνα: Ακολουθεί ανάλυση των τμημάτων στα οποία χωρίζεται η οθόνη της πολυπροσφοράς Στοιχεία Πολυπροσφοράς Το πεδίο «Κωδικός» αφορά τον αύξοντα αριθμό της πολυπροσφοράς και συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα κατά τη δημιουργία της. Ο Κωδικός Συνεργάτη συμπληρώνεται επίσης αυτόματα σύμφωνα με τις ρυθμίσεις λογαριασμού του χρήστη, ενώ ο Υποκωδικός Συνεργάτη συμπληρώνεται από το χρήστη (αν και εφόσον έχει την επιλογή). Κατόπιν, πρέπει να συμπληρώσετε υποχρεωτικά τη Διάρκεια και την Ημερομηνία Έναρξης της ασφάλισης. Προαιρετικά συμπληρώνετε τον Κωδικό Κατηγορίας Πακέτου, ο οποίος αφορά τον τύπο ασφάλισης (π.χ. Αστική Ευθύνη, Μικτή, κλπ). Δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί αν επιθυμείτε όλους τους τύπους πακέτων, ωστόσο θα σας βοηθήσει να συγκεκριμενοποιήσετε την αναζήτησή σας περιορίζοντας τα αποτελέσματα.

26 Στοιχεία Πελάτη Εδώ συμπληρώνετε το ΑΦΜ του πελάτη (αν και εφόσον απαιτείται για την τιμολόγηση από κάποια ασφαλιστική). Η Ονομασία Πελάτη είναι προαιρετική σε αυτό το σημείο, ωστόσο χρήσιμη αν επιθυμείτε να εκτυπώσετε την πολυπροσφορά για τον πελάτη σας. Στον Τύπο Συμβαλλόμενου συμπληρώνετε αν ο πελάτης είναι Φυσικό ή Νομικό πρόσωπο (Φυσικό Πρόσωπο ή Εταιρεία, αντίστοιχα). Ο Κωδικός Επαγγέλματος είναι επίσης προαιρετικός και συμπληρώνεται συνήθως σε περιπτώσεις όπου το επάγγελμα προσδίδει κάποια έκπτωση ιδιότητας στα ασφάλιστρα. Ο Τ.Κ. του πελάτη είναι απαραίτητος στην τιμολόγηση και ζητείται από όλες τις ασφαλιστικές (τουλάχιστον όσο αφορά τον κλάδο Αυτοκινήτου). Το πεδίο της πόλης συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα με την πληκτρολόγηση του ΤΚ (αν αυτός είναι σωστός). Πατώντας «Λεπτομέρειες Πελάτη», κάτω από τα βασικά στοιχεία πελάτη που αναφέρθηκαν στην αρχή της παραγράφου, εμφανίζονται κάποια επιπλέον, σε περίπτωση που θέλετε να συμπληρώσετε επιπλέον πληροφορίες ακόμη και στη φάση της πολυπροσφοράς. Σημείωση: Σε περίπτωση που το ΑΦΜ που έχετε πληκτρολογήσει ανήκει σε πελάτη που έχει ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα, τα στοιχεία αυτού εμφανίζονται στην οθόνη σας, χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας των περισσοτέρων από αυτών αν υπάρχουν καταχωρημένα (ενεργά) συμβόλαια στον κωδικό του.

27 Στοιχεία Ασφ. Αντικειμένου Εδώ συμπληρώνετε τα στοιχεία του αντικειμένου που πρόκειται να ασφαλίσετε. Στην περίπτωση του κλάδου Αυτοκινήτου για παράδειγμα, βλέπετε τα στοιχεία του οχήματος. Αρχικά πρέπει να δηλώσετε Χρήση (Επιβατηγό Ι.Χ., Φορτηγό Ι.Χ. κλπ.). Στη συνέχεια, εισάγετε την Αξία Ασφ. Αντικειμένου, τον Κυβισμό ή την Ιπποδύναμη, καθώς και τις ημερομηνίες Γέννησης και Διπλώματος του οδηγού. Πατώντας «Λεπτομέρειες Οχήματος», κάτω από τα βασικά στοιχεία του ασφαλιζομένου αντικειμένου, εμφανίζονται και τα λοιπά στοιχεία οχήματος: ο Αρ. Κυκλοφορίας του οχήματος, ο Τύπος Οχήματος, ο Κατασκευαστής και το Μοντέλο, οι ημερομηνίες Πρώτης Άδειας και Απόκτησης, ο Τύπος Διπλώματος, ο Αρ. Θέσεων, η Ρυμούλκα και το Bonus Malus (που συνήθως συμπληρώνεται αυτόματα).

28 27 Από τα παραπάνω στοιχεία συμπληρώνετε όσα απαιτούνται από τις ασφαλιστικές που έχετε επιλέξει για την πολυτιμολόγηση. Για όσα από τα παραπάνω στοιχεία πρέπει να επιλέξετε από μία λίστα χαρακτηριστικών (π.χ. για τη Χρήση ή τη Μάρκα), κάνετε κλικ στο πλήκτρο δεξιά από το αντίστοιχο πεδίο. Αντίστοιχα, για πεδία που αφορούν Ημερομηνίες, θα εμφανιστεί παράθυρο ημερολογίου για να επιλέξετε απευθείας την επιθυμητή ημερομηνία. Σημείωση 1: Ομοίως με τη λειτουργικότητα που είδαμε στον πελάτη, σε περίπτωση που η πινακίδα (Αρ. Κυκλοφορίας) που εισήγατε ανήκει σε όχημα που έχει ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα, τα στοιχεία αυτού εμφανίζονται στην οθόνη σας, χωρίς να υπάρχει άμεσα η δυνατότητα επεξεργασίας αυτών (η επεξεργασία γίνεται μέσα από την «καρτέλα» του οχήματος, την οποία θα δούμε παρακάτω). Σημείωση 2: Όπως αναφέρθηκε στην αρχή του κεφαλαίου, η εταιρεία μπορεί να έχει ορίσει υποχρεωτικά πεδία οχήματος και/ή πελάτη, τα οποία θα εμφανίζονται με αστερίσκο στο επίπεδο της πολυπροσφοράς. Για παράδειγμα: Σημείωση 3: Πατώντας το πλήκτρο δεξιά του Αρ. Κυκλοφορίας, ανοίγει η καρτέλα του ασφαλιζομένου αντικειμένου με όλα τα στοιχεία του, ωστόσο σε αυτή τη φάση της πολυτιμολόγησης αρκούν τα στοιχεία που φαίνονται στην παραπάνω εικόνα.

29 28 Τα πεδία που εμφανίζονται στα στοιχεία ασφαλιζομένου αντικειμένου εξαρτώνται από τον κλάδο ασφάλισης. Είδαμε παραδείγματα στον κλάδο αυτοκινήτου, στην επόμενη εικόνα βλέπετε παράδειγμα κλάδου Περιουσίας: Ακολουθεί και παράδειγμα στον κλάδο Σκαφών:

30 Πακέτα Στον πίνακα με τα πακέτα, βλέπετε όλα τα διαθέσιμα πακέτα των Ασφαλιστικών που συμμετέχουν στην πολυπροσφορά. Η αναζήτηση και τιμολόγηση αυτών περιγράφονται στις επόμενες παραγράφους.

31 Εκπτώσεις/Επιβαρύνσεις Στο tab των Εκπτώσεων/Επιβαρύνσεων βλέπετε: αυτόματες εκπτώσεις ή επιβαρύνσεις που έχουν εφαρμοστεί στα πακέτα και δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε, και μη αυτόματες εκπτώσεις ή επιβαρύνσεις που μπορείτε να επιλέξετε προς εφαρμογή στην τιμολόγηση των πακέτων.

32 Αναζήτηση Διαθέσιμων Πακέτων Ασφάλισης Έχοντας εισάγει όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάζεστε για την τιμολόγηση πακέτων, επιλέγετε την «Αναζήτηση Πακέτων» από το μενού στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Όσο γίνεται η επικοινωνία με τις Ασφαλιστικές, στην οθόνη σας εμφανίζεται το αντίστοιχο μήνυμα. Μόλις η επικοινωνία ολοκληρωθεί, στον πίνακα των Πακέτων εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα πακέτα ασφάλισης βάσει της Κατηγορίας Πακέτου και των Ασφαλιστικών που έχετε επιλέξει. Σημείωση: Αν αφαιρέσετε ή προσθέσετε κάποια εταιρεία στην πολυπροσφορά (από την «Επιλογή Ασφ. Εταιρειών»), για να ανανεώσετε τα αποτελέσματα πρέπει να κάνετε πάλι «Αναζήτηση Πακέτων». Με μία γρήγορη ματιά στα αποτελέσματα της παραπάνω πολυτιμολόγησης, παρατηρούμε τις εξής στήλες: Λογότυπο Ασφαλιστικής Εταιρείας: Στη στήλη αυτή βλέπετε την Ασφαλιστική Εταιρεία που παρέχει το κάθε πακέτο καλύψεων.

33 32 Όνομα Πακέτου: Στη στήλη αυτή βλέπετε το όνομα του εκάστοτε πακέτου. Μικτά Ασφάλιστρα: Στη στήλη αυτή βλέπετε τα μικτά ασφάλιστρα του εκάστοτε πακέτου. Σημείωση: Σε περίπτωση που η τιμολόγηση του πακέτου έχει επιστρέψει κάποιο σφάλμα (βλ. επόμενη παράγραφο), το ποσό των μικτών ασφαλίστρων είναι μηδενικό (όπως φαίνεται στα 2 πρώτα πακέτα της στην παραπάνω εικόνα). Σφάλματα: Εδώ βλέπετε τα σφάλματα που έχουν επιστραφεί από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες κατά την τιμολόγηση των πακέτων τους (κόκκινο πλαίσιο στην επόμενη εικόνα). Για παράδειγμα, στην 1 η εικόνα της πολυπροσφοράς όλα τα πακέτα της 1 ης Ασφαλιστικής έχουν επιστρέψει σφάλμα που αφορά την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης. Αν υπάρχει σφάλμα για κάποιο πακέτο, τότε αυτό πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί προκειμένου να γίνει η σωστή τιμολόγηση (ή να προχωρήσετε σε πρόταση ασφάλισης). Τα σφάλματα απαιτούν τη διόρθωση των ήδη εισαχθέντων στοιχείων και/ή την εισαγωγή επιπλέον στοιχείων (στο ασφαλιζόμενο αντικείμενο και/ή στον πελάτη), ή μπορεί ακόμη και να μπλοκάρουν μία συγκεκριμένη ασφάλιση αν έτσι ορίζει η Ασφαλιστική (π.χ. «Δε δίνεται ασφάλιση σε οδηγούς μεγαλύτερους των 75 ετών» ή «Το πακέτο δεν παρέχεται για το συγκεκριμένο όχημα», κλπ.). Προειδοποιήσεις: Εδώ βλέπετε μηνύματα που αφορούν προειδοποιήσεις των Ασφαλιστικών σχετικές με τα πακέτα (πορτοκαλί πλαίσιο στην επόμενη εικόνα). Η διαφορά με τα σφάλματα έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητη η διόρθωση/αλλαγή/προσθήκη στοιχείων, ωστόσο ο χρήστης μπορεί να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην ασφάλισή του.

34 Σημείωση: Για να δείτε ολόκληρο το μήνυμα σφάλματος ή προειδοποίησης, μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω σε αυτό, και θα εμφανιστεί παράθυρο με το μήνυμα. 33

35 Επανατιμολόγηση Πακέτων Ασφάλισης Στην προηγούμενη εικόνα είδαμε το σφάλμα «Δώστε ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ σημερινή ή μελλοντική.». Διορθώνοντας την έναρξη, έχουμε 2 επιλογές για να κάνουμε επανατιμολόγηση των πακέτων: 1. Επιλέγουμε πάλι «Αναζήτηση Πακέτων» από το μενού στο πάνω μέρος της οθόνης, το οποίο θα αναζητήσει τα διαθέσιμα πακέτα εξ αρχής (διαγράφοντας τα υπάρχοντα της πολυπροσφοράς μας). 2. Πατάμε το κουμπί «Τιμολόγηση» στη γραμμή εργαλείων, το οποίο θα κάνει εκ νέου τιμολόγηση όλων πακέτων που έχει ήδη φέρει η Αναζήτηση Πακέτων. Επίσης, το κουμπί της Τιμολόγησης κάνει και Αναζήτηση Πακέτων στην περίπτωση που στην πολυπροσφορά δεν υπάρχει κανένα πακέτο (ουσιαστικά μπορεί να κάνει την 1 η Αναζήτηση Πακέτων).

36 Σύγκριση Πακέτων Ασφάλισης Κάνοντας κλικ πάνω στα κουτάκια της σύγκρισης στον πίνακα με τα διαθέσιμα πακέτα, μπορείτε να επιλέξετε 2 έως 5 πακέτα με σκοπό τη Σύγκριση των επιλεγμένων πακέτων. Πατώντας το κουμπί «Σύγκριση» στη γραμμή εργαλείων, μπορείτε να συγκρίνετε τα επιλεγμένα πακέτα ως προς τις καλύψεις τους (υποχρεωτικές, επιλεγμένες και διαθέσιμες προς επιλογή καλύψεις) και τα μικτά ασφάλιστρά τους. Σημείωση: Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι και 5 πακέτα προς σύγκριση (το όριο αυτό έχει οριστεί για πρακτικούς λόγους). Δείτε για παράδειγμα την παρακάτω εικόνα όπου συγκρίνουμε 3 διαφορετικά πακέτα από 3 διαφορετικές Ασφαλιστικές Εταιρείες. Αρχικά επιλέγουμε τα 3 πακέτα κάνοντας κλικ στο κουτί επιλογής στη στήλη Σύγκριση, όπως στην επόμενη εικόνα: Αμέσως μετά πατάμε το κουμπί Σύγκριση στη γραμμή εργαλείων. Η εικόνα που θα δείτε είναι η παρακάτω:

37 36 Εδώ μπορείτε να δείτε, καθώς και να επεξεργαστείτε, τις καλύψεις των επιλεγμένων πακέτων, μαζί με τα ασφάλιστρα αυτών όπως διαμορφώνονται κάθε φορά. Επίσης, βλέπετε τα σφάλματα και τις προειδοποιήσεις που ενδεχομένως να προκύψουν κατά την επανατιμολόγηση. Πιο συγκεκριμένα: Στις 2 πρώτες γραμμές βλέπουμε την Ασφαλιστική Εταιρεία που παρέχει το πακέτο και το όνομα του πακέτου (πατώντας στο όνομα του πακέτου εμφανίζεται απευθείας η οθόνη της σύγκρισης μόνο με το συγκεκριμένο πακέτο). Στην επόμενη γραμμή βλέπουμε τα μικτά ασφάλιστρα του κάθε πακέτου. Στη συνέχεια βλέπουμε τον αριθμό καλύψεων που έχουν επιλεγεί για το κάθε πακέτο. Τέλος, βλέπουμε τις προειδοποιήσεις και τα σφάλματα ανά πακέτο. Στον πίνακα που ακολουθεί αμέσως μετά, βλέπουμε τις καλύψεις των πακέτων ως εξής: Α. Στην 1 η στήλη βλέπουμε την περιγραφή της κάλυψης. Β. Στη 2 η στήλη φαίνεται αν η αντίστοιχη κάλυψη είναι επιλεγμένη ή όχι. Αν η κάλυψη είναι υποχρεωτική, ως εκ τούτου δεν μπορεί να απο-επιλεχθεί, τότε το κουτάκι της επιλογής είναι «τσεκαρισμένο» και «γκριζαρισμένο», το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει επεξεργασία αυτού. Π.χ.: Αν το κουτάκι της επιλογής δεν είναι «τσεκαρισμένο» και μπορεί να γίνει επεξεργασία αυτού, τότε σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κάλυψη είναι προαιρετική σε τουλάχιστον ένα από τα επιλεγμένα πακέτα. Στην παραπάνω εικόνα, η κάλυψη ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΗΜΑ έχει ήδη επιλεγεί για το 1 ο πακέτο και δύναται να επιλεχθεί και για τα άλλα 2.

38 37 Αν επιθυμείτε την επιλογή της κάλυψης, τότε «τσεκάρετε» το κουτάκι. Η επανατιμολόγηση των πακέτων γίνεται αυτόματα και η νέα τιμή εμφανίζεται στα μικτά ασφάλιστρα πακέτου στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Η εικόνα που προκύπτει είναι η εξής: Αν μία κάλυψη είναι ανοιχτή προς επεξεργασία (επιλογή), αλλά αυτή δεν μπορεί να επιλεγεί για κάποιο από τα επιλεγμένα πακέτα, τότε στο συγκεκριμένο πακέτο απεικονίζεται με «Χ», όπως παρακάτω: Για να δείτε όλες τις διαθέσιμες καλύψεις των πακέτων, χρησιμοποιείτε τα και στο δεξιά μέρος του πίνακα. Γ. Στις επόμενες στήλες του πίνακα, βλέπουμε τα εξής (ανά πακέτο): o Αν η κάλυψη είναι επιλεγμένη και αυτή διαθέτει ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, τότε εμφανίζεται το ποσό αυτού με την ένδειξη «Κ:», π.χ.. o Αν το κεφάλαιο της κάλυψης είναι 0 (ΙΣΧΥΕΙ), τότε εμφανίζεται το σύμβολο o Αν η κάλυψη είναι επιλεγμένη και αυτή διαθέτει ποσό απαλλαγής, τότε εμφανίζεται το ποσό αυτής με την ένδειξη «Α:», π.χ. Σε περίπτωση που η απαλλαγή μπορεί να επιλεγεί μεταξύ μιας λίστας τιμών, κάνετε κλικ πάνω στο ποσό της απαλλαγής (π.χ. στα 500 που βλέπετε παραπάνω) και σας ανοίγει ένα παράθυρο σαν αυτό που ακολουθεί: Κάνετε κλικ στο δεξιά του ποσού και εμφανίζεται κάτι σαν το παρακάτω: Επιλέγετε το ποσό απαλλαγής που επιθυμείτε και πατάτε ΟΚ. Όμοια λειτουργία υπάρχει και για το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο στις περιπτώσεις όπου μπορεί να επιλεγεί από μία λίστα τιμών.

39 Καλύψεις ανά Πακέτο Ασφάλισης Στην τελευταία στήλη του πίνακα με τα διαθέσιμα πακέτα βλέπετε τον αριθμό τον καλύψεων που έχουν επιλεγεί για κάθε πακέτο. Κάνοντας κλικ σε έναν αριθμό καλύψεων βλέπετε αναλυτικά τις καλύψεις του πακέτου: την περιγραφή, το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο, την απαλλαγή και τα καθαρά ασφάλιστρα ανά κάλυψη. Η παραπάνω λίστα καλύψεων ανά πακέτο, μπορεί να γίνει απευθείας εξαγωγή σε excel, πατώντας το κουμπί «Άνοιγμα στο Excel» στην οθόνη που μόλις είδαμε. Αποθηκεύοντας το αρχείο στον υπολογιστή σας, έχετε το παρακάτω αποτέλεσμα:

40 Εκτύπωση Πολυπροσφοράς Μπορείτε να εκτυπώσετε την πολυπροσφορά πατώντας στο αντίστοιχο κουμπί της εκτύπωσης: είτε από την αρχική οθόνη της πολυπροσφοράς, όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα: είτε από την οθόνη της σύγκρισης, όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα:

41 Διαγραφή Πολυπροσφοράς Μπορείτε να διαγράψετε μία πολυπροσφορά που δε χρειάζεστε πλέον και είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να χρειαστείτε και στο μέλλον. Η διαγραφή γίνεται πατώντας στο αντίστοιχο κουμπί «Διαγραφή» στη γραμμή εργαλείων της οθόνης πολυπροσφοράς. Σημείωση: Οποιαδήποτε οντότητα της εφαρμογής που δύναται να διαγραφεί, δεν μπορεί να ανακτηθεί μετά το πέρας της διαγραφής της.

42 Δημιουργία Πρότασης από τη διαδικασία της Πολυπροφοράς επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε το πακέτο με το οποίο θα προχωρήσετε στην ασφάλιση του πελάτη σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία πρόταση ασφάλισης. Στον πίνακα των πακέτων, στη στήλη «Δημιουργία Πρότασης», κάνετε κλικ στο κουτί επιλογής που αντιστοιχεί στο πακέτο που θέλετε. Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί «Δημιουργία Πρότασης» στη γραμμή εργαλείων, όπως στην παρακάτω εικόνα. Σημείωση: Αν η πολυπροσφορά διαθέτει μόνο ένα πακέτο, τότε στις στήλες της Σύγκρισης και της Δημιουργίας Πρότασης, τα κουτάκια επιλέγονται αυτόματα, όπως στο παράδειγμα που ακολουθεί.

43 Στοιχεία Πελάτη Σε αυτή τη φάση της δημιουργίας πρότασης, το σύστημα απαιτεί την ύπαρξη μιας καρτέλας πελάτη, η οποία ανοίγεται αυτόματα με τα στοιχεία που έχετε ήδη εισάγει στην πολυπροσφορά. Για τη δημιουργία μιας πιο ολοκληρωμένης καρτέλας πελάτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω: Α. Είτε πατάτε το πλήκτρο δεξιά του ΑΦΜ, Β. Είτε πατάτε το κουμπί «Καρτέλα Πελάτη» στη γραμμή εργαλείων. Αν το ΑΦΜ που πληκτρολογήσατε δεν υπάρχει στο σύστημα, τότε «ενεργοποιείται» το κουμπί της «Δημιουργίας Πελάτη» στη γραμμή εργαλείων. Στην σελίδα με την καρτέλα πελάτη που ανοίγει, εισάγετε τα στοιχεία του και πατήστε «Κλείσιμο».

44 Σχετικά με την επεξεργασία των στοιχείων πελάτη: Αν υπάρχουν καταχωρημένα (ενεργά) συμβόλαια στον πελάτη, τότε δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα στοιχεία αυτού, παρά μόνο όσα δεν εμφανίζονται «γκριζαρισμένα» (κατά βάση τα στοιχεία επικοινωνίας). Αν δεν υπάρχουν καταχωρημένα (ενεργά) συμβόλαια στον πελάτη, τότε μπορείτε να επεξεργαστείτε όλα τα στοιχεία αυτού. 43

45 Διεύθυνση Αλληλογραφίας Πελάτη Διεύθυνση Αλληλογραφίας Η Διεύθυνση Αλληλογραφίας είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό στην καρτέλα του πελάτη, η οποία επιλέγεται και συμπληρώνεται στην περίπτωση που ο πελάτης έχει διαφορετική Διεύθυνση Αλληλογραφίας από αυτή που έχει δηλωθεί στα Γενικά στοιχεία του πελάτη. Επιλέγοντας το πεδίο «Διαφορετική Διεύθυνση Αλληλογραφίας», εμφανίζεται η επόμενη εικόνα: Εδώ συμπληρώνετε τα στοιχεία αλληλογραφίας. Αν σε υπάρχοντα πελάτη το πεδίο «Διαφορετική Διεύθυνση Αλληλογραφίας» είναι επιλεγμένο, τότε πατώντας πάνω αριστερά στο μενού την «Εμφάνιση Διεύθυνσης Αλληλογραφίας», σας εμφανίζει τα στοιχεία αυτής. Αν απο-επιλέξετε το πεδίο «Διαφορετική Διεύθυνση Αλληλογραφίας», τότε μπορείτε να διαγράψετε εξ ολοκλήρου τη διεύθυνση αυτή, οπότε θεωρούνται έγκυρα στοιχεία αλληλογραφίας αυτά στα γενικά στοιχεία πελάτη.

46 Σημείωση 1: Τα στοιχεία πελάτη που έχετε εισάγει στην αρχική οθόνη της πολυπροσφοράς (π.χ. Όνομα, Επάγγελμα, Τ.Κ., Ημερομηνίες Γέννησης και Διπλώματος), μεταφέρονται αυτόματα στην καρτέλα πελάτη που μόλις δημιουργήσατε. Σημείωση 2: Για τα στοιχεία πελάτη οι τιμές των οποίων επιλέγονται από μία λίστα χαρακτηριστικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης που αναφέρθηκε στην αρχή του κεφαλαίου (πληκτρολόγηση των πρώτων γραμμάτων της ζητούμενης λέξης, π.χ. «ΑΣΦ» στον κωδικό επαγγέλματος που αυτόματα θα φέρει τον κωδικό «ΑΣΦΑΛΙΣ» που αντιστοιχεί στο επάγγελμα «ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ»). Σημείωση 3: Εφόσον είμαστε ακόμη στη φάση Δημιουργίας της Πρότασης και όχι καταχώρησης αυτής, το σύστημα δεν εμφανίζει κάποιο μήνυμα περί υποχρεωτικών στοιχείων στην καρτέλα πελάτη. Τα μηνύματα αυτά θα εμφανιστούν σε επόμενο στάδιο και είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της έδρας. 45

47 Στοιχεία Ασφαλιζομένου Αντικειμένου Με την ευκαιρία της αναφοράς στα στοιχεία του πελάτη, μπορούμε να δούμε και τα στοιχεία του ασφαλιζομένου αντικειμένου (όχημα, σκάφος, κλπ), τα οποία μπορεί να επεξεργαστεί ο χρήστης και στο στάδιο της πολυπροσφοράς (όχι μόνο στης πρότασης μετέπειτα), αλλά όπως είπαμε στην αρχή του κεφαλαίου, τα απαραίτητα για τιμολόγηση στοιχεία βρίσκονται στην κύρια οθόνη της πολυπροσφοράς. Α. Αν ο Αριθμός Κυκλοφορίας ή το Νηολόγιο/Αριθμός IMO που έχετε εισάγει στα στοιχεία της πολυπροσφοράς ανήκει σε όχημα/σκάφος αντίστοιχα, που έχει ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα, τότε τα στοιχεία αυτού φορτώνονται στην οθόνη σας. Β. Αν ο Αριθμός Κυκλοφορίας ή το Νηολόγιο/Αριθμός IMO που έχετε εισάγει στα στοιχεία της πολυπροσφοράς δεν ανήκει σε όχημα/σκάφος που έχει ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα, τότε εισάγετε εξ αρχής τα στοιχεία αυτού. Και στις 2 περιπτώσεις που μόλις αναφέραμε, τα στοιχεία οχήματος/σκάφους είναι ανοιχτά προς επεξεργασία. Σημείωση: Ο Αριθμός Κυκλοφορίας μπορεί να πληκτρολογηθεί με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες, με πεζά ή κεφαλαία γράμματα. Σημείωση: Σε ενδεχόμενη αλλαγή στοιχείων οχήματος/σκάφους για υπάρχουσα πινακίδα/νηολόγιο ή εισαγωγή στοιχείων για μη υπάρχουσα πινακίδα/νηολόγιο, τα νέοεισαχθέντα από τον χρήση στοιχεία αποθηκεύονται σαν τρέχοντα στοιχεία της συγκεκριμένης πινακίδας/νηολογίου αν και εφόσον γίνει έκδοση συμβολαίου στο συγκεκριμένο ασφαλιζόμενο αντικείμενο. Επίσης, όταν το όχημα/σκάφος δεν υπάρχει ήδη στο σύστημα, τα στοιχεία που εισάγετε για αυτό δεν αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση (π.χ. επαναφόρτωση της πινακίδας/νηολογίου σε επόμενη τιμολόγηση) αν πρώτα δε γίνει έκδοση συμβολαίου.

48 47 Για την επεξεργασία των στοιχείων οχήματος (ή την προβολή των συνολικών στοιχείων του οχήματος), μπορείτε είτε να πατήσετε το πλήκτρο δεξιά του Αρ. Κυκλοφορίας είτε το κουμπί «Στοιχεία Οχήματος» στη γραμμή εργαλείων. Η εικόνα που εμφανίζεται είναι η παρακάτω: Σημείωση: Εκτός από τα Στοιχεία Ασφαλιζομένου Αντικειμένου (1 ο group στοιχείων) και τα Στοιχεία Οχήματος/Σκάφους (2 ο group), έχουμε και τα Πρόσθετα Στοιχεία (3 ο group), τα οποία εμφανίζονται δυναμικά ανάλογα με τις Ασφαλιστικές Εταιρείες και τον Κλάδο Ασφάλισης που έχουν επιλεγεί στην πολυπροσφορά.

49 48 Για κλάδο σκαφών, το αντίστοιχο κουμπί είναι «Στοιχεία Σκάφους»: Η εικόνα που εμφανίζεται είναι η παρακάτω:

50 49 Για κλάδο Περιουσίας, το αντίστοιχο κουμπί είναι «Στοιχεία Ακινήτου»: Η εικόνα που εμφανίζεται είναι η παρακάτω: Σε κλάδο εκτός των προαναφερθέντων, το κουμπί ονομάζεται «Στοιχεία Ασφάλισης». Αν ο κλάδος δεν προσφέρεται για πολυτιμολόγηση, τότε πατώντας το κουμπί της νέας πολυπροσφοράς, θα δείτε μήνυμα «Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα πρόταση για αυτόν τον κλάδο».

51 Πρόσθετα Στοιχεία Ασφαλιζομένου Αντικειμένου Τα Πρόσθετα Στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν εξ αρχής για την πολυτιμολόγηση, αλλά η συμπλήρωση κάποιων από αυτά ενδεχομένως να ζητηθεί κατά την καταχώρηση πρότασης ασφάλισης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε Ασφαλιστικής. Ωστόσο, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα στοιχεία αυτά και στην πολυπροσφορά αν και εφόσον σας ενδιαφέρει η τιμολόγηση των πακέτων βάσει κάποιου συγκεκριμένου χαρακτηριστικού (π.χ. Υβριδικό.) Για την επεξεργασία των Πρόσθετων Στοιχείων, κάνετε κλικ στη δεξιά στήλη του πίνακα: Αν πρέπει να επιλεγεί τιμή από κάποια λίστα (π.χ. Οικογενειακή Κατάσταση), τότε πατάτε το πλήκτρο δεξιά και επιλέγετε την επιθυμητή τιμή. Αν πρέπει να μπει κάποιος αριθμός (π.χ. Εκπομπές CO2) ή κάποιο αλφαριθμητικό (π.χ. Αριθμός Συμβολαίου Πυρός), τότε απλά γράφετε κατευθείαν την επιθυμητή τιμή στο πεδίο. Πατώντας τα και στο δεξιά μέρος του πίνακα, μπορείτε να κινηθείτε στα Πρόσθετα Στοιχεία.

52 51 3 Πρόταση Ασφάλισης Φθάνουμε, λοιπόν, στο στάδιο της Πρότασης Ασφάλισης. Στο στάδιο αυτό μπορούμε να πάμε είτε μέσω της Πολυπροσφοράς (όπως είδαμε στο τέλος του προηγούμενου κεφαλαίου), είτε με την απευθείας δημιουργία νέας πρότασης. 3.1 Δημιουργία Πρότασης Ασφάλισης Για την απευθείας δημιουργία νέας πρότασης, πατήστε το κουμπί «Νέα Πρόταση Ασφάλισης» στο Κέντρο Εργασιών Χρήστη:

53 52 Σημείωση: Οι προτάσεις ασφάλισης που δεν έχουν δημιουργηθεί μέσα απο πολυπροσφορά αλλά ως αυτούσιες νέες προτάσεις, δε δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει Ασφαλιστική Εταιρεία. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει η προεπιλεγμένη Ασφαλιστική Εταιρεία του Κλάδου. Έχοντας στην οθόνη μας την Πρότασης Ασφάλισης, η εικόνα που βλέπουμε είναι: σαν την επόμενη, στην περίπτωση που φτιάξουμε νέα πρόταση ασφάλισης:

54 53 ή σαν την επόμενη, στην περίπτωση που η πρόταση ασφάλισης δημιουργήθηκε μέσα από την πολυπροσφορά: Παρατηρούμε ότι η πρόταση χωρίζεται σε 2 μέρη: τα Στοιχεία Πρότασης και τα Στοιχεία Πελάτη.

55 Συμπλήρωση Πεδίων Πρότασης Στοιχεία Πρότασης Πρέπει αρχικά να συμπληρώσετε τα Στοιχεία Πρότασης. Ομοίως με την Πολυπροσφορά, το πεδίο «Κωδικός» αφορά τον αύξοντα αριθμό της πρότασης και συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα κατά τη δημιουργία της. Ο Κωδικός Συνεργάτη συμπληρώνεται επίσης αυτόματα σύμφωνα με τις ρυθμίσεις λογαριασμού του χρήστη, ενώ ο Υποκωδικός Συνεργάτη συμπληρώνεται από το χρήστη (αν και εφόσον έχει την επιλογή). Κατόπιν, πρέπει να συμπληρώσετε υποχρεωτικά τη Διάρκεια και την Ημερομηνία Έναρξης της ασφάλισης.

56 Στοιχεία Πελάτη Ασφαλιζόμενος Στην 1 η στήλη των στοιχείων πελάτη, εισάγετε το ΑΦΜ του λήπτη της ασφάλισης: Α. Αν ο πελάτης είναι ήδη καταχωρημένος στο σύστημα, τότε τα στοιχεία αυτού εμφανίζονται στην οθόνη σας, (χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας των περισσοτέρων από αυτών αν υπάρχουν καταχωρημένα ενεργά - συμβόλαια στον κωδικό του). Πατώντας το πλήκτρο δεξιά του ΑΦΜ, ανοίγει η καρτέλα πελάτη με όλα τα στοιχεία του. Β. Αν το ΑΦΜ που εισήγατε δεν υπάρχει τότε θα σας προταθεί από το σύστημα αν θέλετε να δημιουργήσετε νέο πελάτη όπως στην παρακάτω εικόνα. Στην περίπτωση αυτή, επιλέγετε «Ναι» και αμέσως μεταφέρεστε στην καινούρια καρτέλα πελάτη. Η πρόσβαση στην Καρτέλα Πελάτη είναι δυνατή και μέσω του ομώνυμου κουμπιού (ομοίως με πολυπροσφορά): Οποιαδήποτε αλλαγή κάνετε στη σελίδα με τα στοιχεία πελάτη που ανοίγει με το κουμπί, φαίνεται με το κλείσιμο της σελίδας στα στοιχεία πελάτη στη σελίδα της πρότασης.

57 Συμβαλλόμενος Στη 2 η στήλη με τα στοιχεία του Συμβαλλόμενου, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό πελάτη από τον Ασφαλιζόμενο, στον οποίο θα γίνει η χρέωση των ασφαλίστρων. Εξ ορισμού, στο ΑΦΜ του συμβαλλόμενου εισάγεται αυτό0ματα το ίδιο ΑΦΜ που έχει συμπληρωθεί στον Ασφαλιζόμενο Μέθοδος Πληρωμής Αφού εισάγετε τα στοιχεία πελάτη, θα δείτε ότι αυτόματα στη «Μέθοδο Πληρωμής» εμφανίζεται η προεπιλογή που έχει οριστεί για τον κωδικό σας. Πρόκειται για τον τρόπο πληρωμής που θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση της πρότασης. Πατώντας το κουμπί «Αλλαγή Τρόπου Πληρωμής», στη γραμμή εργαλείων, μπορείτε να επιλέξετε από τη λίστα διαθέσιμων επιλογών που εμφανίζεται στην οθόνη σας:

58 57 Αν επιλέξετε κάποιον άλλον τρόπο πληρωμής εκτός από τον προεπιλεγμένο, τότε θα δείτε ότι «ενεργοποιείται» το κουμπί «Επαναφορά Τρόπου Πληρωμής». Αν επιθυμείτε να επαναφέρετε τη Μέθοδο Πληρωμής στην προεπιλεγμένη, τότε απλά πατήστε το κουμπί αυτό. Αν επιλέξετε κάποια μέθοδο πληρωμής με πιστωτική κάρτα, τότε θα δείτε ότι «ενεργοποιείται» το κουμπί «Πληρωμή με Χρεωστική ή Πιστωτική Κάρτα». Πατώντας το κουμπί αυτό, οδηγείστε σε καινούριο tab του browser, στο οποίο καλείστε να εισάγετε τα στοιχεία που απαιτούνται από την εκάστοτε τράπεζα για την εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας.

59 Ταυτότητα Πληρωμής Πάνω από τη Μέθοδο Πληρωμής, μπορείτε να διακρίνετε την «Ταυτότητα Πληρωμής». Πρόκειται για έναν κωδικό πληρωμής, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την πληρωμή της οφειλής σας προς την εταιρεία (για πληρωμή π.χ. σε τράπεζα κλπ, και για τη δημιουργία παραστατικών πληρωμής στο σύστημα, το οποίο θα δούμε σε επόμενο κεφάλαιο).

60 Στοιχεία Ασφαλιζομένου Αντικειμένου Στη συνέχεια, πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία του ασφαλιζομένου αντικειμένου (οχήματος ή σκάφους ή κτίσματος, κοκ). Πατώντας το κουμπί «Στοιχεία Οχήματος» ή «Στοιχεία Σκάφους» στη γραμμή εργαλείων, θα ανοίξει η καρτέλα του οχήματος ή σκάφους.

61 60 Εισάγοντας τον Αριθμό Κυκλοφορίας (με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες και με πεζά ή κεφαλαία γράμματα) ή τον Αριθμό Νηολογίου/ IMO: Α. Αν το όχημα/σκάφος είναι ήδη καταχωρημένο, τότε θα φορτωθούν τα στοιχεία του (με δυνατότητα πλήρους επεξεργασίας). Β. Αν το όχημα/σκάφος δεν υπάρχει, τότε εισάγετε εξ αρχής τα στοιχεία του. Σημείωση: Στην περίπτωση όπου το όχημα/σκάφος είναι ήδη καταχωρημένο στο σύστημα και υπάρχει κάποια πρόταση ή συμβόλαιο συνδεδεμένο με αυτό, τότε στην οθόνη σας θα εμφανιστεί το ακόλουθο προειδοποιητικό μήνυμα, στο οποίο μπορείτε να δείτε την πρόταση ή το συμβόλαιο που συνδέεται με το συγκεκριμένο όχημα. (Κάνοντας κλικ στον αριθμό πρότασης ή συμβολαίου μπορείτε να ανοίξετε στην οθόνη σας τη συγκεκριμένη οντότητα, αν και εφόσον αφορά δική σας καταχώρηση).

62 61 Αν το ασφαλιζόμενο αντικείμενο είναι κλάδου Περιουσίας, τότε τα στοιχεία ασφαλιζομένου αντικειμένου εμφανίζονται πατώντας το κουμπί «Στοιχεία Ακινήτου». Η οθόνη που εμφανίζεται είναι η επόμενη: Σημείωση: Παρατηρώντας τα Πρόσθετα Στοιχεία, βλέπουμε ότι τώρα εμφανίζονται μόνο όσα αφορούν την Ασφαλιστική Εταιρεία της Πρότασης (όχι όλες τις ασφαλιστικές της πολυπροσφοράς).

63 62 Τέλος, αν το ασφαλιζόμενο αντικείμενο είναι κλάδου διαφορετικού από τους προαναφερθέντες, τότε τα στοιχεία ασφαλιζομένου αντικειμένου εμφανίζονται πατώντας το κουμπί «Στοιχεία Ασφάλισης». Η οθόνη που εμφανίζεται για παράδειγμα στον κλάδο μεταφορών, είναι η εξής:

64 Πρόσθετοι Οδηγοί Στην περίπτωση του κλάδου Αυτοκινήτου, μπορείτε να εισάγετε λοιπούς/πρόσθετους οδηγούς του οχήματος μέσα από την καρτέλα του οχήματος, στο πεδίο «Λοιποί Οδηγοί». Πατήστε το πλήκτρο δεξιά του αριθμού «0» στο πεδίο. Θα εμφανιστεί μία λίστα, στην οποία μπορείτε να προσθέσετε τα επιθυμητά πρόσωπα. Έχοντας συμπληρώσει τη λίστα, την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τη σελίδα του οχήματος μπορείτε να παρατηρήσετε ότι πλέον ο αριθμός στο πεδίο «Λοιποί Οδηγοί» έχει αυξηθεί. Οι πρόσθετοι οδηγοί μπορούν να συμπληρωθούν και στο επίπεδο της πολυπροσφοράς, από την ίδια φόρμα.

65 Ιδιοκτήτες/Δικαιούχοι Στην εκάστοτε καρτέλα ασφαλιζομένου αντικειμένου, μπορείτε να δείτε το κουμπί «Ιδιοκτήτες/Δικαιούχοι» στη γραμμή εργαλείων. Για παράδειγμα στην καρτέλα οχήματος: Πατώντας τα κουμπί αυτό, εμφανίζεται η επόμενη οθόνη: Εδώ μπορείτε να ορίσετε τους ιδιοκτήτες του ασφαλιζομένου αντικειμένου, επιλέγοντας τύπο ανάμεσα στις εξής επιλογές: Συνιδιοκτήτης, Τράπεζα, Ψιλή Κυριότητα και Επικαρπωτής. Στο πεδίο της Ονομασίας πληκτρολογείτε το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη/δικαιούχου και στο πεδίο του Ποσοστού μπορείτε να εισάγετε το ποσοστό της (συν)ιδιοκτησίας.

66 Καλύψεις & Εκπτώσεις/Επιβαρύνσεις Πρότασης Ασφάλισης Έχοντας συμπληρώσει και τα στοιχεία του ασφαλιζομένου αντικειμένου, μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιλογή πακέτου ασφάλισης και των καλύψεων αυτού. Για να επιλέξετε το πακέτο και τις καλύψεις που θέλετε πρέπει να πατήσετε το κουμπί «Καλύψεις/Εκπτώσεις». Στην οθόνη που ανοίγει κάνετε κλικ στην «Εισαγωγή Πακέτου», όπως στην παρακάτω εικόνα. Κατόπιν, επιλέγετε κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα της Ασφαλιστικής, όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα:

67 66 Αφού επιλέξετε πακέτο, η οθόνη σας διαμορφώνεται ως εξής: Οι «Καλύψεις Πακέτου» περιέχουν τις υποχρεωτικές καλύψεις του επιλεγμένου πακέτου. Οι «Προαιρετικές Καλύψεις» περιέχουν τις επιπλέον καλύψεις που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης, καθώς και τις προεπιλεγμένες καλύψεις (δηλαδή προαιρετικές που έχουν ήδη επιλεγεί βάσει της παραμετροποίησης του πακέτου ασφάλισης). Οι «Εκπτώσεις» περιέχουν ενδεχόμενες «αυτόματες» εκπτώσεις που έχουν συμπεριληφθεί στην τιμολόγηση λόγω κάποιου κανόνα παραμετροποίησης (π.χ. Έκπτωση Ιδιότητας) και μη αυτόματες εκπτώσεις, δηλαδή εκπτώσεις που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης. Οι «Επιβαρύνσεις» περιέχουν ενδεχόμενες «αυτόματες» επιβαρύνσεις που έχουν συμπεριληφθεί στην τιμολόγηση λόγω κάποιου κανόνα επιβάρυνσης (π.χ. Επιβάρυνση Ηλικίας, Επιβάρυνση Ρυμούλκας, κλπ.). Μετά την εισαγωγή του πακέτου, μπορείτε να επιλέξετε προαιρετικές καλύψεις και εκπτώσεις κάνοντας κλικ στα κουτάκια επιλογής, όπως στην παρακάτω εικόνα. Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί «Τιμολόγηση» που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων για να υπολογιστούν τα συνολικά ασφάλιστρα της πρότασης, τα οποία βλέπετε στο δεξιά μέρος της οθόνης σας.

68 Αν θέλετε να κάνετε αλλαγή του επιλεγμένου πακέτου, τότε: Μπορείτε να πατήσετε απευθείας «Εισαγωγή Πακέτου» και να επιλέξετε κάποιο άλλο πακέτο (της ίδιας πάντα Ασφαλιστικής). Αμέσως οι υποχρεωτικές καλύψεις του προηγούμενου πακέτου αντικαθίστανται με τις υποχρεωτικές καλύψεις του καινούριου πακέτου, ενώ σε περίπτωση που είχατε ήδη επιλέξει προαιρετικές καλύψεις, τότε η επιλογή αυτών διατηρείται. Επίσης, υπάρχει η επιλογή «Αφαίρεση Πακέτου» στη γραμμή εργαλείων. Η ενέργεια αυτή διαγράφει τις υποχρεωτικές καλύψεις, διατηρώντας πάλι την επιλογή των προαιρετικών. Κατόπιν, μπορείτε πάλι να επιλέξετε «Εισαγωγή Πακέτου» προκειμένου να επιλέξετε κάποιο άλλο πακέτο. 67

69 68 Έχοντας επιλέξει και τις επιθυμητές καλύψεις, μπορείτε να κλείσετε την καρτέλα των Καλύψεων/Εκπτώσεων πατώντας «Κλείσιμο» κάτω δεξιά και θα επανέρθετε στην αρχική καρτέλα της πρότασης. Αμέσως μετά πατήστε το κουμπί «Τιμολόγηση» και τα συνολικά ασφάλιστρα της πρότασης θα εμφανιστούν στο δεξιά μέρος της οθόνης σας, όπως στην παρακάτω εικόνα: Παρατηρώντας τα Σύνολα της πρότασης, βλέπουμε ότι αυτά αποτελούνται από: I. Τα συνολικά καθαρά ασφάλιστρα της πρότασης II. Τα συνολικά μικτά ασφάλιστρα της πρότασης, και III. Το ποσό της προμήθειας του συνεργάτη.

70 69 Το σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε και μια πιο αναλυτική εικόνα τους κόστους πατώντας το κουμπί «Σύνολα Πρότασης». Σε αυτή την οθόνη, εκτός από τα προαναφερθέντα, μπορείτε να δείτε και την ανάλυση των φόρων που επιβαρύνουν την πρόταση. Σε περίπτωση που από την τιμολόγηση προκύψει κάποιο σφάλμα (ή προειδοποίηση), αυτό θα εμφανιστεί πάνω από τα σύνολα. Για παράδειγμα:

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Προκειμένου να συνδεθείτε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα One View, θα πρέπει να επισκεφθείτε στην σελίδα oneview.generali.gr και να προχωρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print 1 Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://app.europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password)

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print. Σε όλους τους συνεργάτες στέλνεται το login και το password με την υπογραφή της σύμβασης Ανοίγει η οθόνη με τις επιλογές: Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password) με

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Pylon Entry Προμηθευτές Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Προμηθευτή... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Εμπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print. Σε όλους τους συνεργάτες στέλνεται το login και το password με την υπογραφή της σύμβασης Ανοίγει η οθόνη με τις επιλογές: Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ 2017 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Εισαγωγή στην ενότητα Κλάδου Ζωής 3 Τιμολόγηση Κλάδου Ζωής 4 Έκδοση Προσφοράς 7 Καταχώρησης Αίτησης Ασφάλισης 8 Διαχείριση Εκκρεμοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Grand Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. Σας καλοσωρίζουμε στο σύστημα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και Αποστολής Αιτήσεων (συντομ. ΗΤΑΑ) της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Ford Next Οδηγίες διαχείρισης εφαρμογής 1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Ford Next Οδηγίες διαχείρισης εφαρμογής 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ SITE...2 2. ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΛΑΤΗ...2 2.1 Εισαγωγή στοιχείων πελάτη...2 2.2 Εισαγωγή στοιχείων αυτοκινήτου...3 3. ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΥΡΕΣΗ ΠΕΛΑΤΗ...4 3.1 Εύρεση Πελάτη...4

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αξιόγραφων

Διαχείριση Αξιόγραφων Διαχείριση Αξιόγραφων 1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Διαχείρισης Αξιόγραφων στην εφαρμογή extra Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση»)

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση») 1-12-2015 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Αρχείο με αποθηκευμένες αιτήσεις, τιμολογήσεις, συμβόλαια, προ-συμβόλαια, εντολές πληρωμής, κλπ. Αλλαγή κωδικών πρόσβασης και ρυθμίσεων Επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PORTAL ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ. 29/10/2014 Διεύθυνση πωλήσεων και marketing

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PORTAL ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ. 29/10/2014 Διεύθυνση πωλήσεων και marketing ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PORTAL ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ 29/10/2014 Διεύθυνση πωλήσεων και marketing 1 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στο Portal 2. Αρχεία 2.1 Μηνιαία Pdf 2.2 Αποστολή Αρχείων 2.3 Αντίγραφα Συμβολαίων 2.4 Αντίγραφα

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Εκτύπωση Γενικού Ημερολογίου

Εκτύπωση Γενικού Ημερολογίου Εκτύπωση Γενικού Ημερολογίου Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Εκτύπωσης Γενικού Ημερολογίου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργίας Ενεργειών

Δημιουργίας Ενεργειών Δημιουργίας Ενεργειών Περιεχόμενα Δημιουργία Ενεργειών (Επικοινωνίας, Ραντεβού)... 3 Καταχώρηση Επικοινωνίας και Ραντεβού... 4 Βασικά Στοιχεία... 7 Πεδία Χρήστη... 8 Υπομνήματα... 8 Μεταβολή Ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Είδη Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης 7 Στην καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Ethniki Cyprus Rate User Manual

Ethniki Cyprus Rate User Manual MANUAL Ethniki Cyprus Rate User Manual Περιεχόµενα Λίγα λόγια για την εφαρµογή Εγκατάσταση και είσοδος στην εφαρµογή Νέος χρήστης / Αίτηση εγγραφής Ήδη εγγεγραµµένος χρήστης Καταχώρηση στοιχείων ασφαλιστή

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις...

Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Α1. Σκοπός εφαρμογής Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ Β1.Αιτήσεις... 0 Περιεχόμενα Α. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 2 Α1. Σκοπός εφαρμογής... 2 Α2. Είσοδος στην Εφαρμογή... 2 Α3. Γενικές λειτουργίες... 3 Β. ΕΠΙΛΟΓΕΣ... 3 Β1.Αιτήσεις... 3 Β1.1. Υποβολή αίτησης... 3 Β1.2 Αιτήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010 Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Εισαγωγή Αρχείων-Objects για τη συγκεντρωτική ΚΕΠΥΟ (ΜΥΦ) Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία της εξαγωγής των συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Το Web IRIS δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να εκτυπώσουμε την αναλυτική ή την συνοπτική προσφορά ασφάλισης σε 5 απλά βήματα:

Το Web IRIS δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να εκτυπώσουμε την αναλυτική ή την συνοπτική προσφορά ασφάλισης σε 5 απλά βήματα: 1. Εισαγωγή Το Web IRIS δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να εκτυπώσουμε την αναλυτική ή την συνοπτική προσφορά ασφάλισης σε 5 απλά βήματα: 1 ο βήμα : Επιλογή Κλάδου Ασφάλισης (ΕΠΙΛΕΓΩ) 2 ο βήμα

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Extra. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Pylon Entry Είδη Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης...

Διαβάστε περισσότερα

Hotel Manager. Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Κρατήσεων. Αναλυτικοί Πίνακες. Απλή Καταχώρηση. Οπτική Απεικόνιση

Hotel Manager. Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Κρατήσεων. Αναλυτικοί Πίνακες. Απλή Καταχώρηση. Οπτική Απεικόνιση Hotel Manager Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Κρατήσεων Απλή Καταχώρηση Αναλυτικοί Πίνακες Οπτική Απεικόνιση Περιεχόμενα: σελ. ΚΑΡΤΕΛΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ 3 ΣΗΜΕΡΑ 5 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 6 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 8 ΠΕΛΑΤΕΣ 11 ΝΕΑ ΚΡΑΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Πρόσθετα Πεδία για την υποβολή δήλωσης Ε9 έτους 2013... 5 3. Αρχική οθόνη... 8 4. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η ιατρός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Περιεχόμενα Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Βασικό... 4 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία... 5 Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εισαγωγής νέου λογαριασμού καθώς και την παραμετροποίησή του. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 26-2-2010 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING Το μενού του ALPHA WEB TRADING αποτελείται από τις εξής επιλογές: Το Προφίλ μου Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας* Προσωπικές Πληροφορίες* Αλλαγή Ψευδωνύμου Αλλαγή Μυστικού

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής 1 Περίληψη Με την Αναλυτική Λογιστική πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από την εφαρμογή Hyper

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 10-12-2009 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ»

ΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» ΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» Για τον έλεγχο των συνταγών (Χειρόγραφων και Ηλεκτρονικών) επιλέξτε από το μενού εργασιών το . ΓΕΝΙΚΑ Η οθόνη εργασίας αυτής της επιλογής προσφέρεται για:

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Σύνδεση στην Εφαρμογή Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας με το Σύστημα Διαχείρισης Εφαρμογών του ΚΕΠΕΑ πρέπει να συνδεθείτε δίνοντας το username και το password που σας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών

ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών Σας καλωσορίζουμε στο νέο portal των συνεργατών της ΕXPERT ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, έναν δικτυακό χώρο από τον οποίο θα μπορείτε να τιμολογείτε προϊόντα της

Διαβάστε περισσότερα

Employee Self Service. Εγχειρίδιο Χρήσης Εργαζομένου - Βασικές Δυνατότητες

Employee Self Service. Εγχειρίδιο Χρήσης Εργαζομένου - Βασικές Δυνατότητες Employee Self Service Εγχειρίδιο Χρήσης Εργαζομένου - Βασικές Δυνατότητες Περιεχόμενα 1. Πρόσβαση... 3 1.1. Είσοδος Χρήστη... 3 1.2. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης... 4 1.2.1. Πρώτη Πρόσβαση... 4 1.2.2. Αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο IRIS... 01. Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο IRIS... 01. Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02 Εισαγωγή... 01 Είσοδος στο IRIS... 01 Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02 Προσφορά Ασφάλισης Αυτοκινήτων... 03 Καταχώρηση Στοιχείων Ασφάλισης... 03 Επιλογή Καλύψεων... 04 Δημιουργία Προσφοράς και Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

*Για αιτήσεις κωδικών B2B παρακαλώ επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας. Παραγγελίες

*Για αιτήσεις κωδικών B2B παρακαλώ επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας. Παραγγελίες Προκειμένου να ξεκινήσετε την παραγγελία σας, συνδέεστε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών παραγγελιών (B2Β) μέσα από την ιστοσελίδα μας www.periferiaki.gr κάνοντας κλικ στην επιλογή B2B που βρίσκεται στο επάνω

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης (ΑΤΛΑΣ), το οποίο τίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης Διαχείριση Οχημάτων

Πλήρης Διαχείριση Οχημάτων Πλήρης Διαχείριση Οχημάτων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασία Πλήρους Διαχείρισης Οχημάτων. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης Διαχείριση Οχημάτων

Πλήρης Διαχείριση Οχημάτων Πλήρης Διαχείριση Οχημάτων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασία Πλήρους Διαχείρισης Οχημάτων. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α.

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α. ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΥΠΩΝΩ-ΠΛΗΡΩΝΩ/ΠΛΗΡΩΝΩ-ΤΥΠΩΝΩ ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Τ.Π./Π.Τ. Σελίδα 1 από 58 Περιεχόμενα Α. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ... 6 Β. ΧΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Λογιστικής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. Σημείωση : Ο ασθενής φεύγει πραγματικά από το κρεβάτι, μόνο όταν το Ιατρικό Εξιτήριο γίνει Διοικητικό από το Γραφείο Κίνησης.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. Σημείωση : Ο ασθενής φεύγει πραγματικά από το κρεβάτι, μόνο όταν το Ιατρικό Εξιτήριο γίνει Διοικητικό από το Γραφείο Κίνησης. ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ Το Ιατρικό Εξιτήριο ουσιαστικά είναι εντολή ιατρού για έξοδο του ασθενή από το τμήμα νοσηλείας, σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει είναι : Ημερομηνία εξόδου

Διαβάστε περισσότερα

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Μοναστηρίου 60, 54627 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310 567840, Fax 2310 514220, www.cardisoft.gr CARDISOFT User Guide ClassWeb VERSION 1.1 [February] [2007] Greece Monastiriou

Διαβάστε περισσότερα

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Πρόκειται για εκτύπωση που απεικονίζει μία ή περισσότερες μισθοδοσίες μηνός, είτε

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εισπράξεων. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων

Διαχείριση Εισπράξεων. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων Διαχείριση Εισπράξεων Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων Περιεχόμενα Δημιουργία είσπραξης μετρητών 3 Δημιουργία είσπραξης πιστωτικών καρτών 6 Δημιουργία είσπραξης αξιογράφου 11

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω Internet

Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω Internet Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εξαγωγής & Υποβολής Συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

MANUAL PRESTASHOP 1.6

MANUAL PRESTASHOP 1.6 Κατηγορίες: - Προσθήκη νέας κατηγορίας Για να προσθέσουμε μια νέα κατηγορία στο πατάμε στην καρτέλα Κατάλογος και μετά στο κουμπί Κατηγορίες και πατάμε πάνω δεξιά «Add new Category/ Προσθήκη νέας κατηγορίας»

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ

Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ 1 Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Επιταγών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Επιταγών στην εφαρμογή Λογιστική Διαχείριση της σειράς HyperΛογιστική. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) 1. Είσοδος στην υπηρεσία ClassWeb Στη κεντρική σελίδα της υπηρεσίας στα πεδία Όνομα Χρήστη και Κωδικός πρόσβασης πληκτρολογούμε τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η παραμετροποίηση και η χρήση της γρήγορης καταχώρησης πωλήσεων, καθώς και της κατηγορίας λιανικής των ειδών. Περιεχόμενα Παραμετροποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήµατος για την Υποστήριξη του Έργου ιαχείρισης των ηµοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης

Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης Περιεχόμενα Διαδικασία Φυσικής Απογραφής... 3 Συμπλήρωση φόρμας... 3 Βήματα Απογραφής... 5 Εισαγωγή Αρχείου Απογραφής... 9 Εκτυπώσεις Φυσικής Απογραφής... 10 Λίστα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ 1 ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Εφαρμογής Μητρώου και Εκπαίδευση» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ Π.6. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΜΗΤΡΩΟ ΑΜΕΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΗΤΡΩΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» 2015

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Περιεχόμενα Παραμετροποίηση Γρήγορης Καταχώρησης... 3 Γρήγορη Καταχώρηση... 4 Κατηγορία Λιανικής & Μαζική Ανάθεση Κατηγορίας στα είδη... 9 Γρήγορη Καταχώρηση Πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α.

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α. ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΥΠΩΝΩ-ΠΛΗΡΩΝΩ/ΠΛΗΡΩΝΩ-ΤΥΠΩΝΩ ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ Α.Ε.Γ.Α Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Τ.Π./Π.Τ. Σελίδα 1 από 53 Περιεχόμενα Α. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ... 6 Β. ΧΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Βήµα 1 Έναρξη Λειτουργίας Εφαρµογής Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης έχει την δυνατότητα ο χρήστης µέσα από ένα ευέλικτο υποσύστηµα να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασίας δημιουργίας Βαρδιών. να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Διαδικασίας δημιουργίας Βαρδιών. να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Δημιουργία Βαρδιών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας δημιουργίας Βαρδιών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα