ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ"

Transcript

1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

2 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Περιεχόμενα...2 Οδηγός Συμβούλου Πωλήσεων (συμβουλές, πρακτικές, παραδείγματα) Σημεία Υπεροχής VOLVO Volvo Safety Παγκόσμιες Καινοτομίες Volvo DRIV-E Volvo Sensus Γκάμα Volvo & Ανταγωνισμός Νέος κινητήρας T3 Βενζίνη Q&A κινητήρας Τ T3 Comparison Tool Παράμετροι αξιολόγησης Mystery Shopper Εγχειρίδιο Διαδικασιών Πωλήσεων Μάρτιος 2016 Volvo Car Hellas Sales Department (Sales /Dealer Issues /Presentations/kkosta)

3 Παίζω για να κερδίσω (και όχι για να μην χάσω) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ # THE volvo WAY Στην διαδικασία της πώλησης το ζητούμενο είναι να μην περιμένουμε τον «αντίπαλο» (πελάτη) στη δική μας περιοχή αλλά να ανέβουμε και να τον «μαρκάρουμε ψηλά στο γήπεδο». Για αυτό, αντί να περιμένουμε τις ερωτήσεις του πελάτη σχετικά με diesel, αυτόματο κλπ, εμείς οι Σύμβουλοι Πωλήσεων θα πρέπει να ΟΔΗΓΟΥΜΕ τη συζήτηση και να την φέρνουμε εκεί που οι ίδιοι θέλουμε. Πρωταρχικός μας λοιπόν στόχος είναι να αποσπάσουμε 3 «ΝΑΙ» από τον υποψήφιο πελάτη στην αρχή της όλης συζήτησης. Η μέθοδος αυτή μας έρχεται κατευθείαν από τις σχολές των τεχνικών διαπραγματεύσεων που μας λένε ότι η λέξη ναι δημιουργεί στον συνομιλητή μας θετική στάση, προκειμένου στη συνέχεια να ακούσει με μια μεγαλύτερη θετικότητα τα επιχειρήματα που θα του παρουσιάσουμε. Αντίθετα, αν τον αφήσουμε να μας κάνει αυτός τις ερωτήσεις, μπορεί να καταλήξουμε αμυνόμενοι και συχνά απολογούμενοι, γεγονός που μας φέρνει αυτόματα σε δύσκολη θέση. Η μέθοδός μας λέει ότι λέμε πάντα ναι (και θέλουμε και οι πελάτες να μας απαντάνε ναι) και δεν λέμε ποτέ μα ποτέ όχι, (γιατί η λέξη όχι έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στον συνομιλητή μας. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί τομείς υπεροχής του αυτοκινήτου μας που θέλουμε να προβάλουμε στον υποψήφιο πελάτη μας υπό μορφή ερωτημάτων προκειμένου να ξεκινήσουμε τη συζήτηση με «γκολ από τα αποδυτήρια». Η επιλογή των 3 ερωτήσεων και η σειρά με τις οποίες θα τις ρωτήσουμε χρειάζεται να γίνεται ανάλογα με το ποιον έχουμε απέναντί μας. Πχ η ασφάλεια είναι πιθανόν η 1 η ερώτηση για έναν 50ρη οικογενειάρχη, οι επιδόσεις 1 η για έναν δυναμικό 35ρη, η άνεση 1 η για έναν συνταξιούχο στρατιωτικό, κλπ.

4 Ερωτήσεις με σκοπό να αποσπάσουμε 3 «ΝΑΙ» απο τον υποψήφιο πελάτη Σας ενδιαφέρει το αυτοκίνητο που οδηγείτε: Να είναι το ασφαλέστερο στον κόσμο; Να έχει υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση; Να διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας; Να έχει την καλύτερη δυνατή άνεση; χαμηλή στάθμη θορύβου καλή ηχομόνωση αυτόματο κιβώτιο κορυφαία καθίσματα εξαιρετική ανάρτηση το πιο εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού (με Clean Zone) Να έχει κορυφαία ποιότητα υλικών και υποαλλεργικά υλικά; Να έχει ξεχωριστή σχεδίαση; Να είναι premium και ταυτόχρονα value for money;

5 Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

6 Όλες μας οι ερωτήσεις αρχίζουν με τη φράση: «Σας ενδιαφέρει (ή θέλετε ή ονειρεύεστε ή ότι άλλο ταιριάζει στον καθέναν) το αυτοκίνητο που οδηγείτε να έχει ή να είναι κορυφαίο σε αυτόν τον τομέα;» Η λέξη είναι ΟΔΗΓΕΙΤΕ. Όχι αποκτήσετε, αγοράσετε και άλλα τέτοια. Οι λέξεις αυτές έχουν αρνητική επίδραση στο μυαλό του αγοραστή καθώς το 1 ο πράγμα που φαντάζεται είναι τον εαυτό του να πληρώνει και όχι τον εαυτό του να οδηγεί... Ο ΕΝΕΣΤΩΤΑΣ χρόνος. Όχι το αυτοκίνητο που ΘΑ οδηγείτε. Θέλεις να του πλάσεις μια εικόνα στο εδώ και τώρα. Μια εικόνα που όσο πιο δυνατή και ζωντανή του τη μεταφέρουμε στο μυαλό του τόσο περισσότερο θα την ονειρευτεί (ξύπνιος και κοιμισμένος) και θα θελήσει να την πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον.

7 Στο μυαλο του πελατη Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βάλουμε τον υποψήφιο πελάτη μας να ονειρευτεί τον εαυτό του στη θέση του οδηγού. Η αγορά ενός αυτοκινήτου ΔΕΝ είναι μια λογική απόφαση. Είναι μια συναισθηματική απόφαση Το ζητούμενο είναι ο πελάτης να αγοράσει και όχι εμείς να του πουλήσουμε! Ο πελάτης αγοράζει κατ αρχήν τον Πωλητή και μετά το Αυτοκίνητο! Η προσεγμένη εμφάνιση, η καθαριότητα και ο επαγγελματισμός είναι τα πρώτα πράγματα που θα προσέξει όταν μας δώσει το χέρι του. Δεν υπάρχουν καλές και κακές μέρες! Ο πελάτης είναι μοναδικός και θα πρέπει να νιώσει έτσι! Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση!

8 σημεια υπεροχησ VOLVO

9 SAFETY

10 Intellisafe - ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Επαναπροσδιορισμός της ασφάλειας σε καθημερινή βάση City Safety Σύστημα Ανίχνευσης Μεγάλων Ζώων Σύστημα Ανίχνευσης & Προστασίας Πεζών Αυτορρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας Σύστημα Επαγρύπνησης του Οδηγού Σύστημα Ενεργής Ρύθμισης Προβολέων Σύστημα Επιτήρησης Τυφλών Σημείων (BLIS) Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας Αυτόνομη Οδήγηση

11 Αυτοκινητα που μπορουν να προβλεψουν ενα ατυχημα City Safety Οι οπίσθιες συγκρούσεις αποτελούν το 29% όλων των αναφερόμενων τροχαίων ατυχημάτων. Σε περισσότερες από τις μισές από αυτές τις περιπτώσεις, ο οδηγός δεν προλαβαίνει να φρενάρει. Το City Safety βάζει ένα τέλος σε αυτό. Με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας αισθητήρα, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ο οδηγός δεν προλάβει να αντιδράσει - αν κινείτε πολύ γρήγορα προς το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ή όταν το αυτοκίνητο μπροστά επιβραδύνει απότομα ή έχει σταματήσει. Σκεφθείτε το City Safety ως έναν συγκυβερνήτη που έχει πάντα τον νου του για σας. Εντοπίζει τους κινδύνους μπροστά σας, σας προειδοποιεί και προετοιμάζει τα φρένα για γρήγορη αντίδραση. Αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης, τότε φρενάρει αυτόματα, αποτρέποντας τη σύγκρουση ή περιορίζοντας τις συνέπειές της.

12 Adaptive Cruise Control Κάθε ταξίδι γίνεται πιο εύκολο με το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας ACC (Adaptive Cruise Control) που διατηρεί αυτόματα μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Σε ταχύτητες κάτω από τα 50 km/h, η τεχνολογία μας Pilot Assist λειτουργεί παράλληλα, φροντίζοντας να παραμείνετε στη λωρίδα σας με ελαφρές επεμβάσεις στο τιμόνι. Driver Alert Control Αν νυστάζετε ή απλά αφαιρεθείτε στο τιμόνι, το σύστημα επαγρύπνησης DAC (Driver Alert Control) θα σας ειδοποιήσει και θα σας προτρέψει να κάνετε ένα διάλειμμα. Η λειτουργία Rest Stop Guidance μπορεί να σας πει ακόμα και πού μπορείτε να σταματήσετε με ασφάλεια.

13 Active High Beam Για να έχετε την καλύτερη ορατότητα, το σύστημα ενεργής ρύθμισης των προβολέων AHB (Active High Beam) σας επιτρέπει να οδηγείτε με τους προβολείς αναμμένους συνεχώς στη μεγάλη σκάλα, χωρίς να θαμπώνετε τους άλλους οδηγούς. Εντοπίζει άλλους χρήστες του δρόμου εμπρός σας και σκιάζει αυτόματα το τμήμα της δέσμης των προβολέων που θα έπεφτε πάνω τους. Εσείς έχετε ιδανικό φωτισμό και η ασφάλεια βελτιώνεται για όλους. Blind Spot Information System Μπορείτε να αλλάξετε λωρίδα με τη σιγουριά ότι αυτό είναι ασφαλές, χάρη στο σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System). Χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για να εντοπίσει οχήματα που κινούνται γύρω σας.

14 Lane Keeping Aid Για να παραμείνει το αυτοκίνητό σας στη πορεία του, το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας LKA (Lane Keeping Aid) εντοπίζει αν αρχίσετε ασυναίσθητα να βγαίνετε από τη λωρίδα σας και σας επαναφέρει σιγά σιγά στην πορεία σας. Αυτόματο φρενάρισμα στην στροφή Η πρώτη στον κόσμο τεχνολογία αποφυγής σύγκρουσης σε διασταύρωση κάνει μια από τις συνηθέστερες και πιο καταστροφικές συγκρούσεις λιγότερο πιθανή. Αν πρόκειται σε μια διασταύρωση να στρίψετε εμπρός από ένα όχημα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, ανιχνεύει ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης είναι άμεσος και φρενάρει αυτόματα για να περιορίσει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης ή να την αποφύγει.

15 Σύστημα Ανίχνευση & Προστασίας Πεζών Η Ανίχνευση Πεζών με πλήρη πέδηση είναι μια παγκόσμια πρωτιά. Το σύστημα ανιχνεύει πεζούς και ποδηλάτες και σας βοηθά να αποφεύγετε τα ατυχήματα. Το σύστημά μας, χρησιμοποιεί κάμερα, ραντάρ και αισθητήρα laser για να παρακολουθεί το περιβάλλον του αυτοκινήτου και να αντιδρά εγκαίρως, αν η κατάσταση το απαιτήσει.

16 Σύστημα Ανίχνευσης Μεγάλων Ζώων Όταν το αντικείμενο εντοπιστεί, παίρνει 0,05 δευτερόλεπτα για το σύστημα του υπολογιστή να αντιδράσει. Αυτό θα πρέπει να συγκριθεί με τον ανθρώπινο χρόνο αντίδρασης περίπου 1,2 δευτερόλεπτα.

17 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ Το αυτόνομο ή αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να επιταχύνει, να φρενάρει και να στρίβει μόνο του. Τέτοια αυτοκίνητα αποτελούσαν για πολύ καιρό ένα ουτοπικό όραμα για το μέλλον, γιατί θα απελευθέρωναν τους ανθρώπους από τη βαρετή πλευρά της οδήγησης και θα δημιουργούσαν συναρπαστικούς νέους τρόπους για να ταξιδεύει κανείς. Πολλές προσπάθειες έγιναν για την πραγματοποίηση αυτού του οράματος, στα χρόνια που πέρασαν, αλλά περιορίστηκαν από την τεχνολογία που υπήρχε διαθέσιμη. Τώρα, μπορούμε να κάνουμε τα αυτόνομα αυτοκίνητα πραγματικότητα. Η αυτόνομη οδήγηση έχει τη δύναμη να αλλάξει για πάντα τον κόσμο που ξέρουμε. Η αλλαγή αυτή, όμως, θα γίνει βήμα προς βήμα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η τεχνολογία θα προσαρμόζεται ανάλογα πού και πώς τη χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Σήμερα, η Volvo Cars χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία για να δημιουργήσει ημι-αυτόνομα αυτοκίνητα που κάνουν τις μετακινήσεις σας ασφαλέστερες και ευκολότερες, αφήνοντας σε σας τον πλήρη έλεγχο. Το νέο σύστημα Pilot Assist του XC90, για παράδειγμα, μπορεί να επιταχύνει, να φρενάρει και να στρίβει για σας, ώστε να διατηρείτε μια ορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, μέσα στη λωρίδα σας, σε ταχύτητες έως 50 km/h. Το City Safety στάνταρ σε όλα τα μοντέλα μας ανιχνεύει στον δρόμο εμπρός από το αυτοκίνητο άλλα οχήματα, ποδηλάτες και πεζούς, ακόμα και μεγάλα ζώα σε ορισμένες περιπτώσεις. Προειδοποιεί τον οδηγό για τους κινδύνους και φρενάρει το αυτοκίνητο αν χρειαστεί για να αποφύγει ή να μετριάσει τη σύγκρουση.

18 Πως λειτουργεί η Αυτόνομη Οδήγηση Για να μπορεί το αυτοκίνητο να εντοπίσει κινδύνους εμπρός από το αυτοκίνητο, τέσσερις κάμερες εντοπίζουν αντικείμενα σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούν τις διαγραμμίσεις του δρόμου. Οι κάμερες διαθέτουν επίσης ευφυΐα μπορούν να διαχειρίζονται απότομες μεταβολές στις συνθήκες φωτισμού, όπως για παράδειγμα κατά την είσοδο σε μια σήραγγα. Σε χαμηλές ταχύτητες, 12 αισθητήρες υπερήχων στο εξωτερικό του αυτοκινήτου αναλαμβάνουν να εντοπίσουν αντικείμενα. Έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν κινδύνους στον δρόμο, όπως πεζούς ή μπάζα. Το αυτοκίνητο έχει μια αναλυτική άποψη 360 μοιρών του περιβάλλοντος χώρου, χάρη σε τέσσερις πομποδέκτες ραντάρ. Ένα ζεύγος ραντάρ πίσω υποβοηθούν την αλλαγή λωρίδας, εντοπίζοντας οχήματα που πλησιάζουν. Ένα μοναδικό σύστημα σάρωσης πολλαπλών ακτίνων laser, στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, του εξασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα. Με εμβέλεια 150 μέτρων, αυτό το σύστημα σάρωσης μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα σε διαφορετικά αντικείμενα και σας παρέχει ικανή προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους.

19 Πως λειτουργεί η Αυτόνομη Οδήγηση Ένας εξαιρετικά λεπτομερής, τρισδιάστατος ψηφιακός χάρτης, σε συνδυασμό με ένα σύστημα εντοπισμού GPS υψηλής απόδοσης, σας επιτρέπουν να γνωρίζετε πού ακριβώς βρίσκεστε και τι βρίσκεται γύρω σας. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στο αυτοκίνητο να γνωρίζει όρια ταχύτητας και προσωρινά οδικά σήματα, ώστε να επιλέγει πάντα τη συντομότερη και πιο οικονομική διαδρομή. Αν συμβεί το απροσδόκητο, η τεχνολογία IntelliSafe Autopilot βρίσκεται ένα βήμα εμπρός. Μια τριεστιακή κάμερα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ καλύπτει μια ευρεία περιοχή και μια γκάμα αποστάσεων, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να αναγνωρίζει πεζούς ή άλλους χρήστες του δρόμου που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά. Τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητά μας θα συνδέονται στο cloud, ώστε να λαμβάνετε πάντοτε τις πλέον ενημερωμένες πληροφορίες. Η λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σημαίνει ότι το αυτοκίνητο γνωρίζει την κυκλοφοριακή κατάσταση και θα ζητήσει από τον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο αν χρειαστεί.

20

21 Our 2020 Vision Η Volvo έχει μια σταθερή πορεία στις καινοτομίες ασφάλειας, και αυτό εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας στην εταιρεία. Αλλά η πραγματική πρόοδος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς πρώτα να τεθεί ο στόχος. Εδώ είναι ο δικός μας: «Το όραμά μας είναι έως το 2020 να μην υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής ή σοβαρός τραυματισμός μέσα σε ένα καινούργιο Volvo.»

22

23 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕς Ζώνη ασφαλείας τριών σημείων Μπορεί να υπάρχουν λίγοι άντρες στον πλανήτη που έχουν σώσει τόσες ζωές όσες ο μηχανικός της Volvo Nils Bohlin Εισήγαγε τις ζώνες ασφαλείας τριών σημείων στο PV544 στην σειρά παραγωγής. Από τότε, εκτιμάται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές έχουν σωθεί ως αποτέλεσμα της παραίτησης των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας της Volvo Cars, ώστε όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες να μπορέσουν να επωφεληθούν. Δώσαμε στον κόσμο τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων το 1959 έχει σώσει αμέτρητες ζωές και έχει ψηφιστεί ως μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας. Ήμασταν πάντα πρωτοπόροι και τώρα προσφέρουμε ζώνες ασφαλείας που μετά από σύγκρουση σφίγγουν αυτόματα, σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

24 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕς Αισθητήρας λάμδα Ο αισθητήρας Lambda ήταν ακόμα μια συμβολή σε ένα καθαρότερο περιβάλλον από τη Volvo Cars. Μια μικρή συσκευή στο μέγεθος ενός δακτύλου - στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν αισθητήρα ανίχνευσης οξυγόνου - σήμαινε ότι μειώσαμε τις επιβλαβείς εκπομπές καυσαερίων κατά 90%. Και σχεδόν 40 χρόνια τώρα σε κάθε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο τοποθετείται ο αισθητήρας Lambda.

25 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕς Κάθισμα ασφαλείας για παιδιά στραμμένο προς τα πίσω Θυμάστε αυτές τις πρώτες εικόνες των αστροναυτών που βρίσκονταν ξαπλωμένοι στα καθίσματα τους κατά τη διάρκεια της απογείωσης για την εξομάλυνση των δυνάμεων; Λοιπόν, αυτή ήταν η βασική αρχή πίσω από τα στραμμένα προς τα πίσω, παιδικά καθίσματα της Volvo, ώστε να μειωθεί το φορτίο και να ελαχιστοποιηθούν οι τραυματισμοί.

26 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕς Αερόσακος πεζών Τα αυτοκίνητά μας προστατεύουν όσους βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο αλλά και έξω από το αυτοκίνητο. Ο αερόσακος πεζών μια πρωτοπόρα τεχνολογία της Volvo ανοίγει αυτόματα σε περίπτωση πρόσκρουσης, κάτω από το καπό, καλύπτοντας επίσης το παρμπρίζ, ώστε να περιορίσει τον τραυματισμό.

27 1944: Παρμπρίζ ασφαλείας από λαμιναρισμένο κρύσταλλο Το Volvo PV444 γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με παρμπρίζ ασφαλείας από λαμιναρισμένο κρύσταλλο. 1959: Ζώνη ασφαλείας τριών σημείων Η Volvo είναι η πρώτη στον κόσμο που τοποθετεί αυτό το ζωτικό σύστημα ασφάλειας, ως βασικό εξοπλισμό στα μοντέλα Amazon και τα PV544 στις σκανδιναβικές αγορές. 1964: Παιδικό κάθισμα με φορά προς τα πίσω Το αστροναυτικής έμπνευσης πρωτότυπο παιδικό μας κάθισμα με φορά προς τα πίσω στο PV544 άρχισε να παράγεται το : Βοηθητικό παιδικό κάθισμα Βοηθητικό παιδικό κάθισμα για παιδιά, που στερεώνεται με ζώνη. 1976: Αισθητήρας Λάμδα Τοποθετείται τριοδικός καταλυτικός μετατροπέας και αισθητήρες Λάμδα στα Volvo που προορίζονται για την αγορά της Καλιφόρνια, μειώνοντας τις επιβλαβείς εκπομπές καυσαερίων έως και 90%. 1979: Ευρυγώνιος καθρέπτης Ο ευρυγώνιος καθρέπτης οδηγού παρέχει πολύ καλύτερη ορατότητα πίσω από το αυτοκίνητο. 1990: Ενσωματωμένο βοηθητικό παιδικό κάθισμα Το αναδιπλούμενο/εκτεινόμενο βοηθητικό μας παιδικό κάθισμα κάνει το ντεμπούτο του στο πίσω μεσαίο κάθισμα του Volvo : Ζώνη ασφαλείας με μηχανισμό τύλιξης αδράνειας στο πίσω μεσαίο κάθισμα Καθιερώνεται η ζώνη ασφαλείας με μηχανισμό τύλιξης αδράνειας για το πίσω μεσαίο κάθισμα. 1991: SIPS Το ενσωματωμένο σύστημα προστασίας από πλευρική πρόσκρουση (Side Impact Protection System - SIPS) στο Volvo 850 ελαχιστοποιεί τη διάτρηση στον χώρο επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος.

28 1991: Αυτόματη ρύθμιση ζωνών ασφαλείας Η αυτόματη ρύθμιση ύψους για τις ζώνες ασφαλείας χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο Volvo : Αερόσακοι τύπου κουρτίνας Αερόσακοι τύπου κουρτίνας τοποθετημένοι στην οροφή για την προστασία του κεφαλιού των επιβατών στο S : Δήλωση Περιβαλλοντικού Προϊόντος Το Volvo S80 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έλαβε Δήλωση Περιβαλλοντικού Προϊόντος. 1999: Κάθισμα με φορά προς τα πίσω για ISOFIX Η πρώτη στον κόσμο λύση τυποποιημένου, ενσωματωμένου στο αυτοκίνητο συστήματος στερέωσης ISOFIX παρέχει έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο σωστής τοποθέτησης παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου. 2001: Volvo On Call Το Volvo On Call αποτελεί το πρώτο στον κόσμο, πλήρως ενσωματωμένο, εργοστασιακό σύστημα SOS. 2002: Βοριούχο ατσάλι Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά εξαιρετικά ανθεκτικό βοριούχο ατσάλι, στο XC : IDIS Έξυπνο σύστημα πληροφοριών οδηγού (Intelligent Driver Information System) που καθυστερεί τις τηλεφωνικές κλήσεις και τις λιγότερο σημαντικές πληροφορίες όταν χρειάζεται. 2003: Volvo Ambient Air Cleaner Το σύστημα VAAC φιλτράρει τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις και εξουδετερώνει τις υπόλοιπες εκπομπές καυσαερίων του αυτοκινήτου. 2004: BLIS Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων της Volvo παρακολουθεί τα τυφλά σημεία στον καθρέπτη του οδηγού. 2004: Αερόσακοι τύπου κουρτίνας για convertible Η επιτυχής αντιμετώπιση της πρόκλησης να τοποθετούν αερόσακοι τύπου κουρτίνας σε convertible αποτελεί παγκόσμια πρώτη.

29 2005: Σύστημα επαγρύπνησης οδηγού Το πρωτοποριακό μας σύστημα που προειδοποιεί τον/την οδηγό πριν αποκοιμηθεί. 2007: Ενσωματωμένο βοηθητικό παιδικό κάθισμα δύο σταδίων Το ενσωματωμένο μας βοηθητικό παιδικό κάθισμα διαθέτει προεντατήρες ζώνης ασφαλείας και δύο ρυθμίσεις ύψους καθίσματος, που σημαίνει ότι μπορεί να ρυθμιστεί για τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν. 2011: Plug-in Diesel Hybrid Το V60 Plug-in Hybrid της Volvo είναι το πρώτο πετρελαιοκίνητο υβριδικό στον κόσμο. 2012: Αερόσακος πεζών Η τεχνολογία αερόσακου πεζών χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο Volvo V : i-art Τα πετρελαιοκίνητα Drive-E διαθέτουν λειτουργία ανάδρασης από κάθε μπεκ ψεκασμού καυσίμου. 2013: Ανίχνευση δικυκλιστών με πλήρως αυτόματη πέδηση Ανιχνεύει δικυκλιστές και φρενάρει αυτόματα αν χρειαστεί. 2014: Φουσκωτό παιδικό κάθισμα Πρωτότυπο παιδικό κάθισμα με φορά προς τα πίσω που μπορεί να αποθηκευτεί σε μια μικρή θήκη όταν δεν χρησιμοποιείται.

30 DRIVE-E

31 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ SAFETY

32 DRIVE-E Τι αποκαλούμε Drive-E. Οι πρωτοποριακοί νέοι κινητήρες κατασκευασμένοι από την ίδια την Volvo, εξασφαλίζουν μια ιδανική ισορροπία δύναμης και οικονομίας, προσφέροντας την απόλαυση που περιμένει κανείς από την οδήγηση ενός Volvo και μάλιστα με εκπληκτικά χαμηλές εκπομπές και κατανάλωση καυσίμου. SAFETY Συνδυάζουν περιορισμένο βάρος αλλά και ηλεκτροκίνηση για εξαιρετικές επιδόσεις με μειωμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

33 DRIVE-E Η γκάμα κινητήρων Drive-E περιλαμβάνει: Τετρακύλινδρους κινητήρες που είναι από τους ισχυρότερους στον κόσμο. Αυτή η νέα γενιά κινητήρων χρησιμοποιεί σύστημα υπερπλήρωσης με υπερσυμπιεστή και στροβιλοσυμπιεστή, σε συνδυασμό με προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων, προσφέροντας δυναμική ισχύ με κατανάλωση καυσίμου και ιδιαίτερα μειωμένες εκπομπές. Η ηλεκτροκίνηση μας επιτρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Σε ηλεκτρική λειτουργία, το υβριδικό XC90 T8 Twin Engine Plug-in Hybrid επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα, κάτι που το καθιστά ένα πραγματικό αυτοκίνητο επιδόσεων. SAFETY

34 DRIVE-E Τα νέα μας μοντέλα Twin Engine είναι υβριδικά αυτοκίνητα Plug-in Hybrid που προσφέρουν αβίαστες επιδόσεις με δυνατότητα μηδενικών εκπομπών και επιλογής τρόπου λειτουργίας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Είναι τα πιο δυνατά αλλά και τα πιο οικονομικά μοντέλα μας, χωρίς συμβιβασμούς σε ασφάλεια, πολυτέλεια και ευρυχωρία. Τα μοντέλα Twin Engine αποτελούν την απόλυτη έκφραση της φιλοσοφίας Drive-E, κάνοντας κάθε διαδρομή πραγματικά ιδιαίτερη. SAFETY

35 ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Clean Zone Interior Package - CZIP Με το σύστημα Clean Zone, όλα τα υλικά στο εσωτερικό του Volvo είναι υποαλλεργικά και δεν εκπέμπουν επιβλαβή αέρια. Το σύστημα Clean Zone περιλαμβάνει επίσης, ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό φίλτρο σκόνης και γύρης. Επίσης για ακόμα πιο καθαρό περιβάλλον μέσα στην καμπίνα το IAQS (Interior Air Quality System), χρησιμοποιώντας το φίλτρο ενεργού άνθρακα, περιορίζει τα επιβλαβή αέρια και σωματίδια της ατμόσφαιρας, για εύκολη και καθαρή αναπνοή και σε περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση. Το CZIP περιλαμβάνει μια σειρά τροποποιήσεων που διατηρούν το χώρο επιβατών ακόμη πιο καθαρό από αλλεργιογόνες και ασθματογόνες ουσίες. Προηγμένη λειτουργία ανεμιστήρα, που σημαίνει ότι ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί όταν ανοίγετε το αυτοκίνητο με το τηλεχειριστήριο-κλειδί. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτεί το χώρο επιβατών με φρέσκο αέρα. Η λειτουργία ενεργοποιείται όταν χρειάζεται, και απενεργοποιείται αυτόματα μετά από κάποιο διάστημα ή όταν ανοίξει κάποια από τις πόρτες.

36 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΕΣΗ Τα καθίσματά μας Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, συμβουλευθήκαμε μια ομάδα ορθοπεδικών στο Γκέτεμποργκ. Αναρωτιούνταν τι μπορεί να ήθελε μια ομάδα σχεδιαστών αυτοκινήτων. Κανένας δεν είχε σκεφθεί ποτέ μέχρι τότε να ζητήσει τη συμβουλή ενός ορθοπεδικού όταν σχεδίαζε το κάθισμα ενός αυτοκινήτου. Αλλά η εργονομική σχεδίαση των καθισμάτων μας, που ήταν το αποτέλεσμα, έκανε τα αυτοκίνητά μας διάσημα σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική τους άνεση στα μεγάλα ταξίδια.

37 SENSUS

38 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

39 Sensus Connect Σε σύνδεση Ενσωματωμένη θύρα USB και υποδοχή Aux In, δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth και ευρυζωνική τεχνολογία, μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το σπίτι και να επανασυνδεθείτε στον δρόμο. Το wifi hotspot σας Με τις προαιρετικές μας υπηρεσίες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα wifi hotspot μέσα στο αυτοκίνητό σας και να συνδέεστε με το smartphone, τον φορητό υπολογιστή ή το tablet σας στο διαδίκτυο. Διαισθητικά χειριστήρια για εύκολες μετακινήσεις Οδηγήστε άνετα με εργονομικά και έξυπνα τοποθετημένα χειριστήρια - το τερπνό μετά του ωφελίμου στην καλύτερή του εκδοχή. Σε συνεργασία με τη Harman Kardon, οι ειδικοί σε θέματα ήχου της εταιρείας μας δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου στην κατηγορία του. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Dirac Live, ακούτε μουσική με πιο πλούσιο και καθαρό ήχο. Η αγαπημένη σας λίστα αναπαραγωγής ενώ οδηγείτε αξίζει ήχο υψηλότερου επιπέδου.

40 APPLE CAR PLAY Πιο έξυπνα, πιο εύκολα Το Apple CarPlay είναι ο εξυπνότερος και ευκολότερος τρόπος να χρησιμοποιείτε το iphone σας μέσα στο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία σας επιτρέπει να ελέγχετε τις λειτουργίες του iphone από την οθόνη αφής του αυτοκινήτου σας, από τα χειριστήρια πάνω στο τιμόνι ή με τη λειτουργία φωνητικού ελέγχου Siri. Οι εφαρμογές της Apple που σας είναι απαραίτητες Με τις βασικές εφαρμογές που αναγνωρίζονται από το λειτουργικό σύστημα της Apple, μπορείτε να στείλετε γραπτά μηνύματα, να τηλεφωνήσετε, να ακούσετε μουσική και να έχετε πλοήγηση. Για να χρησιμοποιήσετε και άλλες εφαρμογές, όπως το Spotify ή τα Podcasts, πρέπει να τις κατεβάσετε στο iphone σας. Έχετε την προσοχή σας πάντα στον δρόμο με το Siri Χάρη στη λειτουργία φωνητικού ελέγχου Siri, μπορείτε να έχετε πάντα την προσοχή σας στραμμένη στον δρόμο. Το Siri όχι μόνο μπορεί να διαβάζει και να γράφει γραπτά μηνύματα, αλλά και να καλεί επαφές που έχετε στον τηλεφωνικό σας κατάλογο, απλά αναγνωρίζοντας τη φωνή σας όταν του μιλάτε. Για να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες, μπορείτε είτε να πληκτρολογήσετε τον προορισμό στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου είτε να πείτε στο Siri τον προορισμό σας.

41 ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

42 ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ Ενσωματωμένη ποτηροθήκη, πίσω Park assist Pilot Πανοραμική γυάλινη οροφή Ατμοσφαιρικός φωτισμός Ψηφιακός Πίνακας οργάνων Ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμη

43 ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ Μαρσπιέ με σκαλοπάτι & ενσωματωμένο φωτισμό. Ένα αποκλειστικό και κομψό μαρσπιέ με σκαλοπάτι που ενισχύει την πολυτελή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Το κλειδί Red Key είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις που επιτρέπετε σε έναν νέο οδηγό ή σε παρκαδόρο να οδηγήσει το αυτοκίνητό σας. Περιορίζει ορισμένες χρήσεις του αυτοκινήτου, για παράδειγμα την τελική ταχύτητα και την ένταση ήχου. Φυσικά, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του κλειδιού Red Key όπως θέλετε. Ζάντες ελαφρού κράματος 22" Αποσπώμενος κοτσαδόρος Μπορείτε να αποκρύψετε αυτό τον ημι-ηλεκτρικό κοτσαδόρο όταν δεν τον χρειάζεστε μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

44 ΚΟΡΥΦΑΙΟ value for money Ο πιο ξέγνοιαστος τρόπος για να έχετε αυτοκίνητο Μας αρέσει να σας κάνουμε ευτυχισμένους. Να κάνουμε τη ζωή σας ευκολότερη και καλύτερη. Γιατί η αγορά ενός Volvo, είναι ο ευκολότερος τρόπος να έχετε αυτοκίνητο. Στην Volvo Cars θα σας προσφέρουμε πάντα μια ολόκληρη σειρά από υπηρεσίες σχεδιασμένες γύρω από σας, οι οποίες θα σας προσφέρουν τον πιο απροβλημάτιστο τρόπο να έχετε αυτοκίνητο. Και όμως, αυτά είναι μόνο η αρχή. Με τη μοναδική σουηδική προσέγγιση που έχουμε για την καινοτομία, βρίσκουμε συνεχώς νέους τρόπους να κάνουμε τη ζωή σας πιο απλή. Στο μέλλον, το service του αυτοκινήτου σας θα είναι πολύ πιο απλό.

45 Volvo range

46 Υπάρχει ένα μοντέλο της Volvo που ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις κάθε πελάτη μας.

47 V40 Η πρόταση για την πόλη

48 v40 Σχεδιασμένο για να ευχαριστήσει εσάς καθημερινά, το V40 σας δίνει έμπνευση χειρισμού για μια συνάντηση στην πόλη ή ένα Σαββατοκύριακο μακριά.

49 V40 κινητηρεσ Καύσιμο Κυβικά Έμβλημα κινητήρα /Ιπποδύναμη Κιβώτιο AWD/ FWD Εκπομπές CO2 (g/km) Κατανάλωση (L/100km) Βενζίνη T3 / 152 hp Αυτόματο FWD 129 5,5 Βενζίνη T5 / 245hp Αυτόματο FWD 137 5,9 Πετρέλαιο D2 / 120hp Μηχανικό FWD 82 3,2 Πετρέλαιο D3 / 150hp Aυτόματο / Μηχανικό Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο / Μηχανικό 3.2 FWD 99 / 104 3,8 / 4,0 FWD 99 / 109 3,8 / 4,2

50

51 V40 ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Premium Audi A3 sportback BMW 1-Series MB A-Class Non Premium VW Golf Opel Astra Ford Focus

52 V40Cross country Η πρόταση για την πόλη συναντά την περιπέτεια.

53 v40 Cross country Παντός οδοστρώματος, παντός καιρού, τα πάντα για εσάς Ένα αυτοκίνητο με αδρά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αυξημένο ύψος. Τέλειο για αυθόρμητη περιπέτεια.

54 v40cross country κινητηρεσ Καύσιμο Κυβικά Έμβλημα κινητήρα /Ιπποδύναμη Κιβώτιο AWD/ FWD Εκπομπές CO2 (g/km) Κατανάλωση (L/100km) Βενζίνη T3 / 152 hp Αυτόματο FWD 131 5,6 Βενζίνη T5 / 245hp Αυτόματο ΑWD 149 6,4 Πετρέλαιο D3 / 150hp Aυτόματο / Μηχανικό FWD 99 / 105 3,8 / 4,0 Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο / Μηχανικό FWD 104 / 112 4,0 / 4,3

55 Range

56 v40 Cross country ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Premium Audi Q3 BMW X1-Series MB GLA-Class Non Premium VW Tiguan Nissan Qashqai

57 s60 Όταν αυτό που έχει σημασία είναι η οδήγηση.

58 s60 Άριστη οδηγική συμπεριφορά, δυναμική φυσικής οδήγησης και θρυλική άνεση Volvo με κομψή εμφάνιση που συναρπάζει

59 s60 κινητηρεσ Καύσιμο Κυβικά Έμβλημα κινητήρα /Ιπποδύναμη Κιβώτιο AWD/ FWD Εκπομπές CO2 (g/km) Κατανάλωση (L/100km) Βενζίνη T3 / 152 hp Αυτόματο FWD 134 5,8 Βενζίνη T6 / 306hp Αυτόματο FWD 149 6,4 Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο / Μηχανικό FWD 99 / 113 3,8 / 4,3 Πετρέλαιο D5 / 225hp Aυτόματο FWD 119 4,5

60

61 s60 ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Premium Audi A3 sports sedan Audi A4 BMW 3-Series MB C-Class Non Premium VW Passat

62 s60 Παντός δρόμου, Παντός καιρού. Cross country

63 s60 Cross country Σουηδική πολυτέλεια με περιπετειώδες πνεύμα - αυτό το σπορ σεντάν ξεχωρίζει από το πλήθος. Το S60 Cross Country αποπνέει μια επιβλητική, μυώδη παρουσία που απηχεί την ικανή του φύση.

64 s60 Cross country κινητηρεσ Καύσιμο Κυβικά Έμβλημα κινητήρα /Ιπποδύναμη Κιβώτιο AWD/ FWD Εκπομπές CO2 (g/km) Κατανάλωση (L/100km) Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο / Μηχανικό FWD 111 / 120 4,2 / 4,6 Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο ΑWD 149 5,7

65

66 V60 Φέρτε τους φίλους σας, και όλο τον εξοπλισμό τους.

67 v60 Για όσους χρειάζονται την πολυχρηστικότητα ενός στέισον, αλλά επιθυμούν την προηγμένη οδηγική συμπεριφορά ενός σπορ αυτοκινήτου

68 v60 κινητηρεσ Καύσιμο Κυβικά Έμβλημα κινητήρα /Ιπποδύναμη Κιβώτιο AWD/ FWD Εκπομπές CO2 (g/km) Κατανάλωση (L/100km) Βενζίνη T3 / 152 hp Αυτόματο FWD 138 5,9 Βενζίνη T6 / 306hp Αυτόματο FWD / AWD 157 / 163 6,7 / 7,0 Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο / Μηχανικό FWD 104 / 116 4,0 / 4,4 Πετρέλαιο D5 / 225hp Aυτόματο FWD 125 4,8

69

70 v60 ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Premium Audi A4 Avant BMW 3-Series Touring MB C-Class Estate Non Premium VW Avant

71 V60Cross country Στιβαρό & Δυναμικό.

72 v60 Cross country Κινείται με άνεση σε όλους τους τύπους οδοστρώματος Με το V60 Cross Country, κάθε δρόμος είναι ο σωστός δρόμος. Έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλους τους τύπους οδοστρώματος σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

73 v60 Cross country κινητηρεσ Καύσιμο Κυβικά Έμβλημα κινητήρα /Ιπποδύναμη Κιβώτιο AWD/ FWD Εκπομπές CO2 (g/km) Κατανάλωση (L/100km) Βενζίνη Τ5 / 245hp Aυτόματο FWD 153 6,6 Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο / Μηχανικό FWD 111 / 120 4,2 / 4,6 Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο ΑWD 149 5,7

74

75 v60 Cross country ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Premium Audi A4 allroad

76 V60Plug-in hybrid Είναι Ηλεκτρικό.

77 v60 Plug-in hybrid κινητηρεσ EAWD = Electric ALL WHEEL DRIVE Καύσιμο Κυβικά Έμβλημα κινητήρα /Ιπποδύναμη Κιβώτιο AWD/ FWD Εκπομπές CO2 (g/km) Κατανάλωση (L/100km) Πετρέλαιο/ Ηλεκτροκίνηση D6 / 288hp Aυτόματο ΕAWD 48 1,8

78

79 xc60 Το best seller SUV

80 XC60 Το ιδανικό αυτοκίνητο για τους απαιτητικούς οδηγούς που επιζητούν την περιπέτεια - τόσο εντός όσο και εκτός πόλης

81 XC60 κινητηρεσ Καύσιμο Κυβικά Έμβλημα κινητήρα /Ιπποδύναμη Κιβώτιο AWD/ FWD Εκπομπές CO2 (g/km) Κατανάλωση (L/100km) Βενζίνη T5 / 245 hp Αυτόματο FWD 157 6,7 Βενζίνη T6 / 306hp Αυτόματο FWD / AWD 163 / 179 7,0 / 7,7 Πετρέλαιο D3 / 150hp Aυτόματο / Μηχανικό FWD 117 / 124 4,5 / 4,7 Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο / Μηχανικό FWD 117 / 124 4,5 / 4,7 Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο / Μηχανικό AWD 137 / 149 5,2 / 5,7 Πετρέλαιο D5 / 220hp Aυτόματο / Μηχανικό AWD 137 / 149 5,2 / 5,7

82

83 XC60 ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Premium Audi Q5 BMW X3-Series MB GLC Non Premium Honda CRV

84 S90 Σχεδιάζοντας την επιθυμία.

85 s90 Σας παρουσιάζουμε το κομψό και επιβλητικό Volvo S90. Συνδυάζει γνήσια ποιοτικά υλικά και εξελιγμένη, διαισθητική τεχνολογία. Αυτή είναι η επόμενη γενιά αυτοκινήτων της Volvo Cars.

86

87 S90 ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Audi A6 BMW 5-Series Mercedes Benz E-class Jaguar XF

88 V90 Το αποκορύφωμα του σύγχρονου πολυτελούς στέισον βάγκον.

89 V90 Επανεφεύρεση της κλασικής ομορφιάς. Το στέισον βάγκον Volvo είναι ένα πραγματικό σύμβολο. Και στο νέο V90 βρίσκει την ομορφότερη έκφρασή του.

90

91 V90 ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Audi A6 Avant BMW 5-Series Touring Mercedes Benz E-Class Estate

92 xc90 Σουηδική Αρμονία.

93 XC90 Αρμονικό design, καθαρή, απέριττη πολυτέλεια, με προηγμένη ασφάλεια και άνεση και για τους 7 επιβάτες.

94 XC90 κινητηρεσ Καύσιμο Κυβικά Έμβλημα κινητήρα /Ιπποδύναμη Κιβώτιο AWD/ FWD Εκπομπές CO2 (g/km) Κατανάλωση (L/100km) Βενζίνη T6 / 320 hp Αυτόματο AWD 186 8,0 Βενζίνη/Ηλεκτρικό T8 / 407hp Αυτόματο AWD 49 2,1 Πετρέλαιο D4 / 190hp Aυτόματο FWD 136 5,2 Πετρέλαιο D5 / 235hp Aυτόματο AWD 149 5,7

95

96 XC90 ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Audi Q7 BMW X5-Series BMW X6 MB GL Class MB M-Class

97 ΝΕΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τ3 1500CC

98 Κινητήρες Diesel Αυξημένο Βάρος Λιγότερο καθαροί Αντοχή σε μεγαλύτερες πιέσεις Χαμηλότερη Κατανάλωση Χαμηλότερη τιμή καυσίμου Νοθευμένα & επικίνδυνα καύσιμα Ακριβή τιμή απόκτησης Περισσότεροι κραδασμοί Οι μικρές καθημερινές μετακινήσεις "σκοτώνουν τον πετρελαιοκινητήρα Κινητήρες Βενζίνης Μικρότερο βάρος Περισσότερο ραφιναρισμένοι Πιο σύγχρονοι Εκρηκτικότητα καυσίμου Καλύτερη περιβαλλοντική συμπεριφορά Καθαροί Μεγαλύτερη ιπποδύναμη Ροπή ψηλά Υψηλή απόδοση Προσιτή τιμή απόκτησης Δυναμική συμπεριφορά λόγω μειωμένου βάρους Καλύτερο γκάζι λόγω λειτουργίας σε ψηλές στροφές Υψηλότερη κατανάλωση

99 Volvo V T3 Auto Audi A3 1.6 TDI A/T - 7G S tronic BMW 116D A/T 8G-Steptronic MB A 180 CDI 7G-DCT Fuel consumption l/100km 5,5 3,9 3,9 3,9 Co2 gram/km Horsepower 152 hp 110 hp 116 hp 109 hp Torque Nm 250 Nm 250 Nm 270 Nm 260 Nm km/h 8,3 s 10,7 s 11,3 s 11,3 s CC 1.498cc 1.598cc 1.496cc 1.461cc Price Circulation Tax

100 Volvo V40 D3 A/T - 6G Geartronic Audi A3 1.6 TDI A/T - 7G S tronic BMW 116D A/T 8G-Steptronic MB A 180 CDI 7G-DCT Fuel consumption l/100km 3,9 3,9 3,9 3,9 Co2 gram/km Horsepower hp 116 hp 109 hp Torque Nm 320 Nm 250 Nm 270 Nm 260 Nm km/h 8,4 s 10,7 s 11,3 s 11,3 s CC 1.969cc 1.598cc 1.496cc 1.461cc Price Circulation Tax

101 ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τ CC ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ Συνθήκες αγοράς Γενικότερα πιο θετική αντιμετώπιση της βενζίνης, μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα. Τέλη κυκλοφορίας πλέον για CO2 > 91 g/km, συνεπώς εμπίπτουν σε αυτά ακόμη και diesel που πριν δεν ενέπιπταν. Υπάρχει φήμη για αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης. Το Total Cost of Ownership του diesel θα πλησιάσει αυτό της βενζίνης. Πρέπει να αλλάξουμε το mindset των πελατών. Ο ανταγωνισμός πουλάει και βενζίνη σε σημαντικό ποσοστό. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε να την προτείνουμε.

102 ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τ CC ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ Κινητήρας Οικογένεια Drive-E, η πιο εξελιγμένη τεχνολογικά γενιά κινητήρων αποκλειστικά από τη Volvo Euro 6 Υψηλή ιπποδύναμη για ευχαρίστηση και ενεργητική ασφάλεια. Χαμηλή κατανάλωση - οικονομία. Οι περισσότεροι ανταγωνιστές μας έχουν χαμηλότερες ιπποδυνάμεις με κινητήρες 1,4 έως 1,6l.

103 ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τ CC ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ Αυτόματο κιβώτιο Αυτόματο κιβώτιο αξίας στον standard εξοπλισμό. Αυξανόμενο ποσοστό αυτόματων έναντι χειροκίνητων κιβωτίων. Βέλτιστη εκμετάλλευση των χαρακτηριστικών του κινητήρα. Τα καινούργια αυτόματα κιβώτια είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα, ελεγχόμενα από ισχυρούς εγκεφάλους, με σωστή απόκριση και έμφαση στην οικονομία. Μικρότερη επέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα λιγότερη καταπόνηση. Δεν χρειάζεται αλλαγές συμπλέκτη, όπως ένα χειροκίνητο κιβώτιο. Ευκαιρία να ενισχύσουμε το sporty χαρακτήρα της μάρκας, με τα R-Design και τα paddles. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο και το φοβούνται. Εμείς έχουμε την αυτοπεποίθηση να τους δώσουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουν και να το επιλέξουν. Και πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε στο χειρισμό του.

104 ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τ CC ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ Σύνοψη Νέα πρόταση Δύναμη, επιδόσεις, άνεση, οικονομία Τάση για αυτόματα κιβώτια Το diesel δεν είναι μονόδρομος, αλλάζει η φορολογία Ωθούμε τους πελάτες στη δοκιμή και τους εκπαιδεύουμε στο αυτόματο κιβώτιο Εξαιρετική προσφορά πολύ καλός εξοπλισμός Αυτοπεποίθηση Επικοινωνιακή ενίσχυση των μοντέλων και των προσφορών μας

105 T3 1.5 AUTO VS DIESEL Άλλα σημεία Υπάρχουν πελάτες που δεν έχουν πρόβλημα να αγοράσουν βενζίνη αντιθέτως την προτιμούν για πολλούς λόγους. Επιχειρηματολογία για Βενζίνη έναντι μικρού Diesel: Ο βενζινοκινητήρας είναι στο απόγειο της εξέλιξής του, ενώ ο μικρός diesel είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο. Εύρος, γραμμικότητα, ευστροφία, επιδόσεις, ήχος, σπορ χαρακτηριστικά βενζινοκινητήρα (μόνο ένα diesel 2.0 μπορεί να τα ανταγωνιστεί). Ήχος και κραδασμοί μικρών diesel, τραχιά λειτουργία, σε αντίθεση με τα μεγάλα diesel Διαχωρισμός μικρών και μεγάλων diesel. Η θέρμανση καμπίνας στους μικρούς diesel αργεί, καθώς δεν φτάνουν σε θερμοκρασία λειτουργίας τόσο εύκολα όσο οι μεγάλοι. Το ίδιο θέμα δημιουργεί πρόβλημα και στην αναγέννηση του φίλτρου DPF (τελικά φράζει). Το diesel δεν είναι κατάλληλοι για μικρές καθημερινές αποστάσεις. Ο diesel έχει υψηλότερο κόστος συντήρησης σε βάθος χρόνου

106 Μικροί κινητήρες Diesel Μετά από σκάνδαλα παραποίησης των αποτελεσμάτων στις δοκιμές ρύπων από κατασκευαστές αυτοκινήτων, ο τρόπος που διεξάγονται οι δοκιμές στην Ευρώπη γίνεται πιο αυστηρός. Αυτό, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), θα μπορούσε να αναγκάσει πολλούς κατασκευαστές να τροποποιήσουν ή ακόμα και να αποσύρουν τα νέα μικρά πετρελαιοκίνητα μοντέλα τους. Όταν αποκαλύφθηκε ότι κατασκευάστρια εταιρεία χρησιμοποιούσε λογισμικό για να παραποιεί τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη επεξεργαζόταν πλάνα για να εξορθολογήσει τα αποτελέσματα των δοκιμών ώστε να ανταποκρίνονται περισσότερο στη ρύπανση που συντελείται σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας. Το σκάνδαλο επιτάχυνε τη συμφωνία πάνω στους νέους κανόνες οι οποίοι εγκρίθηκαν πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η εφαρμογή νομοθεσίας που αντανακλά τις εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης σημαίνει ότι για να μειώσουν οι κατασκευαστές τους ρύπους θα πρέπει να αναπτύξουν τεχνολογία η οποία αυξάνει το βάρος και το κόστος των οχημάτων - ένα πρόβλημα που είναι μεγαλύτερο στα μικρά αυτοκίνητα. Ο επικεφαλής του τομέα ρύπων και καυσίμων της ACEA, είπε ότι η Ένωση έθεσε το θέμα στα μέλη της. Η εκτίμησή τους είναι ότι κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του νέου καθεστώτος θα χρειαστεί να αποσυρθεί το 5% των πετρελαιοκίνητων μοντέλων που προγραμματίζεται να λανσαριστούν, ενώ σε επόμενο στάδιο το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

107 Μικροί κινητήρες Diesel «Το επιπλέον κόστος της τεχνολογίας που θα χρειαστεί, αλλά και το πώς αυτή η τεχνολογία θα χωρέσει μέσα σε ένα μικρότερο αμάξωμα, είναι μεγάλες προκλήσεις. Επομένως, οι κατασκευαστές ίσως θα πρέπει να επανεξετάσουν πολύ προσεκτικά τη σειρά των μικρότερων πετρελαιοκίνητων μοντέλων τους», ανέφερε ο ίδιος. Οι πρώτες δοκιμές εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης ξεκινούν από το Σεπτέμβριο του Ωστόσο, σε πρώτη φάση θα γίνεται ανεκτή η υπέρβαση του ορίου εκπομπών μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο, προκειμένου να επιτραπεί στους κατασκευαστές να προσαρμοστούν. Από το 2021, το περιθώριο αυτό μειώνεται σε 50% πάνω από τα επίσημα όρια, από διπλάσιο και κάτι που θα είναι το Περίπου τα μισά από τα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη είναι εξοπλισμένα με πετρελαιοκινητήρες. Η τεχνολογία diesel προωθείται για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, καθώς η χρήση της ναι μεν συνοδεύεται από υψηλές εκπομπές οξειδίων του αζώτου, αλλά παράλληλα επιτυγχάνει σημαντική μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Η ACEA είχε την πεποίθηση ότι υπάρχει μια μεγάλη αγορά για τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα, τα οποία, χάρη στην πιο προηγμένη τεχνολογία, είναι καθαρά. Οι υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντος αμφισβητούν αυτή την άποψη, λέγοντας ότι η εμμονή στην τεχνολογία καταλήγει να προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε άλλα μέρη του κόσμου που επενδύουν σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

108 Μικροί κινητήρες Diesel Σε πρόσφατη ενημέρωση που έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Eckard Helmers, καθηγητής στο γερμανικό πανεπιστήμιο Trier, ανέφερε ότι στην Ιαπωνία, η οποία προτίμησε να δώσει περισσότερη έμφαση στην εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας σε σχέση με την τεχνολογία diesel, οι εκπομπές CO2 από τα νέα αυτοκίνητα είναι 16% χαμηλότερες σε σχέση με την Ευρώπη. Ο ίδιος εστίασε σε ένα άλλο κατάλοιπο που παράγεται από τη λειτουργία των diesel: τον μαύρο άνθρακα ή αιθάλη, που επίσης ενοχοποιείται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά δεν υπολογίζεται στη δράση του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι ρύποι των diesel που συνεισφέρουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της αιθάλης, εμφανίζονταν πιο χαμηλοί από όσο είναι στην πραγματικότητα. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα δοκιμών στη Γαλλία που έδειξαν ότι τα φίλτρα συγκράτησης δεν λειτουργούσαν στο 75% των αυτοκινήτων.

109 Q&A Γιατί η Volvo δεν έχει πλέον κινητήρα diesel σε 1600cc; H Volvo έχει παρουσιάσει πρόσφατα τη νέα γενιά κινητήρων drive-e που αντικατέστησαν όλους τους παλαιότερους κινητήρες. Οι νέοι κινητήρες diesel είναι αποκλειστικά 2.0λτ. με χαμηλότερη κατανάλωση και υψηλότερη δύναμη από τον παλαιό κινητήρα 1.6λτ. Εναλλακτικά, η Volvo έχει κατασκευάσει έναν νέο κινητήρα βενζίνης 1.5λτ, όπου συνδυάζει μεγάλη ιπποδύναμη, ροπή ενός Diesel και πολύ καλή οικονομία στο καύσιμο. Πότε θα βγει ο κινητήρας diesel σε χαμηλά κυβικά; Δεν υπάρχει πλάνο παραγωγής μικρού Diesel στο άμεσο μέλλον. Η λειτουργία των νέων κινητήρων diesel και βενζίνης προσφέρουν ανώτερη ποιότητα λειτουργίας σε σχέση με τα μικρά diesel και μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη. H Volvo πρωτοπορεί σε πολλά θέματα και φαίνεται πλέον πως θα την ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές σε αυτήν την κατεύθυνση.

110 Q&A Γιατί να πάρω βενζίνη, είναι μεγάλη η διαφορά κόστους στο καύσιμο; Η διαφορά προκύπτει από την προσωρινή διαφορά φόρου στο καύσιμο και την πρόσθετη δύναμη που προσφέρει ένας κινητήρας βενζίνης. Σε αντιστάθμιση είναι πολύ απολαυστικός και επιτυγχάνει με άνεση μεγαλύτερες ταχύτητες με αθόρυβη λειτουργία. Γιατί να πάρω αυτόματο κιβώτιο δεν το θέλω καθόλου. Το αυτόματο κιβώτιο σου προσφέρει άνεση, ελευθερία κινήσεων, ιδανικές αλλαγές ταχυτήτων που προσφέρει καλύτερη απόδοση και οικονομία καυσίμου. Επίσης όλες οι έρευνες δείχνουν πως όταν ένας χρήστης οδηγεί με μηχανικό κιβώτιο και κάνει την μετάβαση σε αυτόματο παραμένει στο αυτόματο. Η συνεχής τάση αυτοματοποίησης, θα περάσει σταδιακά και στα κιβώτια, όπως και σε πολλά άλλα στοιχεία του αυτοκινήτου (παράθυρα, κλιματισμός, φώτα) κτλ. Γιατί ο άμεσος ανταγωνισμός έχει diesel και petrol σε λίγα κυβικά. (bmw,mercedes,audi); Οι κινητήρες αυτοί προέρχονται από οχήματα μικρότερης κατηγορίας (Mini, Renault Clio, VW Polo). Προσφέρουν οικονομία αλλά με αρκετούς συμβιβασμούς στις επιδόσεις και τη συνολική λειτουργία ενός μεγαλύτερου premium οχήματος (δεν είναι τυχαίο ότι σε μεγαλύτερες σειρές χρησιμοποιούνται diesel 2λτ. από τους ίδιους κατασκευαστές)

111 Q&A Μάλλον καταργήθηκε ο diesel γιατί έβγαζε προβλήματα Ο κινητήρας δεν έβγαζε προβλήματα η επένδυση έγινε σε μεγαλύτερους κινητήρες 2000cc με πολύ χαμηλούς ρύπους και μεγάλη οικονομία. Είναι καθαρά επιλογή βελτιστοποίησης απόδοσης και συνολικής λειτουργίας του οχήματος. Φοβάμαι ότι ο Τ3 λόγω της ιπποδύναμης θα καίει πολύ. Η πρόσθετη ιπποδύναμη παρέχεται όταν ο οδηγός χρειαστεί να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια. Σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζεται στιγμιαία αύξηση κατανάλωσης. Σε καθημερινή χρήση, θα περιορίζεται σε χαμηλά επίπεδα.

112 ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ Τα τελευταία 3 χρόνια το αυτόματο κιβώτιο διαδίδεται όλο και περισσότερο στην Ελληνική αγορά. Σε αυτό συμβάλλει και το ότι οι χρήστες αυξάνονται σημαντικά και έχουν και οι ίδιοι άποψη που την μοιράζονται. Στο εξωτερικό βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι είναι πλέον απαραίτητο το αυτοκίνητο να έχει αυτόματο κιβώτιο εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν καλύτερη οικονομία, είναι πολύ εξελιγμένα και ανθεκτικά σε βάθος χρόνου. Τα αυτόματα κιβώτια δεν έχουν αντικατάσταση δίσκου/πλατό, οπότε το κόστος συντήρησης είναι μικρότερο από τα μηχανικά σε βάθος χρόνου, ιδιαίτερα όταν γίνεται απαιτητική χρήση. Υπάρχει επίσης επέκταση εγγύησης που λειτουργεί φυσικά μετά το πέρας της εργοστασιακής εγγύησης με χαμηλό κόστος.

113 T3 comparison tool Ετήσια χλμ. Χρήστη: Διάρκεια χρήσης (Έτη): 5 0,90 EUR Τιμή Πετρελαίου (Λίτρο): ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ Τιμή Βενζίνης (Λίτρο): 1,25 EUR VOLVO AUDI BMW Mercedes V40 T3 AUTO A3 SB 1.6 TDI AUTO 116d AUTO A180 Cdi AUTO Τεχνικά Χαρακτηριστικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά Καύσιμο Βενζίνη Καύσιμο Πετρέλαιο Καύσιμο Πετρέλαιο Καύσιμο Πετρέλαιο Κυβισμός (κ.εκ) 1498 Κυβισμός (κ.εκ) 1598 Κυβισμός (κ.εκ) 1496 Κυβισμός (κ.εκ) 0 Κιβώτιο / Σχέσεις Automatic Κιβώτιο / Σχέσεις Automatic Κιβώτιο / Σχέσεις Automatic Κιβώτιο / Σχέσεις Automatic Ισχύς (ίπποι) 152 Ισχύς (ίπποι) 110 Ισχύς (ίπποι) 116 Ισχύς (ίπποι) 109 Ροπή (Nm) 250 Ροπή (Nm) 250 Ροπή (Nm) 270 Ροπή (Nm) 260 Επιτάχυνση ,3 Επιτάχυνση ,9 Επιτάχυνση ,5 Επιτάχυνση ,3 Τελική Ταχύτητα 210 Τελική Ταχύτητα 195 Τελική Ταχύτητα 195 Τελική Ταχύτητα 190 Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 131 Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 99 Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 102 Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 98 Μέση κατανάλωση (λτ/100 χλμ.) 5,6 Μέση κατανάλωση (λτ/100 χλμ.) 3,8 Μέση κατανάλωση (λτ/100 χλμ.) 3,9 Μέση κατανάλωση (λτ/100 χλμ.) 3,8 Κόστη Αγοράς / Χρήσης Οχήματος Κόστη Αγοράς / Χρήσης Οχήματος Κόστη Αγοράς / Χρήσης Οχήματος Κόστη Αγοράς / Χρήσης Οχήματος Τιμή Οχήματος EUR Τιμή Οχήματος EUR Τιμή Οχήματος EUR Τιμή Οχήματος EUR Προωθητικό Πρόγραμμα EUR Προωθητικό Πρόγραμμα EUR Προωθητικό Πρόγραμμα EUR Προωθητικό Πρόγραμμα EUR Πρόσθετος Εξοπλισμός Πρόσθετος Εξοπλισμός Πρόσθετος Εξοπλισμός Πρόσθετος Εξοπλισμός Έκπτωση Διανομέα Έκπτωση Διανομέα Έκπτωση Διανομέα Έκπτωση Διανομέα Τελική Τιμή προσφοράς EUR Τελική Τιμή προσφοράς EUR Τελική Τιμή προσφοράς EUR Τελική Τιμή προσφοράς EUR Καύσιμο EUR Καύσιμο EUR Καύσιμο EUR Καύσιμο EUR Τελη Κυκλοφορίας (Eυρώ) 786 EUR Τελη Κυκλοφορίας (Eυρώ) 446 EUR Τελη Κυκλοφορίας (Eυρώ) 500 EUR Τελη Κυκλοφορίας (Eυρώ) 441 EUR Συνολικό κόστος Περιόδου EUR Συνολικό κόστος Περιόδου EUR Συνολικό κόστος Περιόδου EUR Συνολικό κόστος Περιόδου EUR

114 MYSTERY SHOPPER

115 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1. Εξωτερικές Εγκαταστάσεις Σήμανση: - Να είναι εμφανής η σήμανση / πινακίδα Σημαίες: - Να υπάρχουν σημαίες σε όλους τους ιστούς της έκθεσης - Σε καλή κατάσταση Εξωτερικός χώρος και Τζαμαρία: - Καθαρά και περιποιημένα

116 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2. Εσωτερικές Εγκαταστάσεις & 5-Key Differenciators FIKA: Νερό στα ειδικά ποτήρια VOLVO Γλυκό ή κουλουράκι κανέλας Ρωτάτε αν θέλει ο πελάτης καφέ. Προσφέρετε καφέ μόνο αν το επιθυμεί ο πελάτης. Σημείωση: οι προδιαγραφές FIKA ακολουθούνται από τον πωλητή όταν περνάει με τον πελάτη στο γραφείο του για να ετοιμάσει την οικονομική προσφορά ή από το προσωπικό της υποδοχής αν είναι απασχολημένοι οι πωλητές Ενδυμασία πωλητών: Για τους άντρες Μπλε σκούρο σακάκι Γκρι παντελόνι Καφέ υποδήματα Για τις γυναίκες Σκούρο μπλε σακάκι Σκούρο μπλε παντελόνι/φούστα Μαύρα υποδήματα με τακούνι Σημείωση: το σακάκι πρέπει να το φοράει ο πωλητής όταν εξυπηρετεί τον πελάτη (υποδοχή, επίδειξη μοντέλου και σύνταξη οικονομικής προσφοράς)

117 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2. Εσωτερικές Εγκαταστάσεις & 5-Key Differenciators Αρωματισμός χώρου: Ειδικό αρωματικό χώρου VOLVO, το οποίο δίνει στον χώρο το άρωμα VOLVO Καθαριότητα/Καθαρή ατμόσφαιρα: Καθαρή εσωτερικά έκθεση Με καθαρή ατμόσφαιρα (πχ, όχι καπνός τσιγάρου) Φωτισμός: Σωστός (φυσικός ή τεχνητός) φωτισμός Καθαριότητα Μοντέλων: ΟΛΑ τα μοντέλα Καθαρά εξωτερικά Με καθαρά ελαστικά Stands χαρακτηριστικών και τιμής: Σε ΚΑΘΕ μοντέλο δίπλα θα πρέπει να υπάρχει stand με τα βασικά χαρακτηριστικά του και την τιμή του.

118 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 3. Υποδοχή Άμεση υποδοχή: Στα δύο πρώτα λεπτά Από τον πωλητή (αν υπάρχει κάποιος πωλητής ελεύθερος -που δεν εξυπηρετεί κάποιον άλλο πελάτη-) ή Από το προσωπικό υποδοχής (αν είναι όλοι οι πωλητές απασχολημένοι) Σημείωση: αν ο/οι πωλητής/ές είναι απασχολημένος/οι και δεν υπάρχει προσωπικό υποδοχής, τότε κάποιος πωλητής πρέπει να διακόψει για λίγο την εξυπηρέτηση του άλλου πελάτη και να υποδεχτεί τον νέο πελάτη και να τον ενημερώσει ότι θα είναι διαθέσιμος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Καρτελάκι με το ονοματεπώνυμο του πωλητή: ΟΛΟΙ οι πωλητές θα πρέπει να φοράνε το καρτελάκι με το ονοματεπώνυμό τους. Σημείωση: τα καρτελάκια δεν είναι ακόμα διαθέσιμα Σύσταση/Χειραψία του πωλητή με τον πελάτη: Συστήνεστε στον πελάτη λέγοντάς του το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, δια χειραψίας.

119 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 3. Υποδοχή Άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη (τα πρώτα 2'-3'): Ο πελάτης θα πρέπει να εξυπηρετηθεί μέσα στα 2-3 πρώτα λεπτά από την είσοδό του στην έκθεση. Αν όλοι οι πωλητές είναι απασχολημένοι, το προσωπικό της υποδοχής θα πρέπει να προσεγγίσει τον πελάτη, να του προτείνει να καθίσει στο χώρο αναμονής και να εφαρμόσει τις προδιαγραφές FIKA Αν δεν υπάρχει υποδοχή και ο/οι πωλητής/ές είναι απασχολημένοι με άλλον πελάτη, τότε ως άμεση εξυπηρέτηση νοείται η άμεση υποδοχή. Αναπόσπαστη εξυπηρέτηση του πελάτη: Ορίζεται από την διάρκεια διακοπής της εξυπηρέτησης (όχι πάνω από 2 λεπτά) και από τη διαχείριση της διακοπής ζητώντας συγνώμη από τον πελάτη.

120 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 4. Πώληση Απόσπαση 3 ΝΑΙ από τον πελάτη: Μέσα στα πρώτα 5 της επαφής με τον πελάτη, πρέπει να κάνετε 3 τρεις ερωτήσεις για να αποσπάσετε 3 θετικές απαντήσεις Οι σχετικές ερωτήσεις από τις οποίες επιλέγετε τις 3 ανάλογα με το προφίλ του πελάτη είναι: Σας ενδιαφέρει το αυτοκίνητο που οδηγείτε Να είναι το ασφαλέστερο στον κόσμο; Να έχει υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση; Να διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας; Να έχει την καλύτερη δυνατή άνεση; πχ, χαμηλή στάθμη θορύβου καλή ηχομόνωση, αυτόματο κιβώτιο, κορυφαία καθίσματα, εξαιρετική ανάρτηση, το πιο εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού (με Clean Zone) Να έχει κορυφαία ποιότητα υλικών και υποαλλεργικά υλικά; Να έχει ξεχωριστή σχεδίαση; Να είναι premium και ταυτόχρονα value for money;

121 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 4. Πώληση Διερεύνηση Δεδομένων του πελάτη: Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο εκμαιεύετε πληροφορίες για το προφίλ του πελάτη, πχ Επάγγελμα Οικογενειακή κατάσταση Ενδιαφέροντα Διερεύνηση Αναγκών του πελάτη: Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο εκμαιεύετε πληροφορίες για τις ανάγκες χρήσης του πελάτη από το αυτοκίνητο Κύριο ή δεύτερο αυτοκίνητο Αυτοκίνητο πόλης ή όχι Αυτοκίνητο για ταξίδια ή όχι Διερεύνηση υπάρχοντος οχήματος: Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο ρωτάτε αν υπάρχει άλλο αμάξι στο νοικοκυριό Διερεύνηση του short list του πελάτη: Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο ρωτάτε για ποια άλλα μοντέλα αυτοκινήτων ενδιαφέρεται ο πελάτης. Ευγενικός, φιλικός πωλητής: Καθ όλη την εξυπηρέτηση του πελάτη οφείλετε να είστε ευγενικοί και φιλικοί.

122 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 4. Πώληση Επαγγελματική επικοινωνία με τον πελάτη: Απευθύνεστε στον πελάτη στον πληθυντικό και με το επώνυμό του (μπορείτε να του απευθυνθείτε στον ενικό, μόνο όμως εφόσον ζητήσετε την άδειά του). Δε χρησιμοποιείτε καθόλου άσεμνο λεξιλόγιο (βρισιές, άσεμνες εκφράσεις) Ενδιαφέρον για τον πελάτη: Οπτική επαφή με τον πελάτη Ακούτε με προσοχή αυτά που λέει Απαντάτε άμεσα και με πληρότητα στις ερωτήσεις του και όταν επανέρχεται με τυχόν εκ νέου ερώτημα Όχι μονολεκτικές απαντήσεις Τον παρακινείτε να καθίσει στο αυτοκίνητο Τεχνικές Πώλησης: ΟΧΙ παρουσίαση τύπου «κασέτας», αλλά παρουσίαση: Προσαρμοσμένη στις ανάγκες του πελάτη Απαντώντας σε ερωτήσεις του πελάτη Προβολή των δυνατών σημείων του μοντέλου VOLVO Διαχείριση αιτήματος πελάτη: Ακούτε με προσοχή Δίνετε σαφείς και κατανοητές απαντήσεις σχετικά με το αίτημά του ΟΧΙ απλή άρνηση έστω και ευγενικά- στο αίτημα του ΜΗΝ αποφύγετε να απαντήσετε

123 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 5. Παρουσίαση του μοντέλου Καθαριότητα του μοντέλου: Καθαρό εξωτερικά και εσωτερικά Με καθαρά ελαστικά και πορτ-μπαγκάζ. Προβολή των εσωτερικών χώρων με αναφορά σε 2-3 από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Ψηφιακός πίνακας Πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα Καθίσματα/ Άνεση Κλιματιστικό σύστημα Εργονομική σχεδίαση Προβολή των τεχνικών χαρακτηριστικών Ιπποδύναμη/ ισχυρή εκκίνηση Ενεργητική ασφάλεια Παθητική ασφάλεια

124 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 5. Παρουσίαση του μοντέλου Προβολή City Safety: Standard σε όλα τα μοντέλα VOLVO Παγκόσμια πρωτοτυπία Υπό προϋποθέσεις το αυτοκίνητο μπορεί να φρενάρει και να αποφύγει τυχόν σύγκρουση με το προπορευόμενο αυτοκίνητο Σύγκριση με μοντέλα ανταγωνισμού Πρόταση για Test Drive Παρακίνηση για ραντεβού για Test Drive

V40 CROSS COUNTRY Design

V40 CROSS COUNTRY Design Design Παρόλο που δεν αποστασιοποιείται πολύ από το V40 κατορθώνει με εύστοχες και έξυπνες επεμβάσεις στο αμάξωμά του να ξεχωρίσει. Επεμβάσεις όπως το συνολικά κατά 40 χιλιοστά μεγαλύτερο ύψος του (απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO V40. Design Καθιερωμένη αξία στην πολύ ανταγωνιστική premium μικρομεσαία

VOLVO V40. Design Καθιερωμένη αξία στην πολύ ανταγωνιστική premium μικρομεσαία Design Καθιερωμένη αξία στην πολύ ανταγωνιστική premium μικρομεσαία κατηγορία. Όμορφο, καθαρό design, με όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα σύγχρονα Volvo και με έντονα ανάγλυφα στοιχεία (στο καπό, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό Ακόμα πιο φροντισμένο σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται αλλά και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Πιο high tech, τόσο

Εσωτερικό Ακόμα πιο φροντισμένο σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται αλλά και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Πιο high tech, τόσο Design Ιδιαίτερα εκτεταμένη ανανέωση που ξεπερνά κατά πολύ τα συνηθισμένα όρια ενός facelift. Δίνει σε σημαντικό βαθμό το δικαίωμα να μιλάμε για νέα μοντέλα. Εμπρός μέρος έχει αλλάξει ριζικά μορφή. Νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DRIVE-E

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ DRIVE-E Κινητήρες εξελιγμένοι από λευκό χαρτί. Γιατί όμως χρειάζονται νέοι κινητήρες; 1. όλο και πιο αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων 2. ανάγκη μείωσης κατανάλωσης. 3. οι παλιοί τείνουν στα όριά τους και η όποια βελτίωση,

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδόν ένα στα τέσσερα νέα μοντέλα οχημάτων διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Σχεδόν ένα στα τέσσερα νέα μοντέλα οχημάτων διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. Σχεδόν ένα στα τέσσερα νέα μοντέλα οχημάτων διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. To νέο σύστημα αξιολόγησης του Euro NCAP πιέζει για την υιοθέτηση των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης Η Bosch εκτιμά

Διαβάστε περισσότερα

COROLL A ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA

COROLL A ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA ΝΕΟ ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA Το νέο Toyota Corolla σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας συναρπαστικής εποχής για το Νο 1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στον κόσμο. Με τη μοναδική υβριδική τεχνολογία 4ης γενιάς διαθέσιμη σε

Διαβάστε περισσότερα

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Toyota Hybrid Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Η σημερινή μας agenda Toyota & Hybrid Η τεχνολογία Toyota Hybrid Μοναδικά οφέλη Toyota Hybrid Γκάμα Test Drive Η Toyota στον κόσμο Δηλαδή Kaizen προκαλώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03 ΝΕΟ FIESTA FORD FIESTA Παρουσίαση των μοντέλων Επιλέξτε το Fiesta που σας ταιριάζει. Διαθέσιμο σε μια σειρά από διαφορετικές σχεδιαστικές επιλογές, το νέο Ford Fiesta μπορεί να σας ικανοποιήσει, όποιες

Διαβάστε περισσότερα

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση Η εκστρατεία ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (Make Cars Green) στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κίνηση των αυτοκινήτων και στο να βοηθήσει τους οδηγούς να σκεφτούν οικολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνογνωσία Έμπειροι και πλήρως καταρτισμένοι τεχνικοί, με ειδικότητα στα Toyota και στα υβριδικά οχήματα.

Τεχνογνωσία Έμπειροι και πλήρως καταρτισμένοι τεχνικοί, με ειδικότητα στα Toyota και στα υβριδικά οχήματα. ALWAYS A BETTER WAY ΛΟΓΟΙ Χρηματοδοτικές λύσεις Ένα πλήρες πακέτο χρηματοδοτικών λύσεων, μέσω του προγράμματος ToyotaFlex με ευέλικτες επιλογές ή άλλων τυποποιημένων χρηματοδοτικών λύσεων μέσω εμπορικών

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Yaris Σύντομος οδηγός. Κινητήρων & Εκδόσεων 1/17

Νέο Yaris Σύντομος οδηγός. Κινητήρων & Εκδόσεων 1/17 Νέο Yaris 2017 Σύντομος οδηγός Κινητήρων & Εκδόσεων 1/17 Nέος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων Το σωστό μέγεθος για το μέλλον Ο νέος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων συμβαδίζει με την τάση της βιομηχανίας προς κινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ

ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟ TOYOTA ΝΕΟ TOYOTA YARIS ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΟΤΑ YARIS ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΦΥΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Η ΕΥΦΥΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΣΤΥΛ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Γιατί να αγοράσω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; BMW i. BMW i8 Coupé. BMW i8 Roadster. BMW 225xe Active Tourer. BMW 0e. BMW 50e. BMW 745e. BMW X5 xdrive45e. MINI Cooper

Διαβάστε περισσότερα

Νέα, πιο σύγχρονη και χαρακτηριστική εμφάνιση

Νέα, πιο σύγχρονη και χαρακτηριστική εμφάνιση Νέα, πιο σύγχρονη και χαρακτηριστική εμφάνιση Καινούργια μάσκα, σύμφωνη με την τελευταία οικογενειακή εικόνα της μάρκας. Νέο καπό, με πιο έντονο ανάγλυφο που τονίζει τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, Έμφαση

Διαβάστε περισσότερα

08/2018. Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας Ελλάδος

08/2018. Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας Ελλάδος Σκοπός αυτού του ενημερωτικού φυλλαδίου είναι να σας κάνει μία πρώτη, συνοπτική παρουσίαση του νέου CR-V. Για πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο δίκτυο επιβατικών αυτοκινήτων

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Kia Picanto. Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα

Νέο Kia Picanto. Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα Νέο Kia Picanto Συμπαγείς διαστάσεις, χαρισματική προσωπικότητα Τίποτα δεν περιορίζει το στυλ σας στο νέο Kia Picanto. Αυτό το εντυπωσιακό μικρό αυτοκίνητο, παρέχει επίπεδα τεχνολογίας και άνεσης που δεν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4

Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4 Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4 Η BMW τόλμησε και μετονόμασε την ανοικτή έκδοση, την Coupe και την Gran Coupe, της σειράς 3, σε σειρά 4 το 2013. Η ιστορική αυτή επιλογή, μόνο σαν θετική μπορεί να κριθεί, μιας

Διαβάστε περισσότερα

Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno με το θαυματουργό χιλιάρη κινητήρα

Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno με το θαυματουργό χιλιάρη κινητήρα Δοκιμάζουμε το Suzuki Baleno με το θαυματουργό χιλιάρη κινητήρα Θυμόμαστε πριν περίπου δέκα χρόνια σε μια παρουσίαση Ιαπωνικής εταιρίας, που μας είχε τονίσει ο υπεύθυνος τεχνικού τμήματος το πόσο δύσκολο

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης

Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Σύστημα Αποφυγής Σύγκρουσης Προστασία του στόλου σας και βελτίωση του μεταφορικού σας έργου TM Our Vision. Your Safety. Εταιρία Μηχανημάτων & Λογισμικού Σύνδεση με συστήματα τηλεματικής Προσφέρει στον

Διαβάστε περισσότερα

99000-SWIFT-014 02/2015

99000-SWIFT-014 02/2015 99000-SWIFT-014 02/2015 5MT ΑΝΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1,2 L 5MT GL+ GL+ Ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Ρύθμιση τιμονιού καθ ύψος Ρύθμιση τιμονιού τηλεσκοπική Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Διαβάστε περισσότερα

Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D

Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D Όταν ξέρεις πως μέσα σε μια εβδομάδα θα διανύσεις πάνω από 1500 km κάνεις προσεκτική επιλογή της παρέας σου. Σε συνεργασία λοιπόν με το πάντα εξυπηρετικό τμήμα δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO CARS MY14 W1346. Issuer: Bjarne Darwall bdarwall@volvocars.com, Avd 70000, Security Class: Proprietary 2014-02-10

VOLVO CARS MY14 W1346. Issuer: Bjarne Darwall bdarwall@volvocars.com, Avd 70000, Security Class: Proprietary 2014-02-10 VOLVO CARS MY14 W1346 Issuer: Bjarne Darwall bdarwall@volvocars.com, Avd 70000, Security Class: Proprietary 2014-02-10 1 VOLVO SUB Brands 2 3 VOLVO Brand Τοποθέτηση μάρκας Drive-E είναι ένα σύνολο τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Powerful rides, for power people!

Powerful rides, for power people! Powerful rides, for power people! Ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων στη Σαντορίνη Η Vazeos Car Rental ιδρύθηκε στη Σαντορίνη το 1998. Η πελατοκεντρική προσέγγιση, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια, το ήθος,

Διαβάστε περισσότερα

TO ΝΕΟ TOYOTA AYGO ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ «ΦΕΥΓΑΤΗ» ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

TO ΝΕΟ TOYOTA AYGO ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ «ΦΕΥΓΑΤΗ» ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΝΕΟ TOYOTA TO ΝΕΟ TOYOTA AYGO ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ «ΦΕΥΓΑΤΗ» ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d Ενδεικτική απεικόνιση Ενδεικτική απεικόνιση Σύνοψη Βασική τιμή B 180 d Ειδικά μοντέλα & Πακέτα Χρώμα Μαύρο "night" Τροχός Ζάντες αλουμινίου[ 16"] 40.6 cm, 10 ακτινών Επένδυση Ύφασμα venlo μαύρο Διακοσμητικά

Διαβάστε περισσότερα

Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις

Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα Ευφυή συστήματα υποστήριξης ηλικιωμένων οδηγών: Ανασκόπηση και μελλοντικές κατευθύνσεις Γιώργος Γιαννής Καθηγητής ΕΜΠ Υπό την αιγίδα: G. Yannis, E. Vlahogianni,

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ.

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ. www.toyota.gr Μοναδική σχεδίαση Νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «J-Playful» που αναδεικνύει το χαρούμενο, «παιχνιδιάρικο» και νεανικό του χαρακτήρα. Εμβληματική σχεδίαση στην μπροστινή μάσκα με το χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Volvo V60 D4. 04/Ιαν/ :03

Volvo V60 D4. 04/Ιαν/ :03 Volvo V60 D4 04/Ιαν/2019 16:03 Δυστυχ ώς στην χώρα μας η κατηγορία των wagon δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Οι Έλληνες προτιμούν τα sedan, με αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi.

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Vorsprung durch Technik www.audi.gr Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Ανακαλύψτε περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αudi www.audi.gr ή στους Εξουσιοδοτημένους

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

BMW: Οδηγούμε την νέα σειρά 5 στην Ελλάδα (vid.)

BMW: Οδηγούμε την νέα σειρά 5 στην Ελλάδα (vid.) BMW: Οδηγούμε την νέα σειρά 5 στην Ελλάδα (vid.) Το ξέρατε πως το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο της BMW, μετά από έρευνα, είναι η σειρά 5? Παρά λοιπόν το γεγονός πως θα περιμέναμε η σειρά 3 να έχει αυτό τον

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών.

Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών. Δελτίο τύπου Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών. Με τη νέα σειρά Volvo FH, η Volvo Trucks διευρύνει τις ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

Renault ΕΠΑΓΓΕλΜΑΤΙκΑ ΟχήΜΑΤΑ

Renault ΕΠΑΓΓΕλΜΑΤΙκΑ ΟχήΜΑΤΑ Renault Επαγγελματικά Οχήματα Renault Pro+ Το + του επαγγελματία Η Renault, με παρουσία στην αγορά Επαγγελματικών Οχημάτων για πάνω από έναν αιώνα, παρέχει στους επαγγελματίες πελάτες της καινοτόμες λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Κύρια Χαρακτηριστικά.

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Κύρια Χαρακτηριστικά. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Κύρια Χαρακτηριστικά. Σελίδα 2 Πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 5 Touring: Η 5 η γενιά του μοντέλου ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη 25χρονη ιστορία της Touring

Διαβάστε περισσότερα

Volvo Premium Sound. by Harman Kardon

Volvo Premium Sound. by Harman Kardon Volvo Premium Sound by Harman Kardon Απολαύστε ήχο σχεδιασμένο γύρω από σας Το πάθος μας για τη μουσική ζωντανεύει σε μια άψογα συντονισμένη ακουστική εμπειρία. Όταν σχεδιάζουμε ένα νέο Volvo, πάντα αναρωτιόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Το απόλυτο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων Όταν πρόκειται για οικονομία καυσίμου, το θέμα δεν είναι μόνο πόση οικονομία μπορείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΤ ΚΑΙ ΦΠΑ (ΑΠΛΟ ΧΡΩΜΑ)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΤ ΚΑΙ ΦΠΑ (ΑΠΛΟ ΧΡΩΜΑ) i10 ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΤ, ΦΠΑ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ H29501 i10 1.0B 65hp ACTIVE 10,890 800 10,090 420 H29504 i10 1.0B 65hp STYLE 11,690 800 10,890 420 H29503 i10 1.0B 65hp STYLE NAVI 11,690 800 10,890 420 H29508

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Pirelli είναι μία μάρκα με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα για τις βασικές αξίες της, κυρίως τις επιδόσεις

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Γενιά Toyota Taxi. Σχέση Διαρκείας.

Νέα Γενιά Toyota Taxi. Σχέση Διαρκείας. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα στοιχεία που περιέχονται στο παρόν έντυπο να είναι ακριβή την εποχή δημοσίευσής του. Οι εικόνες στο παρόν έντυπο ίσως να μην παρέχουν ακριβή αναπαράσταση των

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική 205.040.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 24 993,27 Χρώμα βαφής: 992 Μεταλλικό "selenite" γκρι 819,00 Εσωτερική επένδυση: 001

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO PRO LUDO Μαύροι ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες Μαύροι προφυλακτήρες Δύο ασύμμετρα ανοιγόμενες πίσω πόρτες με παράθυρο Αντιθαμβωτικό πίσω παράθυρο Πίσω υαλοκαθαριστήρας Φιμέ πλευρικά κρύσταλλα και κρύσταλλα

Διαβάστε περισσότερα

Με Opel Insignia 2,0 CDTI στην Βόρεια Ελλάδα

Με Opel Insignia 2,0 CDTI στην Βόρεια Ελλάδα Με Opel Insignia 2,0 CDTI στην Βόρεια Ελλάδα Ήρθεη στιγμή που το Insignia θα δεχόταν μια ανανέωση ώστε να συνεχίσει τη λαμπρή του εμπορική πορεία. Εμείς είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές.

Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές. Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές. Η νέα οικογένεια Daily Blue Power παρουσιάζει το τέλειο όχημα για αστικές και προαστιακές αποστολές. Μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Τα Σημαντικότερα.

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 2 Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo συνδυάζει την καινοτόμο αυτοκινητιστική φιλοσοφία της προκατόχου της με τη γοητεία ενός coupe, προσφέροντας

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος E 220 d Sedan Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος E 220 d Sedan Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος E 220 d Sedan Κατασκευαστική 213.004.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 39 724,38 Χρώμα βαφής: 149 Μη μεταλλικό "polar" λευκό 0,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

NEW PRICE LIST W1624

NEW PRICE LIST W1624 NEW PRICE LIST W1624 V40 / V40 CROSS COUNTRY FACELIFT V40 ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ Kinetic Plus V40 Kinetic Plus: AUDIO CONTROLS (235) High PERFORMANCE (832) RETRACTABLE MIRRORS (167) RAIN SENSOR (370) LEATHER STEERING

Διαβάστε περισσότερα

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό "obsidian" μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση:

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό obsidian μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση: Mercerdes-Benz Τύπος C 200 d Κατασκευαστική 205.037.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 31 049,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό "obsidian" μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία 2 ο Auto Forum με τίτλο Αλλάξτε αυτοκίνητο Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Παναγιώτης Παπαντωνίου, Επιστ. Συνεργάτης ΕΜΠ Απόστολος Ζιακόπουλος, Υπ.Διδάκτορας ΕΜΠ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_GRC_GR.indd BC66-BC68 08/12/ :54:50 17/01/ :30:26

ECOSPORT Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_Master.indd BC66-FC67 Ecosport_17.5MY_MAIN_V5_GRC_GR.indd BC66-BC68 08/12/ :54:50 17/01/ :30:26 ECOSPORT Δημιουργήστε το ιδανικό για σας Ford EcoSport. Ποιος είναι ο δικός σας συνδυασμός; Το Ford EcoSport σας επιτρέπει να επιλέξετε από μία ευρεία συλλογή χρωματικών συνδυασμών. Χρησιμοποιήστε τον

Διαβάστε περισσότερα

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Πληροφορίες Πωλητή Όνομα: Autotrader team Ηλεκτρονικό support@autotrader.com.cy Ταχυδρομείο: Όνομα: Autotrader team Τηλέφωνο: 70 000 886 Στοιχεία καταχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική 253.909.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 36 061,63 Χρώμα βαφής: 992 Μεταλλικό "selenite" γκρι 819,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

Katakis Επικοινωνία: More info 1 / 24

Katakis   Επικοινωνία: More info 1 / 24 Επικοινωνία: More info 1 / 24 Επικοινωνία: G katakis ( Autogroup) 2310455811 Καινούργια - Skoda - Fabia Condition: Καινούργιο Body Type: Κόμπακτ Transmission: Χειροκίνητο Year: 2019 Drive: Προσθιοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO S60 CROSS COUNTRY Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός: στιβαρή εμφάνιση και τολμηρός χαρακτήρας

VOLVO S60 CROSS COUNTRY Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός: στιβαρή εμφάνιση και τολμηρός χαρακτήρας ΤΟ ΝΕΟ VOLVO S60 CROSS COUNTRY Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός: στιβαρή εμφάνιση και τολμηρός χαρακτήρας Το νέο Volvo S60 Cross Country διαθέτει ένα κομψό στυλ που ξεχωρίζει, με δυνατότητα τετρακίνησης και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ WAY OF NEWS. Way of Life! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Νέο ALTO, Multimedia Cyber Station Swift Plug in Hybrid και SX4 FCV Νέο SX4 Οθόνηπίσωεπιβατών

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ WAY OF NEWS. Way of Life! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Νέο ALTO, Multimedia Cyber Station Swift Plug in Hybrid και SX4 FCV Νέο SX4 Οθόνηπίσωεπιβατών Ηλεκτρονική Περιοδική Έκδοση Δεκέμβριος 2009 Τεύχος 7 WAY OF NEWS Life! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Νέο ALTO, Multimedia Cyber Station Swift Plug in Hybrid και SX4 FCV Νέο SX4 Οθόνηπίσωεπιβατών ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Νέο Alto

Διαβάστε περισσότερα

Φίλτρα. για επιβατικά οχήματα

Φίλτρα. για επιβατικά οχήματα Φίλτρα για επιβατικά οχήματα Φίλτρα για όλες Τα φίλτρα Champion έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε όχι μόνο να ανταποκρίνονται στις πιο αυστηρές απαιτήσεις της πρώτης τοποθέτησης, αλλά και να τις υπερβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα

Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα Η νέα δέκατη γενιά του Honda Civic είναι ένα δυναμικό, πεντάθυρο, σπορ hatchback. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για τη Honda στην κατηγορία C, επωφελούμενη από

Διαβάστε περισσότερα

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ drive the change ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ροζ μποεμ ΖΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ζαντες amperatrice 15" μαυρο nacre ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1.2 16V Σύστημα μετάδοσης κίνησης/κιβώτιο

Διαβάστε περισσότερα

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid 22 Φεβρουαρίου 2012 Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid Επιστήμες / Τεχνολογία - Έρευνα Σε υβριδική «Plug-in» έκδοση παρουσίασε το γνωστό όχημα ελευθέρου χρόνου XC60, στην έκθεση αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Πίνακας περιεχομένων 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων...3 2 Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση...4

Διαβάστε περισσότερα

Ολότελα νέο Toyota PROACE

Ολότελα νέο Toyota PROACE ALWAYS A BETTER WAY Ολότελα νέο Toyota PROACE Ο Επαγγελματίας Συνεργάτης σας! Εξοπλισμός Comfort Grade: Ατσάλινες ζάντες 16 ή 17 στο Αυτόματο (additional to Comfort): Αυτόματος πιλότος Ζάντες αλουμινίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ. από άποψη συνολικού. λειτουργικού κόστους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ. από άποψη συνολικού. λειτουργικού κόστους. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Οι κινητήρες ντίζελ συνεχίζουν να καταναλώνουν λιγότερα καύσιµα από τη βενζίνη εως και 30% λιγοτερο καυσιµο απο τους βενζινοκινητηρες µε αµεσο ψεκασµο της ιδιας γενιας.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKWAGEN ΕΚΔΟΣΗ CC / P / KW Ανώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή προ Φόρων (ΑΠΛΤΠΦ) ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) Polo

Διαβάστε περισσότερα

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 5, ΑΘΗΝΑ 24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΛ.: 210 9988168 www.suzuki.gr 20 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα.

Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 1 Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 2 Σελίδα 3 Σελίδα 4 Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος τώρα σε δύο τύπους αμαξώματος. Τα νέα BMW i8 Roadster και BMW i8 Coupe

Διαβάστε περισσότερα

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr Η Mazda Motor Europe διατηρεί το δικαίωµα τροποποίησης των προδιαγραφών και του εξοπλισµού λόγω της εξελισσόµενης ανάπτυξης της παραγωγής. Τα χρώµατα και τα δείγµατα των διακοσµητικών του φυλλαδίου µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας Δελτίο Τύπου Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν 650.000χλμ για τους πελάτες μας 14 Φεβρουαρίου 2012 Το πρώτο Van στον κόσμο με εργοστασιακό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δοκιμάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε το νέο MINI Countryman (vid.)

Οδηγούμε το νέο MINI Countryman (vid.) Οδηγούμε το νέο MINI Countryman (vid.) Όταν το 2010 παρουσιάστηκε η 1 η γενιά Countryman, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρία με τις Βρετανικές ρίζες. Οι σκληροπυρηνικοί το κοίταξαν πολύ διστακτικά.

Διαβάστε περισσότερα

Μαγεμένοι πίσω από το τιμόνι του Volvo V90 D4 (vid.)

Μαγεμένοι πίσω από το τιμόνι του Volvo V90 D4 (vid.) Μαγεμένοι πίσω από το τιμόνι του Volvo V90 D4 (vid.) Η Volvo τα τελευταία χρόνια μας έχει πείσει πως βρίσκεται σε άψογη φόρμα. Κάθε μοντέλο που παρουσιάζει τοποθετείτε στην κορυφή, κοιτάζοντας τον Γερμανικό

Διαβάστε περισσότερα

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Στουτγάρδη. Στη δεκαετία του '80 η Porsche ανέπτυξε μια παγκόσμια τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

THE ALL NEW BMW X7 PRODUCT HIGHLIGHTS. Δημοσιογραφική Παρουσίαση Ιούνιος 2019

THE ALL NEW BMW X7 PRODUCT HIGHLIGHTS. Δημοσιογραφική Παρουσίαση Ιούνιος 2019 THE ALL NEW BMW X7 PRODUCT HIGHLIGHTS Δημοσιογραφική Παρουσίαση Ιούνιος 2019 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ F40 VS F20. BMW F40 2019 BMW F20 (2011) Ύψος +13mm 1434 1421 +13 Χώρος πίσω επιβατών +33mm Πλάτος +34mm (1.799mm)

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Eco-Driving Οικονομική-Οικολογική Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ Ημερίδα Μεταφορές & Αειφορία: Δυνατότητες, Κατευθύνσεις,

Διαβάστε περισσότερα

NISSAN. e-nv200 EVALIA

NISSAN. e-nv200 EVALIA NISSAN e-nv200 EVALIA 40-60 min* ΤΑΧΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΙΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 200 KM ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΗΣ 301 KM (ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ WLTP) 7H 30min WALLBOX 21H 30min ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΡΙΖΑ *Ο χρόνος εξαρτάται από τις συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε το νέο προσιτό SUV της Opel (vid.)

Οδηγούμε το νέο προσιτό SUV της Opel (vid.) Οδηγούμε το νέο προσιτό SUV της Opel (vid.) Τα crossover στην κατηγορία B συνεχώς αυξάνονται, κερδίζοντας έδαφος, στην πίτα των πωλήσεων. Η εξήγηση απλή. Ο κόσμος θέλει τα πλεονεκτήματα ενός SUV με compact

Διαβάστε περισσότερα

H διασύνδεση του αυτοκινήτου με τον έξω κόσμο είναι ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος τομέας στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Με το Sensus η Volvo παρείχ

H διασύνδεση του αυτοκινήτου με τον έξω κόσμο είναι ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος τομέας στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Με το Sensus η Volvo παρείχ H διασύνδεση του αυτοκινήτου με τον έξω κόσμο είναι ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος τομέας στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Με το Sensus η Volvo παρείχε λύσεις σε ότι έχει σχέση με την πληροφορία, τη διασκέδαση

Διαβάστε περισσότερα

ENΔΕΙΚΤΙΚΟΣ TIMOKATAΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΥ GOLF Ισχύει από 17/10/2012

ENΔΕΙΚΤΙΚΟΣ TIMOKATAΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΥ GOLF Ισχύει από 17/10/2012 ENΔΕΙΚΤΙΚΟΣ TIMKATAΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΥ GLF Ισχύει από 17/10/2012 ΚΩΔΙΚΟΣ MΟΝΤΕΛΟ CC / P / KW ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ & ΤΕΛΟΣ ΤΑΞ/ΣΗΣ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ C2 (g/km) ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση

Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση Νέα Honda παπιά και scooters Συνοπτική προϊοντική ενημέρωση 29 Ιουνίου 2017 110 VARIO 125 BEAT 110 Το απλό δεν ήταν ποτέ τόσο εντυπωσιακό Κυβισμός: 125κ.εκ. Μέγιστη Ισχύς: 8,9 hp / 7.250 σ.α.λ. Μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>>

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> The new Kia Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> Επαναπροσδιορίστε τη σκέψη σας! Διαγράψτε την παλιά νοοτροπία. Αποκτήστε την τελευταία έκδοση της οικογένειας του Kia Cee d. Το

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά Porter. euro

Νέα σειρά Porter. euro Νέα σειρά Porter euro 6 euro 6 euro 6 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΧΥΣ* ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΠΗ* Νέος Κινητήρας Ο νέος κινητήρας MultiTech Euro 6 είναι η τέλεια απάντηση της Piaggio στον τομέα των βενζινοκίνητων οχημάτων επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

FIAT. Fiat Group Automobiles Hellas S.A , : ,

FIAT. Fiat Group Automobiles Hellas S.A , : , FIAT Ηγετική θέση στον τομέα της πετρελαιοκίνησης H Fiat προσφέρει στην ελληνική αγορά μία ευρεία γκάμα πετρελαιοκίνητων μοντέλων (όλα προδιαγραφών Euro 5) τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στις ελληνικές συνθήκες,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α. ΣΗΜΑΝΣΗ Η σήμανση χωρίζεται στην κατακόρυφη σήμανση, δηλαδή τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων και την οριζόντια σήμανση, δηλαδή τις ζωγραφισμένες γραμμές (διαγραμμίσεις)

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε το SsangYong Tivoli "ECO" LPG

Οδηγούμε το SsangYong Tivoli ECO LPG Οδηγούμε το SsangYong Tivoli "ECO" LPG Θυμάστε τον χαμό που είχε γίνει, όταν και επετράπη η μετατροπή των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σε υγραέριο? Όπως και σήμερα με τα πετρελαιοκίνητα, έτσι και τότε ο

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο αυτοκίνητο Diesel Blend κυκλοφόρησε

Το πρώτο αυτοκίνητο Diesel Blend κυκλοφόρησε Το πρώτο αυτοκίνητο Diesel Blend κυκλοφόρησε Υγραέριο & Φυσικό Αέριο Το πρώτο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο με ανάμειξη καυσίμου πετρελαίου - υγραερίου κυκλοφόρησε στους δρόμους της συμπρωτεύουσας. Το "Σ"

Διαβάστε περισσότερα

Επείγουσα Ανάγκη για βοήθεια Συχνές ερωτήσεις

Επείγουσα Ανάγκη για βοήθεια Συχνές ερωτήσεις Επείγουσα Ανάγκη για βοήθεια Συχνές ερωτήσεις Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο συνήθεις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης για βοήθεια. Βασίζονται στις εμπειρίες των υπαλλήλων

Διαβάστε περισσότερα

Renault Mégane 1.5 dci 110 (vid.)

Renault Mégane 1.5 dci 110 (vid.) Renault Mégane 1.5 dci 110 (vid.) H Renault είναι μια εταιρία με έντονη τη γαλλική κουλτούρα. Αυτό σημαίνει πως από τη μια ακολουθεί την πεπατημένη, από την άλλη όμως αφήνει πάντα το στίγμα της. Λαμπρά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των εκπαιδευτών στη μικτή κυκλοφορία αυτόνομων και μη οχημάτων

Ο ρόλος των εκπαιδευτών στη μικτή κυκλοφορία αυτόνομων και μη οχημάτων Ο ρόλος των εκπαιδευτών στη μικτή κυκλοφορία αυτόνομων και μη οχημάτων Π. Παπαντωνίου, Διδάκτωρ Συγκοινωνιολόγος Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2017 Αυτόνομα Οχήματα και Οδήγηση Τα αυτόνομα

Διαβάστε περισσότερα

Visia (Pro) STD SPECS

Visia (Pro) STD SPECS Visia (Pro) Εξοπλισµός Ατσάλινες ζάντες 16" µε ελαστικά 205 R16C (Chassis, KC), 255/70 R16 (DC) Μαύρος εµπρός προφυλακτήρας (KC, DC Chassis) Εµπρός προφυλακτήρας στο χρώµα του αµαξώµατος (DC) Μη προεξέχοντα

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας μοντέλο C-Class: C 180

Το δικό σας μοντέλο C-Class: C 180 Ενδεικτική απεικόνιση Ενδεικτική απεικόνιση Σύνοψη Βασική τιμή C 180 Ειδικά μοντέλα & Πακέτα Χρώμα Μεταλλικό ασημί "diamond" Τροχός Ζάντες αλουμινίου [17"] 43.2 cm, σχεδιασμός 5 διπλών ακτινών Επένδυση

Διαβάστε περισσότερα

Στη Ζάκυνθο με το νέο MINI Countryman

Στη Ζάκυνθο με το νέο MINI Countryman Στη Ζάκυνθο με το νέο MINI Countryman Ο έρωτας πολλές φορές είναι κεραυνοβόλος. Ο έρωτας κάποιες φορές κρατάει για πάντα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το MINI Countryman, στη δεύτερη η Ζάκυνθος. Όταν λοιπόν

Διαβάστε περισσότερα

e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ

e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ Η Mazda Motor Europe διατηρεί το δικαίωμα να παρουσιάσει αλλαγές στις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού λόγω της συνεχούς εξέλιξης των προϊόντων της. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

SANDERO WLTP hp LIFE hp STYLE

SANDERO WLTP hp LIFE hp STYLE SANDERO WLTP 1.0 75hp LIFE 1.0 75hp STYLE ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ TIMH * 9.980 10.780 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΜΩΝ * 7.772,59 8.395,64 Κατανάλωση (μικτή) lt/100χλμ Εκπομπές CO 2 (g/χλμ)

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματη οδήγηση και συμβολή των πολυμέσων

Αυτόματη οδήγηση και συμβολή των πολυμέσων Αυτόματη οδήγηση και συμβολή των πολυμέσων Αμπόνη Μαρία α. μ. 78615 - ΓΤΠ61 Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Επίπεδα αυτοματισμού σε αυτοκίνητο Επίπεδο 0: πλήρης έλεγχος του οχήματος

Διαβάστε περισσότερα

Οι προκλήσεις ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων

Οι προκλήσεις ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων Οι προκλήσεις ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Π. Παπαντωνίου, Διδάκτωρ Συγκοινωνιολόγος Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2017 Αυτόνομα Οχήματα και Αυτόνομη Κυκλοφορία Ασφάλεια Άνεση Αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Κινητήρες που δουλεύουν για σας.

Κινητήρες που δουλεύουν για σας. TOURNEO COURIER Κινητήρες που δουλεύουν για σας. 170 Nm 100 ίπποι 131g/km* Οικονομία Κινητήρας βενζίνης Ford EcoBoost 1,0 λίτρου Ο τελευταίος μας πολυβραβευμένος κινητήρας βενζίνης αποδίδει έναν εντυπωσιακό

Διαβάστε περισσότερα

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,30 Χρώμα βαφής: 191 Μεταλλικό μαύρο "cosmos" 0,00 Εσωτερική επένδυση:

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,30 Χρώμα βαφής: 191 Μεταλλικό μαύρο cosmos 0,00 Εσωτερική επένδυση: Mercerdes-Benz Τύπος GLA 180 d Κατασκευαστική 156.912.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 23 047,30 Χρώμα βαφής: 191 Μεταλλικό μαύρο "cosmos" 0,00 Εσωτερική επένδυση: 378

Διαβάστε περισσότερα

Οι πληροφορίες της διαμόρφωσής σας: Έκδοση. εξατομίκευση. Το δικό μου C3 AIRCROSS SUV. Διαμορφωμένο 07/07/2018. Σύνολο 15.

Οι πληροφορίες της διαμόρφωσής σας: Έκδοση. εξατομίκευση. Το δικό μου C3 AIRCROSS SUV. Διαμορφωμένο 07/07/2018. Σύνολο 15. Το δικό μου C3 AIRCROSS SUV Διαμορφωμένο 07/07/2018 Σύνολο 15.300 με ΦΠΑ /μήνα Οι πληροφορίες της διαμόρφωσής σας: Έκδοση 15.300 με ΦΠΑ /μήνα Εμφάνιση C3 AIRCROSS SUV συμπεριλαμβανόμενα Επίπεδο έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ.

1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5) B. Επτά (7) Γ. Λυσάρι Οι σωστές απαντήσεις είναι σημειωμένες με κόκκινο. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΕΥΧΟΥΣ #133 1. Ποιο είναι το ανώτατο όριο θέσεων μαζί με αυτήν του οδηγού που προβλέπει ο KOK για τα επιβατικά οχήματα; Α. Πέντε (5)

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο των Mercedes-Benz SL

Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο των Mercedes-Benz SL Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο των Mercedes-Benz SL Η 3 η γενιά SL έμεινε στην παραγωγή για 17 χρόνια, από το 1972 έως το 1989 σχεδόν χωρίς καμία αλλαγή στο αμάξωμά της και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. Το νέο Golf Variant 02 ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT ΤΟ ΝΕΟ GOLF VARIANT 03 TO ΝΕΟ GOLF VARIANT. ΤΟ GOLF ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. 100% Golf. Μεγαλύτερη φιλοφρόνηση δεν μπορεί να υπάρξει για ένα μοντέλο της κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα

TO NEO ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

TO NEO ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΤΟ ΝΕΟ OPEL ASTRA TO NEO ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Το νέο Astra είναι κάτι περισσότερο από το νέο κορυφαίο μοντέλο της Opel στη μεσαία κατηγορία. Αποτελεί ένα αριστούργημα γερμανικής τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα