ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 24/2/2016

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 24/2/2016"

Transcript

1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 24/2/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤ. ΠΑΡ/ΓΗΣ /ΝΣH ΦΥΤ. ΠΟΡΩΝ & ΠΟΛ/ΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΛ/ΝΩΝ ΦΥΤ. ΕΙ ΩΝ TMHMA: Α1 Ταχ. /νση: Καπνοκοπτηρίου 6 Ταχ. Κώδικας: Fax: Πληροφορίες: Σ. Κοσµάς Τηλέφωνο: skosmas@minagric.gr Αρ. Πρωτ.: 765/23905 ΘΕΜΑ: «Τεχνικός Κανονισµός για τον καθορισµό των ελαχίστων προς εξέταση χαρακτηριστικών και των ελαχίστων προϋποθέσεων για τη διενέργεια της εξέτασης ορισµένων ποικιλιών καλλιεργούµενων φυτικών ειδών, σε συµµόρφωση προς τις Οδηγίες 2003/90/ΕΚ και 2003/91/ΕΚ, όπως ισχύουν µετά και την τελευταία τροποποίησή τους µε την Εκτελεστική Οδηγία (ΕΕ) 2015/1168 της Επιτροπής». Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) Του άρθρου 6 παρ. 3 και 3α του ν. 1564/1985 «Οργάνωση παραγωγής και εµπορίας του πολλαπλασιαστικού υλικού φυτικών ειδών» (Α 164), όπως η παρ. 3α προστέθηκε µε το άρθρο 16 παρ. 1 του ν. 4351/2015 «Bοσκήσιµες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» (Α 164). β) Του άρθρου 62 παρ. 2 του ν. 4235/2014 «ιοικητικά µέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρµογή της ενωσιακής και εθνικής νοµοθεσίας στους τοµείς των τροφίµων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρµοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων» (Α 32). γ) Του άρθρου 90 του «Κώδικα νοµοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά Όργανα», όπως κυρώθηκε µε το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νοµοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α 98). 2. Την αριθµ. Υ26/ απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρµοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Μάρκο Μπόλαρη» (Β 2144/ ). 3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισµού, αποφασίζουµε:

2 Άρθρο 1 Σκοπός Με την απόφαση αυτή καθορίζονται τα ελάχιστα προς εξέταση χαρακτηριστικά και οι ελάχιστες προϋποθέσεις για τη διενέργεια της εξέτασης ορισµένων ποικιλιών φυτών µεγάλης καλλιέργειας και κηπευτικών ειδών για την επίσηµη αποδοχή τους στον Εθνικό Κατάλογο ποικιλιών, σε συµµόρφωση προς τις Οδηγίες 2003/90/ΕΚ της Επιτροπής (EE L 254 της , σ. 7) και 2003/91/ΕΚ της Επιτροπής (EE L 254 της , σ. 11), όπως ισχύουν µετά και την τελευταία τροποποίησή τους µε την Εκτελεστική Οδηγία (ΕΕ) 2015/1168 της Επιτροπής (ΕΕ L 188 της , σ. 39). Άρθρο 2 Απαιτήσεις για την αποδοχή ποικιλιών φυτών µεγάλης καλλιέργειας (άρθρα 1 και 2 της Οδηγίας 2003/90/ΕΚ και εθνικές διατάξεις) 1. Οι ποικιλίες φυτών µεγάλης καλλιέργειας εγγράφονται στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών Καλλιεργούµενων Φυτικών Ειδών του άρθρου 3 παρ. 1 της αριθµ /2645/ απόφασης (Β 443/ ), εφόσον πληρούν τις απαιτήσεις των παρ. 2 και 3 του παρόντος άρθρου. 2. Όσον αφορά τη διακριτότητα, τη σταθερότητα και την οµοιοµορφία: α) Τα είδη που αναφέρονται στο Παράρτηµα I πληρούν τους όρους των «πρωτοκόλλων για δοκιµές διακριτότητας, οµοιοµορφίας και σταθερότητας» του διοικητικού συµβουλίου του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών (ΚΓΦΠ), που περιέχονται στο Παράρτηµα αυτό. β) Τα είδη που αναφέρονται στο Παράρτηµα IΙ ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραµµές για τη διεξαγωγή δοκιµών όσον αφορά τη διακριτότητα, την οµοιοµορφία και τη σταθερότητα, της ιεθνούς Ένωσης για την Προστασία Νέων Φυτικών Ποικιλιών ( ΕΠΝΦΠ), που περιέχονται στο Παράρτηµα αυτό. γ) Για τα είδη του Παραρτήµατος III, σε ότι αφορά την οµοιοµορφία οι επίσηµες εξετάσεις λαµβάνουν υπόψη τα όρια οµοιοµορφίας που ορίζονται στο Παράρτηµα αυτό. δ) Για τα είδη τα οποία αναφέρονται στο Παράρτηµα IV, η εξέταση διενεργείται σύµφωνα µε τους Ειδικούς Τεχνικούς Κανονισµούς Αποδοχής της εθνικής νοµοθεσίας του Παραρτήµατος αυτού. ε) Για τα είδη τα οποία αναφέρονται στο Παράρτηµα V, η εξέταση διενεργείται σύµφωνα µε τους όρους που προβλέπονται στο Παράρτηµα αυτό. 3. Σχετικά µε την καλλιεργητική αξία ή τη χρήση, οι ποικιλίες συµµορφούνται προς τους όρους του παραρτήµατος VI, µε την επιφύλαξη του άρθρου 4 παρ. 2 της αριθµ /2645/ απόφασης. 4. Όλα τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών των φυτών µεγάλης καλλιέργειας υπό την έννοια των διατάξεων της παρ. 2 περ. α και όποια χαρακτηριστικά σηµειώνονται µε αστερίσκο (*) στις κατευθυντήριες γραµµές για τη διεξαγωγή δοκιµών που αναφέρονται στην παρ. 2 περ. β, χρησιµοποιούνται υπό την προϋπόθεση ότι η παρατήρηση ενός χαρακτηριστικού δεν καθίσταται αδύνατη λόγω της έκφρασης άλλων χαρακτηριστικών και υπό την προϋπόθεση ότι η έκφραση κάποιου χαρακτηριστικού δεν εµποδίζεται λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών υπό τις οποίες πραγµατοποιείται η δοκιµή.

3 Άρθρο 3 Απαιτήσεις για την αποδοχή ποικιλιών κηπευτικών ειδών (άρθρα 1 και 2 της Οδηγίας 2003/91/ΕΚ και εθνικές διατάξεις) 1. Οι ποικιλίες κηπευτικών ειδών εγγράφονται στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών Καλλιεργούµενων Φυτικών Ειδών του άρθρου 3 παρ. 2 της αριθµ / απόφασης (Β 705/ ), εφόσον πληρούν τις απαιτήσεις της παρ. 2 του παρόντος άρθρου. 2. Όσον αφορά τη διακριτότητα, τη σταθερότητα και την οµοιοµορφία: α) Τα είδη που αναφέρονται στο Παράρτηµα VII πληρούν τους όρους των «πρωτοκόλλων για δοκιµές διακριτότητας, οµοιοµορφίας και σταθερότητας» του διοικητικού συµβουλίου του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών (ΚΓΦΠ), που περιέχονται στο Παράρτηµα αυτό. β) Τα είδη που αναφέρονται στο Παράρτηµα VIII ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραµµές για τη διεξαγωγή δοκιµών όσον αφορά τη διακριτότητα, την οµοιοµορφία και τη σταθερότητα, της ιεθνούς Ένωσης για την Προστασία Νέων Φυτικών Ποικιλιών ( ΕΠΝΦΠ), που περιέχονται στο Παράρτηµα αυτό. γ) Οι ποικιλίες του κηπευτικού είδους που αναφέρονται στο Παράρτηµα IX, εγγράφονται στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών Καλλιεργούµενων Φυτικών Ειδών σύµφωνα µε το άρθρο 3 της αριθµ / απόφασης (Β 705/ ), εφόσον γίνουν επίσηµα αποδεκτές µετά από εξέταση, η οποία διενεργείται ως προς τα ελάχιστα χαρακτηριστικά και σύµφωνα µε τις ελάχιστες προϋποθέσεις που προβλέπονται στο Παράρτηµα αυτό. δ) Για το είδος το οποίο αναφέρεται στο Παράρτηµα X, η εξέταση διενεργείται σύµφωνα µε τον Ειδικό Τεχνικό Κανονισµό Αποδοχής της εθνικής νοµοθεσίας του Παραρτήµατος αυτού. 3. Όλα τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών των κηπευτικών ειδών υπό την έννοια των διατάξεων της παρ. 2 περ. α και όποια χαρακτηριστικά σηµειώνονται µε αστερίσκο (*) στις κατευθυντήριες γραµµές για τη διεξαγωγή δοκιµών στα κηπευτικά είδη που αναφέρονται στην παρ. 2 περ. β, χρησιµοποιούνται υπό την προϋπόθεση ότι η παρατήρηση ενός χαρακτηριστικού δεν καθίσταται αδύνατη λόγω της έκφρασης άλλων χαρακτηριστικών και υπό την προϋπόθεση ότι η έκφραση κάποιου χαρακτηριστικού δεν εµποδίζεται λόγω των περιβαλλοντικών συνθηκών υπό τις οποίες πραγµατοποιείται η δοκιµή. Άρθρο 4 Ελάχιστες προϋποθέσεις για την εξέταση (άρθρο 3 των οδηγιών 2003/90/ΕΚ και 2003/91/ΕΚ και εθνικές διατάξεις) Η επίσηµη εξέταση στα είδη που αναφέρονται στα Παραρτήµατα I, II, III, IV, VIΙ, VIII και ΙΧ όσον αφορά το σχεδιασµό της δοκιµής και τις συνθήκες καλλιέργειας, διενεργείται σύµφωνα µε τις ελάχιστες προϋποθέσεις που προβλέπονται στις κατευθυντήριες γραµµές για δοκιµές που αναφέρονται στα εν λόγω Παραρτήµατα. Σε ότι αφορά τα είδη του Παραρτήµατος V, η επίσηµη εξέταση διενεργείται σύµφωνα µε τις εν χρήσει διεθνείς επιστηµονικές µεθόδους. Άρθρο 5 Παραρτήµατα Προσαρτώνται στην παρούσα απόφαση Παραρτήµατα I-X, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο µέρος της και έχουν ως εξής:

4 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι (Παράρτηµα Ι της Οδηγίας 2003/90/ΕΚ, όπως ισχύει µετά και την τελευταία τροποποίησή του µε το άρθρο 1 της Εκτελεστικής Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1168 και εθνικές διατάξεις) Κατάλογος ειδών τα οποία πρέπει να πληρούν τους όρους των πρωτοκόλλων δοκιµών του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών (ΚΓΦΠ). Επιστηµονική Κοινή ονοµασία Πρωτόκολλο ΚΓΦΠ Ονοµασία Festuca filiformis Pourr Λεπτόφυλλη φεστούκα η κτηνοτροφική TP 67/1 της Festuca ovina L. Φεστούκα η κτηνοτροφική TP 67/1 της Festuca rubra L. Φεστούκα η ερυθρά TP 67/1 της Festuca trachyphylla (Hack.) Krajina Καρφοειδές το µακρόφυλλο TP 67/1 της Lolium multiflorum Lam. Λόλιον το ιταλικό TP 4/1 της Lolium perenne L. Λόλιον το πολυετές TP 4/1 της Lolium x boucheanum Kunth Λόλιον το υβρίδιο TP 4/1 της Pisum sativum L. Πίσον το κτηνοτροφικό TP 7/2 Αναθ. της Brassica napus L. Ελαιοκράµβη TP 36/2 της Brassica napus L. Κράµβη TP 89/1 της var. napobrassica (L.) Rchb Cannabis sativa L. Κάνναβη ΤΡ 276/1 της Helianthus annuus L. Hλίανθος TP 81/1 της Linum usitatissimum L. Λίνο το κλωστικό (το ελαιούχο) TP 57/2 της Avena nuda L. Βρώµη η γυµνόκοκκος TP 20/1 της Avena sativa L. Bρώµη TP 20/1 της (περιλαµβάνει A. byzantina K.Koch) Hordeum vulgare L. Κριθάρι TP 19/3 της Oryza sativa L. Ρύζι TP 16/2 της Secale cereale L. Σίκαλη TP 58/1 της xtriticosecale Τριτικάλε TP 121/2 αναθ. 1 της Wittm. ex A.Camus Υβρίδια που προέρχονται από τη διασταύρωση είδους του γένους Triticum µε είδος του γένους Secale Triticum aestivum L. Σιτάρι TP 3/4 αναθ.2 της Triticum durum Desf. Σιτάρι σκληρό TP 120/3 της Zea mays L. Αραβόσιτος TP 2/3 της Solanum tuberosum L. Πατάτα TP 23/2 της Είδη που δεν περιλαµβάνονται στο Παράρτηµα Ι της Οδηγίας 2003/90/ΕΚ, όπως ισχύει Cicer arietinum L. Ρεβίθι TP 143/2 της Phaseolus vulgaris L. Φασόλι όσπριο ΤΡ 12/4 της Το κείµενο αυτών των πρωτοκόλλων διατίθεται στον ιστοχώρο του ΚΓΦΠ (

5 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II (Παράρτηµα ΙΙ της Οδηγίας 2003/90/ΕΚ, όπως ισχύει µετά και την τελευταία τροποποίησή του µε το άρθρο 1 της Εκτελεστικής Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1168 και εθνικές διατάξεις) Κατάλογος ειδών τα οποία πρέπει να συµµορφώνονται µε τις κατευθυντήριες γραµµές δοκιµών της ιεθνούς Ένωσης για την Προστασία Νέων Φυτικών Ποικιλιών ( ΕΠΝΦΠ). Επιστηµονική Κοινή ονοµασία Κατευθυντήρια γραµµή ονοµασία ΕΠΝΦΠ Beta vulgaris L. Κτηνοτροφικό τεύτλο TG/150/3 της Agrostis canina L. Άγρωστις του κυνός TG/30/6 της Agrostis gigantea Roth. Άγρωστις η λευκή TG/30/6 της Agrostis stolonifera L. Άγρωστις η σπονδυλωτή TG/30/6 της Agrostis capillaris L. Άγρωστις η λεπτή TG/30/6 της Bromus catharticus Vahl Βρώµος TG/180/3 της Bromus sitchensis Trin. Βρώµος της Αλάσκας TG/180/3 της Dactylis glomerata L. ακτυλίς η στρογγυλόµορφη TG/31/8 της Festuca arundinacea Schreber Φεστούκα η καλαµοειδής TG/39/8 της Festuca pratensis Huds. Φεστούκα η λειµώνιος TG/39/8 της xfestulolium Asch. Et Graebn. Υβρίδια που προέρχονται από τη TG/243/1 της διασταύρωση είδους του γένους Festuca µε είδος του γένους Lolium Phleum nodosum L. Φλέως TG/34/6 της Phleum pratense L. Φλέως ο λειµώνιος TG/34/6 της Poa pratensis L. Πόα η λειµώνιος TG/33/7 της Lotus corniculatus L. Λωτός ο κερατιοφόρος TG/193/1 της Lupinus albus L. Λούπινο το λευκό TG/66/4 της Lupinus angustifolius L. Λούπινο το στενόφυλλο TG/66/4 της Lupinus luteus L. Λούπινο το κίτρινο TG/66/4 της Medicago sativa L. Μηδική TG/6/5 της Medicago x varia T. Martyn Μηδική ποικιλία στικτή TG/6/5 της Trifolium pratense L. Τριφύλλι το ιώδες TG/5/7 της Trifolium repens L. Τριφύλλι το έρπον TG/38/7 της Vicia faba L. Κύαµος ο κοινός TG/8/6 της Vicia sativa L. Βίκος ο κοινός TG/32/7 της Raphanus sativus L. Ελαιοφόρο ραπάνι TG/178/3 της var. oleiformis Pers. Arachis hypogea L. Αραχίς η υπόγειος TG/93/4 της Brassica rapa L. Ελαιοφόρο γογγύλι TG/185/3 της var. silvestris (Lam.)Briggs Carthamus tinctorius L. ` Ατρακτυλίδα η βαφική (Κάρθαµος) TG/134/3 της Gossypium spp. Βαµβάκι TG/88/6 της Papaver somniferum L. Μήκων η υπνοφόρος TG/166/4 της Sinapis alba L. Σινάπι άσπρο TG/179/3 της Glycine max (L.) Merr. Σόγια TG/80/6 της Sorghum bicolor (L.) Moench Σόργο TG/122/3 της Είδη που δεν περιλαµβάνονται στο Παράρτηµα ΙI της Οδηγίας 2003/90/ΕΚ, όπως ισχύει

6 Lens culinaris Medik. Φακή TG/210/1 της Nicotiana tabacum Καπνός TG/195/1 της To κείµενο αυτών των κατευθυντήριων γραµµών διατίθεται στον ιστοχώρο της ΕΠΝΦΠ ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III Για το είδος του Παραρτήµατος Ι «Λόλιον το πολυετές» (Lolium perenne L.) και για τα είδη του Παραρτήµατος ΙΙ «ακτυλίς η στρογγυλόµορφη» (Dactylis glomerata L.), «Φεστούκα η καλαµοειδής» (Festuca arundinacea Schreber) και «Μηδική» (Medicago sativa L.), η ποικιλία θεωρείται οµοιόµορφη όταν ο αριθµός των µη τυπικών προς την ποικιλία φυτών (off types) δεν υπερβαίνει το 3% στο σύνολο των εξεταζόµενων φυτών (οµοιοµορφία 97% µε πιθανότητα 95%, δηλαδή 6 στα 100 φυτά). ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV Κατάλογος ειδών στα οποία για τις δοκιµές διακριτότητας, οµοιοµορφίας και σταθερότητας ( ΟΣ) ισχύουν οι Ειδικοί Τεχνικοί Κανονισµοί Αποδοχής της εθνικής νοµοθεσίας: 1.Μηδική δενδρώδης Αριθµ /4504/ ΚΥΑ (Β 1051) 2. Πιµπρινέλα Αριθµ /4507/ ΚΥΑ (Β 1051) 3. όλιχος Αριθµ /4506/ ΚΥΑ (Β 1051) 4. Λαθούρι κτηνοτροφικό Αριθµ / ΥΑ (Β 85) 5. Ζαχαρότευτλα Αριθµ / ΚΥΑ (Β 454) 6. Σόργο του Σουδάν Αριθµ / ΚΥΑ (Β 498) 7. Τριγωνέλλα Αριθµ /4506/ ΚΥΑ (Β 1051) 8. Σούλα Αριθµ /4503/ ΚΥΑ (Β 1051) 9. Τριφύλλι ύπτιο (T. resupinatum) Αριθµ / ΚΥΑ (B 545) 10. Φακελωτή Αριθµ /4502/ ΚΥΑ (Β 1051) 11. Τριφύλλι αλεξανδρινό (T. alexandrinum) Αριθµ / ΚΥΑ (Β 537) 12. Βρώσιµο λαθούρι (όσπριο) Lathyrus sativus L / ΥΑ (Β 175) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V Χαρακτηριστικά περί της εξετάσεως της διακρίσεως, της σταθερότητας και της οµοιοµορφίας. Όλα τα χαρακτηριστικά που απαριθµούνται για τα κατωτέρω αναφερόµενα είδη ισχύουν για την εξέταση της διακρίσεως και της σταθερότητας των ποικιλιών. Τα κριτήρια που θεσπίζονται για την εξέταση της οµοιοµορφίας υποδεικνύονται ως ακολούθως: (Η) για όλες τις ποικιλίες ενός είδους, (Η1) για τις ποικιλίες ελευθέρας γονιµοποιήσεως, ενός είδους, (Η2) για τις καθαρές σειρές και τα απλά υβρίδια ενός είδους, (Η3) για τα λοιπά υβρίδια ενός είδους. 1.ΑΛΩΠΕΚΟΥΡΟΣ Ο ΛΕΙΜΩΝΙΟΣ Alopecurus pratensis L.

7 1. Εµφάνιση του φυτού (κατά το στάδιο του ξεσταχυάσµατος) 2.Στέλεχος:µήκος(Η) (κατά το τέλος της ανθήσεως) 3.Παραφυάδες: παρουσία ή απουσία (καθορίσατε το βλαστικό στάδιο κατά τη στιγµή της παρατηρήσεως) 4. Φύλλο (κατά την αρχή της ανθήσεως): 4.1 σχήµα του τελευταίου φύλλου 4.2 διαστάσεις του τελευταίου φύλλου (Η) 5. Ταξινόµηση του ξεσταχυάσµατος ή της ανθήσεως (Η) (το επόµενο έτος από της σποράς) 6. Επανεµφάνιση σταχυών σε διάφορες κοπές (το επόµενο έτος από της σποράς) 7. Αριθµός χρωµατοσωµάτων (Η) 2. ΒΡΩΜΗ Η ΥΨΗΛΗ Arrhenatherum elatius (L) J. και C. Presl. 1. Εµφάνιση του φυτού (κατά το στάδιο του σχηµατισµού της φόβης) 2. Στέλεχος: µήκος (Η) (κατά το τέλος της ανθήσεως) 3. Φύλλο (κατά την αρχή της ανθήσεως): 3.1 σχήµα του τελευταίου φύλλου 3.2 διαστάσεις του τελευταίου φύλλου (Η) 4. Ταξινόµηση του ξεσταχυάσµατος ή της ανθήσεως (Η) (το επόµενο έτος από της σποράς) 5. Επανεµφάνιση φόβης στις διάφορες κοπές (το επόµενο έτος από της σποράς) 6. Αριθµός χρωµατοσωµάτων (Η) 3. ΠΟΑΙ Πόα η ετησία Poa annua L. Πόα η δασική Poa nemoralis L. Πόα η βαλτήσια ή έλειος Poa palustris L. Πόα η κοινή Poa trivialis L. 1.Εµφάνιση του φυτού (κατά το στάδιο του σχηµατισµού του σταχυού) 2. Στέλεχος: µήκος (Η) (κατά το τέλος της ανθήσεως) 3. Παραφυάδες: παρουσία ή απουσία (να καθορισθεί το βλαστικό στάδιο κατά τη στιγµή της παρατηρήσεως) 4. Φύλλο: 4.1 χρώµα (το επόµενο από της σποράς έτος, προ του σχηµατισµού του σταχυού) 4.2 σχήµα του τελευταίου φύλλου (στην αρχή της ανθήσεως) 4.3 διαστάσεις του τελευταίου φύλλου (Η) (στην αρχή της ανθήσεως) 5. Κολεός: χρώµα 6. Γλωσσίς 6.1 χρώµα 6.2 σχήµα 6.3 χνούδι 7. Ταξιανθία: χρώµα (κατά την άνθηση) 8. Ταξινόµηση του ξεσταχυάσµατος ή της ανθήσεως (Η) (το επόµενο από της σποράς έτος) 9. Επανεµφάνιση σταχυών στις διάφορες κοπές (το επόµενο από της σποράς έτος) 10. Αριθµός χρωµατοσωµάτων (Η) 4. ΤΡΙΣΕΤΤΟ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ Trisetum flavescents (L) Pal. Beauv. 1. Εµφάνιση του φυτού(κατά το στάδιο του σχηµατισµού του σταχυού) 2. Στέλεχος: µήκος (Η) (κατά το τέλος της ανθήσεως) 3. Φύλλο: 3.1 χρώµα (το επόµενο από της σποράς έτος, προ του σχηµατισµού του σταχυού) 3.2 σχήµα του τελευταίου φύλλου (στην αρχή της ανθήσεως) 3.3 διαστάσεις του τελευταίου φύλλου (Η) (στην αρχή της ανθήσεως) 4. ταξινόµηση του ξεσταχυάσµατος ή της ανθήσεως (Η) (το επόµενο από της σποράς έτος) 5. Επανεµφάνιση σταχυών στις διάφορες κοπές (Η) (το επόµενο από της σποράς έτος) 6. Αριθµός χρωµοσωµάτων (Η) 5. ΜΗ ΙΚΗ Η ΛΥΚΙΣΚΗ Medicago lupulina L. 1. Στέλεχος: µήκος (Η) 2. Ταξινόµηση της ανθήσεως (Η) 6. ΟΝΟΒΡΥΧΙΣ Η ΗΜΕΡΟΣ Onobrychis sativa L.

8 1. Στέλεχος: µήκος (Η) 2. Φύλλο: 2.1 σχήµα του κεντρικού φυλλαρίου (Η) 2.2 διαστάσεις του κεντρικού φυλλαρίου (Η) 3. Ταξινόµηση της ανθήσεως (Η) 7. ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΟ ΣΑΡΚΟΧΡΟΥΝ Trifolium incarnatum L. 1. Στέλεχος: µήκος (Η) 2. Άνθος: χρώµα του ανωτέρου πετάλου (Η) 8. ΒΙΚΟΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ Vicia pannonica Crantz ΒΙΚΟΣ Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ Vicia villosa Roth 1. Φύλλο: 1.1 σχήµα του φυλλαρίου (Η) 1.2 διαστάσεις του φυλλαρίου (Η) 1.3 αριθµός φυλλαρίων 2. Άνθος: χρώµα του ανωτέρου πετάλου (Η) 3. Λοβός (στο στάδιο της πλήρους ωριµάνσεως): 3.1 σχήµα (Η) 3.2 χνούδι (Η) 4. Ταξινόµηση της ανθήσεως (Η) 9. ΚΡΑΜΒΗ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Brassica oleracea L. Conver. acephala (DC) 1. Φυτό (παρατήρηση όταν το φυτό ευρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη): 1.1 ύψος (Η 1) (Η 2) 1.2 διακλάδωση (Η 2) 2. Στέλεχος: 2.1 µήκος (Η 2) 2.2 πάχος (Η 1 (Η 2) (κράµβη µε µυελώδες στέλεχος) 2.3 σχήµα (Η 1) (Η 2) (κράµβη µε µυελώδες στέλεχος) 2.4 χρώµα (Η 2) 3. Έλασµα των φύλλων: 3.1 διαστάσεις (Η 1 (Η 2) 3.2 σχήµα (Η 2) 3.3 µορφή (Η 2) 3.4 άκρο: κατσαρό ή οδοντωτό (Η 2) 3.5 ανθοκυάνη: παρουσία ή απουσία (Η 1 (Η 2) 3.6 το γλαυκό (Η 2) 4. Μίσχος των φύλλων: 4.1 σχήµα (Η 2) 4.2 µήκος (Η 2) 4.3 πάχος (Η 2) 4.4 ανθοκυάνη: : παρουσία ή απουσία (Η 1 (Η 2) 10. ΦΑΛΑΡΙΣ Phalaris canariensis L. 1. Στέλεχος: µήκος (Η) 2. Φύλλο: σχήµα (Η) (προ του σχηµατισµού του στάχυος) 3. Στάχυ: σχήµα Ταξινόµηση του ξεσταχυάσµατος (Η) 11. ΣΙΤΟΣ ΣΠΕΛΤΑ Triticum spelta L. 1. Κολεόπτιλο: χρωµατισµός (Η) 2. Εµφάνιση του φυτού (Η) (στο τέλος του αδελφώµατος) 3. Στέλεχος: 3.1 µήκος (Η) 3.2 βαθµός πληρώσεως του άχυρου στο µέσο του ανωτέρου µεσογονατίου: κενό ή πλήρες (Η) 4. Φύλλο (ακριβώς προ του σχηµατισµού του στάχυ): 4.1 σχήµα (Η) 4.2 το γλαυκό του ελάσµατος (Η) 5. Κολεός:

9 5.1 χνούδι του κολεού του τελευταίου φύλλου (Η) 5.2 το γλαυκό (Η) 6. Στάχυ: 6.1. σχήµα (Η) 6.2 το συµπαγές (Η) 6.3 βαθµός του αγανώδους (Η) 6.4 χρώµα των αγάνων (Η) 6.5 το γλαυκό (Η) 6.6 χρώµα των σταχυών (Η) (στο στάδιο που αρχίζουν να κιτρινίζουν): 6.7 στερεότητα της ράχης 7. Λέπυρα: 7.1 σχήµα της κολοβώσεως (Η) 7.2 εύρος της κολοβώσεως (Η) 7.3 σχήµα του άκρου (Η) 7. 4 µήκος του άκρου (Η) 7.5 χνούδι της εξωτερικής όψεως (Η) 7.6 χνούδι της εσωτερικής όψεως (Η) 8. Φλοιός: 8.1 σχήµα (Η) 8.2 χρώµα (Η) 9. Ταξινόµηση του ξεσταχυάσµατος (Η) 10. Εναλλακτικότης (Η) 12. ΣΙΝΑΠΙ ΤΟ ΦΑΙΟΝ Brassica juncea L. 1. Στέλεχος: µήκος (Η) (στο στάδιο της πλήρους ωριµάνσεως) 2. Φύλλα της ροζέττας: σχήµα (Η) (κατά το χρόνο εµφανίσεως των ανθοφόρων οφθαλµών) 3. Άνθος: χρώµα των πετάλων (Η) 4. Σπόρος: 4.1 διαστάσεις (Η) 4.2 χρώµα (Η) 5. Ταξινόµηση της ανθήσεως (Η) 13. ΣΙΝΑΠΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝ Brassica nigra (L.) W. Koch 1. Φυτό: ύψος του κυρίως στελέχους (Η) (σε πλήρη ωρίµανση) 2. Άνθος: χρώµα των πετάλων (Η) 3. Κεράτιο: συγκράτηση στο στέλεχος(η) στο στάδιο της ωριµάνσεως) 4. Ταξινόµηση της ανθήσεως (Η) 14. ΚΥΜΙΝΟ Carum carvi L. 1. Στέλεχος: µήκος (Η) 2. Φύλλο: 2.1 σχήµα προ της ανορθώσεως 2.2 χρώµα 3. Καρπός: αχαίνιο διαχωριζόµενο ευκόλως ή µη (Η) 4. Ταξινόµηση της ανθήσεως (Η) 4.1 χρώµα (Η) 4.2 σχήµα (Η) 4.3 πάχος (Η) 5. Ταξινόµηση της ανθήσεως (Η) 15. ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΟ ΥΒΡΙ ΙΟ (το νόθον) Trifolium hybridum L. 1.Στέλεχος:µήκος (Η) 2. Φύλλο: 2.1 σχήµα του κεντρικού φυλλαρίου (Η) 2.2 διαστάσεις του κεντρικού φυλλαρίου (Η) 3. Ταξινόµηση της ανθήσεως (Η) 4. Αριθµός χρωµατοσωµάτων (Η)

10 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI (Παράρτηµα ΙII της Οδηγίας 2003/90/ΕΚ και εθνικές διατάξεις) Χαρακτηριστικά, όσον αφορά στην εξέταση της καλλιεργητικής αξίας ή χρήσης, των φυτικών ειδών των Παραρτηµάτων Ι έως V: 1. Απόδοση. 2. Ανθεκτικότητα σε επιβλαβείς οργανισµούς. 3. Συµπεριφορά σε παράγοντες του φυσικού περιβάλλοντος. 4. Ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κατά την υποβολή των αποτελεσµάτων προσδιορίζονται οι χρησιµοποιηθείσες µέθοδοι. Οι χρησιµοποιηθείσες µέθοδοι για ορισµένα φυτικά είδη των Παραρτηµάτων I, II και IV, όσον αφορά στην εξέταση της καλλιεργητικής αξίας ή χρήσης τους, ορίζονται στους ακόλουθους Ειδικούς Τεχνικούς Κανονισµούς Αποδοχής της εθνικής νοµοθεσίας: Είδη του Παραρτήµατος I 1. Ηλίανθος Αριθµ / ΚΥΑ (Β 93) 2. Λόλιο το πολυετές Αριθµ / ΚΥΑ (Β 50) 3. Πίσο κτηνοτροφικό Αριθµ / ΚΥΑ (Β 87) 4. Κριθάρι Αριθµ /197/ ΚΥΑ (Β 40) 5. Τριτικάλε Αριθµ /198/ ΚΥΑ (Β 40) 6. Σιτάρι µαλακό Αριθµ /199/ ΚΥΑ (Β 40) 7. Σιτάρι σκληρό Αριθµ / ΚΥΑ (Β 346) 8. Βρώµη Αριθµ / ΚΥΑ (Β 545) 9. Αραβόσιτος Αριθµ / ΚΥΑ (Β 346) 10. Ρύζι Αριθµ /1454/ ΚΥΑ (Β 304) και / ΚΥΑ (Β 338) 11. Πατάτα Αριθµ / ΚΥΑ (Β 792) 12. Ρεβίθι Αριθµ / ΥΑ (Β 924) 13. Φασόλι όσπριο Αριθµ / ΥΑ (Β 940) Είδη του Παραρτήµατος II 1. Τριφύλλι λειµώνιο (T. pratense) Αριθµ / ΚΥΑ (Β 546) 2. Τριφύλλι το έρπον (Trifolium repens) Αριθµ /1986 ΚΥΑ (Β 546) 3. Μηδική Αριθµ / ΚΥΑ (Β 710) και / ΚΥΑ (Β 338) 4. Κουκί Κτηνοτροφικό (Vicia faba L.) Αριθµ / ΚΥΑ (Β 710) 5. Φεστούκα (Festuca arundinacea Αριθµ / ΚΥΑ (Β 710) Schreber) 6. Βίκος Αριθµ / ΚΥΑ (Β 545) 7. Σόγια Αριθµ / ΚΥΑ (Β 305) 8. Βαµβάκι Αριθµ / ΚΥΑ (Β 454) 9. Φακή Αριθµ / ΥΑ (Β 940) 10. ακτυλίδα (Dactylis glomerata L.) Αριθµ / ΚΥΑ (Β 87) 11. Καπνός Αριθµ / ΥΑ (Β 423) Είδη του Παραρτήµατος IV 1. όλιχος Αριθµ /4506/ ΚΥΑ (Β 1051) 2. Λαθούρι κτηνοτροφικό Αριθµ / ΥΑ (Β 85) 3. Ζαχαρότευτλα Αριθµ / ΚΥΑ (Β 454) 4. Σόργο του Σουδάν Αριθµ / ΚΥΑ (Β 498)

11 5. Τριγωνέλλα Αριθµ /4506/ ΚΥΑ (Β 1051) 6. Σούλα Αριθµ /4503/ ΚΥΑ (Β 1051) 7. Τριφύλλι ύπτιο (T. resupinatum) Αριθµ / ΚΥΑ (B 545) 8. Τριφύλλι αλεξανδρινό (T. Αριθµ / ΚΥΑ (Β 537) alexandrinum) 9. Βρώσιµο λαθούρι (όσπριο) Lathyrus Αριθµ / ΥΑ (Β 175) sativus L. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙΙ (Παράρτηµα Ι της οδηγίας 2003/91/ΕΚ, όπως ισχύει µετά και την τελευταία τροποποίησή του µε το άρθρο 2 της Εκτελεστικής Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1168) Κατάλογος ειδών που πληρούν τις κατευθυντήριες γραµµές του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών (ΚΓΦΠ). Επιστηµονική Κοινή ονοµασία Πρωτόκολλο ΚΓΦΠ Ονοµασία Allium cepa L. (Cepa group) Κρεµµύδι ΤΡ 46/2 της Allium cepa L. Ασκαλώνιο ΤΡ 46/2 της (Aggregatum group) Allium fistulosum L. Σιµπούλα TP 161/1 της Allium porrum L. Πράσο ΤΡ 85/2 της Allium sativum L. Σκόρδο ΤΡ 162/1 της Allium schoenoprasum L. Σχοινόπρασο ΤΡ 198/2 της Apium graveolens L. Σέλινο ΤΡ 82/1 της Apium graveolens L. Ραπανοσέλινο ΤΡ 74/1 της Asparagus officinalis L. Σπαράγγι ΤΡ 130/2 της Beta vulgaris L. Κοκκινογούλι ΤΡ 60/1 της συµπεριλαµβανοµένου του Cheltenham beet Beta vulgaris L. Σέσκουλο TP 106/1 της Brassica oleracea L. Σγουρό λάχανο ΤΡ 90/1 της Brassica oleracea L. Κουνουπίδι ΤΡ 45/2 της Brassica oleracea L. Μπρόκολο ΤΡ 151/2 της Brassica oleracea L. Λαχανάκι Βρυξελλών ΤΡ 54/2 της Brassica oleracea L. Γογγυλοκράµβη ΤΡ 65/1 της Brassica oleracea L. Λάχανο Μιλάνου, λευκό ΤΡ 48/3 της λάχανο, κόκκινο λάχανο Brassica rapa L. Κινέζικο λάχανο ΤΡ 105/1 της Capsicum annuum L. Τσίλι ή πιπεριά ΤΡ 76/2 της Cichorium endivia L. Αντίδι κατσαρό και ΤΡ 118/3 της αντίδι πλατύφυλλο Cichorium intybus L. Κιχώριο για βιοµηχανικές ΤΡ 172/2 της χρήσεις Cichorium intybus L. Ραδίκι λευκόφυλλο (witloof) ΤΡ 173/1 της Citrullus lanatus (Thumb.) Καρπούζι ΤΡ 142/2 της Matsum. et Nakai Cucumis melo L. Πεπόνι ΤΡ 104/2 της

12 Cucumis sativus L. Αγγούρι και αγγουράκι τουρσί ΤΡ 61/2 της Cucurbita maxima Duchesne Κολοκύθα TP 155/1 της Cucurbita pepo L. Κολοκυθάκι ΤΡ 119/1 αναθ. της Cynara cardunculus L. Αγκινάρα και αγριοαγκινάρα ΤΡ 184/2 της Daucus carota L. Καρότο και κτηνοτροφικό ΤΡ 49/3 της καρότο Foeniculum vulgare Mill. Μάραθο ΤΡ 183/1 της Lactuca sativa L. Μαρούλι ΤΡ 13/5 της Solanum lycopersicum L. Τοµάτα ΤΡ 44/4 αναθ.της Petroselinum crispum (Mill.) Μαϊντανός ΤΡ 136/1 της Nyman ex A.W. Hill Phaseolus coccineus L. Φασίολος ο ισπανικός ΤΡ 9/1 της Phaseolus vulgaris L. Φασίολος ο νάνος και ΤΡ 12/4 της αναρριχώµενος φασίολος Pisum sativum L. (partim) Μπιζέλι ξηρό, µπιζέλι ΤΡ 7/2 Αναθ. της στρογγυλό και µπιζέλι γλυκό Raphanus sativus L. Ραπάνι, µαυροράπανο ΤΡ 64/2 Αναθ. της Scorzonera hispanica L. Σκορτσονέρα η ισπανική TP 116/1 της Solanum melongena L. Μελιτζάνα ΤΡ 117/1 της Spinacia oleracea L. Σπανάκι ΤΡ 55/5 της Valerianella locusta (L.) Laterr. Λυκοτρίβολο ΤΡ 75/2 της Vicia faba L. (partim) Κουκιά ΤΡ Broadbean/1 της Zea mays L. (partim) Γλυκό καλαµπόκι ΤΡ 2/3 της και ποπ κορν Solanum lycopersicum L. Έρριζα υποκείµενα ντοµάτας TP 294/1 της Solanum habrochaites S. Knapp & D.M. Spooner, Solanum lycopersicum L. Solanum peruvianum (L.) Mill., Solanum lycopersicum L. Solanum cheesmaniae (L. Ridley) Fosberg Το κείµενο αυτών των πρωτοκόλλων διατίθεται στον ιστοχώρο του ΚΓΦΠ ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII (Παράρτηµα ΙΙ της οδηγίας 2003/91/ΕΚ, όπως ισχύει µετά και την τελευταία τροποποίησή του µε το άρθρο 2 της Εκτελεστικής Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1168 και εθνικές διατάξεις) Κατάλογος ειδών τα οποία πρέπει να συµµορφώνονται µε τις κατευθυντήριες γραµµές δοκιµών της ιεθνούς Ένωσης για την Προστασία Νέων Φυτικών Ποικιλιών ( ΕΠΝΦΠ). Επιστηµονική Κοινή ονοµασία Κατευθυντήρια γραµµή ονοµασία ΕΠΝΦΠ Brassica rapa L. Γογγύλι (Ρέβα) TG/37/10 της Cichorium intybus L. Πλατύφυλλο ραδίκι ή TG/154/3 της ιταλικό ραδίκι

13 Rheum rhabarbarum L. Ραβέντι TG/62/6 της Είδη που δεν περιλαµβάνονται στο Παράρτηµα ΙI της Οδηγίας 2003/91/ΕΚ, όπως ισχύει Cucurbita moschata Duch. TG/234/1 της To κείµενο αυτών των κατευθυντήριων γραµµών διατίθεται στον ιστοχώρο της ΕΠΝΦΠ ( ). ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IX 1. Ανθρίσκος ο χαιρέφυλλος- Anthriscus cerefolium (L.) Hoffman Α. Ελάχιστα προς εξέταση χαρακτηριστικά 1. Γενική άποψη του φυτού 2. Φύλλο: 2.1 Χρώµα 2.2 Επιφάνεια 2.3 Σχήµα των φυλλαρίων 2.4 Οδόντωση των φυλλαρίων 3. Άνθος: Μήκος του στύλου Β. Ελάχιστες προϋποθέσεις για τη διενέργεια της επίσηµης εξέτασης α/α Φυτικό Είδος Π=µεµονωµένα φυτά χωρίς προκαλλιέργεια ΠΠ=µεµονωµένα φυτά µε προκαλλιέργεια Π+Πα=µεµονωµένα φυτά και τεµάχια Αριθµός φυτών ή επιφάνεια των τεµαχίων ανά πείραµα Φυτά Τεµ. (m2) Τεµάχια ανά Πείραµα Πειράµατ α ανά έτος 1 Ανθρίσκος ο Χαιρέφυλλο ς α) ρίζες Π+Πα β) φύλλα Π+Πα Έτη σπο ράς ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ X 1. Μπάµια (Abelmoschus esculentus (L.) Moench) Η αποδοχή των ποικιλιών του ανωτέρω είδους γίνεται σύµφωνα µε την αριθµ / ΥΑ (Β 129) «Τεχνικός Κανονισµός Αποδοχής ποικιλιών Μπάµιας». Άρθρο 6 Καταργούµενες διατάξεις 1. Από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, καταργείται η αριθµ. 43/1939/ απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων «Τεχνικός Κανονισµός για τον καθορισµό των ελαχίστων προς εξέταση

14 χαρακτηριστικών και των ελαχίστων προϋποθέσεων για τη διενέργεια της εξέτασης ορισµένων ποικιλιών καλλιεργούµενων φυτικών ειδών, σε συµµόρφωση προς τις Οδηγίες 2003/90/ΕΚ και 2003/91/ΕΚ, όπως ισχύουν µετά και την τελευταία τροποποίησή τους µε την Εκτελεστική Οδηγία 2014/105/ΕΕ της Επιτροπής» (Β 54/ ). 2. Όπου στην κείµενη νοµοθεσία γίνεται αναφορά στην ως άνω καταργούµενη απόφαση νοείται ως αναφορά στην παρούσα. Άρθρο 7 Μεταβατικές διατάξεις (άρθρο 3 της Εκτελεστικής Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1168) Στις εξετάσεις που άρχισαν πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, εξακολουθούν να εφαρµόζονται οι διατάξεις της καταργούµενης απόφασης του άρθρου 6. Άρθρο 8 Έναρξη ισχύος (άρθρο 4 της Εκτελεστικής Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1168) Η απόφαση αυτή αρχίζει να ισχύει από την 1 η Ιουλίου Η απόφαση αυτή να δηµοσιευτεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 24/2/2016 Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 7299 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 582 4 Μαρτίου 2016 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 765/23905 Τεχνικός Κανονισµός για τον καθορισµό των ελαχί στων προς εξέταση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 20611 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1531 10 Ιουνίου 2014 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 326/73782 Τεχνικός Κανονισμός για τον καθορισμό των ελαχί στων προς εξέταση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

Το κείμενο αυτών των πρωτοκόλλων διατίθεται στον ιστοχώρο του ΚΓΦΠ (www.cpvo.europa.eu).

Το κείμενο αυτών των πρωτοκόλλων διατίθεται στον ιστοχώρο του ΚΓΦΠ (www.cpvo.europa.eu). ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (Παράρτημα I της Οδηγίας 2003/90/ΕΚ, όπως ισχύει μετά και την τελευταία τροποποίησή του με το άρθρο 1 της Εκτελεστικής Οδηγίας 2014/105/ΕΕ και εθνικές διατάξεις) Κατάλογος ειδών τα οποία πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 22921 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1465 3 Μαΐου 2012 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθ. 319/51839 Τεχνικός Κανονισμός για τον καθορισμό των ελαχί στων προς εξέταση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 7491 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 526 5 Απριλίου 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 134641 Τεχνικός Κανονισμός για τον καθορισμό των ελαχίστων προς εξέταση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 355 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 54 20 Ιανουαρίου 2016 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 43/1939 Τεχνικός Κανονισμός για τον καθορισμό των ελαχί στων προς εξέταση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 38775 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2528 8 Οκτωβρίου 2013 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθ. 9581/118230 Τεχνικός Κανονισμός για τον καθορισμό των ελαχί στων προς εξέταση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 21543 22 Ιουνίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2143 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 1803/66609 Τεχνικός Κανονισμός για τον καθορισμό των ελαχίστων προς εξέταση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 01/08/2018

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 01/08/2018 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ Α1 Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 42421 10 Αυγούστου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3383 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 1861/107501 Τεχνικός κανονισμός για τον καθορισμό των ελαχίστων προς εξέταση

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003L0090 EL 24.12.2005 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 2003/90/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Οκτωβρίου 2003 για τη θέσπιση μέτρων για την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (Κωδικοποιημένη έκδοση) (6) Οι εναρμονισμένοι αυτοί όροι, στο βαθμό που αφορούν

ΟΔΗΓΙΕΣ. (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (Κωδικοποιημένη έκδοση) (6) Οι εναρμονισμένοι αυτοί όροι, στο βαθμό που αφορούν L 205/28 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.8.2008 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2008/72/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 15ης Ιουλίου 2008 για την εμπορία φυταρίων και πολλαπλασιαστικού υλικού κηπευτικών, εκτός των σπόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 6 και 12.

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 6 και 12. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4878 Κ.Δ.Π. 525/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 Αριθμός 525 ' Οι περί Σπόρων (Κατάλογοι Ποικιλιών των Καλλιεργούμενων Γεωργικών Ειδών) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Α. Εξεταζόμενα χαρακτηριστικά κατά τον μετέλεγχο φυτών μεγάλης καλλιέργειας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Α. Εξεταζόμενα χαρακτηριστικά κατά τον μετέλεγχο φυτών μεγάλης καλλιέργειας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Α. Εξεταζόμενα χαρακτηριστικά κατά τον μετέλεγχο φυτών μεγάλης καλλιέργειας Φυτικό Είδος Ί. ΒΑΜΒΑΚΙ (Gossypium spp) Εξεταζόμενα χαρακτηριστικά Ί.Άνθος: χρώμα πετάλων 2. Φυτό: τύπος ανθοφορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 6, 12 και 14.

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 6, 12 και 14. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4885 Κ.Δ.Π. 526/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 Αριθμός 526 Οι περί Σπόρων (Λαχανικά) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-15 Α. Λιόπα-Τσακαλίδη Γ. Ζερβουδάκης ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συστηματική βοτανική των αγγειοσπέρμων (Magnoliophyta) Τα αγγειόσπερμα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 15995 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1140 28 Ιουλίου 2010 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 287620/1762 Τροποποίηση των αριθμ. 250744/17 6 2003, 225020/ 31 03 2003, 236989/12

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2009/145/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΟΔΗΓΙΑ 2009/145/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ L 312/44 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27.11.2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2009/145/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Νοεμβρίου 2009 σχετικά με την πρόβλεψη ορισμένων παρεκκλίσεων για την αποδοχή ντόπιων αβελτίωτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΟΛ/ΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΛ/ΝΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ταξινόμηση-Ονοματολογία των Λαχανικών

Ταξινόμηση-Ονοματολογία των Λαχανικών Εργαστήριο 1 ο Ταξινόμηση-Ονοματολογία των Λαχανικών Α. Κώτσιρας Κ. Νηφάκος Δ. Τσιλιάνος Ταξινόμηση-Ονοματολογία των Λαχανικών Τρόποι ταξινομήσεως των λαχανικών: Βοτανικές Οικογένειες Εδώδιμο Τμήμα Απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1972L0168 EL 14.02.2002 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Απριλίου 1972 περί καθορισµού των χαρακτηριστικών και

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Εργαστήριο Αναγνώριση των σπόρων των κηπευτικών

1 ο Εργαστήριο Αναγνώριση των σπόρων των κηπευτικών 1 ο Εργαστήριο Αναγνώριση των σπόρων των κηπευτικών Αντικείμενο του εργαστηρίου: Θα γίνει επίδειξη δειγμάτων σπόρων των κυριότερων λαχανοκομικών ειδών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, ώστε οι φοιτητές να

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση λαχανικών

Αναγνώριση λαχανικών Αναγνώριση λαχανικών Βοτανική ταξινόμηση των λαχανικών Φυτικό βασίλειο Αγγειόσπέρμα Δικότυλα Μονοκότυλα Κλάση Δικότυλα Οικογένεια Solanaceae (Σολανώδη) Τομάτα (Solanum lycopersicum L.) Πιπεριά (Capsicum

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 58043 13 Δεκεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4350 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 2791/129051 Τροποποίηση της αριθμ. 250744/17.6.2003 απόφασης των Υπουργών Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

(ii) που προορίζονται για την παραγωγή πιστοποιημένων σπόρων. 63(1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Παράρτημα Ι. Παράρτημα II.

(ii) που προορίζονται για την παραγωγή πιστοποιημένων σπόρων. 63(1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Παράρτημα Ι. Παράρτημα II. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4937 Κ.Α.Π. 46/22 Αρ. 3639, 27.9.22 Αριθμός 46 Οι περί Σπόρων (Κτηνοτροφικά Φυτά) Κανονισμοί του 22, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 7,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη ' Εφημερίδα τών Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 225

Επίσημη ' Εφημερίδα τών Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 225 Επίσημη ' Εφημερίδα τών Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 5 37L080 ' Αριθ. N 08/8 Επίσημη Εφημερίδα τών Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 8.5.7 ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης 'Απριλίου 97 περί καθορισμού τών χαρακτηριστικών καί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 Α. Λιόπα-Τσακαλίδη Γ. Ζερβουδάκης ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συστηματική βοτανική των Λαχανικών Ταξινόμηση με βάση το βρώσιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ Συμβατική υπαίθρια καλλιέργεια κηπευτικών Καλλιέργεια στην ύπαιθρο με εδαφοκάλυψη Καλλιέργεια κηπευτικών σε χαμηλή κάλυψη Καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΙ ΕΛΑΙΩΔΕΙΣ. ΣΠΕΡΜΑΤΑ, ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ. ΑΧΥΡΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΝΟΜΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΙ ΕΛΑΙΩΔΕΙΣ. ΣΠΕΡΜΑΤΑ, ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ. ΑΧΥΡΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΝΟΜΕΣ L 285/114 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 30.10.2015 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΙ ΕΛΑΙΩΔΕΙΣ. ΣΠΕΡΜΑΤΑ, ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ. ΑΧΥΡΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΝΟΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά 29.10.2013 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Αρ.Πρωτ: 92999 ΙΕΎΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΠΑΙ ΕΊΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά 29.10.2013 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Αρ.Πρωτ: 92999 ΙΕΎΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΠΑΙ ΕΊΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χανιά 29.10.2013 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Αρ.Πρωτ: 92999 ΙΕΎΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΠΑΙ ΕΊΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ Πληρ. Μαρµαριτσάκη Μαρία Κυδωνίας 29, Χανιά 731 35 Τηλ.: 2821341692 Fax:28210-93300

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1979L0641 EL 09.08.2002 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27ης Ιουλίου 1979 περί τροποποιήσεως των οδηγιών 66/401/ΕΟΚ,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ Συμβατική υπαίθρια καλλιέργεια κηπευτικών Καλλιέργεια στην ύπαιθρο με εδαφοκάλυψη Καλλιέργεια κηπευτικών σε χαμηλή κάλυψη Καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΥΤΑ, ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΟΙ, ΒΡΩΣΙΜΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΥΤΑ, ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΟΙ, ΒΡΩΣΙΜΑ L 285/88 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 30.10.2015 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΥΤΑ, ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΟΙ, ΒΡΩΣΙΜΑ Σημειώσεις 1. Το κεφάλαιο αυτό δεν περιλαμβάνει τις χορτονομές της κλάσης 1214. 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0137(COD) Σχέδιο γνωμοδότησης Pilar Ayuso (PE v01-00)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0137(COD) Σχέδιο γνωμοδότησης Pilar Ayuso (PE v01-00) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 2013/0137(COD) 7.1.2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 475-668 Σχέδιο γνωμοδότησης Pilar Ayuso (PE522.867v01-00) για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 29991 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2157 7 Νοεμβρίου 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Τροποποίηση της υπ αριθμ. 321125/31.1.2005 απόφα σης των Υπουργών Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

αυτό από το άρθρο 14 των περί Σπόρων Νόμων του 1998 και 2002, εκδίδει 173(1) του 2002.

αυτό από το άρθρο 14 των περί Σπόρων Νόμων του 1998 και 2002, εκδίδει 173(1) του 2002. Ε.Ε. Παρ. 111(1) 1687 Κ.Δ.Π. 192/2005 Αρ. 3980, 15.4.2005 Αριθμός 192 Οι περί Σπόρων (Ελαιούχα και Κλωστικά Φυτά) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2005 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 31651 19 Σεπτεμβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2987 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Εγγραφή, ανανέωση εγγραφής και διαγραφή ποικιλιών από τον Εθνικό Κατάλογο

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2011 1.Περιφέρεια: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2011 1.Περιφέρεια: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2011 1.Περιφέρεια: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ΞΗΡΙΚΗ ΠΟΤΙΣΤΙΚΗ ΞΗΡΙΚΗ ΠΟΤΙΣΤΙΚΗ Εκτάσεις σε καλή γεωργική κατάσταση 73.000 Σιτηρά Σίτος μαλακός 87.000 30.450 ξ.β. ξ.β. 0,35 ξ.β. Σίτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 3199 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 194 11 Φεβρουαρίου 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 134599 Μέτρα για την κατά παρέκκλιση αποδοχή ντόπιων αβελτί ωτων πληθυσμών και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-15 Α. Λιόπα-Τσακαλίδη Γ. Ζερβουδάκης ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συστηματική βοτανική των Λαχανικών Ταξινόμηση με βάση την διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 163(Ι) του 2002

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2004/842/ΕΚ) (2) Επιπλέον, σύμφωνα με την οδηγία 2002/55/ΕΚ, τα κράτη

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2004/842/ΕΚ) (2) Επιπλέον, σύμφωνα με την οδηγία 2002/55/ΕΚ, τα κράτη 9.12.2004 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 362/21 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Δεκεμβρίου 2004 σχετικά με κανόνες εφαρμογής βάσει των οποίων τα κράτη μέλη μπορούν να επιτρέπουν τη διάθεση στο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23-2- 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 120978 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Πξνζβνιή ζε θύιιν από Liriomyza

Πξνζβνιή ζε θύιιν από Liriomyza Καηεσζσληήρηες οδεγίες καθροζθοπηθϋλ έιεγτφλ γηα ηε δηαπίζηφζε ή κή ηοσ επηβιαβοϊς οργαληζκοϊ Liriomyza trifolii (Burgess) θαη Liriomyza huidobrenis (Blanchard) 1. Δπηβιαβής οργαληζκως: Liriomyza trifolii

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΑ : ΕΥΑΛΚΙΔΟΥ 22 10444 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. : 210-5148863 210-5148857 E-mail : sales@sporoigatou.gr www.sporoigatou.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ : ΕΥΑΛΚΙΔΟΥ 22 10444 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. : 210-5148863 210-5148857 E-mail : sales@sporoigatou.gr www.sporoigatou.gr ΓΡΑΦΕΙΑ : ΕΥΑΛΚΙΔΟΥ 22 10444 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. : 210-5148863 210-5148857 E-mail : sales@sporoigatou.gr www.sporoigatou.gr ΣΠΟΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΜΗΔΙΚΗ GEA Είναι μια ποικιλία μεσογειακού τύπου με πολύ καλή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ : «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα όσπρια που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση σε εκτέλεση του άρθρου 52 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Στάδια ανάπτυξης σιτηρών

Στάδια ανάπτυξης σιτηρών Στάδια ανάπτυξης σιτηρών Ξεστάχυασμα Ωρίμανση Επιμ στελέχους Σπορά φύτρ Αδέλφωμα Αγριοβρώμη Φάλαρη Ήρα Σιτάρι Κριθάρι Σίκαλη ΣΠΟΡΟΣ ΣΙΤΗΡΩΝ Ο σπόρος των σιτηρών είναι καρύοψη (καρπός ξηρός, μονόσπερμος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΠΟΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΜΗΔΙΚΗ GEA ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. (Trifolium alexandrinum) ΜΗΔΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΠΕΡΣΙΑΣ

ΣΠΟΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΠΟΡΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΜΗΔΙΚΗ GEA ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. (Trifolium alexandrinum) ΜΗΔΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΠΕΡΣΙΑΣ ΜΗΔΙΚΗ GEA Είναι μια ποικιλία μεσογειακού τύπου με πολύ καλή ανθεκτικότητα στο κρύο. Προσαρμόζεται σε μεγάλο εύρος κλιματικών συνθηκών και δίνει πολύ υψηλές παραγωγές. Δίνει άριστης ποιότητας ζωοτροφή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23-5-2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. 119805 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 2. Το άρθρο 14, περιπτ. Ιγ του ν. 721/1977, όπως τρο ποποιήθηκε με το άρθρο 8 παράγραφος 2 του ν. 2732/ 30.7.1999 (Α 154). 3. Το άρθρο 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Τράπεζα Γενετικού Υλικού (ΤΓΥ) του ΚΓΕΒΕ Δράσεις

Τράπεζα Γενετικού Υλικού (ΤΓΥ) του ΚΓΕΒΕ Δράσεις Τράπεζα Γενετικού Υλικού (ΤΓΥ) του ΚΓΕΒΕ Δράσεις Εξερευνητικές αποστολές και συλλογή σε εθνικό επίπεδο των φυτικών γενετικών πόρων Αναπολλαπλασιασμός γενετικού υλικού Χαρακτηρισμός και αξιολόγηση Εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ή αποξήρανση με στόχο την παροχή βιταμινών, ανόργανων αλάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος Άνοιξη 2018

Τιμοκατάλογος Άνοιξη 2018 Τιμοκατάλογος Άνοιξη 2018 ΤΗΛ. 210.5148863, 210.5148857 ΓΡΑΦΕΙΑ : ΕΥΑΛΚΙΔΟΥ 22, 10444, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210.5148863, 210.5148857, E-mail: info@gatosseeds.gr, www.gatosseeds.gr ΣΠΟΡΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΖΩΤΟΒΑΚΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ Ενεργειακά Φυτά

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ Ενεργειακά Φυτά ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας Εργαστήριο Συστηματικής Βοτανικής ΜΑΘΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ Ενεργειακά Φυτά Δρ. ΕΛΕΝΗ Γ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΘΗΝΑ, 2011 Alopecurus pratensis L. (αλωπέκουρος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ. Έκτο συμπλήρωμα της 35ης πλήρους έκδοσης (2017/C 365/02) Περιεχόμενα. Θέμα...

ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ. Έκτο συμπλήρωμα της 35ης πλήρους έκδοσης (2017/C 365/02) Περιεχόμενα. Θέμα... 27.10.2017 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 365/27 ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ Έκτο συμπλήρωμα της 35ης πλήρους έκδοσης (2017/C 365/02) Περιεχόμενα Σελίδα Θέμα.........................................................................

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ή αποξήρανση με στόχο την παροχή βιταμινών, ανόργανων αλάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Δήμας. Αναπληρωτής Καθηγητής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Κ. Δήμας. Αναπληρωτής Καθηγητής. Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης Κ. Δήμας Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης ΧΟΡΤΟΔΟΤΙΚΑ ΨΥΧΑΝΘΗ (Leguminose) Ετήσια Trifolium incrntum Trifolium lexndrinum Trifolium resupintum Trifolium hirtum Trifolium

Διαβάστε περισσότερα

20922 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

20922 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 20922 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) Άρθρο 2 (άρθρο 2 και Παράρτημα Ι της οδηγίας 2006/30/ΕΚ) α) Τα ακόλουθα Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων benomyl, carbendazim και thiophanate methyl

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5-08 - 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. πρωτ.: 121297 /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Β & Ταχ. /νση: Συγγρού 150 Ταχ. κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12.12.2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 119291 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση :

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΜΕΡΟΣ Α ΣΙΤΗΡΑ (Χειμερινά, Εαρινά)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΜΕΡΟΣ Α ΣΙΤΗΡΑ (Χειμερινά, Εαρινά) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α ΣΙΤΗΡΑ (Χειμερινά, Εαρινά) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 23 1.1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ... 23 1.1.1. Γενικά - Εξάπλωση... 23 1.1.2. Πλεονεκτήματα των σιτηρών... 25 1.2. ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές ποικιλίες καλλιεργούμενων ειδών στην Κρήτη με έμφαση στα κηπευτικά: Ένα δυναμικό για πολλαπλή αξιοποίηση

Τοπικές ποικιλίες καλλιεργούμενων ειδών στην Κρήτη με έμφαση στα κηπευτικά: Ένα δυναμικό για πολλαπλή αξιοποίηση Τοπικές ποικιλίες καλλιεργούμενων ειδών στην Κρήτη με έμφαση στα κηπευτικά: Ένα δυναμικό για πολλαπλή αξιοποίηση Θανόπουλος, Ρ. 1, Σαμαράς, Στ. 2, Γανίτης Κ. 2, Γκατζελάκη Χ. 2, Κόταλη Ε. 2, Ψαρρά Ε. 2,

Διαβάστε περισσότερα

Όσπρια στην Ελλάδα Ποικιλίες, Σποροπαραγωγή.

Όσπρια στην Ελλάδα Ποικιλίες, Σποροπαραγωγή. Όσπρια στην Ελλάδα Ποικιλίες, Σποροπαραγωγή. Η καλλιέργεια των οσπρίων στη χώρα μας είναι εξαιρετικά περιορισμένη σε περίπου 140.000 στρέμματα. Η παραγόμενη ποσότητα οσπρίων δεν επαρκεί για την κάλυψη

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 2 Βλαστικότητα σπόρων

Εργαστήριο 2 Βλαστικότητα σπόρων Εργαστήριο 2 Βλαστικότητα σπόρων Διδάσκων: Δ. ΣΑΒΒΑΣ Βλαστικότητα σπόρου Η βλαστικότητα ορίζεται ως «η εκατοστιαία αναλογία των σπόρων που βλαστάνουν όταν βρεθούν σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας

Διαβάστε περισσότερα

26194 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

26194 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 26194 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) Ομάδες και παρα δείγματα μεμονωμέ νων προϊόντων για τα οποία ισχύουν τα ανώτατα επίπεδα υπολειμμάτων Fenbutatin oxide Fenhe_ xamid Cyazo_ famid Linuron Triadimefon

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΤΟΥΣ 2013

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΤΟΥΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 3 / 4 / 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΤΟΥΣ 2013 Από την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. (4) Η διά βίου έκθεση των καταναλωτών στα εν λόγω φυτοφάρμακα. (5) Στην περίπτωση των benomyl και carbendazim για τα

ΟΔΗΓΙΕΣ. (4) Η διά βίου έκθεση των καταναλωτών στα εν λόγω φυτοφάρμακα. (5) Στην περίπτωση των benomyl και carbendazim για τα 27.2.2007 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 59/75 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2007/12/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Φεβρουαρίου 2007 για την τροποποίηση ορισμένων παραρτημάτων της οδηγίας 90/642/ΕΟΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΜΩΣΑΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ : ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΛΥΠΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2002 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ (ΣΤΡ. Ή ΚΕΦ ΖΩΟΥ)

ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ (ΣΤΡ. Ή ΚΕΦ ΖΩΟΥ) Α/Α ΕΙΔΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ / ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ (ΣΤΡ. Ή ΚΕΦ ΖΩΟΥ) ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΡ. Ή ΚΕΦ ΖΩΟΥ) 0,5 0,8 1,0 1,2 120% ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 1 ΑΒΟΚΑΝΤΟ (101) 572,58 70,00 12,50 20,00 25,00

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2017 (OR. en) 8104/17 AGRILEG 75 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 4 Απριλίου 2017 Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 1 η : Εισαγωγή Ταξινόμηση Λαχανικών. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Τμήμα: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ.

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 1 η : Εισαγωγή Ταξινόμηση Λαχανικών. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Τμήμα: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Ενότητα 1 η : Εισαγωγή Ταξινόμηση Λαχανικών Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ Λαχανικά Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 57139 23 Οκτωβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4743 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Καθορισμός του τύπου και του περιεχομένου των εντύπων με τίτλο «Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

(Παραγωγή σε τόνους)

(Παραγωγή σε τόνους) Ο πρωτογενής τοµέας της Π..Ε έχει να επιδείξει σηµαντικά προϊόντα στον κλάδο της φυτικής παραγωγής, όπως απεικονίζεται στους πίνακες του παραρτήµατος. Τα κυριότερα προϊόντα φυτικής παραγωγής που παράγει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σηµαντική αύξηση στη παραγωγή σιτηρών και γάλακτος το 2008 σε σχέση µε το έτος 2007

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σηµαντική αύξηση στη παραγωγή σιτηρών και γάλακτος το 2008 σε σχέση µε το έτος 2007 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Πειραιάς, 1/9/29 ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ OΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σηµαντική αύξηση στη παραγωγή σιτηρών και γάλακτος το 28 σε σχέση µε το έτος 27 ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Έγκριση ειδικού προγράμματος γεωργικής έρευνας για την δημιουργία νέων ποικιλιών φυτικών ειδών».

ΘΕΜΑ: «Έγκριση ειδικού προγράμματος γεωργικής έρευνας για την δημιουργία νέων ποικιλιών φυτικών ειδών». ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

(3) Τα ΑΟΥ για τα φυτοφάρμακα που καλύπτονται από τις. (4) Η διά βίου έκθεση των καταναλωτών στα εν λόγω φυτοφάρμακα

(3) Τα ΑΟΥ για τα φυτοφάρμακα που καλύπτονται από τις. (4) Η διά βίου έκθεση των καταναλωτών στα εν λόγω φυτοφάρμακα 15.2.2007 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 43/19 ΟΔΗΓΙΑ 2007/7/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Φεβρουαρίου 2007 για την τροποποίηση ορισμένων παραρτημάτων των οδηγιών του Συμβουλίου 86/362/ΕΟΚ και 90/642/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ 2000/48/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο ΗΓΙΑ 2000/48/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ L 197/26 EL Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 3.8.2000 Ο ΗΓΙΑ 2000/48/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Ιουλίου 2000 για την τροποποίηση των παραρτηµάτων των οδηγιών 86/362/ΕΟΚ και 90/642/ΕΟΚ του Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,.03.09 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθμ. πρωτ: 60/68589 π.ε. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ:«Καθορισμός τιμών αναφοράς πολλαπλασιαστικού υλικού που παράγεται στη χώρα, αποκτάται ενδοκοινοτικά ή εισάγεται από το εξωτερικό» Α Π Ο Φ Α Σ Η

ΘΕΜΑ:«Καθορισμός τιμών αναφοράς πολλαπλασιαστικού υλικού που παράγεται στη χώρα, αποκτάται ενδοκοινοτικά ή εισάγεται από το εξωτερικό» Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 30-7 - 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθμ. Πρωτ.: 17245/85839... ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΜΗΜΑ : Ε ------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 13845 10 Απριλίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1263 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Τροποποίηση - Συμπλήρωση της αριθμ. 381/2005 κοινής υπουργικής απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Αποδόσεις Φυτικών Καλλιεργειών στην Ελλάδα

Μέσες Αποδόσεις Φυτικών Καλλιεργειών στην Ελλάδα Κ. ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Μέσες Αποδόσεις Φυτικών Καλλιεργειών στην Ελλάδα ΑΘΗΝΑ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

folpet, iprodione, lamda-cyhalothrin, maleic hydrazide, metalaxyl-m και trifloxystrobin επί και

folpet, iprodione, lamda-cyhalothrin, maleic hydrazide, metalaxyl-m και trifloxystrobin επί και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 06-08-2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 121620 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση :

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 154/11

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 154/11 8.6.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 154/11 ΟΔΗΓΙΑ 2006/53/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Ιουνίου 2006 για τροποποίηση της οδηγίας 90/642/ΕΟΚ του Συμβουλίου όσον αφοράτα ανώτατα επίπεδα υπολειμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟ ΟΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟ ΟΜΩΝ 2007-2013 ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Αθήνα 19-4-2011 Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 65/2017 Αρ. 5000, Αριθμός 65

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 65/2017 Αρ. 5000, Αριθμός 65 506 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 65/2017 Αρ. 5000, 24.2.2017 Αριθμός 65 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ (ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς EN-STRIP

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς EN-STRIP ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 22-11-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 162/13

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 162/13 21.6.2008 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 162/13 ΟΔΗΓΙΑ 2008/62/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Ιουνίου 2008 για την πρόβλεψη ορισμένων παρεκκλίσεων για την αποδοχή γεωργικών ντόπιων αβελτίωτων φυλών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II (ΜΕΡΟΣ 2) στην ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II (ΜΕΡΟΣ 2) στην ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.5.2013 COM(2013) 290 final Annex II - Part 2/22 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Παράρτημα I-A του τίτλου IV της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός,

Διαβάστε περισσότερα

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς

Την εγγραφή του σκευάσµατος φυτοπροστασίας που περιέχει µακρο-οργανισµούς ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 02-08-2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

: Νωπά σύκα. ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2013: κιλά ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2014: κιλά

: Νωπά σύκα. ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2013: κιλά ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2014: κιλά Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΕΤΗ 2013-2014 ΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΦΡΟΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (τα μερίδια αγοράς υπολογίζονται με βάση τις εισαχθείσες ποσότητες του έτους 2014) (στοιχεία Banque Nationale de Belgique, Institut

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ετη 2009, 2010 και 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ετη 2009, 2010 και 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 02 / 04 / 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ετη 2009, 2010

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Τεχνικός Κανονισµός αποδοχής ποικιλιών αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών (άνηθος, βασιλικός, χαµοµήλι, θυµάρι και ρίγανη)».

ΘΕΜΑ: «Τεχνικός Κανονισµός αποδοχής ποικιλιών αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών (άνηθος, βασιλικός, χαµοµήλι, θυµάρι και ρίγανη)». ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 8 /8 /2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθµ. Πρωτ.:7057/102367 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΙΚΉΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΡΟΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Τµήµατα:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ. Ταυτότητα σκευάσµατος 1. Αριθµός εγγραφής στον Ε.Κ.Σ.Φ.Μ : ΕΚΣΦΜ Εµπορικό όνοµα σκευάσµατος : ENERMIX ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ. Ταυτότητα σκευάσµατος 1. Αριθµός εγγραφής στον Ε.Κ.Σ.Φ.Μ : ΕΚΣΦΜ Εµπορικό όνοµα σκευάσµατος : ENERMIX ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 15-11-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

AΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02-06-2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθ. πρωτ: 5797/56556 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ Εγγενής αναπαραγωγή Πολλαπλασιασμός με σπόρο Αγενής αναπαραγωγή Πολλαπλασιασμός με υπόγεια βλαστικά όργανα (βολβοί κόνδυλοι ριζώματα) Πολλαπλασιασμός με παραφυάδες ΕΓΓΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2007/11/EK ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 21ης Φεβρουαρίου 2007

ΟΔΗΓΙΑ 2007/11/EK ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 21ης Φεβρουαρίου 2007 L 63/26 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.3.2007 ΟΔΗΓΙΑ 2007/11/EK ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 21ης Φεβρουαρίου 2007 για την τροποποίηση των παραρτημάτων των οδηγιών του Συμβουλίου 86/362/ΕΟΚ, 86/363/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Οι εποχές των Φρούτων

Οι εποχές των Φρούτων Οι εποχές των Φρούτων Φρούτα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Αβοκάντο Ακτινίδιο Αχλάδι Βερίκοκο Βύσσινο Γκρέιπ φρουτ Δαμάσκηνο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23-2-2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 120981 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λ. Συγγρού 150 Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

[ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ] Για φυλλοδιαγνωστική ανάλυση

[ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ] Για φυλλοδιαγνωστική ανάλυση Agroeco [ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ] Για φυλλοδιαγνωστική ανάλυση Γενικά Για τη λήψη αντιπροσωπευτικού δείγματος είναι απαραίτητο να τηρούνται τα εξής: Συλλέγουμε πλήρως ανεπτυγμένα φύλλα από κύριους

Διαβάστε περισσότερα