ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΛΕ 2004 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ POWERPOINT - ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΕΛΕ 2004 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ POWERPOINT - ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ"

Transcript

1 A. Να χωρίσετε την επιφάνεια εργασίας σε 2 ίσα µέρη µε Excel & Powerpoint. B. Να δηµιουργήσετε ένα ιάγραµµα Στηλών στο Excel και να το αποθηκεύσετε. Γ. Να ανοίξετε ένα αρχείο παρουσίασης στο Powerpoint µε extension PPT και να εισάγετε ιαφάνεια τύπου ιαγράµµατος (Chart).. Να αντιγράψετε το διάγραµµα µε Ειδική Επικόλληση (Επικόλληση σύνδεσης) στη θέση διαγράµµατος της ιαφάνειας. Ε. Να αποθηκευτούν οι µεταβολές στα 2 αρχεία και να επιβεβαιώσετε την λειτουργία του δυναµικού δεσµού. ΛΥΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ Α. 1. Ανοίγω το Microsoft Excel, Ανοίγω το Microsoft Powerpoint: 2. Το Μouse στο taskbar -µπάρα εργασιών σε κενό χώρο. εξί πλήκτρο: Tile Windows Vertically (Κατακόρυφη Παράθεση Παραθύρων) ( µε δεξί ή αριστερό πλήκτρο) Β. 1. ηµιουργώ τον πίνακα στο Excel ΟΝΟΜ/ΜΟ ΜΙΣΘΟΣ Γιώργος Ιωάννου 1400 Ελένη Παπαγεωργίου 1200 Γρηγόρης Παπαδόπουλος 1500 ηµιουργώ ένα διάγραµµα στηλών 3-διαστάσεων και θέτω τίτλο : ΠΩΛΗΣΕΙΣ. Αποθήκευση του αρχείου µε όνοµα : ΠΩΛΗΣΕΙΣ. Γ. 1. Στο Powerpoint επιλέγω Αρχείο - ηµιουργία 2. Επιλέγω σαν τύπο ιαφάνειας το διάγραµµα. OK.. Από το Excel επιλέγω το διάγραµµα 3-D που δηµιούργησα. Κάνω Αντιγραφή Στη θέση chart της ιαφάνειας στο Powerpoint: Επιλέγω Επεξεργασία-Ειδική Επικόλληση. Τσεκάρω την επιλογή Επικόλληση Σύνδεσης. OK. Στο Excel αλλαγή στο κελί που έχει την τιµή 1200 και πληκτρολογώ την τιµή Παρατηρώ ότι αλλάζουν όλα τα ποσοστά στο διάγραµµα του Excel και ταυτόχρονα λόγω του δυναµικού δεσµού αλλάζουν όλα τα ποσοστά στο διάγραµµα της ιαφάνειας του αρχείου του Powerpoint.

2 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Στο πλαίσιο ιαλόγου που εµφανίζετε επιλέγουµε Κενή Παρουσίαση. 2. Στο επόµενο πλαίσιο που εµφανίζετε επιλέγουµε ιαφάνεια Τίτλου, και πατάµε ΟΚ. 3. Πληκτρολογώ τον Τίτλο και τον Υπότιτλο της Παρουσίασης. Σαν τίτλο πληκτρολογείστε ΑΣΚΗΣΗ 2, και σαν υπότιτλο το Ονοµ/µο σας και την Ηµερ/νια. 4. Μετακινώ το πλαίσιο Τίτλου και το τοποθετώ στο πάνω µέρος της ιαφάνειας και στο κέντρο της. Κάνουµε κλικ στο πλαίσιο το οποίο θα µετακινήσουµε. Εµφανίζεται ένα γκρι περίγραµµα γύρω του που δηλώνει ότι είναι επιλεγµένο. Τοποθετούµε τον δείκτη του ποντικιού στο περίγραµµα του πλαισίου. Ο δείκτης αλλάζει και παίρνει την µορφή. Κρατώντας πατηµένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού µετακινώ το πλαίσιο στη νέα θέση. 5. ιαµορφώνω τα γράµµατα του Τίτλου σε Arial, Bold, 60, χρώµα µπλε. 6. ιαγράφω από την 1 η ιαφάνεια τον Υπότιτλο. Κλικ για επιλογή, µετά κλικ στο γκρι περίγραµµα και DELETE, (διέγραψα το περιεχόµενο), ξανά πάτηµα στο πλήκτρο DELETE και διαγράφω και το πλαίσιο από την προκαθορισµένη θέση του. 7. Εφαρµόζω ένα φόντο ιαφάνειας, (Μενού Μορφή, Φόντο ιαφάνειας ή µε δεξί κλικ του ποντικιού στον χώρο της ιαφάνειας και επιλογή του "Φόντο ιαφάνειας"), Εφαρµογή σε όλες τις ιαφάνειες). 8. ηµιουργώ µια Νέα ιαφάνεια Κενή. Μενού Εισαγωγή, Νέα ιαφάνεια. 9. Αντιγράφω από την 1 η ιαφάνεια τον Τίτλο και κάνω επικόλληση στην 2 η. Για να αντιγράψω το περιεχόµενο ενός πλαισίου Κειµένου κάνω κλικ επάνω του και το επιλέγω. Κατόπιν κλικ στο γκρι περίγραµµά του και τότε µου δίνεται η δυνατότητα της αντιγραφής. 10. Ρυθµίζω την εναλλαγή µεταξύ των ιαφανειών να γίνεται µε "Αποκάλυψη Επάνω", "Μέτρια", Αυτόµατα µετά από 2 δευτερόλεπτα, και να συνοδεύετε από ήχο "Συσκευή προβολής ιαφανειών". Εφαρµόζω την ρύθµιση αυτή σε όλες τις ιαφάνειες. 11. Αποθηκεύω την άσκηση στον φάκελο "Τα έγγραφά µου/νελε", µε όνοµα "ΑΣΚΗΣΗ2". 12. ηµιουργώ µια Κενή ιαφάνεια, µετά την 2 η. 13. Εισάγω Τίτλο στην Κενή ιαφάνεια ( εξί κλικ στον χώρο της διαφάνειας και " ιάταξη ιαφάνειας". Επιλέγω την µορφή "Μόνο Τίτλος"). Όταν είµαστε σε κατάσταση Κανονικής Προβολής εξιά εµφανίζονται κατά σειρά όλες οι ιαφάνειες που έχουµε τοποθετήσει στην παρουσίαση. Παρατηρώ ότι οι δύο ιαφάνειες έχουν Τίτλο. 14. ηµιουργώ ένα Εφέ Κίνησης για τον Τίτλο της 3 ης ιαφάνειας (Μενού Παρουσίαση, Προσαρµογή Κίνησης). Ρυθµίζω το εφέ κίνησης να ξεκινά αυτόµατα 15. Κάνω προβολή της Παρουσίασης. 16. Αποθηκεύω την Παρουσίαση.

3 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Στο πλαίσιο ιαλόγου που εµφανίζετε επιλέγουµε Κενή Παρουσίαση. 2. Στο επόµενο πλαίσιο που εµφανίζετε επιλέγουµε: ιαφάνεια Τίτλου, και πατάµε ΟΚ. 3. Πληκτρολογώ τον Τίτλο και τον Υπότιτλο της Παρουσίασης. Σαν τίτλο πληκτρολογείστε ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, και σαν υπότιτλο το Ονοµ/µο σας και την Ηµερ/νια. 4. Μετακινώ το πλαίσιο Τίτλου και το τοποθετώ στο πάνω µέρος της ιαφάνειας και στο κέντρο της. ιαµορφώνω τα γράµµατα του Τίτλου σε Arial, Bold, 48, χρώµα µπλε. 5. Εφαρµόζω ένα φόντο ιαφάνειας. 6. ηµιουργώ µια Νέα ιαφάνεια, της µορφής: Clip Art και Κείµενο. 7. Τοποθετώ ένα Clip Art στον αντίστοιχο χώρο σχετικό µε το θέµα της παρουσίασης. 8. Στο πλαίσιο Κειµένου γράφω: Αιολική, Ηλιακή, Υδροηλεκτρική, Γεωθερµική, Βιοµάζα. Σαν σύµβολο Κουκίδων να εισάγετε τον χαρακτήρα. 9. Ρυθµίζω την εναλλαγή µεταξύ των ιαφανειών να γίνεται µε: Πλάγια εξιά Κάτω, Μέτρια, Αυτόµατα µετά από 2 δευτερόλεπτα, και να συνοδεύετε από ήχο: Συσκευή προβολής ιαφανειών. Εφαρµόζω την ρύθµιση αυτή σε όλες τις ιαφάνειες. 10. Εισάγετε εφέ κίνησης στην προβολή του Κειµένου. Η εισαγωγή του κειµένου να γίνετε ανά λέξη Αυτόµατα µετά την είσοδο της Σελίδας. 11. Αποθηκεύω την άσκηση στον φάκελο "Τα έγγραφά µου/νελε", µε όνοµα "ΑΣΚΗΣΗ3". 12. Κάνω προβολή της Παρουσίασης. 13. Εισάγουµε τον αριθµό της ιαφάνειας (Μενού Προβολή, Κεφαλίδα και Υποσέλιδο). 14. ηµιουργώ 3 Κενές ιαφάνειες, µετά την 2 η. Έτσι συνολικά έχουµε 5 ιαφάνειες. Εισάγω Τίτλο στις Κενές ιαφάνειες. Στην 3 η "ΑΙΟΛΙΚΗ", στην 4 η "ΗΛΙΑΚΗ" και στην 5 η "Υ ΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ" 15. Ρυθµίζω την εναλλαγή µεταξύ των ιαφανειών να γίνεται µε κλικ του ποντικιού σε όλες τις ιαφάνειες. 16. Στην 2 η ιαφάνεια σβήνουµε το πλαίσιο τίτλου και σχεδιάζουµε 3 αυτόµατα σχήµατα Με δεξί κλικ στο 1 ο και επιλογή της ενέργειας: Προσθήκη Κείµενο, γράφω "Αιολική". Επιλέγω την λέξη "Αιολική" και µε δεξί κλικ επιλέγω Υπερσύνδεση. Επιλέγω Θέση µέσα στο έγγραφο και την 3 η ιαφάνεια. Το ίδιο κάνω και µε τα άλλα δύο Αυτόµατα σχήµατα. Έχουµε δηµιουργήσει µια Σελίδα πλοήγησης στην Παρουσίασή µας. Όταν προβάλλεται κάνοντας κλικ στο εικονίδιο θα µεταβαίνουµε στην αντίστοιχη ιαφάνεια. 17. Σε κάθε µια από τις διαφάνειες 3, 4 και 5 τοποθετούµε το αυτόµατο σχήµα και δηµιουργούµε Υπερσύνδεση σε αυτό ώστε πατώντας το να µεταβαίνουµε στην 2 η ιαφάνεια. 18. Στο παραπάνω αυτόµατο σχήµα να εισάγετε εφέ κίνησης ώστε να τραβά την προσοχή του χρήστη. Με δεξί κλικ και επιλογή Ρυθµίσεις Ενέργειας, ιέλευση Ποντικιού, αποδίδουµε ένα ήχο καθώς το ποντίκι περνά πάνω από το εικονίδιο.

4 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Στο πλαίσιο διαλόγου που εµφανίζεται επιλέγουµε Κενή Παρουσίαση. 2. Στο Επόµενο πλαίσιο επιλέγω διαφάνεια τίτλου. Σαν τίτλο πληκτρολογήστε Άσκηση 3, και σαν υπότιτλο Σεµινάρια ΝΕΛΕ. 3. ιαµορφώνω τα γράµµατα του τίτλου σε Arial, Bold, 60, χρώµα κόκκινο. 4. Εφαρµόζω ένα φόντο ιαφάνειας. 5. Εφαρµογή ή σχεδίαση διαδροµής κίνησης Επιλέξτε τον τίτλο, εάν το παράθυρο εργασιών Προσαρµοσµένη κίνηση δεν εµφανίζεται, από το µενού Προβολή παρουσίασης, κάντε κλικ στην εντολή Προσαρµογή κίνησης. Στο παράθυρο εργασιών Προσαρµοσµένη κίνηση, κάντε κλικ στο, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή ιαδροµές κίνησης και κάντε κλικ σε µια προκαθορισµένη διαδροµή ή κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερες διαδροµές κίνησης για να έχετε τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών. 6. Κάνουµε Προβολή της Παρουσίασης. 7. ηµιουργία προσαρµοσµένης διαδροµής κίνησης στον Υπότιτλο. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Σχεδίαση προσαρµοσµένης διαδροµής και στη συνέχεια κάντε ένα από τα εξής: Κάντε κλικ στην επιλογή Ελεύθερη σχεδίαση για να σχεδιάσετε µια διαδροµή, η οποία περιλαµβάνει καµπυλόγραµµα και ευθεία τµήµατα. Σύρετε το ποντίκι για να σχεδιάσετε σχήµατα ελεύθερης σχεδίασης, ενώ κάντε κλικ και µετακινήστε το ποντίκι για να σχεδιάσετε ευθείες γραµµές. 8. Κάνουµε Προβολή της Παρουσίασης. 9. Μπορούµε να µεταβάλλουµε τα σηµεία κίνησης. Στη διαφάνεια, κάντε κλικ µε το δεξιό κουµπί του ποντικιού στη διαδροµή κίνησης και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία σηµείων. Σύρετε µε το ποντίκι σας το σηµείο έναρξης ή τέλους στη νέα θέση. 1. Σηµείο τέλους. 2. Σηµείο έναρξης. 10. Καταργείστε την κίνηση του Υπότιτλου. Κάνω κλικ πάνω στην διαδροµή κίνησης και πατώ το πλήκτρο Delete. Αν η διαδροµή κίνησης δεν είναι ορατή από το Μενού Προβολή Παρουσίασης Προσαρµογή Κίνησης την εµφανίζω, την επιλέγω και µπορώ να πατήσω το πλήκτρο Κατάργηση. 11. ηµιουργείστε το παρακάτω σχήµα. Εφαρµόστε ένα εφέ κίνησης στον κύκλο, ώστε να ξεκινά από την πάνω αριστερή γωνία του παραλληλογράµµου και να καταλήγει στην κάτω δεξιά γωνία. 12. Επιλέγοντας Επιλογές εφέ µπορούµε να αντιστοιχίσουµε κάποιο ήχο κατά την κίνηση, να γίνεται η κίνηση και κατά την αντίστροφη φορά, ή επιλέγοντας τον Χρονισµό να ρυθµίσουµε τον τρόπο έναρξης καθώς και την επαναληπτικότητα της κίνησης.

5 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Eπιλέγω διαφάνεια τίτλου. Σαν τίτλο πληκτρολογήστε Άσκηση, και σαν υπότιτλο Σεµινάρια ΝΕΛΕ. 2. ηµιουργήστε µια κενή διαφάνεια µε ΤΙΤΛΟ και ΥΠΟΤΙΤΛΟ 3. Γράψτε ως τίτλο: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 4. Μορφοποιείστε τον τίτλο: Arial, 28, Έντονα, Πλάγια 5. Γράψτε ως υπότιτλο: το ονοµατεπώνυµό σας 6. Μορφοποιείστε τον υπότιτλο: Arial, 20, Έντονα 7. Επιλέξτε ως ΦΟΝΤΟ διαφάνειας κάποιο ανοικτό χρώµα και επιλέξτε ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΟΛΕΣ 8. Αλλάξτε το χρώµα των γραµµάτων του τίτλου και υπότιτλου σε κόκκινο. 9. Εισάγετε νέα διαφάνεια µε ΤΙΤΛΟ και ΚΕΙΜΕΝΟ µε κουκκίδες (δεύτερο πρότυπο). 10. Γράψτε ως τίτλο: ΕΝΟΤΗΤΕΣ 11. Μορφοποιείστε τον τίτλο: Κόκκινα, Arial, 40, Έντονα, Πλάγια 12. Γράψτε ως κείµενο στις κουκίδες: Windows Word Excel Internet Powerpoint 13. Μορφοποιείστε κείµενο στις κουκκίδες: Arial, 28, Έντονα, πλάγια. 14. Αποθηκεύστε την παρουσίαση µε όνοµα: ΑΣΚΗΣΗ5 15. Μεταβείτε στην 1 η διαφάνεια 16. Εισάγετε µια έτοιµη εικόνα clip-art (από την οµάδα «εκπαίδευση»). Χειριστείτε κατάλληλα την εικόνα (σε µέγεθος και θέση) ώστε να µην καλύπτει το κείµενο του τίτλου και του υπότιτλου. 17. Εισάγετε δεύτερη εικόνα cip-art (να έχει θέµα υπολογιστή, χωρίς έντονα χρώµατα). 18. Μεγαλώστε την εικόνα ώστε να καλύπτει πλήρως την διαφάνεια και µεταφέρετε την εικόνα αυτή στο φόντο. 19. Μεταβείτε στη 2 η διαφάνεια. 20. Προσαρµόστε τη κίνηση του τίτλου έτσι ώστε αυτός να εµφανίζεται µε ανάδυση από τα αριστερά. Προσθέστε ήχο «θρόισµα» 21. ηµιουργείστε 5 WordArt. Το καθένα να έχει το αρχικό γράµµα από τις λέξεις που υπάρχουν στην λίστα. Αποδώστε κίνηση σε κάθε WordArt χωρίς ήχο. 22. Ρυθµίστε την εναλλαγή των διαφανειών ώστε να εµφανίζονται µε αποκάλυψη από τα αριστερά προς τα δεξιά, αργά, χωρίς ήχο. Επιλέξτε εφαρµογή σε όλες. 23. ηµιουργείστε 5 Νέες ιαφάνειες της µορφής Κείµενο και Clip Art και σαν Τίτλο στην καθεµία τοποθετείστε τις λέξεις Windows, Word, Excel, Internet, Powerpoint. Τοποθετείστε ένα σχετικό Clip Art σε καθεµιά και ένα σαν κείµενο µια περιγραφή για το κάθε ένα πακέτο λογισµικού. 24. Επιλέξτε ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ! 25. Επιστρέψτε στην κανονική προβολή 26. Αποθηκεύστε την παρουσίασή σας.

6 1. Ανοίγουµε το Powerpoint. Επιλέγουµε Κενή Παρουσίαση. 2. Η 1 η ιαφάνεια να είναι µορφής Τίτλου. 3. Πληκτρολογώ τον Τίτλο και τον Υπότιτλο της Παρουσίασης. Σαν τίτλο πληκτρολογείστε Τροπικά άση. Σαν Υπότιτλο το όνοµά σας. 4. ηµιουργείστε µια νέα ιαφάνεια του τύπου "Λίστα µε κουκίδες". Πληκτρολογείστε σαν τίτλο Που βρίσκονται και στην λίστα Αφρική Ασία Νότια Αµερική 5. ηµιουργείστε µια νέα ιαφάνεια του τύπου "Λίστα µε κουκίδες". Πληκτρολογείστε σαν Τίτλο Εξήγηση των όρων 6. Στην Λίστα πληκτρολογείστε Το Οικοσύστηµα Το σύστηµα των βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων µιας περιοχής και οι µεταξύ τους αλληλεπιδράσεις. Βιόσφαιρα Το σύνολο των περιοχών της Γης και της ατµόσφαιρας που επιτρέπουν την ύπαρξη ζωής. 7. Αποθηκεύστε την ιαφάνεια σαν Άσκηση Σε κάθε ιαφάνεια το κείµενο του Τίτλου να έχει µέγεθος 36 και το υπόλοιπο κείµενο µέγεθος Αλλάξτε το χρώµα των γραµµάτων του Τίτλου σε κάθε ιαφάνεια σε πράσινο. 10. Ο Τίτλος στην εύτερη διαφάνεια να έχει ανάγλυφη όψη. 11. Μετακινηθείτε στην 3 η ιαφάνεια. Η λέξη Το Οικοσύστηµα και Βιόσφαιρα να έχουν έντονη γραφή. 12. Οι παράγραφοι που επεξηγούν τους παραπάνω όρους να έχουν πλάγια γραφή και µέγεθος γραµµάτων Στην εύτερη ιαφάνεια ρυθµίστε την απόσταση µεταξύ των γραµµών σε διπλή ( ιάστιχο διπλό). 14. Στην 3 η ιαφάνεια οι έννοιες Το Οικοσύστηµα και Βιόσφαιρα να έχουν µονή εσοχή ενώ η επεξήγηση των όρων αυτών να έχει διπλή εσοχή. 15. ηµιουργείστε νέα ιαφάνεια µετά την 1 η. Η µορφή της να είναι ιαφάνεια Τίτλου. Σαν Τίτλο γράψτε: Ποια είναι τα Τροπικά άση. 16. ιαγράψτε το πλαίσιο του Υπότιτλου και αλλάξτε το µέγεθος στο πλαίσιο του τίτλου ώστε η λέξη άση να είναι στην 2 η γραµµή, στοιχίστε κατόπιν το πλαίσιο Τίτλου στο κέντρο της ιαφάνειας. 17. ηµιουργείστε µια Νέα ιαφάνεια του τύπου Κείµενο και Clip Art και τοποθετείστε ένα Clip Art. Καταργείστε την οµαδοποίηση των αντικειµένων που συνθέτουν το Clip Art και διαγράψτε µερικά από αυτά. 18. Οµαδοποιείστε τα υπόλοιπα αντικείµενα του Clip Art και περιστρέψτε το. ιαγράψτε την ιαφάνεια µε το Clip Art και αποθηκεύστε την Παρουσίαση.

7 Χρήση της Γραµµής Εργαλείων Σχεδίαση Με την γραµµή εργαλείων Σχεδίαση, µπορείτε να εισάγετε στην παρουσίαση γραµµές, βέλη, και µια ποικιλία από έτοιµα σχήµατα (Αυτόµατα Σχήµατα). Μπορείτε να εισάγετε µια γραµµή ή ένα βέλος κάνοντας κλικ στα εικονίδια ( ), ( ) των εργαλείων Σχεδίασης. Ο δείκτης του ποντικιού γίνεται σταυρός, µπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα σηµείο και κρατώντας το αριστερό πλήκτρο πατηµένο να σχεδιάσετε µια γραµµή. Όταν σχεδιάσετε ένα αντικείµενο καθώς το επιλέγετε σχηµατίζονται γύρω του λεπτά κουτιά στα οποία µπορείτε να κάνετε κλικ και να τροποποιήσετε το αντικείµενο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ιδιότητες της γραµµής που εισάγατε χρησιµοποιώντας ένα από τα παρακάτω πλήκτρα: Χρώµα Γραµµής ( ), Στυλ Γραµµής ( ), Στυλ ιακεκοµµένης Γραµµής ( ), Στυλ Βέλους ( ), Κουµπί σκιάς ( ), Κουµπί τρισδιάστατου αντικειµένου ( ). 1. ηµιουργείστε µια Κενή ιαφάνεια. ( ) 2. Εισάγετε Τίτλο Αντικείµενα Σχεδίασης κάνοντας κλικ στο πλαίσιο Τίτλου. 3. Αν η γραµµή Εργαλείων Αντικείµενα Σχεδίασης δεν είναι ορατή κάνετε δεξί κλικ σε µια γραµµή εργαλείων και εµφανίστε τα επιλέγοντας Σχεδίαση. 4. Εισάγετε µια γραµµή στην ιαφάνεια κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ( ). Ο δείκτης του ποντικιού γίνετε σταυρός, τον οδηγούµε στο κέντρο της ιαφάνειας, σύρουµε το ποντίκι δεξιά και σχεδιάζουµε την γραµµή. 5. Έχοντας επιλέξει το αντικείµενο του αλλάζουµε το πάχος της γραµµής. ( ). 6. Επιλέγουµε πάχος 6 στ. 7. Κάνουµε κλικ στο εικονίδιο Στυλ διάστιξης. ( ) επιλέγοντας το παρακάτω στυλ (7 ο από την αρχή) 8. Εφαρµόζουµε ένα στυλ Βέλους στην γραµµή. ( ). Το 4 ο από την αρχή. 9. Με το κουµπί Σκιάς ( ) εφαρµόζουµε σκιά στην γραµµή, επιλέγοντας σκιά πάνω αριστερά. Η γραµµή τώρα µοιάζει κάπως έτσι. 10. Αν θέλουµε να ακυρώσουµε το εφέ Σκιάς πατάµε το κουµπί Αναίρεση ( ) Τέλος εφαρµόζουµε ένα 3- εφέ στην γραµµή κάνοντας κλικ στο κουµπί ( ) επιλέγοντας το 4 ο στυλ και η γραµµή µας δείχνει όπως στο σχήµα.

8 ηµιουργώντας µια Βάση εδοµένων. 1. Ανοίγουµε το PowerPoint. Στην Πρώτη διαφάνεια εισάγουµε Τίτλο Εκπαίδευση και Υπότιτλο Microsoft Access. 2. ιαµορφώνω τα γράµµατα όλων των τίτλων σε Arial, Bold, 60, χρώµα κόκκινο. Εφαρµόζω ένα φόντο ιαφάνειας. 3. Εισάγουµε µια νέα ιαφάνεια Κειµένου και σαν τίτλο καταχωρούµε: Βάσεις εδοµένων. 4. Η εναλλαγή µεταξύ των ιαφανειών να γίνεται µε κλικ του ποντικιού. Και ο τρόπος εναλλαγής να είναι: Τυχαία εναλλαγή διαφανειών. 5. Εισάγουµε Κενή διαφάνεια. Από το µενού Εισαγωγή ιάγραµµα επιλέγουµε ένα διάγραµµα κύκλου. Στα εργαλεία ιαγράµµατος κάνουµε κλικ στο κουµπί εισαγωγή σχήµατος και στα αντίστοιχα πλαίσια πληκτρολογούµε: Πίνακας, Ερώτηµα, φόρµα, Έκθεση. Κάνοντας κλικ σε κάποιο στοιχείο του διαγράµµατος µπορούµε να αλλάξουµε τις ιδιότητές του (χρώµα, πάχος και στυλ γραµµής). Με κλικ στο κουµπί ιάταξη (Εργαλεία ιαγράµµατος), κλίµακα ιαγράµµατος µπορούµε να αλλάξουµε τις διαστάσεις του. 6. Εισάγουµε διαφάνεια µε τίτλο Πίνακες και πληκτρολογούµε το παρακάτω κείµενο στο πλαίσιο Κειµένου. Πληροφορίες για τους πίνακες Ένας πίνακας είναι µια συλλογή δεδοµένων σχετικών µε ένα συγκεκριµένο θέµα, όπως τα προϊόντα ή οι προµηθευτές. Χρησιµοποιώντας διαφορετικό πίνακα για κάθε θέµα, αποθηκεύετε τα δεδοµένα µόνο µία φορά. Έτσι η βάση δεδοµένων σας καθίσταται πιο αποδοτική και µειώνονται τα σφάλµατα καταχώρησης δεδοµένων. 7. Εισάγουµε διαφάνεια µε τίτλο Ερωτήµατα και πληκτρολογούµε το παρακάτω κείµενο στο πλαίσιο Κειµένου. Πληροφορίες σχετικά µε τους τύπους ερωτηµάτων Χρησιµοποιείτε τα ερωτήµατα για να προβάλλετε, να αλλάζετε και να αναλύετε δεδοµένα µε διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε επίσης να τα χρησιµοποιείτε ως προέλευση εγγραφών για φόρµες, εκθέσεις και σελίδες πρόσβασης δεδοµένων. Υπάρχουν πολλοί τύποι ερωτηµάτων στην Microsoft Access. Ερωτήµατα επιλογής, Ερωτήµατα παραµέτρων, Ερωτήµατα διασταύρωσης, Ερωτήµατα ενέργειας, Ερωτήµατα SQL 8. Εισάγουµε διαφάνεια µε τίτλο Φόρµες και πληκτρολογούµε το παρακάτω κείµενο στο πλαίσιο Κειµένου. Πληροφορίες για τις φόρµες Μια φόρµα είναι ένας τύπος αντικειµένου βάσης δεδοµένων, ο οποίος χρησιµοποιείται κυρίως για την εισαγωγή ή την εµφάνιση δεδοµένων σε µια βάση δεδοµένων. Επίσης, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε µια φόρµα ως πίνακα επιλογών, ο οποίος θα ανοίγει άλλες φόρµες και εκθέσεις στη βάση δεδοµένων, ή ως ένα προσαρµοσµένο πλαίσιο διαλόγου, το οποίο θα δέχεται καταχωρήσεις χρηστών και θα εκτελεί µια ενέργεια µε βάση αυτές τις καταχωρήσεις. 9. Εισάγουµε διαφάνεια µε τίτλο Εκθέσεις και πληκτρολογούµε το παρακάτω κείµενο στο πλαίσιο Κειµένου. Πληροφορίες για τις εκθέσεις Μια έκθεση είναι ένας αποτελεσµατικός τρόπος να παρουσιάσετε τα δεδοµένα σας σε έντυπη µορφή. Σε µια έκθεση, µπορείτε να ελέγξετε το µέγεθος και την εµφάνιση κάθε στοιχείου και να εµφανίσετε τις πληροφορίες µε τον τρόπο που θέλετε να τις δείτε. 10. Κάνουµε Προβολή της Παρουσίασης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Εργαστηρίου για το MICROSOFT POWERPOINT Δρ. Ευάγγελος

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Powerpoint) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT POWERPOINT (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ)

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται η γραμμή εργαλείων της σχεδίασης. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Πληκτρολογώ το διπλανό κείµενο. Επειδή το κείµενο αποτελείται από δύο παραγράφους πατάω το Enter µόνο στο τέλος της κάθε παραγράφου και όχι σε κάθε γραµµή 1. δηµιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word)

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Στο περιβάλλον εργασίας του επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word εκτελούμε τις παρακάτω λειτουργίες: 1) Δημιουργία Νέου Εγγράφου: Η Δημιουργία ενός Νέου Εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 5 η Εργαστηριακή άσκηση (WORD) ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Μάθηµα 4 Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή δεδοµένων σε πίνακα 1. Ανοίγουµε το παράθυρο του πίνακα Υπάλληλοι σε προβολή φύλλου δεδοµένων. 2. Η κενή γραµµή, η οποία υπάρχει πάντα στον πίνακα,

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Παρουσιάσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Παρουσιάσεις Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης σε εξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word 1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word Το MS-Word, που είναι και αντικείμενο αυτών των σημειώσεων είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, που στις σελίδες του μπορεί να περιέχει εκτός από κείμενο, εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και να

Διαβάστε περισσότερα

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και

Διαβάστε περισσότερα

1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας.

1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας. Άσκηση 1 1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας. 2. Αλλάξτε την προβολή του εγγράφου σε Κανονική. 3. Επιλέξτε την κατάλληλη εντολή για κρύψετε τον οριζόντιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Βασικές Έννοιες Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 15 Ιστορική Ανασκόπηση 16 Γενιές Υπολογιστών 20 Κατηγορίες Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειµένου

Επεξεργασία Κειµένου Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης σε εξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος - 217 - Το στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε επισημαίνεται ξεκάθαρα με λαβές επιλογής. Συμβουλή: Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το στοιχείο γραφήματος που θέλετε να επιλέξετε, το Microsoft Office Excel

Διαβάστε περισσότερα

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER 1. Ανοίξτε από ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, το Windows movie maker 2. Αυτή είναι η βασική επιφάνεια εργασίας του λογισµικού Το movie maker µας δίνει δύο δυνατότητες. Να κάνουµε ένα

Διαβάστε περισσότερα

www.costaschatzinikolas.gr

www.costaschatzinikolas.gr ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων Δημιουργία - Συγγραφή Costas

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας

Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας Αυτό μοιάζει πανεύκολο μετά την άσκηση που έχετε κάνει στο Μάθημα 1. Θα προσθέσετε μια προσαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο]

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο] ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007 1. Πώς βάζουμε διπλή υπογράμμιση και χρώμα υπογράμμισης; [Επιλέγουμε το κείμενο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε στο βελάκι δίπλα στο εικονίδιο της υπογράμμισης] 2. Πώς αλλάζουμε το

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου - 117-2. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές, κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία και κατόπιν επιλέξτε ή απαλείψτε το πλαίσιο ελέγχου Να επιτρέπεται η μεταφορά και η απόθεση κελιών. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς PowerPoint 1. Εισαγωγή διαφάνειας a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας b. Επιλέγουμε το είδος της διαφάνειας που επιθυμούμε. Η πρώτη διαφάνεια συνήθως είναι η διαφάνεια τίτλου. c. Ξεκινούμε να γράφουμε

Διαβάστε περισσότερα

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ A C C E S S ΑΣΚΗΣΗ 1 1. Δημιουργήστε μια κενή βάση δεδομένων με όνομα «ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ» και αποθηκεύστε την στο φάκελο «Τα έγγραφά μου». 2. Δημιουργήστε πίνακα με ένα πεδίο με όνομα «ΝΟΜΟΣ» το οποίο θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Η Microsoft Access 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Αλλαγή του

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Ονομασία και αποθήκευση της παρουσίασής σας Προσθήκη, αναδιάταξη και διαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία γραφικών πινάκων στο Word

ηµιουργία γραφικών πινάκων στο Word ηµιουργία γραφικών πινάκων στο Word 7.1. ηµιουργία γραφικών Θα δηµιουργήσουµε ένα σχεδιάγραµµα για να δείξουµε σχηµατικά πώς θα είναι κατανεµηµένος ο εξοπλισµός της πρότασής µας. Για να δηµιουργήσουµε

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word. 1) Έναρξη

Microsoft Word. 1) Έναρξη Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή Word ξεκινά και εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή άσκηση 8 η (EXCEL) ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Εργαστηριακή άσκηση 8 η (EXCEL) ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ Εργαστηριακή άσκηση 8 η (EXCEL) ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ 1 Συνάρτηση SUMIF() Περιγραφή Χρησιμοποιείτε τη συνάρτηση SUMIF για να αθροίσετε τις τιμές σε μια περιοχή οι οποίες πληρούν τα κριτήρια

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Υπολογιστικά Φύλλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Υπολογιστικά Φύλλα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Υπολογιστικά Φύλλα Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Με το σχεδιασµό επιφάνειας (Custom επιφάνεια) µπορούµε να σχεδιάσουµε επιφάνειες και αντικείµενα που δεν υπάρχουν στους καταλόγους του 1992. Τι µπορούµε να κάνουµε µε το σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Περιεχόµενα Σύνδεση στον προσωπικό χώρο...2 Το κεντρικό παράθυρο...3 ιαδροµή φακέλου...3 ιαχείριση αρχείων και φακέλων...4 Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Εφέ επικάλυψης χρησιμοποιώντας χρονικές καθυστερήσεις

Εφέ επικάλυψης χρησιμοποιώντας χρονικές καθυστερήσεις Εφέ επικάλυψης χρησιμοποιώντας χρονικές καθυστερήσεις Καθορίστε χρονικές καθυστερήσεις και αλλάξτε ταχύτητες για να δημιουργήσετε εφέ που επικαλύπτονται. 1. Όταν έχετε ανοικτό το δείγμα παρουσίασης στο

Διαβάστε περισσότερα

ιαγραφή πίνακα ή απαλοιφή των περιεχοµένων του...52 Συγχώνευση κελιών σε ένα, στον ίδιο πίνακα...53 ιαίρεση πίνακα και κελιών...53 Μετατροπή κειµένου

ιαγραφή πίνακα ή απαλοιφή των περιεχοµένων του...52 Συγχώνευση κελιών σε ένα, στον ίδιο πίνακα...53 ιαίρεση πίνακα και κελιών...53 Μετατροπή κειµένου ηµιουργία εγγράφου...3 ηµιουργία νέου, κενού εγγράφου...3 Από αντίγραφο υπάρχοντος εγγράφου...3 ηµιουργία επιστολής...3 ηµιουργία προτύπου εγγράφου...4 Μετατροπή εγγράφων...5 Μετατροπή ενός µόνο αρχείου

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ

ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ 1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 1.1. Βασικές Λειτουργίες και Ρυθµίσεις 1.1.1 Εκκίνηση, Τερµατισµός, Επανεκκίνηση του Η/Υ ακολουθώντας τις κατάλληλες διαδικασίες 1.1.2

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΙ ΒΗΜΑ 1 Ο. Θα εμφανιστεί το λογότυπο του προγράμματος.. ..και μετά από λίγο ένα παράθυρο με τίτλο Προβολές CMap Tools. [1]

ΣΚΟΠΟΙ ΒΗΜΑ 1 Ο. Θα εμφανιστεί το λογότυπο του προγράμματος.. ..και μετά από λίγο ένα παράθυρο με τίτλο Προβολές CMap Tools. [1] ΦΥΛΛΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 2 Κεφάλαιο: 1 ο ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, Ενότητα: 1.5 ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Εμπλεκόμενες έννοιες: Πληροφορική Ονοματεπώνυμο: Τμήμα: Ομάδα: ΣΚΟΠΟΙ Να μάθετε πως θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα - 317-2. Στην περιοχή Εργαλεία SmartArt, στην καρτέλα Μορφή, της ομάδας Στυλ WordArt, κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται δίπλα από την επιλογή Γέμισμα κειμένου, και στη συνέχεια κάντε ένα από τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MS-WORD Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Ξεκινώντας με το WORD Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ A ναμφισβήτητα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα στους

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007

Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 - 17 - PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία βασικής παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες δημιουργία και μορφοποίηση πίνακα

Πίνακες δημιουργία και μορφοποίηση πίνακα Πίνακες δημιουργία και μορφοποίηση πίνακα Πρόκειται για ένα από τα πλέον χρήσιμα και ισχυρά εργαλεία του Word. Οι πίνακες αποτελούνται από κατακόρυφες στήλες και οριζόντιες γραμμές, οι οποίες σχηματίζουν

Διαβάστε περισσότερα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

ρ. Μάρκος Ν. ενδρινός Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ-Α Microsoft Office Power Point 2003

ρ. Μάρκος Ν. ενδρινός Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ-Α Microsoft Office Power Point 2003 ρ. Μάρκος Ν. ενδρινός Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ-Α Microsoft Office Power Point 2003 8-10 Νοεµβρίου 2010 1 1. PowerPoint. Ενας επεξεργαστής παρουσιάσεων. Το PowerPoint είναι ένα πρόγραµµα, ίσως όχι τόσο

Διαβάστε περισσότερα

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση Τι είναι μια παρουσίαση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή Ο υπολογιστής με την κατάλληλη εφαρμογή, μπορεί να μας βοηθήσει στη δημιουργία εντυπωσιακών εγγράφων, διαφανειών

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη παρουσιάσεων µε το 1 Microsoft PowerPoint

Ανάπτυξη παρουσιάσεων µε το 1 Microsoft PowerPoint Ανάπτυξη παρουσιάσεων µε το 1 Microsoft PowerPoint Γενικά Το πρόγραµµα Microsoft PowerPoint είναι µια εφαρµογή για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών παρουσιάσεων. Μια ηλεκτρονική παρουσίαση αποτελείται από ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Ασφαλιστικού Γραφείου-Πρακτορείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Impress Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα εργαλεία του Impress για δημιουργία παρουσιάσεων εμπλουτίζει τις παρουσιάσεις με

Διαβάστε περισσότερα

η σύνθεση ενός υπολογιστή

η σύνθεση ενός υπολογιστή ιδακτικό υλικό µαθητή η σύνθεση ενός υπολογιστή Αν παρατηρήσουµε έναν υπολογιστή βλέπουµε ότι αποτελείται από τα ακόλουθα µέρη: Οθόνη Μονάδα συστήµατος Ποντίκι Πληκτρολόγιο τη µονάδα συστήµατος, όπου βρίσκονται

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 5 Ανύψωση Σχηµάτων. Στόχος της άσκησης

Άσκηση 5 Ανύψωση Σχηµάτων. Στόχος της άσκησης Άσκηση 5 Ανύψωση Σχηµάτων Στόχος της άσκησης Στην παρούσα άσκηση θα δούµε πώς µπορούµε να ανυψώσουµε µία διατοµή κατά µήκος µίας καµπύλης spline, η οποία παίζει το ρόλο της διαδροµής, µε σκοπό να δηµιουργήσουµε

Διαβάστε περισσότερα

11. Επεξεργασία κειµένου µε το Microsoft Word

11. Επεξεργασία κειµένου µε το Microsoft Word 11. Επεξεργασία κειµένου µε το Microsoft Word Τι µπορούµε να κάνουµε µε ένα πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου Το κείµενο που πληκτρολογούµε, εµφανίζεται στην οθόνη και παραµένει στη µνήµη RAM µέχρι να το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Microsoft Word ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ WORD

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Microsoft Word ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Microsoft Word ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ WORD Κειμενογράφος WORD Σελίδα 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word

Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Οδηγίες για προσθήκη Web Frames Tools to the Quick Access Bar σε μεταγενέστερη έκδοση του Word Επειδή οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Word δεν περιλαμβάνουν στο μενού τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel)

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel) ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel) Ανοίγοντας το Excel (Έναρξη /Προγράμματα /Microsoft Office / Microsoft Office Excel 2003), ανοίγει μπροστά μας ένα βιβλίο εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο)

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) - Με πόσους τρόπους μπορούμε να διηγηθούμε μια ιστορία; - Μπορούμε να την πούμε ο ένας στον άλλο. - Μπορούμε να την γράψουμε. - Μπορούμε να τη ζωγραφίσουμε κομμάτι-κομμάτι.

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Το Microsoft Office Word 2003 είναι το πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου που κάνει ευκολότερη τη δηµιουργία, την κοινή χρήση και την ανάγνωση εγγράφων. Οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Excel Πρώτα βήματα στο Excel Ευχαριστίες...

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Excel Πρώτα βήματα στο Excel Ευχαριστίες... Περιεχόμενα Ευχαριστίες... 13 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο... 15 Χωρίς τεχνικούς όρους!... 15 Σύντομη παρουσίαση... 16 Μερικές συμβάσεις... 18 Μία τελευταία λέξη (ή και περισσότερες)... 18 2 Τι νέο υπάρχει στο

Διαβάστε περισσότερα

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή Μια από τις εργασίες που µπορούµε να κάνουµε µε τον υπολογιστή είναι και η ζωγραφική. Για να γίνει όµως αυτό πρέπει ο υπολογιστής να είναι εφοδιασµένος µε το κατάλληλο πρόγραµµα.

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Έκδοση 1.0 Σελίδα 1 από 6 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Τα ακόλουθα αποτελούν την εξεταστέα ύλη για την ενότητα Παρουσιάσεις και θεωρούνται η βάση του υποψηφίου

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα Αντικείμενα Αξιολόγησης Κριτήρια Απόδοσης Δεξιότητες που θα εξεταστούν(power point ) 1. Βασικές λειτουργίες & Περιβάλλον εφαρμογής παρουσιάσεων α. Χειρισμός παρουσιάσεωνα1. Δημιουργία, άνοιγμα, Κλείσιμο,

Διαβάστε περισσότερα

19. Εισαγωγή έτοιµης εικόνας σε έγγραφο.

19. Εισαγωγή έτοιµης εικόνας σε έγγραφο. 19. Εισαγωγή έτοιµης εικόνας σε έγγραφο. Πολλές φορές είναι αναγκαίο ένα έγγραφο να συμπληρωθεί με εικόνες, σχήματα ή σύμβολα, τα οποία δεν υπάρχουν στις τρέχουσες γραμματοσειρές. Όλα αυτά τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word Βόλος, Νοέμβριος 2008 To Microsoft Word (έκδοση 2003) είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου, με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Visio 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Ενημερωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Κουμπί Κενή βάση δεδομένων Κουμπί του Office Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κενή βάση δεδομένων»

Διαβάστε περισσότερα

2.9.3 Χρήση λογισμικού παρουσιάσεων για τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων ρουτίνας

2.9.3 Χρήση λογισμικού παρουσιάσεων για τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων ρουτίνας 2.9 Δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών 2.9.3 Χρήση λογισμικού παρουσιάσεων για τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων ρουτίνας Να επιδεικνύει ικανότητα στη χρήση λογισμικού παρουσιάσεων, ακίνδυνα

Διαβάστε περισσότερα

OpenOffice.org Impress

OpenOffice.org Impress OpenOffice.org Impress 1 1η ενότητα: χρήση της εφαρμογής 6.1.1 Τα πρώτα βήματα με τις παρουσιάσεις 6.1.1.1 Άνοιγμα (και κλείσιμο) μια παρουσίασης Επιλέγετε: Έναρξη-> Προγράμματα-> OpenOffice.org Impress

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Έργα. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης. Παρακολούθηση των εργασιών σας. Προβολή εργασιών σε λωρίδα χρόνου. Κοινή χρήση του έργου σας με άλλα άτομα

Έργα. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης. Παρακολούθηση των εργασιών σας. Προβολή εργασιών σε λωρίδα χρόνου. Κοινή χρήση του έργου σας με άλλα άτομα Έργα Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Παρακολούθηση των εργασιών σας Η λίστα εργασιών του SharePoint είναι μια εύχρηστη λύση για να παρακολουθείτε όλα όσα χρειάζεται να γίνουν σε ένα έργο. Μπορείτε να προσθέτετε

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής. Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής. Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα Επιστημονική Ευθύνη Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής Συγγραφή Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΙΙ», το

Διαβάστε περισσότερα

2. Κάντε κλικ στο παράθυρο όψης Top για να το ενεργοποιήσετε, ώστε να σχεδιάσετε το πάτωµα του δωµατίου.

2. Κάντε κλικ στο παράθυρο όψης Top για να το ενεργοποιήσετε, ώστε να σχεδιάσετε το πάτωµα του δωµατίου. Άσκηση 7 Σύνθετα Αντικείµενα Στόχος της άσκησης Στόχος της παρούσας άσκησης είναι η εξοικείωση µε τη δηµιουργία σύνθετων αντικειµένων που δηµιουργούνται από τον συνδυασµό δύο ή περισσότερων τρισδιάστατων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Περιγραφή και επεξήγηση της χρήσης του χώρου διαχείρισης της ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες 1 Περιεχόμενα Είσοδος στο χώρο διαχείρισης...3 Επεξεργασία της σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3.3. Αντιγραφή Μετακίνηση περιεχοµένου. Ειδικοί Στόχοι

Ενότητα 3.3. Αντιγραφή Μετακίνηση περιεχοµένου. Ειδικοί Στόχοι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 : Υπολογιστικά Φύλλα Αντιγραφή Μετακίνηση περιεχοµένου κελιών Ενότητα 3.3 Αντιγραφή Μετακίνηση περιεχοµένου κελιών Ειδικοί Στόχοι Οι επιµορφούµενοι πρέπει Να µπορούν να αντιγράφουν, να αποκόπτουν

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround:

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ SOFTWARE SAE10 Το software της αναγγελίας ορόφων είναι απαραίτητο για τη δηµιουργία των USB flash που θα χρησιµοποιηθούν στην πλακέτα SAE10. Προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και πολλές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που σας βοηθά να γράφετε όμορφα κείμενα στα οποία μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, γραφικά ακόμα και ήχους. Aφού γράψετε ένα κείμενο,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 2.0

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 2.0 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Έκδοση 2.0 MICROSOFT WORD EXPERT ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Το πρόγραμμα Microsoft Word Expert περιλαμβάνει εξαιρετικά χρήσιμες δυνατότητες,

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων..15

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων..15 150 Περιεχ μενα Ενότητα 1 Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων..15 Κεφάλαιο 1 Εργασία με τα Windows 98... 17 Το περιβάλλον των Windows 98...18 Χρήση του πληκτρολογίου...19 Χειρισμοί με το ποντίκι...22

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ Για τις παρακάτω ασκήσεις, κατεβάστε στον υπολογιστή σας το αρχείο reports.zip, αποσυµπιέστε το. Θα δουλέψτε µε το αρχείο reports.mdb που υπάρχει µέσα σ αυτό. Θα σας χρειαστεί και

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων.

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Ορισμός Ένα αρχείο είναι ένα σύνολο από σχετιζόμενες πληροφορίες οι οποίες έχουν αποθηκευτεί σε κάποιο

Διαβάστε περισσότερα