02009R0874 EL

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "02009R0874 EL"

Transcript

1 02009R0874 EL Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά κείμενα των σχετικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένων των προοιμίων τους, είναι εκείνα που δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι διαθέσιμα στο EUR-Lex. Αυτά τα επίσημα κείμενα είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω των συνδέσμων που περιέχονται στο παρόν έγγραφο B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 874/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Σεπτεμβρίου 2009 για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2100/94 του Συμβουλίου όσον αφορά τους διαδικαστικούς κανόνες ενώπιον του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών (αναδιατύπωση) (EE L 251 της , σ. 3) Τροποποιείται από: M1 Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2016/1448 της Επιτροπής της 1ης Σεπτεμβρίου 2016 Επίσημη Εφημερίδα αριθ. σελίδα ημερομηνία L

2 02009R0874 EL ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 874/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Σεπτεμβρίου 2009 για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2100/94 του Συμβουλίου όσον αφορά τους διαδικαστικούς κανόνες ενώπιον του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών (αναδιατύπωση) ΤΙΤΛΟΣ Ι ΔΙΑΔΙΚΟΙ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι Διάδικοι Άρθρο 1 Διάδικοι 1. Τα ακόλουθα πρόσωπα μπορούν να είναι διάδικοι ενώπιον του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών, που καλείται στο εξής «Γραφείο»: α) ο υποβάλλων αίτημα για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας β) ο ενιστάμενος σύμφωνα με το άρθρο 59 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2100/94, εφεξής καλούμενος «βασικός κανονισμός» γ) ο κάτοχος ή οι κάτοχοι κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας, που καλείται στο εξής «κάτοχος» δ) οποιοδήποτε πρόσωπο, το οποίο πρέπει να υποβάλει αίτηση ή προσφυγή προκειμένου το Γραφείο να εκδώσει απόφαση. 2. Το Γραφείο μπορεί να επιτρέψει σε πρόσωπο που δεν αναφέρεται στην παράγραφο 1, αλλά το οποίο είναι άμεσα και προσωπικώς ενδιαφερόμενο, κατόπιν εγγράφου αιτήσεώς του, να συμμετάσχει ως διάδικος. 3. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, καθώς και κάθε οργανισμός εξομοιούμενος με νομικό πρόσωπο σύμφωνα με τη νομοθεσία που εφαρμόζεται σε αυτόν, θεωρείται πρόσωπο κατά την έννοια των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2. Άρθρο 2 Προσδιορισμός των διαδίκων 1. Οι διάδικοι προσδιορίζονται με το όνομα, τη διεύθυνση και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, σε περίπτωση που χρησιμοποιείται ηλεκτρονική διεύθυνση από τον οικείο διάδικο. 2. Τα φυσικά πρόσωπα αναφέρονται με το ονοματεπώνυμό τους. Η ονομασία νομικών προσώπων καθώς και των εταιρειών ή των επιχειρήσεων είναι η επίσημη επωνυμία τους, όπως έχει καταγραφεί στο αντίστοιχο κράτος μέλος ή τρίτη χώρα. 3. Η διεύθυνση περιλαμβάνει όλες τις σχετικές διοικητικές πληροφορίες, περιλαμβανομένης της ονομασίας του κράτους στο οποίο βρίσκεται ο τόπος διαμονής ή η έδρα ή είναι εγκατεστημένος ο διάδικος. Κατά

3 02009R0874 EL προτίμηση αναφέρεται μία μόνον διεύθυνση για κάθε διάδικο σε περίπτωση αναφοράς περισσοτέρων της μιας διευθύνσεων, λαμβάνεται υπόψη μόνον η πρώτη, εκτός εάν ο διάδικος ορίσει αντίκλητο σε μία από τις λοιπές διευθύνσεις. Ο πρόεδρος του Γραφείου καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες όσον αφορά τη διεύθυνση, περιλαμβανομένων τυχόν σχετικών λεπτομερειών για άλλους συνδέσμους επικοινωνίας δεδομένων. 4. Σε περίπτωση που ο διάδικος είναι νομικό πρόσωπο, αναφέρεται με το όνομα και τη διεύθυνση του φυσικού προσώπου που τον εκπροσωπεί νομίμως, δυνάμει της σχετικής εθνικής νομοθεσίας. Οι διατάξεις της παραγράφου 2 εφαρμόζονται κατ αναλογία στο φυσικό αυτό πρόσωπο. Το Γραφείο μπορεί να επιτρέψει παρεκκλίσεις από τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου πρώτη φράση. 5. Σε περίπτωση που διάδικος είναι η Επιτροπή ή κράτος μέλος, ορίζεται αντιπρόσωπος για κάθε διαδικασία στην οποία λαμβάνουν μέρος. Άρθρο 3 Γλώσσες των διαδίκων 1. Η γλώσσα μεταξύ των επισήμων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιλέγει ο διάδικος στο πρώτο έγγραφο που υποβάλλει στο Γραφείο και υπογράφει προκειμένου να το υποβάλει, χρησιμοποιείται από το διάδικο μέχρις εκδόσεως οριστικής αποφάσεως από το Γραφείο. O διάδοχος, όπως αναφέρεται στο άρθρο 23 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού, μπορεί να ζητήσει να χρησιμοποιείται μια άλλη επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια μελλοντικής διαδικασίας, υπό την προϋπόθεση ότι το εν λόγω αίτημα έχει υποβληθεί κατά την καταχώριση μεταβίβασης κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικών ποικιλιών στο μητρώο κοινοτικών δικαιωμάτων επί φυτικής ποικιλίας. 2. Αν διάδικος υποβάλει έγγραφο, υπογεγραμμένο από αυτόν, συντεταγμένο σε επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην εκείνης που χρησιμοποίησε ο διάδικος σύμφωνα με την παράγραφο 1, το έγγραφο αυτό θεωρείται ότι παρελήφθη μόλις το Γραφείο λάβει τη μετάφραση αυτού, η οποία γίνεται από άλλες υπηρεσίες. Το Γραφείο μπορεί να επιτρέψει παρεκκλίσεις από αυτήν την υποχρέωση. 3. Αν διάδικος χρησιμοποιεί στην προφορική διαδικασία γλώσσα διαφορετική από εκείνη την επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιείται είτε από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Γραφείου, είτε από άλλο διάδικο, είτε από αμφότερους, και η οποία χρησιμοποιείται από αυτόν, οφείλει να μεριμνήσει για ταυτόχρονη διερμηνεία προς αυτή την επίσημη γλώσσα. Αν δεν μεριμνήσει σχετικώς, η προφορική διαδικασία μπορεί να συνεχισθεί στις γλώσσες που χρησιμοποίησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Γραφείου και οι άλλοι διάδικοι. Άρθρο 4 Γλώσσες της προφορικής διαδικασίας και της αποδεικτικής διαδικασίας 1. Οι διάδικοι, οι μάρτυρες και οι πραγματογνώμονες που λαμβάνουν τον λόγο στην προφορική διαδικασία, στο πλαίσιο της αποδεικτικής διαδικασίας χρησιμοποιούν μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4 02009R0874 EL Αν αποφασιστεί η διεξαγωγή αποδεικτικής διαδικασίας που αναφέρεται στην παράγραφο 1, κατόπιν αιτήσεως διαδίκου, και αν ο διάδικος, μάρτυρας ή πραγματογνώμονας αδυνατεί να εκφραστεί ευχερώς σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να λάβει τον λόγο μόνον εφόσον ο διάδικος που υπέβαλε το σχετικό αίτημα μεριμνήσει για διερμηνεία στην επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιείται από όλους τους διαδίκους ή από τους υπαλλήλους του Γραφείου. Οι διάδικοι, ο μάρτυρας ή ο πραγματογνώμονας και οι υπάλληλοι του Γραφείου ή του τμήματος προσφυγών μπορούν να συμφωνήσουν ότι κατά την προφορική διαδικασία θα χρησιμοποιείται μόνο μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Γραφείο μπορεί να επιτρέψει παρεκκλίσεις από τη διάταξη του πρώτου εδαφίου. 3. Δηλώσεις υπαλλήλων του Γραφείου, διαδίκων, μαρτύρων ή πραγματογνωμόνων που διατυπώνονται σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια της προφορικής διαδικασίας ή της αποδεικτικής διαδικασίας, καταχωρίζονται στα πρακτικά στη γλώσσα που διατυπώθηκαν. Παρατηρήσεις που διατυπώνονται σε άλλη γλώσσα καταχωρίζονται στη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι του Γραφείου. Άρθρο 5 Μετάφραση των εγγράφων των διαδίκων 1. Στην περίπτωση που διάδικος υποβάλει έγγραφο σε γλώσσα άλλη από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Γραφείο μπορεί να ζητήσει από τον εν λόγω διάδικο μετάφραση του εγγράφου αυτού σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιείται από τον εν λόγω διάδικο ή από τους υπαλλήλους του Γραφείου ή του τμήματος προσφυγών. 2. Σε περίπτωση που υποβληθεί μετάφραση εγγράφου από διάδικο, το Γραφείο μπορεί να ζητήσει την υποβολή βεβαίωσης που να πιστοποιεί ότι η μετάφραση αντιστοιχεί στο πρωτότυπο κείμενο εντός προθεσμίας που αυτό τάσσει. Οι μεταφράσεις ογκωδών εγγράφων μπορούν να περιορίζονται σε αποσπάσματα ή περιλήψεις. Ωστόσο, το Γραφείο ή το συμβούλιο προσφυγών μπορεί, είτε με δική του πρωτοβουλία είτε κατόπιν αιτήματος του διαδίκου, να ζητήσει ανά πάσα στιγμή μια εκτενέστερη ή πλήρη μετάφραση των εν λόγω εγγράφων. Οι διάδικοι και οι υπάλληλοι του Γραφείου ή του τμήματος προσφυγών μπορούν να συμφωνήσουν να έχουν μετάφραση του εγγράφου μόνο σε μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 3. Ελλείψει υποβολής της μετάφρασης που αναφέρεται στην παράγραφο 1 και της βεβαίωσης που αναφέρεται στην παράγραφο 2, το εν λόγω έγγραφο θεωρείται ότι δεν παρελήφθη.

5 02009R0874 EL ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ Το Γραφείο Τ μ ή μ α 1 Ε π ι τ ρ ο π ές τ ο υ Γ ρ α φ ε ί ο υ Άρθρο 6 Προσόντα των μελών των Επιτροπών 1. Οι επιτροπές που προβλέπονται στο άρθρο 35 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, συντίθενται, κατά τη διακριτική ευχέρεια του προέδρου του Γραφείου, από μέλη που έχουν είτε τεχνική είτε νομική κατάρτιση ή και τα δύο. 2. Τα μέλη με τεχνική κατάρτιση πρέπει να είναι πτυχιούχοι ή να έχουν αναγνωρισμένη εμπειρία στον τομέα της φυτολογίας. 3. Τα μέλη με νομική κατάρτιση πρέπει να έχουν πτυχίο νομικής με αναγνωρισμένη εμπειρία στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας ή στην καταχώριση φυτικών ποικιλιών. Άρθρο 7 Αποφάσεις της επιτροπής 1. Η επιτροπή, εκτός από τις αποφάσεις που εκδίδει βάσει του άρθρου 35 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, εκδίδει αποφάσεις σχετικά με: τη μη αναστολή της προσβαλλόμενης απόφασης κατά το άρθρο 67 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, την προδικαστική αναθεώρηση κατά το άρθρο 70 του βασικού κανονισμού, την επαναφορά στην προτέρα κατάσταση κατά το άρθρο 80 του βασικού κανονισμού, και την κατανομή δαπανών κατά το άρθρο 85 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού και το άρθρο 75 του παρόντος κανονισμού. 2. Οι αποφάσεις της επιτροπής λαμβάνονται με πλειοψηφία των μελών της. Άρθρο 8 Εξουσία των μελών των επιτροπών ατομικώς 1. Η επιτροπή ορίζει ένα από τα μέλη ως εισηγητή ενεργούντα εξ ονόματός της. 2. Ειδικότερα ο εισηγητής: α) εκτελεί τα καθήκοντα που προβλέπει το άρθρο 25 και επιμελείται της παραδόσεως των εκθέσεων των γραφείων εξέτασης που αναφέρονται στα άρθρα 13 και 14 β) παρακολουθεί τη διαδικασία εντός του Γραφείου, επισημαίνοντας ιδίως σφάλματα που πρέπει να διορθώσει ο διάδικος, και καθορίζοντας τις προθεσμίες, και γ) διασφαλίζει τη στενή διαβούλευση και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των διαδίκων.

6 02009R0874 EL Άρθρο 9 Ρόλος του προέδρου Ο πρόεδρος του Γραφείου μεριμνά για τη συνέπεια των εκδιδομένων υπό την ευθύνη του αποφάσεων. Ειδικότερα καθορίζει τους όρους υπό τους οποίους λαμβάνονται οι αποφάσεις επί ενστάσεων βάσει του άρθρου 59 του βασικού κανονισμού, όπως επίσης και οι αποφάσεις δυνάμει των άρθρων 61, 62, 63 και 66 του βασικού κανονισμού. Άρθρο 10 Διαβουλεύσεις Οι υπάλληλοι του Γραφείου μπορούν, άνευ επιβαρύνσεων, να χρησιμοποιούν τα γραφεία των εθνικών οργανισμών που αναφέρονται στο άρθρο 30 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού και των γραφείων εξέτασης και οργανισμών που αναφέρονται στα άρθρα 13 και 14, αντίστοιχα, του παρόντος κανονισμού, για την πραγματοποίηση των περιοδικών διαβουλεύσεων με τους διαδίκους και τρίτα πρόσωπα. Τ μ ή μ α 2 Τ μ ή μ α τ α π ρ ο σ φ υ γ ώ ν Άρθρο 11 Τμήματα προσφυγών 1. Συνιστάται τμήμα προσφυγών προκειμένου να αποφαίνεται επί των προσφυγών κατά αποφάσεων που αναφέρονται στο άρθρο 67 του βασικού κανονισμού. Αν είναι αναγκαίο, το διοικητικό συμβούλιο μπορεί, κατόπιν προτάσεως του Γραφείου, να συστήσει και άλλα τμήματα προσφυγών. Στην περίπτωση αυτή, καθορίζει την κατανομή εργασίας μεταξύ των συσταθέντων τμημάτων προσφυγών. 2. Κάθε τμήμα προσφυγών συντίθεται από μέλη που διαθέτουν τεχνική και νομική κατάρτιση. Το άρθρο 6 παράγραφοι 2 και 3, εφαρμόζεται κατ αναλογία. Ο πρόεδρος πρέπει να είναι νομικός. 3. Η εξέταση μιας προσφυγής ανατίθεται από τον πρόεδρο της επιτροπής προσφυγών σε ένα από τα μέλη του, το οποίο ορίζεται ως εισηγητής. Η εξέταση περιλαμβάνει, εφόσον απαιτείται, αποδεικτική διαδικασία. 4. Οι αποφάσεις του τμήματος προσφυγών λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. 5. Ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου προσφυγών λαμβάνουν αμοιβή για την εκτέλεση των εργασιών τους. Η εν λόγω αμοιβή καθορίζεται από το διοικητικό συμβούλιο του Γραφείου και βασίζεται σε πρόταση από τον πρόεδρο του Γραφείου. Άρθρο 12 Γραμματεία για το τμήμα προσφυγών 1. Ο πρόεδρος του Γραφείου δημιουργεί γραμματεία για το τμήμα προσφυγών υπάλληλοι του Γραφείου αποκλείονται από τη γραμματεία, εφόσον μετείχαν στη διαδικασία που αφορά την προσβαλλόμενη απόφαση.

7 02009R0874 EL Οι υπάλληλοι της γραμματείας αυτής είναι ειδικότερα υπεύθυνοι για: την τήρηση των πρακτικών της προφορικής διαδικασίας και της αποδεικτικής διαδικασίας δυνάμει του άρθρου 63 του παρόντος κανονισμού, και τον προσδιορισμό των δαπανών που κατανέμονται δυνάμει του άρθρου 85 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού και του άρθρου 76 του παρόντος κανονισμού, τη βεβαίωση των διακανονισμών δαπανών κατά το άρθρο 77 του παρόντος κανονισμού. ΚΕΦΑΛΑΙΟ III Γραφεία Εξέτασης Άρθρο 13 Ανάθεση σε γραφείο εξέτασης σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού 1. Στην περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο αναθέτει την τεχνική εξέταση για ορισμένα γένη και είδη σε αρμόδιο γραφείο κράτους μέλους, ο πρόεδρος του Γραφείου κοινοποιεί στο συγκεκριμένο γραφείο, στο εξής καλούμενο «γραφείο εξέτασης», το γεγονός αυτό, στο εξής καλούμενο «ορισμός γραφείου εξέτασης». Ο εν λόγω ορισμός αρχίζει να ισχύει από την ημερομηνία της κοινοποίησής του. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται κατ' αναλογία στην περίπτωση τροποποίησης ή ανάκλησης του ορισμού του γραφείου εξέτασης, κατά το άρθρο 15 παράγραφος 6 του παρόντος κανονισμού. 1α. Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να ορίσει γραφείο εξέτασης ή να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής ενός υφιστάμενου ορισμού σε γραφείο εξέτασης τηρουμένων των σχετικών απαιτήσεων, κατευθυντήριων αρχών και διαδικασιών του Γραφείου. Σε περίπτωση που το γραφείο εξέτασης κάνει χρήση των τεχνικά εξειδικευμένων οργανισμών που αναφέρονται στο άρθρο 56 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού, το γραφείο εξέτασης θα εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις σχετικές απαιτήσεις, κατευθυντήριες αρχές και διαδικασίες του Γραφείου. Το Γραφείο διενεργεί ενεργεί έλεγχο προκειμένου να ελέγξει αν το γραφείο εξέτασης συμμορφώνεται με τις σχετικές απαιτήσεις, κατευθυντήριες αρχές και διαδικασίες του Γραφείου. Μετά τη διεξαγωγή ελέγχου, το Γραφείο συντάσσει έκθεση ελέγχου. Το διοικητικό συμβούλιο βασίζει την απόφασή του, όσον αφορά τον ορισμό γραφείου εξέτασης, στην έκθεση ελέγχου που συντάσσει το Γραφείο. 1β. Για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής υφιστάμενου ορισμού γραφείου εξέτασης με πρωτοβουλία του Γραφείου, το διοικητικό συμβούλιο μπορεί, ελλείψει έκθεσης ελέγχου, να βασίσει την απόφασή του σε έκθεση που συντάσσεται από το Γραφείο στην οποία αξιολογείται η συμμόρφωση με τις σχετικές απαιτήσεις, κατευθυντήριες αρχές και διαδικασίες του Γραφείου. Για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής υφιστάμενου ορισμού γραφείου εξέτασης με πρωτοβουλία του γραφείου εξέτασης, το διοικητικό συμβούλιο βασίζει την απόφασή του σε έκθεση που συνέταξε το Γραφείο.

8 02009R0874 EL γ. Με βάση την έκθεση ελέγχου, το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει να ακυρώσει ή να περιορίσει το πεδίο εφαρμογής ενός υφιστάμενου ορισμού γραφείου εξέτασης. Με βάση αίτημα από γραφείο εξέτασης, με το οποίο το Γραφείο συμφωνεί, το πεδίο εφαρμογής ενός υφιστάμενου ορισμού γραφείου εξέτασης μπορεί να περιοριστεί. Το Γραφείο εφαρμόζει τον περιορισμό στη συμφωνία που αναφέρεται στο άρθρο 15 παράγραφος Οι υπάλληλοι του γραφείου εξέτασης που λαμβάνουν μέρος στην τεχνική εξέταση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν χωρίς άδεια ή να γνωστοποιήσουν σε οποιοδήποτε αναρμόδιο πρόσωπο περιστατικά, έγγραφα ή πληροφορίες, που περιέρχονται σε γνώση τους κατά τη διάρκεια ή σε σχέση με την τεχνική εξέταση. Η δέσμευση αυτή εξακολουθεί να ισχύει και μετά την περάτωση της σχετικής τεχνικής εξέτασης, μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία και μετά την ανάκληση της ανάθεσης στο οικείο γραφείο εξέτασης. 3. Οι διατάξεις της παραγράφου 2 εφαρμόζονται κατ αναλογία για το υλικό της ποικιλίας, που έχει διατεθεί από τον αιτούντα στο γραφείο εξέτασης. Το Γραφείο μπορεί να αναπτύξει κατευθυντήριες αρχές σχετικά με τη χρήση φυτικού υλικού από τα γραφεία εξέτασης το οποίο έχει υποβληθεί για δοκιμές διάκρισης, ομοιογένειας και σταθερότητας στο πλαίσιο των αιτήσεων για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας. Οι εν λόγω κατευθυντήριες αρχές μπορούν να περιλαμβάνουν όρους υπό τους οποίους το εν λόγω φυτικό υλικό μπορεί να μεταφερθεί μεταξύ των γραφείων εξέτασης. 4. Το Γραφείο ελέγχει την εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 2 και 3 και αποφαίνεται ως προς τον αποκλεισμό ή τις εξαιρέσεις των υπαλλήλων των γραφείων εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 81 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού. Άρθρο 14 Ανάθεση σε οργανισμό ή σύσταση μιας τοπικής υπηρεσίας σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού 1. Στην περίπτωση που το Γραφείο προτίθεται να αναθέσει σε οργανισμό την ευθύνη για την τεχνική εξέταση ποικιλιών σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, εφεξής «ανάθεση σε οργανισμό», διαβιβάζει στο διοικητικό συμβούλιο προς έγκριση επεξηγηματικό έγγραφο ως προς την τεχνική καταλληλότητα του συγκεκριμένου οργανισμού για να θεωρηθεί γραφείο εξέτασης. Το άρθρο 13 παράγραφοι 1α, 1β και 1γ εφαρμόζεται κατ' αναλογία. 2. Στην περίπτωση που το Γραφείο προτίθεται να ιδρύσει δική του τοπική υπηρεσία για την τεχνική εξέταση ποικιλιών σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, διαβιβάζει στο διοικητικό συμβούλιο προς έγκριση, επεξηγηματικό έγγραφο ως προς την τεχνική και οικονομική καταλληλότητα ίδρυσης τέτοιας τοπικής υπηρεσίας για τον σκοπό αυτό και για την έδρα της τοπικής αυτής υπηρεσίας. 3. Στην περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο δώσει τη συγκατάθεσή του στα επεξηγηματικά έγγραφα που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2, ο πρόεδρος του Γραφείου κοινοποιεί τον ορισμό οργανισμού

9 02009R0874 EL στον οικείο οργανισμό ή δημοσιεύει τη σύσταση τοπικής υπηρεσίας στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο εν λόγω ορισμός ή η σύσταση δύναται να ακυρωθεί μόνο με τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου. Το άρθρο 13 παράγραφοι 2 και 3 εφαρμόζεται κατ' αναλογία στους υπαλλήλους του οργανισμού που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου. Άρθρο 15 Διαδικασία ανάθεσης 1. Ο ορισμός γραφείου εξέτασης ή οργανισμού γίνεται με γραπτή συμφωνία μεταξύ του Γραφείου και του γραφείου εξέτασης ή του οργανισμού, η οποία προβλέπει την πραγματοποίηση της τεχνικής εξέτασης φυτικών ποικιλιών από το γραφείο εξέτασης για ορισμένα γένη και είδη, καθώς και την καταβολή από το Γραφείο της αμοιβής που αναφέρεται στο άρθρο 58 του βασικού κανονισμού. Στην περίπτωση της τοπικής υπηρεσίας που αναφέρεται στο άρθρο 14 παράγραφος 2 του παρόντος κανονισμού, η σύσταση γίνεται σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες περί μεθόδων εργασίας που εκδίδονται από το Γραφείο. 2. Η σύναψη της γραπτής συμφωνίας που αναφέρεται στην παράγραφο 1 συνεπάγεται ότι πράξεις που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν μετά τη σύναψη της συμφωνίας από υπαλλήλους του γραφείου εξέτασης βάσει της συμφωνίας αυτής θεωρούνται, έναντι τρίτων, πράξεις του γραφείου. 3. Στην περίπτωση που το γραφείο εξέτασης προτίθεται να προσφύγει σε υπηρεσίες άλλων οργανισμών που διαθέτουν τεχνική εξειδίκευση, σύμφωνα με το άρθρο 56 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού, οι οργανισμοί αυτοί πρέπει ήδη να αναφέρονται στην γραπτή συμφωνία με το Γραφείο. Το άρθρο 81 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού και το άρθρο 13 παράγραφοι 2 και 3 του παρόντος κανονισμού εφαρμόζονται κατ αναλογία στους αρμόδιους υπαλλήλους οι οποίοι αναλαμβάνουν γραπτή δέσμευση να τηρήσουν την υποχρέωση εχεμύθειας. 4. Το Γραφείο καταβάλλει τέλος για τη διενέργεια τεχνικής εξέτασης στο γραφείο εξέτασης με βάση την πλήρη κάλυψη των πραγματοποιηθέντων εξόδων. Το διοικητικό συμβούλιο καθορίζει ενιαίες μεθόδους υπολογισμού των εξόδων και την ενιαία σύσταση των εξόδων που ισχύουν για όλα τα συγκεκριμένα γραφεία εξέτασης. 5. Το γραφείο εξέτασης υποβάλλει περιοδικά στο γραφείο, κατόπιν αιτήματος, έκθεση κατανομής των δαπανών για τις τεχνικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν και για τη διατήρηση των απαραίτητων συλλογών αναφοράς. Στην περίπτωση που αναφέρεται στην παράγραφο 3, το γραφείο εξέτασης υποβάλλει στο γραφείο χωριστή έκθεση ελέγχου των οργανισμών. Στην περίπτωση που ορίζεται στην παράγραφο 3, το γραφείο εξέτασης λαμβάνει υπόψη τις δαπάνες που προκύπτουν από το εν λόγω οργανισμό. Το Γραφείο καθορίζει τη μορφή της έκθεσης κατανομής των δαπανών. Εάν, κατόπιν δύο αιτημάτων από το Γραφείο, το γραφείο εξέτασης δεν παράσχει στο Γραφείο την έκθεση κατανομής των δαπανών εντός της προθεσμίας που καθορίζεται από το Γραφείο, η αμοιβή που αναφέρεται στην παράγραφο 4 δύναται να μειωθεί κατά 20 %. 6. Η ανάκληση ή η τροποποίηση του ορισμού γραφείου εξέτασης ή οργανισμού δεν παράγει αποτελέσματα πριν από την ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε ισχύ η καταγγελία της γραπτής συμφωνίας που προβλέπεται στην παράγραφο 1.

10 02009R0874 EL ΤΙΤΛΟΣ II ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι Αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας Τ μ ή μ α 1 Ε ν έρ γ ε ι ε ς τ ο υ α ι τ ο ύ ν τ ο ς Άρθρο 16 Υποβολή της αίτησης 1. Η αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας κατατίθεται στο Γραφείο, στους εγκεκριμένους εθνικούς οργανισμούς ή στις τοπικές υπηρεσίες που έχουν ιδρυθεί βάσει του άρθρου 30 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού. Όταν η αίτηση υποβάλλεται στο Γραφείο, μπορεί να κατατεθεί με έντυπη μορφή ή με ηλεκτρονικό μέσο. Όταν υποβάλλεται στις εθνικές υπηρεσίες ή σε τοπικές υπηρεσίες του Γραφείου, κατατίθεται με έντυπη μορφή εις διπλούν. 2. Η αποστολή γνωστοποίησης προς το Γραφείο, σύμφωνα με το άρθρο 49 παράγραφος 1 στοιχείο β) του βασικού κανονισμού, περιλαμβάνει: στοιχεία ταυτότητας του αιτούντος και, εφόσον απαιτείται, του αντιπροσώπου του, τον εθνικό οργανισμό ή την τοπική υπηρεσία. όπου υποβλήθηκε η αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας, και την προσωρινή ονομασία της εν λόγω ποικιλίας. 3. Το Γραφείο διαθέτει ατελώς τα ακόλουθα έντυπα: α) έντυπο αίτησης και ερωτηματολόγιο τεχνικών στοιχείων για υποβολή αίτησης για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας β) έντυπο διαβίβασης των πληροφοριών που ορίζονται στην παράγραφο 2, στο οποίο διευκρινίζονται οι συνέπειες παράλειψης διαβίβασης αυτών των στοιχείων. 4. Ο αιτών συμπληρώνει και υπογράφει τα έντυπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3. Όταν η αίτηση υποβάλλεται με ηλεκτρονικά μέσα, πρέπει να τηρείται το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 57 παράγραφος 3 όσον αφορά την υπογραφή. Άρθρο 17 Παραλαβή της αίτησης 1. Όταν ένας εθνικός οργανισμός ή μια τοπική υπηρεσία που ασκεί τα συγκεκριμένα διοικητικά καθήκοντα τα οποία αναφέρονται στο άρθρο 30 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού παραλαμβάνει την αίτηση, αποστέλλει στο Γραφείο με ηλεκτρονικά μέσα απόδειξη παραλαβής και διαβιβάζει την αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 49 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού. Η απόδειξη παραλαβής πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τον αριθμό πρωτοκόλλου του εθνικού οργανισμού ή

11 02009R0874 EL της τοπικής υπηρεσίας, τη φύση και τον αριθμό των διαβιβαζόμενων εγγράφων και την ημερομηνία παραλαβής από τον εθνικό οργανισμό ή την τοπική υπηρεσία. Ο εθνικός οργανισμός ή η τοπική υπηρεσία διαβιβάζει στον αιτούντα αντίγραφο της απόδειξης παραλαβής που απεστάλη στο Γραφείο με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα. 2. Όταν το Γραφείο παραλαμβάνει την αίτηση απευθείας από τον αιτούντα ή μέσω εθνικού οργανισμού ή τοπικής υπηρεσίας, με την επιφύλαξη άλλων διατάξεων, χορηγεί στα έγγραφα που συνθέτουν την αίτηση αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία παραλαβής από το Γραφείο και χορηγεί στον αιτούντα απόδειξη παραλαβής. Η εν λόγω απόδειξη παραλαβής πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τον αριθμό πρωτοκόλλου του Γραφείου, τη φύση και τον αριθμό των υποβληθέντων εγγράφων, την ημερομηνία παραλαβής από το Γραφείο και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης κατά την έννοια του άρθρου 51 του βασικού κανονισμού. Αντίγραφο της απόδειξης παραλαβής διαβιβάζεται στον εθνικό οργανισμό ή στην τοπική υπηρεσία στην περίπτωση που το Γραφείο παραλαμβάνει την αίτηση μέσω αυτών. 3. Στην περίπτωση που το Γραφείο παραλαμβάνει την αίτηση μέσω τοπικής υπηρεσίας ή εθνικού οργανισμού μετά την πάροδο ενός μηνός από την υποβολή της εκ μέρους του αιτούντος, η «ημερομηνία της αίτησης» κατά την έννοια του άρθρου 51 του βασικού κανονισμού δεν μπορεί να είναι προγενέστερη της ημερομηνίας παραλαβής από το Γραφείο, εκτός αν το Γραφείο κρίνει βάσει επαρκών εγγράφων αποδείξεων ότι ο αιτών το έχει ενημερώσει σύμφωνα με το άρθρο 49 παράγραφος 1 στοιχείο β) του βασικού κανονισμού και το άρθρο 16 παράγραφος 2 του παρόντος κανονισμού. Άρθρο 18 Οι όροι που προβλέπει το καθορίζονται στο άρθρο 50 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού 1. Αν το Γραφείο διαπιστώσει ότι η αίτηση δεν πληροί τους όρους που καθορίζει το άρθρο 50 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού, ενημερώνει τον αιτούντα για τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν και ότι μόνο η ημερομηνία παραλαβής των στοιχείων που θα αποκαταστήσουν τις κοινοποιηθείσες ελλείψεις θα θεωρηθεί ως ημερομηνία υποβολής της αίτησης, κατά την έννοια του άρθρου 51 του βασικού κανονισμού. 2. Μία αίτηση θεωρείται ότι πληροί τους όρους που καθορίζει το άρθρο 50 παράγραφος 1 στοιχείο θ) του βασικού κανονισμού, μόνον εφόσον αναφέρονται η ημερομηνία και η χώρα της πρώτης διάθεσης κατά την έννοια του άρθρου 10 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού, ή ελλείψει διάθεσης, σχετική δήλωση. 3. Μία αίτηση θεωρείται ότι πληροί τους όρους που καθορίζει το άρθρο 50 παράγραφος 1 στοιχείο ι) του βασικού κανονισμού εφόσον περιέχει, στον βαθμό που γνωρίζει ο αιτών, την ημερομηνία τυχόν προγενέστερης αίτησης για την εν λόγω ποικιλία και το κράτος και εφόσον η προγενέστερη αίτηση αφορά: α) αίτηση για δικαίωμα ιδιοκτησίας όσον αφορά την ποικιλία, σε κράτος μέλος ή σε μέλος της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία Νέων Φυτικών Ποικιλιών («UPOV») και β) αίτηση για επίσημη έγκριση της ποικιλίας για πιστοποίηση και διάθεση στο εμπόριο, εφόσον η επίσημη έγκριση περιλαμβάνει περιγραφή της ποικιλίας.

12 02009R0874 EL Άρθρο 19 Οι όροι που προβλέπει το άρθρο 50 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού 1. Αν το Γραφείο διαπιστώσει ότι η αίτηση δεν συμφωνεί με τις διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του παρόντος άρθρου ή του άρθρου 16 του παρόντος κανονισμού, εφαρμόζει το άρθρο 17 παράγραφος 2 του παρόντος κανονισμού, αλλά ζητεί από τον αιτούντα να αποκαταστήσει τις διαπιστωθείσες ελλείψεις εντός προθεσμίας που τάσσει το Γραφείο. Εάν δεν αποκατασταθούν σε εύθετο χρόνο οι ελλείψεις που έχουν ανακοινωθεί, το Γραφείο απορρίπτει αμέσως την αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 61 παράγραφος 1 στοιχείο α) του βασικού κανονισμού. 2. Ο αιτών πρέπει να παράσχει τις ακόλουθες πληροφορίες στην αίτηση ή στο τεχνικό ερωτηματολόγιο όπως αναφέρεται στο άρθρο 16 παράγραφος 3 στοιχείο α), ανάλογα με την περίπτωση: α) τα στοιχεία ταυτότητας και τα στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος, τον διορισμό του ως διαδίκου όπως ορίζεται στο άρθρο 2 και, όπου είναι σκόπιμο, το όνομα και τη διεύθυνση του αντικλήτου β) αν ο αιτών δεν είναι ο δημιουργός, το όνομα και τη διεύθυνση του δημιουργού και το δικαίωμά του να υποβάλει αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί της φυτικής ποικιλίας γ) την επιστημονική ονομασία του γένους, είδους ή υποείδους στην οποία ανήκει η ποικιλία καθώς και την κοινή ονομασία δ) την ονομασία της ποικιλίας ή, ελλείψει αυτής, την προσωρινή ονομασία ε) την τοποθεσία στην οποία η ποικιλία δημιουργήθηκε ή ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε, καθώς και για τη διατήρηση και διάδοση της ποικιλίας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά, την καλλιέργεια οποιασδήποτε άλλης ποικιλίας ή ποικιλιών το υλικό των οποίων πρέπει να χρησιμοποιείται επανειλημμένα για την παραγωγή της ποικιλίας. Για το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για την παραγωγή της ποικιλίας, ο αιτών μπορεί να παράσχει τις πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω υλικό, εφόσον το ζητήσει, στο έντυπο που παρέχει το Γραφείο δυνάμει του άρθρου 86 στ) τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης της έκφρασης για ορισμένα χαρακτηριστικά με βάση το τεχνικό ερωτηματολόγιο που αναφέρεται στο άρθρο 16 παράγραφος 3 στοιχείο α) ζ) όπου απαιτείται, παρόμοιες ποικιλίες και διαφορές από τις εν λόγω ποικιλίες, οι οποίες, κατά τη γνώμη του αιτούντος, είναι σημαντικές για την τεχνική εξέταση η) πρόσθετες πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν στη διάκριση της ποικιλίας, συμπεριλαμβανομένων αντιπροσωπευτικών έγχρωμων φωτογραφιών της ποικιλίας και άλλων πληροφοριών σχετικά με το φυτικό υλικό προς εξέταση κατά τη διάρκεια της τεχνικής εξέτασης

13 02009R0874 EL θ) όπου απαιτείται, τα χαρακτηριστικά που έχουν τροποποιηθεί γενετικώς, στην περίπτωση που η συγκεκριμένη ποικιλία αποτελεί έναν γενετικώς τροποποιημένο οργανισμό κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 2 της οδηγίας 2001/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ( 1 ) ι) την ημερομηνία τυχόν πώλησης ή πρώτης διάθεσης σε τρίτους των συστατικών της ποικιλίας ή του συγκομισμένου υλικού της ποικιλίας, για την εκμετάλλευση της ποικιλίας εντός του εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε μία ή περισσότερες τρίτες χώρες ή για να εκτιμηθεί κατά πόσον η ποικιλία είναι νέα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 10 του βασικού κανονισμού, ή δήλωση ότι η εν λόγω πώληση ή πρώτη διάθεση δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα ια) τον ορισμό της αρχής στην οποία υποβλήθηκε η αίτηση και του αριθμού πρωτοκόλλου των αιτήσεων που αναφέρονται στο άρθρο 18 παράγραφος 3 του παρόντος κανονισμού ιβ) τα υφιστάμενα εθνικά ή περιφερειακά δικαιώματα επί φυτικών ποικιλιών που έχουν χορηγηθεί στην ποικιλία ιγ) κατά πόσον η αίτηση για την εν λόγω ποικιλία έχει υποβληθεί για εγγραφή ή καταχώριση ή έχει ληφθεί απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 5 της οδηγίας 68/193/ΕΟΚ του Συμβουλίου ( 2 ), το άρθρο 10 της οδηγίας 2002/53/ΕΚ του Συμβουλίου ( 3 ), το άρθρο 10 της οδηγίας 2002/55/ΕΚ του Συμβουλίου ( 4 ) και το άρθρο 5 της εκτελεστικής οδηγίας 2014/97/ΕΕ της Επιτροπής ( 5 ). 3. Το Γραφείο μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε αναγκαία πληροφόρηση ή τεκμηρίωση, καθώς επίσης, εφόσον χρειάζονται, επαρκή σχέδια ή φωτογραφίες για τη διενέργεια της τεχνικής εξέτασης, εντός τακτής προθεσμίας που ορίζεται. 4. Στην περίπτωση κατά την οποία η σχετική ποικιλία αντιπροσωπεύει γενετικώς τροποποιημένο οργανισμό κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 2 της οδηγίας 2001/18/ΕΚ, το Γραφείο θα ζητήσει από τον αιτούντα να υποβάλει αντίγραφο της γραπτής βεβαίωσης των αρμόδιων αρχών ότι η τεχνική εξέταση της ποικιλίας που προβλέπεται στα άρθρα 55 και 56 του βασικού κανονισμού δεν προκαλεί κινδύνους στο περιβάλλον σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εν λόγω οδηγίας. Άρθρο 20 Αξίωση προτεραιότητας Εάν ο αιτών αξιώνει δικαίωμα προτεραιότητας για αίτηση η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 52 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, δεν είναι η παλαιότερη από χρονολογική άποψη από τις αιτήσεις που ( 1 ) Οδηγία 2001/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Μαρτίου 2001, για τη σκόπιμη ελευθέρωση γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών στο περιβάλλον και την κατάργηση της οδηγίας 90/220/ΕΟΚ του Συμβουλίου (ΕΕ L 106 της , σ. 1). ( 2 ) Οδηγία 68/193/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 9ης Απριλίου 1968, περί εμπορίας υλικών αγενούς πολλαπλασιασμού της αμπέλου (ΕΕ L 93 της , σ. 15). ( 3 ) Οδηγία 2002/53/ΕΚ του Συμβουλίου, της 13ης Ιουνίου 2002, περί του κοινού καταλόγου ποικιλιών καλλιεργούμενων φυτικών ειδών (ΕΕ L 193 της , σ. 1). ( 4 ) Οδηγία 2002/55/ΕΚ του Συμβουλίου, της 13ης Ιουνίου 2002, περί εμπορίας σπόρων προς σπορά κηπευτικών (ΕΕ L 193 της , σ. 33). ( 5 ) Εκτελεστική οδηγία 2014/97/ΕΕ της Επιτροπής, της 15ης Οκτωβρίου 2014, για την εφαρμογή της οδηγίας 2008/90/ΕΚ του Συμβουλίου όσον αφορά την εγγραφή των προμηθευτών σε μητρώο, την καταχώριση των ποικιλιών και τον κοινό κατάλογο ποικιλιών (ΕΕ L 298 της , σ. 16).

14 02009R0874 EL πρέπει να αναφέρονται σύμφωνα με το άρθρο 18 παράγραφος 3 πρώτη περίπτωση του παρόντος κανονισμού, το Γραφείο προσδιορίζει ότι η ημερομηνία προτεραιότητας μπορεί μόνο να δοθεί στην παλαιότερη αίτηση. Στην περίπτωση κατά την οποία το γραφείο εξέδωσε αποδεικτικό παραλαβής στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία καταχώρισης αιτήσεως, η οποία δεν είναι η παλαιότερη από χρονολογική άποψη από εκείνες που πρέπει να αναφέρονται, η κοινοποιηθείσα ημερομηνία προτεραιότητας θεωρείται άκυρη. Άρθρο 21 Δικαίωμα επί κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας 1. Σε περίπτωση που διεκδικητική αγωγή δυνάμει του άρθρου 98 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού κατά του αιτούντος έχει εγγραφεί στο πρωτόκολλο αιτήσεων για τη χορήγηση κοινοτικών δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών, το Γραφείο μπορεί να αναστείλει τη διαδικασία αίτησης. Το Γραφείο μπορεί να ορίσει ημερομηνία κατά την οποία προτίθεται να συνεχίσει την εκκρεμούσα ενώπιόν του διαδικασία. 2. Στην περίπτωση που τελεσίδικη απόφαση ή άλλης μορφής περάτωση της αγωγής που αναφέρεται στην παράγραφο 1 καταχωριστεί στο πρωτόκολλο των αιτήσεων για τη χορήγηση κοινοτικών δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών, το Γραφείο συνεχίζει τη διαδικασία. Μπορεί να τη συνεχίσει ενωρίτερα, αλλά όχι πριν από την ημερομηνία που έχει ήδη οριστεί δυνάμει της παραγράφου Στην περίπτωση έγκυρης μεταβίβασης σε άλλο πρόσωπο κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας, η οποία αφορά το Γραφείο, το πρόσωπο αυτό μπορεί να συνεχίσει την αίτηση του πρώτου αιτούντος ως δική του, υπό την προϋπόθεση ότι ενημερώνει σχετικώς το Γραφείο εντός μηνός από την καταχώριση της τελεσίδικης απόφασης στο μητρώο αιτήσεων για κοινοτικά δικαιώματα επί φυτικής ποικιλίας. Τέλη οφειλόμενα κατά το άρθρο 83 του βασικού κανονισμού και ήδη καταβληθέντα από τον πρώτο αιτούντα, θεωρούνται ότι κατεβλήθησαν από το νέο αιτούντα. Τ μ ή μ α 2 Δ ι ε ξ α γ ω γ ή τ η ς τ ε χ ν ι κ ή ς ε ξ έτ α σ η ς Άρθρο 22 Απόφαση ως προς τις κατευθυντήριες αρχές βάσει των οποίων γίνεται η εξέταση 1. Το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει κατόπιν προτάσεως του προέδρου του Γραφείου, ως προς τις κατευθυντήριες αρχές βάσει των οποίων γίνεται η εξέταση. Η ημερομηνία της απόφασης και τα καλυπτόμενα από αυτή είδη δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα που αναφέρεται στο άρθρο Ελλείψει σχετικής αποφάσεως του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Γραφείου αποφασίζει προσωρινώς. Η προσωρινή απόφαση παύει να υφίσταται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Στην περίπτωση που η προσωρινή απόφαση του προέδρου του Γραφείου διαφέρει από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, τεχνική εξέταση που άρχισε πριν από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δεν επηρεάζεται. Το διοικητικό συμβούλιο είναι δυνατόν να αποφασίσει διαφορετικά εάν το επιβάλουν οι περιστάσεις.

15 02009R0874 EL Ελλείψει απόφασης του διοικητικού συμβουλίου ή προσωρινής απόφασης του προέδρου του Γραφείου, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2, ως προς τις κατευθυντήριες αρχές για τις δοκιμές που καθορίζονται από το Γραφείο, θα ισχύουν οι κατευθυντήριες αρχές ανά γένη και είδη της UPOV. Ελλείψει των εν λόγω κατευθυντήριων αρχών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εθνικές κατευθυντήριες αρχές που αναπτύχθηκαν από μια αρμόδια αρχή υπεύθυνη για την τεχνική εξέταση μιας φυτικής ποικιλίας, με την προϋπόθεση ότι ο πρόεδρος του Γραφείου συμφωνεί με την εν λόγω χρήση. Η αρμόδια αρχή υποβάλλει τις εν λόγω κατευθυντήριες αρχές στο Γραφείο και το Γραφείο τις δημοσιεύει στον ιστότοπό της. Άρθρο 23 Εξουσιοδότηση στον πρόεδρο του Γραφείου 1. Στην περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει ως προς τις κατευθυντήριες αρχές βάσει των οποίων γίνεται η εξέταση, εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Γραφείου να προσθέσει επί πλέον χαρακτηριστικά, και την έκφραση των χαρακτηριστικών αυτών σε συνάρτηση με τη συγκεκριμένη ποικιλία. Άρθρο 24 Ενημέρωση του γραφείου εξέτασης από το Γραφείο Σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού, το Γραφείο διαβιβάζει στο γραφείο εξέτασης τα ακόλουθα έγγραφα που αφορούν τη συγκεκριμένη ποικιλία σε ηλεκτρονική μορφή: α) της αίτησης, του τεχνικού ερωτηματολογίου και κάθε άλλου εγγράφου που υπέβαλε ο αιτών, που περιέχει στοιχεία ως προς τη διεξαγωγή της τεχνικής εξέτασης β) των εντύπων που συμπλήρωσε ο αιτών σύμφωνα με το άρθρο 86 του παρόντος κανονισμού γ) των εγγράφων των σχετικών με τυχόν ένσταση που υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι των άρθρων 7, 8 και 9 του βασικού κανονισμού. Άρθρο 25 Συνεργασία μεταξύ του Γραφείου και του γραφείου εξέτασης Οι υπάλληλοι του γραφείου εξέτασης που είναι υπεύθυνοι για την τεχνική εξέταση συνεργάζονται επί όλων των θεμάτων με τον εισηγητή που ορίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 1. Η συνεργασία αυτή αφορά τουλάχιστον τα ακόλουθα θέματα: α) παρακολούθηση από πλευράς εισηγητή της διεξαγωγής της τεχνικής εξέτασης που περιλαμβάνει επιθεώρηση των χώρων και των αγροτεμαχίων πειραματισμού, καθώς και των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές

16 02009R0874 EL β) ενημέρωση από το γραφείο εξέτασης σχετικά με τις λεπτομέρειες τυχόν προηγούμενης διαθέσεως της ποικιλίας στο εμπόριο, με την επιφύλαξη των άλλων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από το Γραφείο, και γ) υποβολή ενδιάμεσων εκθέσεων σχετικά με κάθε περίοδο καλλιέργειας από το γραφείο εξέτασης προς το Γραφείο. Άρθρο 26 Τύπος των εκθέσεων εξέτασης 1. Η έκθεση εξέτασης που αναφέρεται στο άρθρο 57 του βασικού κανονισμού, υπογράφεται από τον αρμόδιο υπάλληλο του γραφείου εξέτασης και αναφέρει ρητά ότι υπόκειται στα αποκλειστικά δικαιώματα διάθεσης του Γραφείου, σύμφωνα με το άρθρο 57 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού. 2. Οι διατάξεις της παραγράφου 1 εφαρμόζονται κατ αναλογία σε όλες τις ενδιάμεσες εκθέσεις που υποβάλλονται προς το Γραφείο. Το γραφείο εξέτασης διαβιβάζει αντίγραφο κάθε ενδιάμεσης έκθεσης απευθείας στον αιτούντα. Άρθρο 27 Άλλες εκθέσεις εξέτασης 1. Μία έκθεση εξέτασης σχετικά με τα αποτελέσματα τεχνικής εξέτασης η οποία διενεργήθηκε ή διενεργείται για επίσημους σκοπούς σε ένα κράτος μέλος από ένα από τα γραφεία που είναι υπεύθυνα για τα συγκεκριμένα είδη σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού μπορεί να θεωρείται από το Γραφείο ότι συνιστά επαρκή βάση για τη λήψη απόφασης, με την προϋπόθεση ότι: α) το υλικό που παρουσιάστηκε για τεχνική εξέταση πληροί, από την άποψη ποσότητας και ποιότητας, τα επίπεδα που καθορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού β) η τεχνική εξέταση έχει διενεργηθεί κατά τρόπο ο οποίος είναι σύμφωνος με την ανάθεση από το διοικητικό συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού και με τις απαιτήσεις που αναφέρονται στο άρθρο 13 παράγραφος 1α του παρόντος κανονισμού, και έχει διεξαχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες αρχές για τις δοκιμές και τυχόν γενικές οδηγίες που έχουν δοθεί, σύμφωνα με το άρθρο 56 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού και τα άρθρα 22 και 23 του παρόντος κανονισμού γ) το Γραφείο είχε τη δυνατότητα να ελέγξει την εκτέλεση της συγκεκριμένης τεχνικής εξέτασης, και δ) εφόσον η τελική έκθεση δεν είναι άμεσα διαθέσιμη, οι ενδιάμεσες εκθέσεις για κάθε καλλιεργητική περίοδο υποβλήθηκαν στο Γραφείο πριν από την έκθεση εξέτασης. 2. Στην περίπτωση που το Γραφείο θεωρεί ότι η έκθεση εξέτασης που αναφέρεται στην παράγραφο 1 δεν αποτελεί επαρκή βάση για τη λήψη απόφασης, πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που καθορίζεται στο άρθρο 55 του βασικού κανονισμού, μετά από διαβούλευση του αιτούντα με το σχετικό γραφείο εξέτασης.

17 02009R0874 EL Το Γραφείο και κάθε αρμόδιο εθνικό γραφείο φυτικών ποικιλιών σε ένα κράτος μέλος παρέχουν αμοιβαία διοικητική βοήθεια, διαθέτοντας, κατόπιν αιτήσεως, εκθέσεις εξέτασης μιας ποικιλίας, για να εκτιμηθεί η δυνατότητα διάκρισης, η ομοιογένεια και η σταθερότητα αυτής της ποικιλίας. Ένα συγκεκριμένο ποσό χρεώνεται από Το Γραφείο ή το αρμόδιο εθνικό γραφείο φυτικών ποικιλιών χρεώνει ποσό για την υποβολή μιας τέτοιας έκθεσης, κατόπιν συμφωνίας με τα ενδιαφερόμενα γραφεία. 4. Μια έκθεση εξέτασης σχετικά με τα αποτελέσματα της τεχνικής εξέτασης που έχει διεξαχθεί ή βρίσκεται στη διαδικασία διεξαγωγής για επίσημους σκοπούς σε τρίτη χώρα ή στο έδαφος περιφερειακού οργανισμού που είναι μέλος της UPOV ή είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία για τις εμπορικές πτυχές των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας («TRIPS») μπορεί να θεωρηθεί από το Γραφείο ότι αποτελεί επαρκή βάση για τη λήψη απόφασης, με την προϋπόθεση ότι η τεχνική εξέταση πληροί τους όρους που καθορίζονται σε γραπτή συμφωνία μεταξύ του Γραφείου και της αρμόδιας αρχής της εν λόγω τρίτης χώρας ή περιφερειακής οργάνωσης. Οι όροι αυτοί πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον: α) τους όρους που αφορούν το υλικό, όπως αναφέρονται στην παράγραφο 1 στοιχείο α) β) την προϋπόθεση ότι η τεχνική εξέταση έχει διενεργηθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες αρχές για τις δοκιμές ή τις γενικές οδηγίες που έχουν δοθεί, σύμφωνα με το άρθρο 56 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού και το άρθρο 22 του παρόντος κανονισμού γ) την προϋπόθεση ότι το Γραφείο είχε την ευκαιρία να εκτιμήσει την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων για τη διενέργεια τεχνικής εξέτασης των σχετικών ειδών στην εν λόγω τρίτη χώρα ή στο έδαφος του εν λόγω περιφερειακού οργανισμού δ) τους όρους που αφορούν τη δυνατότητα διάθεσης των εκθέσεων, όπως καθορίζεται στην παράγραφο 1 στοιχείο δ) ε) την προϋπόθεση ότι η εν λόγω τρίτη χώρα διαθέτει επαρκή εμπειρία στην εξέταση των εν λόγω γενών και ειδών και στ) την προϋπόθεση ότι η γραπτή συμφωνία συνήφθη με τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου. 5. Το Γραφείο μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια αρχή τρίτης χώρας ή περιφερειακού οργανισμού που είναι μέλος της UPOV ή συμβαλλόμενο μέρος της συμφωνίας TRIPS να πραγματοποιήσει την τεχνική εξέταση, υπό την προϋπόθεση ότι η γραπτή συμφωνία έχει υπογραφεί μεταξύ του Γραφείου και της εν λόγω αρμόδιας αρχής και υπό την προϋπόθεση ότι ισχύει ένας από τους ακόλουθους όρους: α) δεν υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η τεχνική εξέταση για τα συγκεκριμένα είδη σε γραφείο εξέτασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και η έκθεση αναφοράς σχετικά με τα αποτελέσματα της τεχνικής εξέτασης που αναφέρεται στην παράγραφο 4 δεν είναι διαθέσιμη ή δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμη β) η έκθεση εξέτασης σχετικά με τα αποτελέσματα της τεχνικής εξέτασης που αναφέρεται στην παράγραφο 4 αναμένεται να είναι διαθέσιμη, αλλά δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην παράγραφο 4 για τη διεξαγωγή της τεχνικής εξέτασης. 6. Η γραπτή συμφωνία που αναφέρεται στην παράγραφο 5 συνάπτεται με τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου, με βάση τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

18 02009R0874 EL α) τους όρους που αφορούν το υλικό, όπως αναφέρονται στην παράγραφο 1 στοιχείο α) β) την προϋπόθεση ότι η τεχνική εξέταση έχει διενεργηθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες αρχές για τις δοκιμές ή τις γενικές οδηγίες που έχουν δοθεί, σύμφωνα με το άρθρο 56 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού και του άρθρου 22 του παρόντος κανονισμού γ) την προϋπόθεση ότι το Γραφείο είχε την ευκαιρία να εκτιμήσει την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων για τη διενέργεια τεχνικής εξέτασης των σχετικών ειδών στην εν λόγω τρίτη χώρα ή στο έδαφος του εν λόγω περιφερειακού οργανισμού και να ελέγξει τη διεξαγωγή της σχετικής τεχνικής εξέτασης δ) τους όρους που αφορούν τη διαθεσιμότητα των εκθέσεων, όπως καθορίζεται στην παράγραφο 1 στοιχείο δ) ε) την προϋπόθεση ότι η εν λόγω τρίτη χώρα διαθέτει επαρκή εμπειρία στην εξέταση των εν λόγω γενών και ειδών. Τ μ ή μ α 3 Ο ν ο μ α σ ί α τ η ς π ο ι κ ι λ ί α ς Άρθρο 28 Πρόταση σχετικά με την ονομασία της ποικιλίας Η πρόταση σχετικά με την ονομασία της ποικιλίας υπογράφεται και κατατίθεται στο Γραφείο M1. Το Γραφείο διαθέτει, ατελώς, έντυπο για την υποβολή προτάσεως σχετικά με την ονομασία της ποικιλίας. Όταν η πρόταση υποβάλλεται με ηλεκτρονικά μέσα, πρέπει να τηρείται το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 57 παράγραφος 3 του παρόντος κανονισμού όσον αφορά την υπογραφή. Άρθρο 29 Εξέταση της πρότασης 1. Στην περίπτωση που η πρόταση δεν συνοδεύει αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας ή στην περίπτωση που πρόταση ονομασίας μίας ποικιλίας δεν μπορεί να εγκριθεί από το Γραφείο, το γραφείο ενημερώνει πάραυτα τον αιτούντα, του ζητεί να υποβάλει πρόταση ή νέα πρόταση, διευκρινίζοντας σχετικώς τις συνέπειες της παραλείψεώς του. 2. Στην περίπτωση που το Γραφείο διαπιστώσει κατά το χρόνο παραλαβής των αποτελεσμάτων της τεχνικής εξέτασης σύμφωνα με το άρθρο 57 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού ότι ο αιτών δεν έχει υποβάλει οποιαδήποτε πρόταση για ονομασία ποικιλίας, απορρίπτει πάραυτα την αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικών ποικιλιών σύμφωνα με το άρθρο 61 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του βασικού κανονισμού. Άρθρο 30 Κατευθυντήριες αρχές σχετικά με τις ονομασίες ποικιλίας Το διοικητικό συμβούλιο εγκρίνει κατευθυντήριες αρχές για τον καθορισμό ενιαίων και οριστικών κριτηρίων ως προς τα κωλύματα του κατά γένος καθορισμού μιας ονομασίας ποικιλίας, που αναφέρονται στο άρθρο 63 παράγραφοι 3 και 4 του βασικού κανονισμού.

19 02009R0874 EL ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ Ένσταση Άρθρο 31 Κατάθεση της ένστασης 1. Οι μνημονευόμενες στο άρθρο 59 του βασικού κανονισμού ενστάσεις πρέπει να περιέχουν τα ακόλουθα: α) το όνομα του αιτούντος και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης κατά της οποίας υποβάλλεται η ένσταση β) τα στοιχεία του ενισταμένου, με την ιδιότητα του διαδίκου, όπως προσδιορίζονται στο άρθρο 2 του παρόντος κανονισμού γ) εάν ο ενιστάμενος έχει ορίσει αντίκλητο, το όνομα και τη διεύθυνση αυτού του τελευταίου δ) δήλωση επί της μνημονευόμενης στο άρθρο 59 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού διαφοράς, στην οποία στηρίζεται η ένσταση, καθώς και επί των πραγματικών γεγονότων, αποδείξεων και αποδεικτικών μέσων που έχουν υποβληθεί προς στήριξη της ένστασης. 2. Εάν έχουν κατατεθεί περισσότερες της μιας ενστάσεις κατά της αυτής αιτήσεως περί χορηγήσεως κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας, το Γραφείο δύναται να τις εξετάσει στα πλαίσια μιας ενιαίας διαδικασίας. Άρθρο 32 Απόρριψη ενστάσεως 1. Εάν το Γραφείο διαπιστώσει ότι η ένσταση δεν πληροί τις διατάξεις του άρθρου 59 παράγραφοι 1 και 3 του βασικού κανονισμού ή του άρθρου 31 παράγραφος 1 στοιχείο δ) του παρόντος κανονισμού ή ότι δεν διευκρινίζει επαρκώς τα στοιχεία της αίτησης κατά της οποίας έχει κατατεθεί, τότε απορρίπτει αμέσως την ένσταση ως απαράδεκτη, εκτός κι αν αυτές οι ελλείψεις καλυφθούν εντός της προθεσμίας την οποία αυτό δύναται να ορίζει. 2. Εάν το Γραφείο διαπιστώσει ότι η ένσταση δεν πληροί άλλες διατάξεις του βασικού κανονισμού ή του παρόντος κανονισμού, τότε απορρίπτει την ένσταση ως απαράδεκτη, εκτός κι αν οι ελλείψεις διορθωθούν πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων. ΚΕΦΑΛΑΙΟ III Διατήρηση του κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας Άρθρο 33 Υποχρεώσεις του κατόχου βάσει του άρθρου 64 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού 1. Ο κάτοχος επιτρέπει τη διενέργεια ελέγχου στο υλικό της οικείας ποικιλίας, στο χώρο όπου φυλάσσεται η ταυτότητα της ποικιλίας, ώστε να είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την αξιολόγηση της διατήρησης του αναλλοίωτου της ποικιλίας, σύμφωνα με το άρθρο 64 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού.

20 02009R0874 EL Ο κάτοχος οφείλει να τηρεί γραπτά πρακτικά που να επιτρέπουν να εξακριβωθεί αν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα που μνημονεύει το άρθρο 64 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού. Άρθρο 34 Τεχνική εξέταση της προστατευομένης ποικιλίας Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 87 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού, η τεχνική εξέταση της προστατευομένης ποικιλίας διενεργείται δεόντως, βάσει των κατευθυντήριων αρχών, εφόσον έχει παραχωρηθεί κοινοτικό δικαίωμα για τη συγκεκριμένη ποικιλία. Τα άρθρα 22 και 24 έως 27 του παρόντος κανονισμού εφαρμόζονται, κατ αναλογία, για το Γραφείο, το γραφείο εξέτασης και τον κάτοχο. Άρθρο 35 Λοιπό υλικό προς χρήση για μία τεχνική εξέταση Εάν ο κάτοχος έχει προσκομίσει, βάσει του άρθρου 64 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού, υλικό της ποικιλίας, το γραφείο εξέτασης δύναται, με τη συγκατάθεση του Γραφείου, να εξετάσει το προσκομισθέν υλικό με τη βοήθεια άλλου υλικού που έχει ληφθεί από εγκαταστάσεις στις οποίες παράγεται υλικό από τον κάτοχο ή με τη συναίνεσή του, παράγουν υλικό ή έχει ληφθεί από υλικό που διατίθεται στην αγορά από τον κάτοχο ή με συναίνεσή του, ή έχει ληφθεί από επίσημες υπηρεσίες κράτους μέλους στα πλαίσια της δικαιοδοσίας τους. Άρθρο 36 Τροποποιήσεις της ονομασίας της ποικιλίας 1. Εάν η ονομασία της ποικιλίας πρέπει να τροποποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 66 του βασικού κανονισμού, το Γραφείο ανακοινώνει στον κάτοχο τους λόγους, ορίζει προθεσμία εντός της οποίας ο κάτοχος οφείλει να υποβάλει μία ικανοποιητική πρόταση περί τροποποιημένης ονομασίας της ποικιλίας και υποδεικνύει ότι, σε περίπτωση μη υποβολής τέτοιας πρότασης, το κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας δυνατόν να ακυρωθεί, δυνάμει του άρθρου 21 του βασικού κανονισμού. 2. Εάν η πρόταση περί τροποποιημένης ονομασίας της ποικιλίας δεν εγκριθεί από το Γραφείο, τότε το Γραφείο ανακοινώνει τούτο χωρίς καθυστέρηση στον κάτοχο, ορίζει εκ νέου προθεσμία εντός της οποίας ο κάτοχος οφείλει να υποβάλει ικανοποιητική πρόταση και υποδεικνύει ότι, σε περίπτωση αδυναμίας του κατόχου να εκπληρώσει την εν λόγω υποχρέωση, το κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας δυνατόν να ακυρωθεί δυνάμει του άρθρου 21 του βασικού κανονισμού. 3. Τα άρθρα 31 και 32 του παρόντος κανονισμού εφαρμόζονται κατ αναλογία για τις ενστάσεις που κατατίθενται βάσει του άρθρου 66 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού. 4. Όταν η πρόταση σχετικά με την τροποποίηση της ονομασίας της ποικιλίας υποβάλλεται με ηλεκτρονικά μέσα, πρέπει να τηρείται το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 57 παράγραφος 3 όσον αφορά την υπογραφή.

21 02009R0874 EL ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV Χορηγούμενες από το Γραφείο κοινοτικές άδειες Τ μ ή μ α 1 Υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ές ά δ ε ι ε ς σ ύ μ φ ω ν α μ ε τ ο ά ρ θ ρ ο 2 9 τ ο υ β α σ ι κ ο ύ κ α ν ο ν ι σ μ ο ύ Άρθρο 37 Αιτήσεις για τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας 1. Η αίτηση για τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφοι 1, 2 και 5 του βασικού κανονισμού περιέχει: α) το όνομα του αιτούντος και το όνομα του αντιτασσομένου κατόχου της οικείας ποικιλίας, ως διαδίκων β) την ονομασία της ποικιλίας και το φυτικό είδος της οικείας ποικιλίας ή ποικιλιών γ) πρόταση για το είδος των πράξεων που θα πρέπει να καλύπτονται από την υποχρεωτική άδεια δ) δήλωση στην οποία να διευκρινίζονται οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που την υπαγορεύουν, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών περιστατικών, των αποδείξεων και των αποδεικτικών μέσων που προβάλλονται προς στήριξη του περί λόγων δημοσίου συμφέροντος επιχειρήματος ε) σε περίπτωση αιτήσεως του είδους που μνημονεύεται στο άρθρο 29 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, πρόταση περί της κατηγορίας προσώπων στα οποία θα πρέπει να χορηγηθεί υποχρεωτική άδεια, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και ειδικών όρων τους οποίους θα πρέπει να πληροί η εν λόγω κατηγορία προσώπων στ) πρόταση για εύλογη αμοιβή στην οποία θα διευκρινίζεται η βάση υπολογισμού που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της. 2. Η αίτηση για τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας που αναφέρεται στο άρθρο 29 παράγραφος 5α του βασικού κανονισμού περιέχει: α) το όνομα του αιτούντος κατόχου διπλώματος ευρεσιτεχνίας και το όνομα του αντιτασσομένου κατόχου της οικείας ποικιλίας, ως διαδίκων β) την ονομασία της ποικιλίας και το φυτικό είδος της οικείας ποικιλίας ή ποικιλιών γ) ηλεκτρονικό αντίγραφο του (των) διπλώματος(-άτων) ευρεσιτεχνίας στο οποίο θα αναγράφονται ο αριθμός και οι διεκδικήσεις ευρεσιτεχνίας σχετικά με μια βιοτεχνολογική εφεύρεση, καθώς και η χορηγούσα αρχή ή αρχές του διπλώματος ευρεσιτεχνίας δ) πρόταση για το είδος των πράξεων που θα πρέπει να καλύπτονται από την υποχρεωτική άδεια ε) πρόταση για μια δίκαιη αμοιβή και αναφορά της βάσης υπολογισμού της εν λόγω αμοιβής

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 251/3

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 251/3 24.9.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 251/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 874/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Σεπτεμβρίου 2009 για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2100/94 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1995R1239 EL 21.07.2005 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1239/95 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 31ης Μαΐου 1995 για τις λεπτομέρειες

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 170/7

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 170/7 1.7.2005 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 170/7 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1002/2005 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Ιουνίου 2005 για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1239/95 όσον αφορά τη χορήγηση υποχρεωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2.9.2016 L 236/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1448 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Σεπτεμβρίου 2016 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 874/2009 για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) ΑΡΙΘ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. 1239/95 της Επιτροπής της 31ης Μαΐου 1995 για τις λεπτοµέρειες εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 2100/94 του Συµβουλίου όσον αφορά τους διαδικαστικούς κανόνες ενώπιον του γραφείου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ Αριθ L 401/28 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 30 12 89 ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 14.5.2014 L 139/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 492/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Μαρτίου 2014 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 528/2012 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.5.2014 L 147/79 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων για τη δημιουργία και την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς και των μελών τους και

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 1995R1238 EL 01.01.2013 006.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1238/95 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51 26.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 188/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Φεβρουαρίου 2011 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας 91/414/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ [ΕΚ] ΑΡΙΘ. 1452/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 14 ης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 10.1.2019 L 8 I/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2019/26 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 8ης Ιανουαρίου 2019 για τη συμπλήρωση της ενωσιακής νομοθεσίας περί εγκρίσεως

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4318, 2.3.2012 Ν. 10(Ι)/2012 10(I)/2012 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΟΣ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 2014/46/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΑ 2014/46/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29.4.2014 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 127/129 ΟΔΗΓΙΑ 2014/46/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 3ης Απριλίου 2014 για την τροποποίηση της οδηγίας 1999/37/ΕΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.4.2019 C(2019) 2962 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25.4.2019 για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού μητρώου για τις ποσοστώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.3.2018 C(2018) 1558 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.3.2018 σχετικά με τα διαδικαστικά στάδια της διαβούλευσης για τον καθορισμό του καθεστώτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες,. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της που τροποποιεί τον κανονισµό (EΚ) αριθ. 773/2004 σχετικά µε τη διεξαγωγή των διαδικασιών διευθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1997R0258 EL 07.08.2009 004.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 258/97 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ασκώντας τις

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ Ευρωπαϊκή Ένωση Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ Μέσω εθνικού οργανισµού: Αποκλειστικά για χρήση από

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας Τμήμα 5 Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση Άρθρο 40 Κώδικες δεοντολογίας 1. Τα κράτη μέλη, οι εποπτικές αρχές, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων και η Επιτροπή ενθαρρύνουν την εκπόνηση κωδίκων δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

26.7.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 201/21

26.7.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 201/21 26.7.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 201/21 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 716/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Ιουλίου 2013 για τη θέσπιση των κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Ελσίνκι, 25 Μαρτίου 2009 Έγγρ.: MB/12/2008 τελικό

Ελσίνκι, 25 Μαρτίου 2009 Έγγρ.: MB/12/2008 τελικό Ελσίνκι, 25 Μαρτίου 2009 Έγγρ.: MB/12/2008 τελικό ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΎ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. 1049/2001 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2010D0022 EL 16.05.2012 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.10.2016 COM(2016) 656 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου για τη θέση που θα λάβει η Ένωση στο πλαίσιο της υποεπιτροπής υγειονομικής και φυτοϋγειονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.5.2016 COM(2016) 266 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση της Ένωσης που θα υιοθετηθεί στη μεικτή επιτροπή που έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ της 25ης Μαρτίου 2004 σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.10.2014 COM(2014) 636 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 12841/15 INST 349 DELACT 131 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για το Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 27.1.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 23/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 72/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Ιανουαρίου 2010 για καθορισμό των διαδικασιών διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση (restitutio in integrum)

Επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση (restitutio in integrum) ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2008R1234 EL 04.08.2013 002.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1234/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ L 306/32 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/1993 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 4ης Νοεμβρίου 2016 για τον καθορισμό των αρχών που πρέπει να διέπουν τον συντονισμό της αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.6.2014 L 179/17 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 664//2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Δεκεμβρίου 2013 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (EE) αριθ. 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ε ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ 3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΜΕΡΟΣ Ε ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ 3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ Ε ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ L 330/14 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.12.2010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 25ης Νοεμβρίου 2010 σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης ποιότητας όσον αφορά τους φορείς παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 28.8.2019 L 224/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2019/1376 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 23ης Ιουλίου 2019 σχετικά με την κατ' εξουσιοδότηση έκδοση αποφάσεων που αφορούν τη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.6.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 641/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Ιουνίου 2014 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 115/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27.4.2012 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 363/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Εγκρίθηκε στις 26 Noεμβρίου 2013 Αναθεωρημένη έκδοση που εγκρίθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1997R0258 EL 18.04.2004 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 258/97 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.8.2017 C(2017) 5518 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9.8.2017 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 615/2014 για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.3.2017 COM(2017) 110 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Μεικτή Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) 2.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 315/51 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΔΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 112 I Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 26 Απριλίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Απόφαση της

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0308 (NLE) 14708/17 ADD 1 TRANS 506 COWEB 137 ELARG 85 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.11.2014 COM(2014) 698 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.12.2017 C(2017) 8871 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20.12.2017 για τον καθορισμό διοικητικών και επιστημονικών απαιτήσεων για παραδοσιακά τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

A8-0359/19. Τροπολογία 19 Anneleen Van Bossuyt εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

A8-0359/19. Τροπολογία 19 Anneleen Van Bossuyt εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 6.12.2018 A8-0359/19 Τροπολογία 19 Anneleen Van Bossuyt εξ ονόματος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών Έκθεση A8-0359/2018 Marlene Mizzi Συμπλήρωση της νομοθεσίας περί εγκρίσεως

Διαβάστε περισσότερα

'Αρθρο 3 : Προσωρινή δικαστική προστασία 1. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει προσωρινή δικαστική

'Αρθρο 3 : Προσωρινή δικαστική προστασία 1. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει προσωρινή δικαστική Ν. 2522/8-9-97 (ΦΕΚ-178 Α') : Δικαστική προστασία κατά το στάδιο που προηγείται της σύναψης συμβάσεως δημόσιων έργων, κρατικών προμηθειών και υπηρεσιών σύμφωνα με την οδηγία 89/665 ΕΟΚ 'Αρθρο 1 : Πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 77/6 20.3.2018 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/456 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα διαδικαστικά στάδια της διαβούλευσης για τον καθορισμό του καθεστώτος νέων τροφίμων σύμφωνα με τον

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων L 341/54 17.12.2002 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2246/2002 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης εκεµβρίου 2002 περί των πληρωτέων προς το Γραφείο Εναρµόνισης στην Εσωτερική Αγορά (εµπορικά σήµατα, σχέδια και υποδείγµατα) τελών,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2017 C(2017) 3522 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 31.5.2017 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (ΤΕ-ΓΟ) που εγκρίθηκε την 1η Ιουλίου 2014 Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 167/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, )ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, )ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 9-3 - 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, Αρ. Πρωτ.: 1174/27330 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΕΙΣ 1)ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2)ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 153(Ι) του 2000

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 10.6.2017 L 148/3 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/980 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Ιουνίου 2017 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τα τυποποιημένα έντυπα, τα υποδείγματα και τις διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Тροποποιείται από: Еπίσημη Еφημερίδα αριθ. σελίδα ημερομηνία M1 Απόφαση του Συμβουλίου 2006/512/ΕΚ, της 17ης Ιουλίου 2006 L

Тροποποιείται από: Еπίσημη Еφημερίδα αριθ. σελίδα ημερομηνία M1 Απόφαση του Συμβουλίου 2006/512/ΕΚ, της 17ης Ιουλίου 2006 L 1999D0468 EL 23.07.2006 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 28ης Ιουνίου 1999 για τον καθορισμό των όρων άσκησης των

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2011R0016 EL 31.01.2011 000.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 16/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Ιανουαρίου 2011 για τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2011D0008 EL 16.05.2012 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 16.4.2018 L 96/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/573 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 15ης Δεκεμβρίου 2017 όσον αφορά βασικά στοιχεία των συμβάσεων αποθήκευσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 14.6.2014 L 175/47 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 14ης Απριλίου 2014 σχετικά με την ίδρυση διοικητικού συμβουλίου επανεξέτασης και τον κανονισμό λειτουργίας του (ΕΚΤ/2014/16) (2014/360/EE)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.6.2014 COM(2014) 351 final 2014/0179 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Μεικτή Επιτροπή του ΕΟΧ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως το άρθρο 192 παράγραφος 1,

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως το άρθρο 192 παράγραφος 1, 14.6.2018 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 150/155 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/853 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 30ής Μαΐου 2018 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

L 109/4 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 109/4 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 109/4 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.4.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 354/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Απριλίου 2013 σχετικά με αλλαγές βιοκτόνων για τα οποία έχει χορηγηθεί άδεια

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2013R0716 EL 01.01.2015 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 716/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 82/56 2.6.204 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2013 COM(2013) 452 final 2013/0220 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την προσαρμογή στο άρθρο 290 της Συνθήκης για τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

(ΕΕ L 328 της , σ. 16 έως 49) Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας,

(ΕΕ L 328 της , σ. 16 έως 49) Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. 1891/2004 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004 (EE L 328/30.10.2004) ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. 1383/2003 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004D0003 EL 18.06.2011 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 4ης Μαρτίου 2004 σχετικά με την πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1976L0756 EL 15.10.2008 009.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιουλίου 1976 περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 4.12.2018 A8-0359/ 001-018 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-018 κατάθεση: Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών Έκθεση Marlene Mizzi A8-0359/2018 Συμπλήρωση της νομοθεσίας περί εγκρίσεως τύπου της ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.8.2003 L 206/17 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1452/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Αυγούστου 2003 για διατήρηση της παρέκκλισης που προβλέπεται από το άρθρο 6 παράγραφος 3 στοιχείο α) του κανονισµού (ΕΟΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (OR. en) 2011/0416 (COD) PE-CONS 32/13 AGRI 337 AGRIFIN 87 CODEC 1218

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (OR. en) 2011/0416 (COD) PE-CONS 32/13 AGRI 337 AGRIFIN 87 CODEC 1218 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (OR. en) 2011/0416 (COD) PE-CONS 32/13 AGRI 337 AGRIFIN 87 CODEC 1218 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 79/7

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 79/7 21.3.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 79/7 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 254/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Μαρτίου 2013 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 340/2008 σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

14o Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών το οποίο τροποποιεί το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης

14o Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών το οποίο τροποποιεί το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης 14o Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών το οποίο τροποποιεί το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης Υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 2. Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες. Άρθρο 55. Αρμοδιότητα

Τμήμα 2. Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες. Άρθρο 55. Αρμοδιότητα Τμήμα 2 Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες Άρθρο 55 Αρμοδιότητα 1. Κάθε εποπτική αρχή είναι αρμόδια να εκτελεί τα καθήκοντα και να ασκεί τις εξουσίες που της ανατίθενται σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.3.2016 COM(2016) 147 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση της Ένωσης που θα υιοθετηθεί στη μεικτή επιτροπή που έχει συσταθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρόκειται να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1307/2013 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4526, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4526, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4526, 21.7.2015 Ν. 131(Ι)/2015 131(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων, εναρμόνισης με Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 77/1988. "Διατάξεις εφαρμογής της σύμβασης για τη χορήγηση ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κυρώθηκε με το νόμο 1607/1986".

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 77/1988. Διατάξεις εφαρμογής της σύμβασης για τη χορήγηση ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κυρώθηκε με το νόμο 1607/1986. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 77/1988 "Διατάξεις εφαρμογής της σύμβασης για τη χορήγηση ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κυρώθηκε με το νόμο 1607/1986". Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠ 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2014R0947 EL 27.02.2015 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 947/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 23.6.2015

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 23.6.2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.6.2015 C(2015) 4157 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23.6.2015 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.1.2017 COM(2017) 13 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ V. Άρθρο 44. Γενικές αρχές για διαβιβάσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ V. Άρθρο 44. Γενικές αρχές για διαβιβάσεις ΚΕΦΑΛΑΙΟ V Διαβιβάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα προς τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς Άρθρο 44 Γενικές αρχές για διαβιβάσεις Κάθε διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα τα οποία υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας: Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων:

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας: Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων: ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Η δήλωση αυτή αφορά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο ερευνών για κρατικές ενισχύσεις που διενεργεί η Επιτροπή και άσκησης συναφών καθηκόντων προς το κοινό

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα της βιομηχανικής τομάτας σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Συμβουλίου». Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1219/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Δεκεμβρίου 2012 που αφορά τη θέσπιση μεταβατικών ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.3.2019 C(2019) 1922 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14.3.2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/2031 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003R2336 EL 01.02.2010 002.002 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2336/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Δεκεμβρίου 2003 για καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

Συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων Συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 668/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Ιουνίου 2014 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1151/2012

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ) ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 13(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0005 (NLE) 5347/17 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: AE 5 EEE 2 N 3 ISL 2 FL 2 MI 41 ECO 6 SAN 26 ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα, 17-4-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 3625/42655 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2001R1207 EL 18.02.2008 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1207/2001 του Συμβουλίου, της 11ης Ιουνίου 2001, σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα