Καθήμενοι από αριστερά: Αντρέας Μεταξάς, Ευτύχιος Γιωργαλλή, Μάριος Γεωργίου, Αντρέας Καζαμίας Βίκτωρας Αντωνίου (Υπεύθυνοι Καθηγητές), Αλέξαντρος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καθήμενοι από αριστερά: Αντρέας Μεταξάς, Ευτύχιος Γιωργαλλή, Μάριος Γεωργίου, Αντρέας Καζαμίας Βίκτωρας Αντωνίου (Υπεύθυνοι Καθηγητές), Αλέξαντρος"

Transcript

1

2

3 Καθήμενοι από αριστερά: Αντρέας Μεταξάς, Ευτύχιος Γιωργαλλή, Μάριος Γεωργίου, Αντρέας Καζαμίας Βίκτωρας Αντωνίου (Υπεύθυνοι Καθηγητές), Αλέξαντρος Αχιλλέως, Χάρης Καραβέλλας, Άριστος Παύλου Μεσαία σειρά: Έλενα Χ"Μιχαήλ, Άντρεα Λουκία Λυσάντρου, Μαρία Χαραλάμπους, Χριστιάνα Νικολαΐδου, Ελεάνα Αντωνίου, Μαρίνα Κωνσταντίνου, Αφέντρα Χωραΐτου, Άντρεα Νικολάου Τελευταία σειρά: Μάρκος Ιακώβου, Δήμος Αναστασίου, Νέστορας Ευστρατίου, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γεωργίου, Μιχάλης Δαλμηράς, Σωτήρης Βάσου.

4 Αγαπητοί μου απόφοιτοι, Όσα περάσατε σε τούτο το σχολείο, τα καρδιοχτύπια και οι αγωνίες, τα αστεία και τα πειράγματα στη τάξη, τα διαλείμματα και οι κενές με τη ψιλοκουβεντούλα, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Αντρέας Αντρέου Διοικητικός Σύμβουλος Σχολών ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού Τώρα έφθασε η ώρα να ριχθείτε με θάρρος στο σκληρό αγώνα της ενήλικης ζωής, με τις δυσκολίες, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις. Μακρύ και κακοτράχαλο το μονοπάτι της ζωής. Μη φοβηθείτε και μη λοξοδρομήσετε ότι και αν σας τύχει. Γύρω είναι ο κόσμος και η δική σας εποχή και υπάρχει θέση και θέα για τον καθένα σας κατά τα έργα του, τη δύναμη του, την ανθρωπιά του. Εσείς ορίζετε την μοίρα σας, μονάχα εσείς. Πλάστε την όπως εσείς θέλετε. Πλάστε την με περίσκεψη γεμάτη ομορφιά και καλοσύνη, μένοντας πάντα δίκαιοι και έντιμοι στη σκέψη, αφήνοντας έξω κάθε μικρό και ασήμαντο. Στο καλό!

5 Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες, Η σχολική ζωή θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της ανάπτυξης και ωρίμανσης του παιδιού. Εύχομαι η δική σας σχολική εμπειρία να βοήθησε στην ολοκλήρωσή σας ως άτομα, ενήλικες πλέον, και να στάθηκε αρωγός στο να καθορίσει στόχους και γνώση ώστε να εκπληρωθούν τα όνειρά σας. Η ιδιαίτερη επαφή μαζί σας τόσο ως καθηγήτρια φιλόλογος, αλλά και ως Διευθύντριά σας, με αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και είμαι σίγουρη ότι θα αξιοποιήσετε τις ιδιαίτερες ικανότητές σας, ο καθένας ξεχωριστά, για μια χρηστή και άξια συνέχεια. Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Σχολή θα είναι πάντα συνοδοιπόρος στη ζωή σας και θα ενισχύσει τις μελλοντικές σας προσπάθειες για ευημερία και ολοκλήρωση των στόχων σας. Θα ήθελα να σας αποχαιρετήσω με τους πιο κάτω στίχους που θεωρώ ότι εκφράζουν το κύριο νόημα της ύπαρξής μας. Δέσποινα Πιερή Διευθύντρια Αν τις γλώσσες των ανθρώπων, και των αγγέλων μιλώ, αγάπη όμως δεν έχω, είμαι πιάνο ξεκούρδιστης παράφωνης ορχήστρας. Να προφητεύω αν μπορώ κι αν μάθω τα μυστήρια κι ολόκληρη τη γνώση κι αν έχω πίστη που να κινεί βουνά, αγάπη δεν έχω πάλι δεν είμαι τίποτα. Γιατί η αγάπη ανεκτικό καλύτερο σε κάνει, η αγάπη δε ζηλεύει και δεν αυθαδιάζει, η αγάπη δεν επαίρεται και δεν ασχημονεί. Η αγάπη πάντα ελπίζει και πάντα υπομένει. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία και εκπλήρωση των ονείρων σας!

6 Μια αποφοίτηση είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Έφτασε και για σας το τέλος της θητείας σας στη Μέση Εκπαίδευση. Το ταξίδι όμως της μόρφωσης δεν τελειώνει ποτέ. Είναι μια συνεχής προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης. Μαρίνα Κων/δου Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Συνεχίστε λοιπόν αγαπητοί, απόφοιτοι πλέον αυτό το όμορφο ταξίδι και α πολαύστε το. Αγωνιστείτε για τα περισσότερα και τα αρμόζοντα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σκληρή δουλειά λοιπόν και συνεχή αγώνα βελτίωσης του καθενός, που αναγκαστικά οδηγεί στη βελτίωση του κόσμου. Επενδύστε στη μόρφωση σας και τη γνώση, διαδικασία σκληρή και επίπονη που δεν γίνεται μαγικά και απότομα αλλά μέσω της παιδείας! Γιατί παιδεία είναι έννοια πέρα και πάνω από την εκπαίδευση, που διαπλάθει χαρακτήρες, δημιουργεί πολιτισμό και που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη. Ζήστε τη ζωή σας όσο το δυνατό πιο δημιουργικά, παρακινούμενοι από τη φιλοδοξία (με τη καλή έννοια βέβαια). "Χωρίς φιλοδοξία δεν ξεκινά τίποτα, χωρίς δουλειά όμως, δεν τελειώνει". Σας συγχαίρω λοιπόν, και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δρόμο που ο καθένας από εσάς έχει αποφασίσει να ακολουθήσει. Εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια, καλή θητεία στα αγόρια μας που θα καταταγούν στην Εθνική Φρουρά και καλή επιτυχία σε όσους θα συνεχίσουν τις σπουδές τους.

7 Τελειώσαμε! Απίστευτο! Πραγματικά αναρωτιέμαι πως πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια... Μάλλον θα ήταν η καλή παρέα και οι ευχάριστες στιγμές που ζήσαμε μαζί. Πρέπει να χαρούμε που επιτέλους τέλειωσε το σχολείο ή να λυπηθούμε που θα το αποχωριστούμε; Νομίζω ότι όλοι μας αισθανόμαστε την κόντρα αυτή των συναισθημάτων. Τα χρόνια αυτά που ήμασταν μαζί ζήσαμε αξέχαστες στιγμές με γέλιο, πλάκες προς τους καθηγητές μας, πειράγματα μεταξύ μας αλλά και κάποιους τσακωμούς που πάντα καταφέρναμε να ξεπερνούμε. Επίσης η περίπτωσή μας ως τάξη ήταν ξεχωριστή εφόσον η ζωηράδα μας ήταν έντονη! Όλοι όμως έλεγαν ότι ήμασταν η πιο δεμένη τάξη απ' όλες και δεν μπορούσε να το αμφισβητήσει κανένας. Τα σλόγκαν, τα συνθήματα και ο "πανικός" της τάξης θα μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Πέραν όμως από αυτά ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζουν οι καθηγητές μας οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριζαν. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι ο καθένας από εμάς έχει κάτι σημαντικό να προσφέρει στην κοινωνία τώρα που πλέον θα είμαστε ανεξάρτητα μέλη της. Εύχομαι σε όλους να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας αλλά όπως έλεγε και ο Κ. Π. Καβάφης, σημασία δεν έχει η Ιθάκη αλλά η διαδρομή προς αυτήν! Ελεάνα Αντωνίου Πρόεδρος Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου Καλό δρόμο αγαπημένοι μου συμμαθητές!

8

9

10 Όνομα: Δήμος Αναστασίου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Ευαγόρα Παλληκαρίδη 34, Ύψωνας, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Παρασκευή εναέριο! Αγαπημένο Τραγούδι: Πατώματα (Γ. Τσαλίκης) Δε θα ξεχάσω: Τις αξέχαστες στιγμές που περάσαμε μαζί... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Έχε το νου σου... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να φέρω τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κύπρο! Θα μου λείψει: Αυτό που τώρα ζω... Τα μαθητικά τα χρόνια! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να προσέχετε και αν έχει κάτι μη διστάσετε να μου τηλεφωνήσετε... Λίγα λόγια: Να είστε όλοι καλά αγαπημένοι μου συμμαθητές... Να προσέχετε...

11 Όνομα: Ελεάνα Αντωνίου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Κρίνων 16, Εκάλη, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Impossible is nothing! Αγαπημένο Τραγούδι: Το χρόνο σταματάω (Σ. Ρουβάς) Δε θα ξεχάσω: Το ταξίδι την Ιταλία... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Πάντα να δίνω χωρίς να περιμένω ανταπόκριση... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να σταματήσει ο χρόνος στο καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση της Γ' Λυκείου! Θα μου λείψει: Ο πανικός της τάξης! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να κυνηγάτε πάντοτε τα όνειρά σας, να μην απογοητεύεστε και να συνεχίζετε να προσπαθείτε πάντα για τα πάντα! Λίγα λόγια: Ευχαριστώ για όλες τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια... Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ! Εύχομαι σε όλους ό,τι καλύτερο στη μετέπειτα ζωή σας!

12 Όνομα: Τάσος Αντωνίου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Επτακώμης 5, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Impossible is nothing! Αγαπημένο Τραγούδι: Best memories (D. Guetta) Δε θα ξεχάσω: Τους καθηγητές και τους φίλους μου! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Σκέψου το θετικά... Γίνεται! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υπάρχει δυστυχία, εκμετάλλευση, φτώχεια... Θα μου λείψει: Τα σχολικά χρόνια... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Στη ζωή σας αν δεν έχετε στόχους, δεν μπορείτε να πάτε μπροστά... Λίγα λόγια: Όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο έμαθα τόσα πολλά και διδάχτηκα πολύ περισσότερα... Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου γι' αυτό... Ήδη με βοηθήσατε για το μέλλον μου!

13 Όνομα: Αλέξαντρος Αχιλλέως Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Σύμης 12, Γερμασόγεια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ζήσε την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία! Αγαπημένο Τραγούδι: Το παλιό μου παλτό (Χ. Δάντης) Δε θα ξεχάσω: Τους συμμαθητές και τους καθηγητές μου... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να είμαι ο εαυτός μου και να προσπαθώ για το καλύτερο... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν:... θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Θα μου λείψει: Τα αστεία μας... τα πειράγματά μας... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Είστε ικανοί να πετύχετε αυτό που θέλετε αρκεί να το καταλάβετε! Λίγα λόγια: Όταν περάσεις 6 χρόνια μ' αυτή την τάξη, αποκλείεται να έχεις να πεις μόνο λίγα λόγια... Εύχομαι να μη χαθούμε! Να μην τελειώσουν όλα μόλις κλείσουν απόψε τα φώτα... Οπότε αντί για "αντίο" προτιμώ να πω "τα λέμε αργότερα"!

14 Όνομα: Σωτήρης Βάσου Παρατσούκλι: Τσουλόφτας Διεύθυνση: Ριζοκαρπάσου 23, Κάψαλος Φράση που με εκφράζει: Ό,τι θέλεις μπορείς να το πετύχεις, φτάνει να έχεις θέληση και υπομονή! Αγαπημένο Τραγούδι: Με πιάνουν τα κλάματα (Σ. Γονίδης) Δε θα ξεχάσω: Το ταξίδι στην Ιταλία! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην κρίνεις για να μην κριθείς! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Το περιβαλλοντικό μας πρόβλημα... Θα μου λείψει: Το "τροχονομικό" στιλ του κ. Γρηγοριάδη όταν χτυπούσε το κουδούνι για να μπούμε στις τάξεις! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Πάντα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ό,τι κι αν κάνουν! Λίγα λόγια: Πέρασαν τα 6 χρόνια της φοίτησής μου στο ΠΑΣΚΑΛ χωρίς να το καταλάβω... Σ' αυτό συνέβαλαν οι συμμαθητές μου που συνεχώς ήταν τάξη ομάδα! Έτσι πέρασαν τα πιο ωραία σχολικά μας χρόνια...

15 Όνομα: Γιώργος Γεωργίου Παρατσούκλι: Giio Διεύθυνση: Σφακίων 1, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, ολόκληρο το σύμπαν συντελεί να το πετύχεις! Αγαπημένο Τραγούδι: Λόγια φιλικά (Β. Καρράς) Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά μου χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Ό,τι κάνεις να το κάνεις με τη δική σου θέληση και να μην το κάνεις αναγκαστικά! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να διώξω τη σήψη και τη διαφθορά από την εξουσία... Θα μου λείψει: Η παρέα των συμμαθητών μου και όλες οι ωραίες στιγμές που είχαμε καθημερινά... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Συγκεντρωμένοι στους στόχους σας! Να προσέχετε! Λίγα λόγια: Τα χρόνια περνάνε εύκολα! Σαν να ήταν χθες... Α' Δημοτικού τότε... σήμερα εδώ! Ζήσε καλά, διασκέδασε με μέτρο, εξασφάλισε μια άνετη ζωή!

16 Όνομα: Μάριος Γεωργίου Παρατσούκλι: Super Mario Διεύθυνση: Φιλοτίμου 7, Κάψαλος, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Το μέλλον σου εξαρτάται από τα όνειρά σου γι' αυτό... τράβα για ύπνο! Αγαπημένο Τραγούδι: Η ζωή (Δ. Μπάσης) Δε θα ξεχάσω: Τα άτομα με τα οποία πέρασα τα 6 καλύτερα χρόνια της ζωής μου! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Ο καλύτερος στόχος... να βάζεις πάντα στόχους! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Η υπερτιμημένη αξία του υλικού... Θα την έκανα αξία πνευματική! Θα μου λείψει: Η παρέα, ο πανικός, οι φωνές, τα γέλια, οι τιμωρίες, η τιμημένη στολή, τα μαθητικά τα χρόνια! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Ζήστε την κάθε στιγμή γιατί αυτή θα αποτελεί και μέλλον! Λίγα λόγια: Η ανάμνηση του σχολείου θα κρατήσει αιώνια... Με τίποτα δεν αλλάζω τα μαθητικά τα χρόνια!

17 Όνομα: Ευτύχιος Γιωργαλλής Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Δαλίας 13, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Καλοκαιρινές διακοπές... για πάντα! Αγαπημένο Τραγούδι: Sexy bitch (D. Guetta Ft Akon) Δε θα ξεχάσω: Την 1η μέρα στο ΠΑΣΚΑΛ! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην κρίνεις για να μην κριθείς! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην γίνονται ποτέ πόλεμοι και να επικρατήσει ειρήνη στον κόσμο! Θα μου λείψει: Το διάλειμμα στο σχολείο και η παρέα... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να προσέχετε φίλοι μου! Η ζωή είναι δύσκολη... Λίγα λόγια: Φτάσαμε στο τέλος... Ας εκπληρώσουμε τους στόχους μας!

18 Όνομα: Μιχάλης Δαλμηράς Παρατσούκλι: Βούδας Διεύθυνση: Γενναδίου Σχολαρίου 3, Μέσα Γειτονιά, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Καλός με τους καλούς... πελλός με τους πελλούς! Αγαπημένο Τραγούδι: Σαν έρθει η μέρα (Η. Αδάμου Ft Stavento) Δε θα ξεχάσω: Όσους με στηρίζουν... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να βλέπω μπροστά και να μην αφήνω τίποτα και κανένα να με στεναχωρεί... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Η αχαριστία, η κακία και η ζήλεια του κόσμου... Θα μου λείψει: Η παρέα μου και τα όσα περάσαμε μαζί! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να είστε δυναμικοί, ατρόμητοι και να μην αφήσετε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά σας! Λίγα λόγια: Όσα πέρασα μέχρι να τελειώσω το σχολείο με έμαθαν πολλά... με έκαναν πιο δυνατό. Τώρα πια, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και καμιά αμφιβολία για τον εαυτό μου...

19 Όνομα: Νέστορας Ευστρατίου Παρατσούκλι: Bonjos Διεύθυνση: Μίλτωνος 89, Ζακάκι, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Μερικές φορές, ο μόνος άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς είναι ο εαυτός σου... Αγαπημένο Τραγούδι: Απόψε αιμορραγώ (Γ. Πλούταρχος) Δε θα ξεχάσω: Τα σχολικά χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να σέβεσαι τους υπόλοιπους αν θέλεις να σε σέβονται... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να γύριζα το χρόνο πίσω... Θα μου λείψει: Το σχολείο... η παρέα... οι καθηγητές... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Καιρός να σοβαρευτούμε και να μην αντιδρούμε επιπόλαια γιατί ό,τι κάνουμε πλέον αντικατοπτρίζεται στο μέλλον μας... Λίγα λόγια: Ελπίζω να πετύχουμε αυτά που θέλουμε και να βγούμε σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία...

20 Όνομα: Μάρκος Ιακώβου Παρατσούκλι: Αϊνστάιν Διεύθυνση: Αλάσκας 8, Ζακάκι, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Έφερες μου και 'μένα; Αγαπημένο Τραγούδι: Δε θα ξεχάσω: Τις όμορφες στιγμές που πέρασα με τους συμμαθητές μου... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να μην τα βάζω κάτω γιατί μπορώ να πετύχω! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Πολλές συνήθειες σε αυτό τον κόσμο... να μην υπάρχει διαχωρισμός και κοροϊδία... Θα μου λείψει: Οι ωραίες στιγμές που περάσαμε με τα παιδιά και τους καθηγητές μας! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να είστε πάντοτε καλά και να είστε πάντα υγιείς και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά και τους στόχους σας! Λίγα λόγια: Στην πολυαγαπημένη μου Διευθύντρια, στους καθηγητές μου και στους συμμαθητές μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν!

21 Όνομα: Χάρης Καραβέλλας Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Ελευθερίας 13, Παλώδια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όι εννά κάτσω να σπάσω! Ας φακκούν ρε πελλέ! Αγαπημένο Τραγούδι: Στα υπόγεια είναι η θέα (Π. Τερζής) Δε θα ξεχάσω: Την εκδρομή στην Ιταλία! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Treat others as you want to be treated (by V. Antoniou) Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υ πάρχει φτώχεια στον κόσμο... Θα μου λείψει: Οι πελλάρες της τάξης (έτσι άνετα)! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Παίξτε πελλό τώρα που μπορείτε! Λίγα λόγια: Το σχολείο είναι ο πρόλογος και η προετοιμασία για τη ζωή. Ελπίζω η προετοιμασία αυτή να ήταν αρκετή και όταν ανοίξω μετά από χρόνια τούτο το λεύκωμα να θυμηθώ τα μαθητικά μου χρόνια γιατί όπως λέει και το τραγούδι "τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα"!

22 Όνομα: Μαρίνα Κωνσταντίνου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Χρυσοσώτηρος 17, Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Δεν υπάρχει δεν μπορώ... υπάρχει δε θέλω! Αγαπημένο Τραγούδι: Υποσχέσου (Νικηφόρος) Δε θα ξεχάσω: Την εκδρομή στο Santa Marina Retreat... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να βάζω στόχους στη ζωή μου για να πετύχω! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Οι νέοι πάντοτε να βαδίζουμε σε σωστό δρόμο χωρίς να επηρεαζόμαστε από τίποτα... Να βρίσκουμε πάντα τις διεξόδους σε όλα τα προβλήματα! Θα μου λείψει: Οι ωραίες στιγμές της οικογένειάς μας... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να θέτετε πάντοτε υψηλούς στόχους στη ζωή σας και να είστε πάντοτε αισιόδοξοι! Λίγα λόγια: Στο σχολείο ζήσαμε και ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές... Το σχολείο αποτέλεσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Πήρα τα εφόδια... τώρα ας ανεβώ τα σκαλοπάτια της ζωής... Η καθημερινότητα έχει προκλήσεις. Η ολοκληρωμένη μας προσωπικότητα θα μας βοηθήσει να τα αντιμετωπίσουμε! Θα ήθελα να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας, φίλοι μου!

23 Όνομα: Άντρεα Λουκία Λυσάντρου Παρατσούκλι: Stylish Διεύθυνση: Αγγαίου 4, Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ζήσε την κάθε στιγμή σου σαν να είναι η τελευταία! Αγαπημένο Τραγούδι: Πόλη χιόνι Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά τα χρόνια! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Θέλει προσπάθεια να κάνεις τη δυνατότητα ικανότητα! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υ πάρχει αδικία στον κόσμο... Θα μου λείψει: Οι τρέλες της τάξης μας και οι... φωνές των καθηγητών! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Προσπαθήστε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα! Λίγα λόγια: Το πρώτο στάδιο της ζωής μας έχει φτάσει στο τέλος του... Αυτό το σχολείο ήταν σαν μια δεύτερη οικογένεια για όλους! Δε θα σας ξεχάσω ποτέ... Πάντα θα έχετε μια θέση στην καρδιά μου... Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα!

24 Όνομα: Αντρέας Μεταξάς Παρατσούκλι: Μουταξιάς Διεύθυνση: Άμστερνταμ 18, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Σ' όποιον αρέσουμε... για τους άλλους δε θα μπορέσουμε! Αγαπημένο Τραγούδι: Δώδεκα (Α. Βίσση) Δε θα ξεχάσω: Το αίσθημα ανασφάλειας την πρώτη μέρα στο ΠΑ ΣΚΑΛ όντας ξένος ανάμεσα σε ξένους... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις ζωές των άλλων, το κάνουν γιατί η δική τους δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να εξαφανίσω το άγχος και τη θλίψη από τα πρόσωπα των ανθρώπων... Θα μου λείψει: Ο ρόλος του παρουσιαστή στις εκδηλώσεις του σχολείου. Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να γίνονται μέρα με τη μέρα καλύτεροι άνθρωποι... Λίγα λόγια: Όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει! Αυτό ήταν για μένα το ΠΑΣΚΑΛ, ένας κύκλος που τώρα πια έκλεισε... Παρελθόν... Η συνέχεια μετά τα θρανία προβλέπεται... ενδιαφέρουσα!

25 Όνομα: Άριστος Παύλου Παρατσούκλι: Μα έχω; Διεύθυνση: Τιμοθέου 4, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ποτέ μην τα παρατάς! Αγαπημένο Τραγούδι: Ό,τι έχει σχέση με αγγλικό rock ή metal Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά μου χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην περιμένεις κάποιον άλλο να κάνει αυτό που πρέπει εσύ να κάνεις! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να υπήρχαν ίσες ευκαιρίες για όλους και να μην υπήρχε ρουσφέτι. Θα μου λείψει: Η ξεγνοιασιά που είχα ως μαθητής... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να μείνετε μακριά από προβλήματα... Λίγα λόγια: Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω εκτός από το ότι η ζωή είναι μικρή, γι' αυτό καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, να θέτετε ψηλούς στόχους και να αρπάζετε την ευκαιρία όταν σας δοθεί!

26 Όνομα: Απόστολος Φάκος Παρατσούκλι: Πίστολος Διεύθυνση: Σαμουήλ Χάου 4, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Καλός με τους καλούς Τρελός με τους τρελούς! Αγαπημένο Τραγούδι: Κακομαθημένο (Χρ. Χολίδης) Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά τα χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Βάλε που το ένα... φκάλε που το άλλο... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Τις... ώρες του σχολείου! Θα μου λείψει: Η... φάση του σχολείου! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να ζείτε την κάθε μέρα σας τόσο έντονα, σαν να είναι η τελευταία σας... Λίγα λόγια: Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα! Μη χαθούμε!

27 Όνομα: Μαρία Χαραλάμπους Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Άτλαντος 10, 3050, Αγ. Σπυρίδωνας, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ο κάθε άνθρωπος είναι όσο ευτυχισμένος επιλέγει ο ίδιος να είναι... Αγαπημένο Τραγούδι: Τα περαστικά μου (Γ. Τσαλίκης) Δε θα ξεχάσω: Τα ανέκδοτα του Αλέξαντρου! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να είμαι ο εαυτός μου... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να ξεκινήσω τη ζωή μου από την αρχή, κάνοντας λιγότερα λάθη και να είχα τη δύναμη να βοηθώ όποιον χρειάζεται βοήθεια... Θα μου λείψει: Πολλές ξεχωριστές στιγμές που έζησα για λίγο χρονικό διάστημα στο ΠΑΣΚΑΛ... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να είστε ο εαυτός σας και να ζείτε την κάθε σας στιγμή σαν να είναι η τελευταία σας... Λίγα λόγια: Ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές και συμμαθητές μου που με στήριξαν από την πρώτη μέρα που ήρθα στο ΠΑΣΚΑΛ μέχρι να προσαρμοστώ...

28 Όνομα: Έλενα Χ"Μιχαήλ Παρατσούκλι: Ώριμη Johnny Walker Διεύθυνση: Κεφαλληνίας 7, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όσοι μιλούν πίσω από την πλάτη μου είναι γιατί είμαι μπροστά απ' τη δική τους! Όσοι σχολιάζουν τη ζωή μου είναι γιατί είναι πιο ενδιαφέρουσα από τη δική τους! Αγαπημένο Τραγούδι: Ring my bells (E. Iglesias) Δε θα ξεχάσω: Την Ιταλία! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρώτοι! Υπάρχει και το αργυρό και το χάλκινο... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν:... θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Θα μου λείψει: Ο πανικός στην τάξη! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Μην μετανοιώνετε ποτέ για ότι έχετε κάνει γιατί θα είναι αργά... Λίγα λόγια: Αν και ήταν μικρό το σχολείο, εμείς καταφέραμε να το κάνουμε τεράστιο! Καλή τύχη αγαπημένοι μου φίλοι!

29 Όνομα: Αφέντρα Χωραΐτου Παρατσούκλι: Ντρου Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 60, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι... Αγαπημένο Τραγούδι: Το καλοκαίρι μου (Μ. Χ"Γιάννης) Δε θα ξεχάσω: Την 1η μέρα στο ΠΑΣΚΑΛ... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να είμαι πάντα ο εαυτός μου και να πατώ γερά στη γη... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υ πάρχει κοινωνικός αποκλεισμός και ρατσισμός... Θα μου λείψει: Τα σχολικά μου χρόνια... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να συμπεριφέρεστε στους άλλους όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται... Λίγα λόγια: Με το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς ένας κύκλος κλείνει και ένας άλλος ανοίγει... Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι πήραμε πολλά από τα σχολικά μας χρόνια! Ας αποτελέσουν τη βάση για το υπόλοιπο της ζωής μας!

30 Όνομα: Άντρεα Νικολάου Παρατσούκλι: Babee! (by Αντρέας Μεταξάς) Διεύθυνση: Αγίου Ειρηνάρχου 5, Κάτω Πολεμίδια Φράση που με εκφράζει: Ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα... κι' όταν τσακίζεσαι να λες "με γεια μου με χαρά μου φτου κι' απ' την αρχή τώρα"! Αγαπημένο Τραγούδι: Σε στιλ να μην ξεχνιόμαστε (Λ. Μαχαιρίτσας) Δε θα ξεχάσω: Τους ανθρώπους που με στήριξαν στα δύσκολα... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην ξαναπείς: "Θα ήθελα να κάνω αυτό"... Μπορείς να το κάνεις τώρα! Πίστεψε σε 'σένα! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να θυμίσω στον κόσμο ότι ο άνθρωπος δεν είναι αντικείμενο... Θα μου λείψει: Το γέλιο και οι στιγμές που έζησα με τους καλύτερους φίλους μου και τους συμμαθητές μου! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Μόνο ο καθένας ξεχωριστά ξέρει ποιος είναι ο τέλειος εαυτός του, ο μοναδικός ο οποίος θα περάσει έτσι στην ιστορία του κόσμου... Λίγα λόγια: Δε θα ξεχάσω ποτέ από πού ξεκίνησα, που έφτασα, πότε άρχισα να ωριμάζω, να μαθαίνω από τα λάθη μου, να ζω και να ονειρεύομαι... Τώρα τα όνειρα αγγίζουν την πραγματικότητα!

31 Όνομα: Χριστιάνα Νικολαΐδου Παρατσούκλι: Νάνα Χούντα Διεύθυνση: Δημήτρη Δημητριάδη 10Α, Νέα Εκάλη, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Αγαπημένο Τραγούδι: Για το καλό μου (Χ. Δάντης) Δε θα ξεχάσω: Την κάθε στιγμή που έχω περάσει μαζί σας! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Πάρε νερό μαζί σου... το μέλλον έχει ξηρασία! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν:... θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Θα μου λείψει: Ο πανικός κάθε μέρας ξεχωριστά! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Ποτέ μην ξεχάσετε από πού ξεκινήσατε! Δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι! Λίγα λόγια: Όταν σας πρωτογνώρισα και κατά τη διάρκεια των 6 χρόνων που ζήσαμε μαζί, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι πρέπει να πούμε αντίο... Να ξυπνώ και να ξέρω πως δε θα ξαναδώ τα αγουροξυπνημένα πρόσωπά σας, πως δε θα γελώ για 10 συνεχόμενες περιόδους με τα ατελείωτα αστεία μας, να νιώθω κοντά μου άτομα που αγαπώ και με αγαπούν! Τώρα όμως το όνειρο τελειώνει... Όσα ζήσαμε ήταν μοναδικά και πάντα θα είναι χαραγμένα στη μνήμη μου! Ευχαριστώ για τις αναμνήσεις! Η φιλία δεν είναι για τους πολλούς αλλά για τους λίγους... Είναι για τους ξεχωριστούς! Στο επανιδείν! Σας αγαπώ...

32

33

34 Πάντα ζητούσα έξω από 'μένα δύναμη κι αυτοπεποίθηση αλλά αυτά έρχονται από μέσα. Πάντα βρίσκονται εκεί. Anna Freud ( )

35 Ως πνευματικός σας πατέρας αναμένω από 'σας τα πνευματικά μου τέκνα τη δέσμευση των νέων της αρχαίας Σπάρτης προς τους πρεσβυτέρους τους: "Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες" (= εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροί σας). Αντρέας Αντωνίου Τέως Διευθυντής Μαθηματικός Ό,τι κι αν πω είναι λίγο... πολύ λίγο... Εσείς κι εγώ τα έχουμε πει, τα έχουμε νιώσει, τα έχουμε βιώσει... Θυμάστε πως ήσασταν όταν ξεκινούσατε; Πλησιάζετε στην κορυφή. Εκεί να μείνετε! Δεν είναι εύκολο... Το βέβαιο, όμως, είναι ότι μπορείτε! Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μας αλλά και για την προσωπικότητα του καθ' ενός προσωπικά. Η ελπίδα και η δημιουργικότητα ας μην σας λείψουν ποτέ. Κάθε μέρα που ξημερώνει για 'σας να είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη. Στην πορεία σας αυτή μην ξεχνάτε πως είστε άνθρωποι! Η υγεία σας συντροφεύει πάντα! Στο καλό! Αντρέας Καζαμίας, Β.Δ. Φιλόλογος Αν λεν πως το δέσιμο των ανθρώπων χρειάζεται χρόνο, μάλλον θα διαφωνήσω! Αν και σας γνώρισα πολύ λίγο, καταφέρατε να με κερδίσετε ως άνθρωπο και να γεμίσετε το μυαλό μου με αναμνήσεις και ευχάριστες σκέψεις... Σας ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα! Μαργαρίτα Παύλου, Μαθηματικός Θα ήθελα να σας θυμίσω μόνο πως κερδίζετε δύναμη, θάρρος κι αυτοπεποίθηση από την κάθε εμπειρία που σας αναγκάζει να σταθείτε και να αντιμετωπίζετε το φόβο κατά πρόσωπο: "Το ξεπερνώ αυτό που με φοβίζει. Μπορώ να αντιμετωπίσω κι ό,τι θα ακολουθήσει". Πρέπει να κάνετε αυτό που νομίζετε πως δεν μπορείτε να κάνετε! Καλή σταδιοδρομία σε ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε! Θα σας θυμάμαι πάντα! Σκεύη Αδάμου, Φιλόλογος Believe in yourselves and I am certain that you will make your dream come true! Βίκτωρας Αντωνίου, Αγγλικά

36 Αναμφίβολα βρίσκεστε σ' ένα από τα πιο καθοριστικά και κρίσιμα στάδια της ζωής σας. Αυτή την ώρα, θέλω κι εγώ να σας υπενθυμίσω ότι όπου κι αν πάτε και ό,τι κι αν γίνετε να μην ξεχνάτε ότι ο Χριστός μας είναι ο μόνος που ποτέ δε θα σας εγκαταλείψει ούτε θα σας κουράσει και ουδέποτε θα απογοητεύσει την ευγενική σας ψυχή! Με όλη μου την αγάπη... Νατάσσα Ματθαίου, Θεολόγος Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μια πορεία άξια του χαρακτήρα και της καλής διάθεσής σας. Όλοι οι στόχοι σας να γίνουν πραγματικότητα! Να 'στε ευγενικοί και ευτυχισμένοι με τις επιλογές σας! Ελένη Ζαντή Μουσικός Συμβουλευτική Αγωγή Εύχομαι καλή συνέχεια και η νέα σας ζωή να είναι γεμάτη από επιτυχίες! Ας αξιοποιήσετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκτήσατε και όλα σας τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα! Νίκη Μαυρομούστακου Υπεύθυνη Λυκείου Οικονομικά Το ταξίδι των μαθητικών σας χρόνων έφτασε στο τέλος του και σας βρίσκει πλέον ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες που καλείστε να αντεπεξέλθετε στη σύγχρονη πραγματικότητα. Εύχομαι να πετύχετε κάθε στόχο σας και είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας. Δε θα σας ξεχάσω ποτέ και θέλω πάντοτε να πιστεύετε στον εαυτό σας και να αντιμετωπίζετε θετικά τη ζωή! Μαρίνα Στυλιανού, Φιλόλογος Εύχομαι από καρδιάς καλή τύχη και στη νέα πραγματικότητα που σας περιμένει μακριά από τον οικείο χώρο του σχολείου μας. Κυνηγήστε τα όνειρά σας και μην περιμένετε "Μεσσίες" και "Σωτήρες" για να φροντίσουν γι' αυτά... Λάζαρος Λυρώνης Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές Με το τέλος της σχολικής σας ζωής εύχομαι κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία και ευτυχία! Γρηγόρης Γρηγοριάδης Β.Δ. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

37 Η στιγμή που περιμένατε έφτασε! Μην ξεχνάτε πως εδώ δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή ενός καινούριου ταξιδιού που θα σας σημαδέψει για μια ζωή! Καλή σταδιοδρομία λοιπόν και καλή τύχη! Μάριος Παλαμάς, Φυσική Αγωγή The world is your oyster so venture forth, explore and savor it. I wish you all much success and happiness wherever you go and whatever you do. Make us proud of your achievements. Good luck to you all! Jodi Niki Rigas, Senior Mistress PES Now that you 've graduated, your adventure has begun. Your schooling has prepared you for the race life has you run. I praise for your efforts and send good wishes, too, for a future filled with happiness, and your fondest dreams come true. Το καλύτερο της τύχης! Maria Ehrhartsmann, Senior Mistress PES Τις καλύτερές μου ευχές για καλή συνέχεια! Καλή τύχη σε όλους! Δόμνα Κωνσταντίνου, Επιστήμες H αλήθεια είναι ότι λυπάμαι πολύ που φεύγετε... Δε φαντάζεστε έξι χρόνια πόσο σας είχα συνηθίσει! Ήρθε η ώρα, όμως, για το μεγάλο σας ταξίδι το οποίο εύχομαι να είναι γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις και πολύ όμορφες στιγμές! Είστε όλοι υπέροχοι! Βέβαια ίσως "λλίο πιο..."! Χαρίκλεια Παπαλουκά, Βιολόγος Αμέσως επινόησα αυτό τον κανόνα για τον εαυτό μου, για να τον εφαρμόζω σε κάθε πιθανή απόφαση που θα έπρεπε να πάρω στο μέλλον: Θα ταξινομούσα όλα τα επιχειρήματα και θα έβλεπα ποια ανήκουν στο φόβο και ποια στη δημιουργικότητα, και εξισώνοντας τ' άλλα πράγματα, θα διάλεγα την απόφαση που θα συγκέντρωνε το μεγαλύτερο αριθμό δημιουργικών κινήτρων. Νομίζω πως αυτός πρέπει να είναι ένας κανόνας παρόμοιος μ' εκείνον που κάνει τους νάρκισσους και τους κρόκους να ξεπροβάλλουν σπρώχνοντας μέσα από την παγωμένη λάσπη. Katharine Butler Hathway

38

39

40

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΗΜΕΡΑ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΗΜΕΡΑ; Εισήγηση στην Παγκρήτια Σύναξη Νέων 3 Ἰανουαρίου 2015 Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο για την

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Eπιμέλεια Αλεξάνδρα Χολέβα Περσεφόνη Mήττα. M. K.. ΣYΛΛOΓOΣ KAPKINOΠAΘΩN MAKEΔONIAΣ-ΘPAKHΣ Εγνατίας 65, 1ος όρ. Θεσσαλονίκη (546 31) - Tηλ. 2310 241911 - Fax 2310

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Ê ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Τ Ε Υ Χ Ο Σ 3 6 Ν Ο Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ - Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 0 Κ Ι Σ Λ Ε Β - Τ Ε Β Ε Τ 5 7 7 1 περιεχοµενα 03 συνταξης σηµειωµα αποχαιρετισµος 04

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org Μετάφραση / Επιμέλεια Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Μετάφραση από www.ld.org Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Από την Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,

ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, Ο ΤΣΕΝ ΚΑΪΓΚΕ, Η ΒΑΛΕΡΙΑ ΓΚΟΛΙΝΟ, Ο ΓΚΙΓΙΟΜ ΛΟΡΑΝ ΚΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙΕΤ ΛΙΟΥΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΟΣΑ ΕΖΗΣΑΝ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006 Αρ. φύλλου 198

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 71ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 71ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 71ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ Κοντά στο ΦΥΛΛΟ 31 ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ 71 ΟΥ Σ.Π.Κ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΥΡΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ 71 ον ΤΙΜΗΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΙΟΣ 2012 #02 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 19 Σημαντικά μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 22 Μεθαδόνη 26 Η Επιθετικότητα στο Σχολείο

ΜΑΙΟΣ 2012 #02 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 19 Σημαντικά μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 22 Μεθαδόνη 26 Η Επιθετικότητα στο Σχολείο ΜΑΙΟΣ 2012 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ #02 19 Σημαντικά μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 22 Μεθαδόνη 26 Η Επιθετικότητα στο Σχολείο 140 150 130 120 110 100 90 0 10 20 30 40 50 60 80 70 Βρες το Κέντρο Βάρους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ WORKSHOP ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ GESTALT ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ WORKSHOP ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ GESTALT ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ε Ξ Α Μ Η Ν Ι Α Ι Ο Φ Υ Λ Λ Ο Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Σ Κ Α Ι Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ Τ Ο Υ Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Υ Ψ Υ Χ Ο Θ Ε ΡΑ Π Ε Ι Α Σ & Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η Σ G E S TA LT F O U N D AT I O N ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ-ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2014-2015

Διαβάστε περισσότερα

Η Σχέση Σας με τη Πνευματική Σας Οικογένεια (Ζώντας τον Δρόμο της Γνώσης κεφάλαιο 7)

Η Σχέση Σας με τη Πνευματική Σας Οικογένεια (Ζώντας τον Δρόμο της Γνώσης κεφάλαιο 7) Η Σχέση Σας με τη Πνευματική Σας Οικογένεια (Ζώντας τον Δρόμο της Γνώσης κεφάλαιο 7) Όπως έχετε σχέσεις μέσα στον κόσμο, έχετε σχέσεις και πέρα από τον κόσμο. Στον κόσμο, έχετε την εγκόσμια οικογένειά

Διαβάστε περισσότερα

Περί αγάπης Εισαγωγή

Περί αγάπης Εισαγωγή Περί αγάπης Εισαγωγή Η πραγματικότητα που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια είναι εφιαλτική και κάθε μέρα γίνεται ακόμα πιο αβάσταχτη και αδιέξοδη. Όλοι αισθανόμαστε ανήμποροι, πιασμένοι μέσα σε μια πανίσχυρη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«Γιατί μου προσφέρεσαι χωρίς να με γνωρίζεις;»

«Γιατί μου προσφέρεσαι χωρίς να με γνωρίζεις;» Σχολική Χρονιά 2011-2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εθελοντισμός σ. 1 Εθελοντισμός είναι η ανιδιοτελής προσφορά του κάθε ανθρώπου. Η έννοια του εθελοντισμού είναι η ιδέα της ανθρώπινης αλληλοβοήθειας που ο καθένας μας

Διαβάστε περισσότερα

Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο)

Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο) Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο) Γιε μου, έχω φθάσει τα 50 και εσύ είσαι ακόμη 17. Κι όμως, σε αυτό το μισό αιώνα περιπλάνησής μου σε ένα κόσμο άγνωστο και βάναυσο, όμορφο και

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη, το πιο σύντομο ανέκδοτο

Ανάπτυξη, το πιο σύντομο ανέκδοτο Κ.Δ.Α. Χ + 5 ΦΩΤΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ή ΦΩΤΑΚΟΣ Α' ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ TPIMHNIAIA ΠEPIOΔIKH EKΔOΣH TOY ΠANEΛΛHNIOY ΣYΛΛOΓOY MAΓOYΛIANITΩN TEYXOΣ 73 01-4943 www.magouliana.gr www.fb.com/magouliana www.twitter.com/magouliana

Διαβάστε περισσότερα

EUROPEAN UNIVERSITY-CYPRUS

EUROPEAN UNIVERSITY-CYPRUS EUROPEAN UNIVERSITY-CYPRUS Τμήμα Επιστημών της Αγωγής EDG 599: Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Έρευνας Συνάντηση 11 η : Κωδικοποίηση και επεξεργασία ποιοτικών δεδομένων Διδάσκων: Δρ Ιάσονας Λαμπριανού Αναγνώσματα

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΠΕΡΤΑ ΝΤΟΥΝΤΕ» (σελ. 13-23)

«ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΠΕΡΤΑ ΝΤΟΥΝΤΕ» (σελ. 13-23) 1 «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΠΕΡΤΑ ΝΤΟΥΝΤΕ» (σελ. 13-23) ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ποια ήταν η Μπέρτα Ντούντε; Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σημαντικό να ξέρει κανείς ποια ήταν

Διαβάστε περισσότερα

βιβλίο παιδικων ονείρων

βιβλίο παιδικων ονείρων Ë Ï Ã Ï Í Å Ù Í & Ê Ó Η ΠΡΟΟ ΟΣ 1971 - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ ΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤ. Β ΗΜΟΤ. ΣΧΟΛ. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 2 ου & 5 ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Ï Ë Õ Ã Ó Ï 5 o õ Ä Ç Ì Ï Ô É Ê

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 12.000 ANTITYΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 12.000 ANTITYΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 12.000 ANTITYΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Σιωπάς για να ακούγεσαι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάρω Βαμβουνάκη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Άννα Μαράντη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Edward

Διαβάστε περισσότερα

Διμηνιαίο περιοδικό της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 11 ΤΕΥΧΟΣ 261. Κωδ.: 1101

Διμηνιαίο περιοδικό της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 11 ΤΕΥΧΟΣ 261. Κωδ.: 1101 Διμηνιαίο περιοδικό της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 11 ΤΕΥΧΟΣ 261 Κωδ.: 1101 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΕΥΧΟΣ (Λεπτομέρειες στη σελ. 23) ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα αλλάξεις και θα γίνεις. άριστος µαθητής σ όλα τα. µέθοδος για γενική πρόοδο)

Πώς θα αλλάξεις και θα γίνεις. άριστος µαθητής σ όλα τα. µέθοδος για γενική πρόοδο) Βασίλης Χολέβας Παιδαγωγός - Νοµικός Θεσσαλονίκη Πώς θα αλλάξεις και θα γίνεις άριστος µαθητής σ όλα τα µαθήµατα (Μια αποτελεσµατική µέθοδος για γενική πρόοδο) Εισαγωγή Οι περισσότεροι µαθητές σε κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας. Ανθρώπινα ικαιώματα- Πρόσφυγες

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας. Ανθρώπινα ικαιώματα- Πρόσφυγες Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Ανθρώπινα ικαιώματα- Πρόσφυγες Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ιστορίες ανθρώπων Έκδοση των γονέων των μαθητών/τριών Νεάπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Copyright 2013 A.N. Triantafyllou Smashwords Edition Διαβάστε επίσης: Επισκέπτης (https://www.smashwords.com/books/view/336379) Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

1. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός; 2. 2. Με ποιους τρόπους τα παιδιά εκφοβίζονται; 3. 3. Για ποιους λόγους τα παιδιά εκφοβίζουν; 4

1. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός; 2. 2. Με ποιους τρόπους τα παιδιά εκφοβίζονται; 3. 3. Για ποιους λόγους τα παιδιά εκφοβίζουν; 4 Σχολικός Εκφοβισμός Καλώς ήλθατε! Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά παιδιά, γονείς, το σχολείο, αλλά και την κοινωνία. Μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ»

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ» ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ» Aπόσπασμα από το σεμινάριο «Συνάντηση με τον εαυτό μας» του Ερμή του Τρισμέγιστου που γίνεται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (βλέπε τις ανακοινώσεις των Σεμιναρίων στην

Διαβάστε περισσότερα

Μα ας τα πάρουμε απ την αρχή για να τα συνδέσουμε με το θέμα μας.

Μα ας τα πάρουμε απ την αρχή για να τα συνδέσουμε με το θέμα μας. «ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ». ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» ΣΤΟΝ RODOPI ULTRA TRAIL ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2012. 1 1. ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ? Ήταν το

Διαβάστε περισσότερα

πετάχτηκαν από αγνώστους σε στροφή του δρόμου στα πέρα Λακκώματα. Η κ. Άννα Παπαμιχαήλ ανέφερε και αυτή ότι η πρόσβαση στην τοποθεσία Αποκλείστρα

πετάχτηκαν από αγνώστους σε στροφή του δρόμου στα πέρα Λακκώματα. Η κ. Άννα Παπαμιχαήλ ανέφερε και αυτή ότι η πρόσβαση στην τοποθεσία Αποκλείστρα TΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΥ Tριμηνιαία Έκδοση Έτος 32 ο Αρ. Φύλλου: 124 Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2010 Έκδοση - Διεύθυνση: Σύλλογος Καστανιωτών Γραφεία: Προμάχων 3, 142 32 Ν. Ιωνία GREECE Τηλ.: 210 25.16.938

Διαβάστε περισσότερα

Copyright British Council

Copyright British Council ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Connecting Classrooms ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Το εγχειρίδιο αυτό δημιουργήθηκε για να παρέχει ιδέες, έμπνευση και πρακτική βοήθεια σε εκπαιδευτικούς που σχεδιάζουν καινοτόμα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Οι πράξεις είναι εκείνες που καθορίζουν το αποτέλεσµα

Οι πράξεις είναι εκείνες που καθορίζουν το αποτέλεσµα TELIKES SELIDES 21-04-15 14:59 ÂÏ 1 ΠΑΣΧΑ 2015 σ12-13 Αγάθη και Βαλεντίνη Ράντη Οι πράξεις είναι εκείνες που καθορίζουν το αποτέλεσµα σ22-23 Ο Σταµάτης Μαλέλης µιλάει για το στίγµα της σ58-59 κατάθλιψης

Διαβάστε περισσότερα