Καθήμενοι από αριστερά: Αντρέας Μεταξάς, Ευτύχιος Γιωργαλλή, Μάριος Γεωργίου, Αντρέας Καζαμίας Βίκτωρας Αντωνίου (Υπεύθυνοι Καθηγητές), Αλέξαντρος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καθήμενοι από αριστερά: Αντρέας Μεταξάς, Ευτύχιος Γιωργαλλή, Μάριος Γεωργίου, Αντρέας Καζαμίας Βίκτωρας Αντωνίου (Υπεύθυνοι Καθηγητές), Αλέξαντρος"

Transcript

1

2

3 Καθήμενοι από αριστερά: Αντρέας Μεταξάς, Ευτύχιος Γιωργαλλή, Μάριος Γεωργίου, Αντρέας Καζαμίας Βίκτωρας Αντωνίου (Υπεύθυνοι Καθηγητές), Αλέξαντρος Αχιλλέως, Χάρης Καραβέλλας, Άριστος Παύλου Μεσαία σειρά: Έλενα Χ"Μιχαήλ, Άντρεα Λουκία Λυσάντρου, Μαρία Χαραλάμπους, Χριστιάνα Νικολαΐδου, Ελεάνα Αντωνίου, Μαρίνα Κωνσταντίνου, Αφέντρα Χωραΐτου, Άντρεα Νικολάου Τελευταία σειρά: Μάρκος Ιακώβου, Δήμος Αναστασίου, Νέστορας Ευστρατίου, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γεωργίου, Μιχάλης Δαλμηράς, Σωτήρης Βάσου.

4 Αγαπητοί μου απόφοιτοι, Όσα περάσατε σε τούτο το σχολείο, τα καρδιοχτύπια και οι αγωνίες, τα αστεία και τα πειράγματα στη τάξη, τα διαλείμματα και οι κενές με τη ψιλοκουβεντούλα, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Αντρέας Αντρέου Διοικητικός Σύμβουλος Σχολών ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού Τώρα έφθασε η ώρα να ριχθείτε με θάρρος στο σκληρό αγώνα της ενήλικης ζωής, με τις δυσκολίες, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις. Μακρύ και κακοτράχαλο το μονοπάτι της ζωής. Μη φοβηθείτε και μη λοξοδρομήσετε ότι και αν σας τύχει. Γύρω είναι ο κόσμος και η δική σας εποχή και υπάρχει θέση και θέα για τον καθένα σας κατά τα έργα του, τη δύναμη του, την ανθρωπιά του. Εσείς ορίζετε την μοίρα σας, μονάχα εσείς. Πλάστε την όπως εσείς θέλετε. Πλάστε την με περίσκεψη γεμάτη ομορφιά και καλοσύνη, μένοντας πάντα δίκαιοι και έντιμοι στη σκέψη, αφήνοντας έξω κάθε μικρό και ασήμαντο. Στο καλό!

5 Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες, Η σχολική ζωή θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της ανάπτυξης και ωρίμανσης του παιδιού. Εύχομαι η δική σας σχολική εμπειρία να βοήθησε στην ολοκλήρωσή σας ως άτομα, ενήλικες πλέον, και να στάθηκε αρωγός στο να καθορίσει στόχους και γνώση ώστε να εκπληρωθούν τα όνειρά σας. Η ιδιαίτερη επαφή μαζί σας τόσο ως καθηγήτρια φιλόλογος, αλλά και ως Διευθύντριά σας, με αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και είμαι σίγουρη ότι θα αξιοποιήσετε τις ιδιαίτερες ικανότητές σας, ο καθένας ξεχωριστά, για μια χρηστή και άξια συνέχεια. Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Σχολή θα είναι πάντα συνοδοιπόρος στη ζωή σας και θα ενισχύσει τις μελλοντικές σας προσπάθειες για ευημερία και ολοκλήρωση των στόχων σας. Θα ήθελα να σας αποχαιρετήσω με τους πιο κάτω στίχους που θεωρώ ότι εκφράζουν το κύριο νόημα της ύπαρξής μας. Δέσποινα Πιερή Διευθύντρια Αν τις γλώσσες των ανθρώπων, και των αγγέλων μιλώ, αγάπη όμως δεν έχω, είμαι πιάνο ξεκούρδιστης παράφωνης ορχήστρας. Να προφητεύω αν μπορώ κι αν μάθω τα μυστήρια κι ολόκληρη τη γνώση κι αν έχω πίστη που να κινεί βουνά, αγάπη δεν έχω πάλι δεν είμαι τίποτα. Γιατί η αγάπη ανεκτικό καλύτερο σε κάνει, η αγάπη δε ζηλεύει και δεν αυθαδιάζει, η αγάπη δεν επαίρεται και δεν ασχημονεί. Η αγάπη πάντα ελπίζει και πάντα υπομένει. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία και εκπλήρωση των ονείρων σας!

6 Μια αποφοίτηση είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Έφτασε και για σας το τέλος της θητείας σας στη Μέση Εκπαίδευση. Το ταξίδι όμως της μόρφωσης δεν τελειώνει ποτέ. Είναι μια συνεχής προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης. Μαρίνα Κων/δου Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Συνεχίστε λοιπόν αγαπητοί, απόφοιτοι πλέον αυτό το όμορφο ταξίδι και α πολαύστε το. Αγωνιστείτε για τα περισσότερα και τα αρμόζοντα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σκληρή δουλειά λοιπόν και συνεχή αγώνα βελτίωσης του καθενός, που αναγκαστικά οδηγεί στη βελτίωση του κόσμου. Επενδύστε στη μόρφωση σας και τη γνώση, διαδικασία σκληρή και επίπονη που δεν γίνεται μαγικά και απότομα αλλά μέσω της παιδείας! Γιατί παιδεία είναι έννοια πέρα και πάνω από την εκπαίδευση, που διαπλάθει χαρακτήρες, δημιουργεί πολιτισμό και που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη. Ζήστε τη ζωή σας όσο το δυνατό πιο δημιουργικά, παρακινούμενοι από τη φιλοδοξία (με τη καλή έννοια βέβαια). "Χωρίς φιλοδοξία δεν ξεκινά τίποτα, χωρίς δουλειά όμως, δεν τελειώνει". Σας συγχαίρω λοιπόν, και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δρόμο που ο καθένας από εσάς έχει αποφασίσει να ακολουθήσει. Εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια, καλή θητεία στα αγόρια μας που θα καταταγούν στην Εθνική Φρουρά και καλή επιτυχία σε όσους θα συνεχίσουν τις σπουδές τους.

7 Τελειώσαμε! Απίστευτο! Πραγματικά αναρωτιέμαι πως πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια... Μάλλον θα ήταν η καλή παρέα και οι ευχάριστες στιγμές που ζήσαμε μαζί. Πρέπει να χαρούμε που επιτέλους τέλειωσε το σχολείο ή να λυπηθούμε που θα το αποχωριστούμε; Νομίζω ότι όλοι μας αισθανόμαστε την κόντρα αυτή των συναισθημάτων. Τα χρόνια αυτά που ήμασταν μαζί ζήσαμε αξέχαστες στιγμές με γέλιο, πλάκες προς τους καθηγητές μας, πειράγματα μεταξύ μας αλλά και κάποιους τσακωμούς που πάντα καταφέρναμε να ξεπερνούμε. Επίσης η περίπτωσή μας ως τάξη ήταν ξεχωριστή εφόσον η ζωηράδα μας ήταν έντονη! Όλοι όμως έλεγαν ότι ήμασταν η πιο δεμένη τάξη απ' όλες και δεν μπορούσε να το αμφισβητήσει κανένας. Τα σλόγκαν, τα συνθήματα και ο "πανικός" της τάξης θα μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Πέραν όμως από αυτά ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζουν οι καθηγητές μας οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριζαν. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι ο καθένας από εμάς έχει κάτι σημαντικό να προσφέρει στην κοινωνία τώρα που πλέον θα είμαστε ανεξάρτητα μέλη της. Εύχομαι σε όλους να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας αλλά όπως έλεγε και ο Κ. Π. Καβάφης, σημασία δεν έχει η Ιθάκη αλλά η διαδρομή προς αυτήν! Ελεάνα Αντωνίου Πρόεδρος Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου Καλό δρόμο αγαπημένοι μου συμμαθητές!

8

9

10 Όνομα: Δήμος Αναστασίου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Ευαγόρα Παλληκαρίδη 34, Ύψωνας, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Παρασκευή εναέριο! Αγαπημένο Τραγούδι: Πατώματα (Γ. Τσαλίκης) Δε θα ξεχάσω: Τις αξέχαστες στιγμές που περάσαμε μαζί... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Έχε το νου σου... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να φέρω τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κύπρο! Θα μου λείψει: Αυτό που τώρα ζω... Τα μαθητικά τα χρόνια! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να προσέχετε και αν έχει κάτι μη διστάσετε να μου τηλεφωνήσετε... Λίγα λόγια: Να είστε όλοι καλά αγαπημένοι μου συμμαθητές... Να προσέχετε...

11 Όνομα: Ελεάνα Αντωνίου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Κρίνων 16, Εκάλη, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Impossible is nothing! Αγαπημένο Τραγούδι: Το χρόνο σταματάω (Σ. Ρουβάς) Δε θα ξεχάσω: Το ταξίδι την Ιταλία... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Πάντα να δίνω χωρίς να περιμένω ανταπόκριση... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να σταματήσει ο χρόνος στο καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση της Γ' Λυκείου! Θα μου λείψει: Ο πανικός της τάξης! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να κυνηγάτε πάντοτε τα όνειρά σας, να μην απογοητεύεστε και να συνεχίζετε να προσπαθείτε πάντα για τα πάντα! Λίγα λόγια: Ευχαριστώ για όλες τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια... Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ! Εύχομαι σε όλους ό,τι καλύτερο στη μετέπειτα ζωή σας!

12 Όνομα: Τάσος Αντωνίου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Επτακώμης 5, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Impossible is nothing! Αγαπημένο Τραγούδι: Best memories (D. Guetta) Δε θα ξεχάσω: Τους καθηγητές και τους φίλους μου! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Σκέψου το θετικά... Γίνεται! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υπάρχει δυστυχία, εκμετάλλευση, φτώχεια... Θα μου λείψει: Τα σχολικά χρόνια... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Στη ζωή σας αν δεν έχετε στόχους, δεν μπορείτε να πάτε μπροστά... Λίγα λόγια: Όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο έμαθα τόσα πολλά και διδάχτηκα πολύ περισσότερα... Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου γι' αυτό... Ήδη με βοηθήσατε για το μέλλον μου!

13 Όνομα: Αλέξαντρος Αχιλλέως Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Σύμης 12, Γερμασόγεια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ζήσε την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία! Αγαπημένο Τραγούδι: Το παλιό μου παλτό (Χ. Δάντης) Δε θα ξεχάσω: Τους συμμαθητές και τους καθηγητές μου... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να είμαι ο εαυτός μου και να προσπαθώ για το καλύτερο... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν:... θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Θα μου λείψει: Τα αστεία μας... τα πειράγματά μας... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Είστε ικανοί να πετύχετε αυτό που θέλετε αρκεί να το καταλάβετε! Λίγα λόγια: Όταν περάσεις 6 χρόνια μ' αυτή την τάξη, αποκλείεται να έχεις να πεις μόνο λίγα λόγια... Εύχομαι να μη χαθούμε! Να μην τελειώσουν όλα μόλις κλείσουν απόψε τα φώτα... Οπότε αντί για "αντίο" προτιμώ να πω "τα λέμε αργότερα"!

14 Όνομα: Σωτήρης Βάσου Παρατσούκλι: Τσουλόφτας Διεύθυνση: Ριζοκαρπάσου 23, Κάψαλος Φράση που με εκφράζει: Ό,τι θέλεις μπορείς να το πετύχεις, φτάνει να έχεις θέληση και υπομονή! Αγαπημένο Τραγούδι: Με πιάνουν τα κλάματα (Σ. Γονίδης) Δε θα ξεχάσω: Το ταξίδι στην Ιταλία! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην κρίνεις για να μην κριθείς! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Το περιβαλλοντικό μας πρόβλημα... Θα μου λείψει: Το "τροχονομικό" στιλ του κ. Γρηγοριάδη όταν χτυπούσε το κουδούνι για να μπούμε στις τάξεις! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Πάντα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ό,τι κι αν κάνουν! Λίγα λόγια: Πέρασαν τα 6 χρόνια της φοίτησής μου στο ΠΑΣΚΑΛ χωρίς να το καταλάβω... Σ' αυτό συνέβαλαν οι συμμαθητές μου που συνεχώς ήταν τάξη ομάδα! Έτσι πέρασαν τα πιο ωραία σχολικά μας χρόνια...

15 Όνομα: Γιώργος Γεωργίου Παρατσούκλι: Giio Διεύθυνση: Σφακίων 1, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, ολόκληρο το σύμπαν συντελεί να το πετύχεις! Αγαπημένο Τραγούδι: Λόγια φιλικά (Β. Καρράς) Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά μου χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Ό,τι κάνεις να το κάνεις με τη δική σου θέληση και να μην το κάνεις αναγκαστικά! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να διώξω τη σήψη και τη διαφθορά από την εξουσία... Θα μου λείψει: Η παρέα των συμμαθητών μου και όλες οι ωραίες στιγμές που είχαμε καθημερινά... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Συγκεντρωμένοι στους στόχους σας! Να προσέχετε! Λίγα λόγια: Τα χρόνια περνάνε εύκολα! Σαν να ήταν χθες... Α' Δημοτικού τότε... σήμερα εδώ! Ζήσε καλά, διασκέδασε με μέτρο, εξασφάλισε μια άνετη ζωή!

16 Όνομα: Μάριος Γεωργίου Παρατσούκλι: Super Mario Διεύθυνση: Φιλοτίμου 7, Κάψαλος, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Το μέλλον σου εξαρτάται από τα όνειρά σου γι' αυτό... τράβα για ύπνο! Αγαπημένο Τραγούδι: Η ζωή (Δ. Μπάσης) Δε θα ξεχάσω: Τα άτομα με τα οποία πέρασα τα 6 καλύτερα χρόνια της ζωής μου! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Ο καλύτερος στόχος... να βάζεις πάντα στόχους! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Η υπερτιμημένη αξία του υλικού... Θα την έκανα αξία πνευματική! Θα μου λείψει: Η παρέα, ο πανικός, οι φωνές, τα γέλια, οι τιμωρίες, η τιμημένη στολή, τα μαθητικά τα χρόνια! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Ζήστε την κάθε στιγμή γιατί αυτή θα αποτελεί και μέλλον! Λίγα λόγια: Η ανάμνηση του σχολείου θα κρατήσει αιώνια... Με τίποτα δεν αλλάζω τα μαθητικά τα χρόνια!

17 Όνομα: Ευτύχιος Γιωργαλλής Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Δαλίας 13, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Καλοκαιρινές διακοπές... για πάντα! Αγαπημένο Τραγούδι: Sexy bitch (D. Guetta Ft Akon) Δε θα ξεχάσω: Την 1η μέρα στο ΠΑΣΚΑΛ! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην κρίνεις για να μην κριθείς! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην γίνονται ποτέ πόλεμοι και να επικρατήσει ειρήνη στον κόσμο! Θα μου λείψει: Το διάλειμμα στο σχολείο και η παρέα... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να προσέχετε φίλοι μου! Η ζωή είναι δύσκολη... Λίγα λόγια: Φτάσαμε στο τέλος... Ας εκπληρώσουμε τους στόχους μας!

18 Όνομα: Μιχάλης Δαλμηράς Παρατσούκλι: Βούδας Διεύθυνση: Γενναδίου Σχολαρίου 3, Μέσα Γειτονιά, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Καλός με τους καλούς... πελλός με τους πελλούς! Αγαπημένο Τραγούδι: Σαν έρθει η μέρα (Η. Αδάμου Ft Stavento) Δε θα ξεχάσω: Όσους με στηρίζουν... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να βλέπω μπροστά και να μην αφήνω τίποτα και κανένα να με στεναχωρεί... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Η αχαριστία, η κακία και η ζήλεια του κόσμου... Θα μου λείψει: Η παρέα μου και τα όσα περάσαμε μαζί! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να είστε δυναμικοί, ατρόμητοι και να μην αφήσετε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά σας! Λίγα λόγια: Όσα πέρασα μέχρι να τελειώσω το σχολείο με έμαθαν πολλά... με έκαναν πιο δυνατό. Τώρα πια, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και καμιά αμφιβολία για τον εαυτό μου...

19 Όνομα: Νέστορας Ευστρατίου Παρατσούκλι: Bonjos Διεύθυνση: Μίλτωνος 89, Ζακάκι, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Μερικές φορές, ο μόνος άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς είναι ο εαυτός σου... Αγαπημένο Τραγούδι: Απόψε αιμορραγώ (Γ. Πλούταρχος) Δε θα ξεχάσω: Τα σχολικά χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να σέβεσαι τους υπόλοιπους αν θέλεις να σε σέβονται... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να γύριζα το χρόνο πίσω... Θα μου λείψει: Το σχολείο... η παρέα... οι καθηγητές... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Καιρός να σοβαρευτούμε και να μην αντιδρούμε επιπόλαια γιατί ό,τι κάνουμε πλέον αντικατοπτρίζεται στο μέλλον μας... Λίγα λόγια: Ελπίζω να πετύχουμε αυτά που θέλουμε και να βγούμε σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία...

20 Όνομα: Μάρκος Ιακώβου Παρατσούκλι: Αϊνστάιν Διεύθυνση: Αλάσκας 8, Ζακάκι, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Έφερες μου και 'μένα; Αγαπημένο Τραγούδι: Δε θα ξεχάσω: Τις όμορφες στιγμές που πέρασα με τους συμμαθητές μου... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να μην τα βάζω κάτω γιατί μπορώ να πετύχω! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Πολλές συνήθειες σε αυτό τον κόσμο... να μην υπάρχει διαχωρισμός και κοροϊδία... Θα μου λείψει: Οι ωραίες στιγμές που περάσαμε με τα παιδιά και τους καθηγητές μας! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να είστε πάντοτε καλά και να είστε πάντα υγιείς και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά και τους στόχους σας! Λίγα λόγια: Στην πολυαγαπημένη μου Διευθύντρια, στους καθηγητές μου και στους συμμαθητές μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν!

21 Όνομα: Χάρης Καραβέλλας Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Ελευθερίας 13, Παλώδια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όι εννά κάτσω να σπάσω! Ας φακκούν ρε πελλέ! Αγαπημένο Τραγούδι: Στα υπόγεια είναι η θέα (Π. Τερζής) Δε θα ξεχάσω: Την εκδρομή στην Ιταλία! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Treat others as you want to be treated (by V. Antoniou) Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υ πάρχει φτώχεια στον κόσμο... Θα μου λείψει: Οι πελλάρες της τάξης (έτσι άνετα)! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Παίξτε πελλό τώρα που μπορείτε! Λίγα λόγια: Το σχολείο είναι ο πρόλογος και η προετοιμασία για τη ζωή. Ελπίζω η προετοιμασία αυτή να ήταν αρκετή και όταν ανοίξω μετά από χρόνια τούτο το λεύκωμα να θυμηθώ τα μαθητικά μου χρόνια γιατί όπως λέει και το τραγούδι "τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα"!

22 Όνομα: Μαρίνα Κωνσταντίνου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Χρυσοσώτηρος 17, Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Δεν υπάρχει δεν μπορώ... υπάρχει δε θέλω! Αγαπημένο Τραγούδι: Υποσχέσου (Νικηφόρος) Δε θα ξεχάσω: Την εκδρομή στο Santa Marina Retreat... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να βάζω στόχους στη ζωή μου για να πετύχω! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Οι νέοι πάντοτε να βαδίζουμε σε σωστό δρόμο χωρίς να επηρεαζόμαστε από τίποτα... Να βρίσκουμε πάντα τις διεξόδους σε όλα τα προβλήματα! Θα μου λείψει: Οι ωραίες στιγμές της οικογένειάς μας... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να θέτετε πάντοτε υψηλούς στόχους στη ζωή σας και να είστε πάντοτε αισιόδοξοι! Λίγα λόγια: Στο σχολείο ζήσαμε και ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές... Το σχολείο αποτέλεσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Πήρα τα εφόδια... τώρα ας ανεβώ τα σκαλοπάτια της ζωής... Η καθημερινότητα έχει προκλήσεις. Η ολοκληρωμένη μας προσωπικότητα θα μας βοηθήσει να τα αντιμετωπίσουμε! Θα ήθελα να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας, φίλοι μου!

23 Όνομα: Άντρεα Λουκία Λυσάντρου Παρατσούκλι: Stylish Διεύθυνση: Αγγαίου 4, Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ζήσε την κάθε στιγμή σου σαν να είναι η τελευταία! Αγαπημένο Τραγούδι: Πόλη χιόνι Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά τα χρόνια! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Θέλει προσπάθεια να κάνεις τη δυνατότητα ικανότητα! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υ πάρχει αδικία στον κόσμο... Θα μου λείψει: Οι τρέλες της τάξης μας και οι... φωνές των καθηγητών! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Προσπαθήστε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα! Λίγα λόγια: Το πρώτο στάδιο της ζωής μας έχει φτάσει στο τέλος του... Αυτό το σχολείο ήταν σαν μια δεύτερη οικογένεια για όλους! Δε θα σας ξεχάσω ποτέ... Πάντα θα έχετε μια θέση στην καρδιά μου... Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα!

24 Όνομα: Αντρέας Μεταξάς Παρατσούκλι: Μουταξιάς Διεύθυνση: Άμστερνταμ 18, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Σ' όποιον αρέσουμε... για τους άλλους δε θα μπορέσουμε! Αγαπημένο Τραγούδι: Δώδεκα (Α. Βίσση) Δε θα ξεχάσω: Το αίσθημα ανασφάλειας την πρώτη μέρα στο ΠΑ ΣΚΑΛ όντας ξένος ανάμεσα σε ξένους... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις ζωές των άλλων, το κάνουν γιατί η δική τους δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να εξαφανίσω το άγχος και τη θλίψη από τα πρόσωπα των ανθρώπων... Θα μου λείψει: Ο ρόλος του παρουσιαστή στις εκδηλώσεις του σχολείου. Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να γίνονται μέρα με τη μέρα καλύτεροι άνθρωποι... Λίγα λόγια: Όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει! Αυτό ήταν για μένα το ΠΑΣΚΑΛ, ένας κύκλος που τώρα πια έκλεισε... Παρελθόν... Η συνέχεια μετά τα θρανία προβλέπεται... ενδιαφέρουσα!

25 Όνομα: Άριστος Παύλου Παρατσούκλι: Μα έχω; Διεύθυνση: Τιμοθέου 4, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ποτέ μην τα παρατάς! Αγαπημένο Τραγούδι: Ό,τι έχει σχέση με αγγλικό rock ή metal Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά μου χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην περιμένεις κάποιον άλλο να κάνει αυτό που πρέπει εσύ να κάνεις! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να υπήρχαν ίσες ευκαιρίες για όλους και να μην υπήρχε ρουσφέτι. Θα μου λείψει: Η ξεγνοιασιά που είχα ως μαθητής... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να μείνετε μακριά από προβλήματα... Λίγα λόγια: Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω εκτός από το ότι η ζωή είναι μικρή, γι' αυτό καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, να θέτετε ψηλούς στόχους και να αρπάζετε την ευκαιρία όταν σας δοθεί!

26 Όνομα: Απόστολος Φάκος Παρατσούκλι: Πίστολος Διεύθυνση: Σαμουήλ Χάου 4, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Καλός με τους καλούς Τρελός με τους τρελούς! Αγαπημένο Τραγούδι: Κακομαθημένο (Χρ. Χολίδης) Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά τα χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Βάλε που το ένα... φκάλε που το άλλο... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Τις... ώρες του σχολείου! Θα μου λείψει: Η... φάση του σχολείου! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να ζείτε την κάθε μέρα σας τόσο έντονα, σαν να είναι η τελευταία σας... Λίγα λόγια: Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα! Μη χαθούμε!

27 Όνομα: Μαρία Χαραλάμπους Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Άτλαντος 10, 3050, Αγ. Σπυρίδωνας, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ο κάθε άνθρωπος είναι όσο ευτυχισμένος επιλέγει ο ίδιος να είναι... Αγαπημένο Τραγούδι: Τα περαστικά μου (Γ. Τσαλίκης) Δε θα ξεχάσω: Τα ανέκδοτα του Αλέξαντρου! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να είμαι ο εαυτός μου... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να ξεκινήσω τη ζωή μου από την αρχή, κάνοντας λιγότερα λάθη και να είχα τη δύναμη να βοηθώ όποιον χρειάζεται βοήθεια... Θα μου λείψει: Πολλές ξεχωριστές στιγμές που έζησα για λίγο χρονικό διάστημα στο ΠΑΣΚΑΛ... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να είστε ο εαυτός σας και να ζείτε την κάθε σας στιγμή σαν να είναι η τελευταία σας... Λίγα λόγια: Ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές και συμμαθητές μου που με στήριξαν από την πρώτη μέρα που ήρθα στο ΠΑΣΚΑΛ μέχρι να προσαρμοστώ...

28 Όνομα: Έλενα Χ"Μιχαήλ Παρατσούκλι: Ώριμη Johnny Walker Διεύθυνση: Κεφαλληνίας 7, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όσοι μιλούν πίσω από την πλάτη μου είναι γιατί είμαι μπροστά απ' τη δική τους! Όσοι σχολιάζουν τη ζωή μου είναι γιατί είναι πιο ενδιαφέρουσα από τη δική τους! Αγαπημένο Τραγούδι: Ring my bells (E. Iglesias) Δε θα ξεχάσω: Την Ιταλία! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρώτοι! Υπάρχει και το αργυρό και το χάλκινο... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν:... θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Θα μου λείψει: Ο πανικός στην τάξη! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Μην μετανοιώνετε ποτέ για ότι έχετε κάνει γιατί θα είναι αργά... Λίγα λόγια: Αν και ήταν μικρό το σχολείο, εμείς καταφέραμε να το κάνουμε τεράστιο! Καλή τύχη αγαπημένοι μου φίλοι!

29 Όνομα: Αφέντρα Χωραΐτου Παρατσούκλι: Ντρου Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 60, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι... Αγαπημένο Τραγούδι: Το καλοκαίρι μου (Μ. Χ"Γιάννης) Δε θα ξεχάσω: Την 1η μέρα στο ΠΑΣΚΑΛ... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να είμαι πάντα ο εαυτός μου και να πατώ γερά στη γη... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υ πάρχει κοινωνικός αποκλεισμός και ρατσισμός... Θα μου λείψει: Τα σχολικά μου χρόνια... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να συμπεριφέρεστε στους άλλους όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται... Λίγα λόγια: Με το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς ένας κύκλος κλείνει και ένας άλλος ανοίγει... Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι πήραμε πολλά από τα σχολικά μας χρόνια! Ας αποτελέσουν τη βάση για το υπόλοιπο της ζωής μας!

30 Όνομα: Άντρεα Νικολάου Παρατσούκλι: Babee! (by Αντρέας Μεταξάς) Διεύθυνση: Αγίου Ειρηνάρχου 5, Κάτω Πολεμίδια Φράση που με εκφράζει: Ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα... κι' όταν τσακίζεσαι να λες "με γεια μου με χαρά μου φτου κι' απ' την αρχή τώρα"! Αγαπημένο Τραγούδι: Σε στιλ να μην ξεχνιόμαστε (Λ. Μαχαιρίτσας) Δε θα ξεχάσω: Τους ανθρώπους που με στήριξαν στα δύσκολα... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην ξαναπείς: "Θα ήθελα να κάνω αυτό"... Μπορείς να το κάνεις τώρα! Πίστεψε σε 'σένα! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να θυμίσω στον κόσμο ότι ο άνθρωπος δεν είναι αντικείμενο... Θα μου λείψει: Το γέλιο και οι στιγμές που έζησα με τους καλύτερους φίλους μου και τους συμμαθητές μου! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Μόνο ο καθένας ξεχωριστά ξέρει ποιος είναι ο τέλειος εαυτός του, ο μοναδικός ο οποίος θα περάσει έτσι στην ιστορία του κόσμου... Λίγα λόγια: Δε θα ξεχάσω ποτέ από πού ξεκίνησα, που έφτασα, πότε άρχισα να ωριμάζω, να μαθαίνω από τα λάθη μου, να ζω και να ονειρεύομαι... Τώρα τα όνειρα αγγίζουν την πραγματικότητα!

31 Όνομα: Χριστιάνα Νικολαΐδου Παρατσούκλι: Νάνα Χούντα Διεύθυνση: Δημήτρη Δημητριάδη 10Α, Νέα Εκάλη, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Αγαπημένο Τραγούδι: Για το καλό μου (Χ. Δάντης) Δε θα ξεχάσω: Την κάθε στιγμή που έχω περάσει μαζί σας! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Πάρε νερό μαζί σου... το μέλλον έχει ξηρασία! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν:... θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Θα μου λείψει: Ο πανικός κάθε μέρας ξεχωριστά! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Ποτέ μην ξεχάσετε από πού ξεκινήσατε! Δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι! Λίγα λόγια: Όταν σας πρωτογνώρισα και κατά τη διάρκεια των 6 χρόνων που ζήσαμε μαζί, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι πρέπει να πούμε αντίο... Να ξυπνώ και να ξέρω πως δε θα ξαναδώ τα αγουροξυπνημένα πρόσωπά σας, πως δε θα γελώ για 10 συνεχόμενες περιόδους με τα ατελείωτα αστεία μας, να νιώθω κοντά μου άτομα που αγαπώ και με αγαπούν! Τώρα όμως το όνειρο τελειώνει... Όσα ζήσαμε ήταν μοναδικά και πάντα θα είναι χαραγμένα στη μνήμη μου! Ευχαριστώ για τις αναμνήσεις! Η φιλία δεν είναι για τους πολλούς αλλά για τους λίγους... Είναι για τους ξεχωριστούς! Στο επανιδείν! Σας αγαπώ...

32

33

34 Πάντα ζητούσα έξω από 'μένα δύναμη κι αυτοπεποίθηση αλλά αυτά έρχονται από μέσα. Πάντα βρίσκονται εκεί. Anna Freud ( )

35 Ως πνευματικός σας πατέρας αναμένω από 'σας τα πνευματικά μου τέκνα τη δέσμευση των νέων της αρχαίας Σπάρτης προς τους πρεσβυτέρους τους: "Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες" (= εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροί σας). Αντρέας Αντωνίου Τέως Διευθυντής Μαθηματικός Ό,τι κι αν πω είναι λίγο... πολύ λίγο... Εσείς κι εγώ τα έχουμε πει, τα έχουμε νιώσει, τα έχουμε βιώσει... Θυμάστε πως ήσασταν όταν ξεκινούσατε; Πλησιάζετε στην κορυφή. Εκεί να μείνετε! Δεν είναι εύκολο... Το βέβαιο, όμως, είναι ότι μπορείτε! Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μας αλλά και για την προσωπικότητα του καθ' ενός προσωπικά. Η ελπίδα και η δημιουργικότητα ας μην σας λείψουν ποτέ. Κάθε μέρα που ξημερώνει για 'σας να είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη. Στην πορεία σας αυτή μην ξεχνάτε πως είστε άνθρωποι! Η υγεία σας συντροφεύει πάντα! Στο καλό! Αντρέας Καζαμίας, Β.Δ. Φιλόλογος Αν λεν πως το δέσιμο των ανθρώπων χρειάζεται χρόνο, μάλλον θα διαφωνήσω! Αν και σας γνώρισα πολύ λίγο, καταφέρατε να με κερδίσετε ως άνθρωπο και να γεμίσετε το μυαλό μου με αναμνήσεις και ευχάριστες σκέψεις... Σας ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα! Μαργαρίτα Παύλου, Μαθηματικός Θα ήθελα να σας θυμίσω μόνο πως κερδίζετε δύναμη, θάρρος κι αυτοπεποίθηση από την κάθε εμπειρία που σας αναγκάζει να σταθείτε και να αντιμετωπίζετε το φόβο κατά πρόσωπο: "Το ξεπερνώ αυτό που με φοβίζει. Μπορώ να αντιμετωπίσω κι ό,τι θα ακολουθήσει". Πρέπει να κάνετε αυτό που νομίζετε πως δεν μπορείτε να κάνετε! Καλή σταδιοδρομία σε ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε! Θα σας θυμάμαι πάντα! Σκεύη Αδάμου, Φιλόλογος Believe in yourselves and I am certain that you will make your dream come true! Βίκτωρας Αντωνίου, Αγγλικά

36 Αναμφίβολα βρίσκεστε σ' ένα από τα πιο καθοριστικά και κρίσιμα στάδια της ζωής σας. Αυτή την ώρα, θέλω κι εγώ να σας υπενθυμίσω ότι όπου κι αν πάτε και ό,τι κι αν γίνετε να μην ξεχνάτε ότι ο Χριστός μας είναι ο μόνος που ποτέ δε θα σας εγκαταλείψει ούτε θα σας κουράσει και ουδέποτε θα απογοητεύσει την ευγενική σας ψυχή! Με όλη μου την αγάπη... Νατάσσα Ματθαίου, Θεολόγος Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μια πορεία άξια του χαρακτήρα και της καλής διάθεσής σας. Όλοι οι στόχοι σας να γίνουν πραγματικότητα! Να 'στε ευγενικοί και ευτυχισμένοι με τις επιλογές σας! Ελένη Ζαντή Μουσικός Συμβουλευτική Αγωγή Εύχομαι καλή συνέχεια και η νέα σας ζωή να είναι γεμάτη από επιτυχίες! Ας αξιοποιήσετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκτήσατε και όλα σας τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα! Νίκη Μαυρομούστακου Υπεύθυνη Λυκείου Οικονομικά Το ταξίδι των μαθητικών σας χρόνων έφτασε στο τέλος του και σας βρίσκει πλέον ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες που καλείστε να αντεπεξέλθετε στη σύγχρονη πραγματικότητα. Εύχομαι να πετύχετε κάθε στόχο σας και είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας. Δε θα σας ξεχάσω ποτέ και θέλω πάντοτε να πιστεύετε στον εαυτό σας και να αντιμετωπίζετε θετικά τη ζωή! Μαρίνα Στυλιανού, Φιλόλογος Εύχομαι από καρδιάς καλή τύχη και στη νέα πραγματικότητα που σας περιμένει μακριά από τον οικείο χώρο του σχολείου μας. Κυνηγήστε τα όνειρά σας και μην περιμένετε "Μεσσίες" και "Σωτήρες" για να φροντίσουν γι' αυτά... Λάζαρος Λυρώνης Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές Με το τέλος της σχολικής σας ζωής εύχομαι κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία και ευτυχία! Γρηγόρης Γρηγοριάδης Β.Δ. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

37 Η στιγμή που περιμένατε έφτασε! Μην ξεχνάτε πως εδώ δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή ενός καινούριου ταξιδιού που θα σας σημαδέψει για μια ζωή! Καλή σταδιοδρομία λοιπόν και καλή τύχη! Μάριος Παλαμάς, Φυσική Αγωγή The world is your oyster so venture forth, explore and savor it. I wish you all much success and happiness wherever you go and whatever you do. Make us proud of your achievements. Good luck to you all! Jodi Niki Rigas, Senior Mistress PES Now that you 've graduated, your adventure has begun. Your schooling has prepared you for the race life has you run. I praise for your efforts and send good wishes, too, for a future filled with happiness, and your fondest dreams come true. Το καλύτερο της τύχης! Maria Ehrhartsmann, Senior Mistress PES Τις καλύτερές μου ευχές για καλή συνέχεια! Καλή τύχη σε όλους! Δόμνα Κωνσταντίνου, Επιστήμες H αλήθεια είναι ότι λυπάμαι πολύ που φεύγετε... Δε φαντάζεστε έξι χρόνια πόσο σας είχα συνηθίσει! Ήρθε η ώρα, όμως, για το μεγάλο σας ταξίδι το οποίο εύχομαι να είναι γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις και πολύ όμορφες στιγμές! Είστε όλοι υπέροχοι! Βέβαια ίσως "λλίο πιο..."! Χαρίκλεια Παπαλουκά, Βιολόγος Αμέσως επινόησα αυτό τον κανόνα για τον εαυτό μου, για να τον εφαρμόζω σε κάθε πιθανή απόφαση που θα έπρεπε να πάρω στο μέλλον: Θα ταξινομούσα όλα τα επιχειρήματα και θα έβλεπα ποια ανήκουν στο φόβο και ποια στη δημιουργικότητα, και εξισώνοντας τ' άλλα πράγματα, θα διάλεγα την απόφαση που θα συγκέντρωνε το μεγαλύτερο αριθμό δημιουργικών κινήτρων. Νομίζω πως αυτός πρέπει να είναι ένας κανόνας παρόμοιος μ' εκείνον που κάνει τους νάρκισσους και τους κρόκους να ξεπροβάλλουν σπρώχνοντας μέσα από την παγωμένη λάσπη. Katharine Butler Hathway

38

39

40

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Εργασία από τα παιδιά της Στ 1 2014-2015 Να που φτάσαμε πάλι στο τέλος μιας ακόμα χρονιάς. Μιας χρονιάς που καθορίζει πολλές στιγμές που θα γίνουν στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Η µαγεία του βιβλίου

Η µαγεία του βιβλίου Η µαγεία του βιβλίου Χριστιάνα Αντρέου Παναγιώτα Χαραλάµπους για το βιβλίο Το βιβλίο, το βιβλίο είναι φίλος µου καλός. Το κρατώ και το διαβάζω, και λεπτό δε σταµατώ. Η µαγεία του µε ταξιδεύει στο δικό

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Ο Ηλίας ανεβαίνει Ψηλά Ψηλότερα Κάθε Μάρτιο, σε μια Χώρα Κοντινή, γινόταν μια Γιορτή! Η Γιορτή των Χαρταετών. Για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ

Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ 2014-2015 Γνωρίζω Δεν ξεχνώ Διεκδικώ Η τουρκική εισβολή μέσα από φωτογραφίες Εργασίες από τα παιδιά του Γ 2 Το πρωί της 20 ης Ιουλίου 1974, οι Κύπριοι ξύπνησαν από τον ήχο των σειρήνων. Ο ουρανός ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτύσσοντας Υγιείς σχέσεις με τα παιδιά στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας

Αναπτύσσοντας Υγιείς σχέσεις με τα παιδιά στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας Αναπτύσσοντας Υγιείς σχέσεις με τα παιδιά στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον μέσα από την βελτίωση της επικοινωνίας Δρ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδικής και Εφηβικής Ψυχικής

Διαβάστε περισσότερα

Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή

Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η τελική εργασία ως επιστέγασμα της τετραετούς πορείας στην εκπαίδευση είναι μια σκέψη που μπαίνει στον πρώτο χρόνο. Είναι μια σκέψη που ζυμώνεται, προκαλεί απορία,

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη document.write(" #fh63a{ display:none; }"); Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη ΑΤΣΙΔΑ: Νίκο πόσα χρόνια έχεις υπηρετήσει το

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Προσαρμογή κειμένου ενημερωτικό φυλλάδιο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»: Γιώργος Ραφαηλίδης υπεύθυνος στο ΓραΣΕΠ Αιγινίου 1 Σύγχρονη µορφή

Διαβάστε περισσότερα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014 Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα Είμαστε μικροί εθελοντές Είμαστε μικροί εθελοντές τον κόσμο βοηθάμε, πολύ τον αγαπάμε και αντάλλαγμα ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιχνηλάτες ταξιδεύουν σε άγνωστα νερά

Οι ιχνηλάτες ταξιδεύουν σε άγνωστα νερά Οι ιχνηλάτες ταξιδεύουν σε άγνωστα νερά Μια φορά κι έναν καιρό μια παρέα από μαθητές και μαθήτριες που αγαπούσαν την περιπέτεια και ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι μακρινό.

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης.

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Στην αρχή της σεζόν ήσουν μεταξύ ομάδας νέων και πρώτης ομάδας. Τι σκεφτόσουν τότε για την εξέλιξη της χρονιάς; Στην αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα συναισθήματα και διαθέσεις. Ορισμένες φορές νιώθουμε ευτυχισμένοι και ενθουσιασμένοι.

Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα συναισθήματα και διαθέσεις. Ορισμένες φορές νιώθουμε ευτυχισμένοι και ενθουσιασμένοι. Μελαγχολία Το φυλλάδιο θα σου φανεί χρήσιμο στην περίπτωση που νιώθεις θλίψη ή μελαγχολία. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν έχεις συμπτώματα κατάθλιψης και πώς μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου ή κάποιον

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 16 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 16 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 16 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΡΙΟΣ Αυτήν την εβδομάδα κοίτα να τακτοποιήσεις κενά του παρελθόντος και να επεξεργαστείς στο μυαλό σου τις ιδανικότερες λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος

Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος Λίγα λόγια για τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, εδώ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Γονείς και Έφηβοι Λίγο Πριν τις Πανελλαδικές: Τρόποι Αποδοτικής Μελέτης και Διαχείρισης του Άγχους Τι είναι το Άγχος και τι το Προκαλεί;

Γονείς και Έφηβοι Λίγο Πριν τις Πανελλαδικές: Τρόποι Αποδοτικής Μελέτης και Διαχείρισης του Άγχους Τι είναι το Άγχος και τι το Προκαλεί; Γονείς και Έφηβοι Λίγο Πριν τις Πανελλαδικές: Τρόποι Αποδοτικής Μελέτης και Διαχείρισης του Άγχους Τι είναι το Άγχος και τι το Προκαλεί; Τι είναι το άγχος; Άγχος είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013 Εμπειρίες που αποκόμισα από το Διήμερο Σεμινάριο που αφορά στην ένταξη Παιδιών με Απώλεια Ακοής στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση Είχα την τύχη να συμμετάσχω στο διήμερο σεμινάριο

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεόραση και διαφήμιση

Τηλεόραση και διαφήμιση Τηλεόραση και διαφήμιση Δείτε τι έγραψαν μερικά παιδιά για τις διαφημίσεις:... Σε κάθε σπίτι σήμερα έχει μπει η τηλεόραση και, όπως γνωρίζουμε, κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε από τις διάφορες διαφημίσεις που

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης»

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 2013 «Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» Δημήτρης Γκόντας Περιβάλλον κρίσης! Τι σημαίνει κρίση; Μισθοί της πείνας. Οικονομικό αδιέξοδο. Ανεργία άνω του 25%, δεν βρίσκω

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

εικαστικό ημερολόγιό μου Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

εικαστικό ημερολόγιό μου Όνομα: Τάξη: Σχολείο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Όνομα: Τάξη: χολείο: εικαστικό ημερολόγιό Το μου Για τη σχολική χρονιά 2014-2015 ΥΥΓ Δ ΛΤΜΥ ΔΥΘΥΝΗ ΔΗΜΤΗ ΔΥΗ ήλιος πατέρας µητέρα αδερφός εγώ αλωσόρισες φίλε μου στη 2η έκδοση του εικαστικού ημερολογίου

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript 1. Announcement Καλημέρα, παιδιά. Θα ήθελα να δώσετε μεγάλη προσοχή σε ό,τι πω σήμερα, γιατί όλες οι ανακοινώσεις είναι πραγματικά πολύ σημαντικές. Λοιπόν ξεκινάμε: Θέμα πρώτο: Αύριο η βιβλιοθήκη του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στις ρίζες «Άραγε τι μπορεί να κρύβεται εδώ;»

Ταξίδι στις ρίζες «Άραγε τι μπορεί να κρύβεται εδώ;» Ταξίδι στις ρίζες Είχε φτάσει πια η μεγάλη ώρα για τα 6 αδέρφια Ήταν αποφασισμένα να δώσουν απάντηση στο ερώτημα που τόσα χρόνια τα βασάνιζε! Η επιθυμία τους ήταν να μάθουν την καταγωγή τους και να συλλέξουν

Διαβάστε περισσότερα

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»!

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»! Η Ζωή είναι 8 χρονών και πριν 3 χρόνια ο παιδιάτρος και οι γονείς της, της εξήγησαν πως έχει Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα. Από τότε η Ζωή κάνει όλα αυτά που τη συμβούλεψε ο παιδορευματολόγος της και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκίνησα τεχνοκράτισσα... Να υπολογίζω νούμερα και αριθμούς... Τα πάντα να είναι λογική και υπολογισμοί... Αυτά συνήθως φέρνουν και απαισιοδοξία.

Ξεκίνησα τεχνοκράτισσα... Να υπολογίζω νούμερα και αριθμούς... Τα πάντα να είναι λογική και υπολογισμοί... Αυτά συνήθως φέρνουν και απαισιοδοξία. Λίγα λόγια... Ξεκίνησα τεχνοκράτισσα... Να υπολογίζω νούμερα και αριθμούς... Τα πάντα να είναι λογική και υπολογισμοί... Αυτά συνήθως φέρνουν και απαισιοδοξία. Στην πορεία άρχισα να αλλάζω. Όχι πώς δεν

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Άρτεμις Τσίτσικα Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Παν/μιου Αθηνών Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Λέει ο Σοτός στη μαμά του: - Μαμά, έμαθα να προβλέπω το μέλλον! - Μπα; Κάνε μου μια πρόβλεψη! - Όπου να είναι θα έρθει ο γείτονας να μας πει να πληρώσουμε το τζάμι που του έσπασα!!! Ενώ ο πατέρας διαβάζει

Διαβάστε περισσότερα

Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Επιθεώρηση Χρυσολόγου ΕΘΝΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Επιθεώρηση Χρυσολόγου Τεύχος 30 ο Iούλιος Σεπτέμβριος 2014 0.01 Πριν λίγους μήνες ο Mπαϊρακτάρης Γιώργος Προήχθη σε unit manager. Mας παραθέτει τις Απόψεις του για το επάγγελμα

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου Συλλογή Περιστέρια 148 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Εύη Τσακνιά 1. Το σωστό γράψιμο Έχεις προσέξει πως κάποια βιβλία παρακαλούμε να μην τελειώσουν ποτέ κι άλλα, πάλι, από την πρώτη κιόλας σελίδα τα βαριόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Μάθημα: Ελληνικά για ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Τα παραμύθια της τάξης μας!

Τα παραμύθια της τάξης μας! Τα παραμύθια της τάξης μας! ΟΙ λέξεις κλειδιά: Καρδιά, γοργόνα, ομορφιά, πυξίδα, χώρα, πεταλούδα, ανηφόρα, θάλασσα, φάλαινα Μας βοήθησαν να φτιάξουμε αυτά τα παραμύθια! «Χρυσαφένια χώρα» Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού Σχολείο Ετος: 2013-2014 Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη γιαγιά μου Όνομα Μαθήτριας: Νικολέττα Χρίστου Τάξη: Γ 4 Όνομα Καθηγήτριας: Σταυρούλας Ιωάννου Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas Την Πέμπτη 26/3/15 η SAPT Hellas επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η Sapt είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία μαζεύει αδέσποτα σκυλιά και τα φροντίζει. H φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας, που οργάνωσε

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Ηγούμαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Τι είναι Ηγεσία «Η Ηγεσία, δεν είναι θέση! γιαυτό

Διαβάστε περισσότερα

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών π π ø π 2 03-10-07 23:22 Page 1 π π øσ π À π ª π π Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών Κατασκηνώσεων στην Κύπρο για τα παιδιά των συναδέλφων. Η κατασκήνωση από φέτος αναβαθµίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύουμε με το καράβι των σχολείων WE.CARE. Β τάξη 1 ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου Λέσβου Σχολικό έτος 2013-14

Ταξιδεύουμε με το καράβι των σχολείων WE.CARE. Β τάξη 1 ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου Λέσβου Σχολικό έτος 2013-14 Ταξιδεύουμε με το καράβι των σχολείων WE.CARE Β τάξη 1 ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου Λέσβου Σχολικό έτος 2013-14 Η τάξη μας συμμετείχε στο Διεθνές πρόγραμμα WE.C.A.R.E. Πρόκειται για ένα δίκτυο σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ)

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ : Ελληνικά ΕΠΙΠΕΔΟ : 2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) Να αναπτύξετε ΕΝΑ από τα πιο κάτω θέματα (150-180 λέξεις ή 15-20 γραμμές) 1. Πώς πέρασα το περασμένο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤ (ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ)

Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤ (ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ) Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤ (ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ) Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα μακρινό χωριό σε μια χώρα πανέμορφη. Τα σπίτια του ήταν μικρά και παραμυθένια.

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΩΣ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ Γ (ΜΑΘΗΤΕΣ Γ ΤΑΞΗΣ)

«ΠΩΣ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ Γ (ΜΑΘΗΤΕΣ Γ ΤΑΞΗΣ) «ΠΩΣ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ Γ (ΜΑΘΗΤΕΣ Γ ΤΑΞΗΣ) Τουλίπες της Ολλανδίας, Κλωντ Μονέ Μια φορά κι ένα καιρό σε μια χώρα μακρινή οι άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ» «Στερνή μου γνώμη, να σε είχα πρώτα», λέει ο σοφός λαός μας. Και πόσο δίκιο έχει, μονολογεί ο Κωνσταντής,

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06 No hay traducción disponible. του Χουάν Μαγιόργκα 4 ΠΡΟΣΩΠΑ: 3 Γυναίκες (γιαγιά, μητέρα και εγγονή) και ένας άντρας γύρω στα 30. Το τελευταίο έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού που ανέβηκε στο Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από Αναπληρωτή Κοσμήτορα ΣΘΕΕ Βραβεία Πρωτευσάντων Φοιτητών 2011

Μήνυμα από Αναπληρωτή Κοσμήτορα ΣΘΕΕ Βραβεία Πρωτευσάντων Φοιτητών 2011 Αγαπητέ κύριε Αντιπρύτανη, Αγαπητοί Πρόεδροι των Τμημάτων της ΣΘΕΕ, Αγαπητοί Γονείς, Θα ήθελα αρχίζοντας αυτό το σύντομο χαιρετισμό μου να απευθυνθώ πρώτα στους αγαπητούς τελειόφοιτους και αριστεύσαντες

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ιωαννίνων. Αριθμητικός Γραμματισμός. Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ιωαννίνων. Αριθμητικός Γραμματισμός. Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων Αριθμητικός Γραμματισμός Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ «Προγραμματισμός-Οργάνωση και υλοποίηση μιας διδακτικής ενότητας στον Αριθμητικό Γραμματισμό» ΠΡΟΣΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας Έρικα Τζαγκαράκη Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας στην μικρη Ριτζάκη Σταματία-Σπυριδούλα Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας ISBN: 978-618-81493-0-4 Έρικα Τζαγκαράκη Θεσσαλονίκη 2014 Έρικα Τζαγκαράκη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΜΑ, ΘΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΕΙΣ;

ΜΑΜΑ, ΘΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΕΙΣ; ΜΑΜΑ, ΘΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΕΙΣ; Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και από τις διεθνείς συμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ g Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους ένα παραµύθι τεχνολογίας και ζαχαροπλαστικής. ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια ιστορία της. Λίνα ΣΤΑΡ!!! Τ.Ε.Ε. ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ Μαθήτρια: Λίνα Βαρβαρήγου (Λίνα

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Τζήκου Βασιλική Το δίλημμα της Λένιας 1 Παραμύθι πού έχω κάνει στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε τίτλο: «Γνωρίζω το σώμα μου, το αγαπώ και το φροντίζω» με την βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Πουλάω 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Χριστούγεννα (μέσα από ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια) 1 Στόχοι: Μέσα από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις Έτσι έλεγαν οι αρχαίοι Κινέζοι Εμείς, οι μαθητές της Α και Β Τάξης του δημοτικού σχολείου Λισβορίου θα σας πούμε την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του Φερδινάνδου Συγγραφέας: Μούνρω Λιφ. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

Η ιστορία του Φερδινάνδου Συγγραφέας: Μούνρω Λιφ. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου Η ιστορία του Φερδινάνδου Συγγραφέας: Μούνρω Λιφ. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου Μια φορά κι έναν καιρό στην Ισπανία υπήρχε ένας μικρός ταύρος που το όνομά του ήταν Φερδινάνδος. Όλοι οι άλλοι μικροί

Διαβάστε περισσότερα

Συμπτώματα συνεξάρτησης

Συμπτώματα συνεξάρτησης Συμπτώματα συνεξάρτησης Οι συνεξαρτητικές συμπεριφορές είναι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Το συνεξαρτητικό άτομο προσπαθεί να βοηθήσει τους άλλους καταστρέφοντας τον εαυτό του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα παρακαλώ!... ένα βιβλίο με μήνυμα Ένα μήνυμα πού δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα ποιος είναι ο σκοπός της ζωής. Ένα μήνυμα πού ανταποκρίνεται σε κάθε ερωτηματικό και αμφιβολία σου. Η βίβλος μας φανερώνει

Διαβάστε περισσότερα

Α ΒΡΑΒΕΙΟ Το άσπρο του Φώτη Αγγουλέ

Α ΒΡΑΒΕΙΟ Το άσπρο του Φώτη Αγγουλέ Α ΒΡΑΒΕΙΟ Το άσπρο του Φώτη Αγγουλέ Σε γέννησε η σιωπή και σ έθρεψε η δίψα, μα βρέθηκες γυμνός, γερτός και πονεμένος στα δίχτυα τού «γιατί». Ρυάκι ήταν ο λόγος σου τραγούδι στην ψυχή σαν βάλσαμο κυλούσε

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η χαρά της αγάπης Καρδιά που εργάζεται για όλους Ο Απόστολος Παύλος, ο διδάσκαλος Ο Σαούλ ήταν ένας πολύ μορφωμένος Ιουδαίος, που ζούσε στην Παλαιστίνη, μια χώρα πολύ κοντά στο νησί μας.

Διαβάστε περισσότερα

Για τα παιδιά (αλλά και για τους γονείς)...

Για τα παιδιά (αλλά και για τους γονείς)... Eισαγωγικό σημείωμα: «Οι κατ οίκον εργασίες στη διδασκαλία των μαθηματικών» Οι εργασίες «για το σπίτι» ή όπως λέγονται στις παιδαγωγικές επιστήμες οι κατ οίκον εργασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20. «Δεκαοχτώ ψωμιά» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20. «Δεκαοχτώ ψωμιά» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20 «Δεκαοχτώ ψωμιά» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια εδώ Δεκαοχτώ ψωμιά

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος

Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Ο εαυτός μας Τι μπορούμε να κάνουμε Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας Πως αντιδρούμε σε καταστάσεις ή περιβάλλοντα Είδη / Τύποι «Εαυτού»

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Αναπτύσσομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2009-2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 4 Διάρκεια; 2.30 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική Πόλεμος για το νερό Συγγραφική ομάδα Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική 3 ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Τάξη ΣΤ1 Θεσσαλονίκη 2006 ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Άκουγα

Διαβάστε περισσότερα