Καθήμενοι από αριστερά: Αντρέας Μεταξάς, Ευτύχιος Γιωργαλλή, Μάριος Γεωργίου, Αντρέας Καζαμίας Βίκτωρας Αντωνίου (Υπεύθυνοι Καθηγητές), Αλέξαντρος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καθήμενοι από αριστερά: Αντρέας Μεταξάς, Ευτύχιος Γιωργαλλή, Μάριος Γεωργίου, Αντρέας Καζαμίας Βίκτωρας Αντωνίου (Υπεύθυνοι Καθηγητές), Αλέξαντρος"

Transcript

1

2

3 Καθήμενοι από αριστερά: Αντρέας Μεταξάς, Ευτύχιος Γιωργαλλή, Μάριος Γεωργίου, Αντρέας Καζαμίας Βίκτωρας Αντωνίου (Υπεύθυνοι Καθηγητές), Αλέξαντρος Αχιλλέως, Χάρης Καραβέλλας, Άριστος Παύλου Μεσαία σειρά: Έλενα Χ"Μιχαήλ, Άντρεα Λουκία Λυσάντρου, Μαρία Χαραλάμπους, Χριστιάνα Νικολαΐδου, Ελεάνα Αντωνίου, Μαρίνα Κωνσταντίνου, Αφέντρα Χωραΐτου, Άντρεα Νικολάου Τελευταία σειρά: Μάρκος Ιακώβου, Δήμος Αναστασίου, Νέστορας Ευστρατίου, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γεωργίου, Μιχάλης Δαλμηράς, Σωτήρης Βάσου.

4 Αγαπητοί μου απόφοιτοι, Όσα περάσατε σε τούτο το σχολείο, τα καρδιοχτύπια και οι αγωνίες, τα αστεία και τα πειράγματα στη τάξη, τα διαλείμματα και οι κενές με τη ψιλοκουβεντούλα, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Αντρέας Αντρέου Διοικητικός Σύμβουλος Σχολών ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού Τώρα έφθασε η ώρα να ριχθείτε με θάρρος στο σκληρό αγώνα της ενήλικης ζωής, με τις δυσκολίες, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις. Μακρύ και κακοτράχαλο το μονοπάτι της ζωής. Μη φοβηθείτε και μη λοξοδρομήσετε ότι και αν σας τύχει. Γύρω είναι ο κόσμος και η δική σας εποχή και υπάρχει θέση και θέα για τον καθένα σας κατά τα έργα του, τη δύναμη του, την ανθρωπιά του. Εσείς ορίζετε την μοίρα σας, μονάχα εσείς. Πλάστε την όπως εσείς θέλετε. Πλάστε την με περίσκεψη γεμάτη ομορφιά και καλοσύνη, μένοντας πάντα δίκαιοι και έντιμοι στη σκέψη, αφήνοντας έξω κάθε μικρό και ασήμαντο. Στο καλό!

5 Αγαπητοί μου μαθητές και μαθήτριες, Η σχολική ζωή θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της ανάπτυξης και ωρίμανσης του παιδιού. Εύχομαι η δική σας σχολική εμπειρία να βοήθησε στην ολοκλήρωσή σας ως άτομα, ενήλικες πλέον, και να στάθηκε αρωγός στο να καθορίσει στόχους και γνώση ώστε να εκπληρωθούν τα όνειρά σας. Η ιδιαίτερη επαφή μαζί σας τόσο ως καθηγήτρια φιλόλογος, αλλά και ως Διευθύντριά σας, με αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και είμαι σίγουρη ότι θα αξιοποιήσετε τις ιδιαίτερες ικανότητές σας, ο καθένας ξεχωριστά, για μια χρηστή και άξια συνέχεια. Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Σχολή θα είναι πάντα συνοδοιπόρος στη ζωή σας και θα ενισχύσει τις μελλοντικές σας προσπάθειες για ευημερία και ολοκλήρωση των στόχων σας. Θα ήθελα να σας αποχαιρετήσω με τους πιο κάτω στίχους που θεωρώ ότι εκφράζουν το κύριο νόημα της ύπαρξής μας. Δέσποινα Πιερή Διευθύντρια Αν τις γλώσσες των ανθρώπων, και των αγγέλων μιλώ, αγάπη όμως δεν έχω, είμαι πιάνο ξεκούρδιστης παράφωνης ορχήστρας. Να προφητεύω αν μπορώ κι αν μάθω τα μυστήρια κι ολόκληρη τη γνώση κι αν έχω πίστη που να κινεί βουνά, αγάπη δεν έχω πάλι δεν είμαι τίποτα. Γιατί η αγάπη ανεκτικό καλύτερο σε κάνει, η αγάπη δε ζηλεύει και δεν αυθαδιάζει, η αγάπη δεν επαίρεται και δεν ασχημονεί. Η αγάπη πάντα ελπίζει και πάντα υπομένει. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία και εκπλήρωση των ονείρων σας!

6 Μια αποφοίτηση είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Έφτασε και για σας το τέλος της θητείας σας στη Μέση Εκπαίδευση. Το ταξίδι όμως της μόρφωσης δεν τελειώνει ποτέ. Είναι μια συνεχής προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης. Μαρίνα Κων/δου Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Συνεχίστε λοιπόν αγαπητοί, απόφοιτοι πλέον αυτό το όμορφο ταξίδι και α πολαύστε το. Αγωνιστείτε για τα περισσότερα και τα αρμόζοντα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σκληρή δουλειά λοιπόν και συνεχή αγώνα βελτίωσης του καθενός, που αναγκαστικά οδηγεί στη βελτίωση του κόσμου. Επενδύστε στη μόρφωση σας και τη γνώση, διαδικασία σκληρή και επίπονη που δεν γίνεται μαγικά και απότομα αλλά μέσω της παιδείας! Γιατί παιδεία είναι έννοια πέρα και πάνω από την εκπαίδευση, που διαπλάθει χαρακτήρες, δημιουργεί πολιτισμό και που κάνει τον άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη. Ζήστε τη ζωή σας όσο το δυνατό πιο δημιουργικά, παρακινούμενοι από τη φιλοδοξία (με τη καλή έννοια βέβαια). "Χωρίς φιλοδοξία δεν ξεκινά τίποτα, χωρίς δουλειά όμως, δεν τελειώνει". Σας συγχαίρω λοιπόν, και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δρόμο που ο καθένας από εσάς έχει αποφασίσει να ακολουθήσει. Εύχομαι σε όλους σας καλή συνέχεια, καλή θητεία στα αγόρια μας που θα καταταγούν στην Εθνική Φρουρά και καλή επιτυχία σε όσους θα συνεχίσουν τις σπουδές τους.

7 Τελειώσαμε! Απίστευτο! Πραγματικά αναρωτιέμαι πως πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια... Μάλλον θα ήταν η καλή παρέα και οι ευχάριστες στιγμές που ζήσαμε μαζί. Πρέπει να χαρούμε που επιτέλους τέλειωσε το σχολείο ή να λυπηθούμε που θα το αποχωριστούμε; Νομίζω ότι όλοι μας αισθανόμαστε την κόντρα αυτή των συναισθημάτων. Τα χρόνια αυτά που ήμασταν μαζί ζήσαμε αξέχαστες στιγμές με γέλιο, πλάκες προς τους καθηγητές μας, πειράγματα μεταξύ μας αλλά και κάποιους τσακωμούς που πάντα καταφέρναμε να ξεπερνούμε. Επίσης η περίπτωσή μας ως τάξη ήταν ξεχωριστή εφόσον η ζωηράδα μας ήταν έντονη! Όλοι όμως έλεγαν ότι ήμασταν η πιο δεμένη τάξη απ' όλες και δεν μπορούσε να το αμφισβητήσει κανένας. Τα σλόγκαν, τα συνθήματα και ο "πανικός" της τάξης θα μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Πέραν όμως από αυτά ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζουν οι καθηγητές μας οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριζαν. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι ο καθένας από εμάς έχει κάτι σημαντικό να προσφέρει στην κοινωνία τώρα που πλέον θα είμαστε ανεξάρτητα μέλη της. Εύχομαι σε όλους να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας αλλά όπως έλεγε και ο Κ. Π. Καβάφης, σημασία δεν έχει η Ιθάκη αλλά η διαδρομή προς αυτήν! Ελεάνα Αντωνίου Πρόεδρος Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου Καλό δρόμο αγαπημένοι μου συμμαθητές!

8

9

10 Όνομα: Δήμος Αναστασίου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Ευαγόρα Παλληκαρίδη 34, Ύψωνας, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Παρασκευή εναέριο! Αγαπημένο Τραγούδι: Πατώματα (Γ. Τσαλίκης) Δε θα ξεχάσω: Τις αξέχαστες στιγμές που περάσαμε μαζί... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Έχε το νου σου... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να φέρω τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κύπρο! Θα μου λείψει: Αυτό που τώρα ζω... Τα μαθητικά τα χρόνια! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να προσέχετε και αν έχει κάτι μη διστάσετε να μου τηλεφωνήσετε... Λίγα λόγια: Να είστε όλοι καλά αγαπημένοι μου συμμαθητές... Να προσέχετε...

11 Όνομα: Ελεάνα Αντωνίου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Κρίνων 16, Εκάλη, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Impossible is nothing! Αγαπημένο Τραγούδι: Το χρόνο σταματάω (Σ. Ρουβάς) Δε θα ξεχάσω: Το ταξίδι την Ιταλία... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Πάντα να δίνω χωρίς να περιμένω ανταπόκριση... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να σταματήσει ο χρόνος στο καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση της Γ' Λυκείου! Θα μου λείψει: Ο πανικός της τάξης! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να κυνηγάτε πάντοτε τα όνειρά σας, να μην απογοητεύεστε και να συνεχίζετε να προσπαθείτε πάντα για τα πάντα! Λίγα λόγια: Ευχαριστώ για όλες τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια... Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ! Εύχομαι σε όλους ό,τι καλύτερο στη μετέπειτα ζωή σας!

12 Όνομα: Τάσος Αντωνίου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Επτακώμης 5, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Impossible is nothing! Αγαπημένο Τραγούδι: Best memories (D. Guetta) Δε θα ξεχάσω: Τους καθηγητές και τους φίλους μου! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Σκέψου το θετικά... Γίνεται! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υπάρχει δυστυχία, εκμετάλλευση, φτώχεια... Θα μου λείψει: Τα σχολικά χρόνια... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Στη ζωή σας αν δεν έχετε στόχους, δεν μπορείτε να πάτε μπροστά... Λίγα λόγια: Όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο έμαθα τόσα πολλά και διδάχτηκα πολύ περισσότερα... Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου γι' αυτό... Ήδη με βοηθήσατε για το μέλλον μου!

13 Όνομα: Αλέξαντρος Αχιλλέως Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Σύμης 12, Γερμασόγεια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ζήσε την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία! Αγαπημένο Τραγούδι: Το παλιό μου παλτό (Χ. Δάντης) Δε θα ξεχάσω: Τους συμμαθητές και τους καθηγητές μου... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να είμαι ο εαυτός μου και να προσπαθώ για το καλύτερο... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν:... θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Θα μου λείψει: Τα αστεία μας... τα πειράγματά μας... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Είστε ικανοί να πετύχετε αυτό που θέλετε αρκεί να το καταλάβετε! Λίγα λόγια: Όταν περάσεις 6 χρόνια μ' αυτή την τάξη, αποκλείεται να έχεις να πεις μόνο λίγα λόγια... Εύχομαι να μη χαθούμε! Να μην τελειώσουν όλα μόλις κλείσουν απόψε τα φώτα... Οπότε αντί για "αντίο" προτιμώ να πω "τα λέμε αργότερα"!

14 Όνομα: Σωτήρης Βάσου Παρατσούκλι: Τσουλόφτας Διεύθυνση: Ριζοκαρπάσου 23, Κάψαλος Φράση που με εκφράζει: Ό,τι θέλεις μπορείς να το πετύχεις, φτάνει να έχεις θέληση και υπομονή! Αγαπημένο Τραγούδι: Με πιάνουν τα κλάματα (Σ. Γονίδης) Δε θα ξεχάσω: Το ταξίδι στην Ιταλία! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην κρίνεις για να μην κριθείς! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Το περιβαλλοντικό μας πρόβλημα... Θα μου λείψει: Το "τροχονομικό" στιλ του κ. Γρηγοριάδη όταν χτυπούσε το κουδούνι για να μπούμε στις τάξεις! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Πάντα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ό,τι κι αν κάνουν! Λίγα λόγια: Πέρασαν τα 6 χρόνια της φοίτησής μου στο ΠΑΣΚΑΛ χωρίς να το καταλάβω... Σ' αυτό συνέβαλαν οι συμμαθητές μου που συνεχώς ήταν τάξη ομάδα! Έτσι πέρασαν τα πιο ωραία σχολικά μας χρόνια...

15 Όνομα: Γιώργος Γεωργίου Παρατσούκλι: Giio Διεύθυνση: Σφακίων 1, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, ολόκληρο το σύμπαν συντελεί να το πετύχεις! Αγαπημένο Τραγούδι: Λόγια φιλικά (Β. Καρράς) Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά μου χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Ό,τι κάνεις να το κάνεις με τη δική σου θέληση και να μην το κάνεις αναγκαστικά! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να διώξω τη σήψη και τη διαφθορά από την εξουσία... Θα μου λείψει: Η παρέα των συμμαθητών μου και όλες οι ωραίες στιγμές που είχαμε καθημερινά... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Συγκεντρωμένοι στους στόχους σας! Να προσέχετε! Λίγα λόγια: Τα χρόνια περνάνε εύκολα! Σαν να ήταν χθες... Α' Δημοτικού τότε... σήμερα εδώ! Ζήσε καλά, διασκέδασε με μέτρο, εξασφάλισε μια άνετη ζωή!

16 Όνομα: Μάριος Γεωργίου Παρατσούκλι: Super Mario Διεύθυνση: Φιλοτίμου 7, Κάψαλος, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Το μέλλον σου εξαρτάται από τα όνειρά σου γι' αυτό... τράβα για ύπνο! Αγαπημένο Τραγούδι: Η ζωή (Δ. Μπάσης) Δε θα ξεχάσω: Τα άτομα με τα οποία πέρασα τα 6 καλύτερα χρόνια της ζωής μου! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Ο καλύτερος στόχος... να βάζεις πάντα στόχους! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Η υπερτιμημένη αξία του υλικού... Θα την έκανα αξία πνευματική! Θα μου λείψει: Η παρέα, ο πανικός, οι φωνές, τα γέλια, οι τιμωρίες, η τιμημένη στολή, τα μαθητικά τα χρόνια! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Ζήστε την κάθε στιγμή γιατί αυτή θα αποτελεί και μέλλον! Λίγα λόγια: Η ανάμνηση του σχολείου θα κρατήσει αιώνια... Με τίποτα δεν αλλάζω τα μαθητικά τα χρόνια!

17 Όνομα: Ευτύχιος Γιωργαλλής Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Δαλίας 13, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Καλοκαιρινές διακοπές... για πάντα! Αγαπημένο Τραγούδι: Sexy bitch (D. Guetta Ft Akon) Δε θα ξεχάσω: Την 1η μέρα στο ΠΑΣΚΑΛ! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην κρίνεις για να μην κριθείς! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην γίνονται ποτέ πόλεμοι και να επικρατήσει ειρήνη στον κόσμο! Θα μου λείψει: Το διάλειμμα στο σχολείο και η παρέα... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να προσέχετε φίλοι μου! Η ζωή είναι δύσκολη... Λίγα λόγια: Φτάσαμε στο τέλος... Ας εκπληρώσουμε τους στόχους μας!

18 Όνομα: Μιχάλης Δαλμηράς Παρατσούκλι: Βούδας Διεύθυνση: Γενναδίου Σχολαρίου 3, Μέσα Γειτονιά, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Καλός με τους καλούς... πελλός με τους πελλούς! Αγαπημένο Τραγούδι: Σαν έρθει η μέρα (Η. Αδάμου Ft Stavento) Δε θα ξεχάσω: Όσους με στηρίζουν... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να βλέπω μπροστά και να μην αφήνω τίποτα και κανένα να με στεναχωρεί... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Η αχαριστία, η κακία και η ζήλεια του κόσμου... Θα μου λείψει: Η παρέα μου και τα όσα περάσαμε μαζί! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να είστε δυναμικοί, ατρόμητοι και να μην αφήσετε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά σας! Λίγα λόγια: Όσα πέρασα μέχρι να τελειώσω το σχολείο με έμαθαν πολλά... με έκαναν πιο δυνατό. Τώρα πια, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και καμιά αμφιβολία για τον εαυτό μου...

19 Όνομα: Νέστορας Ευστρατίου Παρατσούκλι: Bonjos Διεύθυνση: Μίλτωνος 89, Ζακάκι, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Μερικές φορές, ο μόνος άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς είναι ο εαυτός σου... Αγαπημένο Τραγούδι: Απόψε αιμορραγώ (Γ. Πλούταρχος) Δε θα ξεχάσω: Τα σχολικά χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να σέβεσαι τους υπόλοιπους αν θέλεις να σε σέβονται... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να γύριζα το χρόνο πίσω... Θα μου λείψει: Το σχολείο... η παρέα... οι καθηγητές... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Καιρός να σοβαρευτούμε και να μην αντιδρούμε επιπόλαια γιατί ό,τι κάνουμε πλέον αντικατοπτρίζεται στο μέλλον μας... Λίγα λόγια: Ελπίζω να πετύχουμε αυτά που θέλουμε και να βγούμε σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία...

20 Όνομα: Μάρκος Ιακώβου Παρατσούκλι: Αϊνστάιν Διεύθυνση: Αλάσκας 8, Ζακάκι, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Έφερες μου και 'μένα; Αγαπημένο Τραγούδι: Δε θα ξεχάσω: Τις όμορφες στιγμές που πέρασα με τους συμμαθητές μου... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να μην τα βάζω κάτω γιατί μπορώ να πετύχω! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Πολλές συνήθειες σε αυτό τον κόσμο... να μην υπάρχει διαχωρισμός και κοροϊδία... Θα μου λείψει: Οι ωραίες στιγμές που περάσαμε με τα παιδιά και τους καθηγητές μας! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να είστε πάντοτε καλά και να είστε πάντα υγιείς και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά και τους στόχους σας! Λίγα λόγια: Στην πολυαγαπημένη μου Διευθύντρια, στους καθηγητές μου και στους συμμαθητές μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν!

21 Όνομα: Χάρης Καραβέλλας Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Ελευθερίας 13, Παλώδια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όι εννά κάτσω να σπάσω! Ας φακκούν ρε πελλέ! Αγαπημένο Τραγούδι: Στα υπόγεια είναι η θέα (Π. Τερζής) Δε θα ξεχάσω: Την εκδρομή στην Ιταλία! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Treat others as you want to be treated (by V. Antoniou) Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υ πάρχει φτώχεια στον κόσμο... Θα μου λείψει: Οι πελλάρες της τάξης (έτσι άνετα)! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Παίξτε πελλό τώρα που μπορείτε! Λίγα λόγια: Το σχολείο είναι ο πρόλογος και η προετοιμασία για τη ζωή. Ελπίζω η προετοιμασία αυτή να ήταν αρκετή και όταν ανοίξω μετά από χρόνια τούτο το λεύκωμα να θυμηθώ τα μαθητικά μου χρόνια γιατί όπως λέει και το τραγούδι "τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα"!

22 Όνομα: Μαρίνα Κωνσταντίνου Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Χρυσοσώτηρος 17, Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Δεν υπάρχει δεν μπορώ... υπάρχει δε θέλω! Αγαπημένο Τραγούδι: Υποσχέσου (Νικηφόρος) Δε θα ξεχάσω: Την εκδρομή στο Santa Marina Retreat... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να βάζω στόχους στη ζωή μου για να πετύχω! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Οι νέοι πάντοτε να βαδίζουμε σε σωστό δρόμο χωρίς να επηρεαζόμαστε από τίποτα... Να βρίσκουμε πάντα τις διεξόδους σε όλα τα προβλήματα! Θα μου λείψει: Οι ωραίες στιγμές της οικογένειάς μας... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να θέτετε πάντοτε υψηλούς στόχους στη ζωή σας και να είστε πάντοτε αισιόδοξοι! Λίγα λόγια: Στο σχολείο ζήσαμε και ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές... Το σχολείο αποτέλεσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Πήρα τα εφόδια... τώρα ας ανεβώ τα σκαλοπάτια της ζωής... Η καθημερινότητα έχει προκλήσεις. Η ολοκληρωμένη μας προσωπικότητα θα μας βοηθήσει να τα αντιμετωπίσουμε! Θα ήθελα να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας, φίλοι μου!

23 Όνομα: Άντρεα Λουκία Λυσάντρου Παρατσούκλι: Stylish Διεύθυνση: Αγγαίου 4, Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ζήσε την κάθε στιγμή σου σαν να είναι η τελευταία! Αγαπημένο Τραγούδι: Πόλη χιόνι Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά τα χρόνια! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Θέλει προσπάθεια να κάνεις τη δυνατότητα ικανότητα! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υ πάρχει αδικία στον κόσμο... Θα μου λείψει: Οι τρέλες της τάξης μας και οι... φωνές των καθηγητών! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Προσπαθήστε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα! Λίγα λόγια: Το πρώτο στάδιο της ζωής μας έχει φτάσει στο τέλος του... Αυτό το σχολείο ήταν σαν μια δεύτερη οικογένεια για όλους! Δε θα σας ξεχάσω ποτέ... Πάντα θα έχετε μια θέση στην καρδιά μου... Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα!

24 Όνομα: Αντρέας Μεταξάς Παρατσούκλι: Μουταξιάς Διεύθυνση: Άμστερνταμ 18, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Σ' όποιον αρέσουμε... για τους άλλους δε θα μπορέσουμε! Αγαπημένο Τραγούδι: Δώδεκα (Α. Βίσση) Δε θα ξεχάσω: Το αίσθημα ανασφάλειας την πρώτη μέρα στο ΠΑ ΣΚΑΛ όντας ξένος ανάμεσα σε ξένους... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις ζωές των άλλων, το κάνουν γιατί η δική τους δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να εξαφανίσω το άγχος και τη θλίψη από τα πρόσωπα των ανθρώπων... Θα μου λείψει: Ο ρόλος του παρουσιαστή στις εκδηλώσεις του σχολείου. Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να γίνονται μέρα με τη μέρα καλύτεροι άνθρωποι... Λίγα λόγια: Όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει! Αυτό ήταν για μένα το ΠΑΣΚΑΛ, ένας κύκλος που τώρα πια έκλεισε... Παρελθόν... Η συνέχεια μετά τα θρανία προβλέπεται... ενδιαφέρουσα!

25 Όνομα: Άριστος Παύλου Παρατσούκλι: Μα έχω; Διεύθυνση: Τιμοθέου 4, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ποτέ μην τα παρατάς! Αγαπημένο Τραγούδι: Ό,τι έχει σχέση με αγγλικό rock ή metal Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά μου χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην περιμένεις κάποιον άλλο να κάνει αυτό που πρέπει εσύ να κάνεις! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να υπήρχαν ίσες ευκαιρίες για όλους και να μην υπήρχε ρουσφέτι. Θα μου λείψει: Η ξεγνοιασιά που είχα ως μαθητής... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να μείνετε μακριά από προβλήματα... Λίγα λόγια: Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω εκτός από το ότι η ζωή είναι μικρή, γι' αυτό καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, να θέτετε ψηλούς στόχους και να αρπάζετε την ευκαιρία όταν σας δοθεί!

26 Όνομα: Απόστολος Φάκος Παρατσούκλι: Πίστολος Διεύθυνση: Σαμουήλ Χάου 4, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Καλός με τους καλούς Τρελός με τους τρελούς! Αγαπημένο Τραγούδι: Κακομαθημένο (Χρ. Χολίδης) Δε θα ξεχάσω: Τα μαθητικά τα χρόνια... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Βάλε που το ένα... φκάλε που το άλλο... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Τις... ώρες του σχολείου! Θα μου λείψει: Η... φάση του σχολείου! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να ζείτε την κάθε μέρα σας τόσο έντονα, σαν να είναι η τελευταία σας... Λίγα λόγια: Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα! Μη χαθούμε!

27 Όνομα: Μαρία Χαραλάμπους Παρατσούκλι: Διεύθυνση: Άτλαντος 10, 3050, Αγ. Σπυρίδωνας, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ο κάθε άνθρωπος είναι όσο ευτυχισμένος επιλέγει ο ίδιος να είναι... Αγαπημένο Τραγούδι: Τα περαστικά μου (Γ. Τσαλίκης) Δε θα ξεχάσω: Τα ανέκδοτα του Αλέξαντρου! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να είμαι ο εαυτός μου... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να ξεκινήσω τη ζωή μου από την αρχή, κάνοντας λιγότερα λάθη και να είχα τη δύναμη να βοηθώ όποιον χρειάζεται βοήθεια... Θα μου λείψει: Πολλές ξεχωριστές στιγμές που έζησα για λίγο χρονικό διάστημα στο ΠΑΣΚΑΛ... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να είστε ο εαυτός σας και να ζείτε την κάθε σας στιγμή σαν να είναι η τελευταία σας... Λίγα λόγια: Ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές και συμμαθητές μου που με στήριξαν από την πρώτη μέρα που ήρθα στο ΠΑΣΚΑΛ μέχρι να προσαρμοστώ...

28 Όνομα: Έλενα Χ"Μιχαήλ Παρατσούκλι: Ώριμη Johnny Walker Διεύθυνση: Κεφαλληνίας 7, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όσοι μιλούν πίσω από την πλάτη μου είναι γιατί είμαι μπροστά απ' τη δική τους! Όσοι σχολιάζουν τη ζωή μου είναι γιατί είναι πιο ενδιαφέρουσα από τη δική τους! Αγαπημένο Τραγούδι: Ring my bells (E. Iglesias) Δε θα ξεχάσω: Την Ιταλία! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε πρώτοι! Υπάρχει και το αργυρό και το χάλκινο... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν:... θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Θα μου λείψει: Ο πανικός στην τάξη! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Μην μετανοιώνετε ποτέ για ότι έχετε κάνει γιατί θα είναι αργά... Λίγα λόγια: Αν και ήταν μικρό το σχολείο, εμείς καταφέραμε να το κάνουμε τεράστιο! Καλή τύχη αγαπημένοι μου φίλοι!

29 Όνομα: Αφέντρα Χωραΐτου Παρατσούκλι: Ντρου Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 60, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι... Αγαπημένο Τραγούδι: Το καλοκαίρι μου (Μ. Χ"Γιάννης) Δε θα ξεχάσω: Την 1η μέρα στο ΠΑΣΚΑΛ... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Να είμαι πάντα ο εαυτός μου και να πατώ γερά στη γη... Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να μην υ πάρχει κοινωνικός αποκλεισμός και ρατσισμός... Θα μου λείψει: Τα σχολικά μου χρόνια... Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Να συμπεριφέρεστε στους άλλους όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται... Λίγα λόγια: Με το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς ένας κύκλος κλείνει και ένας άλλος ανοίγει... Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι πήραμε πολλά από τα σχολικά μας χρόνια! Ας αποτελέσουν τη βάση για το υπόλοιπο της ζωής μας!

30 Όνομα: Άντρεα Νικολάου Παρατσούκλι: Babee! (by Αντρέας Μεταξάς) Διεύθυνση: Αγίου Ειρηνάρχου 5, Κάτω Πολεμίδια Φράση που με εκφράζει: Ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα... κι' όταν τσακίζεσαι να λες "με γεια μου με χαρά μου φτου κι' απ' την αρχή τώρα"! Αγαπημένο Τραγούδι: Σε στιλ να μην ξεχνιόμαστε (Λ. Μαχαιρίτσας) Δε θα ξεχάσω: Τους ανθρώπους που με στήριξαν στα δύσκολα... Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Μην ξαναπείς: "Θα ήθελα να κάνω αυτό"... Μπορείς να το κάνεις τώρα! Πίστεψε σε 'σένα! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν: Να θυμίσω στον κόσμο ότι ο άνθρωπος δεν είναι αντικείμενο... Θα μου λείψει: Το γέλιο και οι στιγμές που έζησα με τους καλύτερους φίλους μου και τους συμμαθητές μου! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Μόνο ο καθένας ξεχωριστά ξέρει ποιος είναι ο τέλειος εαυτός του, ο μοναδικός ο οποίος θα περάσει έτσι στην ιστορία του κόσμου... Λίγα λόγια: Δε θα ξεχάσω ποτέ από πού ξεκίνησα, που έφτασα, πότε άρχισα να ωριμάζω, να μαθαίνω από τα λάθη μου, να ζω και να ονειρεύομαι... Τώρα τα όνειρα αγγίζουν την πραγματικότητα!

31 Όνομα: Χριστιάνα Νικολαΐδου Παρατσούκλι: Νάνα Χούντα Διεύθυνση: Δημήτρη Δημητριάδη 10Α, Νέα Εκάλη, Λεμεσός Φράση που με εκφράζει: Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Αγαπημένο Τραγούδι: Για το καλό μου (Χ. Δάντης) Δε θα ξεχάσω: Την κάθε στιγμή που έχω περάσει μαζί σας! Η καλύτερη συμβουλή που έχω πάρει: Πάρε νερό μαζί σου... το μέλλον έχει ξηρασία! Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι στον κόσμο αυτό θα ήταν:... θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα! Θα μου λείψει: Ο πανικός κάθε μέρας ξεχωριστά! Η συμβουλή που θα έδινα στους συμμαθητές μου: Ποτέ μην ξεχάσετε από πού ξεκινήσατε! Δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι! Λίγα λόγια: Όταν σας πρωτογνώρισα και κατά τη διάρκεια των 6 χρόνων που ζήσαμε μαζί, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι πρέπει να πούμε αντίο... Να ξυπνώ και να ξέρω πως δε θα ξαναδώ τα αγουροξυπνημένα πρόσωπά σας, πως δε θα γελώ για 10 συνεχόμενες περιόδους με τα ατελείωτα αστεία μας, να νιώθω κοντά μου άτομα που αγαπώ και με αγαπούν! Τώρα όμως το όνειρο τελειώνει... Όσα ζήσαμε ήταν μοναδικά και πάντα θα είναι χαραγμένα στη μνήμη μου! Ευχαριστώ για τις αναμνήσεις! Η φιλία δεν είναι για τους πολλούς αλλά για τους λίγους... Είναι για τους ξεχωριστούς! Στο επανιδείν! Σας αγαπώ...

32

33

34 Πάντα ζητούσα έξω από 'μένα δύναμη κι αυτοπεποίθηση αλλά αυτά έρχονται από μέσα. Πάντα βρίσκονται εκεί. Anna Freud ( )

35 Ως πνευματικός σας πατέρας αναμένω από 'σας τα πνευματικά μου τέκνα τη δέσμευση των νέων της αρχαίας Σπάρτης προς τους πρεσβυτέρους τους: "Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες" (= εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροί σας). Αντρέας Αντωνίου Τέως Διευθυντής Μαθηματικός Ό,τι κι αν πω είναι λίγο... πολύ λίγο... Εσείς κι εγώ τα έχουμε πει, τα έχουμε νιώσει, τα έχουμε βιώσει... Θυμάστε πως ήσασταν όταν ξεκινούσατε; Πλησιάζετε στην κορυφή. Εκεί να μείνετε! Δεν είναι εύκολο... Το βέβαιο, όμως, είναι ότι μπορείτε! Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μας αλλά και για την προσωπικότητα του καθ' ενός προσωπικά. Η ελπίδα και η δημιουργικότητα ας μην σας λείψουν ποτέ. Κάθε μέρα που ξημερώνει για 'σας να είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη. Στην πορεία σας αυτή μην ξεχνάτε πως είστε άνθρωποι! Η υγεία σας συντροφεύει πάντα! Στο καλό! Αντρέας Καζαμίας, Β.Δ. Φιλόλογος Αν λεν πως το δέσιμο των ανθρώπων χρειάζεται χρόνο, μάλλον θα διαφωνήσω! Αν και σας γνώρισα πολύ λίγο, καταφέρατε να με κερδίσετε ως άνθρωπο και να γεμίσετε το μυαλό μου με αναμνήσεις και ευχάριστες σκέψεις... Σας ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα! Μαργαρίτα Παύλου, Μαθηματικός Θα ήθελα να σας θυμίσω μόνο πως κερδίζετε δύναμη, θάρρος κι αυτοπεποίθηση από την κάθε εμπειρία που σας αναγκάζει να σταθείτε και να αντιμετωπίζετε το φόβο κατά πρόσωπο: "Το ξεπερνώ αυτό που με φοβίζει. Μπορώ να αντιμετωπίσω κι ό,τι θα ακολουθήσει". Πρέπει να κάνετε αυτό που νομίζετε πως δεν μπορείτε να κάνετε! Καλή σταδιοδρομία σε ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε! Θα σας θυμάμαι πάντα! Σκεύη Αδάμου, Φιλόλογος Believe in yourselves and I am certain that you will make your dream come true! Βίκτωρας Αντωνίου, Αγγλικά

36 Αναμφίβολα βρίσκεστε σ' ένα από τα πιο καθοριστικά και κρίσιμα στάδια της ζωής σας. Αυτή την ώρα, θέλω κι εγώ να σας υπενθυμίσω ότι όπου κι αν πάτε και ό,τι κι αν γίνετε να μην ξεχνάτε ότι ο Χριστός μας είναι ο μόνος που ποτέ δε θα σας εγκαταλείψει ούτε θα σας κουράσει και ουδέποτε θα απογοητεύσει την ευγενική σας ψυχή! Με όλη μου την αγάπη... Νατάσσα Ματθαίου, Θεολόγος Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μια πορεία άξια του χαρακτήρα και της καλής διάθεσής σας. Όλοι οι στόχοι σας να γίνουν πραγματικότητα! Να 'στε ευγενικοί και ευτυχισμένοι με τις επιλογές σας! Ελένη Ζαντή Μουσικός Συμβουλευτική Αγωγή Εύχομαι καλή συνέχεια και η νέα σας ζωή να είναι γεμάτη από επιτυχίες! Ας αξιοποιήσετε τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκτήσατε και όλα σας τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα! Νίκη Μαυρομούστακου Υπεύθυνη Λυκείου Οικονομικά Το ταξίδι των μαθητικών σας χρόνων έφτασε στο τέλος του και σας βρίσκει πλέον ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες που καλείστε να αντεπεξέλθετε στη σύγχρονη πραγματικότητα. Εύχομαι να πετύχετε κάθε στόχο σας και είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας. Δε θα σας ξεχάσω ποτέ και θέλω πάντοτε να πιστεύετε στον εαυτό σας και να αντιμετωπίζετε θετικά τη ζωή! Μαρίνα Στυλιανού, Φιλόλογος Εύχομαι από καρδιάς καλή τύχη και στη νέα πραγματικότητα που σας περιμένει μακριά από τον οικείο χώρο του σχολείου μας. Κυνηγήστε τα όνειρά σας και μην περιμένετε "Μεσσίες" και "Σωτήρες" για να φροντίσουν γι' αυτά... Λάζαρος Λυρώνης Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές Με το τέλος της σχολικής σας ζωής εύχομαι κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία και ευτυχία! Γρηγόρης Γρηγοριάδης Β.Δ. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

37 Η στιγμή που περιμένατε έφτασε! Μην ξεχνάτε πως εδώ δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή ενός καινούριου ταξιδιού που θα σας σημαδέψει για μια ζωή! Καλή σταδιοδρομία λοιπόν και καλή τύχη! Μάριος Παλαμάς, Φυσική Αγωγή The world is your oyster so venture forth, explore and savor it. I wish you all much success and happiness wherever you go and whatever you do. Make us proud of your achievements. Good luck to you all! Jodi Niki Rigas, Senior Mistress PES Now that you 've graduated, your adventure has begun. Your schooling has prepared you for the race life has you run. I praise for your efforts and send good wishes, too, for a future filled with happiness, and your fondest dreams come true. Το καλύτερο της τύχης! Maria Ehrhartsmann, Senior Mistress PES Τις καλύτερές μου ευχές για καλή συνέχεια! Καλή τύχη σε όλους! Δόμνα Κωνσταντίνου, Επιστήμες H αλήθεια είναι ότι λυπάμαι πολύ που φεύγετε... Δε φαντάζεστε έξι χρόνια πόσο σας είχα συνηθίσει! Ήρθε η ώρα, όμως, για το μεγάλο σας ταξίδι το οποίο εύχομαι να είναι γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις και πολύ όμορφες στιγμές! Είστε όλοι υπέροχοι! Βέβαια ίσως "λλίο πιο..."! Χαρίκλεια Παπαλουκά, Βιολόγος Αμέσως επινόησα αυτό τον κανόνα για τον εαυτό μου, για να τον εφαρμόζω σε κάθε πιθανή απόφαση που θα έπρεπε να πάρω στο μέλλον: Θα ταξινομούσα όλα τα επιχειρήματα και θα έβλεπα ποια ανήκουν στο φόβο και ποια στη δημιουργικότητα, και εξισώνοντας τ' άλλα πράγματα, θα διάλεγα την απόφαση που θα συγκέντρωνε το μεγαλύτερο αριθμό δημιουργικών κινήτρων. Νομίζω πως αυτός πρέπει να είναι ένας κανόνας παρόμοιος μ' εκείνον που κάνει τους νάρκισσους και τους κρόκους να ξεπροβάλλουν σπρώχνοντας μέσα από την παγωμένη λάσπη. Katharine Butler Hathway

38

39

40

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Εργασία από τα παιδιά της Στ 1 2014-2015 Να που φτάσαμε πάλι στο τέλος μιας ακόμα χρονιάς. Μιας χρονιάς που καθορίζει πολλές στιγμές που θα γίνουν στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες για πάρτη του! Ωστόσο, ακόμα στοιχειώνουν κάποιες σκέψεις το μυαλό σου. Ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Κωνσταντίνα Τσαφαρά Αγαπημένο μου ημερολόγιο, Πάνε δέκα χρόνια που λείπει ο σύζυγός μου, ο Οδυσσέας. Τον γιο του τον άφησε μωρό και τώρα έχει γίνει πια ολόκληρος άντρας και

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Ξένου Ηρώ. Μωραΐτης Αλέξανδρος

Ξένου Ηρώ. Μωραΐτης Αλέξανδρος Γ4 «Έτσι λέει το Σύνταγμα. Και δε βρίσκω ποιο είναι αυτό που κερδίζω όταν ο καθηγητής σταματάει το μάθημα για να μου κάνει ένα σωρό παρατηρήσεις. Τι κερδίζουμε όταν απλά περνάμε μια διδακτική ώρα με γέλια

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη document.write(" #fh63a{ display:none; }"); Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη ΑΤΣΙΔΑ: Νίκο πόσα χρόνια έχεις υπηρετήσει το

Διαβάστε περισσότερα

Η µαγεία του βιβλίου

Η µαγεία του βιβλίου Η µαγεία του βιβλίου Χριστιάνα Αντρέου Παναγιώτα Χαραλάµπους για το βιβλίο Το βιβλίο, το βιβλίο είναι φίλος µου καλός. Το κρατώ και το διαβάζω, και λεπτό δε σταµατώ. Η µαγεία του µε ταξιδεύει στο δικό

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ3 Στο ΣΤ3 αξιολογήθηκαν 20 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η σχέση που απέκτησαν με τα άλλα παιδιά, η συνεργασία μεταξύ τους

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα

I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014. Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα I Δημοτικό Πάφου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Σχολική χρονιά: 2013-2014 Υπεύθυνη δασκάλα: Γεωργία Σάββα Είμαστε μικροί εθελοντές Είμαστε μικροί εθελοντές τον κόσμο βοηθάμε, πολύ τον αγαπάμε και αντάλλαγμα ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ2 Στο ΣΤ2 αξιολογήθηκαν 18 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και το μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1. α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Προσαρμογή κειμένου ενημερωτικό φυλλάδιο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»: Γιώργος Ραφαηλίδης υπεύθυνος στο ΓραΣΕΠ Αιγινίου 1 Σύγχρονη µορφή

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα - - Ενδυναμώνω Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του 4 ου Δημοτικού Σχοελίου Αγίων Αναργύρων «Αδαμάντιος Κοραής» Σχ.έτος 2015 16 Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί Δακτυλίδης Σταμάτης

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Ο Ηλίας ανεβαίνει Ψηλά Ψηλότερα Κάθε Μάρτιο, σε μια Χώρα Κοντινή, γινόταν μια Γιορτή! Η Γιορτή των Χαρταετών. Για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

Λένα Μαντά: «Την πιο σκληρή κριτική στην μητέρα μου, την άσκησα όταν έγινα εγώ μάνα»

Λένα Μαντά: «Την πιο σκληρή κριτική στην μητέρα μου, την άσκησα όταν έγινα εγώ μάνα» Δημοσιεύθηκε στις 14.05.18 Λένα Μαντά: «Την πιο σκληρή κριτική στην μητέρα μου, την άσκησα όταν έγινα εγώ μάνα» Χωρίς να θέτει ως στόχο την επιτυχία, αλλά την προσωπική της λύτρωση, κάθε βιβλίο της αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 13 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Η καθημερινότητα είναι αρκετά δύσκολη και σε έχει κουράσει πολύ και θέλεις να αλλάξεις τα πάντα στην ζωή σου. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Η κρίση άγγιξε και εμάς με τη σύζυγο άνεργη, εμένα με μείωση αποδοχών 65% και δύο κόρες στο Δημοτικό. Ψάχναμε εναλλακτικούς τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημά μας

Διαβάστε περισσότερα

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου!

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! 12/11/2018 Katerina Christou Student Εφημερίδα Λεμεσός Στις 9 Νοεμβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την αγαπημένη ψυχολόγο,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αγαπητοί γονείς, Καθώς το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του στα μικρά μας παιδάκια αλλά και σε εσάς, βρισκόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών τους ενώ τους δυσκόλεψε το μοίρασμα συναισθημάτων. Αρκετοί είπαν ότι δε τους δυσκόλεψε τίποτα.

μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών τους ενώ τους δυσκόλεψε το μοίρασμα συναισθημάτων. Αρκετοί είπαν ότι δε τους δυσκόλεψε τίποτα. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ1 Στο ΣΤ1 αξιολογήθηκαν 18 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και το μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας.

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας. ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) Λοιπόν παιδιά αυτό ήταν το σημερινό μας μάθημα. Για να ανακεφαλαιώσουμε. Ποιο είπαμε ότι είναι το σχήμα της Γης;

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή

Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή Γράμμα σ έναν νέο θεραπευτή ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η τελική εργασία ως επιστέγασμα της τετραετούς πορείας στην εκπαίδευση είναι μια σκέψη που μπαίνει στον πρώτο χρόνο. Είναι μια σκέψη που ζυμώνεται, προκαλεί απορία,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ Κ,Α

ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ Κ,Α ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ Κ,Α Μιας και ήρθε η γιορτή του πολυτεχνείου το Δ1 και το Δ2 θα συνεργαστούν για να κάνουμε μαζί μια γιορτή που θα τραγουδήσουμε απαγορευμένα.όλοι οι δάσκαλοι που μας βοηθούν να

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Αυτή την εβδομάδα η δυναμικότητα που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη και να ξέρεις ότι θα σου συμβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία

Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία Μια ιστορία με αλήθειες και φαντασία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΛΙΟΥ Γ ΤΑΞΗ Α 3 Η κυρία Ειρήνη από το Κάρμι, ξύπνησε πολύ νωρίς το πρωί για να ταΐσει τις κότες και τα κουνελάκια της. Ανυπομονούσε να πάει στο πανηγύρι

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Καλύτερη πληροφόρηση Ένιωσα σίγουρη για τον εαυτό μου Πολλές απορίες που δεν είχα φανταστεί με σιγούρεψαν Η σημερινή ενημέρωση ήταν από τις καλύτερες που

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο; Ημερομηνία 28/09/2015 Μέσο Συντάκτης Link clickatlife.gr Χριστίνα Χρυσανθοπούλου http://www.clickatlife.gr/euzoia/story/63076/pos-tha-kano-to-paidi-mou-naagapisei-to-sxoleio ΕΥΖΩΙΑ Πώς θα κάνω το παιδί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι γυναίκες που έχουν αυτήν την ανάγκη, αλλά κι οι άντρες επίσης, όσο σκληροί κι αν το παίζουν.

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι γυναίκες που έχουν αυτήν την ανάγκη, αλλά κι οι άντρες επίσης, όσο σκληροί κι αν το παίζουν. Σε όποιο στάδιο της σχέσης κι αν βρίσκεστε, είτε είστε στην αρχή της είτε είστε ήδη δυο χρόνια μαζί, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν ποτέ, όπως η ανάγκη να νιώθει κάποιος ελκυστικός, απαραίτητος

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τη ζωή! Έφτασα εδώ με το ένστικτό μου, κι αυτό ξέρει Είμαι εγώ και είμαι καλά Κάθε εμπόδιο

Διαβάστε περισσότερα

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης.

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Στην αρχή της σεζόν ήσουν μεταξύ ομάδας νέων και πρώτης ομάδας. Τι σκεφτόσουν τότε για την εξέλιξη της χρονιάς; Στην αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου

Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου Οι μεγάλοι θυμούνται τα δικά τους σχολικά χρόνια Ο παππούς μου ονομάζεται Μιχάλης Νεοφύτου. Πήγαινε στο ίδιο δημοτικό με εμένα. Τότε όμως υπήρχαν μόνο δύο αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας ΘΥΜΑΜΑΙ; Πρόσωπα Ήρωας: Λούκας Αφηγητής 1: Φράνσις Παιδί 1: Ματθαίος Παιδί 2: Αιµίλιος Βασίλης (αγόρι):δηµήτρης Ελένη (κορίτσι): Αιµιλία Ήλιος: Περικλής Θάλασσα: Θεοδώρα 2 ΘΥΜΑΜΑΙ; CD 1 Ήχος Θάλασσας Bίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος

Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος Λίγα λόγια για τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, εδώ

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοσχολική βία (bullying)

Ενδοσχολική βία (bullying) Ενδοσχολική βία (bullying) Τι είναι σχολικός εκφοβισμός Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που αυτό που τον ξεχωρίζει από το πείραγμα και τον τσακωμό, είναι η ένταση του, η διάρκεια του,

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα!

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα! Ημερομηνία 14/02/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.mothersblog.gr Κατερίνα Ηλιάκη http://www.mothersblog.gr/synenteyxeis/item/43377-o-ksexoristos-kosmos-tondidymon--i-eyi-stathatou-mila-sto-mothersblog--gia-to-proto-tis-syggrafikoegxeirima

Διαβάστε περισσότερα