ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΗ 2008

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΗ 2008"

Transcript

1 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΗ 2008 Καθημερινά, όλο και περισσότερο δυσκολεύει η ζωή της εργατικής τάξης. Η ανεργία, η ακρίβεια πολλαπλασιάζουν τη φτώχεια, τη μιζέρια, την εξαθλίωση. Οξύνεται η επίθεση της εργοδοσίας. Μισθοί, μεροκάματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, βρίσκονται στο στόχαστρο της. Καθημερινά, με την τρομοκρατία της ανεργίας, της απόλυσης υποχρεώνονται χιλιάδες εργάτες να δουλεύουν πολύ κάτω από τις συμβάσεις ακόμα και της εξευτελιστικής σύμβασης της ΓΣΕΕ. Το εφτάωρο οχτάωρο είναι σε πολλές περιπτώσεις ζητούμενο στους χώρους δουλειάς. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η όξυνση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Δεν χωράει αμφιβολία πως έρχονται τα χειρότερα. Το κεφάλαιο γίνεται όλο και πιο επιθετικό, η αύξηση της κερδοφορίας του είναι συνυφασμένη με τη χειροτέρευση της θέσης της εργατικής τάξης. Η εξασφάλιση κερδών, καλύτερων όρων ανταγωνισμού, έχουν άμεση εξάρτηση από το επίπεδο ζωής της εργατικής τάξης, από την επιτάχυνση και εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Με λίγα λόγια, όσο θα χειροτερεύει η ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, τόσο θα αυγατίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτό το γαϊτανάκι δεν έχει τελειωμό. Τα προβλήματα οξύνονται και πολλαπλασιάζονται. Η ακρίβεια, το ασφαλιστικό, η υγεία, η παιδεία, η στέγη, είναι βασικά ζητήματα που καθορίζουν το επίπεδο ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Παράλληλα, είναι και βασικοί τομείς που το κεφάλαιο επενδύει για να συσσωρεύσει πλούτο, δηλαδή να παίρνει πίσω το ήδη πενιχρό μεροκάματο του εργάτη. Κοιτώντας πίσω, το τελευταίο μόνο οκτάμηνο, θα διαπιστώσουμε ότι το Ασφαλιστικό δεν ήταν η αρχή και το τέλος της αντεργατικής επίθεσης. Συνοδεύτηκε αμέσως με την εξευτελιστική σύμβαση του ενός ευρώ που υπέγραψαν ΓΣΕΕ ΣΕΒ, κατ εντολή των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την έκθεση Κουκιάδη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, με εντολή της κυβέρνησης, που προτείνει μέτρα ευελιξίας στην αγορά εργασίας όπως μικρότερες αποζημιώσεις, απελευθέρωση των απολύσεων, μετατροπή των συμβάσεων πλήρους εργασίας σε μερικής απασχόλησης. Τη συνέχιση της επίθεσης στην Παιδεία, με στόχο την επιτάχυνση της καθιέρωσης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, της υποβάθμισης και της εμπορευματοποίησής της. Την εφαρμογή της κάρτας παροχών του ΙΚΑ, έστω και πιλοτικά σε δύο νομούς. Δηλαδή ο ασφαλισμένος θα αρρωσταίνει όσο του επιτρέπει η κάρτα.

2 2 Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση δεν αφορούν μόνο τους οικοδόμους. Βασανίζουν συνολικά την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, την εργαζόμενη αγροτιά, τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες. Παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη και σ όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Είναι απαίτηση του κεφαλαίου, για να περιορίσει το «εργατικό κόστος», για να διευκολύνεται στον ανταγωνισμό. Γι αυτό το λόγο, αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται από κυβερνήσεις φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, κυβερνήσεις συνασπισμού, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές. Με την έννοια αυτή, στην επικαιρότητα μπαίνει μόνιμα το ζήτημα: Προσαρμογή στις ανάγκες του κεφαλαίου ή σύγκρουση, διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης; Αποδοχή του αποπροσανατολιστικού συνθήματος «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός ή ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» που οδηγεί, στη διαχείριση του συστήματος, την υποταγή και χειραγώγηση της εργατικής τάξης στις ανάγκες του κεφαλαίου ή ανάπτυξη της ταξικής πάλης για να ανακόψουμε την επίθεση του κεφαλαίου, να κατακτούμε δικαιώματα, να δημιουργούνται προϋποθέσεις για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο; Αυτό το ζήτημα συνάδελφοι, θα είναι μόνιμα μπροστά μας και πάνω σ αυτό θα κρίνεται κάθε πολιτική δύναμη, κάθε συνδικαλιστική παράταξη από τη στάση και τον ρόλο που θα παίζει στην διαδικασία επίτευξης αυτού του στόχου. Μέρος όλων των προβλημάτων που καταγράψαμε κι έχουν άμεση σύνδεση μεταξύ τους είναι το ζήτημα της Υγείας και σ αυτό θέλουμε να επικεντρώσουμε στη σημερινή Ολομέλεια της Διοίκησης, να οργανώσουμε τη δουλειά μας παραπέρα. Δεν βάζουμε για συζήτηση ένα πρόβλημα άγνωστο ή που προέκυψε σήμερα. Είναι ζήτημα που βαθμιαία οξύνεται και αγκαλιάζει όλο και πλατύτερες λαϊκές δυνάμεις. Κάνοντας μια αναδρομή προς τα πίσω θα διαπιστώσουμε ότι η δημόσια Υγεία, οι παροχές των ασφαλιστικών οργανισμών τα τελευταία 30 χρόνια συνέχεια υποβαθμίζονται. Κι ενώ συρρικνώνονται οι κοινωνικές παροχές, παράλληλα αναπτύσσεται ο τομέας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο χώρο γενικά της Υγείας. Τα κέρδη που αποκομίζουν από τα λαϊκά στρώματα είναι αστρονομικά. Όσο αυτή η αντίθεση οξύνεται, τόσο γίνεται πιο ορατός, καθαρός, ο ταξικός χαρακτήρας αυτού του κεφαλαιώδους προβλήματος. Το ζήτημα της Υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το επίπεδο ζωής του λαού σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Εμείς σαν κλάδος, αλλά και οι άλλοι εργαζόμενοι έχουμε τεράστιες εμπειρίες. Ποιες είναι για παράδειγμα οι συνθήκες Υγιεινής στους χώρους εργασίας; 1. Οι γιατροί εργασίας είναι ανύπαρκτοι. Για όλη την Ελλάδα είναι μόλις 56! 2. Οι επαγγελματικές ασθένειες στην κυριολεξία θερίζουν τον κλάδο. 3. Χρέη νοσοκόμου, στις περισσότερες περιπτώσεις, κάνουν άσχετοι ή οι ίδιοι οι εργοδότες. 4. Ασθενοφόρο δεν υπάρχει κι όπου υπάρχει, είτε δεν έχει οδηγό, είτε δεν λειτουργεί γιατί έχει μηχανολογικά προβλήματα.

3 3 5. Δεν υπάρχει ιατρείο για τις πρώτες ανάγκες, εξοπλισμένο με τα απαραίτητα φαρμακευτικά είδη. 6. Ποιος καθορίζει την καταλληλότητα του εργασιακού περιβάλλοντος; Όλοι είναι ανεύθυνοι και «το μάρμαρο το πληρώνουν» οι εργαζόμενοι. 7. Ανύπαρκτες είναι οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων ακόμα και στους πιο επιβαρημένους χώρους δουλειάς. Αποτέλεσμα, η έλλειψη της πρόληψης να οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην καλύτερη περίπτωση στην αναπηρική σύνταξη και στη χειρότερη στον άλλον κόσμο. Πέρα όμως από τους χώρους δουλειάς το πρόβλημα της Υγείας είναι συνδεδεμένο με δραστηριότητες και τομείς της κοινωνικής ζωής, με τον Αθλητισμό, τη διατροφή, το σχολείο κ.ά. Αφορά σημαντικά τις γυναίκες και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ειδικά στην αναπαραγωγική ηλικία, αφορά τα παιδιά και την προληπτική μέριμνα που επιβάλλεται να έχουν, γενικά τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Απ αυτή την άποψη δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας. Αντίθετα, είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό μέτωπο πάλης, που αφορά συνολικά την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Όλοι οι οικοδόμοι, αλλά και κάθε εργαζόμενος κουβαλάει τραυματική εμπειρία από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ταμείων και το ξεπαράδιασμα στα ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία: Ατελείωτες ουρές και καυγάδες στα ιατρεία του ΙΚΑ, Κλείσιμο ραντεβού μετά από 2-3 μήνες, Απογευματινά ιατρεία, Ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, Φακελάκια, και η ταλαιπωρία δεν έχει τέλος. Γι αυτή την κατάσταση ευθύνη έχουν τα κόμματα της εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ευθύνη έχουν και τα κόμματα που ευθυγραμμίζονται μαζί τους, ΣΥΝ & ΛΑΟΣ, γιατί υπερασπίζονται την ιδιωτική πρωτοβουλία στο χώρο της Υγείας, δηλαδή την εμπορευματοποίηση ενός αγαθού που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Η δουλειά που αναπτύξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για την Κοινωνική Ασφάλιση είναι πρόπλασμα για να αναδείξουμε το πρόβλημα της Υγείας. Κι αυτό γιατί στην προπαγάνδα μας, αναδεικνύαμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση δεν περιορίζεται στενά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και το ύψος της σύνταξης. Είναι ένα συνολικό αντιδραστικό πακέτο που περιέχει τα συνταξιοδοτικά, αλλά και τα ζητήματα Υγείας (ιατρική, νοσοκομειακή, φαρμακευτική περίθαλψη) ενταγμένο στην γενικότερη επίθεση του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς της ζωής της εργατικής τάξης. Ενημερώσαμε και προετοιμάσαμε τους εργαζόμενους ότι αυτή η επίθεση στο διάβα της θα ισοπεδώσει και θα συμπαρασύρει κάθε κοινωνική παροχή. Αυτή η θέση μας επιβεβαιώνεται στη ζωή και από το προωθούμενο από την Κυβέρνηση νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας,

4 4 που προβλέπει:. 1. Τη μεταφορά της ευθύνης του Κράτους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμους), στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. 2. Την καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας παροχών που, όπως αναφέραμε, εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε δύο νομούς. Με αυτήν θα υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να αγοράζουν υπηρεσίες και φάρμακα μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό. Δηλαδή, ο ασφαλισμένος θα αρρωσταίνει ανάλογα με το ύψος των παροχών που είναι φορτωμένη η κάρτα του. Είναι μέτρο απάνθρωπο και αντιδραστικό, μεταφέρει το δικαίωμα στην Υγεία, τη ζωή, στην καλή διαχείριση του δικαιούχου της κάρτας. Λειτουργεί σε ανταποδοτική βάση, αφού καθορίζεται από τις δυνατότητες του ταμείου και βεβαίως αργότερα θα καθορίζεται και με τις εισφορές του εργαζόμενου και την οικογενειακή κατάσταση. Δηλαδή, ένας οικοδόμος που λόγω ανεργίας, καιρικών συνθηκών κλπ. έβαλε ένσημα επί της ουσίας δεν θα έχει να λαβαίνει για ιατρική, φαρμακευτική περίθαλψη. 3. Χρόνια τώρα, τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ και οι Διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών, με πρωτοστατούντα το ΙΚΑ, μας βομβάρδιζαν με την πολυφαρμακία, την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση, τους γιατρούς που κάνουν κομπρεμή με φαρμακεία και εταιρίες. Σήμερα έρχεται η κυβέρνηση να σερβίρει την ουσία όλης αυτής της προπαγάνδας με τα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. Δηλαδή, οι ιατρικές πράξεις και τα φάρμακα θα είναι προκαθορισμένα πακέτα που θα στηρίζονται σε έρευνες φαρμακευτικών και άλλων εταιριών με κριτήριο πάντα το κέρδος. Αυτά τα μέτρα θα επιβαρύνουν την ήδη άσχημη κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Οι ουρές στα ιατρεία θα μεγαλώσουν. Το δικαίωμα να κάνει ο ασθενής μια εξέταση θα επιμηκυνθεί στους 2-3 μήνες. Τα φάρμακα που θα συνταγογραφούνται θα είναι ακόμα πιο υποβαθμισμένα. Τα φακελάκια στα νοσοκομεία θα πολλαπλασιαστούν. Συγχρόνως, βέβαια θα πολλαπλασιαστούν από τη μια αυτοί που θα απευθύνονται στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, νοσοκομεία και γιατρούς και από την άλλη αυτοί που θα αργοπεθαίνουν αβοήθητοι. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση έπαιξαν το ρόλο του ατζέντη για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας. Είναι χαρακτηριστικά τα οικονομικά μεγέθη που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Για παράδειγμα, το 1999 τα έσοδα των δημοσίων νοσοκομείων προέρχονταν σε ποσοστό 75,98% από τα νοσήλια των ταμείων και σε ποσοστό 8,19% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το 2006 τα έσοδα από τα νοσήλια των ταμείων έφθασαν 82,19% και η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε στο 3,5%. Έχουμε δηλαδή μια σταδιακή μείωση των κρατικών δαπανών στη νοσοκομειακή περίθαλψη που καλύπτεται από την αφαίμαξη των ταμείων και των ασφαλισμένων. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα παρακάτω στοιχεία: Το διάστημα οι δαπάνες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας από 42,6% έφθασαν στο 46,1% και το 2006 έφθασαν στο 48,5% του συνόλου των δαπανών για την Υγεία. Αυτό μεταφράζεται ότι το 2006 οι λαϊκές οικογένειες πλήρωσαν το αστρονομικό ποσό των 7,49 δις ευρώ.

5 5 Από την άλλη ο τζίρος των ιδιωτικών επιχειρήσεων την περίοδο αυξήθηκε κατά 134% και το 2005 κατά 12,2%. Αυτή η κατάσταση θα οξύνεται όσο το δικαίωμα στην Υγεία αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα για να πλουτίζουν μια κάστα κεφαλαιοκράτες. Θα οξύνεται όσο τα κόμματα της εξουσίας, ΝΔ ΠΑΣΟΚ, θα αποκτούν εκλογική δύναμη και πολιτική επιρροή. Πρέπει να χτυπηθεί και να καταδικαστεί αυτή η πολιτική και οι φορείς της. Είναι εχθρική για την εργατική τάξη, το λαό γενικότερα. Είναι αντιδραστική και ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα η θέση που υποστηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ για την συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και την δήθεν ανάπτυξη του ανταγωνισμού μεταξύ τους. Αυτή η θέση δεν ενισχύει μόνο το κεφάλαιο, αλλά οδηγεί και την εργατική τάξη στην εγκληματική αντίληψη ότι μπορεί να έχει κέρδη το κεφάλαιο και παράλληλα να υπάρχει σύστημα Υγείας προς όφελος του λαού. Η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα ως ατζέντη για την εξασφάλιση πελατείας στον ιδιωτικό τομέα. Ορισμένα παραδείγματα από τη σημερινή κατάσταση επιβεβαιώνουν αυτήν τη θέση: - Από τους 323 μαστογράφους μόνο οι 52 (16%) είναι εγκαταστημένοι σε δημόσια νοσοκομεία. Πόσοι από αυτούς δουλεύουν είναι άλλο ζήτημα. - Από τους 199 αξονικούς τομογράφους το Δημόσιο κατέχει τους 48 (24%). Πολλοί από αυτούς υπολειτουργούν. - Από τις 109 γ-κάμερες (για σπινθηρογραφήματα) οι 38 (25%) είναι στο δημόσιο. - Η αναλογία των μαγνητικών τομογράφων και υπερηχοτομογράφων κατά τα 3/4 ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. - Παραμένουν κλειστά 150 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στα δημόσια Νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού και την ίδια στιγμή ενοικιάζονται από τα ασφαλιστικά ταμεία ΜΕΘ σε ιδιωτικές μονάδες υγείας. Και με αυτά τα στοιχεία αποδεικνύεται περίτρανα ότι η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σχέση ισχυροποίησης των επιχειρήσεων, της κερδοφορίας των καπιταλιστών σε βάρος του λαού. Δε μπορεί καμιά κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική φιλελεύθερη κεντροαριστερή ή κεντροδεξιά να βάλει κανόνες στην λειτουργία του ιδιωτικού τομέα. Δε μπορεί να λύσει αυτή τη βασική αντίθεση, από την μια να συσσωρεύεται τεράστιος πλούτος και από την άλλη να πεθαίνει ο λαός από την έλλειψη ιατρικής, φαρμακευτικής, νοσοκομειακής περίθαλψης. Λύση μπορεί να δώσει μόνο μια εξουσία με κυβέρνηση που στο κέντρο της πολιτικής της θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι κορόνες που πετούν για δωρεάν τάχα σύστημα Υγείας είναι λόγια του αέρα και αυτό γιατί:

6 6 Δε μπορεί να υπάρξει δωρεάν Υγεία χωρίς τη πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δε μπορεί να υπάρξει δωρεάν Υγεία και να επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία με την χρηματοδότηση της. Δε μπορεί να υπάρξει δωρεάν Υγεία χωρίς την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας και Προνοίας. Να λοιπόν γιατί στον βαθμό που θα καταδικαστούν αυτές οι πολιτικές και οι φορείς τους, θα δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για την διεκδίκηση Δημόσιας και Δωρεάν Πρόνοιας και Υγείας, με βάση τις ανάγκες του λαού και την πρόοδο της επιστήμης: Αποκλειστικά Δημόσιο, ενιαίο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας Πρόνοιας, αναπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας Πρόνοιας. Κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και κάθε μορφής συμμετοχής (νοσήλια, εισιτήρια) ή άλλες προϋποθέσεις (ένσημα) για την υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη. Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα Ρέππα Πετραλιά. Συγκρότηση κρατικού σώματος γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, πλήρως στελεχωμένου με το ανάλογο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό (γιατροί και μηχανικοί Εργασίας, νοσηλευτές, επισκέπτες Υγείας, επιθεωρητές κλπ) που θα λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας κάθε περιοχής. Κατάργηση των Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) του επαγγελματικού κινδύνου. Ανάπτυξη της ειδικότητας των γιατρών Εργασίας και οργάνωση ειδικών μονάδων που θα ασχολούνται με την διερεύνηση, διάγνωση και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών. Προσανατολισμός των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους στον ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης, για τη ουσιαστική εφαρμογή των κανονισμών και της νομοθεσίας για την εργασιακή υγεία και ασφάλεια. Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου με την καταβολή εργοδοτικής εισφοράς, στο πλαίσιο του δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως είπαμε στην αρχή δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Η συζήτηση όμως σήμερα θα είναι πιο εξειδικευμένη. Πιο συγκεκριμένα θα δούμε την οργάνωση της δουλειάς μας. Δεν επιδιώκουμε μια περιστασιακή καμπάνια. Στόχος μας είναι, να οργανώσουμε δουλειά με προοπτική, να συσπειρώσουμε δυνάμεις γύρω από αυτό το θέμα.

7 7 Να οργανώσουμε παρεμβάσεις μαζί με άλλους φορείς και εργαζόμενους, στα τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, σε νοσοκομεία, κέντρα Υγείας, σε Νομαρχίες, Δήμους κτλ. Για παράδειγμα, με αιχμή τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν σε ορισμένες περιοχές στην καταβολή του δώρου με το πρόβλημα των εκκαθαριστικών, τις ουρές που παρουσιάζονται στα ιατρεία του ΙΚΑ, το κλείσιμο των ραντεβού με γιατρούς που φθάνει τους 1-2 μήνες, μπορούμε να ξεκινήσουμε δουλειά ανοίγοντας βέβαια συνολικά το ζήτημα της Υγείας και στη βάση των δικών μας προτάσεων. Να αναδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στις νέες ηλικίες, στα νέα παιδιά, στα νέα ζευγάρια, που πληρώνουν πανάκριβα την απόκτηση ενός παιδιού. Να ανοιχτούμε στους οικοδόμους, που με τη αύξηση των ενσήμων από τα 40 στα 80 και το 2010 στα 100 τους στέλνουν στα δόντια των επιτηδείων για να αγοράσουν πανάκριβα παροχές που έτσι και αλλιώς δικαιούνται να έχουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Στους συνταξιούχους που η μισή και πλέον σύνταξη πάει στα φάρμακα στους γιατρούς κλπ. Ιδιαίτερη δουλειά να αναπτύξουμε στους οικονομικούς μετανάστες. Όχι μόνο στη βάση ότι πρέπει να παλέψουμε για δωρεάν Υγεία, αλλά πρέπει να αποκτήσουν ασφαλιστική συνείδηση με την έννοια ότι το ένσημο είναι μέρος του ημερομισθίου τους και η αφαίρεση του από τον εργοδότη σημαίνει αύξηση της απλήρωτης εργασίας, δηλαδή αύξηση των κερδών και παράλληλη αύξηση της εκμετάλλευσης. Στη βάση αυτή, πρέπει να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδικάτων μας, να οργανώσουν τη δουλειά μεθοδικά, με έλεγχο και σχέδιο. Να γίνουν περιοδείες, ομιλίες σε χώρους δουλειάς, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις. Κάθε σωματείο να λειτουργήσει με φαντασία και πρωτοβουλία. Υλικό θα βγει τις επόμενες ημέρες, που θα έχει τους βασικούς άξονες, για να βοηθήσει στην δουλειά μας.

8 8 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Για την πορεία των Συλλογικών Συμβάσεων είχαμε ενημερώσει την Διοίκηση πριν δύο μήνες περίπου, όπως και τις δυσκολίες που δημιουργεί στην διαπραγμάτευση η υπογραφή από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τους ενός ευρώ αύξηση. Έγιναν αρκετές συναντήσεις με τους εργοδότες. Επιμείναμε σταθερά στο πλαίσιο διεκδικήσεων που είχαμε συμφωνήσει στην Διοίκηση. Σήμερα, η Διοίκηση πρέπει να αποφασίσει αν θα αποδεχτούμε τις τελικές προτάσεις των εργοδοτών ή θα εξετάσουμε την περίπτωση της απόρριψης και την απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις. Η πρόταση της Εκτελεστικής είναι να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής.

Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας

Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας Η επίθεση, που οργανώνεται από την κυβέρνηση για την υγεία θίγει από τη μία τους υγειονομικούς και από την άλλη τους χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής,

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, σύσκεψη των σωματείων και μαζικών Φορέων των Ανατολικών

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Για ουσιαστικά κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα, για το δικαίωμα στην δωρεάν πρόληψη και προστασία της Υγείας. Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Για ουσιαστικά κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα, για το δικαίωμα στην δωρεάν πρόληψη και προστασία της Υγείας. Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Στα πλαίσια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων της Ε.Ε, με αιχμή τη συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ που ψήφισαν η Ν.Δ, το

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας:

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας: «Κυρία Υπουργέ To ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εδώ και χρόνια έχει ανοίξει το ζήτημα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε το 2013 και σχετική ημερίδα για τα εργατικά «ατυχήματα»

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες,

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, Εργαζόμενοι, άνεργοι, Οι πρωτοβουλίες και οι κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι φορείς, οι σύλλογοι

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Χ. Καλούση μέλος Δ.Σ. ΕΚΛ, στο Συλλαλητήριο

Ομιλία Χ. Καλούση μέλος Δ.Σ. ΕΚΛ, στο Συλλαλητήριο Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Είμαστε ξανά σήμερα εδώ στο δρόμο του αγώνα, για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της συγκυβέρνησης-συριζα- ΑΝΕΛ, ΕΕ και μεγάλου κεφαλαίου, συντονίζοντας τα βήματα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013.

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013. Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013. Αγαπητοί Σύντροφοι, Χαιρετίζω τις εργασίες του σημερινού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 Στη σημερινή μας συνεδρίαση θα εξετάσουμε τη δουλειά μας, όλο το προηγούμενο διάστημα,

Διαβάστε περισσότερα

KKE Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία

KKE Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το ΚΚΕ παρουσιάζει στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα τις θέσεις του για την ΥΓΕΙΑ, ένα βασικό πρόβλημα που καίει χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Οι θέσεις αυτές συμπυκνώνουν τις

Διαβάστε περισσότερα

Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης

Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει τελειωμό. Η στρατηγική του

Διαβάστε περισσότερα

Διεκδικούμε Σύγχρονο Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος

Διεκδικούμε Σύγχρονο Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος Συναγωνιστές, συναγωνίστριες, φίλες και φίλοι. Χαιρετίζουμε τις δεκάδες πρωτοβουλίες, τις κινητοποιήσεις για την υγεία σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, από εργατικά και συνταξιουχικά

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΗ 2007

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΗ 2007 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΗ 2007 Σήμερα, πραγματοποιούμε τη δεύτερη Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μετά το 21 ο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

Για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση

Για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση Για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση Το ΚΚΕ απευθύνεται σήμερα, με την παρούσα έκδοση, προς τους εργατοϋπάλληλους και συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο 2 ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, στο 2 ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη,

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑ 2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο ΣΥΓΤΕ διατηρεί έντοκο λογαριασμό με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Δευτέρα, 02 Απρίλιος :03 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 04 Απρίλιος :44

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Δευτέρα, 02 Απρίλιος :03 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 04 Απρίλιος :44 ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΟΧΙ ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΕΕ Με αφορμή την δύσκολη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 22 ΜΑΗ Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στην

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 22 ΜΑΗ Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στην ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 22 ΜΑΗ Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στην σημερινή σύσκεψη για να συντονίσουμε τα βήματα μας στην

Διαβάστε περισσότερα

-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΛΑΓΟΥ» ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: -ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΑΝΕΡΓΟΥΣ -ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 Το γεγονός ότι η Ολομέλεια της Διοίκησης πραγματοποιείται μέσα στο καλοκαίρι και με πρωτόγνωρες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση στη σύσκεψη Δ.Σ σωματείων και Λαικών Επιτροπών, για απεργία-απάντηση στο αντιασφαλιστικό Ν/Σ - 30/12/2015.

Εισήγηση στη σύσκεψη Δ.Σ σωματείων και Λαικών Επιτροπών, για απεργία-απάντηση στο αντιασφαλιστικό Ν/Σ - 30/12/2015. Εισήγηση στη σύσκεψη Δ.Σ σωματείων και Λαικών Επιτροπών, για απεργία-απάντηση στο αντιασφαλιστικό Ν/Σ - 30/12/2015. Συνάδελφοι, σσες Το 2016, θα συνοδεύεται απο ένταση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ V PRC «Συνδικαλισμός, συνδικάτα και συνδικαλιστική συμμετοχή στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης», ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ Το αίτημα για ένα καθολικό γενικό σχέδιο υγείας το οποίο να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ όλο τον πληθυσμό αποτέλεσε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Στο πλαίσιο της μεγάλης διάρκειας συνάντησης (4 ωρών) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην ύπαιθρο ήταν πάντα πιο υποβαθμισμένη σε σχέση με τα μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Την Παρασκευή 30/11/12 ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας συμμετείχε, μαζί με συλλόγους από νοσοκομεία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 13/1/2017 E mail: dimospatras@gmail.com ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Παρασκευή 13 Γενάρη, συναντήσεις με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 17 IOYNIOY 2006

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 17 IOYNIOY 2006 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 17 IOYNIOY 2006 Το μέτωπο της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη (ε.τ), το λαό γενικότερα παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων

Ανάπτυξη Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων Ανάπτυξη Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων 1. Περίληψη του έργου 2. Τι είναι το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση του Ε.Κ.Ν.Λ για την Κοινωνική Ασφάλιση ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Αίθουσα συνελεύσεων ΕΚΝΛ

Εκδήλωση του Ε.Κ.Ν.Λ για την Κοινωνική Ασφάλιση ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Αίθουσα συνελεύσεων ΕΚΝΛ Εκδήλωση του Ε.Κ.Ν.Λ για την Κοινωνική Ασφάλιση ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Αίθουσα συνελεύσεων ΕΚΝΛ Εισήγηση του Προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάσου Τσιαπλέ Το ΕΚΝΛ και γενικότερα το ταξικό σ.κ, αντιμετωπίζει την Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ. 1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι φυσικοθεραπευτές. Μισθωτοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι μικροεργαστηριούχοι,

Διαβάστε περισσότερα

Απαίτησαν την απόσυρση του σχεδίου για το Ασφαλιστικό

Απαίτησαν την απόσυρση του σχεδίου για το Ασφαλιστικό ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Απαίτησαν την απόσυρση του σχεδίου για το Ασφαλιστικό Με συνθήματα όπως «Τα ταμεία χτίστηκαν στου λαού τις πλάτες δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες»,

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2014 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης 10 Φλεβάρη 2016

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης 10 Φλεβάρη 2016 Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης 10 Φλεβάρη 2016 Εισήγηση Συναδέλφισσες συνάδελφοι Το σημερινό έκτακτο ΔΣ έχει ως θέμα Α. την εκτίμηση της απεργίας στις 4 Φλεβάρη και Β. την κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωτικό πλαίσιο και χρηματοδοτική ροή: contradictio in terminis

Οργανωτικό πλαίσιο και χρηματοδοτική ροή: contradictio in terminis Η υπέρβαση της κρίσης στον ΕΟΠΥΥ: ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της ασφάλισης και της περίθαλψης Γιάννης Κυριόπουλος MD, MPH, MSc, PhD, Αναστάσης Σκρουμπέλος BSc, MSc Τομέας Οικονομικών της Υγείας Εθνική Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Φούρνοι 2 Μαρτίου 2016 Ομιλία από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ιατρείο των Φούρνων Συμπατριώτες-σες Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά στην

Φούρνοι 2 Μαρτίου 2016 Ομιλία από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ιατρείο των Φούρνων Συμπατριώτες-σες Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά στην Φούρνοι 2 Μαρτίου 2016 Ομιλία από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ιατρείο των Φούρνων Συμπατριώτες-σες Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά στην ανάγκη να διεκδικήσουμε το πανάκριβο κοινωνικό αγαθό της

Διαβάστε περισσότερα

Παχυσαρκία αίτια και επιπτώσεις. Η διατροφή στην οικονομική κρίση

Παχυσαρκία αίτια και επιπτώσεις. Η διατροφή στην οικονομική κρίση Παχυσαρκία αίτια και επιπτώσεις Η διατροφή στην οικονομική κρίση Επιλέξαμε να ανοίξουμε αυτό το θέμα, γιατί πιστεύουμε ότι είναι θέμα επίκαιρο, που αφορά με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή της λαϊκής οικογένειας

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ)

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Η ΟΓΕ αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της για την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας. Η στήριξη του νέου ζευγαριού, και ιδιαίτερα της γυναίκας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά κατά τα εγκαίνια του ΙΚΑ Αγίας Σοφίας. Αθήνα, 19 Μαΐου 2009

Ομιλία της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά κατά τα εγκαίνια του ΙΚΑ Αγίας Σοφίας. Αθήνα, 19 Μαΐου 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομιλία της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά κατά τα εγκαίνια του ΙΚΑ Αγίας Σοφίας Αθήνα, 19 Μαΐου 2009 Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2011 στη Βουλή

Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2011 στη Βουλή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 Θέμα: Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη,

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση 23 Σεπτέμβρη

Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση 23 Σεπτέμβρη Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση 23 Σεπτέμβρη Συνάδελφοι συναδέλφισσες Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, αστικό κράτος, πλουτοκρατία, Ε.Ε στο σύνολο των εργαζόμενων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη

ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη Κυριάκος Σουλιώτης Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Φωτεινή Γιαλαµά Υποψήφια Διδάκτωρ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΩΝΑ. Υγεία - Πρόνοια

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΩΝΑ. Υγεία - Πρόνοια ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΩΝΑ Υγεία - Πρόνοια Οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας σχετίζονται με τους όρους αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, δηλαδή της ίδιας της εργατικής τάξης. Από αυτή την πλευρά οι υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.

Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas. Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr Πλαίσιο αιτημάτων Στις σημερινές συνθήκες κάθε επιμέρους μάχη

Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση!

Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση! Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση! Όπως ακυρώσαμε τον νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Στοχοποιούν τη συλλογική πάλη. Η διατήρηση και η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων είναι, λοιπόν, ο απώτερος στόχος,

Στοχοποιούν τη συλλογική πάλη. Η διατήρηση και η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων είναι, λοιπόν, ο απώτερος στόχος, Η εξαφάνιση ακόμα και της έννοιας των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, όπως βεβαιώνει και το επικαιροποιημένο κείμενο του αποκαλούμενου μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποια ειναι η κατάσταση

1. Ποια ειναι η κατάσταση 1. Ποια ειναι η κατάσταση Οι 2300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ που παραμένουν παρά τη χθεσινή εξέλιξη απλήρωτοι για 2 μήνες με το ύψος των απλήρωτων δεδουλευμένων να ξεπερνάει τα 6εκ. δικαίως βρίσκονται σε κινητοποιήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

Μετανάστες: φτώχια, συνθήκες ζωής και εργασίας παράγοντες που καθορίζουν την υγεία τους. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ

Μετανάστες: φτώχια, συνθήκες ζωής και εργασίας παράγοντες που καθορίζουν την υγεία τους. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ Μετανάστες: φτώχια, συνθήκες ζωής και εργασίας παράγοντες που καθορίζουν την υγεία τους ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ Τι είναι η «υγεία»; Η κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής,

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ανδρέα Ζαζόπουλου στην εκδήλωση για την παιδεία 25 Φλεβάρη 2003

Ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ανδρέα Ζαζόπουλου στην εκδήλωση για την παιδεία 25 Φλεβάρη 2003 Ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ανδρέα Ζαζόπουλου στην εκδήλωση για την παιδεία 25 Φλεβάρη 2003 Αγαπητοί προσκαλεσμένοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ. επιστολή της ΓΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2005

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2005 Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2005 Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη και την ευνοϊκή γι αυτήν συγκυρία ότι στην κεφαλή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική,

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, Πάτρα 15-3-2017 Τη θέση της Δημοτικής Αρχής για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Στις 21 Αυγούστου 2014 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Στο Γενικό Συμβούλιο οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα

14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ (UITBB)

14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ (UITBB) 14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ (UITBB) ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΟΥΛΑ Από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων Αριστοτέλους 11 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721 Ανακοίνωση Ήρθε η ώρα να μπει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα ερωτηµατολογίου 1ου Προσυνεδρίου

Αποτελέσµατα ερωτηµατολογίου 1ου Προσυνεδρίου Αποτελέσµατα ερωτηµατολογίου 1ου Προσυνεδρίου Φύλο Άνδρες, 77,4% Γυναίκες, 22,6% 17.844 συµµετέχοντες στο ερωτηµατολόγιο Ηλικία Απασχόληση 13,7%, έως 34 24,1%, 35-44 30,9%, 45-54 20,1%, 55-64 11,2%, 65+

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β41ΞΛ-Ο1Ρ. Αθήνα Αριθ. Πρωτ / 378

ΑΔΑ: Β41ΞΛ-Ο1Ρ. Αθήνα Αριθ. Πρωτ / 378 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Πειραιώς 40 Ταχ. Κώδικας: 10182 FAX: 210 5295400 Τηλέφωνο: 2131516037 Αθήνα 13 7-2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2007

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2007 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2007 Συνεδριάζουμε σήμερα, 13 ημέρες μετά τις Βουλευτικές εκλογές. Το αποτέλεσμα καταγράφηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr ΑΘΗΝΑ, 25/01/2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Team Spirit. Για ομάδες με ισχυρούς δεσμούς.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Team Spirit. Για ομάδες με ισχυρούς δεσμούς. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Team Spirit Για ομάδες με ισχυρούς δεσμούς. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Team Spirit Το ανθρώπινο δυναμικό σε πρώτο πλάνο! Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το σημαντικότερο

Διαβάστε περισσότερα

Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα στην Ασφάλιση Υγείας

Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα στην Ασφάλιση Υγείας Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα στην Ασφάλιση Υγείας Του Μιλτιάδη Νεκτάριου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς, FORUM για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27-29 Ιουνίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2004

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2004 Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2004 ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η γενικευμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΚΓΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Κράτος Πρόνοιας, Δεξιότητες και Εκπαίδευση

ΣΥΚΓΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Κράτος Πρόνοιας, Δεξιότητες και Εκπαίδευση ΣΥΚΓΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ Κράτος Πρόνοιας, Δεξιότητες και Εκπαίδευση Όπως είδαμε, η θεωρία των προνοιακών παραγωγικών συστημάτων (welfare production regimes WPR), συνδέει το μοντέλο καπιταλισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ο οποίος θέτει υπόψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τα παρακάτω: Λόγω των κοινωνικών και εργασιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε σχετικά με τα θέματα που αφορούν το Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε ξεκινήσει ήδη από

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση στη Σύσκεψη για τις ελαστικές μορφές εργασίας

Εισήγηση στη Σύσκεψη για τις ελαστικές μορφές εργασίας Εισήγηση στη Σύσκεψη για τις ελαστικές μορφές εργασίας Το Συνδικάτο, μαζί με το σωματείο του Royal Olympic που πήρε την πρωτοβουλία, πραγματοποιούμε σήμερα αυτή τη σύσκεψη με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2006

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2006 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2006 Η κατάθεση από την κυβέρνηση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού σε συνδυασμό με τη δίχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η - Υ Γ Ε Ι Α ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η - Υ Γ Ε Ι Α ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η - Υ Γ Ε Ι Α ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α υ τ ή τ η σ τ ι γ μ ή 1 στους 2 συναδέλφους ΕΒΕ αδυνατούν να καταβάλλουν την εισφορά τους προς τον ΟΑΕΕ (370.000 ενεργοί ασφαλισμένοι,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. -

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. - Νόμος 1296/1982 «Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων» (ΦΕΚ 128, τ. Α ), όπως τροποποιήθηκε με το Ν.1422/1984 «Ενοποίηση των Παραρτημάτων του Κλάδου Ασφάλισης κατά της Ασθένειας Δημοτικών και Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Α. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2009 Είναι η μοναδική διέξοδος για να επέλθει στην οικονομία και την αγορά ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ - Ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στην Alpha Bank

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ - Ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στην Alpha Bank ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ - Ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στην Alpha Bank Η Ιονική Ενότητα πρεσβεύει ένα συνδικαλισμό που προσπαθεί να γκρεμίσει τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν την σύγκλιση του

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ, ΟΔΟΣ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ 2 ος όρ. Tηλ. 210.3827.122-210.3827.181 FAX. 210.3827.496 http://syndikatooikodomonathinas.gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ o ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 6298/1934 o Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

1 of 1 20/4/2016 4:49 μμ

1 of 1 20/4/2016 4:49 μμ Η «καμπάνα» των ανατροπών χτυπάει για όλους ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΙΖ... http://www.rizospastis.gr/storyplain.do?id=8863986&action=print 1 of 1 20/4/2016 4:49 μμ ΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4387/2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4387/2016 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΣ, πολιτικός μηχανικός, Πρόεδρος Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ Ν Ο Μ Ο Σ 4 3 8 7 / 2 0 1 6 Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Σ Μ Α Κ Ε Δ Ο Σ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Σ Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ο Σ Π

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. H εισήγηση των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας. σήμερα πραγματοποιούμε την πανσυνταξιουχική συγκέντρωση βάση της απόφασης της ΣΕΑ και μετά το κάλεσμα των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Personal Freedom. Για να μην σας ανησυχεί το απρόοπτο.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Personal Freedom. Για να μην σας ανησυχεί το απρόοπτο. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Personal Freedom Για να μην σας ανησυχεί το απρόοπτο. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Personal Freedom Νιώστε ασφαλείς από τα απρόοπτα της ζωής! Τα απρόοπτα είναι μέρος της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ,ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦ. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ (17/03/2016)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ,ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦ. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ (17/03/2016) ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ,ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦ. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ (17/03/2016) - Θα ήθελα κατ αρχήν να διαμαρτυρηθώ γιατί, ενώ ζητήσαμε, αρχικά ως Λαϊκή Συσπείρωση, να γίνει μια ειδική συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Προέδρου του ΕΚΝΛ Τάσου Τσιαπλέ, για την υγεία 27/11/2015

Ομιλία του Προέδρου του ΕΚΝΛ Τάσου Τσιαπλέ, για την υγεία 27/11/2015 1 Ομιλία του Προέδρου του ΕΚΝΛ Τάσου Τσιαπλέ, για την υγεία 27/11/2015 Η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ. Στο Σ/Ν «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατέξεις

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ. Στο Σ/Ν «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατέξεις ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Στο Σ/Ν «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατέξεις Η κρίση που αντιμετωπίζει η οικονομία μας και τα δημοσιονομικά μέτρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 4.2.14 Πριν απ όλα να εκφράσουμε την ταξική αλληλεγγύη στους στον εργατόκοσμο της Κεφαλονιάς που δοκιμάζεται άγρια από το σεισμό και την αναλγησία του κράτους.

Διαβάστε περισσότερα