Personal and Business Development. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ σε μόνο 4 στάδια!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Personal and Business Development. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ σε μόνο 4 στάδια!"

Transcript

1 Personal and Business Development ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ σε μόνο 4 στάδια! Παραγωγική Σκέψη οι Εξαρετικά Μελέτησε τις καλύτερες συνήθειες των εξαιρετικά παραγωγικών ατόμων. Τι Σημαίνει Παραγωγικότητα Διάβασε τον ορισμό της παραγωγικότητας και βάλε τα πρώτα θεμέλια για μια εξαιρετική εβδομάδα. Παραγωγικές Ικανότητες Διαχείριση Δύσκολων Συναισθημάτων Ικανότητα Επίλυσης Προβλημάτων Διαχείριση Ενέργειας Πλάνο 6 Βημάτων #1. Ξεκαθάρισε τι θέλεις. #2. Αξιοποίησε τον χρόνο σου. #3. Απέκτησε διαύγεια χρόνου. #4. Κάνε συγκεκριμένο πλάνο. #5. Ξεκινά με μικρά βήματα. #6. Εβδομαδιαίες αξιολογήσεις.

2 Πως να Δημιουργήσεις μια Εξαιρετική Παραγωγική Διαδικασία Τι Σημαίνει Παραγωγικότητα για Εσένα; Παραγωγικότητα σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Όταν σκεφτόμαστε την λέξη παραγωγικότητα συχνά φανταζόμαστε πως δουλεύουμε περισσότερο και πιο αποτελεσματικά χωρίς διακοπές. Το να είσαι παραγωγικός σημαίνει να είσαι αποτελεσματικός manager του χρόνου σου. Σημαίνει να έχεις την ικανότητα να οργανώνεις τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου, αλλά και να κατανοείς πώς να κάνεις outsourcing δραστηριότητες που σπαταλούν τον χρόνο σου. Η παραγωγικότητα περιλαμβάνει την δυνατότητα να συγκεντρώνεσαι στις υψηλότερες προτεραιότητες σου που έχουν την προοπτική να σου προσφέρουν την μέγιστη μακροπρόθεσμη αξία. Συλλέγοντας όλες τις παραπάνω ιδέες για την παραγωγικότητα μαζί, ίσως καταφέρουμε να έρθουμε με έναν ορισμό όπου μοιάζει με τον παρακάτω: Παραγωγικότητα σημαίνει να κάνεις περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο, όχι δουλεύοντας περισσότερο αλλά εξυπνότερα. Ο παραπάνω ορισμός φαίνεται αρκετά καλός και ελπιδοφόρος. Όμως, πως αυτός ο ορισμός μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και αποτελεσματικά στην καθημερινότητα μας; Λοιπόν, είναι μια διαδικασία. Είναι κάτι που χρειάζεται να δουλέψουμε σε βάθος χρόνου και φυσικά είναι μια ικανότητα που χρειάζεται να κερδίσουμε. Κάθε ικανότητα χρειάζεται δέσμευση, συγκέντρωση, υπομονή και την θέληση να μάθουμε. Χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί απέναντι στον εαυτό μας ώστε να πειραματιστούμε μέσω της εμπειρίας και να μάθουμε από αυτήν. Δεν γίνεται να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να έχουμε μεταμορφωθεί σε μια βραδιά σε άκρως παραγωγικά άτομα. Οι εξαιρετικές συνήθειες και ο σωστός τρόπος σκέψης χρειάζεται να καλλιεργηθούν με πλάνο και κυρίως καθαρό μυαλό.

3 Ο Τρόπος Σκέψης των Εξαιρετικά Παραγωγικών Ανθρώπων Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να βρίσκεται διαρκώς σε υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας. Όταν παράγουμε αισθανόμαστε έντονο κίνητρο και αυτό με την σειρά του παράγει ενθουσιασμό να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Όμως το να είμαστε παραγωγικοί δεν είναι τόσο απλό. Παρακάτω, θα σου φανερωθεί ένα πλάνο έξι βημάτων για να αναγάγεις την παραγωγικότητα σου στο επόμενο επίπεδο. Όμως αυτό δεν θα γίνει εφικτό αν πρώτα δεν είσαι νοητικά προετοιμασμένος και αποφασισμένος να τρέξεις την ημέρα σου με συγκεκριμένο τρόπο. Η παραγωγικότητα απαιτεί συγκεκριμένες συμπεριφορές και αντιμετώπιση αλλά και ένα νοητικό πλαίσιο μέσω του οποίου θα καταφέρεις να αντλήσεις την καλύτερη χρήση του χρόνου σου. Χωρίς λοιπόν την απαραίτητη συγκέντρωση, χωρίς την ικανότητα να λες όχι και χωρίς την σωστή συμπεριφορά, η προσπάθεια να είσαι παραγωγικός θα μετατραπεί σε μια πάλη με την καθημερινότητα όπου συνεχώς θα βγαίνεις χαμένος. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις πως απώτερος σκοπός είναι η μακροπρόθεσμη παραγωγικότητα. Ο καθένας μπορεί να είναι παραγωγικός βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, χρειάζεται ένα συγκεκριμένο είδος σκέψης για να καταφέρεις να διατηρήσεις υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βέβαια, η μακροπρόθεσμη παραγωγικότητα δεν σημαίνει πως θα είσαι συγκεντρωμένος συνεχώς στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στην διαδικασία. Βασικά, σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η μακροπρόθεσμη παραγωγικότητα σημαίνει να ορίζεις μια φορά τον τελικό στόχο και στην συνέχεια να αφοσιώνεσαι απόλυτα στην διαδικασία επίτευξης του. Όταν εστιάζεις την προσοχή σου στην διαδικασία, έχεις την δυνατότητα να δουλεύεις σε δραστηριότητες όπου είναι πραγματικά ικανές να σε βοηθήσουν να φτάσεις τον στόχο σου. Από την άλλη, αν είσαι συγκεντρωμένος συνεχώς στο τελικό αποτέλεσμα θα αποσπάσαι διαρκώς από την διαδικασία και θα πιέζεις τον εαυτό σου με λανθασμένους τρόπους. Ας αναλύσουμε τώρα, περιληπτικά, τον τρόπο σκέψης όπου έχουν οι εξαιρετικά παραγωγικοί. Ξέρουν τι Θέλουν Τα παραγωγικά άτομα ξέρουν πάντα τι θέλουν. Ξέρουν τι θέλουν σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο και με αυτόν τον τρόπο σκέψης κατανοούν βαθιά τι χρειάζεται να κάνουν βραχυπρόθεσμα ώστε να φέρουν τους στόχους τους στην πραγματικότητα.

4 Κατά την διάρκεια της ημέρας συγκεντρώνονται στην παρούσα στιγμή και τι χρειάζεται να γίνει ακριβώς τώρα ώστε να οδηγηθούν με ακρίβεια στο μονοπάτι της εξέλιξης που έχουν ορίσει. Ωστόσο, αφιερώνουν πάντα χρόνο για να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους τα πιο σημαντικά projects που εργάζονται. Αυτό το καταφέρνουν κάνοντας δύο κρίσιμες ερωτήσεις στον εαυτό τους: Πάνω σε τι εργάζομαι ακριβώς; Ποια είναι η συνολική εικόνα του αποτελέσματος που θέλω να καταφέρω μέσω αυτής της δραστηριότητας; Με αυτές τις ερωτήσεις στο μυαλό τους, είναι ικανοί να εργάζονται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα πιο συγκεντρωμένοι αλλά και με εσωτερικό κίνητρο που πηγάζει από τον ξεκάθαρο σκοπό και όραμα που έχουν. Κάθε δραστηριότητα που κάνουν μετράει γιατί είναι συνδεδεμένη με την συνολική εικόνα που έχουν στο μυαλό τους. Έχουν Απόλυτη Επίγνωση των Δυνάμεων τους Τα παραγωγικά άτομα κατανοούν πλήρως τις δυνάμεις τους. Γνωρίζουν πολύ καλά σε τι είναι καλοί αλλά και σε τι υστερούν. Δεν γίνεται να γνωρίζεις μόνο τις δυνάμεις σου. Όμως, συγκεντρώνονται περισσότερο στο να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους αλλά και στο πώς να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο, αντί να χάνουν την αυτοπεποίθηση τους επειδή πιστεύουν πως οι αδυναμίες τους είναι αιτία στασιμότητας ή αποτυχίας. Κατά την διάρκεια της ημέρας κάνουν ερωτήσεις στον εαυτό τους όπως: Σε τι είμαι πραγματικά καλός; Που αποδίδω περισσότερο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια; Αυτή η δραστηριότητα με βοηθά να εκφράσω τις δυνάμεις μου; Είναι Απόλυτα συγκεντρωμένοι στο Παρόν Παρόλο που τα παραγωγικά άτομα έχουν επίγνωση των στόχων τους, μένουν συγκεντρωμένοι στο παρόν και εξασφαλίζουν πως εργάζονται σε κάθε μια δραστηριότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να το καταφέρουν αυτό, ρωτούν τον εαυτό τους: Αυτή την στιγμή, αξιοποιώ με τον πιο παραγωγικό τρόπο τον χρόνο μου; Υπάρχει καλύτερος τρόπος που θα μπορούσα να κάνω αυτή την δραστηριότητα; Τα παραγωγικά άτομα δεν αποδέχονται πως υπάρχει μόνο ένας τρόπος να κάνουν μια δραστηριότητα. Συνεχώς ψάχνουν καλύτερους, γρηγορότερους και εξυπνότερους τρόπους για να είναι πιο παραγωγικοί. Συνεχώς δουλεύουν με τον εαυτό τους ώστε να έχουν διαρκώς και πλήρη κατανόηση του τι είναι πραγματικά σημαντικό γι αυτούς και ποιες είναι οι προτεραιότητες τους. Δεν Φοβούνται να Πουν Όχι Όταν κάποιος αποδίδει σε υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας αντιλαμβάνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο την αξία που έχει ο χρόνος του. Κατανοεί πόσο πολύτιμη είναι η κάθε στιγμή και το κάθε λεπτό που περνά. Οι συνεχόμενες αποσπάσεις της προσοχής κατά την διάρκεια της ημέρας μπορούν να εκμηδενίσουν σε ελάχιστο χρόνο τις προσπάθειες μας. Αυτό συμβαίνει γιατί μας αποσπούν

5 την προσοχή ή υπάρχει και η περίπτωση να αντιστοιχούν σε κάποιο περιστατικό που μας επηρεάζει συναισθηματικά χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πότε να πούμε όχι. Το να αρνηθούμε την απάντηση σε κάποιο χτύπημα τηλεφώνου, που ξέρουμε πως δεν έχει ουσιαστική αξία, δεν είναι απόρριψη προς κάποιο άλλο άτομο. Είναι η δυνατότητα να θέτουμε προτεραιότητες και μάλιστα γρήγορα. Όταν εργαζόμαστε έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας την συνολική εικόνα του αποτελέσματος που θέλουμε να καταφέρουμε, αποκτούμε στιγμιαία την δυνατότητα να γνωρίζουμε πότε να μην παρασυρόμαστε από αποσπάσεις. Έχουν Συγκεκριμένες Παραγωγικές Συνήθειες Για να είσαι παραγωγικός χρειάζεται να έχεις συγκεκριμένες παραγωγικές συνήθειες και τελετουργικά που τείνουν συνεχώς να ενισχύουν την παραγωγική σου διαδικασία. Αυτές οι συνήθειες διαφέρουν φυσικά από άτομο σε άτομο. Καμία συνήθεια, όσο πετυχημένη και αν είναι, δεν ταιριάζει απόλυτα στον καθένα μας. Ωστόσο, τα παραγωγικά άτομα έχουν αναπτύξει, με τα χρόνια, κάποιες παραγωγικές συνήθειες σε τρεις συγκεκριμένους τομείς: Πρόγραμμα ύπνου: Ξυπνούν νωρίς με σκοπό να μπορούν να εργάζονται απερίσπαστοι και ξεκούραστοι για αρκετές ώρες. Η καθημερινή τους ρουτίνα είναι κατασκευασμένη και οργανωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να τους επιτρέπει πλήρη συγκέντρωση στις δραστηριότητες που αναλαμβάνουν. Αυτοματισμός: Αυτοματοποιούν τις δραστηριότητες όσο αυτό είναι δυνατόν, όσο γίνεται συχνότερα. Όταν τα πράγματα αυτοματοποιούνται, σταματούν να χρειάζονται την αναλυτική μας σκέψη για να ξεκαθαρίσουμε τι χρειάζεται να γίνει. Τα πράγματα απλά γίνονται με την ελάχιστη προσπάθεια και χρόνο. Αυστηρά Deadlines: Θέτουν πάντα Deadlines. Τα Deadlines μας βοηθούν να μένουμε συγκεντρωμένοι και να γνωρίζουμε απόλυτα πώς να διαχειριστούμε ένα project, από την αρχή μέχρι το τέλος του. Αυτές είναι φυσικά μόνο μερικές από τις παραγωγικές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν σε όποιο επίπεδο και αν θέλεις να φτάσεις. Βασικά, η διαδικασία των έξι βημάτων που θα διαβάσεις παρακάτω είναι χτισμένη πάνω σε θετικές συνήθειες όπου ενώνονται όλες μαζί για να σου προσφέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Έχουν Υιοθετήσει τις Σωστές Συμπεριφορές Τα παραγωγικά άτομα αναγνωρίζουν πως για να διατηρηθούν υψηλά επίπεδα παραγωγικότητας, χρειάζεται να έχουν την κατάλληλη συμπεριφορά. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η σωστή συμπεριφορά βοηθά να έχουμε ενέργεια και έμπνευση καθ όλη την διάρκεια της ημέρας. Όμως τι ονομάζουμε σωστή συμπεριφορά; Τι απαιτεί η παραγωγικότητα από εσένα; Η σωστή συμπεριφορά σε κρατάει σε παραγωγική τροχιά επίτευξης στόχων και τα πιο ουσιαστικά συστατικά τους είναι η αυτοπειθαρχία, το πάθος, ο ενθουσιασμός, η ευγνωμοσύνη, η δέσμευση, η επιμονή, η θέληση, η αισιοδοξία αλλά και η ετοιμότητα να παραμένεις ευέλικτος ώστε να αλλάζεις την προσέγγιση σου όποτε χρειάζεται.

6 Όλες αυτές οι σταθερές δημιουργούν το σύνολο μιας σωστής συμπεριφοράς. Και με αυτή την συμπεριφορά τοποθετείς τον εαυτό σου στην κατάλληλη θέση για να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο σου με τον καλύτερο τρόπο. Αναπτύσσοντας Κρίσιμες Παραγωγικές Ικανότητες Με σκοπό να δώσεις ώθηση στα επίπεδα παραγωγικότητας κατά την διάρκεια της ημέρας σου, είναι πολύ χρήσιμο να εργαστείς ώστε να αναπτύξεις συγκεκριμένες ικανότητες που θα σου επιτρέψουν να ενισχύσεις τον τρόπο που δουλεύεις, που σκέφτεσαι αλλά τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα project που αναλαμβάνεις κάθε φορά. Ας κοιτάξουμε τώρα τρεις κρίσιμες παραγωγικές ικανότητες για να μπορέσεις έπειτα να εργαστείς πάνω σε αυτές. Διαχείριση Δύσκολων Συναισθημάτων Κατά την διάρκεια της ημέρας βιώνουμε συχνά μια πληθώρα συναισθημάτων. Ένα σφικτό Deadline για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει υψηλά ποσά στρες. Πολλές ευθύνες, την ίδια στιγμή, μπορούν να δημιουργήσουν υπερφόρτωση σκέψεων. Ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει άγχος. Αυτά είναι απλά κάποια παραδείγματα τριών δύσκολων, αλλά και συχνών ταυτόχρονα, συναισθηματικών καταστάσεων. Ακόμα μπορεί να αισθάνεσαι πως το μυαλό σου και οι σκέψεις σου δεν είναι ξεκάθαρες ως προς τον τρόπο που πρέπει να λύσεις κάποιο πρόβλημα ή την διαχείριση μιας κατάστασης. Μπορεί να αισθάνεσαι νευρικότητα επειδή έχεις να κάνεις μια δύσκολη παρουσίαση. Ακόμα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η απόδοση σου εξαρτάται πλήρως από την συναισθηματική κατάσταση που βρίσκεσαι. Ικανότητες Επίλυσης Προβλημάτων Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσεις στον δρόμο σου δυσκολίες και προβλήματα. Η ικανότητα σου να δουλεύεις με αυτά τα προβλήματα επιτυχώς, θα καθορίσει τα επίπεδα παραγωγικότητας σου. Είτε ο τρόπος σκέψης σου στηρίζεται περισσότερο στην λογική επεξεργασία είτε στην δημιουργική σκέψη, η ικανότητα σου να επιλύνεις γρήγορα προβλήματα και να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ομαλή κύλιση της διαδικασίας επίτευξης.

7 Όσο περισσότερο κατανοήσεις το προσωπικό σου είδος παραγωγικής σκέψης τόσο πιο γρήγορα θα επιφέρεις τα αποτελέσματα που θέλεις στην ζωή σου. Δεσμεύσου στον εαυτό σου και αφιέρωσε χρόνο να δουλέψεις με συγκεκριμένο τρόπο στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Διαχείριση Ενέργειας Αν τα επίπεδα ενέργειας σου βρίσκονται χαμηλά, τότε η ικανότητα σου να επιλύνεις προβλήματα και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου καθίσταται αδύνατη. Εδώ ακριβώς είναι που κάποιες βασικές γνώσεις για την διαχείριση των ενεργειακών σου επιπέδων έχουν την μεγαλύτερη αξία. Όταν έχεις αφθονία ενέργειας είσαι ικανός να σκεφτείς πιο αποτελεσματικά, να εργαστείς πιο γρήγορα και φυσικά να αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου όταν δουλεύεις με δύσκολα projects. Η ουσιαστική διαχείριση της ενέργειας σου περιλαμβάνει ποιοτικό ύπνο, άσκηση, τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες και περιόδους πλήρους ξεκούρασης και ανάκαμψης. Όμως, παρόλο που τα παραπάνω είναι κρίσιμα για την διατήρηση και διαχείριση των ενεργειακών σου επιπέδων, υπάρχει ακόμα ένα χαρακτηριστικό που είναι ακόμα πιο σημαντικό. Είναι καθοριστικό να εργάζεσαι και να παράγεις στο πλαίσιο των προσωπικών σου κύκλων ενέργειας που βιώνεις σε ένα 24ωρο. Έχεις ανάγκη να μπορείς να εργάζεσαι στους φυσικούς σου κύκλους απόδοσης με τέτοιο τρόπο όπου να μπορείς να μένεις παραγωγικός χωρίς υπερβολική προσπάθεια. Οι κύκλοι ενέργειας παρουσιάζουν αύξηση κατά την διάρκεια της ημέρας και μείωση αντίστοιχα. Μπορεί να αισθάνεσαι πως έχεις ενέργεια νωρίς το πρωί ή πως η ενέργεια σου μειώνεται αισθητά μετά το μεσημεριανό γεύμα. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Οι ενεργειακές αυξομειώσεις ποικίλουν από άτομο σε άτομο. Γι αυτό πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις πότε αισθάνεσαι καλύτερα και να εισάγεις αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Δουλεύοντας στηριζόμενος στους ενεργειακούς σου κύκλους, θα σου εξασφαλίσει ένα θεμελιώδες στήριγμα για τις πιο παραγωγικές σου προσπάθειες.

8 Η Παραγωγική Διαδικασία των 6 Βημάτων Η διαδικασία αυτή θα σου επιτρέψει να ξεκαθαρίσεις σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που θα κατασκευάσεις την δική σου παραγωγική διαδρομή. Βέβαια, η παραγωγικότητα είναι μια διαδικασία υιοθέτησης και κατανόησης των προσωπικών δομών όπου αποδίδεις στο μέγιστο. Χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Όμως στο τέλος, τα οφέλη που θα αποκομίσεις είναι τεράστια. #1. Ξεκαθάρισε τι Θέλεις Υπάρχει πιθανότητα να θέλεις να πετύχεις κάποιους στόχους, είτε μακροπρόθεσμους είτε βραχυπρόθεσμους. Οι στόχοι σου φυσικά θα πρέπει να είναι μετρήσιμοι, να διαχειρίζονται εύκολα και να έχουν νόημα. Μετρήσιμοι, σημαίνει να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα του τι χρειάζεται να κάνεις ώστε να πετύχεις τον στόχο και το να έχουν νόημα σημαίνει να είναι σημαντικοί για εσένα. Όσο περισσότερους λόγους βρεις για να πετύχεις τον στόχο σου τόσο υψηλότερο κίνητρο θα παρέχεις στον εαυτό σου ώστε να προχωράς προς τα μπροστά. Για να καταφέρεις να έχεις σαφήνεια έναντι των στόχων σου, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις: Τι θέλω να πετύχω; Ποια είναι η συνολική εικόνα που θέλω να υλοποιήσω; Ποιοι είναι οι μεσαίοι και ποιοι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι που θα με βοηθήσουν να καταφέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα; Πως θα ξέρω πότε οι συγκεκριμένοι στόχοι έχουν επιτευχθεί; Πόσο σημαντικό είναι για εμένα να πετύχω αυτούς τους στόχους; Τέλος, είναι σημαντικό να εισάγεις αξία στον χρόνο σου. Θέλεις να το κάνεις αυτό επειδή συνήθως δεν κατανοούμε απόλυτα τα χρονοδιαγράμματα που θέτουμε, με αποτέλεσμα οι στόχοι να μένουν ανεκπλήρωτοι. Για να πετύχεις καλύτερη και ποιοτικότερη αντίληψη του χρόνου σου, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

9 Μπορούν οι πράξεις που χρειάζεται να κάνω για να πετύχω τους στόχους μου, να τοποθετούν αξία σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας; Αν κάποιος με πλήρωνε για να πετύχω τους συγκεκριμένους στόχους, πόσα χρήματα θα ζητούσα; Ο πραγματικός λόγος για να εισάγεις αξία στον χρόνο σου είναι πως και μόνο η επίγνωση αυτή, μπορεί να σε παροτρύνει να εργαστείς στους στόχους σου με μεγαλύτερη πειθαρχία και συγκέντρωση. Με άλλα λόγια, όλα καταλήγουν στο να αφιερώνεις χρόνο στις πιο σημαντικές για εσένα δραστηριότητες. #2. Ξοδεύεις τον Χρόνο σου ή τον Αξιοποιείς; Το δεύτερο βήμα προϋποθέτει να κατανοήσεις απόλυτα πως αξιοποιείς τον χρόνο σου. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχεις πλήρη επίγνωση των δραστηριοτήτων που είτε σε κρατούν στάσιμο ή σε κρατούν στην κατάλληλη τροχιά ανάπτυξης. Είσαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που αξιοποιείς μέχρι τώρα τον χρόνο σου; Η καθημερινή διαχείριση του χρόνου σου σε οδηγεί προς τους στόχους σου ή σε απομακρύνει από αυτούς; Υπάρχουν δραστηριότητες που σε κρατούν στάσιμο αλλά συνεχίζεις να τις κάνεις; #3. Απέκτησε Διαύγεια για το πώς Σκοπεύεις να Αξιοποιήσεις τον Χρόνο σου Τι κρύβεται πίσω από την αξιοποίηση του χρόνου σου; Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος που αξιοποιούμε τον χρόνο μας είναι ο τρόπος που εστιάζουμε την προσοχή μας στις δραστηριότητες που αντιστοιχούν στις σημαντικότερες προτεραιότητες μας. Οι πιο σημαντικές δραστηριότητες που συγκεντρώνεσαι κατά την διάρκεια της ημέρας πρέπει να συνδέονται με τα βήματα που έχεις καθορίσει για το πώς θα πετύχεις τους πιο σημαντικούς στόχους σου. Είναι απλό: Στόχοι Ιεράρχηση σε δραστηριότητες ημέρας Βήματα Επίτευξης Προτεραιότητες Συγκέντρωση

10 Ποια είναι τα αποτελέσματα που θέλεις να πετύχεις; Τι χρειάζεται να συμβεί ώστε να πετύχεις αυτά τα αποτελέσματα; Ποιες συγκεκριμένες πράξεις πρόκειται να κάνεις; Πόσο χρόνο θα αφιερώσεις σε αυτές τις πράξεις; Η επένδυση χρόνου που θα κάνεις σε κάθε πράξη/δραστηριότητα αξίζει συγκριτικά με το αποτέλεσμα που θέλεις να δημιουργήσεις; Οι δραστηριότητες αυτές είναι στην κορυφή των δραστηριοτήτων σου; Πότε θα ξεκινήσεις ακριβώς αυτές τις δραστηριότητες; #4. Γίνε Συγκεκριμένος με το Πλάνο σου Είναι αρκετά σύνηθες το πλάνο που ορίζουμε και χαρτογραφούμε για τους στόχους μας να μην είναι συγκεκριμένο ή απλωμένο στην καθημερινότητα μας. Όμως, πως μια διαδικασία σαν αυτή επιτυγχάνεται; Μπορείς μέσω συγκεκριμένων ερωτήσεων για τις δραστηριότητες σου να γίνεις αρκετά ξεκάθαρος με την καθημερινότητα σου. Προσπάθησε λοιπόν να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις: Τι πρέπει να κάνω αύριο που είναι εξαιρετικά σημαντικό; Υπάρχει κάποιο project που επείγει να ξεκινήσω να οργανώνω από αύριο; Υπάρχουν δραστηριότητες που δεν θέλω να μου αποσπάσουν την προσοχή αύριο και μπορώ να τις αποφύγω; #5. Ξεκινά με Μικρά Βήματα Μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες για την επίτευξη ενός στόχου είναι να βάλεις σε εφαρμογή τα βήματα που έχεις θέσει. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Είναι πολλές οι φορές που οι στόχοι μας μένουν στο χαρτί ή ακόμα χειρότερα στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Αν έχεις θέσει κάποιο στόχο τότε ξεκίνα άμεσα να τον βάζεις σε εφαρμογή. #6. Να πραγματοποιείς Συνεχώς Εβδομαδιαίες Αξιολογήσεις Το τελευταίο βήμα σε παροτρύνει να πραγματοποιείς συνεχώς εβδομαδιαίες αξιολογήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι έχεις καταφέρει μέσα στην εβδομάδα και τι νίκες έχεις μαζέψει. Στο τέλος λοιπόν της κάθε εβδομάδας, κάνε τις εξής ερωτήσεις: Πόσο αυξήθηκε η παραγωγικότητα μου την εβδομάδα που πέρασε; Σε ποια δραστηριότητα είχα την υψηλότερη απόδοση; Ποιες παραγωγικές συνήθειες δούλεψαν καλύτερα; Τι μαθήματα πήρα; Παρακάτω θα βρεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για να καταγράφεις τις δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν πιο πολύ. Καλή αρχή

11 Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Όνομα: Χρόνος / Περίοδος Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο

12 Τι είναι το HumanAdvanced.com Το HumanAdvanced.com είναι ένα portal διαφορετικό! Δημιουργήθηκε για ένα Σκοπό αλλά και με ένα Όραμα. Ο Σκοπός του είναι να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες αλλά και στοχευμένη καθοδήγηση, μέσω πρακτικά δοκιμασμένων εργαλείων, για την μέγιστη και αποτελεσματικότερη διαχείριση του εαυτού μας αλλά και της καθημερινότητας μας. Έχει την μοναδική ιδιότητα να συνδυάζει την αιχμή των γνώσεων από τις σημαντικότερες και πιο χρήσιμες Επιστήμες της σύγχρονης κοινωνίας όπως Ψυχολογία, Επικοινωνία και Συναισθηματική Νοημοσύνη και να τις μεταφέρει στον αναγνώστη με έναν τρόπο μεταδοτικό και κυρίως πρακτικό, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστούν άμεσα, αυτές τις γνώσεις και να βιώσει την βελτίωση που θέλει σε όποιον τομέα τον απασχολεί περισσότερο, αλλά και εν τέλει να καταφέρει την Αλλαγή που πάντα ήθελε στην ζωή του. Ο απώτερος Στόχος του HumanAdvanced.com είναι να φέρνει, κάθε στιγμή, στο σπίτι του κάθε αναγνώστη, με απλό τρόπο, το Οργανωμένο Life Coaching. Όμως το Humanadvanced.com δεν είναι μόνο αυτό. Πίσω του βρίσκεται ένα επιτελείο ανθρώπων ειδικών πάνω σε θέματα επικοινωνίας, συμβουλευτικής και διαχείρισης των κοινωνικών δυναμικών στο μέγιστο. Ο κεντρικός πυλώνας όμως δεν είναι μόνο να παρέχει πολύτιμες συμβουλές αλλά και να αναλαμβάνει ανθρώπους & επιχειρήσεις μέσω σεμιναρίων και workshops, ώστε με στοχευμένη και προσωποποιημένη καθοδήγηση, να δίνει την επιλογή στο καθένα να αξιοποιεί τα ήδη υπάρχοντα ταλέντα του στο έπακρο, δημιουργώντας έτσι αλλαγές που ούτε ο ίδιος είχε φανταστεί για τον εαυτό του, για την καριέρα του και για την επιχείρησή του. Με την πείρα της εφαρμογής πάνω σε πλήθος ανθρώπων και εκατοντάδες ώρες σεμιναρίων, η ομάδα του HumanAdvanced.com εγγυάται στους αναγνώστες μια μοναδική εμπειρία που πάντα ήθελαν αλλά δεν ήξεραν με ποιο τρόπο να την ζήσουν. Το Όραμα του HumanAdvanced.com είναι να λειτουργήσει σαν Φάρος βελτίωσης, εξέλιξης και πραγματοποίησης ονείρων. Να προσφέρει στον αναγνώστη λύσεις διαφορετικές από τις συνηθισμένες αλλά και να τον οδηγήσει να θυμηθεί μια υπόσχεση που όλοι κάποτε δώσαμε στον εαυτό μας. Να δημιουργήσουμε μια αλλαγή που ούτε ο Χρόνος να είναι ικανός να σβήσει!

13 Ποιοι είμαστε Χρήστος Παπανίκας Με βαθιές γνώσεις πάνω στην ψυχολογία και την Ανθρώπινη Συμπεριφορά, στην Συμβουλευτική Σχέσεων αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών Life Coaching, προσφέρει άρθρα πάνω σε θέματα νευραλγικά για την επίτευξη συναισθηματικής ισορροπίας. Με ειδικότητα στην Ψυχολογία Διαχείρισης Συναισθημάτων, Σχέσεων και Πώλησης, ο Χρήστος Παπανίκας μοιράζεται με το αναγνωστικό κοινό, πληροφορίες αλλά και μεθοδολογίες με στόχο η προσωπική εξέλιξη να μετατραπεί από κάτι δύσκολο και χρονοβόρο, σε μια καθημερινή συνήθεια. Αν και έχτισε στην αρχή της επαγγελματικής του πορείας τεχνικό background, γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το πάθος του είναι να βάζει τον εαυτό σου σε καταστάσεις αυτοεξέλιξης, δημιουργώντας μέσω της καθημερινότητάς του έναν άνθρωπο κάθε μέρα και πιο εξελιγμένο. Ο Χρήστος Παπανίκας υπήρξε υπεύθυνος σε πολύπλοκα τεχνικά έργα, αντιλήφθηκε πως η επιτυχία τους δεν προερχόταν από το τεχνικό του υπόβαθρο αλλά από τη καλή διαχείριση της πίεσης, του άγχους και του χρόνου, τις γρήγορες και σωστές αποφάσεις αλλά και την ενδυνάμωση των κινήτρων των συνεργατών του. Εξελίσσοντας τις νέες αυτές ικανότητες που είδε στον εαυτό του, μέσα από βαθιές αναζητήσεις σε γνωσιακό υλικό αλλά και την εφαρμογή πρακτικών μεθόδων αναγνωρισμένης αξίας, ο Χρήστος Παπανίκας αποτελεί προσωπικότητα στις κοινότητες της διαχείρισης των κοινωνικών δυναμικών. Δραστηριοποιούμενος πλέον στον χώρο των Πωλήσεων, αντιμετωπίζει την εξέλιξη ως καθημερινό βίωμα και προσφέρει τις γνώσεις και πρακτικές που τον οδήγησαν σε αυτό το μονοπάτι μέσω Σεμιναρίων, Workshops και Συγγραφής σε διάφορα μέσα. George Economides Ως εξαιρετικά πολύτιμος συνεργάτης του Site είναι ο George Economides. Με Bachelor & Master πάνω στην Χημεία, με Διδακτορικό ( PhD ) και Διατριβή πάνω σε Νευροεπιστήμες και Κβαντομηχανική από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, παρέχει όχι μόνο πολύτιμες συμβουλές αλλά και εξαιρετικά άρθρα. O George Economides, σε μικρή ηλικία παρατήρησε την ζωή του να αλλάζει προς το καλύτερο όταν ακολουθούσε πειθαρχημένα πρακτικές ενδυνάμωσης δεξιοτήτων. Από έναν πολύ μαζεμένο νέο, ο George Economides μετέτρεψε τον εαυτό του σε έναν απίστευτα δημοφιλή νέο στους κύκλους του, διακεκριμένο χορευτή latin παγκοσμίως αλλά και έναν εξαιρετικά επιτυχημένο συνεργάτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο George Economides αυτή την περίοδο επιτελεί Διδάκτωρ Κβαντομηχανικής στο Oxford University ενώ ταυτόχρονα είναι πιστοποιήμενος Ψυχοθεραπευτής Μέσω Ύπνωσης στην ηλικία των 28 χρονών. Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, προσφέρει της υπηρεσίες του στο Πανεπιστήμιο αλλά και σε εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Managers και Αθλητές μέσα από την Ομάδα Hypnoxford.

14 Σπύρος Ανδριανός Ο Σπύρος Ανδριανός είναι manager στον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της ελληνικής αγοράς και έναν από τους μεγαλύτερους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπεύθυνος για το After Sales των Εταιρικών Πελατών. Δίνοντας έμφαση στην Εμπειρία του Πελάτη (Customer Experience) και στην αξία του Προσωπικού (Recruiting / Training Enhancement), αλλά και με σημαντικές ικανότητες στη Διαχείριση Κρίσεων (Crisis Management), ο Σπύρος έχει βραβευτεί για τις επιδόσεις του πανευρωπαϊκά (Best Sales Contribution Award). Έχοντας σπουδές σε Πληροφορική και πιστοποιημένος συνεργάτης της Cisco, αλλά και με γνωσιακά ενδιαφέροντα που περιλαμβάνουν emotional intelligence & επικοινωνία, ο Σπύρος Ανδριανός συμμετείχε σε κάποια από τα μεγαλύτερα projects τηλεπικοινωνιών της τελευταίας δεκαετίας. Παράλληλα, με πολύχρονη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης αλλά και με μια δεκαετία στην πλάτη στο τομέα της Εξυπηρέτησης και Β2Β, o Σπύρος έχει 100αδες διδακτικές ώρες σε αίθουσες διδασκαλίας όπου μεταφέρει γνώσεις και εμπειρία σχετική με τα γνωστικά του αντικείμενα. Τέλος, είναι συνδημιουργός της ιστοσελίδας HumanAdvanced.com όπου και αρθρογραφεί για θέματα Business Development, Leadership & Management. Υπηρεσίες Time Management / Leadership / Customer Experience / Life Coaching / Business Coaching / Lean Startup / Growth Hacking Έλα σε επαφή μαζί μας να τα πούμε από κοντά, ώστε να ξεκινήσουμε και να επιτύχουμε τις θετικές αλλαγές που χρειάζεσαι στη ζωή σου και την επιχείρησή σου!!! info@humanadvanced.com Fb.com/HumanAdvanced Twitter.com/HumanAdvanced

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

1. Άδειας Ασκήσεως του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Η σοφία, η κατανόηση, η συμπόνια, και η ολοκληρωμένη προσωπικότητα είναι σίγουρα σημαντικές παράμετροι και χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο ψυχοθεραπευτής σου, αλλά δεν είναι επαρκή κριτήρια στα

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΑΒΕΡΚΙΟΥ Παιδαγωγός MEd, Εκπαίδευση Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος

της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΑΒΕΡΚΙΟΥ Παιδαγωγός MEd, Εκπαίδευση Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΑΒΕΡΚΙΟΥ Παιδαγωγός MEd, Εκπαίδευση Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος Περιεχομένα Ενότητες δραστηριοτήτων Μικρή ιστορία για τη δημιουργικότητα Ποιος θέλει

Διαβάστε περισσότερα

Από τη μεγάλη γκάμα των δεξιοτήτων ζωής που μπορεί κανείς να αναπτύξει παρακάτω παρουσιάζονται τρεις βασικοί άξονες.

Από τη μεγάλη γκάμα των δεξιοτήτων ζωής που μπορεί κανείς να αναπτύξει παρακάτω παρουσιάζονται τρεις βασικοί άξονες. Δεξιότητες ζωής είναι οι ικανότητες οι οποίες συμβάλλουν σε μια πετυχημένη, παραγωγική και γεμάτη ικανοποίηση ζωή. Οι δεξιότητες ζωής αποτελούν το σύνολο των στάσεων και συμπεριφορών που προσφέρουν στους

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Managers & Leaders. Managers & Leaders

Managers & Leaders. Managers & Leaders είναι διαφορετικοί? Οι ηγέτες των επιχειρήσεων έχουν περισσότερα κοινά µε τους καλλιτέχνες παρά µε τους Managers.. 1 Αντιµετώπιση της πολυπλοκότητας SHIP Αντιµετώπιση της αλλαγής Λήψηαπόφασης : τι πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης»

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 2013 «Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» Δημήτρης Γκόντας Περιβάλλον κρίσης! Τι σημαίνει κρίση; Μισθοί της πείνας. Οικονομικό αδιέξοδο. Ανεργία άνω του 25%, δεν βρίσκω

Διαβάστε περισσότερα

Οι Έξυπνες Ενέσεις Ενδυνάμωσης για την Καθημερινότητά μας!

Οι Έξυπνες Ενέσεις Ενδυνάμωσης για την Καθημερινότητά μας! Οι Έξυπνες Ενέσεις Ενδυνάμωσης για την Καθημερινότητά μας! ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ - INVITE YOUR BEST Ποιες αλλαγές πραγματικά επιθυμώ ή χρειάζομαι να εγκαταστήσω στη ζωή μου σήμερα; Τί

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

Μάλλον αγαπάς το ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι είναι η ζωή σου και ότι σε ολοκληρώνει συναισθηματικά και σωματικά σαν άνθρωπο.

Μάλλον αγαπάς το ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι είναι η ζωή σου και ότι σε ολοκληρώνει συναισθηματικά και σωματικά σαν άνθρωπο. Του George Kakourides* Μπορεί να ονειρεύεσαι ότι κάποτε θα παίζεις σε ένα γήπεδο γεμάτο με φιλάθλους, ένταση και γκολ. Μπορεί να ονειρεύεσαι ολόκληρο γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα σου. Θέλεις να γίνεις

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από τον αθλητισμό. Ψούνη Λίνα ΚΦΑ, Ψυχολόγος. MSc, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από τον αθλητισμό. Ψούνη Λίνα ΚΦΑ, Ψυχολόγος. MSc, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανάπτυξη ψυχολογικών δεξιοτήτων μέσα από τον αθλητισμό Ψούνη Λίνα ΚΦΑ, Ψυχολόγος. MSc, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ποιες είναι οι ψυχολογικές Ο όρος «Εξάσκηση Ψυχολογικών Δεξιοτήτων» χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία E B O O K Λ Ι Γ Α Λ Ο Γ Ι Α Γ Ι Α Τ Ο Ν Ι Α Κ Ω Β Ο... Στην ηλικία των 24 ο Ιάκωβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της Επιχειρηματικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-14 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Τέταρτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τα #7 χαρακτηριστικά που πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Η μοναδικότητά σου! Της Jill Douka MBA, ACC Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας. Η μοναδικότητά σου!

Η μοναδικότητά σου! Της Jill Douka MBA, ACC Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας. Η μοναδικότητά σου! Η μοναδικότητά σου! Της Jill Douka MBA, ACC Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας Ε- book Της Jill Douka MBA, ACC Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας Η μοναδικότητά σου! 2 Συνήθης ή μοναδικός; Είναι ο καθένας μας ξεχωριστός

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Διοίκηση Επιχειρήσεων 8ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας Διοίκηση Επιχειρήσεων Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού Θεσσαλονίκη, 17 Ιουνίου 2015 Ας γνωριστούμε! Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος Σπουδές στη Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αλλαγής και Ηγεσία

Διαχείριση Αλλαγής και Ηγεσία Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Διαχείριση Αλλαγής και Ηγεσία E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη Αποφάσεων και Πληροφορίες

Λήψη Αποφάσεων και Πληροφορίες Λήψη Αποφάσεων και Πληροφορίες Διαδικασία λήψεως αποφάσεων Δεδομένα - πληροφορίες και managers Πληροφοριακά συσυστήματα και οργανισμοί Λάθη και επιλογές κατα τη λήψη αποφάσεων 1 1 Είδη αποφάσεων - προβληµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Διαστάσεις της διαφορετικότητας Τα παιδιά προέρχονται

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching. Ζήσε με Πάθος! Σελίδα 1

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching.  Ζήσε με Πάθος!  Σελίδα 1 Μανώλης Ισχάκης WYS NLP Life Coaching www.manolisischakis.gr Όνομα : Επίθετο : Ζήσε με Πάθος! www.manolisischakis.gr Σελίδα 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι."

Διαβάστε περισσότερα

Management Υψηλών Ταχυτήτων Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 Hilton Hotel, Λευκωσία

Management Υψηλών Ταχυτήτων Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 Hilton Hotel, Λευκωσία Management Υψηλών Ταχυτήτων Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 Hilton Hotel, Λευκωσία www.knowledgecy.com Ανάγκη Κατάρτισης Η διοίκηση εξακολουθεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, όπως ήταν πάντα άλλωστε. Όποιος ηγείται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (THE MATRIX)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (THE MATRIX) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ PLAY4GUIDANCE ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (THE MATRIX) Συγγραφέας: Jan M. Pawlowski, Hochschule Ruhr West (HRW) Page 1 of 7 Κατηγορία Ικανότητας Περιγραφή Ικανότητας Περιγραφή του επιπέδου επάρκειας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ι «Η Θεωρητική έννοια της Μεθόδου Project» Αγγελική ρίβα ΠΕ 06

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ι «Η Θεωρητική έννοια της Μεθόδου Project» Αγγελική ρίβα ΠΕ 06 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ι «Η Θεωρητική έννοια της Μεθόδου Project» Αγγελική ρίβα ΠΕ 06 1590 1765 η Μέθοδος Project σε σχολές Αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη 1765 1880 συνήθης µέθοδος διδασκαλίας - διάδοσή της στην

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου

Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου Αναγνωρισμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας & Διοίκησης, Αγγλίας PAGE 1 OF 6 Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας και Διοίκησης (Institute of Leadership and Management) Ηνωμένου

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα Ρεπόρτερ και στην Άντρη Κούννου

Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα Ρεπόρτερ και στην Άντρη Κούννου Ημερομηνία 28/3/2106 Μέσο Συντάκτης Link http://www.islandofman.me/ Άντρυ Κούννου http://www.islandofman.me/interviews/i-epitychia-kryvotan-sto-komodino-mou/ Συνέντευξη του Νικόλα Σμυρνάκη στην Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα : Ψ WORKS FOR YOU BASIC EDITION

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα : Ψ WORKS FOR YOU BASIC EDITION Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα : Ψ WORKS FOR YOU BASIC EDITION Έχετε ποτέ αναρωτηθεί Πως λειτουργεί ο εγκέφαλός σας και αν μπορείτε να αξιοποιήσετε περισσότερες δυνατότητές του; Γιατί ορισμένοι άνθρωποι «τα πάνε

Διαβάστε περισσότερα

Ηγετικές Ικανότητες. Στάλω Λέστα

Ηγετικές Ικανότητες. Στάλω Λέστα Στάλω Λέστα stalo.lesta@gmail.com 96511011 Μερικά στατιστικά στοιχεία Οι γυναίκες αποτελούν μόνο το: 8,9 % των μελών διοικητικών συμβουλίων των μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο (Largest publically listed companies)

Διαβάστε περισσότερα

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη CHIN ΡΑΔΙΟ Dr. Love Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη Ο Dr. LOVE ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHIN 1993 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ κ. ΣΠΥΡΟ-ΠΗΤΕΡ ΓΟΥΔΑ Tο

Διαβάστε περισσότερα

στόχοι καινοτομία επιτυχίες πωλήσεις προϊόντα γκάμα ιδέες μερίδιο αγοράς επιτυχίες στρατηγική αγοραστές πτώση άνοδος αγορές επιδιώξεις αστοχίες πώληση

στόχοι καινοτομία επιτυχίες πωλήσεις προϊόντα γκάμα ιδέες μερίδιο αγοράς επιτυχίες στρατηγική αγοραστές πτώση άνοδος αγορές επιδιώξεις αστοχίες πώληση αγοραστές άνοδος στόχοι πτώση προϊόντα επιτυχίες μερίδιο αγοράς αγορές καινοτομία επιδιώξεις πώληση ιδέες στρατηγική επιτυχίες αστοχίες γκάμα πωλήσεις ρεκόρ 5 ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 7 ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ασκήσεις φυσικής και Δυσλεξία

Ασκήσεις φυσικής και Δυσλεξία Ασκήσεις φυσικής και Δυσλεξία 1. Εισαγωγή 2. Τύποι 3. Ασκήσεις Γρηγοριάδης Ιωάννης Φυσική Η φυσική αποτελεί πεδίο στο οποίο μπορούν να διαπρέψουν οι μαθητές με δυσλεξία καθώς η ιδιαιτερότητα τους, τους

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο πράγμα. Δεν υπάρχει ευκαιρία για πρόβα, δεν υπάρχουν σχολεία. Το μόνο που κουβαλάμε

Διαβάστε περισσότερα

Πολλαπλοί τύποι νοημοσύνης και η σημασία τους για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών, τη. Συναισθηματική Νοημοσύνη. και τη Δημιουργικότητα.

Πολλαπλοί τύποι νοημοσύνης και η σημασία τους για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών, τη. Συναισθηματική Νοημοσύνη. και τη Δημιουργικότητα. Πολλαπλοί τύποι νοημοσύνης και η σημασία τους για την ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών, τη Συναισθηματική Νοημοσύνη και τη Δημιουργικότητα. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Μονάδα Εφηβικής Υγείας Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Αναπτύσσομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Δρ. Ζαφειριάδης Κυριάκος Οι ικανοί αναγνώστες χρησιμοποιούν πολλές στρατηγικές (συνδυάζουν την

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Δρ. Ζαφειριάδης Κυριάκος Οι ικανοί αναγνώστες χρησιμοποιούν πολλές στρατηγικές (συνδυάζουν την 1 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Δρ. Ζαφειριάδης Κυριάκος Οι ικανοί αναγνώστες χρησιμοποιούν πολλές στρατηγικές (συνδυάζουν την παλαιότερη γνώση τους, σημειώνουν λεπτομέρειες, παρακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη. [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων]

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη. [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων] Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη [Αξιολόγηση των 5 πιλοτικών τμημάτων] 1. Είστε ικανοποιημένος/η από το Πρόγραμμα; Μ. Ο. απαντήσεων: 4,7 Ικανοποιήθηκαν σε απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες ΣΧΟΛΕΙΟ Η εκπαιδευτική πρακτική αφορούσε τη διδασκαλία των μεταβλητών στον προγραμματισμό και εφαρμόστηκε σε μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ του τομέα Πληροφορικής στα πλαίσια του μαθήματος του Δομημένου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ 1: Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ 2: Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική Προγραμματισμού. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 20/2/2012

Διδακτική Προγραμματισμού. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 20/2/2012 Διδακτική Προγραμματισμού Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 20/2/2012 Διδακτική προγραμματισμού Παλαιότερα, η διδασκαλία του προγραμματισμού ταυτιζόταν με τη διδακτική της πληροφορικής Πλέον Η διδακτική της πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό.

Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό. Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό. Μπορείς να το έχεις! Αξιοποίησε τη δυναμική των ανθρώπων της Adecco! Κάποιες φορές χρειάζεσαι έναν πολύ καλό εργαζόμενο. Κάποιες άλλες πάλι χρειάζεσαι

Διαβάστε περισσότερα

Βιωματικό εργαστήριο ασκήσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη χρήση των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας

Βιωματικό εργαστήριο ασκήσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη χρήση των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας Βιωματικό εργαστήριο ασκήσεων επαγγελματικής συμβουλευτικής με τη χρήση των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας Το πραγματικό ταξίδι της ανακάλυψης δεν συνίσταται στην αναζήτηση νέων τοπίων, αλλά στην απόκτηση

Διαβάστε περισσότερα

Gerards Papadakis Soccer Academy

Gerards Papadakis Soccer Academy Παιδί Τεχνική Στόχος Gerards Papadakis Soccer Academy ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τεχνική είναι η ικανότητα του παίκτη να μπορεί να ελέγχει την μπάλα και το σώμα του κάτω από την

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση και Διαχείριση των Προβλημάτων στην Σύγχρονη Καθημερινή Πραγματικότητα

Αντιμετώπιση και Διαχείριση των Προβλημάτων στην Σύγχρονη Καθημερινή Πραγματικότητα 24 Απριλίου 2018 Αντιμετώπιση και Διαχείριση των Προβλημάτων στην Σύγχρονη Καθημερινή Πραγματικότητα Θρησκεία / Κοινωνικά θέματα Μίνα Μπουλέκου, Συγγραφέας-Ποιήτρια Η διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ηγεσία Διδάσκουσα: Αφροδίτη Δαλακούρα ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗΣ MANAGER COACH 1 Κλασική-μηχανιστική αντίληψη Το παλιό μοντέλο διοίκησης: οικονομικές-υλικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ»

ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ» ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ» Δρ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΩΤΣΙΔΗ (PhD, MSc, MA) Κλινικός & Συμβουλευτικός Ψυχολόγος 1 ΔΟΜΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ Ορισμοί, οφέλη,

Διαβάστε περισσότερα

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών 1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών Το στάδιο αυτό ορίζεται ως η συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθµού κατάλληλων υποψήφιων εθελοντών για την

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον αγωνιστικό σας εαυτό!

Ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον αγωνιστικό σας εαυτό! Επιμέλεια-μετάφραση: Αλέξανδρος Νικολόπουλος, Ph.D. Ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τον αγωνιστικό σας εαυτό! Πόσο ψυχολογικά προετοιμασμένος μπορεί να είστε πριν από έναν

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να μάθει να μελετά μόνο του και να έχει αποτέλεσμα;

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να μάθει να μελετά μόνο του και να έχει αποτέλεσμα; Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να μάθει να μελετά μόνο του και να έχει αποτέλεσμα; Είτε πρόκειται για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες είτε όχι, η οργάνωση δεν είναι ό,τι πιο εύκολο γενικά για τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ 7,11,14,18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ 7,11,14,18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΊΑΣ ΓΡΑΦΕΊΟΥ ΔΙΑΣΎΝΔΕΣΗΣ ΙΟΝΊΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟΥ 7,11,14,18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011 Λειτουργία της Μνήμης και Τεχνικές Μάθησης και Συγκέντρωσης Τρόποι Αποδοτικής Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ Αγγελική Γουδέλη, 2011 Κοινωνικό Άγχος Αμηχανία Φόβος Το κοινωνικό άγχος, ή αλλιώς κοινωνική φοβία, θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ Τερψιχόρη Γκιόκα Μέλος ΠΟΔ Αττικής Η «Συμβουλευτική Ψυχολογία» είναι ο εφαρμοσμένος κλάδος της Ψυχολογίας, ο οποίος διευκολύνει την δια βίου προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media!

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ - LINKEDIN: BUSINESS UP YOUR IMAGE Γνωρίζεις πως να παρουσιάσεις τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις 30 Μαρτίου 2015 Εισηγητής : B.Αϊβαζίδης MSc, PhDc Χαρακτηριστικά του σημερινού εργασιακού περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση αναγκών & Κοινωνικός Σχεδιασμός. Μάθημα 2 ο Κοινωνικός Σχεδιασμός. Κούτρα Κλειώ Κοινωνική Λειτουργός PhD, MPH

Εκτίμηση αναγκών & Κοινωνικός Σχεδιασμός. Μάθημα 2 ο Κοινωνικός Σχεδιασμός. Κούτρα Κλειώ Κοινωνική Λειτουργός PhD, MPH Εκτίμηση αναγκών & Κοινωνικός Σχεδιασμός Μάθημα 2 ο Κοινωνικός Σχεδιασμός Κούτρα Κλειώ Κοινωνική Λειτουργός PhD, MPH kkoutra@staff.teicrete.gr 1 Κοινωνικός Σχεδιασμός 2 Κοινωνικός Σχεδιασμός Αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές Κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης

Αλλαγές Κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια φυσιολογική αναπτυξιακή κρίση που περιλαμβάνει σημαντικές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές και επηρεάζει όλες τις εγκύους ανεξάρτητα από την ψυχολογική τους υγεία. Όπως κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Ηγηθείτε για να φέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Δημήτρης Σαμαράς Πρόεδρος - CEO Όμιλος Εταιριών ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ηγηθείτε για να φέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Δημήτρης Σαμαράς Πρόεδρος - CEO Όμιλος Εταιριών ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ηγηθείτε για να φέρετε εξαιρετικά αποτελέσματα Δημήτρης Σαμαράς Πρόεδρος - CEO Όμιλος Εταιριών ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ποιοι είμαστε Όμιλος Εταιριών Σαμαράς & Συνεργάτες ( 5 εταιρείες ). One Stop Consulting

Διαβάστε περισσότερα

Έφηβοι και αυτοεκτίμηση

Έφηβοι και αυτοεκτίμηση Έφηβοι και αυτοεκτίμηση Με τον όρο αυτοεκτίμηση εννοούμε τον βαθμό στον οποίο εκτιμούμε, σεβόμαστε αλλά και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι. Με λίγα και απλά λόγια, είναι η εσωτερική αντίληψη που

Διαβάστε περισσότερα

Από την αίθουσα διδασκαλίας στην αίθουσα συσκέψεων. 5 τρόποι για να προετοιμάσετε τους σύγχρονους φοιτητές για τον αυριανό επαγγελματικό στίβο

Από την αίθουσα διδασκαλίας στην αίθουσα συσκέψεων. 5 τρόποι για να προετοιμάσετε τους σύγχρονους φοιτητές για τον αυριανό επαγγελματικό στίβο Από την αίθουσα διδασκαλίας στην αίθουσα συσκέψεων 5 τρόποι για να προετοιμάσετε τους σύγχρονους φοιτητές για τον αυριανό επαγγελματικό στίβο Εφαρμογή συνεργατικών και καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, στην

Ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, στην Ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και στην αξιοποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου

Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου Αναγνωρισμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας & Διοίκησης, Αγγλίας PAGE 1 OF 6 Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας και Διοίκησης (Institute of Leadership and Management) Ηνωμένου

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι της χαράς

Το παιχνίδι της χαράς Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Κατερίνα Πουλέα Παιδαγωγός Το παιχνίδι της χαράς Το παιχνίδι της χαράς Αετιδέων 15 & Βουτσινά Χολαργός 6944 773597 Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Το Παιδαγωγικό Κέντρο Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έννοιες. Επιχειρηματικότητα είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας ή περισσότεροι του ενός ανθρώπου, δημιουργούν και αναπτύσσουν μία επιχείρηση.

Έννοιες. Επιχειρηματικότητα είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας ή περισσότεροι του ενός ανθρώπου, δημιουργούν και αναπτύσσουν μία επιχείρηση. Womens Business Gerasimos Tzamarelos, PhD 27 November 2014 Έννοιες Επιχειρηματικότητα είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένας ή περισσότεροι του ενός ανθρώπου, δημιουργούν και αναπτύσσουν μία επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές συλλογής δεδομένων στην ποιοτική έρευνα

Τεχνικές συλλογής δεδομένων στην ποιοτική έρευνα Το κείμενο αυτό είναι ένα απόσπασμα από το Κεφάλαιο 16: Ποιοτικές ερμηνευτικές μέθοδοι έρευνας στη φυσική αγωγή (σελ.341-364) του βιβλίου «Για μία καλύτερη φυσική αγωγή» (Παπαιωάννου, Α., Θεοδωράκης Ι.,

Διαβάστε περισσότερα

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Απρίλιος 2013 Χαρακτηριστικά που ζητούν οι εργοδότες αναπηρία Πως θα όριζες τη λέξη προσόν ή τη λέξη δεξιότητα ; Και τι εννοούν οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωσιακή μάθηση. Εισηγητής : Δρ. Γιάννης Χατζηκιάν

Οργανωσιακή μάθηση. Εισηγητής : Δρ. Γιάννης Χατζηκιάν Οργανωσιακή μάθηση Εισηγητής : Δρ. Γιάννης Χατζηκιάν 1 Μάθηση είναι: Η δραστηριοποίηση και κατεύθυνση δυνάμεων για την όσο το δυνα-τόν καλύτερη προσαρμογή στο φυσικό και ιστορικό περιβάλλον. Η απόκτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Creating my own company Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργώντας την Δική μου Επιχείρηση» είναι μα πλήρης, αυτόνομη και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

2016 Πάρης Ανδρέου Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

2016 Πάρης Ανδρέου Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 1 Αληθινή Ευεξία: Οι 8 Παράγοντες Μήπως «οδηγάς με σκασμένο λάστιχο»; Φαντάσου ότι οδηγάς το αυτοκίνητό σου και σε κάποιο σημείο σε πιάνει «λάστιχο» ο φόβος και τρόμος όλων των οδηγών. Μπορείς να οδηγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Τι προσφέρουν τα e Seminars Αξιοποιήστε τα e Seminars

e-seminars Τι προσφέρουν τα e Seminars Αξιοποιήστε τα e Seminars e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Τι προσφέρουν τα e Seminars Αξιοποιήστε τα e Seminars e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ e-seminars

Διαβάστε περισσότερα

Οι αρχές της Διαχείρισης Μέσων σε Περίπτωση Κρίσης

Οι αρχές της Διαχείρισης Μέσων σε Περίπτωση Κρίσης M1 A13 Εσωτερική συνεργασία και ομαδική εργασία Οι αρχές της Διαχείρισης Μέσων σε Περίπτωση Κρίσης Πηγή: Nickson, Ch (2016, May 27): Crisis Resource Management (CRM), retrieved from http://lifeinthefastlane.com/ccc/crisis-resourcemanagement-crm/

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Βενετία Κουσία. Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup

Βενετία Κουσία. Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Beyond coaching Στην Εποχή του Ανθρώπου όπου η πιο κρίσιμη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι σε εμάς και στην ομάδα μας, στο Talent Lab αναδεικνύουμε και συνθέτουμε τρόπους ώστε να ανακαλύψουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ; Η επαγγελματική ανάπτυξη και η ανθρώπινη ανάπτυξη συνδέονται. Η εξελικτική πορεία του ατόμου δεν κλείνει με την είσοδό του στο επάγγελμα ή σε έναν οργανισμό αλλά αντίθετα, την στιγμή εκείνη αρχίζει μία

Διαβάστε περισσότερα

Άδειες Χρήσης. Μοντέλο προαγωγής προγραμμάτων αγωγής υγείας μέσω της φυσικής αγωγής. Χρηματοδότηση. Σκοποί ενότητας. Οι παρακάτω θεωρίες

Άδειες Χρήσης. Μοντέλο προαγωγής προγραμμάτων αγωγής υγείας μέσω της φυσικής αγωγής. Χρηματοδότηση. Σκοποί ενότητας. Οι παρακάτω θεωρίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Άδειες Χρήσης Μοντέλο προαγωγής προγραμμάτων αγωγής υγείας μέσω της φυσικής αγωγής Θεοδωράκης Γιάννης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Ηγεσία. 12 ο Κεφάλαιο

Ηγεσία. 12 ο Κεφάλαιο Ηγεσία 12 ο Κεφάλαιο Μαθησιακοί στόχοι (1) Μετά τη μελέτη του κεφαλαίου, θα είστε σε θέση να: 1. Κατανοήσετε τι σημαίνει να είσαι ηγέτης. 2. Συνοψίσετε τι θέλουν οι άνθρωποι και τι χρειάζονται οι επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση , Matrix, Ελληνική έκδοση Matrix Ελληνική Έκδοση Συντάχθηκε από: LMETB Μεταφράστηκε από: CARDET , Matrix Εισαγωγικό Επίπεδο (για μαθητές ηλικίας 12 14 χρονών) Προσωπικό προφίλ ( ) (να θεωρηθούν από τη

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Υιοθετώντας Στρατηγικές του Entrepreneurial Selling (B2B) 9 & 16 Οκτωβρίου 2019 The Landmark Hotel, Λευκωσία 8:45-16:00

Υιοθετώντας Στρατηγικές του Entrepreneurial Selling (B2B) 9 & 16 Οκτωβρίου 2019 The Landmark Hotel, Λευκωσία 8:45-16:00 Υιοθετώντας Στρατηγικές του Entrepreneurial Selling (B2B) 9 & 16 Οκτωβρίου 2019 The Landmark Hotel, Λευκωσία 8:45-16:00 www.knowledgecy.com Ανάγκη Κατάρτισης O ρόλος των πωλήσεων αλλάζει, από το να πουλά

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media!

Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! Ό,τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη Χρονιά σου με τη βοήθεια των Social Media! ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ - LINKEDIN: BUSINESS UP YOUR IMAGE Γνωρίζεις πως να παρουσιάσεις τον εαυτό

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Βασιλειάδης Γρηγόρης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D.)

Γράφει: Βασιλειάδης Γρηγόρης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D.) Γράφει: Βασιλειάδης Γρηγόρης, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D.) Ο τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, είναι καθοριστικό στοιχείο για τη

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογική εξήγηση των δυσκολιών στην ανθρώπινη επικοινωνία - Νικόλαος Γ. Βακόνδιος - Ψυχολόγ

Βιολογική εξήγηση των δυσκολιών στην ανθρώπινη επικοινωνία - Νικόλαος Γ. Βακόνδιος - Ψυχολόγ Οι άνθρωποι κάνουμε πολύ συχνά ένα μεγάλο και βασικό λάθος, νομίζουμε ότι αυτό που λέμε σε κάποιον άλλον, αυτός το εκλαμβάνει όπως εμείς το εννοούσαμε. Νομίζουμε δηλαδή ότι ο «δέκτης» του μηνύματος το

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα_SPA. Πρόληψη άγχους στους Εκπαιδευτικούς οργανισμούς

Πρόγραμμα_SPA. Πρόληψη άγχους στους Εκπαιδευτικούς οργανισμούς Πρόγραμμα: Πρόληψη άγχους στους Εκπαιδευτικούς οργανισμούς 1. Εισαγωγή 1.1. Γενική εισαγωγή στο εργασιακό άγχος Η φύση της εργασιακής ζωής έχει αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Διαβάστε περισσότερα

Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος

Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου 2017 11:30-12:30 Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος Το Βιογραφικό Σηµείωµα είναι ένα πολύ σηµαντικό εργαλείο για τον επαγγελµατικό και ακαδηµαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Διαμορφωτική Αξιολόγηση του Μαθητή: Από τη Θεωρία στη Χάραξη Πολιτικής. Λεωνίδας Κυριακίδης, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαμορφωτική Αξιολόγηση του Μαθητή: Από τη Θεωρία στη Χάραξη Πολιτικής. Λεωνίδας Κυριακίδης, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Διαμορφωτική Αξιολόγηση του Μαθητή: Από τη Θεωρία στη Χάραξη Πολιτικής Λεωνίδας Κυριακίδης, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου 1 Δομή παρουσίασης Αξιολόγηση: Έννοια & Σημασία Σκοποί Αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο.

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. 1 3 1 Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. Η επίτευξη του εκάστοτε στόχου είναι η αυταπόδεικτη

Διαβάστε περισσότερα

Το μάθημα της Τεχνολογία ευκαιρία μεταγνωστικής ανάπτυξης

Το μάθημα της Τεχνολογία ευκαιρία μεταγνωστικής ανάπτυξης Το μάθημα της Τεχνολογία ευκαιρία μεταγνωστικής ανάπτυξης Χρυσούλα Λαλαζήση Σχολική Σύμβουλος Δ/μιας Eκπ/σης Αρχιτεκτόνων-Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων Μηχανικών chrlalazisi@gmail.com Πως μαθαίνουμε;

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Μαϊος 2015 Νταίζη Θεοδώρου Recruitment & HR Development Senior Manager OTE COSMOTE Human Resources Division 1 Προφίλ εταιρείας Όμιλος OTE Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα στην Διοίκηση Γραφείου

Πρόγραμμα στην Διοίκηση Γραφείου Πρόγραμμα στην Διοίκηση Γραφείου Αναγνωρισμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας & Διοίκησης, Αγγλίας PAGE 1 OF 5 Office Management Programme Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας και Διοίκησης (Institute of Leadership

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ. Negative feelings management

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ. Negative feelings management ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ Negative feelings management Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα για την Διαχείριση Αρνητικών Συναισθημάτων είναι μα πλήρης, αυτόνομη και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ενότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Μαθητή

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Μαθητή Ενημερωτικό Φυλλάδιο Μαθητή για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό ± % Χρηματοπιστωτικός Εγγραμματισμός Αγαπητή/Αγαπητέ, Η εξάλειψη της φτώχειας, η προστασία του πλανήτη και η εξασφάλιση της ευημερίας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα