ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 14, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ : , , FAX : e-m ail : website :

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 14, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ : , , FAX : e-m ail : website :"

Transcript

1 Αρ. Πρωτ. 606 Θεσσαλονίκη Προς Τις Εργοληπτικές Οργανώσεις ΠΕΣΕΔΕ ΠΕΔΜΕΔΕ ΠΕΔΜΗΕΔΕ - ΣΑΤΕ - ΣΤΕΑΤ Τους Συνδέσμους Ε.Δ.Ε. Το ΤΕΕ Το ΤΕΕ/Τμ.Κ.Μ. Τα λοιπά Περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ Θέμα: Προτάσεις βελτίωσης των διατάξεων των Ν3263/2004 και Ν2940/2001 σχετικά με την αντιμετώπιση των υπερβολικών εκπτώσεων στους διαγωνισμούς δημοσίων έργων. Θέσπιση «ορίου απαιτούμενων εγγυήσεων», ανά τάξη πτυχίου Δείκτης βιωσιμότητας «ΙΚ/ ΣΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ» Υπολογισμός ανεκτελέστου υπολοίπου επί του προϋπολογισμού των έργων. Ο Σύνδεσμός μας έχει καταθέσει κατ επανάληψη τις απόψεις του για την λεγόμενη «παθογένεια των δημοσίων έργων» στην χώρα μας.

2 Πεποίθησή μας είναι ότι, ουσιαστική βελτίωση δεν μπορεί να επέλθει παρά μόνον με συνολική αναδιάρθρωση της αλυσίδας παραγωγής μελετών, επίβλεψης και κατασκευής των έργων, αλλά και αντιμετώπιση της παθογένειας και διαφθοράς της δημόσιας διοίκησης. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στα δημόσια έργα, περνά μέσα από την μεγέθυνση του ΠΔΕ, την διεύρυνση του αντικειμένου των εργοληπτικών επιχειρήσεων μέσω του ΜΗΚΙΕ και της πιστοποιημένης υπεργολαβίας, τον περιορισμό της υποθήκευσης των μελλοντικών ΠΔΕ μέσω «μη ανταποδοτικών» ΣΔΙΤ, την διασπορά των έργων, τόσο γεωγραφικά αλλά και κατά μέγεθος και κατηγορία και τέλος, τον εκμοντερνισμό και εκσυγχρονισμό της πιστοποίησης των μηχανικών και εργοληπτικών επιχειρήσεων κατά ΜΕΚ και ΜΕΕΠ. Παρά ταύτα, ο ευρύς διάλογος της Πολιτείας με το ΤΕΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργοληπτικών επιχειρήσεων, δεν φαίνεται να προχωρά, με ευθύνη πρωτίστως της Πολιτείας, αλλά και του ΤΕΕ και των συνδικαλιστικών φορέων των εργοληπτικών επιχειρήσεων, που αρκούνται σε συνδικαλιστικές «κορώνες» και πυροτεχνήματα. Ταυτόχρονα ο κλάδος μας βουλιάζει στον βούρκο του αθέμιτου ανταγωνισμού και των υπερβολικών εκπτώσεων, με προφανή και προβλέψιμα καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο στην βιωσιμότητα των εργοληπτικών επιχειρήσεων, όσο και στην άρτια αποπεράτωση των δημοπρατούμενων έργων. Ο Σύνδεσμός μας, πιστεύει ότι πέρα από τον διάλογο και την κατάθεση προτάσεων, για ουσιαστική αναμόρφωση και εξυγίανση του θεσμικού πλαισίου παραγωγής δημοσίων έργων στην χώρα μας, πρέπει να εξευρεθούν λύσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρα εν είδη «ασπιρίνης», για την ανακοπή της μόνιμης χειροτέρευσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στον κλάδο μας.

3 Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ προτείνει: 1. Θέσπιση «ΟΡΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ», ανά τάξη πτυχίου, σε συνάρτηση με τα «αναλογούντα» ίδια κεφάλαια, που απαιτούνται για την τάξη, στο τριπλάσιο αυτών. Το όριο αυτό θα αφορά κάθε είδους εγγυήσεις (καλής εκτέλεσης, δεκάτων, ανάληψης προκαταβολής, κλπ) στις οποίες υποχρεούται η εργοληπτική επιχείρηση, ανεξαρτήτως του τρόπου κατάθεσης αυτών (με μορφή εγγυητικής επιστολής, μετρητών, χρεωγράφων ή άλλης) και θα αφορούν όλα τα έργα που έχει αναλάβει η εργοληπτική επιχείρηση, με οποιοδήποτε είδος διαγωνισμού (ανοικτό, κλειστό, με διαπραγμάτευση, κατ ανάθεση, με συμπληρωματική σύμβαση, κλπ), καθώς και με οποιοδήποτε σύστημα δημοπράτησης, μέχρι και την έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής αυτών, εξαιρούμενων μόνο των έργων που τελούν σε διακοπή εργασιών. Στην περίπτωση που οι εγγυήσεις στις οποίες υποχρεούται η εργοληπτική επιχείρηση, αθροιστικά υπερβαίνουν το θεσπιζόμενο «όριο απαιτούμενων εγγυήσεων», δηλαδή το τριπλάσιο των αναλογούντων ιδίων κεφαλαίων της τάξης, δεν δικαιούται να συμμετέχει περαιτέρω σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων, μέχρι την μείωση των εγγυήσεων στις οποίες υποχρεούται, κάτω από το θεσπιζόμενο όριο. Ο έλεγχος των εγγυήσεων στις οποίες υποχρεούται η εργοληπτική επιχείρηση γίνεται ως εξής:

4 Α] Στα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης, προβλέπεται ο έλεγχος της μη υπέρβασης του θεσπιζόμενου «ορίου απαιτούμενων εγγυήσεων», ως προϋπόθεση για την συμμετοχή στον διαγωνισμό. Β] Στα έντυπα «πιστοποιητικό εμπειρίας» Α και Β, προστίθεται έντυπο Γ, όπου βεβαιούνται από την Υπηρεσία οι πάσης φύσεως εγγυήσεις στις οποίες υποχρεούται ο ανάδοχος, καθώς και οι αποφάσεις μείωσης αυτών, αναλυτικά και αθροιστικά. Στο ίδιο έντυπο αναφέρεται τυχόν διακοπή εργασιών, καθώς και η τυχόν έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής. Επίσης επιμερίζονται οι πάσης φύσεως εγγυήσεις στα κοινοπρακτούντα μέρη, ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους, στην περίπτωση κοινοπραξίας ή κατασκευαστικής κοινοπραξίας. Β1] Στο ως άνω έντυπο Γ καταχωρείται επίσης η περίπτωση που ο ανάδοχος έχει παραχωρήσει ποσοστό των εργασιών με επίσημη υπεργολαβία, οπότε δύναται το ποσοστό των απαιτουμένων εγγυήσεων, στις οποίες υποχρεούται ο ανάδοχος και αντιστοιχούν στο ως άνω τμήμα της επίσημης υπεργολαβίας, να αφαιρείται από τις απαιτούμενες εγγυητικές στις οποίες υποχρεούται ο ανάδοχος και να καταλογίζονται σε βάρος του επίσημου υπεργολάβου. Ως κίνητρο ανάθεσης υπεργολαβιών, τροποποιείται το επιτρεπτό ποσοστό εργασιών που μπορεί να παραχωρήσει ο ανάδοχος με επίσημη υπεργολαβία, από 30 % σε 80%. Γ] Για τις εργοληπτικές επιχειρήσεις 3 ης τάξης και άνω, οι οποίες λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς με ενημερότητα πτυχίου, προστίθεται στην ενημερότητα πτυχίου, εδάφιο στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά ανά έργο και αθροιστικά οι εγγυήσεις, στις οποίες υποχρεούται η εργοληπτική επιχείρηση, καθώς και το θεσπιζόμενο «όριο απαιτούμενων εγγυήσεων» της τάξης, ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος της υπέρβασής του από τις επιτροπές διαγωνισμών.

5 Γ1] Πρέπει να προβλεφθεί τροποποίηση στα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης, ώστε σε περίπτωση που έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της ενημερότητας πτυχίου, που αφορούν τις εγγυήσεις στις οποίες υποχρεούται η εργοληπτική επιχείρηση, να υποβάλλεται αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση του διαγωνιζόμενου, συνοδευόμενη με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά εμπειρίας (έντυπο Γ), που αποδεικνύουν την αλλαγή. Δ] Για τις επιχειρήσεις 2 ης τάξης και κάτω, οι οποίες συμμετέχουν στους διαγωνισμούς χωρίς ενημερότητα πτυχίου, η συμμετέχουσα στον διαγωνισμό, εργοληπτική επιχείρηση, υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση για τις εγγυήσεις στις οποίες υποχρεούται, καθώς και ότι δεν υπερβαίνει το θεσπιζόμενο «όριο απαιτούμενων εγγυήσεων» της τάξης, συνοδευόμενη από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά (έντυπα Γ), που αποδεικνύουν την ακρίβεια της δήλωσης. Ε] Εργοληπτική επιχείρηση, η οποία διαπιστώνεται καθ οιονδήποτε τρόπο, ότι αποκρύπτει εγγυήσεις στις οποίες υποχρεούται, ή υποβάλλει ανακριβή στοιχεία, με σκοπό ή αποτέλεσμα την παράκαμψη του θεσπιζόμενου «ορίου απαιτούμενων εγγυήσεων» και την παραπλάνηση των επιτροπών διαγωνισμού, υποβιβάζεται άμεσα, στην αμέσως επόμενη τάξη του ΜΕΕΠ, χωρίς η ενδεχόμενη ένστασή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση που η ένστασή της γίνεται αποδεκτή, επανέρχεται στην τάξη ΜΕΕΠ, στην οποία είναι εγγεγραμμένη. Θεσπίζεται υποχρεωτική αναφορά του παραπάνω παραπτώματος με το αίτημα του υποβιβασμού, από την επιτροπή διαγωνισμού προς την Δ15, κινούμενης σε αντίθετη περίπτωση, πειθαρχικής δίωξης των μελών της επιτροπής.

6 ΣΤ] Το θεσπιζόμενο «όριο απαιτούμενων εγγυήσεων» ανά τάξη έχει ως εξής: ΤΑΞΗ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ) ΟΡΙΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ 3 Χ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Α (κατ αναλογία με 1 η ) Α (κατ αναλογία με 1 η ) η η η η η η η Ζ] Προκειμένου να μην καταστρατηγηθεί το θεσπιζόμενο όριο με αθρόες νέες εγγραφές στις τάξεις 1 η και 2 η του ΜΕΕΠ, (κάτι που συνέβη ως γνωστόν επί μαθηματικού τύπου), καταργείται η δυνατότητα απ ευθείας εγγραφής στις τάξεις 1 η και 2 η του ΜΕΕΠ και διατηρείται η δυνατότητα απ ευθείας εγγραφής μόνο στις τάξεις Α1 και Α2, ανεξαρτήτως στελέχωσης. Διατηρείται μόνο η δυνατότητα εγγραφής στις τάξεις 1 η και 2 η, εφ όσον η επιχείρηση προέρχεται από συγχώνευση ή τροποποίηση υφιστάμενων επιχειρήσεων του ΜΕΕΠ, ήδη εγγεγραμμένων στις τάξεις 1 η και 2 η. Η] Πρακτικά, το θεσπιζόμενο «όριο απαιτούμενων εγγυήσεων» ανά τάξη, σημαίνει ότι επιχείρηση, η οποία προσφέρει εκπτώσεις μέσου όρου μέχρι 22%, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα για την ανάληψη έργων μέχρι του ορίου ανεκτέλεστων συμβάσεων που

7 δικαιούται. Αντιθέτως επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν έργα με υπερβολικές εκπτώσεις, υπερβαίνουν το όριο και δεν μπορούν να συμμετέχουν περαιτέρω στους διαγωνισμούς, μέχρι να επιτύχουν την μείωση των απαιτουμένων εγγυήσεων των έργων που έχουν αναλάβει. 2. Έλεγχος βιωσιμότητας μέσω του δείκτη βιωσιμότητας «ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ» (ΙΚ/ΣΥ-ΑΑΔΕ). Δεν κρίνουμε σκόπιμη την μείωση των δεικτών βιωσιμότητας κάτω της μονάδας. Ειδικά για τον δείκτη ΙΚ/ΣΥ (ίδια κεφάλαια προς σύνολο υποχρεώσεων), θα πρέπει από το σύνολο υποχρεώσεων οπωσδήποτε να αφαιρούνται οι τυχόν τιμολογημένες ανεξόφλητες απαιτήσεις από εκτελεσμένα δημόσια έργα, βάσει σχετικής κατάστασης ορκωτού ελεγκτού. Επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους δείκτες βιωσιμότητας, μετά την προτεινόμενη διόρθωση, να υποβιβάζονται στην αμέσως επόμενη τάξη του ΜΕΕΠ και να καλούνται για επανεξέταση του δείκτη μετά την πάροδο εξαμήνου. Σε περίπτωση που η επιχείρηση κατά τον επανέλεγχο τηρεί τους δείκτες βιωσιμότητας, να επανέρχεται στην τάξη του ΜΕΕΠ, στη οποία ήταν εγγεγραμμένη. Μετά από δύο αποτυχημένες επανεξετάσεις του δείκτη βιωσιμότητας, η επιχείρηση διαγράφεται από το ΜΕΕΠ.

8 3. Υπολογισμός ανεκτελέστου υπολοίπου επί του προϋπολογισμού των έργων. Επειδή ο υπολογισμός του ανεκτέλεστου υπολοίπου γίνεται επί του ανεκτέλεστου υπολοίπου των υπογεγραμμένων συμβάσεων, παρατηρείται το φαινόμενο, έργα ειλημμένα με υπερβολική έκπτωση, να επιβαρύνουν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο, δυσανάλογα λίγο σε σχέση με παρόμοια έργα, ειλημμένα όμως με λογική έκπτωση, αν και οι υπολειπόμενες εργασίες είναι παρομοίου όγκου προϋπολογισμού. Προς άρση της παρενέργειας αυτής, προτείνεται το ανεκτέλεστο υπόλοιπο να υπολογίζεται επί του ανεκτέλεστου τμήματος του προϋπολογισμού του έργου, προ της εργολαβικής έκπτωσης. Ο ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ δεν τρέφει αυταπάτες, ότι οι προτεινόμενες λύσεις είναι λύσεις ανάγκης και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον διάλογο για αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου παραγωγής δημοσίων έργων και για εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης, ο οποίος πρέπει να προχωρήσει με γοργά βήματα. Παρά ταύτα πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας, στην παρούσα συγκυρία, μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά, προς την κατεύθυνση της συγκράτησης των υπερβολικών εκπτώσεων, της τιθάσευσης του αθέμιτου ανταγωνισμού, της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, της διασποράς των έργων και της άρτιας ολοκλήρωσης των δημοσίων έργων της χώρας μας. Ευελπιστούμε να τις υιοθετήσετε, ώστε να υποστηριχθούν από κοινού και παραμένουμε στην διάθεσή Σας, για διευκρινήσεις και συνεργασία.

Προς. Αρ. Πρωτ. 453 Αθήνα, 14 Ιουνίου 2017

Προς. Αρ. Πρωτ. 453 Αθήνα, 14 Ιουνίου 2017 Προς Τον Συντονιστή & τα Μέλη της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών «για την επεξεργασία και σύνταξη Προσχεδίου Π.Δ, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 20 του άρθρου 118 του ν.

Διαβάστε περισσότερα

Συνημ.: Οι προτάσεις του Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ. & Κ.Μ. για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου παραγωγής Δημοσίων Έργων.

Συνημ.: Οι προτάσεις του Σ.Π.Ε.Δ.Ε.Θ. & Κ.Μ. για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου παραγωγής Δημοσίων Έργων. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 14, 54623 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΗΛ : 2310-261662, 2310-277231, FAX : 2310-230914 e-mail : info@spedeth.gr website : www.spedeth.gr Αρ. Πρωτ. 118 Θεσσαλονίκη 01-02-2010 Προς Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών

Διαβάστε περισσότερα

Προς Τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη

Προς Τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη Αριθ. Πρωτ. 2928 Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2012 Προς Τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη Kοινοποίηση : - Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ.

Διαβάστε περισσότερα

www.pedmede.gr ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22 ..ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΪ1Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΏ..Ε ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.Ε. Αθήνα 30 Αυγούστου 2001

www.pedmede.gr ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22 ..ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΪ1Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΏ..Ε ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.Ε. Αθήνα 30 Αυγούστου 2001 ΕΞ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ..ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΪ1Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΏ..Ε ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.Ε. Αθήνα 30 Αυγούστου 2001 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΡΟΓΡ/ΤΟΣ /ΝΣΗ ΝΟΜΟΘ.ΣΥΝΤ.& ΚΏ /ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ α ' Τηλ: 6429185 ΠΡΟΣ: Τους

Διαβάστε περισσότερα

Μητρώα Οικονοµικών Φορέων υπό τον 4412/2016

Μητρώα Οικονοµικών Φορέων υπό τον 4412/2016 ΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΛΟΥΡΙΚΑΣ Πολιτικός Μηχανικός Μέλος Ε.Α.Α. Η.ΣΥ. Εµπειρία από την εφαρµογή του 4412/2016: ΚρίσιµαΝοµοθετικά Ζητήµατα & Μεταρρυθµίσεις Μητρώα Οικονοµικών Φορέων υπό τον 4412/2016 Ηµερίδα Σ.Α.Τ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Θεσσαλονίκη, 09/03/2009 ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Θέλω να ανοίξω την συζήτηση σχετικά με την ορθότερη κατανομή των Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών & ικτύων κο Σταύρο Καλογιάννη

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών & ικτύων κο Σταύρο Καλογιάννη Αρ.Πρωτ.1258 Αθήνα, 26 Νοεµβρίου 2012 Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών & ικτύων κο Σταύρο Καλογιάννη Τον Γ.Γ. ηµοσίων Έργων, κο Στράτο Σιµόπουλο Κοινοποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

Καρδίτσα Θεµιστοκλέους Αθήνα. ΘΕΜΑ: Προτάσεις αναµόρφωσης θεσµικού πλαισίου παραγωγής δηµοσίων έργων.

Καρδίτσα Θεµιστοκλέους Αθήνα. ΘΕΜΑ: Προτάσεις αναµόρφωσης θεσµικού πλαισίου παραγωγής δηµοσίων έργων. ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ /ΝΣΗ: ΚΑΖΑΜΠΑΚΑ 4 ΚΑΡ ΙΤΣΑ ΤΗΛ. & FAX: (24410) 76947 Καρδίτσα 21-1-2010 Προς ΠΕΣΕ Ε Θεµιστοκλέους 4 106 78 Αθήνα ΘΕΜΑ: Προτάσεις αναµόρφωσης θεσµικού

Διαβάστε περισσότερα

Προς. Αρ. Πρωτ. 442 Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017

Προς. Αρ. Πρωτ. 442 Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017 Προς Τον Συντονιστή & τα Μέλη της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών «για την επεξεργασία και σύνταξη Προσχεδίου Π.Δ, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 20 του άρθρου 118 του ν.

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πύργος: Αντιπλημμυρικά έργα 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Πύργος: Αντιπλημμυρικά έργα 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1 / 7 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:307256-2018:text:el:html Ελλάδα-Πύργος: Αντιπλημμυρικά έργα 2018/S 135-307256 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Legal Basis:

Διαβάστε περισσότερα

Να µην έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργολαβικών συµβάσεων ανώτερο του επιτρεπόµενου ορίου, εφ όσον είναι ηµεδαπή επιχείρηση.

Να µην έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργολαβικών συµβάσεων ανώτερο του επιτρεπόµενου ορίου, εφ όσον είναι ηµεδαπή επιχείρηση. Να µην έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργολαβικών συµβάσεων ανώτερο του επιτρεπόµενου ορίου, εφ όσον είναι ηµεδαπή επιχείρηση. 22.7 Χρηµατοδοτική και Οικονοµική Ικανότητα : εν απαιτείται 22.8 Τεχνική Ικανότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Αριθ. Δ15/οικ/15658/13 (ΦΕΚ 2300 Β/16-9-2013): Τροποποίηση της με αριθ. Δ15/οικ/24298/28.07.2005 (Β 1105) Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Εκδοση Ενημερότητας Πτυχίου και Βεβαιώσεων ανεκτέλεστου υπολοίπου

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πύργος: Αντιπλημμυρικά έργα 2019/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Πύργος: Αντιπλημμυρικά έργα 2019/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 19PROC004401505 2019-02-01 Πύργος 1-2-2019 Αριθ. Πρωτ.: 34248/373 1/8 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:49208-2019:text:el:html Ελλάδα-Πύργος: Αντιπλημμυρικά έργα 2019/S 023-049208

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ. Τάξη και κατηγορία έργων όπου πρέπει να είναι εγγεγραµµένος ο υποχρεωτικά οριζόµενος υπεργολάβος.

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ. Τάξη και κατηγορία έργων όπου πρέπει να είναι εγγεγραµµένος ο υποχρεωτικά οριζόµενος υπεργολάβος. Νοµική Υπηρεσία ΣΑΤΕ Σταµάτης Σ. Σταµόπουλος, ικηγόρος, Νοµικός Σύµβουλος ΣΑΤΕ Αθήνα, 18.12.2012 ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΘΕΜΑ: Τάξη και κατηγορία έργων όπου πρέπει να είναι εγγεγραµµένος ο υποχρεωτικά οριζόµενος υπεργολάβος.

Διαβάστε περισσότερα

OΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε. Καραϊσκάκη Πάτρα Τηλ :

OΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε. Καραϊσκάκη Πάτρα Τηλ : ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε. Καραϊσκάκη 140-144 Πάτρα Τηλ : 210-2040 Fαχ : 210-24047 e-mail : parasks@otenet.gr OΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣ BHMA MEΛΩΝ ΣΑΤΕ ΘΕΜΑ : Υπερβολικές εκπτώσεις : σκέψεις και προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 3669/2008 (ΦΕΚ 116Α / 18-6-2008)

ΝΟΜΟΣ 3669/2008 (ΦΕΚ 116Α / 18-6-2008) ΝΟΜΟΣ 3669/2008 (ΦΕΚ 116Α / 18-6-2008) Κύρωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημόσιων έργων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν. 3669/2008 Άρθρο πρώτο ΜΕΡΟΣ Ι ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πάτρα: Εργασίες συντήρησης οδών 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Πάτρα: Εργασίες συντήρησης οδών 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1 / 7 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:474059-2018:text:el:html Ελλάδα-Πάτρα: Εργασίες συντήρησης οδών 2018/S 208-474059 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Legal Basis: Οδηγία 2014/24/ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.: 29112/ΣΜ/µβ Αθήνα, 29 Ιουλίου 2015 Π Ρ Ο Σ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού Συστήµατος ΑΝΑΚ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΓΓ.ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ Τ.Σ.Μ.Ε..Ε.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΓΓ.ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ Τ.Σ.Μ.Ε..Ε. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΓΓ.ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ Τ.Σ.Μ.Ε..Ε. Το ιοικητικό Συµβούλιο του Τ.Σ.Μ.Ε..Ε. στη Νο 5276/21-11-2005 συνεδρίαση σχετικά µε τη διαδικασία έκδοσης Εγγ. Επιστολών αποφάσισε τα εξής: Α. ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

GR-Κέρκυρα: Αποκατάσταση χώρου απόθεσης απορριμμάτων 2011/S ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα

GR-Κέρκυρα: Αποκατάσταση χώρου απόθεσης απορριμμάτων 2011/S ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:85069-2011:text:el:html GR-Κέρκυρα: Αποκατάσταση χώρου απόθεσης απορριμμάτων 2011/S 52-085069 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Με την υπ αριθμ. Δ15/οικ/15658/2013 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2300

Διαβάστε περισσότερα

GR-Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

GR-Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:200553-2012:text:el:html GR-Θεσσαλονίκη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S 121-200553 Προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ Ν 2 ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΔ-202

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ Ν 2 ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΔ-202 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ Ν 2 ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΔ-202 Το παρόν συμπλήρωμα εκδίδεται προκειμένου να γίνουν οι ακόλουθες τροποποιήσεις: 1 Τροποποίηση του Άρθρου 1 της Πρόσκλησης Στο άρθρο 1 της Πρόσκλησης

Διαβάστε περισσότερα

1050 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

1050 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 1050 ΕΦΗΜΕΡΙ Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος Α 74/19.05.2017 2. Η περίπτωση στ του ιδίου άρθρου αναριθμείται σε παράγραφο 2. 3. Μετά την υποπερίπτωση γγ της περίπτωσης β της νέας παραγράφου 1 προστίθεται υποπερίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ διακηρύττει ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του : ΕΡΓΟΥ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ διακηρύττει ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του : ΕΡΓΟΥ : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ &ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Αρ. πρωτ. 7422 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ διακηρύττει ανοικτό διαγωνισμό για την

Διαβάστε περισσότερα

GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:175073-2012:text:el:html GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S 105-175073 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Ιερισσός, 29-08 - 2013 ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Πρωτ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Ιερισσός, 29-08 - 2013 ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ταμείο Συνοχής Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Ιερισσός, 29-08 - 2013 ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 01002010212940008 3321 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 201 2 Δεκεμβρίου 1994 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΓΓ ΑΡΙΘ. 368 Τροποποίηση και συμπλήρωση του Π.Δ. 472/1985 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δ15/οικ/23 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (Δ 15) ΤΜΗΜΑ Α" & Β Ταχ. Δ/νση : Ιπποκράτους 196-198

Αρ. Πρωτ. Δ15/οικ/23 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (Δ 15) ΤΜΗΜΑ Α & Β Ταχ. Δ/νση : Ιπποκράτους 196-198 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. - Γ.Γ.Δ.Ε Αθήνα 04/01/1999 Δ/ΝΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ. Δ15/οικ/23 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (Δ 15) ΤΜΗΜΑ Α" & Β Ταχ. Δ/νση : Ιπποκράτους 196-198 Κοιν.: Ως Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΥΡΩ : ,87 (πλέον ΦΠΑ)

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΥΡΩ : ,87 (πλέον ΦΠΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ -ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Βασ. Κων/νου 25, Βάρη Ταχ. Κώδικας:166 72 Πληρ.: Μ. Καπετανάκη Τηλ.: 213 2030428 Fax : 213 2030439

Διαβάστε περισσότερα

Σας πληροφορούμε ότι δημοσιεύτηκε ο Ν. 4530/2018 (ΦΕΚ Α 59), με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις».

Σας πληροφορούμε ότι δημοσιεύτηκε ο Ν. 4530/2018 (ΦΕΚ Α 59), με θέμα «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις». ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ: 7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 24 / 04 / 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αρ. Πρωτ. Δ24 / οικ / 5520 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ, ΜΗΤΡΩΩΝ & ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη δημοπράτησης έργου: Αναδιαρρύθμιση Γραφειακών Χώρων του 7ου ορόφου κτηρίου Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Διακήρυξη δημοπράτησης έργου: Αναδιαρρύθμιση Γραφειακών Χώρων του 7ου ορόφου κτηρίου Ε.Σ.Η.Ε.Α. Ημερομηνία Ανάρτησης: 30/10/2014 Διακήρυξη δημοπράτησης έργου: Αναδιαρρύθμιση Γραφειακών Χώρων του 7ου ορόφου κτηρίου Ε.Σ.Η.Ε.Α. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

GR-Αιγίνιο: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2013/S 007-007554. Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

GR-Αιγίνιο: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2013/S 007-007554. Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:7554-2013:text:el:html GR-Αιγίνιο: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2013/S 007-007554 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

18PROC

18PROC 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:335236-2018:text:el:html Ελλάδα-Γαλάτσι: Κατασκευαστικές εργασίες για αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης 2018/S 146-335236 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΕΥΧΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Β. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (B Π-Β.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΕΥΧΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Β. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (B Π-Β. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ KAI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΕΥΧΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET SITE: www.ypexd15.gr ΤΗΛ: 210 6442900, 210 6467928

INTERNET SITE: www.ypexd15.gr ΤΗΛ: 210 6442900, 210 6467928 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 196-198 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 11471 INTERNET SITE:

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΠΗΛΑΙΟΥ "ΑΛΕΠΟΤΡΥΠΑ" ΔΙΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ»

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΑΛΕΠΟΤΡΥΠΑ ΔΙΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ» Α. Π.: ΥΠΠΟΑ/Γ ΑΜΤΕ/ ΜΕΕΜΠΚ/322090/35904/1077 ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ηµ/νία: 11/12/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ, ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Δ/ΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ. Σέργιος Λαμπρόπουλος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ. Σέργιος Λαμπρόπουλος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ Σέργιος Λαμπρόπουλος Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Κυρίες και Κύριοι, Ο περιορισμένος χρόνος που διατίθεται στον ομιλητή δεν επιτρέπει αναφορά στην ανασκόπηση της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ Με βάση τις διατάξεις του ν. 2490/2001 (ΦΕΚ Α' 180/6-10-2001} και ειδικότερα της παραγράφου 17,

ΘΕΜΑ : ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ Με βάση τις διατάξεις του ν. 2490/2001 (ΦΕΚ Α' 180/6-10-2001} και ειδικότερα της παραγράφου 17, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.Λ.Ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Δ.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ ΚΑΙ Αθήνα 14/01/2002 ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ. Δ15/οικ/1250 ΠΡΟΣ : Τους αποδέκτες του πίνακα διανομής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΑΡΘΡΑ ΝΟΜΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Άρθρο 2 παρ. 2 Βεβαίωση από την Αρχή Ελέγχου της Παραγωγής Έργων (Α.Ε.Π.Ε.) Η απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες σχετικά με την υποβολή πιστοποιητικών εμπειρίας δημοσίων και ιδιωτικών έργων, οικονομικών καταστάσεων και Έκθεσης Δραστηριότητας.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες σχετικά με την υποβολή πιστοποιητικών εμπειρίας δημοσίων και ιδιωτικών έργων, οικονομικών καταστάσεων και Έκθεσης Δραστηριότητας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Νο 15 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Δ.Ε. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Ε. Αθήνα 10/07/2002 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ ΚΑΙ Αρ. Πρωτ.Δ15 / οικ /25647 ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (Δ15) ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

18PROC

18PROC 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:143373-2018:text:el:html Ελλάδα-Γαλάτσι: Κατασκευαστικές εργασίες για αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης 2018/S

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27 / 2013 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 14 η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2013, ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 13 : 00 π. μ, η Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Θεµιστοκλέους Αθήνα & Fax

Θεµιστοκλέους Αθήνα & Fax Προς Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κον Γ. Σταθάκη Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κον Χ. Σπίρτζη Κοινοποίηση: Γ.Γ. Υποδοµών Κον Γ. Δέδε Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Υπ όψη κου Προέδρου & κας Αντιπροέδρου

Διαβάστε περισσότερα

3η ΜΕΤΑΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗΝΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 "ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Δ.Ε. "

3η ΜΕΤΑΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗΝΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Δ.Ε. Είναι κοινή, πιστεύουμε η πεποίθηση ότι έχουν ωριμάσει οι προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή των δημοσίων έργων στην χώρα μας. Το υπάρχον έχει κάνει το κύκλο του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Μελέτη, κατασκευή, χρηµατοδότηση και παραχώρηση της. εκµετάλλευσης για 25 έτη Μονάδας Επεξεργασίας Απορριµµάτων Νοµού Ηµαθίας».

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Μελέτη, κατασκευή, χρηµατοδότηση και παραχώρηση της. εκµετάλλευσης για 25 έτη Μονάδας Επεξεργασίας Απορριµµάτων Νοµού Ηµαθίας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦ.ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΟΤΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Μητροπόλεως 14 59100, Βέροια τηλ:2331075131 fax:2331075132 Βέροια 12-12- 2007 Αρ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29433/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 27 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.:29433/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 27 Οκτωβρίου 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.:29433/ΣΜ/σµ ΑΘΗΝΑ, 27 Οκτωβρίου 2015 Π Ρ Ο Σ Υπουργό Υποδοµών, Μεταφορών και ικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη ΚΟΙΝ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Μοίρες, Οκτώβριος 2018 ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ για την: «Έλεγχος και επικαιροποίηση των γεωμετρικών και υδραυλικών στοιχείων της «Μελέτη διαμόρφωσης πλέγματος πεζοδρόμων περιοχής πλατείας

Διαβάστε περισσότερα

NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 74

NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 74 E Validity unknown Digitally signed by VARVARA ZACHARAKI Date: 2017.05.19 22:39:52 EEST Reason: Signed PDF (embedded) Location: Athens, Ethniko Typografio 993 19 Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 74 NOMOΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ) ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ) ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ) ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛ. & ΕΠΙΒΛ. ΕΡΓΩΝ Λεχαινά : Αριθ. Πρωτ. : Φορέας: ΕΡΓΟ: 27/05/2019

Διαβάστε περισσότερα

«Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στον Κατασκευαστικό Κλάδο: Μνημόνιο Συναντίληψης Φορέων»

«Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στον Κατασκευαστικό Κλάδο: Μνημόνιο Συναντίληψης Φορέων» Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων «Στρατηγική Μεταρρυθμίσεων στον Κατασκευαστικό Κλάδο: Ο Κατασκευαστικός κλάδος (Οι Πρόεδροι των Φορέων: Γ. Βλάχος,

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα άγεται στην κρίση ότι ο όρος περί υποχρέωσης των ημεδαπών. εργοληπτικών επιχειρήσεων να συμπεριλάβουν, επί ποινή αποκλεισμού,

Το Τμήμα άγεται στην κρίση ότι ο όρος περί υποχρέωσης των ημεδαπών. εργοληπτικών επιχειρήσεων να συμπεριλάβουν, επί ποινή αποκλεισμού, Απόφαση 2244/2017 Περίληψη Το Τμήμα άγεται στην κρίση ότι ο όρος περί υποχρέωσης των ημεδαπών εργοληπτικών επιχειρήσεων να συμπεριλάβουν, επί ποινή αποκλεισμού, στο φάκελο των δικαιολογητικών συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσίευση Περίληψης Διακήρυξης Διαγωνισμού Έργου: «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου 5Χ5 στο FOB Ακτίου» (131ΣΜ-11-01).

Δημοσίευση Περίληψης Διακήρυξης Διαγωνισμού Έργου: «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου 5Χ5 στο FOB Ακτίου» (131ΣΜ-11-01). ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΑΔΑ: 456Μ6-ΧΥΣ ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Ως ο Πίνακας Αποδεκτών 131 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Τηλ. : 2682045075 (Εσωτ. 5075) Φ. 900/ΑΔ.3240

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Τηλ. 210-8701660, 722 ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΟΥ : ΛΕΥΚΑΔΑ Ε Ρ Γ Ο : ΜΕΛΕΤΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σύμφωνα με τις οποίες οι συμμετέχουσες εργοληπτικές. την απόδειξη της χρηματοοικονομικής τους επάρκειας

Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σύμφωνα με τις οποίες οι συμμετέχουσες εργοληπτικές. την απόδειξη της χρηματοοικονομικής τους επάρκειας ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ Ε ΠΡΑΞΗ 151/2018 Περίληψη Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σύμφωνα με τις οποίες οι συμμετέχουσες εργοληπτικές επιχειρήσεις,για την απόδειξη της χρηματοοικονομικής τους επάρκειας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΝΕΜ 535 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΡΓΟ :

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πύργος: Έργα οδοποιίας 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Πύργος: Έργα οδοποιίας 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1 / 7 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:316809-2018:text:el:html Ελλάδα-Πύργος: Έργα οδοποιίας 2018/S 139-316809 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Legal Basis:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 8-4-2013 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ (ΔΔΕ) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (MASTER) ΣΤΗΝ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Δημοπρασία- Διακήρυξη- Τεύχη

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 14, ΤΚ 54623, τηλ. 2310277178, fax 2310235700, e-mail: gakidis1@otenet.gr

Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 14, ΤΚ 54623, τηλ. 2310277178, fax 2310235700, e-mail: gakidis1@otenet.gr ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΑΚΙΔΗΣ Δικηγόρος Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 14, ΤΚ 54623, τηλ. 2310277178, fax 2310235700, e-mail: gakidis1@otenet.gr Με αφορμή περιπτώσεις αποκλεισμού διαγωνιζόμενων επειδή συμμετείχαν σε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΕ 2013 "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ" Μιχάλης Παπαστεργίου Πολιτικός Μηχανικός

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΕ 2013 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ Μιχάλης Παπαστεργίου Πολιτικός Μηχανικός ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΕ 2013 "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ" Μιχάλης Παπαστεργίου Πολιτικός Μηχανικός ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Ν.. 3669/18.06.2008, (ΦΕΚ( ΦΕΚ116Α), "Κύρωση" της Κωδικοποίησης της

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ»

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» Σέργιος Λαμπρόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτημα 1: Στην προκήρυξη σας στην ενότητα εμπειρία σε συναφή έργα αναφέρετε (σελ. 25. παρ.β2):

Ερώτημα 1: Στην προκήρυξη σας στην ενότητα εμπειρία σε συναφή έργα αναφέρετε (σελ. 25. παρ.β2): Διευκρινίσεις επί των ερωτημάτων που τέθηκαν από τους Υποψηφίους Αναδόχους του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Από τους προηγούμενους εισηγητές ακούσαμε μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους κατά τη διάρκεια των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Από τους προηγούμενους εισηγητές ακούσαμε μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους κατά τη διάρκεια των διαγωνιστικών διαδικασιών. Κυρίες και Κύριοι, Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την πρόσκλησή της ΕΜΕΔΙΤΕΚΑ και να τη συγχαρώ για την πρωτοβουλία της. Ελπίζω με τη σύντομη εισήγησή μου να συμβάλλω και εγώ από την

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πάτρα: Αντιπλημμυρικά έργα 2019/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Πάτρα: Αντιπλημμυρικά έργα 2019/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1 / 8 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:353730-2019:text:el:html Ελλάδα-Πάτρα: Αντιπλημμυρικά έργα 2019/S 144-353730 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Legal Basis: Οδηγία 2014/24/ΕΕ Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Α.ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΤΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

Α.ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΤΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ Ένωση Εργοληπτών Δασοτεχνικών Έργων & Πρασίνου Δ/ΝΣΗ:Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 10 Τ.Κ.18900 ΤΗΛ:2104640271 FAX:2104644020 Αθήνα 22/01/2010 Μετά την συνάντηση που είχε η ένωσή μας με τα μέλη των άλλων εργοληπτικών

Διαβάστε περισσότερα

18PROC

18PROC 1 / 8 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:536570-2018:text:el:html Ελλάδα-Πάτρα: Εργασίες συντήρησης οδών 2018/S 235-536570 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Legal Basis: Οδηγία 2014/24/ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2014/S 046-076465. Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2014/S 046-076465. Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:76465-2014:text:el:html Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Έργα κατασκευής αποχετεύσεων 2014/S 046-076465 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

GR-Αθήνα: Κατασκευαστικές εργασίες για σωληνώσεις διανομής νερού άρδευσης 2009/S 130-189511 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα

GR-Αθήνα: Κατασκευαστικές εργασίες για σωληνώσεις διανομής νερού άρδευσης 2009/S 130-189511 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα 1/6 GR-Αθήνα: Κατασκευαστικές εργασίες για σωληνώσεις διανομής νερού άρδευσης 2009/S 130-189511 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(Α) ΕΠΑΦΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. Απ. 1154/02.04.2014 ΤΕΕ Μ. Αλεξάνδρου 49 54643 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλ. 2310 883100-9, Fax 2310 883110 Πληρ. : Τμήμα Επαγγελματικών Θεμάτων Εβρένογλου Βασίλειος Τηλ. : 2310 883146 Fax : 2310 883151

Διαβάστε περισσότερα

Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα.

Το τελικό αποτέλεσµα θα είναι νέα γενιά πτωχευµένων εταιρειών καθώς και µη ποιοτικά και µη δυνάµενα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες δηµόσια έργα. www.capital.gr Για νέα γενιά πτωχευµένων επιχειρήσεων προειδοποιεί ο ΣΑΤΕ Η αδυναµία της Πολιτείας να περιορίσει τις προσφορές κάτω του κόστους στα δηµόσια έργα και να αποτρέψει καταστάσεις αθέµιτου ανταγωνισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανοίγει ο διάλογος για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου ανάθεσης μελετών, καθώς και του συστήματος παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ Α.Ε. Τσόχα 5, ΑΘΗΝΑ 115 21 ΤΟΠΟΣ : Π.Γ.Ν. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» ΕΡΓΟ : ΜΕΛΕΤΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 1.1 Ο ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ... 5 1.2 Η ΠΡΑΞΗ«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ (ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ)»...

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 1.1 Ο ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ... 5 1.2 Η ΠΡΑΞΗ«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ (ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ)»... ΑΔΑ: Β4ΤΧ46Ψ8Β7-5ΡΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 1.1 Ο ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ... 5 1.2 Η ΠΡΑΞΗ«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ (ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ)»... 5 2. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ KAI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «...» # Παραγρ. Απαίτηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ KAI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «...» # Παραγρ. Απαίτηση. Υπηρεσία: ΦΥΛΛΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «.....................................................................................................................» ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘ. ΜΕΛ. : 49/2018 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ) ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΡΙΘ. ΜΕΛ. : 49/2018 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ) ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. ΜΕΛ. : 49/2018 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ) ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛ. & ΕΠΙΒΛ. ΕΡΓΩΝ Λεχαινά : Αριθ. Πρωτ. :

Διαβάστε περισσότερα

19PROC

19PROC 1 / 8 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:353745-2019:text:el:html Ελλάδα-Πάτρα: Αντιπλημμυρικά έργα 2019/S 144-353745 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Legal Basis: Οδηγία 2014/24/ΕΕ Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ) )

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ) ) ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ) ) Με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής ΤΑΣΟΣ ΓΑΚΙΔΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΠΕΔΕΘ 1 Ι.

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

1 ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ HM: 22/2/205 7:4:42. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ιάσονος, 2000 Λουτράκι ΤΗΛ. : 2744-670 FAX

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.25466/ΓΒ/σµ ΑΘΗΝΑ, 03 εκεµβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES. Αριθ. Πρωτ.25466/ΓΒ/σµ ΑΘΗΝΑ, 03 εκεµβρίου 2012 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ ASSOCIATION OF GREEK CONTRACTING COMPANIES Αριθ. Πρωτ.25466/ΓΒ/σµ ΑΘΗΝΑ, 03 εκεµβρίου 2012 Π Ρ Ο Σ ιεύθυνση.15/γγ Ε/ΥπΑνΥπ ΑΝΑΚ.: 1. Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑ ΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑ ΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ Α ΑΜ: 17PROC001571993 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Τ.Κ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:215913-2012:text:el:html GR-Θέρμη: Κατασκευαστικές εργασίες για αυτοκινητόδρομους 2012/S 130-215913 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΣΕ Ε. Προτάσεις στο νοµοσχέδιο του ΥΠΕΧΩ Ε

ΠΕΣΕ Ε. Προτάσεις στο νοµοσχέδιο του ΥΠΕΧΩ Ε ΠΕΣΕ Ε Προτάσεις στο νοµοσχέδιο του ΥΠΕΧΩ Ε Αποσπασµατικό χαρακτηρίζει το αρχικό σχέδιο νόµου για το Μειοδοτικό σύστηµα ανάθεσης. Εργων, σηµειώνοντας ότι διατηρεί και ενισχύει την απαράδεκτη πολυνοµία

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για την ανάθεση και εκπόνηση μελετών & υπηρεσιών. Πάνος Παναγόπουλος ECOS Μελετητική Α.Ε. Αντιπρόεδρος EFCA

Προτάσεις για την ανάθεση και εκπόνηση μελετών & υπηρεσιών. Πάνος Παναγόπουλος ECOS Μελετητική Α.Ε. Αντιπρόεδρος EFCA Προτάσεις για την ανάθεση και εκπόνηση μελετών & υπηρεσιών Πάνος Παναγόπουλος ECOS Μελετητική Α.Ε. Αντιπρόεδρος EFCA Χαρακτηριστικά τομέα Δεδομένο: Δαπάνη μελέτης < 5% δαπάνης κατασκευής & λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔΔΟΡΙΞ-ΘΥ2. (Ανοικτή Διαδικασία) ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1744

ΑΔΑ: ΒΕΔΔΟΡΙΞ-ΘΥ2. (Ανοικτή Διαδικασία) ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1744 ΙΩΑΝΝΙΝΑ 11-3-2013 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1744 ΑΝΑΡΤΗΤΕA ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ταχ. Δ/νση:.Ελ. Βενιζέλου 4.. ΕΡΓΟ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 15 Μαρτίου 2010 Δελτίο Τύπου

Θεσσαλονίκη 15 Μαρτίου 2010 Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη 15 Μαρτίου 2010 Δελτίο Τύπου Καταγγελία ΣΠΕΔΕΘ&ΚΜ «Φωτογραφικοί» και καταχρηστικοί όροι στη διακήρυξη του έργου: Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) ΒΔ Πολεοδομικού Συγκροτήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ. Το Δ.Σ. της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ. Το Δ.Σ. της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. 21/11/2013 Αριθμ. Πρωτ.: 10516 ANAΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ Το Δ.Σ. της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. κατόπιν των με αρ.406/06.02.2013 & 418/05.06.2013 συνεδριάσεων του κατά

Διαβάστε περισσότερα

GR-Θεσσαλονίκη: Έργα οδοποιίας 2010/S 179-272694 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα

GR-Θεσσαλονίκη: Έργα οδοποιίας 2010/S 179-272694 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:272694-2010:text:el:html GR-Θεσσαλονίκη: Έργα οδοποιίας 2010/S 179-272694 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πάτρα: Συντήρηση κεντρικών οδικών αρτηριών 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Πάτρα: Συντήρηση κεντρικών οδικών αρτηριών 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1 / 8 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:483886-2018:text:el:html Ελλάδα-Πάτρα: Συντήρηση κεντρικών οδικών αρτηριών 2018/S 212-483886 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Legal Basis: Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Δ.Τ.Υ. ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Σέρρες 04 / 05 /2017 Αρ. Πρωτ.: 17365 ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια, για κτίρια σχετιζόμενα με τις μεταφορές

GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια, για κτίρια σχετιζόμενα με τις μεταφορές 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:154845-2010:text:el:html GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Πρόχειρου Μειοδοτικού ιαγωνισµού του Έργου:

Προκήρυξη Πρόχειρου Μειοδοτικού ιαγωνισµού του Έργου: Προκήρυξη Πρόχειρου Μειοδοτικού ιαγωνισµού του Έργου: «ΕΡΓΑ ΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΝΑ ΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟ ΩΡΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 40.000,00 (µε Φ.Π.Α.) κατά το

Διαβάστε περισσότερα

GR-Σπάρτη: Πόσιμο νερό 2012/S 166-275990. Προκήρυξη σύμβασης Επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Έργα

GR-Σπάρτη: Πόσιμο νερό 2012/S 166-275990. Προκήρυξη σύμβασης Επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Έργα 1/7 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:275990-2012:text:el:html GR-Σπάρτη: Πόσιμο νερό 2012/S 166-275990 Προκήρυξη σύμβασης Επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας

Διαβάστε περισσότερα

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων:

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: 1. αφ ενός της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Κατασκευαστικές εργασίες αποχετευτικών δικτύων 2014/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Κατασκευαστικές εργασίες αποχετευτικών δικτύων 2014/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:84466-2014:text:el:html Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Κατασκευαστικές εργασίες αποχετευτικών δικτύων 2014/S 051-084466

Διαβάστε περισσότερα

128 ΣΕΤΗ ΈΡΓΟ: «Ανακαίνιση WC ΚΕΣΜ σε ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

128 ΣΕΤΗ ΈΡΓΟ: «Ανακαίνιση WC ΚΕΣΜ σε ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 128 ΣΕΤΗ ΈΡΓΟ: «Ανακαίνιση WC ΚΕΣΜ σε ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 128ΣΕΤΗ» ΤΜΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1. Η 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών θα διενεργήσει πρόχειρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 3515/ ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Συντήρηση Επισκευή του Δώματος της ΛΑΕΔ»

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 3515/ ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Συντήρηση Επισκευή του Δώματος της ΛΑΕΔ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 3515/05-08-2014 ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Συντήρηση Επισκευή του Δώματος της ΛΑΕΔ» 725 ΤΑΓΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 4 ο ΓΡΑΦΕΙΟ 1. Ανακοινώ νεται ότι την 12 η Αυγούστου 2014,

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πύργος: Έργα οδοποιίας 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα

Ελλάδα-Πύργος: Έργα οδοποιίας 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Έργα 1 / 7 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:307261-2018:text:el:html Ελλάδα-Πύργος: Έργα οδοποιίας 2018/S 135-307261 Προκήρυξη σύμβασης Έργα Legal Basis:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ (ΔΔΕ) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (MASTER) ΣΤΗΝ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Διεξαγωγή Δημοπρασίας- Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα