Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα"

Transcript

1 1995R1239 EL Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1239/95 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 31ης Μαΐου 1995 για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2100/94 του Συμβουλίου όσον αφορά τους διαδικαστικούς κανόνες ενώπιον του γραφείου και τα κοινοτικά δικαιώματα επί φυτικών ποικιλιών (ΕΕ L 121 της , σ. 37) Τροποποιείται από: Επίσημη Εφημερίδα αριθ. σελίδα ημερομηνία M1 Κανονισμοσ (ΕΚ) αριθ. 448/96 της Επιτροπής της 12ης Μαρτίου 1996 L M2 Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2181/2002 της Επιτροπής της 6ης Δεκεμβρίου L M3 Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1002/2005 της Επιτροπής της 30ής Ιουνίου 2005 L Σηµείωση: Αυτή η κωδικοποιηµένη έκδοση περιέχει αναφορές στην ευρωπαϊκή λογιστική µονάδα ή/και στο Ecu, οι οποίες, από την 1η Ιανουαρίου 1999, πρέπει να θεωρούνται ως αναφορές στο ευρώ κανονισµός (ΕΟΚ) αριθ. 3308/80 του Συµβουλίου (ΕΕ L 345 της , σ. 1) και κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 1103/97 του Συµβουλίου (ΕΕ L 162 της , σ. 1) διορθωτικό στην ΕΕ L 313 της , σ. 29.

2 1995R1239 EL ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1239/95 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 31ης Μαΐου 1995 για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2100/94 του Συμβουλίου όσον αφορά τους διαδικαστικούς κανόνες ενώπιον του γραφείου και τα κοινοτικά δικαιώματα επί φυτικών ποικιλιών Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, Έχοντας υπόψη: τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2100/94 του Συμβουλίου της 27ης Ιουλίου 1994 για τα κοινοτικά δικαιώματα επί φυτικών ποικιλιών ( 1 ), και ιδίως το άρθρο 114, Εκτιμώντας: ότιο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2100/94 (εφεξής καλούμενος «βασικός κανονισμός») θεσπίζει ένα νέο κοινοτικό καθεστώς για τα δικαιώματα φυτικών ποικιλιών, βάσει του οποίου το δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας ισχύει σε όλη την Κοινότητα ότι το καθεστώς αυτό πρέπει να εφαρμόζεται αποτελεσματικά, το ταχύτερο δυνατόν, από το κοινοτικό γραφείο φυτικών ποικιλιών, το οποίο θα επικουρείται από γραφεία εξέτασης για τη διεκπεραίωση της τεχνικής εξέτασης των σχετικών φυτικών ποικιλιών και ότι μπορεί να προσφύγει στις υπηρεσίες των εγκεκριμένων εθνικών οργανισμών ή της δικής του τοπικής υπηρεσίας που θα ιδρυθεί για αυτόν το σκοπό όρι πρέπει, στο πλαίσιο αυτό, να καθοριστούν οι σχέσεις μεταξύ του γραφείου και των τοπικών του υπηρεσιών, των γραφείων εξέτασης και των εθνικών οργανισμών ότι κατά των αποφάσεων του γραφείου μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον του τμήματος προσφυγών, το οποίο πρέπει να ιδρυθεί και να καθοριστούν οι διατάξεις και η ενώπιόν του ακολουθητέα διαδικασία ότι ενδέχεται να συσταθούν εφόσον παραστεί ανάγκη, και άλλα τμήματα προσφυγών, από το διοικητικό συμβούλιο ότι ορισμένες διατάξεις των άρθρων 23, 29, 34, 35, 36, 42, 45, 46, 49, 50, 58, 81, 85, 87, 88 και 100 του βασικού κανονισμού προβλέπουν ήδη ρητώς ότι πρέπει ή δύνανται να θεσπιστούν λεπτομερείς κανόνες για την εφαρμογή τους ότι θα θεσπιστούν και άλλοι λεπτομερείς κανόνες για τον ίδιο σκοπό, εφόσον απαιτηθούν διευκρινίσεις ότι η έναρξη ισχύος της μεταβίβασης κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικών ποικιλιών ή η μεταβίβαση σχετικής εξουσιοδότησης πρέπει να καθοριστεί στους κανόνες περί καταχώρισης στα μητρώα ότι έγιναν διαβουλεύσεις με το διοικητικό συμβούλιο του κοινοτικού γραφείου φυτικών ποικιλιών ότι τα μέτρα που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό είναι σύμφωνα με τη γνώμη της Μόνιμης Επιτροπής Δικαιωμάτων επί Φυτικών Ποικιλιών, ( 1 ) ΕΕ αριθ. L 227 της , σ. 1.

3 1995R1239 EL ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ: ΤΙΤΛΟΣ Ι ΔΙΑΔΙΚΟΙ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΔΙΑΔΙΚΟΙ Άρθρο 1 Διάδικοι 1. Τα ακόλουθα πρόσωπα μπορούν να είναι διάδικοι ενώπιον του κοινοτικού γραφείου φυτικών ποικιλιών, που καλείται στο εξής γραφείο: α) ο υποβάλλων αίτημα για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας β) ο, κατά το άρθρο 59 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, ενιστάμενος γ) ο κάτοχος ή οι κάτοχοι κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας, που καλείται στο εξής «κάτοχος» δ) οποιοδήποτε πρόσωπο, το οποίο πρέπει να υποβάλει αίτηση ή προσφυγή προκειμένου το γραφείο να εκδώσει απόφαση. 2. Το γραφείο μπορεί να επιτρέψει σε πρόσωπο που δεν αναφέρεται στην παράγραφο 1, αλλά το οποίο είναι άμεσα και προσωπικώς ενδιαφερόμενο, κατόπιν εγγράφου αιτήσεώς του, να συμμετάσχει ως διάδικος. 3. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, καθώς και κάθε οργανισμός εξομοιούμενος με νομικό πρόσωπο σύμφωνα με τη νομοθεσία που εφαρμόζεται σε αυτόν, θεωρείται πρόσωπο κατά την έννοια των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2. Άρθρο 2 Προσδιορισμός των διαδίκων 1. Οι διάδικοι προσδιορίζονται με το όνομα και τη διεύθυνσή τους. 2. Το όνομα των φυσικών προσώπων περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμό τους. Η ονομασία των νομικών προσώπων καθώς και των εταιρειών ή των επιχειρήσεων είναι η επίσημη επωνυμία τους. 3. Η διεύθυνση περιλαμβάνει όλες τις σχετικές διοικητικές πληροφορίες, περιλαμβανομένης της ονομασίας του κράτους στο οποίο βρίσκεται ο τόπος διαμονής ή η έδρα ή είναι εγκατεστημένος ο διάδικος. Κατά προτίμηση αναφέρεται μία μόνον διεύθυνση για κάθε διάδικο σε περίπτωση αναφοράς περισσοτέρων της μιας διευθύνσεων, λαμβάνεται υπόψη μόνον η πρώτη, εκτός εάν ο διάδικος ορίσει μία άλλη διεύθυνση ως αντίκλητο. 4. Σε περίπτωση που ο διάδικος είναι νομικό πρόσωπο, αναφέρεται με το όνομα και τη διεύθυνση του φυσικού προσώπου που τον εκπροσωπεί νομίμως, δυνάμει της σχετικής εθνικής νομοθεσίας. Οι διατάξεις της παραγράφου 2 εφαρμόζονται κατ' αναλογία στο φυσικό αυτό πρόσωπο. Το γραφείο μπορεί να παρεκκλίνει από τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου πρώτη φράση. 5. Σε περίπτωση που διάδικος είναι η Επιτροπή ή κράτος μέλος, ορίζεται αντιπρόσωπος για κάθε διαδικασία στην οποία λαμβάνουν μέρος. Άρθρο 3 Γλώσσες των διαδίκων 1. Η γλώσσα μεταξύ των επισήμων γλωσσών των Κοινοτήτων, που επιλέγει ο διάδικος στο πρώτο έγγραφο που υποβάλλει στο γραφείο

4 1995R1239 EL και υπογράφει προκειμένου να το υποβάλει, χρησιμοποιείται από το διάδικο μέχρις εκδόσεως οριστικής αποφάσεως από το γραφείο. 2. Αν διάδικος υποβάλει έγγραφο, υπογεγραμμένο από αυτόν, συντεταγμένο σε επίσημη γλώσσα των Κοινοτήτων, πέρα από εκείνη που χρησιμοποίησε ο διάδικος σύμφωνα με την παράγραφο 1, το εγγραφο αυτό θεωρείται ότι παρελήφθη μόλις το γραφείο λάβει τη μετάφραση αυτού, η οποία γίνεται από άλλες υπηρεσίες. Το γραφείο μπορεί να επιτρέψει παρεκκλίσεις από αυτήν την υποχρέωση. 3. Αν διάδικος χρησιμοποιεί στην προφορική διαδικασία γλώσσα διαφορετική από εκείνη την επίσημη γλώσσα των Κοινοτήτων που χρησιμοποιείται είτε από τους αρμόδιους υπαλλήλους του γραφείου, είτε από άλλο διάδικο, είτε από αμφότερους, και η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται από αυτόν, οφείλει να μεριμνήσει για ταυτόχρονη διερμηνεία. Αν δεν μεριμνήσει σχετικώς, η προφορική διαδικασία μπορεί να συνεχισθεί στις γλώσσες που χρησιμοποίησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του γραφείου και οι άλλοι διάδικοι. Άρθρο 4 Γλώσσες της προφορικής διαδικασίας και της αποδεικτικής διαδικασίας 1. Οι διάδικοι, οι μάρτυρες και οι πραγματογνώμονες που λαμβάνουν τον λόγο στην προφορική διαδικασία, στο πλαίσιο της αποδεικτικής διαδικασίας, πρέπει να χρησιμοποιούν μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. 2. Αν αποφασιστεί η διεξαγωγή αποδεικτικής διαδικασίας που αναφέρεται στην παράγραφο 1, κατόπιν αιτήσεως διαδίκου, και αν διάδικος, μάρτυρας ή πραγματογνώμονας, αδυνατούν να εκφραστούν ευχερώς σε μία από τις επίσημες γλώσσες των Κοινοτήτων, μπορούν να λάβουν το λόγο μόνον εφόσον ο διάδικος που υπέβαλε το σχετικό αίτημα μεριμνήσει για διερμηνεία σε μία από τις γλώσσες που μπορούν από κοινού να χρησιμοποιήσουν όλοι οι διάδικοι, ή, σε περίπτωση αδυναμίας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του γραφείου. Το γραφείο μπορεί να επιτρέψει παρέκκλιση από τη διάταξη του πρώτου εδαφίου. 3. Δηλώσεις υπαλλήλων του γραφείου, διαδίκων, μαρτύρων και πραγματογνωμόνων που διατυπώνονται σε μία από τις επίσημες γλώσσες των Κοινοτήτων στο πλαίσιο της προφορικής διαδικασίας ή της αποδεικτικής διαδικασίας, καταχωρίζονται στα πρακτικά στη γλώσσα που διατυπώθηκαν. Παρατηρήσεις που διατυπώνονται σε άλλη γλώσσα καταχωρίζονται στη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι του γραφείου. Άρθρο 5 Μετάφραση των εγγράφων των διαδίκων 1. Αν διάδικος υποβάλει έγγραφο σε γλώσσα άλλη από τις επίσημες γλώσσες των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το γραφείο μπορεί να ζητήσει μετάφραση των παραληφθέντων εγγράφων από το διάδικο στη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο διάδικος ή στη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του γραφείου. 2. Αν πρόκειται να υποβληθεί ή έχει υποβληθεί μετάφραση εγγράφου από διάδικο, το γραφείο μπορεί να ζητήσει την υποβολή βεβαίωσης που να πιστοποιεί ότι η μετάφραση αντιστοιχεί στο πρωτότυπο κείμενο εντός προθεσμίας που αυτό τάσσει. 3. Ελλείψει υποβολής της μετάφρασης που αναφέρεται στην παράγραφο 1 και της βεβαίωσης που αναφέρεται στην παράγραφο 2, το εν λόγω έγγραφο θεωρείται ότι δεν παρελήφθη.

5 1995R1239 EL ΚΕΦΑΛΑΙΟ II ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Τμήμα 1 Επιτροπές του γραφείου Άρθρο 6 Προσόντα των μελών των Επιτροπών 1. Οι επιτροπές που προβλέπονται στο άρθρο 35 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, συντίθεται, κατά τη διακριτική ευχέρεια του προέδρου του γραφείου, από μέλη που έχουν είτε τεχνική είτε νομική κατάρτιση και από τις δύο. 2. Τα μέλη με τεχνική κατάρτιση πρέπει να είναι πτυχιούχοι ή να έχουν αναγνωρισμένη εμπειρία στον τομέα της φυτολογίας. 3. Τα μέλη με νομική κατάρτιση πρέπει να έχουν πτυχίο νομικής ή αναγνωρισμένη εμπειρία στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας ή στην καταχώριση φυτικών ποικιλιών. Άρθρο 7 Αποφάσεις της επιτροπής 1. Η επιτροπή, εκτός από τις αποφάσεις που εκδίδει βάσει του άρθρου 35 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, εκδίδει αποφάσεις σχετικά με: τη μη αναστολή της προσβαλλόμενης απόφασης κατά το άρθρο 67 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, την προδικαστική αναθεώρηση κατά το άρθρο 70 του βασικού κανονισμού, την επαναφορά στην προτέρα κατάσταση κατά το άρθρο 80 του βασικού κανονισμού και την κατανομή δαπανών κατά το άρθρο 85 παράγραφος 2 και το άρθρο 75 του παρόντος κανονισμού. 2. Οι αποφάσεις της επιτροπής λαμβάνονται με πλειοψηφία των μελών της. Άρθρο 8 Εξουσία των μελών των επιτροπών ατομικώς 1. Η επιτροπή ορίζει ένα από τα μέλη ως εισηγητή ενεργούντα εξ ονόματός της. 2. Ειδικότερα ο εισηγητής: α) εκτελεί τα καθήκοντα που προβλέπει το άρθρο 25 και επιμελείται της παραδόσεως των εκθέσεων των γραφείων εξέτασης β) παρακολουθεί τη διαδικασία εντός του γραφείου, επισημαίνοντας ιδίως σφάλματα που πρέπει να διορθώσει ο διάδικος, και καθορίζοντας τις προθεσμίες και γ) διασφαλίζει τη στενή διαβούλευση και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ενδιαφερομένων διαδίκων. Άρθρο 9 Ρόλος του προέδρου Ο πρόεδρος του γραφείου μεριμνά για τη συνέπεια των εκδιδομένων υπό την ευθύνη του αποφάσεων. Ειδικότερα καθορίζει τους όρους υπό τους οποίους λαμβάνονται οι αποφάσεις επί ενστάσεων βάσει του άρθρου 59 του βασικού κανονισμού, όπως επίσης και οι αποφάσεις κατά τα άρθρα 61, 62, 63 και 66 του βασικού κανονισμού.

6 1995R1239 EL Άρθρο 10 Διαβουλεύσεις Οι υπάλληλοι του γραφείου μπορούν, άνευ επιβαρύνσεων, να χρησιμοποιούν τα γραφεία των εθνικών οργανισμών στους οποίους ανατίθενται ορισμένα διοικητικά καθήκοντα σύμφωνα με το άρθρο 30 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού και των γραφείων εξέτασης για την πραγματοποίηση των περιοδικών διαβουλεύσεων με τους διαδίκους και τρίτα πρόσωπα. Τμήμα 2 Τμήματα προσφυγών Άρθρο 11 Τμήματα προσφυγών 1. Συνιστάται τμήμα προσφυγών προκειμένου να αποφαίνεται επί των προσφυγών κατά αποφάσεων που αναφέρονται στο άρθρο 67 του βασικού κανονισμού. Αν είναι αναγκαίο, το διοικητικό συμβούλιο μπορεί, κατόπιν προτάσεως του γραφείου, να συστήσει και άλλα τμήματα προσφυγών. Στην περίπτωση αυτή, καθορίζει την κατανομή εργασίας μεταξύ των συσταθέντων τμημάτων προσφυγών. 2. Κάθε τμήμα προσφυγών συντίθεται από μέλη που διαθέτουν τεχνική ή νομική κατάρτιση. Το άρθρο 6 παράγραφοι 2 και 3, εφαρμόζεται κατ' αναλογία. Ο πρόεδρος πρέπει να είναι νομικός. 3. Η εξέταση μιας προσφυγής ανατίθεται από τον πρόεδρο της επιτροπής προσφυγών σε ένα από τα μέλη του, το οποίο ορίζεται ως εισηγητής. Η εξέταση περιλαμβάνει, εφόσον απαιτείται, αποδεικτική διαδικασία. 4. Οι αποφάσεις του τμήματος προσφυγών λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Άρθρο 12 Γραμματεία για το τμήμα προσφυγών 1. Ο πρόεδρος του γραφείου δημιουργεί γραμματεία για το τμήμα προσφυγών υπάλληλοι του γραφείου αποκλείονται από τη γραμματεία, εφόσον μετείχαν στη διαδικασία που αφορά την προσβαλλόμενη απόφαση. 2. Οι υπάλληλοι της γραμματείας αυτής είναι ειδικότερα υπεύθυνοι για: την τήρηση των πρακτικών της προφορικής διαδικασίας και της αποδεικτικής διαδικασίας δυνάμει του άρθρου 63 και τον προσδιορισμό των δαπανών που κατανέμονται δυνάμει του άρθρου 85 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού και του άρθρου 76 του παρόντος κανονισμού, τη βεβαίωση των διακανονισμών δαπανών κατά το άρθρο 77 του παρόντος κανονισμού. ΚΕΦΑΛΑΙΟ III ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ Άρθρο 13 Ανάθεση σε γραφείο εξέτασης σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού 1. Στην περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο αναθέτει την τεχνική εξέταση στο αρμόδιο γραφείο ενός κράτους μέλους, ο πρόεδρος του γραφείου κοινοποιεί την εν λόγω απόφαση στο συγκεκριμένο γραφείο, στο εξής καλούμενο γραφείο εξέτασης. Η ανάθεση αρχίζει να ισχύει από την ημέρα κοινοποίησης της σχετικής απόφασης από τον πρόεδρο του γραφείου. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται κατ'

7 1995R1239 EL αναλογία στην περίπτωση ανάκλησης της ανάθεσης στο γραφείο εξέτασης, κατά το άρθρο 15 παράγραφος Οι υπάλληλοι του γραφείου εξέτασης που λαμβάνουν μέρος στην τεχνική εξέταση, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν χωρίς άδεια ή να γνωστοποιήσουν σε οποιοδήποτε αναρμόδιο πρόσωπο περιστατικά, έγγραφα ή πληροφορίες, που περιέχονται σε γνώση τους κατά τη διάρκεια ή σε σχέση με την τεχνική εξέταση η δέσμευση αυτή εξακολουθεί να ισχύει και μετά την περάτωση της σχετικής τεχνικής εξέτασης, μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία και μετά την ανάκληση της ανάθεσης στο οικείο γραφείο εξέατασης. 3. Οι διατάξεις της παραγράφου 2 εφαρμόζονται κατ' αναλογία για το υλικό της ποικιλίας, που έχει διατεθεί από τον αιτούντα στο γραφείο εξέτασης. 4. Το γραφείο ελέγχει την εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 2 και 3 και αποφαίνεται ως προς τον αποκλεισμό ή τις εξαιρέσεις των υπαλλήλων των γραφείων εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 81 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού. Άρθρο 14 Ανάθεση γραφείο εξέτασης σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού 1. Στην περίπτωση που το γραφείο προτίθεται να αναθέσει σε οργανισμούς την ευθύνη για την τεχνική εξέταση ποικιλιών, σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, διαβιβάζει στο διοικητικό συμβούλιο προς έγκριση, επεξηγηματικό έγγραφο ως προς την τεχνική καταλληλότητα του συγκεκριμένου οργανισμού για να θεωρηθεί γραφείο εξέτασης. 2. Στην περίπτωση που το γραφείο προτίθεται να ιδρύσει δική του τοπική υπηρεσία για την τεχνική εξέταση ποικιλιών, διαβιβάζει στο διοικητικό συμβούλιο προς έγκριση, επεξηγηματικό έγγραφο ως προς την τεχνική και οικονομική καταλληλότητα ίδρυσης τέτοιας τοπικής υπηρεσίας για τον σκοπό αυτό και για την έδρα της τοπικής αυτής υπηρεσίας. 3. Στην περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο δώσει τη συγκατάθεσή του στα επεξηγηματικά έγγραφα που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2, ο πρόεδρος του γραφείου κοινοποιεί την ανάθεση στον οργανισμό που αναφέρεται στην παράγραφο 1, ή, αντίστοιχα, δημοσιεύει την ανάθεση σε τοπική υπηρεσία που αναφέρεται στην παράγραφο 2, στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ανάκληση της ανάθεσης επιτρέπεται μόνον με τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου. Το άρθρο 13 παράγραφοι 2 και 3 εφαρμόζεται, κατ' αναλογία, στους υπαλλήλους του αναφερόμενου στην παράγραφο 1 οργανισμού. Άρθρο 15 Υλοποίηση της ανάθεσης 1. Η ανάθεση σε γραφείο εξέτασης γίνεται με γραπτή συμφωνία μεταξύ του γραφείου και του γραφείου εξέτασης, η οποία προβλέπει την πραγματοποίηση της τεχνικής εξέτασης ποικιλιών από το γραφείο εξέτασης και την καταβολή αμοιβής που αναφέρεται στο άρθρο 58 του βασικού κανονισμού. Στην περίπτωση της τοπικής υπηρεσίας που αναφέρεται στο άρθρο 14 παράγραφος 2, η ανάθεση γίνεται σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες λειτουργίας του γραφείου. 2. Η σύναψη της γραπτής συμφωνίας συνεπάγεται ότι πράξεις που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν από υπαλλήλους του γραφείου εξέτασης βάσει της συμφωνίας αυτής, θεωρούνται, έναντι τρίτων, ως πράξεις του γραφείου. 3. Στην περίπτωση που το γραφείο εξέτασης προτίθεται να προσφύγει σε υπηρεσίες άλλων οργανισμών που διαθέτουν τεχνική εξειδίκευση, σύμφωνα με το άρθρο 56 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού, οι οργανισμοί αυτοί πρέπει ήδη να αναφέρονται στην γραπτή συμφωνία με το γραφείο. Το άρθρο 81 παράγραφος 2 του

8 1995R1239 EL βασικού κανονισμού και το άρθρο 13 παράγραφοι 2 και 3 εφαρμόζονται κατ' αναλογία στους αρμόδιους υπαλλήλους οι οποίοι αναλαμβάνουν γραπτή δέσμευση να τηρήσουν την υποχρέωση εχεμύθειας. 4. Η καταβολή της αμοιβής από το γραφείο στο γραφείο εξέτασης γίνεται σύμφωνα με τα ανώτατα και κατώτατα όρια που θα περιληφθούν στον παρόντα κανονισμό το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 1999, βάσει του άρθρου 93 παράγραφος 1. Τα καθοριζόμενα ανώτατα και κατώτατα όρια μπορούν να τροποποιηθούν μόνον κατόπιν τροποποίησης του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1238/95 της Επιτροπής ( 1 )(περί τελών). 5. Το γραφείο εξέτασης υποβάλλει περιοδικά στο γραφείο έκθεση κατανομής των δαπανών για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης τεχνικής εξέτασης και για τη διατήρηση των απαραιτήτων συλλογών αναφοράς. Στην περίπτωση που αναφέρεται στην παράγραφο 3, το γραφείο εξέτασης υποβάλλει στο γραφείο χωριστή έκθεση ελέγχου των οργανισμών. 6. Η ανάκληση της ανάθεσης σε γραφείο εξέτασης δεν παράγει αποτελέσματα πριν από την ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε ισχύ η καταγγελία της γραπτής συμφωνίας που προβλέπεται στην παράγραφο 1. ΤΙΤΛΟΣ II ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ Τμήμα 1 Ενέργειες του αιτούντος Άρθρο 16 Υποβολή της αίτησης 1. Η αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας υποβάλλεται εις διπλούν στο γραφείο, ή γραπτώς εις τριπλούν στον εγκεκριμένο εθνικό οργανισμό, ή στις τοπικές υπηρεσίες, που αναφέρονται στο άρθρο 30 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού. 2. Η ενημέρωση, για την οποία γίνεται λόγος στο άρθρο 49 παράγραφος 1 στοιχείο β) του παρόντος κανονισμού, περιλαμβάνει: στοιχεία ταυτότητας του αιτούντος και, εφόσον απαιτείται, του αντιπροσώπου του, τον εθνικό οργανισμό ή την τοπική υπηρεσία. όπου υποβλήθηκε η αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας και την προσωρινή ονομασία της εν λόγω ποικιλίας. 3. Το γραφείο διαθέτει, ατελώς, τα ακόλουθα έντυπα, που πρέπει να συμπληρώσει και να υπογράψει ο αιτών: α) έντυπο αίτησης και ερωτηματολόγιο τεχνικών στοιχείων για υποβολή αίτησης για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας β) έντυπο παροχής των πληροφοριών που ορίζονται στην παράγραφο 2, στο οποίο διευκρινίζονται οι συνέπειες παράληψης υποβολής αυτών των στοιχείων. ( 1 ) Βλέπε σελίδα 31 της παρούσας Επίσημης Εφημερίδας.

9 1995R1239 EL Άρθρο 17 Παραλαβή της αίτησης 1. Όταν ο εξουσιοδοτημένος εθνικός οργανισμός ή ιδρυθείσα τοπική υπηρεσία, σύμφωνα με το άρθρο 30 παράγραφος 4 του κανονισμού, παραλαμβάνει την αίτηση, διαβιβάζει μαζί με την αίτηση και σύμφωνα με το άρθρο 49 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, απόδειξη παραλαβής της αίτησης στο γραφείο. Η απόδειξη παραλαβής πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τον αριθμό πρωτοκόλλου του εθνικού οργανισμού, τον αριθμό των διαβιβαζομένων εγγράφων και την ημερομηνία παραλαβής από τον εθνικό οργανισμό ή την τοπική υπηρεσία. Αντίγραφο της διαβιβαζόμενης απόδειξης παραλαβής χορηγείται στον αιτούντα από τον εθνικό οργανισμό ή την τοπική υπηρεσία. 2. Όταν το γραφείο παραλαμβάνει απευθείας την αίτηση από τον αιτούντα ή μέσω τοπικής υπηρεσίας ή εθνικού οργανισμού, με την επιφύλαξη άλλων διατάξεων, χορηγεί στα έγγραφα που συνθέτουν την αίτηση αριθμό πρωτοκόλλου και η ημερομηνία παραλαβής από το γραφείο και χορηγεί στον αιτούντα απόδειξη παραλαβής. Η απόδειξη παραλαβής πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τον αριθμό πρωτοκόλλου του γραφείου, τον αριθμό των υποβληθέντων εγγράφων, την ημερομηνία παραλαβής από το γραφείο και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης κατά την έννοια του άρθρου 51 του βασικού κανονισμού. Αντίγραφο της απόδειξης παραλαβής χορηγείται στον εθνικό οργανισμό ή στην τοπική υπηρεσία στην περίπτωση που το γραφείο παραλαμβάνει την αίτηση μέσω αυτών. 3. Στην περίπτωση που το γραφείο παραλαμβάνει την αίτηση μέσω τοπικής υπηρεσίας ή εθνικού οργανισμού μετά την πάροδο μηνός από την υποβολή της εκ μέρους του αιτούντος, η ημερομηνία της αίτησης κατά το άρθρο 51 του βασικού κανονισμού δεν μπορεί να είναι προγενέστερη της ημερομηνίας παραλαβής από το γραφείο, εκτός αν το γραφείο κρίνει βάσει επαρκών εγγράφων αποδείξεων ότι ο αιτών το έχει ενημερώσει σύμφωνα με το άρθρο 49 παράγραφος 1 στοιχείο β) του βασικού κανονισμού και του άρθρου 16 παράγραφος 2 του παρόντος κανονισμού. Άρθρο 18 Οι όροι που προβλέπει το άρθρο 50 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού 1. Αν το γραφείο διαπιστώσει ότι η αίτηση δεν πληροί τους όρους του άρθρου 50 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού, ενημερώνει τον αιτούντα για τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν και ότι μόνο η ημερομηνία παραλαβής των στοιχείων που θα αποκαταστήσουν τις κοινοποιηθείσες ελλείψεις θα θεωρηθεί ως ημερομηνία υποβολής της αίτησης, κατά την έννοια του άρθρου 51 του βασικού κανονισμού. 2. Μία αίτηση θεωρείται ότι πληροί τους όρους του άρθρου 50 παράγραφος 1 στοιχείο θ) του βασικού κανονισμού, εφόσον αναφέρονται η ημερομηνία και η χώρα της πρώτης διάθεσης κατά την έννοια του άρθρου 10 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού, ή ελλείψει διάθεσης, σχετική δήλωση. 3. Μία αίτηση θεωρείται ότι πληροί τους όρους του άρθρου 50 παράγραφος 1 στοιχείο ι) του βασικού κανονισμού, εφόσον περιέχει, στο βαθμό που γνωρίζει ο αιτών, την ημερομηνία τυχόν προγενέστερης αίτησης για την εν λόγω ποικιλία και το κράτος και εφόσον η προγενέστερη αίτηση αφορά: αίτηση για τη χορήγηση δικαιώματος ιδιοκτησίας επί της ποικιλίας και αίτηση για επίσημη έγκριση της ποικιλίας για πιστοποίηση και διάθεση στο εμπόριο, εφόσον η επίσημη έγκριση περιλαμβάνει περιγραφή της ποικιλίας, σε κράτος μέλος ή σε μέλος της διεθνούς ενώσεως προστασίας φυτών.

10 1995R1239 EL Άρθρο 19 Οι όροι που προβλέπει το άρθρο 50 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού 1. Αν το γραφείο διαπιστώσει ότι η αίτηση δεν συμφωνεί με τις διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 ή του άρθρου 16, εφαρμόζει το άρθρο 17 παράγραφος 2, αλλά ζητεί από τον αιτούντα να αποκαταστήσει τις διαπιστωθείσες ελλείψεις εντός προθεσμίας που τάσσει το γραφείο. Εάν δεν αποκατασταθούν σε εύθετο χρόνο οι ελλείψεις που έχουν ανακοινωθεί, το γραφείο απορρίπτει αμέσως την αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 61 παράγραφος 1 στοιχείο α) του βασικού κανονισμού. 2. Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα πληροφοριακά στοιχεία: α) την ιθαγένεια του αιτούντος, εάν είναι φυσικό πρόσωπο, και το διορισμό του ως διαδίκου, όπως ορίζεται στο άρθρο 2, καθώς και, αν δεν είναι ο δημιουργός, το όνομα και τη διεύθυνση του δημιουργού της ποικιλίας β) τη λατινική ονομασία του γένους ή της διάκρισης στην οποία ανήκει η ποικιλία καθώς και την κοινή ονομασία γ) την περιγραφή των χαρακτηριστικών της ποικιλίας στην οποία ιδίως θα διευκρινίζεται, κατά τη γνώμη του αιτούντος, κατά τι αυτή διακρίνεται σαφώς από άλλες ποικιλίες οι άλλες αυτές ποικιλίες μπορούν να αναφερθούν ως ποικιλίες αναφοράς για τις δοκιμές δ) την καλλιέργεια, διατήρηση και αναπαραγωγή της ποικιλίας η ενημέρωση αυτή περιλαμβάνει ιδίως στοιχεία ως προς: τα χαρακτηριστικά, την ονομασία της ποικιλίας ή, ελλείψει ονομασίας, τον προσωρινό χαρακτηρισμό και καλλιέργεια φυτών άλλης ποικιλίας ή άλλων ποικιλιών, το υλικό των οποίων πρέπει να χρησιμοποιείται επανειλημμένα για την παραγωγή της ποικιλίας ή τα χαρακτηριστικά που έχουν τροποποιηθεί γενετικώς στην περίπτωση, που η συγκεκριμένη ποικιλία αποτελεί έναν γενετικώς τροποποιημένο οργανισμό κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 2 της οδηγία 90/220/ΕΟΚ του Συμβουλίου ( 1 ) ε) την περιοχή και τη χώρα στην οποία δημιουργήθηκε, ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε η ποικιλία στ) την ημερομηνία και τη χώρα της πρώτης διάθεσης των συστατικών της ποικιλίας ή συγκομιδής της ποικιλίας, προς αναγνώριση του νέου κατά το άρθρο 10 του κανονισμού ή, ελλείψει αυτών, δήλωση ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι ακόμη διαθέσιμα ζ) τη μνεία της αρχής στην οποία υποβλήθηκε η αίτηση και του αριθμού πρωτοκόλλου της αίτησης που αναφέρονται στο άρθρο 18 παράγραφος 3 η) υφιστάμενα εθνικά δικαιώματα επί φυτικής ποικιλίας ή ενδεχόμενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συγκεκριμένη ποικιλία εντός της Κοινότητας. 3. Το γραφείο μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε αναγκαία πληροφόρηση ή τεκμηρίωση, καθώς επίσης, εφόσον χρειάζονται επαρκή σχέδια ή φωτογραφίες για τη διενέργεια της τεχνικής εξέτασης, εντός τακτής προθεσμίας που ορίζεται. 4. Στην περίπτωση κατά την οποία η σχετική ποικιλία αντιπροσωπεύει γενετικώς τροποποιημένο οργανισμό κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 2 της οδηγίας 90/220/ΕΟΚ, το γραφείο θα ζητήσει από τον αιτούντα να υποβάλει αντίγραφο της γραπτής συγκατάθεσης των αρμόδιων αρχών ότι η ποικιλία δεν προκαλεί κινδύνους στο ( 1 ) ΕΕ αριθ. L 227 της , σ. 1.

11 1995R1239 EL περιβάλλον από την τεχνική εξέταση πουπροβλέπεται στα άρθρα 55 και 56 του βασικού κανονισμού και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εν λόγω οδηγίας. Άρθρο 20 Προτεραιότητα αξίωσης Εάν ο αιτών αξιώνει δικαίωμα προτεραιότητας για αίτηση η οποία σύμφωνα με το άρθρο 52 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού δεν είναι η παλαιότερη από χρονολογική άποψη βάσει αυτών που πρέπει να προσδιορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 18 παράγραφος 3 πρώτη περίπτωση, το γραφείο προσδιορίζει ότι η ημερομηνία προτεραιότητας μπορεί μόνο να δοθεί στην εν λόγω παλαιότερη αίτηση. Στην περίπτωση κατά την οποία το γραφείο εξέδωσε αποδεικτικό παραλαβής στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία καταχώρησης αιτήσεως, η οποία δεν είναι παλαιότερη από χρονολογικής απόψεως βάσει των στοιχείων που πρέπει να προσδιορίζονται, η εν λόγω ημερομηνία προτεραιότητας θεωρείται άκυρη. Άρθρο 21 Δικαίωμα επί κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας 1. Σε περίπτωση που διεκδικητική αγωγή δυνάμει του άρθρου 98 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού κατά του αιτούντος έχει εγγραφεί στο πρωτόκολλο αιτήσεων για τη χορήγηση κοινοτικών δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών, το γραφείο μπορεί να αναστείλει τη διαδικασία αίτησης. Το γραφείο μπορεί να ορίσει ημερομηνία κατά την οποία προτίθεται να συνεχίσει την εκκρεμούσα ενώπιόν του διαδικασία. 2. Στην περίπτωση που τελεσίδικη απόφαση ή άλλης μορφής περάτωση της αγωγής που αναφέρεται στην παράγραφο 1 καταχωριστεί στο πρωτόκολλο των κοινοτικών δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών, το γραφείο συνεχίζει τη διαδικασία. Μπορεί να τη συνεχίσει ενωρίτερα, αλλά όχι πριν από την ημερομηνία που έχει ήδη οριστεί κατά την παράγραφο Στην περίπτωση μεταβίβασης σε άλλο πρόσωπο κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας, η οποία αφορά το γραφείο, το πρόσωπο αυτό μπορεί να συνεχίσει την αίτηση του πρώτου αιτούντος ως δική του, υπό την προϋπόθεση ότι ενημερώνει σχετικώς το γραφείο εντός μηνός από την καταχώριση της τελεσίδικης απόφασης στο μητρώο αιτήσεων για κοινοτικά δικαιώματα επί φυτικής ποικιλίας. Τέλη οφειλόμενα κατά το άρθρο 83 του βασικού κανονισμού και ήδη καταβληθέντα από τον πρώτο αιτούντα, θεωρούνται ότι κατεβλήθησαν από το νέο αιτούντα. Τμήμα 2 Διεξαγωγή της τεχνικής εξέτασης Άρθρο 22 Απόφαση ως προς τις κατευθυντήριες αρχές βάσει των οποίων γίνεται η εξέταση 1. Το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει κατόπιν προτάσεως του προέδρου του γραφείου, ως προς τις κατευθυντήριες αρχές βάσει των οποίων γίνεται η εξέταση. Η ημερομηνία και τα προς εξέταση είδη της απόφασης δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα που αναφέρεται στο άρθρο Ελλείψει σχετικής αποφάσεως του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του γραφείου αποφασίζει προσωρινώς. Η προσωρινή απόφαση παύει να υφίσταται από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Στην περίπτωση που η προσωρινή απόφαση του προέδρου του γραφείου διαφέρει από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, τεχνική εξέταση που άρχισε πριν από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δεν επηρεάζεται.

12 1995R1239 EL Το διοικητικώ συμβούλιο είναι δυνατόν να αποφασίσει διαφορετικά εάν το επιβάλουν οι περιστάσεις. Άρθρο 23 Εξουσιοδότηση στον πρόεδρο του γραφείου 1. Στην περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει ως προς τις κατευθυντήριες αρχές βάσει των οποίων γίνεται η εξέταση, εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του γραφείου να προσθέσει επί πλέον χαρακτηριστικά της ποικιλίας, και την έκφραση των χαρακτηριστικών αυτών. 2. Στην περίπτωση που ο πρόεδρος του γραφείου κάνει χρήση της εξουσιοδότησης που αναφέρεται στην παράγραφο 1, το άρθρο 22 παράγραφος 2 εφαρμόζεται κατ' αναλογίαν. Άρθρο 24 Ενημέρωση του γραφείου εξέτασης από το γραφείο Σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού, το γραφείο διαβιβάζει στο γραφείο εξέτασης αντίγραφα των ακολούθων εγγράφων που αφορούν τη συγκεκριμένη ποικιλία: α) της αίτησης, του τεχνικού ερωτηματολογίου και κάθε άλλου εγγράφου που υπέβαλε ο αιτών, που περιέχει στοιχεία ως προς τη διεξαγωγή της τεχνικής εξέτασης β) των εντύπων που συμπλήρωσε ο αιτών κατά το άρθρο 86 γ) των εγγράφων των σχετικών με τυχόν ένσταση που υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι των άρθρων 7 έως 9 του βασικού κανονισμού. Άρθρο 25 Συνεργασία μεταξύ του γραφείου και του γραφείου εξέτασης Οι υπάλληλοι υο γραφείου εξέτασης που είναι υπεύθυνοι για την τεχνική εξέταση, συνεργάζονται επί όλων των θεμάτων με τον εισηγητή που ορίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 1. Η συνεργασία αυτή αφορά τουλάχιστον τα ακόλουθα θέματα: α) παρακολούθηση από πλευράς εισηγητή της διεξαγωγής της τεχνικής εξέτασης που περιλαμβάνει επιθεώρηση των χώρων και των αγροτεμαχίων πειραματισμού, καθώς και των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές β) ενημέρωση από το γραφείο εξέτασης σχετικά με τις λεπτομέρειες τυχόν προηγούμενης διαθέσεως της ποικιλίας στο εμπόριο, με την επιφύλαξη των άλλων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από το γραφείο γ) υποβολή ενδιάμεσων εκθέσεων σχετικά με κάθε περίοδο καλλιέργειας από το γραφείο εξέτασης προς το γραφείο. Άρθρο 26 Τύπος των εκθέσεων εξέτασης 1. Η κατά το άρθρο 57 του κανονισμού έκθεση εξέτασης, υπογράφεται από τον αρμόδιο υπάλληλο του γραφείου εξέτασης και αναφέρει ότι υπόκειται στα αποκλειστικά δικαιώματα διάθεσης του γραφείου, σύμφωνα με το άρθρο 57 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού. 2. Οι διατάξεις της παραγράφου 1 εφαρμόζονται κατ' αναλογίαν σε όλες τις ενδιάμεσες εκθέσεις που υποβάλλονται προς το γραφείο. Το γραφείο εξέτασης διαβιβάζει αντίγραφο της εν λόγω ενδιάμεσης έκθεσης απευθείας στον αιτούντα.

13 1995R1239 EL M2 Άρθρο 27 Άλλες εκθέσεις εξέτασης 1. Μία έκθεση εξέτασης σχετικά με τα αποτελέσματα τεχνικής εξέτασης η οποία διενεργήθηκε ή διενεργείται για επίσημους σκοπούς σε ένα κράτος μέλος από ένα από τα γραφεία που είναι υπεύθυνα για τα συγκεκριμένα είδη σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού μπορεί να θεωρείται από το Γραφείο ότι συνιστά επαρκή βάση για τη λήψη απόφασης, με την προϋπόθεση ότι: το υλικό που παρουσιάστηκε για τεχνική εξέταση πληροί, από την άποψη ποσότητας και ποιότητας, τα επίπεδα που καθορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού, η τεχνική εξέταση έχει διενεργηθεί κατά τρόπο ο οποίος είναι σύμφωνος με την ανάθεση από το διοικητικό συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού και έχει διεξαχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες κατευθυντήριες γραμμές εκτέλεσης δοκιμών ή τις γενικές οδηγίες που έχουν δοθεί, σύμφωνα με το άρθρο 56 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού και τα άρθρα 22 και 23 του παρόντος κανονισμού, το Γραφείο είχε τη δυνατότητα να ελέγξει την εκτέλεση της συγκεκριμένης τεχνικής εξέτασης και, εφόσον η τελική έκθεση δεν είναι άμεσα διαθέσιμη, οι ενδιάμεσες εκθέσεις για κάθε καλλιεργητική περίοδο υποβλήθηκαν στο Γραφείο πριν από την έκθεση εξέτασης. 2. Στην περίπτωση που το Γραφείο θεωρεί ότι η έκθεση εξέτασης που αναφέρεται στην παράγραφο 1 δεν αποτελεί επαρκή βάση για τη λήψη απόφασης, πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 55 του κανονισμού, μετά από διαβούλευση του αιτούντα με το σχετικό γραφείο εξέτασης. 3. Το Γραφείο και κάθε αρμόδιο εθνικό γραφείο για τις φυτικές ποικιλίες σε ένα κράτος μέλος παρέχουν αμοιβαία διοικητική βοήθεια, διαθέτοντας, κατόπιν αιτήσεως, ήδη υφιστάμενες εκθέσεις εξέτασης μιας ποικιλίας, για να εκτιμηθεί η δυνατότητα διάκρισης, η ομοιομορφία και η σταθερότητα αυτής της ποικιλίας. Ένα συγκεκριμένο ποσό θα χρεώνεται από το Γραφείο ή το αρμόδιο εθνικό γραφείο για τις φυτικές ποικιλίες για την υποβολή μιας τέτοιας έκθεσης, το οποίο θα έχει συμφωνηθεί από τα ενδιαφερόμενα γραφεία. 4. Μία έκθεση εξέτασης για τα αποτελέσματα μιας τεχνικής εξέτασης η οποία έχει διενεργηθεί ή διενεργείται για επίσημους σκοπούς σε μία τρίτη χώρα, που είναι μέλος της διεθνούς ένωσης προστασίας των νέων φυτικών ποικιλιών δύναται να θεωρηθεί από το Γραφείο ότι συνιστά επαρκή βάση για τη λήψη απόφασης, με την προϋπόθεση ότι η τεχνική εξέταση πληροί τους όρους που καθορίζονται σε μια γραπτή συμφωνία μεταξύ του Γραφείου και της αρμόδιας αρχής της σχετικής τρίτης χώρας. Οι όροι αυτοί πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον: αυτούς που αφορούν το υλικό, όπως αναφέρονται στην παράγραφο 1 πρώτη περίπτωση, ότι η τεχνική εξέταση έχει διενεργηθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις δοκιμές ή τις γενικές οδηγίες, που έχουν δοθεί, σύμφωνα με το άρθρο 56 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, ότι το Γραφείο είχε την ευκαιρία να εκτιμήσει την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων και τη διενέργεια τεχνικής εξέτασης για τα σχετικά είδη στη συγκεκριμένη τρίτη χώρα και να ελέγξει τη διεξαγωγή της σχετικής τεχνικής εξέτασης, και τους όρους που αφορούν τη δυνατότητα διάθεσης των εκθέσεων, όπως καθορίζεται στην παράγραφο 1 τέταρτη περίπτωση.

14 1995R1239 EL Τμήμα 3 Ονομασία της ποικιλίας Άρθρο 28 Πρόταση σχετικά με την ονομασία της ποικιλίας Η πρόταση σχετικά με την ονομασία της ποικιλίας πρέπει να υπογράφεται και να υποβάλλεται εγγράφως εις διπλούν στο γραφείο, ή, σε περίπτωση που η πρόταση συνοδεύει την αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας που υπεβλήθη στον εγκεκριμένο εθνικό οργανισμό ή την ιδρυθείσα τοπική υπηρεσία κατά το άρθρο 30 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού, εις τριπλούν. Το γραφείο διαθέτει, ατελώς, έντυπο για την υποβολή προτάσεως σχετικά με την ονομασία της ποικιλίας. Άρθρο 29 Εξέταση της πρότασης 1. Στην περίπτωση που η πρόταση δεν συνοδεύει αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας ή στην περίπτωση που πρόταση ονομασίας μίας ποικιλίας δεν μπορεί να εγκριθεί από το γραφείο, το γραφείο ενημερώνει πάραυτα τον αιτούντα, του ζητεί να υποβάλει πρόταση ή νέα πρόταση, διευκρινίζοντας σχετικώς τις συνέπειες της παραλήψεώς του. 2. Στην περίπτωση που το γραφείο διαπιστώσει κατά το χρόνο παραλαβής των αποτελεσμάτων της τεχνικής εξέτασης σύμφωνα με το άρθρο 57 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού ότι ο αιτών δεν έχει υποβάλει οποιαδήποτε πρόταση για ονομασία ποικιλίας, απορρίπτει πάραυτα την αίτηση για κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικών ποικιλιών σύμφωνα με το άρθρο 61 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του βασικού κανονισμού. Άρθρο 30 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις ονομασίες ποικιλίας Καθορίζονται ενιαία και οριστικά κριτήρια ως προς τα κωλύματα του κατά γένος καθορισμού μιας ονομασίας ποικιλίας, κατά το άρθρο 63 παράγραφος 3 και 4 του βασικού κανονισμού, σε κατευθυντήριες γραμμές που εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο. ΚΕΦΑΛΑΙΟ II ΕΝΣΤΑΣΗ Άρθρο 31 Κατάθεση της ένστασης 1. Οι μνημονευόμενες στο άρθρο 59 του βασικού κανονισμού ενστάσεις πρέπει να περιέχουν τα ακόλουθα: α) το όνομα του αιτούντος και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης κατά της οποίας υποβάλλεται η ένσταση β) τα στοιχεία του ενισταμένου, με την ιδιότητα του διαδίκου, όπως προσδιορίζονται στο άρθρο 2 γ) εάν ο ενιστάμενος έχει ορίσει αντίκλητο, το όνομα και τη διεύθυνση αυτού του τελευταίου δ) δήλωση επί της μνημονευόμενης στο άρθρο 59 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού διαφοράς, στην οποία στηρίζεται η ένσταση, καθώς και επί των πραγματικών γεγονότων, αποδείξεων και αποδεικτικών μέσων που έχουν υποβληθεί προς στήριξη της ένστασης. 2. Εάν έχουν κατατεθεί περισσότερες της μιας ενστάσεις κατά της αυτής αιτήσεως περί χορηγήσεως κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας, το γραφείο δύναται να τις εξετάσει στα πλαίσια μιας ενιαίας διαδικασίας.

15 1995R1239 EL Άρθρο 32 Απόρριψη ενστάσεως 1. Εάν το γραφείο διαπιστώσει ότι η ένσταση δεν πληροί τις διατάξεις του άρθρου 59 παράγραφοι 1 και 3 του βασικού κανονισμού ή του άρθρου 31 παράγραφος 1 στοιχείο δ) του παρόντος κανονισμού ή ότι δεν διευκρινίζει επαρκώς τα στοιχεία της αίτησης κατά της οποίας έχει κατατεθεί, τότε απορρίπτει αμέσως την ένσταση ως απαράδεκτη, εκτός κι αν αυτές οι ελλείψεις καλυφθούν εντός της προθεσμίας την οποία αυτό δύναται να ορίζει. 2. Εάν το γραφείο διαπιστώσει ότι η ένσταση δεν πληροί κάποιες διατάξεις του βασικού κανονισμού ή του παρόντος κανονισμού, τότε απορρίπτει την ένσταση ως απαράδεκτη, εκτός κι αν οι παρατυπίες διορθωθούν πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων. ΚΕΦΑΛΑΙΟ III ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ Άρθρο 33 Υποχρεώσεις του κατόχου βάσει του άρθρου 64 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού 1. Ο κάτοχος οφείλει να επιτρέπει τη διενέργεια ελέγχου στο υλικό της οικείας ποικιλίας, στο χώρο όπου φυλάσσεται η ταυτότητα της ποικιλίας, ώστε να είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την αξιολόγηση της διατήρησης του αναλλοίωτου της ποικιλίας, σύμφωνα με το άρθρο 64 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού. 2. Ο κάτοχος οφείλει να τηρεί γραπτά πρακτικά που να επιτρέπουν να εξακριβωθεί αν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα που μνημονεύει το άρθρο 64 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού. Άρθρο 34 Τεχνική εξέταση της προστατευομένης ποικιλίας Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 87 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού, η τεχνική εξέταση της προστατευομένης ποικιλίας διενεργείται δεόντως, βάσει των κατευθυντήριων αρχών, εφόσον έχει παραχωρηθεί κοινοτικό δικαίωμα για τη συγκεκριμένη ποικιλία. Τα άρθρα 22 και 24 έως 27 ισχύουν, κατ' αναλογία, για το γραφείο, το γραφείο εξέτασης και τον κάτοχο. Άρθρο 35 Λοιπό υλικό προς χρήση για μία τεχνική εξέταση Εάν ο κάτοχος έχει προσκομίσει, βάσει του άρθρου 64 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού, υλικό της ποικιλίας, το γραφείο εξέτασης δύναται, με τη συγκατάθεση του γραφείου, να εξετάσει το προσκομισθέν υλικό με τη βοήθεια άλλου υλικού που έχει ληφθεί από εγκαταστάσεις που, από τον κάτοχο ή με τη συναίνεσή του, παράγουν υλικό ή έχει ληφθεί από υλικό που, από τον κάτοχο ή με συναίνεσή του, διατίθεται στην αγορά, ή έχει ληφθεί από επίσημες υπηρεσίες κράτους μέλους στα πλαίσια της δικαιοδοσίας τους. Άρθρο 36 Τροποποιήσεις της ονομασίας της ποικιλίας 1. Εάν η ονομασία της ποικιλίας οφείλει να τροποποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 66 του κανονισμού, το γραφείο ανακοινώνει στον κάτοχο τους λόγους, ορίζει προθεσμία εντός της οποίας ο κάτοχος οφείλει να υποβάλει μία ικανοποιητική πρόταση περί τροποποιημένης ονομασίας της ποικιλίας και υποδεικνύει ότι, σε περίπτωση μη υποβολής τέτοιας πρότασης, το κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας δυνατόν να ακυρωθεί, δυνάμει του άρθρου 21 του βασικού κανονισμού. Κάθε

16 1995R1239 EL M3 πρόταση εκ μέρους του κατόχου κατατίθεται εγγράφως εις διπλούν στο γραφείο. 2. Εάν η πρόταση περί τροποποιημένης ονομασίας της ποικιλίας δεν εγκριθεί από το γραφείο, τότε το γραφείο γνωστοποιεί τούτο χωρίς καθυστέρηση στον κάτοχο, ορίζει εκ νέου προθεσμία εντός της οποίας ο κάτοχος οφείλει να υποβάλει ικανοποιητική πρόταση και υποδεικνύει ότι, σε περίπτωση αδυναμίας του κατόχου, το κοινοτικό δικαίωμα επί φυτικής ποικιλίας δυνατόν να ακυρωθεί δυνάμει του άρθρου 21 του βασικού κανονισμού. 3. Τα άρθρα 31 και 32 ισχύουν κατ' αναλογία για τις ενστάσεις που κατατίθενται βάσει του άρθρου 66 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού. ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ Τομέας 1 Υποχρεωτικές άδειες σύμφωνα με το άρθρο 29 του βασικού κανονισμού Άρθρο 37 Αιτήσεις για τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας 1. Η αίτηση για τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφοι 1, 2 και 5 του βασικού κανονισμού περιέχει: α) το όνομα του αιτούντος και το όνομα του αντιτασσομένου κατόχου της οικείας ποικιλίας, ως διαδίκων β) την ονομασία της ποικιλίας και το φυτικό είδος της οικείας ποικιλίας ή ποικιλιών γ) πρόταση για το είδος των πράξεων που θα πρέπει να καλύπτονται από την υποχρεωτική άδεια δ) δήλωση στην οποία να διευκρινίζονται οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που την υπαγορεύουν, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών περιστατικών, των αποδείξεων και των αποδεικτικών μέσων που προβάλλονται προς στήριξη του περί λόγων δημοσίου συμφέροντος επιχειρήματος ε) σε περίπτωση αιτήσεως του είδους που μνημονεύεται στο άρθρο 29 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, πρόταση περί της κατηγορίας προσώπων στα οποία θα πρέπει να χορηγηθεί υποχρεωτική άδεια, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και ειδικών όρων τους οποίους θα πρέπει να πληροί η εν λόγω κατηγορία προσώπων στ) πρόταση για εύλογη αμοιβή στην οποία θα δευκρινίζεται η βάση υπολογισμού που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της. 2. Η αίτηση για τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας που αναφέρεται στο άρθρο 29 παράγραφος 5α του βασικού κανονισμού περιέχει: α) το όνομα του αιτούντος που είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας και το όνομα του αντιτασσομένου κατόχου της οικείας ποικιλίας, ως διαδίκων β) την ονομασία της ποικιλίας και το φυτικό είδος της οικείας ποικιλίας ή ποικιλιών γ) επικυρωμένο αντίγραφο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός και η διεκδίκηση ευρεσιτεχνίας σχετικά με μια βιοτεχνολογική εφεύρεση, καθώς και η αρχή που χορήγησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δ) πρόταση για το είδος των πράξεων που θα πρέπει να καλύπτονται από την υποχρεωτική άδεια

17 1995R1239 EL M3 ε) πρόταση για μια δίκαιη αμοιβή και αναφορά της βάσης υπολογισμού της εν λόγω αμοιβής στ) δήλωση στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη βιοτεχνολογική εφεύρεση συνιστά αξιόλογη τεχνική πρόοδο σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος για την προστατευόμενη ποικιλία, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών περιστατικών, αποδείξεων και αποδεικτικών μέσων που προβάλλονται προς στήριξη του σχετικού επιχειρήματος ζ) πρόταση για το εδαφικό πεδίο της άδειας, που δε μπορεί να υπερβαίνει το εδαφικό πεδίο του διπλώματος που αναφέρεται στο στοιχείο γ). 3. Η αίτηση για τη χορήγηση αμοιβαίας άδειας που αναφέρεται στο άρθρο 29 παράγραφος 5α του βασικού κανονισμού περιέχει: α) το όνομα του αιτούντος και το όνομα του αντιτασσομένου κατόχου της οικείας ποικιλίας, ως διαδίκων β) την ονομασία της ποικιλίας και το φυτικό είδος της οικείας ποικιλίας ή ποικιλιών γ) επικυρωμένο αντίγραφο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός και οι διεκδικήσεις ευρεσιτεχνίας σχετικά με μια βιοτεχνολογική εφεύρεση, καθώς και η αρχή που χορήγησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δ) επίσημο έγγραφο που θα πιστοποιεί τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας για μια βιοτεχνολογική εφεύρεση που καλύπτεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον κάτοχο δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας ε) πρόταση για το είδος των πράξεων που θα πρέπει να καλύπτονται από την αμοιβαία άδεια στ) πρόταση για μια δίκαιη αμοιβή και αναφορά της βάσης υπολογισμού της εν λόγω αμοιβής ζ) πρόταση για το εδαφικό πεδίο ισχύος της άδειας, που δε μπορεί να υπερβαίνει το εδαφικό πεδίο ισχύος του διπλώματος που αναφέρεται στο στοιχείο γ). 4. Η αίτηση για υποχρεωτική άδεια πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να λάβει από τον κάτοχο δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας συμβατική άδεια. Σε περίπτωση που αιτών για τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, είναι η Επιτροπή ή ένα κράτος μέλος, το Γραφείο μπορεί να τους απαλλάξει από αυτή την υποχρέωση σε περίπτωση ανωτέρας βίας. 5. Ένα αίτημα χορήγησης συμβατικής άδειας θεωρείται ανεπιτυχές κατά την έννοια της παραγράφου 4 εάν: α) ο αντιτασσόμενος κάτοχος δεν έδωσε οριστική απάντηση στον αιτούντα εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, ή β) ο αντιτασσόμενος κάτοχος αρνήθηκε να χορηγήσει στον αιτούντα συμβατική άδεια, ή γ) ο αντιτασσόμενος κάτοχος προσέφερε άδεια στον αιτούντα υπό εκδήλως καταχρηστικούς όρους, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών με το θέμα των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας που θα πρέπει να του καταβάλλονται, ή υπό όρους που στο σύνολό τους είναι εκδήλως καταχρηστικοί. Άρθρο 38 Εξέταση των αιτήσεων για τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας 1. Η προφορικές διαδικασίες και η διεξαγωγή αποδείξεων πραγματοποιούνται, κατ' αρχήν, από κοινού στα πλαίσια μίας και μόνης συνεδρίασης.

18 1995R1239 EL M3 2. Αιτήσεις περί συμπληρωματικών συνεδριάσεων γίνονται δεκτές μόνον εφόσον βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά που μεταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ή μετά. 3. Πριν λάβει απόφαση, το Γραφείο καλεί τους ενδιαφερόμενους διαδίκους να επιτύχουν συμβιβασμό για μια συμβατική άδεια. Το Γραφείο δύναται ενδεχομένως να υποβάλει συγκεκριμένη συμβιβαστική πρόταση. Άρθρο 39 Κυριότητα κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας 1. Εάν στο μητρώο των κοινοτικών δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών έχει καταχωριστεί διεκδικητική αγωγή, δυνάμει του άρθρου 98 παράγραφος 1 του βασικού κανονισμού, κατά του κατόχου, το Γραφείο δύναται να αναστείλει τη διαδικασία για τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας. Τη συνεχίζει μόνο μετά την εγγραφή στο προαναφερθέν μητρώο τελεσίδικης αποφάσεως ή της καθ οιονδήποτε τρόπο παύσης της αγωγής. 2. Σε περίπτωση μεταβίβασης του κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας που παράγει αποτελέσματα έναντι του Γραφείου, τότε ο νέος κάτοχος εισέρχεται στη διαδικασία ως διάδικος, κατόπιν αιτήματος του αιτούντος, εάν ο αιτών έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να λάβει από το νέο κάτοχο την εκχώρηση άδειας εντός διμήνου από την παραλαβή της εκ μέρους του Γραφείου της κοινοποίησης για την καταχώριση του ονόματος του νέου κατόχου στο μητρώο κοινοτικών δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών. Το αίτημα του αιτούντος πρέπει να συνοδεύεται από επαρκή αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις άκαρπες προσπάθειές του και τις ενδεχόμενες ενέργειες του νέου κατόχου. 3. Στην περίπτωση της αίτησης που προβλέπεται στο άρθρο 29 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού, ο νέος κάτοχος εισέρχεται στη διαδικασία ως διάδικος. Δεν εφαρμόζεται η παράγραφος 1 του παρόντος άρθρου. Άρθρο 40 Περιεχόμενο της απόφασης για την αίτηση Η γραπτή απόφαση υπογράφεται από τον πρόεδρο του Γραφείου. Η απόφαση πρέπει να περιέχει: α) δήλωση με την οποία θα πιστοποιείται η έκδοση της απόφασης από το Γραφείο β) την ημερομηνία λήψης της απόφασης γ) τα ονόματα των μελών της επιτροπής που έλαβαν μέρος στη διαδικασία δ) τα ονόματα των μερών της διαδικασίας και των αντικλήτων τους ε) μνεία της γνωμοδότησης του διοικητικού συμβουλίου στ) δήλωση των θεμάτων για τα οποία πρέπει να ληφθεί απόφαση ζ) συνοπτική έκθεση των πραγματικών περιστατικών η) το διατακτικό της απόφασης του Γραφείου θ) το διατακτικό του Γραφείου ενδεχομένως, το διατακτικό θα περιλαμβάνει το είδος των πράξεων που καλύπτονται από την υποχρεωτική άδεια, τους ειδικούς όρους που πρέπει να πληροί, καθώς και την κατηγορία προσώπων, συμπεριλαμβανομένων, όπου είναι αναγκαίο, των ειδικών απαιτήσεων που αφορούν την εν λόγω κατηγορία προσώπων.

19 1995R1239 EL M3 Άρθρο 41 Χορήγηση υποχρεωτικής άδειας Η απόφαση χορήγησης υποχρεωτικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφοι 1, 2 και 5 του βασικού κανονισμού περιέχει διευκρινιστική μνεία περί των λόγων δημοσίου συμφέροντος. 1. Δημόσιο συμφέρον μπορούν ειδικότερα να αφορούν οι ακόλουθοι λόγοι: α) η προστασία της ζωής ή της υγείας ανθρώπων, ζώων ή φυτών β) η ανάγκη εφοδιασμού της αγοράς με υλικό ειδικών προδιαγραφών γ) η ανάγκη διατήρησης κινήτρων για τη συνεχή εξάπλωση βελτιωμένων ποικιλιών. 2. Η απόφαση χορήγησης υποχρεωτικής άδειας σύμφωνα με το άρθρο 29 παράγραφος 5α του βασικού κανονισμού περιέχει δήλωση στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη βιοτεχνολογική εφεύρεση συνιστά αξιόλογη τεχνική πρόοδο σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος. Οι ακόλουθοι λόγοι μπορούν, ειδικότερα, να εξηγούν για ποιο λόγο η εφεύρεση συνιστά αξιόλογη τεχνική πρόοδο σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος για την προστατευόμενη φυτική ποικιλία: α) βελτίωση των τεχνικών καλλιέργειας β) βελτίωση του περιβάλλοντος γ) βελτίωση των τεχνικών για τη διευκόλυνση της χρήσης γενετικής βιοποικιλότητας δ) βελτίωση της ποιότητας ε) βελτίωση της απόδοσης στ) βελτίωση της ανθεκτικότητας ζ) βελτίωση της προσαρμογής στις ειδικές κλιματολογικές ή/και περιβαλλοντικές συνθήκες. 3. Η υποχρεωτική άδεια έχει μη αποκλειστικό χαρακτήρα. 4. Η υποχρεωτική άδεια δε μεταβιβάζεται, εκτός εάν μεταβιβαστεί ταυτόχρονα με το τμήμα της επιχείρησης που κάνει χρήση της υποχρεωτικής άδειας ή, στη μνημονευόμενη από το άρθρο 29 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού περίπτωση της ταυτόχρονης μεταβίβασης της κυριότητας επί μιας κατ' ουσίαν παραγώγου ποικιλίας. Άρθρο 42 Όροι που πρέπει να πληροί το πρόσωπο στο οποίο χορηγήθηκε υποχρεωτική άδεια 1. Με την επιφύλαξη των λοιπών όρων που θέτει το άρθρο 29 παράγραφος 3 του βασικού κανονισμού, το πρόσωπο στο οποίο έχει χορηγηθεί υποχρεωτική άδεια οφείλει να διαθέτει τις κατάλληλες οικονομικές και τεχνικές δυνατότητες για να κάνει χρήση της υποχρεωτικής άδειας. 2. Η τήρηση των όρων που διέπουν την υποχρεωτική άδεια και τους οποίους καθορίζει η απόφαση για τη χορήγηση της υποχρεωτικής άδειας, θεωρείται ως μια από τις οριζόμενες στο άρθρο 29 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού «περιστάσεις». 3. Το Γραφείο προβλέπει ότι το πρόσωπο στο οποίο χορηγήθηκε υποχρεωτική άδεια δύναται να ασκήσει αγωγή για παραβίαση κοινοτικού δικαιώματος επί φυτικής ποικιλίας μόνο στην περίπτωση όπου ο κάτοχος αρνηθεί ή αμελήσει να το πράξει εντός διμήνου από τη στιγμή που του ζητηθεί τούτο.

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 170/7

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 170/7 1.7.2005 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 170/7 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1002/2005 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Ιουνίου 2005 για τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1239/95 όσον αφορά τη χορήγηση υποχρεωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 251/3

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 251/3 24.9.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 251/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 874/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Σεπτεμβρίου 2009 για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2100/94 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

02009R0874 EL

02009R0874 EL 02009R0874 EL 22.09.2016 001.001 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) ΑΡΙΘ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. 1239/95 της Επιτροπής της 31ης Μαΐου 1995 για τις λεπτοµέρειες εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 2100/94 του Συµβουλίου όσον αφορά τους διαδικαστικούς κανόνες ενώπιον του γραφείου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ Αριθ L 401/28 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 30 12 89 ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2.9.2016 L 236/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1448 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Σεπτεμβρίου 2016 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 874/2009 για τις

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 1995R1238 EL 01.01.2013 006.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1238/95 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51 26.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 53/51 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 188/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Φεβρουαρίου 2011 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας 91/414/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.10.2016 COM(2016) 656 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου για τη θέση που θα λάβει η Ένωση στο πλαίσιο της υποεπιτροπής υγειονομικής και φυτοϋγειονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 14.5.2014 L 139/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 492/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Μαρτίου 2014 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 528/2012 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.10.2014 COM(2014) 636 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και

Διαβάστε περισσότερα

26.7.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 201/21

26.7.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 201/21 26.7.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 201/21 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 716/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Ιουλίου 2013 για τη θέσπιση των κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.5.2016 COM(2016) 266 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση της Ένωσης που θα υιοθετηθεί στη μεικτή επιτροπή που έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.11.2014 COM(2014) 698 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της Πρότασης ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με τη θέση που πρόκειται να λάβουν η Ένωση και η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.5.2014 L 147/79 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων για τη δημιουργία και την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς και των μελών τους και

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1979 EL 10.02.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1979/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με το

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 115/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27.4.2012 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 363/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με τους

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2013R0716 EL 01.01.2015 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 716/2013

Διαβάστε περισσότερα

(ΕΕ L 328 της , σ. 16 έως 49) Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας,

(ΕΕ L 328 της , σ. 16 έως 49) Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. 1891/2004 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004 (EE L 328/30.10.2004) ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. 1383/2003 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ε ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ 3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΜΕΡΟΣ Ε ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ 3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ Ε ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 321/2001

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 321/2001 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 321/2001 "Προσαρμογή στην Οδηγία 98/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την έννομη προστασία των βιοτεχνολογικών εφευρέσεων" Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ασκώντας τις

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΙΑ ΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ [ΕΚ] ΑΡΙΘ. 1452/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 14 ης

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 12841/15 INST 349 DELACT 131 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για το Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 10.1.2019 L 8 I/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2019/26 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 8ης Ιανουαρίου 2019 για τη συμπλήρωση της ενωσιακής νομοθεσίας περί εγκρίσεως

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1976L0756 EL 15.10.2008 009.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Ιουλίου 1976 περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των Κρατών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.4.2019 C(2019) 2962 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25.4.2019 για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού μητρώου για τις ποσοστώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2010D0022 EL 16.05.2012 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση (restitutio in integrum)

Επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση (restitutio in integrum) ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004O0013 EL 22.12.2004 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 1ης Ιουλίου 2004 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2011R0016 EL 31.01.2011 000.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 16/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Ιανουαρίου 2011 για τον καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003R2336 EL 01.02.2010 002.002 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2336/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Δεκεμβρίου 2003 για καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ε ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ 3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ KAI ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΜΕΡΟΣ Ε ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ 3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ KAI ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ Ε ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠ 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

14599/14 ROD/ag,alf DGC 2

14599/14 ROD/ag,alf DGC 2 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2014/0273 (NLE) 14599/14 COEST 383 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 27.1.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 23/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 72/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Ιανουαρίου 2010 για καθορισμό των διαδικασιών διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ 93/109/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΑ 93/109/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Αριθ. L 329/34 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκων Κοινοτήτων 30. 12. 93 ΟΔΗΓΙΑ 93/109/EK ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 6ης Δεκεμβρίου 1993 για τις λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 4 : Διαδικασία παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών - Ενστάσεις

Άρθρο 4 : Διαδικασία παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών - Ενστάσεις Άρθρο 4 : Διαδικασία παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών - Ενστάσεις Σύμφωνα και με την παρ.3 του άρθρου 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 4 ης Δεκεμβρίου 2012 (ΦΕΚ 237 Α/5.12.2012) «Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ L 306/32 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2016/1993 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 4ης Νοεμβρίου 2016 για τον καθορισμό των αρχών που πρέπει να διέπουν τον συντονισμό της αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.7.2016 COM(2016) 460 final 2016/0218 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) 2.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 315/51 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΔΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1219/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Δεκεμβρίου 2012 που αφορά τη θέσπιση μεταβατικών ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ελσίνκι, 25 Μαρτίου 2009 Έγγρ.: MB/12/2008 τελικό

Ελσίνκι, 25 Μαρτίου 2009 Έγγρ.: MB/12/2008 τελικό Ελσίνκι, 25 Μαρτίου 2009 Έγγρ.: MB/12/2008 τελικό ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΎ (ΕΚ) ΑΡΙΘ. 1049/2001 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 2. Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες. Άρθρο 55. Αρμοδιότητα

Τμήμα 2. Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες. Άρθρο 55. Αρμοδιότητα Τμήμα 2 Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες Άρθρο 55 Αρμοδιότητα 1. Κάθε εποπτική αρχή είναι αρμόδια να εκτελεί τα καθήκοντα και να ασκεί τις εξουσίες που της ανατίθενται σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.6.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 641/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Ιουνίου 2014 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Тροποποιείται από: Еπίσημη Еφημερίδα αριθ. σελίδα ημερομηνία M1 Απόφαση του Συμβουλίου 2006/512/ΕΚ, της 17ης Ιουλίου 2006 L

Тροποποιείται από: Еπίσημη Еφημερίδα αριθ. σελίδα ημερομηνία M1 Απόφαση του Συμβουλίου 2006/512/ΕΚ, της 17ης Ιουλίου 2006 L 1999D0468 EL 23.07.2006 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 28ης Ιουνίου 1999 για τον καθορισμό των όρων άσκησης των

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.1.2016 L 3/41 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/9 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 5 Ιανουαρίου 2016 για την από κοινού υποβολή δεδομένων και την κοινοχρησία δεδομένων σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1907/2006

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ L 330/14 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.12.2010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 25ης Νοεμβρίου 2010 σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης ποιότητας όσον αφορά τους φορείς παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.12.2017 C(2017) 8871 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20.12.2017 για τον καθορισμό διοικητικών και επιστημονικών απαιτήσεων για παραδοσιακά τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1997R0258 EL 07.08.2009 004.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 258/97 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.3.2018 C(2018) 1558 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.3.2018 σχετικά με τα διαδικαστικά στάδια της διαβούλευσης για τον καθορισμό του καθεστώτος

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία κοινοποίησης [Σύμφωνα με το Άρθρο R23 της Απόφασης (ΕΚ) με αριθμ. 768/2008/ΕΚ]

Διαδικασία κοινοποίησης [Σύμφωνα με το Άρθρο R23 της Απόφασης (ΕΚ) με αριθμ. 768/2008/ΕΚ] Aθήνα, 18-09-2012 Αριθμ. Πρωτ.:Φ2-1619 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: Πλ.Κάνιγγος Ταχ. Κώδ.: 10181 Αθήνα ΚΟΙΝ: Γρ. κ. Υφυπουργού Πληροφ: Αθ. Δέσης Τηλ:

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 5.7.2014 L 198/7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 31ης Ιανουαρίου 2004 σχετικά με τη στενή συνεργασία με τις εθνικές αρμόδιες αρχές των συμμετεχόντων κρατών μελών που δεν έχουν ως νόμισμα

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1307/2013 του

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 10.6.2017 L 148/3 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/980 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Ιουνίου 2017 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τα τυποποιημένα έντυπα, τα υποδείγματα και τις διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις P7_TA(2014)0408 Τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 153(Ι) του 2000

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2010 σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 11475/ΕΦΑ/2388/ΦΕΚ Β 1165/25.06.2008

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 11475/ΕΦΑ/2388/ΦΕΚ Β 1165/25.06.2008 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 11475/ΕΦΑ/2388/ΦΕΚ Β 1165/25.06.2008 Διαδικασία κατάθεσης αίτησης στον ΟΒΙ για εξάμηνη παράταση της διάρκειας ισχύος του συμπληρωματικού πιστοποιητικού προστασίας για παιδιατρικά φάρμακα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.1.2012 COM(2011) 938 τελικό 2011/0465 (COD)C7-0010/12 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της Συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004D0003 EL 18.06.2011 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 4ης Μαρτίου 2004 σχετικά με την πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα της βιομηχανικής τομάτας σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Συμβουλίου». Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 82/56 2.6.204 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΔΕΙΩΝ - Μέρος Α ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΔΕΙΩΝ - Μέρος Α ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΔΕΙΩΝ - Μέρος Α ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής Η παρούσα αποτελεί τον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2001R1207 EL 18.02.2008 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1207/2001 του Συμβουλίου, της 11ης Ιουνίου 2001, σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ Ευρωπαϊκή Ένωση Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ Μέσω εθνικού οργανισµού: Αποκλειστικά για χρήση από

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2011D0008 EL 16.05.2012 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, )ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, )ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 9-3 - 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, Αρ. Πρωτ.: 1174/27330 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΕΙΣ 1)ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2)ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212

TREE.2 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2019 (OR. en) 2018/0434 (COD) PE-CONS 17/19 AVIATION 13 PREP-BXT 28 CODEC 212 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

14o Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών το οποίο τροποποιεί το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης

14o Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών το οποίο τροποποιεί το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης 14o Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών το οποίο τροποποιεί το σύστημα ελέγχου της Σύμβασης Υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRASOFT INTERNATIONAL) Αρθρο :15. Πληροφορίες Νομολογίας & Αρθρογραφίας :6. Αρθρο :16

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRASOFT INTERNATIONAL) Αρθρο :15. Πληροφορίες Νομολογίας & Αρθρογραφίας :6. Αρθρο :16 + Μέγεθος Γραμμάτων - ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRASOFT INTERNATIONAL) Ν 2735/1999: Διεθνής Εμπορική Διαιτησία (276274) Αρθρο :15 Πληροφορίες Νομολογίας & Αρθρογραφίας :4 Αρθρο 15 Διορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας Τμήμα 5 Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση Άρθρο 40 Κώδικες δεοντολογίας 1. Τα κράτη μέλη, οι εποπτικές αρχές, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων και η Επιτροπή ενθαρρύνουν την εκπόνηση κωδίκων δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.4.2016 COM(2016) 172 final ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Πρότασης απόφασης του Συμβουλίου για τον καθορισμό της θέσης που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.6.2014 L 179/17 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 664//2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Δεκεμβρίου 2013 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (EE) αριθ. 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4526, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4526, (I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4526, 21.7.2015 Ν. 131(Ι)/2015 131(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων, εναρμόνισης με Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα, 17-4-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 3625/42655 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

L 109/4 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 109/4 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 109/4 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.4.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 354/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Απριλίου 2013 σχετικά με αλλαγές βιοκτόνων για τα οποία έχει χορηγηθεί άδεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.1.2017 COM(2017) 13 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.8.2003 L 206/17 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1452/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Αυγούστου 2003 για διατήρηση της παρέκκλισης που προβλέπεται από το άρθρο 6 παράγραφος 3 στοιχείο α) του κανονισµού (ΕΟΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 15/5

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 15/5 18.1.2008 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 15/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 33/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17ης Ιανουαρίου 2008 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής της οδηγίας 91/414/ΕΟΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 56/1/16 REV 1 EL

PE-CONS 56/1/16 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 15 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) 2016/0218 (COD) LEX 1718 PE-CONS 56/1/16 REV 1 COWEB 151 WTO 354 CODEC 1855 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 76(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4570 Παρασκευή, 1η Ιουλίου 2016 1015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αριθμός 73(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 73(Ι)/2018 Αρ. 4661, 9.7.2018 Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.8.2017 C(2017) 5518 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9.8.2017 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 615/2014 για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 193 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη θέση που πρόκειται να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

11917/1/12 REV 1 IKS+ROD+GA/ag,alf DG C1

11917/1/12 REV 1 IKS+ROD+GA/ag,alf DG C1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 4 Οκτωβρίου 2012 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2010/0197 (COD) 11917/1/12 REV 1 WTO 244 FDI 20 CODEC 1777 PARLNAT 324 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

A8-0361/ Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Kοσσυφοπεδίου: διαδικασίες για την εφαρμογή της

A8-0361/ Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Kοσσυφοπεδίου: διαδικασίες για την εφαρμογή της 11.1.2017 A8-0361/ 001-003 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-003 κατάθεση: Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου Έκθεση Adam Szejnfeld A8-0361/2016 Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Kοσσυφοπεδίου: διαδικασίες για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»

ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα, 8-12-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθ. Πρωτ: 11905/136682 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0005 (NLE) 5347/17 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: AE 5 EEE 2 N 3 ISL 2 FL 2 MI 41 ECO 6 SAN 26 ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην. πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.3.2016 COM(2016) 147 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση της Ένωσης που θα υιοθετηθεί στη μεικτή επιτροπή που έχει συσταθεί

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις σχετικά με το έντυπο της αίτησης μετατροπής

Παρατηρήσεις σχετικά με το έντυπο της αίτησης μετατροπής ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΓΕΕΑ) Εμπορικά σήματα, σχέδια και υποδείγματα Παρατηρήσεις σχετικά με το έντυπο της αίτησης μετατροπής Γενικά σχόλια Το έντυπο της αίτησης μετατροπής διατίθεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες,. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της που τροποποιεί τον κανονισµό (EΚ) αριθ. 773/2004 σχετικά µε τη διεξαγωγή των διαδικασιών διευθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 304/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 304/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ L 92/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 3.4.2008 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 304/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Απριλίου 2008 για τη θέσπιση, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 842/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ της 25ης Μαρτίου 2004 σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 691 final - ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0308 (NLE) 14708/17 ADD 1 TRANS 506 COWEB 137 ELARG 85 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ. Κανονισμός Λειτουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ. Κανονισμός Λειτουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ Κανονισμός Λειτουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ 1. Ο ΕΟΔΙΔ, ως Οργανισμός που αναλαμβάνει τη διοργάνωση διαιτησιών, συνεπικουρείται στο έργο του από Συμβούλιο Διαιτησίας, που απαρτίζεται

Διαβάστε περισσότερα

DGC 2A ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ. Βρυξέλλες, 7 Μαρτίου 2017 (OR. en) UE-KZ 2301/17

DGC 2A ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ. Βρυξέλλες, 7 Μαρτίου 2017 (OR. en) UE-KZ 2301/17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ Συμβούλιο Συνεργασίας Βρυξέλλες, 7 Μαρτίου 2017 (OR. en) UE-KZ 2301/17 Διοργανικός φάκελος: 2017/0019 (NLE) ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα