Ladies Prayer International Newsletter

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ladies Prayer International Newsletter"

Transcript

1 Μέσα Στην Παρουσία Του Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Σεπτέµβριος 2016 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Ζώντας στην Παρουσία Του Από την Ronda Hurst "Ο λόγος του Χριστού ας κατοική εν υµίν πλουσίως µετά πάσης σοφίας διδάσκοντες και νουθετούντες αλλήλους µε ψαλµούς και ύµνους και ωδάς πνευµατικάς, εν χάριτι ψάλλοντες εκ της καρδίας υµών προς τον Κύριον. " ( 3:16). "Δουλεύσατε εις τον Κύριον εν ευφροσύνη έλθετε ενώπιον αυτού εν αγαλλιάσει." (Ψαλµός 100:2). Δεν υπάρχει µέρος άλλο που θα προτιµούσα να είµαι εκτός από την παρουσία του Κυρίου. Πολύ συχνά υποβαθµίζουµε την παρουσία Του στα κτίρια των εκκλησιών µας και όµως είναι ένα από τα καλύτερα µέρη να εισερχόµαστε στην παρουσία Του. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από µία συνάθροιση αγίων που λατρεύουν τον Ύψιστο. " Τότε, ως ήχησαν οι σαλπιγκταί και οι ψαλτωδοί οµού µιά φωνή, υµνούντες και δοξολογούντες τον Κύριον, και καθώς ύψωσαν την φωνήν διά σαλπίγγων και κυµβάλων και οργάνων µουσικών, και ύµνουν τον Κύριον, λέγοντες, Ότι είναι αγαθός, ότι εις τον αιώνα το έλεος αυτού, τότε ο οίκος ενεπλήσθη νεφέλης, ο οίκος του Κυρίου, "(Β Χρονικών ε/5:13).

2 Όµως έµαθα πως οπουδήποτε και οποτεδήποτε αρχίζω να ψάλλω, η παρουσία του Κυρίου έρχεται. " Λαλούντες µεταξύ σας µε ψαλµούς και ύµνους και ωδάς πνευµατικάς, άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία υµών εις τον Κύριον. " (Ephesians 5:19). Θυµάµαι καθώς µεγάλωνα τη µητέρα µου πάντοτε να ψάλει ή το κασετόφωνο να παίζει ύµνους στο σπίτι µας. Υπήρχε πάντοτε µια ειρήνη και µια χαρά. Καθώς κοιτάζω πίσω δεν µπορώ παρά να πιστεύω ότι είχε να κάνει µε τους ψαλµούς και τους ύµνους που ήταν µόνιµοι. Μεγάλωσα την οικογένεια µου µε τον ίδιο τρόπο και τώρα ακούω τα παιδιά µου να λένε πόση ειρήνη υπήρχε στο σπίτι µας και ακόµη υπάρχει. Δεν µπορείς να λαθέψεις όταν υψώνεις το όνοµα του Ιησού στο σπίτι σου µέσω της προσευχής, της ανάγνωσης του Λόγου και τις δοξολογίας µέσω των ύµνων. Ακόµη και ο κόσµος καταλαβαίνει πως η υµνωδία ανυψώνει το πνεύµα. Όταν είµαστε χαρούµενοι χορεύουµε και ψάλουµε. Πόσο πολύ λοιπόν θα πρέπει να φέρνουµε αυτές τις στιγµές της χαράς και της δοξολογίας µπροστά στα παιδιά µας ώστε µεγαλώνοντας να γνωρίζουν ότι ο Θεός είναι η πηγή της χαρά και της δύναµης µας. Ψάλτε στον Κύριο και αφήστε την Παρουσία Του να πληµµυρίσει το σπίτι σας! Αναζητώντας το Αιώνιο Από την Laurie Sims Το έχετε παρατηρήσει ποτέ; Πως παραµονεύει η απογοήτευση; Στα παιδιά σας, στο σύζυγό σας, στους φίλους σας; Ίσως και να το νιώθετε κι εσείς. Την απογοήτευση που παραµονεύει. Μια διαταραχή, µία αστοχία. Η επιθυµία για κάτι για οτιδήποτε! Ανάγκη για διακοπές. Ένα καινούργιο φόρεµα. Περισσότερους φίλους στο facebook. Είναι η στιγµή που πρέπει να αναρωτηθείτε : "Κάτι δεν πάει καλά εδώ." Είναι όπως όταν βρισκόµαστε µπροστά στο ψυγείο και σκεφτόµαστε τι θα ικανοποιήσει την πείνα µας, το γλυκό ή το αλµυρό. Μερικές φορές το σώµα µας δεν πεινά καν απλά ζητά νερό. Αυτή η βαθιά λαχτάρα βρίσκεται µέσα στο είναι µας. Το Πνεύµα του Θεού κινείται ξεκάθαρα πάνω στις απεγνωσµένες µας καρδιές και όµως δεν το αναγνωρίζουµε. Το Πνεύµα Του µας έλκει προς τον Εαυτό Του. Ο Θεός τοποθετεί αυτή την επιθυµία στις καρδιές µας. Οι καρδιές µας λαχταρούν πράγµατα αιώνιας αξίας την στιγµή που εµείς ζητάµε µε αλλοφροσύνη προσωρινά πράγµατα. Και όλο αυτό το τρέξιµο είναι εξουθενωτικό! Έχω καλά νέα. Ο Θεός µας καλεί και θέλει να µας πάει σε βαθύτερα πράγµατα εκείνα που οι ψυχές µας πραγµατικά ποθούν, εκείνα που έχουν αιώνιες αξίες. Ας απαντήσουµε στην κλήση και ας ενεργήσουµε σχετικά. Κάνε την ώρα της προσευχής δυναµική αντί για µια ώρα µόνο από αιτήσεις και επιθυµίες. Ο ύµνος της καρδιάς σου να είναι χρισµένος και να Τον υψώνει. Στον Ματθαίο ς\6:33 µας λέει: " Αλλά ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή."

3 Ζητάτε Εκείνον πρώτα. Πηγαίνετε στην παρουσία Του η οποία είναι αιώνια και όπου όλα τα κοσµικά πράγµατα που πιστεύαµε ότι θέλαµε γίνονται ρηχά και εξασθενούν µπροστά στα φωτεινά και αγαπητά πράγµατα του Θεού. Αυτά είναι που πραγµατικά λαχταρούσαµε και εκεί είναι ο τόπος των πραγµατικών επιθυµιών µας. "Χαίρω, Θεέ µου, να εκτελώ το θέληµά σου και ο νόµος σου είναι εν τω µέσω της καρδίας µου." (Ψαλµός 40:8). Τα πράγµατα που κάποτε επιθυµούσαµε άλλαξαν µέσα στην Παρουσία Του και τώρα πλέον επιθυµούµε τους δρόµους Του και το θέληµά Του. Επιθυµούµε την θεραπεία Του να ρεύσει πάνω µας και να καθαρίσει την σκόνη της δυσαρέσκειας από το µυαλό µας. Να πλύνει τα λερωµένα σταγονίδια της εξουθένωσης που αποκτήσαµε κυνηγώντας το ουράνιο τόξο και να µας επιστρέψει πίσω στην ειρήνη Του. Πίσω στην Παρουσία Του. Πίσω στο µέρος όπου η καρδιά µας, η ψυχή µας, το µυαλό µας πραγµατικά ζητούν να υπάρχουν. Πιστεύω ότι η απάντηση είναι ο Ιησούς. Ω! Πηγαίνετε ακόµη µία φορά στην Παρουσία Του. Είναι εκεί και περιµένει. Σηµείωση:Η Laurie Sims, είναι µία αναγνωρισµένη διάκονος της UPCI,είναι γιαγιά οχτώ όµορφων εγγονών, σύζυγος ποιµένα, µουσικός και µε ωραία φωνή, φαρµακευτική βιβλιοθηκάριος στο Kansas City University of Medicine and Biosciences. Μεγάλωσε στη Southern California τώρα όµως κατοικεί στο Kansas City και µε χαρά υπηρετεί στο Apostolic Lighthouse of Hamilton, Missouri, µε τον σύζυγό της Rev.Terry Sims. Μέσα Στην Παρουσία Του Από την Erin Rodrigues "Ω! Θεέ µου, ζούµε πράγµατι σε καιρούς που απελπισµένα χρειάζοµαι την σοφία Σου και την οδηγία Σου για να διδάξω τα παιδιά µου να εναγκαλιστούν πλήρως τον Λόγο Σου." Ήταν τότε που ένα πνεύµα µεσιτείας ανέλαβε την προσευχή µου και βρέθηκα να ξανά διακατέχοµαι από µία αίσθηση επείγοντος µέσα στο πνεύµα µου για την προστασία της καρδιάς και του µυαλού των δύο µικρών παιδιών µου. Ζούµε σε καιρούς όπου βλέπουµε την κοινωνία µε ραγδαίους ρυθµούς να εξαγγέλλει το λάθος για σωστό και το σωστό για λάθος. Υπήρξαν µέρες που ρωτούσα τον Θεό, "Πως µπορώ να προστατέψω τα παιδιά µου από αυτό; Ω! Ιησού µου πως µπορώ να προστατεύσω την αθωότητά τους;" Υπήρξαν στιγµές που αναρωτιόµουν αν ήταν ασφαλές ακόµη και έξω από την πόρτα του σπιτιού µου τα παιδιά µου να σταθούν. Αν και δεν µπορούµε να κρύψουµε τα παιδιά µας από τον κόσµο, µπορούµε όµως να ενεργήσουµε προστατεύοντας τα µέσα από καθοδήγηση και προσευχή. Εσείς κι εγώ µπορούµε να προσευχηθούµε. Μπορούµε να εισέλθουµε στην Παρουσία Του. Σαν µητέρα ανακάλυψα ότι αυτό είναι το κλειδί της προστασίας των παιδιών µας. Στους Εφεσίους ς\6:10-18 µας υπενθυµίζει ότι δεν παλεύουµε ενάντια σε σάρκα και αίµα. Είναι µία πνευµατική µάχη

4 και ναι µπορούµε να µεσολαβήσουµε για τα παιδιά µας, προσευχόµενοι για σοφία, προστασία, ειρήνη και δύναµη. Θυµάµαι ως παιδί τις στιγµές που η µητέρα µου έκλεινε την πόρτα του δωµατίου της για να προσευχηθεί. Καθόµουν στο πάτωµα έξω από την πόρτα της και την άκουγα καθώς έκραζε στον Θεό για τα πέντε παιδιά της. Ένιωθα ανάπαυση γνωρίζοντας πως η µαµά έµπαινε στην παρουσία του Θεού για µας. Ένιωθα ασφαλής. Ένιωθα προστατευµένη. Ένιωθα αγάπη. Μόνο ο Θεός ξέρει που θα βρισκόµουν σήµερα αν δεν υπήρχαν οι προσευχές της µητέρας µου. Όταν σκέφτοµαι ότι µεγαλώνω παιδιά του Θεού και ότι προστατεύω την αθωότητά τους, στο µυαλό µου έρχεται ο Δανιήλ. Ο χαρακτήρας και οι αρχές του Θεού είχαν τοποθετηθεί µέσα του από παιδί. Ως νεαρός ήταν περικυκλωµένος από µία κοσµική κουλτούρα και όµως δεν έπεσε στον πειρασµό. Οι Θεϊκές αρχές που έµαθε ως παιδί του δίδαξαν ότι ο Θεός ήταν το κέντρο του κόσµου και ότι ο Θεός είχε τον έλεγχο. Ως µητέρα, η δύναµη και η ειρήνη έρχονται όταν εισέρχοµαι στην Παρουσία Του. Γνωρίζω πως εν τω µέσω της πνευµατικής καταιγίδας που µαίνεται στις µέρες µας ο Κύριος έχει τον έλεγχο και είναι Εκείνος που προστατεύει τα παιδιά µου. Σηµείωση: Η Erin Rodrigues, µαζί µε τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά υπηρετούν ως ιεραπόστολοι της UPCI στην Πορτογαλία. Ποιµαίνουν µία αυξανόµενη εκκλησία στην περιοχή της πρωτεύουσας, στην Λισαβόνα. Εκεί διδάσκουν και εκπαιδεύουν άντρες και γυναίκες και οικογένειες µέσα στο έργο του Θεού. Η αδ. Rodrigues υπηρετεί επίσης ως η εθνική πρόεδρος των γυναικών της UPC στην Πορτογαλία. Watch Ladies Prayer International 1-minute Video clip. Από την Συντάκτρια Ο Θεός κάνει θαυµαστά! Ο Θεός ανοίγει πολλές πόρτες και αυτό το ηλεκτρονικό έντυπο είναι τώρα διαθέσιµο στα Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερµανικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Ελληνικά, Αραβικά, Φαρσί, Τσέχικα, Κινέζικα, Σουαχίλι, Ουγγρικά και Ταγγαλέζικα, Ινδονησιακά, Ρουµανικά, Ιταλικά, Νορβηγικά και Πολωνέζικα. Σας παρακαλούµε προσευχηθείτε µαζί µας για Σέρβους, Βούλγαρους και Γιαπωνέζους µεταφραστές. Αν θέλετε να λάβετε µία από τις παραπάνω µεταφράσεις σας Debbie Akers παρακαλούµε στείλτε αίτηµα στο και θα χαρούµε να σας προσθέσουµε στην λίστα των µας!

5 Από το Ταχυδροµείο >Καληµέρα αδ. Akers! Η Rebecca έκανε φανταστική δουλειά µε το άρθρο της! Μου αρέσει τόσο να βλέπω νέα παιδιά µε αυτού του είδους το πάθος και την επιθυµία για το έργο του Θεού! Μια ανάσα φρέσκου αέρα! Φυσικά πάντοτε όλα τα άρθρα σας είναι υπέροχα και χαίροµαι για καθένα από αυτά. Είναι τόση ευλογία επίσης και το γεγονός ότι µπορεί να µοιραστεί σε τόσες γλώσσες, γεγονός που µας φέρνει όλους πιο κοντά! Η αγάπη σε κάθε γλώσσα διαχέεται µέσα από εδώ! Με αγάπη! Laurie Sims >Αγαπητή Sis. Liane Grant, µπράβο, µπράβο, µπράβο! Αυτό το άρθρο ήρθε ακριβώς πάνω στην ώρα. ( Πίστη εν τω µέσω της Απελπισίας, Αύγουστος 2016) σας ευχαριστώ τόσο πολύ! Διαβάζοντας το άρθρο βοηθήθηκα να σταθώ και πάλι στα πόδι µου και να ξεκινήσω να εµπιστεύοµαι τον Θεό ξανά και να θυµάµαι να διεκδικώ τις υποσχέσεις Του. Ο Θεός έκανε ένα µεγάλο έργο µέσα µου που θα αλλάξει τις ηµέρες που έρχονται στη ζωή µου µε θαυµαστό τρόπο. Η πιστότητά σας στο να στέλνετε αυτά τα άρθρα και να συνεχίζετε την γυναικεία διακονία χαίρει µεγάλης εκτίµησης. Χάρη στην αδ. Warren, την αδ. Harding, την αδ. Staring και τέλος αλλά όχι τελευταία την αδ. Akers :) Ο Θεός να σας ευλογεί, µε αγάπη, Jolie >Στον Θεό η δόξα. Σας ευχαριστώ που ενωθήκατε µαζί µου στην προσευχή για τον γιό µου τον Anthony, από τότε έχει έρθει στην εκκλησία τέσσερεις φορές. Ακόµη δεν έχει αφιερωθεί αλλά µε τη χάρη του ονόµατος του Ιησού θα το κάνει και ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος, δεν στρέφεται ποτέ από τα λόγια Του. Πολλές ευλογίες. Sarah Anderson-Murphy >Αγαπητή αδ. Akers, σ ευχαριστώ τόσο πολύ για τη σκληρή δουλειά που κάνετε φτιάχνοντας όλα αυτά. Είναι ενθαρρυντικά και ανεβάζουν το πνεύµα µας. Θα ήθελα να µου στέλνατε και την Ισπανική µετάφραση. Η οικογένειά µας ποιµαίνει µία Ισπανική συνάθροιση και είµαι σίγουρη ότι θα τους άρεσαν πραγµατικά αυτά τα υπέροχα άρθρα στην γλώσσα τους. Σας ευχαριστώ. Ο Θεός να ευλογεί το ανιδιοτελή έργο σας! Αδ. Adriana Camp >Μου άρεσαν τα άρθρα αυτού του µήνα πάρα πολύ. Και όλα είχαν τόση πολύ αλήθεια γύρω από τις διαφορετικές απόψεις πάνω στην απόγνωση. Χαίροµαι για την εγγονή σου. Δείχνει ότι υπηρετεί αληθινά τον Θεό, είθε ο Θεός να συνεχίσει να την διατηρεί και να την ευλογεί θαυµαστά! Με αγάπη, Sandy Negron, γερµανίδα µεταφράστρια του LPI newsletter Ministry Links Ladies Prayer International UPCI Ladies Ministries More to Life Bible Studies Today's Christian Girl World Network of Prayer UPCI My Hope Radio Multicultural Ministries Ladies Prayer International on Facebook Ποιοι είµαστε Από το 1999: Οι Γυναίκες Προσευχής Διεθνώς αποτελούνται από γυναίκες σε παγκόσµια κλίµακα που συναντώνται την πρώτη Δευτέρα κάθε µήνα για να ενωθούν και να επικεντρωθούν στην προσευχή για τα παιδιά τους και τα παιδιά των τοπικών εκκλησιών και κοινοτήτων. γενεών. Η Αποστολή µας Είµαστε δεσµευµένες στην πνευµατική διατήρηση αυτής της γενιάς και της µετέπειτα και την πνευµατική αναστύλωση των προηγούµενων

6 Οι Ανάγκες µας Γυναίκες αφιερωµένες που θα συναντούνται µαζί την πρώτη Δευτέρα κάθε µήνα και θα προσεύχονται συγκεκριµένα για τα παιδιά τους. Τρεις Προτεραιότητες για Προσευχή Η σωτηρία των παιδιών µας (Ησαΐας 49:25, Ψαλµοί 144:12, Ησαΐας 43:5-6). Ότι θα πάρουν την ευθύνη της πίστης σε µια υπεύθυνη ηλικία (Α Ιωάννη 2:25-28, Ιάκωβος 1:25). Ότι θα µπουν στην διακονία του θερισµού του Κυρίου (Ματθαίος 9:38).Text Link Διακονίες που υποστηρίζουµε... TUPELO CHILDREN'S MANSION Τα παιδιά ζουν σ ένα περιβάλλον όπου έχουν την ευκαιρία να µεγαλώσουν πνευµατικά, φυσικά και συναισθηµατικά. NEW BEGINNINGS Μητρική φροντίδα για τις λεχώνες που σκέφτονται την υιοθεσία των παιδιών σε θετούς γονείς. HAVEN OF HOPE Ένα πρόγραµµα για κορίτσια µεταξύ των ηλικιών µε προβλήµατα συµπεριφοράς. LIGHTHOUSE RANCH για αγόρια που τραυµατίζονται ή πληγώνονται από άλλα έφηβα αγόρια.

7 Εγγραφήκατε στο Περιοδικό Reflections; Αυτό το διµηνιαίο περιοδικό θα σας ευλογήσει και θα σας εµπνεύσει. ΆΤα άρθρα είναι Βιβλικά και σχετικά µε την σηµερινή χριστιανή γυναίκα. Γράψτε τον εαυτό σας, µια φίλη ή παραγγείλετε χονδρική για την εκκλησία σας. Εγγραφείτε online! See what's happening on our social sites: UPCI Ladies Ministries LadiesMinistries.org

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Ο Θεός µας είναι Πιστός! Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Φεβρουάριος 2016 Επισκεφτείτε την σελίδα µας στο Facebook Ladies Prayer International και κάντε "like" στη σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Η Καρδιά της Προσευχής Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Φεβρουάριος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Η Καρδιά της Προσευχής Από την

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Οκτώβριος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Μία Προσευχή Αλλάζει Τα Πάντα Από την Debbie Sanders Πιστεύω

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Συνεχίστε να εµπιστεύεστε! Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Ιούνιος 2016 Επισκεφτείτε τη σελίδα µας στο Facebook Ladies Prayer International και κάντε "like"! Όταν ο Θεός

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Ιανουάριος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Επιμονή Στην Προσευχή Από την Linda Poitras " Αλλά χάρις

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church International Ladies Ministries Μάιος 2015 Μητέρες Που Προσεύχονται Από την Darla Brochu Μερικές από τις πιο τρυφερές αναµνήσεις που έχω

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter. United Pentecostal Church Μάιος Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page!

Ladies Prayer International Newsletter. United Pentecostal Church Μάιος Visit Ladies Prayer International on Facebook and like our page! Περπατώ µε τον Θεό! Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Μάιος 2016 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Επιθυµώ τα παιδιά µου να περπατούν µε

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter. Επισκεφτείτε τις Ladies Prayer International στο Facebook και κάντε "like" στη σελίδα µας!

Ladies Prayer International Newsletter. Επισκεφτείτε τις Ladies Prayer International στο Facebook και κάντε like στη σελίδα µας! Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Intl Ιούλιος 2018 Επισκεφτείτε τις Ladies Prayer International στο Facebook και κάντε "like" στη σελίδα µας! Πιστεύετε Στα Θαύματα; Από

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter. Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page!

Ladies Prayer International Newsletter. Visit Ladies Prayer International on Facebook and like our page! Καλυµµένη µε Προσευχή Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Οκτώβριος 2016 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Η Πιο Ειλικρινή Προσευχή της Μητέρας

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter. United Pentecostal Church Intl Σεπτέµβριος 2018

Ladies Prayer International Newsletter. United Pentecostal Church Intl Σεπτέµβριος 2018 Οι Προσευχές της Γιαγιάς Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Intl Σεπτέµβριος 2018 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Η Κληρονομιά μιας Προσευχόμενης

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter. Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page!

Ladies Prayer International Newsletter. Visit Ladies Prayer International on Facebook and like our page! Γιατί Να Προσευχόµαστε; Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Ιούνιος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Κάντε "Like" στις Ladies Prayer

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Αποτελεσµατική Ένθερµη Προσευχή Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Σεπτέµβριος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Αποτελεσματική Ένθερμη

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Καθώς Προσευχόµαστε για τα Χαµένα Αγαπηµένα µας Πρόσωπα Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Ιούλιος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page!

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Όταν Προσευχόµαστε για τα Άσωτα Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Απρίλιος 2016 Ο Δρόµος Για το Σπίτι Από την Mary Loudermilk "Κάποιος είχε δύο γιούς." Έτσι ξεκινά η ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Πολεµιστής Προσευχής Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Νοέµβριος 2016 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Η Δύναµη της Προστατευτικής Προσευχής

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Προσευχές Για Προστασία Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Μάιος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! "Like" Ladies Prayer International

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Προσευχές Απόγνωσης Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Αύγουστος 2016 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Πίστη Εν τω Μέσω της Απόγνωσης Από

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter. Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page!

Ladies Prayer International Newsletter. Visit Ladies Prayer International on Facebook and like our page! Falling in Love with Jesus Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Δεκέµβριος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Ερωτευμένη με Τον Ιησού Από

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter. Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page!

Ladies Prayer International Newsletter. Visit Ladies Prayer International on Facebook and like our page! o Δίδαξε µας να Προσευχόµαστε Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Αύγουστος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Το Καλάθι της Βίβλου για

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church International Ladies Ministries Αύγουστος 2015 Like us on Facebook @ Ladies Prayer International Αυξάνοντας στη Χάρη Από την Linda Reed

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church International Ladies Ministries Ιούλιος 2015 Like us on Facebook @ Ladies Prayer International Κάτω Από Εκείνον Που Είναι Παντοδύναµος Από

Διαβάστε περισσότερα

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007 1 / 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού 4 Ιουνίου 2019 Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού Θρησκεία / Σύγχρονες Πνευματικές Μορφές Γέροντας Ελισαίος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Δεν είναι όμως οι δικές μας μαρτυρίες αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Η Χαρά του Ταξιδιού Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Δεκέµβριος 2016 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Η Χαρά του Ταξιδιού Από την Adena

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ.

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. Ι. (151) Όλα τα πράγµατα είναι αντίλαλοι της Φωνής του Θεού. 2 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church International Ladies Ministries Γυναίκες Προσευχής Διεθνώς (Πρώην DOZ) Ιανουάριος 2015 Ποιοι είμαστε Από το 1999: Οι Γυναίκες Προσευχής

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church International Ladies Ministries Ιούνιος 2015 Like us on Facebook @ Ladies Prayer International Νοκ Νοκ Από την Wanda Chavis "Νοκ νοκ" "Και

Διαβάστε περισσότερα

Mothers of Prayer Intl Newsletter

Mothers of Prayer Intl Newsletter Mothers of Prayer Intl Newsletter Mothers of Prayer Intl United Pentecostal Church International Ladies Ministries Μάιος 2014 Ήταν ο στόχος µου και η όραση µου από τότε που µου πρώτο-ζητήθηκε να ξεκινήσω

Διαβάστε περισσότερα

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo!

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo! Σε παρακαλούμε, Κύριε, χάρη στη μεσιτεία της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας και του Αγίου Ιωσήφ, να διατηρείς σταθερά τις οικογένειές μας στην αγάπη και στην ειρήνη σου. Από αγνή Παρθένο, μια νύχτα μυστική

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας ΘΥΜΑΜΑΙ; Πρόσωπα Ήρωας: Λούκας Αφηγητής 1: Φράνσις Παιδί 1: Ματθαίος Παιδί 2: Αιµίλιος Βασίλης (αγόρι):δηµήτρης Ελένη (κορίτσι): Αιµιλία Ήλιος: Περικλής Θάλασσα: Θεοδώρα 2 ΘΥΜΑΜΑΙ; CD 1 Ήχος Θάλασσας Bίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Πώς να μελετάμε τη Βίβλο του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ Στην σελίδα http://www.armonikizoi.com/2016/ek θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες και τεχνικές για την απελευθέρωση από εσωτερικά εµπόδια

Διαβάστε περισσότερα

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 α) Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Προσευχή µε Βεβαιώτητα Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church Νοέµβριος 2017 Visit Ladies Prayer International on Facebook and "like" our page! Τι Είναι η Προσευχή Από την Joy

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα παρακαλώ!... ένα βιβλίο με μήνυμα Ένα μήνυμα πού δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα ποιος είναι ο σκοπός της ζωής. Ένα μήνυμα πού ανταποκρίνεται σε κάθε ερωτηματικό και αμφιβολία σου. Η βίβλος μας φανερώνει

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΟΙΝΟ 1 Η αποκατάσταση των πάντων διά του Ιησού Χριστού

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΟΙΝΟ 1 Η αποκατάσταση των πάντων διά του Ιησού Χριστού ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΟΙΝΟ 1 Η αποκατάσταση των πάντων διά του Ιησού Χριστού 72. Το προοίμιο που ακολουθεί χρησιμοποιείται στις Λειτουργίες που είτε δεν Θεέ παντοδύναμε και αιώνιε, Δι αυτού ευδόκησες να αποκαταστήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα 18/12/2018 Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι.

Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι. Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι. Το κομποσχοίνι είναι φτιαγμένο για να κάνουμε προσευχή. Δεν είναι διακοσμητικό, ούτε κάτι μαγικό. Είναι όπλο ιερό, μας υπενθυμίζει την προσευχή την οποία

Διαβάστε περισσότερα

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή Οδηγός μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Το περίγραμμα το μαθήματος; με αποσπάσματα και περιλήψεις του

Διαβάστε περισσότερα

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Παιδιά και Εφήβους 8 έως 18 ετών

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Παιδιά και Εφήβους 8 έως 18 ετών KIDSCREEN-52 Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους Έκδοση για Παιδιά και Εφήβους 8 έως 18 ετών Page 1 of 8 Γειά σου, Ηµεροµηνία: Μήνας Χρόνος Πώς είσαι; Πως νιώθεις; Αυτά είναι τα πράγµατα που θα

Διαβάστε περισσότερα

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους 2012-2013 Συνάντηση 1 Σαββατοκύριακο 13 και 14.10.2012 Η αποστολή των δώδεκα μαθητών στον κόσμο (Ματθ. 10, 1-31) τι σημαίνει αληθινός χριστιανός- ποια είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και από τις διεθνείς συμβάσεις περί

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τη ζωή! Έφτασα εδώ με το ένστικτό μου, κι αυτό ξέρει Είμαι εγώ και είμαι καλά Κάθε εμπόδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Γι αυτό και εμείς, ενωμένοι με τους Αγγέλους και τους αγίους, διακηρύττουμε τη δόξα σου αναφωνώντας και λέγοντας (ψάλλοντας):

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Γι αυτό και εμείς, ενωμένοι με τους Αγγέλους και τους αγίους, διακηρύττουμε τη δόξα σου αναφωνώντας και λέγοντας (ψάλλοντας): ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ 99. Παρ ότι η δεύτερη ευχή είναι συγκροτημένη με το προοίμιό της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα προοίμια, ιδιαίτερα με εκείνα που σε περίληψη περιγράφουν το Μυστήριο της Σωτηρίας,

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου αρχίζει να ξετυλίγει το

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν άνδρα που τον έλεγαν Ιωσήφ. Οι γονείς της, ο Ιωακείμ και

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου Υπεύθυνοι Καθηγητές Κοκκίνου Ελένη Παπαζέτης Κωνσταντίνος Καϊµακάµης Αθανάσιος Συγγραφική Οµάδα Τσιρίδης Νίκος Ραχωβίτσας Δηµήτρης Σιέλης Χρίστος Σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Πριν πολλά χρόνια, ζούσε σε μια πόλη της Ναζαρέτ μια νέα και καλή γυναίκα που την

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί!

Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί! Πρώτη συνέλευση περιοχής στη Ρομανί! Μέρος Πρώτο Σελίδα 1 "Να Επιζητείτε Ειρήνη και να την Επιδιώκετε" --1. Πέτρου 3:11 Είχαμε τη χαρά να ζήσουμε από κοντά ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ στη ρομανί, στην

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Γονείς

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Γονείς KIDSCREEN-52 Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους Έκδοση για Γονείς Page 1 of 8 Ηµεροµηνία: Μήνας Χρόνος Αγαπητοί Γονείς, Πώς είναι το παιδί σας; Πως νιώθει; Αυτά είναι τα πράγµατα που θα θέλαµε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Προσαρµογή για παιδιά Εισαγωγή Η γη είναι το σπίτι µας - Ζούµε σε µια πολύ σηµαντική εποχή και πρέπει να προστατεύσουµε τη Γη. - Όλοι οι λαοί του κοσµού φτιάχνουν µια µεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος φταίει; (Κυριακή του Τυφλού)

Ποιος φταίει; (Κυριακή του Τυφλού) 1 Ιουνίου 2019 Ποιος φταίει; (Κυριακή του Τυφλού) Θρησκεία / Ιερός Άμβων Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς «Και τον ρώτησαν οι μαθητές του: Διδάσκαλε, ποιος αμάρτησε, αυτός ή οι γονείς του, για να γεννηθεί τυφλός;»

Διαβάστε περισσότερα

Παύλος και Φιλήμονας

Παύλος και Φιλήμονας Παύλος και Φιλήμονας Έχετε ποτέ διαβάσει την επιστολή του Παύλου προς τον Φιλήμονα; Είναι η πιο μικρή επιστολή του Παύλου. Μόλις και μετά βίας γεμίζει μια σελίδα Α4! Δεν το πιστεύετε; Ας τι διαβάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Οι πρώτες μου σκέψεις Ο Οδυσσέας έφυγε και τώρα είμαι μόνη μου. Πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο Όμως, με τους μνηστήρες στα πόδια μου δε μπορώ άλλο!!! Πρέπει κάτι να κάνω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης ΣΧΕΣΕΙΣ Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης 13 Μάϊου 2018 ΗΓιορτή της Μητέρας πλησιάζει (13 Μαΐου) και το Infowoman.gr θέλει να τιμήσει όλες εκείνες τις

Διαβάστε περισσότερα

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Επιμέλεια: Βασιλική Σωτηριάδη Θεού πλάσμα είναι η γυναίκα. Με την αποστροφή σου δεν προσβάλλεις εκείνην, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία Ευαγγελισμός Ευαγγελισμός είναι η ανακοίνωση στην Παναγία της καλής είδησης ότι θα γεννήσει τον Μεσσία, αυτόν που υποσχέθηκε ο Θεός και περίμενε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας»

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτή τη Γη.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΘΗΜΑ : ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΜΗΜΑ:Γ1 ΣΧΟΛΟΚΟ ΕΤΟΣ: 2007-2008 ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ (Στίχοι που δείχνουν τα όνειρα και τον πόνο των ερωτευμένων) Όλοι οι

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτήν τη γη.

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές Ενότητα 1 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Αρχική επικοινωνία με την οικογένεια για πρόσληψη Διάλογος 2: Προετοιμασία υποδοχής ασθενούς Διάλογος 3: Η επικοινωνία με τον ασθενή Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος.

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος. ΜΑΘΗΜΑ ΔΥΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Θεσσαλονίκη Καβάλα Κέρκυρα Θάσος Σαμοθράκη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους

ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Γεννήθηκα πολύ μακριά. Δεν γνωρίζω ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους θυμάμαι. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό σαν ανάμνηση

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης.

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης. Εκμυστηρεύσεις Πετρίδης Σωτήρης Email: sotospetridis@yahoo.gr 1 1.ΕΚΚΛΗΣΙΑ/ΕΣΩΤ-ΝΥΧΤΑ Η εκκλησία είναι κλειστή και ο µόνος φωτισµός που υπάρχει είναι από τα κεριά. Στα στασίδια δεν υπάρχει κόσµος. Ένας

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο.

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. 1 3 1 Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. Η επίτευξη του εκάστοτε στόχου είναι η αυταπόδεικτη

Διαβάστε περισσότερα

Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι

Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι THE THINGS U CAN SEE_GR FINAL N.indd 15 THE THINGS U CAN SEE_GR FINAL N.indd 16 π ρ ο λ ο γ ο σ Ως μοναχοσ του διαλογισμού Ζεν και πρώην καθηγητής σε ένα μικρό

Διαβάστε περισσότερα

Απλές ασκήσεις για αρχάριους μαθητές 5

Απλές ασκήσεις για αρχάριους μαθητές 5 Περιεχόμενα Το ελληνικό αλφάβητο... 9 Ενεστώτας (το βοηθητικό ρήμα είμαι) Γραμματική...10 Ενεστώτας (ενεργητική φωνή, α συζυγία) Γραμματική...10 Ενεστώτας (ενεργητική φωνή, α συζυγία και βοηθητικό ρήμα

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Ladies Prayer International Newsletter

Ladies Prayer International Newsletter Ladies Prayer International Newsletter United Pentecostal Church International Ladies Ministries Μάρτιος 2015 Καλεσµένοι Για Έναν Τέτοιο Καιρό Από την Liane R. Grant "Πριν σε µορφώσω εν τη κοιλία, σε εγνώρισα

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Παναγιώτα Βλαχάκου-Χαλούλου. ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Γηρατειά, πανάθεμάτα! Παναγιώτα Βλαχάκου-Χαλούλου, 2017 ISBN

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Παναγιώτα Βλαχάκου-Χαλούλου. ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Γηρατειά, πανάθεμάτα! Παναγιώτα Βλαχάκου-Χαλούλου, 2017 ISBN ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Παναγιώτα Βλαχάκου-Χαλούλου ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Γηρατειά, πανάθεμάτα!, 2017 ISBN 978-0-9958500-0-2 Επί τέλους η σκέψη μου τέλειωσε με την ολοκλήρωση του μικρού αυτού βιβλίου. Θέλω να γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Η κρίση άγγιξε και εμάς με τη σύζυγο άνεργη, εμένα με μείωση αποδοχών 65% και δύο κόρες στο Δημοτικό. Ψάχναμε εναλλακτικούς τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημά μας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Τοις εντευξομένοις 11 Σύντομη Εισαγωγή στον Ψαλτήρα 15 Η Ένταξη των Ψαλμικών Αναγνωσμάτων στη

Πρόλογος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Τοις εντευξομένοις 11 Σύντομη Εισαγωγή στον Ψαλτήρα 15 Η Ένταξη των Ψαλμικών Αναγνωσμάτων στη Πρόλογος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Τοις εντευξομένοις 11 Σύντομη Εισαγωγή στον Ψαλτήρα 15 Η Ένταξη των Ψαλμικών Αναγνωσμάτων στη Λατρεία της Εκκλησίας 23 Βραχυγραφίες 29 ΚΑΘΙΣΜΑ A' [Ψαλμοί

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38)

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38) Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ (Διασκευή ομιλίας στον Γυμνότοπο την 1/6/2003) 1. Το δράμα του σκοταδιού Σήμερα το Ευαγγέλιο μας μίλησε για έναν «τυφλό εκ

Διαβάστε περισσότερα