ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΟΣ. ζω ονειρευόμενος, Αγάπη..

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΟΣ. ζω ονειρευόμενος, Αγάπη.. http://tha.pblogs.gr"

Transcript

1 1 ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΟΣ ζω ονειρευόμενος, Αγάπη..

2 2 ζω ονειρευόμενος Στοιχεία επικοινωνίας: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

3 3 Δε σ ερωτεύτηκα γι' αυτό που δείχνεις ερωτεύτηκα τη δική σου παλίρροια πάνω μου πνίγοντας τις αισθήσεις μου, το λευκό στολίδι πάνω στο δέρμα φαίνεται να χάνει το φως, τη ζωή του, συντρίβομαι στο χαμήλωμα των ματιών σου και η φωνή σου γίνεται όχημα διαφυγής από τον μίζερο ρεαλισμό, δε σ ερωτεύτηκα για τη γυναίκα που υπόσχεσαι αλλά για το ανθισμένο τριαντάφυλλο στην όμορφη παρειά σου που κάνει τον έρωτα ανίκητο σύμμαχό σου, ατιθάσευτο εχθρό μου, στις ώρες που περισσεύουν μέχρι να σε ξαναδώ..

4 4 Δεν χρειάζονται φτερά για να είσαι ο άγγελός μου, λευκός χιτώνας και φως υπερουράνιο, τα μαλλιά γίνονται φωτοστέφανο και τα χέρια σου ανοιγμένες φτερούγες, στο δέρμα φέγγει φως ερωτικά λαμπερό γεύομαι την υπέρβαση του έρωτα..

5 5 Δε σαγηνεύτηκα μόνο από τη σελήνη του προσώπου σου το πέπλο με τις ξανθιές αχτίνες ομόρφυνε το στέμμα των ματιών μια οιμωγή σβήνει το παράπονο της άρνησης έσβησες τη νύχτα φιλώντας τον αέρα, κράτα ψηλά τη ρόκα που τυλίγεις την αγάπη μου και αφήνεις από το σώμα σου πουλιά της άνοιξης να φτιάχνουν φωλιές στις στέγες της ζωής..

6 6 Στο σώμα σου ο ήλιος δε δύει ποτέ η νύχτα δεν ολοκληρώνεται μένω στο μπαλκόνι της θέας σου απολαμβάνοντας τις στιγμές που φανερώνεται η μυστική σύναξη των αισθήσεων, κυνηγός της όμορφης αμαζόνας που τρέχει ερωτευμένη ανάμεσα στους ανθούς του κήπου σου, κρύβεται, χάνεται, με κοιτάει στα μάτια πίνει την ανάσα μου δραπετεύω από τον εαυτό μου και εισέρχομαι στον κόσμο του έρωτα..

7 7 Χαμήλωσε το φεγγάρι με την αγάπη που με κάνεις να σ' αγαπώ, διώξε την κακή σκέψη και βούτηξε μέσα του στον ωκεανό της φωτιάς γίνε η θεά του έρωτα αναδυόμενη από το σώμα μου δε θα αντισταθώ ορκίζομαι θα κολυμπώ μέσα σου σε όλη μου τη ζωή αν είναι ζωή η άπειρη ευτυχία μιας άχρονης στιγμής, όταν θα πλαγιάζεις στην κουπαστή όμορφου ονείρου..

8 8 Όλα εκμηδενίζονται όλα κρύβονται όλα χωρούν στα δυο σου μάτια εκεί που χάνομαι και εγώ και μεταφέρομαι σε άλλη διάσταση εκεί που παράδεισος είναι το σώμα σου και η κόλαση τα λίγα χιλιοστά μακριά σου..

9 9 Τα χέρια ενωμένα, προσεύχομαι στην εικόνα της Καρδιάς, ακίνητος με βλέμμα, που περιμένει σημείο, μέσα της, χελιδόνι να πετάξω ανάμεσα σ αιθέρια μαλλιά, παπαρούνα ν' ανθίσω σε σώμα λιπαρό, με τον Έρωτα κρυφτό σε πορφυρά μάγουλα παίζοντας την Πυθία σε οίστρο του αναστεναγμού και για της ήβης το ιερό νερό, δοχείο από λευκό μάρμαρο οι παλάμες μου κρατώντας λύρα στον εαρινό χορό των μουσών, κάνω τάμα η στάχτη μου να φωλιάσει στη λήκυθο του έρωτά σου...

10 10 Γράμμα στην αγαπημένη Αγαπημένη μου στη σελίδα επιχειρώ να θυσιάσω τις σκέψεις μου στο βωμό του έρωτα και όμως δεν είναι δύσκολο για μένα τώρα που είμαι ερωτευμένος ένα κομμάτι να προδώσω από μένα για τη δική σου επικύρωση, ο ύπνος λίγος και βασανιστικός έχει και αυτός μεταφερθεί στον τόπο της σκέψης σου και δεν βρίσκει χρόνο να ξεκουράσει τα μάτια μου, με το θαμπό φως και την αδιάφορη όψη χρονομετρούν την κάθε στιγμή της ανάμνησης και στη ρόκα της αγάπης στρίβουν το νήμα της επιθυμίας για όσα θα έρθουν αλλά δε θα είναι όσα σχεδιάζω, αγαπημένη μου στο αχανές σύμπαν παίρνω το διαβήτη και χαράζω πορεία στην αρμονία, δεν είναι εκπληκτικό; μέσα στο έρεβος η τελειότητα της ισορροπίας και στο λεπτό σχοινί της ανυπαρξίας κάνει πιρουέτες η ομορφιά,

11 11 σκέψου, είναι δύο σώματα που βάλλονται από το ένστικτο και ξεγυμνώνονται στη σιωπή για να κραυγάσει ο έρωτας, κλείσε τους οφθαλμούς και άκουσε προσεκτικά ήχους που βγαίνουν από τα κρυφά λιμάνια σου και αγγίζουν τα ατέρμονα κύματα του αιωνίου, προσπαθείς να δεις μέσα από το δακτυλίδι της υπόσχεσης τη βεβαιότητα.. ποιος όμως μπορεί να σταματήσει την ορμή του χειμάρρου βάζοντας τα στήθια του πέρα από το χέρι της αγάπης; δε θέλω να σε κουράσω με την αλαλία των προθέσεων θα προτιμήσω καθημερινά να τραβάω μια γραμμή στο μικρό μου ύψος και εκεί να περιχαρακώνω δυνάμεις έξεις, επικίνδυνες ελευθερίες, για να τις μεταμορφώσω σε μέτρο να μετρηθώ και να μετρήσω τα βήματά που θα σκαλίσω στο βράχο μου για την κατάκτηση της σελήνης της δικής μου - της δικής μας έτσι θα βρεθούν οι αύρες μας πιο κοντά μέχρι την ένωσή τους σαν απήχηση ιδιωτικής συναστρίας στον αΐδιο σκοπό της μουσικής, της θάλασσας.. Αυτά η ψυχή μου καταλαβαίνει και στα μεταφέρω αυτούσια.

12 12 Μη σταματάς να με φιλάς μη σταματάς ν εξηγείς τη σιωπή μας μη σταματάς να χτυπάς το ρόπτρο τ έρωτα Το κύμα σου περιμένω το τελευταίο και το πιο δυνατό για να παρασύρει το ισχνό σώμα και να με σπάσει σε εικόνες ή αλλιώς όπως λένε δάκρυ στον ώμο σου πριν τ αστέρια ντυθούν κι αρχίσουν τη δική τους παράσταση δώσε ένα φιλί και οι νύχτες μου άγρυπνες θα ψιθυρίζουν ερωτευμένοι οργανοπαίχτες τη μελωδία των ματιών σου..

13 13 Η όγδοη ημέρα.. Στην εβδομάδα υπάρχει ημέρα χωρίς όνομα η όγδοη η νύχτα της είναι ποτήρι που γεμίζει με την εικόνα σου και μεθώ με τη σκέψη σου, η μέρα της κάθε φορά που σε συναντώ και σου προσφέρω ένα τριαντάφυλλο της φωτιάς ξέρεις, εκείνο που το αποταμιεύεις μαζί με τα υπόλοιπα για ν' αγοράσουμε τον παράδεισο..

14 14 Στα μάτια σου η γη περιστρέφεται και εγώ δορυφόρος αεικίνητα σβήνω τα φώτα της πόλης για να διαβάσω ανερυθρίαστα τα ανομολόγητα γράμματα που έγραψα για σένα.. το φεγγάρι είναι πάντα συγκαταβατικό για τα μάτια σου..

15 15 Ένα ταξίδι που κράτησε όσο ένα φιλί χωρίς τέλος μάτια κλειστά για τον ψίθυρο που σπάραζε τα σώματα χώρεσες πιο κοντά στην ανάσα μου γλίστρησα βαθύτερα στη δίψα σου στους μυστικούς κρίνους του έρωτα κρύψε με δε θα εξαντληθώ ποτέ να σε φιλώ είναι υπόσχεση...

16 16 Για μια ολιγόλεπτη εξομολόγηση κλείνω τα μάτια ουρανός και θάλασσα χάνονται στου κορμιού σου την ακτή νησίδες στα μάτια σου από χρυσά λιόφυλλα και μυρσίνη ποθοκομμένη, μυριόστομος στεναγμός με προλαβαίνει..

17 17 Πιστεύω σε μένα, σε σένα στα χέρια σου και στα λόγια π ανάβουν το καμίνι κι ο ήλιος φουντώνει στο σπόρο και στο χώμα στα όνειρα που αν βγουν σε μια μέρα μεταμορφώνονται σε άγρια περιστέρια και σέρνουν το άρμα της Αφροδίτης, αγάπη για τη ζωή που δε γνωρίζω την ύπαρξη της κι αγωνίζομαι να μην ασχημονώ στην ιδέα της, Θείος Έρωτας..

18 18 O κόσμος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει στα δυο σου μάτια, Έρωτα, και όταν τα κλείνεις γεμίζει ο ουρανός σελήνες και αγγέλους, Έρωτα..

19 19 Κρέμομαι από τα χείλη σου όπως κρέμεται το ουράνιο τόξο απ τον ουρανό τα αθώρητα αστέρια σβήνω σαν κεράκια γενεθλίων και τ αφήνω να τρέχουν στο σώμα μου για να γίνουν λουλούδια στο δικό σου ουρανό μαζί με τις ωραιότερες σκέψεις για τη δικαιοσύνη της αγάπης, μικρές ευφάνταστες ευδαιμονίες φωτίζουν τα παράθυρα της νύχτας..

20 20 Στα μάτια σου η ωραία σιωπή.. ο ήλιος πίσω από τις βλεφαρίδες σου κρύβεται, στις γρίλιες του έρωτα ο πόθος, περιπλανώμενος μουσικός (τρελά περιφερόμενος σκόπιμα) στα στενά σοκάκια της ψυχής και του έρωτα, ένα μυστικό που ξέρω μόνο εγώ γιατί περπατώ μ ένα λουλούδι στο χέρι να σε βρω μέσα στη σιωπή σου....δεν έχω παρά ένα δάκρυ γιατί είμαι θνητός να στάξω στην αγάπη για σε κι αυτή θ' ανθίσει.. χρυσοφλόγο ηλιοβασίλεμα.. στα μάτια σου, η ωραία σιωπή..

21 21 Άνοιξα τα μάτια απ άρωμα νύχτας αστέρια έσταζαν αγάπη και έβρεχαν τα μάτια μου λευκό σύννεφο σκούπισε τον ιδρώτα της ψυχής ήμουν μέσα στην αγκαλιά σου βαθιά εξορισμένος..

22 22 Κοιμήσου αγάπη μου κοιμήσου κάθε απόψε σ αγιάζει η νύχτα άφησε τα πέντε δάκτυλα μου να κρατήσουν το χέρι σου στην νυχτερινή πορεία προς το όνειρο και καθένα απ αυτά θα κτυπάει ένα πλήκτρο των αισθήσεων που ζητάει άγγιγμα τρυφερά σίγουρο, κοιμήσου αγάπη μου κοιμήσου κάθε απόψε γεννιέται η αγάπη δεν είσαι μόνη σου στο χρόνο των θαυμάτων..

Νικηφόρου Βρεττάκου. Τα ποιήματα

Νικηφόρου Βρεττάκου. Τα ποιήματα Νικηφόρου Βρεττάκου Τα ποιήματα 1 2 ΤΑ ΤΡΥΠΙΑ ΧΕΡΙΑ 3 ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 31 Μαρτίου 1958 Νιώθω παράξενα σήμερα. Κάπως Έτσι περίπου: Όπως όταν ανοίγει ένα παράθυρο στον ήλιο κανείς, νιώθω σα ν άνοιξα μια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗ ΓΚΙΝΑΚΗ. Κατάθεση ψυχής

ΑΘΗΝΑ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗ ΓΚΙΝΑΚΗ. Κατάθεση ψυχής ΑΘΗΝΑ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗ ΓΚΙΝΑΚΗ Κατάθεση ψυχής ΚΕΡΚΥΡΑ 2010 !} αφιερωμένο σε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του!} !} εξαιρετικά αφιερωμένο στα παιδιά και τα εγγόνια μου!} ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ Βρήκα κι έσπειρα την ποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Λάκης Φουρουκλάς. Δυο φωνές και μια σιωπή

Λάκης Φουρουκλάς. Δυο φωνές και μια σιωπή 1 Λάκης Φουρουκλάς Δυο φωνές και μια σιωπή Μυθιστόρημα 2 ebooks4greeks.gr Φωτογραφία εξωφύλλου: Graceful Dancers. Duncan Noakes. Dreamstime Σχεδιασμός εξωφύλλου: Λ.Φ. Ηλεκτρονική Έκδοση (e-book): Μάρτιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ Οδυσσέας Ελύτης "ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ" Είναι νωρίς ακόμη μές στόν κόσμο αυτόν, μ ακούς Δέν έχουν εξημερωθεί τά τέρατα μ ακούς Τό χαμένο μου τό αίμα καί τό μυτερό, μ ακούς Μαχαίρι Σάν κριάρι

Διαβάστε περισσότερα

Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο)

Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο) Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο) Γιε μου, έχω φθάσει τα 50 και εσύ είσαι ακόμη 17. Κι όμως, σε αυτό το μισό αιώνα περιπλάνησής μου σε ένα κόσμο άγνωστο και βάναυσο, όμορφο και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ. Lene Mayer - Skumanz / Salvatore Sciascia

Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ. Lene Mayer - Skumanz / Salvatore Sciascia Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ Lene Mayer - Skumanz / Salvatore Sciascia Πριν πολλά, πολλά χρόνια, τότε που ζώα και άνθρωποι είχαν την ίδια γλώσσα, κατοικούσε στο δάσος πίσω από τα «βουνά των ονείρων» μια μικρή κουκουβάγια.

Διαβάστε περισσότερα

Tο καλύτερο καλοκαίρι μου! - Θοδωρή Φριλίγκου (Α Βραβείο)

Tο καλύτερο καλοκαίρι μου! - Θοδωρή Φριλίγκου (Α Βραβείο) Tο καλύτερο καλοκαίρι μου! - Θοδωρή Φριλίγκου (Α Βραβείο) Φέτος το καλοκαίρι πέρασα πολύ ωραία και θα σας το εξηγήσω πολύ καλά! Για πρώτη φορά, μόλις τέλειωσαν τα σχολεία, μετά από λίγες μέρες με πήρε

Διαβάστε περισσότερα

e-mail: seo@seo.gr http://www.seo.gr

e-mail: seo@seo.gr http://www.seo.gr ΤΟ ΤΡΑΓΟΥ Ι ΜΑΣ Τραγούδι, αγάπη, δουλειά, προσφορά, Στους γύρω σκορπάµε µας λένε Πουλιά Έλα κι εσύ µαζί µ εµάς στη συντροφιά της Ξενοιασιάς Προχώρα µπρος, κοίτα µπροστά και η ζωή Χαµογελά Τριγύρω η Φύση

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΜΕΡΟΣ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΩΝ 1. ΤΑ ΜΑΤΙΑ 7 2. ΚΑΘ Ο ΟΝ ΟΡΑ 8 3. ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ..9 4. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ...10 5. ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ..11

Α. ΜΕΡΟΣ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΩΝ 1. ΤΑ ΜΑΤΙΑ 7 2. ΚΑΘ Ο ΟΝ ΟΡΑ 8 3. ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ..9 4. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ...10 5. ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ..11 - 1 - - 2 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΜΕΡΟΣ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΩΝ 1. ΤΑ ΜΑΤΙΑ 7 2. ΚΑΘ Ο ΟΝ ΟΡΑ 8 3. ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ..9 4. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ...10 5. ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ..11 6. Η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙ ΩΛΩΝ.12 7. ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...13

Διαβάστε περισσότερα

Nυχτερινό. αυθεντικά λογοτεχνικά κείμενα μαθητών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου

Nυχτερινό. αυθεντικά λογοτεχνικά κείμενα μαθητών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου Nυχτερινό αυθεντικά λογοτεχνικά κείμενα μαθητών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου Τεύχος 15 Kαλοκαίρι 2014 ? Περιοδικό και εκδόσεις «Νυχτερινό» 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, Κύπρου και Ψαρών 28, 121 32,

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Μεγάλων Οδηγών 2014

Κλάδος Μεγάλων Οδηγών 2014 Κλάδος Μεγάλων Οδηγών 2014 Το τραγούδι του Κλάδου Μ.Ο. Ξεκινώ για την ζωή κι ο ήλιος μου φωτίζει μια καινούργια χαραυγή για μένα τώρα αρχίζει. Πίστη έχω στη ζωή με ιδανικά πλασμένη και βαθειά μεσ στην

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΕΣ ΣΠΕΡΜΠΕΡ, ΔΑΚΡΥ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ Τ. 3 Χωρίς τέλος

ΜΑΝΕΣ ΣΠΕΡΜΠΕΡ, ΔΑΚΡΥ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ Τ. 3 Χωρίς τέλος ΜΑΝΕΣ ΣΠΕΡΜΠΕΡ, ΔΑΚΡΥ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ Τ. 3 Χωρίς τέλος (Στα αποσπάσματα που ακολουθούν σκιαγραφούνται τα πορτρέτα δύο ηρωίδων του μυθιστορήματος. Οι τίτλοι των «κεφαλαίων» είναι της μεταφράστριας) ΛΙΟΥΜΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μέρες Πριν Έρθεις

Οι Μέρες Πριν Έρθεις Οι Μέρες Πριν Έρθεις ( ΑΝ ΡΕΑΣ ΦΛΟΥΡΑΚΗΣ ) 1 η παράσταση 2002, Θέατρο του Νότου / Αµόρε. Σκηνοθεσία : Γιάννης Μόσχος. Σκηνικά κοστούµια : Ειρήνη Σαριµούτσου. Φωτισµοί : Τάσος Παλαιορούτας. Μουσική επιµέλεια

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία για τη γιορτή της Μητέρας

Ομιλία για τη γιορτή της Μητέρας Ομιλία για τη γιορτή της Μητέρας Εκφωνήθηκε στις 10 Μαΐου 2009 στην Ιερά Μονή Παναγίας Βιγλιώτισσας από τον Δ/ντή του Α Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως κ. Γεώργιο Μαμάκη Πίστευα πως ερχόμαστε στον πλανήτη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ Η μπόρα Το κόκκινο σπίτι Το χρώμα του φεγγαριού Σκισμένο ψαθάκι

ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ Η μπόρα Το κόκκινο σπίτι Το χρώμα του φεγγαριού Σκισμένο ψαθάκι ΚΑΛΕΝΤΗΣ Γεννήθηκα σ' ένα χωριό της Κρήτης, κοντά στα Χανιά. Ο πατέρας μου ήταν δάσκαλος και η μητέρα μου ονειροπόλα. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ δύσκολα κι έτσι αναγκάστηκα από νωρίς να ψάχνω τα μονοπάτια

Διαβάστε περισσότερα

Μια παρέα με... καρδιά!

Μια παρέα με... καρδιά! Μια παρέα με.. καρδιά! Copyright: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Βασ. Σοφίας 2 ΑΘΗΝΑ 10674 Tηλ. 210-7272100 Fax: 210-7244620 URL: http://ec.europa.eu/ellada e-mail: comm-rep-athens@ec.europa.eu

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χρήστος Τερζίδης εξηγεί γιατί η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι.

Ο Χρήστος Τερζίδης εξηγεί γιατί η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι. On the road Ο Χρήστος Τερζίδης εξηγεί γιατί η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι. 10.06.2014 Το ερώτημα είναι ποια είναι τα όνειρα σου, ο δρόμος είναι εύκολος. Αν ξέρεις τα όνειρα σου, ο δρόμος φωτίζεται μόνος

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί. Της άρεσε αυτή η λέξη. Ακόμα και τώρα, όποτε την άκουγε, το κοριτσάκι που υπήρχε μέσα της σκιρτούσε. Κι ας

Μαζί. Της άρεσε αυτή η λέξη. Ακόμα και τώρα, όποτε την άκουγε, το κοριτσάκι που υπήρχε μέσα της σκιρτούσε. Κι ας 1 «Να αποφασίσω; Τι εννοείς;» Η Δανάη κοίταξε τον άντρα που βρισκόταν δίπλα της στο κρεβάτι, ακουμπισμένος στον αγκώνα του. Το μεσημεριανό φως που γλιστρούσε από τις γρίλιες έριχνε διάσπαρτες σπίθες στο

Διαβάστε περισσότερα

βιβλίο παιδικων ονείρων

βιβλίο παιδικων ονείρων Ë Ï Ã Ï Í Å Ù Í & Ê Ó Η ΠΡΟΟ ΟΣ 1971 - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ ΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤ. Β ΗΜΟΤ. ΣΧΟΛ. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 2 ου & 5 ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Ï Ë Õ Ã Ó Ï 5 o õ Ä Ç Ì Ï Ô É Ê

Διαβάστε περισσότερα

109 Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στο γάμο μας που θα γίνει το... & ώρα... στον Ιερό Ναό...

109 Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στο γάμο μας που θα γίνει το... & ώρα... στον Ιερό Ναό... KEIMENA (ΓΑΜΟΥ) 101 Σας προσκαλούμε στην πρεμιέρα της κοινής μας ζωής... Η αυλαία θα ανοίξει το...& ώρα... στον Ιερό Ναό... 102 Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας η παρουσία σας στο γάμο μας που

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Eπιμέλεια Αλεξάνδρα Χολέβα Περσεφόνη Mήττα. M. K.. ΣYΛΛOΓOΣ KAPKINOΠAΘΩN MAKEΔONIAΣ-ΘPAKHΣ Εγνατίας 65, 1ος όρ. Θεσσαλονίκη (546 31) - Tηλ. 2310 241911 - Fax 2310

Διαβάστε περισσότερα

Mες στη βροχή 2014: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Mες στη βροχή 2014: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ Mες στη βροχή Σειρά: Ελληνική Πεζογραφία Tίτλος πρωτοτύπου: Μες στη βροχή Συγγραφέας: Νινέττα Οράτου Eπιμέλεια: Ελευθερία Μεταξά Σελιδοποίηση: APXETYΠO ΓPAΦIKEΣ TEXNEΣ Εκπόνηση εξωφύλλου: Ηλίας Μασούρης

Διαβάστε περισσότερα

Οδυσσέας Ελύτης - Το Μονόγραμμα (1971) Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο

Οδυσσέας Ελύτης - Το Μονόγραμμα (1971) Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο Οδυσσέας Ελύτης - Το Μονόγραμμα (1971) Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο Ι Θα γυρίσει αλλού τις χαρακιές Της παλάμης, η Μοίρα, σαν κλειδούχος Μια στιγμή θα συγκατατεθεί ο Καιρός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Copyright 2013 A.N. Triantafyllou Smashwords Edition Διαβάστε επίσης: Επισκέπτης (https://www.smashwords.com/books/view/336379) Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ο Μ Ο Ν Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Δ Υ Σ Σ Ε Α Ε Λ Υ Τ Η

Τ Ο Μ Ο Ν Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Δ Υ Σ Σ Ε Α Ε Λ Υ Τ Η Τ Ο Μ Ο Ν Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Δ Υ Σ Σ Ε Α Ε Λ Υ Τ Η ΕΝΔΥΜΙΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 2007 Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο Ι Θα γυρίσει αλλού τις χαρακιές της παλάμης, η Μοίρα, σαν κλειδούχος μια

Διαβάστε περισσότερα

τον φρόντιζε με προσοχή, αλλά, όταν ήρθε η γυναίκα του στο σπίτι, άφησε την ίδια να αναλάβει τη διαμόρφωσή του. Σύντομα, ο κήπος γέμισε

τον φρόντιζε με προσοχή, αλλά, όταν ήρθε η γυναίκα του στο σπίτι, άφησε την ίδια να αναλάβει τη διαμόρφωσή του. Σύντομα, ο κήπος γέμισε ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Ο Γιώργης σηκώθηκε αξημέρωτα. Μια ανησυχία τον βάραινε όλο το βράδυ και στριφογύριζε στο κρεβάτι του. Κατά τις πέντε το πρωί αναστέναξε βαριά, δεν είχε νόημα να προσπαθεί να κοιμηθεί πλέον.

Διαβάστε περισσότερα

Π ΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ Σ ΚΟΤΕΙΝΕΣ Α ΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ ΚΡΙ

Π ΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ Σ ΚΟΤΕΙΝΕΣ Α ΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ ΚΡΙ Π ΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ Σ ΚΟΤΕΙΝΕΣ Α ΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ ΚΡΙ 1 Peninta apoxroseis darker films 25-9 backup.indd 1 25/9/2012 2:51:25 μμ EL JAMES 2 Peninta apoxroseis darker films 25-9 backup.indd 2 25/9/2012 2:51:25 μμ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα αλλάξεις και θα γίνεις. άριστος µαθητής σ όλα τα. µέθοδος για γενική πρόοδο)

Πώς θα αλλάξεις και θα γίνεις. άριστος µαθητής σ όλα τα. µέθοδος για γενική πρόοδο) Βασίλης Χολέβας Παιδαγωγός - Νοµικός Θεσσαλονίκη Πώς θα αλλάξεις και θα γίνεις άριστος µαθητής σ όλα τα µαθήµατα (Μια αποτελεσµατική µέθοδος για γενική πρόοδο) Εισαγωγή Οι περισσότεροι µαθητές σε κάθε

Διαβάστε περισσότερα