ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ"

Transcript

1 Κ.Δ.Π. 93/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 93 Οι περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Κώδικες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και Διαφημίσεων) Κανονισμοί του 2001, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 17Ε Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που του δίδει το άρθρο 17Ε του περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμου, εκδίδει με την Κεφ. 300Α. έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, τους ακόλουθους Κανονισμούς. wxm> i960 (1043) 21 του του του του του του του του του του του του του του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του 2001.

2 Συνοπτικός τίτλος. Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Παράρτημα Ι. Περιεχόμενο Εκπομπών. Παράρτημα II. Κώδικας Διαφημίσεων και Τηλεμπορικών Μηνυμάτων. Παράρτημα III. Κ.Δ.Π. 93/ Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Κώδικες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και Διαφημίσεων) Κανονισμοί του Το Ίδρυμα εφαρμόζει τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ο οποίος εκτίθεται στο Παράρτημα Ι των παρόντων Κανονισμών. 3. Το Ίδρυμα μεριμνά ώστε το περιεχόμενο των εκπομπών του να συνάδει με τα όσα εκτίθενται στο Παράρτημα II των παρόντων Κανονισμών. 4. Το Ίδρυμα εφαρμόζει τον Κώδικα Διαφημίσεων και Τηλεμπορικών Μηνυμάτων ο οποίος εκτίθεται στο Παράρτημα III των παρόντων Κανονισμών.

3 1045 Κ.Δ.Π. 93/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (Κανονισμός 2) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ! ΔΕΟΝΤΟΑΟΠΑΣ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ 1. Ο σεβασμός της αλήθειας και του δικαιώματος του πολίτη για αντικειμενική, ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση αποτελεί υποχρέωση του Ρ.Ι.Κ. και των λειτουργών του. 2. Ο σεβασμός του δικαιώματος του δημοσιογράφου για απρόσκοπτη πρόσβαση στις πηγές ειδήσεων και η διαφάνεια είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για ορθή ενημέρωση. 3. Το ήθος, η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα, η διαγωγή, η συμπεριφορά και το επαγγελματικό επίπεδο των δημοσιογράφων θα πρέπει να είναι της υψηλότερης δυνατής στάθμης. 4. Οι δημοσιογράφοι έχουν την υποχρέωση να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία τους και να μην επιτρέπουν παρεμβάσεις στο έργο τους. 5. Οι δημοσιογράφοι κατά την ενάσκηση του λειτουργήματος τους (1) Σέβονται και προάγουν τη δημοκρατία και τις άλλες πανανθρώπινες αξίες. Σέβονται και προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων, (2) επιδεικνύουν την αρμόζουσα ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια και είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην παρουσίαση θεμάτων, όπως η βία, το έγκλημα, ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος, καθώς και πληροφοριών ή εικόνων που μπορούν να προκαλέσουν πανικό ή φρίκη ή αποτροπιασμό, και (3) ενεργούν πάντοτε με καλή πίστη και συμμορφώνονται με το γράμμα και το πνεύμα του παρόντος Κώδικα. ΜΕΡΟΣ II 1. ΑΚΡΙΒΕΙΑ Το Ρ.Ι.Κ. μεριμνά ώστε να μη μεταδίδονται στις εκπομπές του ανακριβείς, παραπλανητικές, φανταστικές ή διαστρεβλωτικές της αλήθειας ειδήσεις, πληροφορίες ή σχόλια. Σε περίπτωση που έχει συμβεί κάτι τέτοιο υποχρεούται σε άμεση διόρθωση ή/και απολογία. 2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Το Ρ.Ι.Κ. έχει την υποχρέωση να προστατεύει και να ανταμείβει τους δημιουργούς ή κατόχους πνευματικής ιδιοκτησίας, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον δίκαιο που αφορά την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Εκεί που επιτρέπεται η αναδημοσίευση από άλλη πηγή γίνεται με σεβασμό προς το συγγραφέα/δημιουργό και αναφέρεται η πηγή. 3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ Το Ρ.Ι.Κ. παρέχει στους επηρεαζόμενους, στην κατάλληλη περίπτωση και ιδιαιτέρως όταν έχουν υποστεί επίθεση, την ευκαιρία να απαντήσουν ανάλογα. 4. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ Η υπόληψη και η ιδιωτική ζωή κάθε προσώπου τυγχάνει σεβασμού. Παρεμβάσεις και έρευνες στην ιδιωτική ζωή προσώπων, χωρίς τη συγκατάθεση τους, περιλαμβανομένης της βιντεογράφησης ή ηχογράφησης προσώπων σε ιδιωτική περιουσία, καθώς και η λήψη πληροφοριών με μηχανισμούς υποκλοπής,

4 Κ.Δ.Π. 93/ είναι γενικά απαράδεκτες και η δημοσιοποίηση τους μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αποκλειστικά προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. 5. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Έρευνες ή λήψη και μετάδοση βιντεογραφημένων ή ηχογραφημένων στιγμιότυπων προσώπων σε νοσοκομεία ή άλλα παρόμοια ιδρύματα γίνονται με διακριτικότητα και κατόπιν αδείας όπου τούτο ενδείκνυται και αφού δηλωθεί αρμοδίως η ταυτότητα των λειτουργών του Ρ.Ι.Κ. 6. ΠΕΝΘΟΣ ΘΛΙΨΗ Σε περίπτωση πένθους, θλίψης ή ψυχικού κλονισμού απαγορεύονται τά κοντινά πλάνα και αναμένεται η πλέον διακριτική κάλυψη του γεγονότος. Επιβάλλεται στο μέγιστο βαθμό προσέγγιση που να τη χαρακτηρίζει διακριτικότητα και συμπάθεια και αποφυγή οποιασδήποτε πράξης που δυνατό να οξύνει τον ανθρώπινο πόνο. 7. ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (1) Οι δημοσιογράφοι υποχρεούνται όπως εξασφαλίζουν με νόμιμα μέσα πληροφορίες με βιντεογράφηση ή ηχογράφηση στιγμιότυπων και ουδέποτε με ψευδείς παραστάσεις ή με άλλο δόλιο τρόπο. (2) Με εξαίρεση την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, έγγραφα και βιντεογραφήσεις ή ηχογραφήσεις μπορούν να λαμβάνονται μόνο με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη τους. (3) Οι δημοσιογράφοι δεν αποκτούν ούτε προσπαθούν να αποκτήσουν πληροφορίες ή βιντεογραφημένα/ηχογραφημένα στιγμιότυπα με εκφοβισμό, απάτη ή εκβιασμό. 8. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Οι δημοσιογράφοι έχουν δωρεάν πρόσβαση σε πληροφορίες από ιδιωτικές ή δημόσιες πηγές. 9. ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ Οι δημοσιογράφοι δε δέχονται δώρα αναφορικά με την άσκηση του λειτουργήματος τους. Εκτός σε εξαιρετικές περιπτώσεις που καλύπτονται από το δημόσιο συμφέρον, λειτουργοί δεν πληρώνουν ή δωροδοκούν μάρτυρες σε ποινικές υποθέσεις, ή πρόσωπα που έχουν ανάμειξη σε εγκληματικές ενέργειες, περιλαμβανομένων μελών των οικογενειών τους, με σκοπό την εξασφάλιση πληροφοριών ή βιντεογραφημένων ή ηχογραφημένων στιγμιότυπων. 10. ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ Οι δημοσιογράφοι σέβονται πλήρως την αρχή ότι ο ύποπτος ή κατηγορούμενος για διάπραξη αδικήματος είναι αθώος μέχρις αποδείξεως, σύμφωνα με το νόμο, του αντιθέτου και συνεπώς αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε το οποίο να οδηγεί σε συμπεράσματα ως προς την ενοχή ή αθωότητα του υπόπτου ή/και κατηγορουμένου ή τείνει να το διασύρει ή διαπομπεύσει. 11. ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Δεν αποκαλύπτεται άμεσα ή έμμεσα η ταυτότητα θυμάτων βιασμού και άλλων σεξουαλικών αδικημάτων. Ειδικότερα στην περίπτωση παιδιών ισχύουν τα πιο κάτω (α) Ουδέποτε αποκαλύπτεται η ταυτότητα παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών που είναι παραπονούμενοι, μάρτυρες ή κατηγορούμενοι σε υποθέσεις διάπραξης σεξουαλικών αδικημάτων.

5 1047 Κ.Δ.Π. 93/2001 (β) Δε γίνεται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση αναφορά σε συγγένεια ή άλλη σχέση του κατηγορουμένου και του παιδιού. (γ) Ο όρος «αιμομιξία» δε χρησιμοποιείται και η κατηγορία περιγράφεται ως σοβαρό αδίκημα εναντίον παιδιών ή με άλλη κατάλληλη παρόμοια περιγραφή. 12. ΠΑΙΔΙΑ Οι δημοσιογράφοι κατά κανόνα δεν παίρνουν συνεντεύξεις από και δε φωτογραφίζουν παιδιά κάτω των 16 ετών, σε σχέση με θέματα που αφορούν την προσωπική τους κατάσταση ή ευημερία, χωρίς τη συγκατάθεση γονέων ή των κηδεμόνων τους. 13. ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Αποφεύγεται οποιαδήποτε απ' ευθείας ή άλλη αναφορά εναντίον προσώπου που περιέχει στοιχεία προκατάληψης με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική προέλευση, την περιουσία ή καταγωγή ή την ηλικία ή άλλο καθεστώς περιλαμβανομένης της φυσικής ή διανοητικής ασθένειας ή αναπηρίας. 14. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΦΕΛΗ Οι δημοσιογράφοι δε χρησιμοποιούν και δε μεταδίδουν για προσωπικό όφελος, πριν από τη γενική δημοσιοποίηση τους, οικονομικής φύσεως πληροφορίες τις οποίες λαμβάνουν. 15. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ Οι δημοσιογράφοι έχουν την ηθική υποχρέωση να τηρούν την επαγγελματική εχεμύθεια αναφορικά με την πηγή πληροφοριών που λήφθηκαν εμπιστευτικά. Ο δημοσιογράφος δεν υποχρεούται να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του. 16. ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ (1) Οι δημοσιογράφοι δεν αποκαλύπτουν τις πληροφορίες που τυχόν επηρεάζουν τη δημόσια τάξη, την άμυνα του κράτους, το δημόσιο συμφέρον ή τα δικαιώματα τρίτου προσώπου. (2) Στον παρόντα Κώδικα, περιπτώσεις οι οποίες κατ' επίκληση του δημόσιου συμφέροντος δικαιολογούν παρέκκλιση από τον κανόνα, είναι κυρίως οι ακόλουθες: (α) Υποβοήθηση ανίχνευσης ή αποκάλυψη του εγκλήματος (β) προστασία της δημόσιας ασφάλειας ή υγείας (γ) προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων (δ) παρεμπόδιση του κοινού από παραπλάνηση σαν αποτέλεσμα πράξεων ή δηλώσεων ατόμων ή οργανισμών. 17. ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Για θέματα εθνικής ασφάλειας οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να αποκαλύπτουν πληροφορίες που πιθανόν να προκαλέσουν πανικό στο κοινό ή να βλάψουν την εθνική ασφάλεια. 18. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Απαγορεύεται η άμμεση ή έμμεση διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημερωτικών εκπομπών.

6 Κ.Δ.Π. 93/ Ερμηνεία Ζώνη. Εισαγωγικές διατάξεις. Κατάταξη Ταινιών, προειδοποιητικά σήματα σε τηλεοπτικά προγράμματα. Δελτία ειδήσεων. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II (Κανονισμός 3) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ «Ζώνη» σημαίνει τη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας προβάλλονται προγράμματα κατάλληλα για άτομα πάνω των 15 ετών. Η ζώνη αρχίζει στις 21:00 για τις νύκτες που ακολουθούνται από εργάσιμες μέρες και στις 22:00 για τις νύκτες που ακολουθούνται από τις μη εργάσιμες μέρες του Σαββάτου, της Κυριακής, των εορτών και των σχολικών αργιών, όπως αυτές καθορίζονται στους εκάστοτε ισχύοντες περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης Κανονισμούς και λήγει στις 5:30 της επόμενης ημέρας. 1. (1) Οι εκπομπές να ευρίσκονται στο ποιοτικό επίπεδο που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή του ΡΙΚ ως δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. (2) Το ΡΙΚ φροντίζει όπως σ' όλες τις εκπομπές του (συμπεριλαμβανομένων και των διαφημίσεων) διασφαλίζεται σεβασμός προς την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη, τον ιδιωτικό βίο, την επαγγελματική, επιστημονική, κοινωνική, καλλιτεχνική, πολιτική ή άλλη συναφή δραστηριότητα κάθε προσώπου, η εικόνα του οποίου εμφανίζεται στην οθόνη ή το όνομα του οποίου γνωστοποιείται από πρόγραμμα του ΡΙΚ. (3) Το ΡΙΚ λαμβάνει μέτρα για τήρηση των γενικά παραδεκτών κανόνων της ευπρέπειας και της καλαισθησίας στη γλώσσα και στη συμπεριφορά, λαμβάνοντας υπόψη το είδος, τη μορφή και το περιεχόμενο κάθε εκπομπής. Ιδιαίτερη μέριμνα επιβάλλεται στα προγράμματα που μεταδίδονται σε χρόνο κατά τον οποίο ενδεχομένως παρακολουθούν ανήλικοι. (4) Το ΡΙΚ διασφαλίζει ότι οι τηλεθεατές ή ακροατές είναι πάντοτε ενήμεροι σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος που παρακολουθούν. (5) Τα προγράμματα τα οποία μεταδίδονται εκτός της «ζώνης» πρέπει να είναι κατάλληλα για όλο το κοινό, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών κάτω των 15 ετών. (6) Η μετάδοση προγραμμάτων που πιθανόν να βλάψουν τη φήμη ατόμων, εταιρειών ή οργανισμών πρέπει να αποφεύγεται. 2. (1) Με βάση τα κριτήρια που αναφέρονται στους παρόντες Κανονισμούς δίνονται προειδοποιήσεις σχετικά με τη φύση της εκπομπής, είτε αυτή βρίσκεται χρονικά εντός της «ζώνης» είτε εκτός. (2) Απαγορεύεται η προβολή εκπομπών με έντονο ερωτικό περιεχόμενο. (3) Προγράμματα τα οποία προβάλλονται γιά δεύτερη ή πολλοστή φορά φέρουν κατά διαστήματα διακριτική ένδειξη στο άνω δεξιό μέρος της οθόνης με το γράμμα (Ε) εντός παρενθέσεως. 3. (1)(α) Τα δελτία ειδήσεων προετοιμάζονται και μεταδίδονται με ακρίβεια, αντικειμενικότητα, αμεροληψία, πολυμέρεια και τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα (β) ουσιώδη λάθη κατά τη μετάδοση των γεγονότων διορθώνονται αμελλητί σε επόμενο δελτίο ειδήσεων. (2) Οι πιο κάτω κανόνες ισχύουν στην περίπτωση προβολής βίας, στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές (α) Οι νεκροί τυγχάνουν σεβασμού και δεν προβάλλονται από τηλεοράσεως, εκτός εάν υπάρχει σοβαρός λόγος

7 1049 Κ.Δ.Π. 93/2001 (β) απαγορεύονται τα κοντινά πλάνα νεκρών και σοβαρά τραυματισμένων, οι οποίοι είναι θύματα πολέμου, ατυχήματος ή εγκληματικής πράξης (γ) αποφεύγεται γενικά η προβολή κοντινών πλάνων αιμορραγούντων προσώπων ή που βρίσκονται σε ακραία κατάσταση θλίψης ή θυμού (δ) μετάδοση τυχόν εικόνων (σκηνών) ακατάλληλων για ανηλίκους ή που πιθανόν θίγουν τις ευαισθησίες των τηλεθεατών είναι σύντομες (ε) λαμβάνεται ειδική πρόνοια για ρεπορτάζ με θέμα τη βία εναντίον παιδιών, γυναικών ή ηλικιωμένων, που πιθανόν να προκαλέσουν φόβο, ώστε αυτά να προετοιμάζονται με ευαισθησία. (3) Τα μέρη του δελτίου ειδήσεων που μπορούν να γίνονται αντικείμενο χορηγίας είναι η ενημέρωση για το συνάλλαγμα, τα χρηματιστηριακά νέα, το δελτίο καιρού και η αθλητική ενημέρωση. (4) Απαγορεύεται η μετάδοση ονομάτων νεκρών πριν εξακριβωθεί ότι έχουν ενημερωθεί οι στενοί συγγενείς. 4. Οι πιο κάτω κανόνες αφορούν τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στις Χρήση εκπομπές: γλώσσας και ^ ' υποτιτλισμός. (1) Οι γενικά αποδεκτοί κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού της ελληνικής γλώσσας λαμβάνονται υπόψη και τηρούνται κατά τη σύνταξη, παρουσίαση και τον υποτιτλισμό των εκπομπών. Το ίδιο ισχύει και για τη σύνταξη και παρουσίαση ξενόγλωσσων εκπομπών ή την προφορά ξένων ονομάτων και λέξεων στο πλαίσιο των ελληνικών εκπομπών. Οι ξενόγλωσσες εκπομπές, κατά το δυνατό, εκφωνούνται από πρόσωπα των οποίων η γλώσσα της εκπομπής είναι η μητρική. (2) Στην περίπτωση ξενόγλωσσων εκπομπών οι υπότιτλοι μεταδίδονται συγχρόνως με την πορεία του διαλόγου και αποδίδουν στην ελληνική γλώσσα το ακριβές νόημα του. (3) Απαγορεύεται (α) Η χρήση της γλώσσας με τρόπο που μπορεί να θίξει τις ευαισθησίες θρησκευτικών, φυλετικών, πολιτικών ή άλλων κοινωνικών ομάδων (β) η ΧΟήση λέξεων ή εκφράσεων που πιθανόν να θίξουν άτομα με σωματικές ή πνευματικές ανικανότητες (γ) η μετάδοση βωμολοχιών σε προγράμματα εκτός «ζώνης»; 5. Στις ψυχαγωγικές εκπομπές απαγορεύονται περιεχόμενο (α) Οι εικόνες (σκηνές) βίας, όταν προβάλλονται κυρίως για να δημιουργή εκπομπών*" σουν έξαψη στον τηλεθεατή ή ακροατή, και δικαιολογούνται, μόνο εάν αποτελούν ουσιαστικό μέρος της δραματικής ή ενημερωτικής εκπομπής στην οποία ανήκουν (β) η προβολή ασυνήθιστων εργαλείων ή μεθόδων προκλήσεως πόνου ή κακώσεως, ιδίως όταν είναι εύκολη η απομίμηση (γ) οι εκπομπές που αποσκοπούν ή έχουν ως αποτέλεσμα την ενθάρρυνση ή πρόκληση ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς που περιλαμβάνει την εκτέλεση βίαιων εγκλημάτων (δ) να παρουσιάζεται το κάπνισμα, η χρήση ναρκωτικών και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ως φυσιολογική και συναρπαστική δραστηριότητα και με τρόπο που να την καθιστά κοινωνικά αποδεκτό τρόπο ζωής, για τη νεολαία (ε) οι σκηνές βίας ή η άσκηση βίας γενικά με θύματα ανηλίκους

8 Κ.Δ.Π. 93/ ιδιωτική ζωή. (στ) οι μεταδόσεις ακραίας βίας συμπεριλαμβανομένου του βιασμού (ζ) εκπομπές που περιέχουν λεπτομερώς τη διαδικασία αυτοκτονίας ή απόπειρας αυτοκτονίας (η) οι εικόνες (σκηνές) βίας σε κινούμενα σχέδια ή άλλα παιδικά προγράμματα (θ) οι εικόνες (σκηνές) που περιέχουν χιούμορ σε βάρος ατόμων με ειδικές ανάγκες, πνευματικές ή σωματικές (ι) η μετάδοση εκτός «ζώνης» εικόνων (σκηνών) που περιέχουν βία στην οικογένεια. Κατ' εξαίρεση προβάλλονται μόνο πληροφοριακής ή εκπαιδευτικής φύσεως εικόνες (σκηνές) (κ) η μετάδοση επικίνδυνης συμπεριφοράς η οποία είναι δυνατό να γίνει αντικείμενο μίμησης από το κοινό και οπωσδήποτε απαγορεύεται εκτός «ζώνης» (λ) η μετάδοση οποιουδήποτε προγράμματος που δυνατό να ενθαρρύνει ή προτρέπει τη διάπραξη εγκλήματος (μ) η μετάδοση εκπομπών που θίγουν ανεπανόρθωτα την αξιοπρέπεια των δύο φύλων, φυλετικών, εθνικών, θρησκευτικών ομάδων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες. 6. (1) Όσο αφορά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής απαγορεύεται (α) Η μυστική βιντεογράφηση, ηχογράφηση και φωτογράφηση προσώπων σε ιδιωτικό χώρο καθώς και η μετάδοση του υλικού χωρίς τη συγκατάθεση των εμπλεκομένων σε ενημερωτική ή ψυχαγωγική εκπομπή. Η μετάδοση τους δικαιολογείται μόνο σε περιπτώσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Το ίδιο ισχύει και για δημόσιο χώρο, όταν ο φακός ή το μικρόφωνο επικεντρώνεται συνεχώς σε συγκεκριμένο άτομο, το οποίο διακινείται σε δρόμους, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους (β) η βιντεογράφηση ή φωτογράφηση κοντινών πλάνων και η ηχογράφηση προσώπων που βρίσκονται σε βαθύ πένθος ή σε συνθήκες ακραίας έντασης (π.χ. σε νοσοκομεία) και η μετάδοση του υλικού σε ενημερωτική ή ψυχαγωγική τηλεοπτική εκπομπή, εκτός αν δοθεί από τους εμπλεκόμενους η αναγκαία άδεια (Υ) Ή χρήση κρυμμένων ή καλυμμένων μηχανών λήψεως είτε φωτογραφικών είτε βιντεοκάμερων ή μαγνητοφώνων σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο για κατασκοπία προσώπων, καθώς και η μετάδοση του ηχητικού ή οπτικοακουστικού υλικού που λήφθηκε με τέτοια μέσα (δ) η βιντεογράφηση, ηχογράφηση και φωτογράφηση σε ιδιωτικό χώρο και μετάδοση του υλικού χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη (ε) η ηχογράφηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και η χρήση του περιεχομένου τους σε ειδησεογραφική ή άλλη εκπομπή χωρίς τη συγκατάθεση των επηρεαζόμενων μερών. (2) Κατά τη διάρκεια μετάδοσης οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού με σκοπό τη δημόσια έκθεση εγκληματικής πράξης πρέπει να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία αθώων περαστικών. (3) Οι συνεντεύξεις στον τόπο του γεγονότος έχουν ερευνητικό χαρακτήρα και περιορίζονται στο θέμα. Απαγορεύονται επιθετικές, πιεστικές, παραπλανητικές ή προσβλητικές ερωτήσεις. Απαιτείται να δίνεται η ευκαιρία στα εμπλεκόμενα μέρη να δίνουν ολοκληρωμένη απάντηση.

9 1051 Κ.Δ.Π. 93/2001 (4) Οι ειδησεογραφικές εκπομπές, τα τηλεοπτικά τηλεπεριοδικά και οι εκπομπές με ανθρώπινες δραματικές ιστορίες (reality shows) υπόκεινται στον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας του συνημμένου στους παρόντες Κανονισμούς Παραρτήματος Ι. παράρτημα ι. (5) Τα διαφημιστικά και τηλεμπορικά μηνύματα καθώς και τα προγράμματα που λαμβάνουν χορηγία υπόκεινται στις πρόνοιες του Κώδικα Διαφημίσεων του συνημμένου στους παρόντες Κανονισμούς Παραρτήματος III. Παράρτημα ΙΙΙ. 7. (1) Τα πρόσωπα που μετέχουν ή αναφέρονται σε εκπομπή απολαμβά πρόσωπα που νουν δίκαιης, ορθής και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς. ^πομπές 06 (2) Απαγορεύεται η αλλοίωση των απόψεων και θέσεων που εκφράζονται σε εκπομπή με την αλλαγή της σειράς των ερωτήσεων και απαντήσεων, τη χρησιμοποίηση ηχητικών ή οπτικών τεχνασμάτων ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. (3) Οι φιλοξενούμενοι σε εκπομπές αντιμετωπίζονται με τρόπο δίκαιο και αντικειμενικό. Οι πιο κάτω πληροφορίες τίθενται εκ των προτέρων υπόψη των φιλοξενουμένων: (α) Το θέμα της εκπομπής (β) ο λόγος για τον οποίο προσκαλούνται στην εκπομπή (γ) ο τρόπος με τον οποίο θα συμμετάσχουν (δ) το είδος των ερωτήσεων (ε) αν η εκπομπή έχει και άλλους φιλοξενούμενους και ποιοι είναι (στ) αν η εκπομπή είναι ζωντανή ή αν θα μεταδοθεί βιντεογραφημένη (ζ) σημαντικές αλλαγές που επιφέρονται μετά την αποδοχή συμμετοχής και που ίσως να διαφοροποιούν την αρχική πρόθεση του φιλοξενουμένου να συμμετάσχει, του ανακοινώνονται έγκαιρα (η) αν θα δοθεί στο φιλοξενούμενο η ευκαιρία ανασκόπησης του προγράμματος πριν τη μετάδοση γίνεται ξεκάθαρο κατά πόσο ο φιλοξενούμενος θα έχει το δικαίωμα για αλλαγές. 8. Το ΡΙΚ λαμβάνει πρόνοια ώστε οι εκπομπές που περιέχουν διαγωνι Διαγωνιστικές σμθύς εκπομπές. (α) Να είναι απαλλαγμένες από κάθε προσυνεννόηση μεταξύ των υπευθύνων και των διαγωνιζομένων γεγονός που συνεπάγεται την ευνοϊκότερη μεταχείριση ορισμένων από αυτούς (β) να διεξάγονται με τρόπο που δεν προσβάλλει την αξιοπρέπεια των τηλεθεατών ή ακροατών ή των διαγωνιζομένων. 9. Οι πιο κάτω κανόνες ισχύουν σε περιπτώσεις συμμετοχής σε εκπομπή Συμμετοχή μέσω τηλεφώνου. ϊχώνσυ. (α) Άτομα που λαμβάνουν μέρος σε ενημερωτικές εκπομπές ή προγράμματα συζητήσεως μέσω τηλεφώνου ενημερώνονται καταλλήλως πριν βγουν στον αέρα (β) σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις ο παρουσιαστής αποκαλύπτει την ταυτότητα του και παίρνει άδεια από το εμπλεκόμενο άτομο πριν αρχίσει η συνέντευξη (γ) απαγορεύονται οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις χωρίς προειδοποίηση εκτός αν καταφανώς εξυπηρετείται το δημόσιο ή εθνικό συμφέρον.

10 Συμμετοχή παιδιών. Προστασία ανηλίκων. Κ.Δ.Π. 93/ Σε περίπτωση συμμετοχής παιδιών σε εκπομπή απαγορεύεται (α) Οι λήψεις συνεντεύξεων από παιδιά κάτω των 16 ετών, πάνω σε θέματα ουσίας, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους (β) οι ερωτήσεις σε παιδιά που αφορούν οικογενειακά θέματα ή θέματα πάνω στα οποία τα παιδιά δεν έχουν την ικανότητα να απαντήσουν ενσυνείδητα 11. (1) Η προαγγελία και παρουσίαση οποιασδήποτε μη ειδησεογραφικής εκπομπής πρέπει να σταθμίζει την αρνητική επιρροή που μπορεί η εκπομπή να ασκεί στους ανηλίκους αν προβληθεί εκτός «ζώνης». (2) Μη ειδησεογραφικές εκπομπές που δείχνουν εξευτελιστική ή βάναυση μεταχείριση ανθρώπων ή ζώων ή άλλα θέματα ή εικόνες (σκηνές) βίαιης κοινωνικής αναταραχής δεν πρέπει να μεταδίδονται εκτός «ζώνης» ή στην αρχή της «ζώνης» όταν πιθανόν να παρακολουθούν ανήλικοι. (3) Απαγορεύεται (α) Η μετάδοση προγραμμάτων εκτός «ζώνης» που ενδέχεται να βλάψουν σοβαρά τη σωματική, πνευματική ή ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων και ειδικότερα προγραμμάτων που περιέχουν πορνογραφικές εικόνες ή σκηνές βίας (β) η προβολή εκτός «ζώνης» ταινιών κινουμένων σχεδίων που περιέχουν εικόνες (σκηνές) έντονης βίας, έστω και αν οι παραγωγοί τους τις θεωρούν «παιδικές» (Υ) η παρουσίαση ανηλίκων ως μαρτύρων ή θυμάτων εγκληματικών ενεργειών ή δυστυχημάτων από τις ειδησεογραφικές και άλλες ενημερωτικές εκπομπές του ΡΙΚ. Επιτρέπεται μόνο κατ' εξαίρεση, εφόσον είναι αναγκαία για την ενημέρωση του κοινού και δεν προκαλεί πόνο ή βλάβη στην προσωπικότητα του ανηλίκου και μόνο ύστερα από γραπτή άδεια του κηδεμόνα (δ) η δημοσιοποίηση των ονομάτων ανηλίκων που εμπλέκονται σε αστυνομικές ή δικαστικές διαδικασίες και η μετάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας που δυνατό να οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας τους. 12. (1) Σε περίπτωση μετάδοσης σεξουαλικών δραστηριοτήτων σε τηλεο Σεξουαλικές δραστηριοτητες. πτικ ς κοα ραδιοφωνικές εκπομπές απαγορεύεται (α) Η προβολή συμμετοχής ανηλίκων σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες που αφορούν τη σεξουαλική πράξη (β) η μετάδοση σαδομαζοχιστικών δραστηριοτήτων καθώς και διαστροφών ή ανωμαλιών παντός είδους, οι οποίες συνιστούν διασυρμό της σεξουαλικής δραστηριότητας των ανθρώπων (γ) η προβολή δραστηριοτήτων με περιεχόμενο που δυνατό να θίξει τις ευαισθησίες της πλειονότητας των τηλεθεατών ή ακροατών (δ) η παρουσίαση εικόνων (σκηνών) σεξουαλικού σαδισμού ή μαζοχισμού ή άλλων σεξουαλικών διαστροφών. Η παρουσίαση εικόνων (σκηνών) οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού σεξουαλικών και βίαιων εικόνων (σκηνών) επιτρέπεται μόνο στο ελάχιστο μέτρο που αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για δραματικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους.

11 1053 Κ.Δ.Π. 93/2001 (2) το ΡΙΚ υποχρεούται όπως σε αναφορές ή θέματα με κεντρικό αντικείμενο το σεξ και ανάλογες μεταδόσεις τέτοιων δραστηριοτήτων σε ρεπορτάζ που ενσωματώνονται σε δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές ή εκπομπές με ανθρώπινες δραματικές ιστορίες (reality shows), λαμβάνει υπόψη την τοποθέτηση της εν λόγω εκπομπής είτε εντός είτε εκτός «ζώνης» και προβαίνει στις αναγκαίες αναπροσαρμογές. (3) Ρεαλιστικές εικόνες (σκηνές) σεξουαλικού περιεχομένου για εκπαιδευτικούς σκοπούς μπορούν να μεταδίδονται, εκτός «ζώνης», σε ντοκυμανταίρ, ή εκπαιδευτικές εκπομπές που ασχολούνται με θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. 13. (1) Σε περίπτωση μετάδοσης θεμάτων που έχουν σχέση με εγκληματι Εγκλήματα, κές πράξεις ή τρομοκρατικές ενέργειες απαγορεύεται τρομοκρατία. (α) Η ζωντανή μετάδοση τρομοκρατικών ενεργειών που πιθανόν να παρέχει βήμα προς τους τρομοκράτες να απευθύνονται προς το κοινό ή να αποτελεί μέσο διαδόσεως ή επιβολής των σκοπών τους (β) η πληρωμή σε κατάδικο ο οποίος δεν εξέτισε την ποινή του για εξασφάλιση της συμμετοχής του σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Εγκληματίες απαγορεύεται να πληρώνονται για συνεντεύξεις που αφορούν στα εγκλήματα τους (γ) η μετάδοση απόψεων προσώπων ή οργανώσεων που διασαλπίζουν τη χρήση βίας ή εγκληματικής δραστηριότητας στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη οποιωνδήποτε σκοπών (δ) η μετάδοση πληροφοριών που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ή να παρεμβάλουν εμπόδια στην προσπάθεια για λύση πειρατείας ή απαγωγής (ε) η μετάδοση λεπτομερών πληροφοριών για εγκληματικές μεθόδους και τεχνικές, καθώς και για αστυνομικές τεχνικές για την πρόληψη, ανίχνευση και πάταξη του εγκλήματος. (2) Απαγορεύεται η παρουσίαση μεθόδων εκτέλεσης εγκλημάτων κατά τρόπο ή σε περιπτώσεις που ενθαρρύνεται η μίμηση. (3) Τα εγκλήματα, η τρομοκρατία, η βία και άλλες βάναυσες και απάνθρωπες πράξεις δεν επιτρέπεται να εξυμνούνται ή να προβάλλονται επιδοκιμαστικά. 14. Σε περίπτωση μετάδοσης διαδηλώσεων και ταραχών απαγορεύονται Διαδηλώσεις (α) Τα σκηνοθετικά τεχνάσματα που επιδιώκουν την παραπλάνηση (β) η προβολή εμπρηστικών συνθημάτων ή προτροπή συμμετοχής σε ταραχές ή άλλες παράνομες ενέργειες. 15. (1) Απαγορεύεται η μετάδοση πλάνων διάρκειας μικρότερης από 1 ή 2 Παραπλάνηση καδράκια (frames), ή πλάνων τα οποία έχουν υποστεί «εφφέ» και εκπέμπουν ^[^κληση εικόνες οι οποίες μεταδίδουν μηνύματα στο υποσυνείδητο ή κοντά στο όριο του συνειδητού. (2) Λαμβάνονται μέτρα για εξουδετέρωση του κινδύνου να υποστούν τεχνητή ύπνωση ευαίσθητοι τηλεθεατές. Σε περίπτωση προβολής εικόνων (σκηνών) υπνωτισμού απαγορεύεται στον υπνωτιστή να πραγματοποιεί τον υπνωτισμό κοιτάζοντας το φακό της μηχανής λήψης. (3) Λαμβάνεται πρόνοια ώστε οι εκπομπές να μην παραπλανούν ή πανικοβάλλουν τους τηλεθεατές ή ακροατές, ιδιαίτερα, με την απομίμηση του δελτίου ειδήσεων.

12 Κ.Δ.Π. 93/ Απαγορεύσεις. Αναπαραστάσεις παλαιών γεγονότων. Ενημέρωση για προγράμματα βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα. 16. Χωρίς επηρεασμό των διατάξεων των παρόντων Κανονισμών απαγορεύεται (α) Η βιντεογράφηση ή ηχογράφηση, χωρίς άδεια, αστυνομικών ή στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων εκτός αν εξυπηρετούν καταφανώς το δημόσιο ή εθνικό συμφέρον (β) η μετάδοση μουσικής με στίχους, ή βίντεο κλιπ ή ταινιών τα οποία ωραιοποιούν το έγκλημα, τα ναρκωτικά ή την αντικοινωνική συμπεριφορά (γ) η ρεαλιστική αναπαράσταση απαγχονισμού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής εκτέλεσης ή βασανιστηρίων εκτός «ζώνης» (δ) η επίδειξη σε ενημερωτικά προγράμματα εξορκισμών ή πνευματιστικών πρακτικών. Ψυχαγωγικά προγράμματα που περιέχουν τέτοιες δραστηριότητες απαγορεύεται να προβάλλονται εκτός «ζώνης» (ε) η μετάδοση εικόνων (σκηνών) αρχείου αν έχουν καταστεί ανακριβείς ή πεπαλαιωμένες ή θίγουν το δημόσιο αίσθημα λόγω γεγονότων που έχουν μεσολαβήσει (θάνατος, καταδίκη κ.τ.λ.) ή τείνουν να παραπλανήσουν το κοινό προβάλλοντας επουσιώδη στοιχεία. 17. Απαγορεύονται αναπαραστάσεις παλαιών γεγονότων που πιθανόν να αναστατώσουν τους εμπλεκόμενους, τις οικογένειες τους ή άλλους τηλεθεατές που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση. Σε περίπτωση μετάδοσης προγραμμάτων αυτού του είδους, οι εμπλεκόμενοι ενημερώνονται έγκαιρα και οι τηλεθεατές πληροφορούνται για το περιεχόμενο με οπτικό ή ηχητικό σήμα. 18. Οι τηλεθεατές και οι ακροατές ενημερώνονται όταν πρόκειται για προγράμματα βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα και διασφαλίζεται ότι οι εμπλεκόμενοι δεν επηρεάζονται από το περιεχόμενο τέτοιων προγραμμάτων.

13 1055 Κ.Δ.Π. 93/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III (Κανονισμός 4) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ Α. ΠΡΟΟΙΜΙΟ 1. Το ΡΙΚ υποχρεούται να διασφαλίζει ότι όλες οι διαφημίσεις και τα τηλεμπορικά μηνύματα που μεταδίδει, συνάδουν με τις πρόνοιες του Νόμου και του Κώδικα Διαφημίσεων. 2. Το ΡΙΚ μπορεί να ζητήσει απόσυρση ή τροποποίηση οποιασδήποτε διαφήμισης όταν κρίνει ότι δε συνάδει με το Νόμο ή τον Κώδικα Διαφημίσεων, χωρίς καμιά ευθύνη. 3. Το ΡΙΚ μπορεί να συμβουλεύει σχετικά με την καταλληλότητα οποιασδήποτε διαφήμισης πριν από την παραγωγή της, χωρίς οποιαδήποτε δέσμευση. 4. Το ΡΙΚ δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τυχόν συμβουλές ή γνώμες ή απόψεις μελών του προσωπικού του σχετικά με το περιεχόμενο διαφημίσεων και δεν υπόκειται σε αγωγές για τυχόν απώλειες ή ζημιές που προκαλούνται ως αποτέλεσμα τέτοιων συμβουλών, γνωμών ή απόψεων. Συναφώς αναφέρεται ότι οποιεσδήποτε συμβουλές, γνώμες ή απόψεις από το προσωπικό του δεν είναι δεσμευτικές για το ΡΙΚ σε σχέση με τη συγκεκριμένη διαφήμιση ή τηλεμπορικό μήνυμα. Β. ΓΕΝΙΚΑ 1. Όλες οι διαφημίσεις και τηλεμπορικά μηνύματα πρέπει να είναι νόμιμα, τίμια, αληθή, καλαίσθητα και να μην περιέχουν υπερβολικούς ή ανυπόστατους ισχυρισμούς. 2. Η ιδιωτική ζωή των ατόμων δεν μπορεί να παρουσιάζεται ή να αναφέρεται σε διαφημίσεις χωρίς τη συγκατάθεση τους. 3. Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να κάνουν άδικη αναφορά ή να δυσφημίζουν άλλα προϊόντα ή διαφημίσεις ή αυτούς που διαφημίζουν. 4. Στις διαφημίσεις δεν επιτρέπεται η εκμετάλλευση δεισιδαιμονιών και του αισθήματος του φόβου. 5. (1) Οι διαφημίσεις είναι σύμφωνες με τις πρόνοιες του περί Εμπορικών Περιγραφών Νόμου. Καμιά διαφήμιση δεν επιτρέπεται να περιέχει οποιαδήποτε περιγραφή, ισχυρισμό ή παράσταση που άμεσα ή συμπερασματικά παραπλανά για το προϊόν ή την υπηρεσία που διαφημίζεται ή για την καταλληλότητα του για το σκοπό που διαφημίζεται. (2) Οι διαφημίζοντες υποχρεούνται να παρουσιάσουν μαρτυρία για να τεκμηριώσουν οποιαδήποτε περιγραφή, ισχυρισμό ή παράσταση όταν τους ζητηθεί. 6. Η λέξη «ανακοίνωση» και παράγωγα της μπορεί να χρησιμοποιείται σε έκτακτες περιπτώσεις, όμως πρέπει να έπεται του ονόματος του διαφημιζομένου. 7. Οι διαφημίσεις που δημιουργούν ή τείνουν να δημιουργήσουν προστριβές είναι απαράδεκτες. 8. Οι διαφημίσεις ετοιμάζονται με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία και πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις ηθικές αξίες που αποτελούν τη βάση κάθε δημοκρατικής κοινωνίας και είναι κοινές σε όλες τις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως η ατομική ελευθερία, η ανεκτικότητα και ο σεβασμός για την αξιοπρέπεια και ισότητα όλων των ανθρώπων.

14 Κ.Δ.Π. 93/2001 Λ Η χρήση ξενόγλωσσων λέξεων ή νεοελληνικών νεολογισμών που δημιουργούνται για διαφημιστικούς σκοπούς, θα εξετάζεται κατά περίπτωση και η τελική απόφαση για τη χρήση τους επαφίεται στο ΡΙΚ. Γ. ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ Η μετάδοση διαφημίσεων από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση υπόκειται στις γενικές αρχές, οι οποίες εκτίθενται στον Κώδικα Διαφημίσεων. 1. Μετάδοση διαφημίσεων Οι διαφημίσεις μεταδίδονται στην ελληνική γλώσσα ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα. 2. Διαφημιστικό υλικό και τεχνικές απαιτήσεις Τα αντίτυπα των διαφημιστικών μηνυμάτων διατηρούνται από το Ίδρυμα σε καλή κατάσταση σε κουτιά με σαφείς επιγραφές. Δ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 1. Ψευδείς ή παραπλανητικές διαφημίσεις Καμιά διαφήμιση, εξεταζόμενη σαν σύνολο ή εν μέρει, δε θα παρουσιάζει με λόγια ή οπτικά τα διαφημιζόμενα είδη ή υπηρεσίες ή τις τιμές τους, κατά τρόπο που άμεσα ή συμπερασματικά δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Ειδικότερα: (α) Ειδικοί ισχυρισμοί: Καμιά διαφήμιση δε θα περιλαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, η οποία είναι πιθανόν να οδηγήσει το κοινό στο συμπέρασμα ότι το διαφημιζόμενο είδος ή ένα συστατικό του είναι ειδικής ποιότητας ή έχει κάποια ειδική ιδιότητα, η οποία στην πραγματικότητα είναι άγνωστη, μη αναγνωρισμένη ή δεν μπορεί να εξακριβωθεί, (β) Επιστημονικοί και τεχνικοί όροι: Στατιστικές, επιστημονικοί όροι, παραθέσεις από τεχνικά δημοσιεύματα και τα παρόμοια, χρησιμοποιούνται με την απόλυτη συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον ακροατή ή θεατή. Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση άσχετων στοιχείων με σκοπό να εμφανίζονται οι ισχυρισμοί περισσότερο επιστημονικοί από όσο είναι. Στατιστικές περιορισμένης αξίας δεν πρέπει να παρουσιάζονται κατά τρόπο, που να εμφανίζονται σαν γενικά αληθινές. Ο διαφημιστής υποχρεούται να παρουσιάσει στοιχεία για απόδειξη της ακρίβειας οποιουδήποτε χαρακτηρισμού, ισχυρισμού ή περιγραφής όταν του ζητηθεί, (γ) Απομίμηση: Απαγορεύεται οποιαδήποτε απομίμηση, η οποία είναι πιθανόν να παραπλανήσει τους ακροατές ή θεατές, έστω και αν δεν είναι τέτοια, ώστε να αποτελέσει βάση για δικαστική υπόθεση. 2. Απαράδεκτα προς διαφήμιση προϊόντα ή υπηρεσίες Η διαφήμιση των ακόλουθων προϊόντων ή υπηρεσιών δεν επιτρέπεται: (α) Όλα τα καπνικά προϊόντα, (β) Όλα τα φάρμακα και θεραπευτικές αγωγές που διαθέτονται μόνο με ιατρική συνταγή, (γ) Προβλέψεις στοιχημάτων, (δ) Στοιχήματα και πρακτορεία στοιχημάτων εκτός αν έχουν άδεια. Για τους σκοπούς της παρούσας παραγράφου το κρατικό λαχείο και «τα στοιχήματα» του ΟΠΑΠ δε λογίζονται ως στοιχήματα.

15 1057 Κ.Δ.Π. 93/2001 (ε) Πυροβόλα όπλα και οργανώσεις σκοποβολής, (στ) Πορνογραφία. (ζ) Παροχή δανείων εκτός από τράπεζες και άλλα οικονομικά ιδρύματα. (η) Πρακτορεία γάμων και λέσχες αλληλογραφίας. (θ) Πρόβλεψη της τύχης και τα όμοια. (ι) Επιχειρηματίες ή άλλοι σε σχέση με θάνατο ή ταφή. (ια) Μη αδειούχα ιδιωτικά γραφεία εξεύρεσης εργασίας, (ιβ) Υπνωτισμός, υπνοθεραπεία, πνευματιστικές υπηρεσίες. 3. Δυσφημιστικές και συγκριτικές διαφημίσεις Τεκμηριωμένοι ανταγωνιστικοί ισχυρισμοί μπορούν να γίνονται δεκτοί, αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί δεν παρουσιάζονται κατά τρόπο που με διαστρέβλωση ή ανοίκεια έμφαση πιθανόν να παραπλανούν. Οι διαφημίσεις δεν περιέχουν δυσφημιστικές αναφορές σε άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες. 4. Έπαινοι Οι μαρτυρίες, καταθέσεις, πιστοποιήσεις ατόμων σε διαφημίσεις πρέπει να είναι γνήσιες και να μη χρησιμοποιούνται κατά τρόπο που πιθανόν να παραπλανούν. Πρέπει να παρέχεται απόδειξη προς υποστήριξη οποιασδήποτε μαρτυρίας ή ισχυρισμού που περιέχονται σε μια διαφήμιση. 5. Εγγυήσεις Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να περιέχουν τη λέξη «εγγύηση» ή «εγγυημένος» ή λέξεις με την ίδια σημασία, εκτός αν οι πλήρεις όροι της εγγύησης είναι διαθέσιμοι για έλεγχο και αναφέρονται καθαρά στη διαφήμιση. Σ' όλες τις περιπτώσεις οι όροι πρέπει να περιέχουν λεπτομέρειες του τρόπου αποζημίωσης του αγοραστή σε περίπτωση που θα βρεθεί στην ανάγκη να κάνει χρήση της εγγύησης. 6. Διαγωνισμοί Στις διαφημίσεις με τις οποίες καλείται το κοινό να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, όταν τούτο επιτρέπεται από την κυπριακή νομοθεσία, πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια πώς μπορούν να προμηθευτούν τους έντυπους όρους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, περιλαμβανομένων των διευθετήσεων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και απονομή των βραβείων. 7. Ενοικιαγορά Διαφημίσεις σχετικά με την πώληση εμπορευμάτων με το σύστημα ενοικιαγοράς, ή «επί πιστώσει» απαιτείται όπως γίνονται σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία. 8. Διαφημίσεις Κομμάτων, Συνδέσμων, Οργανώσεων, Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων κλπ. (α) Διαφημίσεις από ή εκ μέρους οποιουδήποτε σώματος, οι σκοποί του οποίου εξ ολοκλήρου ή εν μέρει είναι πολιτικής φύσης, δεν επιτρέπονται. Διαφημίσεις πολιτικών κομμάτων, συνδέσμων, οργανώσεων, σωματείων κλπ., επιτρέπονται εφόσον αφορούν αθλητικές, καλλιτεχνικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται από αυτά. Απαγορεύονται διαφημίσεις που έχουν σχέση με θέματα εργατικών διαφορών ή κάνουν αναφορά σε παρούσα δημόσια πολιτική. (β) Διαφημίσεις από ή για χάρη οποιουδήποτε σώματος, οι σκοποί του οποίου είναι εξ ολοκλήρου ή κατά κύριο λόγο θρησκευτικής φύσης δεν επιτρέπονται.

16 Κ.Δ.Π. 93/ (γ) Δεν επιτρέπεται να ανακοινώνονται δημόσια με διαφήμιση οι ανάγκες φιλανθρωπικών οργανώσεων. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την ανακοίνωση ενεργειών που γίνονται για σκοπούς ενίσχυσης φιλανθρωπικών ή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. 9. Υπηρεσίες για απώλεια βάρους Διαφημίσεις υπηρεσιών που αποβλέπουν στην απώλεια βάρους ή στον έλεγχο της σιλουέττας είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτές, νοουμένου ότι (α) Αυτές οι υπηρεσίες βασίζονται στη δίαιτα ή/και άσκηση και τούτο αναφέρεται και στη διαφήμιση, (β) Κατά τη γνώμη των ειδικών οι υπηρεσίες αυτές είναι αποτελεσματικές, δε βλάπτουν την υγεία και οποιοιδήποτε ισχυρισμοί συνδέονται με αυτές είναι τεκμηριωμένοι, (γ) Οι οικονομικές συνέπειες από αυτές τις υπηρεσίες είναι διαθέσιμες γραπτώς στους ενδιαφερομένους πριν από οποιαδήποτε δέσμευση. 10. Προστασία των παιδιών Εκτός από τις σχετικές πρόνοιες του Νόμου πρέπει να εφαρμόζονται και τα ακόλουθα: (α) Δεν επιτρέπεται η μετάδοση οποιασδήποτε διαφήμισης η οποία ενθαρρύνει τα παιδιά να εισέρχονται σε άγνωστους τόπους ή να συνομιλούν με άγνωστους στην προσπάθεια τους να συλλέξουν δελτία, περιτυλίγματα κλπ. (β) Δεν επιτρέπεται η μετάδοση οποιασδήποτε διαφήμισης εμπορικού είδους ή υπηρεσίας η οποία απευθύνεται σε παιδιά και με οποιοδήποτε τρόπο υποδηλοί ότι αν αυτά δεν αγοράσουν ή δεν ενθαρρύνουν άλλα πρόσωπα να αγοράσουν το είδος ή να πληρώσουν για την υπηρεσία, θα παραλείψουν την εκτέλεση καθήκοντος ή θα υστερήσουν στο αίσθημα νομιμοφροσύνης τους προς ορισμένο πρόσωπο (περιλαμβανομένων και ιερών προσώπων) ή οργάνωση. (γ) Δεν επιτρέπεται η μετάδοση οποιασδήποτε διαφήμισης, η οποία καθοδηγεί τα παιδιά να πιστεύουν ότι αν δεν αποκτήσουν το είδος που διαφημίζεται, θα είναι κατά κάποιο τρόπο κατώτερα από άλλα παιδιά ή ότι υπόκεινται σε περιφρόνηση ή σαρκασμό επειδή δεν το απόκτησαν. (δ) Δεν επιτρέπονται διαφημίσεις, το περιεχόμενο των οποίων επηρεάζει την ασφάλεια των παιδιών. (ε) Σε διαφημίσεις που απευθύνονται σε παιδιά, δεν πρέπει να δίδεται σε δώρα τα οποία προσφέρονται, δυσανάλογη έμφαση σε σχέση με το είδος που διαφημίζεται, (στ) Καμιά διαφήμιση δεν επιτρέπεται να υπονομεύει την εξουσία των ενηλίκων ή να υποτιμά το νόμο και την τάξη. (ζ) Η μέθοδος να διαφημίζονται παιγνίδια σε δράση όπως τα βλέπει το παιδί με τη φαντασία του ή με την παρουσία αντίστοιχων (του παιγνιδιού) σκηνών από την πραγματική ζωή θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Δεν επιτρέπεται να επιδιώκεται ηχητική σύγχυση με το θόρυβο του πραγματικού προτύπου ενός παιγνιδιού. (η) Δεν επιτρέπεται να δημιουργούνται υπερβολικές προσδοκίες στα παιδιά για παιγνίδια που διαφημίζονται με τη χρήση φανταστικών σκηνών και ειδικών «εφφέ», δεδομένου ότι η ικανότητα των παιδιών να ξεχωρίζουν μεταξύ πραγματικού και φανταστικού ποικίλει ανάλογα με την ηλικία τους.

17 1059 Κ.Δ.Π. 93/2001 (θ) Δεν επιτρέπεται να παροτρύνονται τα παιδιά να ζητούν από τους γονείς τους ή άλλους να τους αγοράσουν το διαφημιζόμενο προϊόν, (ι) Οι όροι παιδικών διαγωνισμών, οι οποίοι προκηρύσσονται ή περιλαμβάνονται σε διαφήμιση, υποβάλλονται στο ΡΙΚ για έγκριση πριν από την τελική παραγωγή της διαφήμισης. Η αξία των δώρων και οι πιθανότητες επιτυχίας σε αυτούς τους διαγωνισμούς δεν επιτρέπεται να εξογκώνονται. (ια) Διαφημίσεις για παιγνίδια ή άλλα προϊόντα που ενδιαφέρουν παιδιά, δεν πρέπει να αφήνουν περιθώρια παραπλάνησης, λαμβανομένης υπόψη της ανωριμότητας στην κρίση και στην πείρα του παιδιού. (ιβ) Διαφημίσεις για προϊόντα που μπορεί να βλάψουν, να αναστατώσουν ή να φοβίσουν τα παιδιά μεταδίδονται μετά τις 9.00 μ.μ. (ιγ) Οι διαφημίσεις για παιγνίδια, πρέπει να δίνουν γενική ένδειξη για την τιμή τους. Το κόστος τους δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με τη χρήση λέξεων όπως «τόσα μόνον». (ιδ) Παιδιά μπορούν να κάνουν αυθόρμητα σχόλια σε θέματα που μπορούν να παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε αυτά, στα πλαίσια διαφημίσεων, όχι όμως να δίνουν «τυπική μαρτυρία» (testimonials). (ιε) Δεν επιτρέπεται η προώθηση μέσω μετάδοσης διαφημίσεων πωλήσεων στα παιδιά ενός προϊόντος με τη μέθοδο διανομής δώρων ή τη μέθοδο της συμπλήρωσης «άλπουμ» ή με άλλη μέθοδο που βασίζεται στην τύχη. (ιστ) Τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να παρουσιάζουν με επιχειρηματολογία προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν αναμένεται να αγοράσουν τα ίδια, ή να κάνουν σχόλια για προϊόντα ή υπηρεσίες, για τα οποία δεν αναμένεται να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις. 11. Διαφημίσεις για εκπαιδευτήρια Διαφημίσεις που αφορούν την Εκπαίδευση ή τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και σύμφωνες με τη νομοθεσία και όπου κατά την κρίση του ΡΙΚ επιβάλλεται, να ζητείται η γνωμάτευση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 12. Διαφημίσεις φαρμάκων και θεραπείας Βλάβη σε πολίτες, η οποία μπορεί να προκύψει από υπερβολικούς, παραπλανητικούς ή ανεύθυνους ισχυρισμούς δικαιολογεί την υιοθέτηση αυστηρότερου ελέγχου από οποιοδήποτε άλλο είδος διαφήμισης. Από την άλλη, η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης δυνατό να επηρεάσει την άποψη η οποία σχηματίζεται για την αποτελεσματικότητα φαρμάκων, προϊόντων, συσκευών ή θεραπείας και επομένως η άποψη του ΡΙΚ πάνω στο θέμα αυτό θα αναθεωρείται περιοδικά. Γι' αυτό οι διαφημιστές προτρέπονται να συζητούν με τις Ιατρικές Υπηρεσίες αυτή τη μορφή διαφημίσεων προτού τις προγραμματίσουν. Ισχυρισμοί και γενικά το περιεχόμενο διαφημίσεων που αφορούν την υγεία, τη διατροφή, τα φάρμακα κλπ., είναι τεκμηριωμένοι και όπου κατά την κρίση του ΡΙΚ απαιτείται, να τυγχάνουν της έγκρισης του αρμόδιου Υπουργείου ή επαγγελματικών σωμάτων, (α) Διαφημίσεις για φαρμακευτικά προϊόντα είναι σύμφωνες με τις συγκεκριμένες πρόνοιες του Νόμου και τους όρους που περιέχονται στην άδεια εμπορίας τους. (β) Σε διαφημίσεις φαρμακευτικών προϊόντων δεν επιτρέπεται η παρουσίαση γιατρών, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών, νοσοκόμων, μαιών κλπ., που είναι δυνατό να δώσουν την εντύπωση επαγγελματικής συμβουλής ή σύστασης.

18 Κ.Δ.Π. 93/ (γ) Οι διαφημίσεις φαρμάκων και θεραπείας δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν (i) Ισχυρισμό θεραπείας οποιασδήποτε αδιαθεσίας ή συμπτωμάτων κακής υγείας ή λέξη ή έκφραση συνταγμένη με τέτοια μορφή ή διατύπωση, ώστε να έχει θετικό το νόημα αποθεραπείας οποιασδήποτε αδιαθεσίας ή ασθένειας, (ii) Οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσφορά ή φάρμακο ή προϊόν ή συμβουλή σε σχέση με τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, παραπόνων, καταστάσεων, ενδείξεων ή συμπτωμάτων, (iii) Παρατηρήσεις και εκθέσεις οι οποίες παρέχουν την εντύπωση επαγγελματικής συμβουλής ή σύστασης, (ϊν) Ισχυρισμό για θεραπεία ή υποκατάσταση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής σε σχέση με σοβαρές ασθένειες όπως έλκος, καρδιακή ενόχληση κλπ. (ν) Προσφορές για διάγνωση ή θεραπεία αδιαθεσιών με αλληλογραφία, (vi) Τη λέξη «τονωτικός» ή συναφείς ισχυρισμούς, (vii) Οποιαδήποτε έκθεση ή υπαινιγμό ότι η καλή υγεία προσώπων δυνατό να εκτεθεί σε κίνδυνο, επειδή αυτά δε συμπληρώνουν το διαιτολόγιο τους με βιταμίνες. 13. Προϊόντα Προσωπικής Υγιεινής Το θέμα της διαφήμισης προϊόντων αυτής της κατηγορίας είναι συνήθως λεπτό. Είναι δυνατό οι διαφημίσεις αυτές πολύ εύκολα να φέρουν σε δύσκολη θέση και να προσβάλουν ακόμη και εκείνους τους τηλεθεατές, που κατ' αρχή δε θα απέρριπταν τη διαφήμιση τους. Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται μεγάλη διακριτικότητα. Απαραίτητη είναι η τήρηση των εξής κατευθυντήριων γραμμών: (α) Καμιά διαφήμιση δεν περιλαμβάνει οτιδήποτε που πιθανό να φέρει σε δύσκολη θέση ή να υποσκάψει την εμπιστοσύνη σχετικά με το προσωπικό επίπεδο υγιεινής κάποιου, (β) Η οπτική παρουσίαση πρέπει καθόλα να είναι καλόγουστη και συγκρατημένη. Δεν απαγορεύεται η οπτική παρουσίαση «ξεπακεταρισμένων» πετσετών υγείας ή ταμπόν. Φωτογραφίες του πακέτου επίσης είναι αποδεκτές, (γ) Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν λεπτομερείς περιγραφές του προϊόντος είτε οπτικά είτε ακουστικά, για να αποφεύγεται οτιδήποτε μπορεί να θίξει ή να προσβάλει τους τηλεθεατές. Κατά κανόνα θα πρέπει να αποφεύγονται τα πολλά λόγια και να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο οπτικό μέρος, (δ) Συνηθισμένες τεχνικές του «μάρκετιγκ», όπως προσφορές, δείγματα κλπ., επιτρέπονται, (ε) Προσωπικές συστάσεις και έπαινοι είναι αποδεκτά, (στ) Δεν επιτρέπεται καμιά ένδειξη ή αναφορά σε σεξουαλική ή κοινωνική ανασφάλεια, (ζ) Δεν επιτρέπεται η χρήση λέξεων που πιθανόν να προσβάλουν, όπως π.χ. «μυρωδιά», (η) Ιδιαίτερη διακριτικότητα χρειάζεται όταν ο διαφημιστής θέλει να προβάλει την καταλληλότητα του προϊόντος για πολύ νεαρές γυναίκες. Τα κορίτσια που θα εμφανίζονται σε τέτοιες διαφημίσεις δεν πρέπει να είναι κάτω των 16 χρόνων.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙΙΙ. ( Κανονισμός 27 (4) και 49 ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙΙΙ. ( Κανονισμός 27 (4) και 49 ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙΙΙ ( Κανονισμός 27 (4) και 49 ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ 1. Ο παρών κώδικας εφαρμόζεται επί των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IX. (Κανονισμός 50) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ, ΤΗΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IX. (Κανονισμός 50) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ, ΤΗΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IX (Κανονισμός 50) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ, ΤΗΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΙΑΣ A. ΠΡΟΟΙΜΙΟ 1. Όλοι οι σταθμοί κάτοχοι άδειας από την Αρχή υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι όλες οι διαφημίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Α) ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Α) ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Α) ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Ο Κώδικας αφορά όλες τις διαφημίσεις για κάθε είδους προϊόντα και υπηρεσίες. Ο Κώδικας ορίζει τους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και

Διαβάστε περισσότερα

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί;

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Παιδιά θεωρούνται όλα τα αγόρια και τα κορίτσια από 0 έως 18 ετών. Ποια είναι τα δικαιώματα του παιδιού; Σύμφωνα με την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των παιδιών Απαγόρευση διακρίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2015 Αρ. Πρωτ.: 7504 Προς:

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2015 Αρ. Πρωτ.: 7504 Προς: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συνεδρίασε σήμερα και ενέκρινε σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας Ψυχαγωγικών και Επιμορφωτικών Εκπομπών που κατάρτισε η Επιτροπή Προγράμματος και Δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Κατάταξη προγραμμάτων σε κατηγορίες

Άρθρο 1 Κατάταξη προγραμμάτων σε κατηγορίες Άρθρο 1 Κατάταξη προγραμμάτων σε κατηγορίες Όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα εκτός των διαφημιστικών μηνυμάτων (τηλεοπτικών διαφημίσεων) και των μηνυμάτων τηλεπώλησης, όπως αυτά ορίζονται στις περ. θ και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΥΠΟ ΕΙΞΗ Αριθµ. 1/14.10.2014

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΥΠΟ ΕΙΞΗ Αριθµ. 1/14.10.2014 ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΥΠΟ ΕΙΞΗ Αριθµ. 1/14.10.2014 Σήµερα ηµέρα Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών.

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Ορισμός του παιδιού Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Άρθρο 1 Απαγόρευση διακρίσεων Κάθε παιδί πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς διακρίσεις λόγω χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, άποψης, χώρας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΔ.Π. 20/2004 ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡ ΑΤΙΑΣ Αρ. 3799 της 23ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 20. Οι περί Δεοντολογίας των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Εισαγωγή Η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα διασφάλισης του επιπέδου φροντίδας για την υγεία των πολιτών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ και ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ και ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ και ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ Με την Οδηγία 2010/13/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ρυθμίστηκε το πρώτον η παροχή κατά παραγγελία ή μη γραμμικών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ http://www.0-18.gr/gia-megaloys/dsdp Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά

Διαβάστε περισσότερα

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα. του Παιδιού. με απλά λόγια

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα. του Παιδιού. με απλά λόγια Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια Όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα που προβλέπονται από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 95, , σ. 1.

Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 95, , σ. 1. 341 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4698, 12.4.2019 Ν. 52(Ι)/2019 Ο περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Υποβάλλεται ως κοινοποίηση: -Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση -Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ.

Υποβάλλεται ως κοινοποίηση: -Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση -Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2017 Α.Π. Προς [Τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς].... Υποβάλλεται ως κοινοποίηση: -Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση -Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή Ισχύς του Κώδικα σελ.3 σελ.3 Α) Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών σελ.3 Α.1 Εισαγωγή σελ.3 Α.2 Αρχές και Πρότυπα Συμμόρφωσης σελ.4 Α.3.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3415, 30/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3415, 30/6/2000 Ο περί Ελέγχου των Παραπλανητικών και Συγκριτικών Διαφημίσεων Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 92(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Ν. 1597/1986, Προστασία και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας και άλλες διατάξεις.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Ν. 1597/1986, Προστασία και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας και άλλες διατάξεις. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Ν. 1597/1986, Προστασία και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας και άλλες διατάξεις. Αρ. 1 1. Η προστασία της κινηματογραφικής τέχνης αποτελεί υποχρέωση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 3/

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 3/ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 3/01.04.2014 Σήμερα ημέρα Τρίτη 01 Απριλίου 2014 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1221 Ν. 51(Ι)/97 Αρ. 3156,13.6.97

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1221 Ν. 51(Ι)/97 Αρ. 3156,13.6.97 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 1221 Ν. 51(Ι)/97 Αρ. 3156,13.6.97 Ο περί Αποζημίωσης Θυμάτων Βίαιων Εγκλημάτων Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Για σκοπούς ολοκλήρωσης της εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 89/552/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 3 ης Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

CYPRUS BREWERS ASSOCIATION (Σύνδεσμος Ζυθοποιών Κύπρου) ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΖΥΘΟΥ

CYPRUS BREWERS ASSOCIATION (Σύνδεσμος Ζυθοποιών Κύπρου) ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΖΥΘΟΥ CYPRUS BREWERS ASSOCIATION (Σύνδεσμος Ζυθοποιών Κύπρου) ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΖΥΘΟΥ Εισαγωγή Ο Σύνδεσμος Ζυθοποιών Κύπρου (Cyprus Brewers Assciatin) αποτελείται από την

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 44 Ν. 8(Ι)/98 Αρ. 3217, 30.1.98

E.E. Παρ. 1(1) 44 Ν. 8(Ι)/98 Αρ. 3217, 30.1.98 E.E. Παρ. 1(1) 44 Ν. 8(Ι)/98 Αρ. 3217, 30.1.98 Ο περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 1998 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

Μετάδοση από τηλεοπτικούς σταθµούς διαφηµίσεων παιδικών παιχνιδιών.

Μετάδοση από τηλεοπτικούς σταθµούς διαφηµίσεων παιδικών παιχνιδιών. Αναρτητέα στο διαδίκτυο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑ ΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ο ΗΓΙΑ Αριθ. 2/18.02.2014 Σήµερα ηµέρα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία

Διαβάστε περισσότερα

2. Η Νέα ΜΕΡΑ εκπροσωπείται έκτοτε στη Βουλή από τα μέλη της Βουλευτές Ιωάννη Κουράκο (Β Πειραιώς) και Νικόλαο Σταυρογιάννη (Φθιώτιδας).

2. Η Νέα ΜΕΡΑ εκπροσωπείται έκτοτε στη Βουλή από τα μέλη της Βουλευτές Ιωάννη Κουράκο (Β Πειραιώς) και Νικόλαο Σταυρογιάννη (Φθιώτιδας). ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗ Του πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα ΜΕΡΑ)», που εδρεύει στην Αθήνα (Λέκκα 3-5) και εκπροσωπείται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Παιδιά που Συμμετέχουν σε Τηλεοπτικές και Καλλιτεχνικές. Παραγωγές

Οδηγός για Παιδιά που Συμμετέχουν σε Τηλεοπτικές και Καλλιτεχνικές. Παραγωγές Οδηγός για Παιδιά που Συμμετέχουν σε Τηλεοπτικές και Καλλιτεχνικές Παραγωγές Ο παρών Οδηγός που απευθύνεται σε παιδιά συνοδεύεται από τον Οδηγό που απευθύνεται σε επαγγελματίες και γονείς και έχει τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής Στο πλαίσιο της επαγγελματικής δράσης τους, τα μέλη του Σ.Ε.Π.Υ. δεσμεύονται,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που

Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 28Α και 51 Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που Ε.Ε. Παρ. III(I) 3202 Κ.Δ.Π. 451/2004 Αρ. 3850, 30.4.2004 Αριθμός 451 Οι περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών (Εκδηλώσεις Μείζονος Σημασίας) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης,

Διαβάστε περισσότερα

Όπου αναφέρεται η λέξη «ανήλικος», για σκοπούς του παρόντος Κώδικα εννοείται και άτομο άνω των 18 ετών με μειωμένες αντιληπτικές ικανότητες.

Όπου αναφέρεται η λέξη «ανήλικος», για σκοπούς του παρόντος Κώδικα εννοείται και άτομο άνω των 18 ετών με μειωμένες αντιληπτικές ικανότητες. ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ Η ΑΤΟΜΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΚΠΟΜΠΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμός 6/

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΟΔΗΓΙΑ Αριθμός 6/ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμός 6/15.09.2014 Σήμερα ημέρα Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ BULK SMS ΤΗΣ CYTACOM SOLUTIONS

ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ BULK SMS ΤΗΣ CYTACOM SOLUTIONS ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ BULK SMS ΤΗΣ CYTACOM SOLUTIONS 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Η Υπηρεσία Μαζικής Αποστολής Μηνυμάτων (Bulk SMS) (που στο εξής θα καλείται «η Υπηρεσία») παρέχει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε νομικό ή φυσικό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Εισαγωγή Η Υπηρεσία Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 2(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3039 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Τριάντα περίπου χρόνια μετά την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, όλα τα παιδιά συνεχίζουν να ζουν κάτω από

Τριάντα περίπου χρόνια μετά την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, όλα τα παιδιά συνεχίζουν να ζουν κάτω από Τριάντα περίπου χρόνια μετά την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, όλα τα παιδιά συνεχίζουν να ζουν κάτω από παγκόσμιες απειλές υψηλής έντασης. Φτώχεια και πείνα, πόλεμοι,

Διαβάστε περισσότερα

ONECALL ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΕ.

ONECALL ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΕ. Κώδικας Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω τηλεφώνων. της εταιρείας. ONECALL ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΕ. Ο παρόν Κώδικας θεσπίζεται ως Κώδικας Δεοντολογίας της εταιρείας ONECALL Τηλεπικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ημερήσιος και περιοδικός τύπος ραδιόφωνο τηλεόραση προφορική φήμη ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ημερήσιος και περιοδικός τύπος ραδιόφωνο τηλεόραση προφορική φήμη ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Παραπληροφόρηση είναι η σκόπιμη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων, με στόχο να οδηγηθεί η κοινή γνώμη προς ορισμένη κατεύθυνση, για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων. ΜΕΣΑ ΔΙΑΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4071, 24/2/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 4 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L156,

Διαβάστε περισσότερα

airetos.gr Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2019 Ερωτήσεις Απαντήσεις

airetos.gr Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2019 Ερωτήσεις Απαντήσεις airetos.gr 1. Ερώτηση: Πότε αρχίζει η προεκλογική περίοδος των αυτοδιοικητικών εκλογών, και πότε αρχίζουν οι περιορισμοί για την προβολή και τις εμφανίσεις των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αρ της 28ης ΜΑΙΟΥ 1986 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αρ της 28ης ΜΑΙΟΥ 1986 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 118/86 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριθμός 118 Αρ. 2145 της 28ης ΜΑΙΟΥ 1986 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

Την ασφαλή κράτηση ατόμων που παραπέμπονται σ αυτό από τα Δικαστήρια.

Την ασφαλή κράτηση ατόμων που παραπέμπονται σ αυτό από τα Δικαστήρια. Τμήμα Φυλακών Η πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ επέκταση του Τμήματος Φυλακών στηρίζεται στο τετράπτυχο: Ασφάλεια ανθρωπιστική μεταχείριση διαπαιδαγώγηση

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόταση απλοποιεί και καθιστά περισσότερο ευέλικτους τους κανόνες διαφήμισης. Ενθαρρύνει επίσης και την από κοινού ρύθμιση στον τομέα.

Η πρόταση απλοποιεί και καθιστά περισσότερο ευέλικτους τους κανόνες διαφήμισης. Ενθαρρύνει επίσης και την από κοινού ρύθμιση στον τομέα. Αναθεώρηση της Οδηγίας «Τηλεόραση χωρίς Σύνορα» Ελάφρυνση των κανόνων που διέπουν τη διαφήμιση Η πρόταση απλοποιεί και καθιστά περισσότερο ευέλικτους τους κανόνες διαφήμισης. Ενθαρρύνει επίσης και την

Διαβάστε περισσότερα

Προς τα μέλη του Ε.Σ.Ρ. Κωνσταντίνο Αποστολά, Γιώργο Στεφανάκη και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Προς τα μέλη του Ε.Σ.Ρ. Κωνσταντίνο Αποστολά, Γιώργο Στεφανάκη και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Αθήνα, 2015 Αρ. Πρωτ : Προς τα μέλη του Ε.Σ.Ρ. Κωνσταντίνο Αποστολά, Γιώργο Στεφανάκη και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Καλείστε στην 15η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, την

Διαβάστε περισσότερα

1: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Με το παρόν το ΟΚΜ τίθενται κανόνες που ο χρήστης αποδέχεται για την συναλλαγή με το site. O χρήστης πρέπει να είναι ηλικίας δεκαοχτώ

1: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Με το παρόν το ΟΚΜ τίθενται κανόνες που ο χρήστης αποδέχεται για την συναλλαγή με το site. O χρήστης πρέπει να είναι ηλικίας δεκαοχτώ 1: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Με το παρόν το ΟΚΜ τίθενται κανόνες που ο χρήστης αποδέχεται για την συναλλαγή με το site. O χρήστης πρέπει να είναι ηλικίας δεκαοχτώ (18) χρονών τουλάχιστον. 1.Α Ε ΜΑΙL Το e-mail που δίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 από 8 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙΔΜΑ Α.Ε., λόγω της μακρόχρονης πορείας της και της πολυετούς εμπειρίας της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3742, 25/7/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3742, 25/7/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟ Για σκοπούς συμβατότητας με τα άρθρα 16, 86 και 87 της Συνθήκης περί Ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και με το Πρωτόκολλο για το Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Άννα Τσίτουρα Δικηγόρος Εξειδ. Δίκαιο της υγείας

ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Άννα Τσίτουρα Δικηγόρος Εξειδ. Δίκαιο της υγείας ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Άννα Τσίτουρα Δικηγόρος Εξειδ. Δίκαιο της υγείας Νοµική Σύµβουλος Ι.Σ.Α. ΙΣΧΥΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ήδη από το έτος 1939 ισχύει γενική απαγόρευση κάθε διαφήµισης που σχετίζεται µε την άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Μετά από 65 χρόνια νέος Παγκόσμιος Χάρτης Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από τη ΔΟΔ

Μετά από 65 χρόνια νέος Παγκόσμιος Χάρτης Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από τη ΔΟΔ Ημερομηνία Ανάρτησης: 28/05/2019 Μετά από 65 χρόνια νέος Παγκόσμιος Χάρτης Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από τη ΔΟΔ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής Εξωτερικοί Συνεργάτες Περιεχόμενα Αρχές Δεοντολογίας... 3 Γενικές αρχές δεοντολογίας... 3 Δεοντολογικές αρχές και Κανόνες Ηθικής στις ΤΠΕ... 3 Καθήκοντα... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ Β : TO ΔΙΚΑΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ Β : TO ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ Β : TO ΔΙΚΑΙΟ Κεφάλαιο 2: Ατομικά & Κοινωνικά Δικαιώματα Περιεχόμενα 1. Δικαιώματα & υποχρεώσεις 2. Άσκηση & κατάχρηση δικαιώματος 3. Τα ατομικά δικαιώματα 4. Τα πολιτικά δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

974 Κ.Δ.Π. 246/2003. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3694,

974 Κ.Δ.Π. 246/2003. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3694, Συνοπτικός τίτλος. Γενική Αρχή συμμόρφωσης. Τρόπος παρουσίασης, ετοιμασίας και περιεχόμενο διαφημίσεων. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3694, 14.3.2003 974 Κ.Δ.Π. 246/2003 Αριθμός 246 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων

Κώδικας ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων Κώδικας ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων Ενοποιημένη έκδοση Θεσπίστηκε με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου MB/11/2008 της 14ης Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. προς την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας

Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. προς την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 7.11.2016 2016/0151(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4207, 29/5/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4207, 29/5/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ --------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007. 1.

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και προϋποθέσεις χρήσης

Όροι και προϋποθέσεις χρήσης Όροι και προϋποθέσεις χρήσης 1. Αποδοχή Η πρόσβαση και η χρήση αυτού του δικτυακού τόπου υπόκεινται στους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις και σε όλους τους νόμους που εφαρμόζονται σχετικά. Με την πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 254 της 02.12/ ΦΕΚ 238, τ. Α Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικού

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 254 της 02.12/ ΦΕΚ 238, τ. Α Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικού ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 254 της 02.12/03.12.2004 ΦΕΚ 238, τ. Α Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικού Άρθρο 1 Γενικές υποχρεώσεις α. Υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και εκτελεί τα καθήκοντά του, όπως ορίζουν το Σύνταγμα

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Η χρήση της παρούσας «Δημοτικής Δικτυακής Πύλης» (εφεξής «ΔΔΠ») υπόκειται στους Όρους Χρήσης που παρατίθενται στη συνέχεια. Οι Όροι Χρήσης απευθύνονται σε κάθε άτομο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο (εφεξής «χρήστης»

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 23 Μαΐου, «Τίποτα δεν είναι καλό ή κακό η σκέψη το κάνει έτσι», όπως. διαπίστωσε ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Shakespeare, όταν

Τετάρτη 23 Μαΐου, «Τίποτα δεν είναι καλό ή κακό η σκέψη το κάνει έτσι», όπως. διαπίστωσε ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Shakespeare, όταν ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΙΔΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΑΤ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Τετάρτη 23 Μαΐου, 2012 «Τίποτα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 232/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3424 της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 232 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 1. ΣΚΟΠΟΣ Ο Κώδικας αυτός Δεοντολογίας έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ενωσης με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 17 ης Ιουνίου 2012 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 17 ης Ιουνίου 2012 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 4/29.05.2012 Σήμερα ημέρα Τρίτη 29 Μαΐου 2012 και ώρα 13:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Υ Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η / Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ Σεμινάριο Εκτιμήσεων Ακίνητης Περιουσίας, ΣΠΜΕ, 2018 Με την Παράγραφο Γ του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Καραγκούνη Αναστασία Πάτση Ανθή Ράπτη Κατερίνα Σαπανίδου Μαρία

Καραγκούνη Αναστασία Πάτση Ανθή Ράπτη Κατερίνα Σαπανίδου Μαρία Καραγκούνη Αναστασία Πάτση Ανθή Ράπτη Κατερίνα Σαπανίδου Μαρία Ως διαφήμιση αναφέρουμε τη διαδικασία γνωστοποίησης, με έντυπα κι οπτικοακουστικά μέσα, ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας και των ιδιοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4280, 13/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 156(Ι) του 2002 10(Ι) του 2010. του άρθρου 1 του

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (www.iom.gr).

Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (www.iom.gr). Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (www.im.gr). Όροι και προϋποθέσεις χρήσης Στόχος του δικτυακού αυτού τόπου είναι να ενθαρρύνει την πρόσβαση του κοινού σε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις K.AJI. 162/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2522 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 162 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4188, 31/12/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟ -----------------------------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4188, 31/12/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟ ----------------------------------- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟ ----------------------------------- H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 62(Ι) του 1996 12(Ι) του 1997 96(Ι) του 2005. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ 2009 2012 Σύνοψη Αιτιολογία της Έκθεσης Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου ετοίμασε την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

Links to other sites ("Δεσμοί με άλλες ιστοσελίδες") Η ιστοσελίδας μας περιλαμβάνει links ("δεσμούς") προς άλλα web sites τα οποία και δεν

Links to other sites (Δεσμοί με άλλες ιστοσελίδες) Η ιστοσελίδας μας περιλαμβάνει links (δεσμούς) προς άλλα web sites τα οποία και δεν Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη των υπηρεσιών του site (stathiskotidis.gr) υπόκειται στους όρους του παρόντος κειμένου καθώς και από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union

Co-funded by the European Union 1 Συμμετοχή Η συμμετοχή είναι δικαίωμα σου! Τα παιδιά, οι νέοι όπως και οι ενήλικες, έχουν το δικαίωμα της παροχής συμβουλών και το δικαίωμα του να εισακούονται σε διαδικασίες που τους αφορούν. Πρώτα όμως

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Επίσημη Κοινότητας με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

Ο ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) 6208 Κ.Α.Π. 621/2002 Αρ. 3662,13.12.2002 Αριθμός 621 Οι περί Πολιτικής Αεροπορίας (Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας) Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ανθρώπινα Δικαιώματα... 3 3. Υγεία και Ασφάλεια... 3 4. Ικανότητες, δεξιότητες και υποχρεώσεις εργαζομένων... 4 5. Αρχές Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 240/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3427 της 18ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 240 Ο ΠΕΡΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Άρθρο 1: Αντικείμενο Δομής Το Γραφείο Κεντρικών Δράσεων Πρακτικής Άσκησης (Γραφείο Π.Α.) αποτελεί μία από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 98(Ι) του 2003. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/08/2014

Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/08/2014 Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/08/2014 Αρχές Δεοντολογίας ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της 19-20 Μαΐου 1998, με ποσοστό 80,4% Προοίμιο Ο Κώδικας Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ Ο παρών κώδικας δεοντολογίας αναφέρεται και αφορά τόσο τον υπεύθυνο της επεξεργασίας (κατά

Διαβάστε περισσότερα

Θέση Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

Θέση Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Θέση Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία Η Επίτροπος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 2/

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 2/ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 2/03.09.2015 Σήμερα ημέρα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 13:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν η Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 27, 30.1.2010,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ 2013 2016 Σύνοψη Αιτιολογία της Έκθεσης Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου ετοίμασε την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3513, 13/7/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3513, 13/7/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3513 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί της Ένδειξης της Κατανάλωσης Ενέργειας και Άλλων Βασικών Πόρων των Οικιακών Συσκευών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Άρθρο 1 - Εφαρμογή 1.1 Oι γενικοί όροι και προϋποθέσεις που δηλώνονται παρακάτω ( Όροι & Προϋποθέσεις ) ισχύουν και σχηματίζουν μέρος όλων των προσφορών και συναλλαγών των (πολυμεσικών)

Διαβάστε περισσότερα

6. Την πολυπλοκότητα της ταυτόχρονης προστασίας αντικρουόµενων θεµελιωδών ανθρώπινων δικαιωµάτων όπως η προστασία των ανηλίκων, η προστασία των προσωπ

6. Την πολυπλοκότητα της ταυτόχρονης προστασίας αντικρουόµενων θεµελιωδών ανθρώπινων δικαιωµάτων όπως η προστασία των ανηλίκων, η προστασία των προσωπ Κώδικας εοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέµενης αξίας µέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών Ο παρόν Κώδικας θεσπίζεται µεταξύ των Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 9 ο ΓΕΛ Πατρών ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΛΙΑΒΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΛΑΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ: Tom&Jerry Υπεύθυνοι καθηγητές:

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2: Νομική φύση του Κώδικα Δεοντολογίας- Σχέση Κώδικα με εθνική και κοινοτική νομοθεσία

Άρθρο 2: Νομική φύση του Κώδικα Δεοντολογίας- Σχέση Κώδικα με εθνική και κοινοτική νομοθεσία ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ» Εισαγωγή: Η προστασία

Διαβάστε περισσότερα