ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 1

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 1"

Transcript

1 1 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 1 Το μοναδικό που μας προσφέρει η κρίση αυτού του απεχθούς καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής είναι μια κοινωνική και οικονομική βαρβαρότητα δίχως τέλος. Η οικονομική καταστροφή έχει αυξήσει τον χρηματοπιστωτικό παρασιτισμό και την κερδοσκοπία, ως αποτέλεσμα και, στη συνέχεια, ως αιτία της κατάρρευσης ενός οικονομικού συστήματος που αγωνίζεται να σωθεί από τις άλυτες αντιφάσεις του. Έχει επιφέρει την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και την προοδευτική προλεταριοποίηση της μεσοαστικής τάξης. Έχουμε γίνει μάρτυρες δραστικών περικοπών στο κοινωνικό κράτος, συρρίκνωσης των συντάξεων, επίθεσης στο βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων εργαζομένων και σειράς καταστροφικών πολιτικών που απαιτούν θυσίες. Και όλα αυτά γίνονται στον βωμό μιας υποτιθέμενης οικονομικής ανάκαμψης που βρίσκεται συνεχώς προ των πυλών. Στην πραγματικότητα όμως όλα αυτά γίνονται για τη διαιώνιση ενός κοινωνικού συστήματος που, προκειμένου να επιβιώσει, έχει απόλυτη ανάγκη να διεξάγει πόλεμο εναντίον του κόσμου της εργασίας με όρους αύξησης της εκμετάλλευσης και μείωσης της προστασίας για όλους εκείνους που παράγουν τον πλούτο προς όφελος των διαχειριστών του κεφαλαίου. Από κοινωνικής απόψεως η καπιταλιστική κρίση έχει γεννήσει σειρά ιδεολογικών τεράτων που παρέχουν δικαιολόγηση στη βία, στο πλαίσιο της επιθετικής επιδίωξης του ιδίου συμφέροντος του κεφαλαίου, διαμέσου μιας σειράς πολέμων. Πίσω από τις ιδεολογικές παγίδες των «δήθεν δημοκρατικών», θρησκευτικών ή κοσμικών, δικτατορικών ή «λαϊκίστικων» δικαιολογήσεων, κρύβεται η βαρβαρότητα που θρέφει ο ίδιος ο καπιταλισμός, ως αποτέλεσμα των αντιφάσεων που τον διέπουν. Για να το πούμε με απλά λόγια, η αστική τάξη της «χριστιανικής και δημοκρατικής» 1 Το άρθρο έρχεται σε συνέχεια της Ανακοίνωσης της Διεθνιστικής Κομμουνιστικής Τάσης (ICT) με τίτλο: «Η σφαγή στο Charlie Hebdo: Άλλο ένα δείγμα της πορείας του παρακμασμένου καπιταλισμού προς την βαρβαρότητα». Βλ., ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιανουαρίου (Σ.τ.Μ.)

2 2 Δύσης έχει εξαπολύσει μια ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της αραβικής και μουσουλμανικής Μέσης Ανατολής για χάρη του πετρελαίου με όλες τις συνέπειες που απορρέουν από αυτήν. Στο ίδιο ιμπεριαλιστικό πνεύμα εντάσσεται και η αντίδραση από ένα τμήμα του ισλαμικού κόσμου παρά την μικρότερη οικονομική και στρατιωτική του δύναμη. Το διακύβευμα είναι το σύνηθες ενεργειακό ζήτημα του πετρελαίου και των πετρελαϊκών εσόδων, ζήτημα που επιφέρει τις απαραίτητες μεταστροφές σε επίπεδο πολιτικών συμμαχιών και, όταν είναι αναγκαίο, προκαλεί το ξέσπασμα καταστροφικών πολέμων που διεξάγονται είτε απευθείας ή διαμέσου αντιπροσώπων. Η αποτίμηση των τραγικών γεγονότων στο Παρίσι μπορεί να γίνει μόνο εντός αυτού του πλαισίου. Το θέμα δεν αφορά την ελευθερία της έκφρασης ούτε τη φθηνή καταδίκη της ισλαμικής τρομοκρατίας, λες και η Δύση να μην έχει καμία σχέση με αυτήν. Ας μην ξεχνάμε ότι στην εποχή τους οι Ταλιμπάν, και η Αλ Κάιντα νωρίτερα, ήταν δημιουργήματα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου που διεξήγαγαν εναντίον του σοβιετικού ιμπεριαλισμού στο Αφγανιστάν. Πριν πάρει τον δικό του αυτόνομο δρόμο, το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος είχε λάβει χρηματοδότηση, όπλα και πολιτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Ο λόγος που κάποια κράτη σήμερα μάχονται εναντίον του είναι γιατί έχει ξεφύγει από τον έλεγχό τους και απειλεί να διαταράξει τα στρατηγικά τους συμφέροντα. Για όλα αυτά έχουμε ήδη γράψει σε προηγούμενο τεύχος της Battaglia Comunista. 2 Αυτό που θέλουμε τώρα να επισημάνουμε είναι μια άλλη πτυχή που αφορά τη στάση των πολιτικών δυνάμεων της Δύσης σε απάντηση των όσων συνέβησαν στη Γαλλία ύστερα από τα γεγονότα στο Παρίσι. Η Δεξιά άρχισε αμέσως να ωρύεται για εκδίκηση. Στη Γαλλία, όπως στη Γερμανία και την Ιταλία, πρωτοστάτησε προτείνοντας την αναγκαιότητα της θανατικής ποινής, σήμερα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, αύριο εναντίον όποιου θα αντιταχθεί στους «ιερούς» θεσμούς της οικογένειας, του Θεού και της πατρίδας, όπως ακριβώς συνέβαινε σε παλιότερες εποχές. Έχει ποινικοποιήσει την μετανάστευση, μετατρέποντας κάθε μετανάστη σε 2 Η Battaglia Comunista είναι η μηνιαία εφημερίδα των ιταλών συντρόφων (Il Partito Comunista Internazionalista). Βλ. το άρθρο τους μεταφρασμένο στα ελληνικά με τίτλο: «Ιράκ: Το νέο Χαλιφάτο, το Ισλαμικό Κράτος και οι γενικότεροι ιμπεριαλιστικοί ελιγμοί» στο, ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Νοεμβρίου (Σ.τ.Μ.)

3 3 δυνητικό δολοφόνο. Έχει καταφέρει να καταστήσει το χρώμα του δέρματος ανεξίτηλο ανθρώπινο και κοινωνικό σημάδι όσων χρήζουν αποκλεισμού, απόρριψης και καταδίκης. Αυτό που κατάφερε, εντέλει, η Δεξιά, ήταν να υψώσει τα λάβαρα της ξενοφοβίας, του πιο χυδαίου ρατσισμού, της ομοφοβίας και όλων εκείνων των ιδεολογημάτων τα οποία πριν από μερικές δεκαετίες, σε μια ίσως λιγότερο τοξική κρίση από αυτήν, είχαν αποτελέσει τη βάση για τη δικαιολόγηση ενός παγκοσμίου πολέμου, που στοίχησε τη ζωή σε πάνω από πενήντα εκατομμύρια ανθρώπους, στο πιο διαβόητο μακελειό που συνέβη στην καταγεγραμμένη ιστορία. Ο μετριοπαθής, «δημοκρατικός» αλλά εξίσου συντηρητικός κόσμος δικαίως ύψωσε τη φωνή του κατά της φρίκης της ισλαμικής τρομοκρατίας. Λησμόνησε ωστόσο την πολύ μεγαλύτερη τρομοκρατία εκ μέρους του δυτικού και χριστιανικού κόσμου που, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της αποκατάστασης της δημοκρατίας, έχει αποδείξει ότι όταν μιλάμε για βαρβαρότητα δεν χρειάζεται να πάρει μαθήματα από κανέναν. Στην παρούσα συγκυρία, παρά τη διάκριση που γίνεται ανάμεσα στο ριζοσπαστικό και το μετριοπαθές Ισλάμ, και ενώ δεν έχει ποινικοποιηθεί η μετανάστευση, έχουν ήδη ψηφιστεί νόμοι για τον περιορισμό της και την αύξηση του κοινωνικού ελέγχου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης τύπου Κουλιμπαλί. 3 Αυτό που επιδιώκεται είναι η πάταξη «εγκλημάτων» που θα μπορούσαν να θέσουν σε αμφισβήτηση συνολικά το σύστημα αλλά, αυτή τη φορά, σε επίπεδο ταξικής πάλης. Εν τω μεταξύ, η ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη, τόσο η κεντροδεξιά όσο και η κεντροαριστερά, αποδέχεται τη διάκριση μεταξύ μετριοπαθούς και ριζοσπαστικού Ισλάμ και επιδίδεται στον εκβιασμό. Για παράδειγμα, στην Ιταλία υπόσχεται δικαίωμα διαμονής, όχι σε όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από την πείνα, τον πόλεμο και το θάνατο, αλλά σε όσους καταγγέλλουν συμπατριώτες τους που θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατία. Η πιο οικτρή ιδεολογική τραγωδία διαπερνά τις γραμμές μιας ανήμπορης Αριστεράς, που φέρει κομμουνιστικό και επαναστατικό προσωπείο. Επικρατεί σύγχυση τόσο στον παλαιό και στον σύγχρονο σταλινικό χώρο, 3 Συνεργός των αδερφών Κουασί, υπεύθυνων για τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo. Ο Αμεντί Κουλιμπαλί είχε δηλώσει μέλος του Ισλαμικού Κράτους. (Σ.τ.Μ.)

4 4 όσο και στις ιδεολογικά ανεπαρκείς οργανώσεις εναλλακτικών μορφών πάλης όπου ο λαϊκός αγώνας εκλαμβάνεται ως ταξικός αγώνας, η τρομοκρατία ως επανάσταση και ενίοτε ο αντιδραστικός και βάρβαρος θρησκευτικός εξτρεμισμός ως ριζοσπαστικοποίηση του προλεταριακού αγώνα. Οι οργανώσεις αυτές πολύ συχνά υποστηρίζουν τον εθνικισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό που τους οδηγεί στο να υπερασπίζονται δικτατορικά καθεστώτα μέχρις εσχάτων. Καθεστώτα που η μοναδική τους «αξία» είναι να θεωρηθούν θύματα της δυτικής επιθετικότητας, όπως στην περίπτωση της Συρίας ή της Λιβύης, και όχι ως μέρος ενός πιο σύνθετου ιμπεριαλιστικού πλαισίου. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα κοινωνικό υπόβαθρο για όλα αυτά που εκπορεύεται από την κρίση και την οικονομική δυσπραγία. Ωστόσο, αληθεύει εξίσου ότι οι αγωνιστές αυτοί όταν σχηματίζουν λαθεμένες εκτιμήσεις μετατρέπονται σε τυφλά όργανα στα χέρια της θρησκευτικής μυθολογίας και του αιώνιου εθνικισμού, που εμπνέονται από μυστικούς και απροκάλυπτους ιμπεριαλιστικούς στόχους συντηρητικού και αντιδραστικού χαρακτήρα. Και από δω και πέρα οι αγωνιστές αυτής της Αριστεράς λίγο απέχουν από το να παρέχουν πολιτική υποστήριξη στην παλιά Αλ Κάιντα ή στους αντάρτες του Άσαντ ή από το να θεωρούν αντι-ιμπεριαλιστική οποιαδήποτε άλλη έκφραση της ισλαμικής τρομοκρατίας. Ακόμη και αν αυτή η Αριστερά καταδίκασε έντονα τις τραγικές εκτελέσεις των δυτικών κρατουμένων, καθώς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του νέου «Χαλιφάτου» στη Συρία και το Ιράκ (αρχικά λόγω της χρηματοδότησής τους από την Αμερική και τη Σαουδική Αραβία), στο εσωτερικό της εξακολουθούν να υπάρχουν αυταπάτες. Τίποτα δεν εμποδίζει αυτούς τους αγωνιστές από το να θεωρούν ότι μετά την απόσπαση του «Ισλαμικού Κράτους» από τον ιμπεριαλιστικό ομφάλιο λώρο του και τη δράση του εναντίον του παλιού του χρηματοδότη θα μπορούσε να υπάρχει -σε ένα απροσδιόριστο πολιτικά μέλλον- ένας κάπως θετικός ρόλος για τον ίδιο το «Μαύρο Χαλίφη», όσο το «Ισλαμικό Κράτος» εξακολουθεί να δέχεται επίθεση από τη Δύση, τις ΗΠΑ και τους ισλαμικούς συμμάχους τους, επειδή είναι «αντικειμενικά» αντι-ιμπεριαλιστικό. Υπάρχουν ουσιαστικά δύο συγκεχυμένες και ενίοτε αντιφατικές δικαιολογήσεις για μια περισσότερο ή λιγότερο άνευ όρων υποστήριξη, όχι μόνο για τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά και των φρικαλεοτήτων που

5 5 σχετίζονται με τον αντιδραστικό θρησκευτικό φονταμενταλισμό ή τον πιο αντιδραστικό εθνικισμό, όπως έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν. Η πρώτη δικαιολόγηση είναι ότι αυτά τα κινήματα και οι στρατιωτικές τους οργανώσεις είναι η έκφραση μιας αντι-ιμπεριαλιστικής πολιτικής συνείδησης και άρα αξίζουν την άνευ όρων υποστήριξή τους. Ωστόσο, οι αγωνιστές στο εσωτερικό αυτής της Αριστεράς ξεχνούν ότι προαπαιτούμενο του αντι-ιμπεριαλισμού είναι η καταπολέμηση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής αν μια πολιτική δεν είναι αντικαπιταλιστική δεν μπορεί να είναι αντι-ιμπεριαλιστική. Συγχέουν επίσης τον αγώνα των οργανώσεων του πιο αδίστακτου περιθωρίου της αστικής τάξης με την ταξική πάλη η οποία, στην πραγματικότητα, δεν έχει ακόμη κάνει την εμφάνισή της και που η αγαστή συνεργασία των συγκεκριμένων πρακτικών και πολιτικών αποτρέπει τη γέννησή της. Κάτι τέτοιο επιτρέπει κάποια μεμονωμένη τρομοκρατική ενέργεια, έναν εμφύλιο πόλεμο ή μια ολομέτωπη επιθετική ή αμυντική μάχη, πράγματα που όχι μόνο δεν προκαλούν ούτε την παραμικρή αμυχή στο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά καταλήγουν να γίνονται ένα αποτελεσματικό όργανο στα χέρια του οικονομικού συντηρητισμού και της πολιτικής καταπίεσης. Η εργατική τάξη, από πολιτικής απόψεως, θα πρέπει να συγκροτήσει το δικό της κόμμα, με αυτόνομη στρατηγική και κατάλληλη τακτική, να πάρει την τύχη της στα χέρια της. Μ αυτόν τον τρόπο ο αντι-καπιταλισμός γίνεται θεμελιώδης πυλώνας του αντιιμπεριαλισμού. Ειδάλλως η τύχη της θα παραμένει στα χέρια της μιας ή της άλλης αστικής παράταξης, είτε κοσμικής είτε μετριοπαθούς/ριζοσπαστικής θρησκευτικής, για σκοπούς που όχι μόνο δεν θα εξυπηρετούν τα δικά της συμφέροντα, αλλά απεναντίας θα παρέχουν σημαντική υποστήριξη στον ταξικό της εχθρό. Η δεύτερη δικαιολόγηση, η οποία είναι πραγματικά αστεία, τίθεται με όρους ενός συλλογισμού που είναι πιο πιθανό να αποτελεί ιδεολογική αποσκευή του μεταναστευτικού υποπρολεταριάτου και της μικροαστικής τάξης (συχνά δεύτερης ή ακόμα και τρίτης γενιάς), περισσότερο στη Γαλλία και στην Αγγλία παρά στην Ιταλία. Ο συλλογισμός αυτός λέει ότι «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» και με απλά λόγια πάει κάπως έτσι: αν το καθεστώς Άσαντ και ένα υποψήφιο για ανεξαρτητοποίηση «Χαλιφάτο», όπως οι Ταλιμπάν και οι πρώτοι τζιχαντιστές στην εποχή τους, αγωνίζονται

6 6 εναντίον του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, τότε αυτοί που είναι εχθροί μας αυτομάτως γίνονται φίλοι και σύμμαχοί μας. Είναι ένας συλλογισμός που υποστηρίχθηκε στα παρισινά προάστια καθώς και μεταξύ κάποιων νεαρών της Δύσης που προσχώρησαν στις τάξεις του ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε) όπως ακριβώς οι δυνάμεις της μπερδεμένης Αριστεράς καλούν σε κινητοποίηση υπέρ του Άσαντ. Σίγουρα η Συρία δεσπόζει σε αυτή τη συζήτηση, δεδομένου ότι έχει πολλούς πολιτικούς οπαδούς στις τάξεις της ευρωπαϊκής ψευδο-αριστεράς. Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτό, το καθεστώς του Άσαντ και του ISIS πραγματικά αλληλοεξουδετερώνονται. Μερικοί μάλιστα λένε ότι υπάρχουν μυστικές συμφωνίες που τα τοποθετούν στο ίδιο στρατόπεδο. Σε αυτή την περίπτωση ο πολιτικός παραλογισμός καταλήγει στην ηλιθιότητα. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Συρία αποτελεί στην πραγματικότητα τμήμα του ρωσο-κινεζικού ιμπεριαλιστικού άξονα με πολιτικές διασυνδέσεις με το Ιράν, και ότι η οικοδόμηση ενός νέου και ιμπεριαλιστικά «αυτόνομου» Χαλιφάτου, βασισμένου στην ιστορική και γεωγραφική επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σημαίνει την προσάρτηση όλων αυτών των κρατών τα οποία τώρα ζουν από τα έσοδα του πετρελαίου. Σε αυτό το σενάριο τα υφιστάμενα κράτη θα πρέπει να εκμηδενιστούν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το φιλόδοξο πρόγραμμα του νέου πετρελαϊκού και οικονομικού ιμπεριαλισμού που δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τους ήδη υπάρχοντες. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί - για όσους πιστεύουν το αντίθετο, όπως ένα τουλάχιστον 20% του αραβικού πληθυσμού της Μέσης Ανατολής και ένα μεγάλο κομμάτι μεταναστών της νεολαίας που ζει στα προάστια του Παρισιού, του Λονδίνου ή άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών - ότι η υπεράσπιση της Συρίας του Άσαντ δεν έχει καμία σχέση με την χειραφέτηση των εργαζομένων της εν λόγω περιοχής στην πραγματικότητα, αποτελεί την κατάργησή της. Τέλος, θα πρέπει να προστεθεί ότι οι αντι-ιμπεριαλιστές δεν μπορούν να αναζητήσουν συμμάχους ανάμεσα στους ήδη υφιστάμενους ή στους εκκολαπτόμενους ιμπεριαλιστές και ότι ο εχθρός του δικού μας εχθρού είναι και ο ίδιος εχθρός, και μερικές φορές μάλιστα είναι ακόμα πιο επικίνδυνος. Όλα τα κινήματα και οι οργανώσεις που θεμελιώνονται στον ισλαμικό φονταμενταλισμό περιέχουν στο καταστατικό τους την αποστροφή τους προς τον κομμουνισμό, την απόρριψη κάθε αποδοχής της ταξικής πάλης, επειδή κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με το Κοράνι, αλλά πάνω απ όλα

7 7 επειδή έρχεται σε αντίθεση με τις αστικές, καπιταλιστικές και ιμπεριαλιστικές τους φιλοδοξίες. Πίσω από όλους τους τζιχαντιστές, είτε πρόκειται για παλιούς ή νέους, οποιασδήποτε θρησκευτικής πίστης, από τους ουαχαμπίτες 4 της Σαουδικής Αραβίας ως τους Αλεβίτες του Άσαντ, όπως ακριβώς και πίσω από το νέο χαλιφάτο, είτε κάτω από τη σημαία του συριακού εθνικισμού, ή την μαύρη σημαία του Αλ Μπαγκντάντι και την πράσινη σημαία του Ισλάμ βρίσκεται μονάχα ο πιο στυγνός αντικομμουνισμός. Αποδίδοντάς τους οποιαδήποτε αναγνώριση προκειμένου οι «τακτικές» αυτές να καταστούν το νέο κύριο στρατηγικό μέλημα των προλεταριακών μαζών, είτε στη Δύση ή στην εν λόγω περιοχή είναι σαν να βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. FD 26 Ιανουαρίου 2015 Πηγή: Τίτλος πρωτοτύπου: Marginal notes on the Paris events Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από την αγγλική μετάφραση του άρθρου. 4 Ο ουαχαμπιτισμός ή σαλαφισμός είναι μια ακραία συντηρητική εκδοχή του Ισλάμ, η οποία αποτελεί το κυρίαρχο θρησκευτικό δόγμα στη Σαουδική Αραβία. (Σ.τ.Μ.)

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων.

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Κατ αρχήν θα ήθελα να σας χαιρετίσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους των 100 εκατομμυρίων Αράβων εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Συνάδελφοι -σες Η εκδήλωσή μας, αυτή σκοπό έχει το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό

Διαβάστε περισσότερα

https://engymo.wordpress.com Ανακοίνωση της Διεθνιστικής Κομμουνιστικής Τάσης (ICT) Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ CHARLIE HEBDO

https://engymo.wordpress.com Ανακοίνωση της Διεθνιστικής Κομμουνιστικής Τάσης (ICT) Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ CHARLIE HEBDO https://engymo.wordpress.com Ανακοίνωση της Διεθνιστικής Κομμουνιστικής Τάσης (ICT) Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ CHARLIE HEBDO Άλλο ένα δείγμα της πορείας του παρακμασμένου καπιταλισμού προς την βαρβαρότητα. Ύστερα από

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση της Διεθνιστικής Κομμουνιστικής Τάσης (ICT) Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ CHARLIE HEBDO

Ανακοίνωση της Διεθνιστικής Κομμουνιστικής Τάσης (ICT) Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ CHARLIE HEBDO Ανακοίνωση της Διεθνιστικής Κομμουνιστικής Τάσης (ICT) Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ CHARLIE HEBDO Άλλο ένα δείγμα της πορείας του παρακμασμένου καπιταλισμού προς την βαρβαρότητα. Ύστερα από την έφοδο των γαλλικών αντιτρομοκρατικών

Διαβάστε περισσότερα

1) Σχετικά με την έννοια του ιμπεριαλισμού: Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει αυτήν την έννοια, όπως την έχει

1) Σχετικά με την έννοια του ιμπεριαλισμού: Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει αυτήν την έννοια, όπως την έχει Επιστολή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σχετικά με το σχέδιο Τελικής Ανακοίνωσης Αθήνα 26/10/2013 - Προς τα μέλη της Ομάδας Εργασίας - Κοινοποίηση στα ΚΚ του SOLIDNET Αγαπητοί σύντροφοι, Το κόμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή 21 Τι είναι η Ιστορία; 21 Τότε και τώρα, εκεί και εδώ 24 Το φυσικό περιβάλλον 28 Λίγη περιγραφική Γεωγραφία 29 Επίλογος 32

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή 21 Τι είναι η Ιστορία; 21 Τότε και τώρα, εκεί και εδώ 24 Το φυσικό περιβάλλον 28 Λίγη περιγραφική Γεωγραφία 29 Επίλογος 32 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εικονογραφήσεις 13 Βιογραφικά 15 Πρόλογος στην 11 η έκδοση 17 1. Εισαγωγή 21 Τι είναι η Ιστορία; 21 Τότε και τώρα, εκεί και εδώ 24 Το φυσικό περιβάλλον 28 Λίγη περιγραφική Γεωγραφία 29 Επίλογος

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ενότητα 7: Άκρα δεξιά στην Τουρκία: η περίπτωση του Alparşlan Turkeş Δημήτριος Σταματόπουλος Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιδρομή κατά της Συρίας! ΤΡΙΤΗ 17/4/2018 ΑΘΗΝΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 7 μ.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στις 7 μ.μ. Οι Ιμπεριαλιστές Τη Γη Ξαναμοιράζουν

Διαβάστε περισσότερα

Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα

Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα Ενότητα 9: Δημήτριος Σταματόπουλος Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών 1 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ. Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Η ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ. Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Η ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Αλλαγές στο Ενεργειακό Τοπίο Πολλά φαίνεται να αλλάζουν με την πρόσφατη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν. Είναι φανερό πως

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη (Κοµµουνιστική) ιεθνής εύτερο Συνέδριο 1920. ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ Κοµµουνιστική Αποχική Φράξια του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόµµατος

Τρίτη (Κοµµουνιστική) ιεθνής εύτερο Συνέδριο 1920. ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ Κοµµουνιστική Αποχική Φράξια του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόµµατος Τρίτη (Κοµµουνιστική) ιεθνής εύτερο Συνέδριο 1920 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ Κοµµουνιστική Αποχική Φράξια του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόµµατος 1. Ο κοινοβουλευτισµός είναι η µορφή πολιτικής εκπροσώπησης

Διαβάστε περισσότερα

Ο πόλεµος στο Ιράκ, για εµάς τους Έλληνες, είναι ένα θέµα πολύ σηµαντικό, αρκετά σηµαντικό, όχι και τόσο σηµαντικό, ή καθόλου σηµαντικό;

Ο πόλεµος στο Ιράκ, για εµάς τους Έλληνες, είναι ένα θέµα πολύ σηµαντικό, αρκετά σηµαντικό, όχι και τόσο σηµαντικό, ή καθόλου σηµαντικό; ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο πόλεµος στο Ιράκ, για εµάς τους Έλληνες, είναι ένα θέµα πολύ σηµαντικό, αρκετά σηµαντικό, όχι και τόσο σηµαντικό, ή καθόλου σηµαντικό; 47 34 12 6 2 Πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY AT THE WORLD IN 2017 GALA DINNER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον 1 Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς 2017 Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Με συνέπεια για 20 χρόνια έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό και την κοινή

Διαβάστε περισσότερα

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/0310(NLE)

*** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/0310(NLE) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 24.10.2012 2010/0310(NLE) *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τη σύναψη συμφωνίας εταιρικής σχέσης και συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ 46% ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΪΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Μ ΙΑ ΔΙ ΕΘΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ

ΤΟ 46% ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΪΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Μ ΙΑ ΔΙ ΕΘΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ Review from 23/11/2015 Articlesize (cm2): 1480 ΣΗΜΕΡΙΝΗ, από σελίδα 1 Customer: Author: ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΛΟΪΖΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ins ajpconcukns noaruicns Rubric: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Subrubric: Εκπαιδευτικά ιδρύματα

Διαβάστε περισσότερα

Από την ώρα που η θρησκεία έχει πολιτικοποιηθεί

Από την ώρα που η θρησκεία έχει πολιτικοποιηθεί Σελίδα: 10 (1 από 8) Με την Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου antigoni.drousiotou@phileleftheros.com Οι τρομοκράτες πολιτικοποιούν τη θρησκεία ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ: Στην Ευρώπη συγχύζουμε τον μουσουλμάνο με

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα.

Θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα. 1 4/11/2016 Σύσκεψη φορέων του λαϊκού κινήματος Θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα. Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ενότητα 10: Αντιαποικιοκρατικά Κινήματα και Αραβικός Εθνικισμός Δημήτριος Σταματόπουλος Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα

Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα Ενότητα 10: Δημήτριος Σταματόπουλος Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών 1 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

12 Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

12 Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε γενικευμένη κρίση. Οικονομική κρίση, που την κάνει να ισορροπεί επικίνδυνα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Πολιτική κρίση, με την άρση εμπιστοσύνης στα πολιτικά

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη 4/11/2015 Παρέµβαση ΕΕ ΥΕ - Ελπίδα Παντελάκη Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη κ. πρέσβη, αγαπητοί προσκαλεσµένοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Ευχαριστούµε πολύ για την παρουσία σας στη σηµερινή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ -1- ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΙΝ (18/01/2009) ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΤΙΤΛΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Όταν δεν πρόκειται για απάτη, η «ελεύθερη πρόσβαση» είναι μια ρεφορμιστική στην ουσία

Διαβάστε περισσότερα

Η κρίση της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων Η ιταλική και γερμανική ενοποίηση. Φύλλο Εργασίας

Η κρίση της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων Η ιταλική και γερμανική ενοποίηση. Φύλλο Εργασίας Η κρίση της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων Η ιταλική και γερμανική ενοποίηση Φύλλο Εργασίας 1. Αφού συμβουλευτείτε τη σελίδα 44 του βιβλίου σας καθώς και το χάρτη που παρατίθεται, να συμπληρώσετε την πιο

Διαβάστε περισσότερα

7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας. Θεσσαλονίκη 9 10/ 12/2016. Ομιλία της ΕΕΔΥΕ από την Ελπίδα Παντελάκη, γ.γ.

7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας. Θεσσαλονίκη 9 10/ 12/2016. Ομιλία της ΕΕΔΥΕ από την Ελπίδα Παντελάκη, γ.γ. 7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας Θεσσαλονίκη 9 10/ 12/2016 Ομιλία της ΕΕΔΥΕ από την Ελπίδα Παντελάκη, γ.γ. της ΕΕΔΥΕ Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΣΤ Ο ΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΣΤ Ο ΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΣΤ Ο ΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 152 Α. ΚΛΕΙΣΤΕΣ Ή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ενδεικτικά παραδείγµατα) Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής Να βάλετε σε κύκλο το γράµµα που αντιστοιχεί στη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Άννα Φραγκουδάκη - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 26 Σεπτέμβριος :28

Συντάχθηκε απο τον/την Άννα Φραγκουδάκη - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 26 Σεπτέμβριος :28 Άννα Φραγκουδάκη Η ευρωπαϊκή ταυτότητα του μέλλοντος (Και το απαραίτητο μεσογειακό περιεχόμενό της) Είναι σημαντική προϋπόθεση για τη δημοκρατία και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης η καλλιέργεια της ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΟΖ.GR Political Map. Lesvosnews.net

ΝΟΟΖ.GR Political Map. Lesvosnews.net ΝΟΟΖ.GR Political Map Lesvosnews.net Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο σημαντικές Εθνικές εκλογές στη Μεταπολίτευση. Έχοντας αυτό ως βάση, το Nooz.gr φιλοδοξεί να βοηθήσει τους αναγνώστες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Εκατό χρόνια μετά το ξέσπασμά της, η Οχτωβριανή Επανάσταση, που ενέπνευσε την εργατική τάξη και τους λαούς σ όλο τον κόσμο εγκαινιάζοντας μια ολόκληρη εποχή

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί γίνεται ένας πόλεμος ;

Γιατί γίνεται ένας πόλεμος ; Γιατί γίνεται ένας πόλεμος ; Τα παρασκήνια της αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ το 1991 Μέρος ύλης από το μάθημα Κατασκευή μοντέλων και διαχείριση Φυσικών Πόρων 1, στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Τα έξοδα για

Διαβάστε περισσότερα

«Αθηνά» Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Όπλων www.armscontrol.info

«Αθηνά» Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Όπλων www.armscontrol.info http://, Τηλ:2105226884, 6944165341, FAX: 2105226884, 2310904794 Η πραγματική εικόνα του πολέμου στο Λίβανο με απλά λόγια. Θεόδωρος Λιόλιος Διευθυντής του Ε.Κ.Ε.Ο. Σαλαμίνος 10, Θεσσαλονίκη 54625, email:

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση 21 θέσεων του Λένιν.

Εισήγηση 21 θέσεων του Λένιν. Εισήγηση 21 θέσεων του Λένιν. 1. Όλη η προπαγάνδα και η αναταραχή, πρέπει να φέρουν έναν πραγματικά κομμουνιστικό χαρακτήρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις αποφάσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Όλα

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0392/1. Τροπολογία. Harald Vilimsky, Mario Borghezio εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0392/1. Τροπολογία. Harald Vilimsky, Mario Borghezio εξ ονόματος της Ομάδας ENF 5.12.2018 A8-0392/1 1 Αιτιολογική σκέψη Ζ Ζ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η παγκοσμιοποίηση έχει αυξήσει την αλληλεξάρτηση, με συνέπεια οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Πεκίνο ή την Ουάσιγκτον να έχουν άμεσο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κατάλογος διευκρινιστικού υλικού..................................... 18 Πρόλογος....................................................... 27 Ευχαριστίες......................................................

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Dr. J. Haid*

Συνέντευξη του Dr. J. Haid* Centre for Mediterranean, Middle East and Islamic Studies Συνέντευξη του Dr. J. Haid* Την συνέντευξη διεξήγαγαν ο Raffaele Borreca και ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος Επιμέλεια απομαγνητοφώνησης και αγγλική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜος οζ. αγαπητοι ζηλωτεσ. τρεις στοχασμοί. Δοκίμια. εκδοςεις ΚΑςτΑΝιωτη

ΑΜος οζ. αγαπητοι ζηλωτεσ. τρεις στοχασμοί. Δοκίμια. εκδοςεις ΚΑςτΑΝιωτη ΑΜος οζ αγαπητοι ζηλωτεσ τρεις στοχασμοί c Δοκίμια ΜετΑΦΡΑςη Απο τα εβραϊκα λουιζα ΜιζΑΝ εκδοςεις ΚΑςτΑΝιωτη H παρούσα έκδοση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική ενίσχυση του ινστιτούτου γκαίτε, που χρηματοδοτείται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου Αλλαγές στο Ενεργειακό Τοπίο Πολλά φαίνεται να αλλάζουν γύρω μας. Είναι φανερό πως πολλά δεδομένα που ίσχυαν στις πολιτικές εξελίξεις της Μέσης Ανατολής

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ενότητα 5: Τουρκικός Εθνικισμός Δημήτριος Σταματόπουλος Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 Κύριοι Πρόεδροι, Κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ. Εργασία της μαθήτριας Έλλης Βελέντζα για το πρόγραμμα ΣινΕφηβοι

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ. Εργασία της μαθήτριας Έλλης Βελέντζα για το πρόγραμμα ΣινΕφηβοι Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ Εργασία της μαθήτριας Έλλης Βελέντζα για το πρόγραμμα ΣινΕφηβοι Ο πόλεμος του Βιετνάμ(1965-1975) ήταν η μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ανατολής κατά την διάρκεια του

Διαβάστε περισσότερα

12897/15 ΙΑ/γομ 1 DG C 2B

12897/15 ΙΑ/γομ 1 DG C 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 12897/15 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου με ημερομηνία: 12 Οκτωβρίου 2015 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

για να γίνει η ελπίδα πράξη...

για να γίνει η ελπίδα πράξη... για να γίνει η ελπίδα πράξη... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται ύστερα από την συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο λαός μας ελπίζει και αισιοδοξεί για τη δικαίωση

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωμα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Σημείωμα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Σημείωμα Στις 16 Οκτωβρίου 2012, στο Ινστιτούτο ιπλωματίας και ιεθνών Εξελίξεων μίλησε ο /ντής του Ινστιτούτου κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος με θέμα "Αμερικανικές Εκλογές, η Κρίση στην Συρία και η Μέση Ανατολή".

Διαβάστε περισσότερα

https://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.p hp?f=176&t=5198&start=10#p69404

https://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.p hp?f=176&t=5198&start=10#p69404 ΑΡΧΕΣ https://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.p hp?f=176&t=5198&start=10#p69404 Όλο το καταστατικό 2.1 Άμεσης Δημοκρατίας 2.2.1 Άμεσης Δημοκρατίας Μαζική αλλαγή. Οι αλλαγές στο 2.1 και 2.2.1 είναι στις

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Πολιτική της Ρωσίας ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Γέννηση του Ρωσικού κράτους 4 Αυτοκρατορίες 4 κρίσεις

Εξωτερική Πολιτική της Ρωσίας ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Γέννηση του Ρωσικού κράτους 4 Αυτοκρατορίες 4 κρίσεις ΗΜ: Παρασκευή ΩΡΕΣ:11.15-14. Αίθουσα 339 Πρώτο μάθημα 28.2.2014 Εξωτερική Πολιτική της Ρωσίας ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Παρουσίαση του Σχεδιαγράμματος του μαθήματος

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.γεώργιου Κύρτσου

Ομιλία του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ.γεώργιου Κύρτσου «Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφάλειας και Άμυνας: Ασυμμέτρες Απειλές: Ασταθείς Οικονομίες και Ασφάλεια, Κυβερνοπόλεμος, ΕυρωπαΪκή Ενεργειακή Ασφάλεια, Προσφυγικά και Μεταναστευτικά ρεύματα στη Μεσόγειο. Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - I ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞEΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚHΣ EΝΩΣΗΣ

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - I ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞEΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚHΣ EΝΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΓ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - I ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞEΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚHΣ EΝΩΣΗΣ ΩΣ ΤΟ 1941 100 Α. ΚΛΕΙΣΤΕΣ Ή ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ενδεικτικά παραδείγµατα) Ερωτήσεις διαζευκτικής απάντησης ή του τύπου

Διαβάστε περισσότερα

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 (2015) «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

24 η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. Ρώμη, Ιουνίου «Η Χριστιανική διάσταση της παγκόσμιας κρίσης και τρόποι αντιμετώπισής της» Συμπεράσματα

24 η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. Ρώμη, Ιουνίου «Η Χριστιανική διάσταση της παγκόσμιας κρίσης και τρόποι αντιμετώπισής της» Συμπεράσματα 24 η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. Ρώμη, 25 30 Ιουνίου 2017 «Η Χριστιανική διάσταση της παγκόσμιας κρίσης και τρόποι αντιμετώπισής της» Συμπεράσματα Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ρεβιζιονισμός;

Τι είναι ρεβιζιονισμός; Τι είναι ρεβιζιονισμός; Τι είναι ρεβιζιονισμός; Κάποιοι, εσφαλμένα, θεωρούν ότι ρεβιζιονισμός είναι η απομάκρυνση από κάποια ορθόδοξη σκέψη, η «αναθεώρηση» κάποιας παράδοσης. Σε μαρξιστικό πλαίσιο, η θεώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Ναζισµός. Περιλαµβάνει έντονα στοιχεία: Ρατσισµού Αντισηµιτισµού (=κατά των Εβραίων) Δικτατορίας

Ναζισµός. Περιλαµβάνει έντονα στοιχεία: Ρατσισµού Αντισηµιτισµού (=κατά των Εβραίων) Δικτατορίας Ναζισµός Ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος είχε ως αποτέλεσµα την εµφάνιση µιας πολιτικής ιδεολογίας που εφαρµόστηκε στην Γερµανία, αλλά και σε κάποιες άλλες χώρες και ονοµάστηκε Ναζισµός ή Γερµανικός εθνικοσοσιαλισµός

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρώπη και το Ισλάμ: Οκτώ Μύθοι

Η Ευρώπη και το Ισλάμ: Οκτώ Μύθοι Η Ευρώπη και το Ισλάμ: Οκτώ Μύθοι Aστέρης Χουλιάρας Καθηγητής Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Bernard Lewis: «Europe would turn Muslim by the end of this century,

Διαβάστε περισσότερα

Η Συρία και οι τουρκο-ιρανικές σχέσεις

Η Συρία και οι τουρκο-ιρανικές σχέσεις Του Χρήστου Μηνάγια 11 Νοεμβρίου 2012 www.geostrategy.gr Η Συρία και οι τουρκο-ιρανικές σχέσεις Όταν ξεκίνησε η Αραβική Άνοιξη, το Ιράν υποστήριξε τους εξεγερμένους των χωρών αυτών και επιδίωξε να προσδώσει

Διαβάστε περισσότερα

Unfollowme. Οι ΗΠΑ σε παρακολουθούν παντού και δεν μπορείς να το αποφύγεις

Unfollowme. Οι ΗΠΑ σε παρακολουθούν παντού και δεν μπορείς να το αποφύγεις Unfollowme. Οι ΗΠΑ σε παρακολουθούν παντού και δεν μπορείς να το αποφύγεις Η Διεθνής Αμνηστία διεξήγαγε δημοσκόπηση για να διαπιστώσει κατά πόσο οι πολίτες ανά τον κόσμο εγκρίνουν τις μεθόδους παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Ανατολικο ζητημα κριμαϊκοσ πολεμοσ. Μάθημα 4ο

Ανατολικο ζητημα κριμαϊκοσ πολεμοσ. Μάθημα 4ο Ανατολικο ζητημα κριμαϊκοσ πολεμοσ Μάθημα 4ο Ανατολικο ζητημα = η πολύπλοκη πολιτική κατάσταση που δημιουργήθηκε στα Βαλκάνια και στην Εγγύς Ανατολή, κυρίως μετά τον 18ο αιώνα, ως αποτέλεσμα της παρακμής

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 19.9.2016 Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία αλληλεγγύης που ακολουθεί, στέλνοντας το μήνυμα της ταξικής

Διαβάστε περισσότερα

145 Leof.Irakliou Gr.-14231-Athens-Tel:(+30) 210 2592111-Fax: 210 2592298, http://inter.kke.gr, e-mail: cpg.kke@gmail.com, cpg@int.kke.

145 Leof.Irakliou Gr.-14231-Athens-Tel:(+30) 210 2592111-Fax: 210 2592298, http://inter.kke.gr, e-mail: cpg.kke@gmail.com, cpg@int.kke. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ COMMUNIST PARTY OF GREECE ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ CENTRAL COMMITTEE 145 Leof.Irakliou Gr.-14231-Athens-Tel:(+30) 210 2592111-Fax: 210 2592298, http://inter.kke.gr, e-mail: cpg.kke@gmail.com,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0058/1. Τροπολογία. Sabine Lösing, Tania González Peñas εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0058/1. Τροπολογία. Sabine Lösing, Tania González Peñas εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 6.3.2019 A8-0058/1 1 Παράγραφος 17 17. τονίζει ότι η ΕΕ εξακολουθεί να υποστηρίζει τη διαδικασία ειρήνευσης και συμφιλίωσης υπό αφγανική ηγεσία και ευθύνη και χωρίς αποκλεισμούς, συμπεριλαμβανομένης της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ TETAΡTH 24 ΜΑΪΟΥ 2006 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5)

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ TETAΡTH 24 ΜΑΪΟΥ 2006 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5) ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ TETAΡTH 24 ΜΑΪΟΥ 2006 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ Α1 ΟΜΑ Α Α Α.1.1 Πότε, για ποιο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα

Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα Η Τουρκία στον 20 ο αιώνα Ενότητα 4: Δημήτριος Σταματόπουλος Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών 1 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για

Διαβάστε περισσότερα

Τρομοκρατία, ένα σύγχρονο είδος βίας.

Τρομοκρατία, ένα σύγχρονο είδος βίας. Τρομοκρατία, ένα σύγχρονο είδος βίας. Γενικός όρος Η τρομοκρατία, αν και δεν υπάρχει διεθνώς συμφωνημένος ορισμός, γενικά αποτελεί τη «συστηματική» χρήση, ή την απειλή χρήσης, βιας που συμβαίνει πάντα

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT Β 1 ΓΕΛ. Θέμα: Μετανάστευση Καθηγήτρια: Στέλλα Τσιακμάκη

PROJECT Β 1 ΓΕΛ. Θέμα: Μετανάστευση Καθηγήτρια: Στέλλα Τσιακμάκη PROJECT Β 1 ΓΕΛ Θέμα: Μετανάστευση Καθηγήτρια: Στέλλα Τσιακμάκη ΟΡΙΣΜΟΣ Μετανάστευση ονομάζεται η γεωγραφική μετακίνηση ανθρώπων είτε μεμονωμένα είτε κατά ομάδες. Υπάρχουν δυο είδη μετανάστευσης : 1. Η

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Α5 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ :

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Α5 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ : Α5 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2016-2017 ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κα ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ Ο ρόλος της Δια βίου Μάθησης στην καταπολέμηση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Τοζήτηματωνκοινωνικώνανισοτήτωνστηνεκπαίδευσηαποτελείένα

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες Χαιρετισμός της Ελπίδας Παντελάκη, γ.γ. της ΕΕΔΥΕ στη Συγκέντρωση των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης Σάββατο 27 Μάη 2017 στις 8:30μμ στο Παλιό Λιμάνι Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - Ομιλία Α/ΓΕΕΘΑ EXPOSEC-DEFENSEWORLD, 13 Απρ 16. «Εθνική Αμυντική Πολιτική & Στρατηγικός σχεδιασμός εν μέσω Γεωπολιτικών αναταράξεων»

- 1 - Ομιλία Α/ΓΕΕΘΑ EXPOSEC-DEFENSEWORLD, 13 Απρ 16. «Εθνική Αμυντική Πολιτική & Στρατηγικός σχεδιασμός εν μέσω Γεωπολιτικών αναταράξεων» - 1 - Ομιλία Α/ΓΕΕΘΑ EXPOSEC-DEFENSEWORLD, 13 Απρ 16 «Εθνική Αμυντική Πολιτική & Στρατηγικός σχεδιασμός εν μέσω Γεωπολιτικών αναταράξεων» Κυρίες και Κύριοι, Η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας στο σταυροδρόμι

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΟΡΙΣΜΟΣ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΟΡΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΟΡΙΣΜΟΣ Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντά του. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΒΙΒΛΙΟ 3 ο,70 (1,2)

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΒΙΒΛΙΟ 3 ο,70 (1,2) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ, ΒΙΒΛΙΟ 3 ο,70 (1,2) Εμφύλια διαμάχη στην Κέρκυρα Μετά την καταστολή της αποστασίας των Μυτιληναίων από τους Αθηναίους και την κατάληψη των Πλαταιών από τους Σπαρτιάτες(427π.Χ.),

Διαβάστε περισσότερα

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Φίλες και Φίλοι, Από το 2007, όταν έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης, χάσαμε πολλά. Μία ολόκληρη δεκαετία. Γύρω μας, ο κόσμος αλλάζει. Δυστυχώς,τώρα που ξαναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αθήνα 19/2/2016 Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε 1. Το "μεταναστευτικό-προσφυγικό" είναι ένα μείζον και κρίσιμο Ευρωπαϊκό και Διεθνές πρόβλημα γιατί γεννήθηκε, κλιμακώνεται και κορυφώνεται σε συνδυασμό με γεωπολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, Ξεκινώντας θα μου επιτρέψετε να πω ότι η σημερινή πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ έχει για μένα ένα ιδιαίτερο βάρος και μια βαρύνουσα σημειολογία, ακριβώς όπως και

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού

Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ιστορία του Αραβοϊσλαμικού Πολιτισμού Ενότητα 8: Τουρκοϊσλαμική Σύνθεση Δημήτριος Σταματόπουλος Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό,

Διαβάστε περισσότερα

Ρατσισμός & Μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα

Ρατσισμός & Μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα Ρατσισμός & Μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα 15.000 συζητήσεις μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο συνέλεξε η BaaS κατά την έρευνα που διενήργησε στα κοινωνικά μέσα για τον ρατσισμό και το μεταναστευτικό ζήτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) (Ανεπίσημη μετάφραση) Πίστευα και πιστεύω, ότι υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ιδρυτική διακήρυξη Η Ελλάδα βιώνει για άλλη μια φορά μια εθνική τραγωδία που απειλεί την κοινωνία με διάλυση και υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του έθνους. Η χώρα παγιδευμένη στη μέγγενη παράνομων διεθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΝΩΝΥΜΑ

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ Ρατσισμός ονομάζεται η στάση, κατά την οποία τα μέλη μιας φυλής ή εθνικής ομάδας θεωρούν ως μειονεκτούντα τα μέλη άλλης φυλής ή εθνικής ομάδας και ως συνέπεια αυτού αναπτύσσουν μία έντονη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ

ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ Ισλάμ σήμαινει ,και ειναι μια απο της μεγαλύτερες θρησκειες.το μουσουλμανικό δίκαιο ειναι τελείως διαφορετικό απο το δίκαιο που υπάρχει στη

Διαβάστε περισσότερα

Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπρόεδρο της. Επιτροπής Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς

Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπρόεδρο της. Επιτροπής Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση µε αφορµή την τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της

Διαβάστε περισσότερα

Η θέση της γυναίκας στο ισλάμ και στο χριστιανισμό. PROJECT 1 Υπεύθυνος καθηγητής Παπαγιάννης Γεώργιος ΠΕ01

Η θέση της γυναίκας στο ισλάμ και στο χριστιανισμό. PROJECT 1 Υπεύθυνος καθηγητής Παπαγιάννης Γεώργιος ΠΕ01 Η θέση της γυναίκας στο ισλάμ και στο χριστιανισμό PROJECT 1 Υπεύθυνος καθηγητής Παπαγιάννης Γεώργιος ΠΕ01 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΟΜΑΔΑ Α PROJECT 3 Οι Γυναίκες Στον Ισλάμ Και Στον Χριστιανισμό ΟΜΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0159/23. Τροπολογία. Fabio Massimo Castaldo εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0159/23. Τροπολογία. Fabio Massimo Castaldo εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 24.5.2018 A8-0159/23 23 Αιτιολογική σκέψη Ζ α (νέα) (Ζ α) λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ύψιστης σημασίας όλα τα κράτη μέλη να μιλούν με μια φωνή, ενισχύοντας τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες της ΕΕ και υπογραμμίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές κρίσεις που βίωσε η χώρα

Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές κρίσεις που βίωσε η χώρα Φίλες και Φίλοι, Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές κρίσεις που βίωσε η χώρα στη νεώτερη ιστορία της. Μια κρίση

Διαβάστε περισσότερα

O Μεταπολεμικός Κόσμος

O Μεταπολεμικός Κόσμος O Μεταπολεμικός Κόσμος Πολυμέρης Βόγλης Τμήμα: Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 4) H ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Γεγονότα που οδηγούν στη ρήξη ΗΠΑ ΕΣΣΔ, αρχές 1948 Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

. ΣΧΕ ΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

. ΣΧΕ ΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ . ΣΧΕ ΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ 1ο ΣΧΕ ΙΟ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ιάρκεια: Ολιγόλεπτο Θέµατα: 4 Η πορεία προς τον πόλεµο ΘΕΜΑ 1ο Να βάλετε σε κύκλο το γράµµα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση. Α.

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΕΚΝΛ 1/9/2017

Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΕΚΝΛ 1/9/2017 Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΕΚΝΛ 1/9/2017 Η 1 η Σεπτέμβρη, έχει καθιερωθεί με απόφαση της ΠΣΟ, ως παγκόσμια ημέρα πάλης των συνδικάτων ενάντια

Διαβάστε περισσότερα

Επιτρέπεται να αρθρώνει η Εκκλησία πολιτικό λόγο;

Επιτρέπεται να αρθρώνει η Εκκλησία πολιτικό λόγο; 15 Ιανουαρίου 2019 Επιτρέπεται να αρθρώνει η Εκκλησία πολιτικό λόγο; Θρησκεία / Κοινωνικά θέματα Γεώργιος Παύλος, Καθηγητής Φυσικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και Δρ Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. Βεβαίως η Εκκλησιαστική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4Ο ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 4.1 Η πολιτική 4.1 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1/21 Η λέξη πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

-Ποντιακός Ελληνισμός-

-Ποντιακός Ελληνισμός- -Ποντιακός Ελληνισμός- Αναγνώριση από την βουλή των Ελλήνων. Λουτζούδης Γιώργος Ευθυμιάδης Βαγγέλης ΓΕΝΙΚΑ Ο όρος της γενοκτονίας. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Απόφαση της Ελληνικής βουλής Αποφάσεις ανά τον κόσμο Εκτιμήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ. Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

ΟΜΙΛΙΑ. Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ΟΜΙΛΙΑ Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στην πορεία και όλους όσοι διαδηλώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Οργανισμός είναι ένα σύνολο κρατών, που δημιουργείται με διεθνή συνθήκη, διαθέτει μόνιμα όργανα νομική προσωπικότητα διαφορετική από τα κράτη

Διεθνής Οργανισμός είναι ένα σύνολο κρατών, που δημιουργείται με διεθνή συνθήκη, διαθέτει μόνιμα όργανα νομική προσωπικότητα διαφορετική από τα κράτη Διεθνείς Οργανισμοί Περιεχόμενα Σελ.3 Τι είναι διεθνής οργανισμός; Σελ.4 Κατηγορίες διεθνών οργανισμών Σελ.5-6 Σημαντικότεροι Διεθνείς Οργανισμοί Σελ.7 Τι είναι Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Σελ.8-11 Μ.Κ.Ο

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πολίτης: «Τα καταφέραμε σε πιο δύσκολες εποχές, θα τα καταφέρουμε και τώρα»

Γιώργος Πολίτης: «Τα καταφέραμε σε πιο δύσκολες εποχές, θα τα καταφέρουμε και τώρα» Ο συγγραφέας στο νέο του βιβλίο παρουσιάζει μια ορθολογική θέαση της κρίσης Γιώργος Πολίτης: «Τα καταφέραμε σε πιο δύσκολες εποχές, θα τα καταφέρουμε και τώρα» 23 Jan 201611.00 ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ Συνέντευξη στη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΙΣΙ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2005 «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ή ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ;

ΠΑΡΙΣΙ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2005 «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ή ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ; ΠΑΡΙΣΙ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2005 Η «μάχη» των μεταναστών για Ισότητα «ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ» ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ή ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ; ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005: ΣΤΟ ΚΛΙΣΙ, ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ: : 2 ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Το ISIS καταρρέει. Λύση του δράματος ή εξάπλωση. της κρίση ;

Το ISIS καταρρέει. Λύση του δράματος ή εξάπλωση. της κρίση ; Το ISIS καταρρέει. Λύση του δράματος ή εξάπλωση Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 της κρίση ; Του Γεωργίου Κ. Φίλη Ph.D.* Τη στιγμή αυτή οι τύχες του πολέμου τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία φαίνεται να έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 5η: Προβολή ταινίας: Φασισμός Α.Ε.

Ενότητα 5η: Προβολή ταινίας: Φασισμός Α.Ε. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 5η: Προβολή ταινίας: Φασισμός Α.Ε. Σπύρος Μαρκέτος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση. Όταν συζητούσαμε για την οργάνωση της

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση. Όταν συζητούσαμε για την οργάνωση της Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση. Όταν συζητούσαμε για την οργάνωση της επίσκεψής σας στις Βρυξέλλες, γνωρίζαμε ότι το ζήτημα

Διαβάστε περισσότερα

KKE Τοποθέτηση του ΚΚΕ για την πλατφόρμα Γουέμπ στο ΚΚ ΗΠΑ Γραφείο Τύπου

KKE Τοποθέτηση του ΚΚΕ για την πλατφόρμα Γουέμπ στο ΚΚ ΗΠΑ Γραφείο Τύπου Αθήνα 5 Απρίλη 2011 Τοποθέτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την Πλατφόρμα Γουέμπ και τις εξελίξεις στο ΚΚ ΗΠΑ Προς τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚ ΗΠΑ, Tους εργάτες που αγωνίζονται στις ΗΠΑ, Προς

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα ξεκινάμε. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια υπό. αντίξοες συνθήκες, μια προσπάθεια αναγκαία, απαραίτητη,

Σήμερα ξεκινάμε. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια υπό. αντίξοες συνθήκες, μια προσπάθεια αναγκαία, απαραίτητη, Φίλες και φίλοι, Σήμερα ξεκινάμε. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες, μια προσπάθεια αναγκαία, απαραίτητη, ζωτική για τον τόπο και την κοινωνία. Η Δημοκρατική αριστερά - Προοδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2017

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2017 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2017 Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, συναγωνίστριες, Χαιρετίζουμε τη Μαραθώνια Πορεία που γίνεται 54 χρόνια μετά την πρώτη απαγορευμένη πορεία

Διαβάστε περισσότερα