ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» μετά τις τελευταίες εξελίξεις"

Transcript

1 1 ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 Η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» μετά τις τελευταίες εξελίξεις Α. Το πολιτικό πλαίσιο της συκοφαντικής επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του 1. Με αφορμή τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» έχει οργανωθεί εδώ και τρεις μήνες ένα χυδαίο επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι, στο οποίο πρωτοστατεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με προφανή στόχο το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Πρόεδρό του. Ο απώτερος βεβαίως στόχος είναι η ίδια η ύπαρξη της Κυβέρνησης και η συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η επιχείρηση, άλλωστε, αυτή ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και ενόψει της τελικής διαμόρφωσης, κατάθεσης και ψήφισης του πακέτου των δύσκολων, αλλά αναγκαίων, δημοσιονομικών μέτρων. Όποιοι βεβαίως νόμισαν ότι μπορούν να θέσουν υπό πολιτική ομηρεία το ΠΑΣΟΚ διαψεύσθηκαν από τις εξελίξεις: Το ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκε για την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση του πακέτου των μέτρων και ήταν αυτό που με τη καθαρή και υπεύθυνη στάση του επέτρεψε να συγκροτηθεί η δεδηλωμένη θετική πλειοψηφία της Βουλής στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα της Οι προτάσεις νόμων και οι τροπολογίες που κατέθεσε στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι προτάσεις του στο φορολογικό νομοσχέδιο, δίνουν το στίγμα της υπευθυνότητας, αλλά και της ευαισθησίας του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε και πάλι ότι λειτουργεί ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας που είναιη πρώτη προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εφαρμογή της μόνης εφικτής εθνικής στρατηγικής, το κόστος της οποίας έχει δυσανάλογα καταβάλλει τα τελευταία τρία χρόνια. 2. Η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του στην υπόθεση της «λίστας» βασίστηκε στην σκόπιμη ισοπέδωση των διαφόρων περιόδων στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής και στη σκόπιμη σύγχυση γύρω από το ρόλο των διαφόρων πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων.

2 2 Αποκορύφωμα της επιχείρησης αυτής, που ανέλαβαν εργολαβικά διάφορα ηγετικά στελέχη και το Γραφειο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η εκ νέου αποστολή του ψηφιακού υλικού από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και η διασταύρωσή του με το υπάρχον στη διάθεση της Βουλης και της Δικαιοσύνης υλικό. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τερατολογίες, τραγικά ανεύθυνες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, συνεχείς απειλές και χυδαίους υπαινιγμούς, προσπάθησαν -αφελώςνα δημιουργήσουν την αίσθηση «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» με στόχο πάντα το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του. - Ποιός ήταν άραγε ο λόγος που τους έκανε να μπουν στην αδιέξοδη αυτή λογική; - Τι τους έκανε να ξεχνούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτός που αντέδρασε αμέσως στον αδιανόητο ισχυρισμό ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει διατηρήσει υπηρεσιακά το υλικό αυτό -όταν έγινε, φέτος το καλοκαίρι, η αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα -και έστειλε άμεσως στις αρχές το άτυπο αντίγραφο που είχε αφεθεί στο γραφείο του τον Αύγουστο του 2011; - Τι τους έκανε να ξεχνούν ότι ως Υπουργός Οικονομικών δεν είχε να κάνει τίποτα άλλο, αφού ήταν το ΣΔΟΕ που τον ενημέρωσε απλώς για την ύπαρξη του υλικού, δύο ολόκληρους μήνες μετά την περιέλευσή του από τον κ. Παπακωνσταντίνου στο ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγησή του από αυτό; - Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλάει για «απόκρυψη» ή μη αξιοποίηση του υλικού κατά την περίοδο της θητείας του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν αυτή άρχισε εννέα μήνες μετά την αποστολή του υλικου από τη Γαλλία στον κ. Παπακωνσταντίνου και δύο μήνες από τότε που το ΣΔΟΕ επιλήφθηκε του υλικού, το αξιολόγησε και πάντως το είχε στη διάθεσή του ως πληροφορία; Η απάντηση, δυστυχώς, είναι ότι αυτό έγινε για να υποστηριχθεί πολιτικά η οργανωμένη, συκοφαντική μυθολογία ότι ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπικούς, οικογενειακούς ή πολιτικούς λόγους να μείνει αναξιοποίητη και αδρανής η «λίστα». Τόσο μεγάλο φαίνεται ότι είναι το πολιτικά τυφλό μίσος. Έπρεπε να φτάσει ξανά το υλικό αυτό από τη Γαλλία, για να αποδειχθεί η πολιτική αλητεία και ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πολιτική αλητεία είναι η διαστροφή των γεγονότων και η προσπάθεια ηθικής αμφισβήτησης του πολιτικού σου αντιπάλου. Και πολιτική ανοησία είναι να μη βλέπεις προφανή και αυταπόδεικτα γεγονότα. Η ευθύνη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου 3. Η διαπίστωση ότι από το υλικό που είχαν στείλει το 2010 οι Γάλλοι αφαιρέθηκαν τρία αρχεία που αφορούσαν συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου θέτει μεγάλο θέμα πολιτικών και ποινικών ευθυνών του για μια αδιανόητη ενέργεια. Ήδη τα τρία κομματα της κυβερνητικής συνεργασίας κίνησαν τη διαδικασία για την σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.

3 3 Υπάρχει έτσι μια εξήγηση για το γεγονός ότι το υλικό στάλθηκε στο ΣΔΟΕ εννέα μήνες μετά την παραλαβή του από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος το υλικό αυτό να μη διαβιβαστεί αμέσως, όπως παραλήφθηκε από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, στο ΣΔΟΕ. Ο ισχυρισμός ότι αυτό έγινε για να αποφευχθούν διαρροές από το ΣΔΟΕ αντιφάσκει προς το γεγονός ότι εννέα μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε στο ΣΔΟΕ το υλικό. Υπάρχει επίσης μια εξήγηση για τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου οτι «έχασε» το αρχικό CD που στάλθηκε από τη Γαλλία. Αν ευθύς εξαρχής το CD πήγαινε στο ΣΔΟΕ, θα είχε αποφευχθεί όλη η θλιβερή αυτή ιστορία που έδωσε την ευκαιρία να συσκοτισθεί το έργο της περιόδου στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής με κορυφαίο σημείο την άρση του τραπεζικού απορρήτου που καταψήφισε δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ! 4. Όλα όμως αυτά, από την άλλη πλευρά, αναδεικνύουν το μέγεθος της ανευθυνότητας και της χυδαιοτητας του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ζητήσει συγνώμη αντί να συνεχίζει την ίδια προκλητική γραμμή. Το ανοιχτό ερώτημα για τη «λίστα Βαξεβάνη» 5. Έχει όμως μείνει εκκρεμές και αναπάντητο ένα ακόμη κρίσιμο πολιτικό ερώτημα που ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε στον κ. Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής στις και τώρα αποκτά ακόμη μεγαλύτερες πολιτικές και θεσμικές διαστάσεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να συμπαρασταθεί ολόθερμα στον εκδότη/δημοσιογράφο που στα τελη Οκτωβρίου δημοσίευσε, επεξεργασμένα, δηλαδή χωρίς ποσά, επαγγελματικές ιδιότητες, πατρώνυμα και μητρώνυμα, στο περιοδικό του τα ονόματα που φέρεται να περιέχονται στη «λίστα». Το υλικό αυτό προέρχεται προφανώς από «πηγή» που το διέθετε. Η «πηγή» όμως αυτή που είχε και έδωσε προς δημοσίευση το υλικό, δήλωσε στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη ότι δεν το έχει! Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να θεωρείται ως «λίστα» αυτό που δημοσιεύθηκε, όπως δημοσιεύθηκε, στο συγκεκριμένο έντυπο, με την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ («λίστα Βαξεβάνη»). Ο δε εκδότης του εντύπου έφτασε στο σημείο να «εκδίδει» πιστοποιητικά συμμετοχής ή μη στη «λίστα» με αφορμή δημοσιεύματα άλλων μέσων ενημέρωσης! Ο κ. Διώτης δήλωσε στις ότι δεν έχει αυτός σχέση με τη διοχέτευση της λίστας στο παραπάνω έντυπο. Το σημειώνουμε με ενδιαφέρον. Το ερώτημα όμως παραμένει:

4 4 Όποιος συγκαλύπτει την «πηγή» αυτή, συγκαλύπτει κάποιον που διέθετε τη «λίστα» και δεν τη χειρίστηκε όπως όφειλε. Το γεγονός όμως αυτό είναι καταλυτικό γι αυτούς που επιχείρησαν να εμπλέξουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσουν μια παραπλανητική εικόνα συγχέοντας σκόπιμα περιόδους και συμπεριφορές. Γιατί, φυσικά, αν το υλικό είχε αφεθεί στο αρχείο του ΣΔΟΕ, δεν θα είχε κανείς τη δυνατότητα να επιτεθεί πολιτικά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κάτι που δεν τον αφορούσε. Αυτό είναι μείζονος σημασίας πολιτικό και θεσμικό ζήτημα που εκθέτει βαρειά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι προφανες ότι η άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και η άμεση αποστολή του αντιγράφου, που είχε αφεθεί ατύπως, αλλά ευτυχώς είχε διατηρηθεί ανέπαφο στο γραφείο του, είναι αυτό που επέτρεψε τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς άλλων ότι το πρωτότυπο «χάθηκε» και αντίγραφο δεν διατηρήθηκε στο ΣΔΟΕ! Το αστείο και παράλογο συγχρόνως της υπόθεσης είναι πως αυτή η άμεση και διαφανής αντίδραση γίνεται αντικείμενο πολιτικής επίθεσης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν τον άθλιο ισχυρισμό ότι ο Βενιζέλος «κράτησε τη λίστα στο μαξιλάρι του», όταν είναι το ΣΔΟΕ που είχε τη «λίστα» και ενημέρωσε, δύο μήνες μετά, για την ύπαρξή της τον τότε Υπουργό. Το ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει και θα αποκαλύψει κάθε πολιτική συμπαιγνία και κάθε περίεργη δραστηριότητα που σχετίζεται με την υπόθεση της λίστας και χρησιμοποιήθηκε για να το πλήξει και κυρίως για να αποσιωποιηθούν τα όσα έγιναν, με συστηματικό και επίμονο τρόπο, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής την περίοδο Β. Είναι συνεπώς χρήσιμο να ταξινομήσουμε τα γεγονότα: 1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Οικονομικών, ενημερώθηκε τον Αύγουστο του 2011 για την ύπαρξη του υλικού αυτού, ένα σχεδόν χρόνο μετά την έλευσή του στην Ελλάδα και δυο ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υπουργείο Οικονομικών, από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στη διάθεση του οποίου βρισκόταν ήδη εδω και δύο μήνες η «λίστα» προς αξιοποίηση στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Δύο ήταν τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του τότε Υπουργού απο τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ: - Πρώτον, ότι το υλικό αυτό περιήλθε στην Ελλάδα από τη Γαλλία ατύπως, ως προϊόν υποκλοπής από τράπεζα που λειτουργεί στη Ελβετία, με τη μεσολάβηση των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών.

5 5 - Δεύτερον, ότι από την ανάγνωση του υλικού αυτού δεν προέκυψε κάτι πολιτικό σημαντικό ως πληροφορία, ιδίως κάτι σχετικό με πολιτικά πρόσωπα. Αυτά κατατέθηκαν από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον Οκτώβριο του Το μόνο ζήτημα για το οποίο ζητήθηκε η γνώμη του τότε Υπουργού Οικονομικών ήταν αν το υλικό αυτό, με βάση την παραπάνω περιγραφή, ως προς την προέλευσή του, συνιστά νόμιμο αποδεικτικό μέσο ή όχι -όπως ήταν η εδραία πεποίθηση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ- οπότε μπορούσε να λειτουργήσει ως πηγή άντλησης πληροφοριών προς διασταύρωση με νόμιμα αποδεικτικά μέσα. Όπως τόνισε ο κ. Διώτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η αποστολή του υλικού αυτού από τον προηγούμενο Υπουργό Οικονομικών στο ΣΔΟΕ συνιστούσε εντολή ελέγχου, στο πλαίσιο βέβαια της έννομης τάξης της χώρας. 2. Κανείς και ποτέ δεν ενημέρωσε, τον Αύγουστο του 2011, τον τότε Υπουργό: α. Ότι το υλικό αυτό, όταν στάλθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση συνοδευόταν από έγγραφο ή ανεπίσημο σημείωμα του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών και ότι είχε περιέλθει στον προηγούμενο Υπουργό Οικονομικών πολλούς μήνες πριν την αποστολή του στο ΣΔΟΕ. β. Ότι μεταγράφτηκε, πριν αποσταλεί από τον προηγούμενο υπουργό στο ΣΔΟΕ, σε άλλο φορέα (USB) και ότι ο αρχικός υλικός φορέας (CD) δεν στάλθηκε στο ΣΔΟΕ, πολύ περισσότερο δε ότι «χάθηκε». γ. Ότι το υλικό αυτό δεν εισήχθη στο πρωτόκολλο του ΣΔΟΕ, όταν εστάλη σε αυτό από τον κ. Παπακωνσταντίνου, όπως εισέρχονται τόσες και τόσες ανώνυμες καταγγελίες, ακόμη και κατά πολιτικών προσώπων ή προσώπων που κατέχουν θεσμικά αξιώματα για τις οποίες σχηματίζονται φάκελοι. Είναι προφανές ότι αν το ΣΔΟΕ είχε ενεργήσει, όπως και για κάθε άλλο απόρρητο, ή άτυπο ή ανώνυμο στοιχείο που περιέρχεται σε αυτό, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. 3. Ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ενημέρωσε, πολύ γενικά, τον Αύγουστο του 2011 τον τότε υπουργό για την εικόνα από την ανάγνωση και αξιολόγηση του υλικού και κυρίως για το συμπέρασμά του ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Την εικόνα αυτή παρουσίασε ο κ. Διώτης τον Οκτώβριο του 2012 και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Προφανώς δεν ειπώθηκε και δεν μπορούσε λογικά να υποτεθεί, ότι η αξιολόγηση του υλικού έγινε προσωπικά από μόνο τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, χωρίς τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών (έστω μίας γραμματέως) του ΣΔΟΕ.

6 6 4. Μόλις τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου του 2012, μετά την στο μεταξύ αποχώρηση του κ. Διώτη από επικεφαλής του ΣΔΟΕ, προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι μετά την ολιγόλεπτη γενική ενημέρωση του τότε υπουργού τον Αύγουστο του 2011 από τον κ. Διώτη για την νομική/αποδεικτική φύση του υλικού, δεν διατηρήθηκε αντίγραφο του υλικού στο ΣΔΟΕ, αλλά το μόνο δηθεν αντίγραφο ήταν το άτυπο αντίγραφο που χωρίς διαβιβαστικό και χωρίς φυσικά ελεγχο και επιβεβαίωση του περιεχομένου του αφέθηκε στο γραφείο του Υπουργού! Με τον ισχυρισμό προφανώς αυτό το σχετικό υλικό δεν παραδόθηκε από την απερχόμενη στη νέα διοίκηση του ΣΔΟΕ τον Αύγουστο του Το άτυπο όμως αντίγραφο αφέθηκε στο γραφείο του Υπουργού για τις ανάγκες πολιτικής ενημέρωσής του και μόνο: προκειμένου να καθίσταται δυνατή η συμμετοχή σε τυχόν συζήτηση με ομολόγους του (π.χ. Γαλλίας ή Ελβετιας με την οποία διεξάγονταν διαπραγματεύσεις για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας) ή σε τυχόν κοινοβουλευτικές ή δημοσιογραφικές συζητήσεις. Τέτοια άτυπα αντίγραφα έστελναν, για τους ίδιους πολιτικούς λόγους, πολλες υπηρεσίες του Υπουργείου. Κάθε όμως υπηρεσία τηρούσε στο αρχείο της επισήμως το υλικό αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο κ. Διώτης είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι είναι λογικό ο κ. Βενιζέλος να είχε μείνει με την εντύπωση ότι το υλικό αυτό διατηρήθηκε στο ΣΔΟΕ ως πηγή πληροφοριών. 5. Καινοφανής ειναι και ο ισχυρισμός ότι μετά τον Αυγούστο του 2011 δεν έγιναν ενέργειες αξιοποίησης των σχετικών πληροφοριών σε συνδυασμό με νόμιμους ελέγχους και νόμιμα αποδεικτικά μέσα! Καταρχάς, ο ίδιος ο κ. Διώτης τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον κ. Γ. Τράγκα (Crash) ότι αν είχε διεξαχθεί τέτοια έρευνα δεν θα το παραδεχόταν δημόσια λόγω του παράνομου χαρακτήρα της: επειδή η «λίστα» δεν συνιστά νόμιμο αποδεικτικό υλικό και αρχείο δεκτικό νόμιμης επεξεργασίας. Σε άλλη συνέντευξή του στον Στ. Θεοδωράκη (Τα Νέα) χαρακτηρίζει τη «λίστα» ως «ρουφιανολίστα». Στην δε Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είπε ότι μπορεί ο κ. Βενιζέλος να είχε μείνει με την εντύπωση ότι το υλικό αξιοποιείται ως «πηγή πληροφοριών». Τόνισε, άλλωστε, στην ίδια Επιτροπή ότι η αποστολή του υλικού από τον κ. Παπακωνσταντίνου συνιστούσε εντολή ελέγχου. Αυτή η εντολή όμως ποτέ δεν μετεβλήθη: το υλικό είχε διαβιβαστεί τον Ιούνιο του 2011 από τον κ. Παπακωνσταντίνου στο ΣΔΟΕ ως προϊόν της συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας - Γαλλίας. Αυτό το γνώριζε εξαρχής ο κ. Διώτης. Εάν είχε συνεπώς νομικές αντιρρήσεις ως προς τη χρήση του υλικού αυτού ακόμη και ως απλής πηγής πληροφοριών, λόγω της προέλευσής του ως προϊόντος υποκλοπής στην Ελβετία, τότε δεν έπρεπε να το αποδεχθεί όταν του το έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ούτε

7 7 να πληροφορηθεί το περιεχόμενό του και να το αξιολογήσει ενημερώνοντας δύο μήνες αργότερα το νέο υπουργό. Ο όψιμος ισχυρισμός του κ. Διώτη ότι αν ο Υπουργός του έδινε εντολή ελέγχου, θα του εισηγείτο την αλλαγή της νομοθεσίας και αν ο Υπουργός επέμενε, θα υπέβαλε την παραίτησή του, δεν αντέχει σε σοβαρή συζήτηση: - Έχει ήδη τονίσει ότι η αποστολή του υλικού στο ΣΔΟΕ συνιστούσε εντολή ελέγχου. - Οι περιορισμοί ως προς τα μη νόμιμα αποδεικτικά μέσα τίθενται από το Σύνταγμα (άρθρα 9, 9Α και 19) και άρα δεν μπορούν να αρθούν με τροποποίηση της κοινής νομοθεσίας. - Έχει ήδη πει δημόσια σε συνέντευξή του ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε αξιοποίηση των στοιχείων ως απλών πληροφοριών γιατί ακόμη και αν έγινε είναι παράνομη. Άλλωστε, αν ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ χρειαζόταν κάποια περαιτέρω πολιτική οδηγία για το θέμα, θα τη ζητούσε σε κάποια από τις πολλές συσκέψεις για θέματα φοροδιαφυγής, στις οποίες το θέμα «Ελβετία» ήταν πάντα παρόν ή έστω μετά από τέτοια σύσκεψη σε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό. Ο ίδιος, στο υπόμνημά του προς τον οικονομικό εισαγγελέα, θεωρεί ότι οι πολιτικές προτεραιότητες του Υπουργού Οικονομικών ήταν: α. η ολοκλήρωση της διακρατικής συμφωνίας με την Ελβετία για τη φορολόγηση του συνόλου των ελληνικών καταθέσεων και β. η επιστροφή των ελληνικών καταθέσεων από το εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες. Αυτό είναι προφανώς σωστό, δεν σχετίζεται όμως με την αξιοποίηση όλων των πληροφοριών, τυπικών ή ατύπων και ανωνύμων, που περιέρχονται με οποιονδήποτε τρόπο στο ΣΔΟΕ. Αν είχε δε οποιαδήποτε αμφιβολία ως προς το πολιτικό πλαίσιο, όφειλε να ζητήσει διευκρίνηση. Θα μπορούσε επίσης από τις αρχές Μαρτίου έως την αποχώρησή του στις , να θέσει το ζήτημα στους τρεις επόμενους Υπουργούς Οικονομικών (κ.κ. Σαχίνιδη, Ζανιά, Στουρνάρα). Οι εκάστοτε υπουργοί όμως περιμένουν αποτελέσματα από τις υπηρεσίες τους για μεγάλο αριθμό ανοιχτών ελεγκτικών μετώπων που δυστυχώς αργοπορούν επί χρόνια. Η «λίστα» ήταν ένα από τα πολλά μέτωπα και φυσικά όχι το σημαντικότερο από πλευράς οικονομικού μεγέθους, όταν ήταν ανοικτό το μέτωπο των εμβασμάτων εξωτερικού, των μεγάλων οφειλετών ληξιπρόθεσμων χρεών, των μεγάλων φορολογουμένων, των ακινήτων του Λονδίνου, κ.ο.κ.

8 8 Ειναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Διώτης με δημόσια δήλωσή του ( ) αναφέρεται σε έγγραφες εντολές ελέγχου που του έστειλε ο τότε Υπουργός Οικονομικών για τα πρόσωπα με υψηλά αδικαιολόγητα εμβάσματα εξωτερικού που είχαν επιλεγεί αυτόματα, με αντικειμενικά κριτήρια (μεγάλο ύψος εμβάσματος και μικρό ύψος δηλωθέντος φορολογητέου εισοδήματος) από την ΓΓΠΣ και διαβιβάστηκαν από τον Υπουργό στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και στο ΣΔΟΕ για κατά προτεραιότητα έλεγχο. Αυτό έγινε εφικτό λόγω της άρσης του τραπεζικού απορρήτου που νομοθέτησε ο κ. Βενιζέλος και κατέστησε αντικείμενο ελέγχου το σύνολο των καταθέσεων και όχι τυχαίες, ανεπίσημες και αποσπασματικές πληροφορίες για κάποια ομάδα Ελλήνων καταθετών, σε μια τράπεζα που λειτουργεί στην Ελβετία, για μια τυχαία χρονική περίοδο. Όλα τα ονόματα που είχαν εμβάσματα άνω των ευρώ στάλθηκαν μάλιστα στην Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Έτσι γίνονται οι έλεγχοι με βάση νόμιμα αποδεικτικά μέσα που κατέστησαν επαναλαμβάνουμε- εφικτοί λόγω της άρσης του τραπεζικού απορρήτου με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τι εννοεί ο κ. Διώτης; Μήπως ότι έπρεπε να λάβει αντίστοιχο έγγραφο για τη «λίστα»;;; Αυτός ενημέρωσε τον νέο υπουργό για την ύπαρξη λίστας ως προϊόντος υποκλοπής απο τράπεζα στην Ελβετία που έφτασε μέσω συνεργασίας μυστικών υπηρεσιών. Αυτός είχε ήδη δει τη «λίστα» και ενημέρωσε γενικά τον νέο υπουργό για το περιεχομενό της, όπως ενημέρωσε τον Οκτώβριο του 2012 και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αυτός επέμενε και επιμένει ότι το υλικό της λίστας δεν είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο. Το ζητήμα ήταν η αυτονόητη ιδίως για έναν άνθρωπο με την εμπειρία τουαξιοποίηση της λίστας ως πηγής πληροφοριών που ήδη είχε στη διάθεσή του, σε συνδυασμό με νόμιμα αποδεικτικά μέσα και νόμιμες αποδεικτικές διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει 6. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδύεται ακόμη και τώρα πως δεν καταλαβαίνει ότι ο κ. Βενιζέλος: - Δεν παρέλαβε ποτέ από τη Γαλλία το υλικό αυτό, γιατί αυτό έγινε απο τον κ. Παπακωνσταντίνου εννέα μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Βενιζέλου και έντεκα μήνες πριν αυτός ενημερωθεί από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

9 9 - Δεν ασχολήθηκε με το υλικό αυτό που είχε ήδη το ΣΔΟΕ στη διάθεσή του πριν αναλάβει καν τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργού που δεν είναι ελεγκτικό όργανο. Απλώς ενημερώθηκε, προφορικά και γενικά, για την ύπαρξη και το νομικό χαρακτήρα του υλικού, με καθυστέρηση και εκ των υστέρων, από τον επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας που το είχε ήδη παραλάβει με εντολή ελέγχου (όπως ο ίδιος τόνισε στη Βουλή) από τον προηγούμενο υπουργό. Όλα αυτά έχουν παρουσιασθεί αναλυτικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αγνοεί τα πρακτικά της επιτροπής. 7. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ αποσιωπούν ή ακομη χειρότερα διαστρέφουν εν ψυχρώ το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που έστειλε αμέσως το αντίγραφο που είχε αφεθεί στο γραφείο του, δια του Πρωθυπουργού, στο ΣΔΟΕ, μόλις προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι το υλικό δεν έχει διατηρηθεί στο ΣΔΟΕ! Για ποια συγκάλυψη και από ποιον μπορεί να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Από αυτόν που απλώς ενημερώθηκε απο το ΣΔΟΕ ως αρμόδια υπηρεσία η οποία ειχε το υλικό στη διάθεση της; Από αυτόν που κατέστησε εφικτή την τωρινή έρευνα της υπόθεσης; 8. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδύεται επίσης ότι δεν καταλαβαίνει τα πυκνά πολιτικά γεγονότα, τις προτεραιότητες και τους ρυθμούς δουλειάς του Υπουργού Οικονομικών από τον Αύγουστο 2011 έως τις αρχές Μαρτίου Η λειτουργία του κράτους βασίζεται στην παραδοχή ότι δημόσιες υπηρεσίες και κρατικοί λειτουργοί κάνουν -έστω στοιχειωδώς- τη δουλεια τους, ιδίως όταν έχουν τις αναγκαίες γνώσεις και εμπειρίες και έχουν επιλεγεί λόγω αυτών. Τα πραγματικά μέτωπα κατά της φοροδιαφυγής 9. Εξίσου όμως προκλητικό είναι να καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εντύπωση ότι το κύριο ζήτημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα είναι ένας κατάλογος με κάποια ονόματα Ελλήνων που έχει υποκλαπεί από μια από τις εκατοντάδες τράπεζες που λειτουργούν στην Ελβετία και αφορούν μια τυχαία παλιότερη περίοδο. Η μεγάλη κίνηση της περιόδου στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ήταν η καθολική και αποτελεσματική άρση του τραπεζικού απορρήτου που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει δύο φορές τη σχετική διάταξη στη Βουλή. Οι κρίσιμοι έλεγχοι, που αφορούν συνολικά ποσά περίπου 90 δισ. ευρώ τα όποια βγήκαν από τις ελληνικές τράπεζες, είναι οι νόμιμοι έλεγχοι για αδικαιολόγητο

10 10 πλουτισμό, αδικαιολόγητα εμβάσματα στο εξωτερικό, ακίνητα στο Λονδίνο ή αλλού. Όλα τα σχετικά στοιχεία έχουν σταλεί προ πολλού στη Βουλή. Το ίδιο σημαντικές είναι και οι διασταυρώσεις για άλλα 170 δισ. ευρώ που έμειναν στις ελληνικές τράπεζες, διασταυρώσεις που κατέστησαν εφικτές λόγω της καθολικής άρσης του απορρήτου. Το δε μόνο μέσο για να κλείσει η διαχρονική πληγή της Ελβετίας είναι η σύναψη της σχετικής διακρατικής συμφωνίας για την αυτόματη φορολόγηση όλων των καταθέσεων Ελλήνων σε όλες τις ελβετικές τράπεζες, η βασική διαπραγμάτευση της οποίας έγινε την περίοδο Εξίσου δε σημαντικό για την εθνική οικονομία είναι να ενθαρρυνθεί η επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα που ήταν και είναι βασικός στόχος της πολιτικής μας. Γι αυτά όμως τα θέματα, όπως και για κάθε τι ουσιαστικό και υπεύθυνο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να πει. Ο μόνος λόγος που ξέρει είναι ο ψευτο-εισαγγελικός λόγος της συνομωσιολογίας. Η υπόθεση αντιστρέφεται 10. Αυτοί που επιχείρησαν να καταστήσουν την λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» όχημα πολιτικής επίθεσης κατά του ΠΑΣΟΚ ας αντιληφθούν ότι για το σημερινό ΠΑΣΟΚ η υπόθεση αυτή ειναι μοχλός για την αποκάλυψη μιας άθλιας όψης της πολιτικής μεθοδολογίας που έσπευσαν να υιοθετήσουν οι εκφραστές του συντηρητικού ριζοσπαστισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έσπευσαν να υιοθετήσουν και συγκεκριμενα πρόσωπα.

Όμως στην συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις είπε:

Όμως στην συνέχεια, απαντώντας στις ερωτήσεις είπε: Παγοκολώνες έμειναν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όταν άκουσαν την απάντηση του κ.παπακωνσταντίνου οταν ρωτήθηκε που βρίσκεται η λίστα Λαγκάρντ. Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: fax: website:

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: fax: website: marc A.E. Marketing Research Communication 1 marc A.E. Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: 211-120 2900 fax: 211 1202929 e-mail: info@marc.gr website: www.marc.gr ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η έρευνα πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Πόρισμα του μέλους της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, Σπύρου Χαλβατζή, βουλευτή του ΚΚΕ

Πόρισμα του μέλους της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, Σπύρου Χαλβατζή, βουλευτή του ΚΚΕ Πόρισμα του μέλους της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, Σπύρου Χαλβατζή, βουλευτή του ΚΚΕ ΑΘΗΝΑ, 04/07/2013 1 Το ΚΚΕ, από τον πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ύπαρξη της λίστας «Λαγκάρντ», ζήτησε επανειλημμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν σήμερα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γκόκας Χρήστος, Δριβελέγκας Ιωάννης, Κασσής Μιχάλης, Κεδίκογλου Συμεών, Κουτσούκος Γιάννης,

Διαβάστε περισσότερα

καθώς επιλαμβάνεστε των καθηκόντων σας, θεωρώ αναγκαίο να θέσω υπόψη σας τα εξής:

καθώς επιλαμβάνεστε των καθηκόντων σας, θεωρώ αναγκαίο να θέσω υπόψη σας τα εξής: Προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή «Για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018 σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ Βρυξέλλες, 4 Απριλίου 2018 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά στις συμπληρωματικές ερωτήσεις της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον διορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες οι οποίες κάθε άλλο παρά συνάδουν με αυτό που λέμε διαφάνεια.

Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες οι οποίες κάθε άλλο παρά συνάδουν με αυτό που λέμε διαφάνεια. ΤΕΛΙΚΑ πολύ βρωμιά υπάρχει πίσω από την, κατά τα άλλα, διαφανή διαδικασία επιλογής του επενδυτή που θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΑΤΕ στην ΔΩΔΩΝΗ. Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΑΕΑ 15/10/ ΔΣΕ

ΠΕΑΕΑ 15/10/ ΔΣΕ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον Αλέξη Χαρίτση στον Αντώνη Ρουπακιώτη

Τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον Αλέξη Χαρίτση στον Αντώνη Ρουπακιώτη Αθήνα, 13 Ιουνίου 2019 Τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον Αλέξη Χαρίτση στον Αντώνη Ρουπακιώτη Α. ΧΑΡΙΤΣΗΣ: Καλημέρα σας, Θα ήθελα να καλωσορίσω στο Υπουργείο Εσωτερικών τον νέο Υπουργό, τον κ. Ρουπακιώτη,

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ. Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Πέμπτη, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ. Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο Πέμπτη, 07.07.2016 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο 3. τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο. Θέμα: Κατάθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΟΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Α) Το νοµοθετικό έργο ΟΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η παλαιότερη ιστορικά, αλλά και σηµαντικότερη αρµοδιότητα της Βουλής είναι η νοµοθετική, δηλαδή η θέσπιση γενικών και απρόσωπων κανόνων δικαίου. Τη νοµοθετική

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

-Να καταργεί διατάξεις που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα

-Να καταργεί διατάξεις που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Είναι ανάγκη για μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η χώρα. Χρειαζόμαστε ένα Σύνταγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Κύρια σημεία κατάθεσης Υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα 2009

Κύρια σημεία κατάθεσης Υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα 2009 Κύρια σημεία κατάθεσης Υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, στην εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα 2009 Εκτιμώ ως ιδιαίτερα σημαντικό το έργο της επιτροπής γιατί οι έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα και

Διαβάστε περισσότερα

Η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση Τα 10 παραδείγματα που το αποδεικνύουν

Η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση Τα 10 παραδείγματα που το αποδεικνύουν Η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση Τα 10 παραδείγματα που το αποδεικνύουν Τους τελευταίους μήνες η Αυτοδιοίκηση Α Βαθμού βρίσκεται στο στόχαστρο της Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

«Μπλόκο» στη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ με διασύνδεση των... ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

«Μπλόκο» στη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ με διασύνδεση των... ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ «Μπλόκο» στη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ με διασύνδεση των... ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Όλο το σχέδιο για τη σύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis «Μπλόκο»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό.

ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό. ΒΟΥΛΗ: Απάντηση υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου για τους επικουρικούς γιατρούς και το επικουρικό προσωπικό. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας):

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερβαρδάκη στον

Διαβάστε περισσότερα

Κύριο Νικόλαο Βούτση Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Αθήνα, 27 Απριλίου 2017 Α.Π.:789. Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Κύριο Νικόλαο Βούτση Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Αθήνα, 27 Απριλίου 2017 Α.Π.:789. Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Κύριο Νικόλαο Βούτση Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Αθήνα, 27 Απριλίου 2017 Α.Π.:789 Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι στο ζήτημα της ποιότητας της νομοθέτησης από τη σημερινή Βουλή,

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0238/2019 9.4.2019 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0019/2019 και B8-0020/2019 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΟΟΜΙΛΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Σκοπός Oι παρούσες οδηγίες αφορούν τη διαδικασία προέγκρισης μεθοδολογίας ενδοομιλικής τιμολόγησης ( APA")

Διαβάστε περισσότερα

Οι «δικαιολογίες» Παραθέτουµε µερικές τέτοιες προηγούµενες «δικαιολογίες» άλλων:

Οι «δικαιολογίες» Παραθέτουµε µερικές τέτοιες προηγούµενες «δικαιολογίες» άλλων: Εισαγωγή Είναι προφανές ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1978 έως σήµερα αξιοποίησαν πλήρως τη γνωστή διαπίστωση του Ευάγγελου Λεµπέση, η οποία περιλαµβάνεται τεκµηριωµένα στο έργο του «Ἡ Τεράστια

Διαβάστε περισσότερα

Μόλις γυρίσαμε στην Αθήνα κάλεσα τον κ. Πλασκοβίτη και του ζήτησα να φροντίσει το θέμα.

Μόλις γυρίσαμε στην Αθήνα κάλεσα τον κ. Πλασκοβίτη και του ζήτησα να φροντίσει το θέμα. Τον Μάιο του 2010 με επισκέφθηκε στο γραφείο μου ο κ. Μπίκας από την ΕΥΠ. Είναι μια εποχή ταραγμένη, έχουμε μπει στο μνημόνιο, τα πράγματα είναι δύσκολα και η κατάσταση κρίσιμη. Τότε η ΕΥΠ επιχειρεί να

Διαβάστε περισσότερα

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI

7597/18 ΔΛ,ΔΛ/γομ/ΔΛ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Απριλίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0907 (APP) 7597/18 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: PE 41 INST 134 FREMP 40 JUR 160 AG 4 Επιτροπή των Μονίμων

Διαβάστε περισσότερα

Βουλή είναι εξοπλισμένη με αναθεωρητική αρμοδιότητα. Το ερώτημα συνεπώς που τίθεται αφορά την κατά χρόνον αρμοδιότητα αυτού τούτου του αναθεωρητικού

Βουλή είναι εξοπλισμένη με αναθεωρητική αρμοδιότητα. Το ερώτημα συνεπώς που τίθεται αφορά την κατά χρόνον αρμοδιότητα αυτού τούτου του αναθεωρητικού ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Η πρώτη σύνοδος αναθεωρητικής Βουλής και η λειτουργία τμήματος διακοπής των εργασιών της Βουλής : Η περίπτωση της Ζ Αναθεωρητικής Βουλής (συμβολή στην ερμηνεία των άρθρων 40, 64, 71

Διαβάστε περισσότερα

Τακτικές και Κόλπα κατά την Διαπραγμάτευση

Τακτικές και Κόλπα κατά την Διαπραγμάτευση Τακτικές και Κόλπα κατά την Διαπραγμάτευση Τακτική της Τμηματοποίησης Αν σκοπεύεις να διαπραγματευτείς ένα π.χ. συμβόλαιο τριών ετών, διαπραγματεύσου σκληρά για ένα συμβόλαιο ενός έτους μόνο. Όταν η διαπραγμάτευση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα Επικαιρότητα

Αθήνα Επικαιρότητα Επικαιρότητα Αθήνα 8-11-2013 Παραθέτουμε πιο κάτω τις σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε αναλυτικά την δήλωση στο Extra3: Βερελής για την λίστα του ΣΔΟΕ: "Η υπόθεση έχει κλείσει"(video)

Δείτε αναλυτικά την δήλωση στο Extra3: Βερελής για την λίστα του ΣΔΟΕ: Η υπόθεση έχει κλείσει(video) Σωρεία δημοσιευμάτων τις τελευταίες ώρες σχετικά με την λίστα που δημοσίευσε το zougla.gr με τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια. Ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ. Προς τους κ.κ. Υπουργούς: - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. - Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ. Προς τους κ.κ. Υπουργούς: - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. - Οικονομικών Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς: - Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Οικονομικών ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την εκκρεμότητα του πόθεν έσχες των δικαστικών» Με το νόμο

Διαβάστε περισσότερα

Ιπποκράτους Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ. (210) Fax: (210)

Ιπποκράτους Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ. (210) Fax: (210) 1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Ιπποκράτους 22 10680 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ. (210)3665414-5 Fax: (210)3665420 e-mail : pressoffice1@pasok.gr Αθήνα, 10 Ιουνίου 2012 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται η διαδικασία έγκρισης περιγράφεται εξαντλητικά στις Συνθήκες. Κατά βάση είναι οι εξής:

Οι περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται η διαδικασία έγκρισης περιγράφεται εξαντλητικά στις Συνθήκες. Κατά βάση είναι οι εξής: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 21.9.2012 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με τον Κανονισμό όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων Εισηγητής: Rafał

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή σκυτάλης στο ντέρμπι κορυφής

Αλλαγή σκυτάλης στο ντέρμπι κορυφής Δημοσκόπηση METRON ANALYSIS για το Έθνος της Κυριακής Αλλαγή σκυτάλης στο ντέρμπι κορυφής Κινούμενη άμμο εξακολουθεί να θυμίζει το πολιτικό σκηνικό, καθώς αποτυπώνονται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο οι δυσκολίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΙΛΤΕ Νο 68. Νενικήκαμεν!

ΣΥΙΛΤΕ Νο 68. Νενικήκαμεν! ΣΥΙΛΤΕ Νο 68. Νενικήκαμεν! Η παράνομη και παράλογη τροπολογία της κυβέρνησης για την ένταξη των ταμείων υγείας στον ΕΟΠΥΥ καταψηφίστηκε μετά από τον ξεσηκωμό σύσσωμου του τραπεζοϋπαλληλικού κλάδου Οι σημερινές

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Οικονοµικών Οµάδα καταπολέµησης διαφθοράς 5/15/13

Υπουργείο Οικονοµικών Οµάδα καταπολέµησης διαφθοράς 5/15/13 1 Γενικές Αξίες Υπαλλήλων Οι υπάλληλοι της Φορολογικής και Τελωνειακής Διοίκησης θα πρέπει να ενεργούν, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως θα ήθελαν να αντιµετωπίζονται ως πολίτες και ως φορολογούµενοι,

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιθέα, 27/12/2016. Αριθμός απόφασης: 4498 ΑΠΟΦΑΣΗ

Καλλιθέα, 27/12/2016. Αριθμός απόφασης: 4498 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Α6 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ Καλησπέρα σας. Η κατάσταση για τη χώρα, για την οικονομία, για τους πολίτες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει καταστεί, δυστυχώς, ξανά ιδιαίτερα κρίσιμη.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 Αθήνα, σήμερα στις 5 Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.23 συνήλθε στην Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

Το κείμενο του παρόντος εγγράφου είναι ίδιο με αυτό της προηγούμενης έκδοσης.

Το κείμενο του παρόντος εγγράφου είναι ίδιο με αυτό της προηγούμενης έκδοσης. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) 7094/12 DCL 1 RECH 71 ATO 27 CH 10 AΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ του εγγράφου: 7094712 Με ημερομηνία: 29 Φεβρουαρίου 2012 νέος χαρακτηρισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή. Είναι μια εξεταστική η

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή. Είναι μια εξεταστική η ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή. Είναι μια εξεταστική η οποία έχει προαναγγελθεί νομίζω- πολλά χρόνια από πολλούς συναδέλφους, πάρα πολλά κόμματα.

Διαβάστε περισσότερα

A8-0153/2. Τροπολογία 2 Roberto Gualtieri εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής

A8-0153/2. Τροπολογία 2 Roberto Gualtieri εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 18.10.2018 A8-0153/2 Τροπολογία 2 Roberto Gualtieri εξ ονόματος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Έκθεση Pervenche Berès, Othmar Karas Καθορισμός της έδρας της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, επειδή είμαστε σε μία εποχή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πολλαπλώς κρίσιμη, έχει σημασία να κάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Παραβίαση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων

Παραβίαση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων Παραβίαση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων Ενέργειες των επιχειρήσεων πριν από την επιβολή κυρώσεων Δήμητρα Γαμπά ΜΔΕ, ΚΔΕΟΔ Δύο είναι οι βασικές εκφάνσεις μίας πολιτικής ασφάλειας των προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ,

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ, EUROPOL JOINT SUPERVISORY BODY ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΟΛ Γνωμοδότηση 08/56 της ΚΕΑ σχετικά με την αναθεωρημένη συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ της Ευρωπόλ και της Eurojust Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΟΠΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Στουρνάρα Υπουργό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης Αθήνα. Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012 Α.Π.: Αγαπητέ Υπουργέ,

Γ. Στουρνάρα Υπουργό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης Αθήνα. Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012 Α.Π.: Αγαπητέ Υπουργέ, κ. Γ. Στουρνάρα Υπουργό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 101 80 Αθήνα Αθήνα, 19 Ιουλίου 2012 Α.Π.: Αγαπητέ Υπουργέ, Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο (Ν3986/2011) του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.10.2015 COM(2015) 535 final 2015/0249 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης 3 της συμφωνίας της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά Αρχή φόρμας Τέλος φόρμας Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά Του Στράτου Φαναρά, Προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της Metron Analysis Σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές και την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη

Άρθρο του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη Άρθρο του προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χρ. Μπαλτογιάννη Ενδεχόμενα οι πολίτες της περιοχής να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που κατά τη γνώμη μας θα προκαλέσει η τυχόν πώληση της Αγροτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3818, 12/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3818, 12/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 9 42 του 1978 86 του 1986 54(Ι) του 1994 94(Ι) του 1994. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία τοποθέτησης Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Σημεία τοποθέτησης Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2012 Σημεία τοποθέτησης Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Βρίσκομαι εδώ για να ανταποκριθώ ευχαρίστως στην πρόσκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 13 η : Απαλλαγή Κυβέρνησης από τα καθήκοντά της Η Διάλυση της Βουλής

Ενότητα 13 η : Απαλλαγή Κυβέρνησης από τα καθήκοντά της Η Διάλυση της Βουλής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 13 η : Απαλλαγή Κυβέρνησης από τα καθήκοντά της Η Διάλυση της Βουλής Λίνα Παπαδοπούλου Επ. Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ Άδειες Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 8 η : Η Βουλή

Ενότητα 8 η : Η Βουλή ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 8 η : Η Βουλή Λίνα Παπαδοπούλου Επ. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Πότε η πενταετία γίνεται δεκαετία για την παραγραφή φορο-υποθέσεων

Πότε η πενταετία γίνεται δεκαετία για την παραγραφή φορο-υποθέσεων ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Πότε η πενταετία γίνεται δεκαετία για την παραγραφή φορο-υποθέσεων Υπ. Οικονομικών: Παρά την απόφαση του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

χώρας μας, όπως ο κ. Κοντογιώργης, έχουν μία παρόμοια δυστυχώς άποψη, η οποία είναι η εξής!

χώρας μας, όπως ο κ. Κοντογιώργης, έχουν μία παρόμοια δυστυχώς άποψη, η οποία είναι η εξής! Ντροπή Αργείοι! Δεν είναι δικτατορία, όταν η πλειοψηφία των Πολιτών έχει ακριβώς την αντίθετη άποψη από τα περισσότερα κόμματα στη Βουλή, όσον αφορά τα μνημόνια, το Μακεδονικό και τόσα άλλα; Όταν κυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής:

Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: Αναλυτικά, τα πρακτικά της συζήτησης της εν λόγω ερώτησης έχουν ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ Θα γίνουν τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2009-2014) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση υπ' αριθμ. 24/2003 του Π.Π.Σ.

Απόφαση υπ' αριθμ. 24/2003 του Π.Π.Σ. Ημερομηνία Ανάρτησης: 17/12/2003 Απόφαση υπ' αριθμ. 24/2003 του Π.Π.Σ. Tο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ συνήλθε σήμερα Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2003 υπό την προεδρία του προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιημένη πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τροποποιημένη πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.4.2015 COM(2015) 168 final 2013/0273 (NLE) Τροποποιημένη πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, του πρωτοκόλλου

Διαβάστε περισσότερα

όπως αυτό έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας ημερομηνίας 26 Ιανουαρίου 2017 σελίδες

όπως αυτό έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας ημερομηνίας 26 Ιανουαρίου 2017 σελίδες Σημείωμα με σχόλια και εισηγήσεις αναφορικά με το Νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «ο περί του Δικαιώματος Πρόσβασης σε Πληροφορίες του Δημοσίου Τομέα Νόμος του 2016» όπως αυτό έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Καλημερίζουμε και καλωσορίζουμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον κύριο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Καλημέρα κύριε Τζανακόπουλε.

ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Καλημερίζουμε και καλωσορίζουμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, τον κύριο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Καλημέρα κύριε Τζανακόπουλε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Αθήνα, 24 /10/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο Α Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Απρίλιος Απρίλ 200 ιος 2008 Έρευνα 1-3/4

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Απρίλιος Απρίλ 200 ιος 2008 Έρευνα 1-3/4 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Απρίλιος 2008 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 1 έως και 3 Απριλίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

7429/17 ΜΜ/νκ/ΘΛ 1 D 2A

7429/17 ΜΜ/νκ/ΘΛ 1 D 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0287 (COD) 7429/17 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία Συμβούλιο Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: 15251/15 Θέμα: JUSTCIV

Διαβάστε περισσότερα

Ξεφούσκωσε αλλά δεν τελείωσε η Χρυσή Αυγή

Ξεφούσκωσε αλλά δεν τελείωσε η Χρυσή Αυγή Δημοσκόπηση της ΑLCO για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Ξεφούσκωσε αλλά δεν τελείωσε η Χρυσή Αυγή Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προφυλάκιση βουλευτών και μελών της - Τι λένε οι πολίτες για τις έρευνες των Αρχών, τους χειρισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 11/04/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 750 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αθήνα 27/11/2014 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για δυναμική διεκδίκηση των πόρων που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία. Με τη δημιουργία κοινού

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά συμπεράσματα. Η πολύπλευρη κρίση που ταλανίζει εδώ και μία δεκαετία τη χώρα μας, έχει πυροδοτήσει μια μαζική θεσμική πολιτική αμφισβήτηση.

Βασικά συμπεράσματα. Η πολύπλευρη κρίση που ταλανίζει εδώ και μία δεκαετία τη χώρα μας, έχει πυροδοτήσει μια μαζική θεσμική πολιτική αμφισβήτηση. Βασικά συμπεράσματα Η πολύπλευρη κρίση που ταλανίζει εδώ και μία δεκαετία τη χώρα μας, έχει πυροδοτήσει μια μαζική θεσμική πολιτική αμφισβήτηση. Πολιτικοί θεσμοί όπως τα πολιτικά κόμματα, το Κοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 29 Φεβρουαρίου 2012 (06.03) (OR. en) 7091/12 ENER 77 ENV 161 DELACT 14

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 29 Φεβρουαρίου 2012 (06.03) (OR. en) 7091/12 ENER 77 ENV 161 DELACT 14 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 29 Φεβρουαρίου 2012 (06.03) (OR. en) 7091/12 ENER 77 ENV 161 DELACT 14 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Α» της : Επιτροπής των Μόνιμων Αντιπροσώπων προς : το Συμβούλιο αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

5581/1/16 REV 1 ADD 1 ΠΜ/γπ 1 DRI

5581/1/16 REV 1 ADD 1 ΠΜ/γπ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαΐου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2013/0027 (COD) 5581/1/16 REV 1 ADD 1 ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Θέμα: TECOM 7 DATAPROTECT 6 CYBER 4 MI 37 CSC 15 CODEC

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα

Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα Ομιλία του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου σε εκδήλωση πελατών στη Λάρισα Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Πελάτες & Στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους της Τράπεζας,

Διαβάστε περισσότερα

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία. αντίληψη» της Δημοκρατίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 17-11-2011 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Αυτή η κυβέρνηση αποκαλύπτει μια «αγοραία αντίληψη» της Δημοκρατίας το πολιτικό μας σύστημα έχει εισέλθει αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 08 Αυγούστου 2019 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε., Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΑΣΟ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ Τ. Τέλλογλου: «Καλημέρα κ. Πιτσιλή. Γ. Πιτσιλής: Καλημέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Ποιό από τα παρακάτω ζητήματα είναι πιο κρίσιμο για την οικογένειά σας;

ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Ποιό από τα παρακάτω ζητήματα είναι πιο κρίσιμο για την οικογένειά σας; ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Αναπληρωτής Καθηγητής Βασίλης αφέρµος ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΓΜΑΤΟΣ=1000 άτοµα ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: όλοι οι Νοµοί της Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 210-9578520 ΦΑΞ : 210

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Α. Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 1. Η αρχή της δεδηλωμένης - Ο σχηματισμός της Κυβέρνησης Ο θεσμός της εμπιστοσύνης της Βουλής στην Κυβέρνηση έχει την καταγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Παρά το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ ανακάμπτει η Χρυσή Αυγή Το κλίμα πόλωσης που δημιουργείται

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ. Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την 17/1/2013 και έγινε δεκτή με 265 ψήφους.

Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ. Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την 17/1/2013 και έγινε δεκτή με 265 ψήφους. ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (αρθ.86 & 1 του Συντάγματος και 154-155 του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 004 Επιτροπή Αναφορών 009 9.0.007 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 077/007, του Dominique Voillemot, γαλλικής ιθαγένειας, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των γαλλικών δικηγορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΧΡΗΣΗΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

Ιβήριδος 9, T.K Θεσσαλονίκη, τηλ.: , fax:

Ιβήριδος 9, T.K Θεσσαλονίκη, τηλ.: , fax: Ιβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 2310 903721 Email επικοινωνίας: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com Ιστοσελίδα: www.loutropoleis.com 6948948426 Προέδρου Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα 26-29/10/2013

Επικαιρότητα 26-29/10/2013 Αθήνα 29-10-2013 Επικαιρότητα 26-29/10/2013 Παραθέτουμε πιο κάτω τις σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.10.2015 COM(2015) 549 final 2015/0255 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που πρέπει να ληφθεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ευρωπαϊκή επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιθέα, 27/12/2016. Αριθμός απόφασης: 4499 ΑΠΟΦΑΣΗ

Καλλιθέα, 27/12/2016. Αριθμός απόφασης: 4499 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Α6 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες της επιτροπής καταπολέµησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες της επιτροπής καταπολέµησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας EL Ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες της επιτροπής καταπολέµησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την περίοδο Ιανουαρίου 2001 - Φεβρουαρίου 2002 14 Μαρτίου 2002 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή......3

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ & ΠΡΟΕΔΡΟ Ν.Δ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ & ΠΡΟΕΔΡΟ Ν.Δ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ & ΠΡΟΕΔΡΟ Ν.Δ Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5245379 FAX: 210 5229289 αρ.πρωτ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕΙΡΑ: ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕΙΡΑ: ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕΙΡΑ: ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ Συµβούλια Παιδείας και Εκπαιδευτικά Όργανα Κοινωνικής Συµµετοχής στην Ευρώπη: Πρακτικές και Προοπτικές Επιµέλεια: Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

Παγκύπρια Συνδιάσκεψη ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ) Όχι στην ιδιωτικοποίηση Ναι στον εκσυγχρονισμό

Παγκύπρια Συνδιάσκεψη ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ) Όχι στην ιδιωτικοποίηση Ναι στον εκσυγχρονισμό Παγκύπρια Συνδιάσκεψη ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ) Όχι στην ιδιωτικοποίηση Ναι στον εκσυγχρονισμό 3 Σεπτεμβρίου 2015 Όχι στην ιδιωτικοποίηση Ναι στον εκσυγχρονισμό Είναι εφικτό; Αυτό θέλουμε; Γιατί; Ποια τα δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

Στημένα μεταπτυχιακά Γνώριζαν όλοι το σκάνδαλο και σιωπούσαν

Στημένα μεταπτυχιακά Γνώριζαν όλοι το σκάνδαλο και σιωπούσαν Στημένα μεταπτυχιακά Γνώριζαν όλοι το σκάνδαλο και σιωπούσαν Επιθεωρητής θα αναλάβει να ερευνήσει εκείνα που πολλοί στο ΑΠΘ θεωρούσαν ως τώρα καθεστώς ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ Αθήνα - Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική σταθεροποίηση δείχνει το δημοσκοπικό «κύμα»

Πολιτική σταθεροποίηση δείχνει το δημοσκοπικό «κύμα» Πατάει γερά ο Σαμαράς, υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική σταθεροποίηση δείχνει το δημοσκοπικό «κύμα» Παρά την εμφανή οικονομική δυσπραγία και την προφανή δυσκολία της πλειονότητας των πολιτών να εκπληρώσουν τις

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2814-1/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 88/2015

Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2814-1/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 88/2015 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αθήνα, 29-07-2015 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/2814-1/29-07-2015 Α Π Ο Φ Α Σ Η 88/2015 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 24.11.2010 2006/0252(NLE) *** ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ σχετικά με το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 11 έως και 13 Μαρτίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 23 /2019 (Τμήμα)

Α Π Ο Φ Α Σ Η 23 /2019 (Τμήμα) ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Αθήνα, 05-07-2019 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/4783/05-07-2019 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Α Π Ο Φ Α Σ Η 23 /2019 (Τμήμα) Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα