ΕΙΣΑΓΩΓΗ περιορίζει τα αποτελέσματα αστερίσκο γράφει ολόκληρη τη λέξη λευκή premium μέλη διαδραστικών υπηρεσιών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΣΑΓΩΓΗ περιορίζει τα αποτελέσματα αστερίσκο γράφει ολόκληρη τη λέξη λευκή premium μέλη διαδραστικών υπηρεσιών"

Transcript

1

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ To inlaw.gr διαθέτει την πλέον σύγχρονη μηχανή αναζήτησης. Ο τρόπος αναζήτησης του θέματος που ενδιαφέρει το χρήστη έχει απλοποιηθεί, αλλά ταυτόχρονα ο χρήστης μπορεί να περιορίζει τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας όποιο τρόπο επιθυμεί (λέξεις, δικαστήριο, διατάξεις, έτος, κλάδο δικαίου κλπ). To inlaw.gr κατήργησε στην αναζήτηση με λέξεις τον αστερίσκο και πλέον ο χρήστης γράφει ολόκληρη τη λέξη και η αναζήτηση γίνεται με τη βοήθεια λεξικού (π.χ. αν ψάχνουμε με τη λέξη λευκή, η αναζήτηση γίνεται σε όλους τις πτώσεις και αριθμούς π.χ. λευκές, λευκών, (εν) λευκώι κλπ). Επιπλέον, με ειδικές τεχνικές είναι δυνατόν ο χρήστης ξεκινώντας απλώς με μια λέξη ή διάταξη να ανακαλύπτει τη συγκέντρωση αποφάσεων που τον ενδιαφέρουν με βάση την ταξινόμηση της ίδιας της βάσης πληροφoριών του inlaw.gr. Τέλος, για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα (προσφέρεται στα premium μέλη του inlaw.gr) διαδραστικών υπηρεσιών, όπως αναζήτηση νομολογίας και αρθρογραφίας για το θέμα που αφορά τον χρήστη από την ομάδα του inlaw.gr, δημιουργία υποδειγμάτων (συμβάσεων, καταστατικών, δικογράφων κλπ.), αλλά και διμηνιαίων νομικών περιοδικών για 5 κλάδους δικαίου (Αστικό, Εμπορικό, Εργατικό, Ποινικό, Πολιτική Δικονομία). Για περισσότερες πληροφορίες βλ. στη σελίδα στο info@inlaw.gr και στο Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή σε ειδικά σεμινάρια για τα premium μέλη μπορείτε να αποστείλετε mail ή να τηλεφωνήσετε.

3 2. ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ 2.1 Στο επάνω μέρος της σελίδας υπάρχει η ένδειξη Εγγραφή. Πατάτε το πεδίο Εγγραφή. 2.2 Στη συνέχεια εμφανίζεται μια ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, την οποία και συμπληρώνετε.

4 2.3 Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων συνδρομητή, ο ίδιος επιλέγετε το username και το password και τα σημειώνετε, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να τα θυμάστε σε κάθε χρήση. Τσεκάρετε το κουτάκι στο πεδίο Διάβασα και συμφωνώ με τους όρους και πατάτε το κουμπί αποστολή, ώστε η αίτηση να σταλεί στους συνεργάτες του Inlaw.gr. 2.4 Μόλις ενεργοποιηθεί ο λογαρισμός σας, θα σας αποσταλεί ένα ενημερωτικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας.

5 3. ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ 3.1 Στο πάνω μέρος της κεντρικής σελίδας του inlaw.gr στην μαύρη μπάρα (περιοχή μέλους) συμπληρώνετε τα εξής πεδία: Χρήστης (username) με τον κωδικό που έχετε επιλέξει κατά την εγγραφή σας Συνθηματικό (password) επίσης με τον κωδικό που έχετε επιλέξει κατά την εγγραφή σας και πατάτε Είσοδος 3.2 Μόλις ενεργοποιήσετε το λογαρισμό σας θα πρέπει η μαύρη μπάρα της περιοχής μέλους να αντικατασταθεί με το όνομά σας και την ημερομηνία λήξης της συνδρομής σας. Στην περίπτωση αυτή η σύνδεσή σας είναι ενεργή. 3.3 Στην περίπτωση που έχετε κάνει εισαγωγή, αλλά για ορισμένο χρονικό διάστημα δεν κάνετε χρήση της βάσης θα γίνει αυτόματη αποσύνδεση από το λογαρισμό σας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να κάνετε εκ νέου σύνδεση.

6 3.4 Σε περίπτωση που έχετε ολοκληρώσει την αναζήτησή σας πατάτε στο πεδίο Αποσύνδεση ή αφήνετε το λογαρισμό σας να αποσυνδεθεί αυτόματα.

7 4. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INLAW.GR ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ 4.1 Αφού πρώτα έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας, στην κεντρική σελίδα (Home) και στην κόκκινη μπάρα πατάτε το πεδίο Αναζήτηση, ώστε να εμφανισθεί το πεδίο Σύνθετη Αναζήτηση και πατάτε στο τελευταίο πεδίο (Σύνθετη Αναζήτηση). 4.2 Μόλις ενεργοποιηθεί η Σύνθετη Αναζήτηση, στην οθόνη μας πρέπει να βλέπουμε αυτή την εικόνα: Από το σημείο αυτό και μετά μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση.

8 5. ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INLAW.GR 5.1 Αναζητώντας με τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Εφόσον γνωρίζετε το Δικαστήριο, τον αριθμό της απόφασης και το έτος, επιλέγετε Στοιχεία απόφασης και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία π.χ. Δικαστήριο: Άρειος Πάγος Αριθμός Απόφασης: 5 Έτος: 2014 A και πατάτε στο πεδίο ΑναζήτησηA Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται δύο αποφάσεις (μια του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου και μια του Ποινικού). Από τον κλάδο δικαίου καταλαβαίνετε ποια είναι η ποινική και ποιά η πολιτική. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (Άρειος Πάγος).A Για να δείτε περίληψη της απόφασης ακουμπάτε (απλώς ακουμπάτε, δεν κάνετε κλικ) τον κένσορα πάνω στο μπλε τετράγωνο κάτω από τη λέξη περίληψη.a

9 5.2 Αναζητώντας με ΚΛΑΔΟ ΔΙΚΑΙΟΥ Εφόσον γνωρίζετε το αντικείμενο που αναζητάτε, επιλέγετε Κλαδος Δικαίου και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία. Ας υποθέσουμε ότι το θέμα που αναζητάτε είναι η επιταγή π.χ. Κλάδος Δικαίου: Εμπορικό Κύρια Εξειδίκευση: Αξιόγραφα Δευτερεύουσα Εξειδίκευση: Επιταγή A και πατάτε στο πεδίο ΑναζήτησηA Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται εξακόσιες δεκαοκτώ (18) αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Εφετείο Πειραιά).A Για να δείτε περίληψη της απόφασης ακουμπάτε (απλώς ακουμπάτε, δεν κάνετε κλικ) τον κένσορα πάνω στο μπλε τετράγωνο κάτω από τη λέξη περίληψη. Κάθε σελίδα αποτελεσμάτων περιέχει 20 αποφάσεις. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε τις επόμενες 20 αποφάσεις πατάτε στο πεδίο επόμενη>> (με μπλε γράμματα). 5.3 Αναζητώντας με ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Αναζητώντας με διάταξη Κώδικα (Αστικό Κώδικα, Ποινικό Κώδικα, Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας κλπ.)

10 Εφόσον γνωρίζετε τη διάταξη με βάση την οποία θα αναζήτησε, επιλέγετε Νομικές Διατάξεις και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία. Ας υποθέσουμε ότι αναζητάτε με βάση το άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα π.χ. Είδος Διάταξης: Αστικός Κώδικας Άρθρο: 57 και πατάτε στο πεδίο ΑναζήτησηA Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται πεντακόσιες σαράντα τέσσερις (544) αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών).A Για να δείτε περίληψη της απόφασης ακουμπάτε (απλώς ακουμπάτε, δεν κάνετε κλικ) τον κένσορα πάνω στο μπλε τετράγωνο κάτω από τη λέξη περίληψη. Κάθε σελίδα αποτελεσμάτων περιέχει 20 αποφάσεις. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε τις επόμενες 20 αποφάσεις πατάτε στο πεδίο επόμενη>> (με μπλε γράμματα) Αναζητώντας με νομοθέτημα (Νόμος, Προεδρικό Διάταγμα κλπ) και ειδικό άρθρο. Εφόσον γνωρίζετε τη διάταξη με βάση την οποία θα αναζήτησε, επιλέγετε Είδος Διάταξης και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία. Ας υποθέσουμε ότι αναζητάτε με βάση το άρθρο 1 του Νόμου 2121/1993 π.χ. Είδος Διάταξης: Νόμοι (με την επιλογή αλλάζει η εικόνα των πεδίων) Αριθμός Νόμου: 2121 Έτος: 1993 Άρθρο: 1 και πατάτε στο πεδίο ΑναζήτησηA

11 Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται εξήντα έξι () αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών).A Για να δείτε περίληψη της απόφασης ακουμπάτε (απλώς ακουμπάτε, δεν κάνετε κλικ) τον κένσορα πάνω στο μπλε τετράγωνο κάτω από τη λέξη περίληψη. Κάθε σελίδα αποτελεσμάτων περιέχει 20 αποφάσεις. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε τις επόμενες 20 αποφάσεις πατάτε στο πεδίο επόμενη>> (με μπλε γράμματα) Αναζητώντας με νομοθέτημα (Νόμος, Προεδρικό Διάταγμα κλπ) χωρίς ειδικό άρθρο. Εφόσον γνωρίζετε το νομοθέτημα με βάση το οποίo θα αναζήτησε, επιλέγετε Είδος Διάταξης και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία. Ας υποθέσουμε ότι αναζητάτε με βάση το Νόμο 2121/1993 π.χ. Είδος Διάταξης: Νόμοι (με την επιλογή αλλάζει η εικόνα των πεδίων) Αριθμός Νόμου: 2121 Έτος: 1993 Άρθρο: (αφήνετε το πεδίο ασυμπλήρωτο) και πατάμε στο πεδίο ΑναζήτησηA Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται εκατόν εξήντα δύο (12) αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών).A Για να δείτε περίληψη της απόφασης ακουμπάτε (απλώς ακουμπάτε, δεν κάνετε κλικ) τον κένσορα πάνω στο μπλε τετράγωνο κάτω από τη λέξη περίληψη.

12 Κάθε σελίδα αποτελεσμάτων περιέχει 20 αποφάσεις. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε τις επόμενες 20 αποφάσεις πατάτε στο πεδίο επόμενη>> (με μπλε γράμματα). 5.4 Αναζητώντας με ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Εφόσον επιθυμείτε να αναζήτησε με μια ή περισσότερες λέξεις, επιλέγετε Κείμενο Απόφασης και συμπληρώνετε τη λέξη στο μοναδικό πεδίο. Ας υποθέσουμε ότι αναζητάτε με βάση τη λέξη ψευδορκία π.χ. Κείμενο Απόφασης: Ψευδορκία και πατάμε στο πεδίο ΑναζήτησηA Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται πεντακόσιες δεκαοκτώ (518) αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Άρειος Πάγος).A Για να δείτε περίληψη της απόφασης ακουμπάτε (απλώς ακουμπάτε, δεν κάνετε κλικ) τον κένσορα πάνω στο μπλε τετράγωνο κάτω από τη λέξη περίληψη.

13 Κάθε σελίδα αποτελεσμάτων περιέχει 20 αποφάσεις. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δείτε τις επόμενες 20 αποφάσεις πατάτε στο πεδίο επόμενη>> (με μπλε γράμματα) ΠΡΟΣΟΧΗ (Μοναδική δυνατότητα της βάσης inlaw.gr): Η συγκεκριμένη αναζήτηση δεν σας βοηθά μόνο να βρείτε τις αποφάσεις που έχουν στο κείμενό τους τη λέξη ψευδορκία, αλλά βοηθούν και να αναζητήσετε τυχόν ειδική εξειδίκευση που υπάρχει στη βάση πληροφοριών, ώστε να διευκολυνθεί η αναζήτησή σας. Στο παράδειγμά μας από την πρώτη απόφαση των αποτελεσμάτων είναι φανερό ότι υπάρχει στη βάση πληροφοριών inlaw.gr εξειδίκευση Ψευδορκία (Ποινικό > Αδικήματα > Ψευδορκία). Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να πάτε από την αρχή Αναζήτηση > Σύνθετη Αναζήτηση > Κλάδος Δικαίου και συμπληρώνετε Κλάδος Δικαίου: Ποινικό - Ποινική Δικονομία Κύρια Εξειδίκευση: Αδικήματα Δευτερεύουσα Εξειδίκευση: Ψευδορκία A και πατάτε στο πεδίο Αναζήτηση Οι λέξεις που αναζητάτε εμφανίζονται κιτρινισμένες, ώστε να καθίσταται εύκολος ο εντοπισμός τους ΠΡΟΣΟΧΗ (Μοναδική δυνατότητα της βάσης inlaw.gr): Κατά την αναζήτηση με βάση τις λέξεις δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αστερίσκους και να κόβετε τη λέξη. Γράφετε τη λέξη ολόκληρη και ορθογραφημένη με τόνους και η

14 αναζήτηση γίνεται με λεξικό και αναζητά όλες τις λέξεις σε διαφορετικές πτώσεις, αριθμούς, χρόνους κλπ Αναζητώντας με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ Για να επιλέξετε και δεύτερη λέξη που να συνυπάρχει στο ίδιο κείμενο, τσεκάρετε το κουτάκι Αναζήτηση στα αποτελέσματα και το αφήνετε τσεκαρισμένο. Σβήνετε την προηγούμενη λέξη (ψευδορκία) και γράφετε τη λέξη μάρτυρας (σε όποια πτώση θέλετε π.χ. μάρτυρα) και πατάτε όλα μαζί.

15 Αν ανοίξετε την πρώτη απόφαση θα δείτε όλες τις λέξεις κιτρινισμένες σε όλες τις πτώσεις (ακόμη και σε καθαρεύουσα, π.χ. μάρτυς):

16 . ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INLAW.GR Η μεγάλη διαφοροποίηση της Μηχανής Αναζήτησης του inlaw.gr είναι ότι έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε κάθε πεδίο που υπάρχει διαθέσιμο για αναζήτηση. Τα πεδία μπορεί να τα συμπληρώνετε όλα στην αρχή της αναζήτησης ή να χρησιμοποιείτε ένα καινούριο πεδίο για να περιορίζετε ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα που έχετε βρει (όποιο πεδίο και όσες φορές επιθυμείτε). Όταν κάνετε σύνθετη αναζήτηση θα πατάτε το κουμπί ολα μαζί και όχι το κουμπί αναζήτηση.a.1 Αναζητώντας με ΚΛΑΔΟ ΔΙΚΑΙΟΥ + ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.1.1 Αναζητώντας με ΚΛΑΔΟ ΔΙΚΑΙΟΥ Εφόσον γνωρίζετε το αντικείμενο που αναζητάτε, επιλέγετε Κλαδος Δικαίου και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία. Ας υποθέσουμε ότι αναζητάτε για επιταγή A π.χ. Κλάδος Δικαίου: Εμπορικό Κύρια Εξειδίκευση: Αξιόγραφα Δευτερεύουσα Εξειδίκευση: Επιταγή A και πατάτε στο πεδίο ΑναζήτησηA

17 Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται εξακόσιες δεκαοκτώ (18) αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Εφετείο Πειραιά).A.1.2 Περιορίζοντας με ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Στα αποτέλεσματα που έχετε βρει (18 αποφάσεις) επιδιώκετε περιορισμό με νομικές διατάξεις. Αν υποθέσουμε ότι στο παράδειγμά μας ότι αναζητάτε αποφάσεις που αφορούν σε επιταγές, αλλά ταυτόχρονα και σε αδικοπραξία (ΑΚ 914). Εφόσον γνωρίζετε τον Κώδικα και τη διάταξη, στα αποτελέσματα που έχετε βρει συνεχίζετε την αναζήτησή σας ως εξής:a Επιλέγετε το πεδίο Νομικές Διατάξεις και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία. Είδος Διάταξης: Αστικός Κώδικας Άρθρο: 914 και πατάτε στο πεδίο Όλα μαζίa Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται πλέον διακόσιες τριάντα επτά (237) αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Εφετείο Πειραιά). Ενώ στην περίληψη και την απόφαση θα δείτε τη διάταξη..2 Αναζητώντας με ΚΛΑΔΟ ΔΙΚΑΙΟΥ + ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.2.1 Αναζητώντας με ΚΛΑΔΟ ΔΙΚΑΙΟΥ Εφόσον γνωρίζετε το αντικείμενο που αναζητάτε, επιλέγετε Κλαδος Δικαίου και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία. Ας υποθέσουμε ότι αναζητάτε για επιταγή π.χ. Κλάδος Δικαίου: Εμπορικό Κύρια Εξειδίκευση: Αξιόγραφα Δευτερεύουσα Εξειδίκευση: Επιταγή A και πατάτε στο πεδίο ΑναζήτησηA Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται εξακόσιες δεκαοκτώ (18) αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Εφετείο Πειραιά).

18 .2.2 Περιορίζοντας με λέξεις Στα αποτέλεσματα που έχετε βρει (18 αποφάσεις) επιδιώκετε περιορισμό με λέξεις. Αν υποθέσουμε ότι στο παράδειγμά μας ότι αναζητάτε αποφάσεις που αφορούν σε επιταγές, αλλά ταυτόχρονα και σε λευκή επιταγή. Εφόσον γνωρίζετε τη λέξη που θα χρησιμοποιήσετε, στα αποτελέσματα που έχετε βρει συνεχίζετε την αναζήτησή σας ως εξής:a Επιλέγετε το πεδίο Κείμενο Απόφασης και συμπληρώνετε το αντίστοιχο πεδίο.a Κείμενο Απόφασης: Λευκή και πατάμε στο πεδίο Όλα μαζίa Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται εκατόν έξι (10) αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης).

19

20 .3 Αναζητώντας με ΚΛΑΔΟ ΔΙΚΑΙΟΥ + ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.3.1 Αναζητώντας με ΚΛΑΔΟ ΔΙΚΑΙΟΥ Εφόσον γνωρίζετε το αντικείμενο που αναζητάτε, επιλέγετε Κλαδος Δικαίου και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία. Ας υποθέσουμε ότι αναζητάτε για επιταγή π.χ. Κλάδος Δικαίου: Εμπορικό Κύρια Εξειδίκευση: Αξιόγραφα Δευτερεύουσα Εξειδίκευση: Επιταγή A και πατάτε στο πεδίο ΑναζήτησηA Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται εξακόσιες δεκαοκτώ (18) αποφάσεις. Για να ανοίξετε την απόφαση που σας ενδιαφέρει πατάτε πάνω στο Δικαστήριο (π.χ. στην πρώτη Εφετείο Πειραιά).

21 .3.2 Περιορίζοντας με στοιχεία απόφασης Στα αποτέλεσματα που έχετε βρει (18 αποφάσεις) επιδιώκετε περιορισμό με στοιχεία απόφασης. Αν υποθέσουμε ότι στο παράδειγμά μας ότι αναζητάτε αποφάσεις που αφορούν σε επιταγές, αλλά ταυτόχρονα επιθυμείτε μόνο του αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Εφόσον γνωρίζετε το Δικαστήριο που επιθυμείτε, στα αποτελέσματα που έχετε βρει συνεχίζετε την αναζήτησή σας ως εξής:a Επιλέγετε το πεδίο Στοιχεία απόφασης και συμπληρώνετε το αντίστοιχο πεδίο.a Δικαστήριο: Άρειος Πάγος Αριθμός Απόφασης: Παραμένει ασυμπλήρωτο Έτος: Παραμένει ασυμπλήρωτοa και πατάτε στο πεδίο Όλα μαζίa Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται διακόσιες τριάντα δύο (232) αποφάσεις.

22 7. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Ή ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ) ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ Η αναζήτηση με βάση τις διατάξεις ή τις λέξεις δεν σας βοηθά μόνο να βρείτε τις αποφάσεις που έχουν στο κείμενό τους τη διάταξη ή τη λέξη που αναζητάτε, αλλά βοηθούν και να βρείτε τυχόν ειδική εξειδίκευση που υπάρχει στη βάση πληροφοριών, ώστε να διευκολυνθεί η αναζήτησή σας. 7.1 Αναζήτηση με βάση τη διάταξη Ας υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεστε για αποφάσεις που αφορούν σε μείωση του μισθώματος λόγω απρόοπτης μεταβολής των συνθηκών. Γνωρίζετε ότι οι αποφάσεις αυτές περιέχουν τα άρθρα 388 και 288 του Αστικού Κώδικα. Επιλέγετε ένα από τα δύο άρθρα (π.χ. το άρθρο 388) και αναζητάτε ως εξής: Εφόσον γνωρίζετε τη διάταξη με βάση την οποία θα αναζήτησε, επιλέγετε Νομικές Διατάξεις και συμπληρώνετε τα αντίστοιχα πεδία. Είδος Διάταξης: Αστικός Κώδικας Άρθρο: 388 και πατάτε στο πεδίο Αναζήτηση ή Όλα μαζίa Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται εκατόν τριάντα δυο (132) αποφάσεις. [Αν οι αποφάσεις είναι πολλές μπορούμε να τις περιορίσουμε με τρόπους που έχουμε μάθει πιο πάνω (π.χ. Κλάδος δικαίου ή μια λέξη κλπ).] Στην πρώτη απόφαση βλέπουμε ότι υπάρχει η σχετική εξειδίκευση που αναζητούσαμε (Αστικό > Εμπορικές Μισθώσεις Ακινήτων > Απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών). Συνεπώς, πηγαίνοντας από την αρχή για νέα αναζήτηση βρίσκουμε όλες τις αποφάσεις από τον κλάδο δικαίου (Μπορούμε και στα αποτελέσματά μας να περιορίσουμε πηγαίνοντας στον κλάδο δικαίου, αλλά το ορθό είναι να κάνουμε νέα αναζήτηση, δηλαδή Αναζήτηση > Σύνθετη Αναζήτηση > Κλάδος Δικαίου).

23 7.2 Αναζήτηση με βάση τη λέξη Ας υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεστε για αποφάσεις που αφορούν σε αναδασμό. Εφόσον γνωρίζετε τη λέξη με βάση την οποία θα αναζήτησε, επιλέγετε Κείμενο Απόφασης και συμπληρώνετε το αντίστοιχα πεδίο. Κείμενο Απόφασης: ΑναδασμόςA Στα αποτελέσματα αναζήτησης του παραδείγματος εμφανίζονται σαράντα τέσσερις (44) αποφάσεις. [Αν οι αποφάσεις είναι πολλές μπορούμε να τις περιορίσουμε με τρόπους που έχουμε μάθει πιο πάνω (π.χ. Κλάδος δικαίου ή μια λέξη κλπ).] Στην πέμπτη απόφαση βλέπουμε ότι υπάρχει η σχετική εξειδίκευση που αναζητούσαμε (Αστικό > Κυριότητα > Αναδασμός). Συνεπώς, πηγαίνοντας από την αρχή για νέα αναζήτηση βρίσκουμε όλες τις αποφάσεις από τον κλάδο δικαίου (Μπορούμε και στα αποτελέσματά μας να περιορίσουμε πηγαίνοντας στον κλάδο δικαίου, αλλά το ορθό είναι να κάνουμε νέα αναζήτηση, δηλαδή Αναζήτηση > Σύνθετη Αναζήτηση > Κλάδος Δικαίου).

ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ - Οδηγός χρήσης

ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ - Οδηγός χρήσης ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ - Οδηγός χρήσης Περιεχόμενα: Γενικό μέρος: Δημιουργία λογαριασμού (σελ. 2) Είσοδος (σελ. 6) Αποσύνδεση (σελ. 7) Διαχείριση λογαριασμού (σελ. 8) Αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα (σελ. 12)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού 1. Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει την επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Φ. (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ.

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή σας. 2. Επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ - Οδηγός χρήσης

ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ - Οδηγός χρήσης ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ - Οδηγός χρήσης Γενικό μέρος Δημιουργία διαχείριση λογαριασμού. Η περιήγηση στην Βάση Νομικών Πληροφοριών ΝΟΜΟΠΑΙΔΕΙΑ προϋποθέτει: α) την δημιουργία λογαριασμού μέσω του οποίου ο χρήστης θα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

*Για αιτήσεις κωδικών B2B παρακαλώ επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας. Παραγγελίες

*Για αιτήσεις κωδικών B2B παρακαλώ επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας. Παραγγελίες Προκειμένου να ξεκινήσετε την παραγγελία σας, συνδέεστε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών παραγγελιών (B2Β) μέσα από την ιστοσελίδα μας www.periferiaki.gr κάνοντας κλικ στην επιλογή B2B που βρίσκεται στο επάνω

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Εγχειρίδιο Χρήσης ΚΕΠΥΕΣ 1 Περιεχόμενα ` ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 3 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ... 8 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ... 12 Αλλαγή Email...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Με την επιλογή του συνδέσμου βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής (Εικόνα 1). Για να ξεκινήσετε την εγγραφή σας στο νέο μητρώο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Εγγραφή Χρήστη Επιλέγετε από το μενού αριστερά «Εγγραφή» Αίτηση Νέου Λογαριασμού και συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στην επόμενη σελίδα. Στο πεδίο κατηγορία επιλέγετε μία από τις

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Σύνδεση στην Εφαρμογή Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας με το Σύστημα Διαχείρισης Εφαρμογών του ΚΕΠΕΑ πρέπει να συνδεθείτε δίνοντας το username και το password που σας

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister

Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού Uregister v1.1 Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister (ισχύει για λογαριασμούς Φοιτητών και Προσωπικού) Η Υπηρεσία Διαχείρισης Κωδικού χρήστη σας παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα φωτογραφιών στο διαδίκτυο - Στόχοι Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αποθηκεύουμε μία φωτογραφία στον υπολογιστή. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ / ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ.... 3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxpress.gr και από το κεντρικό μενού «e-πηρεσίες» επιλέξτε το «ASTbooks Portal». Θα μεταφερθείτε στην κεντρική σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 3 Εγγραφή Χρηστών... 5 Εισαγωγή... 5 Κεφάλαιο 1. «Εγγραφή Νέου Χρήστη»... 5 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης

Οδηγίες Εγκατάστασης Οδηγίες Εγκατάστασης Εισάγετε το DVD στη μονάδα ανάγνωσης DVD του υπολογιστή σας. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αυτόματα, από την

Διαβάστε περισσότερα

website guide B2B e-shop

website guide B2B e-shop website guide B2B e-shop Η ιστοσελίδα της Sun Electronics κατασκευάστηκε για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο στους συνεργάτες της όσο και στους τελικούς καταναλωτές. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε η τιμολογιακή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Διαχειριστές Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα της

Διαβάστε περισσότερα

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Είσοδος στο Σύστημα... 3 Εγγραφή Χρήστη... 4 Σύνδεση Χρήστη... 6 Επαναφορά Κωδικού Πρόσβασης... 7 Βασικά Χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister Ορισμός Νέου Κωδικού URegister H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ορισμού Νέου Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει. Στο έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά Σεπτέμβριος 2016 Καλώς ήλθατε στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας του Ιδρυματικού Αποθετηρίου (ΙΑ) του Πολυτεχνείου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 1. Εισαγωγή και Έξοδος απο το Σύστημα... 4 2. Κουμπί Βοήθεια... 4 3. Μενού Επιλογών...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών

ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών Σας καλωσορίζουμε στο νέο portal των συνεργατών της ΕXPERT ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, έναν δικτυακό χώρο από τον οποίο θα μπορείτε να τιμολογείτε προϊόντα της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού 1. Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει την επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Φ. (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση περιεχομένου πύλης ηλεκτρονικών υπηρεσιών v10 v.1.0. [User manual]

Διαχείριση περιεχομένου πύλης ηλεκτρονικών υπηρεσιών v10 v.1.0. [User manual] Διαχείριση περιεχομένου πύλης ηλεκτρονικών υπηρεσιών v10 v.1.0. [User manual] Υπουργείου Υ Υγείας Κύπρου 1 Είσοδος στο χώρο διαχείρισης To CMS (Content tmanagementsystem) πάνω στο οποίο βασίζεται η διαδικτυακή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών. BrainStorm. Διαχείριση Πινάκων. Εισαγωγή, Μεταβολή, Διαγραφή Κατάταξη, Εντοπισμός Εγγραφών

Εγχειρίδιο Οδηγιών. BrainStorm. Διαχείριση Πινάκων. Εισαγωγή, Μεταβολή, Διαγραφή Κατάταξη, Εντοπισμός Εγγραφών Εγχειρίδιο Οδηγιών BrainStorm Διαχείριση Πινάκων Εισαγωγή, Μεταβολή, Διαγραφή Κατάταξη, Εντοπισμός Εγγραφών Στο κείμενο που ακολουθεί δίδονται οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο ο χειριστής δύναται : Να

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΈΚΔΟΣΗ 03.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία Αιτιολογία Αλλαγής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφίων από τα Δημόσια ΙΕΚ εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας για τη Μαθητεία ξεκινά επιλέγοντας στο κέντρο τη «Δημιουργία λογαριασμού».

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Τ.Α.Α. Τ.Α.Ν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ε.Τ.Α.Α. Τ.Α.Ν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ε.Τ.Α.Α. Τ.Α.Ν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Έκδοση 1η Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΧΡΗΣΤΗ ΔΑ/ΕΦ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΧΡΗΣΤΗ ΔΑ/ΕΦ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΧΡΗΣΤΗ ΔΑ/ΕΦ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥ Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό Ανάκτηση Κωδικού URegister για Εκπαιδευτικό & Διοικητικό Προσωπικό H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Σύντομη περιγραφή και σειρά εικόνων για την χρήση του Πληροφοριακού Υποσυστήματος της Πρακτικής Άσκησης από τους Φοιτητές Έκδοση: 1.2 Ημερομηνία 26/2/2012

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 26-2-2010 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution

Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Γενικά... 2 Δημιουργία Λογαριασμού... 2 Βήματα για τη δημιουργία λογαριασμού... 2 Δηλώσεις Πώλησης Οχημάτων... 4 Καταχώρηση Νέας Δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές

Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Εγγραφή στο Portal για νέους συνδρομητές Μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxpress.gr και από το κεντρικό μενού «e-πυρησίες» επιλέξτε το «ASTbooks Portal». Θα μεταφερθείτε στην κεντρική σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους:

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους: Καλώς Ήλθατε στο νέο μας site και eshop www.summerdreameditions.gr Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για το e-shop μας ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός χρήσης. Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες - Ρυθμίσεις Λογαριασμού Μέλους

Οδηγίες - Ρυθμίσεις Λογαριασμού Μέλους Οδηγίες - Ρυθμίσεις Λογαριασμού Μέλους Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία του e-mykonos για την εύρεση συγκατοίκου.. Η φόρμα εύρεσης συγκατοίκου που θα βρείτε στο προφίλ σας και η συμπλήρωσή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΛΙΣΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΛΙΣΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 7 η ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΛΙΣΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ V.1.0, Μάρτιος 2017 2017. Υποδιεύθυνση Πληροφορικής ΠΑ.Γ.Ν.Η & Λ. Κουμάκης. Η εφαρμογή της Λίστας χειρουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ)

Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) http://multimia-library.prosvasimo.gr Στον παρόν οδηγό μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τις δυνατότητες, τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγοντας το μενού Αναζητήσεις έχετε τις εξής δυνατότητες : Αναζήτηση Μερίδων. Αναζήτηση Εγγράφων

Επιλέγοντας το μενού Αναζητήσεις έχετε τις εξής δυνατότητες : Αναζήτηση Μερίδων. Αναζήτηση Εγγράφων Οδηγίες χρήσης της Εφαρμογής του Υποθηκοφυλακείου Αναζητήσεις Επιλέγοντας το μενού Αναζητήσεις έχετε τις εξής δυνατότητες : Αναζήτηση Μερίδων Αναζήτηση Εγγράφων Α ν α ζ ή τ η σ η Μ ε ρ ί δ ων Στην κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Δίκαιο είναι το σύνολο των ετερόνομων κανόνων που ρυθμίζουν με τρόπο υποχρεωτικό την κοινωνική συμβίωση των ανθρώπων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Δίκαιο είναι το σύνολο των ετερόνομων κανόνων που ρυθμίζουν με τρόπο υποχρεωτικό την κοινωνική συμβίωση των ανθρώπων. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Δίκαιο είναι το σύνολο των ετερόνομων κανόνων που ρυθμίζουν με τρόπο υποχρεωτικό την κοινωνική συμβίωση των ανθρώπων. 1.1.Χαρακτηριστικά του Δικαίου Ετερόνομοι κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα...2 Προαπαιτούμενα...3 Συμβατοί browsers...3 Οδηγίες εγκατάστασης εφαρμογής...3 Εκτέλεση εφαρμογής...8 Αναβάθμιση εφαρμογής...10 Προαπαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Ως φοιτητής μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή απόδοσης επιφάνειας

Αλλαγή απόδοσης επιφάνειας Αλλαγή απόδοσης επιφάνειας Σημείωση: Για να κάνετε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να δουλεύετε σε 3D (προοπτικό, όψη ή πάνοψη) Θα χρησιμοποιήσετε αυτή την εντολή, όταν θέλετε να αλλάξετε υφή σε κάποια επιφάνεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Απαλλαγής Γενικά Οι Δηλώσεις Φορολογικής Απαλλαγής του Ν.3299/2004 συμπληρώνονται Ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ Στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας www.kthma.gr σ τ ο α ρ ι σ τ ε ρ ό τ μ ή μ α τ η ς ο θ ό ν η ς στην υπ αριθμό 1 επιλογή στις online υπηρεσίες βλέπετε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 1. Αν δεν είστε εγγεγραμμένοι στη Δικτυακή Πύλη e-iep (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/), θα πρέπει να κάνετε εγγραφή, πατώντας το αντίστοιχο μενού

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες Τεχνικές Βελτίωσης μιας Παρουσίασης

Άλλες Τεχνικές Βελτίωσης μιας Παρουσίασης Άλλες Τεχνικές Βελτίωσης μιας Παρουσίασης 3 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Προσθήκη ενοτήτων σε μια παρουσίαση Έλεγχος ορθογραφίας μιας παρουσίασης ΑΡΧΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκµάθησης

Οδηγός γρήγορης εκµάθησης Οδηγός γρήγορης εκµάθησης -1- -2- Το B-symbolaio σε βήµατα Α. ηµιουργία καρτέλας νέου Πελάτη Β. ηµιουργία καρτέλας Συµβολαίου Γ. ηµιουργία Κειµένου Συµβολαίου από Υποδείγµατα. ηµιουργία Κειµένου Συµβολαίου

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 10-12-2009 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής WORDPRESS Το παρόν εγχειρίδιο είναι μία προσπάθεια για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για την δημοσίευση άρθρων. Για παραλήψεις, λάθη ή κάτι το δυσνόητο παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Κατοχύρωσης

Οδηγός Online Κατοχύρωσης Οδηγός Online Κατοχύρωσης Καλωσορίσατε στον Οδηγό Online Κατοχύρωσης που θα βρείτε στον ιστοχώρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας. Ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε την διαδικασία της Κατοχύρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Εσπερινού Γυμνασίου στις ΤΠΕ Δράση: Αυτοαξιολόγηση Σχολικής Μονάδας. Ο Παγκόσμιος Ιστός

Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Εσπερινού Γυμνασίου στις ΤΠΕ Δράση: Αυτοαξιολόγηση Σχολικής Μονάδας. Ο Παγκόσμιος Ιστός Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Εσπερινού Γυμνασίου στις ΤΠΕ Δράση: Αυτοαξιολόγηση Σχολικής Μονάδας Ο Παγκόσμιος Ιστός Βασικές έννοιες: Παγκόσμιος Ιστός Ιστοσελίδα Δικτυακός τόπος Διεύθυνση ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Epsilon Cloud Services

Epsilon Cloud Services 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Συμπλήρωσης του Epsilon Cloud Services. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WEB BANKING ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KEDR

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WEB BANKING ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KEDR ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WEB BANKING ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KEDR 1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ WEB BANKING ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KEDR... 2 2 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ WEB BANKING ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KEDR... 5 3 ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ WEB BANKING ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KEDR... 7 3..1 Οι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εντύπου «Ενιαίο Τέλος Ακινήτων Φυσικών Προσώπων»

Οδηγίες εντύπου «Ενιαίο Τέλος Ακινήτων Φυσικών Προσώπων» Οδηγίες εντύπου «Ενιαίο Τέλος Ακινήτων Φυσικών Προσώπων» Στο επισυναπτόμενο αρχείο δίνονται οδηγίες για τον τρόπο δημιουργίας του Εντύπου Ενιαίο Τέλος Ακινήτου Φυσικών Προσώπων» 1. Δημιουργία Εντύπου Ενιαίο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες αρθρογράφησης στην ιστοσελίδα του 2ου ΓΕΛ Καματερού

Οδηγίες αρθρογράφησης στην ιστοσελίδα του 2ου ΓΕΛ Καματερού ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ SITE «2 ο ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ» Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν στους αρθρογράφους για το Site «2 ου ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ». Ειδικότερα, ας υποθέσουμε ότι ο χρήστης «user» με Συνθηματικό χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 09-02-2015 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 4 Πρόγραμμα Κρατήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης

Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης Φωτόδεντρο Κύπρου - Οδηγός χρήσης Το «Φωτόδεντρο Κύπρου» αποτελεί το Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Υλικού Χρηστών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κύπρου. Στον χώρο αυτό εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής

Σύλλογος Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Σύλλογος Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Εφαρμογή Διαχείρισης Συλλόγων - Σωματείων Καταχώρηση Νέου Μέλους Στην Φόρμα Καταχώρησης Νέου Μέλους τα πεδία με αστερίσκο και με έντονη γραφή είναι υποχρεωτικά για την

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρα Νάκου Med alexandranakou@gmail.com Βήμα 1ο Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή ιστού (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla) όποιον χρησιμοποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ethniki Cyprus Rate User Manual

Ethniki Cyprus Rate User Manual MANUAL Ethniki Cyprus Rate User Manual Περιεχόµενα Λίγα λόγια για την εφαρµογή Εγκατάσταση και είσοδος στην εφαρµογή Νέος χρήστης / Αίτηση εγγραφής Ήδη εγγεγραµµένος χρήστης Καταχώρηση στοιχείων ασφαλιστή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο

Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς. Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο Εγχειρίδιο Χρήσης για Εκπαιδευτές/Διοικητικούς Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο 1. Εισαγωγή 1.1 Περιγραφή Λειτουργίας Πλατφόρμας Η Πλατφόρμα Μεταφόρτωσης και Μετατροπής Βίντεο παρέχει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

SWAROVSKI E-COMMERCE ONLINE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ- TUTORIAL

SWAROVSKI E-COMMERCE ONLINE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ- TUTORIAL SWAROVSKI E-COMMERCE ONLINE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ- TUTORIAL www.b2b.ecommerce.swarovski.com www.b2b.ecommerce.swarovski.com Σελ. 1 of 13 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΓΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ... 2 ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩ ΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ... 3 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ...

ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ... 2 ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩ ΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ... 3 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... Πίνακας περιεχομένων ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ... 2 ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩ ΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ... 3 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 6 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 6 ONLINE ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Ο στόχος της πρώτης Διαδικτυακής Εφαρμογής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας είναι να δώσει στον πολίτη για πρώτη φορά, την δυνατότητα εντοπισμού τεμαχίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 15/10/2012 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ IP

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ IP Βήμα 1 ο : Δημιουργία Λογαριασμού DynDNS ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ IP 1. Μεταβείτε στην σελίδα https://www.dyndns.com 2. Κάντε κλικ στο Create Account 3. Συμπληρώστε την φόρμα με τα απαραίτητα στοιχεία 4.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Υποψήφιοι 1 Δημιουργία Λογαριασμού και Είσοδος στο Σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πιλοτική Ανταγωνιστική Διαδικασία για Φ/Β εγκαταστάσεις. Οδηγός εγγραφής (Οδηγός εγγραφής εταιρείας και χρήστη ή/και χρηστών)

Πιλοτική Ανταγωνιστική Διαδικασία για Φ/Β εγκαταστάσεις. Οδηγός εγγραφής (Οδηγός εγγραφής εταιρείας και χρήστη ή/και χρηστών) Πιλοτική Ανταγωνιστική Διαδικασία για Φ/Β εγκαταστάσεις Οδηγός εγγραφής (Οδηγός εγγραφής εταιρείας και χρήστη ή/και χρηστών) Κάντε κλικ στη γραμμή διεύθυνσης, πληκτρολογήστε το url www.cosmo-one.gr/register

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής Νέου Συνεργάτη

Οδηγίες Εγγραφής Νέου Συνεργάτη Οδηγίες Εγγραφής Νέου Συνεργάτη Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα: https://shop.deholding.org και επιλέγω πάνω δεξιά την ελληνική γλώσσα (ελληνική σημαία) Πατάω πάνω στο κουμπί «Προσωπικό γραφείο» Στην αριστερή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Πρόσβαση http://www.cromar.gr/securewithcromar/main.html Εκπαιδευτικά Video: http://www.cromar.gr/pages.php?p_id=145 1 Ευρετήριο Εισαγωγή...3 Δημιουργία νέας πρότασης...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου

Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου Καλωσορίσατε στον Οδηγό Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης που θα βρείτε στον ιστοχώρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας. Ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Απρίλιος Gnosis Assessment. Copyright 2016 Gnosis Assessment Σελίδα 1

Απρίλιος Gnosis Assessment. Copyright 2016 Gnosis Assessment Σελίδα 1 Οδηγός χρήσης TIE PORTAL Απρίλιος 2016 Gnosis Assessment Copyright 2016 Gnosis Assessment Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή στο Portal... 3 Προαπαιτούμενα... 3 Διεύθυνση TIE Portal... 3 Το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Sugarworld Αλιπράντης

Δημιουργία λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Sugarworld Αλιπράντης Δημιουργία λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Sugarworld Αλιπράντης Για να δημιουργήσουμε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) της Sugarworld Αλιπράντης ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Email Account: student: Αντικαθίσταται µε το username κάθε φοιτητή. department: Ανάλογα µε το τµήµα στο οποίο ανήκει κάθε φοιτητής αντικαθιστά την παραπάνω λέξη µε την αντίστοιχη του τµήµατός του. Π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Οδηγίες Χρήσης Internet 1

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Οδηγίες Χρήσης Internet 1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ - INTERNET «ΠΛΗΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ» ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Οδηγίες Χρήσης Internet 1 Εισαγωγή στη Βαση Η εισαγωγή στη ηλεκτρονική βάση πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» γίνεται από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ OTC

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ OTC ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ OTC Βήμα 1ο Πατήστε το νέο εικονίδιο, για τη διαχείριση τιμών (χονδρικών/λιανικών) των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ (που υπάρχει πλέον στην κεντρική toolbar) και ανοίγει η ακόλουθη οθόνη ΕΛΕΓΧΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 1 ος όροφος του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής τηλέφωνα: 2310991203 2310991241 ώρες λειτουργίας: 09:00 17:30

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ PARENTAL CONTROLS SMARTPHONES

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ PARENTAL CONTROLS SMARTPHONES ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ PARENTAL CONTROLS SMARTPHONES Πρώτα πρέπει να βρούμε την προεπιλεγμένη πύλη (Default Gateway) του δρομολογητή (Router) μας και μετά την MAC διεύθυνση του smartphone που θέλουμε να εισάγουμε

Διαβάστε περισσότερα