Η ιστιοπλοΐα είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Τα πρώτα πλεούμενα ήταν μονόξυλα, κατασκευάζονταν δηλαδή από έναν κορμό δένδρου και

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η ιστιοπλοΐα είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Τα πρώτα πλεούμενα ήταν μονόξυλα, κατασκευάζονταν δηλαδή από έναν κορμό δένδρου και"

Transcript

1 ΙΣΤΙΟΠΛΟΐΑ

2 Η ιστιοπλοΐα είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Τα πρώτα πλεούμενα ήταν μονόξυλα, κατασκευάζονταν δηλαδή από έναν κορμό δένδρου και χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ενός ή λίγων ανθρώπων σε κοντινές αποστάσεις.

3 Περίπου χρόνια π.χ. οι Κρήτες κυριαρχούσαν στη Μεσόγειο με πλοία που έμοιαζαν κάπως έτσι.

4 Πολύ αργότερα Έλληνες και Φοίνικες κατασκεύαζαν μεγάλες φορτηγίδες με τετράγωνο πανί, που ήταν χρήσιμο όμως μόνο όταν ο αέρας φυσούσε πρίμα.

5 Όταν ο αέρας δεν βοηθούσε, οι δούλοι-κωπηλάτες ήταν η κινητήρια δύναμη του πλεούμενου.

6 Αυτά τα φτηνά εργατικά χέρια της εποχής ήταν ο λόγος που το πανί δεν εξελίχθηκε πολύ στα χρόνια της ελληνικής (δείτε την τριήρη) και της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

7 Νείλος Φελούκες Οι Αιγύπτιοι ήταν αυτοί που εξέλιξαν το τετράγωνο πανί σε τρίγωνο. Δείτε τις Φελούκες στο Νείλο.

8 Οι Ρωμαίοι εκτίμησαν τη δυνατότητα του τρίγωνου πανιού να κινείται και κόντρα στον άνεμο και μέχρι το τέλος του 1 ου αιώνα μ.χ. το διέδωσαν τόσο πολύ, που τα σκάφη με αυτά τα πανιά ονομάστηκαν Λατίνια.

9 Βίκινγκς Και άλλοι θαλασσινοί λαοί, όπως οι Βίκινγκς εξέλιξαν σταδιακά την ιστιοπλοΐα. Ώσπου τον 15 ο αιώνα, με κάτι σαν καρίνα πια, επινόηση των Ολλανδών, καταργούνται οριστικά τα κουπιά και αρχίζουν τα μεγάλα ταξίδια στους ωκεανούς.

10 Αποικιοκρατία και μεταφορά εμπορευμάτων από τα βάθη της Ανατολής και την Αμερική στην Ευρώπη.

11 Οι ισπανικές και πορτογαλικές καραβέλες όμως ήταν βραδυκίνητες και πολύ δύσκολες στο χειρισμό με τα τεράστια πανιά τους. Τα ταξίδια διαρκούσαν πολύ, τα εμπορεύματα χαλούσαν και οι πειρατείες ήταν τεράστιο πρόβλημα. Έπρεπε να βρεθεί λύση.

12 Έτσι στα καρνάγια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ναυπηγήθηκαν πλοία πιο μικρά, με ελαφρύτερο σκαρί και περισσότερα πανιά, όπως οι σκούνες, οι φρεγάτες και οι κορβέτες. ΣΚΟΥΝΑ

13 ΦΡΕΓΑΤΑ

14 ΚΟΡΒΕΤΑ

15 Πλοία που ήταν εξοπλισμένα με πυξίδες, δρομόμετρα και εξάντες.

16 Αποκορύφωμα της ασταμάτητης προσπάθειας για μεγαλύτερες ταχύτητες υπήρξε τον19 ο αι. το κλίπερ. Αναρίθμητα πανιά, πανύψηλα κατάρτια και κυρτό σκαρί για μεγαλύτερη ευστάθεια. Σας θυμίζει κάτι; Είναι το Cutty Shark που ναυπηγήθηκε στη Σκωτία το1870.

17 Και φτάνουμε πια σήμερα στα σύγχρονα ιστιοπλοϊκά ανοικτής θαλάσσης.

18 Ας παρακολουθήσουμε ένα video με την προπόνηση ενός ιστιοπλόου.

19 Αγωνιστικά Σκάφη Optimist για τους αρχάριους αθλητές

20 Laser με πλήρωμα 1,2 ή 3 αθλητές

21 Καταμαράν Τριμαράν Με δύο και τρία σκαριά αντίστοιχα. Τα ταχύτερα και πλέον ευσταθή ιστιοπλοϊκά.

22 ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ Σκαρί, γάστρα ή κουφάρι είναι ο κύριος όγκος του σκάφους. Πλώρη είναι το εμπρός μέρος και πρύμνη το πίσω. Ο ιστός ή κατάρτι ή άλμπουρο συγκρατεί το πανί. Μάτσα είναι το οριζόντιο άλμπουρο, που κινείται συνεχώς.

23 Ύφαλα είναι τα μέρη του σκάφους τα βυθισμένα στο νερό. Έξαλα είναι αυτά που δεν βρέχονται από τη θάλασσα. Ίσαλος γραμμή είναι η νοητή γραμμή που χωρίζει τα ύφαλα από τα έξαλα. Η καρίνα επιτρέπει την πλεύση και κόντρα στον καιρό. Το τιμόνι το ελέγχουμε με τη λαγουδέρα. Το κατάστρωμα λέγεται και κουβέρτα.

24 ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ Η επαφή με τη θάλασσα μαθαίνει στα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον. Το αρμάτωμα του σκάφους, είναι διαδικασία απολύτως συγκεκριμένη. Αν δεν γίνει σωστά, το πρόβλημα θα πρέπει να διορθωθεί στη διάρκεια της προπόνησης. Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν από νωρίς να οργανώνονται. Η προπόνηση τους μαθαίνει ότι, για να κατακτήσουν τους στόχους τους, θα πρέπει να επιμείνουν, να κουραστούν και να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Αποκτούν χαρούμενη διάθεση, αισιοδοξία. Τα προβλήματα που πρέπει να λύσουν άμεσα και αποτελεσματικά μέσα στο νερό, κάνουν όλα τα άλλα να φαίνονται μικρά και ασήμαντα. Καθώς τα χρόνια περνούν μπορεί να βρεθούν δύο ή και περισσότεροι σε ένα σκάφος. Με αυτό τον τρόπο εξελίσσουν και τη δεξιότητα της συνεργασίας. Ας θαυμάσουμε μαζί το αγωνιστικό πνεύμα, τον άψογο συντονισμό, τη χαρά και τη σιγουριά τους στην επόμενη διαφάνεια.

25

26 Σε ότι αφορά την υγεία το σώμα ωφελείται στο σύνολό του. Η καρδιά και τα πνευμόνια δουλεύουν σε ιδανικές συνθήκες και το μυϊκό σύστημα δυναμώνει. Οι τετρακέφαλοι (μηροί) και ο τραπεζοειδής (πλάτη) είναι οι μύες που γυμνάζονται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, καθώς εκεί ασκείται η μεγαλύτερη πίεση. Ακολουθούν ο μείζων θωρακικός (στήθος) και τα χέρια, οι κοιλιακοί, οι γλουτοί, οι γαστροκνήμιοι (γάμπες) και οι πρόσθιοι κνημιαίοι.

27

28 Η αίσθηση της δροσιάς του θαλασσινού αέρα στο πρόσωπο και το σώμα και της αρμύρας στα χείλη δεν συγκρίνεται με τίποτε. Με τις κατάλληλες προσαρμογές στα σκάφη, μπορούν να την βιώσουν όλοι οι άνθρωποι.

29 Πόσοι άραγε γνωρίζουμε ότι το νερό της θάλασσας δεν είναι απαραίτητο για να κάνει κάποιος ιστιοπλοΐα; Σε πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης γίνεται πάνω σε παγωμένες λίμνες. Εκεί αναπτύσσονται και οι μεγαλύτερες ταχύτητες. βιντεο ice sailing λίμνη Finland

30 Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για να ξεκινήσουμε ιστιοπλοΐα Τα μέρη του σκάφους, τα εξαρτήματα, την ονομασία, τη χρήση και τη φροντίδα τους, αρμάτωμα και κόμπους.

31 Χειρισμό στον απόπλου, τον κατάπλου, τακ, μπότζα, θέσεις σώματος, τοποθέτηση βάρους στο σκάφος, αναγνώριση της κατεύθυνσης του αέρα και πλεύσεις ( όρτσα, πλαγιοδρομία, πρίμα).

32 Κανόνες ναυσιπλοΐας για αποφυγή συγκρούσεων, ανατροπή σκάφους και επαναφορά. Απολύτως απαραίτητες είναι και οι γνώσεις πρώτων βοηθειών.

33

34 Είναι η ιστιοπλοΐα επικίνδυνη; Η αγωνιστική, μάλλον όχι. Τα σημαντικότερα προβλήματα των μικρών αθλητών στις προπονήσεις είναι η ηλίαση, αν ξεχάσουν το καπέλο τους και η ναυτία ίσως, όταν έχει έντονο κυματισμό. Οι βουτιές που ακολουθούν συνήθως ατυχείς χειρισμούς, βλάπτουν μόνο τον εγωισμό τους

35 Στους αγώνες τριγώνου τα μέτρα που λαμβάνονται διασφαλίζουν τους αθλητές. Ένα ξαφνικό μπουρίνι όμως, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα σπασμένα κατάρτια ή τιμόνια, οπότε οι μικροτραυματισμοί είναι πιθανοί.

36 Εντελώς διαφορετικές καταστάσεις έχουν να αντιμετωπίσουν οι έμπειροι ιστιοπλόοι στις ανοικτές θάλασσες, είτε παίρνουν μέρος σε αγώνες είτε ταξιδεύουν μόνοι. Και στις δύο περιπτώσεις το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει μήνες. Τι μπορεί να πάει στραβά; Πολλά. Μπορεί η κακοκαιρία να προκαλέσει βλάβες στον εξοπλισμό (κατάρτι, πανιά, τιμόνι) οπότε το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο. Μπορεί, αν ο κυβερνήτης δεν έχει καλή γνώση των νερών, να προσαράξει στα ρηχά ή να κτυπήσει σε ύφαλο ή σε ναυάγιο. Μπορεί να ξεσπάσει πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο ή την κουζίνα, που λειτουργεί με γκάζι. Μπορεί κάποιος από το πλήρωμα να τραυματιστεί ή να αρρωστήσει. Έχει συμβεί να συγκρουστεί ιστιοπλοϊκό με παγόβουνο. Έχει επίσης συμβεί φάλαινα να προκαλέσει ρήγμα στα ύφαλα σκάφους. Στα ανοικτά της Σομαλίας οι πειρατείες δεν εκπλήσσουν κανένα

37

38 Τι κάνουμε λοιπόν για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους; Η οργάνωσή μας πριν τον απόπλου είναι πολύ σημαντική. Ενημερωνόμαστε για τον καιρό. Επιλέγουμε διαδρομή, χαράσσουμε την πορεία μας στον χάρτη και σημειώνουμε λιμάνια διαφυγής για την περίπτωση που ο καιρός χαλάσει. Ελέγχουμε με προσοχή όλον τον εξοπλισμό του σκάφους (πηδάλιο, πανιά, φώτα, άγκυρα) συν τον σωστικό εξοπλισμό (σωσίβια, πυροσβεστήρες, κουτί πρώτων βοηθειών, αντλία). Ελέγχουμε καύσιμα, λάδια και προμήθειες (νερό, τρόφιμα). Ανοίγουμε τo VHF στο κανάλι 16, που είναι η συχνότητα για τις επείγουσες κλήσεις.

39 Τα ιστιοφόρα πλέουν παντού Η Ελλάδα μας με την ατέλειωτη ακτογραμμή, τα υπέροχα νησιά και τα ασφαλή καταγάλανα νερά της είναι γεμάτη με αγκυροβόλια και λιμάνια με σύγχρονες μαρίνες. Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να ανακαλύψουμε ειδυλλιακές απρόσιτες παραλίες, απόμερους όρμους και γραφικά ψαροχώρια.

40 Νότια Γαλλία Εντυπωσιακό ορεινό φόντο, απαλό καλοκαιρινό αεράκι και αφρώδες μπλέ της θάλασσας

41 Ιταλική Ριβιέρα Παλιά λιμάνια, διάσπαρτα χωριουδάκια και τιρκουάζ νερά.

42 Κροατία Δαλματικές ακτές με 1000 και πλέον νησάκια Πλούσια υποθαλάσσια ζωή.

43 Γρεναδίνες 32 πανέμορφα νησάκια περιβάλλονται από λευκή άμμο και τα τροπικά νερά της Καραϊβικής

44 Σεϊχέλες Πεντακάθαρα νερά και κοραλιογενείς ύφαλοι.

45 Καναδάς Οι φάλαινες είναι μεγαλειώδη πλάσματα. Δεν είναι αρκετό αυτό για να ταξιδέψει κανείς μέχρι εκεί;

46 Θάλασσα Andaman, Ταϊλάνδη Θάλασσα Andaman, Ταϊλάνδη Σπάνια θαλασσοπούλια και ρομαντικές παραλίες στα 3500 νησάκια.

47 Ζανζιβάρη Εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα και ψαροτούφεκο στους 27ο C, κατά μέσο όρο, όλο τον χρόνο.

48 Αυστραλία Ίσως τα πιο καταπληκτικά νερά στον κόσμο. Άφθονη θαλάσσια ζωή. Ευκαιρία για καταδύσεις.

49 Στα πλαίσια της εργασίας μας στις 10 Απριλίου 2016 επισκεφθήκαμε τον Ν.Ο. Καλαμακίου. Ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις από προπονητή του ομίλου. Παρακολουθήσαμε το αρμάτωμα του σκάφους, το πέρασμά του από τη γλίστρα στο νερό και αφού φορέσαμε τα σωσίβιά μας, απολαύσαμε μια βόλτα με αγωνιστικό σκάφος τύπου laser. Η συμμετοχή μας στην πλοήγηση μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά.

50

51

ΠΛΟΙΑ. Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα Σύμβουλος ΣΧ.Τ.

ΠΛΟΙΑ. Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα Σύμβουλος ΣΧ.Τ. ΠΛΟΙΑ Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα Σύμβουλος ΣΧ.Τ. ΠΛΟΙΑ Το πλοίο (αρχαία ελληνική: η ναυς) είναι μια ειδική κατασκευή (ναυπήγημα), σχεδιασμένη για να κινείται με ασφάλεια στο νερό, για μεταφορά προσώπων ή πραγμάτων,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΚΑΦΟΣ Η μορφή των ιστιοφόρων σκαφών όπως εξελίχθηκε από τα αρχαία ξύλινα εμπορικά και πολεμικά πλοία έως τα σύγχρονα αγωνιστικά επηρεάζονταν από τους ίδιους παράγοντες. Είναι συνάρτηση της χρήσης τους,

Διαβάστε περισσότερα

Jeanneau 54 Aston Martin ΑΜ37 hanse 315 Bavaria 41 Cruiser Riva 76 Coupe

Jeanneau 54 Aston Martin ΑΜ37 hanse 315 Bavaria 41 Cruiser Riva 76 Coupe w w w. p l e f s i m a g. g r ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BIMONTHLY YACHTING MAGAZINE ΤΕΥΧΟΣ 153 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 4.80 Jeanneau 54 Aston Martin ΑΜ37 hanse 315 Bavaria 41 Cruiser Riva 76 Coupe

Διαβάστε περισσότερα

50 η Σχολή ανοιχτής θάλασσας

50 η Σχολή ανοιχτής θάλασσας 50 η Σχολή ανοιχτής θάλασσας Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας Έλα να ανοίξουμε πανιά! Τμήματα Αρχαρίων Τμήματα προχωρημένων Αγωνιστικά τμήματα Σχολές Ανοικτής Θάλασσας Κ ά θ ε χ ρ ό ν ο π ρ α γ μ α

Διαβάστε περισσότερα

Dehler 46. Ό ποιος ενδιαφέρεται για ένα ιστιοφόρο σκάφος στα. 46 πόδια ικανό να διασχίζει με άνεση θάλασσες και

Dehler 46. Ό ποιος ενδιαφέρεται για ένα ιστιοφόρο σκάφος στα. 46 πόδια ικανό να διασχίζει με άνεση θάλασσες και Dehler 46 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΒΕΝΕτΣΑΝΟ Ό ποιος ενδιαφέρεται για ένα ιστιοφόρο σκάφος στα 46 πόδια ικανό να διασχίζει με άνεση θάλασσες και ωκεανούς χαρίζοντας με πρωτοποριακό τρόπο τις ανέσεις μιας κρουαζιέρας

Διαβάστε περισσότερα

Hanse 505. Το Hanse 505 ανήκει σε μια κατηγορία σκαφών. ιστιοπλο"ίας. ίσαλο γραμμή μεγάλου μήκους, σε ιδανικές υδροδυναμικές

Hanse 505. Το Hanse 505 ανήκει σε μια κατηγορία σκαφών. ιστιοπλοίας. ίσαλο γραμμή μεγάλου μήκους, σε ιδανικές υδροδυναμικές Ρ παρουσίαση 1 Hanse 505 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟ Α ν και η σχεδιαστική ομάδα των Judel/Vrolijk ακολούθησαν τις γραμμές ενός ταχύτατου ιστιοφόρου, το Hanse 505 των δεκατεσσάρων τόνων δεν ε ίναι ένα πανάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΤΥΠΟ 1 ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα

Ιστιοφόρο σκάφος και ταξίδεμα στα όρτσα

Ιστιοφόρο σκάφος και ταξίδεμα στα όρτσα Ιστιοφόρο σκάφος και ταξίδεμα στα όρτσα Πόσες αλλαγές μπράτσου χρειάζονται για να φτάσουμε στον προορισμό μας Του Μάκη Ματιάτου Δεν είναι λίγες οι φορές που το λιμάνι του προορισμού μας βρίσκεται σε τέτοιο

Διαβάστε περισσότερα

genoa Fort lauderdale hellenic match Flow Prestige 680 Fjord 48 Hanse 415 Xp 38 ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BIMONTHLY YACHTING MAGAZINE

genoa Fort lauderdale hellenic match Flow Prestige 680 Fjord 48 Hanse 415 Xp 38 ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BIMONTHLY YACHTING MAGAZINE w w w. p l e f s i m a g. g r ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BIMONTHLY YACHTING MAGAZINE ΤΕΥΧΟΣ 154 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 4.80 Flow Prestige 680 Fjord 48 Hanse 415 Xp 38 genoa QATAR Fort lauderdale

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑΜΑΡΆΝ Κάντε κράτηση σήμερα ένα όμορφο καταμαράν από Σαρδηνία και απολαύστε τις διακοπές σας σε αυτό το καταπληκτικό νησί Σχεδιασμένο από το αυτό το είναι ένα ακόμη πιο

Διαβάστε περισσότερα

MTU ENGINES VOLVO OCEAN RACE PARIS/LONDON/DUSSELDORF BOAT SHOWS ROLEX SYDNEY-HOBART YACHT RACE plefsi / 117

MTU ENGINES VOLVO OCEAN RACE PARIS/LONDON/DUSSELDORF BOAT SHOWS ROLEX SYDNEY-HOBART YACHT RACE plefsi / 117 w w w. p l e f s i m a g. g r ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BIMONTHLY YACHTING MAGAZINE ΤΕΥΧΟΣ 149 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 4.80 Project Chuan Revolver 44GT Prestige 750 Hanse 575 Lagoon 630 MY MTU ENGINES

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάσεις Σκαφών. Γίνετε για λίγο καπετάνιος. νοικιάζοντας ένα σκάφος ( δεν απαιτείται δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους αν η μηχανή είναι μέχρι 30 ίππων)

Ενοικιάσεις Σκαφών. Γίνετε για λίγο καπετάνιος. νοικιάζοντας ένα σκάφος ( δεν απαιτείται δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους αν η μηχανή είναι μέχρι 30 ίππων) Ενοικιάσεις Σκαφών Γίνετε για λίγο καπετάνιος νοικιάζοντας ένα σκάφος ( δεν απαιτείται δίπλωμα ταχυπλόου σκάφους αν η μηχανή είναι μέχρι 30 ίππων) και εξερευνήστε τις παραλίες της Αμμουλιανής και των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΥΔΑΡΙΣΜΑ Αν ένα σκάφος ταξιδεύει άνετα με πλήρη ιστιοφορία σε άνεμο 4 μποφόρ, είναι αυτονόητο ότι σε ισχυρότερο άνεμο οι δυνάμεις που θα αναπτύσσονται στα πανιά θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Οι δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από 30 χρόνια η Dehler σχεδίασε το Dehler 34, ένα

Πριν από 30 χρόνια η Dehler σχεδίασε το Dehler 34, ένα p παρουσίαση Dehler 34 Ο θρύλος ξαναγεννιέται ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΡΟΥΔΑ Πριν από 30 χρόνια η Dehler σχεδίασε το Dehler 34, ένα σκάφος με το οποίο η εταιρεία γρήγορα καθιερώθηκε στον κόσμο του yachting. Από τότε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑ) ΠΑΝΙΩΝ Το σωστό τριμάρισμα των πανιών μας δεν είναι πολυτέλεια ή αγωνιστική ιστιοπλοΐα. Με την καλή εκμετάλλευση του ανέμου ταξιδεύουμε πιο άνετα, ευχάριστα, ταχύτερα και ασφαλέστερα.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΡΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΡΗ Οι συμβουλές που θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και απαιτούν την στενή παρακολούθηση ενός γυμναστή κατά την εφαρμογή τους ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΧΟΜΠΙ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΧΟΜΠΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΧΟΜΠΙ Ομάδα: Κωστόπουλος Δημήτρης Θωμάς Γιώργος Κάρδαμα Αναστασία Σιαπέρα Ηρώ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νεκταρία Λουκοπούλου Περιεχόμενα: - Εισαγωγή - Ποδηλασία

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδία 1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΑΞΗ Α ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ. Ονοματεπώνυμο: Μαρία Βλαχοδιονυσοπούλου.

Σχεδία 1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΑΞΗ Α ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ. Ονοματεπώνυμο: Μαρία Βλαχοδιονυσοπούλου. 1 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 ΤΑΞΗ Α ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ Σχεδία Ονοματεπώνυμο: Μαρία Βλαχοδιονυσοπούλου Τμήμα: Α1 Καθηγητης: Σιάφης Β. Νικαία, Μάιος 2018. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ-ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα πρέπει για να ταξιδεύετε

Όλα όσα πρέπει για να ταξιδεύετε Όλα όσα πρέπει για να ταξιδεύετε Κείμενο: Νίκου Γιοβανίδη Διευθυντή της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας. 54 Ιστιοπλοϊκός Κόσμος να ξέρετε με ασφάλεια Ιστιοπλοϊκός Κόσμος 55 φυσικά αυτός που έχει τη

Διαβάστε περισσότερα

Δάρκ.εν Διάρκ. εν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (βλ.σημ) 1. Σύντομη ιστορική αναδρομή-ονοματολογία Ιστιο-φόρου

Δάρκ.εν Διάρκ. εν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (βλ.σημ) 1. Σύντομη ιστορική αναδρομή-ονοματολογία Ιστιο-φόρου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "2Β" ΣΧΟΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ Ν/Π ΣΚΑΦΟΥΣ ΘΕΜΑ/Ανάλυση Δάρκ.εν Διάρκ. εν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ Όρμω (ω) Πλώ (ω) ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (βλ.σημ) 1. Σύντομη ιστορική αναδρομή-ονοματολογία Ιστιο-φόρου

Διαβάστε περισσότερα

Αγκυροβολία: τρόποι, μέθοδοι, συμβουλές.

Αγκυροβολία: τρόποι, μέθοδοι, συμβουλές. Αγκυροβολία: τρόποι, μέθοδοι, συμβουλές. ----Η αγκυροβολία σε κάποιο ερημικό κολπίσκο μέσα στην ομορφιά της φύσης είναι ένα από τα πράγματα που κάνουν την ναυσιπλοία τόσο ξεχωριστή. Παρόλα αυτά τόσο η

Διαβάστε περισσότερα

Επειδή ο μεσημβρινός τέμνει ξανά τον παράλληλο σε αντιδιαμετρικό του σημείο θα θεωρούμε μεσημβρινό το ημικύκλιο και όχι ολόκληρο τον κύκλο.

Επειδή ο μεσημβρινός τέμνει ξανά τον παράλληλο σε αντιδιαμετρικό του σημείο θα θεωρούμε μεσημβρινό το ημικύκλιο και όχι ολόκληρο τον κύκλο. ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ Η ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης δεν διαφέρει στα βασικά από την ιστιοπλοΐα τριγώνου η οποία γίνεται με μικρά σκάφη καi σε προκαθορισμένο στίβο. Όταν όμως αφήνουμε την ακτή και ανοιγόμαστε στο

Διαβάστε περισσότερα

Οι βάρκες μας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας των Ελληνικών Λιμενικών αρχών και είναι αναγνωρισμένες με ISO 9001.

Οι βάρκες μας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας των Ελληνικών Λιμενικών αρχών και είναι αναγνωρισμένες με ISO 9001. Κάντε τις διακοπές σας ονειρεμένες με την άνεση και την πολυτέλεια που σας προσφέρουν τα σκάφη Βlue Bay. Η ενοικίαση ενός σκάφους σίγουρα θα αποτελέσει την πιο συναρπαστική ανάμνηση των διακοπών σας. Ανακαλύψτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SONAR. Βασίλης Χριστοφόρου Θοδωρής Αλεξάς Αργύρης Νοτάρογλου

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SONAR. Βασίλης Χριστοφόρου Θοδωρής Αλεξάς Αργύρης Νοτάρογλου ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SONAR Βασίλης Χριστοφόρου Θοδωρής Αλεξάς Αργύρης Νοτάρογλου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Παρουσίαση Αθλητών Παραολυμπιακή κατηγορία Sonar Το σκάφος Sonar Τεχνικά Χαρακτηριστικά Sonar Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΕΜΟΣ Άνεμο λέμε τις κινήσεις της μάζας του αέρα που περιβάλλει τη Γη. Αυτό που προκαλεί τις κινήσεις αυτές είναι οι διαφορά της ατμοσφαιρικής πίεσης ανάμεσα σε γειτονικές περιοχές. Ο άνεμος θα κινηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο!

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-16 Ένα νησί 'φυσικά ρομαντικό'. Ιδανικός τόπος για ρομαντικές βόλτες, ηλιοβασιλέματα και κολύμπι σε εξωτικά νερά! Από:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ & ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ & ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ & ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ο άνεμος τον οποίο αντιλαμβάνεται ένας ακίνητος παρατηρητής ή ένα ακίνητο ανεμόμετρο λέγεται πραγματικός άνεμος γιατί τα χαρακτηριστικά του δεν διαφέρουν από αυτά του ανέμου

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμοί Ναυτικές έννοιες

Ορισμοί Ναυτικές έννοιες Ορισμοί Ναυτικές έννοιες ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ Οι γεωγραφικές συντεταγμένες είναι δύο, το γεωγραφικό πλάτος και το γεωγραφικό μήκος και χρησιμεύουν για να προσδιορίσουν την ακριβή θέση τόπων ή πλωτών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΝΤΥΠΟ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΤΥΠΟ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

PARIS LONDON DUSSELDORF BOAT SHOWS FRANCESCO PACIENZA UNDERWATER VISUAL ART ΨΑΡΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ

PARIS LONDON DUSSELDORF BOAT SHOWS FRANCESCO PACIENZA UNDERWATER VISUAL ART ΨΑΡΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ w w w. p l e f s i m a g. g r ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BIMONTHLY YACHTING MAGAZINE ΤΕΥΧΟΣ 161 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 4.80 Hanse 588 Sealine C530 Tetra Super Yacht Lagoon Seventy 7 PARIS LONDON

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της. οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.2.2016 COM(2016) 82 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ»

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ» ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761 E-mail: roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Ισοζυγισμού

Συστήματα Ισοζυγισμού Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) Συστήματα Ισοζυγισμού Γιάννης Καλατζής Αρχικαταμετρητής ΕΑΘ Σεμινάριο Προπονητών Ανοικτής Θαλάσσης, ΕΙΟ 27-28/1/2014 Περιεχόμενα 1.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΟ ΜΕΡΟΣ Α

Περιεχόμενα ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΜΟ ΜΕΡΟΣ Α Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. θέση των Π.Ν.Φ.Ε. ΙΜΟ στη ναυτιλιακή πρακτική 17 2. Οργάνωση των Π.Ν.Φ.Ε. ΙΜΟ 18 3. θέση των Π.Ν.Φ.Ε. ΙΜΟ στη ναυτική επιμόρφωση και εκπαίδευση 19 4. Βασικά επικοινωνιακά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

air_berth.qxd 5/27/2008 4:23 PM Page 158 το σύστημα boatliftτης Airberth

air_berth.qxd 5/27/2008 4:23 PM Page 158 το σύστημα boatliftτης Airberth 4:23 PM Page 158 το σύστημα boatlift της Airberth Page 159 Λιγότερες ώρες συντήρησης Περισσότερη διασκέδαση με το σκάφος σας γ ια όλους τους κατόχους σκαφών είναι συνηθισμένο το γεγονός να το παρκάρουν

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα ισοζυγισμού ORC. Πιστοποιητικό ORC Club. Επιθεωρήσεις σκαφών

Συστήματα ισοζυγισμού ORC. Πιστοποιητικό ORC Club. Επιθεωρήσεις σκαφών Συστήματα ισοζυγισμού ORC Πιστοποιητικό ORC Club Επιθεωρήσεις σκαφών Γιάννης Καλατζής Αρχικαταμετρητής ΕΑΘ Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας Σεπτέμβριος 2010 1. Συστήματα ισοζυγισμού ORC 2 Σύστημα καταμέτρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΩΤΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΠΛΩΤΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΩΤΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Οι πλωτοί γερανοί είναι ικανοί να πραγµατοποιήσουν ειδικές εργασίες ανέγερσης και εκφόρτωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά στοιχεία από την Aegean Regatta 2012

Στατιστικά στοιχεία από την Aegean Regatta 2012 Συνήθεις παραβάσεις στον Ειδικό Κανονισμό Ανοικτής Θαλάσσης (Offshore Special Regulations, OSR) κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων σε αγώνες Στατιστικά στοιχεία από την Aegean Regatta 2012 ΕΑΘ Φεβρουάριος 2013

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

06/05/2017 Όνομα και Επώνυμο:.. Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: Δημοτικό Σχολείο: Τάξη/Τμήμα:.

06/05/2017 Όνομα και Επώνυμο:.. Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: Δημοτικό Σχολείο: Τάξη/Τμήμα:. 06/05/2017 Όνομα και Επώνυμο:.. Όνομα Πατέρα: Όνομα Μητέρας: Δημοτικό Σχολείο: Τάξη/Τμήμα:. Θέμα 1ο Οι τέσσερις φίλοι απολαμβάνουν μια βόλτα με ποδήλατο. Ποια νομίζεις ότι είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά - μεταφορικά μέσα

Μεταφορά - μεταφορικά μέσα Μεταφορά - μεταφορικά μέσα Μεταφορά είναι η μετακόμιση πραγμάτων ή προσώπων. Η ανάπτυξη των μεταφορών αποτέλεσε θεμελιώδη παράγοντα για την ανάπτυξη του πολιτισμού και διευκόλυνε αφάνταστα το εμπόριο και

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς, 15 Οκτωβρίου Οδηγίες ΠΛΟΥ

Πειραιάς, 15 Οκτωβρίου Οδηγίες ΠΛΟΥ Πειραιάς, 15 Οκτωβρίου Οδηγίες ΠΛΟΥ Πειραιάς 15 Οκτ. 1. ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Πειραιάς, 15 Οκτωβρίου Οι κανόνες ισχύουν όπως ορίζονται στην Προκήρυξη του Αγώνα. Σε περίπτωση αντίφασης μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Α Ranking List Laser Radial U19 Γενική (Εφήβων και Νεανίδων) Optimist Γενική (Παίδων και Κορασίδων)

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Α Ranking List Laser Radial U19 Γενική (Εφήβων και Νεανίδων) Optimist Γενική (Παίδων και Κορασίδων) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Α Ranking List Laser Radial U19 Γενική (Εφήβων και Νεανίδων) Optimist Γενική (Παίδων και Κορασίδων) Σάββατο και Κυριακή 23.03. - 24.03.2019 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Ο αγώνας διοργανώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Το Πλοίο. Βλάσιος Κωσταντίνος. Μαθητής Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το Πλοίο. Βλάσιος Κωσταντίνος. Μαθητής Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το Πλοίο Βλάσιος Κωσταντίνος Μαθητής Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Περίληψη Η επιθυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟ ΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΝΙΩΝ

ΑΕΡΟ ΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΝΙΩΝ ΑΕΡΟ ΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ: Για να κατανοήσουµε τον τρόπο λειτουργίας ενός σύγχρονου πανιού πρέπει να έχουµε υπ όψη µας τους εξής νόµους της αεροδυναµικής: 1. Μέσα σ ένα σωλήνα που ρέει κάποιο ρευστό,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΪΚΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΠΗΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΥΪΚΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΠΗΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΪΚΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΠΗΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΪΚΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ Έλλειψη ισορροπίας μεταξύ μυϊκών ομάδων που βρίσκονται σε λειτουργική συνάφεια (αγωνιστές ανταγωνιστές, π.χ. κοιλιακοί- ραχιαίοι) ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα κόκκινο μπαλόνι σε έναν παιδότοπο. Ήταν μόνο του και παρόλο που τα παιδάκια έπαιζαν μαζί του, δεν είχε κανέναν φίλο που να είναι σαν κι αυτό. Όλη

Διαβάστε περισσότερα

Θαλαμηγός Καλυψώ - Αγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Θαλαμηγός Καλυψώ - Αγιος Νικόλαος Αναβύσσου Θαλαμηγός Καλυψώ - Αγιος Νικόλαος Αναβύσσου Κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης Φωτό: Παναγιώτης Τασιαδάμης-Κώστας Λαδάς Το ξύλινο ναυάγιο της θαλαμηγούς "Καλυψώ", στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, είναι ένας πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Υπολιπιδαιμική δίαιτα Κατεβάστε: Τη χοληστερίνη κάτω από 200mg/dl Τα τριγλυκερίδια κάτω από 150 mg/dl Ανεβάστε: Την HDL πάνω από 40 mg/dl Οι συνιστώμενες τροφές είναι γενικώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Περιφερειακό πρωτάθληµα ανοικτής θάλασσας νήσων Αιγαίου Ιουλίου 2014 Μυτιλήνη & Ιουλίου 2014 Χίος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Περιφερειακό πρωτάθληµα ανοικτής θάλασσας νήσων Αιγαίου Ιουλίου 2014 Μυτιλήνη & Ιουλίου 2014 Χίος ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ Περιφερειακό πρωτάθληµα ανοικτής θάλασσας νήσων Αιγαίου 2014 11-12-13 Ιουλίου 2014 Μυτιλήνη & 18-19-20 Ιουλίου 2014 Χίος

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδου Μαριλένα Καμασιά Άννα Καμπουράκης Γιώργος Χαραλάμπους Σωκράτης

Γεωργιάδου Μαριλένα Καμασιά Άννα Καμπουράκης Γιώργος Χαραλάμπους Σωκράτης Συγγραφείς : Γεωργιάδου Μαριλένα Καμασιά Άννα Καμπουράκης Γιώργος Χαραλάμπους Σωκράτης Τι είναι το Τσουνάμί; tsu και nami κύμα του λιμανιού σειρά από ωκεάνια κυμάτα κατά τα οποία μετατοπίζονται μεγάλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΟΡΟΥ 2015. Θα διεξαχθεί στoν: Όρµο Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής. ιοργανωτής όµιλος :

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΟΡΟΥ 2015. Θα διεξαχθεί στoν: Όρµο Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής. ιοργανωτής όµιλος : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΟΡΟΥ 2015 4-6 Σεπτεµβρίου 2015 Θα διεξαχθεί στoν: Όρµο Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής ιοργανωτής όµιλος : ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΟΡΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ(ΝΑ.ΣΥ.Ο.Π) 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Θα ισχύουν οι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α: ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ OPTIMIST ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

ΜΕΡΟΣ Α: ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ OPTIMIST ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΜΕΡΟΣ Α: ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ OPTIMIST ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ Μυτιλήνη, Μάιος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ρουχισμός... 3 2. Εξοπλισμός κατά την προπόνηση... 3 3. Ονοματολογία τμημάτων σκάφους... 3 3.1. Χαρακτηριστικά Optimist...

Διαβάστε περισσότερα

«H ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ»

«H ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ» «H ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ» Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ Οι χρησιμότητες της θάλασσας είναι πολλές όπως πολλές είναι κι οι ωφέλειες που η θάλασσα παρέχει στον άνθρωπο. Ο ι

Διαβάστε περισσότερα

Freediving adventure /07/2018 Ionian sea

Freediving adventure /07/2018 Ionian sea Freediving adventure 21-28/07/2018 Ionian sea Η FreediveGreece συνεργάστηκε µε την EYsailing και προσφέρουν την εµπειρία ενός ταξιδιού ιστιοπλοΐας και ελεύθερης κατάδυσης! Η EYsailing εξειδικεύεται στην

Διαβάστε περισσότερα

Technohull Omega 41 x 2!

Technohull Omega 41 x 2! Technohull Omega 41 x 2! Δεν συνηθίζουμε να δοκιμάζουμε φουσκωτά σκάφη, αλλά ποτέ δεν έχουμε κρύψει τη συμπάθειά μας σε οτιδήποτε κινείται. Μια μεγάλη μας αγάπη είναι η θάλασσα και τα σκάφη. Οι εταιρείες

Διαβάστε περισσότερα

Καθ. Γ. Γκοτζαµάνης σελ. 1 / 5

Καθ. Γ. Γκοτζαµάνης σελ. 1 / 5 ΑΕΝ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΑ I Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ Καθ. Γ. Γκοτζαµάνης σελ. 1 / 5 Απαντήστε σταυρώνοντας τα γράµµατα της τελευταίας στήλης. Επώνυµο Όνοµα ΑΓΜ Εξάµηνο Βαθµολογία γραπτού ολογράφως Βύθισµα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία Εισαγωγή «Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα. Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.» Τόμας Κάρλαϊλ Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΟΡΟΥ Θα διεξαχθεί στον: Όρµο Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής. ιοργανωτής όµιλος : ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΟΡΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ(ΝΑ.ΣΥ.Ο.

ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΟΡΟΥ Θα διεξαχθεί στον: Όρµο Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής. ιοργανωτής όµιλος : ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΟΡΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ(ΝΑ.ΣΥ.Ο. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΟΡΟΥ 2017 1-3 Σεπτεµβρίου 2017 Θα διεξαχθεί στον: Όρµο Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής ιοργανωτής όµιλος : ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΟΡΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ(ΝΑ.ΣΥ.Ο.Π) 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Λιμάνι Λαυρίου, Λαύριο 19500 Τηλ/Fax : 22920 69500 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αλσιμπάνι-Λαγοπόδης Νεζάρ-Λάμπρος A Γυμνασίου 4 ο Γυμνάσιο Χαριλάου

Αλσιμπάνι-Λαγοπόδης Νεζάρ-Λάμπρος A Γυμνασίου 4 ο Γυμνάσιο Χαριλάου Αλσιμπάνι-Λαγοπόδης Νεζάρ-Λάμπρος A Γυμνασίου 4 ο Γυμνάσιο Χαριλάου Περιγραφή ενότητας Το θέμα εμπίπτει σε τρεις διαφορετικές ενότητες: (α) Ενέργεια και Ισχύς, (β) Επικοινωνία και (γ) Θαλάσσιες Μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

Βασική ορολογία που χρησιμοποιείται στην περιγραφή των πλοίων

Βασική ορολογία που χρησιμοποιείται στην περιγραφή των πλοίων Διάλεξη 3η Βασική ορολογία που χρησιμοποιείται στην περιγραφή των πλοίων Στις επόμενες σελίδες καταγράφονται οι όροι που χρησιμοποιούνται συχνότερα στην περιγραφή των πλοίων και θα αναφέρονται συχνά στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Περιφερειακά Πρωταθλήματα 2019 Optimist & Laser 4.7

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Περιφερειακά Πρωταθλήματα 2019 Optimist & Laser 4.7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Περιφερειακά Πρωταθλήματα 2019 Optimist & Laser 4.7 Β. Ελλάδας 23 25/03/2019 ΟΜΙΛΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Ν. Ελλάδας 23 25/03/2019 ΑΙΟΛΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-15 Island hopping στα κυκλαδονήσια! Μια γερή δόση αιγαίου! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι 2. Χώρα 3. Παναγία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: ΞΑΝΑΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: ΞΑΝΑΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΗΛ : +30210 9404825 ΦΑΞ :+30 210 9404829 E-mail: secretariat@eio.gr, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08-05-2O19 90 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 35 ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΙΝΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης Τμήμα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου

Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης Τμήμα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης Τμήμα Ιστιοπλοΐας Τριγώνου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ 2017-2018 Ιστορία Ο Ν.Ο.Θ ιδρύθηκε το 1931 με αρχικό σκοπό την ενασχόληση με την κωπηλασία. Στα μέσα της δεκαετίας του '50 ο Ν.Ο.Θ.

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο πλοίο του στόλου µας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εδικά για την Greenpeace.

Το πρώτο πλοίο του στόλου µας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εδικά για την Greenpeace. Rainbow Warrior III Το πρώτο πλοίο του στόλου µας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εδικά για την Greenpeace. Αυτό σηµαίνει ότι το Rainbow Warrior δεν είναι µόνο ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "2A" ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΒΑΡΧΟΥ v. 08 May '15 Διάρκεια Παρουσ (ω)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2A ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΒΑΡΧΟΥ v. 08 May '15 Διάρκεια Παρουσ (ω) ΘΕΜΑ/Ανάλυση ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "2A" ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΒΑΡΧΟΥ v. 08 May '15 Διάρκεια Παρουσ (ω) Διάρκει α εν Πλώ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ (Σημ.1) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜ ΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔ. ΜΕΣΑ 1. ΕΙΔΙΚΟΤΗΑ Ν/Π-ΤΥΠΟΙ Ν/Π ΛΕΜΒΩΝ-ΝΑΥΠΗΓΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η Αθήνα, στην αρχαιότητα, εκτός από μεγάλη πολιτική δύναμη ήταν και μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΥΩΝ ΤΩΝ ΙΣΧΙΩΝ

ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΥΩΝ ΤΩΝ ΙΣΧΙΩΝ ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΥΩΝ ΤΩΝ ΙΣΧΙΩΝ 1. ΑΡΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΚΑΘΙΣΜΑ ΜΕ ΑΛΤΗΡΕΣ 2. ΑΡΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΚΑΘΙΣΜΑ ΜΕ ΜΠΑΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΧΗΛΟ 3. ΑΡΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΚΑΘΙΣΜΑ ΜΕ ΜΠΑΡΑ ΠΙΣΩ

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΝΤΥΠΟ 1 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΞΙ ΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΟΥ. - Ενηµερώσου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΤΣΟΣ ΠΕ04 ΦΥΣΙΚΟΣ Msc

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΤΣΟΣ ΠΕ04 ΦΥΣΙΚΟΣ Msc 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ 1 1 ο φύλλο αξιολόγησης 1. Κάντε τη διάκριση μεταξύ δύναμης και πίεσης. 2. Γιατί οι δεξαμενές που τροφοδοτούν με νερό τους οικισμούς βρίσκονται ψηλά; 3. Ποια σχέση έχει ο όγκος ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΙ»

ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΙ» ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΙ» 25-27 Μαρτίου, 2011 ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ (3/3/2011) Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων (ΝΟΧ) και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου (ΙΟΡ) διοργανώνουν και προκηρύσσουν από κοινού

Διαβάστε περισσότερα

Iστιοπλοϊκός Aγώνας Aνοιχτής Θάλασσας για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORCclub, IRC ΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 2013»

Iστιοπλοϊκός Aγώνας Aνοιχτής Θάλασσας για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORCclub, IRC ΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 2013» Αττικός Ναυτικός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Α.Ν.Ο.Ι.Α.Θ.) Iστιοπλοϊκός Aγώνας Aνοιχτής Θάλασσας για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORCclub, IRC ΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 2013» Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Η Λέσβ ος εκτός από ένα μαγικ ό ελλην ικό νησί είναι ένας ιδανι κός προορ ισμός για όλους μας. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες,

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός Προγραμμάτων

Σχεδιασμός Προγραμμάτων Σχεδιασμός Προγραμμάτων Ευλυγισία & Ισορροπία Μ. Μιχαλοπούλου Δ. Π. Θράκης Διατάσεις με καρέκλα Κάθισμα σε καρέκλα και Αυτί στον ώμο (κατέβασμα του αυτιού προς τον ώμο). Το σαγόνι βλέπει τον ώμο. Κυκλικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ «ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ 2018» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ «ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ 2018» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ «ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ 2018» Optimist, Optimist Ανάπτυξης, Laser 4.7, Laser Radial, 420 10-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ Η σημείωση «[DP]» σε ένα κανόνα στην Προκήρυξη του αγώνα σημαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΗ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΗ. ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΑΙΟΣ 2016 ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ., PhD.,Κ.Φ.Α., ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΥ ΠΑΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503

Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503 Ονοματεπώνυμο: Βάσκο Ντά Γκάμα Χρονολογία γέννησης:3 Σεπτεμβρίου 1449 Χρονολογία θανάτου:3 Ιανουαρίου 1524 Χρονολογία ταξιδιού:στις 8 Ιουλίου του 1497 άρχισε και τελείωσε το 1503 Ανακαλύψεις: Ανακάλυψε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ «MARE NOSTRUM» 21 & 22/4/ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ «MARE NOSTRUM» 21 & 22/4/ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ «MARE NOSTRUM» 21 & 22/4/2018 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Ο ιστιοπλοϊκός Αγώνας ελεγχόμενου στίβου «MARE NOSTRUM» διέπεται από τους κανονισμούς που αναφέρονται στο άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Η Αφρική είναι η τρίτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Η έκτασή της είναι, χωρίς τα νησιά, 29,2 εκατομμύρια τετρ. χ

Η Αφρική είναι η τρίτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Η έκτασή της είναι, χωρίς τα νησιά, 29,2 εκατομμύρια τετρ. χ Β. Π. Γ. Π. Η Αφρική είναι η τρίτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Η έκτασή της είναι, χωρίς τα νησιά, 29,2 εκατομμύρια τετρ. χιλιόμετρα, ενώ με τα νησιά φτάνει τα 30,2

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύψεις (15 ος 16 ος αι.) «Ήρθαμε αναζητώντας Χριστιανούς και μπαχαρικά»

Ανακαλύψεις (15 ος 16 ος αι.) «Ήρθαμε αναζητώντας Χριστιανούς και μπαχαρικά» Ανακαλύψεις (15 ος 16 ος αι.) «Ήρθαμε αναζητώντας Χριστιανούς και μπαχαρικά» Τα αίτια και κίνητρα των ανακαλύψεων Η αναζήτηση νέων εμπορικών δρόμων προς την Ανατολή Επιθυμία για τα αγαθά της Ανατολής (μεταξωτά

Διαβάστε περισσότερα

Προπόνηση δύναμης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων

Προπόνηση δύναμης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων Προπόνηση δύναμης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Γ Υ Μ Ν Α Σ Τ Η Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Η Σ ( Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α & Α Δ Ε Ι Α Α Σ Κ Η Σ Η Σ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Σ Σ Τ Ο Ν Κ Λ Α Σ Σ Ι Κ

Διαβάστε περισσότερα

Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια.

Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια. Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια. κείμενο-φωτό : Κώστας Λαδάς Κατά την παραμονή μου στην Κάλυμνο, στους Αγώνες Σκανταλόπετρας, είχα την ευκαιρία μετά το τέλος των προπονήσεων να γνωρίσω μερικές υποβρύχιες ομορφιές

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟ εις μνήμη Νίκου Σαρικαβάζη Από το 2013 ο Όμιλος μας καθιερώνει την απονομή ΚΥΠΕΛΛΩΝ εις μνήμη Νίκου Σαρικαβάζη, για την συνολική κατάταξη των συμμετεχόντων σκαφών,

Διαβάστε περισσότερα

1) Hanu Kangas προπονητής του Tero Pitkamaki 2) Harro Schwuchow προπονητής του χρυσού

1) Hanu Kangas προπονητής του Tero Pitkamaki 2) Harro Schwuchow προπονητής του χρυσού ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 1) Hanu Kangas προπονητής του Tero Pitkamaki 2) Harro Schwuchow προπονητής του χρυσού ολυμπιονίκη του Rio Thomas Rohler 3) Terseus Liebenberg προπονητής της ασημένιας

Διαβάστε περισσότερα

911 λόγοι για να ζεις

911 λόγοι για να ζεις 911 λόγοι για να ζεις Η αγάπη μας και οι εκτίμησή μας για τα μοντέλα της Porsche είναι τεράστια. Είχαμε την τύχη μέχρι σήμερα να οδηγήσουμε πολλά μοντέλα της εταιρίας και πάντα αφήναμε τη θέση οδήγησης

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Αγώνα Aegean Regatta 2012, Αυγούστου 2012

Προκήρυξη Αγώνα Aegean Regatta 2012, Αυγούστου 2012 1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Προκήρυξη Αγώνα «Aegean Regatta 2012» 18 24 Αυγούστου 2012 H Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

êjiévn dfxvpiamsoi DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.58 Αποδελτίωση:07/07/2013

êjiévn dfxvpiamsoi DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.58 Αποδελτίωση:07/07/2013 DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.56 DOWN TOWN Κυρ, 07 Ιούλιος 2013, p.57 420 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ oäwa JxiuiKiKiviiwjv Γεννήθηκε στις 6.12.99 και είναι αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας Ξεκίνησε το άθλημα το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ; Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΉΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΎΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΛΆΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΈΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ OPTIMIST & LASER 4,7 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΠΑΛΑ 21 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ OPTIMIST & LASER 4,7 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΠΑΛΑ 21 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ OPTIMIST & LASER 4,7 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΠΑΛΑ 21 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ ΧΙΟΣ ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ YACHTING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. 2 ο Yachting Festival Απριλίου 2019

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ YACHTING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. 2 ο Yachting Festival Απριλίου 2019 ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ YACHTING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2 ο Yachting Festival 11-14 Απριλίου 2019 Το 2 ο YACHTING FESTIVAL - ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ είναι γεγονός. Η μοναδική και σημαντική εκδήλωση για τον κλάδο,

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Αγώνων 2018

Προκήρυξη Αγώνων 2018 Προκήρυξη Αγώνων 2018 1 Οργανωτική Αρχή Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θαλάσσης Ρόδου με την έγκριση της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διοργανώνει σειρά

Διαβάστε περισσότερα

genoa Fort lauderdale hellenic match Flow Prestige 680 Fjord 48 Hanse 415 Xp 38 ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BIMONTHLY YACHTING MAGAZINE

genoa Fort lauderdale hellenic match Flow Prestige 680 Fjord 48 Hanse 415 Xp 38 ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BIMONTHLY YACHTING MAGAZINE w w w. p l e f s i m a g. g r ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ BIMONTHLY YACHTING MAGAZINE ΤΕΥΧΟΣ 154 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 4.80 Flow Prestige 680 Fjord 48 Hanse 415 Xp 38 genoa QATAR Fort lauderdale

Διαβάστε περισσότερα

Η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην εκµετάλλευση του τεχνικού δυναµικού. Δύο παραδείγµατα από την ιστορία του Πολεµικού Ναυτικού

Η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην εκµετάλλευση του τεχνικού δυναµικού. Δύο παραδείγµατα από την ιστορία του Πολεµικού Ναυτικού Η επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στην εκµετάλλευση του τεχνικού δυναµικού Δύο παραδείγµατα από την ιστορία του Πολεµικού Ναυτικού Η ψυχική δύναµη του ανθρώπου, αποτυπωµένη στον τρόπο που χειρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ Ο ΟΣ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ TΗΛ-ΦΑΞ 2821040265 ΤΗΛ- ΦΑΧ 2821041174

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ Ο ΟΣ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ TΗΛ-ΦΑΞ 2821040265 ΤΗΛ- ΦΑΧ 2821041174 ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ Ο ΟΣ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ TΗΛ-ΦΑΞ 2821040265 ΤΗΛ- ΦΑΧ 2821041174 HANIA SAILING CLUB NEORIO MORO AKTI ENOSEOS STREET VENETIAN HARBOR XANIA TEL-FAX 2821040265

Διαβάστε περισσότερα