"Υπάρχουν σήμερα πολλοί άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι πρόσφυγες, παιδιά που χρειάζονται άμεσα ιατρική. Από τον Τζανέτο Αντύπα, πρόεδρο της PRAKSIS

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""Υπάρχουν σήμερα πολλοί άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι πρόσφυγες, παιδιά που χρειάζονται άμεσα ιατρική. Από τον Τζανέτο Αντύπα, πρόεδρο της PRAKSIS"

Transcript

1 ΜΑΡΤΙΟΣ 2007, ΤΕΥΧΟΣ #3 Προγράμματα διπλανής πόρτας... βοήθεια..." "Υπάρχουν σήμερα πολλοί άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι πρόσφυγες, παιδιά που χρειάζονται άμεσα ιατρική Editorial Praksis: «Το ταξίδι συνεχίζεται» Από τον Τζανέτο Αντύπα, πρόεδρο της PRAKSIS Αν η πορεία μας μέσα στην προσφορά είχε σχήμα θα ήταν αναμφισβήτητα κύκλος ή καλύτερα επάλληλοι κύκλοι. Κάποιοι κλείνουν...άλλοι ανοίγουν... από κάποιους απομακρυνόμαστε λίγο μέχρι να ξαναβρεθούμε μέσα τους. Ένα σχήμα που δε σ'αφήνει να ξεφύγεις εύκολα. Διανύουμε ήδη το 2007 και είμαστε ακόμη εδώ....και όλα αυτά γιατί 2 χρόνια και τέσσερις μήνες πρίν, όλοι εμείς, οι άνθρωποι της PRAKSIS βάλαμε ένα στοίχημα! Το στοίχημα με την ελληνική κοινωνία και τo οραμα. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο; Κύκλος η ζωή μας και οι συναντήσεις απρόσμενες. Και το ταξίδι ήδη ξεκίνησε! Με ποιό προορισμό άραγε? Που θέλουμε να φτάσουμε? Θέλουμε να πατήσουμε σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Να αφουγκραστούμε τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Να αγγίξουμε τον ανθρώπινο πόνο και να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση συνανθρώπων μας. Σε αυτό το ταξίδι, σε αυτό το όραμα οι εθελοντές μας είναι αυτοί που με τη δράση τους μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης μίας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων πολιτών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι αντιξοότητες δεν μας πτοούν, ίσα ίσα μας ατσαλόνουν. Γιατί το στοίχημα με την ελληνική κοινωνία πρέπει να κερδιθεί. Θέλουμε να ριζώσει στην πατρίδα μας το οικουμενικό όραμα του ανθρωπισμού. Θέλουμε να πείσουμε τους συνανθρώπους μας να αγκαλιάσουν την ανθρωπιστική δράση ως την σύγχρονη μορφή της αλληλεγγύης. Και να αναπτυχθεί στη χώρα μας μια αυθεντική μη- κυβερνητική οργάνωση, πραγματικά ανεξάρτητη, με μοναδικό εντελοδόχο την ελληνική κοινωνία. Μία οργάνωση που θα πέρνει το «χρίσμα» από την ελληνική κοινωνία για να κάνει PRAKSIS για την ελληνική κοινωνία. Εμείς όμως δεν θέλουμε να εφησυχαστούμε. Το

2 στοίχημα ακόμη δεν έχει κερδιθεί! Επομένως, η περιπέτεια συνεχίζεται! Έχουν ήδη περάσει δύο χρόνια και τέσσερις μήνες. Ξεκινήσαμε με ένα όραμα, συνεχίζουμε με τη σκληρή τριβή με την πραγματικότητα, και όλα τα διδάγματα, οι απογοητεύσεις, οι νίκες που προκύπτουν από αυτή την τριβή γυρίζουν πίσω στο όραμα και το προσγειώνουν χωρίς όμως να το αλλοιώνουν. Πασχίζουμε να συλλέξουμε πόρους (ιδιωτικούς) προκειμένου να συντηρήσουμε τα προγράμματά μας, να τα αυξήσουμε και να τα εκτινάξουμε. Μέσα σε αυτή την περίοδο, δεν ήταν λίγες οι στιγμές που η αγωνία για την επιβίωση του οργανισμού χτύπησε κόκκινο. Στηρίξαμε όμως ο ένας τον άλλο. Κάναμε υπομονή και συνεχίσαμε. Συνεχίζουμε. Το ξέραμε εξ' αρχής. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος... Όλοι ρωτούν για το αύριο της PRAKSIS. Η απάντηση που βγαίνει αβίαστα από τα χείλη μου είναι ότι η PRAKSIS θα εξακολουθεί να κάνει την ποιοτική διαφορά στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων για κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένους πληθυσμούς. Κι αυτό, γιατί υπάρχει τόσο το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό όσο και η τεχνογνωσία αλλά και γιατί ήδη η ελληνική κοινωνία (δειλά αλλά σταθερά) μας υποστηρίζει οικονομικά. Εξάλλου είναι ακόμη νωρίς. Θέλουμε να μας μάθουν. Εδώ είμαστε και επιθυμούμε να μας γνωρίσουν. Στις μεγάλες φουρτούνες (κυρίως τις οικονομικές) υπήρξαν φορές που ευχόμουν να μην είμαι πρόεδρος και έτσι να μην έχω το βάρος σημαντικών αποφάσεων. Αλλά πάντοτε αναδιπλωνόμουν. Και αυτό χάρη στους συνεργάτες μου και τους λοιπούς συνοδοιπόρους. Υπάρχει συλλογικότητα στην PRAKSIS και αυτή η συλλογικότητα είναι το δυνατό της σημείο. Την νέα χρονιά, η PRAKSIS έχει ως βασικό στόχο την επικοινωνιακή της εκτίναξη! Θα προσπαθήσουμε να μπούμε στα σπίτια όλο και περισσότερων ελλήνων. Θα τους προτρέψουμε να μας μάθουν. Να μας γνωρίσουν. Θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε την υποσχέσή μας για όλους τους πληθυσμούς, τους εν κινδύνω και μη! Γιατί το στίγμα της PRAKSIS, το δικό μας Positioning είναι αυτό ακριβώς: One Stop Solution One Stop Solution για τις ευπαθείς ομάδες που εξυπηρετούμε. Ολιστική δηλαδή κάλυψη (ιατρική, νομική, κοινωνική, ψυχολογική, εργασιακή) One Stop Solution για την περιφέρεια που «διψά» να προσφέρει εθελοντικά αλλά δεν γνωρίζει πώς ή δεν έχει εκπαιδευτεί για να το κάνει One Stop Solution για όλες εκείνες τις μικρές και άπειρες εθελοντικές ομάδες ενεργών πολιτών που χρειάζονται leadership για να μπορέσουν να αποδώσουν αποτελεσματικά και χωρίς λάθη στους πληθυσμούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν.

3 One Stop Solution σε θέματα έρευνας και τεκμηρίωσης για όλες τις ομάδες στόχου και ιδιαίτερα για εκείνες όπου δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές και καταγραφές από Ιδιωτικά και Κρατικά ερευνητικά ινστιτούτα. Ενισχύστε την PRAKSIS. Στείλτε τώρα SMS στο 4888, γράφοντας ΑΑ2, χρέωση 1,2 ευρώ +ΦΠΑ. ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ με PRAKSIS μέσω ACT CLICK την ACT CLICK. Από το Μάιο του 2006 η PRAKSIS συνεργάζεται με Τι είναι το ActClick; Είναι η καινοτομική υπηρεσία που συνδέει τις κάθε μορφής οργανώσεις που επιτελούν κοινωνικό έργο με τους ιδιώτες που επιθυμούν να συμβάλουν στην οικονομική τους ενίσχυση. Μέσα από το ActClick οι ιδιώτες μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία κοινωνικών οργανώσεων εκείνη που καλύπτει τις προσωπικές τους ευαισθησίες και να συμβάλουν στην χρηματοδότησή της μεταφέροντας με ένα «κλικ» συγκεκριμένο χρηματικό ποσό από το τραπεζικό λογαριασμό των χορηγών στο τραπεζικό λογαριασμό της. Οι ιδιώτες που συμμετέχουν στο ActClick δεν δαπανούν κανένα απολύτως χρηματικό ποσό για να συμμετέχουν σε αυτό, απλά αποφασίζουν σε ποιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς θα διατεθούν τα χρήματα των εταιριών-χορηγών. PRAKSIS...με αριθμούς ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ PRAKSIS ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΟ / ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

4 ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» «ΚΕ.Π.Υ.Μ.» ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ «ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΠ «ΣΤΕΓΗ» EQUAL «ΔΙΚΑΔΙ ROM» EQUAL «ΙΘΑΚΗ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΠ «ΣΤΕΓΗ» EQUAL «ΙΘΑΚΗ» EQUAL «ΙΘΑΚΗ» EQUAL «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ» EQUAL «ΔΙΚΑΔΙ ROM» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΠ «ΣΤΕΓΗ» EQUAL «ΔΙΚΑΔΙ ROM» EQUAL «ΝΟΣΤΟΣ» EQUAL «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ» EQUAL «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ» EQUAL «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» EQUAL «ΝΟΣΤΟΣ» EQUAL «ΝΟΣΤΟΣ» EQUAL «ΝΟΣΤΟΣ» EQUAL «ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» EQUAL «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» EQUAL «ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

5 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2006 Ολοκληρώνοντας τη δεύτερη χρονιά επιχειρησιακής λειτουργίας των Προγραμμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η PRAKSIS παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία του απολογισμού της για το Στο παρόν newsletter παρουσιάζονται τα στοιχεία του 2006 για τα προγράμματα «πυρήνες» της Οργάνωσης, τα οποία είναι: - Πολυιατρείο (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) - Δημόσια Υγεία (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) - Κέντρο Νομική Ενημέρωσης (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) - Κέντρο Υποδοχής Αποφυλακισμένων (Αθήνα) - Παιδιά της Διπλανής Πόρτας (Θεσσαλονίκη) Ι. Προγράμματα Αθήνας Α) Πολυιατρείο Αθήνας 1. Λειτουργία Ιατρικής Υπηρεσίας. Σε όλο το 2006, οι Ιατρικές Υπηρεσίες των Προγραμμάτων Αθήνας εξυπηρέτησαν συνολικά ασθενείς. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών, δέχτηκε φροντίδα από το Γενικό Ιατρείο (51%) και το Οδοντιατρείο (25%). Επίσης δόθηκαν φάρμακα στο 12% των ασθενών, ενώ επισκέφθηκαν Γυναικολόγο ένα 11% και Ψυχίατρο το 1%. Συνολικά, τα Προγράμματα Αθήνας χορήγησαν τεμάχια συνολικής αξίας ,64. Η κύρια πηγή εύρεσης φαρμάκων είναι δωρεές από ιδιώτες από όλη την ελληνική επικράτεια, φαρμακεία και φαρμακευτικές εταιρίες. 2. Λειτουργία Κοινωνικής Υπηρεσίας. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις ατόμων ευπαθών ομάδων όπως είναι οι άποροι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, στην Κοινωνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων Αθήνας. Σκοπός των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι η άμεση εξυπηρέτηση των ανθρώπων αυτών γι' αυτό στα αιτήματα που δε μπορούν να ικανοποιήσουν οι δομές και τα προγράμματα της PRAKSIS γίνονται επικοινωνίες και παραπομπές σε άλλους φορείς. Τα αποτελέσματα του 2006 κατέδειξαν ότι οι περισσότερες παραπομπές (ποσοστό 91%) αφορούσαν σε υπηρεσίες υγείας (π.χ. Νοσοκομεία 68%, Δημοτικά Ιατρεία 14%) και το 9% των παραπομπών αφορούσε σε ψυχοκοινωνική, εργασιακή και νομική στήριξη των εξυπηρετουμένων.

6 Συγχρόνως, από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο 2006, 20 άτομα δέχτηκαν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και παρακολούθησης από τους ψυχολόγους της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Αθήνας. Β) Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης Μεταναστών Στο πρόγραμμα που αφορά στη νομική κατεύθυνση και βοήθεια όσων έχουν ανάλογη ανάγκη, συνεχίστηκε και το 2006 η καταγραφή των χαρακτηριστικών των νέων εξυπηρετούμενων που προσήλθαν στα Προγράμματα Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι νέοι εξυπηρετούμενοι έφτασαν τους και προέρχονταν από 56 διαφορετικές χώρες. Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών, κατάγεται από το Αφγανιστάν (495 άτομα), το Μπαγκλαντές (348 άτομα), το Ιράν (158 άτομα) και τη Βουλγαρία (113 άτομα). Όσον αφορά στην εργασία των ωφελουμένων σε σχέση με το νομικό τους καθεστώς, άτομα (ποσοστό 57%) σε σύνολο 1.759, είναι άνεργα γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη διευθέτησης των νομικών τους εκκρεμοτήτων. Γ) Δημόσια Υγεία Αθήνας. Παρεμβάσεις Αγωγής & Προαγωγής Υγείας Στα πλαίσια των παρεμβάσεών μας που στοχεύουν στην Αγωγή & Προαγωγή Υγείας υπήρξε συνεργασία με το Ανοιχτό Πρόγραμμα Διάβαση (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) όπου Από τον Ιούλιο έως και το Δεκέμβριο 2006 και εθελόντρια ιατρό της PRAKSIS. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 2 κύκλοι σεμιναρίων Αγωγής Υγείας σε μέλη του Βραδινού Κέντρου Ενημέρωσης με θεματικές που ενδιαφέρουν χρήστες σε απεξάρτηση (όπως: Μείωση βλάβης, Ηπατίτιδες, Βοήθειες και Επιπτώσεις χρήσεως ουσιών στο σώμα), με 9 ομιλίες και 20 άτομα συμμετέχοντες σε κάθε ομιλία. Aτυποι καταυλισμοί. ατυπους καταυλισμούς ονομάζουμε τους τόπους συγκέντρωσης αστέγων που διαμορφώνονται για να λειτουργούν ως προσωρινά καταλύματα. Εντός του 2006 πραγματοποιήθηκαν 19 επισκέψεις σε άτυπους καταυλισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας (Ομόνοια - Μεταξουργείο, Σταθμός Λαρίσης κ.α. ), όπου βρέθηκαν αλλοδαποί να διαμένουν μαζικά κάτω από άσχημες (πολλές φορές και άθλιες) συνθήκες διαβίωσης. Συνολικά η ομάδα της Δημόσιας Υγείας, ενημέρωσε και κατεύθυνε σε προγράμματα της PRAKSIS και του ευρύτερου συστήματος πρόνοιας, περίπου άτομα με σκοπό την προάσπιση της προσωπικής τους υγείας καθώς και της υγείας του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου (Δημόσια Υγεία). Δ) Κέντρο Υποδοχής Αποφυλακισμένων Αθήνας. Από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2006,

7 το Κέντρο Υποδοχής Αποφυλακισμένων παρείχε υπηρεσίες σε 13 άτομα όπου δόθηκε πληροφόρηση για θέματα που αφορούσαν σε ψυχολογική, ιατρική, νομική, εργασιακή και κοινωνική στήριξη των ατόμων που πρόσφατα έχουν αποφυλακιστεί. II. Προγράμματα Θεσσαλονίκης Α) Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης 1. Λειτουργία Ιατρικής Υπηρεσίας Οι ιατρικές Υπηρεσίες του Πολυιατρείου της Θεσσαλονίκης από τον Ιανουάριο έως το Δεκέμβριο του 2006 εξυπηρέτησε ασθενείς. Οι κυριότερες χώρες καταγωγής των ασθενών που προσήλθαν και στα 4 τμήματα του Πολυιατρείο (Γενικού Ιατρείου, Οδοντιατρείο, Γυναικολογικού Ιατρείου, Φαρμακείου) ήταν οι εξής: 2. Λειτουργία Κοινωνικής Υπηρεσίας. Αναφορικά με τη λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης, εξυπηρέτησε συνολικά 830 άτομα από τα οποία τα 324 ενημερώθηκαν και παραπέμφθηκαν σε υπηρεσίες και φορείς εξειδικευμένους ανάλογα με τα αιτήματά τους ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη επίλυση των προβλημάτων τους. Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει το ποσοστό των παραπομπών και που απευθύνθηκαν οι κοινωνικοί επιστήμονες για να εξυπηρετήσουν άμεσα τους «χρήζοντας βοήθεια». Όσον αφορά στην ψυχολογική υποστήριξη που δέχονται οι εξυπηρετούμενοι της PRAKSIS, για το 2006 έγιναν 31 συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής. Β) Το Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης Μεταναστών Θεσσαλονίκης έχει σαν κύριο στόχο την προώθηση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των αποκλεισμένων ομάδων που διαβιούν στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης και όμορων νομών. Η δράση του για το 2006 αφορά στην ενημέρωση και υποστήριξη με νομική συμβουλευτική 324 ατόμων με τα κάτωθι νομικά χαρακτηριστικά: Η έννοια των «Εκτός νομικού πλαισίου» αφορά σε άτομα που παραμένουν στην Ελλάδα χωρίς καμία νομική υπόσταση και ασφάλεια, το «εντός νομικού πλαισίου» αφορά σε άτομα που έχουν υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας παραμονής και εργασίας και οι αιτούντες άσυλο/ πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι εκείνοι που για λόγους που απειλείται η ζωή τους εγκατέλειψαν τη χώρα τους και αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

8 Γ) Δημόσια Υγεία Θεσσαλονίκης. Οι παρεμβάσεις Αγωγής & Προαγωγής Υγείας στη Θεσσαλονίκη σχετίζονται με τη συνεργασία της PRAKSIS με το πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4 ενημερωτικές συναντήσεις από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του Στις εν λόγω συναντήσεις συνολικά 60 άτομα συμμετείχαν τα οποία ενημερώθηκαν για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα ανέπτυξε μέθοδο ελέγχου & εμβολιασμού αθίγγανων με σκοπό την διαπίστωση του κατά πόσο εμβολιάζονται τα παιδιά των αθίγγανων και κατά πόσο ενεργοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση οι γονείς μετά από την ενημέρωσή τους. Κατά τη διάρκεια του 2006 πραγματοποιήθηκε 1 επανέλεγχος του πληθυσμού. Δ) Παιδιά της Διπλανής Πόρτας Το 2006 συνεχίστηκε με τη μέθοδο του street work (εργασία στο δρόμο) η προσέγγιση και ενημέρωση παιδιών που εργάζονται ή επαιτούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς και των οικογενειών τους, για τις υπηρεσίες που παρέχει το εν λόγω πρόγραμμα. Συνολικά 22 παιδιά παρακολουθούν τακτικά το πρόγραμμα, ενώ 27 νέα παιδιά εντάχθηκαν σε αυτό. Στα παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχεται συνεχής κοινωνική και ψυχολογική στήριξη από τα στελέχη του προγράμματος, ενώ λειτουργεί και ως μέσο πίεσης προς τις Δημόσιες υπηρεσίες για την επίλυση διάφορων κοινωνικών ζητημάτων της οικογένειας των παιδιών του προγράμματος. Τέλος, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας (βλ παραπάνω) κατά τους μήνες Ιανουάριο - Δεκέμβριο 2006 πραγματοποιήθηκαν 7 συναντήσεις με τα παιδιά του προγράμματος «Παιδιά της Διπλανής Πόρτας», με κύρια θεματολογία Κανόνες Υγιεινής και Στοματική Υγεία. Έτσι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με έμπειρους οδοντιάτρους τις όποιες απορίες τους δημιουργούνται καθώς και αν ακούσουν πρακτικές συμβουλές για να διατηρήσουν ή να επαναφέρουν τη στοματική τους υγεία. Ο Στέλιος Βερνίκος, Αναπληρωτής Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» περιγράφει: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» αποτελεί σύζευξη Εθελοντισμού, Αυτοδιοίκησης και Πολιτικής Προστασίας. Αφορά εκπαίδευση Εθελοντών για την αντιμετώπιση φυσικών και άλλων καταστροφών και γίνεται με την δημιουργική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, Τοπικής και Νομαρχιακής.

9 Στο πρόγραμμα, που μέσω του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. συντονίζει και διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπ.Ε.Π.Θ., συμμετέχουν : 1. Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π., Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ), 2. Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Κ.ΟΜ.Α.Κ., Υπουργείο Εθνικής Aμυνας), 3. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π., Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων ) Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ) 4. Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Σ., Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ) 5. Λιμενικό Σώμα (Λ.Σ., Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας) 6. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Σαμαρείτες και βέβαια η PRAKSIS Στόχος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων σε δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2001, έχει διάρκεια 100 ώρες και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους. Συνήθως διεξάγεται δύο φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες (17:00-21:00). Πολύ σύντομα αναφέρουμε ορισμένα βασικά αντικείμενα της εκπαίδευσης όπως είναι : και κρίσεων Προστασίας. Από Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Γνωσιακές παράμετροι της διαχείρισης κινδύνων Επικοινωνία. Διαχείριση Πληροφορίας - Διαχείριση πανικού. Δυναμική Ομάδας. Λύση Προβλήματος. Λήψη Απόφασης. Από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μετεωρολογική Πληροφορία. Επιχειρησιακή Ετοιμότητα. Τεχνολογικά Ατυχήματα. Λειτουργία Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Από Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών. Αναγνώριση Κατεστραμμένης Περιοχής. Ασφάλεια Διασώστη και Διαδικασία Διάσωσης. Χρήση Μηχανημάτων. Ομαδοποίηση Θυμάτων στις μαζικές καταστροφές (TRIAGE). Ακινητοποίηση θυμάτων εντός ερειπίων και δημιουργία σεναρίου διάσωσης.

10 Προστασίας. κατοικίας. Από Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Μέτρα Αυτοπροστασίας από σεισμούς. Επισήμανση και άρση επικινδυνοτήτων σε χώρους Συμπεριφορά κτιρίων, καταρρεύσεις και διασώσεις. Σχέδια έκτακτης ανάγκης για χώρους συνάθροισης κοινού. Διαχείριση ελεύθερων χώρων. Χώροι καταφυγής. Σύνταξη σχεδίου ασφαλούς εκκένωσης χώρων συνάθροισης πολιτών. Από Πυροσβεστική Υπηρεσία (και Ε.Μ.Α.Κ.). Αστικές πυρκαγιές. Πυρκαγιές υγρών και αερίων. Δασικές πυρκαγιές. Διασώσεις από σεισμούς κα τροχαία ατυχήματα. Από Λιμενικό Σώμα. Σωστικά μέσα πλοίων. Ναυτικά ατυχήματα. Εγκατάλειψη πλοίων. Διάσωση. Ναυαγοσωστική. Προστασία θαλασσίου περιβάλλοντος. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Σαμαρείτες Πρώτες Βοήθειες. Καταυλισμοί: Δημιουργία καταυλισμών, Εγκατάσταση σκηνών και Λειτουργία καταυλισμών. Από PRAKSIS Οργάνωση και λειτουργία εθελοντικών ομάδων. Ο εθελοντής σε τοπικό επίπεδο. Εκτίμηση αναγκών σε καταστάσεις κρίσεων. Σχεδιασμός προγράμματος φυσικής καταστροφής. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 88 προγράμματα σε αντίστοιχους Δήμους (ή Νομαρχίες) και έχουν εκπαιδευτεί περίπου 3000 πολίτες εθελοντές Επίσης το Πρόγραμμα μέσω παράλληλων δράσεων κυρίως σε συνεργασία με τη σχολή Δημόσιας Διοίκησης έχει εκπαιδεύσει σε δεξιότητες Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εκατοντάδες στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημόσιου Τομέα. Οι εκπαιδευθέντες εθελοντές λαμβάνουν πιστοποιητικό Δια Βίου Εκπαίδευσης και με ορισμένες προϋποθέσεις εντάσσονται στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Το Πρόγραμμα: a.. έχει τύχει της δημόσιας αναγνώρισης της πρώην Επιτρόπου της Ε.Ε. για το περιβάλλον, Margot Wallstrom. b.. εκπροσώπησε τη χώρα μας στο 1ο Διεθνές

11 Συνέδριο Εθελοντισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη το 2001 c.. εκπροσώπησε τη χώρα μας στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες το Με την δική σας συμβολή αισιοδοξούμε ότι θα διευρύνουμε ποιοτικά και ποσοτικά την παρέμβασή μας έτσι ώστε: οι εμφανιζόμενες φυσικές καταστροφές στο μέλλον να βρίσκουν τους συμπολίτες μας περισσότερο προετοιμασμένους και τις Τοπικές Κοινωνίες περισσότερο ισχυρές και ανθρώπινες. Για περισσότερες πληροφορίες Δικτυακός τόπος. : Επίσης Γ. Κουκουβιτάκης Τηλ.: Ν. Ανάγνος ethelontismos@gsae.edu.gr Παρενθέσεις κατά του AIDS Πώς συνδυάζεται η 1η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα με τις 14 Φεβρουαρίου - Ημέρα των Ερωτευμένων; H PRAKSIS συνδύασε τις δύο αυτές παγκόσμιες Ημέρες κάτω από το σύνθημα «στους δύο προφυλακτικό χωρεί...», ενώ σε κάθε ανάλογη ευκαιρία, οργανώνει και πραγματοποιεί ενέργειες ενημέρωσης και αφύπνισης του κόσμου, σκοπεύοντας στην γνώση και άρα την πρόληψη για τα γνωστά ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα). STOP AIDS «Σταματάμε το AIDS- Κρατάμε την υπόσχεση- Αναλαμβάνουμε την ευθύνη...» είναι το μήνυμα της εκστρατείας Οι έρευνες και τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την ανάγκη αυτή και επιβάλλουν την ενημέρωση!!! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ VS AIDS! Η πρόληψη μπορεί να νικήσει το AIDS και ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να υπάρξει συστηματική ενημέρωση. Η προκατάληψη, ο φόβος και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν ακόμη και τα νεαρά άτομα το AIDS έχουν σαν μοναδικό αποτέλεσμα την αναγωγή του θέματος σε «ταμπού» και σαν ταμπού να αντιμετωπίζεται ακόμα και η λήψη προφυλακτικών μέτρων... Συμμετέχοντας και εγώ στις δράσεις ενημέρωσης υποστηρίζω τη φιλοσοφία της οργάνωσης PRAKSIS 365 μέρες το χρόνο και από τη θέση της εκπαιδευόμενης στο Πολυιατρείο της Θεσσαλονίκης θέλω να πω σε όλους ότι μπορεί το AIDS να φαντάζει «ξένο» και «μακρινό» για όλους μας, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο κοντά μας γι' αυτό επιβάλλεται να ενημερωθούμε και να

12 προστατευθούμε! ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ & AIDS Η πανδημία του HIV/AIDS είναι μία από της πιο σημαντικές και επείγουσες προκλήσεις Δημόσιας Υγείας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολιτισμένες κοινωνίες του κόσμου. Οι νέοι βρίσκονται στο κέντρο της πανδημίας από πλευράς μετάδοσης και επιπτώσεων. Παράλληλα όμως, αποτελούν και το κύριο δυναμικό για την αλλαγή της βλαπτικής νοοτροπίας, που είναι η κύρια υπεύθυνη για την εξάπλωση της νόσου. Σύμφωνα με τη WHO a.. 50% των νέων HIV κρουσμάτων είναι κάτω των 24 ετών. b.. Περίπου 7000 νέοι άνθρωποι μολύνονται κάθε μέρα από τον ιό HIV/AIDS. c.. 30% των 40 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV/AIDS ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ ετών. d.. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV/AIDS δεν γνωρίζουν το γεγονός. e.. Ελάχιστοι είναι αυτοί -που εμπλεκόμενοι σε σεξουαλικές δραστηριότητες- γνωρίζουν αν ο σύντροφός τους είναι φορέας ή όχι. Ζωή Κυριακίδου Συμμετέχουμε / Συνεργαζόμαστε Η ομάδα που συνεργάζεται για την υλοποίηση των δράσεων του PRAKSIS αποτελείται από τους κάτωθι: ΑΝΤΥΠΑΣ ΤΖΑΝΕΤΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΠΠΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΠΑΒΑΒΕΑ ΖΩΗ- ΜΑΡΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΠΟΡΩΝ & ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΓΑΛΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΡΚΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΠΟΡΩΝ & ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ διαχείρισης 1. Αμβροσίου Δέσποινα, Εκπαιδευόμενη Κοινωνική Ανθρωπολόγος 2. Αναστασάκη Ευγενία, Κοινωνιολόγος, Εθελόντρια Ιστοσελίδας 3. Αντωνακούδης Παναγιώτης, Εθελοντής Διοίκησης 4. Αποστολίδου Μυρτώ, Φωτογράφος

13 ΣΥΥ 5. Αποστολοπούλου Αλεξία, Δικηγόρος, Στέλεχος ΣΥΥ 6. Βάλλευ Ρούλα, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος 7. Βλάχος Σταμάτης, Εθελοντής Γραμματείας 8. Γεωργοπούλου Χρύση, Κοινωνική Λειτουργός 9. Γιαννακοπούλου Νικολέτα, Ψυχολόγος 10. Γιαννακοπούλου Νατάσσα, Εθελόντρια Νευρολόγος 11. Γκαραγκούνη Γεωργίνα, Εθελόντρια Παθολόγος -Καρδ/γος 12. Γκούλουτ Σάρα, Εθελόντρια Οδοντίατρος 13. Ζβετοσλάβα Σέτσεβα Ζένια, Εκπαιδευόμενη Κοινωνική Λειτουργός 14. Ηλία Σοφία, Ψυχολόγος 15. Θεοδωρά Μαριάννα, Γυναικολόγος, Στέλεχος ΣΥΥ 16. Θεοδώροπουλος Βασίλης, Κοινωνικός Λειτουργός 17. Καλδέλη Mαρία, Ψυχολόγος 18. Κάλμπαρη Χριστίνα, Ζωγράφος 19. Καλογήρου Μαριέττα, Εθελόντρια Οδοντίατρος 20. Κάσση Σόφια, Εθελόντρια Ψυχολόγος 21. Κιλίς Χουσεϊν, Κοινωνικός Διαμεσολαβητής 22. Καρακώστα Αγαθή, Γενικός Ιατρός 23. Λιάσκα Αλίκη, Εθελόντρια Γραμματείας 24. Λυμπεροπούλου Μαρίνα, Εθελόντρια Web Editor 25. Μαρινάκης Κωνσταντίνος, Γιατρός /Συντονιστής Ιατρικής Υπηρεσίας (εως 15/12/2006) 26. Μαυρεδάκη Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος ΣΥΥ 27. Μενούνου Αννα, Εθελόντρια Φαρμακείου 28. Μιχαλοπούλου Σμαράγδα, Εθελόντρια Γραμματείας 29. Μουδάτσου Μαρία, Ψυχολόγος 30. Μπάσαρης Κων/νος, Γιατρός /Υπεύθυνος Γυναικολογικού Ιατρείου 31. Μπουκουβάλας Γεώργιος, Οδοντίατρος Υπεύθυνος Οδοντιατρείου 32. Νασκοπούλου Χριστίνα, Υπεύθυνη Φαρμακείου 33. Νίτσα Βασιλική, Εθελόντρια Φαρμακείου 34. Νοχούτ Γιασμίν, Κοινωνικός Διαμεσολαβητής 35. Ντάβαρη Μαρία, Εθελόντρια Κοινωνιολόγος 36. Oικονομοπούλου Ελένη, Εθελόντρια Φαρμακείου 37. Παπαδοπούλου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός (8/12/2006) 38. Παπαποστόλου Μαρία, Εθελόντρια Οδοντίατρος 39. Πέγκα Χρυσούλα, Εκπαιδευόμενη Κοινωνική Λειτουργός 40. Περδικάρη Μαρίνα, Εθελόντρια Γραμματείας 41. Πούπου Σάντη, Εθελόντρια Γραμματείας 42. Πράσσου Μίνα, Εθελόντρια Φαρμακείου 43. Ράπτη Μαριέλεν, Εθελόντρια Φαρμακείου 44. Ρουμελιώτη Μυρτώ, Εθελόντρια Ψυχολόγος 45. Ρουμπής Δημήτρης, Εθελοντής Επικοινωνίας 46. Rebecca Smith, Εθελόντρια Φαρμακείου 47. Σαραντόπουλος Δημήτριος, Οδοντίατρος 48. Σβετοσλάβοβα Ζένια, Εκπαιδευόμενη Κοινωνική Λειτουργός 49. Σιαφλιάνη Αγορίτσα, Κοινωνική Λειτουργός

14 Κοινωνικής Στέλεχος ΣΥΥ Λειτουργός Θωρακοχειρουργός Λειτουργός PRAKSIS εκπομπής Παθολογοανατόμος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 50. Σκαμνιώτης Μιχάλης, Κ.Λ. / Συντονιστής Υπηρεσίας 51. Σμαράγδας Ηλίας, Εθελοντής Οδοντίατρος 52. Σόποβα Βεσέλα, Εθελόντρια Επικοινωνίας 53. Σπύρου Κων/νος, Κοινωνικός Λειτουργός, 54. Σταμίρη Αλεξία, Εθελόντρια Επικοινωνίας 55. Συκιώτη Παναγιώτα, Εθελόντρια Γιατρός 56. Τσακίρης Σπύρος, Φωτογράφος 57. Τσιούμα Χριστίνα, Εκπαιδευόμενη Κοινωνική 58. Τσουφάκη Αναστασία, Κοινωνιολόγος 59. Τσολακίδου Τάνια, Εθελόντρια Φαρμακείου 60. Φιλιππούση Αναστασία, Κοινωνική Ανθρωπολόγος 61. Χαμάκου Αικατερίνη, Εθελόντρια Γιατρός 62. Χαρώνης Κων/νος, Εθελοντής Χειρουργός Χασαπάκου Διονυσία, Ασκούμενη Κοινωνική 64. Χριστοπούλου Ευαγγελία, Εθελόντρια Γιατρός 65. Χατζησπύρου Κατερίνα, Εκπαιδευόμενη Κοινωνική Ανθρωπολόγος 66. Χλούπη Ελίνα, Νοσηλεύτρια, Εκφωνήτρια εκπομπής στον ΕΡΑ ΦΙΛΙΑ 67. Χουντάλα Πάττυ, Νοσηλεύτρια, Εκφωνήτρια PRAKSIS στον ΕΡΑ ΦΙΛΙΑ 68. Χριστοπούλου Ευαγγελία, Εθελόντρια ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Λειτουργός Επισκέπτρια Λειτουργός 1. Γελαστοπούλου Έφη, Κοινωνική Λειτουργός 2. Δετσιράπη Αναστασία, Εθελόντρια Κοινωνική 3. Δημητριάδου Μαρία, Εθελόντρια Ιατρική 4. Θωμίδου Θωμαή, Γιατρός 5. Καλανταρίδης Ευθύμιος, Εθελοντής Φαρμακείου 6. Κασνακίδου Αναστασία, Υπεύθυνη Φαρμακείου 7. Κελεκτσόγλου Φωτεινή, Κοινωνική Λειτουργός 8. Κεχαγιάς Αθανάσιος, Γυναικολόγος 9. Κολοκυθά Σοφία, Εθελόντρια Οφθαλμίατρος 10. Κουτσιμάνη Σωτηρία, Ασκούμενη Κοινωνική 11. Κυριαζή Μάγδα, Εθελόντρια Κοινωνιολόγος 12. Κυριακίδου Ζωή, Ασκούμενη Κοινωνική Λειτουργός 13. Μανιατάκου Ανθή, Διοικητικός 14. Μάκη Κωστούλα, Ψυχολόγος 15. Μαρούλης Στέργιος, Εθελοντής Γιατρός 16. Μαρουφίδης Νίκος, Εθελοντής Οδοντίατρος 17. Νατσοπούλου Ιωάννα, Εθελόντρια Ψυχολόγος 18. Πανίδης Δημήτρης, Εθελοντής Γιατρός 19. Παπαδοπούλου Κυριακή, Οδοντίατρος 20. Πατσιάλας Χρήστος, Εθελοντής Γιατρός

15 21. Σουλβαντζίδης Παντελής, Εθελοντής Γιατρός 22. Σιδηροπούλου Ευθυμία, Εθελόντρια Δικηγόρος 23. Τσίγκας Επαμινώντας, Εθελοντής Γιατρός 24. Τσιτσικλής Γιώργος, Εθελοντής Γιατρός 25. Χαριστός Χρυσόστομος, Εθελοντής Γιατρός 26. Χατζηστρατή Μαίρη, Εθελόντρια Δικηγόρος Ευχαριστίες Η συμβολή των κάτωθι προσώπων αλλά και Φορέων, είναι απαραίτητη για την καλύτερη και αμεσότερη διεκπεραίωση των στόχων των προγραμμάτων της PRAKSIS, αλλά και των ανθρώπων που εξυπηρετεί. Πιο συγκεκριμένα για το τρίμηνο Δεκεμβρίου Φεβρουαρίου 2007 ευχαριστούμε για την συνεργασία τους: - Τα κάτωθι Διαγνωστικά Κέντρα: a.. ΑΞΟΝΙΚΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ b.. ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ c.. ΠΛΑΤΩΝΑΣ d.. Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κου ΚΑΡΥΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ για την δωρεάν διεξαγωγή εργαστηριακών εξετάσεων και αξονικών τομογραφιών που πραγματοποιήθηκαν σε εξυπηρετούμενούς του φορέα μας: - Το Σύστημα παλαιών Προσκόπων του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης για την πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του προγράμματος «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ» - Τις εταιρείες για την τεχνική τους υποστήριξη: a.. «ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» b.. ALTEC Ακόμη ευχαριστούμε για τη συμβολή τους στο έργο μας, τους κάτωθι ιδιώτες: a.. Την κα Τασσοπούλου Μάρθα, ιδιώτη οδοντίατρο, για τη δωρεά οδοντιατρικού εξοπλισμού στο Πολυιατρείο Αθήνας b.. Τον Φυσιοθεραπευτή Κο Τσαγκρή για την παροχή υπηρεσιών φυσιοθεραπείας σε εξυπηρετούμενο του φορέα μας. c.. Τον κο Νίκο Δελαρόκα, ιδιώτη Φαρμακοποιό από τη Νάξο, για την δωρεά φαρμάκων στα Πολυιατρεία d.. Τον Κο Παράβα Ευάγγελο (Επαγγελματία Φωτογράφο) για την φωτογράφηση που έγινε στον καταυλισμό των Αθίγγανων στην Θεσσαλονίκη. e.. Την Κα Μαρία Γουδή και την Κα Μαρκετάκη Μαίρη για την δωρεά τους σε εξοπλισμό σπιτιού. f.. Την Κα Αικατερίνη Κάνη και την Κα Κατερίνα Κανακάρη για την δωρεά τους σε ρουχισμό. g.. Την Κα Γιώτα Θεοδώρα για την δωρεά της σε βρεφικές τροφές. - Σημαντική επίσης υπήρξε η συμβολή του Γ' ΚΑΠΗ

16 Καλλογρέζας, και της Δημοτικής Πολιτισμικής ένωσης Νέας Ιωνίας με τη δωρεά φαρμακευτικού υλικού στο Φαρμακείο των Προγραμμάτων Αθήνας. - Για την ετήσια κοπή πίτας η PRAKSIS ευχαριστεί το Σύλλογο Τραπέζης Υπαλλήλων Ελλάδας και συγκεκριμένα τον πρόεδρο κο Μπαλαούρα για την παραχώρηση της αίθουσας του Συλλόγου ώστε να υποδεχθεί η PRAKSIS τα μέλη που τη στηρίζουν και να γιορτάσει μαζί τους το νέο έτος. - Επιπλέον, η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS ευχαριστεί θερμά τους δύο εισηγητές που μίλησαν στα διακρατικά workshops του προγράμματος "Κοινωνικού Επιχειρείν" στις 8 και 9/02/07. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τον Κο Τράντα Νίκο, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης - Ερευνητής και τον Κο Βαρδαρό Σταμάτη, Πολιτικό Επιστήμονα, επιστημονικό συνεργάτη στο Τμήμα Τεκμηρίωσης της ΓΣΕΒΕΕ - Εκπρόσωπος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). - Τα ραδιοταξί Apollo, με πρόεδρο τον κ.ρουσάκη, για τη δωρεά μεταφορά φάρμακων και υλικά για το Στέγη από δωρητές μας προς εμάς. - Την εταιρία Sunny Well ( για την ευγενική προσφορά της σε banner display. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για την χορηγία τους σε δωροεπιταγές για το πρόγραμμα φιλοξενίας αστέγων αιτούντων άσυλο του PRAKSIS, και συγκεκριμένα τους Κους /ες: Φρόσω Σπέντζου, Γιώργο Τσαρμπόπουλo, Καλλιόπη Στεφανάκη, Καίτη Κεχαγιόγλου, Αριάνα Βασιλάκη, Στέλλα Νάνου, Νίκο Σπανδάγο, Αγγελική Διοκμετζίδου, Γιώργο Προμπονά, Τάσο Κατέχη, Πόπη Φωκά, Ζηναϊδα Ονουφρίου, Εμμανουέλα Τσαπούλη, Σοφία Κουτσού, Σοφία Παπαγεωργίου, Πέλη Καρζή, Ράνια Μπέγκα και Μαρία Σταυροπούλου. Ενισχύστε την PRAKSIS. Στείλτε τώρα SMS στο 4888, γράφοντας ΑΑ2, χρέωση 1,2 ευρώ +ΦΠΑ. Κεντρικό Γραφείο: Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα, Τηλ , Φαξ Πολυιατρείο Αθήνας: Παιωνίου 5, 10440, Πλ.Βικτωρίας, Αθήνα, Τηλ , Φαξ Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης: Αρκαδιουπόλεως 1 και Αγ.Δημητρίου, 54632, Θεσσαλονίκη, Τηλ , Φαξ Επιμέλεια σύνταξης Ζωή- Μαρία Μπαβαβέα Designed by Marina Lymperopoulou

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201 www.praksis.gr info@praksis.gr Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Η εμπειρία μας Η PRAKSIS είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS Η PRAKSIS, είναι μία νέα ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου Κύριος στόχος η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών»

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Απολογισμός του Έργου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Εισηγητής: κος Κανάκης Νικήτας Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου / Γενικός Γραμματέας ΓτΚ Γιατροί

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Επιδημίας HIV/AIDS στους χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών στο Κέντρο της Αθήνας.

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Επιδημίας HIV/AIDS στους χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών στο Κέντρο της Αθήνας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας : 101 87 Πληροφορίες : Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 67 ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ MOBILE SUPPORT Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων - Επείγοντα Μέτρα - Οικονομικό Έτος

Διαβάστε περισσότερα

1o ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STREET MEDICINE

1o ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STREET MEDICINE ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 1o ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STREET MEDICINE ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Πολιτιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. Συντονισμός Συναντήσεις Συνεργασία Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η παροχή Αποτελεσματικής Αξιοπρεπούς Υποστήριξης στις ευπαθείς &

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση για τα εμπόδια και τις δυσκολίες πρόσβασης των υπηκόων τρίτων χωρών στις υπηρεσίες υγείας.

Έκθεση για τα εμπόδια και τις δυσκολίες πρόσβασης των υπηκόων τρίτων χωρών στις υπηρεσίες υγείας. Έκθεση για τα εμπόδια και τις δυσκολίες πρόσβασης των υπηκόων τρίτων χωρών στις υπηρεσίες υγείας. Επιμέλεια Συγγραφή: Αντύπας Τζανέτος Πρόεδρος ΔΣ ΜΚΟ PRAKSIS Κοινωνικός Λειτουργός MSc Health Management

Διαβάστε περισσότερα

1.3.2 Επιµόρφωση του Ανθρώπινου δυναµικού. 1.2.3.Υλοποίηση παρεµβάσεων Προαγωγής Υγείας. 1.3.4 Αξιολόγηση παρεµβάσεων

1.3.2 Επιµόρφωση του Ανθρώπινου δυναµικού. 1.2.3.Υλοποίηση παρεµβάσεων Προαγωγής Υγείας. 1.3.4 Αξιολόγηση παρεµβάσεων ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ME PRAKSIS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Α. ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Κινητοποίηση- ευαισθητοποίηση πληθυσµών που βρίσκονται σε κίνδυνο (ευπαθείς κοινωνικές οµάδες) για τη βελτίωση των

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ»

«ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ» «ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ» Μουδάτσου Μαρία, Ψυχολόγος, PRAKSIS, m.moudatsou@praksis.gr Λίγα λόγια για την PRAKSIS Η Praksis (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. «Διημερίδα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης σε θέματα Γυναικείας Μετανάστευσης» Αθήνα 8-9 Ιουνίου 2015

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. «Διημερίδα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης σε θέματα Γυναικείας Μετανάστευσης» Αθήνα 8-9 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» «Διημερίδα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης σε θέματα Γυναικείας Μετανάστευσης» ΠΡΑΞΗ: «Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορώ να προσφέρω εθελοντικά;

Πώς μπορώ να προσφέρω εθελοντικά; ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ως ένας από τους Εποπτευόμενους Φορείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος : Όνομα: Θέση: ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ιωάννα Τασολάμπρου Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Ηλ. Δ/νση : itasolamprou@agrinio.gr, pronoia2@agrinio.gr

Διαβάστε περισσότερα

www.emfasisfoundation.org

www.emfasisfoundation.org www.emfasisfoundation.org Emfasis Foundation 2 Περιεχόμενα Emfasis σελ. 4 Ο σκοπός μας σελ. 4 Κοινωνική Εργασία Δρόμου (Social Street Work) σελ. 5-6 Τι είναι αυτό που μας ορίζει σελ. 6-7 Οι ομάδες μας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη 24.2.2014 Προς -Δήμαρχο Αλεξανδρούπολη κ. Ευάγγελο Λαμπάκη -Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

. ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΟΚΑΝΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ Πολιτική του ΟΚΑΝΑ στη Μείωση της Βλάβης ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ Παρέχεται

Διαβάστε περισσότερα

To SolidarityNow με μια ματιά

To SolidarityNow με μια ματιά WHEN SYSTEMS FAIL, IT IS THE PEOPLE WHO MUST HOLD UP OUR WORLD To SolidarityNow με μια ματιά 2013: Το SolidarityNow ξεκινά τις δράσεις του Αποτελεί ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανισμών που συνεργάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Όνομα: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Θέση: ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλ. Δ/νση: x.papathanasiou@kallithea.gr/2007 Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέστου Όνομα: Δρόσου Μαρία ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Θέση: Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση: drosoumaria@0937.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

«Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» Σύντομο ενημερωτικό

«Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» Σύντομο ενημερωτικό ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Πιστοποιημένος Φορέας Παροχής 1. «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» Άνω Καλέσσα

Διαβάστε περισσότερα

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Εκπαιδευτικές Δράσεις του Ο.Α.Σ.Π. Η εφαρμογή του έργου «RACCE» Δρ Α. Κούρου Δρ Α. Κούρου Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. e-mail: akourou@oasp.gr Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα...

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος Ελληνική 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ.Αποφ.82/2011 Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ Τμήμα Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 υλοποιήσαμε πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας με θέμα «Ο Εθελοντισμός ως βασική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΜΠΕΙΡIΑ ΤΩΝ ΓΤΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟXH ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ

Η ΕΜΠΕΙΡIΑ ΤΩΝ ΓΤΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟXH ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ Η ΕΜΠΕΙΡIΑ ΤΩΝ ΓΤΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟXH ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ Ελένη Χρονοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός Συντονίστρια Πολυιατρείου Περάματος socialperama@mdmgreece.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο: (αναγράφονται τα στοιχεία αυτού που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο)

Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο: (αναγράφονται τα στοιχεία αυτού που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο) ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΣΗ ΚΟΙΩΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΤΙΚΕΙΜΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

17 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ 15/12/2017 Αναστάσιος Ρεντούμης

17 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ 15/12/2017 Αναστάσιος Ρεντούμης 17 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ 15/12/2017 Αναστάσιος Ρεντούμης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Προσφυγικές Ροές στην Ελλάδα. Υπάρχουσα Κατάσταση 2. Προβλήματα Υγείας των Προσφύγων και Μεταναστών 3. Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

&

& www.emfasisfoundation.org 2104066140 & 6946617113 info@emfasisfoundation.org ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMFASIS 3 ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ. 6 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ EMFASIS... 15 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Αναστασοπούλου Γιώτα Λεπιδά Αναστασία Γούργου Εριφύλη Μαυροπούλου Μαρία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελείται από έναν κόσμο ολόκληρο,

Διαβάστε περισσότερα

Συντονίστρια προγράμματος: Δρ Ελίζα Φερεκύδου

Συντονίστρια προγράμματος: Δρ Ελίζα Φερεκύδου Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής : Γιάννης Τούντας Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Συντονίστρια προγράμματος: Δρ Ελίζα Φερεκύδου ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών. Καταπολέμηση Κοινωνικού Αποκλεισμού: δράσεις στο Δήμο Πατρέων 20 Μαρτίου 2013 Στρασβούργο (24 η συνεδρίαση του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών) Ομιλία Αντιδημάρχου «Υποστήριξης Ισότητας Φύλων &

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γιώργος Μακρυνός Συντονιστής ΕΔΥ. Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Κορυδαλλού- Πολιτικός Υπεύθυνος στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ο οποίος θέτει υπόψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τα παρακάτω: Λόγω των κοινωνικών και εργασιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μεταμόρφωσης Όνομα: Φανή Χατζή Θέση: Γραμματέας Αντιδημάρχου Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηλ. Δ/νση: dep@metamorfossi.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η καταγραφή της σημερινής κατάστασης σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και οι θέσεις πολιτικής της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση των προσφυγικών πληθυσμών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Τ Α Ι Ω Ν Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δήμος: Αρταίων Όνομα: Κομηλάγιου Δήμητρα Θέση: Υπάλληλος στη Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ Ηλ. Δ/νση: komilagiou@arta.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική δομή Κεντρική Δομή Υπάλληλοι των ΚΕΠ υγείας Πάροχοι & Διαγνωστικά Δήμοι Υποχρεώσεις Δήμων Διάθεση χώρου και εξοπλισμού Διαμόρφωση χώρου & τοποθέτηση λογοτύπων Διάθεση υφισταμένου προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

4 ης Υ.Πε. Μακεδονίας & Θράκης

4 ης Υ.Πε. Μακεδονίας & Θράκης 4 ης Υ.Πε. Μακεδονίας & Θράκης Διημερίδα Αγωγής Υγείας Πρόγραμμα ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 & 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 10.00-20.00, AMΦΙΘΕΑΤΡΟ Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη 15/10/2015 9.00-10.00 Εγγραφές στην

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Ιατρική Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών Καρκίνου ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Κοινωνική Ιατρική Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών Καρκίνου ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Κοινωνική Ιατρική Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών Καρκίνου ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ; Πάμε μαζί; ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

την διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, την παροχή οργανωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας,

την διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων, την παροχή οργανωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας, ΤΟ WELCOMMON ΕΙΝΑΙ..ένα πρότυπο κέντρο προσωρινής στέγασης και κοινωνικής ένταξης προσφύγων, που συνδυάζει τη φιλοξενία με πολύπλευρες δράσεις κοινωνικής ένταξης και συνδέεται με τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Ορεστιάδας Όνομα: Άννα Μπογιατζή ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού- Συντονίστρια Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ Ηλ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Μελέτης : 124/2015 C P V 8 5 1 2 1 0 0 0-3 (Υπηρεσίες παροχής ιατρικής παρακολούθησης μελών των

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 2 ο Εθνικό Συνέδριο του Ελληνικού Σημείου Επαφής του ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 20 Δεκεμβρίου 2013 Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 09.00 09:30 Εγγραφές 09.30 09:45 Χαιρετισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ Νοσηλευτικής ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευρύτερο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον Τομέας Υγείας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Τριτοβάθμια Περίθαλψη

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Δημοτικών Εθελοντικών Διασωστικών Ομάδων Προστασίας του Πολίτη. Παντελής Καστρινάκης, Πρόεδρος ΕΔΟΚ

Δημιουργία Δημοτικών Εθελοντικών Διασωστικών Ομάδων Προστασίας του Πολίτη. Παντελής Καστρινάκης, Πρόεδρος ΕΔΟΚ Δημιουργία Δημοτικών Εθελοντικών Διασωστικών Ομάδων Προστασίας του Πολίτη Παντελής Καστρινάκης, Πρόεδρος ΕΔΟΚ Τρόπος συμμετοχής Ο Δήμος πρέπει να στείλει γραπτώς την εκδήλωση ενδιαφέροντός του, (email:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος Ιωαννιτών Όνομα : Στεφανία Τσούκη Θέση: Κοινωνιολόγος στο ΝΠΔΔ Δήμου Ιωαννιτών «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής,(Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Το ΚΕΕΛΠΝΟ από το Μάρτιο του 2012 μέχρι και τέλος Αυγούστου

Το ΚΕΕΛΠΝΟ από το Μάρτιο του 2012 μέχρι και τέλος Αυγούστου Πρόγραμμα Έβρου Το ΚΕΕΛΠΝΟ από το Μάρτιο του 2012 μέχρι και τέλος Αυγούστου του 2012, σε συνεργασία με την 4 η ΥΠΕ, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων (ERF) κατά 80% για το πρόγραμμα:

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014

Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014 1 Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014 Για την περίοδο 1 η Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2014 το Παιδιατρικό ιατρείο της ΜΚΟ PRAKSIS

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική - Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων

Ενημερωτική - Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων Ενημερωτική - Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων «Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων στις Κυκλάδες: Αμβλύνοντας εκπαιδευτικές, κοινωνικές και επαγγελματικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Κοινωνική Πολιτική συνιστά τη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και την ικανοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι τριανταπέντε (35) μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου, που ήταν εγγεγραμμένοι στο εν λόγω πρόγραμμα.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι τριανταπέντε (35) μαθητές και μαθήτριες της Γ Γυμνασίου, που ήταν εγγεγραμμένοι στο εν λόγω πρόγραμμα. Την τρέχουσα σχολική χρονιά στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Εμείς και οι Άλλοι. Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατική Κουλτούρα» πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και τρεις δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη»

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η Στήριξη» Δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Π Ε Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ι Ο Υ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Επιχορηγήσεις δράσεων Αγωγής Υγείας Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει στην επιχορήγηση δράσεων Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν τα

Διαβάστε περισσότερα

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Issue 4 LALEVA HRISTINA Manager PETROVA ZHANETA... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Είμαι από την Βουλγαρία και έγινα Manager με 150cc σε 4 μήνες χάρη στη νέα και ακόμα πιο γενναιόδωρη πολιτική της Forever. Δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «SOCIAL MEDIA ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «SOCIAL MEDIA ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «SOCIAL MEDIA ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014, από την PRAKSIS «Business

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές Πληροφορίες Δήμος : Θάσου ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Όνομα: Γεωργαλή - Νικήτα Αγγελική Θέση: Αιρετός, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» Ηλ. Δ/νση : dimarogos@thassos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Ημέρα Παρασκευή Ώρες 09.00-15.00 Τηλέφωνο επικοινωνίας 2732 360570 & 27320 360536 Διεύθυνση Δημαρχείο Μονεμβασίας - 23052 Μολάοι Μάρτιος 2015 - Συνάντηση Εργασίας Απρίλιος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 1. ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 1.1 Συνολικός αριθμός ατόμων που ωφελήθηκαν από υπηρεσίες κοινωνικής Ν 3134 υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2013» ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ: ΑΙΓΑΛΕΩ Κτήριο ΟΤΕ στον Ελαιώνα ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΧΩΡΕΣ: ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. 1970-1976 : Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου Ν. Πέλλας 1976-1979 : Γ Γυμνάσιο Θηλέων Ν. Θεσσαλονίκης 1979-1982 : 1 ο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. 1970-1976 : Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου Ν. Πέλλας 1976-1979 : Γ Γυμνάσιο Θηλέων Ν. Θεσσαλονίκης 1979-1982 : 1 ο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΝΟΜΑ : ΣΑΛΩΜΗ ΕΠΩΝΥΜΟ : ΡΩΜΑΝΟΥ Ον. ΜΗΤΡΟΣ : ΑΝΤΩΝΙΑ Ον. ΠΑΤΡΟΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 31.08.1964 ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΘΗΝΑΙΩΝ Όνομα: ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Θέση: ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Ηλ. Δ/νση: v.skandali@athens.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. (αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, στο Δημαρχείο, την 17/04/2012 και ώρα 18.30.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, στο Δημαρχείο, την 17/04/2012 και ώρα 18.30. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Φ Α Σ Η Α Ρ Ι Θ Μ. 153 (απόσπασμα από το πρακτικό 11/17.4.2012) ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για συμμετοχή στο εταιρικό κοινωνικό σχήμα

Διαβάστε περισσότερα

Oπου υπάρχουν άνθρωποι

Oπου υπάρχουν άνθρωποι Oπου υπάρχουν άνθρωποι Η Ταυτότητα Η ACT4 PEOPLE αποτελεί μια νέα Ελληνική Μη Κυβερνητική οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους εκείνους «που δεν έχουν δικαίωμα στη Ζωή» όποιοι και αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αρ. 3ης/2019 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αρ. 3ης/2019 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟΔΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905-908 Α

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ Ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ; Η ΕΠΙΛΟΓΉ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΣΟΥ! 10% του πληθυσμού είναι άνθρωποι με αναπηρία κι όμως σπάνια τους συναντάμε. Γιατί; Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ιανουαριος 2015 Κωνσταντίνα Μοσχοτά Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ανεξάρτητη, µη κυβερνητική, µη κερδοσκοπική οργάνωση. Όραµά µας η καταπολέµηση κάθε µορφής κακοποίησης εις βάρος των γυναικών. Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς Δρ. Γιαννάκη Ομήρου, Δρ. Θεοδώρου Κωνσταντίνα, Δρ. Κυριάκου Παναγιώτα και Δρ. Νίκη Χαρή που βρίσκονται ανά πάσα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ SOCIAL STREET WORKER

ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ SOCIAL STREET WORKER ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ SOCIAL STREET WORKER Ελάτε να δούμε μαζί το έργο που έχουν επιτελέσει μέχρι σήμερα οι εθελοντές μας Social Street Workers στα πλαίσια του Προγράμματος Αναδοχής της EMFASIS FOUNDATION

Διαβάστε περισσότερα