ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ"

Transcript

1 ΓΙΑ 3-6 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ : 10+ ΔΙΑΡΚΕΙΑ : Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Μυστηριώδης, απειλητικός και απρόβλεπτος ΤΕΥΧΟΣ 002, PURPLE GAMES ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΕΣ ΤΙΜΗ ΔΥΟ ΣΕΝΤΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ «ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ!» ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ. ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΚΟΠΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ. ΤΟΤΕ, ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΑΜ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΑΡΙΑΙΑ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΓΟΝΙΟΥ. ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΦΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ. ΣΩΣΤΑ; ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 Ταμπλό διπλής όψεως ξύλινος Δείκτης Γύρων Φύλλα Συμπερασμάτων Κάρτες Επιβατών Κάρτες Ενεργειών (6 ανά παίκτη) Κάρτες Ιδιοτήτων Κάρτες Απόκρυψης Κάρτες Γεγονότων Κάρτες Χαρακτηριστικών Κάρτες Πρωτοβουλίας Κάρτες Σύνοψης του Παιχνιδιού......ή μίλησε, όπως και να χει δική σου η ζωή, δικό σου το παιχνίδι... ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ Δεκαετία 1920, Νέα Υόρκη. Φημολογείται ότι κάποιες νύχτες στην εγκαταλειμμένη σιδηροδρομική γραμμή από το Μανχάταν προς το νησί Στάτεν, οι ράγες είναι ζεστές. Βρήκες ένα σημείωμα στην τσέπη του παλτού σου, που καθορίζει ώρα και μέρος. «Άλλη μια δουλειά», σκέφτεσαι. Σου πρόσφεραν ένα μέρος ν αγωνιστείς. Και άλλοι παίκτες με τα ίδια αξιοσέβαστα επαγγελματικά διαπιστευτήρια όπως εσύ, θα λάβουν την πρόσκληση. Όλοι θα πάρετε το τρένο από το Μανχάταν, μαζί με επιβάτες που δεν έχουν ιδέα σε τι μπλέκουν. Μόνο ένας ή κανένας από τους παίκτες θα κατέβει στο τέρμα στην άλλη άκρη του νησιού Στάτεν. Μάζεψε πληροφορίες για ν αναγνωρίσεις τους αντιπάλους σου, χρησιμοποίησε όλο σου το δόλο για ν ανακαλύψεις ποιος είναι απλά ένας αθώος επιβάτης, και μη ξεχνάς να κρατάς χαμηλό προφίλ. Κάποιοι άλλοι ψάχνουν εσένα. Όταν εντοπίσεις έναν αντίπαλο, μπορείς να τον βγάλεις από τη μέση, αλλά πρόσεχε: σκότωσε έναν αθώο, και θα βρεθείς στο βυθό του ποταμού. Ποιο είναι το έπαθλο αν νικήσεις; Χρήματα; Διασυνδέσεις; Κανείς δεν ξέρει ούτε έχει σημασία. Θ αγωνιστείς όπως και να χει. «Ωραία», σου απαντούν, «θ ακολουθήσουν λεπτομερείς οδηγίες». 1

2 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Τοποθετήστε το Ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού, διαλέγοντας την πλευρά που ταιριάζει ανάλογα με τον αριθμό των παικτών. Τοποθετήστε τον Δείκτη Γύρων στην πρώτη στάση. Ανακατέψτε και τοποθετήστε κλειστές δίπλα στο Ταμπλό τις Κάρτες Επιβατών. Τοποθετήστε τις 9 Κάρτες Χαρακτηριστικών δίπλα στο Ταμπλό. Ανακατέψτε και τοποθετήστε τις 18 Κάρτες Απόκρυψης δίπλα στο Ταμπλό. Κάρτες Γεγονότων: Αφήστε στην άκρη το Τελικό Γεγονός και χωρίστε τις υπόλοιπες κάρτες σε τρεις στοίβες ανάλογα με το χρώμα τους (πράσινες, κίτρινες, κόκκινες) και ανακατέψτε κάθε στοίβα χωριστά. Διαλέξτε στην τύχη τον παρακάτω αριθμό καρτών από κάθε κατηγορία σύμφωνα με τον αριθμό των παικτών: ΓΕΓΟΝΟΤΑ πράσινα 3 4 κίτρινα 3 4 κόκκινα 3 3 Στη συνέχεια, σχηματίστε δίπλα στο Ταμπλό μία ενιαία στοίβα Γεγονότων, τοποθετώντας το Τελικό Γεγονός κάτωκάτω. Από πάνω βάλε τις Κόκκινες Κάρτες Γεγονότων, ύστερα τις Κίτρινες και στην κορυφή τις Πράσινες Κάρτες Γεγονότων. Κάθε παίκτης τραβάει στην τύχη μία Κάρτα Επιβάτη. Αυτή θα είναι η κρυφή του ταυτότητα στο παιχνίδι. Τραβήξτε και τοποθετήστε κλειστές στην πρώτη θέση του Ταμπλό, τόσες Κάρτες Επιβατών, όσες το νούμερο που αναγράφεται πάνω από την πρώτη στάση (ανάλογα με τον αριθμό των παικτών). Δώστε σε κάθε παίκτη τις 6 Κάρτες Ενεργειών του χρώματος της προτίμησής του. Αποκαλύψτε την πρώτη Κάρτα Γεγονότων, η οποία θα έχει ισχύ κατά τη διάρκεια του πρώτου Γύρου. Ανακατέψτε τις Κάρτες Ιδιοτήτων και δώστε τυχαία σε κάθε παίκτη από δύο κάρτες. Πάρτε μία Κάρτα Πρωτοβουλίας για κάθε παίκτη (πχ. για 4 παίκτες πάρτε τις Κάρτες Πρωτοβουλίας με τους αριθμούς 1,2,3 και 4). Ανακατέψτε τις Κάρτες αυτές και μοιράστε κρυφά από μία σε κάθε παίκτη. Δώστε σε κάθε παίκτη ένα Φύλλο Συμπερασμάτων. Τοποθετήστε πίσω στο κουτί τις κάρτες που περίσσεψαν.

3 ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Βρες και δολοφόνησε ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους σου - ΜΕΙΝΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ - πριν το τρένο φτάσει στον τελικό του προορισμό... ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Κάθε παίκτης στο παιχνίδι έχει μία μοναδική ταυτότητα, η οποία αντιστοιχεί σε έναν από τους 27 επιβάτες του τρένου. Σε κάθε Κάρτα Επιβάτη εμφανίζεται ένας μοναδικός συνδυασμός από τρία χαρακτηριστικά (Εμφάνιση, Μυρωδιά, Φωνή). Στο Φύλλο Συμπερασμάτων μπορείτε να δείτε τους 27 επιβάτες του τρένου, καθώς και το μοναδικό συνδυασμό των τριών χαρακτηριστικών που έχει ο καθένας. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείτε να διαγράψετε τα ονόματα των επιβατών που βρήκατε ότι είναι αθώοι (βλ. Φάση Σταθμού και ενέργεια Προσχεδιασμός παρακάτω), ελαχιστοποιώντας έτσι τον αριθμό των υπόπτων. Μπορείτε επιπλέον να προσπαθήσετε να ερευνήσετε κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο, ψάχνοντας για κάποιο χαρακτηριστικό του (βλ. ενέργεια Έρευνα ). ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΓΥΡΟΥ ΚΑΘΕ ΓΥΡΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΦΑΣΕΙΣ: ΤΗ ΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ & ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ Παρακαλούμε για τον πρώτο Γύρο παραλείψτε τη Φάση Σταθμού και συνεχίστε απευθείας στη Φάση Ταξιδιού. Στην αρχή κάθε Φάσης Σταθμού, εκτελέστε τα παρακάτω: 1. Αποκαλύψτε τις Κάρτες Επιβατών που βρίσκονται στην τρίτη θέση του Ταμπλό ώστε να είναι φανερές σε όλους τους παίκτες και στη συνέχεια μετακινήστε τις στη Στοίβα Αχρήστων. 2. Μετακινήστε τις υπόλοιπες Κάρτες Επιβατών μία θέση δεξιά: οι επιβάτες από τη δεύτερη θέση του Ταμπλό πηγαίνουν στην τρίτη θέση και οι επιβάτες από την πρώτη θέση πηγαίνουν στη δεύτερη θέση. 3. Μετακινήστε τον Δείκτη Γύρων στον επόμενο σταθμό. 4. Νέοι επιβάτες κατεβαίνουν τώρα από το τρένο. Τοποθετήστε στην πρώτη θέση του Ταμπλό κλειστές τόσες Κάρτες Επιβατών από την κλειστή Στοίβα Επιβατών, όσες δείχνει ο αριθμός πάνω από τον τρέχοντα Σταθμό. 5. Ανοίξτε την επόμενη Κάρτα Γεγονότων και τοποθετήστε την πάνω από την προηγούμενη ενεργή Κάρτα. Το Γεγονός αυτό θεωρείται ότι ισχύει μέχρι μία νέα Κάρτα Γεγονότων να το καλύψει. Αν το παρόν Γεγονός μπορεί να εκτελεστεί απευθείας, κάντε το. ΦΑΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Κατά τη Φάση Ταξιδιού όλοι οι παίκτες ταυτόχρονα διαλέγουν μυστικά ποιά Κάρτα Ενέργειας επιθυμούν να παίξουν σε αυτό το γύρο. Κάθε παίκτης τοποθετεί κλειστή μπροστά του την Κάρτα Ενέργειας που διάλεξε και όταν όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι, οι Ενέργειες της Φάσης Ταξιδιού εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά: 1. Έρευνα, Εντοπισμός, Καταδίωξη 2. Δολοφονία 3. Προσχεδιασμός 4. Εξαπάτηση Κάθε παίκτης κρατάει κλειστή την Κάρτα Ενέργειας μπροστά του μέχρι να έρθει η σειρά αυτής της κάρτας. Συστήνεται ο πιο έμπειρος παίκτης να ανακοινώνει τη σειρά των Ενεργειών. Παράδειγμα Παιχνιδιού με 3 παίκτες: Η σειρά παιξίματος των Καρτών Ενεργειών Μπορείτε τώρα να συνεχίσετε στη Φάση Ταξιδιού.

4 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ 1. ΕΡΕΥΝΑ (INVESTIGATION) Επιλέξτε αυτήν την Ενέργεια όταν θέλετε να μάθετε πληροφορίες για την κρυφή ταυτότητα ενός άλλου παίκτη. Διαλέξτε έναν αντίπαλο και ερευνήστε ένα χαρακτηριστικό της προτίμησής σας (Εμφάνιση, Μυρωδιά ή Φωνή). Για να το κάνετε αυτό, πάρτε τη στοίβα με τις 9 Κάρτες Χαρακτηριστικών και διαλέξτε τις 3 Κάρτες που έχουν το χαρακτηριστικό που σας ενδιαφέρει (πχ. Βαθιά Φωνή, Απαλή Φωνή και Τσιριχτή Φωνή). Στη συνέχεια, δώστε αυτές τις 3 Κάρτες στον παίκτη που θέλετε, ώστε αυτός έπειτα να σας επιστρέψει την κάρτα που ταιριάζει με το χαρακτηριστικό της κρυφής του ταυτότητας. Κάθε παίκτης έχει ακόμα στη διάθεση του δύο κάρτες Ενεργειών, οι οποίες είναι μιας χρήσης και μπορεί να τις χρησιμοποιήσει αντί για τη βασική Ενέργεια «Έρευνα». Αυτές οι κάρτες αποκαλύπτονται, όπως και η «Έρευνα», ως η Νούμερο 1 Ενέργεια. ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ (Pursuit): Επιλέξτε έναν αντίπαλο και ερευνήστε ένα χαρακτηριστικό του. Ο παίκτης αυτός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την Ενέργεια «Χαμηλό Προφίλ» για να αποφύγει την έρευνα (βλ. παρακάτω «4. Εξαπάτηση»). ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ (Tail-After): Επιλέξτε έναν αντίπαλο και ερευνήστε ένα χαρακτηριστικό του. Ο παίκτης αυτός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει Κάρτα Απόκρυψης για να αποφύγει την έρευνα (βλ. παρακάτω «Κάρτες Απόκρυψης»). Αφού ολοκληρώσουν την «Καταδίωξη» ή τον «Εντοπισμό», οι παίκτες που χρησιμοποίησαν αυτές τις Ενέργειες, ξεσκαρτάρουν την αντίστοιχη Κάρτα στην Προσωπική Στοίβα με Άχρηστα. 2. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ (ASSASSINATION) Επιλέξτε αυτή την Ενέργεια όταν θέλετε να βγάλετε από το παιχνίδι έναν άλλο παίκτη. Σύμφωνα με αυτή την Ενέργεια αναφέρετε έναν επιβάτη (π.χ. Χορεύτρια-Dancer) που θέλετε να σκοτώσετε. Βρήκα το χαρτάκι κάτω από το κάθισμα, ακριβώς εκεί που μου είχε πει ότι θα το έβρισκα. Έγραφε ότι στην τέταρτη στάση, ένας από τους άλλους παίκτες είχε εντολή να αφήσει ένα αναμμένο τσιγάρο επάνω στο κάθισμά του και να αλλάξει βαγόνι. Απερισκεψία και αγένεια, αν μου επιτρέπεις. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως απαγορεύεται να βλάψετε σοβαρά κάποιον αθώο επιβάτη, διαφορετικά τα σκυλιά θα δαγκώσουν, έγραφε στο τέλος. Σκυλιά. Πολλή πλάκα. Ένας πυρομανής μέσα στο τρένο, σκυλιά που δαγκώνουν, και τώρα ένας παπάς ετοιμάζεται να καθίσει απέναντι μου. Όλα καλά. ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ Μπήκε στο βαγόνι και περπάτησε στο διάδρομο, νιώθοντας τα βλέμματα επάνω της. Ήταν πανέμορφη. Έλαμπε ακόμα και όταν παραπάτησε και έπεσε επάνω του, χώνοντας με το ένα της χέρι το λεπτό μαχαίρι στην καρδιά του, καθώς του έκλεινε το στόμα με το άλλο. Κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό. Όλοι ευχήθηκαν να ήταν εκείνοι στη θέση του τυχερού. Να είχαν πάρει το χαμόγελο της, να έκλεινε και σ εκείνους πονηρά το μάτι καθώς σηκωνόταν και, φτιάχνοντας το φόρεμα της, άφηνε πίσω της το βαγόνι όσο γρήγορα είχε μπει.

5 ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Αν ένας παίκτης έχει την ταυτότητα του επιβάτη που ο ενεργός παίκτης ανέφερε, πρέπει να την αποκαλύψει και να βγει από το παιχνίδι. Καθώς ο ενεργός παίκτης έκανε μία επιτυχημένη δολοφονία, παίρνει ως ανταμοιβή μία Κάρτα Απόκρυψης. Όλοι οι παίκτες μπορούν να σβήσουν από το Φύλλο Συμπερασμάτων τους τον επιβάτη που δολοφονήθηκε επιτυχώς. 3. ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (SCHEMING) Η Ενέργεια αυτή σας βοηθά να αποκλείσετε υπόπτους από το Φύλλο Συμπερασμάτων σας. Πρέπει να εκτελέσετε και τις δύο υπο-ενέργειες που αποτελούν τον Προσχεδιασμό, εκτός αν συστήνεται διαφορετικά (π.χ. λόγω μιας Κάρτας Γεγονότος). Οι υπο-ενέργειες είναι οι εξής: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (Observation): Κοιτάξτε κρυφά τους επιβάτες που βρίσκονται στην πρώτη θέση του ταμπλό (που μόλις αποβιβάστηκαν από το τρένο). Μπορείτε να τους σβήσετε από το Φύλλο Συμπερασμάτων σας καθώς θεωρούνται αθώοι. Οι παίκτες που δεν επιλέγουν αυτήν την ενέργεια στον ίδιο γύρο θα χρειαστούν 3 γύρους μέχρι να συνειδητοποιήσουν ποιοι επιβάτες αποβιβάστηκαν (βλ. Φάση Σταθμού: 1ο Βήμα). ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (Intimidation): Κοιτάξτε κρυφά την πρώτη κάρτα επιβάτη της Στοίβας Επιβατών και σβήστε τον αντίστοιχο επιβάτη από το Φύλλο Συμπερασμάτων σας. Πρόκειται για έναν αθώο επιβάτη που σκοπεύει να αποβιβαστεί από το τρένο στον επόμενο σταθμό. Επιστρέψτε την κάρτα στη Στοίβα Επιβατών, επιλέγοντας αν θα την τοποθετήσετε στην κορυφή ή στη βάση της στοίβας. ΣΎΜΒΟΛΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ 4. ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ (DECEPTION) Επιλέξτε αυτή την Ενέργεια αν νομίζετε ότι κάποιος αντίπαλος θα σας ερευνήσει και θέλετε να αμυνθείτε. Η Ενέργεια αυτή περιλαμβάνει δύο υπο-ενέργειες, αλλά μπορείτε να εκτελέσετε μόνο μία από τις δύο κάθε φορά. ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΦΙΛ (Low-Profile): Αν κάποιος επιλέξει να σας ερευνήσει με τη Κάρτα «Έρευνας» του, τότε εσείς αποφεύγετε την έρευνα του, αποκαλύπτοντας το Χαμηλό Προφίλ. Αυτό πρέπει να γίνει μόλις ο αντίπαλος παίκτης ανακοινώσει ότι θέλει να σας ερευνήσει, δηλαδή στη σειρά 1 (Έρευνα/Καταδίωξη/Εντοπισμός). Επιπλέον, μπορείτε να ξεσκαρτάρετε μια οποιαδήποτε Κάρτα Απόκρυψης και να ερευνήσετε εσείς τον ενεργό παίκτη (όποιο χαρακτηριστικό του θέλετε). Σημείωση! Η Ενέργεια Χαμηλό Προφίλ μπορεί να ακυρώσει μόνο μία Έρευνα. Αν αργότερα στον ίδιο Γύρο κάποιος άλλος σας ερευνήσει, δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το Χαμηλό Προφίλ. ΑΠΟΚΡΥΨΗ (Disguise): Αν κανένας δε σας ερεύνησε σε αυτόν το γύρο και είστε ακόμα ζωντανοί, όταν φτάσει η σειρά σας, τραβήξτε δύο Κάρτες Απόκρυψης, διαλέξτε μία και επιστρέψτε την άλλη στη βάση της Στοίβας με τις Κάρτες Απόκρυψης. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ Αν κανένας από τους παίκτες δεν έχει την ταυτότητα του επιβάτη που ο ενεργός παίκτης ανέφερε, αυτό σημαίνει ότι δολοφονήθηκε ένας αθώος επιβάτης. Ο ενεργός παίκτης πρέπει τότε να αποκαλύψει τη δική του ταυτότητα και να βγει από το παιχνίδι. Στη συνέχεια, όλοι οι παίκτες πρέπει να σβήσουν από τα Φύλλα Συμπερασμάτων τους την ταυτότητα του αθώου επιβάτη που δολοφονήθηκε, καθώς και την ταυτότητα του ενεργού παίκτη. Σου λέω, δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Λίγο πριν κατεβώ από το τρένο, κάθομαι στη θέση μου, τελειώνω τον καφέ μου και διπλώνω την εφημερίδα μου. Ξαφνικά με πλησιάζει ένας καλοντυμένος κύριος, που με κοιτούσε επίμονα. Με ρωτάει αν κατεβαίνω στην επόμενη στάση και μόλις του απαντάω, γίνεται άλλος άνθρωπος. Με πιάνει από το γιακά, μου χώνει ένα πιστόλι στα πλευρά και μου λέει να καθίσω στη θέση μου και να το βουλώσω! Σου ορκίζομαι, Μάγκυ, τί διάολο νομίζεις δηλαδή ότι είχα να κάνω στο Staten Island μέσα στα άγρια μεσάνυχτα; Τον είχα δει που με κοιτούσε. Εκείνος ίσως πίστευε ότι ήταν διακριτικός, αλλά εγώ είχα άλλη γνώμη. Άραγε ήταν Παίκτης ή απλά με έβρισκε όμορφη; Αμέσως μετά, το καημένο το αγόρι έρχεται κοντά μου και αρχίζει να με μυρίζει, εξίσου...διακριτικά. Πλέον αναρωτιόμουν αν ήταν ένας πολύ ανόητος Παίκτης ή απλά ένας ανώμαλος επιβάτης. Φυσικά, είχα ήδη αλλάξει θέση. Στριμώχτηκα δίπλα στον κύριο με το κοστούμι, που βρωμούσε αλκοόλ, ιδρώτα και καπνό. Το μικρό μου λαγωνικό λοιπόν θα έπρεπε να μυρίζει για πολλή ώρα ακόμα μέχρι να καταλάβει πως δε φοράω αρώματα. Δεν ήταν δύσκολο για εμένα, βέβαια, να πιάσω το άρωμα από πατσουλί και κανέλα που είχε λουστεί ο νεαρός μου φίλος, καθώς με πλησίαζε. Μικρό μου, αθώο αγόρι. Θα περάσουμε καλά μαζί... ΣΥΜΒΟΛΟ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ

6 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Οι Κάρτες Πρωτοβουλίας χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν τη σειρά των παικτών, όταν δύο ή περισσότεροι παίκτες έχουν επιλέξει την ίδια Ενέργεια. Πιο αναλυτικά, οι παίκτες που έχουν επιλέξει την ίδια ενέργεια αποκαλύπτουν τις Κάρτες Πρωτοβουλίας τους. Ο παίκτης που θα εκτελέσει την Ενέργεια του πρώτος είναι αυτός με τον υψηλότερο βαθμό Πρωτοβουλίας. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ακολουθούν κατά φθίνουσα σειρά. Στη συνέχεια, κάθε παίκτης, ξεκινώντας από τον παίκτη με τον υψηλότερο βαθμό Πρωτοβουλίας, αποφασίζει αν θέλει να κρατήσει τη δική του Κάρτα Πρωτοβουλίας ή αν προτιμάει να ανταλλάξει την Κάρτα Πρωτοβουλίας του με εκείνη ενός άλλου παίκτη που εκτέλεσε την ίδια ενέργεια με αυτόν. Όταν ένας παίκτης επιλέγει μία Κάρτα Πρωτοβουλίας, την τοποθετεί μπροστά του κλειστή και κανένας άλλος παίκτης δεν μπορεί να την πάρει στον ίδιο γύρο. ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ Οι Κάρτες Απόκρυψης χρησιμοποιούνται για να αποφύγει κανείς την Ενέργεια Έρευνας ενός αντιπάλου. Όταν ένας παίκτης θελήσει να μάθει κάποιο χαρακτηριστικό σας, μπορείτε να του επιστρέψετε μία Κάρτα Απόκρυψης του Χαρακτηριστικού για το οποίο σας ρώτησε, εφόσον την έχετε στα χέρια σας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την έρευνα του. Αφού χρησιμοποιήσετε μία Κάρτα Απόκρυψης, επιστρέψτε την κρυφά στον πάτο της Στοίβας Καρτών Απόκρυψης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες Κάρτες Απόκρυψης θέλετε σε ένα γύρο. Επιπλέον, οι Κάρτες Απόκρυψης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με την υπο-ενέργεια Χαμηλό Προφίλ (βλ. 4. ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ). Σημείωση! Ένας παίκτης δεν μπορεί ποτέ να έχει στα χέρια του πάνω από 2 Κάρτες Απόκρυψης. Είναι δυνατόν να τραβήξετε μία ή περισσότερες κάρτες όποτε επιτρέπεται στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεσκαρτάρετε τις παραπανίσιες κάρτες ώστε πάντα να μένετε με δύο κάρτες στα χέρια σας. ΚΑΡΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ Κάθε παίκτης ξεκινάει το παιχνίδι με 2 Κάρτες Ιδιοτήτων, οι οποίες είναι μιας χρήσης. Κάποιες τέτοιες κάρτες επιτρέπουν στους παίκτες να αλλάζουν ορισμένους από τους κανόνες του παιχνιδιού, ενώ άλλες τους δίνουν την ευκαιρία να εκτελέσουν δύο ενέργειες σε ένα γύρο. Κάθε Κάρτα Ικανότητας δείχνει στο πάνω μισό της το σύμβολο της Ενέργειας που την ενεργοποιεί (π.χ. η Κάρτα Ικανότητας Bold ενεργοποιείται αφού ο παίκτης που την κατέχει εκτελέσει μία επιτυχημένη δολοφονία). Αν εκτελέσετε μία Ενέργεια που ενεργοποιεί μία Κάρτα Ικανότητας σας, μπορείτε να την αποκαλύψετε και να εκτελέσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στο κάτω μισό της κάρτας. Πρόκειται για μία πρόσθετη Ενέργεια και εκτελείται αμέσως μετά τη Βασική σας Ενέργεια. Κατόπιν αυτού, ξεσκαρτάρετε την Κάρτα Ικανότητας στην Προσωπική Στοίβα Αχρήστων. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι Κάρτες Πρωτοβουλίας δεν χρησιμοποιούνται κατά την Ενέργεια Δολοφονίας. Αν δύο ή περισσότεροι παίκτες έχουν επιλέξει την Ενέργεια «Δολοφονία», όλοι την εκτελούν ταυτόχρονα. Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, συστήνεται ο κάθε παίκτης να γράψει στο Φύλλο Συμπερασμάτων του τον επιβάτη που θέλει να δολοφονήσει, πριν τον ονοματίσει φωναχτά. Τα 3 είδη Καρτών Απόκρυψης ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Μπορείτε να αποκτήσετε Κάρτες Απόκρυψης με τους παρακάτω τρόπους: - Μετά από μία επιτυχημένη δολοφονία - Όταν χρησιμοποιήσετε την υπο-ενέργεια «Απόκρυψη» της Ενέργειας Εξαπάτηση - Χάρη σε κάποιες Κάρτες Ικανοτήτων (π.χ. Cunning) - Χάρη σε κάποια Κάρτα Γεγονότος (π.χ. No fire, no smoke) ΣΥΜΒΟΛΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΟΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΊΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (Π.Χ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ) ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΡΤΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

7 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΓΥΡΟΥ Η Μαρία, ο Σάντρο, η Εύη, ο Νίκος και η Όλγα παίζουν μια παρτίδα με 5 παίκτες. Μόλις τελείωσαν τον 6ο Γύρο, όπου η Όλγα δολοφονήθηκε επιτυχώς από τη Μαρία. Έτσι, μόνον τέσσερις παίκτες θα προχωρήσουν στον 7ο Γύρο. Οι παίκτες αποκαλύπτουν τις 2 Κάρτες Επιβατών στην 3η θέση του ταμπλό και τους διαγράφουν από τα Φύλλα Συμπερασμάτων τους. Έπειτα προχωρούν την Κάρτα Επιβάτη από την 2η στην 3η θέση και τις 3 Κάρτες επιβατών από την 1η στη 2η θέση (βλ. εικόνα). Ακολούθως προχωρούν τον Δείκτη Γύρων στον 7ο Σταθμό, όπου σύμφωνα με τον αριθμό πάνω από τον Σταθμό τραβούν τις 2 πρώτες Κάρτες Επιβατών από την τράπουλα, και τις τοποθετούν χωρίς να τις δουν στην 1η θέση του ταμπλό. Τέλος, αποκαλύπτουν μία νέα Κίτρινη Κάρτα Γεγονότων, η οποία τυχαίνει να είναι το Γεγονός No Fire No Smoke. Η Φάση Σταθμού τελείωσε και οι παίκτες θα προχωρήσουν στη Φάση Ταξιδίου. Όλοι ταυτόχρονα επιλέγουν μία από τις Κάρτες Ενεργειών τους και την τοποθετούν μπροστά τους χωρίς να την αποκαλύψουν. Η Μαρία, η πιο έμπειρη παίκτρια, ανακοινώνει ότι οι Ενέργειες Έρευνας θα επιλυθούν πρώτες. Ο Νίκος και ο Σάντρο αποκαλύπτουν τις κάρτες τους: ο Νίκος διάλεξε την κάρτα Έρευνα και ο Σάντρο την Καταδίωξη (που παίζεται ως Έρευνα ). Έχοντας διαλέξει την ίδια Ενέργεια, αποκαλύπτουν τις Κάρτες Πρωτοβουλίας τους. Ο Σάντρο έχει την Κάρτα Πρωτοβουλίας με αριθμό 2, ενώ ο Νίκος τον αριθμό 4, οπότε ο Νίκος παίζει πρώτος. ΣΑΝΤΡΟ ΝΙΚΟΣ Ο Νίκος αποφασίζει να ερευνήσει την Εύη. Θέλει να μάθει το χαρακτηριστικό Εμφάνιση της Εύης, οπότε παίρνει τις 9 Κάρτες Χαρακτηριστικών και της δίνει κρυφά τις 3 Κάρτες Χαρακτηριστικών Εμφάνιση. Η Εύη είναι τυχερή καθώς κρατάει μια Κάρτα Απόκρυψη Εμφάνισης. Τη δείχνει κρυφά στο Νίκο και την πετάει χωρίς να την αποκαλύψει, ακυρώνοντας την Έρευνά του. Ωστόσο ο Νίκος τραβάει μια Κάρτα Απόκρυψης, χάρη στο Γεγονός αυτού του Γύρου No Fire No Smoke. ΝΙΚΟΣ ΕΥΗ Ακολουθεί ο γύρος του Σάντρο. Ανακοινώνει ότι θέλει να ερευνήσει τη Μαρία. Η Μαρία έχει διαλέξει την Κάρτα Ενέργειας Εξαπάτηση, και υποχρεώνεται να την αποκαλύψει, καθώς έγινε στόχος μιας Έρευνας. Ωστόσο δεν μπορεί ν ακυρώσει την Έρευνα του Σάντρο, επειδή την στόχευσε με την Κάρτα Καταδίωξη του. Ο Σάντρο παίρνει τις 9 Κάρτες Χαρακτηριστικών και κρυφά δίνει στη Μαρία τις 3 Κάρτες Χαρακτηριστικών Φωνή. Η Μαρία, της οποίας η κρυφή ταυτότητα είναι η Investigator, επιστρέφει στον Σάντρο την κάρτα Βαθιά Φωνή. Ο Σάντρο σημειώνει την πληροφορία στο Φύλλο Συμπερασμάτων, ανακατεύει την τράπουλα των Καρτών Χαρακτηριστικών και πετάει την Κάρτα Καταδίωξη μιας χρήσης στη δική του στοίβα αχρήστων. Ο Νίκος μπορεί τώρα να διαλέξει αν θέλει ν ανταλλάξει Κάρτα Πρωτοβουλίας με τον Σάντρο. Επιλέγει να πάρει την Κάρτα Πρωτοβουλίας με αριθμό 2, οπότε ο Σάντρο παίρνει τον αριθμό 4 που απομένει. Οι Ενέργειες Έρευνας τελείωσαν. Η Μαρία ανακοινώνει ότι είναι η σειρά Ενεργειών Δολοφονίας, αλλά κανένας δεν ΣΑΝΤΡΟ maria eva nick olga ecce neutral perfumed formal deep soft ΜΑΡΙΑ

8 επέλεξε τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι παίκτες προχωρούν στις Ενέργειες Προσχεδιασμού. Η Εύη αποκαλύπτει την Ενέργεια Προσχεδιασμού που επέλεξε. Βλέπει τις δύο Κάρτες Επιβατών που βρίσκονται στην 1η θέση του ταμπλό και διαγράφει τους δύο αθώους Επιβάτες από τη Φύλλο Συμπερασμάτων της. Έπειτα βλέπει την πρώτη κάρτα από την Στοίβα Επιβατών και διαγράφει και αυτόν τον επιβάτη. Αποφασίζει να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο Επιβάτη στη βάση της Στοίβας Επιβατών. Επιπρόσθετα, αποκαλύπτει την Κάρτα Ιδιότητας Sharp η οποία της επιτρέπει να δει και τους τρεις Επιβάτες στη 2η θέση του ταμπλό. Τέλος, πετάει την Κάρτα Ιδιότητας που μόλις χρησιμοποίησε. Είναι ώρα για την 4η Σειρά Ενεργειών, την Εξαπάτηση. Η Μαρία είναι η μόνη που διάλεξε την Ενέργεια Εξαπάτηση. Αν κανένας δεν είχε ερευνήσει τη Μαρία, θα αποκάλυπτε σε αυτό το σημείο την Κάρτα Ενέργειάς της, και θα τραβούσε 2 Κάρτες Απόκρυψης, κρατώντας τη μία. Ωστόσο, επειδή η Μαρία έχει ήδη χρησιμοποιήσει την Κάρτα Εξαπάτηση, δεν μπορεί να κάνει τίποτα, και έτσι τελειώνει ο 7ος Γύρος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ... ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΣ... ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ & ΓΡΑΦΙΚΑ... ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΝΟΝΩΝ... ΕΛΕΝΗ ΧΑΛΑΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ... ΝΙΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ PLAYTESTERS... SESSION GAMERS Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Παντελής Πάντου, Κώστας Περδικόπουλος, Βαγγέλης Πολυζωϊδης, Αλέξανδρος Ραϊμόντο, Μαρία-Όλγα Ραϊμόντο, Ελίζα Τουφεξίδη, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Νίκος Τρυφωνίδης, Νίκος Τσαβδαρίδης, Βασίλης Τσαβδαρίδης, Εύη Τσιρογιαννίδου, Φωτεινή Χοροζή, Απόστολος Χρήστου, Φώτης Χριστοφόρου PLAYTESTERS & ΦΙΛΟΙ Έλζα Αδαμαντίδου, Μαρία Αποστολάκη, Δημήτρης Βασιάδης, Μπάμπης Γιαννιός, Νίκος Γραμματικόπουλος, Βασιλική Θηβαίου Χρυσάνθη Καδόγλου, Κώστας Καραμανλής, Δημήτρης Κοϊδης, Τζένη Κοντολέ, Μαλέλα Κυριακίδου, Μαρία Λητή, Σύλβια Μαρίνο, Χρήστος Μαρράς, Βασίλω Παναγοπούλου, Μαρία Πανάγου, Μεταξία Πανάγου, Βαγγέλης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Φωτεινή Πογονίδου, Ταρσή Ρόβα, Λίζα Σιδηροπούλου, Μιχαέλα Σούλιου, Βαγγέλης Συμεωνίδης, Ηρώ Σωτηριάδου, Αλέξανδρος Ταγαρίδης, Τάσος Τσαουσίδης, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Αγάπη Φιλιππίδου... ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Αν σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού απομείνει μόνο ένας παίκτης ζωντανός, το παιχνίδι τελειώνει και ο παίκτης αυτός ανακηρύσσεται νικητής....ειναι... Ο 27ος ΕΠΙΒΑΤΗΣ! ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Το παιχνίδι μπορεί να τελειώσει πριν το τρένο φτάσει στον τελικό προορισμό του. Αν το τρένο φτάσει στον τελευταίο σταθμό, ενεργοποιείται η Κάρτα του Γεγονότος Επιλόγου Το Μεγάλο Κάλεσμα ΕΥΗ Στο τέλος του Γύρου κάθε παίκτης πρέπει να εκτελέσει μια Ενέργεια Δολοφονίας. Αν μετά απ αυτό παραμένουν ζωντανοί 2 ή παραπάνω παίκτες, το παιχνίδι τελειώνει χωρίς νικητή. Όλοι οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στο παιχνίδι είναι φανταστικοί. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, ζωντανούς ή νεκρούς (π.χ. Αμερικάνοι συγγραφείς τρόμου, Αυστριακοί ψυχίατροι, Βρετανοί πολιτικοί, Έλληνες καλλιτέχνες ή ο γείτονάς σας), είναι καθαρά συμπτωματική.

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Χριστόφορος Βασιλείου ΟΔΗΓΙΕΣ

Χριστόφορος Βασιλείου ΟΔΗΓΙΕΣ Χριστόφορος Βασιλείου Στην Άγρια Δύση οι διαφωνίες λύνονται πάντα μ έναν τρόπο: Μιλάνε τα εξάσφαιρα! Τι γίνεται όμως όταν οι σφαίρες τρελαίνονται και αρχίζουν να ακολουθούν δικές τους πορείες; Μόνο οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι!

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι! Οδηγίες To Sing It! είναι ένα νέο παιχνίδι παρέας που δοκιμάζει τις γνώσεις σας στο ελληνικό τραγούδι! Μέσα από λέξεις που σας δίνονται, καλείστε να βρείτε τραγούδια που τις περιέχουν. Θα πείτε εσείς τα

Διαβάστε περισσότερα

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Εισαγωγή Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Ο κυρ Γιάννης έχει κληρονομιά ένα παλιό μπαούλο με ό,τι αντικείμενα μπορείς να φανταστείς! Τα ανίψια του, ο Λευτεράκης και η Βασούλα, θέλουν να τα δουν, αλλά για να τα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

The Mind. Mind σε ένα νέο επίπεδο.επιλέξτε ένα από τα δύο μουσικά κομμάτια στο CD. Με το πρώτο κομμάτι

The Mind. Mind σε ένα νέο επίπεδο.επιλέξτε ένα από τα δύο μουσικά κομμάτια στο CD. Με το πρώτο κομμάτι The Mind Παίκτες: 2-4 Ηλικία: 8 ετών και άνω Διάρκεια: περίπου 20 λεπτά Wolfgang Warsch Ας γίνουμε ένα...! Όσο προχωρείτε σε αυτό το πείραμα, τόσο περισσότερο βιώνετε το The Mind σε μια νέα διάσταση. Λαμβάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες...

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες... To «Mysterium» είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι για 2-7 παίκτες. Ένας παίκτης αναλαµβάνει το ρόλο του Φαντάσµατος που κατοικεί στην εγκαταλελειµµένη έπαυλη, ενώ οι υπόλοιποι είναι Μέντιουµ, που έχει προσκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Jan Meyberg Εισαγωγή

Jan Meyberg Εισαγωγή Jan Meyberg Εισαγωγή Στο μαγικό βασίλειο του Άλ Μπισάτ, 4 ομάδες αναβατών μαγικών χαλιών προετοιμάζονται για τον ετήσιο αγώνα του Σουλτάνου. Κάθε παίκτης πρέπει να καθοδηγήσει την ομάδα του μέσα από έναν

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ Λίγα λόγια... Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Μάντεψε Τι + Ποιος» περιλαμβάνει 6 συναρπαστικά παιχνίδια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι η διασκέδαση και αυτό το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου ...και να είστε βέβαιοι, πως η αμαρτία σας θα σας βρει. ΠΔ Αριθμοί 32:23 Οι μαθητευόμενες έχουν ξεφύγει! Οι προκλήσεις τις έχουν τραβήξει έξω από τα κελιά τους, και ελπίζουν να μην τις πιάσουν οι ηγουμένες.

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Coup: City State Εγχειρίδιο κανόνων

Coup: City State Εγχειρίδιο κανόνων v.7 Κάθε παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του αρχηγού μιας οικογένειας, μιας Ιταλικής πόλης-κράτους, διοικούμενης από μια ανίσχυρη και διεφθαρμένη αυλή. Σκοπός σας είναι να κερδίσετε εξουσία επηρρεάζοντας,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 ταμπλό. 1 σπίνερ. 1 κλεψύδρα μολύβια. 2 πιόνια ομάδων (Abla & Ubla) 2 πλαστικές βάσεις. 10 μάρκες Παρέμβασης.

Περιεχόμενα. 1 ταμπλό. 1 σπίνερ. 1 κλεψύδρα μολύβια. 2 πιόνια ομάδων (Abla & Ubla) 2 πλαστικές βάσεις. 10 μάρκες Παρέμβασης. Η Βασίλισσα Abla και ο Βασιλιάς Ubla είναι δύο χαριτωμένα πλασματάκια που κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια να ενώσουν τις 2 φυλές τους, δημιουργώντας μια νέα φυλή: τους Abla-Ubla! Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα!

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ανατομία μιας Κάρτας Χαρακτήρα

Ανατομία μιας Κάρτας Χαρακτήρα Κανόνες Γενική Ιδέα Το Secrets είναι ένα παιχνίδι κρυφών ρόλων, το οποίο εξελίσσεται στη δεκαετία του 60. Οι παίκτες είναι μέλη είτε της CIA είτε της KGB, ή είναι Χίπηδες. Το σε ποια ομάδα ανήκει ένας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

The Mind. Wolfgang Warsch Για επαγγελματίες με τηλεπαθητικές ικανότητες! Λευκό (1-50) Κόκκινο (1-50)

The Mind. Wolfgang Warsch Για επαγγελματίες με τηλεπαθητικές ικανότητες! Λευκό (1-50) Κόκκινο (1-50) The Mind Wolfgang Warsch Για επαγγελματίες με τηλεπαθητικές ικανότητες! Παίκτες: 2-4 Ηλικία: 8 ετών και άν Διάρκεια: περίπου 20 λεπτά Τί νέο υπάρχει στο Extreme; Δεν αλλάζει τίποτα στους βασικούς κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40, Βόρειος Ατλαντικός και το R.M.S. Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο. Το νερό αμέσως πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

40 πιόνια 10 x κόκκινο, πορτοκαλί, μαύρο, μπλε. 7 ελέφαντες 3 λιοντάρια 6 κανονικοί 1 σούπερ κροκόδειλοι κροκόδειλος

40 πιόνια 10 x κόκκινο, πορτοκαλί, μαύρο, μπλε. 7 ελέφαντες 3 λιοντάρια 6 κανονικοί 1 σούπερ κροκόδειλοι κροκόδειλος Λιοντάρι, Ζέβρα, Ελέφαντας Άγρια, πλατειά, όμορφη χώρα! Παίκτες: 2-4 Ηλικία: από 8 ετών Διάρκεια: περ. 20 λεπτά Andreas Spies Οι κάρτες Υπάρχουν συνολικά 42 οπληφόρα ζώα (γκνου, ζέβρα, αντιλόπη), τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών ΟΔΗΓΊΕΣ ΤΜ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 48 κάρτες Συλλεκτών 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης 24 κάρτες Δημοπρασιών 8 ταμπλό

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Whoosh: Bounty Hunters

Whoosh: Bounty Hunters Παράξενα τέρατα έκαναν την εμφάνιση τους σε ολόκληρο το βασίλειο. Όλο και πιο πολλοί υπήκοοι, μαγεμένοι από την υπέρμετρη χάρη τους, πέφτουν θύματά τους. Με το μεγαλύτερο μέρος του στρατού στα βόρεια σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία του παιχνιδιού

Προετοιμασία του παιχνιδιού Με επιφάνεια παιχνιδιού για ακόμη περισσότερες δυνατότητες! Παίκτες: 2-4 Ηλικία: από 8 ετών Διάρκεια: περ. 20 λεπτά Steffen Benndorf Reinhard Staupe Προσοχή: Εάν γνωρίζετε ήδη το βραβευμένο αρχικό παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι ώρα για ΠΑΡΤΥ! Έχουμε μουσική, φαγητό, χορό και πολλές Πινιάτες! Γεμίστε τις Πινιάτες με γλυκά και παιχνίδια ή ξεγελάστε τους άλλους γεμίζοντας κρυφά την Πινιάτα με άχρηστα αντικείμενα!

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Α ΤΑΞΗ 2014-2015 Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού Τα παιδιά χωρίζονται σε 3 ή 4 ομάδες. Ο αρχηγός κρύβει κάποιον θησαυρό. Όλες οι ομάδες διαβάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Χαρτοπαίγνια. Ένα παιχνίδι, ατέλειωτη διασκέδαση

Χαρτοπαίγνια. Ένα παιχνίδι, ατέλειωτη διασκέδαση Χαρτοπαίγνια Ένα παιχνίδι, ατέλειωτη διασκέδαση 1 Οδηγίες χρήσεως εντός 7 8 9 10 Βαλές Ντάμα Ρήγας Άσσος 2 Δοκιμάστε πολλές επιλογές παιχνιδιών Babka (ΓΙΑΓΙΑ) Αριθμός παικτών: 3-5 7, 8, 9, 10, Βαλές, Ντάμα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young Ένα παιχνίδι του Corey Young Βρίσκεστε μαζί με έναν στολίσκο τεσσάρων σκαφών που επέζησαν περνώντας από μια μαύρη τρύπα. Το οικοδόμημα του διαστήματος και οι νόμοι της φυσικής έχουν πλέον αλλάξει. Μπήκατε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Πριν το πρώτο γύρο. Επισκόπηση παιχνιδιού. Κάρτα Κατάσκοπος. Ροή παιχνιδιού. Αρχή γύρου

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Πριν το πρώτο γύρο. Επισκόπηση παιχνιδιού. Κάρτα Κατάσκοπος. Ροή παιχνιδιού. Αρχή γύρου Οδηγίες Το παιχνίδι «ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ», ένα από τα πιο γνωστά επιτραπέζια παρέας σε όλο τον κόσμο, έχει και συνέχεια το «ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ 2». Στο «ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ 2» θα εξερευνήσετε 20 νέες τοποθεσίες όπου θα μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ. Για την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και τη Δράση Saferinternet.gr

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ. Για την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και τη Δράση Saferinternet.gr 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΝΔΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ Για την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2016 και τη Δράση Saferinternet.gr Τα δύο ποιήματα που επιλέχθηκαν και στάλθηκαν στη δράση Στο διαδίκτυο Στο διαδίκτυο αν

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ Κομμάτια του Παιχνιδιού...2 Σκοπός του Παιχνιδιού...2 Προετοιμασία και Έναρξη του Παιχνιδιού...3 Πορεία του Παιχνιδιού...5 Φάση Ι - Τράβηγμα καρτών...6 Φάση ΙΙ - Επιλογή στόχου...10

Διαβάστε περισσότερα