Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών"

Transcript

1

2

3 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη γνώση και νεότερες εξελίξεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετεκπαιδευτικές διαλέξεις, συζητήσεις επί διαγνωστικών και θεραπευτικών προβλημάτων, συναντήσεις του Eργαστηρίου Aιμοδυναμικής και Eπεμβατικής Kαρδιολογίας, συναντήσεις Yπερηχογραφικού Eργαστηρίου, βιβλιογραφική ενημέρωση και ερευνητικές συναντήσεις, όπως αναλυτικά εκτίθεται στη συνέχεια. Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Α Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αιχμή τα «Μαθήματα της Τρίτης» έχει πρωτοστατούντα ρόλο στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Ελλήνων Καρδιολόγων, διευκολύνοντάς τους να ενσωματώσουν τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές γνώσεις στην καθημερινή ιατρική πράξη. Η επιτυχία του Προγράμματος είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού της πείρας των καταξιωμένων συναδέλφων και του ενθουσιασμού και της παραγωγικότητας των νεότερων. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη της Κλινικής αλλά και τους επιφανείς προσκεκλημένους για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος της Κλινικής. Εύχομαι σε όλους υγεία και δημιουργικότητα για το νέο Ακαδημαϊκό έτος ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

4 ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ιαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα. Ενδιαφέρουσες Περιπτώσεις. ευτέρα, Ώρα13:00-14:00, Αμφιθέατρο «4 ου ορόφου» Υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Τούτουζας, Αν. Καθηγητής Στις συζητήσεις αυτές θα επιδιώκεται λύση διαγνωστικών και θεραπευτικών προβλημάτων με το συνδυασμό κλινικής εξέτασης και σύγχρονης τεχνολογίας. Η κλινική εξέταση, παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας, εξακολουθεί, να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάγνωση και τη θεραπεία του ασθενούς, γιατί συχνά παρέχει στοιχεία, π.χ. οικογενειακό ιστορικό, ατομικό αναμνηστικό, είδος και βαρύτητα συμπτωμάτων, χαρακτηριστικά οιδημάτων, κυάνωσης κ.ά., που καμία σύγχρονη διαγνωστική εξέταση δεν είναι δυνατόν να δώσει, καθοδηγεί τον κλινικό στη «σωστή» χρήση της τεχνολογίας και φέρνει σε στενή επαφή το γιατρό με τον ασθενή. Από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία δίνει πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις, π.χ. μέτριου βαθμού διάταση της αορτής, μέτρια ελάττωση λειτουργικότητας αριστεράς κοιλίας κ.τ.λ., που η κλινική εξέταση αδυνατεί να καθορίσει. Παρουσίαση Νεώτερων Βιοϊατρικών Τεχνολογιών: ιαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τετάρτη, Ώρα Υπεύθυνος: Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Επίκουρος Καθηγητής Στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει η Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Α Καρδιολογικής Κλινικής, πραγματοποιείται βασική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην Καρδιολογία. Η «Βιοϊατρική Τεχνολογία» αποτελεί ένα διεπιστημονικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο που αποσκοπεί στη μελέτη και επίλυση ιατρικών-βιολογικών προβλημάτων, συνδυάζοντας γνώσεις από διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους πέραν της Ιατρικής. Ο σκοπός των παρουσιάσεων είναι η ενημέρωση σχετικά με τις νεότερες ιατρικές τεχνικές, μεθόδους και συσκευές/ μηχανήματα, καθώς και η εξοικείωση με τις βασικές αρχές που διέπουν την εφαρμογή τους στην κλινική πράξη και έρευνα. Έμφαση δίνεται στην αξιολόγηση των νέων τεχνολογιών, αλλά και στην αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που προσφέρουν.

5 Κοινή συνεδρίαση Καρδιολόγων και Καρδιοχειρουργών: Αιμοδυναμικά αποτελέσματα και επίδειξη αγγειοκαρδιογραφιών. Καθημερινά, Ώρα 08:15-09:00, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο Υπεύθυνος: Ελευθέριος Τσιάμης, Αν. Καθηγητής Η κοινή συνάντηση καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών έχει πολλαπλούς στόχους. Η επεμβατική διερεύνηση συχνά αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του χειρισμού των ασθενών και η συλλογική προσέγγιση της διάγνωσης εξασφαλίζει την εγκυρότητά της. Επίσης η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή δεν είναι πάντα προφανής και η επιλογή της απαιτεί τη σύνθεση απόψεων μέσα από την παραγωγική διαδικασία της συζήτησης, η οποία περιλαμβάνει τόσο την παράθεση των σύγχρονων διεθνώς ισχυουσών κατευθυντήριων οδηγιών, όσο και τεχνικών θεμάτων, που σχετίζονται με την κάθε ειδικότητα. Παράλληλα, οι συναντήσεις αυτές έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα για φοιτητές, ειδικευόμενους αλλά και ειδικευμένους καρδιολόγους. Εκπαιδευτική Συγκέντρωση του Υπερηχογραφικού Εργαστηρίου Τετάρτη, Ώρα 13:30-14:30, Υπερηχοκαρδιογραφικό Εργαστήριο Υπεύθυνος: Στέλλα Μπρίλλη, ιευθύντρια ΕΣΥ Στις συγκεντρώσεις του εργαστηρίου επιδεικνύονται ενδιαφέροντα περιστατικά στα οποία το υπερηχοκαρδιογράφημα (διαθωρακικό, διοισοφαγικό, stress echo) συνέβαλε στη διάγνωση και καθοδήγησε στη λήψη των κλινικών αποφάσεων. Παρουσιάζονται επίσης, πρόσφατες εξελίξεις όπως η μελέτη της αιμάτωσης του μυοκαρδίου με τους νέους ηχοαντιθετικούς παράγοντες (contrast echo), η τρισδιάστατη απεικόνιση (3-D echo) και παράλληλα γίνεται ανασκόπηση επιλεγμένων άρθρων από τη διεθνή βιβλιογραφία που αναφέρονται στις εξελίξεις αυτές.

6 Συγκέντρωση επί ερευνητικών θεμάτων Πέμπτη, Ώρα 11:00-12:00 Υπεύθυνος: Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, Αν. Καθηγητής Η έρευνα είναι βασικός μοχλός κατάκτησης της νέας γνώσης ειδικότερα σε μία ειδικότητα αιχμής όπως είναι η Καρδιολογία. Οι ερευνητικές συναντήσεις της Α Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούν πεδίο μετάδοσης των σύγχρονων ερευνητικών τάσεων και ανάπτυξης νέων ιδεών. Μέσα από γόνιμες διαδικασίες συζήτησης και παράθεσης απόψεων οι συναντήσεις αυτές επιτυγχάνουν τη βέλτιστη υλοποίηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων και εξασφαλίζουν τη συναίνεση σε θέματα επιστημονικής και ηθικής δεοντολογίας. Βιβλιογραφική Ενημέρωση Τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, Ώρα 12:00-13:00 Υπεύθυνος: Κώστας Τσιούφης, Επ. Καθηγητής, Χριστίνα Χρυσοχόου, Επιμελήτρια Η σύγχρονη Καρδιολογία εξελίσσεται και ανανεώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Γνώσεις νέες παρατίθενται και απόψεις παλιές αναθεωρούνται. Η εισβολή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική ενημέρωση των καρδιολόγων. Η βιβλιογραφική ενημέρωση συμβάλλει στην άμεση πρόσβαση και πληροφόρηση των νέων επιτευγμάτων της Καρδιολογίας σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο. Νέες πολυκεντρικές μελέτες, μεγάλα ερευνητικά επιτεύγματα και σύγχρονες κλινικές αποφάσεις, γίνονται κτήμα του σύγχρονου καρδιολόγου. Ταυτόχρονα, προάγεται η έρευνα δεδομένου ότι η βιβλογραφική ενημέρωση αποτελεί ένα ισχυρό ερέθισμα για νέες ερευνητικές ιδέες.

7 Μετεκπαιδευτικές ιαλέξεις Τρίτη, Ώρα 20:00-21:30, Αμφιθέατρο «Ιπποκρατείου Γ.Ν.Α.» Υπεύθυνος: Κώστας Τσιούφης, Επ. Καθηγητής Οι Μετεκπαιδευτικές ιαλέξεις της Α Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στα επιστημονικά δρώμενα της Καρδιολογίας στη χώρα μας και αποτελούν στρατηγικό στόχο για την επίτευξη της πολυδιάστατης αποστολής της κλινικής. Καταξιωμένοι ομιλητές μεταδίδουν συμπυκνωμένη την κεκτημένη γνώση, προσφέρουν κατευθυντήριες γραμμές για την άσκηση της κλινικής πρακτικής και σκιαγραφούν τις σύγχρονες ερευνητικές τάσεις. Οι διαλέξεις αυτές έχουν ευρύ φάσμα αποδεκτών. Απευθύνονται τόσο στον ειδικευόμενο καρδιολόγο όσο και στον ειδικό. Παράλληλα όμως και φοιτητές θα ανακαλύψουν στοιχεία που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα, από διετίας καθιερώθηκε η δυνατότητα διαδικτυακής on line παρακολούθησης και συμμετοχής με ερωτήσεις ή σχόλια των μετεκπαιδευτικών διαλέξεων της Τρίτης από όλες τις Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας. Οι ομιλητές μετά τη δική τους εισήγηση θα πυροδοτούν και θα συντηρούν μία γόνιμη συζήτηση κατά την οποία η συμμετοχή των παρακολουθούντων θα έχει ουσιαστικό ρόλο.

8 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ /10 Εναρκτήριος ιάλεξη Η ευάλωτη αθηρωματική πλάκα Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών 14/10 ιάλεξη Οξέα στεφανιαία σύνδρομα. Τρέχουσα θεώρηση Ιωάννης Καλλικάζαρος Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας 21/10 Eιδικές ιαλέξεις Πρόεδρος: Χρήστος Πίτσαβος Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών Εκτίμηση της δεξιάς κοιλίας. Από τη κλινική καθημερινότητα στην έρευνα Πέτρος Νιχογιανόπουλος Καθηγητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Μεθοδολογικά σφάλματα στην ερμηνεία των μεταναλύσεων και η επίπτωση τους στις ιατρικές οδηγίες ημοσθένης Παναγιωτάκος Καθηγητής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας, Χαροκόπειο Παν/μιο Αθηνών

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ /11 Oξέα στεφανιαία σύνδρομα Πρόεδρος: Στέφανος Φούσας Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Νοσοκομείο «Τζάνειο» Η θέση του κλινικού Θεοδόσης Γεωργίλας Επιμελητής, Καρδ/κό Τμήμα, Νοσοκομείο «Τζάνειο» Η θέση του επεμβατικού Νίκος Πατσουράκος Επιμελητής, Καρδ/κό Τμήμα, Νοσοκομείο «Τζάνειο» Η θέση του υπερηχογραφιστή ημήτρης Μπελντέκος /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, Νοσοκομείο «Τζάνειο» Μετανοσοκομειακή παρακολούθηση Ευδοκία Αδαμοπούλου Επιμελήτρια, Καρδ/κό Τμήμα, Νοσοκομείο «Τζάνειο» 11/11 Θέματα Αρρυθμιών ιαχείριση ασθενών με απώλεια συνείδησης Γεώργιος Θεοδωράκης /ντής Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας-Βηματοδότησης, «Ωνάσειο ΚΚΑ» Κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής: το πρόβλημα των υποτροπών Σπύρος ευτεραίος Αν.Καθηγητής, B Παν/κή Καρδ/κή Κλινική, «Αττικό» Νοσοκομείο Σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση αρρυθμιών. Τεχνολογικές καινοτομίες και νέες θεραπευτικές στρατηγικές στην εποχή της οικονομικής κρίσης Γεώργιος Ανδρικόπουλος /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»

10 18/11 Θέματα Λιπιδίων - Σακχαρώδη ιαβήτη Στατίνες και Σακχαρώδης ιαβήτης Ιωάννης Σκούμας /ντής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Μετά τις στατίνες τι περιμένουμε στο χώρο των υπολιπιδαιμικών Λουκιανός Ραλλίδης Επ. Καθηγητής, Β Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Αττικό» Νοσοκομείο ιαβητική μυοκαρδιοπάθεια Ευάγγελος Οικονόμου Επιστημονικός Συνεργάτης, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Σχολιαστής: ημήτριος Ξυδάς Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» 25/11 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Νεότερες εξελίξεις στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ημήτρης Χρυσός Συντονιστής /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Νοσοκομείο Τριπόλεως Οι πηγές της γνώσης στην καρδιολογία Χρήστος Ντέλος /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, Νοσοκομείο «Τζάνειο» Καρδιολογική φροντίδα ηλικιωμένων ασθενών Αικατερίνη Αυγεροπούλου /ντρια, Καρδ/κό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α.

11 ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ /12 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Είναι αρρυθμιογόνος η αθλητική καρδιά? Αριστείδης Αναστασάκης Επιστ. Υπεύθυνος Ε.Κ.Α.Ν, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. ευτερογενής πρόληψη αθηροθρομβωτικών επεισοδίων Αριστείδης Ανδρουλάκης /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Ο ρόλος της δεξιάς κοιλίας στην πορεία της καρδιακής ανεπάρκειας Χριστίνα Χρυσοχόου Επιμελήτρια, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Σχολιαστής: Γεώργιος Κοφινάς /ντής Καρδιολογίας, ΜΕΘ, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. 9/12 Θέματα Υπέρτασης Πρόεδρος: Νικόλαος Ζακόπουλος Καθηγητής Θεραπευτικής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών Υπέρταση και κολπική μαρμαρυγή Αθανάσιος Μανώλης Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» Φαρμακευτική αντιμετώπιση της υπέρτασης Θωμάς Μακρής Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Γ.Ν. -Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» ιαχείριση της υπέρτασης σήμερα. Καθημερινά κλινικά ερωτήματα Κωνσταντίνος Τσιούφης Επ. Καθηγητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α.

12 16/12 Η Καρδιαγγειακή Ιατρική συναντά τις άλλες Ειδικότητες Πρόεδροι: A.M. ημόπουλος Καθηγητής, /ντής Θεραπευτικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείο Π.Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Ε. Πατσούρης /ντής Α Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Kαρδιοτοξικότητα των αντινεοπλασματικών φαρμάκων ημήτρης Πεκτασίδης Καθηγητής, /ντής Β Παν/κής Παθολογικής Κλινικής, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Μείζονες χειρουργικές επεμβάσεις κοιλίας και καρδιαγγειακός κίνδυνος Γεώργιος Ζωγράφος Καθηγητής, /ντής Α Χειρουργικής Κλινικής, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Οικογενής μεσογειακός πυρετός και αμυλοειδώσεις Κων/νος Κωνσταντόπουλος Καθηγητής, /ντής Αιματολογικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, «Λαϊκό» Γ.Ν.Α. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ /1 ιαλέξεις Μη καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε καρδιολογικούς ασθενείς Ιωάννης Λεκάκης Καθηγητής, /ντής Β Καρδ/κής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, «Αττικό Νοσοκομείο» Έμφραγμα της δεξιάς κοιλίας Βλάσης Πυργάκης Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Γ.Ν. «Γεώργιος Γεννηματάς»,

13 20/1 Θέματα απεικόνισης στην Καρδιολογία Ο ρόλος του σπινθηρογραφήματος μυοκαρδίου SPECT στη διάγνωση και πρόγνωση της στεφανιαίας νόσου Ιωάννης Βασιλειάδης Καρδιολόγος, /ντής «Ευρωκλινικής Α.» Εκτίμηση των προσθετικών βαλβίδων με την 3D υπερηχογραφία και την MRI: από το εργαστήριο στην κλινική πράξη Κωνσταντίνα Αγγέλη Επικ. Καθηγήτρια, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Η μαγνητική τομογραφία καρδιάς στις φλεγμονώδεις και διηθητικές νόσους Νίκος Αλεξόπουλος Καρδιολόγος, «Ευρωκλινική Α.» Σχολιαστές: Αναστασία Κίτσιου /ντρια, Καρδ/κό Τμήμα, Γ.Ν. «Σισμανόγλειο» Μαρία Καλατζή Καρδιολόγος, «Ιασώ General» 27/1 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Ανεπάρκεια Μιτροειδούς. Τι νεώτερο Ιωάννης Παρασκευαϊδης Αν. Καθηγητής, Β Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Αττικό» Νοσοκομείο Στένωση ισθμού αορτής. Νεώτερα δεδομένα Στέλλα Μπρίλη /ντρια, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Υπερηχοκαρδιογραφική εκτίμηση της στεφανιαίας νόσου Γεώργιος Ρουσάκης Επιστημονικός Συνεργάτης Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Σχολιαστές: Θεμιστοκλής Ψαρρός /ντής Καρδιολογίας, Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α Σπύρος Λάλος /ντής Καρδιολογίας, Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ /2 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Πνευμονική υπέρταση: συμφορητική ηπατοπάθεια Κων/νος Στράτος /ντής Α Καρδ/κής Κλινικής, Νοσοκομείο «Μητέρα», Όμιλος ΥΓΕΙΑ Αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς από τον Καρδιολόγο Κων/νος Τούτουζας Αν. Καθηγητή, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α Αλκοόλ και καρδιά: Η λεπτή γραμμή μεταξύ οφέλους και βλάβης ωροθέα Τσεκούρα Καρδιολόγος, «Αρεταίειο» Νοσοκομείο 10/2 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Η παχυσαρκία ως παράγων κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου Αθανάσιος Πιπιλής Αν. /ντής Καρδιολογικής Κλινικής, Θεραπευτήριο «Υγεία» Ανθεκτική υποτροπιάζουσα ιδιοπαθής περικαρδίτιδα. Θεραπευτικές επιλογές πέραν της κολχικίνης Γεώργιος Λάζαρος Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α Νεώτεροι Βιοδείκτες στη Καρδιολογία Γεράσιμος Σιάσος Επ. Καθηγητής Βιοχημείας Παν/μίου Αθηνών Σχολιαστής: Ανδρέας Κατσαρός Επιμελητής Καρδιολογίας, Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α

15 17/2 ιαλέξεις Αντιαιμοπεταλιακή αγωγή σε ασθενείς με οξέα στεφανιαία σύνδρομα. Από του στόματος χορήγηση ή ενδοφλεβίως ημήτριος Αλεξόπουλος Καθηγητής, /ντής Καρδιολογικής Κλινικής, «Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίο» Χρόνια θρομβοεμβολική πνευμονική υπέρταση μετά από πνευμονική εμβολή. Σε τι οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται το 2015? Υπάρχει τρόπος να προληφθεί? Σταύρος Κωνσταντινίδης Καθηγητής, /ντής Παν/κής Καρδιολογικής Κλινικής, ημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 24/2 Θέματα Καρδιακής Ανεπάρκειας Καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου: ορισμός, επιδημιολογία και ταξινόμηση κινδύνου για περαιτέρω αντιμετώπιση Αθανάσιος Τρίκας Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, ημοτικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ελπίς» Θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του τελικού σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας Σταμάτης Αδαμόπουλος Υποδ/ντής Καρδιολογικoύ Τομέα, «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Σχολιαστές: Σταύρος Κάκουρος Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» Απόστολος Καραβίδας /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, Γ.Ν.Α «Γ.Γεννηματάς»

16 ΜΑΡΤΙΟΣ /3 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Υπέρταση και αορτή. Τι ενδιαφέρει τον κλινικό καρδιολόγο Χαράλαμπος Βλαχόπουλος Αν. Καθηγητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Κοινοί μηχανισμοί και θεραπευτικοί στόχοι σε ασθενείς με φλεγμονώδεις παθήσεις και στεφανιαία νόσο Ιγνάτιος Οικονομίδης Επ. Καθηγητής, Β Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Αττικό» Νοσοκομείο Η σύγχρονη θεώρηση του παράδοξου της παχυσαρκίας Χαράλαμπος Αντωνιάδης Αν. Καθηγητής Καρδιαγγειακής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης 10/3 ιαλέξεις Νέα από του στόματος αντιπηκτικά. Από τις κλινικές μελέτες στη καθημερινή πράξη Ιωάννης Γουδέβενος Καθηγητής, /ντής Καρδ/κής Κλινικής, Παν/κό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ιαταραχές κολποκοιλιακής αγωγής Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης Καθηγητής, Β Καρδιολογική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Αττικό» Νοσοκομείο

17 17/3 Θέματα Αρρυθμιών Πρόεδρος: Ιωάννης Γιαλάφος Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Παν/μίου Αθηνών Αρρυθμιολογική διαστρωμάτωση κινδύνου σε διατατικούς και μετεμφραγματικούς ασθενείς σε πρώιμα στάδια καρδιακής ανεπάρκειας πέραν των κατευθυντηρίων οδηγιών Κωνσταντίνος Γκατζούλης Αν. Καθηγητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Νεώτερα δεδομένα στις διαυλοπάθειες Πολυχρόνης ηλαβέρης Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Αμφικοιλιακή βηματοδότηση καινούργια δεδομένα Σκεύος Σιδερής Επιμελητής, Καρδ/κό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. 24/3 Θέματα Επεμβατικής Καρδιολογίας Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου Επιτεύγματα του χθες, κατακτήσεις του σήμερα, προοπτικές του αύριο Χριστόφορος Ολύμπιος /ντής - Συντονιστής Καρδ/κού Τμήματος, «Θριάσειο» Νοσ/μείο, Ελευσίνα Aπώτερα αποτελέσματα διακαθετηριακής τοποθέτησης αορτικής βαλβίδας Βασίλειος Βούδρης Συντονιστής Καρδιολογικού Τομέα, /ντής Β Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας, «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Βιοδιασπώμενα stents. Υπάρχει μέλλον? Ανδρέας Συνετός Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α.

18 31/3 Θέματα Επεμβατικής Καρδιολογίας - Καρδιοχειρουργικής ίπτυχη αορτική βαλβίδα. Πάσχει μόνο η βαλβίδα? Γεώργιος Οικονομόπουλος Συντονιστής - /ντής Β Καρδιοχειρουργικού Τμήματος, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α Χειρουργική θεραπεία βαλβιδοπαθειών. Τι νεώτερο Ευστράτιος Παττακός /ντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, Νοσοκομείο «Υγεία» Κερκιδική προσπέλαση για πρωτογενή αγγειοπλαστική και σύμπλοκη αγγειοπλαστική στεφανιαίων Κων/νος Αζναουρίδης Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Σχολιαστές: ημήτριος Λυμπεριάδης, Επιμελητής, Α Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Νίκος Σφύρας Επιμελητής, Β Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. ΑΠΡΙΛΙΟΣ /4 Επεμβατική Καρδιολογία Πρόεδρος: Κων/νος Τεντολούρης Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας Παν/μίου Αθηνών ιακαθετηριακές επεμβάσεις σε δομικές παθήσεις της καρδιάς. Ανταγωνιστικές ή συμπληρωματικές στην καρδιοχειρουργική Εμμανουήλ Βαβουρανάκης Αν. Καθηγητής, Α Καρδιολογική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Αξιολόγηση με την απεικόνιση ασθενούς με προοπτική επαναιμάτωσης Αθανάσιος Κρανίδης Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Γ.Ν. «Νίκαιας» Σύγχρονοι προβληματισμοί κατά την αντιμετώπιση των STEMI Ιωάννης Κανακάκης /ντής, Θεραπευτική Κλινική Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

19 28/4 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας ίπτυχη αορτική βαλβίδα και αορτοπάθεια Ιωάννης Μπαρμπετσέας /ντής - Συντονιστής Καρδ/κού Τμήματος, Γ.Ν. «Λαικό» ιερεύνηση συγκοπής στους υπερήλικες Ιωάννης Σκιαδάς Επιμελητής, Καρδ/κό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Πρωτογενής διαχείριση κακοήθων αρρυθμιών σε μετεμφραγματικούς ασθενείς ημήτρης Τσιαχρής Επιστημονικός Συνεργάτης, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. ΜΑΪΟΣ /5 ιάλεξη Προβλήματα από την εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών στη καθημερινή κλινική πράξη Χαρίσιος Μπουντούλας Καθηγητής Καρδιολογίας Παν/μίου Ohio

20 12/5 Θέματα Υπέρτασης Πρόεδρος: Γρηγόρης Βυσσούλης Αν. Καθηγητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Αθλητές και αρτηριακή υπέρταση Χαράλαμπος Γράσσος /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, Γενικό Νοσοκομείο «Κατ» Αρτηριακή υπέρταση. Έναρξη θεραπείας και στόχοι για όλους ημήτριος Παπαδόπουλος Επιμελητής, Καρδ/κό Τμήμα, «Λαϊκό» Νοσοκομείο Α. Μικροκυκλοφορία στην υπέρταση. Μπορεί να είναι στόχος θεραπείας? Κυριάκος ημητριάδης Επιστημονικός Συνεργάτης, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. 19/5 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Προσκλήσεις στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας με συνύπαρξη χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας Ηλίας Ρεντούκας Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Γ.Ν. «Σωτηρία» Μυοκαρδίτιδα. Νεώτερα δεδομένα Ιωάννης Βλασερός /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Νευρολογικά νοσήματα με καρδιολογικό ενδιαφέρον Ηλίας Γιαλάφος Καρδιολόγος, Επιστημονικός Σύμβουλος «Αιγινιτείου» Νοσοκομείου

21 26/5 ιάλεξη Πρόεδρος ιονύσιος Kόκκινος Ομ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Παν/μίου Αθηνών Καρδιακή ανεπάρκεια με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης Φίλιππος Τρυποσκιάδης Καθηγητής, /ντής Καρδ/κής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ΙΟΥΝΙΟΣ /6 ιαλέξεις ιαφοροδιάγνωση ταχυκαρδιών με ευρέα QRS συμπλέγματα Αντώνιος Μανώλης Καθηγητής, Α Καρδιολογική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Σύγκρουση συμφερόντων στην Ιατρική Πρακτική Λάμπρος Μιχάλης Καθηγητής, Καρδιολογική Κλινική ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν. Ιωαννίνων 9/6 ιαλέξεις Επιπρόσθετη αξία της μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς στην εκτίμηση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια Χαράλαμπος Καρβούνης Καθηγητής, /ντής Α Παν/κής Καρ/κής Κλινικής, Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» Θεσ/νίκη Εξελίξεις στη καρδιακή ανεπάρκεια Γεράσιμος Φιλιππάτος Αν. Καθηγητής, Β Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Αττικό» Νοσοκομείο

22 16/6 Θέματα Βαλβιδοπάθειών Χειρουργική μιτροειδούς. Τι νεώτερο Ιωάννης Χλωρογιάννης /ντής Καρδιοχειρουργικού Τμήματος, «Ευρωκλινική Α.» ιαδερμική αντιμετώπιση ανεπάρκειας μιτροειδούς Κωνσταντίνος Σπάργιας /ντής Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας, Θεραπευτήριο «Υγεία» Χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων αορτής ημήτριος Ηλιόπουλος /ντής Καρδειοχειρουργικού Τμήματος, Νοσοκομείο «Μητέρα» Σχολιαστές: Γεώργιος Σταυρόπουλος Επιμελητής, Β Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Ηλίας Κουερίνης Επιμελητής, Α Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. 23/6 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Ενδοαορτική αντλία. Νεώτερα δεδομένα Σάββας Τουμανίδης Καθηγητής, Θεραπευτική Κλινική Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» Καρδιακός επανασυγχρονισμός. Νεώτερα δεδομένα Εμμανουήλ Σημαντηράκης Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας, «ΠΕΠΑΓΝΗ» No reflow. Νεώτερα δεδομένα Γεώργιος Μπομπότης /ντής, Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσ/νίκης

23 30/6 Λήξη Μετεκπαιδευτικών ιαλέξεων Πρόεδροι: ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής, /ντής Α Καρδ/κής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Παύλος Τούτουζας Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Παν/μίου Αθηνών Νεφροπάθεια από σκιαγραφικά Σοφία Βαϊνά Επιμελήτρια, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Εξειδικευμένη ενδονοσοκομειακή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Τρέχουσες εξελίξεις Γεώργιος Λάτσιος Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. Ασθενείς με πολυαγγειακή νόσο. Αορτοστεφανιαία παράκαμψη ή αγγειοπλαστική Ελευθέριος Τσιάμης Αν. Καθηγητής, Α Καρδ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α

24

25

26

27

28

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2015

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2015 EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2015 Τρίτη, 08:15 09:00, 7ος όροφος: Εκπαιδευτικά μαθήματα ειδικευομένων σε βασικά γνωστικά αντικείμενα της Καρδιολογίας. Την 1η Τετάρτη κάθε μήνα, 08:15 09:00,

Διαβάστε περισσότερα

2015-2016 ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομειο Αθηνών Ιπποκράτειο

2015-2016 ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομειο Αθηνών Ιπποκράτειο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομειο Αθηνών Ιπποκράτειο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2015-2016 Συντονιστής Διευθυντής: Ι.Ε. Καλλικάζαρος EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1η Υ.Π.Ε. ΑΤΤΙΚHΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2013-2014 Συντονιστής Διευθυντής: Ι.Ε. Καλλικάζαρος EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017-2018 EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017-2018 Τρίτη, 08.15 09.00, 7ος όροφος: Εκπαιδευτικά μαθήματα ειδικευομένων σε βασικά γνωστικά αντικείμενα της Καρδιολογίας. Την 1η Τετάρτη κάθε μήνα, 08.15

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Eπιστημονικό Πρόγραμμα. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Eπιστημονικό Πρόγραμμα. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 Καρδιακή Ανεπάρκεια Eπιστημονικό Πρόγραμμα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 17.30-18.00 Έναρξη Επιστημονικής Εκδήλωσης Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, Γ. Θεοδωράκη 18.00-20.00

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2016-2017 Συντονιστής Διευθυντής: Ι.Ε. Καλλικάζαρος ADVERT EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α

Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α 19.00-19.30 Τελετή Έναρξης Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 19.30-20.00 Διάλεξη «Καρδιακή ανεπάρκεια με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης της αριστερής κοιλίας: η κλινική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. Παρασκευή 15/5/2015. Χαιρετισμοί 17.00-17.20

Πρόγραμμα. Παρασκευή 15/5/2015. Χαιρετισμοί 17.00-17.20 www.iatrikokentro.gr Πρόγραμμα Παρασκευή 15/5/2015 Χαιρετισμοί 17.00-17.20 17.20-17.40 17.40-18.00 1 ο Τραπέζι 18.00-18.55 18.00 18.15 18.30 18.45 Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - (ΙΣΑ) UPDATE IN. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - (ΙΣΑ) UPDATE IN. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - (ΙΣΑ) UPDATE IN. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 19.00-22.00 Συμμετέχουν Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, Ιδιώτες, Πανεπιστημιακοί και ΕΣΥ

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 6 º Ελλαδοκυπριακό Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 6 º Ελλαδοκυπριακό Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 25-26 Νοεµβρίου 2016 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος 6 º Ελλαδοκυπριακό Σεµινάριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων Μοριοδότηση: 9 βαθµοί Σ.Ι.Ε. Υπό την αιγίδα: Παγκύπριος Ιατρικός

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Με την ιδιότητά μου, ως Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», έχω την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε

Διαβάστε περισσότερα

Καβάλα 27-28 Σεπτεμβρίου 2013. Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Καβάλα 27-28 Σεπτεμβρίου 2013. Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας 1 Καβάλα 27-28 Σεπτεμβρίου 2013 Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Τμήματα ΕΚΕ Αττικής Θεσσαλονίκης Καρδιολογικά Τμήματα Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

29 ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας

29 ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας 29 ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας Οργάνωση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αθήνα, ξενοδοχείο Caravel 25 26 Απριλίου 2014 Παρασκευή 25

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 5 º Ελλαδοκυπριακό 27-28. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2015. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 5 º Ελλαδοκυπριακό 27-28. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2015. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 27-28 Νοεµβρίου 2015 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Xορήγηση Πιστοποιητικού µε 8 µόρια (credits) Συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD). Οργάνωση - Γραµµατεία:

Διαβάστε περισσότερα

Iπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 10ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων

Iπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 10ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων Iπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών 10ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Καρδιολογικού Τμήματος με τη συνεργασία της Α Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Υπό την αιγίδα

Διαβάστε περισσότερα

8 ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα

8 ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα 1 8 ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Καρδιολογική Κλινική Γ. Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» 2013-2014 2 Σεπτέμβριος 2013, Θεσσαλονίκη Ετήσια Μετεκπαιδευτικά μαθήματα Ετήσιο Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 17.30-18.00 Προσέλευση Εγγραφές 18.00-19.30 Από τους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου στο έμφραγμα του μυοκαρδίου Πρόεδροι: Χ. Λιόλιος, Σ. Φούσας 1. Λιπίδια - Κάπνισμα - Σακχαρώδης

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακός τομέας Πελοποννήσου. Σπάρτη 07-09/6/2019

Περιφερειακός τομέας Πελοποννήσου. Σπάρτη 07-09/6/2019 Περιφερειακός τομέας Πελοποννήσου Σπάρτη 07-09/6/2019 Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 17:45-18:00 : Έναρξη Συνεδρίου- Χαιρετισμοί 18.00-19.00 Στρογγυλό τραπέζι Στεφανιαία νόσος: Φαρμακευτική αγωγή Πρόεδροι:

Διαβάστε περισσότερα

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Σ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας παρουσιάζουμε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Καρδιολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 1 2 14º ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 3 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Πρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α

Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 19.00-19.30 Έναρξη - Xαιρετισμοί 19.30-20.00 Διάλεξη «Καρδιακή ανεπάρκεια με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης της αριστερής κοιλίας: η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Π.ΓΝ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Π.ΓΝ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Π.ΓΝ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσες Εκπαίδευσης, 1ος όροφος, Παν. Γεν. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ. Διευθυντής: Καθηγητής Ευστάθιος Hλιοδρομίτης. Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ. Διευθυντής: Καθηγητής Ευστάθιος Hλιοδρομίτης. Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ Διευθυντής: Καθηγητής Ευστάθιος Hλιοδρομίτης Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2017-2018 Αθήνα 2017 Πρόλογος Αγαπητοί/ές συνάδελφοι και συνεργάτες, Η Β Πανεπιστημιακή

Διαβάστε περισσότερα

Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ιωάννης Χ. Στυλιάδης ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Σταύρος Γαβριηλίδης Γεώργιος Γιαννόγλου Κωνσταντίνος Γκεμιτζής Χαράλαμπος Καρβούνης ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Βασίλειος Βασιλικός

Διαβάστε περισσότερα

Πρόεδρος: Σ. Ράμμος Φαρμακευτική αγωγή. Νεότερες αντιλήψεις Γ. Αθανασόπουλος

Πρόεδρος: Σ. Ράμμος Φαρμακευτική αγωγή. Νεότερες αντιλήψεις Γ. Αθανασόπουλος ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 17.00-18.30 Πνευμονική Υπέρταση: Διάγνωση, Παθοφυσιολογία Νέες κατευθυντήριες οδηγίες και θεραπεία Πρόεδροι: Σ. Μπρίλη, Π. Νιχογιαννόπουλος 1. Παθοφυσιολογία της νόσου. Μηχανισμοί.

Διαβάστε περισσότερα

7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων

7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ: Ι. Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΖΑΡΟΣ 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων 7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, της Κρήτης. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Αγαπητοί συνάδελφοι, της Κρήτης. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο του Τομέα Κρήτης που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2014. Το Συνέδριο έχει περιληφθεί στα περιφερειακά

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η ΚΕΒΕ διοργανώνει και φέτος το ετήσιο συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στις 25-27 Μαΐου 2017. Όπως έχει καθιερωθεί

Διαβάστε περισσότερα

7 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο

7 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 24-25 Νοεμβρίου 2017 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος 7 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων Μοριοδότηση: 8 βαθμοί Σ.Ι.Ε. Υπό την αιγίδα: Παγκύπριος Ιατρικός

Διαβάστε περισσότερα

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο Κέντρο καρδιάς και αγγείων, το "Athens Heart Center". Mία άριστα οργανωμένη καρδιολογική κλινική με

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο Κέντρο καρδιάς και αγγείων, το Athens Heart Center. Mία άριστα οργανωμένη καρδιολογική κλινική με www.iatriko.gr Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο Κέντρο καρδιάς και αγγείων, το "Athens Heart Center". Mία άριστα οργανωμένη καρδιολογική κλινική με κορυφαίο επιστημονικό και νοσηλευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση - Γραμματεία

Οργάνωση - Γραμματεία Οργάνωση - Γραμματεία Μαραθωνομάχων 26, 151 24 Μαρούσι Τηλ.: 210 6827405, 210 6839690-91, Fax: 210 6827409 E-mail: mbriki@tmg.gr, Web site: www.tmg.gr Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Οι εξελίξεις στον

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογική. Tελικό Πρόγραµµα 1. Ετήσια Ελπί(δο)ς. ιηµερίδα III 19-20. Καρδιακή ανεπάρκεια µε διατηρηµένο κλάσµα εξώθησης

Καρδιολογική. Tελικό Πρόγραµµα 1. Ετήσια Ελπί(δο)ς. ιηµερίδα III 19-20. Καρδιακή ανεπάρκεια µε διατηρηµένο κλάσµα εξώθησης Καρδιολογική Ετήσια Ελπί(δο)ς ιηµερίδα III Καρδιακή ανεπάρκεια µε διατηρηµένο κλάσµα εξώθησης Καρδιολογική Kλινική Γ.Ν.Α. Η Ελπίς ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19-20 Σεπτεµβρίου 2014 Divani Caravel, Αθήνα Χορήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρητική κατάρτιση Πρακτικές δεξιότητες (log book)

Θεωρητική κατάρτιση Πρακτικές δεξιότητες (log book) Θεωρητική κατάρτιση Πρακτικές δεξιότητες (log book) Βασίλειος Π. Βασιλικός MD, FACC, FESC Καθηγητής ΑΠΘ Διευθυντής Γ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ ΤΟΥΣΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Καθηγητή Καρδιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. ΜΙΧΑΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

1-2 Απριλίου 2016 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 15 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων

1-2 Απριλίου 2016 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 15 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ: Ι. Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΖΑΡΟΣ 15 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων 1-2 Απριλίου 2016 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων

Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗ Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων ηµητσάνα ιασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο ηµητσάνας 14-16 Φεβρουαρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, Για 10 η συνεχή χρονιά η Β Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο «Αττικόν» Νοσοκομείο πραγματοποιεί το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο «Εξελίξεις και Προοπτικές στην Καρδιολογία». Κατά

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογική. Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 Divani Caravel, Αθήνα. Ελπί(δο)ς. Διημερίδα. Τελικό Πρόγραμμα

Καρδιολογική. Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 Divani Caravel, Αθήνα. Ελπί(δο)ς. Διημερίδα. Τελικό Πρόγραμμα Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 Divani Caravel, Αθήνα Καρδιολογική Kλινική Γ.Ν.Α. Η Ελπίς ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Χορήγηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Θα ήθελα προσωπικά και εκπροσωπώντας την Οργανωτική Επιτροπή της «Ετήσιας Ελπί(δο)ς Καρδιολογικής Διημερίδας ΙΙ» να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε για δεύτερη χρονιά στη

Διαβάστε περισσότερα

2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 27 & 28 Νοεμβρίου 2015 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΑ ΑΘΗΝΑ Υπεύθυνοι Προγράμματος: Ιωάννης Σκιαδάς - Επιμελητής Καρδιολογικού Τμήματος Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος - Συντονιστής Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

8 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο

8 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 23-24 Νοεμβρίου 2018 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος 8 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο Μοριοδότηση: 9 βαθμοί Σ.Ι.Ε. Υπό την αιγίδα: Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό Σημείωμα. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση

Εισαγωγικό Σημείωμα. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση Εισαγωγικό Σημείωμα Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ημέρες Υπέρτασης 2015 Επιστημονική Διημερίδα: Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο Dolphin

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 1

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, Η Β Καρδιολογική Κλινική Α.Π.Θ. και η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν και φέτος, για έκτη

Διαβάστε περισσότερα

2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 27 & 28 Νοεμβρίου 2015 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΑ ΑΘΗΝΑ Υπεύθυνοι Προγράμματος: Ιωάννης Σκιαδάς - Επιμελητής Καρδιολογικού Τμήματος Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος - Συντονιστής Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης 2014 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Ημέρες Υπέρτασης 2014 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης Ημέρες Υπέρτασης 2014 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αρτηριακή Υπέρταση και συνυπάρχοντες παράγοντες κινδύνου με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χαιρετισμός Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην 10 η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση με θέμα: «Στοχεύοντας στη μακροζωία: Από την πρόληψη στη θεραπεία» που θα διεξαχθεί 11-14 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χαιρετισμός Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην επιστημονική εκδήλωση: «Στοχεύοντας στη μακροζωία: από την πρόληψη στη θεραπεία» που θα διεξαχθεί 12 15 Ιουλίου 2012, στην ΙΚΑΡΙΑ, στο

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 4 º Ελλαδοκυπριακό 28-30. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2014. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 4 º Ελλαδοκυπριακό 28-30. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2014. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 28-30 Νοεµβρίου 2014 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Xορήγηση Πιστοποιητικού µε 9 µόρια (credits) Συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD). Οργάνωση - Γραµµατεία:

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Ρέθυμνο 3-5 Οκτωβρίου 2014 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡOΕΔΡΟΣ: Ι. Ε. Καλλικάζαρος ΑΝΤΙΠΡOΕΔΡΟΙ: Γ. Παρχαρίδης, Σ. Φούσας

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου. Ο Πρόεδρος του Σεμιναρίου. Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος

Χαιρετισμός Προέδρου. Ο Πρόεδρος του Σεμιναρίου. Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος Χαιρετισμός Προέδρου Mε ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης διοργανώνουμε και φέτος το 13ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων που διοργανώνει το Καρδιολογικό Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 29 Νοεμβρίου 2 Δεκεμβρίου Γραφεία Ε.Ε.Υ. Β. Σοφίας 111, Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 29 Νοεμβρίου 2 Δεκεμβρίου Γραφεία Ε.Ε.Υ. Β. Σοφίας 111, Αθήνα 3 ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 29 Νοεμβρίου 2 Δεκεμβρίου 2018 Γραφεία Ε.Ε.Υ. Β. Σοφίας 111, Αθήνα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 10.00-11.00 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η σωστή χρήση των αντιαιμοπεταλιακών και αντιπηκτικών φαρμάκων στην καθημερινή κλινική πράξη Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η σωστή χρήση των αντιαιμοπεταλιακών και αντιπηκτικών φαρμάκων στην καθημερινή κλινική πράξη Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ημέρες Υπέρτασης 2017 6 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Καρδιαγγειακές παθήσεις Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο Αμαλία

Διαβάστε περισσότερα

Μέλη Γ. Κανακάκης, Γ. Μπομπότης, Ν. Καυκάς, Ε. Μάτσακας, Χ. Ντέλλος, Στ. Χαντανής

Μέλη Γ. Κανακάκης, Γ. Μπομπότης, Ν. Καυκάς, Ε. Μάτσακας, Χ. Ντέλλος, Στ. Χαντανής 1 2 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδροι Συμποσίου Κων/νος Τσιούφης, Αντιπρόεδρος ΕΚΕ Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος ΕΚΕ Ιωάννης Καλλικάζαρος, τ. Πρόεδρος ΕΚΕ Μέλη Γ. Κανακάκης, Γ. Μπομπότης, Ν. Καυκάς, Ε.

Διαβάστε περισσότερα

7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων

7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ: Ι. Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΖΑΡΟΣ 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων 7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαιρετισμός Με την ιδιότητά μου, ως Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στην πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ημέρες Υπέρτασης 2017 6 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Καρδιαγγειακές παθήσεις Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

Διαβάστε περισσότερα

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α.

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. 2 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2018 11.00-12.00 Ενδιαφέροντα Καρδιο-Ογκολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων 2 η Εκπαιδευτική Ημερίδα Επιλέγουμε Υγεία Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 Ώρα: 10.00 π. μ. Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 8:30 9:00 Έναρξη του Συμποσίου Δημήτριος Τούσουλης Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής 9:00 11:00 1 η Συνεδρία: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 216 Απριλίου Δεκεμβρίου 2017 2016 8:15-8:30 Έναρξη Συνεδρίου Δημήτριος Τούσουλης Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής 8:30-10:15 1 η Συνεδρία: ΥΠΕΡΤΑΣΗ Πρόεδροι: Θ. Μακρής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Εγγραφές Έναρξη-Προσφωνήσεις Πρόεδρος:. Ρίχτερ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Εγγραφές Έναρξη-Προσφωνήσεις Πρόεδρος:. Ρίχτερ Επιστηµονική εκδήλωση «Προλαµβάνοντας τα καρδιαγγειακά νοσήµατα. ύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» Σύρος, 29 Σεπτεµβρίου 2 Οκτωβρίου 2016 ηµοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 16.00 Εγγραφές 16.30-17.00

Διαβάστε περισσότερα

23η. Μαΐου. Κandia's Castle ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΘΗΡΟΣΚΛΉΡΩΣΗΣ. Ξενοδοχείο. Ναύπλιο 22-24

23η. Μαΐου. Κandia's Castle ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΘΗΡΟΣΚΛΉΡΩΣΗΣ. Ξενοδοχείο. Ναύπλιο 22-24 ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΘΗΡΟΣΚΛΉΡΩΣΗΣ 23η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ «Πολυπαραγοντική αντιμετώπιση του καρδιαγγειακού κινδύνου» Ξενοδοχείο Κandia's Castle Ναύπλιο 22-24 Μαΐου 2015 Θα δoθούν Mόρια Συνεχιζόμενης

Διαβάστε περισσότερα

Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων

Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗ Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων ηµητσάνα ιασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο ηµητσάνας 14-16 Φεβρουαρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. Ημέρες Υπέρτασης 2015 5 ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Ξενοδοχείο XENIA ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ, 13-15 Νοεμβρίου 2015

Πρόγραμμα. Ημέρες Υπέρτασης 2015 5 ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Ξενοδοχείο XENIA ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ, 13-15 Νοεμβρίου 2015 Ημέρες Υπέρτασης 2015 5 ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Αρτηριακή υπέρταση & συνυπάρχοντες παράγοντες κινδύνου. Σύγχρονη διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση Ξενοδοχείο XENIA ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ, 13-15 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Καρδιολογίας σας προσκαλεί στο 9ο Σεμινάριο με τίτλο «Πρακτικά θέματα Παιδοκαρδιολογίας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. Ημέρες Υπέρτασης η Επιστημονική Τριημερίδα: Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ, Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα. Ημέρες Υπέρτασης η Επιστημονική Τριημερίδα: Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ, Ιουνίου 2016 Ημέρες Υπέρτασης 2016 4 η Επιστημονική Τριημερίδα: Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α.

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. 2 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2018 10.30-11.30 Ενδιαφέροντα Καρδιο-Ογκολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Οργανωτική Επιτροπή

Χαιρετισμός. Οργανωτική Επιτροπή Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Από πολλές κατευθύνσεις τονίζεται ότι η ιατρική δεν αρκεί να δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της νόσου αλλά οφείλει να περιλάβει στην ατζέντα της την υγεία ατόμων και πληθυσμών.

Διαβάστε περισσότερα

Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα Καρδιολογικά Διλήμματα: Θέσεις & Αντιπαραθέσεις

Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα Καρδιολογικά Διλήμματα: Θέσεις & Αντιπαραθέσεις Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα Καρδιολογικά Διλήμματα: Θέσεις & Αντιπαραθέσεις 21-22 Σεπτεμβρίου 2018 Αθήνα, Divani Caravel Δωρεάν Εγγραφή Χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης με 14 μόρια Συνεχιζόμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Χ. Γράσσος Αντιπρόεδρος Α. Πιτταράς Γεν. Γραμματέας A. Τριανταφύλλου Ταμίας Κ. Κυφνίδης

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης 2014

Ημέρες Υπέρτασης 2014 Ημέρες Υπέρτασης 2014 3 ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Αρτηριακή υπέρταση & συνυπάρχοντες παράγοντες κινδύνου με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης 2013 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλητές - Προεδρεία - Μέλη Αμφιθέατρο Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Οργανωτική Επιτροπή Πρόεδρος: Μέλη:

Ομιλητές - Προεδρεία - Μέλη Αμφιθέατρο Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Οργανωτική Επιτροπή Πρόεδρος: Μέλη: www.iatriko.gr Επιστημονική Εκδήλωση Χειρουργική Θωρακικής Αορτής. Πεδίο συνεργασίας πολλών ειδικοτήτων Αγαπητοί συνάδελφοι, Η χειρουργική της θωρακικής αορτής είναι ο ταχύτερα εξελισσόμενος τομέας της

Διαβάστε περισσότερα

1o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΣΠΑΡΤΗ 7-9 Ιουνίου Περιφερειακός τομέας 1 Πελοποννήσου

1o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΣΠΑΡΤΗ 7-9 Ιουνίου Περιφερειακός τομέας 1 Πελοποννήσου 1o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΠΑΡΤΗ 7-9 Ιουνίου 2019 Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία Hellenic Society of Cardiology www.hcs.gr Περιφερειακός τομέας 1 Πελοποννήσου 2 Επιστημονικό Πρόγραμμα Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ημέρες Υπέρτασης 2015 Επιστημονική Διημερίδα: Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο Divani

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές 2018 Ηµερίδα Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 Mediterranean Beach Hotel, ΛΕΜΕΣΟΣ Διοργανωτές Ίδρυµα Θώρακας Κύπρου - CYPRUS RESPIRATORY

Διαβάστε περισσότερα

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ 5 o KΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ 23-24 Νοεμβρίου 2018 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΑ ΑΘΗΝΑ Ημερομηνίες & Ώρες Προγράμματος Παρασκευή 23.11.2018 / 17:00-20:30 Σάββατο 24.11.2018 / 08:15-13:30

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαιρετισμός Με την ιδιότητά μου, ως Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στην πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας-Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου Ελληνική Aκαδημία Διαβήτη Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας

Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας-Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου Ελληνική Aκαδημία Διαβήτη Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Χριστόδουλος Παπαδόπουλος Δημήτριος Σκούτας Ηλίας Τυροδήμος Δημήτριος Ζιούτας Κυριακή Παπαδοπούλου Ιωάννης Ευθυμιάδης Χρήστος Κάρκος Γεώργιος Γιαννακούλας Μιχαήλ Δούμας Κωσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2017 Κιλκίς 3-4 Νοεμβρίου 2017

3 ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2017 Κιλκίς 3-4 Νοεμβρίου 2017 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3 ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2017 Κιλκίς 3-4 Νοεμβρίου 2017 Πανεπιστημιακές Καρδιολογικές Κλινικές Θεσσαλονίκης Καρδιολογικά Τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Καρδιολογίας σας προσκαλεί στο 11ο Σεμινάριο: «Πρακτικά θέματα Παιδοκαρδιολογίας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Άρσος Γ., Κανονίδης Ι. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Άρσος Γ., Κανονίδης Ι. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Άρσος Γ., Κανονίδης Ι. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος: Γαβριηλίδης Σ. Μπομπότης Γ. Αλεξόπουλος N. Μωραλίδης Ε. Αναγνωστόπουλος Κ. Νινιός Η. Αποστολόπουλος Δ. Παλλάδας Π. Γεωργούλιας

Διαβάστε περισσότερα

Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα

Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα 23-24 Σεπτεμβρίου 2016 Divani Caravel Αθήνα Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα Βαλβιδικές Καρδιακές Νόσοι Χορήγηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης με 9 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME - CPD credits),

Διαβάστε περισσότερα

Από τις Κατευθυντήριες Οδηγίες στην Ελληνική Πραγματικότητα

Από τις Κατευθυντήριες Οδηγίες στην Ελληνική Πραγματικότητα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Από τις Κατευθυντήριες Οδηγίες στην Ελληνική Πραγματικότητα 31 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. 17.30-19.30 Κλινικό φροντιστήριο: Αντιθρομβωτική αγωγή του ασθενή με οξύ ή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. 17.30-19.30 Κλινικό φροντιστήριο: Αντιθρομβωτική αγωγή του ασθενή με οξύ ή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 17.30-19.30 Κλινικό φροντιστήριο: Αντιθρομβωτική αγωγή του ασθενή με οξύ ή παλαιό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ΑΕΕ). Παρουσίαση κλινικών περιπτώσεων. Πρόεδροι:

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 19ο Συμπόσιο Αθηροσκλήρωσης και Συναφών Παραγόντων Κινδύνου Οργάνωση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Με τη συνεργασία της Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αθήνα, ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό δίκτυο. στην υπηρεσία της καρδιοαγγειακής ιατρικής

Ερευνητικό δίκτυο. στην υπηρεσία της καρδιοαγγειακής ιατρικής Ερευνητικό δίκτυο στην υπηρεσία της καρδιοαγγειακής ιατρικής Εθνικής Αντιστάσεως 61 & Χίου 2, 15231, Κάτω Χαλάνδρι, Αθήνα Τηλ: 210 6723827, Fax: 210 6775135 E-mail: info@cardioresearch.net; cro@cardioresearch.net

Διαβάστε περισσότερα

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος, Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις»

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος, Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος, Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2017 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ Επιστημονική εκδηλωση Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα 22 24 Ιουνίου 2018 Ξενοδοχείο XENIA POROS Πόρος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΕΛΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Χώρος: Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο Θεσ/νίκης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ώρα: 14:00-15:30 ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟ ΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03-04/11/2017 VICTORIA HOTEL, ΚΙΛΚΙΣ. 4 o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ (EKE) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03-04/11/2017 VICTORIA HOTEL, ΚΙΛΚΙΣ. 4 o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ (EKE) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 4 o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 03-04/11/2017 VICTORIA HOTEL, ΚΙΛΚΙΣ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ (EKE) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ: ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα

Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα Φαρμακευτική Θεραπεία Καρδιαγγειακών Παθήσεων 15-16 Σεπτεμβρίου 2017 Divani Caravel, Αθήνα Χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης με 13 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής εκπαίδευσης(cme

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ Καρδιαγγειακή Υγεία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Υγείας Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα MC3 Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 ώρα έναρξης 09.00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

-Γενετική και μυοκαρδιοπάθειες -Ανοσιακοί μηχανισμοί στις μυοκαρδιοπάθειες -Καναλοπάθειες

-Γενετική και μυοκαρδιοπάθειες -Ανοσιακοί μηχανισμοί στις μυοκαρδιοπάθειες -Καναλοπάθειες ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2018 08:30-10:00 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 10:00-11:00 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Μυοκαρδιοπάθειες -Γενετική και μυοκαρδιοπάθειες -Ανοσιακοί μηχανισμοί στις μυοκαρδιοπάθειες -Καναλοπάθειες 11:00-12:00

Διαβάστε περισσότερα