E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 2922, Ν. 74{Ι)/94 Ο ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1994 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 2922, Ν. 74{Ι)/94 Ο ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1994 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ"

Transcript

1 E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 2922, Ν. 74{Ι)/94 Ο ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1994 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. 3. Έννοια του όρου "διάθεση". ΜΕΡΟΣ II ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΠΉΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ 4. Γενική απαίτηση ασφάλειας καταναλωτικών προϊόντων. 5. Απαίτηση για πληροφόρηση των καταναλωτών. ΜΕΡΟΣ III ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 6. Κανονισμοί ασφάλειας. 7. Απαγορευτική ειδοποίηση και ειδοποίηση υποχρεωτική; προειδοποίησης. 8. Εξουσία λήψης πληροφοριών. ΜΕΡΟΣ IV ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 9. Ειδοποίηση αναστολής 10. Δήμευση προϊόντων κατόπιν διατάγματος δικαστηρίου. 11. Δοκιμαστικές αγορές. 12. Εξουσία έρευνας και κατάσχεσης. 13. Ειδοποίηση κατάσχεσης. 14. Ένταλμα εισόδου και έρευνας υποστατικών. 15. Δοκιμή κατασχεθέντων προϊόντων. 16. Αίτηση για διάταγμα επιστροφής των προϊόντων. ΜΕΡΟΣ V ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 17. Εξουσία τελωνειακών λειτουργών για κατακράτηση προϊόντων. 18. Εξουσία Διευθυντή Τμήματος Τελωνείων για αποκάλυψη πληροφοριών. ΜΕΡΟΣ VI ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ 19. Ποινή για παράβαση της γενικής απαίτησης ασφάλειας. 20. Αδικήματα για παράβαση κανονισμών ασφάλειας.

2 21. Παράβαση απαγορευτικής ειδοποίησης και ειδοποίησης υποχρεωτικής προειδοποίησης. 22. Παράβαση ειδοποίησης αναστολής. 23. Παράλειψη παροχής πληροφοριών και παροχή αναληθών πληροφοριών. 24. Παρακώλυση εξουσιοδοτημένου λειτουργού. 25. Περιορισμοί στην αποκάλυψη πληροφοριών. 26. Ποινική ευθύνη προσώπου άλλου εκτός από τον αυτουργό. 27. Υπεράσπιση προσήκουσας επιμέλειας. ΜΕΡΟΣ VII ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ 28. Ανάκτηση δαπανών εκτέλεσης. 29. Αποζημίωση για αδικαιολόγητη κατάσχεση και κατακράτηση. ΜΕΡΟΣ VIII ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 30. Αστική ευθύνη. 31. Διαφύλαξη του κύρους συμφωνιών. 32. Επίδοση εγγράφων κτλ. 33. Ημερομηνία έναρξης ισχύος.

3 E.E: παρ. ΐ(ΐ) Αρ. 2922, Ν. 74(Ι)/94 Ο περί Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων Νόμος του 1994 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συ ντάγματος. Αριθμός 74(1) του 1994 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΊΑΠΉΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΊΌΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει τα ακόλουθα: ΜΕΡΟΣ Ι ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων Νόμος του Στον παρόντα Νόμο, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετικά- "αρχεία" περιλαμβάνει οποιαδήποτε βιβλία ή έγγραφα και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία που φυλάσσονται σε φωτογραφική φωνογραφική ή ηλεκτρομαγνητική συσκευή ή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή σε οποιαδήποτε άλλη μη έγγραφη μορφή "ασφαλή", σε σχέση με οποιαδήποτε προϊόντα, σημαίνει ότι η φύλαξη, η χρησιμοποίηση ή η κατανάλωση των προϊόντων από οποιοδήποτε πρόσωπο δεν εκθέτει το πρόσωπο αυτό ή άλλο πρόσωπο σ' οποιοδήποτε κίνδυνο σωματικής βλάβης οποιουδήποτε είδους, περιλαμβανομένου του κινδύνου υγείας, στον οποίο πρόσωπα γενικά δεν αναμένεται λογικά να εκτεθούν ως αποτέλεσμα αυτής της φύλαξης, χρησιμοποίησης ή κατανάλωσης "Δημοκρατία" σημαίνει την Κυπριακή Δημοκρατία- "διάταξη ασφάλειας" σημαίνει τις γενικές απαιτήσεις για ασφάλεια και πληροφόρηση των καταναλωτών που διαλαμβάνονται στο Μέρος Π ή οποιαδήποτε διάταξη των δυνάμει του παρόντος Νόμου εκδιδόμενων κανονισμών ασφάλειας ή οποιαδήποτε δυνάμει του άρθρου 7 επιδιδόμενη απαγορευτική ειδοποίηση ή ειδοποίηση υποχρεωτικής προειδοποίησης "δικαστήριο" σημαίνει οποιοδήποτε Επαρχιακό Δικαστήριο αρμόδιας δικαιοδοσίας "ειδοποίηση" σημαίνει γραπτή ειδοποίηση- "Εντεταλμένη Υπηρεσία" σημαίνει την Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας ή τέτοια άλλη υπηρεσία που θα επιφορτιστεί από τον Υπουργό με την κατά καινούς άσκηση των καθηκόντων που ανατίθενται στην Εντεταλμένη Υπηρεσία δυνάμει του παρόντος Νόμου "εξουσιοδοτημένος λειτουργός" σημαίνει μέλος της Εντεταλμένης Υπηρεσίας εξουσιδοτημένο από τον Υπουργό για τους σκοπούς του παρόντος Νόμου "επιχείρηση" περιλαμβάνει εμπόριο ή επάγγελμα, καθώς και δραστηριότητες επαγγελματικού ή εμπορικού οίκου, εταιρείας ή άλλης ένωσης προσώπων "καταναλωτικά προϊόντα" σημαίνει οποιαδήποτε προϊόντα, είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα είτε ανακαινισμένα, τα οποία συνήθως προορίζονται για ιδιωτική χρήση ή κατανάλωση Συνοπτικός τίτλος. Εομηνεία.

4 Κεφ του »iU97l. Έννο«ι UWOQOV '"διάθεση". Γενική απαίτηση ασφάλειας καταναλωτικών προϊόντων. Ν. 74(Ι)/94 "παράβαση" περιλαμβάνει παράλειψη συμμόρφωσης και συναφείς εκφράσεις ερμηνεύονται ανάλογα "πληροφορίες" περιλαμβάνει λογαριασμούς, προϋπολογισμούς και απολογισμούς "πρόσωπο" σημαίνει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο "σήμα" και "εμπορικό σήμα" έχουν την έννοια που αποδίδεται στους όρους αυτούς από τον περί Εμπορικών Σημάτων Νόμο "Υπουργός" σημαίνει τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας "υποστατικά" σημαίνει κάθε τόπο και περιλαμβάνει πλοίο, αεροσκάφος ή όχημα "φύλαξη, χρησιμοποίηση ή κατανάλωση", σε σχέση με οποιαδήποτε προϊόντα, σημαίνει- (α) Τη φύλαξη, χρησιμοποίηση ή κατανάλωση των προϊόντων απ' οποιαδήποτε πρόσωπα από τα οποία, με οποιοδήποτε τρόπο και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις, αυτά είναι δυνατό να αναμένεται λογικά να φυλαχθούν, χρησιμοποιηθούν ή καταναλωθούν και (β) τη φύλαξη, χρησιμοποίηση ή κατανάλωση των προϊόντων είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα με τα οποία αυτά είναι δυνατό να αναμένεται λογικά να φυλαχθούν, χρησιμοποιηθούν ή καταναλωθούν. 3.-{1) Η χρησιμοποίηση στον παρόντα Νόμο του όρου "διάθεση προϊόντων" θα ερμηνεύεται ότι περιλαμβάνει τη διενέργαα από οποιοδήποτε πρόσωπο οποιασδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις, είτε για δικό του λογαριασμό είτε ως αντιπρόσωπος, δηλαδή- (α) Πώληση, εκμίσθωση ή χρησιδανεισμό των προϊόντων (β) σύναψη συμφωνίας ενοικιαγοράς για την ποιροχή των προϊόντων (γ) εκπλήρωση οποιασδήποτε σύμβασης έργου και υλικών για την παροχή των προϊόντων (δ) παροχή των προϊόντων έναντι οποιασδήποτε άλλης αντιπαροχής εκτός από χρηματική, περιλαμβανομένων των εμπορικών ενσήμων (ε) παροχή των προϊόντων κατά ή σε σχέση με την εκπλήρωση οποιουδήποτε καθήκοντος που επιβάλλεται από το νόμο ή (στ) προσφορά των προϊόντων υπό μορφή βραβείου ή δώρουκαι, αναφορικά με υγραέριο, η χρησιμοποίηση του όρου αυτού θα ερμηνεύεται ότι περιλαμβάνει την παροχή των δοχείων, των μηχανισμών και των εξαρτημάτων με τα οποία το υγραέριο καθίσταται διαθέσιμο προς χρήση. (2) Οπουδήποτε στον παρόντα Νόμο γίνεται αναφορά σε πρόσωπο που διαθέτει προϊόντα, αυτή θα έχει την έννοια της από το πρόσωπο αυτό διάθεσης των προϊόντων στα πλαίσια διεξαγωγής της επιχείρησης του. ΜΕΡΟΣ II ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΓΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ 4.-(1) Πρόσωπο είναι ένοχο αδικήματος, αν- (α) Διαθέσει οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα τα οποία δεν πληρούν τη γενική απαίτηση ασφάλειας (β) προσφέρεται ή συμφωνεί να διαθέσει οποιαδήποτε τέτοια προϊόντα

5 (γ) εκθέτει ή κατέχει οποιαδήποτε τέτοια προϊόντα με σκοπό να τα διαθέσει. (2) Για τους σκοπούς του παθόντος άρθρου, καταναλωτικά προϊόντα δεν πληρούν τη γενική απαίτηση ασφάλειας, εφόσον δεν είναι ευλόγως ασφαλή έχοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις, περιλαμβανομένων- (α) Του τρόπου με τον οποίο και των σκοπών για τους οποίους διατίθενται ή θα διετίθεντο στην αγορά τα προϊόντα, των υλικών, της σύνθεσης, του σχεδιασμού, της κατασκευής, της τελικής εμφάνισης, της συσκευασίας ή της σήμανσης των προϊόντων, της εύλογης χρήσης και της διάρκειας ζωής αυτών, της χρήσης οποιουδήποτε σήματος σε σχέση με τα προϊόντα και οποιωνδήποτε οδηγιών ή προειδοποιήσεων οι οποίες παρέχονται αναφορικά με τη φύλαξη, τη χρησιμοποίηση ή την κατανάλωση των προϊόντων (β) οποιωνδήποτε προτύπων, προδιαγραφών ή κανονισμών ασφάλειας που εκδίδονται απ' οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο, περιλαμβανομένων των προτύπων ή των προδιαγραφών ή των κανονισμών ασφάλειας που εκδίδονται εκάστοτε από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε για προϊόντα της ίδιας περιγραφής με τα συγκεκριμένα προϊόντα είτε για θέματα σχετιζόμενα με προϊόντα της περιγραφής αυτής. (3) Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου, καταναλωτικά προϊόντα δε θα θεωρούνται ότι δεν πληρούν τη γενική απαίτηση ασφάλειας αναφορικά με- (α) Οτιδήποτε το οποίο αποδεικνύεται ότι οφείλεται σε συμμόρφωση με οποιαδήποτε υποχρέωση που επιβάλλεται από ή δυνάμει οποιουδήποτε νομοθετήματος (β) οποιαδήποτε παράλειψη διενέργειας, σε σχέση με οποιοδήποτε θέμα, περισσότερων από εκείνα που απαιτούνται οποί ί) Οποιουσδήποτε κανονισμούς ασφάλειας που επιβάλλουν υποχρεώσεις σε σχέση με το θέμα αυτό- (Η) οποιαδήποτε πρότυπα ασφάλειας που εγκρίνονται για τους σκοπούς του παρόντος εδαφίου από ή δυνάμει οποιωνδήποτε τέτοιων κανονισμών ασφάλειας και που επιβάλλουν υποχρεώσεις σε σχέση με το θέμα αυτό- (iii) οποιαδήποτε νομοθετική ή κανονιστική διάταξη που επιβάλλει τέτοιες υποχρεώσεις αναφορικά με το θέμα αυτό όπως θα καθοριστούν για τους σκοπούς του παρόντος εδαφίου απ 1 οποιουσδήποτε τέτοιους κανονισμούς ασφάλαας. (4) Η συμφωνία ενός προϊόντος προς τις διατάξεις που αναφέρονται στο εδάφιο (3) του παρόντος άρθρου δεν εμποδίζει την Εντεταλμένη Υπηρεσία να λαμβάνει τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να περιορίζει τη διάθεση του προϊόντος αυτού στην αγορά ή να απαιτεί την απόσυρση του από την αγορά, εφόσον αποδεικνύεται ότι, παρά τη συμφωνία αυτή, το προϊόν δεν είναι ασφαλές. (5) Η δυνατότητα επίτευξης ψηλότερου βαθμού ασφάλειας ή προμήθαας άλλων καταναλωτικών προϊόντων που παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο δε συνιστά από μόνη της επαρκή λόγο για να θεωρηθεί ένα καταναλωτικό προϊόν ότι δεν πληρεί τη γενική απαίτηση ασφάλειας. (6) Σε ποινική διαδικασία εναντίον οποιουδήποτε προσώπου για αδίκημα συνάμα του παρόντος άρθρου θα αποτελεί υπεράσπιση για το πρόσωπο αυτό αν αποδείξει ότι- (α) Στην περίπτωση μεταχειρισμένων καταναλωτικών προϊόντων, τα διέθεσε ή τα πρόσφερε ή συμφώνησε να τα διαθέσει ή, ανάλογα με την περίπτωση, τα κατέχει ή τα εκθέτει για διάθεση ως αντίκες ή ως προϊόντα που πρέπει

6 Απαίτηση γω (β) να επισκευαστούν ή να ανακαινιστούν πριν από τη χρήση τους και ότι ενημέρωσε ή ενημερώνει σχετικά σαφώς το πρόσωπο στο οποίο τα διέθεσε ή θα τα διαθέσει. Στην περίπτωση οποιωνδήποτε καταναλωτικών προϊόντων συντρέχουν οι εξής δύο προϋποθέσεις: (i) Ότι διέθεσε τα πρϊόντα ή προσφέρθηκε ή συμφώνησε να τα διαθέσει ή, ανάλογα με την περίπτωση, τα εξέθετε ή τα κατείχε για διάθεση στα πλαίσια διεξαγωγής επιχείρησης λιανικού εμπορίου- και (ii) ότι κατά τη στιγμή που διέθεσε τα προϊόντα ή προσφέρθηκε ή συμφώνησε να τα διαθέσει ή τα εξέθεσε ή τα κατείχε για διάθεση, αυτός ούτε γνώριζε ούτε είχε οποιαδήποτε λογική αιτία να πιστεύει ότι τα προϊόντα δεν ανταποκρίνονταν στη γενική απαίτηση ασφάλειας. (7) Για τους σκοπούς της παραγράφου (β) του πιο πάνω εδαφίου, προϊόντα διατίθενται στα πλαίσια διεξαγωγής επιχείρησης λιανικού εμπορίου, εφόσον αυτά- (α) Χωρίς να έχει σημασία κατά πόσο αποκτώνται ή όχι για προσωπική χρήση ή κατανάλωση ενός προσώπου, διατίθενται στα πλαίσια διεξαγωγής επιχείρησης σκοπός της οποίας είναι να καθιστά δυνατή τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων σε πρόσωπα τα οποία γενικά αποκτούν αυτά για ιδιωτική χρήση ή κατανάλωση και (β) δεν έχουν κατασκευαστεί, ανακαινιστεί, τύχει επεξεργασίας, συναρμολογηθεί ή εισαχθεί από το πρόσωπο που διεξάγει την επιχείρηση λιανικού εμπορίου. 5.-(1) Στο όριο των δραστηριοτήτων του, κάθε παραγωγός καταναλωτικού προϊόντος * ' έχει υποχρέωση- Λ AW ι (α) Να παρέχει στον καταναλωτή τις κατάλληλες πληροφορίες που θα του επιτρέπουν να αξιολογεί τους εγγενείς κινδύνους που παρουσιάζει το προϊόν κατά τη διάρκεια της συνηθισμένης ή της εύλογα προβλεπτής χρήσης του, όπου οι κίνδυνοι αυτοί δεν είναι αμέσως προφανείς χωρίς κατάλληλη προειδοποίηση και να λαμβάνει προφυλάξεις έναντι των κινδύνων αυτών: Νοείται ότι η παρουσία της προειδοποίησης αυτής δεν απαλλάσσει τον παραγωγό από την υποχρέωση τήρησης των λοιπών υποχρεώσεων που προβλέπονται στον παρόντα Νόμο (β) να λαμβάνει μέτρα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων που διαθέτει, τα οποία να του επιτρέπουν να τηρείται ενήμερος των κινδύνων που ενδέχεται να παρουσιάσουν τα προϊόντα αυτά και να αναλαμβάνει κατάλληλη δράση, περιλαμβανομένης στην ανάγκη και της απόσυρσης του συγκεκριμένου προϊόντος από την αγορά, ώστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι αυτοί. (2) Τα αναφερόμενα στην παράγραφο (β) του εδαφίου (1) μέτρα μπορούν να περιλαμβάνουν στις ενδεικνυόμενες περιπτώσεις- (α) Τη σήμανση των προϊόνων ή της παρτίδας προϊόντων με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει την αναγνώριση τους (β) τη διενέργεια δειγματοληπτικών δοκιμών στα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά (γ) την εξέταση των διατυπωνόμενων καταγγελιών και παραπόνων και (δ) την ενημέρωση των διανομέων για την πιο πάνω παρακολούθηση.

7 (3) Στο όριο των δραστηριοτήτων του, κάθε διανομέας καταναλωτικού προϊόντος έχει υποχρέωση να συμμετέχει στο μηχανισμό παρακολούθησης της ασφάλειας των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά, ιδιαίτερα με τη διαβίβαση πληροφοριών για τους κινδύνους των προϊόντων και με τη συνεργασία του στην αναλαμβανόμενη δράση αποτροπής των κινδύνων αυτών. (4) Παράβαση των υποχρεώσεων που επιβάλλονται δυνάμει των διατάξεων των εδαφίων (1) και (3) του παρόντος άρθρου αποτελεί αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια ή με χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες λίρες ή και με τις δύο αυτές ποινές. (5) Για τους σκοπούς του άρθρου αυτού- (α) (β) Ο όρος "παραγωγός'' σημαίνει- (i) Τον κατασκευαστή του προϊόντος, όταν αυτός είναι εγκατεστημένος στη Δημοκρατία, και περιλαμβάνει οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που εμφανίζεται ως κατασκευαστής, αναγράφοντας στο προϊόν το όνομα του, το σήμα του ή οποιοδήποτε άλλο διακριτικό σήμα, ή το πρόσωπο που ανακαινίζει το προϊόν (ii) (Hi) τον εισαγωγέα του προϊόντος και τον αντιπρόσωπο του κατασκευαστή, όταν ο κατασκευαστής δεν είνα εγκατεστημένος στη Δημοκρατία και οποιουσδήποτε άλλους επαγγελματίες του εμπορικού κυκλώματος, στο μέτρο που οι δραστηριότητες τους μπορούν να επηρεάσουν τα χαρακτηριστικά ασφάλειας ενός προϊόντος που διατίθεται στην αγορά, και ο όρος "διανομέας" σημαίνει κάθε επαγγελματία του εμπορικού κυκλώματος, του οποίου οι δραστηριότητες δεν επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά ασφάλειας του προϊόντος. ΜΕΡΟΣ III ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 6.-{1) Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εξουσία, με κανονισμούς που θα εκδίδει δυνάμει του παρόντος άρθρου (που στο εξής θα αναφέρονται ως "κανονισμοί ασφάλειας"), να θεσπίζει τέτοιες πρόνοιες που θεωρεί κατάλληλες για τους σκοπούς του εδαφίου (3) του άρθρου 4, καθώς και για να διασφαλίζεται- (α) (β) (γ) Ότι οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα θα είναι ασφαλή ότι οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα που δεν είναι ασφαλή, ή δε θα ήταν ασφαλή στα χέρια προσώπων ορισμένης περιγραφής, δε θα διατίθενται σε πρόσωπα γενικά ή, ανάλογα με την περίπτωση, σε πρόσωπα της ορισμένης εκείνης περιγραφής και ότι κατάλληλες πληροφορίες θα παρέχονται και, αντίστροφα, ακατάλληλες πληροφορίες δε θα παρέχονται αναφορικά με οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα. (2) Χωρίς επηρεασμό της γενικότητας του εδαφίου (1), οι κανονισμοί ασφάλειας μπορούν να διαλαμβάνουν πρόνοιες- (α) Αναφορικά με τη σύνθεση ή το περιεχόμενο, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την τελική εμφάνιση ή τη συσκευασία καταναλωτικών προϊόντων, αναφορικά με τα πρότυπα των προϊόντων αυτών, καθώς και αναφορικά με άλλα θέματα σχετιζόμενα με τα προϊόντα αυτά ασ ϊ> άλεΐ0

8 (β) αναφορικά με την παροχή, απόρριψη, τροποποίηση ή ακύρωση οποιωνδήποτε εγκρίσεων, περιγραφών ή προτύπων για τα προϊόντα αυτά (γ) αναφορικά με τους όρους που μπορούν να τίθενται για οποιαδήποτε έγκριση που παρέχεται δυνάμει των κανονισμών (δ) αναφορικά με την υποχρέωση πληρωμής τέτοιων τελών για την παροχή ή τροποποίηση οποιασδήποτε έγκρισης δυνάμει των κανονισμών, καθώς και για την υποβολή της σχετικής αίτησης (ε) αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής ενστάσεων εναντίον αρνήσεων, τροποποιήσεων και ακυρώσεων εγκρίσεων που παρέχονται δυνάμει των κανονισμών, καθώς και εναντίον των όρων που διαλαμβάνονται σε τέτοιες εγκρίσεις (στ) αναφορικά με την απαίτηση όπως καταναλωτικά προϊόντα τυγχάνουν έγκρισης δυνάμει των κανονισμών ή όπως πληρούν τις απαιτήσεις των κανονισμών ή τις περιγραφές ή τα πρότυπα που καθορίζονται ή εγκρίνονται από ή δυνάμει των κανονισμών (ζ) αναφορικά με τη δοκιμή ή την επιθεώρηση καταναλωτικών προϊόντων (περιλαμβανομένης πρόνοιας για καθορισμό των προτύπων που θα εφαρμόζονται για τη διενέργεια οποιασδήποτε δοκιμής ή επιθεώρησης) (η) αναφορικά με το χειρισμό προϊόντων από τα οποία ορισμένα ή όλα δεν ικανοποιούν τη δοκιμή που απαιτείται από ή δυνάμει των κανονισμών ή το πρότυπο το σχετικό με κάποια διαδικασία που απαιτείται κατά τον ίδιο πιο πάνω τρόπο (θ) αναφορικά με την απαίτηση επισήμανσης ή συνόδευσης των προϊόντων με οποιαδήποτε ένδειξη, προειδοποίηση η οδηγία ή την απαίτηση χρησιμοποίησης ή παροχής με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, σε σχέση με τα προϊόντα των πιο πάνω αναφερόμενων ενδείξεων, προειδοποιήσεων ή οδηγιών και για τη διασφάλιση ότι ακατάλληλες πληροφορίες δεν παρέχονται σε σχέση με τα προϊόντα είτε μέσω παραπλανητικώνενδείξεων είτε με άλλο τρόπο (ι) για την απαγόρευση σε πρόσωπα από του να διαθέτουν, προσφέρονται να διαθέτουν, συμφωνούν να διαθέτουν, εκθέτουν ή κατέχουν για διάθεση καταναλωτικά προϊόντα και συστατικά μέρη αυτών και πρώτες ύλες για τέτοια προϊόντα (ία) για την επιβολή υποχρέωσης παροχής πληροφοριών σ' οποιοδήποτε πρόσωπο που καθορίζεται από ή δυνάμει των κανονισμών για διευκόλυνση του προσώπου αυτού στην άσκηση οποιουδήποτε καθήκοντος που του ανατίθεται από τους κανονισμούς. (3) Εκτός όπως προβλέπεται στο επόμενο εδάφιο, κανονισμοί που εκδίδονται δυνάμει του παρόντος άρθρου θα κατατίθενται στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αν μέσα σε εξήντα ημέρες από την κατάθεση αυτή η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν τους τροποποιήσει ή τους ακυρώσει, ολικώς ή μερικώς, τότε αυτοί, αμέσως μετά την πάροδο της πιο πάνω προθεσμίας, δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και τίθενται σε ισχύ, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά σ' αυτούς, από την ημέρα της δημοσίευσης τους. Σε περίπτωση τροποποίησης τους, ολικώς ή μερικώς, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αυτοί δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας όπως έχουν τροποποιηθεί και τίθενται σε ισχύ, αν δεν ορίζεται διαφορετικά σ' αυτούς, από την ημέρα της δημοσίευσης τους.

9 (4) Όταν φαίνεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, και οι κανονισμοί το αναφέρουν ρητά στο κείμενο τους, ότι η ανάγκη προστασίας του κοινού απαιτεί πως συγκεκριμένοι κανονισμοί ασφάλειας πρέπει να εκδοθούν χωρίς καθυστέρηση, τηρουμένων των λοιπών διατάξεων του εδαφίου (3), η προβλεπόμενη για σκοπούς τροποποίησης ή ακύρωσης προθεσμία των εξήντα ημερών συντέμνεται σε είκοσι μία ημέρες- 7.-<1) Ο Υπουργός έχει εξουσία, με αιτιολογημένη απόφαση του- (α) Να επιδίδει σ' οποιοδήποτε πρόσωπο ειδοποίηση (που στο εξής θα αναφέρεται ως "απαγορευτική ειδοποίηση") που να απαγορεύει στο πρόσωπο αυτό, εκτός με τη συγκατάθεση του Υπουργού, να διαθέτει ή να προσφέρει για διάθεση, να συμφωνεί να διαθέτει, να εκθέτει για διάθεση ή να κατέχει για διάθεση οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα τα οποία ο Υπουργός θεωρεί ότι δεν είναι ασφαλή και τα οποία περιγράφονται στην ειδοποίηση- (β) να επιδίδει σ* οποιοδήποτε πρόσωπο ειδοποίηση (που στο εξής θα αναφέρεται ως "ειδοποίηση υποχρεωτικής προειδοποίησης") που να απαιτεί από το πρόσωπο αυτό όπως με δικά του έξοδα δημοσιεύσει, κατά τύπο και τρόπο και στις περιπτώσεις που καθορίζονται στην ειδοποίηση, προειδοποίηση για οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα που το πρόσωπο αυτό διαθέτει ή έχει διαθέσει, τα οποία ο Υπουργός θεωρεί ότι δεν είναι ασφαλή και τα οποία περιγράφονται στην ειδοποίηση. (2) Συγκατάθεση που δίδεται από τον Υπουργό για τους σκοπούς απαγορευτικής ειδοποίησης μπορεί να περιέχει τέτοιους όρους για τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης για την οποία απαιτείται η συγκατάθεση τους οποίους ο Υπουργός θεωρεί κατάλληλους. 8.-Ι1) Αν το Υπουργικό Συμβούλιο ή ο Υπουργός, ανάλογα με την περίπτωση, θεωρεί ότι, για να αποφασιστεί κατά πόσο- (α) θα εκδώσει, τροποποιήσει ή ανακαλέσει οποιουσδήποτε κανονισμούς ασφάλειας- ή (β) θα επιδώσει, τροποποιήσει ή ανακαλέσει απαγορευτική ειδοποίηση- ή (γ) θα επιδώσει ή ανακαλέσει ειδοποίηση υποχρεωτικής προειδοποίησης, είναι αναγκαίες πληροφορίες τις οποίες άλλο πρόσωπο πιθανόν να μπορεί να παράσχει, τότε ο Υπουργός μπορεί, με αιτιολογημένη απόφαση του, να επιδώσει στο πρόσωπο αυτό σχετική ειδοποίηση δυνάμει του άρθρου αυτού. (2) Ειδοποίηση που επιδίδεται σ' οποιοδήποτε πρόσωπο δυνάμει του παρόντος άρθρου μπορεί να απαιτεί από το πρόσωπο αυτό να- (α) Παράσχει στην Εντεταλμένη Υπηρεσία, μέσα σε προθεσμία που τάσσεται στην ειδοποίηση, τέτοιες πληροφορίες που καθορίζονται σ' αυτή- (β) παρουσιάσει τέτοια αρχεία που καθορίζονται στην ειδοποίηση κατά το χρόνο και στον τόπο που καθρίζεται σ' αυτή και να επιτρέπει σε πρόσωπο διορισμένο από τον Υπουργό για το σκοπό αυτό να λαμβάνει αντίγραφα των αρχείων κατά το χρόνο και στον τόπο αυτό. ΜΕΡΟΣ IV ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 9.-(1) Όταν η Εντεταλμένη Υπηρεσία έχει εύλογη αιτία να υποπτεύεται ότι έγινε παράβαση οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας σε σχέση με οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα, τότε αυτή μπορεί να επιδώσει ειδοποίηση (που στο εξής θα αναφέρεται Απαγοοεντική ειδοποίηση και ειδοποίηση υποχρεωτικής προειδοποίησης. Εξουσία λήψης πληροφοριών. Ειδοποίηση αναστολής.

10 N.74(I)/94 Δήμευση προϊόντων χατόπιν διατάγματος δικαστηρίου. ως "ειδοποίηση αναστολής") που να απαγορεύει στο πρόσωπο στο οποίο αυτή επιδίδεται, για τόση περίοδο όση καθορίζεται σ' αυτή, όχι όμως μεγαλύτερη από έξι μήνες από την ημερομηνία της ειδοποίησης, τη διενέργεια οποιουδήποτε από τα ακόλουθα πράγματα χωρίς τη συγκατάθεση της Εντεταλμένης Υπηρεσίας, δηλαδή τη διάθεση των καταναλωτικών προϊόντων, την προσφορά για διάθεση τους, τη συμφωνία για διάθεση τους ή την έκθεση τους για διάθεση. (2) Ειδοποίηση αναστολής που επιδίδεται από την Εντεταλμένη Υπηρεσία αναφορικά με οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα οφείλει- (α) Να περιγράφει τα προϊόντα κατά τρόπο επαρκή για διακρίβωση της ταυτότητας τους και (β) να εκθέτει τους λόγους για τους οποίους η Εντεταλμένη Υπηρεσία υποπτεύεται ότι έχει γίνει παράβαση διάταξης ασφάλειας σε σχέση με τα προϊόντα αυτά. (3) Ειδοποίηση αναστολής που επιδίδεται από την Εντεταλμένη Υπηρεσία για το σκοπό απαγόρευσης σε πρόσωπο, για οποιαδήποτε περίοδο, από του να διενεργεί οποιοδήποτε πράγμα που αναφέρεται στο εδάφιο (1) σε σχέση με οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα, μπορεί επίσης να απαιτεί από το πρόσωπο αυτό να τηρεί την Εντεταλμένη Υπηρεσία ενήμερη για το πού βρίσκονται καθόλη την περίοδο αυτή οποιαδήποτε από τα προϊόντα αυτά στα οποία το πρόσωπο αυτό έχει οποιοδήποτε συμφέρον. (4) 'Οταν έχει επιδοθεί ειδοποίηση αναστολής σ' οποιοδήποτε πρόσωπο αναφορικά με οποιαδήποτε προϊόντα, καμιά τέτοια περαιτέρω ειδοποίηση δεν μπορεί να επιδοθεί στο πρόσωπο αυτό αναφορικά με τα ίδια προϊόντα, εκτός αν κατά τη λήξη της περιόδου που καθορίζεται στην πιο πάνω ειδοποίηση βρίσκεται σε εκκρεμότητα- (α) Ποινική διαδικασία εναντίον του προσώπου αυτού για αδίκημα αναφορικά με παράβαση διάταξης ασφάλειας σε σχέση με τα προϊόντα (εκτός για αδίκημα δυνάμει του άρθρου 22) ή (β) διαδικασία δήμευσης των προϊόντων δυνάμει του άρθρου 10. (5) Συγκατάθεση που παρέχεται από την Εντεταλμένη Υπηρεσία για τους σκοπούς του εδαφίου (1) μπορεί να επιβάλλει τέτοιους όρους για τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης για την οποία απαιτείται η συγκατάθεση τους οποίους η Εντεταλμένη Υπηρεσία θεωρεί κατάλληλους. 10.-(1) Ανεξάρτητα από την έγερση οποιασδήποτε ποινικής δίωξης για αδίκημα αναφορικά με παράβαση διάταξης ασφάλειας, η Εντεταλμένη Υπηρεσία δύναται, τηρουμένων των εκάστοτε ε-ν ισχύι θεσμών Πολιτικής Δικονομίας, να αποταθεί δια κλήσεως στο δικαστήριο δυνάμει του παρόντος άρθρου, ζητώντας την έκδοση διατάγματος για τη δήμευση οποιωνδήποτε προϊόντων, για το λόγο ότι αυτά παραβαίνουν ή δεν πληρούν οποιαδήποτε διάταξη ασφάλειας. (2) Κατόπιν αίτησης δυνάμει του παρόντος άρθρου, το δικαστήριο προβαίνει στην έκδοση διατάγματος για δήμευση οποιωνδήποτε προϊόντων, μόνο αν ικανοποιηθεί ότι- (α) Πράγματι τα προϊόντα παραβαίνουν ή δεν πληρούν οποιαδήποτε διάταξη ασφάλειας και (β) κανένα λογικό μέσο δεν είναι διαθέσιμο υπό τις περιστάσεις για την αποκατάσταση των προϊόντων αυτών ως ασφαλών για διάθεση. (3) Για άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας προβλέπεται ότι το δικαστήριο μπορεί να τεκμαίρει για τους σκοπούς του άρθρου αυτού ότι οποιαδήποτε προϊόντα παρά-

11 βαίνουν ή δεν πληρούν διάταξη ασφάλειας, εφόσον ικανοποιηθεί ότι έχει γίνει παράβαση οποιασδήποτε τέτοιας διάταξης σε σχέση με προϊόντα τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά των πρωτοαναφερόμενων προϊόντων είτε λόγω ταυτότητας σχεδιασμού τους είτε λόγω του ότι αποτελούν μέρος του ίδιου αποστελλόμενου φορτίου ή σειράς παραγωγής είτε άλλως πως. (4) Με την επιφύλαξη του εδαφίου (5), όταν οποιαδήποτε προϊόντα δημεύονται δυνάμει των διατάξεων του παρόντος άρθρου, τότε αυτά θα καταστρέφονται σύμφωνα με οδηγίες που θα δίνει το δικαστήριο. (5) Εκδίδοντας διάταγμα δυνάμει του παρόντος άρθρου, το δικαστήριο δύναται, αν το κρίνει σκόπιμο, να διατάξει όπως τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το διάταγμα, αντί να καταστραφούν, παραδοθούν σε πρόσωπο που θα ορίσει το δικαστήριο, υπό τον όρο ότι το πρόσωπο αυτό- (α) Δε θα διαθέσει τα προϊόντα αυτά σ' οποιοδήποτε πρόσωπο, εκτός για σκοπούς διάθεσης τους ως άχρηστο υλικό και (β) θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε διαταγή πληρωμής εξόδων ή δαπανών που εκδόθηκε εναντίον του στα πλαίσια της διαδικασίας έκδοσης του διατάγματος για τη δήμευση των προϊόντων. 11.-<1) Η Εντεταλμένη Υπηρεσία έχει εξουσία, για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει γίνει παράβαση οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας σε σχέση με οποιαδήποτε καταναλωτικά προϊόντα, να προβαίνει, ή να εξουσιοδοτεί λειτουργό της να προβαίνει, σε οποιαδήποτε αγορά καταναλωτικών προϊόντων. (2) Όταν οποιαδήποτε προϊόντα που αγοράζονται δυνάμει του παρόντος άρθρου, από ή για λογαριασμό της Εντεταλμένης Υπηρεσίας, υποβάλλονται σε δοκιμή και η δοκιμή αυτή οόηγεί- (α) Στην έγερση ποινικής δίωξης για αδίκημα αναφορικά με παράβαση οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας σε σχέση με τα προϊόντα ή (β) σε διαδικασία δήμευσης των προϊόντων δυνάμε^του άρθρου 10 ή (γ) στην επίδοση ειδοποίησης αναστολής αναφορικά με οποιαδήποτε προϊόντα δυνάμει του άρθρου 9, και η Εντεταλμένη Υπηρεσία καλείται προς τούτο και είναι πρακτικά δυνατό σ' αυτή να συμμορφωθεί σε τέτοια απαίτηση, τότε η Εντεταλμένη Υπηρεσία θα επιτρέπει στο πρόσωπο από το οποίο έχουν αγοραστεί τα προϊόντα, ή σ' οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο είναι μέρος στην ποινική διαδικασία ή στη διαδικασία δήμευσης ή το οποίο έχει συμφέρον σ' οποιαδήποτε προϊόντα τα οποία αφορά η ειδοποίηση αναστολής, να υποβάλει τα προϊόντα σε δοκιμή. 12.-(1) Τηρουμένων των επόμενων διατάξεων του παρόντος άρθρου, δεόντως εξουσιοδοτημένος λειτουργός της Εντεταλμένης Υπηρεσίας μπορεί, κατά οποιαδήποτε εύλογη ώρα και επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό της ιδιότητας του, εφόσον του ζητηθεί, να ασκήσει οποιαδήποτε από τις εξουσίες που του χορηγούνται από τις επόμενες διατάξεις του παρόντος άρθρου. (2) Ο εξουσιοδοτημένος λειτουργός μπορεί, για να διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση διάταξης ασφάλειας, να επιθεωρεί οποιαδήποτε προϊόντα και να εισέρχεται σ' οποιαδήποτε υποστατικά, εκτός από εκείνα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως κατοικία προσώπου. (3) Ο εξουσιοδοτημένος λειτουργός μπορεί, για να διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση διάταξης ασφάλειας, να εξετάζει οποιαδήποτε διαδικασία (περιλαμβανομένων οποιωνδήποτε διευθετήσεων για διεξαγωγή δοκιμής) σχετική με την παραγωγή οποιωνδήποτε προϊόντων. Δοκιμαστικές αγορές. Εξουσία έρευνας και κατάσχεσης.

12 Ειδοποίηση κατάσχεσης. Ένταλμα εισόδου χαι στατικών. Κεφ του του του του του του του (4) Αν ο εξουσιοδοτημένος λειτουργός έχει εύλογη αιτία να υποπτεύεται ότι έχει παραβιαστεί οποιαδήποτε διάταξη ασφάλειας σε σχέση με οποιαδήποτε προϊόντα, τότε αυτός μπορεί- (α) Για να διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση διάταξης ασφάλειας σε σχέση με τα προϊόντα, να απαιτήσει από οποιοδήποτε πρόσωπο που διεξάγει επιχείρηση ή που απασχολείται σε σχέση με επιχείρηση να παρουσιάσει οποιαδήποτε αρχεία σχετικά με την επιχείρηση (β) για να διαπιστωθεί (με δοκιμή ή άλλως πως) οποιαδήποτε τέτοια παράβαση, να κατάσχει και να κατακρατήσει τα προϊόντα (γ) να πάρει αντίγραφα των αρχείων που παρουσιάζονται δυνάμει της παραγράφου (α) ή οποιαδήποτε γενομένης καταχώρησης σ' αυτά. (5) Ο εξουσιοδοτημένος λειτουργός μπορεί να κατάσχει και να κατακρατήσει- (α) Οποιαδήποτε προϊόντα ή αρχεία τα οποία έχει εύλογη αιτία να πιστεύει ότι μπορεί να χρειαστούν για αποδεικτικούς σκοπούς σε ποινική διαδικασία για αδίκημα αναφορικά με παράβαση οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας (β) οποιαδήποτε προϊόντα τα οποία έχει εύλογη αιτία να υποπτεύεται ότι δυνατό να υπόκεινται σε δήμευση δυνάμει του άρθρου 10. (6) Εφόσον και στην έκταση που κρίνεται λογικά αναγκαίο για την πρόληψη παράβασης οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας, ο εξουσιοδοτημένος λειτουργός μπορεί, για ενάσκηση της εξουσίας του δυνάμει του εδαφίου (4) ή (5) για κατάσχεση οποιωνδήποτε προϊόντων ή αρχείων- (α) Να απαιτήσει απ' οποιοδήποτε πρόσωπο, που έχει εξουσία να το πράξει, να ανοίξει οποιοδήποτε εμπορευματοκιβώτιο ή οποιαδήποτε μηχανή αυτόματης πώλησης και (β) να ανοίξει ή διαρρήξει ο ίδιος οποιοδήποτε/τέτοιο εμπορευματοκιβώτιο ή μηχανή, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση στην απαίτηση του δυνάμει της παραγράφου (α) σε σχέση με το εμπορευματοκιβώτιο ή τη μηχανή αυτή. 13. Εξουσιοδοτημένος λειτουργός ο οποίος προβαίνει σε κατάσχεση οποιωνδήποτε προϊόντων ή αρχείων δυνάμει του άρθρου 12 οφείλει να πληροφορεί τα ακόλουθα πρόσωπα ότι τα προϊόντα, τα αρχεία ή τα βιβλία έχουν τοιουτοτρόπως κατασχεθεί, δηλαδή- (α) Το πρόσωπο από το οποίο αυτά έχουν κατασχεθεί και (β) στην περίπτωση εισαγόμενων προϊόντων τα οποία κατάσχονται μέσα σ' οποιοδήποτε υποστατικό υπό τον έλεγχο των τελωνειακών αρχών της Δημοκρατίας, τον εισαγωγέα των προϊόντων αυτών. 14.-{1) Τηρουμένων κατά τα λοιπά των σχετικών με την έκδοση και εκτέλεση δικαστικών ενταλμάτων έρευνας διατάξεων του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, Επαρχιακός Δικαστής, με βάση ένορκη καταγγελία- (α) Αφού ικανοποιηθεί ότι υπάρχει βάσιμος λόγος να πιστεύει- (ί) Ότι οποιαδήποτε προϊόντα ή αρχεία, τα οποία οποιοσδήποτε εξουσιοδοτημένος λειτουργός έχει εξουσία δυνάμει του άρθρου 12 να επιθεωρεί, βρίσκονται σε οποιαδήποτε υποστατικά και ότι η επιθεώρηση τους είναι πιθανόν να αποκαλύψει αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη οποιασδήποτε παράβασης οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας ή

13 (ϋ) ότι τέτοια παράβαση έχει λάβει ή λαμβάνει χωράν ή πρόκειται να λάβει χωράν σ' οποιαδήποτε υποστατικά και (β) αφού ικανοποιηθεί επίσης είτε- (ϊ) Ότι η είσοδος στα υποστατικά έχει εμποδιστεί ή είναι πιθανόν να εμποδιστεί και ότι έχει δοθεί στον κάτοχο αυτών ειδοποίηση περί της προθέσεως για αίτηση τέτοιου εντάλματος είτε (ii) ότι η αίτηση άδειας εισόδου ή η παροχή τέτοιας ειδοποίησης θα ματαίωνε το σκοπό της εισόδου είτε (iii) ότι τα υποστατικά είναι κενά κατοχής ή ότι ο κάτοχος τους λείπει προσωρινά και ότι θα ματαιωνόταν ο σκοπός της εισόδου αν αναμενόταν η επιστροφή του, μπορεί να εκδώσει δικαστικό ένταλμα, με ισχύ ενός μηνός, που να εξουσιοδοτεί οποιοδήποτε λειτουργό της Εντεταλμένης Υπηρεσίας να εισέλθει στα υποστατικά, ασκώντας και βία, αν παραστεί ανάγκη. (2) Εξουσιοδοτημένος λειτουργός που εισέρχεται σ' οποιαδήποτε υποστατικά δυνάμει των διατάξεων του εδαφίου (2) του άρθρου 12 ή δυνάμει δικαστικού εντάλματος δυνάμει του εδαφίου (1) του παρόντος άρθρου, μπορεί να έχει μαζί του τέτοια άλλα πρόσωπα και τέτοιο εξοπλισμό τον οποίο δυνατό να θεωρήσει απαραίτητο. (3) Εγκαταλείποντας οποιαδήποτε υποστατικά στα οποία πρόσωπο είναι εξουσιδοτημένο να εισέλθει κατόπιν δικαστικού εντάλματος δυνάμει του εδαφίου (1), το πρόσωπο αυτό οφείλει, αν τα υποστατικά είναι κενά κατοχής ή αν ο κάτοχος τους λείπει προσωρινά, να τα εγκαταλείψει σε όποια ασφαλή κατάσταση τα βρήκε, ιδιαίτερα από την άποψη της έξωθεν παραβίασης τους 15. Όταν οποιαδήποτε προϊόντα που κατάσχονται δυνάμει της παραγράφου (β) του εδαφίου (4) του άρθρου 12 υποβάλλονται σε δοκιμή ο λειτουργός οφείλει να πληροφορεί τα πρόσωπα που αναφέρονται στο άρθρο 13 για το αποτέλεσμα της δοκιμής και, ανία) Έχει εγερθεί ποινική διαδικασία για αδίκημα αναφορικά με παράβαση οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας σε σχέση με τα προϊόντα ή έχει αρχίσει η διαδικασία δήμευσης των προϊόντων δυνάμει του άρθρου 10 ή έχει επιδοθεί ειδοποίηση αναστολής αναφορικά με οποιαδήποτε προϊόντα δυνάμει του άρθρου 9- και (β) ο εξουσιοδοτημένος λειτουργός καλείται προς τούτο και είναι πρακτικά δυνατό σ' αυτόν να συμμορφωθεί με τέτοια απαίτηση, τότε ο εξουσιοδοτημένος αυτός λειτουργός θα επιτρέπει σ' οποιοδήποτε πρόσαιτο που είναι μέρος στην ποινική διαδικασία ή στη διαδικασία δήμευσης ή, ανάλογα με την περίπτωση, έχει συμφέρον στα προϊόντα τα οποία αφορά η ειδοποίηση αναστολής να υποβάλει τα προϊόντα σε δοκιμή. 16.-(1) Οποιοδήποτε πρόσωπο που έχει συμφέρον σ' οποιαδήποτε προϊόντα τα οποία κατακρατούνται δυνάμει οποιασδήποτε διάταξης του παρόντος Νόμου από την Εντεταλμένη Υπηρεσία ή απ' οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο λειτουργό δύναται να αποταθεί για έκδοση διατάγματος για επιστροφή των προϊόντων σ' αυτό ή σε άλλο πρόσωπο. (2) Αίτηση δυνάμει του παρόντος άρθρου δύναται να υποβληθεί στο δικαστήριο. (3) Κατόπιν αίτησης στο δικαστήριο δυνάμει του παρόντος άρθρου, το δικαστήριο προβαίνει στην έκδοση του αιτούμενου διατάγματος για την επιστροφή των προϊόντων, μόνο αν ικανοποιηθεί ότι- Δοχιμή κατασχεθέντων προϊόντων. Αίτηση για διάταγμα επιστροφής

14 (α) (β) Ποινική διαδικασία για αδίκημα αναφορικά με παράβαση οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας σε σχέση με τα προϊόντα ή διαδικασία δήμευσης των προϊόντων δυνάμει του άρθρου 10 δεν έχει εγερθεί ή, αν έχει εγερθεί, αυτή έχει περατωθεί χωρίς να δημευθούν τα προϊόντα και σε περίπτωση που τέτοια διαδικασία δεν έχει εγερθεί, ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πέραν των έξι μηνών αφότου τα προϊόντα κατασχέθηκαν. Εξουσία τελωνειακών λειτουργών για κατακράτηση Εξουσία του Διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων για αποκάλυψη πληροφοριών. ΜΕΡΟΣ V ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 17.-{1) Τελωνειακός λειτουργός μπορεί, για διευκόλυνση της ενάσκησης από την Εντεταλμένη Υπηρεσία ή από τον εξουσιοδοτημένο λειτουργό της οποιασδήποτε από τις αρμοδιότητες που χορηγούνται από τον παρόντα Νόμο στην Εντεταλμένη Υπηρεσία ή σε εξουσιοδοτημένο λειτουργό της για τους σκοπούς των διατάξεων ασφάλειας, να κατάσχει οποιαδήποτε εισαγόμενα προϊόντα και να τα κατακρατεί για περίοδο που δεν υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες. (2) Οτιδήποτε κατάσχεται και κατακρατείται δυνάμει του παρόντος άρθρου θα τυγχάνει χειρισμού κατά τη διάρκεια της κατακράτησης του κατά τρόπο που ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων θα διατάξει. (3) Η αναφορά στο εδάφιο (1) σε τρεις εργάσιμες ημέρες αφορά περίοδο εβδομήντα δύο ωρών, που υπολογίζονται από το χρόνο της κατάσχεσης των προϊόντων, αλλά δεν περιλαμβάνεται στην περίοδο αυτή ο χρόνος των Σαββάτων, Κυριακών και των δημόσιων αργιών. 18.-{1) Εφόσον κρίνεται κατάλληλο για διευκόλυνση της ενάσκησης από την Εντεταλμένη Υπηρεσία ή από οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο λειτουργό της οποιασδήποτε αρμοδιότητας που χορηγείται σ' αυτούς από τον παρόντα Νόμο για τους σκοπούς των διατάξεων ασφάλειας, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων μπορεί να εξουσιδοτήσει την αποκάλυψη στο λειτουργό αυτό οποιασδήποτε πληροφορίας που λαμβάνεται για σκοπούς ενάσκησης από το Διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων των αρμοδιοτήτων του σε σχέση με εισαγόμενα προϊόντα. (2) Η αποκάλυψη πληροφοριών που γίνεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο δυνάμει του εδαφίου (1) θα γίνεται σύμφωνα με οδηγίες του Διευθυντή του Τμήματος Τελωνείων και μπορεί να γίνει μέσω τέτοιων προσώπων που ενεργούν για λογαριασμό του προσώπου αυτού και κατά τις οδηγίες του. (3) Οι πληροφορίες μπορούν να αποκαλύπτονται σε πρόσωπο δυνάμει του εδαφίου (1), ανεξάρτητα αν η αποκάλυψη τους έχει ζητηθεί ή όχι από ή για λογαριασμό του προσώπου αυτού. ποινή για γενίκήζ απαίτη- σης ασφάλειας, ΜΕΡΟΣ VI ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ 19. Πρόσωπο το οποίο είναι ένοχο αδικήματος, δυνάμει του εδαφίου (1) του α θθ ου 4, υπόκειται οΐ. φυλάκιση για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες λίρες ή και στις δύο αυτές ποινές.

15 2β.-<1) Όταν κανονισμοί ασφάλειας απαγορεύουν σε πρόσωπο να διαθέτει ή να προσφέρεται ή να συμφωνεί να διαθέτει οποιαδήποτε προϊόντα ή να εκθέτει ή να κατέχει για σκοπούς διάθεσης οποιαδήποτε προϊόντα, το πρόσωπο αυτό είναι ένοχο αδικήματος, αν παραβεί την απαγόρευση. (2) Όταν κανονισμοί ασφάλειας επιβάλλουν σε πρόσωπο το οποίο κατασκευάζει ή επεξεργάζεται οποιαδήποτε προϊόντα, κατά τη διεξαγωγή της επιχείρησης του- (α) (β) Να διενεργεί συγκεκριμένη δοκιμή ή να χρησιμοποιεί συγκεκριμένη διαδικασία σε σχέση με την κατασκευή ή την επεξεργασία των προϊόντων με σκοπό να διακριβωθεί κατά πόσο τα προϊόντα ικανοποιούν οποιεσδήποτε απαιτήσεις των κανονισμών αυτών ή να χειριστεί ή να μη χειριστεί κατά συγκεκριμένο τρόπο μια ποσότητα προϊόντων το σύνολο ή μέρος των οποίων δεν ικανοποιεί τη δοκιμή αυτή ή δεν ικανοποιεί οποιαδήποτε πρότυπα σχετικά με τη διαδικασία αυτή, τότε το πρόσωπο αυτό είναι ένοχο αδικήματος, αν δε συμμορφωθεί στην υποχρέωση αυτή. (3) Αν πρόσωπο παραβεί διάταξη των κανονισμών ασφάλειας η οποία απαγορεύει ή επιβάλλει την παροχή, με τη βοήθεια σήμανσης ή άλλως πως, πληροφοριών συγκεκριμένου είδους σε σχέση με τα προϊόντα, το πρόσωπο αυτό είναι ένοχο αδικήματος. (4) Όταν κανονισμοί ασφάλειας επιβάλλουν σε οποιοδήποτε πρόσωπο να δώσει πληροφορίες σε άλλο για διευκόλυνση του προσώπου αυτού στην άσκηση οποιασδήποτε αρμοδιότητας του, το πρόσωπο αυτό είναι ένοχο αδικήματος- (α) Αν παραλείψει χωρίς εύλογη αιτία να συμμορφωθεί στην υποχρέωση αυτή ή (β) αν δίδοντας τις πληροφορίες που του ζητούνται- (ί) Προβαίνει σε οποιαδήποτε δήλωση που γνωρίζει ότι είναι αναληθής (ϋ) σε ουσιαστικό σημείο της ή απερίσκεπτα προβαίνει σε οποιαδήποτε δήλωση/ιου είναι αναληθής σε ουσιαστικό σημείο της. (5) Πρόσωπο ένοχο αδικήματος δυνάμει οποιουδήποτε από τα εδάφια (1) μέχρι (4) υπόκειται σε φυλάκιση για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες λίρες ή και στις δυο αυτές ποινές. 21. Πρόσωπο το οποίο παραβαίνει απαγορευτική ειδοποίηση ή ειδοποίηση υποχρεωτικής προειδοποίησης είναι ένοχο αδικήματος και υπόκειται σε φυλάκιση για περίοδο που δεν υπέρβαινα τα δύο χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες λίρες ή και στις δύο αυτές ποινές. 22. Πρόσωπο το οποίο παραβαίνει ειδοποίηση αναστολής είναι ένοχο αδικήματος και υπόκειται σε φυλάκιση για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες λίρες ή και στις δύο αυτές ποινές. 23.-<1) Πρόσωπο είναι ένοχο αδικήματος- (α) Αν παραλείψει, χωρίς εύλογη αιτία, να συμμορφωθεί σε ειδοποίηση που επιδίδεται σ' αυτό δυνάμει του άρθρου 8 ή (β) αν στην προσπάθεια του να συμμορφωθεί σε απαίτηση η οποία δυνάμει της παραγράφου (α) του εδαφίου (2) του άρθρου 8 περιέχεται σε τέτοια ειδοποίηση- Αδικήματα για παράβαση κανονισμών ασφάλειας. Παράβαση απαγορευτικής ειδοποίησης και ειδοποίησης υποχρεωτικής προειδοποίησης. Παράβαση ειδοποίησης αναστολής. Παράλειψη παροχής πληροφοριών και παροχή αναληθών πληροφοριών.

16 Παρακώλυση εξουσιοδοτημένου λειτουργού. Περιορισμοί στην αποκάλυψη πληροφοριών. 5 του του του του του του του (ΐ) Παράσχει πληροφορία που γνωρίζει ότι είναι αναληθής σε ουσιαστικό σημείο της ή (Η) απερίσκεπτα παράσχει πληροφορία που είναι αναληθής σε ουσιοκπικό σημείο της. (2) Πρόσωπο ένοχο αδικήματος δυνάμει του εδαφίου (1) υπόκειται σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες. 24.-{1) Πρόσωπο το οποίο- (α) Εσκεμμένα παρακωλύει εξουσιοδοτημένο λειτουργό της Εντεταλμένης Υπηρεσίας ή οποιοδήποτε τελωνειακό λειτουργό ο οποίος ενεργεί κατ' εφαρμογή οποιασδήποτε διάταξης του παρόντος Νόμου ή (β) εσκεμμένα παραλείπει να συμμορφωθεί σε οποιαδήποτε απαίτηση που επιβάλλεται σ' αυτό απ' οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο λειτουργό της Εντεταλμένης Υπηρεσίας δυνάμει οποιασδήποτε διάταξης του παρόντος Νόμου ή (γ) χωρίς εύλογη αιτία παραλείπει να παράσχει στον πιο πάνω εξουσιοδοτημένο λειτουργό οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ή πληροφορία που εύλογα ζητά ο λειτουργός για το σκοπό ενάσκησης των αρμοδιοτήτων του δυνάμει του παρόντος Νόμου, είναι ένοχο αδικήματος και υπόκειται σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες. (2) Πρόσωπο είναι ένοχο αδικήματος αν, δίδοντας οποιαδήποτε πληροφορία που του ζητείται δυνάμει της παραγράφου (γ) του εδαφίου (1)- (α) Προβαίνει σ' οποιαδήποτε δήλωση που γνωρίζει ότι είναι αναληθής σε ουσιαστικό σημείο ή (β) απερίσκεπτα προβαίνει σε δήλωση που είναι αναληθής σε ουσιαστικό σημείο. (3) Πρόσωπο ένοχο αδικήματος δυνάμει του εδαφίου (2) υπόκειται σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες. 25.-(1) Τηρουμένων των επόμενων διατάξεων του παρόντος άρθρου, πρόσωπο είναι ένοχο αδικήματος, αν αποκαλύψει ή επιτρέψει ή ανεχθεί να διαρρεύσει οποιαδήποτε πληροφορία- (α) Η οποία έχει ληφθεί από αυτό ως αποτέλεσμα συμμόρφωσης οποιουδήποτε άλλου προσώπου σε υποχρέωση που επιβάλλεται από κανονισμούς ασφάλειας ή από οποιαδήποτε άλλη διάταξη του παρόντος Νόμου ή (β) η οποία συνίσταται σε μυστική κατασκευαστική μέθοδο ή σε εμπορικό μυστικό και η οποία έχει ληφθεί από αυτό κατά την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων δυνάμει των διατάξεων του παρόντος Νόμου. (2) Το εδάφιο (1) δεν τυγχάνει εφαρμογής σε αποκάλυψη πληροφορίας, εφόσον η πληροφορία είναι δημοσιευμένη πληροφορία ή η αποκάλυψη γίνεται- (α) Για διευκόλυνση της ενάσκησης των αρμοδιοτήτων οποιουδήποτε προσώπου δυνάμει του παρόντος Νόμου ή των περί Εμπορικών Περιγραφών Νόμων του 1987 μέχρι 1992, του περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου του 1989, των περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας Νόμων του 1975 μέχρι 1983 ή οποιωνδήποτε κανονισμών που εκδίδονται δυνάμει αυτών ή (β) σε σχέση με τη διερεύνηση οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος ή για σκοπούς οποιασδήποτε αστικής ή ποινικής διαδικασίας.

17 (3) Στην παράγραφο (α) του εδαφίου (2) η φράση "αρμοδιότητες οποιουδήποτε προσώπου" περιλαμβάνει και οποιαδήποτε αρμοδιότητα έκδοσης, τροποποίησης και ανάκλησης οποιωνδήποτε κανονισμών ή διαταγμάτων. (4) Πρόσωπο ένοχο αδικήματος δυνάμει του παρόντος άρθρου υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες ή και στις δύο αυτές ποινές. 26.-(1) Όταν η διάπραξη απ' οποιοδήποτε πρόσωπο αδικήματος κατά παράβαση του παρόντος Νόμου οφείλεται σε πράξη ή παράλειψη που γίνεται από άλλο πρόσωπο κατά τη διεξαγωγή οποιασδήποτε επιχείρησης του, το άλλο αυτό πρόσωπο είναι ένοχο του αδικήματος και μπορεί να διωχθεί ποινικά και να τιμωρηθεί δυνάμει του εδαφίου αυτού, ανεξάρτητα αν ασκήθηκε ή όχι ποινική δίωξη εναντίον του πρώτου αναφερόμενου προσώπου. (2) Όταν νομικό πρόσωπο είναι ένοχο αδικήματος δυνάμει του παρόντος Νόμου (περιλαμβανομένης και της ενοχής αυτού δυνάμει του εδαφίου (1)) αναφορικά με οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη η οποία αποδεικνύεται ότι έχει διαπραχθεί με τη συγκατάθεση ή την ανοχή του ή ότι αυτή οφείλεται σε αμέλεια οποιουδήποτε διευθύνοντος συμβούλου, διευθυντή, γραμματέα ή άλλου παρόμοιου αξιωματούχου του νομικού προσώπου ή οποιουδήποτε προσώπου το οποίο εμφανιζόταν ότι ενεργεί με οποιαδήποτε τέτοια ιδιότητα, τότε το πρόσωπο αυτό, καθώς και το νομικό πρόσωπο, είναι ένοχο του αδικήματος αυτού και υπόκειται σε ποινική δίωξη και τιμωρία ανάλογα. (3) Όταν οι υποθέσεις ενός νομικού προσώπου διευθύνονται από τα μέλη του, το εδάφιο (2) εφαρμόζεται σε σχέση με τις πράξεις και τις παραλείψεις ενός μέλους αναφορικά με τις διευθυντικές του αρμοδιότητες ως εάν αυτό ήταν διευθύνων σύμβουλος του νομικού προσώπου. 27.-{1) Τηρουμένων των επόμενων διατάξεων του παρόντος άρθρου, σε ποινική διαδικασία εναντίον οποιουδήποτε προσώπου για αδίκημα στο οποίο εφαρμόζεται το παρόν άρθρο, θα αποτελεί υπεράσπιση για το πρόσωπο αυτό αν αποδείξει ότι έλαβε κάθε λογικό μέτρο και άσκησε κάθε προσήκουσα επιμέλεια για την αποφυγή διάπραξης του αδικήματος. (2) Όταν σ' οποιαδήποτε ποινική διαδικασία εναντίον οποιουδήποτε προσώπου για τέτοιο αδίκημα η προβλεπόμενη στο εδάφιο (1) υπεράσπιση συνεπάγεται ισχυρισμό ότι η διάπραξη του αδικήματος οφείλεται- (α) Σε πράξη ή παράλειψη άλλου ή (β) στο γεγονός ότι αυτό έχει βασιστεί σε πληροφορίες που παρέσχε άλλος, τότε το πρόσωπο αυτό δε δικαιούται, χωρίς άδεια του εκδικάζοντας δικαστηρίου, να επικαλεστεί την υπεράσπιση αυτή, εκτός αν, τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από την ακρόαση της υπόθεσης, έχει επιδώσει ειδοποίηση δυνάμει του εδαφίου (3) στο πρόσωπο το οποίο κινεί την ποινική διαδικασία. (3) Ειδοποίηση δυνάμει του παρόντος εδαφίου πρέπει να παρέχει τέτοιες πληροφορίες για την ταυτότητα ή την υποβοήθηση της εξακρίβωσης της ταυτότητας του προσώπου που διέπραξε την πράξη ή την παράλειψη ή που παρέσχε τις πληροφορίες που είναι στην κατοχή του επιδίδοντας την ειδοποίηση προσώπου κατά το χρόνο της επίδοσης της. (4) Πρόσωπο δε δικαιούται να επικαλεστεί την υπεράσπιση που προβλέπεται στο εδάφιο (1) με τη δικαιολογία ότι έχει βασιστεί σε πληροφορίες που παρέσχε άλλος, εκτός αν αποδείξει ότι ήταν εύλογο υπό τις περιστάσεις γι' αυτό να βασιστεί στις πληροφορίες, λαμβανομένων ιδιαίτερα υπόψη- Ποινική ευθύνη προσώπου άλλου εκτός από τον αυτουργό. Υπεράσπιση προσήκουσας επιμέλειας.

18 Ανάκτηση δαπανών εκτέλεσης. Αποζημίωση για αδικαιολόγητη κατάσχεση και κατακράτηση. (α) Των μέτρων που αυτό το πρόσωπο έχει πάρει, καθώς και εκείνων που μπορούσαν εύλογα να έχουν ληφθεί, για το σκοπό επαλήθευσης των πληροφοριών και (β) του κατά πόσο αυτό το πρόσωπο είχε οποιοδήποτε λόγο να δυσπιστήσει προς τις πληροφορίες. (5) Το παρόν άρθρο εφαρμόζεται στα αδικήματα δυνάμει των άρθρων 4,5(4), 20(1), (2) ή (3), 21 ή 22. ΜΕΡΟΣ VII ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ 28.-(1) Το παρόν άρθρο εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που δικαστήριο καταδικάζει πρόσωπο για αδίκημα αναφορικά με παράβαση οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας σε σχέση με οποιαδήποτε προϊόντα ή εκδίδει διάταγμα για δήμευση προϊόντων δυνάμει του άρθρου 10. (2) Το δικαστήριο έχει εξουσία, επιπρόσθετα από οποιαδήποτε άλλη διαταγή για έξοδα ή δαπάνες να διατάξει το καταδικαζόμενο πρόσωπο ή, ανάλογα με την περίπτωση, οποιοδήποτε πρόσωπο που έχει συμφέρον στα προϊόντα, να αποζημιώσει την Εντεταλμένη Υπηρεσία για οποιαδήποτε δαπάνη στην οποία αυτή υποβλήθηκε ή δυνατό να υποβληθεί- (α) Σε σχέση με οποιαδήποτε κατάσχεση ή κατακράτηση των προϊόντων από ή για λογαριασμό της Εντεταλμένης Υπηρεσίας ή (β) σε σχέση με οποιαδήποτε συμμόρφωση της Εντεταλμένης Υπηρεσίας στις οδηγίες του δικαστηρίου για τους σκοπούς οποιουδήποτε διατάγματος δήμευσης των προϊόντων. 29. Όταν εξουσιοδοτημένος λειτουργός της Εντεταλμένης Υπηρεσίας ασκήσει οποιαδήποτε εξουσία δυνάμει του άρθρου 12 για κατάσχεση και κατακράτηση προϊόντων, η Εντεταλμένη Υπηρεσία φέρει ευθύνη ναχαταβάλει αποζημιώσεις σ' οποιοδήποτε πρόσωπο που έχει συμφέρον στα προϊόντα αυτά αναφορικά με οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά που προκαλείται συνεπεία της άσκησης της εξουσίας αυτής, εφόσον- (α) Δεν υπήρξε οποιαδήποτε παράβαση διάταξης ασφάλειας σε σχέση με τα προϊόντα και (β) η άσκηση της εξουσίας αυτής δεν οφείλεται σ' οποιαδήποτε αμέλεια ή παράλειψη εκ μέρους του προσώπου αυτού. Αστική ευθίινη. ΜΕΡΟΣ VIII ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 30. (1) Υποχρέωση που επιβάλλεται από τη γενική απαίτηση ασφάλειας ή οποιουσδήποτε κανονισμούς ασφαλείας αποτελεί καθήκον οφειλόμενο σ* οποιοδήποτε πρόσωπο που μπορεί να υποστεί ζημιά από παράβαση της υποχρέωσης αυτής. Κατά συνέπεια παράβαση οποιασδήποτε τέτοιας υποχρέωσης δημιουργεί, με την επιφύλαξη οποιασδήποτε περί του αντιθέτου διάταξης στους κανονισμούς, των υπερασπίσεων και των άλλων συνακόλουθων νομικών αρχών που εφαρμόζονται σε αγωγές για αθέτηση θέσμιων καθηκόντων, αγώγιμο δικαίωμα προς όφελος του ζημιωθέντος προσώπου. (2) Η δυνάμει του εδαφίου (1) ευθύνη δεν μπορεί να περιοριστεί ή να αποκλειστεί με οποιοδήποτε συμβατικό όρο, με οποιαδήποτε ειδοποίηση ή, με την επιφύλαξη

19 της προβλεπόμενης OTO εδάφιο (1) εξουσίας για περιορισμό ή για αποκλεισμό αυτής σε κανονισμούς ασφάλειας, με οποιαδήποτε άλλη πρόνοια. (3) Στο παρόν άρθρο ο όρος "ζημιά" σημαίνει σωματική βλάβη και Θάνατο. 31. Με την επιφύλαξη οποιασδήποτε περί του αντιθέτου πρόνοιας στην ίδια τη συμφωνία, συμφωνία δεν καθίσταται άκυρη και μη εκτελεστή ένεκα μόνον του λόγου της παράβασης οποιασδήποτε διάταξης ασφάλειας του παρόντος Νόμου. 32.-(1) Κάθε έγγραφο το οποίο απαιτείται ή επιτρέπεται δυνάμει του παρόντος Νόμου να επιδοθεί σε πρόσωπο μπορεί να επιδοθεί- (α) Με ιδιόχειρη παράδοση στο ίδιο ή με την άφεση του εγγράφου στην προσήκουσα διεύθυνση αυτού ή με την αποστολή του εγγράφου ταχυδρομικώς στο ίδιο στη διεύθυνση αυτή ή (β) αν το πρόσωπο αυτό είναι νομικό πρόσωπο, με επίδοση του εγγράφου σύμφωνα με την παράγραφο (α) στο γραμματέα ή στο διευθυντή ή σ' οποιοδήποτε διευθύνοντα σύμβουλο του νομικού προσώπου- ή (γ) αν το πρόσωπο αυτό είναι εταιρεία η οποία δεν έχει νομική προσωπικότητα, με επίδοση του εγγράφου σύμφωνα με την παράγραφο (α) σ' έναν από τους εταίρους ή σε πρόσωπο το οποίο έχει τον έλεγχο ή τη διεύθυνση των εργασιών της εταιρείας αυτής. (2) Για τους σκοπούς του εδαφίου (1), η προσήκουσα διεύθυνση οποιουδήποτε προσώπου στο οποίο μπορεί να επιδοθεί έγγραφο δυνάμει του παρόντος Νόμου θα είναι η τελευταία γνωστή διεύθυνση αυτού, εξαιρουμένων των επόμενων περιπτώσεων: (α) Στην περίπτωση επίδοσης σε νομικό πρόσωπο ή στο γραμματέα ή στο διευθυντή ή στο διευθύνοντα σύμβουλο του, η προσήκουσα διεύθυνση θα είνα η διεύθυνση του εγγεγραμμένου ή του κεντρικού γραφείου του νομικού προσώπου (β) στην περίπτωση επίδοσης σε εταιρεία η οποία δεν έχει νομική προσωπικότητα ή σε εταίρο ή σε πρόσωπο το οποίο έχει τον έλεγχο ή τη διεύθυνση των εργασιών της εταιρείας αυτής, η προσήκουσα διεύθυνση Θα είναι το κεντρικό γραφείο της εταιρείας αυτής, και για τους σκοπούς του παρόντος εδαφίου το κεντρικό γραφείο ενός νομικού προσώπου εγγεγραμμένου εκτός της Δημοκρατίας ή μιας εταιρείας η οποία δεν έχει νομική προσωπικότητα και η οποία διεξάγει εργασίες εκτός της Δημοκρατίας Θα είναι το κεντρικό γραφείο αυτών στη Δημοκρατία. 33. Ο παρών Νόμος τίθεται σε ισχύ μετά τηνπάροδο δύο μηνών από τη δημοσίευσήτου στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Διαφύλαξη του κύρους συμφωνιών. Επίδοση εγγράφων κτλ. Ημερομηνία έναρξης ισχύος.

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3822, 19/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪOΝΤΩΝ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3822, 19/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪOΝΤΩΝ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪOΝΤΩΝ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 2001/95/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91

E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 E.E., Παρ. I, Αρ. 2659, 13.12.91 2005 Ν. 222/91 Ο περί Στεγών για Ηλικιωμένους και Αναπήρους Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

849 Ν. 105(Ι)/95. Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3028, 29.12.95

849 Ν. 105(Ι)/95. Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3028, 29.12.95 Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3028, 29.12.95 849 Ν. 105(Ι)/95 Ο περί Ελαττωματικών Προϊόντων (Αστική Ευθύνη) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3513, 13/7/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3513, 13/7/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3513 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί της Ένδειξης της Κατανάλωσης Ενέργειας και Άλλων Βασικών Πόρων των Οικιακών Συσκευών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646,

(ui) (iv) E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, E.E:, Παρ. I, 1883 Ν. 199/91 Αρ. 2646, 8.11.91 Ο περί Επικίνδυνων Ουσιών Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 2(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3039 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Κέντρων Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 286, 31.10.2009, σ. 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

130(Ι)/2013 Ο ΠΕΡΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

130(Ι)/2013 Ο ΠΕΡΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4411, 1.11.2013 Ν. 130(Ι)/2013 130(Ι)/2013 Ο ΠΕΡΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L88, 4.4.2011, σ. 5. Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3414 της 23ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ EΝΩΣΗΣ 184(I)/2011 Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 27, 30.1.2010,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4092, 20/10/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2006 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ (α) Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4345, 10/7/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4345, 10/7/2012 Αρ. 4345, 10.7.2012 104(Ι)/2012 Ο ΠΕΡΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3592, 5/4/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3592, 5/4/2002 Ο περί των Βασικών Απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν Καθορισμένες Κατηγορίες Προϊόντων Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 39(I)/2017 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4598 Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 313 Ο περί Υγιεινής των Τροφίμων Φυτικής Προέλευσης στο Στάδιο της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΩΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΣΣΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο (α) «Κανονισμός 2782/75(ΕΟΚ)

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806,

E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2806, 9.7.93 442 Κ.Δ.Π. 175/93 Αριθμός 175 Οι περί Άμυνας (Εξαγωγή Εμπορευμάτων) Κανονισμοί του 1993 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 5 του περί Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 98(Ι) του 2003. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 3/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2673 της 24ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Εμπορικών Περιγραφών (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 54(Ι) του 1996 4(Ι) του 2000 122(Ι) του 2000 40(Ι) του 2001 151(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - (α) «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 881/92 του Συμβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 61(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Αριθμός 61(Ι) του 2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 61(Ι)/2018 Αρ. 4658, 27.6.2018 Ο περί Ελέγχου της Διακίνησης Εμπορευμάτων που Παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας Νόμος του 2018 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4005, 16/6/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4005, 16/6/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 42, 23.02.1970, σ. 1. L337, 13.11.2004, σ.13. «Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, 25.2.2015 Ν. 23(Ι)/2015 23(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ YΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 62(Ι) του 2016 Ο ΠΕΡΙ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ (ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ TOY 2016

Αριθμός 62(Ι) του 2016 Ο ΠΕΡΙ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ (ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ TOY 2016 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4564, 25.4.2016 754 Ν. 62(Ι)/2016 Ο περί Εκπομπών Φθοριούχων Αερίων Θερμοκηπίου (Συγκράτηση, Πρόληψη και Μείωση) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 285, 31.10.2009, σ. 10. Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4231, 19/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 270 5 του 1965 88(Ι) του 1995 132(Ι) του 2001 63(Ι) του 2003

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4235, 19/3/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4235, 19/3/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΦΘΟΡΙΟΥΧΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Ε.Ε.: L 161, 14.6.2006,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟ Προοίμιο. 122(Ι) του 2003. Για σκοπούς τροποποίησης της υφιστάμενης περί ηλεκτρισμού νομοθεσίας, έτσι ώστε να συνάδει με τον περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3831, 5/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3831, 5/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. O παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000 Ο περί περί Εμπόρων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (Επίδειξη και Δοκιμή) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟ --------------------------------------- Προοίμιο. Για σκοπούς καλύτερης εναρμόνισης με τις πράξεις της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2037/2000, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170,

E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, E.E. Παρ. 1(1) 1302 Ν. 75(Ι)/97 Αρ. 3170, 25.7.97 Ο περί Συλλογικών Στοιχημάτων (Ρύθμιση και Φόρος) Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3601, 10/5/2002 Ο περί Ταξινόμησης των Σφάγιων των Χονδρών Βοοειδών, Χοίρων και Προβατοειδών και Αναφοράς των Τιμών αυτών Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ (ΑΡ.2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4118, 21/3/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4118, 21/3/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Προστασίας των Μισθών Νόμος του 2007. Ερμηνεία.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4193, 27/2/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4193, 27/2/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 148(Ι) του 2003 40(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Bουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007 54(Ι) του 2009. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996

Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996 Ε.Ε. Παρ. Ι(I), Αρ. 4547, 31.12.2015 Ν. 216(I)/2015 Ν. 216(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ) ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1996 Η Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4154, 31/12/2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4154, 31/12/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4162, 2/5/2008

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4162, 2/5/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 14(Ι)του 2000 237(I) του 2004 93(Ι) του 2007. 1. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 «ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ» Για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4089, 28/7/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4089, 28/7/2006 Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2006 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 124(Ι) του 2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4270, 18/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4270, 18/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων - Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L 218, 13.8.2008, σ. 30.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3822, 19/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3822, 19/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 3330/91 του Συμβουλίου, της 7 ης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθμός 4118 Τετάρτη, 21 Μαρτίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι. Αριθμός 4118 Τετάρτη, 21 Μαρτίου Ν. 35(Ι)/2007 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4118 Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 395 Ο περί Προστασίας των Μισθών Νόμος του 2007 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 167(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4585, 6.12.2016 Ν. 132(Ι)/2016 132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3415, 30/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3415, 30/6/2000 Ο περί Ελέγχου των Παραπλανητικών και Συγκριτικών Διαφημίσεων Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 92(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΑΥΓΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4137, 27/7/2007 Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ο ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΗΧΟΥ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001 Ο περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήση Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Νομικής Αρωγής Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 165(I) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) 263 Κ.Δ.Π. 30/97 Αρ. 3120, 31.1.97 Αριθμός 30 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1997, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή, δημοσιεύονται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3853, 3/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3853, 3/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μεταφοράς στην Κυπριακή έννομη

Διαβάστε περισσότερα

εξουσιοδοτήσεων. ος '

εξουσιοδοτήσεων. ος ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 305 Κ.Δ.Π. 80/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 80 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Γενικές Εξουσιοδοτήσεις) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου για Τρίτο Παιδί Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 8(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3413, 16/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3413, 16/6/2000 Ο περί Περιουσίας Αποθανόντων Προσώπων (Φορολογικές Διατάξεις) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Αρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 78(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4135, 18/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ --------------------- Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της. E.E L 166, 11.6.1998, σ.51: L

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3419, 14/7/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3419, 14/7/2000 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 117(I) του 2000 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟ ΟΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Ή ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000

Ο ΠΕΡΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟ ΟΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Ή ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 3417, 7.7.2000 Ν. 100(Ι)/2000 Ο περί Ενηµέρωσης του Εργοδοτουµένου από τον Εργοδότη για τους Όρους που διέπουν τη Σύµβαση ή τη Σχέση Εργασίας Νόµος του 2000 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΛΕΤΙΚΗ Ή ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΛΕΤΙΚΗ Ή ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΛΕΤΙΚΗ Ή ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: «Οδηγία 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4083, 20/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο-

147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο- Ε.Ε. Παρ. I(I), Αρ. 4535, 16.10.2015 Ν. 147(Ι)/2015 147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο-

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2284,

E.E., Παρ. I, Αρ. 2284, E.E., Παρ. I, Αρ. 2284, 24.12.87 1661 Ν. 314/87 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2516, Ν. 111/90

E.E., Παρ. I, Αρ. 2516, Ν. 111/90 E.E., Παρ. I, Αρ. 2516, 29.6.90 1341 Ν. 111/90 Ο περί Εκτάκτου-Εισφοράς (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Παρ. Ν. 100(Ι)/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Ο περί Φαρµάκων Ανθρώπινης Χρήσης Ποιότητας, Προµήθειας και Τιµών) (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4229, 5/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4229, 5/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ --------------------- Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3480, 9/3/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3480, 9/3/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3480 της 9ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2001 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Διεθνούς Συνεργασίας σε Ποινικά Θέματα Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4076, 17/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ) ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 13(Ι) του 1993

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91

E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91 E.E., Παρ. I, 1045 Ν. 60/91 Αρ. 2584, 22.3.91 Ο περί Παραγωγής και Εμπορίας Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 648 Ν. 25(Ι)/95 Αρ. 2962,17.3.95

E.E. Παρ. 1(1) 648 Ν. 25(Ι)/95 Αρ. 2962,17.3.95 E.E. Παρ. 1(1) 648 Ν. 25(Ι)/95 Αρ. 2962,17.3.95 Ο περί Χορήγησης Κοινωνικής Σύνταξης Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφωνά με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4435, 14.3.2014 34(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΒΙΟΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4435, 14.3.2014 34(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΒΙΟΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4435, 14.3.2014 Ν. 34(Ι)/2014 34(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΒΙΟΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014 Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 167, 27.6.2012, σ.1. Για σκοπούς, μεταξύ άλλων, μερικής εφαρμογής της

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. 1, Αρ. 2571, Ν. 3/91

E.E., Παρ. 1, Αρ. 2571, Ν. 3/91 E.E., Παρ. 1, Αρ. 2571,18.1.91 5 Ν. 3/91 Ο περί Επιτρόπου Διοικήσεως Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3738, 18/7/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3738, 18/7/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Ελέγχου της τίτλος. Μεσιτείας Ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016

Αριθμός 97(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1978 ΕΩΣ 2016 863 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 97(Ι)/2017 Αρ. 4612, 14.7.2017 Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4452, (Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4452, (Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4452, 11.7.2014 Ν. 97(Ι)/2014 97(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 64(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα