Ο εθελοντισμός και η κοινωνική διαπολιτισμική δραστηριοποίηση στο Δήμο μας. Άριστος Μελής Λουκάς Ιατρού Αθηνά Κυριάκου Μαρίνος Μαραθεύτης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο εθελοντισμός και η κοινωνική διαπολιτισμική δραστηριοποίηση στο Δήμο μας. Άριστος Μελής Λουκάς Ιατρού Αθηνά Κυριάκου Μαρίνος Μαραθεύτης"

Transcript

1 Ο εθελοντισμός και η κοινωνική διαπολιτισμική δραστηριοποίηση στο Δήμο μας Άριστος Μελής Λουκάς Ιατρού Αθηνά Κυριάκου Μαρίνος Μαραθεύτης

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ;

3 Είναι η προσφορά; Είναι ποιοτικός χρόνος; Έχει αξία; ή μονάδα μέτρησης; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα.. Ο Δήμος μας από την ίδρυση του 1986 λειτουργεί το θεσμό του εθελοντισμού και στόχο έχει την συνεχή βελτίωση. Σήμερα μετά από πρόσκληση του Δήμου Νέας Σμύρνης και μέσω του προγράμματος NEW SPUR θα παρουσιάσουμε μέρος της προσφοράς των εθελοντών μας στον κοινωνικό, αθλητικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό τομέα στο Δήμο μας.

4 Κοινωνικός Τομέας

5 Κοινωνικό Παντοπωλείο Μετά την οικονομική κρίση που δέχτηκε το νησί μας αρχές του 2012 δημιουργήθηκε η ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών παντοπωλείων. Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τις ενοριακές εκκλησίες, δημιούργησε πρώτος σε σχέση με άλλους Δήμους στο νησί μας και πρόσφερε υπηρεσίες προς τους Δημότες μας. Μερικές από αυτές ήταν: Παροχή και ετοιμασία πέραν των 300 πακέτων μηνιαίως με τρόφιμα και είδη υγιεινής Ρουχισμός Μικροέπιπλα Ήδη βρεφικής ηλικίας και έπιπλα Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Υποτροφίες σε φοιτητές Κοινωνική και οικογενειακή συμβουλευτική Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας συμπαραστάθηκαν στο έργο αυτό χωρίς ο Δήμος μας να έχει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση εκτός από υπηρεσιακές ώρες εργατοϋπαλλήλων. Τόσο οικονομικά όσον και εργατικά ήταν αποκλειστικά από εθελοντική εργασία. Σήμερα το δύσκολο αυτό έργο της σίτισης το έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι εκκλησίες του Δήμου μας.

6

7 Πολυδύναμο Κέντρο 1) Πρόγραμμα ΔΑΨΗ (Δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία ηλικιωμένων). Δραστηριοποίηση των ατόμων της τρίτης ηλικίας για την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού. Συμμετοχή σε δραστηριότητες: Γυμναστική, Χορός, Μουσική, Χειροτεχνία, Θρησκευτική συζήτηση, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές. Συμμετοχή σε μονοήμερες εκδρομές 1 φορά το μήνα. 2) Πρόγραμμα Παιδικής Λέσχης. Βοήθεια προς τις γυναίκες στην αγορά εργασίας. Κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από ομαδικά βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια. Παροχή μεσημεριανού γεύματος. Βοήθεια στο διάβασμα. Παροχή χαμηλών διδάκτρων για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

8 Πρόγραμμα ΔΑΨΗ (Δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία ηλικιωμένων).

9 Αγιασμός Υγεία Εκδρομές και Εορταστικά πάρτι

10 Χορογραφίες Γυμναστική Χειροτεχνίες

11 Εκμάθηση Η/Υ Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών Κατάρτιση και Ενημέρωση

12 Πρόγραμμα Παιδικής Λέσχης.

13 Εκδηλώσεις των Παιδικών Λεσχών εντός του Πολυδύναμο Κέντρου

14

15 Μαθήματα Κολύμβησης Μαθήματα Αυτοάμυνας Μαθήματα Χορού

16 Αιμοδοσία Η επιτροπή αποτελείται από Δημότες Εθελοντές. Γίνονται 3 αιμοδοσίες το χρόνο. Επιχορηγούνται από το Δήμο μας. Είναι η μεγαλύτερη Δημοτική Αιμοδοσία της Κύπρου με 150 περίπου μπουκάλες αίμα κάθε φορά.

17 Παρατηρητής της Γειτονιάς Ο θεσμός αυτός άρχισε να λειτουργά από το 2012 με μόνο 100 εθελοντές, στο Δήμο μας. Σήμερα, έχουμε ξεπεράσει τους 3000 και αυξάνονται μέρα με την μέρα. Αρχικά ήταν πολύ δύσκολο για να λειτουργήσει ο Θεσμός αυτός στο Δήμο μας λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης με νέες οικογένειες, νεαρά ζευγάρια, και την αποξένωση που υπάρχει μεταξύ του κόσμου. Σιγά σιγά και με τη βοήθεια των Αστυνομικών της Γειτονιάς καταφέραμε να αυξήσουμε τους αριθμούς εγγραφής. Εκπαίδευση και Κατάρτιση των Εθελοντών

18 Το Πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» είναι μια στρατηγική Πρόληψης του Εγκλήματος Όπου η Αστυνομία σε συνεργασία με τους Δήμους ενημερώνει τους πολίτες για τα εγκλήματα που γίνονται στην περιοχή τους ή που μπορεί να την επηρεάσουν. Όπου η Αστυνομία σε συνεργασία με του Δήμους συμβουλεύει εσάς τους πολίτες σε τεχνικές πρόληψης του εγκλήματος όπως: Πώς να κάνετε τα σπίτια και την περιουσία σας λιγότερο ελκυστικά στους εγκληματίες. Πώς να είστε σε εγρήγορση για ύποπτες/ εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή σας. Όπου η Αστυνομία δεν ενθαρρύνει εσάς τους πολίτες να παίρνετε το νόμο στα χέρια σας. Όπου η Αστυνομία σε συνεργασία με του Δήμους, δεν ζητά από κανένα σας να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του για πρόληψη του εγκλήματος και σας καλεί να αφήνετε την ευθύνη για τη σύλληψη των εγκληματιών εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Αστυνομία. Όπου οι πολίτες παρατηρούν και ενημερώνουν την Αστυνομία ή και τη Δημοτική Αρχή για ασυνήθιστες/ύποπτες/εγκληματικές δραστηριότητες που γίνονται στην περιοχή τους.

19 Ο ρόλος των Παρατηρητών της Γειτονιάς Οι Παρατηρητές της Γειτονιάς προτρέπονται να είναι σε εγρήγορση - είναι τα μάτια και τα αυτιά της Αστυνομίας ή/και της Δημοτικής Αρχής οι οποίες δεν μπορούν να είναι συνεχώς σε κάθε γωνιά, μέρα και νύκτα. Συνεργασία με τους γείτονες, με άλλους συμπολίτες, με τη Δημοτική Αρχή και με την Αστυνομία, για τη δική τους ασφάλεια, την ασφάλεια των οικογενειών τους, της περιουσίας τους, του χώρου που κατοικούν και εργάζονται.

20 Ενοριακά Συμβούλια Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Λουκά Ιατρού δημιουργήθηκαν τα Ενοριακά Συμβούλια χωρίζοντας την Λακατάμια σε 20 τομής. Ο κάθε τομέας αποτελείτουν από 10 άτομα όπου ο 1 εκ των οποίων ήταν ο υπεύθυνος αναφοράς ανά τομέα. Με την λειτουργία του θεσμού των Παρατηρητών της Γειτονίας τα ενοριακά Συμβούλια εντάχθηκαν κάτω από το Θεσμό των Παρατηρητών. Γενικές ευθηνές: Να επιβλέπουν τους τομείς και να δίδουν αναφορά στο Δήμο για λήψη διορθωτικών μέτρων. Δικαιώματα: Τιμητικές προσκλήσεις σε εκδηλώσεις του Δήμου Προτεραιότητα από το Δήμο στην εξέταση αιτήσεων τους ή στην επίλυση προβλημάτων

21 Πολιτική Άμυνα Ο Δήμος Λακατάμιας συνεργάζεται στενά με την Πολιτική Άμυνα γιa θέματα που αφορούν την ασφάλεια του Τομέα της Λακατάμιας. Γίνονται τακτικές ασκήσεις με σενάρια επιχειρήσεις εκτάκτου ανάγκης π.χ. θεομηνίες κ.α. Με την Λειτουργία του Θεσμού της Γειτονιάς οι Παρατηρητές εκπαιδεύονται και εντάσσονται ως εθελοντές σε περιπτώσεις εκτάκτους ανάγκης.

22 Εσωτερικό Σύστημα Λειτουργίας του Παρατηρητή της Γειτονιάς

23 ΔΙΟΙΚΗΣΗ Δήμος Υπεύθυνος Παρατηρητών της Γειτονιάς Υγειονομική Υπηρεσία Γ.Ε.Δ. (Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών) Παράπονα, εισηγήσεις, ιδέες Παρατηρητές Παρατηρητές της Γειτονιάς Καθήκοντα και κατάρτιση; Ομάδα Πρόληψης του Δήμου (4 άτομα) Καθήκοντα και κατάρτιση; Οποιοιδήποτε Άλλοι Ορισμένα από τα εσωτερικά ωφελήματα που έχουμε ως Δήμος με την Εφαρμογή του θεσμού αυτού: Καθαριότητα, ασφάλεια και καλή εικόνα του Δήμου Καταγραφή σκύλων Καταγραφή νέων δημοτών

24 Εκπαίδευση και Κατάρτιση των Εθελοντών

25 Καλλιτεχνικός τομέας Εθελοντών

26 Εθελοντικά Καλλιτεχνικά Σύνολα του Δήμου μας Λαογραφικός Όμιλος Δημοτική Χορωδία Δημοτική Φιλαρμονική Φωτογραφικός Όμιλος Αναγνωστική Λέσχη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Όλοι οι συμμετέχοντες είναι Εθελοντές οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου μας ή και εκτός του Δήμου μας σε διάφορους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς ή και παραστάσεις.

27 Λαογραφικός Όμιλος

28 Λίγα Λόγια για το Λαογραφικό μας Όμιλο Ο Λαογραφικός Όμιλος του Δήμου Λακατάμιας ιδρύθηκε το Στόχος του είναι η δημιουργία πολιτισμού αλλά και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό σχήμα του Δήμου με 105 ενεργά μέλη διαφόρων ηλικιών. Οι χοροί οι οποίοι διδάσκονται στο όμιλο είναι παραδοσιακοί ελληνικοί και κυπριακοί χοροί καθώς και ελληνικοί λαϊκοί. Ο Λαογραφικός Όμιλος συμμετέχει ενεργά σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται στο Δήμο μας καθώς και σε όλη την Κύπρο σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Κάθε χρόνο διοργανώνει Λαογραφικό Φεστιβάλ στο οποίο έχουν παρουσιαστεί διάφορα προγράμματα διανθισμένα με χορούς, τραγούδια, κείμενα και διαλόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: «Αγάπης Συναπάντημα», «Χορεύοντας τα ρεμπέτικα», «Ο κόσμος της Κύπρου μέσα από την ποίηση του Δημήτρη Λιπέρτη», «Μουσικοχορευτική Περιδιάβαση σε Θράκη-Αιγαίο-Κύπρο»,«Μουσικοχορευτικό Αφιέρωμα στο Μάριο Τόκα», «Σμύρνη, από το Χθες στο Σήμερα...», κλπ. Ο Λαογραφικός Όμιλος έχει επίσης συμμετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των αδελφοποιημένων με τη Λακατάμια Ελληνικών Δήμων: Καλυμνίων (2000,2002,2009), Αλεξανδρούπολης (2006) και Αμαρουσίου (2009).

29

30

31 Χορευτικές διακρατικές εκδηλώσεις

32

33 Δημοτική Χορωδία

34 Λίγα λόγια για τη Δημοτική μας Χορωδία Χορωδία του Δήμου Λακατάμιας ιδρύθηκε τον Ιούνιο του Είναι τετράφωνη και αποτελείται από 50 μέλη. Στόχοι της Χορωδίας είναι η προώθηση και η προβολή της μουσικής, η διατήρηση του υψηλού, αγωνιστικού φρονήματος του λαού μας και η ενεργός συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. Συμμετέχει ενεργά σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος και παίρνει μέρος σε διάφορα Φεστιβάλ που οργανώνονται από διάφορους Ομίλους και Σχήματα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Τον Οκτώβριο του 1996 ηχογράφησε στο ΡΙΚ επετειακό πρόγραμμα για την 28 η Οκτωβρίου. Το πλούσιο έργο της Δημοτικής Χορωδίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινές συναυλίες με τους Δήμους Αλεξανδρούπολης (έτος 1998) και Καλύμνου (έτη 1998 και 1999), στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών που απορρέουν από το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης των δύο πόλεων με το Δήμο Λακατάμιας, συμμετοχή στον 11 ον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών στη Μάλτα (έτος 1999), συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Αιδηψού (έτος 2001), αφιερώματα στους μουσικοσυνθέτες Μίκη Θεοδωράκη (έτος 2000) και Μάνο Χατζιδάκι (έτος 2003). Η Χορωδία του Δήμου Λακατάμιας οργανώνει επίσης Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν χορωδίες και φωνητικά συγκροτήματα από όλη την Κύπρο.

35 Λίγα λόγια για τη Δημοτική Φιλαρμονική Η Φιλαρμονική του Δήμου Λακατάμιας ιδρύθηκε το Τότε σ ολόκληρη την Κύπρο υπήρχαν μόνο πέντε Φιλαρμονικές εκ των οποίων η μια ήταν του Δήμου Λακατάμιας. Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η Δημοτική Φιλαρμονική έχει να επιδείξει ένα ευρύ και ποικίλο έργο και μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο. Παιανίζει εμβατήρια και πατριωτικά τραγούδια σε Εθνικές Επετείους, σε Φιλανθρωπικές Αγορές, σε Εθνικά Μνημόσυνα, σε Χριστουγεννιάτικες, Θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις. Λαμβάνει μέρος σε παρελάσεις και σε διάφορους εορτασμούς και συμμετέχει σε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών τόσο στην Κύπρο όσον και στο εξωτερικό. Η Δημοτική Φιλαρμονική έχει στο ενεργητικό της εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει επίσης ηχογραφήσει τον Οκτώβριο του 2003 τον πρώτο της ψηφιακό δίσκο (CD) με επετειακή μουσική για την 28 η Οκτωβρίου.

36

37 Δημοτική Φιλαρμονική

38

39

40 Λίγα λόγια για το Φωτογραφικό Όμιλο Ο φωτογραφικός Όμιλος Δήμου Λακατάμιας (ΦΟΛ) ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό την προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας και την ανάπτυξη των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Δήμο μας. Ο Όμιλος έχει σήμερα γύρω στα 60 ενεργά μέλη αλλά, από την ημέρα ίδρυσης του μέχρι σήμερα πέρασαν πέραν των 600 ανθρώπων. Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο μπορεί να διορίσει κατά καιρούς επιπλέον μέλη σε ομάδες εργασίας. Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον Όμιλο είναι εθελοντές και όλοι ανεξαίρετα χωρίς μισθό ή οποιοδήποτε άλλο όφελος από τις εκδηλώσεις/δραστηριότητες του Ομίλου. Ο όμιλος μας έχει άριστη σχέση και συνεργασία με όλους τους οργανωμένους φορείς στην Κύπρο που έχουν σαν κύριο αντικείμενο δραστηριοποίησης τους την καλλιτεχνική φωτογραφία.

41 Στις δραστηριότητες του Ομίλου περιλαμβάνονται βασικά μαθήματα φωτογραφίας, εκπαιδευτικές εκδρομές, αναλύσεις και εξειδικευμένες διαλέξεις για ειδικά θέματα, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια πρακτικής εξάσκησης, προβολές και σχολιασμός φωτογραφιών. Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων μας είναι η έκδοση του λευκώματος Μοναστήρια της Κύπρου το 2008, με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας που έτυχε πρωτόγνωρης επιτυχίας για τα δεδομένα της Κύπρου. Δίνεται επίσης έμφαση στην βοήθεια και προετοιμασία των μελών του Ομίλου για συμμετοχή τους σε Παγκύπριους και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Οργανώνονται εκπαιδευτικές εκδρομές και εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της Κύπρου για πρακτική εφαρμογή όλων όσων διδάσκονται μέσα από τις δραστηριότητες μας αλλά και για να έρχονται τα μέλη πιο κοντά μεταξύ τους.

42

43

44 Αναγνωστική Λέσχη Δημοτικής Βιβλιοθήκης

45 Λιγα Λόγια για την Αναγνωστική Λέσχη Το καλοκαίρι του 2013 άρχισε τη λειτουργία της η Αναγνωστική Λέσχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λακατάμιας με πρωτοβουλία της υπεύθυνης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λακατάμιας και μιας ομάδας από συνδημότισσες που τις ένωνε η αγάπη για τα βιβλία και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στόχος η προσωπική και πνευματική καλλιέργεια των δημοτών-μελών. Στην πορεία, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Αναγνωστική Λέσχη διευρύνεται με την εγγραφή νέων μελών. Τα μέλη της Αναγνωστικής Λέσχης συναντώνται μια φορά τον μήνα στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στις συναντήσεις πραγματοποιούνται: Ανάγνωση-συνανάγνωση-παρουσίαση-σχολιασμός-συζήτηση λογοτεχνικών βιβλίων. Ενασχόληση με τη λογοτεχνία (Κυπριακή, Ελληνική και Παγκόσμια) Συναντήσεις με ποιητές και συγγραφείς και γνωριμία με έργο τους.

46 Εκτός από τις συναντήσεις στο χώρο της Βιβλιοθήκης, η Αναγνωστική Λέσχη οργανώνει με πολλή επιτυχία εκδρομές ειδικού ενδιαφέροντος. Επίσης οργανώνει ανοικτές για το κοινό εκδηλώσεις όπου γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, λογοτεχνών, μουσικοποιητικές βραδιές κλπ. Τα μέλη της Αναγνωστικής Λέσχης εργάζονται εθελοντικά και με ζήλο για την επιτυχία των πιο πάνω εκδηλώσεων. Η Πολιτιστική Υπηρεσία και ο Δήμος γενικότερα στηρίζουν θερμά την όλη δραστηριότητα της Αναγνωστικής Λέσχης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λακατάμιας.

47

48 Ο Εθελοντισμός σε συνεργασία με τα Σχολεία του Δήμου μας

49 Εντός του Δήμου μας υπάρχουν ιδιωτικά και κρατικά σχολεία από προδημοτική εκπαίδευση μέχρι και λυκειακή περίπου 32 σχολεία (8000 μαθητές στο σύνολο). Στα πλαίσια της συνεργασίας μας έχουν οργανωθεί διαφόρου τύπου εθελοντικές εκδηλώσεις είτε κοινωνικής είτε καλλιτεχνικής φύσεως. Ορισμένα παραδείγματα είναι: Οικολογικό Φεστιβάλ (για 8 συνεχόμενα χρόνια) Δεντροφυτεύσεις Συλλογή τροφίμων και ρούχων Συμμετοχή σε δράσεις καλλιτεχνικής φύσεως όπως θεατρικά, χορωδίας ορχήστρας κ.α.

50 Οικολογικό Φεστιβάλ

51 Λίγα λόγια για το Οικολογικό Φεστιβάλ Το Οικολογικό Φεστιβάλ Λακατάμιας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λακατάμιας, αποφάσισε όπως η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνει θεσμός. Το Οικολογικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Πάρκο Αγ. Γεωργίου Λακατάμιας (εξωτερικός χώρος Αμφιθεάτρου Λακατάμιας). Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα. Οι επισκέπτες, παιδιά και ενήλικες, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από θέματα οικολογίας και να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τις εργασίες, τις ζωγραφιές και τις κατασκευές που παρουσιάζουν τα σχολεία, καθώς και από το πληροφοριακό υλικό που διανέμουν οι άλλοι φορείς.

52 Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι πιο κάτω: Όλα τα σχολεία της Λακατάμιας και της Ανθούπολης (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκειο), το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων, Ιδιωτικά Πανεπηστήμια, το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, η Οικολογική Κίνηση Κύπρου, ο Ανάκυκλος Περιβαλλοντική, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «ΑΚΤΗ», και Ιδιωτικές επιχειρήσεις.

53 Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, Οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν λαμβάνοντας μέρος σε κυνήγι θησαυρού και να ασχοληθούν με διάφορες κατασκευές, Το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές των σχολείων της Λακατάμιας ενημερώνουν το κοινό για το οικολογικό έργο που παράχθηκε κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς, Οι φοιτητές του πανεπιστημίου Frederick, επαναχρησιμοποιούν τις παλιές φανέλες των παιδιών δημιουργώντας όμορφες τσαντούλες, Στο περίπτερο του Ανάκυκλου Περιβαλλοντική τα παιδιά μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν μαριονέτες από ανακυκλώσιμα υλικά, Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «ΑΚΤΗ», το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων και το Τμήμα Δασών ενημερώνουν το κοινό για τις δραστηριότητες τους, Η Οικολογική Κίνηση Κύπρου ενημερώνει το κοινό για τη σημασία της κομποστοποίησης, Οι φούρνοι δείχνουν στα παιδιά πως φτιάχνετε το ψωμί και άλλα νόστιμα εδέσματα, Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη ευκαιρία να ενημερωθούν από την Υπηρεσία πρασίνου του Δήμου μας, για διάφορα θέματα όπως: το πως μπορούν να δημιουργήσουν ένα βοτανόκηπο ή ένα λαχανόκοιπο στο σπίτι τους, πότε φυτεύεται το κάθε είδος φυτού, τρόπους φροντίδας του κήπου τους κ.τ.λ..

54

55

56 Δεντροφυτεύσεις Γίνονται Εθελοντικά και σε Συνεργασία με τα Σχολειά, Σωματεία και οργανωμένα Σύνολα της Λακατάμιας

57

58 Μουσείο Ιστορίας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Με την έναρξη των οργανωμένων επισκέψεων από σχολειά και άλλους οργανωμένους φορείς επισκέφθηκαν το Μουσείο μας περίπου 4500 επισκέπτες.

59 Λειτουργεί τα τελευταία 4 χρόνια και στεγάζεται σε μια παραδοσιακή οικία του 1922 εντός παραδοσιακού πυρήνα της Λακατάμιας. Εθελοντές επί το πλείστον, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους δημιουργώντας διάφορες διαδραστικές ασκήσεις οι οποίες απευθύνονται σε διάφορα επίπεδα. Σε συνεργασία με το Λύκειο της περιοχής καθώς και με τα Γυμνάσια, Δημοτικά - δημόσια σχολεία, προσφέρουν εθελοντική εργασία συλλογής πληροφοριών σχετικά με θεματικές ενότητες που υπάρχουν εντός του Μουσείου. Μέσω των εργασιών αυτών, το Μουσείο έχει στήσει μια βάση δεδομένων η οποία σε μελλοντικό στάδιο θα ψηφιοποιηθεί και θα έχουν πρόσβαση όλα τα σχολεία - δημόσια και ιδιωτικά - για μελέτη. Σε εθελοντική συνεργασία με φοιτητές ιδιωτικού πανεπιστημίου ήδη έχουν βιντεοσκοπηθεί περίπου 25 συνεντεύξεις οι οποίες εντός του τρέχοντος έτους θα μονταριστούν και θα παρουσιαστούν/δημοσιευθούν και καταχωρηθούν στο αρχείο το Μουσείου για μελλοντική μελέτη ή /και αναφορά.

60

61

62

63 Ο Εθελοντισμός και ο Αθλητισμός

64 Ναυτικός Όμιλος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Λακατάμιας Ο Ναυτικός Όμιλος Λακατάμιας, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2007 από μία ομάδα ανθρώπων (Εθελοντών) με κοινό όραμα και ιδιαίτερη αγάπη για την κολύμβηση και τον αθλητισμό. Υπάρχουν 2 τμήματα εντός του Ομίλου Τμήμα Κολύμβησης (για μικρά παιδιά, προαγωνιστικής, αγωνιστικής, ενηλίκων και μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης) Είναι μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης Τμήμα Πετοσφαίρισης (υπάρχουν 4 τμήματα Νεανίδων, Παγκορασίδων, Κορασίδων και Γυναικών). Είναι μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

65

66 Ακολουθεί σχετικό βίντεο που προβάλεται η προσφορά του εθελοντισμού σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και με τα Σωματεία που εδρεύουν εντός του Δήμου. Μια μικρή γιορτή του Αθλητισμού και του Εθελοντισμού.

67

68 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Δήμος Λακατάμιας Στοιχεία επικοινωνίας: Tel.: /97

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας Πίνακας 2 Περιεχομένων Το Σχολείο μας 3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας 4 Σχολικό Έτος και Αργίες Ωράριο 6 Οι καθημερινές μας Οι Δραστηριότητες 7 εργασίες μας 9 Κατ οίκον Εργασία Οι Αξιολόγηση 10 Εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης»

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης» Το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1 ΓΕΝΙΚΑ Το εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες είχε διάρκεια 4 τεσσάρων ημερών, από τις 02/11/2010

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Σελίδα 1 από 8 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Πανηγύρι Αξιούπολης / Συναυλίες, χορευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.Ω. και Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω

Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.Ω. και Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ dimarxos@oraiokastro.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.Ω. και Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω 2014-2016 Στο συνολικό έργο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία και αξιοσημείωτη συμμετοχή διεξήχθη η Ημερίδα για τη Διαγενεακή Μάθηση με τίτλο «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά» που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΡΟΛΟΙ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΡΟΛΟΙ 6/17/2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΡΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

5o Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ ELEPHANTASTICO

5o Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ ELEPHANTASTICO 5o Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ ELEPHANTASTICO thessaloniki.gr/events/5th-european-kids-festival-elephantastico/ Μάιος,18 Μάιος,18 5o Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ ELEPHANTASTICO 11Μαι(Μαι 11)10:00 πμ13(μαι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 12.00 20.00 Αίθουσα Τελετών ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ με τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 1938 2018: ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ», με αποσπάσματα υλικού από το ιστορικό αρχείο του Ιδρύματος (η έκθεση θα παραμείνει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ευρώτα μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ευρώτα μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΤΩΤΑ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Ευαγγελία Σαρρή Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων Koυντουριώτου 98-100 3ος όροφος τηλ.επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 40 Χρόνια Ιστορία Η Ένωση Αρκάδων Αγ. Δημητρίου ιδρύθηκε το 1975 με πρωταρχικό στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Αρκάδων που κατοικούσαν στον Άγιο Δημήτριο. Σιγά

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α. Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); - Θεσμός κοινωνικής πρόνοιας συχρηματοδοτούμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1. Αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ» 4,5 και 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ (Τράπεζα Ελλάδος) Το Γραφείο Υποστήριξης Προϊόντων της Νομαρχιακής

Διαβάστε περισσότερα

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25 Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ 10-09-2015, άρθρα 18 και 25 ΘΕΜΑ:«Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016. Ενημέρωση και οδηγίες» http://dipe-a.thess.sch.gr/news/anakoin/2015b/leitorugia%20sxolikon%20monadon_10-09-

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 «ΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ι ΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Οι αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εκπαιδευτικά προγράμματα Εκπαιδευτικά προγράμματα Η βελτίωση της επικοινωνίας και η προώθηση της δηµιουργικής συνεργασίας Η ενηµέρωση σχολικής ζωής Το σχολικό υλοποιήθηκαν προαιρετικά προγράµµατα: σε θέµατα της Η γνώση θεµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΡΕΘΥΜΝΟ: 6/05/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθμ. 10/ πρακτικού έκτακτης συνεδριάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθμ. 10/ πρακτικού έκτακτης συνεδριάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθμ. 10/21-11-2016 πρακτικού έκτακτης συνεδριάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Αρ. Αποφ. 30/2016 «Περί συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 27/09/2006 Επίσκεψη των γονέων των παιδιών του νηπιαγωγείου στο σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

«Οι σελίδες αφηγούνται»

«Οι σελίδες αφηγούνται» Πειραματικό Δ.Σ. Φλώρινας Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Πουγαρίδου Παρασκευή Τάξη : Δ «Οι σελίδες αφηγούνται» 1. Θέμα project κριτήρια επιλογής θέματος Η επιλογή του συγκεκριμένου project σχετίζεται άμεσα με

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Επιχορηγήσεις δράσεων Αγωγής Υγείας Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει στην επιχορήγηση δράσεων Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν τα

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στο 13 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας, την Παρασκευή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στο πολιτικό κέντρο «Π. Σολομωνίδης» με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

334 Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας (Φλώρινα)

334 Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας (Φλώρινα) 334 Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας (Φλώρινα) Ιστορικό Σημείωμα γαι την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας Η Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1941, δηλ. κατά την διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Δευτέρα 1 «Γιορτή Κατακλυσμού» 2015 - (3η ημέρα / λήξη) α) Παραδοσιακά Θαλάσσια Αγωνίσματα Λιμανάκι, Κάτω Πάφος Ώρα: 4:00 μ.μ. Οργανωτές: Δήμος Πάφου, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς

Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2004 με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του κράτους και έχει

Διαβάστε περισσότερα

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 4.15μ.μ. 5.00μ.μ. Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων και η Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού με τη συμμετοχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η παρούσα βάση δεδομένων έχει ως αντικείμενο την καταγραφή των πατριδοτοπικώνεθνοτοπικών-πολιτιστικών σωματείων που εδρεύουν σ όλο τον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ. Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Καλυμνίων θα συνεχίσει επιτυχώς για τρίτη χρόνια την υλοποίηση των Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Παρακαλούμε όπως το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο επιστραφεί το αργότερο ως τις 10 Απριλίου 2015 με τους εξής τρόπους: ταχυδρομικώς με τον προπληρωμένο φάκελο που έχετε λάβει στη

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποίηση δράσης για εκδήλωση ενδιαφέροντος

Δημοσιοποίηση δράσης για εκδήλωση ενδιαφέροντος Δημοσιοποίηση δράσης για εκδήλωση ενδιαφέροντος Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι έχει αναλάβει την παραγωγή και παρουσίαση πολιτιστικών καλλιτεχνικών έργων που θα παραχθούν με συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολο Ηλείας - 7 & 8 Αυγούστου 2012

Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολο Ηλείας - 7 & 8 Αυγούστου 2012 Οι Υδροναύτες στο Port Zero Festival, στο Κατάκολο Ηλείας - 7 & 8 Αυγούστου 2012 Το zero Port Festival στο Κατάκολο Ηλείας, στο οποίο συμμετείχε η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μια

Διαβάστε περισσότερα

«Λουλουδάκι μου π ανθείς, πες μου τι φορεσιά φορείς!» Μέσα από το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Γεια σας τριαντάφυλλα»

«Λουλουδάκι μου π ανθείς, πες μου τι φορεσιά φορείς!» Μέσα από το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Γεια σας τριαντάφυλλα» «Λουλουδάκι μου π ανθείς, πες μου τι φορεσιά φορείς!» Μέσα από το ποίημα του Κωστή Παλαμά «Γεια σας τριαντάφυλλα» Αρτηνού Δήμητρα, ΠΕ 70 (τοποθέτηση /Δ/ντρια) Καρκανιά Γεωργία, ΠΕ 70 (απόσπαση από 10ο

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Η Εθνική Λυρική Σκηνή επενδύει στην εκπαίδευση για τη δημιουργία αφενός μιας νέας γενιάς Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα.

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. ΠAIΔIKOΣ ΣTAΘMOΣ συννεφούλα Σ' ένα όμορφο καταπράσινο κήπο 2 στρεμμάτων με δένδρα, λουλούδια, παιχνίδια και πολλή αγάπη, δημιουργήσαμε τον χώρο που θέλαμε

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2016 - Τεύχος 63 5 Δεκεμβρίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Τα παιδιά της Προδημοτικής συμμετέχουν στην παιδική εκπομπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Ερευνητική ομάδα Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου : Αλεξάνδρα Ανδρούσου,

Διαβάστε περισσότερα

Α. Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.Κ. - Ε.Σ.Κ.Α., ΓΡΑΦΕΙΑ : ΡΕΠΠΑ ΠΑΠΑΓΟΥ

Α. Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.Κ. - Ε.Σ.Κ.Α., ΓΡΑΦΕΙΑ : ΡΕΠΠΑ ΠΑΠΑΓΟΥ Για τα παιδιά, τους νέους, την ευγενή άμιλλα και τον αθλητισμό Παρουσίαση Συλλόγου Το Σωματείο Το Σωματείο μας ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στη ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Νεωτεριστικές δράσεις & υπηρεσίες της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης στη σύγχρονη πολιτισμική πραγματικότητα ως Κέντρο Πληροφόρησης-Επικοινωνίας-Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ IOYNIΟΣ 2014

ΚΑΛΑΜΑΤΑ IOYNIΟΣ 2014 «Φ ΑΡΙΣ» ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΛΕΤΗ α.α. 1/2014 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 20 ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 150.000,00 με ΦΠΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 Παρουσίαση των Δράσεων του 3 ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» 2 η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο, Αθήνα 27-28 Ιουνίου 2017 Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 «ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μεταμόρφωσης Όνομα: Φανή Χατζή Θέση: Γραμματέας Αντιδημάρχου Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηλ. Δ/νση: dep@metamorfossi.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Μαρτίου. 1 Φεβρουαρίου

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Μαρτίου. 1 Φεβρουαρίου The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2017 - Τεύχος 65 1 Φεβρουαρίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Νικητές του διαγωνισμού γενικών γνώσεων που πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Lemnos Festival 2015 «Αυτή τη στεριά αγαπήσαµε κι εµείς. Εκεί µεγαλώσαµε, εκεί γνωριστήκαµε κι αυτή η αγάπη µας συνδέει.» Ο Σύλλογος Απόδηµων Ληµνιών και Φίλων της Λήµνου «Ληµνιοί εν ράσει» είναι

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Νοέμβριος Τεύχος 62

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Νοέμβριος Τεύχος 62 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2016 - Τεύχος 62 7 Νοεμβρίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, οι μαθητές παρακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 14122 Ηράκλειο Αττικής. Τηλ. 2102816222, 2102810630. Fax 2102830780 Internet

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ LETSHELP ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, με αριθμό εγγραφής 354169. ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Κου ΣΩΤΗΡΗ ΠΙΤΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Μαρούσι, 12.03.2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Αρ. Πρωτ.: Τηλέφωνο: 2132038305 ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ΘΕΜΑ: Έγκριση ή µη σύστασης Κοινωφελούς

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011: ΥΕ/ΥΑ/ΕΤΕ/01.2012 Δράση [Αρ. 4] "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ" ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» συγχρηματοδοτείται από

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. 5 Δεκεμβρίου 2016

Απολογισμός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. 5 Δεκεμβρίου 2016 Απολογισμός 2016 Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Εκπαιδευτικής Αναγέννησης 5 Δεκεμβρίου 2016 To Διοικητικό Συμβούλιο 2016-2017 Ερασμία Παπαδοπούλου Πρόεδρος Μαρία Κομπότη-Καλοθανάση Αντιπρόεδρος Χαρά Μενελάου

Διαβάστε περισσότερα

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Η DSA συγκαταλέγεται ανάμεσα στα παλαιότερα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού παγκοσμίως και είναι το μοναδικό γερμανικό σχολείο του εξωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Εθνικοί. Εορτασμοί. The G C School of Careers ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ενημερωτικό Δελτίο. Εθνικοί. Εορτασμοί. The G C School of Careers ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2012 - Τεύχος 17 Εθνικοί Εορτασμοί ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2 Απριλίου «Έκθεση χρησιμοποιημένων βιβλίων», Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017»

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟΧΟΣ 3 ος : Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

«Καινοτόμες φιλολογικές δράσεις με την αξιοποίηση των Σχολικών Βιβλιοθηκών»

«Καινοτόμες φιλολογικές δράσεις με την αξιοποίηση των Σχολικών Βιβλιοθηκών» «Καινοτόμες φιλολογικές δράσεις με την αξιοποίηση των Σχολικών Βιβλιοθηκών» Της Καρύδα Πασχαλιάς, ΠΕ02, υπεύθυνης της Σχολ. Βιβλιοθήκης του 3 ου Γ/σίου Σταυρούπολης. (Εισήγηση στην ενημερωτική συνάντηση

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση προγράμματος

Παρουσίαση προγράμματος Παρουσίαση προγράμματος Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Πιλοτικό πρόγραμμα Συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Εκπαιδεύτριες:

Διαβάστε περισσότερα

(Lifelong Learning Programme - LLP) 2007-2013

(Lifelong Learning Programme - LLP) 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Lifelong Learning Programme - LLP) 2007-2013 Νοέµβριος 2011 Πρόγραµµα ιά Βίου Μάθησης Το κοινοτικό Πρόγραμμα Δράσης στους τομείς της Εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Φυσικός, M.Ed. Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

ΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Φυσικός, M.Ed. Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας ΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Φυσικός, M.Ed. Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας Ομιλία με θέμα: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ Εκδήλωση αριστούχων μαθητών: Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ &ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. για μικρούς & μεγάλους

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ &ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. για μικρούς & μεγάλους ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ &ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για μικρούς & μεγάλους Σχολική Χρονιά 20-202 Το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λακατάμιας, πρόγραμμα επιχορηγημένο από το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

1. Η 17 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Φεβρουαρίου 2010 στο χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Μακεδονίτισσα.

1. Η 17 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Φεβρουαρίου 2010 στο χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Μακεδονίτισσα. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.1.17.1.7 Αρ. Τηλ.:22800642 Αρ. Φαξ:22800638 E-mail : circularsec@schools.ac.cy 10 Δεκεμβρίου 2009 Διευθυντές/ Διευθύντριες Δημόσιων και

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση. Χανιά, 6/6/2018

Ανακοίνωση. Χανιά, 6/6/2018 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης Κτήριο Ε4.103 Πολυτεχνειούπολη Κουνουπιδιανά Τηλέφωνο: 28210-37055, Fax: 28210-37085

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες. Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής

Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες. Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής Φιλαναγνωσία Δραστηριότητες Χρύσα Κουράκη (Ph.D) Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Ανατολικής Αττικής Φιλαναγνωσία - Aimer lire Η θετικά προσδιορισμένη σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο ως το κατεξοχήν είδος

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Οκτωβρίου 2017

Δράσεις Οκτωβρίου 2017 19-10-2017,Μουσείο Αφής 13 ο Δημ. Σχ. Αχαρνών Δράσεις Οκτωβρίου 2017 Τα τμήματα των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας, Ε και Στ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα. Εκεί οι μαθητές προσπάθησαν με

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2018

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2018 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2018 To Let s Do It Greece με μια ματιά: Αριθμός Εθελοντών To Let s Do It Greece με μια ματιά: Σημεία Δράσεων To Let s Do It Greece με μια ματιά: Αριθμός Σχολείων Λίγα Λόγια για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Όνομα:ΠΟΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Θέση:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ηλ. Δ/νση:mp@0921.syzefxis.gov.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. 10/03/2015

Διαβάστε περισσότερα

Δομή και Περιεχόμενο

Δομή και Περιεχόμενο Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Δομή και Περιεχόμενο Ομάδα Υποστήριξης Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνών Ιανουάριος 2013 Δομή ΝΑΠ Εικαστικών Τεχνών ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΣΧΑ 2013»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΣΧΑ 2013» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΠΑΣΧΑ 2013» Ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις «ΠΑΣΧΑ 2013» ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 7.30 το απόγευμα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Βαλαωρίτου ΤΡΙΚΑΛΑ Πληροφορίες: Αμαλία Ηλιάδη Τηλέφ. : ,70570 Fax : Ε- mail :

Βαλαωρίτου ΤΡΙΚΑΛΑ Πληροφορίες: Αμαλία Ηλιάδη Τηλέφ. : ,70570 Fax : Ε- mail : 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Βαλαωρίτου 27-33 - 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ Πληροφορίες: Αμαλία Ηλιάδη Τηλέφ. : 24310-28697,70570 Fax : 24310-28618 Ε- mail : mail@3gym-trikal.tri.sch.gr 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η πορεία του στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΘΕΜΑ: 1 Ο Αρ. Απόφασης: 4/2011 Περί: Έγκρισης Προγράμματος Δράσης Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ έχει ως εξής :

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. ΘΕΜΑ: 1 Ο Αρ. Απόφασης: 4/2011 Περί: Έγκρισης Προγράμματος Δράσης Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ έχει ως εξής : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΝΠΔΔ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 16 Τ.Κ. 171 21 ΤΗΛ.: 213.2025.922 έως 926 FAX: 210-9310408 e-mail: politistika@0149.syzefxis.gov.gr ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Χερσονήσου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Χερσονήσου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ήµος Χερσονήσου, 16/09/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα