Συμφωνία της ΕΕ για τον προϋπολογισμό

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συμφωνία της ΕΕ για τον προϋπολογισμό"

Transcript

1 Weekly Financial Report Δευτέρα Η συμφωνία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον προϋπολογισμό του , η απόφαση της ΕΚΤ για επιτόκιο στο 0,75% αλλά και οι βελτιωμένοι δείκτες PMI για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία, ήταν μερικά από τα σημαντικότεραα νέα της εβδομάδας. Στις Η.Π.Α., η μείωση του εμπορικού ελλείμματος σε χαμηλά 3 ετών αλλά και η πρόταση για την μεγαλύτερη εξαγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης της εταιρίας DELL τράβηξαν την προσοχή. Στην Ασία, τα σημαντικότερα νέα ήταν τα θετικά νέα της κινέζικης οικονομίας, κυρίως αυτά των εξαγωγών, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση στο παγκόσμιο εμποριο, η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στην Ιαπωνία και η απόφαση της Τράπεζας της Αυστραλίας να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια. Οι μεγαλύτερες συνταξιοδοτικές αγορές στον κόσμο, κυρίως αυτές των Η.Π.Α. και της Μεγάλης Βρετανίας αύξησαν τις τοποθετήσεις σε μετοχές το 2012 μειώνοντας αυτές σε ομόλογα και μετρητά. Συμφωνία της ΕΕ για τον προϋπολογισμό

2 Economy & Markets Eurozone Συμφωνία ηγετών Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό του Αμετάβλητο το επιτόκιο της ΕΚΤ στο 0,75% Ανάμεικτοι οι δείκτες PMI για Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία Ευρωζώνη: Συμφωνία για τον προϋπολογισμό Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό μέχρι το 2020 έπειτα από διαπραγματεύσεις. Η συμφωνία προβλέπει ανώτατες δαπάνες ύψους 960δις, Οι αρχηγοί των κρατών εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι για την περικοπή των δαπανών κατά 34δις ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός, David Cameron, έκανε λόγο για πολύ σημαντική μέρα για την Αγγλία, αφού κατάφερε να μειώσει τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναμενόταν κράτησε το βασικό της επιτόκιο σταθερό στο 0,75% με τον πρόεδρό της Mario Draghi, να δηλώνει αισιόδοξος για ανάκαμψη της οικονομίας κατά τη διάρκεια του Σύμφωνα με την Eurostat, ο δείκτης τιμών παραγωγού για το Δεκέμβριο μειώθηκε 0,2% μετά και από μια ισόποση μείωση το Νοέμβριο, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,8% ενώ σε ετήσια βάση μειώθηκαν 7,1%. Σύμφωνα με την εταιρία Markit, τα στοιχεία για τους δείκτες υπηρεσιών PMI αλλά και για τους σύνθετους δείκτες, δείχνουν μικρή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη με υψηλό 10 μηνών, σε εθνικό ωστόσο επίπεδο, ο δείκτης εμφάνισε αποκλίσεις, με τον γερμανικό δείκτη να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών, τον γαλλικό και τον ισπανικό σε χαμηλό 46 και 19 μηνών αντίστοιχα ενώ και ο ιταλικός είναι σε χαμηλό 2 μηνών. Ελλαδα Ο µέσος είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής του 2012, παρουσίασε µείωση κατά 3,2%, σε σύγκριση με το 2011, έναντι µείωσης 7,8% που σηµειώθηκε το Γερμανία Οι βιομηχανικές παραγγελίες για το μήνα Δεκέμβριο αυξήθηκαν 0,8% και η βιομηχανική παραγωγή 0,3%. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερο των εκτιμήσεων εμπορικό πλεόνασμα με τις εξαγωγές σε ιστορικά υψηλά. Ειδικότερα, οι γερμανικές εξαγωγές ενισχύθηκαν το 2012 κατά 3,4%, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, τη στιγμή που οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,7%, καθιστώντας την Γερμανία σε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως. Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ενισχύθηκε το 2012 στα 188,1δις, το δεύτερο μεγαλύτερο μέγεθος στην ιστορία της.

3 Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, η εισοδηματική κατάσταση των Γερμανών βελτιώθηκε αφού λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό του 2%, οι μισθοί για το δ τρίμηνο στη χώρα αυξήθηκαν 3,2% σε ετήσια βάση και για τρίτο συνεχόμενο έτος, μετά τα 3%, 2,5% και 2,1% των προηγουμένων τριμήνων Βρετανία Αμετάβλητη παρέμεινε η νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) με τη διατήρηση του επιτοκίου στο ιστορικά χαμηλό του 0,5% και της αγοράς ομολόγων στα 375δις λίρες. Στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,9% στο δ τρίμηνο, οι λιανικές πωλήσεις για τον Ιανουάριο αυξήθηκαν 1,9%, και ο πληθωρισμός έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2009 και στο 0,6%. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Lloyd s μειώθηκε στις 15 μονάδες από τις 20 του Ιανουαρίου ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών βελτιώθηκε με τον δείκτη PMI να σημειώνει άνοδο από τις 48,9 μονάδες στις 51,5. Στον τομέα της αγοράς κατοικίας, οι τιμές Ιανουαρίου σημείωσαν πτώση με τον σχετικό δείκτη της Halifax να υποχωρεί 0,2% αλλά σε επίπεδο τριμήνου, οι τιμές είναι ενισχυμένες κατά 1,3% σε σχέση με το Η μέση τιμή κτήσης κατοικίας στη πόλη του Λονδίνου θα αυξηθεί κατά 31% και στις λίρες μέχρι το τέλος της δεκαετίας ενώ η τωρινή μέση τιμή κτήσης βρίσκεται στις λίρες. Γαλλία Η αύξηση των εξαγωγών κατά 3,2% και των εξαγωγών κατά μόλις 1,3%, συρρίκνωσαν το εμπορικό έλλειμμα της χώρας για το 2012 στα 67δις από τα 74δις του Ισπανία Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας έπεσε για 16ο συνεχόμενο μήνα επιταχύνοντας την ύφεση. Σε ετήσια βάση μειώθηκε 6,9% με την ύφεση για την επόμενη χρονιά να προβλέπεται περίπου στο 1,5%. Τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα "ΒΒΒ" της Ισπανίας επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch Ratings, με outlook "αρνητικό" θεωρώντας ότι η χώρα απέδειξε την χρηματοδοτική της ευελιξία και ανθεκτικότητα στη διάρκεια της κρίσης. Ελβετία Η οικονομική επιβράδυνση της Ευρώπης οδήγησε στη πτώση των εξαγωγών της Ελβετίας κατά 13,1% με τις εισαγωγές να υποχωρούν κατά 5,2% ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε σημαντική άνοδο από τις -17 μονάδες στις -6. Η ανεργία στη χώρα έφτασε σε υψηλό 2 ετών και στο 3,1%. Ρωσία Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός για το α εξάμηνο του 2013 είναι αρκετά πιθανό να ξεπεράσει τον στόχο του 5%-6% λόγω κυρίως των τιμών στον κλάδο των τροφίμων. Μετά τη Novatek, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ρωσίας, η κρατική Rosneft, θα πιέσει ώστε να τερματιστεί το μονοπώλιο της Gazprom στις εξαγωγές φυσικού αερίου. Τουρκία Η τουρκική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατακόρυφα 3,8% σε ετήσια βάση το Δεκέμβριο, σε σχέση με την αύξηση 11,3% το Νοέμβριο.

4 Πολωνία Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 3,75% κρατώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλη μείωση το Μάρτιο. Corporate News Ο υπουργός οικονομικών της Αγγλίας, George Osborne, δήλωσε ότι η Royal Bank of Scotland Group (RBS) πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο $612εκ. για τις κατηγορίες χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, από τα χρήματα που διατίθενται για bonus στελεχών. Στην εξαγορά της βρετανικής Virgin Media έναντι περίπου $23 δις. θα προχωρήσει η Liberty Global. Πωλήσεις-ρεκόρ το 2013 αναμένει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, μετά και την εκτόξευση των παγκόσμιων πωλήσεων σε ιστορικό υψηλό για επίπεδο μήνα τον Ιανουάριο, εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση από την Ασία. Corporate Results Ζημιές ύψους $2,08δις εμφάνισε στο δ τρίμηνο η UBS AG, μετά από το πρόστιμο για τη χειραγώγηση των επιτοκίων ενώ η Credit Suisse ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 397εκατ. με τα έσοδά της να υπερδιπλασιάζονται στα 2,66δις ελβετικά φράγκα. Επίσης, οι γερμανικές Commerzbank και Vodafone κατέγραψαν ζημιές 720εκ. και πτώση εσόδων 2% αντίστοιχα ενώ η Daimler ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,36δις, χάρη στις πωλήσεις της Mercedes-Benz στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Αύξηση 26% στα καθαρά της κέρδη για το 2012 ανακοίνωσε η Swatch Group με τα ετήσια κέρδη να ανέρχονται στα $1,77δις. ενώ η BG Group ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δ τριμήνου υποχώρησαν 29% και έφτασαν τα $1,73δις. Ο γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss ανακοίνωσε καθαρά κέρδη δ τριμήνου 70εκ. και τις πωλήσεις να αυξάνονται 22% σε ετήσια βάση. Η BP Plc κατέγραψε πτώση 72% στα κέρδη του δ τριμήνου καθώς η παραγωγή της υποχώρησε εξαιτίας των πωλήσεων assets και της αποπληρωμής προστίμων προς την αμερικανική κυβέρνηση Markets Την Τετάρτη η Γερμανία άντλησε 3,269 δισ. ευρώ από 5ετή ομόλογα λήξης 2018 με μέση απόδοση 0,68% έναντι 0,53% του Ιανουαρίου σε υψηλό από τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι το κόστος δανεισμού ήταν το υψηλότερο από τον Απρίλιο μετά το ιστορικό χαμηλό 0,31% του Αυγούστου. Την Πέμπτη, η Γαλλία άντλησε 7,980 δις με την μέση απόδοση του 10ετούς ομολόγου να φτάνει το 2,3%. Την Παρασκευή, ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 1,25%, ο FTSE-100 ανέκαμψε στις 6.263,93 μονάδες μετά και τα θετικά οικονομικά στοιχεία της Κίνας για τις εξαγωγές ενώ το 15% αγγίζουν τα κέρδη του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας από την αρχή του έτους με τα συνολικά εβδομαδιαία κέρδη του Δείκτη να διαμορφώνονται σε 4,64%.

5 Economy & Markets Αμερική Στον τομέα της αγοράς εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου κατέγραψαν πτώση, υποχώρησαν κατά 5χιλιάδες και έφτασαν τις 336χιλ. Ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων αυξήθηκε κατά 8χιλιάδες και έφτασε τις 3,22εκ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου. Μεξικό Η.Π.Α. Συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος σε χαμηλό 3 ετών στις Η.Π.Α. Αύξηση δανείων για αγορά κατοικίας στη Βραζιλία Μετά τα ανησυχητικά οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει νέους τρόπους δημιουργίας εσόδων και περικοπής δαπανών για τη μείωση του ελλείμματος. Παράλληλα, δήλωσε τόνισε κυρίως τη σημασία των κλάδων των αυτοκινήτων και της κατοικίας. Στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία, οι εργοστασιακές παραγγελίες σημείωσαν μικρότερη αύξηση του αναμενομένου (1,8%), η παραγωγικότητα μειώθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση μεταξύ Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, το εργατικό κόστος ενισχύθηκε κατά 4,5% σε χαμηλό τριών ετών έφτασε το εμπορικό έλλειμμα καθώς οι εισαγωγές πετρελαίου υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% τον Δεκέμβριο. Ο πληθωρισμός συνέχισε να πέφτει τον Ιανουάριο στο 3,3% σε ετήσια βάση από το 3,6% του Δεκεμβρίου, με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να έχει στόχο το 3%. Βραζιλία Τα δάνεια για αγορά κατοικίας αυξήθηκαν 38,2% για το 2012, ο υψηλότερο ρυθμός από το 1992 ενώ συνολικά τα δάνεια αυξήθηκαν 16,2% με την κυβέρνηση να πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα ανάγκη για ακόμα 6,3εκ. κατοικίες. Η μείωση φόρων και του κόστους δανεισμού οδήγησαν τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο στη μεγαλύτερη αύξηση από το 2005 (0,86%), ασκώντας πίεση στην Κεντρική Τράπεζα η οποία εκτιμά για το 2013 ρυθμό ανάπτυξης 3%-4% και πληθωρισμό 5,68%. Corporate News Πρόταση ύψους $24,4δις κατέθεσε ο Michael Dell ο οποίος είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει μέρος της περιουσίας του για να σώσει την προσωπική του εταιρεία κατασκευής υπολογιστών. Η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση και η μεγαλύτερη τεχνολογική εξαγορά όλων των εποχών.

6 Κοντά σε συμφωνία για συγχώνευση βρίσκονται οι US Airways και AMR, μητρική της American Airlines, γεγονός που αν θα πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου. Economy & Markets Ασία Corpotate Results Κέρδη κατέγραψαν το δ τρίμηνο οι Noble Energy ($251εκ) και LinkedIn ($11,5εκ.) με την μετοχή της τελευταίας να ενισχύεται περισσότερο από 9% και την εταιρία των 202εκ. χρηστών να αναμένει έσοδα $310εκ. για το τρέχον τρίμηνο. Πτώση 1,9% σημείωσαν τον Ιανουάριο οι πωλήσεις της McDonald s Corp. s (MCD). Στις ΗΠΑ οι συγκρινόμενες πωλήσεις αυξήθηκαν 0,9%, στην Ευρώπη υποχώρησαν 2,1% ενώ στην Ασία, Μ. Ανατολή και Αφρική σημείωσαν πτώση 9,5%. Αυξημένα κατά 57% ήταν τα κέρδη της AOL Inc. στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία εμφάνισε βελτιωμένα έσοδα από διαφημίσεις ενώ και η Yum Brands εμφάνισε κέρδη $337εκ. Markets Την Δευτέρα, μετά τα υψηλά 5 ετών της προηγούμενης εβδομάδας, ο S&P 500 προχώρησε στη μεγαλύτερη μείωσή του από το Νοέμβριο ενώ την Παρασκευή επανήλθε, φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2007.Η εβδομάδα έκλεισε με τις μετοχές των Apple και Yahoo να ενισχύονται κατά 4,7% και 3,74% αντίστοιχα, και την LinkedIn κατά 21%. Με θετικά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street με το Nasdaq να καταγράφει τα μεγαλύτερη κέρδη κλείνοντας σε απόσταση αναπνοής από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών. Κίνα Έκρηξη εξαγωγών και εισαγωγών στην Κίνα Αύξηση βιομηχανικών παραγγελιών στην Ιαπωνία Η κυβέρνηση της Κίνας δημοσίευσε μια πρόταση 35 σημείων που περιλαμβάνει αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, αύξηση δαπανών για την εκπαίδευση και την στέγαση, με στόχο να μειώσει τις εισοδηματικές ανισότητες μεταξύ του πληθυσμού. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, η κυβέρνηση αποφάσισε και την ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με μεγαλύτερους φόρους σε κρατικές επιχειρήσεις, μεγαλοιδιοκτήτες ακινήτων και πλουσίους. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος ηγέτης της χώρας, είχε δηλώσει ότι θέλει να διπλασιάσει το κατά κεφαλήν εισόδημα μέχρι το 2020 κάτι το οποίο προϋποθέτει την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και τη δημιουργία μιας ισχυρής μεσαίας τάξης.

7 Στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία της χώρας, οι εξαγωγές εκτινάχθηκαν κατά 25% και οι εισαγωγές κατά 28,8%, το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε $29,2δις αντί του $31,2δις του προηγούμενου μήνα, ο πληθωρισμός Ιανουαρίου και οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 2% και 1,6% αντίστοιχα ενώ η χώρα πλέον κατέχει τη πρώτη θέση στο διεθνές εμπόριο στον κόσμο. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας εξέφρασε την ανησυχία για τον εισαγόμενο πληθωρισμό λόγω της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής σε Η.Π.Α. και Ιαπωνία. Ιαπωνία Ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, υπερασπίστηκε την πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας τονίζοντας ότι στόχος είναι η μείωση του αποπληθωρισμού και όχι υποτίμηση του Yen. Οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν 2,8% σε μηνιαία βάση απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού για τρίτο συνεχόμενο μήνα ενώ τα χειρότερα των τελευταίων 30 ετών ήταν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Αυστραλία Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) κράτησε αμετάβλητο το επιτόκιο στο 3%, αναθεώρησε τη πρόβλεψή της για ανάπτυξη το 2013 σε 2,5% αντί 2,75%, ενώ η ανεργία στη χώρα παρέμεινε σταθερή στο 5,4% για το μήνα Ιανουάριο. Ινδία Η κυβέρνηση προβλέπει για το 2013 τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίας δεκαετίας με το ΑΕΠ να αυξάνεται 5% με τη χώρα να εμφανίζει πληθωρισμό 7%, έναν από τους μεγαλύτερους στις αναδυόμενες χώρες. Ζημίες $115,65εκ παρουσίασε για το δ τρίμηνο η Sony Corp. με τα έσοδα να αυξάνονται 6,9% ενώ η Nikon ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν σε 3 8δις. για το έτος που ολοκληρώνεται το Μάρτιο με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώνει βουτιά 19%. Corporate Results Πτώση στα καθαρά κέρδη για το δ τρίμηνο του 2012 ανακοίνωσε η Nissan Motor Co. (35%). Επίσης, η Toyota, η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη της χρήσης που λήγει το Μάρτιο, κατά 10% με τη μετοχή της να πιάνει το υψηλό 52 μηνών. Markets Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008 σκαρφάλωσε ο Nikkei Average με άλμα άνω του 3% ενώ η είδηση της πρόωρης αποχώρησης του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, οδήγησε το γεν σε νέα χαμηλά πολλών ετών. Ινδονησία Ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας για το 2012 έφτασε το 6,23%, χαμηλότερο του αναμενομένου με την εγχώρια ζήτηση και τις επενδύσεις να ισοσκελίζουν τη μείωση των εξαγωγών.

8 Market Snapshot Equity Indicies 8 Feb. 13 1w % 1m% MSCI World 1, MSCI Asia Pacific MSCI Emerging 1, FTSE World FTSE 100 6, DJ Industrial 13, NASDAQ 3, S&P 500 1, EURO STOXX 50 2, STOXX DAX 30 7, CAC 40 3, Hang Seng 23, Shanghai Comp. 2, Nikkei , IBEX 35 8, RTS 1, S&P/ASX 200 4, BOVESPA 58, ΓΔ 1, Currencies 8 Feb Feb. EUR/USD 1,3369 1,3640 EUR/JPY 123,92 126,66 EUR/CHF 1,2260 1,2389 EUR/GBP 0,8462 0,8692 EUR/CNY 8,3284 8,4952 EUR/AUD 1,2947 1,3108 GBP/USD 1,5798 1,5693 GBP/JPY 146,46 146,65 USD/JPY 92,71 93,16 USD/CNY 6,2316 6,2316 USD/AUD 0,9692 0,9609 USD/GBP 0,6330 0,6369 USD/CHF 0,9170 0,9076

9 Επισημάνσεις προστασίας του επενδυτικού κοινού 1. Οι απόψεις και οι προτάσεις που τυχόν αναφέρονται δεν είναι επίσημες θέσεις της HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ ούτε αποτελούν πρόταση ή αποδοχή πρότασης για κατάρτιση οποιασδήποτε σύμβασης ή συναλλαγής με την εταιρία. Οι πληροφορίες επενδυτικού περιεχομένου παρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση επενδυτικών προιόντων η άλλων περιουσιακών στοιχείων, και δεν θα πρέπει να βασιστείτε σε αυτή κατά την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της επένδυσης σας σε οποιαδήποτε από τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που τυχόν αναφέρονται. 2. Η χρήση των εγγράφων γίνεται μόνον σε συνεργασία με τον προσωπικό σας επενδυτικό σύμβουλο. 3. Οι τυχόν αποδόσεις που αναφέρονται δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές. 4. Η αναπαραγωγή των εγγράφων γίνεται μόνον με την σύμφωνη γνώμη της HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ

Μείωση από την ΕΚΤ των επιτοκίων στο 0,5%. Ακόμη και αρνητικά επιτόκια;

Μείωση από την ΕΚΤ των επιτοκίων στο 0,5%. Ακόμη και αρνητικά επιτόκια; Weekly Financial Report Δευτέρα 06-05-2013 Η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικά χαμηλό του 0,5% στην προσπάθειά της για έξοδο της Ευρωζώνης από την μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 40 ετών.

Διαβάστε περισσότερα

Πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011 για τον χρυσό

Πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011 για τον χρυσό Weekly Financial Report Δευτέρα 15- -04-2013 Πτώση 4,1% στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Ιουλίου του 2011 σημείωσε ο χρυσός καθώς τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

Η συνεδρίαση της Fed στην κορυφή της ατζέντας

Η συνεδρίαση της Fed στην κορυφή της ατζέντας Weekly Financial Report Δευτέρα 16-09-2013 Η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία σημείωσε απροσδόκητη πτώση βοηθώντας την Κεντρική Τράπεζα της χώρας σε ενδεχόμενη αύξηση του βασικού επιτοκίου ενώ οι τιμές κατοικιών

Διαβάστε περισσότερα

Ανησυχία για τους καταθέτες από τη συμφωνία για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών της Ευρωζώνης

Ανησυχία για τους καταθέτες από τη συμφωνία για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών της Ευρωζώνης Weekly Financial Report Δευτέρα 01- -07-2013 Σημαντικές ήταν οι ειδήσεις για την Ευρωζώνη την εβδομάδα που πέρασε καθώς η ΕΚΤ διέψευσε τις φήμες περί εξέτασης σχεδίου προγράμματος αγοράς ομολόγων, όπως

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report. Δευτέρα 24-06-2013

Weekly Financial Report. Δευτέρα 24-06-2013 Weekly Financial Report Δευτέρα 24-06-2013 Το ESM σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των χωρών, θα αναλάβει την ανακεφαλαιοποίηση κάθε συστημικής τράπεζας με τους και τους μετόχους να καλούνται να συμβάλλουν

Διαβάστε περισσότερα

Θετικό το Ευρωκοινοβούλιο στο κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000

Θετικό το Ευρωκοινοβούλιο στο κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 Weekly Financial Report Δευτέρα 29- -04-2013 Το Ευρωκοινοβούλιο διατείνεται θετικά στο κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.00 για την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών. Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

Όλι Ρεν: Ετοιμάζουμε οδηγία για τη συμβολή των καταθετών στη διάσωση των τραπεζών

Όλι Ρεν: Ετοιμάζουμε οδηγία για τη συμβολή των καταθετών στη διάσωση των τραπεζών Weekly Financial Report Δευτέρα 08- -04-2013 Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταθερό το επιτόκιο στο αναμένοντας αν η μεταβολή της πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας βοηθήσει στην ανάλαμψη της

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζονται οι δηλώσεις περί κυπριακού μοντέλου κουρέματος των καταθέσεων στην Ευρωζώνη

Συνεχίζονται οι δηλώσεις περί κυπριακού μοντέλου κουρέματος των καταθέσεων στην Ευρωζώνη Weekly Financial Report Δευτέρα 01- -04-2013 Στη σύνοδο Κορυφής των 5 μεγάλων αναδυόμενων αγορών (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική), των οποίων το συνολικό ΑΕΠ μέχρι το 2027 αναμένεται να ξεπεράσει

Διαβάστε περισσότερα

Οι γερμανικές εκλογές και το un-tapering πέρασαν. To φθινόπωρο έρχεται

Οι γερμανικές εκλογές και το un-tapering πέρασαν. To φθινόπωρο έρχεται Weekly Financial Report Δευτέρα 23-09-2013 Στον απόηχο δύο σημαντικών γεγονότων την εβδομάδα που πέρασε, της νίκης της Άνγκελα Μέρκελ για 2 η συνεχόμενη φορά όσον αφορά το πολιτικό κομμάτι αλλά και την

Διαβάστε περισσότερα

Jeroen Dijsselbloem: To κούρεμα στην Κύπρο δεν θα είναι το τελευταίο

Jeroen Dijsselbloem: To κούρεμα στην Κύπρο δεν θα είναι το τελευταίο Weekly Financial Report Δευτέρα 25 5-3-2013 Η Κύπρος και η ΕΕ συμφώνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ένα αιματηρό σχέδιο εξυγίανσης του τραπεζικού της τομέα. Η βοήθεια προς την Κύπρο θα φτάσει τα 10δις

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομάδα αυξημένης έντασης και ανησυχίας λόγω της X-day στις ΗΠΑ

Εβδομάδα αυξημένης έντασης και ανησυχίας λόγω της X-day στις ΗΠΑ Weekly Financial Report Δευτέρα 14-10-2013 Την εβδομάδα που πέρασε, στην Ευρωζώνη ο πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε τις προθέσεις για συνέχιση της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας

Διαβάστε περισσότερα

Συμφωνία των ισχυρών για αποφυγή νομισματικού πολέμου

Συμφωνία των ισχυρών για αποφυγή νομισματικού πολέμου Weekly Financial Report Δευτέρα 18- -02-2013 Την Τρίτη, οι ηγέτες των 7 μεγαλύτερων οικονομιών δεσμεύτηκαν να αποφύγουν εναν μεταξύ τους αποσταθεροποιητικό γύρο νομισματικών υποτιμήσεων και δήλωσαν ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΝΤ καλεί την ΕΚΤ σε μείωση των επιτοκίων και

ΤΟ ΔΝΤ καλεί την ΕΚΤ σε μείωση των επιτοκίων και Weekly Financial Report Δευτέρα 11 11-3-2013 Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, σε δηλώσεις του, υποβάθμισε ακόμα περισσότερο την εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης φέτος και υπερασπίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Σκέψεις στη Fed για αλλαγή του προγράμματος αγοράς ομολόγων

Σκέψεις στη Fed για αλλαγή του προγράμματος αγοράς ομολόγων Weekly Financial Report Δευτέρα 25- -02-2013 Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι το συνολικό ΑΕΠ των 30 χωρών-μελών υποχώρησε 0,2% στο δ τρίμηνο του 2012 και πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία συρρίκνωση μετά από το

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 Συμφωνία ΕΕ- Μεγάλης Βρετανίας για την πρόοδο του Brexit Αρκετές οικονομικές αλλά και πολιτικές ανακοινώσεις και εξελίξεις είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 Αναμενόμενες οι ανακοινώσεις για ΑΕΠ και πληθωρισμό στη παγκόσμια οικονομία Ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι μια πιθανή περαιτέρω μείωση επιτοκίων

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 Φόβοι για αύξηση των γεωπολιτικών κινδύνων μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία Ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισημαίνει τον κίνδυνο για «μόνιμους» χαμηλούς

Διαβάστε περισσότερα

Μετά από µια εβδοµάδα χωρίς νέα, Κεντρικές Τράπεζες και macro από ΗΠΑ ανεβάζουν το

Μετά από µια εβδοµάδα χωρίς νέα, Κεντρικές Τράπεζες και macro από ΗΠΑ ανεβάζουν το ευτέρα 04 Νοεµβρίου 2013 Μετά από µια εβδοµάδα χωρίς νέα, Κεντρικές Τράπεζες και macro από ΗΠΑ ανεβάζουν το θερµόµετρο Εβδοµάδα PMI ήταν αυτή που πέρασε µε την Κίνα να ανακοινώνει τους επίσηµους PMI µεταποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Προσπάθεια ανάκαμψης της Ευρωζώνης- Ενισχύεται το ευρώ

Προσπάθεια ανάκαμψης της Ευρωζώνης- Ενισχύεται το ευρώ Δευτέρα 18 Μαϊου 2015 Προσπάθεια ανάκαμψης της Ευρωζώνης- Ενισχύεται το ευρώ Ενώ το ελληνικό ζήτημα συνεχίζει να απασχολεί τα διεθνή και κυρίως τα ευρωπαϊκά μέσα με πολλούς αναλυτές και αξιωματούχους να

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 Αναμενόμενη η αύξηση επιτοκίου από την Fed Όπως αναμενόταν, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε στην 2 η για φέτος και 4 η συνολικά αύξηση επιτοκίου. Πλέον,

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 Αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία χάρις στο ΑΕΠ της Κίνας Μετά τις Κεντρικές Τράπεζες και την προηγούμενη εβδομάδα όταν και οι πρώτες έδωσαν τον τόνο

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις της ΕΚΤ σχετικά με το QE Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναμενόταν, στην συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας διατήρησε

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 Αισιοδοξία από τις συζητήσεις ΗΠΑ- Κίνας Την χαμηλότερη ανάπτυξη των τελευταίων 28 ετών ανακοίνωσε η κινέζικη κυβέρνηση, με την τοπική οικονομία να αναπτύσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα, Κίνα, Ιράν και Fed δίνουν το ρυθμό στις αγορές

Ελλάδα, Κίνα, Ιράν και Fed δίνουν το ρυθμό στις αγορές Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 Ελλάδα, Κίνα, Ιράν και Fed δίνουν το ρυθμό στις αγορές Ιστορικής σημασίας η συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ Ιράν και «μεγάλων δυνάμεων» σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Ιανουάριος 2007 Έκδοση 1-2-2007 ΗΠΑ: Αμετάβλητα στο 5,25% διατήρησε, όπως αναμενόταν, τα επιτόκια η FED στη συνεδρίασή της στις 31/1 εκτιμώντας ότι στο επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική συμφωνία για το Ιράνανησυχία. τιμές πετρελαίου

Ιστορική συμφωνία για το Ιράνανησυχία. τιμές πετρελαίου Δευτέρα 06 Απριλίου 2015 Ιστορική συμφωνία για το Ιράνανησυχία για τις τιμές πετρελαίου Το σημαντικότερο γεγονός της προηγούμενης εβδομάδας έχει να κάνει με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και κατ επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 Αναμονή για τις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών μετά το Brexit Η απόφαση των Βρετανών σχετικά με την αποχώρησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 21 Μάϊου 2018 Ανησυχία στην Ευρώπη λόγω Ιταλίας, αδυναμία του ευρώ Μετά την ένταση των τελευταίων εβδομάδων και την απειλή εμπορικού πολέμου, φαίνεται ότι το κλίμα μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζει να προβληματίζει ο αδύναμος πληθωρισμός παγκοσμίως

Συνεχίζει να προβληματίζει ο αδύναμος πληθωρισμός παγκοσμίως Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 Συνεχίζει να προβληματίζει ο αδύναμος πληθωρισμός παγκοσμίως Ενώ ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, επεσήμανε ότι οι αποκλίσεις των νομισματικών πολιτικών μεταξύ Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 Όπως αναμενόταν η απόφαση της Fed Αρκετές και πολύ σημαντικές ήταν οι αναμενόμενες εξελίξεις, ειδήσεις και αποφάσεις για την εβδομάδα που πέρασε. Αρχικά,

Διαβάστε περισσότερα

Αναμονή στις αγορές για τη διαφαινόμενη αύξηση επιτοκίων της Fed

Αναμονή στις αγορές για τη διαφαινόμενη αύξηση επιτοκίων της Fed Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015 Αναμονή στις αγορές για τη διαφαινόμενη αύξηση επιτοκίων της Fed Ενώ ο παγκόσμιος πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος το μήνα Ιούνιο και στο 2,6% για τις 20 πιο ανεπτυγμένες χώρες

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 Ανέλαβε δράση η BOJ Έπεται συνέχεια από την ECB; Προφητικός αποδείχτηκε ο τίτλος του Weekly Financial Report της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς σε διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Κίνηση έκπληξη(;) από τη Κεντρική Τράπεζα της Κίνας

Κίνηση έκπληξη(;) από τη Κεντρική Τράπεζα της Κίνας Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 Κίνηση έκπληξη(;) από τη Κεντρική Τράπεζα της Κίνας Στη σημαντικότερη είδηση της εβδομάδας, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε υποτίμηση του τοπικού νομίσματος μετά τα

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 Αποφάσεις των τραπεζιτών στο Jackson Hole; Πριν 3 χρόνια περίπου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, στα πλαίσια της διάσκεψης των κεντρικών τραπεζιτών

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική εμπορική συμφωνία για τις χώρες της περιοχής του Ειρηνικού

Ιστορική εμπορική συμφωνία για τις χώρες της περιοχής του Ειρηνικού Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 Ιστορική εμπορική συμφωνία για τις χώρες της περιοχής του Ειρηνικού Ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη τελευταία έκθεσή του για τη παγκόσμια οικονομία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 Πιο κοντά η αύξηση επιτοκίων μετά από τα πρακτικά της Fed Ενώ αναμένονται συζητήσεις μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας σχετικά με το ενδεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 «Επανεμφάνιση» των Κεντρικών Τραπεζών. Παίρνει σειρά η Fed; Σημαντικές αποφάσεις είχαμε τη προηγούμενη εβδομάδα σε επίπεδο Κεντρικών Τραπεζών και συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση και της Παγκόσμιας Τράπεζας προς τη Fed-Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για το ελληνικό ζήτημα

Σύσταση και της Παγκόσμιας Τράπεζας προς τη Fed-Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για το ελληνικό ζήτημα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 Σύσταση και της Παγκόσμιας Τράπεζας προς τη Fed-Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για το ελληνικό ζήτημα Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τη παγκόσμια οικονομία

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 Trump vs Fed και οι αγορές ανησυχούν Ενώ ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, δήλωσε ότι η Ιταλία πρέπει να σταματήσει να αμφισβητεί

Διαβάστε περισσότερα

Κρίσιμη περίοδος μέχρι το Πάσχα για τη τύχη της Ελλάδας

Κρίσιμη περίοδος μέχρι το Πάσχα για τη τύχη της Ελλάδας Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 Κρίσιμη περίοδος μέχρι το Πάσχα για τη τύχη της Ελλάδας Ενώ αρκετοί πλέον αξιωματούχοι παγκοσμίως μιλούν ανοιχτά για ενδεχόμενο Grexit και χρεωκοπίας, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2015 «Βλέποντας και κάνοντας» η Fed Ενώ οι αγορές και οι αναλυτές παρακολουθούν τις προσπάθειες των Κεντρικών Τραπεζών να περιορίσουν τις ανησυχίες αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 Ένα βήμα πιο κοντά στην συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας, ανησυχίες για την Ευρωζώνη O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από την Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει

Διαβάστε περισσότερα

Δολάριο και οικονομία των ΗΠΑ καθορίζουν τις εξελίξεις

Δολάριο και οικονομία των ΗΠΑ καθορίζουν τις εξελίξεις Δευτέρα 4 Μαϊου 2015 Δολάριο και οικονομία των ΗΠΑ καθορίζουν τις εξελίξεις Σημαντικά τα στοιχεία και οι ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας και σε επίπεδο μακροοικονομικών στοιχείων αλλά και σε επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο sell-off στις αγορές ομολόγων και μετοχών

Μεγάλο sell-off στις αγορές ομολόγων και μετοχών Δευτέρα 11 Μάϊου 2015 Μεγάλο sell-off στις αγορές ομολόγων και μετοχών Με τη πρόεδρο της Fed, Janet Yellen να δηλώνει ότι θεωρεί τις τρέχουσες τιμές των μετοχών αρκετά υψηλές αλλά και τις αποδόσεις των

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 Ορκίζεται και αναλαμβάνει ο Trump, αγωνιά η υφήλιος Eνώ ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι είναι αισιόδοξος για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2017 με μόνη

Διαβάστε περισσότερα

Διστακτική η Fed για την πρώτη αύξηση επιτοκίων

Διστακτική η Fed για την πρώτη αύξηση επιτοκίων Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 Διστακτική η Fed για την πρώτη αύξηση επιτοκίων Η εβδομάδα που περίμεναν όλες οι αγορές έφτασε και η Fed αποφάσισε τελικά να μη προχωρήσει στη πρώτη, μετά από 10 χρόνια, αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

Πλησιάζει η ώρα των Κεντρικών Τραπεζών

Πλησιάζει η ώρα των Κεντρικών Τραπεζών Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 Πλησιάζει η ώρα των Κεντρικών Τραπεζών Ενώ η νέα τράπεζα των BRICS (NDB) ξεκίνησε τη λειτουργία της με αρχικό κεφάλαιο $50δις, αυτή την εβδομάδα η Fed συνεδριάζει με θέμα την αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 9 Μάϊου 2016 Ιούνιος ο κρίσιμος μήνας για τις αγορές Με το ελληνικό ζήτημα να απασχολεί αυτή την εβδομάδα και πάλι τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, λίγες εβδομάδες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Έφτασε η ώρα της Fed;

Έφτασε η ώρα της Fed; Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 Έφτασε η ώρα της Fed; Η εβδομάδα που οι αγορές περίμεναν εδώ και πολλούς μήνες, έφτασε. Η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στη πρώτη αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 Όλες οι ελπίδες της παγκόσμιας ανάπτυξης στα αρνητικά επιτόκια Ενώ η πρόεδρος του ΔΝΤ Christine Lagarde έδωσε πλήρη στήριξη στις πολιτικές αρνητικών επιτοκίων

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 9 Μαρτίου «QE-cstasy»

Δευτέρα 9 Μαρτίου «QE-cstasy» Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 «QE-cstasy» Ενώ στους κόλπους της Fed επικρατούν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων, με διάφορες φωνές να ζητούν την έναρξη της αύξησης από το β εξάμηνο

Διαβάστε περισσότερα

Στο τραπέζι οι ανησυχίες και οι συζητήσεις για τη παγκόσμια ανάπτυξη

Στο τραπέζι οι ανησυχίες και οι συζητήσεις για τη παγκόσμια ανάπτυξη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 Στο τραπέζι οι ανησυχίες και οι συζητήσεις για τη παγκόσμια ανάπτυξη Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του εκτιμάει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη για το 2015 θα κυμανθεί στο 3,5%

Διαβάστε περισσότερα

«Μαξιλαράκι» στη παγκόσμια οικονομία από Ντράγκι και Κίνα

«Μαξιλαράκι» στη παγκόσμια οικονομία από Ντράγκι και Κίνα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 «Μαξιλαράκι» στη παγκόσμια οικονομία από Ντράγκι και Κίνα Ενώ κάποια από τα σημαντικότερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 Πληθαίνουν οι ανησυχητικές δηλώσεις για την οικονομία της Ευρωζώνης Πυκνώνουν τα σύννεφα γύρω από την Ευρωζώνη όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία και

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση ρευστότητας από την ΕΚΤ και ενίσχυση του δολαρίου

Αύξηση ρευστότητας από την ΕΚΤ και ενίσχυση του δολαρίου Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 Αύξηση ρευστότητας από την ΕΚΤ και ενίσχυση του δολαρίου Ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε μέσω αξιωματούχων της ότι για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο θα προχωρήσει σε επιπλέον

Διαβάστε περισσότερα

Η κατάσταση στις αναδυόµενες αγορές στην κορυφή της ανησυχίας των επενδυτών

Η κατάσταση στις αναδυόµενες αγορές στην κορυφή της ανησυχίας των επενδυτών ευτέρα 1 Φεβρουαρίου 214 Η κατάσταση στις αναδυόµενες αγορές στην κορυφή της ανησυχίας των επενδυτών Χωρίς τις πολύ σηµαντικές ειδήσεις η εβδοµάδα που πέρασε σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 Ηρεμία στις αγορές μετά την ένταση ΗΠΑ-Κίνας-Ρωσίας, νέο μέτωπο με ΟΠΕΚ; Ενώ οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, δηλαδή μεταξύ Τραμπ και Κίνας όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Δέσμευση για αποφυγή νομισματικού πολέμου στο G20

Δέσμευση για αποφυγή νομισματικού πολέμου στο G20 Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δέσμευση για αποφυγή νομισματικού πολέμου στο G20 Στη συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole τη προηγούμενη εβδομάδα, οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 Στο ίδιο μοτίβο η φρασεολογία της ΕΚΤ,άνω του 3% το αμερικάνικο δεκαετές Σε συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 Συνέχεια στην «πίεση» των αναδυόμενων αγορών Ενώ η Κίνα επαναλαμβάνει την δέσμευσή της για επιβολή δασμών ύψους $60δις σε περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων Σύσταση ΔΝΤ στη Fed για καθυστέρηση στην αύξηση επιτοκίων

Αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων Σύσταση ΔΝΤ στη Fed για καθυστέρηση στην αύξηση επιτοκίων Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 Αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων Σύσταση ΔΝΤ στη Fed για καθυστέρηση στην αύξηση επιτοκίων Ο ΟΟΣΑ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τη παγκόσμια οικονομία για τον επόμενο 1 ½ χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 Αναμονή των αγορών και των επενδυτών για τον «καυτό Δεκέμβρη» Oι προηγούμενες ημέρες ήταν ημέρες Κεντρικών Τραπεζών καθώς Fed και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 Ημέρα σταθμός η 8 η Νοεμβρίου για αγορές και γεωπολιτικά Η ημερομηνία «σταθμός» για τις ΗΠΑ και κατ επέκταση για ολόκληρο τον κόσμο, έφτασε. Την Τρίτη 8

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 Εβδομάδα Κεντρικών Τραπεζών και Τραμπ Εβδομάδα Κεντρικών Τραπεζών ήταν η προηγούμενη με τις κυριότερες να προχωρούν σε διαφορετικές αποφάσεις. Fed, ECB,

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 Όλα τα μάτια στραμμένα στην Fed Μετά την συμφωνία για προσωρινή «εκεχειρία» στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο, ΗΠΑ και Κίνα συνεχίζουν τις συνομιλίες τους

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 Στο κάδρο οι πολιτικοί κίνδυνοι, το ράλι όμως συνεχίζεται Στο κάδρο πλέον μπαίνουν οι πολιτικοί κίνδυνοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα στην

Διαβάστε περισσότερα

H οικονομία των ΗΠΑ και η Fed δίνουν το τόνο στη παγκόσμια οικονομία

H οικονομία των ΗΠΑ και η Fed δίνουν το τόνο στη παγκόσμια οικονομία Δευτέρα 03 Αυγούστου 2015 H οικονομία των ΗΠΑ και η Fed δίνουν το τόνο στη παγκόσμια οικονομία Ενώ το ΔΝΤ προβλέπει παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ πέρα από τον Σεπτέμβριο του 2016 καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 Αυξημένες οι προσδοκίες των αγορών για πληθωρισμό, αύξηση των κρατικών επιτοκίων Η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, στα πλαίσια της κατάθεσής της στο Κογκρέσο

Διαβάστε περισσότερα

Κρίσιμο 48ωρο για Ελλάδα και Ευρώπη μετά το δημοψήφισμα

Κρίσιμο 48ωρο για Ελλάδα και Ευρώπη μετά το δημοψήφισμα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 Κρίσιμο 48ωρο για Ελλάδα και Ευρώπη μετά το δημοψήφισμα Μετά το τέλος και το σαφές αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Ελλάδος σχετικά με την αποδοχή ή όχι της πρότασης των θεσμών

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 14 Μάϊου 2018 Σε υψηλά 4ετίας το πετρέλαιο λόγω Ιράν Μετά τις Κίνα, Νότιο Κορέα και Ρωσία, ήρθε η σειρά του Ιράν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται ότι «πιάνει

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 Καμία αύξηση επιτοκίου το 2019 από την Fed Αναμφισβήτητα η πιο σημαντική είδηση και εξέλιξη της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 Σημαντικές αποφάσεις και εξελίξεις το 2015 Χωρίς τη σημαντική είδηση η εβδομάδα που πέρασε, μετά και την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 Ο λόγος στις Κεντρικές Τράπεζες Αρκετές ήταν οι εξελίξεις και οι αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια του λεγόμενου

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 Φόβος για την σύγκρουση Ιταλίας-ΕΕ H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητες τις προθέσεις της σχετικά με τη πορεία των επιτοκίων και τη τύχη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Μάρτιος 2006 ΗΠΑ: Στο 4,75% αύξησε τα επιτόκιά της για 15 η συνεχόμενη φορά η FED στη συνεδρίασή της στις 28/3. Προεξοφλείται νέα αύξηση κατά 0,25% στη συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 Ιταλία και Ελλάδα επαναφέρουν τα εφιαλτικά σενάρια για την Ευρωζώνη Ενώ ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, συστήνει στην κυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Έκδοση 5/1/2007 ΗΠΑ: Στην τελευταία έκθεση του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προβλέπει σταθερό κόστος χρήματος στις ΗΠΑ για το 2007 και διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας στις αγορές

Πρώτη προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας στις αγορές Δευτέρα 14 Απριλίου 214 Πρώτη προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας στις αγορές Η Ελλάδα έκλεψε τις εντυπώσεις την εβδομάδα που πέρασε τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο με την χώρα να κάνει μια πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 Σε ισχύ οι δασμοί ΗΠΑ και Κίνας Ενώ ο Κινέζος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η χώρα δε πρόκειται να προβεί σε μια ανταγωνιστική υποτίμηση του τοπικού νομίσματος

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 «Αμετάβλητη» η Fed, ανήσυχη η ΕΚΤ Τα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης και τις μεγαλύτερες χώρες αυτής ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους μεγάλους φόβους

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 Trump vs World Η σύνοδος των G7 στον Καναδά φανέρωσε το χάσμα μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των ηγετών των υπολοίπων Δυνάμεων του Δυτικού

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Ορόσημο για τις αγορές το δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας Όπως αναμενόταν από τους περισσότερους αναλυτές και αξιωματούχους, ειδικά τις τελευταίες μέρες

Διαβάστε περισσότερα

Αλματώδης αύξηση πωλήσεων νέων κατοικιών στις ΗΠΑ

Αλματώδης αύξηση πωλήσεων νέων κατοικιών στις ΗΠΑ Weekly Financial Report Δευτέρα 4- -3-2013 Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ δε σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής με το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Αναμονή για τη φρασεολογία της Fed και τις αγορές της ECB

Αναμονή για τη φρασεολογία της Fed και τις αγορές της ECB Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 Αναμονή για τη φρασεολογία της Fed και τις αγορές της ECB Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα από την έναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 Μείωση των κινδύνων, θετικές οι αγορές Ενώ πλέον οι περισσότεροι αναμένουν την επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Σι να λάβει χώρα τον Απρίλιο και όχι τον Μάρτιο,

Διαβάστε περισσότερα

Καταρχήν συμφωνία για 3ετές πρόγραμμα στην Ελλάδα

Καταρχήν συμφωνία για 3ετές πρόγραμμα στην Ελλάδα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 Καταρχήν συμφωνία για 3ετές πρόγραμμα στην Ελλάδα «Αίσιο» τέλος είχαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της σχετικά με το ενδεχόμενο βοήθειας με τη

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 Σημαντική ενίσχυση του ευρώ έναντι δολαρίου και ελβετικού φράγκου Αρκετές ήταν οι ειδήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, κυρίως οικονομικού χαρακτήρα, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 Όλα τα «στοιχήματα» στο τραπέζι για τον Δεκέμβριο Στη σκιά του κλίματος φόβου και πανικού σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εξαιτίας του κινδύνου τρομοκρατικών

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 Όλοι κερδισμένοι από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ Στο «μέτωπο» του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αισιόδοξος

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 Πλησιάζουν οι σημαντικές ημερομηνίες για Ευρώπη και HΠΑ Ενώ όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed της επόμενης εβδομάδας, η ΕΚΤ δηλώνει

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2015 Ξεκίνημα για το 2016 με sell-off στις χρηματιστηριακές αγορές Ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα υποβάθμισε για ακόμη μια φορά τις προβλέψεις της για τη παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 Πολλά και σημαντικά γεγονότα για το 2016 που φεύγει Το 2016 σε λίγες ημέρες θα είναι παρελθόν και πολλά είναι τα σημαντικά γεγονότα τα οποία σημάδεψαν τη

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 Αναμενόμενο το ΑΕΠ για τις ΗΠΑ, πυκνώνουν τα σύννεφα για την Ευρωζώνη Αναμφισβήτητα η πιο σημαντική είδηση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η ανακοίνωση για

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήματα και ανησυχίες για το κλείσιμο της χρονιάς

Ερωτήματα και ανησυχίες για το κλείσιμο της χρονιάς Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 Ερωτήματα και ανησυχίες για το κλείσιμο της χρονιάς Σχετικά λίγες ήταν οι σημαντικές ειδήσεις την εβδομάδα που πέρασε ίσως κυρίως λόγω του εορταστικού κλίματος το οποίο σιγά

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 «Αγοράζουμε αμερικανικά, προσλαμβάνουμε Αμερικανούς» O νέος πλανητάρχης είναι εδώ! Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 Αντιδράσεις παγκοσμίως για τους δασμούς Τραμπ Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε σε αυτό που υποσχέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στην επιβολή

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report. Δευτέρα 04-

Weekly Financial Report. Δευτέρα 04- Weekly Financial Report Δευτέρα 04- -02-2013 Μείωση του ΑΕΠ Στα αξιοσημείωτα της εβδομάδας που πέρασε ήταν η έγκριση από την Γερουσία του σχεδίου για αναβολή εξέτασης του χρέους μέχρι τον Μάϊο του 2013,

Διαβάστε περισσότερα

Εβδοµαδιαία ανασκόπηση 16/02-22/02/2015

Εβδοµαδιαία ανασκόπηση 16/02-22/02/2015 Εβδοµαδιαία ανασκόπηση 16/02-22/02/2015 Η λίστα των µεταρρυθµίσεων που θα παρουσιάσει έως το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Αθήνα να συγκεντρώσει έσοδα τα οποία θα ξεπερνούν τα επτά δισεκατοµµύρια

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 Αύξηση επιτοκίου από την Fed, ανεβάζει τους τόνους ο Τραμπ κατά της Κίνας Όπως αναμενόταν, υπό την νέα διοίκησή της και τον Jerom Powell, η Fed σε συνεδρίασή

Διαβάστε περισσότερα

Weekly Financial Report

Weekly Financial Report Weekly Financial Report Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 Πολιτική κρίση στην Γερμανία Συνέχεια στο μείζον θέμα του «εμπορικού πολέμου» δίνουν οι εταίροι καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλλει δασμούς

Διαβάστε περισσότερα