Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 29 ο ΤΕΥΧΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 29 ο ΤΕΥΧΟΣ"

Transcript

1 Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 29 ο ΤΕΥΧΟΣ

2 Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Αγαπητοί συνεργάτες, Η έμπρακτη υποστήριξη του Ανθρώπινου Δυναμικού σε περιόδους που οι εταιρίες αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, είναι τόσο από άποψη εταιρικής στρατηγικής όσο και λόγω κοινωνικής ευθύνης αναγκαία. Στο Newsletter αυτό σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Adecco Ελλάδας και η Lee Hecht Harrison σχετικά με τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης, ως μέσο υποστήριξης των εργαζομένων και τόνωσης της εικόνας της υπό αναδιοργάνωση εταιρίας. Επίσης, σας παρουσιάζουμε τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Adecco για το 1 ο τρίμηνο του 2012 και τέλος σας ανακοινώνουμε την ανάληψη των καθηκόντων Γενικού Διευθυντή της Adecco Ελλάδας από τον Κωνσταντίνο Μυλωνά. Του ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία στο νέο αυτό ρόλο! Με εκτίμηση, Χρήστος Μισαηλίδης Zone Director, Adecco EE &ME Διευθύνων Σύμβουλος Adecco Ελλάδας Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης και η σημασία τους για τις επιχειρήσεις και τους επηρεαζόμενους εργαζομένους Η Adecco Ελλάδας και η Lee Hecht Harrison διεξήγαγαν έρευνα με θέμα τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης (Career Transition Programs) και τη σπουδαιότητά τους για τους εργαζομένους που επωφελούνται από αυτά, αλλά και τις επιχειρήσεις που τα προσφέρουν. Η έρευνα διεξήχθη online σε 427 υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών-πελατών της Adecco που κατέχουν θέσεις ιθυνόντων (decision makers) σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού. Από αυτήν προέκυψαν σημαντικά ευρήματα σχετικά με τη συνεισφορά των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Μετάβασης στημακροπρόθεσμηστρατηγικήτωνεταιριών που τα αξιοποιούν και, φυσικά, στην προετοιμασία, υποστήριξη και επανένταξη στην αγορά εργασίας των εργαζομένων που επηρεάζονται από μία αναδιοργάνωση. Συγκεκριμένα, ερωτώμενοι για τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία μιας αναδιοργάνωσης, σχεδόν οι μισοί (48,7%) συμμετέχοντες στην έρευνα συμπεριέλαβαν τα Προγράμματα Επαγγελ- ματικής Μετάβασης μεταξύ των τριών πιο σημαντικών ενεργειών/ παροχών που πρέπει να υλοποιήσει μια εταιρία στα πρώτα στάδια τυχόν αναδιοργάνωσής της. Στις άλλες δύο σημαντικές για τα πρώτα στάδια αναδιοργάνωσης ενέργειες συγκαταλέγονται η στήριξη της διοίκησης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της αναδιοργάνωσης και η καθοδήγηση των στελεχών στην επικοινωνία της. Όσον αφορά στα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης ως επένδυση από την πλευρά της εταιρίας που τα παρέχει στους εργαζομένους της, 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα θεωρούν πρωτίστως ως μια επένδυση που υπογραμμίζει την Κοινωνική Ευθύνη της υπό αναδιοργάνωση εταιρίας. Σημαντικό, ωστόσο, και με μικρή διαφορά από το πρώτο είναι και το ποσοστό (46%) που βλέπει τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης ως μια επένδυση που υποστηρίζει πρώην εργαζομένους και συνεργάτες να οργανώσουν μια συστηματική προσπάθεια, ώστε αμεσότερα να πραγματοποιήσουν τον επόμενο επιτυχημένο επαγγελματικό τους βήμα.

3 Τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης αποτελούν: 7% Μια επένδυση της εταιρίας που τα παρέχει, καθώς υπογραμμίζουν την Κοινωνική της Υπευθυνότητα 47% 46% Μια επένδυση της εταιρίας για να υποστηρίξει τους εργαζομένους που επηρεάζονται άμεσα από την αναδιοργάνωση στο νέο επαγγελματικό τους βήμα Όχι πολύ σημαντικά Σχετικά με το ρόλο των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Μετάβασης στη διαχείριση και διατήρηση του ταλαντούχου προσωπικού (talent management) μιας εταιρίας, το 47% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούν τη συμβολή των εν λόγω προγραμμάτων σημαντική, το 30% αρκετά σημαντική και το 17% πολύ σημαντική, ενώ μόνο ένα ποσοστό της τάξεως του 6% δεν θεωρεί πως τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακράτηση των ταλαντούχων στελεχών στηνυπό αναδιοργάνωση εταιρία.

4 Αναφορικά, τώρα, με τους βασικούς λόγους για τους οποίους μια εταιρία επιλέγει να παράσχει Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης στους εργαζόμενους που επηρεάζονται από την αναδιοργάνωσή της, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι το 75% των ερωτηθέντων θεωρούν βασικότερο λόγο τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του ηθικού των εργαζομένων που παραμένουν στην εταιρία, ενώ ένα 13% εκφράζει την πεποίθηση πως το βασικότερο λόγο συνιστά η διατήρηση της καλής φήμης της εταιρίας ως εργοδότης επιλογής στην αγορά. Βασικοί λόγοι παροχής Προγραμμάτων Επαγγελματικής Μετάβασης 13% 4% 8% 75% Υποστήριξη των εργαζομένων που απομακρύνονται στην προσπάθειά τους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας Διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του ηθικού των εργαζομένων που παραμένουν στην εταιρία Διατήρηση της καλής φήμης της εταιρίας στην αγορά ως εργοδότης επιλογής, που αναγνωρίζει τη συμβολή των εργαζομένων Αποτελεσματική διαχείριση αλλαγής Το 74% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ο σημαντικότερος παράγοντας που λειτουργεί αποτρεπτικά για την παροχή Προγραμμάτων Επαγγελματικής Μετάβασης είναι το μειωμένο budget των εταιριών και ακολουθεί η έλλειψη στήριξης από την πλευρά της διοίκησης (14% των ερωτηθέντων). Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης κερδίζουν έδαφος και στη χώρα μας, διαμορφώνοντας μία νέα κουλτούρα στην τοπική αγορά, με το 54% των συμμετεχόντων να αναφέρουν ότι η εταιρία τους παρέχει προγράμματα του είδους σε εργαζομένους που απομακρύνθηκαν για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την εργασιακή τους απόδοση.

5 Από αυτές, το 46% δίνει αυτή τη δυνατότητα σε όλους αδιακρίτως τους εργαζομένους, ενώ το 36% περιορίζει την παροχή των προγραμμάτων σε εργαζομένους που χρειάζονται υποστήριξη, με βάση ειδικά κριτήρια. Τέλος, όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν, με βάση την εμπειρία τους, την αποτελεσματικότητα των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Μετάβασης, το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα τα χαρακτήρισαν αποτελεσματικά και το 17% πολύ αποτελεσματικά. Αποτελεσματικότητα Προγραμμάτων Επαγγελματικής Μετάβασης 32% 6% 17% Πολύ αποτελεσματικά Αποτελεσματικά 45% Αρκετά αποτελεσματικά Όχι αποτελεσματικά Όπως καθίσταται σαφές και από τα συμπεράσματα της έρευνας, τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης προσδίδουν επιπρόσθετη αξία στις εταιρίες που τα προσφέρουν, ιδίως στις σημερινές οικονομικά δυσμενείς συνθήκες, που ωθούν αρκετές επιχειρήσεις σε κατάργηση θέσεων εργασίας και αναδιοργάνωση. Εκτός από τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του ηθικού των εργαζομένων που παραμένουν στην εταιρία, την προστασία της φήμης της εταιρίας στην αγορά και την προφανή υποστήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από την αναδιοργάνωση για την επιτυχή καθοδήγηση και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης συνεισφέρουν στην ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαχείριση της αλλαγής και διευκολύνουν την επικοινωνία της επιχείρησης με τα εμπλεκόμενα μέρη και πρωτίστως τα σωματεία.

6 Για την παροχή υπηρεσιών Επαγγελματικής Μετάβασης, η Lee Hecht Harrison (LHH) και ο Όμιλος Adecco στην Ελλάδα, διαθέτουν στο δυναμικό τους ομάδα εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων από την LHH συμβούλων σταδιοδρομίας. Από το 2001 η Adecco Ελλάδας και η LHH παρέχουν στις εταιρίες-πελάτες προγράμματα καθοδήγησης στελεχών στην κοινοποίηση της λήξης συνεργασίας, συμβουλευτικής εργαζομένων σε περιπτώσεις εθελούσιας εξόδου και επαγγελματικής μετάβασης, τόσο για senior executives και στελέχη όσο και για εργατικό προσωπικό. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθείται στα προγράμματα επανατοποθέτησης της LHH (Adecco Group), ο συμμετέχων καλείται να αξιολογήσει τις ικανότητες και τα επιτεύγματά του, ώστε, έπειτα και από τη διερεύνηση του επαγγελματικού του χώρου, να προσδιορίσει το νέο του στόχο. Παράλληλα με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου βιογραφικού σημειώματος, ο συμμετέχων ασκείται στην αποτελεσματική επικοινωνία των μηνυμάτων του, προετοιμάζεται για τη συνέντευξη και μαθαίνει να αναζητά και να αξιολογεί πληροφορίες για την αγορά εργασίας, τις οποίες αξιοποιεί στην επαγγελματική του μετάβαση. Με κύριο εργαλείο την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού δικτύου επαφών και γνωριμιών, τα προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης της LHH διασφαλίζουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων αναζήτησης εργασίας και προτείνουν λύσεις και ένα οργανωμένο πλάνο δράσης για την επίτευξη του επαγγελματικού στόχου των συμμετεχόντων ακόμη και στη σημερινή ιδιαιτέρως απαιτητική αγορά εργασίας. Την περίοδο αυτή επεξεργαζόμαστε τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τη σημασία των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Μετάβασης που διεξήχθη σε δείγμα υψηλόβαθμων προφίλ υποψηφίων. Σε επόμενο Newsletter μας θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα που εξάγαμε. Η Lee Hecht Harrison (LHH), εταιρία-μέλος του ομίλου Adecco, είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή Προγραμμάτων Επαγγελματικής Μετάβασης. Αναλαμβάνει την ανάπτυξη ταλαντούχων στελεχών, υποστηρίζοντας την διαδικασία βελτίωσης της απόδοσής τους μέσω της ανάπτυξης των ηγετικών τους δεξιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το σημαντικότερο σύμμαχο των εταιριών που αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις λόγω των δημογραφικών αλλαγών, της ανάγκης αύξησης της παραγωγικότητας και των εξελίξεων στον παγκόσμιο επιχειρηματικό κόσμο. Η LHH βοηθά τις εταιρίες αυτές να αντιμετωπίσουν τις εν λόγω πιέσεις με βάση την επένδυση στους ανθρώπους τους, την ανάπτυξη και ανακατανομή των ανθρώπινων πόρων τους, τηδιεύρυνσητηςαγοράςτουςκαιτημείωσητωνδαπανώντους. Με εφόδια την παγκόσμια παρουσία και εμπειρία που της επιτρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει συνεκτική και ολοκληρωμένη προσέγγιση στην αντιμετώπιση των εκάστοτε προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κάθε εταιρία-πελάτης, ανεξαρτήτως μεγέθους μγ ή πολυπλοκότητας δομής, και τις στρατηγικές συνεργασίες που επιτρέπουν να μετακυλύει την τεχνογνωσία που απαιτείται για την υλοποίηση των καλύτερων σε κάθε περίπτωση λύσεων, η LHH εξασφαλίζει την διατήρηση της καλής φήμης των εταιριών-πελατών της ως εργοδότες επιλογής στην αγορά.

7 LHH Blog: Workplace Insights Στη Lee Hecht Harrison πιστεύουμε στην εποικοδομητική επικοινωνία και την αξία της ανταλλαγής απόψεων για την διαρκή εξέλιξη και βελτίωση των υπηρεσιών μας. Δημιουργήσαμε λοιπόν το blog "Workplace Insights", όπου δημοσιεύουμε μ αρθρογραφία ρ εμβαθύνοντας σε θέματα ηγεσίας, ανάπτυξης ταλέντων, επαγγελματικής προόδου, αποτελεσματικής διαχείρισης της αλλαγής, τάσεων της αγοράς και πολλά άλλα. Σας καλούμε να επισκεφθείτε το blog της Lee Hecht Harrison "Workplace Insights", να διαβάσετε τα ενδιαφέροντα άρθρα και να σχολιάσετε τις αναρτήσεις. Άρθρα που σας ενδιαφέρουν Developing your talent To Lead, Get Into the Trenches Reset the Ratio of Positive to Negative Feedback 3 Key Elements of Strategic Leadership Missing Half the Conversation? Tips to Practice Active Listening Developing your career How To Build a Relationship of Familiarity and Trust With Your Network How To Take Charge of Your Career and Stay Relevant Job Performance Boost: Wear the Right Clothes How to Warm Up a Cold Letter and Increase Your Response Rate Workplace Economy 4 Reasons To Kick Your Job Search Into High Gear During Summer Five Tips to Maximize a Long Commute Four Reasons to Groom Talent On the Inside Job openings increased to four-year high of 3.7 million

8 Η Adecco παρουσίασε σημαντική κερδοφορία το 1 ο τρίμηνο του 2012 Το μεικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 80 μονάδες βάσης στο 18.2% και τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 12% Ο Όμιλος Adecco, η μεγαλύτερη εταιρία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% (-1% σε οργανική βάση) φτάνοντας τα 5.0 δισ.. Το μεικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 18.2%, σημειώνοντας αύξηση 80 μονάδων βάσης (αύξηση 40 μονάδων σε οργανική βάση) σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι συνολικές δαπάνες δεν παρουσίασαν διαφοροποίηση σε οργανική βάση και προ δαπανών ενσωμάτωσης και αναδιοργάνωσης σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του Το περιθώριο EBITA προ δαπανών ενσωμάτωσης και αναδιοργάνωσης κατά το 1 ο τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στο 3.8% (αύξηση 20 μονάδων βάσης σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011). Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% φτάνοντας τα 112 εκ.. Ο Όμιλος παρουσίασε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές 137 εκ.. Συνοπτικά σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 τα οικονομικά αποτελέσματα του 1 ου τριμήνου του 2012 διαμορφώθηκαν ως εξής: Έσοδα 5 δισ., αύξηση 2% (-1% σε οργανική βάση) Μεικτό περιθώριο κέρδους 18.2%, αύξηση 80 μονάδων βάσης (+40 μονάδων σε οργανική βάση) σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 και 30 μονάδων διαδοχικά Σταθερές Συνολικές Δαπάνες διαδοχικά, σε οργανική βάση και προ δαπανών ενσωμάτωσης και αναδιοργάνωσης ΕΒΙΤΑ προ δαπανών ενσωμάτωσης και αναδιοργάνωσης 193 εκ., αύξηση 9% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες Περιθώριο EBITA 3.8%, αύξηση 20 μονάδων βάσης (προ δαπανών ενσωμάτωσης και αναδιοργάνωσης) σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 Καθαρά έσοδα 112 εκ., αύξηση 12% Ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές 137 εκ. ( 22 εκ. το 1 ο τρίμηνο του 2011)

9 Κωνσταντίνος Μυλωνάς: Νέος Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας Ο Χρήστος Μισαηλίδης, Επικεφαλής της Ζώνης Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, διατηρεί το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου Adecco Ελλάδας Ο Όμιλος Adecco, η μεγαλύτερη εταιρία, στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, ανακοίνωσε την ανάθεση του ρόλου του Γενικού Διευθυντή της Adecco Ελλάδας στον Κωνσταντίνο Μυλωνά. Ο Χρήστος Μισαηλίδης, Επικεφαλής της Ζώνης Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, στην οποία ανήκει και η Adecco Ελλάδας, θα έχει πλέον έδρα στο Dubai, αλλά θα διατηρήσει το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου Adecco Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς εντάχθηκε στο δυναμικό του Ομίλου Adecco το 2000, την πρώτη δηλαδή χρονιά δραστηριοποίησής του στην ελληνική αγορά, ως Branch Manager Υποκαταστήματος της Adecco στη Θεσσαλονίκη. Το 2002 ανέλαβε την ευθύνη όλης της Περιοχής της Βορείου Ελλάδος. Από το 2005 έως το 2008 κατείχε τη θέση του Sales Manager της Adecco Ελλάδας και το 2009 του ανατέθηκε ο ρόλος του Sales & Operations Director. Οκ. Μισαηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Λόγω της μετακίνησής μου στο εξωτερικό, το ρόλο του Γενικού Διευθυντή της Adecco Ελλάδας αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς. Από την αρχή της συνεργασίας του με τον Όμιλο Adecco ο Κωνσταντίνος υπήρξε σημαντικό στέλεχος και κύριος παράγοντας που συνετέλεσε στην επιτυχή πορεία της εταιρίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξή της και στην καθιέρωση της ηγετικής της θέσης στον τομέα των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στην ελληνική αγορά. Παράλληλα επέδειξε ισχυρές ηγετικές ικανότητες καθοδηγώντας τις ομάδες που είχε υπ ευθύνη του στην επίτευξη τωνυψηλότερωνστόχωνακόμακαιενμέσωδύσκολωνοικονομικώνσυγκυριώνστην αγορά. Είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία του και την επιμονή του θα οδηγήσει την Adecco Ελλάδας σε πολύ περισσότερες επιτυχίες!».

10 Οκ. Μυλωνάς ανέφερε σχετικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων: «Είναιμεγάλημουτιμήηεμπιστοσύνηπουμου δείχνει ο Όμιλος με την ανάθεση του ρόλου του Γενικού Διευθυντή της Adecco Ελλάδας. Οι οικονομικές συνθήκες στην τοπική αγορά είναι δύσκολες αλλά με επιμονή και ποιοτική εργασία, όπως είμαστε συνηθισμένοι να δουλεύουμε στην Adecco, είμαι πεπεισμένος πως θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε την εταιρία σε νέες επιτυχίες.» Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙΔΕΑ Η Ένωση Ιδιωτικών Εταιριών Απασχόλησης ης (ΕΝΙΔΕΑ) μετά από εκλογές γςπου διενεργήθηκαν στις 07 Μαρτίου 2012 εξέλεξε το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μυλωνάς (Country Manager, Adecco) Αντιπρόεδρος: Βενετία Κουσία (Managing Director, ManpowerGroup) Γραμματέας: Γρηγόρης Μητσακόπουλος (Managing Director, Trenkwalder Job Centres) Ταμίας: Γιάννης Κερασοβίτης (Communication & Public Affairs Executive, Randstad) Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙΔΕΑ είναι ετήσια και λήγει το Μάρτιο του Για περισσότερες πληροφορίες για την ΕΝΙΔΕΑ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης και η σημασία τους για επιχειρήσεις και εργαζομένους

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης και η σημασία τους για επιχειρήσεις και εργαζομένους Δελτίο Τύπου Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης και η σημασία τους για επιχειρήσεις και εργαζομένους Αθήνα, 25/4/2012 Τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα τα Προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

adecco.gr Δελτίο Τύπου

adecco.gr Δελτίο Τύπου Δελτίο Τύπου ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ «ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 26 ο ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 26 ο ΤΕΥΧΟΣ gr Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 26 ο ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Η Adecco πρόσφατα διεξήγαγε έρευνα για τον κόσμο της εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό.

Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό. Θέλεις για την εταιρεία σου το καλύτερο προσωπικό. Μπορείς να το έχεις! Αξιοποίησε τη δυναμική των ανθρώπων της Adecco! Κάποιες φορές χρειάζεσαι έναν πολύ καλό εργαζόμενο. Κάποιες άλλες πάλι χρειάζεσαι

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 15o ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 15o ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 15o ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Διανύουμε ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2009, εν μέσω πολλών ανατροπών

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 22 ο ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 22 ο ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 22 ο ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Το τελευταίο τρίμηνο του 2010, βρίσκει την αγορά να απαιτεί από

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter. Way to Work TM 2014

Newsletter. Way to Work TM 2014 Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, εν υπάρχει αµφιβολία πως η αγορά εργασίας, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσµίως, κλυδωνίζεται τόσο από τα ποσοστά

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 21 ο ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 21 ο ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 21 ο ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Ξεκίνησε ίσως ένα από τα πιο δύσκολα οικονομικά καλοκαίρια για

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 16o ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 16o ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 16o ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Στο Newsletter αυτό σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement. Ελλάδα. Απτελέσματα Έρευνας Outplacement

Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement. Ελλάδα. Απτελέσματα Έρευνας Outplacement Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement 2015 Ελλάδα 1 Απτελέσματα Έρευνας Outplacement 2015 Πρόλογος 3 1. Βασικά Ευρήματα 4 2. Ταυτότητα έρευνας 6 - Μεθοδολογία, Δείγμα & Ερωτηματολόγιο - Δημογραφική Ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 28 ο ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 28 ο ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 28 ο ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, «ChangeMap ΤΜ & Resilience» Διατήρηση κινητοποιημένου και παραγωγικού

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter. «Οδηγούµε τους ανθρώπους στην επιτυχία σε έναν κόσµο που συνεχώς αλλάζει» TEYΧΟΣ 2 ο. Τριµηνιαίο ενηµερωτικό Η.R.

Newsletter. «Οδηγούµε τους ανθρώπους στην επιτυχία σε έναν κόσµο που συνεχώς αλλάζει» TEYΧΟΣ 2 ο. Τριµηνιαίο ενηµερωτικό Η.R. Newsletter Τριµηνιαίο ενηµερωτικό Η.R. Newsletter TEYΧΟΣ 2 ο «Οδηγούµε τους ανθρώπους στην επιτυχία σε έναν κόσµο που συνεχώς αλλάζει» Εditorial Αγαπητοί συνεργάτες, Το τρίµηνο που διανύσαµε η Adecco πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 14o ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 14o ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 14o ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Το 14o τεύχος του HR Newsletter της Adecco είναι αφιερωμένο στην

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter. ικτύωση µέσω διαδικτύου για µια επιτυχηµένη αναζήτηση εργασίας: Ο Νέος Οδηγός της Adecco για τη διασύνδεση µε την αγορά εργασίας

Newsletter. ικτύωση µέσω διαδικτύου για µια επιτυχηµένη αναζήτηση εργασίας: Ο Νέος Οδηγός της Adecco για τη διασύνδεση µε την αγορά εργασίας Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Στο τεύχος αυτό έχουµε τη χαρά να σας παρουσιάσουµε τα πολύ ενδιαφέροντα συµπεράσµατα της µελέτης που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα της Έρευνας : Η Καινοτομία στις επιχειρήσεις. Νικήτας Κωνσταντέλλος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου

Αποτελέσματα της Έρευνας : Η Καινοτομία στις επιχειρήσεις. Νικήτας Κωνσταντέλλος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Αποτελέσματα της Έρευνας : Η Καινοτομία στις επιχειρήσεις Νικήτας Κωνσταντέλλος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου nkonstantellos@icap.gr Tαυτότητα Έρευνας Απευθύνθηκε : Σε Ανώτερα και Ανώτατα Στελέχη

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 20 ο ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 20 ο ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 20 ο ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Διανύοντας το δεύτερο τρίμηνο του 2010 και με την ελληνική αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400.01 Δύο ημέρες 16 ώρες Επιλογή Στελεχών: Ξεχωρίζοντας τους Καλύτερους Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ CSR 2009 Στην Ελλάδα η έρευνα για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Υπεύθυνη Κατανάλωση» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για 5 η φορά

Διαβάστε περισσότερα

Real Tangible Solutions

Real Tangible Solutions Real Tangible Solutions Σε έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο δυναμικό αναδεικνύεται ως το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η ManpowerGroup παρέχει στους οργανισμούς το ταλέντο που χρειάζονται για να καινοτομούν

Διαβάστε περισσότερα

Οι απόψεις των Ελλήνων εργαζομένων για το ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον και την τρέχουσα οικονομική κατάσταση

Οι απόψεις των Ελλήνων εργαζομένων για το ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον και την τρέχουσα οικονομική κατάσταση 72% 71% 69% 68% Randstad Hellas Λεωφ. Μεσογείων 2 & Σινώπης Πύργος Αθηνών, Κτίριο Α' 11527 Αθήνα www.randstad.gr Δελτίο Τύπου Ημερομηνία 26.1.2017 Περισσότερες πληροφορίες: Άννα Σύκαλου Telephone +30 210

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα θεωρείται ελκυστική, ωστόσο ο κίνδυνος της αποτυχίας παραμένει

Η επιχειρηματικότητα θεωρείται ελκυστική, ωστόσο ο κίνδυνος της αποτυχίας παραμένει Randstad Hellas Λεωφ. Μεσογείων 2 & Σινώπης Πύργος Αθηνών, Κτίριο Α' 11527 Αθήνα www.randstad.gr Δελτίο Τύπου Ημερομηνία 29.3.2017 Περισσότερες πληροφορίες: Άννα Σύκαλου Telephone +30 210 6770523 asykalou@randstad.gr

Διαβάστε περισσότερα

Real Tangible Solutions

Real Tangible Solutions Real Tangible Solutions Σε έναν κόσμο όπου το ανθρώπινο δυναμικό αναδεικνύεται ως το κυριότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η ManpowerGroup παρέχει στους οργανισμούς το ταλέντο που χρειάζονται για να καινοτομούν

Διαβάστε περισσότερα

Αναδιοργάνωση: Η επόμενη ημέρα για τους εργαζόμενους Αποτελέσματα Έρευνας. 13 Φεβρουαρίου 2014

Αναδιοργάνωση: Η επόμενη ημέρα για τους εργαζόμενους Αποτελέσματα Έρευνας. 13 Φεβρουαρίου 2014 Αναδιοργάνωση: Η επόμενη ημέρα για τους εργαζόμενους Αποτελέσματα Έρευνας 13 Φεβρουαρίου 2014 Γενικά Στοιχεία της Έρευνας Σκοπός Αποτύπωση ενεργειών διαχείρισης εργαζομένων στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017 Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας Ιούλιος 2017 #Employability2017 Ο όμιλος Adecco Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Έρευνα Κινδύνου Αποτελεσματικής Διαχείρισης Ταλέντων Γενικά Στοιχεία. Τα 5 Cs: Οι 5 κατηγορίες κινδύνου αποτελεσματικής διαχείρισης ταλέντων

Παγκόσμια Έρευνα Κινδύνου Αποτελεσματικής Διαχείρισης Ταλέντων Γενικά Στοιχεία. Τα 5 Cs: Οι 5 κατηγορίες κινδύνου αποτελεσματικής διαχείρισης ταλέντων Παγκόσμια Έρευνα Κινδύνου Αποτελεσματικής Διαχείρισης Ταλέντων Γενικά Στοιχεία Από το Μάιο έως τον Αύγουστο του 2013, η KPMG International σε συνεργασία με την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία ερευνών Brandon

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Αξιολόγησης Απόδοσης

Κανονισμός Αξιολόγησης Απόδοσης Κανονισμός Αξιολόγησης Απόδοσης Εισαγωγή Άρθρο 1. Γενικές πληροφορίες Άρθρο 2. Αρχές συστήματος αξιολόγησης Άρθρο 3. Πλαίσιο και διαστάσεις αξιολόγησης Α. Προσωπική Συνεισφορά: αξιολόγηση ως προς το ΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ. Developing Leadership Skills

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ. Developing Leadership Skills ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ Developing Leadership Skills Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα για την Ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων είναι μα πλήρης, αυτόνομη και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ενότητα με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

EMBARGOED UNTIL TUES, 10 DECEMBER AT GMT

EMBARGOED UNTIL TUES, 10 DECEMBER AT GMT ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact: Πηνελόπη Καπνουλά 210 69 31 215 694 777 3162 pkapnoula@manpowergroup.gr EMBARGOED

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα έρευνας:

Αποτελέσµατα έρευνας: ελτίο Τύπου Έρευνα της Adecco Ελλάδος µε θέµα: «Work-life Balance» Αθήνα, 10 Μαρτίου 2010 Ο όµιλος Adecco, η µεγαλύτερη εταιρία στον τοµέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναµικού παγκοσµίως, ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017

Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017 Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017 Αποτύπωση της γνώμης εργαζομένων και υποψηφίων για την αγορά εργασίας Ιούλιος 2017 #Employability2017 Ο όμιλος Adecco Η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ηγεσία Διδάσκουσα: Αφροδίτη Δαλακούρα ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗΣ MANAGER COACH 1 Κλασική-μηχανιστική αντίληψη Το παλιό μοντέλο διοίκησης: οικονομικές-υλικές

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Α Τρίμηνο 2018

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Α Τρίμηνο 2018 ManpowerGroup Mesogeion 2-4 Athens Tower 115 27 Athens T: 210 69 27 400 F: 210 32 48 644 www.manpowergroup.gr MEDIA CONTACT: Vasso Tsouni 211-1069963 vtsouni@manpowergroup.gr Δελτίο Τύπου Έρευνα Προοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας- Προσδοκίες εργαζομένων από την εργασία τους σε καιρό κρίσης

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας- Προσδοκίες εργαζομένων από την εργασία τους σε καιρό κρίσης Δελτίο Τύπου Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα κύρια χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας- Προσδοκίες εργαζομένων από την εργασία τους σε καιρό κρίσης Αθήνα, 9/6/2011 Ο όµιλος Adecco, η µεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ.

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. Οι άνθρωποι που εργάζονται σ έναν οργανισμό είναι οι ανθρώπινοι πόροι του. Επειδή κάθε άτομο έχει διαφορετικές ικανότητες, δεξιότητες, διαφορετικό επίπεδο εμπειρίας κ.α. η διοίκηση της εταιρίας καλείται

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ

Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Ευκαιρίες Στελέχωσης & Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ Μαϊος 2015 Νταίζη Θεοδώρου Recruitment & HR Development Senior Manager OTE COSMOTE Human Resources Division 1 Προφίλ εταιρείας Όμιλος OTE Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων 2 x 4 ώρες Μέτρηση και Βελτίωση Ενδυνάμωσης Ορισμός της Ενδυνάμωσης: Η ενδυνάμωση είναι η διαδικασία της αύξησης της ικανότητας των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 17o ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 17o ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 17o ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Το 17 ο τεύχος του Adecco Newsletter είναι αφιερωμένο στην «ευελιξία».

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοδοξία μας, η επιτυχία σας!

Φιλοδοξία μας, η επιτυχία σας! Φιλοδοξία μας, η επιτυχία σας! Ο συνεργάτης σας στις Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού Ο όμιλος Adecco Ο όμιλος Adecco είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2014 Ενισχύονται για έβδοµο συνεχόµενο τρίµηνο τα σχέδια

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2014 Ενισχύονται για έβδοµο συνεχόµενο τρίµηνο τα σχέδια ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact: Πηνελόπη Καπνουλά 210 69 31 215 694 777 3162 pkapnoula@manpowergroup.gr Έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Liveschool Marketing Services

Liveschool Marketing Services Liveschool Marketing Services Περιεχόμενα Βελτιστοποίηση website SEO... 3 Social media design & creation... 4 Social media management... 4 Διαγωνισμοί Facebook... 5 Google Adwords... 5 Facebook Ads...

Διαβάστε περισσότερα

νέα εποχή στο ανθρώπινο δυναμικό_

νέα εποχή στο ανθρώπινο δυναμικό_ νέα εποχή στο ανθρώπινο δυναμικό_ Το νέο σύστημα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ νέα εποχή_ Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αναγνωρίζοντας τις σύνθετες προκλήσεις της νέας εποχής και τη σπουδαιότητα των δυνατοτήτων του

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση ομάδας Αντικυβερνήτων Θέματος

Εκπαίδευση ομάδας Αντικυβερνήτων Θέματος Εκπαίδευση ομάδας Αντικυβερνήτων Θέματος Καλώς ήρθατε στην ομάδα Γνωρίζετε το όνομα της ομάδας και τον αριθμό των μελών της Είστε έτοιμοι να ενταχθείτε στην ομάδα Ας ελέγξουμε τις γνώσεις σας και τις δεξιότητές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης του πανεπιστημίου Frederick, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS Αποκλειστικά για Agency Managers (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS Αποκλειστικά για Agency Managers (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions) ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS Αποκλειστικά για Agency Managers (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions) Το πρόγραμμα αρχικά εστιάζεται σε τρείς βασικούς άξονες: Α. Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ CLUSTERS Με σκοπό τον εντοπισμό των βασικών παραγόντων επιτυχίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions) ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LISSIS (Life Insurance Selling Skills Integrated Solutions) Το πρόγραμμα αρχικά εστιάζεται σε τρείς βασικούς άξονες: Α. Εκπαίδευση σε ένα μεγάλο αριθμό μεθοδολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Γ Τρίμηνο 2015. Συγκρατημένα αισιόδοξες οι προβλέψεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Γ Τρίμηνο 2015. Συγκρατημένα αισιόδοξες οι προβλέψεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα ManpowerGroup Λεωφόρος Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών, Κτίριο Β 115 27 Αθήνα T: 210 69 27 400 www.manpowergroup.gr MEDIA CONTACT: Τάνια Κωφίδου 210-6931216 tkofidou@manpowergroup.gr Βίκυ Μπουλούκου 210-6931204

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες: Άννα Καρακατσάνη ON N UP

Για περισσότερες πληροφορίες: Άννα Καρακατσάνη ON N UP ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.com Για περισσότερες πληροφορίες: Άννα Καρακατσάνη ON N UP 210 6835001 anna.karakatsani@onnup.com

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Δ Τρίμηνο 2014

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Δ Τρίμηνο 2014 ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 115 27 Αθήνα T: 210 69 27 400 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact: Μαριάννα Κολλητήρη T: 210 69 31 235 mkollitiri@manpowergroup.gr Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

Βενετία Κουσία. Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup

Βενετία Κουσία. Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Beyond coaching Στην Εποχή του Ανθρώπου όπου η πιο κρίσιμη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι σε εμάς και στην ομάδα μας, στο Talent Lab αναδεικνύουμε και συνθέτουμε τρόπους ώστε να ανακαλύψουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος

Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος Workshop αναζήτησης εργασίας Σάββατο 9 Δεκεµβρίου 2017 11:30-12:30 Σύνταξη αποτελεσµατικού βιογραφικού σηµειώµατος Το Βιογραφικό Σηµείωµα είναι ένα πολύ σηµαντικό εργαλείο για τον επαγγελµατικό και ακαδηµαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Under strict EMBARGO: Not for publication before GMT, September 10 th 2013

Under strict EMBARGO: Not for publication before GMT, September 10 th 2013 Under strict EMBARGO: Not for publication before 00.01 GMT, September 10 th 2013 ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpowergroup.gr Media Contact:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που ως σκοπό έχει τη «διάδοση των αρχών και της σωστής

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Α Τρίμηνο 2015

Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της Manpower για το Α Τρίμηνο 2015 ManpowerGroup Λεωφόρος Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών Κτίριο Β 115 27 Αθήνα T: 210 69 27 400 www.manpowergroup.gr Media Contact: Μαριάννα Κολλητήρη T: 210 69 31 235 mkollitiri@manpowergroup.gr Έρευνα Προοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

Το δεύτερο τρίµηνο χαρακτηρίστηκε από την εξαγορά της National Starch και το πρόγραµµα για την ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας

Το δεύτερο τρίµηνο χαρακτηρίστηκε από την εξαγορά της National Starch και το πρόγραµµα για την ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας ελτίο Τύπου Αθήνα, 25 Αυγούστου, 2008 Το δεύτερο τρίµηνο χαρακτηρίστηκε από την εξαγορά της National Starch και το πρόγραµµα για την ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας Η Henkel σηµείωσε ικανοποιητική οργανική

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Έρευνα της ManpowerGroup για την Έλλειψη Ταλέντου στην Ελλάδα - 2013

Ετήσια Έρευνα της ManpowerGroup για την Έλλειψη Ταλέντου στην Ελλάδα - 2013 ManpowerGroup Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα WWW.MANPOWERGROUP.GR T: 210 32.24.301 Ετήσια Έρευνα της ManpowerGroup για την Έλλειψη Ταλέντου στην Ελλάδα - 2013 Ταυτότητα Έρευνας Δείγμα: Ελλάδα:

Διαβάστε περισσότερα

Μανιάειο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου

Μανιάειο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου KENTΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΡΓΟ : ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Έντυπο Παρακολούθησης/ Ενδιάμεσης Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης Αθήνα, Δεκέμβριος 2011 Το παρόν έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement για το έτος 2014

Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement για το έτος 2014 Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement για το έτος 2014 Ελλάδα Πρόλογος Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος η ετήσια έρευνα της Randstad Hellas σχετικά με τα προγράμματα Outplacement, διερευνώντας απόψεις,

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement για το έτος

Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement για το έτος Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement για το έτος 2013-2014 Ελλάδα 2013 Πρόλογος 3 1. Βασικά Ευρήματα 4 2. Ταυτότητα έρευνας 6 - Μεθοδολογία, Δείγμα & Ερωτηματολόγιο - Δημογραφική Ανάλυση Δείγματος 3. Ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

Manpower Έρευνα Κοινωνικά ίκτυα και επιχειρήσεις: Αξιοποιώντας τη δύναµη των Social Media

Manpower Έρευνα Κοινωνικά ίκτυα και επιχειρήσεις: Αξιοποιώντας τη δύναµη των Social Media Manpower Μεσογείων 2-4 Πύργος Αθηνών 115 27 Αθήνα T: 210 32.24.301 F: 210 32.48.644 www.manpower.com Για Περισσότερες πληροφορίες: Μεταξία Κλάδη / The PR Team 210 610 67 67 6932 36 33 30 mkladi@theprteam.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αξίες ΤΙΤΑΝ. «Τα βασικά πιστεύω της επιχείρησης που καθορίζουν την συμπεριφορά της και τον τρόπο λειτουργίας της» Ακεραιότητα. Γνώση.

Αξίες ΤΙΤΑΝ. «Τα βασικά πιστεύω της επιχείρησης που καθορίζουν την συμπεριφορά της και τον τρόπο λειτουργίας της» Ακεραιότητα. Γνώση. Κυρίαρχος Στόχος Να αναπτυχθούμε ως πολυπεριφερειακή εταιρία, η οποία υπολογίζεται ως ανεξάρτητη δύναμη στην παγκόσμια αγορά των δομικών υλικών και συνδυάζει την επιχειρηματική ικανότητα και ανταγωνιστικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ή/ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΝΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ή/ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΝΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ή/ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Πλαίσιο πολιτικής ΣΥΝΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Διεθνή στοιχεία δείχνουν ότι τα άτομα με αναπηρίες

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Ολοκληρωµένα Προγράµµατα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων Καινοτομίας Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

«Leading for Results»

«Leading for Results» Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα Προϊσταµένων Τµηµάτων «Leading for Results» Βασικοί Στόχοι του Προγράµµατος Το πρόγραµµα «Leading for Results» απευθύνεται σε προισταµένους της εταιρείας, µε σκοπό την εξοικείωση

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάξατε το σήμερα. Διαμορφώνετε το αύριο. Το όραμά σας έχει αξία.

Αλλάξατε το σήμερα. Διαμορφώνετε το αύριο. Το όραμά σας έχει αξία. Αλλάξατε το σήμερα. Διαμορφώνετε το αύριο. Το όραμά σας έχει αξία. Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2017 Οφέλη του διαγωνισμού Προβολή στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά και στα Social Media Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα Πρωτογενούς Έρευνας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε Επιχειρήσεις

Αποτελέσµατα Πρωτογενούς Έρευνας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε Επιχειρήσεις Αποτελέσµατα Πρωτογενούς Έρευνας ς ς ς σε Επιχειρήσεις η Δειγµατοληπτική έρευνα για την διεξήγαγε για 8 συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Οικονοµικών Κλαδικών Μελετών της ICAP Α.Ε., τα αποτελέσµατα της οποίας

Διαβάστε περισσότερα

Strategic Alliance for Youth. Προκλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αγορά εργασίας

Strategic Alliance for Youth. Προκλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αγορά εργασίας Strategic Alliance for Youth Προκλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αγορά εργασίας Ο όµιλος Adecco Η µεγαλύτερη εταιρία παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναµικού παγκοσµίως Έδρα: Ζυρίχη, Ελβετία > 5.000 υποκαταστήµατα

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Ημερομηνίες: 30/1/2018 Λευκωσία 6/2/2018 Λεμεσός Σε συνεργασία με: ΚΕΒΕ Η οργάνωση γραφείου, αποτελεί στοιχείο κρίσιμης σημασίας για την κάθε επιχείρηση, αφού

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ.

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας-ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. Χ. ΑΠ. ΛΑΔΙΑΣ Είναι μια από τις κυριότερες λειτουργίες της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων. Η εκπαίδευση είναι η οργανωμένη διαδικασία μάθησης που στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων και ικανοτήτων για ένα ορισμένο

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας ένα αισιόδοξο μέλλον. Το όραμα, η ιδέα και η εφαρμογή της

Δημιουργώντας ένα αισιόδοξο μέλλον. Το όραμα, η ιδέα και η εφαρμογή της Δημιουργώντας ένα αισιόδοξο μέλλον Το όραμα, η ιδέα και η εφαρμογή της Η Ιδέα Η κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά είναι απόδειξη σεβασμού, τόσο απέναντι στον εαυτό μας και τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε,

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια διαβούλευση. Ερωτήσεις και απαντήσεις

Δημόσια διαβούλευση. Ερωτήσεις και απαντήσεις Δημόσια διαβούλευση σχετικά με το σχέδιο οδηγού της ΕΚΤ για την αξιολόγηση της ικανότητας και καταλληλότητας των μελών των διοικητικών οργάνων των πιστωτικών ιδρυμάτων Ερωτήσεις και απαντήσεις 1 Ποιος

Διαβάστε περισσότερα

Generali 2021: Αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη

Generali 2021: Αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη 21/03/2018 Generali 2021: Αξιοποίηση δυνάμεων για ταχύτερη ανάπτυξη Δελτίο Τύπου Η Generali παρουσιάζει το νέο τριετές της στρατηγικό σχέδιο στους επενδυτές. MARKETING & COMMUNICATIONS DEPARTMENT Generali

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement

Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement Αποτελέσματα Έρευνας Outplacement 2011 Ελλάδα 2011 Πρόλογος 3 1. Σύνοψη Αποτελεσμάτων 4 2. Ταυτότητα έρευνας 6 - Μεθοδολογία - Δημογραφική Ανάλυση Δείγματος 3. Ανάλυση Αποτελεσμάτων 8 - Γνώση & Χρήση των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Adecco.gr Δελτίο Τύπου 11/07/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Adecco.gr Δελτίο Τύπου 11/07/18 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2018 Πτωτική τάση στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό για πρώτη φορά στα 4 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας Ανθρώπινο δυναμικό που αξιολογεί πως διαθέτει τα κατάλληλα

Διαβάστε περισσότερα

CMI Management Courses

CMI Management Courses CMI Management Courses CERTIFICATE & DIPLOMA IN MANAGEMENT & LEADERSHIP - LEVEL 5 Chartered Mangement Institute Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Project LLP-LDV-TOI-12-AT-0015 Project coordinator: Schulungszentrum Fohnsdorf

Διαβάστε περισσότερα

Παπουτσάνης: Οικονομικά Αποτελέσματα Χρήσης 2018 Διαρκής ανάπτυξη πωλήσεων και βελτίωση κερδοφορίας

Παπουτσάνης: Οικονομικά Αποτελέσματα Χρήσης 2018 Διαρκής ανάπτυξη πωλήσεων και βελτίωση κερδοφορίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14 Μαρτίου 2019 Παπουτσάνης: Οικονομικά Αποτελέσματα Χρήσης 2018 Διαρκής ανάπτυξη πωλήσεων και βελτίωση κερδοφορίας Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Η ECO ENERGIA ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ από το πρώτο βήμα και αναλαμβάνει: ECOENERGIA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Η ECO ENERGIA ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ από το πρώτο βήμα και αναλαμβάνει: ECOENERGIA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ECOENERGIA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Aνθρώπινο Δυναμικό Ποιότητα Υπηρεσιών Αποτελεσματικότητα ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ... ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ECOENERGIA είναι μια εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 18 ο ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 18 ο ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 18 ο ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Διανύουμε ήδη το τελευταίο τρίμηνο του 2009, μία περίοδο ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Μανιάειο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου

Μανιάειο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου KENTΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΡΓΟ : ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Έντυπο Παρακολούθησης/ Ενδιάμεσης Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης Αθήνα, Δεκέμβριος 2011 Το παρόν έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

Furthering Innovative and Entrepreneurial Regions of Europe Προώθηση Καινοτόμων και Επιχειρηματικών Περιφερειών της Ευρώπης

Furthering Innovative and Entrepreneurial Regions of Europe Προώθηση Καινοτόμων και Επιχειρηματικών Περιφερειών της Ευρώπης Furthering Innovative and Entrepreneurial Regions of Europe Προώθηση Καινοτόμων και Επιχειρηματικών Περιφερειών της Ευρώπης Έκθεση Έρευνας μεταξύ Στελεχών Οργανισμών της Περιφέρειας Ελλάδα 2015 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» ΕΠΙΠΕΔΟ 5, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ EQF

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» ΕΠΙΠΕΔΟ 5, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ EQF ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» ΕΠΙΠΕΔΟ 5, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ EQF Πρόγραμμα LLP LDV TOI 12 AT 0015 Συντονιστής προγράμματος: Schulungszentrum Fhnsdrf Εταίροι: University f Gthenburg Municipality f Tjörns

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική συνεργασία UCB και Pharmathen για την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας

Στρατηγική συνεργασία UCB και Pharmathen για την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στρατηγική συνεργασία UCB και Pharmathen για την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014. Μία νέα στρατηγική συμμαχία δημιουργείται στην ελληνική φαρμακευτική αγορά μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Ε π α ν α λ η π τ ι κ ά θ έ μ α τ α Χριστουγέννων Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις Σωστές ή Λάθος 1. Το θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιωμένη η λειτουργική απόδοση και στο Α Τρίμηνο του 2011

Βελτιωμένη η λειτουργική απόδοση και στο Α Τρίμηνο του 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2011 ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Βελτιωμένη η λειτουργική απόδοση και στο Α Τρίμηνο του 2011 Οι πρωτοβουλίες μείωσης των εξόδων επιφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Πρωτογενούς Έρευνας για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Αποτελέσματα Πρωτογενούς Έρευνας για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Αποτελέσματα Πρωτογενούς Έρευνας για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα Στην παρούσα ενότητα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δειγματοληπτικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Τα εφόδια των εργαζομένων για την είσοδο και παραμονή στην εργασία

Τα εφόδια των εργαζομένων για την είσοδο και παραμονή στην εργασία Τα εφόδια των εργαζομένων για την είσοδο και παραμονή στην εργασία Όταν το άτομο έρχεται αντιμέτωπο για πρώτη φορά με την άμεση πράξη της αναζήτησης και εξεύρεσης εργασίας, πρέπει, ουσιαστικά, να εντοπίσει

Διαβάστε περισσότερα

τι σημαίνει ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έλια Λιατάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος

τι σημαίνει ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έλια Λιατάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος τι σημαίνει ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έλια Λιατάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος Η αποστολή των Δημοσίων Σχέσεων είναι να επηρεάζουν αντιλήψεις και συμπεριφορές. influence Για την Porter Novelli είναι κάτι

Διαβάστε περισσότερα

Gregory s Future Managers Program

Gregory s Future Managers Program Gregory s Future Managers Program Η καριέρα σου έχει όνομα! ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σκοπός του προγράμματος Future Managers Program είναι η προσέλκυση ταλαντούχων και νέων υποψηφίων με όρεξη και πάθος για εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Γ Τρίμηνο 2017

Δελτίο Τύπου. Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Γ Τρίμηνο 2017 ManpowerGroup Mesogeion 2-4 Athens Tower 115 27 Athens T: 210 69 27 400 F: 210 32 48 644 www.manpowergroup.gr MEDIA CONTACT: Vasso Tsouni 211-1069963 vtsouni@manpowergroup.gr Δελτίο Τύπου Έρευνα Προοπτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Το παρόν Πρόγραμμα φιλοδοξεί να εμπνεύσει, όλους

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση από την Εκπαίδευση στην Απασχόληση: Ο Ρόλος των Επιχειρήσεων. Μίχου Τέσσα, Policy Expert, Απασχόληση και Αγορά Εργασίας, ΣΕΒ

Μετάβαση από την Εκπαίδευση στην Απασχόληση: Ο Ρόλος των Επιχειρήσεων. Μίχου Τέσσα, Policy Expert, Απασχόληση και Αγορά Εργασίας, ΣΕΒ Μετάβαση από την Εκπαίδευση στην Απασχόληση: Ο Ρόλος των Επιχειρήσεων Μίχου Τέσσα, Policy Expert, Απασχόληση και Αγορά Εργασίας, ΣΕΒ Βασικά χαρακτηριστικά της θέσης των νέων στην αγορά εργασίας, στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

H προστιθέμενη Αξία των Αρχών της ιαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης

H προστιθέμενη Αξία των Αρχών της ιαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης H προστιθέμενη Αξία των Αρχών της ιαφορετικότητας και της Ενσωμάτωσης Χριστίνα Σαμουλαδά Resourcing & Functional Capabilities Manager http://www.youtube.com/watch?v=csme-2kpdac Η εξέλιξη της διαφορετικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Απασχόληση και κινητικότητα

Απασχόληση και κινητικότητα Απασχόληση και κινητικότητα Δεξιότητες 21 ου αιώνα Κινητικότητα ταλέντων Φάκας Θεράπων Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επικοινωνίας Life & Business Coach Web: tfakas@apiron.gr Therapon Fakas www.apiron.gr Οι δεξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο:

Τηλέφωνο: Η Agrotech S.A. John Deere Greece κορυφαία εταιρία εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο ανήκει στον όμιλο AGROGROUP ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ-ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΗΣ. Η Agrotech S.A. ξεκίνησε την συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα