«Let s Do It Greece» Για πιο καθαρή Ελλάδα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Let s Do It Greece» Για πιο καθαρή Ελλάδα"

Transcript

1 «Let s Do It Greece» Για πιο καθαρή Ελλάδα Σε μια εποχή που η χώρα μας, χάρη στις θάλασσες και στον ήλιο της, βρίσκεται στο επίκεντρο των τουριστικών προορισμών του κόσμου, είναι πολύ σημαντικό να μιλήσουμε ξανά για την τεράστια αξία που έχει το να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό. Η καθαριότητα, βέβαια, δεν έχει να κάνει μόνο με την τουριστική προβολή μας αλλά, κυρίως, με την ανάγκη να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον ώστε και εμείς να ζούμε στις κατάλληλες συνθήκες, αλλά και να διευκολύνουμε την ανάπτυξη των έμβιων όντων και της βλάστησης, η οποία απειλείται από την ανθρώπινη «μόλυνση». Με αυτό το σκεπτικό και ο ΤΙΤΑΝ στηρίζει σταθερά για τέταρτη χρονιά φέτος τη μεγαλύτερη, παγκοσμίως εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού «Let s Do It World», συμμετέχοντας με εθελοντές εργαζόμενούς του στην αντίστοιχη πανελλήνια εκστρατεία «Let s Do It Greece - Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα». Από το 2011 που ξεκίνησε ο θεσμός ο ΤΙΤΑΝ βρίσκεται στο πλευρό διοργανωτών και εθελοντών ενώ, ως Εθνικός Υποστηρικτής της πρωτοβουλίας, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα ενώσει τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα και θα αναδείξει τις δράσεις εθελοντικών ομάδων, σχολείων, συλλόγων και φορέων. 2015: Οι δράσεις των εθελοντών Την Κυριακή 26 Απριλίου φορείς και σχεδόν εθελοντές συντονίστηκαν, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας. Από τον Τιτάνα συμμετείχαν πάνω από 80 εργαζόμενοι και μέλη των οικογενειών τους από τα εργοστάσια Δρεπάνου, Ελευσίνας και Νέας Ευκαρπίας ενώ η Εταιρία προσέφερε τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναλώσιμα για τις δράσεις στις περιοχές αυτές. Οι συνέργειες σημαντικές και η γεωγραφική κάλυψη μεγάλη: Δρέπανο Αχαΐας: σε αγαστή συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) και τις ομάδες πολιτών Patrinistas και Gefyristas, αλλά και με την κινητοποίηση πολλών άλλων τοπικών οργανώσεων, φορέων και ιδιωτών, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων, ο Αθλητικός Σύλλογος Αραχωβιτίκων - Ακταίου, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αραχωβιτίκων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αραχωβιτίκων, οι εργαζόμενοί μας συνεισέφεραν στον καθαρισμό των περιοχών: Λιμάνι Αραχωβιτίκων Παραλία «Βάλτος» Δρεπάνου Λιμάνι Ψαθοπύργου Κάστρο Ρίου (δυτικός προβλήτας/αρχή γέφυρας) Χείμαρρος Μείλιχος

2 Ελευσίνα: στηρίζοντας το Δήμο Ελευσίνας, που αγκάλιασε την πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή των Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, των Οδηγών και των Προσκόπων, συνεργείο με μηχανήματα και εργαζόμενους από τον Τιτάνα καθάρισαν μία από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και εισόδους στην πόλη. Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης: με μεγάλη συμμετοχή οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους υποστήριξαν τη δράση καθαριότητας που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Μετεώρων του Δήμου Παύλου Μελά. Η κινητοποίηση φορέων, οργανισμών και ιδιωτών ήταν κι εδώ μεγάλη η πρωτοβουλία ΣΥΜΠΡΑΞΗ από την περιοχή Μετέωρα-Πολίχνη και σύλλογοι από την Νέα Ευκαρπία, το Ωραιόκαστρο και τη Σταυρούπολη έδωσαν δυναμικά το παρόν. Ο θεσμός Βασικός στόχος του «Let s Do It» είναι η ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού, μέσω της ενεργοποίησης και συνεργασίας πολιτών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Δήμων, συλλόγων, επιχειρήσεων, σχολείων και άλλων φορέων για τον καθαρισμό επιλεγμένων περιοχών.

3 27 Δράση περιβαλλοντικής αγωγής στη Λέρο Τον περασμένο Μάρτιο, εργαζόμενοι στο λατομείο της Εταιρίας στη Λέρο, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου Παντελίου για δωρεά 30 δενδρυλλίων, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων με στόχο την περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών. Οι εργαζόμενοί μας επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο και δώρισαν 30 δενδρύλλια από αυτά που βρίσκονταν ήδη στον χώρο του λατομείου προς φύτευση. Αφού γνωρίστηκαν με τους μαθητές και έλυσαν τις απορίες τους σχετικά με το αντικείμενο της δουλειάς τους και πώς αυτή σχετίζεται με τη φύτευση δενδρυλλίων και την περιβαλλοντική αποκατάσταση, προχώρησαν στη φύτευση. Κάθε παιδί φύτευε πρώτα το δέντρο του και στην συνέχεια τοποθετούσε ένα καρτελάκι με το όνομά του για να το αναγνωρίζει και να παρακολουθεί την ανάπτυξή του. Οι μικροί μαθητές έδειξαν ενθουσιασμένοι με τη δράση αυτή ενώ η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου μας ενημέρωσε πως τα παιδιά επιδεικνύουν μεγάλη αφοσίωση στη φροντίδα των φυτών τους. «Πράσινη» προσφορά για τη Ρόδο Ικανοποιώντας ένα αίτημα και ταυτόχρονα μια μεγάλη ανάγκη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Τιτάνας θέλησε να συνδράμει στο έργο αναδάσωσης της Ρόδου, που είναι ένα από τα δημοφιλέστερα, από τουριστικής άποψης, νησιά της χώρας μας. Για το σκοπό αυτό έχει διαθέσει ήδη δενδρύλλια (κυπαρίσσια, κουκουναριές, αριές κλπ) από τα φυτώρια της Εταιρίας ενώ, το φθινόπωρο, πριν από την έναρξη της επόμενης φυτευτικής περιόδου, θα διαθέσει άλλα δενδρύλλια για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης. Ομιλίες για την ασφαλή οδήγηση Η ασφαλής οδήγηση και οι συνέπειες από την καταστρατήγηση των κανόνων της αποτελεί, δυστυχώς, ένα ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα στη χώρα μας, δεδομένου ότι οι στατιστικές την κατατάσσουν συνήθως πρώτη στη συχνότητα οδικών ατυχημάτων στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα θέμα που μας αφορά όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Ως εκ τούτου με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συνάδελφοί μας από τη Νέα Ευκαρπία τις τρεις ενημερωτικές ομιλίες του Ιατρού Εργασίας του εργοστασίου Θανάση Λαζαρίδη με θέμα «Επιπτώσεις στην οδήγηση από τη χρήση φαρμάκων και λοιπών εθιστικών ουσιών (αλκοόλ)». Συνολικά, τις παρακολούθησαν 120 άτομα από το εργοστάσιο (30/3), το λατομείου του Δρυμού (17/3) και το λατομείο Ταγαράδων (2/4) εργαζόμενοι του Τιτάνα, της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ, εργολάβοι και οδηγοί σιλοφόρων. Οι ομιλίες αφορούσαν στη χρήση φαρμάκων και τις επιδράσεις τους κατά την οδήγηση, τις συνέπειες από τη χρήση του αλκοόλ στον οργανισμό και τα επιτρεπτά όρια στην Ελλάδα.

4 Ένα μικροσκόπιο για το Πανεπιστήμιο Αθηνών Η επιθυμία του Τιτάνα για στενή συνεργασία με ερευνητικούς φορείς, καθώς και έμπρακτη εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι δηλωμένη και πάγια. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την πολυετή, εξαιρετική συνεργασία του Ομίλου με Ηλεκτρονικό Μικροσκόπιο Σάρωσης SEM XL30 (δεξιά) Κόκκος άμορφου πυρίτη (διατομίτης) x το Εργαστήριο Οικονομικής Γεωλογίας & Γεωχημείας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Εταιρία μας δώρισε, για χρήση από τους φοιτητές του Εργαστηρίου, το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης SEM XL30, που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε ερευνητικούς σκοπούς του Τιτάνα και βρισκόταν στη Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης Ομίλου, στο εργοστάσιο Καμαρίου. Το μικροσκόπιο που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, θα βρίσκεται στη διάθεση και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου, καθώς και των Σχολών Μεταλλειολόγων- Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επισκέψεις στις μονάδες του Τιτάνα και της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ Η φιλοξενία στα γραφεία και στις μονάδες μας κοινωνικών ομάδων και κυρίως μαθητών και σπουδαστών αποτελεί ακόμη έναν «παραδοσιακό» θεσμό της Εταιρίας. Στόχος του είναι να γνωρίσει στους επισκέπτες τις μεθόδους και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει, παράγοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα με απόλυτο σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό του και στις αρχές της βιώσιμης, κοινωνικά ευαίσθητης ανάπτυξης. Σ αυτό το πλαίσιο, το τελευταίο εξάμηνο πραγματοποιήθηκαν αρκετές ακόμη τέτοιες επισκέψεις: Στις 9 Δεκεμβρίου 2014, 124 μαθητές από το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας επισκέφτηκαν το εργοστάσιο του Δρεπάνου. Αφού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του, παρακολούθησαν ομιλίες σχετικά με την παραγωγική διαδικασία, καθώς και με θέματα υγείας, ασφάλειας στην εργασία και περιβάλλοντος. Φέτος, στις 20 Απριλίου, το εργοστάσιο Δρεπάνου επισκέφτηκαν 30 πυροσβέστες και αξιωματικοί της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών. Έγινε παρουσίαση - προβολή ταινίας της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου, των βασικών κανόνων ασφαλούς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζονται σε περίπτωση π.χ. πυρκαγιάς, σεισμού ή άλλου περιστατικού. Επίσης, πραγματοποιήθηκε άσκηση πυρασφάλειας και κλήσης του ασθενοφόρου οχήματος του εργοστασίου καθώς και πλήρης περιήγηση στους χώρους του. Το προσωπικό της ΕΜΑΚ εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξοικειωθεί με τους χώρους εργασίας, ώστε να είναι σε θέση να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης, εκφράζοντας πολύ θετικά σχόλια για την άρτια οργάνωση και ετοιμότητα των δομών του εργοστασίου.

5 29 Στις 28 Απριλίου επισκέφθηκαν το εργοστάσιο Νέας Ευκαρπίας περίπου 50 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου, στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογίας και ξεναγήθηκαν στη μονάδα. Η παρουσίαση που ετοιμάστηκε για τους μαθητές περιελάμβανε την προβολή βίντεο και τη λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην παραγωγική διαδικασία του τσιμέντου, στις πρώτες ύλες, στο μηχανολογικό εξοπλισμό, στα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και στις ειδικότητες των εργαζομένων σ αυτήν. Τη μονάδα παραγωγής ετοίμου εργοστασιακού σκυροδέματος της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ στην Κω επισκέφθηκαν στις 7 Μαΐου 18 μαθητές του ΕΠΑΛ από τις ειδικότητες Δομικών Έργων και Μηχανολογίας που μαζί με τους συνοδούς καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δραστηριότητές μας. Στις 14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 100 φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη μονάδα Ν. Ραιδεστού της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ. Στους φοιτητές μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό πάνω σε θέματα του σκυροδέματος ενώ έγινε αναφορά στην ιστορία και τις δραστηριότητες της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ και του Τιτάνα στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της μονάδας όπου τους παρουσιάστηκαν τα επιμέρους τμήματα και ο τρόπος λειτουργίας ενός σύγχρονου, αυτοματοποιημένου συγκροτήματος παραγωγής. Τέλος, στις 20 Μαΐου, περισσότεροι από 70 σπουδαστές του Τμήματος Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων του ΑΤΕΙ Ηρακλείου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις παραγωγής ετοίμου εργοστασιακού σκυροδέματος της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου Κρήτης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση και η εμπέδωση της θεωρητικής κατάρτισης που λαμβάνουν οι νέοι και οι νέες μέσω του προγράμματος σπουδών τους και η σύνδεση με την πρακτική εφαρμογή που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προετοιμασία των επαγγελματιών του μέλλοντος. Στους σπουδαστές διατέθηκε το εγχειρίδιο σκυροδέτησης «ασκήστε ΒΕΤΟΝ» έκδοσης της ΙΝΤΕΡΜΠΕ- ΤΟΝ, καθώς και άλλο ενημερωτικό υλικό.

6 Ενδιαφέρον για εσωτερικά σεμινάρια Σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση στον Χειρισμό Αντλιών Σκυροδέματος» πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στη μονάδα της ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ Αττικής, στη Μεταμόρφωση. Κατά γενική ομολογία υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους συμμετέχοντες και ειδικότερα τους προερχόμενους από το Κέντρο Δραστηριότητας Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι Μ.Jung (Γερμανός εκπαιδευτής εκ μέρους της Putzmeister) και ο Α. Τσεκούρας (Αντιπρόσωπος της Putzmeister στην Ελλάδα). Το σεμινάριο είχε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική κατεύθυνση. Σκοπός του ήταν να υπενθυμίσει βασικά θέματα για την ασφαλή λειτουργία, το χειρισμό και τη συντήρηση της αντλίας. Παράλληλα, έλυσε συγκεκριμένες απορίες που αφορούν στους μηχανισμούς των αντλιών και στη συντήρησή τους. Οι εκπαιδευόμενοι παρέλαβαν έντυπο υλικό το οποίο περιλάμβανε εγχειρίδιο εκπαίδευσης και το εγχειρίδιο ασφαλείας. Συνολικά το παρακολούθησαν 32 άτομα, εργαζόμενοι της Εταιρίας (τεχνικοί υπεύθυνοι, υπεύθυνοι συντήρησης και εργολάβοι-χειριστές αντλιών) από Αττική, Κόρινθο, Λαμία, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηλεία. Γειτονικές Κοινότητες: προγράμματα αλληλεγγύης στους «δίπλα» Ένα ακόμη πολύ δημοφιλές, κοινωνικά ευαίσθητο πρόγραμμα είναι αυτό των Γειτονικών Κοινοτήτων, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται δράσεις προσφοράς σε σχολεία και άλλους φορείς που γειτνιάζουν με τα εργοστάσια του Ομίλου. Ήδη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 πραγματοποιήθηκαν δύο τέτοια προγράμματα στα Δερβενοχώρια, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο Καμαρίου. Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε στα δύο Δημοτικά σχολεία Δερβενοχωρίων πρόγραμμα καλλιέργειας Κοινωνικών Δεξιοτήτων μέσα από ομαδική εργασία για τα παιδιά της Β και Γ Δημοτικού. Τα παιδιά παροτρύνθηκαν να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, να αναλύσουν συμπεριφορές και αξίες και να υποστηρίξουν το ένα το άλλο. Στόχος της διαδικασίας ήταν να ενδυναμώσει την προσωπικότητα και την αυτοεκτίμηση των παιδιών, να τα ευαισθητοποιήσει και να τα κινητοποιήσει, ώστε να υιοθετήσουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές, βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής τους. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ζωγραφική, κατασκευές και κινητικές ασκήσεις με συντονιστές την Κοινωνική Λειτουργό του εργοστασίου Μαρουσώ Σπετσιώτη και έναν εξωτερικό συνεργάτη ενώ οι μικροί μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι! Επίσης, μετά από αίτημα του Γυμνασιάρχη του Λυκείου Δερβενοχωρίων, οργανώθηκε βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Ας Μιλήσουμε για το Σχολείο που Ονειρευόμαστε». Οι στόχοι της παρέμβασης ήταν η ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της βίας, η διευκόλυνση της επικοινωνίας μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, η καλλιέργεια της συνοχής της ομάδας, η ενίσχυση της θετικού κλίματος μέσα στη τάξη και η αξιοποίηση της διαφορετικότητας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου και συμμετείχαν 25 μαθητές, με εισηγητές δύο ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές και δύο κοινωνικούς λειτουργούςοικογενειακούς θεραπευτές. Τα παιδιά δούλεψαν σε μικρές ομάδες και, αξιολογώντας τα ίδια το σεμινάριο, είπαν ότι το βρήκαν πολύ ενδιαφέρον.

7 31 Βιβλία για τα παιδιά Η επαφή των παιδιών, από πολύ μικρά, με τον κόσμο των βιβλίων αποτελεί ένα σπουδαίο εφόδιο για τη διεύρυνση των οριζόντων τους και τη μελλοντική σχέση τους με τη γνώση. Γι αυτό και, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Ελευσίνας, ο ΤΙΤΑΝ αξιοποίησε μέρος των βιβλίων που είχαν δωρίσει οι εργαζόμενοι και, ξεχωρίζοντας αυτά που ήταν κατάλληλα για τη νηπιακή ηλικία, τα προσέφερε στο σχολείο. Παράλληλα, ενίσχυσε οικονομικά τη Library4all, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία προσηλωμένη στην εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση, την καλλιτεχνική έκφραση και την ανάδειξη του πολιτισμού. Μια από τις πανελλήνιες δράσεις της ήταν και το bookwave 2014, μέσω του οποίου δωρίστηκαν συνολικά βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες 250 νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στην Αττική και την Περιφέρεια. Η πολύτιμη προσφορά συνεχίζεται Δότες μυελού των οστών: δώρο ζωής Ο Δημήτρης Περικλόπουλος από το εργοστάσιο Δρεπάνου και ο Στέλιος Φωτακίδης από το εργοστάσιο Νέας Ευκαρπίας είναι 2 από τους 7 συνολικά συνανθρώπους μας από όλη την Ελλάδα (!) που βρέθηκαν συμβατοί με ισάριθμους υποψήφιους λήπτες, οι οποίοι έπασχαν από λευχαιμία και τους χάρισαν, κυριολεκτικά, τη ζωή. Για να τους τιμήσει, το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) οργάνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίο, μια συγκινητική εκδήλωση, με τίτλο «ΓνωρίΖΩ - ΧαρίΖΩ Ζωή». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τέσσερις ασθενείς στους οποίους είχε γίνει μεταμόσχευση στη Μονάδα Μεταμόσχευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους άγνωστους μέχρι τότε δότες τους από το εξωτερικό. Την εκδήλωση στήριξαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Ιατρικής, των Επιχειρήσεων, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι ομιλητές τόνισαν ομόφωνα τη σημασία που έχει η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για την δωρεά μυελού των Οστών, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης συμβατών δοτών, διαδικασία που διευκολύνεται ακόμα περισσότερο από την εξέταση συμβατότητας. Ο ΤΙΤΑΝ υπήρξε από τους πρώτους υποστηρικτές του ΚΕΔΜΟΠ, συμμετέχοντας ήδη από το 2010 στην εκστρατεία αύξησης του αριθμού των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η Εταιρία, που καλύπτει το κόστος της εξέτασης του δείγματος κάθε εθελοντή, λειτουργεί ως πρεσβευτής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων και των οικογενειών τους, των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται, όπως και των φοιτητών των ομάδων BEST (οργάνωση φοιτητών τεχνολογικών σπουδών) των Πολυτεχνικών Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τις οποίες συνεργάζεται. Μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη του Τιτάνα, 394 (!) εθελοντές δότες έχουν προστεθεί στη βάση δεδομένων του ΚΕΔΜΟΠ και συγκεκριμένα 228 εργαζόμενοι και συνεργάτες, 106 φοιτητές από τις ομάδες BEST και 60 πολίτες από την τοπική κοινωνία. Σχετικά με το ΚΕΔΜΟΠ Το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔ- ΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή» είναι ένα κέντρο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συστάθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κύτταρων του Αιματολογικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ).

8 Εργαστήρια γυναικών Τα εργαστήρια των γυναικών είναι μακροχρόνια παράδοση στον Τιτάνα, στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενες στην Εταιρία, οι σύζυγοι των εργαζομένων αλλά και όποια γυναίκα επιθυμεί να προσφέρει, συμμετέχουν σε μια πολύ δημιουργική πρωτοβουλία: φτιάχνουν, με πολύ κέφι και μεγάλη αγάπη, διακοσμητικά αντικείμενα και άλλα χρηστικά είδη, ανάλογα με την εποχή, τα οποία διατίθενται συνήθως σε εορταγορές με ανθρωπιστικούς σκοπούς. Με τον τρόπο αυτό παρέχουν πρόσθετη στήριξη σε οργανώσεις που φροντίζουν για την οικονομική και ηθική ανακούφιση συνανθρώπων μας που έχουν αυξημένες ανάγκες. Τα Πασχαλινά Εργαστήρια ξεκίνησαν μετά τα μέσα Μαρτίου ενώ, όπως κάθε φορά, η Εταιρία κάλυψε οικονομικά το πρόγραμμα, προσφέροντας τα απαραίτητα υλικά και φροντίζοντας για την εκπαίδευση των εθελοντριών από ειδικούς. Κεντρικά Γραφεία Λαμπάδες, διακοσμητικά και ανοιξιάτικα στεφάνια ήταν ο δημιουργικός απολογισμός των κεντρικών γραφείων της Εταιρίας. Προορισμός τους, η Πασχαλινή εορταγορά της ΕΛΕΠΑΠ, που πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο εμπορικό κέντρο όπου οι συγκεκριμένες κατασκευές συγκέντρωσαν ενθουσιώδη σχόλια! Εργοστάσια Καμαρίου - Ελευσίνας Τις δυνάμεις τους ένωσαν οι εργαζόμενες και οι σύζυγοι εργαζομένων στα εργοστάσια Ελευσίνας και Καμαρίου με γυναίκες από τους Συλλόγους Γυναικών Μαγούλας, Πύλης και Σκούρτων, το Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Στεφάνης και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Νέων Δερβενοχωρίων και Πύλης και δημιούργησαν λαμπάδες, στεφάνια για τις πόρτες και κοσμήματα, τα οποία προσφέρθηκαν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ελευσίνας, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Δημαρχείο Ελευσίνας. Εργοστάσιο Δρεπάνου Στην αίθουσα εκδηλώσεων, μέσα σε ένα ευχάριστο, ομαδικό κλίμα έγινε το φετινό εργαστήριο όπου, κατά κοινή ομολογία, οι χειροτεχνίες ήταν ωραιότατες! Kατασκευάστηκαν: γλαστράκια, στεφάνια διακοσμημένα με πασχαλινά αντικείμενα, καλαθάκια και πασχαλινά αυγά, για τις εορταγορές του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και του «Χαμόγελου του Παιδιού». Εργοστάσιο Νέας Ευκαρπίας Πασχαλινά αντικείμενα που δημιούργησαν όχι μόνο γυναίκες εργαζόμενες αλλά και παιδιά των εργαζομένων προσφέρθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για τo μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργοστασίου μας. Αξίζει να αναφερθεί η πρόσθετη προσφορά λαμπάδων από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Δρυμού.

9 33 Λατομείο Δρυμού Μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μυγδονίας Δρυμού, η ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ προσέφερε υλικά προκειμένου να κατασκευάσουν οι μαθητές διάφορα διακοσμητικά πασχαλινά αντικείμενα για το μπαζάρ τους με σκοπό να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες του σχολείου. Σταθερή στήριξη των κοινωνικών αναγκών Για μια ακόμη φορά ο ΤΙΤΑΝ και οι εργαζόμενοι σε αυτόν προσέφεραν τη στήριξή τους στο θεσμό των Κοινωνικών Παντοπωλείων, που παρέχει επισιτιστική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Έτσι, στις αρχές Απριλίου, η Εταιρία και οι εργαζόμενοι παρέδωσαν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο προϊόντα μακράς διάρκειας. Ο Δήμος ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και συνεισφορά, η οποία ήταν ιδιαίτερα σημαντική, κυρίως ενόψει του Πάσχα. Είχε προηγηθεί το περασμένο φθινόπωρο αντίστοιχη προσφορά σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο του Δήμου Νεάπολης Συκεών. Επίσης, την ίδια εποχή, ο ΤΙΤΑΝ πρόσφερε οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη επειγουσών αναγκών προμήθειας υλικών χρωματισμού, των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πατρέων. Μετάγγιση ζωής Δεν περνάει ούτε μια στιγμή της μέρας ή της νύχτας που να μην υπάρχει ανάγκη από πολύτιμο αίμα, το οποίο θα «μεταγγίσει» τη ζωή - σε ένα θύμα τροχαίου, σε έναν ασθενή στο χειρουργείο, σε ένα παιδάκι που τραυματίστηκε ή που νοσεί. Γι αυτό και η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία από τις μεγαλύτερες προσφορές προς τους συνανθρώπους μας. Στις 14 Ιουνίου, μάλιστα, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, με στόχο να υπενθυμίζεται η απαραίτητη αυτή πράξη ζωής. Όλοι εμείς λοιπόν, οι άνθρωποι του Τιτάνα, πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε στην εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με την ένθερμη υποστήριξη της Εταιρίας η οποία οργάνωσε και στηρίζει το Πρόγραμμα Αιμοδοσίας. Σήμερα, οι εθελοντές αιμοδότες μας βρίσκονται παντού, στα κεντρικά γραφεία, στα εργοστάσια, στα λατομεία... Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν μεταλαμπαδεύσει την ιδέα της αιμοδοσίας και στο ευρύτερο περιβάλλον τους, με αποτέλεσμα στη δράση αυτή να συμμετέχουν συχνά μέλη των οικογενειών τους, καθώς και εργολαβικό προσωπικό. 14 IOYNIOY ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι, το 2013, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας βράβευσαν τους εθελοντές αιμοδότες των Κεντρικών Γραφείων μας, τιμώντας αυτή την τόσο πολύτιμη, κυριολεκτικά, μορφή εθελοντισμού.

Συνεργασία με Πανεπιστήμια

Συνεργασία με Πανεπιστήμια Ανασκόπηση της δραστηριότητας του Ομίλου μας ως ενεργού μέλους της κοινωνίας Συνεργασία με Πανεπιστήμια 9ο «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» στη Ν. Ευκαρπία Το ζήτημα της μετάβασης από την εκπαίδευση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 υλοποιήσαμε πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας με θέμα «Ο Εθελοντισμός ως βασική

Διαβάστε περισσότερα

Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Τόσο απλά! Με μια Μπατονέτα!

Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Τόσο απλά! Με μια Μπατονέτα! Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Τόσο απλά! Με μια Μπατονέτα! Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με στόχο την Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση και Εγγραφή Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Οι θησαυροί του κήπου μας

Οι θησαυροί του κήπου μας Οι θησαυροί του κήπου μας Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής ρβ Εκπαίδευσης 1 ο Νηπιαγωγείο Καλλονής Υπεύθυνες Προγράμματος: Δέσποινα Χαμαλέλλη Αναστασία Ευστρατίου Σκοπός Σκοπός του προγράμματος «Οι θησαυροί του

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτης Δράσεων για τις 14 Απριλίου 2013

Χάρτης Δράσεων για τις 14 Απριλίου 2013 Let s do it Greece! Let s do it Δυτική Ελλάδα Χάρτης Δράσεων για τις 14 Απριλίου 2013 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1.1. Καθαρισμός παραλιών Αντιρρίου Υποθαλάσσιος καθαρισμός περιοχής «Αλωνάκι»

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας βρέθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στη Μαρίνα Φλοίσβου. Αλλεργιολόγοι βρίσκονταν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Απολογισμός 2012 Πρόγραμμα υμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου Υιλοζωικός ύλλογος Φανίων

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2015 Easter Bazaar ΑΛΜΑ Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ πραγματοποίησε από 28 έως 29 Μαρτίου 2015 στη Μαρίνα Φλοίσβου Πασχαλινό bazaar με σκοπό την πώληση Πασχαλινών αντικείμενων, καθώς και την ενημέρωση των επισκεπτών

Διαβάστε περισσότερα

Σύμπραξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Σύμπραξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Σύμπραξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΚΟΠΟΣ και ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΟ και ΔΡΑΣΕΙΣ > Η εμπειρία της Πάτρας ΕΡΓΟ και ΔΡΑΣΕΙΣ > Η εμπειρία της Θεσσαλονίκης ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» Εισηγητές: Αντιγόνη Κατσάρα, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επιχειρήσεων Κατερίνα Σκλαβενίτη, Υπεύθυνη συντονισμού & υλοποίησης της δράσης Σπύρος

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 Παρουσίαση των Δράσεων του 3 ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» 2 η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο, Αθήνα 27-28 Ιουνίου 2017 Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 «ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή»

Το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» Ανασκόπηση της δραστηριότητας του Ομίλου μας ως ενεργού μέλους της κοινωνίας Το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» Το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» είναι μια πρωτοβουλία του A που ξεκίνησε το 2002 με

Διαβάστε περισσότερα

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019)

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 14/03/2019 12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0079/160. Τροπολογία. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0079/160. Τροπολογία. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 6.3.2019 A8-0079/160 160 Αιτιολογική σκέψη 2 (2) Στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, ο πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε την ανάγκη επένδυσης στους νέους και ανακοίνωσε τη σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011 Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011 Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Απασχολησιμότητα, Εκπαίδευση και Κατάρτιση για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Από τη θεωρία στην πράξη

Απασχολησιμότητα, Εκπαίδευση και Κατάρτιση για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Από τη θεωρία στην πράξη Απασχολησιμότητα, Εκπαίδευση και Κατάρτιση για Βιώσιμη Ανάπτυξη Από τη θεωρία στην πράξη Δημήτρης Τουρνής Δ/ντης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος 26 ΜΑΪΟΥ 2016 Από τη θεωρία Γιατί βιώσιμη ανάπτυξη; Ποιοι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 1/4/2013: ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 6 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 15 έως 23 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 6 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 15 έως 23 Μαρτίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 15 έως 23 Μαρτίου 2013 Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) αναγγέλλουν την Εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Γιατί ακόμα και όταν η αγάπη είναι δεδομένη, η επικοινωνία είναι κάτι που μαθαίνεται* *Προγράμματα βασισμένα στην «Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2018

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2018 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2018 To Let s Do It Greece με μια ματιά: Αριθμός Εθελοντών To Let s Do It Greece με μια ματιά: Σημεία Δράσεων To Let s Do It Greece με μια ματιά: Αριθμός Σχολείων Λίγα Λόγια για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Κοινωνική Αλληλεγγύη ??? 28.5.14 1 Κοινωνική Αλληλεγγύη 2009 2013 200Κ ευρώ για τη στήριξη Κοινωνικών Παντοπωλείων και σίτιση απόρων 1,5 εκατ. ευρώ σε δωρεές πετρελαίου θέρμανσης για στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων (άνεργοι,

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών. Καταπολέμηση Κοινωνικού Αποκλεισμού: δράσεις στο Δήμο Πατρέων 20 Μαρτίου 2013 Στρασβούργο (24 η συνεδρίαση του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών) Ομιλία Αντιδημάρχου «Υποστήριξης Ισότητας Φύλων &

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2016 ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των προπτυχιακών σπουδαστών του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ, από το τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό και το τμήμα Ναυτιλίας. Σκοπός της επίσκεψής

Διαβάστε περισσότερα

Από το 1979, όταν πρωτοκυκλοφόρησαν,

Από το 1979, όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, Τα εξώφυλλα των «Τιτάνων», «καθρέφτης» της Τιτανικής ζωής και δραστηριότητας Από το 1979, όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, μέχρι σήμερα οι «Τιτάνες» επιτελούν μια διττή αποστολή: Αποτελούν μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από την πολυετή παρουσία του στην καθημερινότητα των παιδιών, έχει αναπτύξει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις). Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

Εννέα χρόνια «Ανθεστήρια»

Εννέα χρόνια «Ανθεστήρια» Ανασκόπηση της δραστηριότητας του Ομίλου μας ως ενεργού μέλους της κοινωνίας Εννέα χρόνια «Ανθεστήρια» Στην προσπάθεια για μια πράσινη και περιποιημένη πόλη συνεχίζεται η παράδοση των «Ανθεστηρίων» που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή Περιφρουρούμε το Άλσος μας Προστατεύουμε το Πράσινο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διατηρούμε την πόλη μας καθαρή Περιφρουρούμε το Άλσος μας Προστατεύουμε το Πράσινο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Τηλ.: e-mail : ΔΕΥΤΕΡΑ 30-05-2016 Δεκελείας 97 Νέα Φιλαδέλφεια Τ.Κ. 14341

Διαβάστε περισσότερα

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ο ρόλος τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου.

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ο ρόλος τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΡΟΔΟΥ Εισαγωγική επιμόρφωση α επιπέδου

Διαβάστε περισσότερα

1/12/2016 "Μαθήματα ζωής" στο ΤΕΙ Πρέβεζας Με επιτυχία η Ημερίδα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

1/12/2016 Μαθήματα ζωής στο ΤΕΙ Πρέβεζας Με επιτυχία η Ημερίδα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής "Μαθήματα ζωής" στο ΤΕΙ Πρέβεζας Με επιτυχία η Ημερίδα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής μέγεθος γραμματοσειράς Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο (0 ψήφοι) Μια διαφορετική ημερίδα από αυτές που συνήθως

Διαβάστε περισσότερα

1 η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Προσφέρω.αλλιώς

1 η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Προσφέρω.αλλιώς 1 η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Προσφέρω.αλλιώς Μάρτιος 2011 Εισαγωγή Οι Εταιρίες κρίνονται, πλέον, όχι μόνο με βάση οικονομικά αποτελέσματα, ή την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους,

Διαβάστε περισσότερα

Το κεντρικό μήνυμα της εταιρικής ενέργειας και της σχετικής καμπάνιας, ήταν:

Το κεντρικό μήνυμα της εταιρικής ενέργειας και της σχετικής καμπάνιας, ήταν: Εταιρεία: COSMOTE AE Τίτλος Προγράμματος / Δράσης: Ο Κόσμος μας, Εσύ Ημερομηνία Υποβολής: 29/11/2012 Υπεύθυνος Project: Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ Γενικά Το Σεπτέμβριο του 2010, ξεκίνησε

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Διεξάγει κοινωνικές έρευνες Σχεδιάζει και μεριμνά για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Ευθύνη ΕΥΘΥΝΗ. Γενικό Λύκειο Ραφήνας Ερευνητική εργασία

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Ευθύνη ΕΥΘΥΝΗ. Γενικό Λύκειο Ραφήνας Ερευνητική εργασία Εταιρική Κοινωνική ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Ευθύνη ΕΥΘΥΝΗ & Ελληνικές Επιχειρήσεις Γενικό Λύκειο Ραφήνας Ερευνητική εργασία Σκοπός της παρούσας εργασίας αποτέλεσε η συστηματική καταγραφή των κοινωνικών δράσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 9-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/15/967 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ.

Ηράκλειο, 9-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/15/967 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 9-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/15/967 ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ: Σχολικές Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια και Υγιεινή χώρων Πανεπιστημίου Υγεία φοιτητών και προσωπικού.

Ασφάλεια και Υγιεινή χώρων Πανεπιστημίου Υγεία φοιτητών και προσωπικού. Θέμα Ασφάλεια και Υγιεινή χώρων Πανεπιστημίου Υγεία φοιτητών και προσωπικού. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πρέπει να ενημερώνονται κατά την εισαγωγή τους (ημέρα υποδοχής πρωτοετών), για τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο αγώνας για την επικράτηση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη χώρα μας αρχίζει από το Ένας αγώνας σκληρός, που τον διεξήγαγαν

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο αγώνας για την επικράτηση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη χώρα μας αρχίζει από το Ένας αγώνας σκληρός, που τον διεξήγαγαν 2Ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο αγώνας για την επικράτηση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη χώρα μας αρχίζει από το 1952. Ένας αγώνας σκληρός, που τον διεξήγαγαν με απόλυτη πίστη στην Ιδέα, αφοσίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014-15 ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές των τριών τμημάτων της Γ τάξης συνοδευόμενοι από

Διαβάστε περισσότερα

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Εκπαιδευτικές Δράσεις του Ο.Α.Σ.Π. Η εφαρμογή του έργου «RACCE» Δρ Α. Κούρου Δρ Α. Κούρου Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. e-mail: akourou@oasp.gr Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα...

Διαβάστε περισσότερα

Το «δευτερότοκο παιδί» της Τιτανικής οικογένειας γεννήθηκε πριν από 50 χρόνια

Το «δευτερότοκο παιδί» της Τιτανικής οικογένειας γεννήθηκε πριν από 50 χρόνια Eργοστάσιο Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης Μισός αιώνας λειτουργίας - Μισός αιώνας ιστορίας Το «δευτερότοκο παιδί» της Τιτανικής οικογένειας γεννήθηκε πριν από 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη: το 1962, ακριβώς 60

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΘΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Σοφία Άρτεμις Κουτσουβέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Όνομα:ΠΟΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Θέση:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ηλ. Δ/νση:mp@0921.syzefxis.gov.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. 10/03/2015

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτης Δράσεων για τις 14* Απριλίου 2013

Χάρτης Δράσεων για τις 14* Απριλίου 2013 Let s do it Greece! Let s do it Δυτική Ελλάδα Χάρτης Δράσεων για τις 14* Απριλίου 2013 *μία δράση έχει προγραμματιστεί για τις 12 Απριλίου 2013 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1.1. Καθαρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 670 γονείς ~ 1300 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 670 γονείς ~ 1300 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 670 γονείς ~ 1300 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8-10 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις)

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια από τους εκπαιδευόμενους στην Πρώτη Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών (καλοκαίρι 2016)

Σχόλια από τους εκπαιδευόμενους στην Πρώτη Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών (καλοκαίρι 2016) ΘΕΜΑ: «Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών» Μυτιλήνη, 6 Ιουνίου 2017 Το νησί της Σκύρου κατακτά και κατακτιέται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μπαίνει στην λίστα με τις ελάχιστες περιοχές εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας Τομέα Ελλάδος

Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας Τομέα Ελλάδος Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας Τομέα Ελλάδος Εξειδίκευση στόχων και προτεραιοτήτων για την Υγεία και την Ασφάλεια στον Τομέα Ελλάδος Πάτρα, 8/11/13 Ευστάθιος Πολίτης Τομέας Ελλάδος & αριθμοί 4 Εργοστάσια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2014-2017 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Μαθητές/τριες Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάμα

Μαθητές/τριες Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάμα Άννα Μιχαήλ (Συντονίστρια Εκπαιδευτικός Περιβαλλοντικής Πολιτικής του σχολείου) Μαθητές/τριες Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάμα Εισαγωγή: Στα πλαίσια εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης της

Διαβάστε περισσότερα

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Εμπειρίες από τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο διεθνές Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων Βασίλης Ακύλας Μηχανολόγος Μηχανικός, PhD Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

«ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη- Ενεργός πολίτης Πρόγραμμα για την καλλιέργεια της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς

«ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη- Ενεργός πολίτης Πρόγραμμα για την καλλιέργεια της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη- Ενεργός πολίτης Πρόγραμμα για την καλλιέργεια της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς Πλαίσιο: Σε παγκόσμιες έρευνες των τελευταίων ετών (WORLD GIVING INDEX 2013:

Διαβάστε περισσότερα

Δώσε αίμα. Κάνε δώρο ζωής ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Oκτωβρίου

Δώσε αίμα. Κάνε δώρο ζωής ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Oκτωβρίου ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 17 23 Oκτωβρίου Δώσε αίμα Κάνε δώρο ζωής Γίνε δωρητής οργάνων σώματος Βλαστοκυττάρων Δότης αιμοπεταλίων ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ Ο Δήμος της Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

11 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2018)

11 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2018) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 14/03/2018 11 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

Υποομάδα Στόχου 4. Κεντεποζίδου Νατάσσα- Τσακιρούδη Τριάδα- Τσάμτσας Γιώργος- Τσαπατσάρη Ευαγγελία

Υποομάδα Στόχου 4. Κεντεποζίδου Νατάσσα- Τσακιρούδη Τριάδα- Τσάμτσας Γιώργος- Τσαπατσάρη Ευαγγελία Διασφαλίζουμε την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση προάγοντας τις ευκαιρίες για δια βίου μάθηση Υποομάδα Στόχου 4 Κεντεποζίδου Νατάσσα- Τσακιρούδη Τριάδα- Τσάμτσας Γιώργος- Τσαπατσάρη Ευαγγελία

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο: «Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία»

Θέμα 1ο: «Παραλαβή εκπαιδευτικού υλικού Γερά Δόντια.Καλύτερη Υγεία» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Γούναρη 217 26110 ΠΑΤΡΑ Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ O πδ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Στις 12 Ιουνίου 2007 ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μηχανοτεχνιτών, που λειτούργησε για πέμπτη χρονιά στο εργοστάσιο Δρεπάνου

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Σχεδιασμού και Αποτίμησης του Προγράμματος. «Νοιάζομαι και Δρω»

Έκθεση Σχεδιασμού και Αποτίμησης του Προγράμματος. «Νοιάζομαι και Δρω» Έκθεση Σχεδιασμού και Αποτίμησης του Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και αποτελείται από σειρά δράσεων εντός και εκτός σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα

6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας Ενέργειες της Αττικής Οδού για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Οδικής Ασφάλειας Βασίλης Χαλκιάς Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. Άννα Πετρίδου

Διαβάστε περισσότερα

4ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας»

4ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας» 4ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας» 2011-2012 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ A. Γενικά στοιχεία Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Όνομα: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ Θέση: ΔΗΜΑΡΟΣ Ηλ. Δ/νση: grafeiodimarxou@aspropyrgos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

www.themegallery.com LOGO

www.themegallery.com LOGO www.themegallery.com LOGO 1 Δομή της παρουσίασης 1 Σκοπός και στόχοι των νέων ΠΣ 2 Επιλογή των περιεχομένων & Κατανομή της ύλης 3 Ο ρόλος μαθητή - εκπαιδευτικού 4 Η ΚΠΑ στο Δημοτικό & το Γυμνάσιο 5 Η Οικιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Morela Eri, PhD Έννοια της Ολυμπιακής Παιδείας Μορφωτική διαδικασία που αποσκοπεί στην αγωγή των νέων σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού Πιερίας

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού Πιερίας 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού Πιερίας «Γνωρίζω τον τόπο μου». Πρόταση γνωριμίας με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου Κολινδρού Πιερίας. Συντονιστής: Δημήτριος Χλεμές, δάσκαλος Τάξη υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 15.07.2015 Αρ. Πρωτ.: 546. Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΤΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 15.07.2015 Αρ. Πρωτ.: 546. Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΤΠΑ Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κούταβου, Τ.Θ. 222, 28100 Αργοστόλι, Κεφαλονιά Τηλ. & Fax: 26710 29258. Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr. Ιστοσελίδα: www.foreasainou.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αργοστόλι, 15.07.2015

Διαβάστε περισσότερα

«ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» -

«ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» - «ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» - http://blogs.sch.gr/nikitpapa ΜΙΑ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΞΑΝΘΗ «Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ» 1. κ. Κωσταντινίδου υπηρετείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μεταμόρφωσης Όνομα: Φανή Χατζή Θέση: Γραμματέας Αντιδημάρχου Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηλ. Δ/νση: dep@metamorfossi.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 1 ο ΚΕΣΥΠ Διεύθυνση: Αγ. Στεφάνου 26 -Νεάπολη Τηλέφωνο - φαξ: 2310 550240 Εξυπηρετούμενα Σχολεία: 127 Μαθητικός πληθυσμός: 29.000 Σύμβουλοι

Διαβάστε περισσότερα

1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Τι εννοούμε με τον όρο «μαθησιακά αποτελέσματα»; ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την

Διαβάστε περισσότερα

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. 1 ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 9ης ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 - Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου κτίριο Αναστάσιος Γ Λεβέντης αίθουσα Β108 στην Πανεπιστημιούπολη - `Εντιμη Εκπρόσωπη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ο Δ.Σ Γουμένισσας Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη «Δράσεις Εθελοντισμού εντός και εκτός σχολείου» Τάξεις: Γ, Δ, Ε και Στ Αφορμή επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες. Προαναγγελία δράσης ΜΑΪΟΥ. 10 χλμ. 5 χλμ, 2 χλμ και ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 2 χλμ ΚΥΡΙΑΚΗ 22

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες. Προαναγγελία δράσης ΜΑΪΟΥ. 10 χλμ. 5 χλμ, 2 χλμ και ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 2 χλμ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Με την υποστήριξη Προαναγγελία δράσης ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ Για τα πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες 10 χλμ Ώρα: 11.00 Διαδρομή: με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Διαβάστε περισσότερα

Προβλήματα και πως αντιμετωπίζονται. Προβλήματα που εντοπίστηκαν από του υπεύθυνους Ε.Ε. και εκφράστηκαν μέσω των συντονιστών και πιθανές λύσεις

Προβλήματα και πως αντιμετωπίζονται. Προβλήματα που εντοπίστηκαν από του υπεύθυνους Ε.Ε. και εκφράστηκαν μέσω των συντονιστών και πιθανές λύσεις Προβλήματα και πως αντιμετωπίζονται Προβλήματα που εντοπίστηκαν από του υπεύθυνους Ε.Ε. και εκφράστηκαν μέσω των συντονιστών και πιθανές λύσεις Υπάρχουν ελλείψεις σε υπολογιστές, εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς,

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος 2014-15 Πίνακας περιεχομένων Δράσεις του ΚΕΣΥΠ Ιλίου για τις σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

«Πρόσθεσε Αξία» 2013!

«Πρόσθεσε Αξία» 2013! «Πρόσθεσε Αξία» 2013! 49 εργαζόμενοι συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Καινοτόμων Ιδεών το 2013 «Θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη τιμή που νιώθω για την επιλογή της δικής μου πρότασης, ανάμεσα σε τόσες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ «SEAL THE DEAL»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ «SEAL THE DEAL» O πδ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ «SEAL THE DEAL» Με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που απειλεί τον πλανήτη μας, 192 χώρες έλαβαν μέρος στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης (7-8

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες. του Δωδεκανησιακού Συλλόγου. Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων. με Αναπηρία. Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ»

Δραστηριότητες. του Δωδεκανησιακού Συλλόγου. Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων. με Αναπηρία. Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ» Δραστηριότητες του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ» ΠΛ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ 44, ΤΗΛ./ΦΑΞ: 2241034442, Email: elpida1999@hotmail.com 1 Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

«Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περίπτωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα».

«Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περίπτωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα». Τίτλος Εργασίας: «Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περίπτωση του Μουσείου Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα». Εκπαιδευτικός: Γεωργία Πάνου Ambassadors: Ευδοξία Σακελλαροπούλου - Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Επιχορηγήσεις δράσεων Αγωγής Υγείας Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει στην επιχορήγηση δράσεων Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν τα

Διαβάστε περισσότερα

11ο «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» στο Καμάρι

11ο «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» στο Καμάρι Ανασκόπηση της δραστηριότητας του Ομίλου μας ως ενεργού μέλους της κοινωνίας 11ο «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» στο Καμάρι Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο Καμαρίου στις 30 Νοεμβρίου 2012

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

Διαβαθμιακό Πρόγραμμα Στάση Ζωής Αποδοχή Διαφορετικότητας

Διαβαθμιακό Πρόγραμμα Στάση Ζωής Αποδοχή Διαφορετικότητας Διαβαθμιακό Πρόγραμμα 2017-18 Στάση Ζωής Διαβαθμιακό Πρόγραμμα Στάση Ζωής Απευθύνεται: Στο σύνολο των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, IB Το πρόγραμμα υποστηρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2 ου ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Πρόληψη, Ανακύκλωση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2 ου ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Πρόληψη, Ανακύκλωση ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2 ου ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Πρόληψη, Ανακύκλωση Ο Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων (Σ.Ι.ΕΠ.) διοργάνωσε στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2014 στον Αγιο Κήρυκο και Χριστό Ραχών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Τ Α Ι Ω Ν Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δήμος: Αρταίων Όνομα: Κομηλάγιου Δήμητρα Θέση: Υπάλληλος στη Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ Ηλ. Δ/νση: komilagiou@arta.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα